Retete pentru Revelion:
Piept de pui cu ciuperci
18 December 2013
Piept
de pui cu ciuperci din: piept de pui, ciuperci de padure, condimente,
vin, ulei de masline, foi de dafin, marar, usturoi si boia. Ingrediente:
800 g piept de pui 400 g ciuperci de padure: hribi, galbiori, vineciori
sau de cultura condimente 200 ml vin alb 3 linguri ulei de masline 2
foi de dafin 1…
Read more »
Read more »
Prajitura cu merisoare si nuci
18 December 2013
O
reteta savuroasa de Prajitura cu merisoare si nuci din: iaurt, zahar
pudra, faina, oua, coaja de lamaie, praf de copt, ulei, mac, merisoare
si nuci macinate. Ingrediente: blat: 250 ml iaurt cu fructe 2560 g zahar
pudra 350 g faina 5 oua coaja de lamaie 1 lingurita praf de copt 100 ml
ulei 100…
Read more »
Read more »
Piure cu nucsoara si ceapa verde
18 December 2013
Piure
cu nucsoara si ceapa verde din: cartofi, unt, ceapa verde, varza de
bruxelles, lapte, nucsoara. Ingrediente: 1 kg de cartofi, taiati in
cuburi 100 g de unt, plus extra pentru servit 1 legatura de ceapa verde,
feliata 400 g varza de Bruxelles, capatanile taiate in jumatati si
feliate fin 400 ml de lapte 1…
Read more »
Read more »
Chiftelute de morcovi şi carnaciori
18 December 2013
Chiftelute
de morcovi şi carnaciori din: cartofi, morcovi, ou, carnaciori,
usturoi, faina, lapte, maghiran, chimen, piper, sare, ulei. Ingrediente:
500 g cartofi 150 g morcovi 1 ou 150 g carnaciori 2-3 catei de usturoi
100 g faina 100 ml lapte 1 lingura maghiran 1 lingurita chimen 1 praf
piper macinat sare ulei pentru prajit …
Read more »
Read more »
Rulada de carne cu sos si rosii prajite
18 December 2013
Rulada
de carne cu sos si rosii prajite din: ceapa, usturoi, carne tocata, ou,
mozzarella, rosii, busuioc, paine, ulei de masline, sare, piper, rosii
pasate, faina si seminte de pin. Ingrediente: 2 cepe 2-3 catei de
usturoi 600 g carne tocata (de vita si porc) 1 ou 150 g mozzarella 200 g
rosii 1-2 legatura busuioc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de paste cu legume si masline
18 December 2013
Salata
de paste cu legume si masline din: paste multicolore, mix de legume,
dressing, masline negre, ardei murati. Ingrediente: 1 pachet paste
multicolore 350gr mix de legume 1 borcan dressing, dupa preferinta 1
cutie masline negre, foliate 12 ardei murati Mod de preparare:
Gatiti pastele in apa sarata pentru 7-8 minute. Adauga…
Read more »
Read more »
Tartă cu gutui, migdale si cacao
18 December 2013
O
reteta savuroasa de Tartă cu gutui, migdale si cacao din: faina, unt,
zahar pudra, oua, praf de copt, coaja de lamaie, sare, migdale, cacao,
unt, branza mascarpone, zeama de lamaie, zahar si apa. Ingrediente:
aluat: 250 g faina 125 g unt 125 g zahar pudra 2 oua 1/2 lingurita praf
de copt coaja de…
Read more »
Read more »
Ciuperci în foitaj
18 December 2013
Ciuperci
în foitaj din: ciuperci, foitaj, ulei de masline, fenicul, rosii
cherry, oregano, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci proaspete
500 g foitaj 50 ml ulei de masline 1 fenicul 200 g rosii cherry 1
lingurita rasa oregano sare piper Mod de preparare: Curăţaţi şi
spălaţi ciupercile, scurgeţi-le de apă şi tăiaţi-le în bucăţi,…
Read more »
Read more »
Tacos cu peşte şi sos de mango
18 December 2013
O
reteta savuroasa de Tacos cu peşte şi sos de mango din: file de peste,
condiment cajun, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, mango, chilli,
coaja si zeama de lamaie, tortillas si salata iceberg. Ingrediente: 600 g
file de peste curatat de pielita 1 1/2 condiment Cojun 3 fire ceapa
verde, tocata 1 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu varza murata si hrean
18 December 2013
Salata
de cartofi cu varza murata si hrean din: cartofi, varza murata, mar,
ceapa, ulei de masline, hrean, sare, piper, chimen, zahar. Ingrediente:
500 g cartofi 150 g varza murata 1 mar 1 ceapa 2 linguri ulei de masline
1 lingura hrean proaspat ras sare piper chimen un praf zahar Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Biscotti cu cacao
18 December 2013
Biscotti
cu cacao din: faina integrala, cacao, praf de copt, sare, scortisoara,
alune, cirese, oua, zahar, esenta de vanilie, unt, cafea, coaja de
lamaie, coaja de portocala. Ingrediente: 2 cani faina integrala 1/4 cana
cacao 2 lingurite praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingurita de
scortisoara 1 cana de alune feliate…
Read more »
Read more »
Tocana ungureasca
18 December 2013
O
reteta savuroasa de tocana ungureasca din: carne de porc, costita,
carnati, ulei, rosii, ardei gras, ceapa, smantana, supa de oase, boia si
sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc 100 g costita afumata 250 g
carnati 100 g untura sau ulei 500 g rosii proaspete 200 g ardei gras 250
g ceapa 200 ml…
Read more »
Read more »
File de crap cu slanina si ciuperci
18 December 2013
File
de crap cu slanina si ciuperci din: file de crap, slanina afumata,
ceapa, ciuperci, smantana, boia de ardei, chimen, rosii, ardei gras,
patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de crap 300 g
slanina afumata 150 g ceapa 500 g ciuperci proaspete 200 ml smantana 8 g
boia de ardei 8 g chimen…
Read more »
Read more »
Rulada cu gem de caise
18 December 2013
Rulada
cu gem de caise din: gem de caise, ciocolata, faina, zahar, oua, zahar
vanilat, praf de copt, sare. Ingrediente: 5-7 linguri cu gem de caise
100 g ciocolata pentru aluat: 4 linguri cu faina 4 linguri cu zahar 4
oua 1 plic zahar vanilat 1/2 lingurita cu praf de copt 1/4 lingurita cu
sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftele de curcan in sos de rosii
18 December 2013
Chiftele
de curcan in sos de rosii din: ceapa, morcovi, carne tocata de curcan,
orez, sare, piper, patrunjel, varza de bruxelles, sos de rosii.
Ingrediente: 1 ceapa 2-3 morcovi 1 kg carne tocata de curcan 2-3 linguri
orez Sare si piper Patrunjel Varza de bruxelles, fiarta Ingrediente sos
de rosii: 1 cutie sos de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu morcovi si sirop de fructe
18 December 2013
O
reteta savuroasa de Prăjitură cu morcovi din: faina, zahar, zahar brun,
scotisoara, nucsoara, bicarbonat de sodiu, sare, stafide, oua, morcovi,
siropd e fructe, ulei, mascarpone, apa, ciocolata si unt. Ingrediente:
275 g faina 200 g zahar 75 g zahar brun 2 lingurite scortisoara macinata
1 lingurita nucsoara rasa 2 lingurite bicarbonat de sodiu 1…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu chorizo si branza
18 December 2013
Rulada
de curcan cu chorizo si branza din: piept de curcan, sunca serrano,
jeleu de gutui, ulei de masline, ceapa, usturoi, chorizo, pasta de
rosii, orez, sherry, sofran, ardei rosu copt, branza manchego.
Ingrediente: 2 fileuri din piept de curcan (1,3 kg in total) 12 felii de
sunca Serrano jeleu de gutui, pentru servit pentru…
Read more »
Read more »
Varza cu afumatura
18 December 2013
Varza
cu afumatura din: varza, morcovi, ceapa, piept afumat de porc, ulei,
marar, bors, sare, piper. Ingrediente: o varza mica, proaspata 2 morcovi
o ceapa 300 g piept afumat de porc 2-3 linguri ulei o legatura marar
150 ml bors sare piper Mod de preparare: Varza se toacă mărunt, iar
morcovii se trec prin…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu ghimbir si sos de soia
18 December 2013
Pulpe
de pui cu ghimbir si sos de soia din: pulpe de pui, ghimbir, sos de
soia, ulei, coniac, otet, zahar pudra. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2
lingurite ghimbir ras 6 linguri sos de soia 6 linguri ulei 2 linguri
coniac 2 linguri otet 2 lingurite zahar pudra Mod de preparare: Se
amestecă…
Read more »
Read more »
Jambon si legume
18 December 2013
Jambon
si legume din: jambon de casa, dovlecei, ceapa verde, ciuperci
conservate, sare. Ingrediente: 4 felii mari de jambon de casa 2 dovlecei
4 fire ceapa verde 4 linguri ciuperci conservate sare Mod de
preparare: Dovleceii se taie mărunt, la fel şi ceapa, se amestecă si se
repartizează pe patru foi de hârtie de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu capsuni si mascarpone
17 December 2013
Desert
cu capsuni si mascarpone din: capsuni, rom, nectar de agave, zahar,
smantana, mascarpone, esenta de vanilie, piscoturi. Ingrediente: 1
cana capsuni, felii 1 lingura de rom 1/4 cana nectar de agave 2 linguri
de zahar 1/2 ceasca smantana 240 gr branza mascarpone 1 lingurita esenta
de vanilie 100gr de piscoturi Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail acrisor
17 December 2013
Intr-un
blender combină 50 ml Pisco (alcool de struguri peruvian – poţi înlocui
cu ţuică sau votcă), 2 linguri sirop de zahăr, 1 albuş, 2 linguri zeamă
de lămâie şi o mână de cuburi de gheaţă. Mărunţeşte cât de mult se
poate şi toarnă în pahar trecut prin sită.
Read more »
Read more »
Carnati picanti rumeniti
17 December 2013
O
reteta gustoasa de Carnati picanti rumeniti din: carnati, ulei de
floarea soarelui, ceapa, chimen, foi de dafin, scortisoara, pasta de
ardei iute, piure de rosii, fasole, ciocolata si felii de lamaie.
Ingrediente: 750 g carnati picanti de diferite feluri 2 linguri ulei de
floarea soarelui 1 ceapa mare, tocata marunt 1/2 lingurita chimen
macinat…
Read more »
Read more »
Vinete cu parmezan
17 December 2013
O
reteta delicioasa de vinete cu: ulei de masline, suc de rosii,
patrunjel, parmezan, sare. Ingrediente: 2 vinete mari ulei de măsline
suc de roşii 3 linguri de pătrunjel tocat 250 gr parmezan sau caşcaval
ras sare Mod de preparare: Spălăm vinetele, le ştergem cu grijă şi le
tăiem în felii de 1-2 cm…
Read more »
Read more »
Salata de rosii umplute
17 December 2013
Salata
de rosii umplute din: rosii, varza, morcovi, ulei, telina, patrunjel,
suc de lamaie si sare. Ingrediente: 1,5 kg rosii proaspete 300 g varza
alba 300 g morcovi 100 ml ulei 25 g telina frunze 25 g patrunjel verde
100 ml suc de lamaie 30 g sare Mod de preparare: Alegi roşii mai mari
şi…
Read more »
Read more »
Cozonac umplut cu marţipan
17 December 2013
Cozonac
umplut cu marţipan din: faina, drojdie, zahar fin, lapte, sare, unt,
coaja de citrice, martipan, unt, zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina
42 g drojdie 150 g zahar fin 250 ml lapte sare 250 g unt 100 g amestec
de coaja de citrice glasata si tocata 200 g martipan unt topit zahar
pudra …
Read more »
Read more »
Retete internationale: Gazpacho
17 December 2013
O
reteta delicioasa de gazpacho cu: rosii, ardei gras rosu, ardei gras
galben, ceapa, castravete, usturoi, paine, otet balsamic, apa, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 600 gr roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras
galben 1 ceapă medie 1 castravete 1-2 căţei usturoi 100 gr pâine 1 pahar
mic oţet balsamic apă ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Escalop cu ciuperci
17 December 2013
O
reteta savuroasa de Escalop cu ciuperci din: file de porc, ciuperci,
vin, costita, boia, ardei gras, ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 700 g muschi file de porc 800 g ciuperci pleurotus
proaspete 250 ml vin alb sec 100 g costita afumata 1 lingurita rasa boia
de ardei dulce 2 ardei grasi (verde si…
Read more »
Read more »
Tarta frageda cu pepene
17 December 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu : unt, faina, zahar pudra, oua, apa,
sare, pepene galben, portocala. Ingnediente aluat: 100g unt 250 g faină
100 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri 4 linguri apă un praf de sare
Ingrediente umplutura: 1 pepene galben 1 portocala 1 lingura zahar pudra
aromatizat cu vanilie Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorbă de conopidă
17 December 2013
Ciorbă
de conopidă din: conopida, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, ardei
gras, ulei, bors, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare
2 morcovi 2 cepe 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras 50
ml ulei 1 l bors 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi legumele, apoi tocaţi…
Read more »
Read more »
Deliciu cu ciocolata
17 December 2013
O
reteta delicioasa de deliciu cu:oua, zahar, faina, cacao neagra, ulei,
frisca lichida, unt, ciocolata simpla, visine, fulgi de ciocolata.
Ingrediente blat: 6 albuşuri 3 gălbenuşuri 80 g zahăr 80g faină albă 40g
făină integrală 2 linguri cacao neagra 75 ml ulei Ingrediente cremă:
350 ml frişcă lichidă 50g zahăr 70g unt 100 g cacao…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc in sos aromat
17 December 2013
Cotlet
de porc in sos aromat din: cotlet de porc, zahar, boia de ardei, sare,
piper, praf de usturoi, praf de ceapa, sos worcestershire, sos de ardei
iute, suc de lamaie, apa, otet. Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc
1/4 cana de zahar 2 lingurite boia de ardei 2 lingurite de sare 1/2
lingurita…
Read more »
Read more »
Tarta cu ceapa, praz si bacon
17 December 2013
Tarta
cu ceapa, praz si bacon din: faina, apa, drojdie, sare, smantana,
telemea, ceapa, praz, bacono, ou, sare, piper, seminte de chimen.
Ingrediente: aluat: 50 g faina 100-150 ml apa calda 1 lingurita drojdie
uscata sare umplutura: 150 ml smantana 50 g telemea 4 cepe 2 fire de
praz 400 g bacon sare piper seminte de…
Read more »
Read more »
Sos de merisoare cu vin
17 December 2013
Sos
de merisoare cu vin din: vin de porto, zahar brun, boabe de ienibahar,
merisoare. Ingrediente: 150 ml vin de Porto 100 g de zahar brun moale 10
boabe de ienibahar, zdrobite marunt 300 g de merisoare proaspete sau
congelate Mod de preparare: Pune toate ingredientele într-o oală şi
adu- le la punctul de…
Read more »
Read more »
Porc dulce acrisor cu caise si prune
17 December 2013
Porc
dulce acrisor cu caise si prune din: muschiulet de porc, caise uscate,
prune, ceapa, piept afumat de porc, vin, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 800 g muschiulet subtire de porc 12 caise uscate 8 prune o
ceapa 100 g piept afumat de porc 4 linguri vin alb sec cimbru sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Saramură de hribi
17 December 2013
Saramură
de hribi din: hribi, ulei, ardei iute, ardei gras, rosii, patrunjel,
rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg hribi 50 ml ulei 1 ardei iute
1 ardei gras 4 rosii 1 legatura patrunjel 2 fire rozmarin sare piper
Mod de preparare: Indepărtaţi picioruşul ciupercilor, spălaţi-le şi
scurgeţi-le bine de apă. Ungeţi ciupercile cu…
Read more »
Read more »
Caipirinha cu fructul pasiunii
17 December 2013
Scobeşte
cu linguriţa pulpa unui fructul pasiunii şi pune-l într-un pahar cu
baza groasă. Adaugă 1/2 lămâie, tăiată sferturi şi 1 lingură sirop de
agave şi zdrobeşte totul cu lingura de lemn. Adaugă 50 ml cachaca -rom
brazilian (poţi înlocui cu rom) – şi completează cu cuburi de gheaţă
zdrobită. Amestecă şi serveşte cu felii…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de legume în pită
17 December 2013
Supă-cremă
de legume în pită din: paini, unt, dovlecel, morcovi, ceapa, sare,
lamai, piper, ulei de masline, smantana, oua si patrunjel. Ingrediente: 4
paini rotunde 50 g unt topit 4 dovlecei 2 morcovi 2 cepe albe sare 2
lamai piper 2-3 linguri ulei de masline 300 g smantana 3-4 oua 2
legaturi patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de cartofi rosii cu telina si maioneza
17 December 2013
Salata
de cartofi rosii cu telina si maioneza din: cartofi rosii, ceapa,
telina, maioneza, otet de mere, mustar dijon, zahar, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg cartofi rosii, cuburi 2 linguri de ceapa tocata 3
tulpini de telina, feliata 1 ceasca maioneza 1 lingura otet de mere 2
lingurite mustar Dijon 1 lingurita de zahar…
Read more »
Read more »
Arbroath smokies
17 December 2013
Arbroath
smokie nu trebuie confundat cu egrefinul afumat din magazinele de
peşte. Deşi este si el un egrefin mic, sărat şi afumat (denumirea
provine de la orăşelul Arbroath, din estul Scoţiei), Arbroath smokie are
o aromă mai fină şi carnea foarte albă. Pentru a prepara acest fel de
mâncare peştii trebuie săraţi, uscaţi şi atârnaţi de…
Read more »
Read more »
Sarmale grecesti
17 December 2013
O
reteta savuroasa de Sarmale grecesti din: ceapa, rosii, orez,
patrunjel, marar, menta, sare, piper, ulei de masline, salata verde si
foi de vita de vie. Ingrediente: 1 ceapa 4 rosii 400 g orez pentru
sarmale 1 legatura patrunjel 2-3 fire de marar 2-3 frunze de menta sare
piper 1 cescuta ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Tort cu ghimbir şi lămâie
17 December 2013
Tort
cu ghimbir şi lămâie din: unt, faina, bicarbonat, ghimbir, scortisoara,
zahar, miere, sirop de artar, lapte, ou, coaja si zeama de lamaie,
crema de lamaie, ghimbir confiat, crema de branza si smantana.
Ingrediente: 140 g de unt, taiat cubulete, plus extra pentru uns 300 g
faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Ciupeci umplute
17 December 2013
Ciupeci
umplute din: ciuperci, nuci, morcov, ceapa, ulei, telemea de oaie, oua,
cascaval, marar, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci mari 150 g
nuci pisate 1 morcov 1 ceapa 4-5 linguri ulei 100 g telemea de oaie 2
oua 100 g cascaval 1 legatura marar sare piper Mod de preparare:
Spălaţi ciupercile, tăiaţi-le picioruşele şi…
Read more »
Read more »
Supa de vita cu sfecla
17 December 2013
O
reteta savuroasa de Supa de vita cu sfecla din: piept de vita, sfecla
rosie, morcov, ceapa, pastarnac, varza, telina, marar, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 500 g piept de vita 4 sfecle rosii (600g) 1 morcov 2
cepe 1 radacina pastarnac 200 g varza dulce tocata 1 telina cu frunze 1
legatura marar 200…
Read more »
Read more »
Tort de clătite cu ciuperci
17 December 2013
Tort
de clătite cu ciuperci din: faina, apa, oua, ulei, sare, ciuperci,
ceapa, morcov, pasta de tomate, boia, nucsoara, boabe de enibahar, foid e
dafin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: foi de clatite: 500 g
faina 700 ml apa 2 oua 2 linguri ulei 1 varf de lingurita sare
umplutura: 1,5 kg ciuperci diverse proaspete 50…
Read more »
Read more »
Tort cu crema de ciocolata
17 December 2013
Tort
cu crema de ciocolata din: oua, lapte, faina, ciocolata neagra, cacao,
praf de copt, bicarbonat, unt, zahar pudra, ulei, gelatina, frisca,
albusuri, ciocolata. Ingrediente: 4 oua 125 ml lapte 270 g faina 100 g
ciocolata neagra 50 g cacao 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita
bicarbonat 90 g unt 250 g zahar pudra…
Read more »
Read more »
Quesadillas cu chorizo şi cartofi dulci
17 December 2013
Quesadillas
cu chorizo şi cartofi dulci din: cartofi, coriandru, feta, tortilla si
chorizo. Ingrediente: 4 cartofi dulci 1 legatura mica de coriandru,
tocata 200 g de feta, maruntita 8 lipii de tortilla 140 g de chorizo
feliat (aproximativ 24 de felii) Mod de preparare: Preincalzeste
cuptorul la 200C/gaz 6. Inteapa cartofii de cateva ori…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu aroma de cocos
17 December 2013
Creveti
cu aroma de cocos din: faina, sare, piper, oua, creveti, nuca de cocos,
ulei. Ingrediente: 2 cani de faina sare si piper 3 oua 1 kg creveti,
decorticati 2 cesti nuca de cocos, maruntita ulei Mod de preparare:
Amestecati faina cu sare si piper. Bateti oualele intr-o farfurie. Dati
crevetii prin faina,…
Read more »
Read more »
Conopida la cuptor
17 December 2013
Conopida
la cuptor din: conopida, cascaval, pesmet, oua, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 2 conopide mijlocii 200 g cascaval sau branza rasa
pesmet 2 oua smantana sare piper Mod de preparare: Desfaci conopida în
bucheţele şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare pentru aproximativ
8-10 minute, să nu se înmoaie prea tare.…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branza dulce
17 December 2013
Rulouri
cu branza dulce din: branza dulce, zahar tos, foi de placinta, zahar
vanilat, rom, gris, ulei si faina. Ingrediente: 1 kg branza dulce de
vaci 200 g zahar tos 500 g foid e placinta 2 lingurite zahar vanilat 1
lingura rom 3 linguri gris 100 ml ulei 2 linguri faina Mod de
preparare: Frecaţi…
Read more »
Read more »
Supa de vacuta cu ciuperci si taitei
17 December 2013
Supa
de vacuta cu ciuperci si taitei din: morcov, radacina de patrunjel,
radacina de telina, ceapa, carne de vita, boabe de piper, boabe
ienibahar, foi de dafin, patrunjel, ciuperci uscate, lapte, faina, ou,
sare, ulei. Ingrediente: supa: 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2
radacina de telina 1 ceapa 300 g carne de vita 5…
Read more »
Read more »
Fasole prăjită cu brânza
17 December 2013
Fasole
prăjită cu brânza din: ceapa, ulei de masline, usturoi, foi de dafin,
fasole, supa de legume, patrunjel si branza. Ingrediente: 2 cepe, tocate
2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat marunt 2 foi de
dafin 2×400 g fasole rosie sau pestrita, clatita si scursa de lichid 250
ml supa limpede de legume…
Read more »
Read more »
Ardei mici umpluţi
17 December 2013
Ardei
mici umpluţi din: ceapa, ulei de floarea soarelui, usturoi, piure de
rosii, coniac, ardei iute, ienibahar, cascaval, tarhon si ardei grasi.
Ingrediente: 2 cepe, tocate marunt 1 lingura ulei de floarea soarelui 4
catei de usturoi, tocat marunt 2 linguri piure de rosii 100 g coniac 50 g
ardei iute, tocat 1/2 lingurita ienibahar macinat…
Read more »
Read more »
Deserturi dulci pentru Craciun
16 December 2013
Deserturi
dulci pentru Craciun: Reteta zilei: Pateuri cu sos de afine Pateuri
cu sos de afine din: aluat de patiserie, sos de afine, fulgi de
ciocolata alba, ulei, ou, apa. Ingrediente 1 pachet aluat de patiserie
1 cana sos de afine 1/3 cana de fulgi de ciocolata alba 1/4 lingurita
de ulei 1…
Read more »
Read more »
Retete de prajituri pentru Craciun
16 December 2013
Retete
de prajituri pentru Craciun: Reteta zilei: Tort delicios cu crema de
ciocolata Tort delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt
nesarat, lapte, oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de
vanilie, esenta de migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop,
smantana. Ingrediente blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2…
Read more »
Read more »
Deserturi pentru Craciun (2013)
16 December 2013
Deserturi
pentru Craciun: Reteta zilei: Briose cu banane si fulgi de ciocolata
Briose cu banane si fulgi de ciocolata din: faina, zahar brun, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, ou, ulei de nuca de
cocos, iaurt, esenta de vanilie, piure de banane, chips-uri de
ciocolata, nuci pecan. Ingrediente: 1 3/4…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun 2013
16 December 2013
Retete
de Craciun: Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor Pulpa de porc la
cuptor din: pulpa de porc, suc de portocale, otet, scortisoara, ghimbir,
usturoi, cimbru, ceapa, praz, ardei, sos de soia, ulei de masline,
piper, ienibahar, zahar brun. Ingrediente: 1 buc din pulpa porc 1 cana
suc de portocale 1 cana otet…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salată de pere cu sfeclă rosie (video)
16 December 2013
O reteta
video despre Cum se prepara Salată de pere cu sfeclă roșie:
Ingrediente: pere sfeclă roșie feta ulei oregano lămâie busuioc Cum se
prepara Salată de pere cu sfeclă roșie
Read more »
Read more »
Strudel cu visine
16 December 2013
O
reteta delicioasa de strudel cu:visine, faina, ulei, apa, otet, sare,
unt, pesmet, zahar vanilat, zahar tos cu aroma de vanilie. Ingrediente:
500 g faină 3 linguri ulei 200 ml apă călduţă 1 linguriţă oţet l praf
de sare Ingrediente umplutura: 1 kg vişine, fără sâmburi 250g zahăr 150
g unt sau margarina 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajituri cu alune si nutella
16 December 2013
Prajituri
cu alune si nutella din: galbenus de ou, zahar vanilat, unt, sare,
alune, faina, nutella. Ingrediente: 1 galbenus de ou 1/3 cana zahar
vanilat 100 gr de unt, cuburi un varf de cutit de sare 1/2 ceasca alune,
maruntite 3/4 cana faina 1 borcan nutella Mod de preparare: Se
incalzeste…
Read more »
Read more »
Cartofi picanti rumeniti
16 December 2013
Cartofi
picanti rumeniti din: cartofi, scortisoara, chimen, coriandru, chilli
si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 750 g cartofi dulci mici,
taiati sferturi 1/2 lingurita scortisoara 1 lingurta chimen, macinat 1
lingurita coriandru, macinat un praf de chilli, dupa gust 4 linguri ulei
de floarea soarelui Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la
semnul 6/200C. Amesteca toate…
Read more »
Read more »
Sos salsa foarte picant
16 December 2013
Combina
1 1/2 lingurita pasta de ardei iute, 4 rosii, curatate de seminte si
tocate si 2 linguri de rosii deshidratate, 1 cateld e usturoi zdrobit, 1
ardei gras, tocat cuburi mici, 2 linguri ulei de masline, zeama de la 1
lamaie, si lasa 1 ora pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Sos salsa
foarte…
Read more »
Read more »
Gulas gustos si savuros
16 December 2013
Gulas
gustos si savuros din: pastarnac, seminte de chimen, sare, cartofi,
pudra de paprika, frunze de telina, rosii, ardei, morcovi, usturoi,
ceapa, untura, carne de vita si piper. Ingrediente: 1 pastarnac taiat
cubulete 1 lingurita seminte de chimen macinate sare dupa gust 2-3
cartofi medii taiati cubulete 1 frunza de dafin 1 lingura pudra de
paprika…
Read more »
Read more »
Cafea cu lichior
16 December 2013
Cafea
cu lichior din: cafea, ciocolata, lichior si frisca. Ingrediente: 1/2
ceasca de cafea tare, fierbinte 1/2 ceasca de ciocolata calda 2 cl
lichior Mozart frisca lichida Mod de preparare: Umplem un pahar
inalt pana la 3/4, in mod egal cu ciocolata calda si cafea fierbinte.
Adaugam lichiorul Mozart si mixam. Imbogatim…
Read more »
Read more »
Frigarui de vinete cu morcovi si menta
16 December 2013
Frigarui
de vinte cu morcovi si menta din: pasta harissa, otet de vin rosu,
vanata, morcovi, ceapa rosie, menta, lipii, humus si iaurt. Ingrediente:
2 linguri de pasta harissa 2 linguri otet de vin rosu 1 vanata, taiata
in cubulete cu latura de 4cm 2 morcovi, taiati bastonase subtiri 1 ceapa
rosie mica, feliata 1 mana…
Read more »
Read more »
Cremă de ciuperci cu pui
16 December 2013
Cremă
de ciuperci cu pui din: ciuperci, piept de pui, sofran, unt, marar,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg ciuperci proaspete 1 piept
de pui un varf de cutit sofran pur 100 g unt 3-4 fire marar 3-4 fire
patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălati-le
şi puneţi la fiert 1,2kg din…
Read more »
Read more »
Conopida cu vinete
16 December 2013
Conopida
cu vinete din: aluat, conopida, cascaval, oua, sare si piper.
Ingrediente: 800 g aluat foitaj 500 g conopida fiarta 200 g cascaval 2
oua sare piper Mod de preparare: Curăţaţi vinetele, spălaţi-le,
scurgeţi-le şi tăiaţi-le în sferturi, apoi în segmente de circa 3- 4 cm.
Presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le să se scurgă. Desfaceţi…
Read more »
Read more »
Ciorba delicioasa de gasca
16 December 2013
O
reteta de ciorba delicioasa de gasca din: carne de gasca, ceapa,
morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei rgas, fidea, leustean, bors, sare
si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de gasca 2 cepe 3 morcovi 2
radacini de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras rosu 200 g
fidea 2 legatura leustean 1 l bors sare…
Read more »
Read more »
Curry din capete de peşte
16 December 2013
Această
mâncare este originară din Singapore, de la mijlocul secolului XX, când
un bucătar mai zgârcit s-a gândit că e o adevărată risipă să arunce
capetele de peşte dacă puteau fi folosite la ceva. De atunci, curry din
capete de peşte a devenit o mâncare naţională în Singapore. In bucătăria
asiatică nu se consumă în general capetele…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu sos de hrean
16 December 2013
Chiftelute
cu sos de hrean din: carne de porc, grasime de porc, frunze de salvie,
paine, sare, piper, coriandru, hrean, faina si smantana. Ingrediente:
600 g carne de porc 100 g grasime de porc 1 legatura frunze de salvie 1
felie de paine inmuiata sare piper coriandru macinat ulei pentru prajit
sos: 1 lingura hrean ras…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de porc pe pat de orez fiert
16 December 2013
Tocanita
de porc pe pat de orez fiert din: carne de porc, sare, sos
worcestershire, ketchup, usturoi, ghimbir, ulei, ceapa, rosie,
condimente, zahar brun, apa, piper, ardei iute, cimbru, limeta, otet,
varza chinezeasca, orez fiert. Ingrediente: 1kg carne de porc, cuburi
3/4 lingurita de sare 1/4 lingurita de sos worcestershire 1 lingurita de
ketchup 2…
Read more »
Read more »
Vrabioara de vitel cu ciuperci
16 December 2013
Vrabioara
de vitel cu ciuperci din: vrabioara de vitel, unt, ciuperci, ulei,
cimbru, boia, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g vrabioara de
vitel 100 g unt 12 ciuperci mari proaspete 50 ml ulei 1 lingurita rasa
cimbru uscat 1 lingurita rasa boia de ardei dulce 3-4 fire patrunjel
sare piper Mod de preparare: Curatati…
Read more »
Read more »
Pui cu fusili şi sos alb cu mărar
16 December 2013
Pui
cu fusili şi sos alb cu mărar din: piept de pui, smantana, paste si
marar. Ingrediente: 1 piept de pui 200 g smantana pentru gatit 200 g
paste (fusili) 1/2 legatura marar Mod de preparare: Fierbi pastele în
apă clocotită timp de 10 minute. Strecori pastele şi le limpezeşti cu
apă rece. Pieptul de…
Read more »
Read more »
Cod cu piure de ţelină şi pătrunjel
16 December 2013
Cod
cu piure de ţelină şi pătrunjel din: ulei de masline extravirgin,
fileuri de cod, usturoi, fulgi de ardei iute, otet de cidru, zahar brun,
lamaie, telina si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline
extravirgin 4 fileuri de cod a cate 120 g faina, pentru presarat 2 catei
de usturoi, tocati 1 lingurita fulgi…
Read more »
Read more »
Salsa verde si racoritoare
16 December 2013
Combină
2 buc avocado, tăiat cuburi mici, zeama şi coaja rasă de la 2 lămâi, 4
fire ceapă verde, tocată, 1 măr acrişor, răzuit, 1 castravete, tocat
mărunt, 1 ardei verde, curăţat de seminţe şi tocat, câteva fire de
tarhon şi mentă, tocate. Lasă deoparte 1 oră. Salsa verde si racoritoare
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ştrudel cu ciuperci si brânză
16 December 2013
Ştrudel
cu ciuperci si brânză din: foi de placinta, unt, ceapa, usturoi,
ciuperci, vin alb, telemea, patrunjel, marar, ceapa verde, sare si
piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 2 linguri de unt 1 ceapa 1
catel de usturoi 250 g ciuperci 75 ml vin alb sec 100 g telemea desarata
ori branza de burduf 1…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu telemea de vaca
16 December 2013
CIuperci
umplute cu telemea de vaca din: ciuperci, ardei gras, telemea de vaca,
unt, rosii, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci mari
proaspete 1 ardei gras 200 g telemea de vaca 50 g unt 2 rosii 2 fire
rozmarin sare piper Mod de preparare: Indepărtaţi picioruşul
ciupercilor, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă, apoi picioruşele tocaţi-le…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de curcan aromat la gratar
16 December 2013
Piept
de curcan aromat la gratar din: piept de curcan, sare, praf de ceapa,
chimion, praf de chili, piper negru, boia de ardei, oregano, piper
cayenne, ulei de masline. Ingrediente: 2 buc piept curcan, taiat fasii
potrivite 1 1/2 lingurite sare 1 lingurita praf de ceapa 1 lingurita
chimion macinat 1/2 lingurita praf de…
Read more »
Read more »
Sufleu de conopidă si broccoli
16 December 2013
Sufleu
de conopidă si broccoli din: macaroane, broccoli, conopida, morcovi,
usturoi, sofran, supa de legume, unt, patrunjel, branza, smantana,
galbenusuri, gogosari acri, sare, piper si ulei. Ingrediente: 400 g
macaroane 500 g broccoli si conopida amestec 2 morcovi 4 catei de
usturoi putin sofran macinat 100 ml supa legume unt patrunjel tocat 200 g
branza rasa…
Read more »
Read more »
Cocktail Whiskey Hot
16 December 2013
Cocktail
Whiskey Hot din: cafea, zeama de lamaie, bourbon, lamaie si cuisoare.
Ingrediente: 10 cl cafea 2 cl zeama de lamaie 4 cl Bourbon 1 felie de
lamaie cuisoare Mod de preparare: Incalzim ingredientele intr-un vas,
apoi turnam bautura intr-un pahar rezistent la foc si servim.
Read more »
Read more »
Pui umplut cu ciuperci, unt si pătrunjel
16 December 2013
Pui
umplut cu ciuperci, unt si pătrunjel din: pui, unt, verdeata, ciuperci,
sare, piper, rozmarin, morcovi si ulei. Ingrediente: 1 pui 1 pachet de
unt 2 legaturi de verdeata 250 g ciuperci sare piper rozmarin 3 morcovi
ulei Mod de preparare: Tai verdeaţa mărunt şi o amesteci cu untul
până la omogenizare. Speli puiul, desprinzi…
Read more »
Read more »
Ruladă delicioasa Pădurea neagră
16 December 2013
Ruladă
Pădurea neagră din: oua, zahar, unt, faina, cacao, coaja si zeama de
portocala, zahar tos, cirese, visine, smantana, ciocolata cu visine si
zahar pudra. Ingrediente: Pentru blat 4 ouă ecologice mari 125 g zahăr
tos, cernut 65 g unt nesărat, topit 100 g făină cernută 30 g cacao
Pentru umplutură: coaja rasă şi zeama de…
Read more »
Read more »
Vita inabusita cu taitei si lemongrass
16 December 2013
Vita
inabusita cu taitei si lemongrass din: ghimbir, usturoi, lemongrass,
frunze de coriandru, ardei iute, pulpa de manzat, ulei, sos de soia,
condimente, zahar brun, supa de vita, taitei de orez si lime.
Ingrediente: 1 lingura de ghimbir, tocat 2 catei de usturoi, tocati 3
fire de lemongrass, cu frunzele exterioare indepartate, tocate fin 2
linguri…
Read more »
Read more »
Bors delicios de legume
16 December 2013
O
reteta savuroasa de Bors delicios de legume din: ceapa, morcovi,
patrunjel, conopida, cartofi, ulei, bors, leustean si sare. Ingrediente:
2 cepe 3 morcovi 2 radacini patrunjel 1 conopida mica 3-4 cartofi 50
ml ulei 1 l bors 1 legatura leustean sare Mod de preparare: Curăţaţi
legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe iar conopida…
Read more »
Read more »
Tort Fiesta
16 December 2013
Tort
Fiesta din: faina, zahar brun, unt, oua, esenta de vanilie, inghetata
de vanilie, dulceata de lapte, papaya, mango, ananas si scortisoara.
Ingrediente: 150 g faina cu factor de crestere 150 g zahar brun 150 g
unt, inmuiat la temperatura camerei 3 oua 2 linguri esenta de vanilie
750 ml inghetata de vanilie 250 g dulceata…
Read more »
Read more »
Pateuri cu Cheddar, cartofi şi chutney de ceapă
16 December 2013
O
reteta savuroasa de Pateuri cu Cheddar, cartofi şi chutney de ceapă
din: cartofi, morcovi, chutney de ceapa, frunze de cimbru, cheddar,
aluat, ou, seminte de mac si salata. verde. Ingrediente: 1 cartof mare,
taiat cubulete cu latura de 1 cm 2 morcovi, taiati cubulete cu latura de
1 cm 300 g chutney de ceapa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura
16 December 2013
Pulpe
de pui in suc de limeta cu garnitura din: suc de limeta, coaja de
limeta, coriandru, sare, pulpe de pui, fasole neagra, ardei iute,
usturoi, chimen, ulei de masline, orez cu bob lung, apa. Ingrediente
pulpe de pui cu suc de limeta: Sucul de la 5 limete Coaja de la 1 limeta
1/4…
Read more »
Read more »
Linte cu praz
16 December 2013
O
reteta simpla de Linte cu praz din: linte, praz, ulei, marar, sare si
piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 4 fire de praz 4 linguri ulei 1
legatura marar 5 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Spălaţi
lintea şi fierbeţi-o în apă cu sare şi piper.Curăţaţi prazul de primul
strat de foi,…
Read more »
Read more »
Tartă savuroasa cu ciuperci
16 December 2013
Tartă
savuroasa cu ciuperci din: faina, unt, oua, apa, oregano, sare,
ciuperci, morcov, masline, ulei, bacon, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: aluat: 300 g faina 100 g unt 2 oua 50 ml apa 1 lingurita
rasa oregano uscat 1 vard de cutit sare umplutura: 1 kg ciuperci
proaspete 1 morcov 100 g masline 2 oua 50…
Read more »
Read more »
Peste la aburi cu legume
16 December 2013
Peste
la aburi cu legume din: file de peste, lamaie verde, vin alb, seminte
de susan alb, dovlecel, pastarnac, morcovi, andiva, fenel, broccoli,
sare, marar verde. Ingrediente: 4 bucati file de peste 1 lamaie verde 1
ceasca vin alb seminte de susan alb 1 dovlecel rondele 2 pastarnac 2
morcovi 1 andiva 1 fenel 8…
Read more »
Read more »
Chiftelute muntenesti
16 December 2013
Chiftelute
muntenesti din: carne tocata, ceapa, franzela, lapte, patrunjel, marar,
oua, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 carne tocata 1 ceapa mare
5-6 felii franzela 250 ml lapte 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 2
oua 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit sare piper Mod de
preparare: Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa curăţată,…
Read more »
Read more »
Dorada pe pat de morcovi
16 December 2013
Dorada
pe pat de morcovi din: dorada, morcovi, ulei de masline, lamaie,
coriandru, sare si piper. Ingrediente: 2 dorade potrivite (circa
400g/buc) 2 morcovi mari 50 ml ulei de masline 1 lamaie 1 lingurita
coriandru macinat sare piper Mod de preparare: Curăţaţi şi evisceraţi
peştele, spălaţi-l şi scurgeţi-l de apă. Presăraţi-l cu sare, piper şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mere coapte cu aroma de scortisoara
15 December 2013
Mere
coapte cu aroma de scortisoara din: mere, scortisoara, esenta de
vanilie, ulei de nuca de cocos, zahar brun. Ingrediente: 4-6 mere,
curatate, taiate cuburi 1 baton de scortisoara Esenta de vanilie 2
linguri de ulei de nuca de cocos 1 lingura de zahar brun Mod de
preparare: Incalziti cuptorul la 200C.…
Read more »
Read more »
Penne cu roşii cherry, spanac, ricotta şi pesto
15 December 2013
Penne
cu roşii cherry, spanac, ricotta şi pesto din: ulei de masline,
usturoi, fulgi de ardei iute, rosii, penne, spanac, ricotta, pesto si
parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi,
tocati 1 lingurita fulgi de ardei iute 2 conserve de rosii de 400 g 500 g
penne 200 g spanac, tocat grosier…
Read more »
Read more »
Placinte cu branza si marar
15 December 2013
Placinte
cu branza si marar din: faina, apa, drojdie, ulei de masline
extravirgin, zahar, sare, branza, ceapa verde, marar si oua.
Ingrediente: pentru aluat: 800 g faina 400 ml apa 30 g drojdie 6 linguri
ulei de masline extravirgin 2 lingurite zahar 1 lingurita cu varf de
sare pentru umplutura: 500 g branza 10-15 cozi de…
Read more »
Read more »
Somon cu legume la tavă şi sos de hrean
15 December 2013
Somon
cu legume la tavă şi sos de hrean din: pastarnaci, sfecla, morcovi,
somon, mustar, pasta de hrean, smantana, otet de cidru si marar.
Ingrediente: 4 pstarnaci, feliati pe lung 4 sfecle mici, taiate in felii
groase 6 morcovi, feliati pe lung 4 bucati de somon a cate 125 g 2
linguri mustar cu boabe 2…
Read more »
Read more »
Plăcintă de vinete
15 December 2013
Plăcintă
de vinete din: vinete, ceapa, dovlecel, cartofi, ulei, oua, patrunjel,
faina, sare, piper si condiment. Ingrediente: 3 vinete 3 cepe 1 dovlecel
1 cartof 3 linguri ulei 6 oua 1 legatura patrunjel proaspat 5 linguri
de faina sare piper condimente pentru pilaf Mod de preparare: Cureţi
vinetele, le speli, le tai în 4 şi…
Read more »
Read more »
Mancare de ardei in paine
15 December 2013
Mancare
de ardei in paine din: ardei capia, piure de rosii, sare, piper,
cimbru, ceapa rosie, pulpa de porc, ulei de masline, broccoli si paine
cu seminte. Ingrediente: 8 ardei capia 2 ardei verzi 300 ml piure de
rosii sare piper negru macinat cimbru verde 4 cepe rosii 500 g pulpa de
porc 3-4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Desert cu crema de nuci
15 December 2013
Desert
cu crema de nuci din: faina, zahar, miere, lapte, ou, unt, bicarbonat,
nuci, miere, faina, zahar, frisca, gem acrisor, nuci. Ingrediente:
pentru foi: 400 g faina 150 g zahar 3 linguri miere 2 linguri lapte un
ou 50 g unt o lingurita bicarbonat pentru crema de nuci: 100 g nuci 100 g
miere 100…
Read more »
Read more »
Galbiori in sos de smantana
15 December 2013
Galbiori
in sos de smantana din: galbiori, ceapa, usturoi, ulei, foi de dafin,
smantana, coroandru, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 1
kg galbiori 1 cepe 1 catel de usturoi 50 ml ulei 2 foi de dafin 50 ml
smantana nefermentata 1 lingurita rasa coriandru macinat 1 legatura
patrunjel 50 g parmezan sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Midii cu zeama de lamaie si usturoi
15 December 2013
Midii
cu zeama de lamaie si usturoi din: mustar de dijon, sare de mare,
piper, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, vin alb
sec, ceapa, carne de midii, patrunjel verde. Ingrediente: 2 lingurite
mustar de Dijon 1 lingurita de sare de mare 1 lingurita de piper macinat
4-5 catei de usturoi 2 linguri…
Read more »
Read more »
Rulada cu gem de caise si frisca
15 December 2013
Rulada
cu gem de caise si frisca din: oua, faina, zahar, sare, unt, stafide,
gem de caise, frisca. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 100 g faina 50 g
zahar un praf sare 20 g unt pentru tava 100 g stafide pentru umplut: gem
de caise frisca Mod de preparare: Pentru aluat, se freacă
gălbenuşurile…
Read more »
Read more »
Bors savuros de miel
15 December 2013
Bors
savuros de miel din: coaste de miel, salata verde, morcov, pastarnac,
ceapa verde, usturoi verde, orez, bors, smantana, apa si sare.
Ingrediente: coada, capul și 300 g coaste de miel 1 salată verde 1
morcov 1 păstârnac 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde 3
linguri orez 1 l borș 150 g smântână 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de porc prajita (Pomana porcului)
15 December 2013
Carne
de porc prajita din: carne de porc, otet, ardei iute, ceapa verde,
sare, usturoi, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de porc, cuburi 2 cesti
de otet 1-2 ardei iuti, tocati 2 legaturi ceapa verde, tocata 2 linguri
de sare 20 de catei de usturoi ulei pentru prajit Mod de preparare:
Puneti bucatile…
Read more »
Read more »
Peste prajit in bere
15 December 2013
O
reteta savuroasa de peste prajit in bere din: peste, bere, usturoi,
smantana, galbenus, unt si condiment. Ingrediente: 800 g peste oceanic 1
pahar de bere 1 catel de usturoi 100 ml smantana 1 galbenus putin unt 1
lingurita condiment vegetal Mod de preparare: Feliile de peste
decongelat le calesti rapid in unt…
Read more »
Read more »
Paste cu ton si porumb
15 December 2013
Paste
cu ton si porumb din: ton, paste, porumb, ou, smantana, lapte,
patrunjel, sare. Ingrediente: o cutie ton bucati in apa 100 g paste o
lingura porumb din conserva un ou 3 linguri smantana 3 linguri lapte
patrunjel sare Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă cu
sare şi se lasă…
Read more »
Read more »
Tort cu nuca si mascarpone
15 December 2013
Tort
cu nuca si mascarpone din: unt, ciocolata de manaj, zahar, faina, praf
de copt, nuci, oua, stafide, coniac, mascarpone, zahar nuci, frisca.
Ingrediente: pentru blat: 200 g unt 200 g ciocolata de menaj un pahar
zahar un pahar faina 1/2 plic praf de copt 80 g nuci 4 oua 50 g stafide
aurii 2…
Read more »
Read more »
Salata cu mazare si cartofi
15 December 2013
Salata
cu mazare si cartofi din: mazare, cartofi, oua, frunze de salata, sucul
unei lamaie, sare. Ingrediente: 200 g mazare congelata 4 cartofi 6 oua
cateva frunze de salata 4 linguri ulei sucul unei lamai sare Mod de
preparare: In vase separate, se pun la fiert cartofii în coajă bine
spălaţi şi mazărea. Se…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu parmezan si verdeata
15 December 2013
Ciuperci
umplute cu parmezan si verdeata din: ciuperci, ceapa, unt, parmezan,
piper alb, verdeata. Ingrediente: 10 ciuperci mari o ceapa alba 150 g
unt 3 linguri parmezan un praf piper alb verdeata Mod de preparare: Se
trec rapid ciupercile prin apă, se desprind pălăriile de picioruşe si
se fierb 10 minute, în apă cu…
Read more »
Read more »
Cornuri cu branza
15 December 2013
Cornuri
cu branza din: aluat, branza de vaci, branza telemea, ou, chimen.
Ingrediente: aluat fraged 200 g branza de vaci 100 g branza telemea 1 ou
chimen Mod de preparare: Amesteca branza de vaci (scursa in prealabil
cel putin o ora) cu telemeaua dată pe răzătoarea mică, oul şi chimen
măcinat după gust. Omogenizează,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de paste cu ton si mazare
15 December 2013
Budinca
de paste cu ton si mazare din: paste, ton, supa de ciuperci, lapte,
mazare, branza cheddar, pesmet, unt, parmezan. Ingrediente: 1 pachet
paste 100gr ton, maruntit 1 cutie supa de ciuperci 1/2 cana de lapte 1
cana mazare, fiarta 1/2 – 3/4 ceasca branza cheddar, rasa ½ ceasca
pesmet 1 lingura unt topit…
Read more »
Read more »
Curcan cu bacon, ceapa si cimbru
15 December 2013
Curcan
cu bacon, ceapa si cimbru din: curcan, bacon afumat, mustar, ulei de
masline, sare de mare, ceapa, cimbru, frunze de dafin, vin alb, unt,
mustar cu boabe, mustar cu hrean. Ingrediente: un curcan de 5-5,5 kg,
gastul si maruntaiele indepartate 250 g bacon afumat, feliat putin
mustar (optional) putin ulei de masline fulgi de…
Read more »
Read more »
Porc cu orez mexican şi salsa de avocado
15 December 2013
Porc
cu orez mexican şi salsa de avocado din: spata de porc, pasta de ardei
iute, chimion, zahar, ulei, orez, fasole rosie, avocado, coriandru, lime
si ardei iuti murati. Ingrediente: 400 g spata de porc, taiata in
cubulete cu latura de 3 cm 2 linguri pasta de ardei iute cate 2
lingurite de chimion macinat si…
Read more »
Read more »
Ciocolata de casa cu fistic
15 December 2013
Ciocolata
de casa cu fistic din: lapte praf, zahar tos, apa, fistic, unt, zahar
vanilinat, cacao, fistic. Ingrediente: 1/2 kg lapte praf 250 g zahar tos
150 ml apa 50 g fistic 250 g unt un pliculet zahar vanilinat 2 linguri
cacao pentru servit: 50 g fistic Mod de preparare: Pe foc, se pun…
Read more »
Read more »
Supă de curcan
15 December 2013
Supă
de curcan din: carne de curcan, usturoi, orez, ceapa, morcov, telina,
sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de curcan 2 captani de usturoi 2
linguri orez 1 cepe 1 morcov 1 telina sare piper Mod de preparare:
Infăşuraţi usturoiul în folie aluminată şi coaceţi-l la cuptor. Când s-a
înmuiat, curăţaţi-l şi piureul obţinut…
Read more »
Read more »
Tocanita de vitel cu ciuperci si cimbru
15 December 2013
Tocanita
de vitel cu ciuperci si cimbru din: ciuperci, carne de vitel, telina,
ceapa, faina, ulei, bulion, cimbru, sare. Ingrediente: o cutie mica
ciuperci 600 g carne vitel o felie radacina telina o ceapa o lingura
faina 2 linguri ulei 4 lingui bulion o lingurita cimbru sare Mod de
preparare: Se spală ciupercile si…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu ciocolata
15 December 2013
Prajitura
delicioasa cu ciocolata din: ciocolata neagra de menaj, unt, oua,
zahar, faina, ciocolata, unt. Ingrediente: 100 g ciocolata neagra de
menaj 80 g unt 3 oua 80 g zahar 30 g faina pentru umplutura: 10
patratele de ciocolata pentru forme: 25 g unt Mod de preparare: Se
topesc untul si ciocolata ruptă bucăţi…
Read more »
Read more »
Carne de vitel cu ciuperci
15 December 2013
Carne
de vitel cu ciuperci din: carne de vitel, ceapa, ciuperci, faina, boia
dulce, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de
vitel o ceapa o conserva mica ciuperci 2 linguri faina o lingurita boia
dulce 200 ml suc de rosii 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare:
Se amestecă…
Read more »
Read more »
Macrou cu legume si boia
15 December 2013
Macrou
cu legume si boia din: macrou, ardei grasi, rosii, boia, suc de lamaie,
rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati macrou 2 arde grasi verzi 4
rosii un praf de boia sucul unei lamai putin rozmarin sare piper Mod
de preparare: Se curăţă ardeii şi se taie cuburi cât mai mici. La fel,
roşiile…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de curcan in sos picant
15 December 2013
Carne
de curcan in sos picant din: ceapa, ardei gras verde, usturoi, faina,
apa, supa, ardei iute, carne de curcan, sare, piper, fulgi de ardei
rosu. Ingrediente: ½ ceapa, feliata 1 ardei gras verde, feliat 2 catei
de usturoi , tocat 2 linguri de faina 1 ½ cani de apa 1 cana supa 4…
Read more »
Read more »
Piept de vitel in sos de smantana
15 December 2013
Piept
de vitel in sos de smantana din: piept de vitel, smantana, hrean,
usturoi, ceapa, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept
de vitel 500 g smantana 1 radacina de hrean 3 catei de usturoi 2 cepe
mari 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Spălaţi carnea, scurgeţi-o şj…
Read more »
Read more »
Cafea olandeza
15 December 2013
O
reteta simpla de Cafea olandeza din: lichior de oua, cafea, frisca si
ciocolata alba. Ingrediente: 2 cl lichior de oua 1 ceasca de cafea tare,
fierbinte frisca lichida ciocolata alba Mod de preparare: Turnam
lichiorul de ciocolata intr-o cana rustica si completam cu cafea
fierbinte. Punem deasupra frisca batuta si decoram…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu nuca si fistic
15 December 2013
Biscuiti
cu nuca si fistic din: zahar, nuca de cocos, faina, albusuri, sare,
zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, miez de
nuca, fistic. Ingrediente: pentru aluat: 150 g zahar 100 g nuca de cocos
rasa 50 g faina 3 albusuri un praf sare pentru glasat: 2 albusuri 200 g
zahar…
Read more »
Read more »
Chiftele de crab
15 December 2013
Chiftelele
de crab prăjite cu un sos de unt puternic condimentat sunt un preparat
culinar tradiţional în regiunea Noua Anglie şi în special în statul
Maryland. In cele mai îndrăgite versiuni ale reţetei, carnea albă de
crab se amestecă cu biscuiţi săraţi zdrobiţi sau cu pesmet şi se leagă
cu maioneză, sos Worchestershire, muştar şi suc…
Read more »
Read more »
Sandwich in paine taraneasca
15 December 2013
Sandvici
in paine taraneasca din: paine taraneasca, crema de branza, cascaval,
usturoi, oua, ardei, frunze de salata, sunca de york si ulei de masline.
Ingrediente: o paine taraneascade 800 g 150 g crema de branza 200 g
cascaval 4 catei de usturoi 2-3 oua 300 g ardei rosu copt 8-10 g frunze
de salata 250 g…
Read more »
Read more »
Snitele cu salata calda
15 December 2013
Snitele
cu salata calda din: cartofi, sare, mustar, ulei de floarea soarelui,
otet de mere, capere, ceapa verde, muschi de vitel, faina, ou, pesmet,
ulei. Ingrediente: salata: 500 g cartofi sare 2 linguri mustar 4 linguri
ulei de floarea soarelui 1 lingura otet de mere 2 linguri capere 2 cepe
verzi snitele: 4 felii de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu banane si fulgi de ciocolata
14 December 2013
Briose
cu banane si fulgi de ciocolata din: faina, zahar brun, praf de copt,
bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, ou, ulei de nuca de cocos,
iaurt, esenta de vanilie, piure de banane, chips-uri de ciocolata, nuci
pecan. Ingrediente: 1 3/4 cana de faina 1/4 cana de zahar brun 1
lingurita praf de…
Read more »
Read more »
Ciuperci la tigaie
14 December 2013
O
reteta gustoasa de Ciuperci la tigaie din: ardei gras, rosie, ceapa
verde, usturoi, ulei de masline, supa, otet de vin rosu, sare, piper,
boia, champignons, pleurotus, galbiori, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1
ardei gras 1 roşie 3 cepe verzi 1 cățel de usturoi 4 linguri de ulei de
măsline 2 linguri de supă clară…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui aromate
14 December 2013
Pulpe
de pui aromate din: pulpe, unt, usturoi, sare grunjoasa, miere, lamaie,
piper, cimbru verde, salata verde, ulei de masline si otet balsamic.
Ingrediente: 8 pulpe 100 g unt o capatana de usturoi sare grunjoasa o
lingurita miere o lamaie piper macinat 1-2 crengute cimbru verde o
salata verde 2 lingurite ulei de masline 1-2 lingurite…
Read more »
Read more »
Vitel cu susan si ardei
14 December 2013
O
reteta savuroasa de Vitel cu susan si ardei din: muschi de vitel,
ardei, susan, ulei, seminte de pin, rosii cherry si marar. Ingrediente:
400 g mușchi de vițel 4 ardei diferit colorați 2 linguri susan 2 linguri
ulei 1 lingură semințe decojite, nesărate, de pin sau de
floarea-soarelui 8 roșioare cherry câteva fire de…
Read more »
Read more »
File de cod cu fasole
14 December 2013
File
de cod cu fasole din: file de cod, fasole, piure de rosii, ceapa, sare,
piper, ulei de masline, ardei capia si frunze de dafin. Ingrediente:
600 g file de cod 300 g fasole alba uscata 300 g piure de rosii 2 cepe
sare piper negru macinat 3-4 linguri ulei de masline un ardei capia un…
Read more »
Read more »
Tablete amărui
14 December 2013
Tablete
amărui din: unt, zahar, cacao, pesmet, lapte praf, sare si cacao. Dacă
îţi este poftă de ciocolată de casă ca-n vremea copilăriei tale, atunci
nu trebuie decât să o pregăteşti. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar 200
g cacao 150 g pesmet de biscuiti 600 g lapte praf 175 ml apa un praf
sare…
Read more »
Read more »