Retete pentru Craciun:
Cuscus cu somon
4 July 2013
O
reteta delicioasa de cuscus cu: cuscus, somon, ardei capia, dovlecei,
ceapa, ulei de masline, miere, portocala, unt, usturoi, ghimbir, sare,
piper, cimbru, sos de soia. Ingrediente: 250 g cuşcuş 500 g somon 5
ardei capia copţi doi dovlecei o ceapă 50 ml ulei de măsline o lingură
cu miere o portocală 100 g unt…
Read more »
Read more »
Sufleu de legume şi carne
4 July 2013
O
reteta delicioasa de sufleu cu: morcovi baby, varza de Bruxelles,
fasole verde, conopida, smantana, branza telemea, oua, ceapa, usturoi,
ulei, seminte de chimen, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 150 g
morcovi baby 300 g varză de Bruxelles 200 g fasole verde o conopidă
300ml smantana 400 g branza telemea 6 oua o ceapa 4 catei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich-uri cu chiftelute de vita
4 July 2013
Sandwich-uri
cu chiftelute de vita din: sos de soia, sos worcestershire, mustar
dijon, carne de vita, ou, pesmet, oregano, patrunjel, sare, praf de
usturoi, piper rosu, sos de rosii, chifle, branza. Ingrediente: 2
linguri sos de soia 2 linguri sos Worcestershire 1 lingura mustar dijon 1
kilogram de carne de vita 1 ou 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Mere fierte in vin cu stafide
4 July 2013
O
reteta delicioasa de desert cu: mere,vin rosu dulce, zahar tos,
portocala, suc de lamaie, stafide, frisca, ciocolata alba, baton
scortisoara, cuisoare, cafea, esenta de rom. Ingrediente: 8 mere 1 l vin
rosu dulce 150 g zahar tos 1 portocala 2 linguri cu suc de lamaie 50 g
stafide 300ml frisca 200 g ciocolata alba…
Read more »
Read more »
Crema de broccoli cu avocado
4 July 2013
Crema
de broccoli cu avocado din: broccoli, avocado, ceapa verde, usturoi,
rosie, seminte de canepa, lamaie, sare. Ingrediente: 1 broccoli mic 1
avocado bine copt 1 fir de ceapa verde 1 catel de usturoi 1 rosie 2
lingurite cu seminte de canepa decorticate 1/2 lamaie sare Mod de
preparare: Spala broccoli, desfă-l în bucheţele…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole verde cu costita afumata
4 July 2013
Ciorbă
de cu costiţă fasole verde afumată din: fasole verde, morcovi, radacina
de patrunjel, ceapa, costita afumata, orez, ou, apa, sare, unt, lamaie,
patrunjel verde, marar. Ingrediente: 300-350 g fasole verde 2 morcovi 1
pastarnac mic 1 radacina de patrunjel 1 ceapa 100-150 g costita afumata
2 linguri orez 1 ou 1,5 l apa sare…
Read more »
Read more »
Piure de fasole cu năut
4 July 2013
O
reteta delicioasa de piure de: fasole uscata, naut, ceapa, usturoi,
ulei de masline, unt, rosii uscate lapte, spanac, sare, piper, salvie,
morcovi, telina, broccoli. Ingrediente: 100 g fasole albă uscată 100 g
năut două cepe 4 căţei de usturoi 100 ml ulei de măsline 50 g unt 6
roşii uscate în ulei 200 ml…
Read more »
Read more »
Prajitura cu zmeura si frisca
4 July 2013
Prajitura
cu zmeura si frisca din: foaie de napolitana, iaurt, frisca, zahar
pudra, gelatina, esenta de vanilie, zmeura, gelatina rosie. Ingrediente:
o foaie de napolitana pentru umplutura: 500 ml iaurt natur 250 ml
frisca lichida 45 g zahar pudra 6 g gelatina o lingura esenta de vanilie
pentru decor: 200 g zmeura 2 plicuri gelatina…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu grapefruit
3 July 2013
Briose
cu grapefruit din: unt, zahar, oua, lapte batut, coaja de grapefruit
roz, suc de grapefruit roz, esenta de vanilie, praf de copt, bicarbonat
de sodiu, sare, zahar. Ingrediente: ½ cana unt, la temperatura camerei
1 cana de zahar 2 oua ¾ cana lapte batut Coaja rasa de la un grapefruit
roz ½ ceasca…
Read more »
Read more »
Conopida cu sos rosu la cuptor
3 July 2013
Conopida
cu sos rosu la cuptor din: conopida, pesmet, margarina, sare, piper,
suc de rosii, ceapa, usturoi, ulei, busuioc. Ingrediente: 500 g conopida
2 linguri pesmet 40 g margarina sare piper macinat sosul de rosii: 200 g
suc de rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 linguri de ulei busuioc Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Fursecuri simple
3 July 2013
Fursecuri
simple din: fulgi de ovaz, nuci, zahar brun, faina, ulei de masline
extravirgin, miere, suc de lamaie, suc de portocale, nucsoara,
scortisoara. Ingrediente: 100 g fulgi de ovaz 90 g nuci 80 g zahar brun
50 g faina alba 20 ml ulei de masline extravirgin 40 g miere 2 linguri
suc de lamaie 50…
Read more »
Read more »
Frigarui condimentate
3 July 2013
Frigarui
condimentate din: cornuri, piept de pui, ulei, boia, rozmarin, suc de
lamaie, sare, iaurt, maioneza, usturoi. Ingrediente: 4 cornuri un piept
de pui 2 lingurite ulei o lingurita boia dulce sau iute o lingurita
rozmarin marunt tocat o lingurita suc de lamaie sare pentru sos: iaurt
maioneza usturoi Mod de preparare: Carnea se…
Read more »
Read more »
Salata rece cu sunca si mazare
3 July 2013
Salata
rece cu sunca si mazare din: oua, castravete, mazare, sunca, ulei,
smantana, sare. Ingrediente: 6 oua un castravete 150 g mazare noua 200 g
sunca 100 ml ulei 4 linguri smantana sare Mod de preparare: In vase
separate se fierb ouăle şi mazărea. După ce ouăle s-au fiert tari, se
trec sub un…
Read more »
Read more »
Grătar de creveţi
3 July 2013
Grătar
de creveţi din: creveti, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie,
busuioc, boabe de mustar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
creveti mari 2-3 linguri ulei de masline 6 catei de usturoi 3 linguri
zeama de lamaie 1 lingurita busuioc proaspat, tocat 1 lingurita boabe de
mustar 2 linguri patrunjel tocat sare piper …
Read more »
Read more »
Salata aromata de fructe cu frisca
3 July 2013
Salata
aromata de fructe cu frisca din: zahar tos, lichior cu aroma de fructe,
zeama de portocala, frisca, zahar pudra, mere acrisoare, zeama de
lamaie, castravete, menta, nectarine, capsune, zmeura. Ingrediente: 50 g
zahar tos 300 ml lichior cu aroma de fructe zeama de la 1 portocala 300
ml frisca lichida 3 linguri zahar pudra 2…
Read more »
Read more »
Prajitura aromata in straturi
3 July 2013
Prajitura
aromata in straturi din: oua, zahar, faina, amidon, sare, suc de
capsune, gelatina, unt, faina. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 180 g
zahar 75 g faina 75 g amidon pentru prajituri un praf sare pentru al
doilea strat: 100 ml suc de capsune pentru stratul 3: un litru suc de
capsune gelatina pentru tava:…
Read more »
Read more »
Ciorba din legume de vara
3 July 2013
Ciorba
din legume de vara din: morcov, pastarnac, dovlecel, telina, fasole
verde, mazare, frunze de varza, ardei grasi, ceapa, conopida, rosii,
smantana, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 morcov 1 pastarnac mic 1
dovlecel 1 telina mica 1 cana fasole verde 1 ceasca mazare 2 frunze de
varza 2 ardei grasi 1 ceapa 1 ceasca buchetele…
Read more »
Read more »
Pui aromat cu orez
3 July 2013
Pui
aromat cu orez din: piept de pui, ceapa, ardei grasi, miere, sos de
soia, sofran, ulei, sare. Ingrediente: un piept de pui intreg o ceapa
mare alba 2 ardei grasi rosii o lingura miere o lingura sos de soia un
varf de ac sofran 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Carnea se…
Read more »
Read more »
Tarta taraneasca cu legume
3 July 2013
Tarta
taraneasca cu legume din: aluat, dovlecei, canata, ardei gras, usturoi,
busuioc, oua, lapte, rosii, banza de capra. Ingrediente: 400 g aluat
fraged 2 dovlecei, taiati felii de 1 cm 1 vanata mare, taiata bucati de 2
cm 2 bucati ardei gras, taiat bucati 4 catei de usturoi, taiat felii
subtiri 1 legatura busuioc, frunzele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de porc cu fructe uscate
3 July 2013
Tocanita
de porc cu fructe uscate din: carne de porc, ceapa, faina, piper, sare,
ulei de masline, vin, supa de legume, chilli, afine, caise uscate,
portocala, zahar, patrunjel. Ingrediente: 2 1/4 – 2 1/2 kg carne de
porc, taiata bucati 1 ceapa, tocata 2 linguri faina 1 lingurita piper
negru 2 lingurite de sare…
Read more »
Read more »
Jeleu aromat de visine
3 July 2013
Jeleu
aromat de visine din: visine, zahar, lamai, apa, cardamom. Ingrediente:
2 kg visine 2 kg zahar 2 lamai 1 pahar cu apa (60-100 ml) 12 capsule de
cardamom Mod de preparare: Se golesc vişinele de sâmburi, într-o
cratiţă mare, se pun la fiert vişinele cu suc de lămâie şi 1 pahar cu
apă;…
Read more »
Read more »
Cartofi copti cu cascaval si smantana
3 July 2013
Cartofi
copti cu cascaval si smantana din: cartofi albi, cascaval, smantana,
ulei, patrunjel. Ingrediente: 8 cartofi albi, vechi 200 g cascaval 100 g
smantana 2 linguri ulei cateva fire patrunjel Mod de preparare:
Cartofii se spală bine şi se pun la fiert în coajă, într-o olilă cu
capac. Se verifică dacă au fiert cartofii…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu piersici si piscoturi
3 July 2013
Prăjitură
cu piersici si piscoturi din: piscoturi, frisca, piersici, suc de
portocale, gelatina. Ingrediente: 20 piscoturi un litru frisca lichida
4-5 piersici bine coapte pentru stratul de decor: 500 ml suc de
portocale un plic gelatina Mod de preparare: Se curăţă piersicile de
pieliţă şi trei dintre ele se taie cuburi mici, iar celelalte…
Read more »
Read more »
Supă rece de legume – Gazpacho
3 July 2013
Supă
rece de legume din: rosii, castraveciori, usturoi, ardei, ulei de
masline, zeama de lamaie, ceapa rosie, rosie, sare, piper. Supa negătită
pe foc este cunoscuta şi sub denumirea de supă crudă sau supă raw.
Aceste combinaţii de legume amestecate la blender pot fi „gătite” extrem
de uşor şi rapid. în plus, nefiind fierte, legumele…
Read more »
Read more »
Fructe de mare la tigaie
3 July 2013
Fructe
de mare la tigaie din: usturoi, ardei iute, seminte de fenicul, coaja
de lamaie, ulei de masline, vin, cochilii saint jacques, caracatita,
patrunjel, paine crocanta. Ingrediente: 8 catei de usturoi, taiat felii
subtiri 1-2 bucati ardei iute, taiat felii 1 lingurita seminte fenicul,
usor zdrobite coaja de la 1 lamaie, curatata cu cutitul special…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de cireşe si vişine
3 July 2013
Dulceaţă
de cireşe si vişine din: cirese, visine, zahar, mere, suc de lamaie,
coniac. Ingrediente: 1,8 kg cirese (de preferinta negre) 500 g visine
1,2 kg zahar 2 mere 2 linguri suc de lamaie 100 ml grand Marnier (coniac
cu aroma de portocale) Mod de preparare: Se scot samburii de la
virese si visine.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui dulce picant pe pat de orez
3 July 2013
Pui
dulce picant pe pat de orez din: piept de pui, orez, ketchup, otet, suc
de lamaie, sos worcestershire, apa, unt, zahar brun, mustar, sare, praf
de chilli. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 1 bol orez fiert 3
linguri de ketchup 2 linguri otet 1 lingura suc de lamaie 2 linguri de
sos…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc invelite in sunca
3 July 2013
Cotlete
de porc invelite in sunca din: cotlete de porc, salvie, sunca de praga,
ulei de masline, lamai. Ingrediente: 12 cotlete mici de porc 1 legatura
salvie, frunzele rupte 12 felii sunca de Praga 1 lingura ulei de
masline 3 lamai, taiate felii Mod de preparare: Presară sare, piper
negru proaspăt măcinat şi salvie…
Read more »
Read more »
Legume cu mei
3 July 2013
Legume
cu mei din: morcovi, ardei gras, dovlecei, sare, piper, ulei de
masline, cimbru, mazare, busuioc, mei. Ingrediente: 4 morcovi tineri 1
ardei gras rosu 2 dovlecei 2 linguri ulei de masline sare piper 50 ml
vin alb 1 fir cimbru 200 g mazare 2 fire busuioc 1 cana mei Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Jeleu colorat
3 July 2013
Jeleu
colorat din: banane, budinca de ciocolata, sirop de menta, lapte, sirop
de zmeura, colorant rosu, gelatina, lapte. Ingrediente: 4 banane un
plic budinca ciocolata 400 ml sirop de menta 400 ml lapte integral 400
ml sirop de zmeura colorant rosu 7-8 foi gelatina lapte pentru budinca,
cat scrie pe plic Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Friptura aromata de porc
3 July 2013
Friptura
aromata de porc din: muschi file de porc, unt, usturoi, sare, piper.
Ingrediente: 800 g muschi file un pachet unt 10 catei de usturoi sare
piper Mod de preparare: Se pisează usturoiul şi apoi se amestecă cu
untul moale, la temperatura camerei, şi piper. Sarea se adaugă în
funcţie de cât de sărat…
Read more »
Read more »
Ciorba de salata verde cu costita afumata
3 July 2013
Ciorba
de salata verde cu costita afumata din: salata verde, ulei, costita
afumata, ceapa, oua, patrunjel, zeama de lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 4 salate verzi medii 50 ml ulei 150 g costita afumata 1
ceapa 3 oua 1 legatura patrunjel zeama de lamaie sare piper Mod de
preparare: Spălaţi bine frunzele de salată, tăiaţi-le…
Read more »
Read more »
Salata de vara cu peste afumat, cartofi si oua
3 July 2013
Salata
de vara cu peste afumat, cartofi si oua din: cartofi, boabe de fasole,
castravete, otet de vin, zahar, oua, ridichi, creson, menta, peste
afumat, ulei de masline, otet de vin alb, iaurt, sos de hrean.
Ingrediente: 500 g cartofi noi mici, fierti 300 g boabe de fasole 1
castravete, taiat felii 2 linguri otet…
Read more »
Read more »
Briose mentolate
3 July 2013
Briose
mentolate din: faina, praf de copt, zahar, oua, unt, lichior de menta,
ciocolata, sare. Ingrediente: 150 g faina 1/2 plic praf de copt 50 g
zahar 2 oua 50 g unt topit 110 ml lichior de menta 50 g ciocolata un
praf sare Mod de preparare: Se topeşte ciocolata la bain- marie si…
Read more »
Read more »
Chiftele aromate cu paste
3 July 2013
Chiftele
aromate cu paste din: piept de pui, oua, ceapa verde, rosii, patrunjel,
lapte, paine, paste, ceapa, ulei, pesmet, usturoi, faina, sare, piper.
Ingrediente: un piept de pui 2 oua o legatura ceapa verde 4 rosii
patrunjel 50 ml lapte 2 felii de paine de o zi-doua 400 g paste o ceapa
alba ulei pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chips-uri de cartofi cu parmezan si ierburi aromatice
3 July 2013
Chips-uri
de cartofi cu parmezan si ierburi aromatice din: cartofi, ceapa, sare,
usturoi, oregano, cimbru, piper, patrunjel, rozmarin, ulei de masline,
parmezan. Ingrediente: 2 cartofi rosii 2 cartofi albi ¼ lingurita praf
de ceapa ¼ lingurita de sare ¼ lingurita praf de usturoi ¼ lingurita
oregano uscat ¼ lingurita cimbru uscat ¼ lingurita de piper…
Read more »
Read more »
Supa crema de mazare cu spanac si patrunjel
3 July 2013
Supa
crema de mazare spanac si patrunjel din: boabe de mazare, salata verde,
frunze de spanac, unt, faina, supa de carne, zahar, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 1 kg boabe de mazare 3-4 foi de salata verde
cateva frunze de spanac 60 g unt 1 lingurita faina 1 l supa de carne
zahar sare piper patrunjel…
Read more »
Read more »
Dovlecei gratinati cu carne tocata
3 July 2013
Dovlecei
gratinati cu carne tocata din: dovlecei, cartofi, carne tocata, ceapa,
usturoi, pasta de tomate, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2
dovlecei 4 cartofi 250 g carne tocata amestec o ceapa alba veche 2 catei
de usturoi 3 linguri pasta de tomate 2 linguri pesmet 2 linguri ulei
sare piper Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Copane de pui la cuptor
3 July 2013
Copane
de pui la cuptor din: copane de pui, portocale, lamaie, piper rosu,
vin, ulei de masline, tarhon. Ingrediente: 12 copane de pui 2 portocale
mici, taiate felii 1 lamaie, taiata felii 1 lingurita piper rosu,
zdrobit 100 ml vin alb sec 2 linguri ulei de masline cateva fire de
tarhon, tocat Mod de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu piersici si cacao
3 July 2013
Prajitura
cu piersici si cacao din: galbenusuri, albusuri, zahar, faina, lapte,
oua, faina, gelatina, esenta de vanilie, pierisic, cacao. Ingrediente:
2×4 galbenusuri 2×4 albusuri 2×120 g zahar 2×120 g faina pentru crema de
vanilie: un litru lapte 6 oua 12 linguri zahar 200 g faina un pliculet
granule gelatina 10 ml esenta vanilie pentru umplut:…
Read more »
Read more »
Bors de fasole cu morcovi si ceapa
3 July 2013
Bors
de fasole cu morcovi si ceapa din: fasole boabe, morcovi, ceapa, ardei
grasi, rosii, bors, sare. Ingrediente: 300 g fasole boabe 2 morcovi 2
cepe albe 2 ardei grasi de culori diferite 2-3 rosii bine coapte 1/2 l
bors sare Mod de preparare: Cu o seară înainte de preparare se pune
fasolea la…
Read more »
Read more »
Despre Ananas si Mere
2 July 2013
Ananas
– Acest fruct exotic din ce în ce mai frecvent întâlnit pe tarabe este
inamicul nr. 1 al celulitei. Nu-l consuma din compot, ci proaspăt –
este la fel de gustos şi mult mai sănătos fără adaos de zahăr. Plus că
are puţine calorii dacă alegi să-l cumperi crud. Vitamina C şi celelalte
vitamine…
Read more »
Read more »
Totul despre LEVANTICA
2 July 2013
Levănţica
este una dintre cele mai generoase plante medicinale. Se foloseşte nu
doar în scop terapeutic, ci şi în gastronomie, pe post de plantă
aromatică, pentru a da savoare anumitor preparate culinare. Din florile
ei delicate, se fac uleiuri, infuzii, tincturi sau unguente. Toate,
numai bune de tratat diverse afecţiuni. Arsuri – eşti în bucătărie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Limonada racoritoare
2 July 2013
Limonada
racoritoare din: zahar, apa, coaja de lamaie, suc de lamaie, apa rece,
gheata, lamaie. Ingrediente pentru sirop: 1 cana de zahar 1 cana de
apa coaja rasa de la 1 lamaie Ingrediente pentru limonada: 1 ceasca suc
proaspat de lamaie 4 cesti de apa rece 4-5 cani de cuburi de gheata 1
lamaie…
Read more »
Read more »
Supa de peste cu orez
2 July 2013
Supa
de peste cu orez din: file de peste, morcovi, cartofi, telina, radacina
de patrunjel, ceapa, orez, zeama de lamaie, ulei de masline, marar,
sare. Ingrediente: 500 g file de peste 2 morcovi 2-3 cartofi 1 telina
mica 1 radacina patrunjel 2 cepe 1 cescuta orez zeama de lamaie 1/2
ceascuta ulei de masline marar…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu pasta de cartofi si tofu
2 July 2013
Ciuperci
umplute cu pasta de cartofi si tofu din: ciuperci, cartofi, spanac,
tofu, ulei, sare, piper. Ingrediente: 10 ciuperci proaspete potrivit de
mari 3 cartofi 50 g spanac congelat 50 g tofu ulei sare piper Mod de
preparare: Se aleg ciuperci albe si frumoase, se spală, se sărează si se
pun cu gura în…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu dovlecei si rosii
2 July 2013
Pulpe
de pui cu dovlecei si rosii din: ceapa, dovlecei, ulei, pulpe de pui,
rosii decojite, foi de dafin, suc de lamaie, zahar, sare, piper.
Ingrediente: 1 ceapa 2 dovlecei 2 linguri ulei 4 pulpe de pui 800 g
rosii decojite din conserva 3 foi de dafin sucul de la 1 lamaie 1
lingurita zahar…
Read more »
Read more »
Tort de morcovi vanilat
2 July 2013
Tort
de morcovi vanilat din: faina, ulei, zahar, oua, vanilie, morcovi, praf
de copt, scortisoara, sare, zahar pudra, unt, crema de branza, vanilie,
miez de nuca. Ingrediente: pentru blat: 625 g faina 250 ml ulei 500 g
zahar 4 oua 5 ml vanilie 750 g morcovi rasi, scursi 2 lingurite praf de
copt 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Peste cu morcovi si ceapa
2 July 2013
Peste
cu morcovi si ceapa din: fileuri de peste, cimbru, patrunjel, usturoi,
ulei, ceapa, morcovi, vin, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri peste o
lingurita cimbru uscat o lingurita patrunjel 3 catei de usturoi 2
linguri ulei pentru garnitura: 4 cepe albe, uscate 2 morcovi 2 linguri
ulei 50 ml vin alb sec sare piper …
Read more »
Read more »
Rulouri cu carne şi ciuperci
2 July 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu: cartofi, oua, cascaval, faina, piept
de pui, ceapa, usturoi, ciuperci, sare, piper, ulei de masline,
patrunjel, sos de rosii, sos de ardei picant. Ingrediente: 4 cartofi,
două ouă 200 g caşcaval două linguri cu făină un piept de pui o ceapă o
căpăţână mică de usturoi 300 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Spanac cu gutui
2 July 2013
O
reteta delicioasa de spanac cu: gutui, usturoi, ceapa, lamaie, ardei
iute, seminte de susan, nuca, sare, piper, ulei. Ingrediente: un
kilogram spanac proaspăt 4 gutui 4 căţei de usturoi o ceapă o lămâie un
ardei iute 20 g seminţe de susan 50 g miez de nucă sare piper ulei de
floarea-soarelui Mod de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cacao, gem de capsuni si fulgi de ciocolata
2 July 2013
Prajitura
cu cacao, gem de capsuni si fulgi de ciocolata din: unt, oua, zahar,
esenta de vanilie, faina, praf de copt, lapte, zahar, galbenusuri, pasta
de vanilie, cacao, gem de capsuni, fulgi de ciocolata. Ingrediente:
pentru blat: 125 g unt 2 oua 125 g zahar 5 ml esenta de vanilie 150 g
faina 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Cod in sos de cocos
2 July 2013
Cod
in sos de cocos din: ceapa verde, usturoi, ghimbir, ardei iute, ulei,
file de cod, rosii cherry, curcuma, coriandru, lapte de cocos.
Ingrediente: 2 cepe verzi 4 catei de usturoi 4 cm ghimbir proaspat 1
ardei iute 2 linguri ulei 4 bucati file de cod (a 150 g) 4 fire rosii
cherry 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Supă cremă de pui cu legume
2 July 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: ciuperci, ceapa, orez, pipept de pui,
spanac, morcov, telina, ardei capia, ardei iute, ulei, sare, piper,
tarhon, smantana. Ingrediente: 400 g ciuperci o ceapă 80 g orez două
piepturi de pui 300 g spanac verde un morcov o felie de ţelină un ardei
capia un ardei iute uscat 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu piept de pui la gratar si rosii coapte
2 July 2013
Salata
cu piept de pui la gratar si rosii coapte din: otet balsamic, ulei de
masline, rozmarin, sare, piper, piept de pui, branza maruntita, rosii
cherry, condimente, salata verde. Ingrediente pentru marinata: ¼ cana
de otet balsamic ¼ cana ulei de masline 1 lingurita de rozmarin
proaspat, tocat ½ lingurita de sare ¼ lingurita…
Read more »
Read more »
Prajitura aromata cu lamaie
2 July 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: branza dulce, zahar tos, faina, unt,
oua, sare, praf de copt, compot mere, fistic, lamaie, zahar pudra,
ciocolata neagra, zahar colorat. Ingrediente: 250 g brânză dulce 150 g
zahăr tos 180 g făină 50 g unt două ouă un sfert de linguriţă cu sare
praf de copt un borcan…
Read more »
Read more »
Creveti cu caju
2 July 2013
Creveti
cu caju din: boia, cimbru, oregano, pudra de usturoi, sare, piper, nuci
de caju, creveti, ulei. Ingrediente: 1 1/4 lingurita boia 3/4 lingurita
cimbru uscat 3/4 lingurita oregano uscat 1/4 lingurita pudra de usturoi
1/4 lingurita de sare 1/4 lingurita piper negru macinat 1 lingurita
nuci de caju fin macinate 700 g creveti mari…
Read more »
Read more »
Rulouri delicioase de peşte
2 July 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu: peste, pesmet, pasta de tomate, ardei
iute, praz, rosii cherry, ciuperci, fasole, usturoi, sare, piper, ulei,
oregano, cascaval. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 100 g pesmet o
lingură cu pastă de tomate un ardei iute un fir de praz 200 g roşii
cherry 200 g ciuperci 200 g fasole…
Read more »
Read more »
Supa thailandeza cu ardei iute si avocado
2 July 2013
Supa
thailandeza cu ardei iute si avocado din: lapte de cocos, alge
deshidratate, rosie, avocado, ardei iute, zeama de lamaie, sofran,
curry. Ingrediente: lapte de cocos alge deshidratate 1 roșie medie 1
avocado mic ardei iute (uscat sau proaspăt), după gust zeama de la ½
lămâie șofran curry sau turmeric Mod de rpeparare: Se…
Read more »
Read more »
Conopida cu mazare si migdale
2 July 2013
Conopida
cu mazare si migdale din: conopida, mazare, morcov, hing, smantana,
migdale, ulei de masline, frunze de patrunjel, ketchup, piper, sare.
Ingrediente: 3 cani buchetele de conopida 200 g mazare 1 morcov de
dimensiune mijlocie 1/4 lingurita hing (condiment indian – usturoi praf)
1/2 cana smantana slaba 1/2 cana migdale, nuci sau alune prajite 2…
Read more »
Read more »
Şarlotă cu vanilie şi ananas
2 July 2013
O
reteta delicioasa de sarlota cu: lapte dulce, frisca, zahar, zahar
vanilat, ananas, nuca, cacao, biscuiti amaretti, scortisoara, oua,
gelatina, sare. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 500 ml frişcă 200 g
zahăr tos 4 pliculeţe zahăr vanilinat o conservă ananas 150 g miez de
nucă două linguri cu cacao 200 g biscuiţi amaretti o linguriţă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mix de legume murate
2 July 2013
Mix
de legume murate din: ridichi, ardei gras, morcovi, castraveti, pastai
de fasole verde, otet, zahar, sare, seminte de mustar, apa.
Ingrediente: 1 legatura ridichi cate 1 ardei gras rosu, portocaliu si
galben 1 legatura morcovi 2-3 castraveti pastai de fasole verde 1 ceasca
otet 6 linguri de zahar 3 linguri de sare 2…
Read more »
Read more »
Vita cu bacon si legume
2 July 2013
Vita
cu bacon si legume din: carne de vita, bacon, ciuperci, morcovi, ulei,
vin rosu, ceapa, usturoi, faina, sare, piper. Ingrediente: 800 g cuburi
carne de vita 100 g bacon neafumat 250 g ciuperci conservate 2 morcovi 3
linguri ulei 750 ml vin rosu sec 2 cepe 3 catei usturoi 2 linguri faina
sare piper…
Read more »
Read more »
Paste cu nuci şi varză roşie
2 July 2013
O
reteta delicioasa de paste cu: branza tofu, varza rosie, nuca, masline
verzi, otet, mustar boabe, ceapa rosie, cimbru, sare, piper, stafide,
migdale. Ingrediente: 500 g spaghete colorate 300 g brânză tofu o varză
roşie mică 100 g miez de nucă 100 g măsline verz 150 ml ulei de măsline
60 ml oţet balsamic o…
Read more »
Read more »
Supă rece de castraveţi cu menta
2 July 2013
Supă
rece de castraveţi cu menta din: castraveciori, usturoi, ulei,
smantana, iaurt, sare, piper, patrunjel, marar, menta. Ingrediente: 4-5
castraveciori 4 catei de usturoi 3 linguri ulei 500 g smantana lichida
500 g iaurt sare piper patrunjel marar menta proaspata Mod de
preparare: Amestecaţi usturoiul pisat cu puţină sare, cu mărar şi
pătrunjel şi…
Read more »
Read more »
Antreu cu mazare si cascaval
2 July 2013
Antreu
cu mazare si cascaval din: mazare, faina, praf de copt, oua, ulei,
cascaval, branza feta, lapte, piper, ulei. Inrgediente: 300 g mazare 180
g faina un plic praf de copt 3 oua 100 ml ulei 100 g cascaval ras 200 g
branza feta 100 ml lapte piper pentru tava: o lingurita de ulei …
Read more »
Read more »
Orez cu pui picant
2 July 2013
O
reteta delicioasa de orez cu: ceapa alba, ceapa rosie, morcovi,
usturoi, rosii cherry, carne de pui, vin alb sec, boia iute, ulei de
masline, masline verzi, ardei iute, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:
150 g orez o ceapă albă o ceapă roşie doi morcovi 5 căţei de usturoi
200 g roşii cherry 600 g came…
Read more »
Read more »
Legume cu sos de branza si verdeturi
2 July 2013
Legume
cu sos de branza si verdeturi din: cartofi noi, conopida, telina, baby
morcov, crema de branza, ceapa verde, patrunjel, otet aromat.
Ingrediente: 400 g legume fierte (cartofi noi, buchetele de conopida,
telina, baby morcov) pentru sos: 200 g crema de branza proaspata 1 ceapa
verde 1 lingura patrunjel tocat marunt 1 lingura codite de…
Read more »
Read more »
Ghiveci de vară
2 July 2013
Ghiveci
de vară din: mazare, fasole pastai, cartofi noi, rosii, ardei gras,
ceapa verde, ulei, sare. Ingrediente: 600 g mazare noua 300 g fasole
pastai 4 cartofi noi 3 rosii bine coapte un ardei gras o legatura ceapa
verde 2 linguri ulei sare Mod de preparare: In ulei încins se călesc
uşor ceapa şi…
Read more »
Read more »
Rulouri de peşte cu cuşcuş
2 July 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu: peste, ceapa roie, cuscus, ardei iute,
limeta, ceapa alba, usturoi, ghimbir, coriandru seminte, ardei capia,
curry, ulei de masline, piper, rozmarin, menta, patrunjel. Ingrediente: 4
fileuri de peşte două cepe roşii 200 g cuşcuş doi ardei iuţi o limetă o
ceapă albă 3 căţei de usturoi ghimbir ras 5…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Noodles cu pui si legume pe pat de orez
2 July 2013
Noodles
cu pui si legume pe pat de orez din: ulei de masline, piept de pui,
morcovi, telina, ardei gras, varza tocata, porumb, castane de apa,
muguri de fasole, ceapa verde, noodles, orez, supa de pui, amidon de
porumb, ulei de susan, sos de soia, praf de usturoi, piper.
Ingrediente: 1 lingura ulei de…
Read more »
Read more »
Frittata cu mazăre
2 July 2013
Frittata
cu mazăre din: mazare, cartofi noi, rosii, cascaval, oua, patrunjel,
ulei, sare. Ingrediente: 300 g mazare 4 cartofi noi 2 rosii 100 g
cascaval 6 oua cateva fire de patrunjel o lingurita ulei sare Mod de
preparare: In vase separate se pun la fiert mazărea nouă şi cartofii. Se
lasă 20 de minute…
Read more »
Read more »
Desert cu mandarine
2 July 2013
O
reteta delicioasa de desert cu:lapte, oua, zahar tos, zahar vanilat,
mandarine, ciocolata neagra, afine, zmeura, blat, sare, esenta de
lamaie. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 6 gălbenuşuri 80 g zahăr tos
două pliculeţe zahăr vanilinat 200 g mandarine 200 g ciocolată neagră
100 g afine 100 g zmeură 8 blaturi, ecler mici un vârf…
Read more »
Read more »
Păstrăv la grătar, cu legume înăbuşite
2 July 2013
Păstrăv
la grătar, cu legume înăbuşite din: pastravi, lamaie, conopida,
broccoli, pastai verzi, ceapa verde, ardei gras, morcov, mazare, porumb,
sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 2 pastravi de 500-600 g
fiecare 1 lamaie cateva buchetele de conopida si broccoli 50 g pastai
verzi 4 fire ceapa verde 1 ardei gras rosu 1 morcov 5…
Read more »
Read more »
Chifle cu omleta
2 July 2013
Chifle
cu omleta din: faina, unt, praf de copt, ou, lapte, sare, oua, sunca de
curcan, cascaval, ulei. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 50 g unt
un plic praf de copt un ou 70 ml lapte sare pentru ornat: 8 oua 200 g
sunca de curcan 200 g cascaval ras 2 lingurite ulei …
Read more »
Read more »
Chiftele pe pat de mazare
2 July 2013
Chiftele
pe pat de mazare din: carne tocata, paine, ou, lapte, ceapa, patrunjel,
mazare, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocata
amestec 2 felii paine de o zi un ou 50 ml lapte o ceapa alba 1/2
legatura patrunjel un kg mazare noua 3 rosii bine coapte ulei sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Smoothie cu capsuni, piersici si banane
1 July 2013
Smoothie
cu capsuni, piersici si banane din: capsuni, banana, piersici, miere,
frisca, gheata. Ingrediente: 2 cesti de capsuni taiate, congelate 1
Banana 3 piersici proaspete 4 linguri de miere 4 linguri de frisca 2
cesti cuburi de gheata Mod de preparare: Taiati piersicile bucati.
Adaugati piersicile, banana taiata felii, capsunile, frisca, mierea…
Read more »
Read more »
Supa de fructe de mare cu legume
1 July 2013
Supa
de fructe de mare cu legume din: fructe de mare, midii, creveti,
calamari, ulei de masline, rosii decojite, usturoi, ardei, ceapa,
morcov. Ingrediente: fructe de mare proaspete midii creveti decorticati
calamari 1 lingura de ulei de masline 300 g de rosii decojite si tocate
marunt 2-3 catei de usturoi 1 jumatate de ardei rosu…
Read more »
Read more »
Ciuperci la tigaie cu mamaliguta
1 July 2013
Ciuperci
la tigaie cu mamaliguta din: ciuperci, ceapa, vin, usturoi, ulei de
masline, mamaliguta. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapa mare 1 pahar de
vin alb 2 catei de usturoi ulei de masline mamaliguta Mod de
preparare: Se toacă ceapa julien şi se căleşte în ulei până când devine
aurie, se adaugă apoi ciupercile…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei cruzi
1 July 2013
Salată
de dovlecei cruzi din: dovlecei, lamaie, ulei de masline, menta, boia
dulce, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei o lamaie ulei de masline
menta sau busuioc un praf boia dulce sare piper Mod de preparare:
Intr-un borcan cu filet se pun sucul de lămâie, uleiul şi sarea, piperul
şi ierburile, după gust. Se înfiletează…
Read more »
Read more »
Bezele cu cremă de ciocolată si cireşe
1 July 2013
Bezele
cu cremă de ciocolată si cireşe din: albusuri, zahar pudra, suc de
lamaie, ciocolata neagra, smantana, cirese, frunze de menta.
Ingrediente: pentru bezele: 4 albusuri 250 g zahar pudra suc de lamaie
pentru umplutura: 100 g ciocolata neagra 100 g smantana lichida 250 g
cirese fara samburi taiate felioare subtiri pentru decor: 50 g…
Read more »
Read more »
Tăiţei de orez cu carne de vită
1 July 2013
Tăiţei
de orez cu carne de vită din: pulpa de vita, ulei de floarea soarelui,
sos de peste, praf de chilli, boia dulce, usturoi, rosii, pasta de
crevete, lemongrass, ceapa, scortisoara, taitei de orez, ceapa verde,
cotlete de porc, oase de porc. Ingrediente: 500 g pulpa de vita ulei de
floarea soarelui sos de peste…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu branza de capra
1 July 2013
Ciuperci
cu branza de capra din: ciuperci, usturoi, ceapa verde, branza de
capra, ulei, sare, piper, marar. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon
de dimensiune medie 2 catei de usturoi 2 fire de ceapa verde 200 g
branza de capra 20 ml ulei sare piper 1 legatura marar Mod de
preparare: Cureţi ciupercile şi le…
Read more »
Read more »
Prajitura cu capsuni in aluat de foi
1 July 2013
Prajitura
cu capsuni in aluat de foi din: aluat de foi, lapte, alune, zaha
candel, capsuni, branza de vaci, zahar pudra, jeleu de capsuni, frisca.
Ingrediente: 6 bucati aluat de foi (circa 450 g) 3 linguri lapte 50 g
alune tocate 3 linguri zahar candel 500 g capsuni 250 g branza de vaci 4
linguri…
Read more »
Read more »
Bors de dovlecei cu smantana
1 July 2013
Bors
de dovlecei cu smantana din: dovlecei, ceapa, radacina de patrunjel,
morcov, oua, orez, patrunjel, leustean, marar, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 800 g dovlecei 1 ceapa medie 1 radacina de patrunjel 1
morcov 2 oua 60 g orez patrunjel, leustean, marar smantana sare piper
Mod de preparare: Spălaţi şi radeţi pe ochiurile mari rădăcinoasele,…
Read more »
Read more »
Frigarui de purcel cu mere
1 July 2013
Frigarui
de purcel cu mere din: file de porc, pasta de ardei gras, mere, ceapa,
paine. Ingrediente: 400 g file de porc 125 g pasta de ardei gras 2 mere 2
cepe 1 paine bagheta Mod de preparare: Se inmoaie in apa rece 8
tepuse de lemn. Se sterge carnea si se taie in…
Read more »
Read more »
Vitel cu legume
1 July 2013
Vitel
cu legume din: pulpa de vitel, dovlecei, morcovi, mazare, telina verde,
supa de vita, ceapa verde, unt, ulei, sare. Ingrediente: 800 g pulpa de
vitel 4 dovlecei 4 morcovi 400 g mazare o tija telina verde 250 ml supa
din concentrat de vita o legatura ceapa verde 50 g unt 2 linguri ulei
sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de rucola cu avocado si creveti la gratar
1 July 2013
Salata
de rucola cu avocado si creveti la gratar din: ulei de masline, suc de
lamaie, usturoi, piper, creveti, rucola, mango, papaya, avocado, suc de
lamaie, ulei de masline, menta. Ingrediente creveti la gratar: 1/4
ceasca ulei de masline suc de lamaie 1/4 ceasca 2 catei de usturoi,
zdrobit 1 lingurita piper negru 8…
Read more »
Read more »
Foi fine cu crema
1 July 2013
Foi
fine cu crema din: oua, zahar, faina, galbenusuri, zahar, apa, unt,
cacao. Ingrediente: pentru foi: 3 oua 3 linguri zahar 3 linguri faina
pentru crema: 7 galbenusuri 200 g zahar 600 ml apa 300 g unt o lingura
cacao Mod de preparare: Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu
zahărul şi se adaugă…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu salata de varza
1 July 2013
Ardei
umpluti cu salata de varza din: ardei grasi, cartofi, mazare, morcov,
ridichi, varza rosie, castravete murat, marar, lamaie, iaurt, sare,
piper, ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 8 ardei grasi mari,
diferit colorati 2 cartofi 2 linguri mazare 1 morcov 5 ridichi 1/4 varza
rosie 1 castravete murat 1 legatura marar 1 lamaie 150 g…
Read more »
Read more »
Supa crema italiana
1 July 2013
Supa
crema italiana din: cartofi, praz, rosii, morcovi, apa, sare, piper.
Ingrediente: 400 g cartofi 200 gpraz 200 g rosii 200 g morcovi 1,5 l apa
sare piper Mod de preparare: Curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi potrivite
cartofii, prazul, roşiile şi morcovii. Apoi puneţi-le la fiert în apă
rece cu sare. După ce s-au…
Read more »
Read more »
Tarta fina cu dovlecei, praz si bacon afumat
1 July 2013
Tarta
fina cu dovlecei, praz si bacon afumat din: faina, unt, apa, sare,
dovlecei, praz, bacon afumat, oua, smantana, ulei, rozmarin, sare,
piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g unt 80 ml apa
calduta 1/4 lingurita sare pentru umplutura: 2 dovlecei partea alba de
la un praz 150 g bacon afumat 3 oua…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui picante cu cartofi noi
1 July 2013
Pulpe
de pui picante cu cartofi noi din: pulpe de pui, cartofi noi, ceapa,
apa, usturoi, boia iute, boia dulce, cimbru, piper, busuioc verde, ardei
iute, sare, piper, ulei. Ingrediente: 6 pulpe de pui 1 kg cartofi noi 2
cepe potrivite 100 ml apa 1 capatana usturoi 1 lingurita de boia iute 2
lingurite boia…
Read more »
Read more »
Carpaccio de căpşuni cu vanilie
1 July 2013
Carpaccio
de căpşuni cu vanilie din: capsuni, limeta, miere, rom, baton de
vanilie, lamaita. Ingrediente: 500 g capsuni 1 limeta 150 g miere 100 ml
rom 1 baton de vanilie 4 fire lamaita Mod de preparare: Se spală
căpşunile sub jet de apă rece, se îndepărtează codiţele verzi şi se taie
fructele în felii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de curcan si sos de maioneza cu ierburi aromate
1 July 2013
Burgeri
de curcan si sos de maioneza cu ierburi aromate din: carne tocata de
curcan, paine, ulei de masline, patrunjel, ceapa, ou, boia de ardei
afumat, chimen, praf de usturoi, piper cayenne, sare, piper, sos de
mere, ulei vegetal, chifle, maioneza, busuioc, coaja de lamaie, salata,
rosii. Ingrediente burgeri de curcan: 1 kg carne…
Read more »
Read more »
Mamaliga crocanta
1 July 2013
Mamaliga
crocanta din: apa, unt, malai, sare, ulei de masline, ierburi de
provence, parmezan. Ingrediente: 1 l apa 1 lingurita unt 400 g malai
instant 1 lingurita sare 2-3 linguri ulei de masline 2 lingurite amestec
de ierburi de Provence 40 g parmezan ras Mod de preparare: Se prepară
mămăliga: se pune apa la…
Read more »
Read more »
Tort cu piersici si mandarine
1 July 2013
Tort
cu piersici si mandarine din: piscoturi, oua, zahar, lapte praf, frisca
lichida, piersici, gelatina, esenta vanilie, esenta portocale,
mandarine, gelatina, zeama de portocale, suc de piersici. Ingrediente:
1/2 pachet piscoturi 5 oua 150 g zahar 5 linguri lapte praf 1 l frisca
lichida 1 kg de piersici moi 3 pliculete gelatina 1 esenta vanilie…
Read more »
Read more »
Bors de mere verzi
1 July 2013
Bors
de mere verzi din: mere, galbenus, faina, ceapa, unt, bulion, apa,
smantana, patrunjel, bors, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg mere 1
galbenus 1 lingura faina 2 cepe medii 30 g unt 1 lingura bulion 1,5 l
apa 200 g smantana 1 legatura patrunjel 1 l bors sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi merele…
Read more »
Read more »
Tartine cu branza de capra si capsune
1 July 2013
Tartine
cu branza de capra si capsune din: paine, branza de capra, rozmarin,
piper, capsuni, sos de chilli dulce. Ingrediente: 1 paine bagheta 1
rulou de branza frantuzeasca de capra cateva fire de rozmarin piper
asortat proaspat rasnit 200 g capsuni 2-3 linguri sos de chilli dulce
Mod de preparare: Se taie felii pâinea…
Read more »
Read more »
Pastrav in foi de vita
1 July 2013
Pastrav
in foi de vita din: pastravi, frunze de vita de vie, usturoi, boabe de
piper, foi de dafin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 pastravi de
dimensiune mijlocie 15-20 frunze de vita de vie 4 catei de usturoi
cateva boabe de piper 4 foi de dafin 2 linguri ulei sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Supă andaluză tradiţională
1 July 2013
Supă
andaluză tradiţională din: ulei de masline, paine, usturoi, rosii,
ceapa, castarveciori, ardei gras, apa, otet, chimen, sare, piper.
Ingrediente: 150 ml ulei de masline 150 g paine 2 catei de usturoi 400 g
rosii 2 cepe medii 2-3 castarveciori 1 ardei gras 1,5 l apa 2 linguri
otet chimen macinat sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Carpaccio de ciuperci cu telina
1 July 2013
Carpaccio
de ciuperci cu telina din: ulei de masline, suc de lamaie, sos de soia,
zahar brun, usturoi, ciuperci, ardei iute, telina verde. Ingrediente:
200 ml ulei de masline 3 linguri suc de lamaie 2 linguri sos de soia 2
lingurite zahar brun 1 lingurita otet de vin rosu 2 catei de usturoi 12
ciuperci…
Read more »
Read more »
Salata cu varza si creveti
1 July 2013
Salata
cu varza si creveti din: creveti, zeama de lamaie, usturoi, untdelemn,
vin alb, susan, coriandru, morcovi, portocala, varza alba, ulei de
masline. Ingrediente: 250 g creveti decorticati 3 linguri zeama de
lamaie 1 catel de usturoi 2 linguri untdelemn 1 pahar vin alb sec 2
lingurite susan 1/2 lingurita coriandru 2 morcovi 1 portocala…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frigarui cu carne de vita si ciuperci
1 July 2013
Frigarui
cu carne de vita si ciuperci din: carne de vita, ciuperci, ulei de
masline, otet de vin alb, sos worcestershire, usturoi, sare, piper.
Ingrediente: 1 bucata carne de vita 300 gr ciuperci, spalate si feliate
Ingrediente marinata: 1/4 ceasca ulei de masline 1/4 ceasca otet de vin
alb 1 lingurita sos worcestershire 1…
Read more »
Read more »
Ruladă aromata de ciocolată
1 July 2013
Ruladă
aromata de ciocolată din: faina, cacao, zahar, oua, frisca, ciocolata
neagra, unt. Ingrediente: pentru blat: 120 g faina 10 g cacao 125 g
zahar 5 oua pentru crema de interior: 100 g frisca lichida 200 g
ciocolata neagra cu 70% cacao 50 g unt pentru glazura: 100 g ciocolata
neagra 100 ml frisca lichida…
Read more »
Read more »
Tartă cu ficăţei şi piept de pui
1 July 2013
Tartă
cu ficăţei şi piept de pui din: unt, faina, apa, sare, ficatei, ceapa
verde, ciuperci, oua, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: pentru
aluat: 125 g unt 250 g faina 50 ml apa 1 praf sare pentru umplutura: 1/2
kg ficatei 3 cepe verzi 200 g ciuperci din conserva 3 oua 1 legatura
patrunjel piper…
Read more »
Read more »
Carpaccio de sfecla
1 July 2013
Carpaccio
de sfecla din: sfecla rosie, otet de vin rosu, zahar brun, cimbru, ulei
de masline, cas de capra, otet de vin rosu, ulei de masline, piper,
zahar brun. Ingrediente: 2 radacini de sfecla rosie decojite (a 200 g)
250 ml otet de vin rosu 80 g zahar brun 2 fire cimbru 1 lingurita ulei…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu smantana
1 July 2013
Salata
de cartofi cu smantana din: cartofi, vin alb, mustar, smantana
degresata, sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar vin
alb 2 lingurite mustar 200 g smantana degresata 2 ardei diferiti
colorati sare piper 1 legatura marar Mod de preparare: Speli bine
cartofii şi îi fierbi în apă uşor sărată, fără să-i…
Read more »
Read more »
Tartă cu caise si alune
1 July 2013
Tartă
cu caise si alune din: faina, sare, unt, galbenusuri, apa minerala,
stafide, caise, alune de padure, fulgi de ovaz, zahar, zahar pudra.
Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina 1 varf de cutit cu sare 100 g unt
3 galbenusuri 3 linguri apa minerala pentru umplutura: 100 g stafide
300 g caise 200 g alune…
Read more »
Read more »
Mâncare de linte cu fasole
30 June 2013
O
reteta delicioasa de mancare cu:linte, fasole rosie, rosii, ardei gras,
ceapa, usturoi, telina, morcov, ulei, sare, piper, patrunjel, malai,
castraveti verzi. Ingrediente: 250 g linte 100 g fasole roşie 4 roşii
doi ardei graşi o ceapă 3 căţei de usturoi o felie de ţelină un morcov
150 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Ochiuri in paine prajita (video)
30 June 2013
Cum se prepara Prajitura bretona (video)
30 June 2013
Cum se prepara Midii mariniere (video)
30 June 2013
Cum se prepara Supa Thailandeza de pui (video)
30 June 2013
Cum se prepara Cotlet de vitel (video)
30 June 2013
Reteta zilei: Briose cu seminte de mac si migdale
30 June 2013
Briose
cu seminte de mac si migdale din: faina, praf de copt, bicarbonat de
sodiu, sare, zahar, unt nesarat, ulei de cocos, oua, esenta de migdale,
esenta de vanilie, lapte batut, seminte de mac, migdale. Ingrediente: 2
cani faina 2 ½ lingurite praf de copt ½ lingurita bicarbonat de sodiu ½
lingurita de sare…
Read more »
Read more »
Scrumbie la gratar cu cartofi
30 June 2013
Scrumbie
la gratar cu cartofi din: scrumbii, lamai, ulei de masline, patrunjel,
rozmarin, sare, piper, cartofi, orez, spanac, ceapa verde, sare, ulei,
piper. Ingrediente: 4 scrumbii eviscerate 3-4 lamai 2 linguri ulei de
masline patrunjel rozmarin sare piper 4 cartofi 1 ceasca de orez 1
ceasca spanac congelat 2 cepe verzi ulei sare piper …
Read more »
Read more »
Ciuperci cu cartofi si legume la tigaie
30 June 2013
Ciuperci
cu cartofi si legume la tigaie din: ciuperci, cartofi, mazare, fasole
verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 0,5 kg ciuperci proaspete 0,3 kg
cartofi 0,2 mazare fiarta 0,2 fasole verde fiarta (optional se pot pune
si cateva verze de bruxelles) ulei sare piper Mod de preparare: Se
curăţă ciupercile, se taie pe lungime şi…
Read more »
Read more »
Salata de vara cu grau incoltit
30 June 2013
Salata
de vara cu grau incoltit din: ciuperci, salata verde creata, avocado,
frunze de baby spanac, rosii cherry, grau incoltit, frunze de rucola,
masline verzi, ulei extravirgin de masline, zeama de lamaie.
Ingrediente: 10 ciuperci champignon 1 salata verde creata 1 avocado bine
copt 3-4 frunze de baby spanac sau macris 4-5 rosii cherry 3-4…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti la pachet
30 June 2013
Dovlecei
umpluti la pachet din: dovlecei, ceapa verde, sunca uscata, oua, piper,
sare, cascaval, usturoi, ierburi de provence. Ingrediente: 2 dovlecei
(300 g fiecare) 3 cepe verzi 125 g sunca uscata 2 oua piper pisat sare
200 g cascaval 1 catel de usturoi 1 lingurita ierburi de Provence Mod
de preparare: Se spala dovleceii…
Read more »
Read more »
Rulade de dovlecei cu telemea
30 June 2013
Rulade
de dovlecei cu telemea din: busuioc, ceapa, smantana, miere, dovlecel,
telemea de oaie, ceapa verde, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: 3
fire busuioc 1 ceapa 300 g smantana 1-2 lingura miere 1 dolecel verde 1
dovlecel galben 200 g telemea de oaie 1 lingura rondele de ceapa verde 1
lingura cimbru tocat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Salata de legume cu hrisca
30 June 2013
Salata
de legume cu hrisca din: hrisca, seminte de susan, morcovi, castraveti,
ceapa, ardei gras, ciuperci, masline, ulei de masline, patrunjel verde,
lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g hrisca 3 linguri seminte de
susan 2 morcovi 3 rosii 3 castraveti mici 1 ceapa 1 ardei gras rosu 2
ciuperci 12 masline 1 lingura ulei de…
Read more »
Read more »
Ton la grătar cu sos din roşii şi fructe
30 June 2013
Ton
la grătar cu un sos din roşii şi fructe din: fructe mango, rosii, ceapa
rosii, busuioc, ardei iute, limete, miere, sare, piper, file de ton,
ulei de susan. Ingrediente: 2 fructe mango 3 rosii 2 cepe rosii 1
legatura busuioc 1 ardei iute rosu 3 limete 1-2 lingurite miere sare
piper 4 bucati file…
Read more »
Read more »
Inghetata parfe de ciocolata
30 June 2013
Inghetata
parfe de ciocolata din: galbenusuri, zahar, cacao, lapte, ciocolata
menaj, frisca. Ingrediente: 3 galbenusuri 200 g zahar 70 g cacao 120 ml
lapte 170 g ciocolata menaj neagra 60 g frisca cu 32% grasime Mod de
preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, torni laptele şi pui pe baie
de aburi, amesteci până când se…
Read more »
Read more »
Linte cu legume
30 June 2013
Linte
cu legume din: linte neagra, supa de legume, vata, sare, rosii cherry,
ardei gras, ulei, ceapa, coaja de lamaie, verdeata, cas. Ingrediente:
500 g linte neagra supa de legume 1 vanata sare 200 g rosii cherry 1
ardei rgas verde 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 2 linguri ulei 2
cepe 1…
Read more »
Read more »
Salata cu rulouri de somon
30 June 2013
Salata
cu rulouri de somon din: file de somon afumat, branza de capra, salata
verde, ridichi rosii, ceapa verde, patrunjel, marar verde, seminte de
floarea soarelui, ulei de masline, otet, mustar, sos de soia, piper,
sare. Ingrediente: 200 g file de somon afumat 6 felii rotunde de branza
de capra 2 salate verzi 4 ridichi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tortilla cu bacon si legume
30 June 2013
Tortilla
cu bacon si legume din: bacon, avocado, maioneza, coriandru, suc de
limeta, sare, salata verde, rosii, tortilla. Ingrediente: 6 bucati
bacon, taiate bucati mici 1 avocado, fara samburi, decojit 2 linguri
maioneza 1/2 cana coriandru, plus mai mult pentru garnitura 1 lingura
suc de limeta 1 varf de cutit de sare 1 1/2…
Read more »
Read more »
Steak de vita cu garnitura de legume
30 June 2013
Steak
de vita cu garnitura de legume din: vinete, dovlecei, ardei grasi,
sare, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, piper, pulpa de vita,
rosii, ceapa rosie, capere. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 2 ardei
grasi sare 2 catei de usturoi 5 linguri suc de lamaie 4-5 linguri ulei
de masline piper 4 fripturi din…
Read more »
Read more »
Frigărui cu roşii cherry, baby mozarella şi pesto
30 June 2013
Frigărui
cu roşii cherry, baby mozarella şi pesto din: rosii cherry, baby
mozzarella, ulei de masline, usturoi, muguri de pin, parmezan, frunze de
busuioc, sare, piper. Ingrediente: 10 rosii cherry 10 bucati baby
mozzarella frigarui din bambus sos pesto: 120 ml ulei de masline 4-5
catei de usturoi 50 g muguri de pin 100 g…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati si seminte
30 June 2013
Salata
de cruditati si seminte din: salata verde, morcov, ceapa verde, gulie,
ridichi, seminte de in, seminte de dovleac, seminte de susan, lamaie,
uleid e masline. Ingrediente: 1 salata verde 1 morcov 1 fir de ceapa
verde 1 gulie 2 ridichi 1 lingurita seminte de in 1 lingurita seminte de
dovleac 1 lingurita seminte de…
Read more »
Read more »
Crap la pachet
30 June 2013
Crap
la pachet din: cartofi noi, chimen, sare, crap, verdeata, piper, sare
de mare, ceapa verde, morcovi, bacon, vin. Ingrediente: 8 cartofi noi
decojiti chimen sare 500 g crap curatat portionat 2 linguri verdeata
tocata piper pisat 1 praf sare de mare 200 g ceapa verde 4 morcovi
tineri 4 felii de bacon 4 linguri…
Read more »
Read more »