Retete pentru Craciun:
Piure aromat
27 August 2013
Piure
aromat din: cartofi, telina, radacina de patrunjel, pastarnac, lapte,
unt, sare, ceapa, unt, ulei, patrunjel. Inrgediente: 5 cartofi o
radacina telina mica o radacina patrunjel un pastarnac 100 ml lapte 100 g
unt sare pentru servit: o ceapa alba 100 g unt o lingurita ulei
patrunjel Mod de preparare: Cartofii curăţaţi, păstârnacul, ţelina şi…Read more »
Ratatouille cu paste si verdeturi
27 August 2013
Ratatouille
cu paste si verdeturi din: vanata, ceapa rosie, dovlecei, ardei gras,
rosii, rozmarin, oregano, salvie, cimbru, patrunjel, sare, piper, ulei
de masline, paste scurte, usturoi, bulion. Ingrediente: 1 vanata 1 ceapa
rosie 1 dovlecel 1 ardei gras galben 4 rosii mari 3 linguri verdeturi
tocate (rozmarin, oregano, salvie, cimbru, patrunjel) sare piper 5
linguri…Read more »
Salata de cartofi cu sos
27 August 2013
Salata
de cartofi cu sos din: cartofi, rosii, castravete, marar, oregano,
patrunjel verde, usturoi, ulei de masline, otet din vin, fulgi de chili,
chimion, sare. Ingrediente: 6 cartofi 2 rosii 1 castarvete 2-3 fire de
marar 2 fire de oregano pentru sos: 1 legatura de patrunjel verde 2
catei de usturoi 125 ml ulei de…Read more »
Limonada de mango cu lamaie
27 August 2013
Limonada
de mango cu lamaie din: mango, lamaie, gheata. Ingrediente: 1 mango 1
lămâie cuburi de gheață Mod de preparare: Se curăță fructul și se taie
cubulețe. Se pun în blender împreună cu sucul de la o lămâie și 4-5
cuburi de gheață. Se mixează, iar amestecul se toarnă în pahare și se
ornează…Read more »
Plăcintă de cartofi
27 August 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu: cartofi, oua, smantana, telemea de
oi, faina, unt, sare. Ingrediente: 5 cartofi 5 ouă 200 ml smântână
groasă 4 linguri telemea de oi rasă 2 linguri făină 4 linguri unt sare
Mod de preparare: Speli cartofii, îi fierbi întregi, cu coajă cu tot,
în apă cu sare. Ii…Read more »
Reteta zilei: Salata de castraveti cu rosii si marar
27 August 2013
Salata
de castraveti cu rosii si marar din: castraveti, rosii, ardei, ceapa
rosie, fasole, marar, ulei de masline, otet de vin alb, sare, piper.
Ingrediente: 2 castraveți, felii subtiri 3 rosii, cuburi 1/2 ardei rosu,
cuburi 1/2 ceapa rosie, tocata 3/4 cana de fasole, clatita si scursa 3
linguri marar proaspat tocat 3 linguri…Read more »
Frigarui cu bacon
27 August 2013
O
reteta delicioasa de frigarui cu: cartofi, bacon, ceapa, ulei, piper,
cimbrisor, sare. Ingrediente : 3 cartofi mari, lunguieţ 250 g bacon sau
costiţă afumată 1 ceapă mare 2 linguri ulei piper cimbrişor uscat sare
Mod de preparare: Fierbi cartofii întregi, cu tot cu coajă, în apă cu
sare, îi scurgi, cureţi coaja şi…Read more »
Prajitura cu merisoare
27 August 2013
Prajitura
cu merisoare din: merisoare, ulei de floarea soarelui, oua, zahar,
faina, zahar vanilat, praf de copt, zeama de lamaie, sare, faina.
Ingrediente: 300-400 g merisoare proaspete sau congelate 3 linguri cu
ulei de floarea soarelui 6 oua 6 linguri cu zahar 6 linguri cu faina 1
plic cu zahar vanilat 1 lingurita rasa cu…Read more »
Piure de cartofi cu morcovi
27 August 2013
O
reteta delicioasa de piure de cartofi cu: morcovi, unt, lapte, ceapa,
usturoi, foi de dafin, zahar, sare, piper. Ingrediente: 600 g cartofi
albi 400 g morcovi 50 g unt 50 ml lapte 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi
(opţional) 1 foaie de dafin 1 linguriţă rasă zahăr sare piper Mod de
preparare:…Read more »
Limonada cu portocale si miere
27 August 2013
Limonada
cu portocale si miere din: miere, lamaie, portocale, apa minerala,
gheata, felii de portocala. Ingrediente 2-3 linguri de miere 1 lămâie 1
portocală mare apă minerală cuburi de gheață (opțional) felii de
portocală Mod de preparare: Se spală citricele și se storc. Se
amestecă sucul într-o carafă mare. Se adaugă apă minerală, cuburi…Read more »
Ciuperci cu parmezan si smantana
27 August 2013
Ciuperci
cu parmezan si smantana din: ciuperci, smantana, unt, lapte, faina,
parmezan, ulei, piper, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 150 g smantana
100 g unt 50 ml lapte 1 lingura faina 50 g parmezan ulei piper sare
Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi feliază-le. încinge două linguri
cu unt, rumeneşte ciupercile şi scoate-le pe…Read more »
Rulouri de merluciu cu sos de roşii
27 August 2013
Rulouri
de merluciu cu sos de roşii din: fileuri de merluciu, rosii, ulei de
masline, masline verzi, pesmet, ceapa, vin, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 600 g fileuri subtiri de merluciu 400 g cuburi de rosii,
din conserva 5 linguri ulei de masline 12 masline verzi, fara samburi,
tocate marunt 50 g pesmet 1 ceapa medie,…Read more »
Tocana mexicana cu carne de porc
27 August 2013
Tocana
mexicana cu carne de porc din: carne de porc, ulei, ceapa, telina,
ardei gras, usturoi, sare, chilli, fasole neagra, porumb, cartofi,
bulion, marar, piper. Ingrediente: 800 g carne de porc 3 linguri ulei o
ceapa 2 fire de telina un ardei gras un catel de usturoi sare o
lingurita chilli o conserva mare fasole…Read more »
Chiftele cu sos de vin
27 August 2013
O
reteta delicioasa de chiftele cu: carne de vita, orez, oua, migdale,
pesmet, vin alb, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g
carne vită tocata 3 linguri orez fiert 2 ouă 1lingură migdale pisate 1
lingură pesmet 150 ml vin alb 2 cepe 3 căţei usturoi ulei sare piper
Mod de preparare: Amesteci…Read more »
Reteta zilei: Paine picanta din malai
27 August 2013
Paine
picanta din malai din: ulei vegetal, ardei, ulei, lapte batut, oua,
miere, branza cheddar, boabe de porumb, malai, faina de grau, faina,
sare, bicarbonat de sodiu, praf de copt, boia de ardei. Ingrediente: 2
linguri de ulei vegetal 2 ardei jalapeno, fara seminte, taiati cuburi
1/4 ceasca ulei 1 1/2 cani lapte batut…Read more »
Castraveti cu ardei iute si usturoi
27 August 2013
Castraveti
cu ardei iute si usturoi din: castraveti, ardei iute, usturoi, apa,
sare grunjoasa, marar verde, marar, frunze de telina. Ingrediente: 2 kg
castraveti 2-3 ardei iuti 1 capatana de usturoi 1 1/2 l apa 2 linguri
sare grunjoasa 1 legatura marar verde 1 legatura tulpini de marar 1
legatura frunze de telina Mod…Read more »
Omleta cu ciuperci si cascaval
27 August 2013
Omleta
cu ciuperci si cascaval din: oua, ciuperci, cascaval, lapte, unt, sare.
Ingrediente: 4 oua 200 g ciuperci 2 linguri cu cascaval ras 2 linguri
cu lapte 2 linguri cu unt sare Mod de preparare: Curăţă şi feliază
ciupercile, căleşte- le în unt până ce se rumenesc, apoi scoate-le pe o
farfurie. Bate ouăle…Read more »
3 retete rapide
27 August 2013
Retete
rapide: Dovlecei umpluti cu urda si telemea 25 August 2013 Dovlecei
umpluti cu urda si telemea din: dovlecei, urda, telemea, ou, mazare,
marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 150 g urda 150 g
telemea 1 ou 3 linguri de mazare din conserva marar sare piper ulei
Mod de preparare: Speli dovleceii şi…Read more »
Ice tea de piersici
27 August 2013
Ice
tea de piersici din: piersici, ceai de piersici, zahar brun.
Ingrediente: 1 piersică 4 plicuri ceai de piersici zahăr brun Mod de
preparare: Se fierbe 1 l de apă cu 4 lingurițe de zahăr brun. Când
clocotește se adaugă ceaiul. Se oprește focul și se acoperă vasul. Se
lasă să se răcească.…Read more »
3 salate delicioase
27 August 2013
Salate
delicioase: Reteta zilei: Salata de porumb cu rosii si mozzarella
Salata de porumb cu rosii si mozzarella din: otet de vin alb, ulei de
masline, sare, piper, porumb, rosii, ceapa verde, mozzarella, busuioc.
Ingrediente dressing: 2 linguri otet de vin alb 2 linguri ulei de
masline 1 lingurita de sare Piper negru proaspat…Read more »
Supa de pui cu verdeata si smantana
27 August 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: piept de pui, morcov, cartofi, radacina
de patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, taietei, patrunjel verde, sare,
smantana. Ingrediente: 1 piept de pui cu os 2 morcovi 2 cartofi 1
rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1 ţelină potrivită 1 ceapă tăieţei cu
ou (sau de casă) pătrunjel verde sare smântână (opţional)…Read more »
Sos de rosii cu ghimbir
27 August 2013
Sos
de rosii cu ghimbir din: rosii, ceapa, usturoi, foi de dafin, radacina
de ghimbir, boabe de ienibahar, piper, zahar, otet, sare. Ingrediente: 4
kg rosii 2 cepe mari 4 catei de usturoi 4 foi de dafin 4 cm radacina de
ghimbir 3-4 boabe de ienibahar piper 400 g zahar 250 ml otet 2 linguri…Read more »
Reteta zilei: Briose cu mango si capsuni
26 August 2013
Briose
cu mango si capsuni din: suc de mango, ou, miere, smantana, zahar, suc
de mere, ulei, esenta de vanilie, apa, tarate de ovaz, faina, praf de
copt, nuci, nuca de cocos, muesli, capsuni. Ingrediente: 1 1/4 cesti
suc de mango 1 ou 1/4 ceasca de miere 1 cana smantana 1/4 ceasca zahar
1/4…Read more »
Peste cu bacon
26 August 2013
Peste
cu bacon din: bacon neafumat, fileuri de peste, patrunjel, sare.
Ingrediente: 250 g bacon neafumat 4 fileuri de peste cateva fire de
patrunjel sare Mod de preparare: Intr-o tigaie nonadezivă se pune la
prăjit, fără grăsime, baconul neafumat tăiat foarte subţire. Se amestecă
şi se lasă să se prăjească scurgându-se astfel grăsimea. Apoi,…Read more »
Aripioare cu bacon
26 August 2013
Aripioare
cu bacon din: aripioare, ceapa verde, cartofi, morcov, fasole boabe,
rosioare, bulion, ulei, sare. Ingrediente: 10 aripioare 2 legaturi ceapa
verde 4-5 cartofi un morcov o cutie mica de fasole boabe 6 rosioare 2
linguri bulion 3 linguri ulei sare Mod de preparare: In ulei încins,
se rumenesc aripioarele şi apoi se scot…Read more »
Chec cu carnati si cascaval
26 August 2013
Chec
cu carnati si cascaval din: cabanosi, cascaval, smantana, oua, faina,
sos pesto, praf de copt, ulei, sare. Ingrediente: 3 cabanosi 300 g
cascaval 4 linguri cu smantana 4 oua 5 linguri cu faina 1 lingura cu sos
pesto 1/2 praf de copt ulei sare Mod de preparare: Dă caşcavalul pe
râzătoare şi pune-l…Read more »
Limonada cu kiwi si miere
26 August 2013
Limonada
cu kiwi si miere din: apa, lamai, kiwi, miere, frunze de menta.
Ingrediente: 300 ml apă 2 lămâi 2 kiwi 4 lingurițe miere funze de mentă
Mod de preparare: Se storc lămâile, iar în sucul obținut se dizolvă
mierea. Se adaugă apa, fructele de kiwi tăiate rondele și frunze de
mentă.Se amestecă bine,…Read more »
Frunze de hrean murate
26 August 2013
Frunze
de hrean murate din: frunze de hrean, sare grunjoasa, apa. Ingrediente:
100-120 frunze proaspete de hrean sare grunjoasa apa Mod de
preparare: Cureţi frunzele de hrean de codiţe şi de părţile aţoase, apoi
le speli. Suprapui mai multe foi, după care le rulezi şi pui ruloul
într-un castron. Procedezi astfel până termini toate…Read more »
Supa crema de cartofi cu patrunjel si ceapa verde
26 August 2013
Supa
crema de cartofi cu patrunjel si ceapa verde din: cartofi, praz, unt,
sare, patrunjel, ceapa verde. Ingrediente: un kg cartofi vechi, albi 2
bucati praz 100 g unt sare pentru servit: patrunjel verde ceapa verde
Mod de preparare: In oala de fiert supa se topeşte untul si se adaugă
partea albă a prazului,…Read more »
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si verdeata
26 August 2013
Paste
cu sos de rosii si verdeata din: paste, ulei de masline, usturoi,
rosii, patrunjel, piper rosu, sare, piper, busuioc, parmezan.
Ingrediente: 1 pachet paste 1/4 ceasca ulei de masline 2 catei de
usturoi 10 rosii, taiate cuburi 1 lingurita patrunjel proaspat 1 varf de
cuțit de piper roșu sare si piper dupa gust…Read more »
Diete: Dieta fara gluten (alimente permise)
26 August 2013
Dieta
fara gluten este regimul alimentar care trebuie urmat de persoanele
diagnosticate cu boala celiaca sau de cele cu alergii la gluten. Boala
celiaca este o conditie autoimuna caracterizata prin impiedicarea
absorbtiei nutrientilor de catre intestinul subtire. Glutenul este o
proteina care se gaseste in numeroase soiuri de cereale: grau, orz,
secara, ovaz. Glutenul este…Read more »
Vinete umplute cu carne tocata de berbecut
26 August 2013
Vinete
umplute cu carne tocata de berbecut din: vinete, usturoi, ceapa verde,
ulei de masline, carne tocata de berbecut, chimen, praf de boia, orez,
ardei gras, rosii, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper, supa.
Ingrediente: 4 vinete mici 1 catel de usturoi 2 cepe verzi 4 linguri
ulei de masline 275 g carne tocata de…Read more »
Muşchi file în sos bechamel
26 August 2013
Muşchi
file în sos bechamel din: muschi, cascaval, sunca, unt, lapte, faina,
sare. Ingrediente: 500 g muschi file 300 g cascaval 250 g sunca 100 g
unt 500 ml lapte 3 linguri cu faina sare Mod de preparare: Pune untul
la încins într-o cratiţă cu pereţi groşi, adaugă făina puţin câte puţin,
amestecă rapid…Read more »
Icea tea cu fructe si lamaie
26 August 2013
Icea
tea cu fructe si lamaie din: apa, ceai de fructe, miere, lamaie,
gheata. Ingrediente: 2 l apă 4-5 linguri ceai de fructe (uscate) 4
linguri miere 1 lămâie gheață Mod de preparare: Se pune apa la fiert.
Se adaugă ceaiul când clocotește și se lasă la infuzat timp de 20 de
minute. Se…Read more »
Dieta Dukan vegetariana
26 August 2013
In
ultima perioada criticile s-au intetit asupra dietei Dukan insa cu
toate acestea este inca foarte apreciata. Vestea buna vine chiar de la
creatorul ei care dupa o revizuire si adaptare a regimului ofera o
varianta cu mai mult “verde”. Accentul se pune pe proteine vegetale
Prea multa carne aducea o mai mare lipsa de…Read more »
Pachetele cu vinete
26 August 2013
Pachetele
cu vinete din: ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, sare, piper,
zahar, vanata, dovlecel, cimbru. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi
700 g rosii 7 linguri ulei de masline sare piper zahar 1 vanata (circa
500g) 1 dovlecel frunzulite de cimbru Mod de preparare: Se decojesc
roşiile şi se taie cuburi. Se…Read more »
Sos de tomate picant
26 August 2013
Sos
de tomate picant din: rosii, piper negru, boia iute, sare, frunze de
telina, otet din vin, seminte de mustar. Ingrediente: 4 kg rosii 2
linguri piper negru 1 lingura boia 2 lingurite ardei iute macinat sare
cate 2 legaturi frunze de telian si de tarhon 150 – 200 ml otet din vin 1
lingurita…Read more »
Ardei umpluti cu carne de vita si orez
26 August 2013
Ardei
umpluti cu carne de vita si orez din: ardei, carne de vita, orez,
rosii, rosii in bulion, ceapa, boia dulce, apa, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: un kg ardei de umplut 750 g carne de vita 150 g orez 200 g
rosii o ctuie mica rosii in bulion 2 cepe boia dulce 100 ml apa…Read more »
Frigarui de miel pe pat de cuscus
26 August 2013
Frigarui
de miel pe pat de cuscus din: miel, cuscus, ceapa verde, rosie,
patrunjel, zeama de lamaie, ulei, boia, piper, sare. Ingrediente: 500 g
miel 250 g cuscus 2 cepe verzi 1 rosie 2 legaturi de patrunjel zeama de
lamaie ulei boia piper sare Mod de preparare: Spală carnea, tai-o în
cuburi medii, dă-o…Read more »
Paella cu ceapa rosie
26 August 2013
Paella
cu ceapa rosie din: creveti, scoici, somon, vin alb, usturoi, ceapa
rosie, ardei gras, sofran, patrunjel verde, ulei, piper, sare.
Ingrediente: 300 g creveti 150 g creveti decorticati 100 g scoici 200 g
somon 150 ml vin alb 3 catei de usturoi 1 ceapa rosie 1 ardei gras
sofran patrunjel verde ulei piper sare…Read more »
Reteta zilei: Supa de ceapa cu parmezan
26 August 2013
Supa
de ceapa cu parmezan din: ceapa, unt, ulei de masline, sare, usturoi,
supa de vita, vin rosu, sos worcestershire, zahar, piper, bagheta,
parmezan, branza. 5 cepe, taiate felii subtiri 2 linguri unt 1 lingura
de ulei de masline 1 lingurita de sare 2 catei de usturoi 4 cesti supa
vita 1/4 ceasca de vin…Read more »
Pastai scazute cu usturoi
26 August 2013
Pastai
scazute cu usturoi din: pastai galbene, usturoi, boia dulce, piper,
sare, patrunjel, marar, ulei. Ingrediente: 800 g pastai galbene 8 catei
de usturoi 1 lingurita boia dulce 1/2 lingurita piper sare 1/4 legatura
patrunjel 2 fire marar verde 4 linguri ulei Mod de preparare: Cureţi
păstăile de capete şi le rupi în 2-3…Read more »
Granita de piersici cu lamaie
26 August 2013
Granita
de piersici cu lamaie din: piersici, lamaie, miere, gheata.
Ingrediente: 4 piersici bine coapte 1 lămâie 2 linguri miere cuburi de
gheață Mod de preparare: Se curăță piersicile de coajă și li se
îndepărtează sâmburii. Se taie cuburi. Se stoarce lămâia și se dizolvă
mierea în sucul obținut. Se pun în blender…Read more »
Tarta gustoasa cu mere
26 August 2013
Tarta
gustoasa cu mere din: unt, zahar pudra, mere, oua, ulei, faina, praf de
copt, lapte, sare, zahar pudra vanilat. Ingrediente: 100 g unt 4
linguri zahar pudra 3-4 mere mari 2 oua 4 linguri ulei 5 linguri faina 1
pachet praf de copt 2 linguri lapte putina sare zahar pudra vanilat
Mod de…Read more »
Muraturi cu pepeni
26 August 2013
Muraturi
cu pepeni din: castraveti, pepeni, morcovi, conopida, radacina de
telina, ardei iute, marar, boabe de piper, apa, sare grunjoasa,
conservant. Ingrediente: 1 kg castraveti cornison 1 kg pepeni mici 4-5
morcovi 1 conopida mica 1 radacina de telina cu frunze cativa ardei iuti
cate 1 legatura marar verde si tulpini de marar 1 lingura…Read more »
Ardei umpluti cu mei si parmezan
26 August 2013
Ardei
umpluti cu mei si parmezan din: mei, ulei de masline, supa de legume,
parmezan, fulgi de migdale, usturoi, ceapa verde, patrunjel, sare,
piper, rosii cherry, ardei grasi, iaurt, hrean, ceapa verde, sare,
piper. Ingrediente: 200 g mei 2 linguri ulei de masline 500 g supa de
legume 80 g parmezan ras 1 lingura fulgi…Read more »
Pere in sos de branza
26 August 2013
Pere
in sos de branza din: pere, smantana, unt, gorgonzola, masline, miere,
cimbru, sare. Ingrediente: 4 pere 2 linguri cu smantana 100 g unt 50 g
gorgonzola 1 lingura cu masline feliate 2 linguri cu miere cimbru sare
Mod de preparare: Spală perele şi taie-le în două, pe lungime. Scoate
cotorul cu o lingură…Read more »
Dieta raw-vegană, o modă cu două tăişuri (Cât de sănătoasă este, de fapt, mâncarea gătită fără foc? )
26 August 2013
Bombardaţi
zi de zi cu informaţii despre efectele dezastruoase pe care le are
hrana procesată asupra organismului, suntem tot mai tentaţi să renunţăm
la modul tradiţional de a mânca, în favoarea unuia mai natural. Pe val
este, de la o vreme, dieta raw-vegană, care presupune consumarea
alimentelor în starea lor naturală, adică nepreparate termic, şi…Read more »
Porumb murat
26 August 2013
Porumb
murat din: porumb, sare grunjoasa, otet, cuisoare, boabe de piper,
tarhon. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb crud, in lapte 50 g sare
grunjoasa 1 l otet 2-3 cuisoare 1 lingurita boabe de piper 1 legatura
tarhon Mod de preparare: Cureţi boabele de pe ştiuleţii de porumb şi
le pui într-o oală cu apă…Read more »
Reteta zilei: Gremolata
26 August 2013
Gremolata
din: patrunjel, usturoi, lamaie. Ingrediente: 1 legatura patrunjel,
spalat 1 catel de usturoi 2 lamai Mod de preparare: Spalati si
tocati patrunjelul. Tocati si usturoiul, apoi radeti coaja de la lamai.
Tocati impreuna toate ingredientele foarte marunt. Puneti intr-un borcan
cu capac si fie serviti imediat, fie depozitati la frigider.…Read more »
Ravioli cu rosii, ardei capia si usturoi
26 August 2013
Ravioli
cu rosii, ardei capia si usturoi din: ceapa, usturoi, ulei de masline,
rosii, ardei capia, oregano, sare, piper, foaie de dafin, ravioli,
rosii, mozzarella, pesto de busuioc. Ingrediente: 2 cepe frantuzesti 1
catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 200 g rosii decojite 300 g
ardei capia rosii, copti si decojiti oregano sare…Read more »
Diete: Dieta anti-imbatranire (secretul unei imbatraniri sanatoase)
26 August 2013
Ce
putem manca pentru a imbatrani frumos? Se pare ca toti incercam sa
gasim secretul magic al imbatranirii sanatoase. Sa atasam o eticheta
antiimbatranire pe aproape orice produs si vom vedea cum se golesc
rafturile. Daca incerci sa arati bine, fara a apela la chirurgia
estetica, un ingredient secret il putem gasi chiar sub nasul…Read more »
Orez cu carne de vita si ardei gras
26 August 2013
Orez
cu carne de vita si ardei gras din: orez basmati, ardei iute, ardei
grasi, bacon, ceapa, carne tocata de vita, sare, piper, coriandru, suc
de lamaie. Ingrediente: 250 g orez basmati 1 ardei iute 3 ardei grasi
asortati 100 g bacon 1 ceapa 300 g carne tocata de vita sare piper 1
legatura coriandru…Read more »
Supa cu galuste
26 August 2013
Supa
cu galuste din: carne de pui, ceapa, morcovi, telina, ardei gras,
cartofi, patrunjel, ulei, gris, oua, bicarbonat de sodiu, sare.
Ingrediente: Pentru supă: 800 g carne de pui 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină
mică 1 ardei gras 3 cartofi mici 1 legătură pătrunjel Pentru găluşte: 50
ml ulei 120 g griş 2 ouă…Read more »
Clătite cu frişca
26 August 2013
O
reteta delicioasa de clatite cu: ou, lapte, faina, cacao neagra,
frisca, banana, nectarina, miere. Ingrediente: 1 ou lapte 5-7 linguri
făină 2 linguriţe cacao neagră frişcă 1 banană 1 nectarină 1-2 linguri
miere Mod de preparare: Pui într-un bol oul şi făina, amesteci şi
adaugi lapte „cât cuprinde”, amestecând mereu cu un tel…Read more »
Reteta zilei: Salata de ton cu castravete, ceapa si alge marine
25 August 2013
Salata
de ton cu castravete, ceapa si alge marine din: alge marine, apa, ton,
ceapa verde, castarveti, sare de mare, fulgi de ardei rosu, sos de soia,
ulei de susan, seminte de susan. Ingrediente: 1 pachet alge marine
uscate 1 cana apa, pentru inmuierea algelor 1 bucata ton, taiat cuburi
1/3 cana de ceapa…Read more »
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
25 August 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:zahar, margarina, oua, lapte, miere,
praf de copt, faina, zahar pudra, rom, cacao, ciocolata, nuca de cocos.
Ingrediente blat: 350 g zahăr 70 g margarina 2 ouă 200 ml lapte 2
linguri miere 1 praf de copt 400 g făină Ingrediente glazură: 200 g
zahăr pudră 200 g unt sau…Read more »
Vinete cu legume si soia
25 August 2013
O
reteta delicioasa de vinete cu: dovlecei, ceapa alba, ceapa rosie,
branza topita, ardei capia, rosie, morcov, pastarnac, telina, oua,
spanac, ketchup, ulei de masline, soia granulata, sare, piper,
condimente pentru friptura. Ingrediente: 2 vinete potrivite 2 dovlecei
tineri 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 4 felii brânză topită sau caşcaval 1
ardei capia 1…Read more »
Dieta de slabire rapida (Dieta de slabire rapida tine 5 zile)
25 August 2013
Dinte
multele diete de slabire, iata o dieta pentru cele care vor sa scape de
acele 2 – 3 kilograme care le dau atita bataie de cap. Dieta de slabire
rapida este simpla, poti minca alimente gustoase, nu trebuie sa o tii
la nesfirsit (durata maxima e de 5 zile) si, nu in ultimul rind,…Read more »
Ciorba de burta cu verdeata
25 August 2013
O
reteta delicioasa de ciorba de burta cu: burta de vita, oase de vita,
telina, pastarnac, frunze de dafin, sare, boabe de piper, otet, oua,
smantana, usturoi, patrunjel verde. Ingrediente: 2 oase de vită 1,5 kg
burtă de vită 1 telină 1 bucată păstâmac 2 frunze dafin sare câteva
boabe de piper oţet 4 gălbenuşuri…Read more »
Sandvis cu telina si piept de pui
25 August 2013
Sandvis
cu telina si piept de pui din: smantana, telina, piept d epui,
maioneza, castraveciori murati, zeama de lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 75 ml smântână 500 g ţelină 300 g piept de pui 50 g
maioneză 4 – 5 castraveciori muraţi zeamă de lămâie sare piper Mod de
preparare: Se fierbe pieptul de pui…Read more »
Diete: Regimul Fricker
25 August 2013
Regimul
Fricker este recomandat persoanelor care doresc sa slabeasca in mod
gradual. Fiind o dieta echilibrata din punct de vedere al aportului de
glucide, proteine si lipide, aspect foarte apreciat de nutritionisti,
metoda este conceputa a fi urmata cel putin sase luni. In ultima sa
carte, medicul Fricker stabileste doua programe de reducere a
greutatii,…Read more »
Salata cu farfalle
25 August 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: farfalle, sos, piept de pui, vanata,
ciuperci, rosii cherry, rucola, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente: 500 g farfalle sos Olive Barilla 500 g piept de pui 1
vânătă mică 3-4 ciuperci proaspete 200 g roşii cherry rucola (după gust)
sare piper ulei de măsline Mod de preparare:…Read more »
Sos picant pentru fripturi
25 August 2013
O
reteta delicioasa de sos picant cu: usturoi, ardei iute verde, sare,
rosii, cimbru uscat, ulei, conserve. Ingrediente : 300 g usturoi 300 g
ardei iuţi verzi 250 g sare 3 kg roşii 30 g cimbru uscat 200 ml ulei
Mod de preparare: Mai întâi, cureţi usturoiul şi speli ardeii şi
roşiile. Dai prin…Read more »
Tarta cu spanac, praz si sunca
25 August 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, lapte, oua, spanac, praz,
sunca, bacon, ceapa verde, usturoi, cascaval, ulei, sare, piper.
Ingrediente : 250 g făină 120 g unt 50ml lapte 2 ouă 500 g spanac 1 praz
100 g şuncă 150 g bacon 1 legătură ceapă verde 2 căţei usturoi 100 g
caşcaval 50…Read more »
Reteta zilei: Tabbouleh
25 August 2013
Tabbouleh
din: bulgur, lamaie, patrunjel, menta, praz, rosii, ulei de masline,
sare, ienibahar, castravete. Ingrediente: 1/2 ceasca bulgur 1 lamaie 1
– 2 legaturi patrunjel, spalat 1 legatura de menta, spalata 2 fire praz
2 rosii 1/4 ceasca de ulei de masline 1/2 lingurita de sare 1/4
lingurita praf ienibahar 1 castravete frunze intregi…Read more »
Rulada de ciuperci cu parmezan si ceapa
25 August 2013
Rulada
de ciuperci cu parmezan si ceapa din: lapte, ciuperci, ceapa, parmezan,
unt, faina, oua, sare. Ingrediente: 500 ml lapte 500 g ciuperci 1 ceapa
100 g parmezan 150 g unt 120 g faina 5 oua sare Mod de preparare:
FIerbe laptele si adauga untul. Amesteca pana ce se desface untul, apoi
pune sare…Read more »
File de peste cu pesto rosu si ardei gras
25 August 2013
File
de peste cu pesto rosu si ardei gras din: ardei grasi, usturoi, file de
peste, ceapa, sare, piper, pesto rosu, ulei, supa de peste, vin,
chilli. Ingrediente: 1 ardei gras roșu 1 ardei gras galben 1 ardei gras
verde 1 cățel de usturoi 300 g file de pește 1 ceapă sare piper 1/2
borcan…Read more »
Sandvis cu ou, cascaval si verdeata
25 August 2013
Sandvis
cu ou, cascaval si verdeata din: ulei, unt, cascaval, paine, oua,
rosii, frunze de salata, muguri de soia. Ingrediente: 30 ml ulei 100 g
unt 150 g caşcaval 4 felii de pâine 2 ouă 2 roşii frunze de salată
muguri de soia pentru decor Mod de preparare: Ouăle se prăjesc ochiuri
tari. Se…Read more »
Zacusca de fasole si ardei copti
25 August 2013
Zacusca
de fasole si ardei copti din: fasole, ardei capia, ceapa, morcovi, suc
de rosii, ulei, foi de dafin, piper, sare. Ingrediente: 1 kg fasole cu
bob mare 3 kg ardei capia rosii 1 kg ceapa 1 kg morcovi 1 l suc de rosii
1/2 l ulei 4-5 foi de dafin piper negru macinat sare…Read more »
Tocanita de ardei gras cu praz si feta
25 August 2013
Tocanita
de ardei gras cu praz si feta din: ardei gras, praz, cartofi, ulei,
sare, piper, feta, cimbru, usturoi. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1
ardei gras galben 1 fir de praz 800 g cartofi 80 ml ulei sare piper 200 g
feta 1 legatura cimbru 1 catel de usturoi Mod de preparare: Se…Read more »
Bruschete cu chutney
25 August 2013
Bruschete
cu chutney din: bagheta, mango, branza de vaci, unt, smantana, ghimbir,
zeama de lamaie, frunze de busuioc, sare. Ingrediente: 1 bagheta neagra
1 mango 150 g branza de vaci 200 g unt 1 lingura cu smantana 1
lingurita cu ghimbir ras zeama de lamaie frunze proaspete de busuioc
sare Mod de preparare: Amestecă…Read more »
Reteta zilei: Kimchi (varza fermentata, specialitate Koreana)
25 August 2013
Kimchi
(varza fermentata, specialitate Koreana) din: varza, sare, apa,
usturoi, ghimbir, zahar, praf de fructe de mare, fulgi de ardei rosu,
ridiche, ceapa. Ingrediente: 1 varza koreana sau chinezeasca 1/4
ceasca de sare apa 1 lingura de usturoi ras 1 lingurita ghimbir ras 1
lingurita de zahar 2-3 linguri praf de fructe de mare…Read more »
Patlagele verzi picante
25 August 2013
Patlagele
verzi picante din: patlagele verzi, foi de dafin, ceapa, ardei iute,
boabe de mustar, otet, zahar, apa, sare grunjoasa. Ingrediente: 4 kg
patlagele verzi 8-10 foi de dafin 10 cepe 10 ardei iuti 2 linguri boabe
de mustar 1 l otet 1 lingura zahar 1 l apa 1 lingura de sare grunjoasa
Mod…Read more »
Spuma de ciocolata cu fructe de padure
25 August 2013
Spuma
de ciocolata cu fructe de padure din: ciocolata amara, oua, rom, pudra
de cafea solubila, sare, fructe de padure. Ingrediente: 400 g ciocolata
amara (peste 70% acao) 8 oua 70 ml rom 4 lingurite pudra de cafea
solubila 1 praf de sare 200 g fructe de padure la alegere (mure, afine,
zmeura) Mod…Read more »
Legume la cuptor cu verdeata
25 August 2013
Legume
la cuptor cu verdeata din: ardei grasi, dovlecei, cartofi, usturoi,
rosii, ceapa, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: 4 ardei grasi de culori
diferite 2 dovlecei 4 cartofi 2 catei de usturoi 2-3 rosii o ceapa 6
linguri ulei sare verdeata Mod de preparare: Se curăţă toate legumele
si cartofii se taie rondele, ardeii se…Read more »
Frigarui de creveti cu miere si busuioc
25 August 2013
Frigarui
de creveti cu miere si busuioc din: creveti, sos de soia, miere, bere
neagra, zeama de lamaie, boia ite, busuioc. Ingrediente: 300 g creveti
decorticati 2 linguri cu sos de soia 1 lingura cu miere 100 ml bere
neagra zeama de lamaie boia iute busuioc Mod de preparare: Spală
creveţii în apă rece…Read more »
Cocktail cu menta si miere
25 August 2013
Cocktail
cu menta si miere din: frunze de menta, miere, bourbon. Ingrediente: 4
frunze de menta 1/2 lingurita miere 60 ml bourbon Mod de
preparare: Intr-un pahar de cocteil se aşază 4 frunze de mentă şi 1/2
linguriţă de miere. Se zdrobesc cu un pisălog de lemn, se amestecă bine
şi se…Read more »
Supa de vita cu taitei si legume
25 August 2013
Supa
de vita cu taitei si legume din: taitei, rasole de vita, telina,
morcovi, radacina de patrunjel, sare, piper, patrunjel verde.
Ingrediente: 400 g tăieței 1 kg rasol de vită 1 țelină 3 morcovi 1
rădăcină pătrunjel sare piper pătrunjel verde Mod de preparare:
Rasolul se spală și se se fierbe în apă cu…Read more »
Carne de miel cu ardei gras si ceapa
25 August 2013
Carne
de miel cu ardei gras si ceapa din: carne de miel, ardei gras, ceapa,
fasole pastai, supa de legume, rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg
carne de miel 6 ardei rgasi de culori diferite o ceapa mare, alb o
conserva mica fasole pastai 250 ml supa din concentrat de legume 3-4
rosii 50 ml…Read more »
Brioşe cu zmeură şi stafide
25 August 2013
Brioşe
cu zmeură şi stafide din: piscoturi, unt, miere de salcam, rom, branza
de vaci, zahar, smantana, stafide. Ingrediente: 250 g piscoturi 100 g
unt topit 3 linguri miere de salcam 1 esenta rom pentru crema: 250 g
branza dulce de vaci 150 g zahar 3 linguri smantana 100 g stafide tinute
in rom …Read more »
Pastă de cod
25 August 2013
Pastă
de cod din: cod, usturoi, cartofi fainosi, ulei de masline, lapte,
foiae de dafin, sare, piper alb, nucsoara. Ingrediente: 300 g cod uscat 2
catei de usturoi 250 g cartofi fainosi 150 ml ulei de masline 300 ml
lapte 1 foaie de dafin sare si piper alb macinat nucsoara macinata Mod
de preparare:…Read more »
Reteta zilei: Musaca de legume
25 August 2013
Musaca
de legume din: vanata, cartofi rosii, ulei de masline, sare, pesmet,
ceapa, usturoi, rosii, vin rosu, oregano, cimbru, scortisoara, foaie de
dafin, sare, piper, caju, lamaie, tofu, faina, sirop de artar, nucsoara.
Ingrediente: 1 vanata 5 cartofi rosii 2 linguri ulei de masline Sare
1/2 ceasca pesmet Ingrediente sos de rosii: 1 lingura…Read more »
Prajitura cu biscuiti si cacao
25 August 2013
Prajitura
cu biscuiti si cacao din: zahar pudra, cacao, lapte, oua, unt, zahar
vanilat, biscuiti cu unt. Ingrediente: 180 g zahar pudra 100 g cacao 6
linguri lapte 3 oua proaspete 375 g unt sau grasime de cocos 3 plicuri
zahar vanilat circa 32 biscuiti cu unt Mod de preparare: Se bat ouăle,
laptele,…Read more »
Ghiveci cu vinete coapte
25 August 2013
Ghiveci
cu vinete coapte din: vinete, ceapa, ardei gras, gogosar, ulei,
usturoi, rosii cherry, conopida, patrunjel, telina, sare, cimbru, foi de
dafin. Ingrediente: 5 kg vinete 2 kg ceapa 2 kg ardei gras galben si
verde 1 kg gogosar 1 l ulei 1 capatana mare de usturoi 4 kg rosii cherry
1 conopida mare 1…Read more »
Tortulet cu iaurt si sos de afine
25 August 2013
Tortulet
cu iaurt si sos de afine din: biscuiti, migdale, unt, foi de gelatina,
iaurt, zahar, frisca, afine, zahar vanilat, amidon, sos de afine.
Ingrediente: pentru tortulete: 80 g biscuiti integrali 20 g migdale
tocate 30 g unt topit 6 foi de gelatina 400 g iaurt 50 g zahar 150 g
frisca sos de afine:…Read more »
Dovlecei umpluti cu urda si telemea
25 August 2013
Dovlecei
umpluti cu urda si telemea din: dovlecei, urda, telemea, ou, mazare,
marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 150 g urda 150 g
telemea 1 ou 3 linguri de mazare din conserva marar sare piper ulei
Mod de preparare: Speli dovleceii şi îi tai pe jumătate, pe lungime. Cu
ajutorul unei linguriţe, îndepărtezi…Read more »
Legume la cuptor cu branza
25 August 2013
Legume
la cuptor cu branza din: ardei grasi, usturoi, ceapa rosie, pulpa de
dovleac, dovlecei, cimbru, branza camembert, sare, piper, ulei de
masline. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 2 ardei
grasi verzi 1 capatana de usturoi 2 cepe rosii 300 g pulpa de dovleac 2
dovlecei 1/2 legatura cimbru 4 rotite…Read more »
Reteta zilei: Briose cu banane si glazura de crema de branza
24 August 2013
Briose
cu banane si glazura de crema de branza din: faina, praf de copt, sare,
unt, zahar, oua, piure de banane, lapte, esenta de vanilie, fulgi de
ciocolata, crema de branza, zahar pudra, sare, esenta de vanilie,
smantana. Ingrediente: 1 1/2 cani de faina 1/2 lingura praf de copt 1/4
linguriță de sare 8 linguri…Read more »
Diete: Reteta de slabit in 10 pasi
24 August 2013
Scapa
de kilogramele in plus! Pastreaza-ti silueta si starea de
sanatate! CUM? Urmeaza cu incredere reteta de slabit in 10 pasi!
Debordeaza de energie! Reteta mic dejun 40 g de cereale + 150 ml de
lapte semidegresat + 1 iaurt + 1 kiwi 40 g musli fara zahar + 150 ml
lapte semi-degresat 1 baton de…Read more »
Pizza cu salam, rosii si ardei gras
24 August 2013
Pizza
cu salam, rosii si ardei gras din: blat de pizza, ardei gras, ceapa,
rosii, salam uscat, cascaval, ulei. Ingrediente: 4 blaturi de pizza gata
preparate 4 ardei grasi o ceapa 2 rosii 200 g salam uscat 100 g
cascaval 2 linguri ulei Mod de preparare: Intr-o tigaie se încinge
uleiul si se căleşte…Read more »
Granita de capsune cu menta
24 August 2013
Granita
de capsune cu menta din: apa minerala, capsune, lamaie, miere, frunze
de menta. Ingrediente: 500 ml apă minerală 700 g căpșune ½ lămâie 3
linguri miere frunze de mentă Mod de preparare: Se pun în blender
fructele, sucul de lămâie și mierea. Se toarnă apa și se mixează totul.
Se toarnă amestecul într-o…Read more »
Diete: Dieta cu fructe
24 August 2013
Mai
intii sa aflam citeva lucruri despre digestia alimentelor. Alimentele
care contin multe proteine sunt mai dificil de digerat pentru ca ele
trebuie supuse unei triple actiuni enzimatice: acid clorhidric, apoi
pepsina iar la sfirsit actioneaza amestecul celor doua substante.
Alimentele stau mult timp in stomac si intestin pina sunt digerate.
Acelasi lucru se intimpla…Read more »
Vită la tigaie cu ardei gras
24 August 2013
Vită
la tigaie cu ardei gras din: pulpa de vita, fasole verde, ardei grasi,
ceapa, usturoi, ulei de rapita, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpa de
vita 300 g fasole verde 4 ardei grasi rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 3
linguri ulei de rapita sare piper Mod de preparare: Carnea de vită…Read more »
Diete: Regim de slabire pentru doua saptamani
24 August 2013
Ca
sa urmati acest regim de slabire este bine sa va faceti proviziile din
timp. Nu e indicat sa va uitati la televizor in timp ce mancati. Vederea
stimuleaza secretiile gastrice si secretiile glandelor salivare dand
senzatia de foame chiar si imediat dupa masa. Daca activitatea zilnica
va solicita foarte mult, suplimentati cantitatea de alimente…Read more »
Sos picant cu tarhon
24 August 2013
Sos
picant cu tarhon din: rosii, telina, tarhon, piper, ardei iute, boia,
sare, otet din vin. Inrgediente: 4 kg rosii 1 telina mare sau 1 legatura
mare de frunze de telina 2 legaturi de tarhon 3-4 ardei iuti 2 linguri
piper negru boia sare 100 ml otet din vin Mod de preparare: Alegi
roşii…Read more »
Dieta cu clatite
24 August 2013
O
reteta de slabit simpla: slabeste un kilogram in doua zile mincind
clatite umplute cu diverse compozitii delicioase, dar si paine
integrala, brinza topita, sunca presata. Prima zi a dietei cu clatite
Mic dejun: - o felie de piine integrala prajita, unsa cu un strat
subtire de unt; 40 g de sunca nu prea grasa…Read more »
Supa rece si racoritoare
24 August 2013
Supa
rece si racoritoare din: rosii, ardei grasi, bagheta, usturoi, busuioc,
supa de legume, ulei de masline, otet de sheery, sare, piper, boia
dulce, piper de cayenne, chimen. Inrgediente: 800 g rosii 2 ardei grasi
rosii 60 g bacgheta veche de-o zi 3 catei de usturoi 8 fire de busuioc
400 ml supa de legume…Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola
24 August 2013
Bruschete
cu rosii coapte si sos gorgonzola din: rosii cherry, ulei de masline,
turmeric, usturoi, ceapa, sare de mare, praf de ardei iute, piper, otet
de vin alb, suc de lamaie, ulei de masline, arpagic, unt, faina, lapte,
branza gorgonzola, nucsoara, sare, paine. Ingrediente sos de rosii:
350 de grame de rosii cherry 350…Read more »
Ardei umpluti cu file de miel
24 August 2013
Ardei
umpluti cu file de miel din: ardei gras, usturoi, file d emiel, ulei de
rapita, orez, chimen, coriandru, supa, sare, piper. Ingrediente: 5
ardei grasi rosii 5 ardei grasi galbeni 2 catei de usturoi 500 g file de
miel 2 linguri ulei de rapita 1 lingura unt 300 g orez basmati fiert 1
lingurita…Read more »
Vinete cu ardei capia si rosii
24 August 2013
Vinete
cu ardei capia si rosii din: vinete, ardei capia, rosii, pasta de
romate, faina, ulei, sare, usturoi. Ingrediente: 2-3 vinete 3 ardei
capia 5 rosii 2 linguri pasta de tomate 1 lingura faina ulei sare 3
catei de usturoi (facultativ) Mod de preparare: Cureţi vinetele de
coajă, le tai în sferturi pe lungime…Read more »
Ardei umpluti cu varza si morcovi
24 August 2013
Ardei
umpluti cu varza si morcovi din: ardei grasi, varza alba, varza rosie,
morcovi, radacina de telina, radacina de hrean, conopida, sfecla, apa,
otet de vin, sare grunjoasa, crenguta de visin, marar uscat.
Ingrediente: 10 ardei grasi de dimensiune medie 1/2 kg varza alba 1/2 kg
varza rosie 3-4 morcovi mari 1 radacina de telina…Read more »
Tarta cu file de somon si smantana
24 August 2013
Tarta
cu file de somon si smantana din: faina, sare, unt, oua, file de somon,
dovlecei, smantana, piper, marar. Ingrediente: 200 g faina sare 120 g
unt 4 oua 300 g file de somon 2 dovlecei mici 200 g smantana piper 3
fire marar Mod de preparare: Se amestecă făina cu 2 prize de…Read more »
Placinta cu branza telemea, morcovi si spaghete
24 August 2013
Placinta
cu branza telemea, morcovi si spaghete din: spaghete, branza telemea,
unt, oua, morcovi, sare. Ingrediente: 200 g spaghete 400 g brânză
telemea 100 g unt 4 ouă 2 morcovi sare Mod de preparare: Se fierb
pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se limpezesc în apă rece
și se lasă la scurs. Se fierb…Read more »
Rosii umplute cu branza de vaci
24 August 2013
Rosii
umplute cu branza de vaci din: branzica de vaci, smantana, rosii,
frunze de busuioc. Ingrediente: 200 g brânzică de vaci 100 g smântână
10-12 roșii frunze de busuioc Mod de preparare: Se pregătesc
roșiile. Se taie un căpăcel, se scobește miezul și se lasă la scurs cu
partea tăiată în jos. Se…Read more »
Reteta zilei: Salata de dovlecei pane cu sos aromat
24 August 2013
Salata
de dovlecei pane cu sos aromat din: dovlecel, salata mixta, branza de
capra, ulei de masline, cimbru, suc de lamaie, otet de vin rosu, miere.
Ingrediente: 1 dovlecel, taiat felii 2 cani de salata mixta 1 bucata
branza de capra 2 linguri ulei de masline 1 lingura de frunze cimbru
Ingrediente pentru sos:…Read more »
Dovlecei umpluti cu orez si carne de vita
24 August 2013
Dovlecei
umpluti cu orez si carne de vita din: dovlecei, rosii, ceapa, usturoi,
ulei de masline, carne de vita, orez, cimbru, sare, piper, cascaval,
supa, smantana. Ingrediente: 4 dovlecei 400 g rosii 1 ceapa 1 catel de
usturoi 2 linguri ulei de masline 400 g carne de vita tocata 125 g orez
fiert 1 lingura…Read more »
Rulouri cu branza telemea, ardei gras si spanac
24 August 2013
Rulouri
cu branza telemea, ardei gras si spanac din: smantana, branza telemea,
clatite, arde gras, frunze de spanac. Ingrediente: 150 ml smântână 200 g
brânză telemea rasă 8 clătite gata preparate 2 ardei grași roșii frunze
de spanac proaspăt Mod de preparare: Se spală spanacul. Se opărește
pentru un minut în apă clocotită și…Read more »
Supa de peste cu ciuperci
24 August 2013
Supa
de peste cu ciuperci din: peste, apa, cartofi, fenicul, usturoi, ceapa,
frunza de dafin, ulei de floarea soarelui, morcov, telina, radacina de
patrunjel, sare, piper, patrunjel, sfecla rosie, hrean. Ingrediente: un
kilogram peste doi litri apa 450 g cartofi un fenicul usturoi 150 g
ciuperci o ceapa o frunza de dafin 75 ml ulei…Read more »
Briose cu iaurt si afine
24 August 2013
Briose
cu iaurt si afine din: faina, zahar pudra, oua, unt, iaurt, praf de
copt, afine, sare. Ingrediente: 200 g faina 150 g zahar pudra 2 oua 120 g
unt moale un pahar mic iaurt un plic praf de copt 200 g afine spalate 3
linguri zahar pentru fructe sare Mod de rpeparare: Afinele…Read more »
Salata de cruditati si castane
24 August 2013
Salata
de cruditati si castane din: morcovi, telina, patrunjel, mere, lamai,
alune de padure, castane, miez de nuca, galbenusuri, otet de vin, unt,
miere, sare, piper, marar. Ingrediente: doi morcovi o telina mica o
radacina de patrunjel doua mere 3 lamai 100 g alune de padure 200 g
castane fierte 50 g miez de nuca…Read more »
Zacusca din patlagele verzi
24 August 2013
Zacusca
din patlagele verzi din: patlagele verzi, gogosari rosii, ceapa,
patlagele rosii, boabe de piper, sare, foi de dafin, untdelemn, zahar.
Ingrediente: 5 kg patlagele verzi 3 kg gogosari rosii 3 kg ceapa 3 kg
patlagele rosii sare 2 linguri boabe de piper 8-10 foi de dafin 1 l
untdelemn optional, zahar Mod de…Read more »
Cheese cake cu fructe de pădure
24 August 2013
Cheese
cake cu fructe de pădure din: branza ricotta, zahar pudra, esenta de
vanilie, oua, biscuiti, unt, suc de lamaie, coaja de lamaie, fructe de
padure. Ingrediente: 500 g branza ricotta 125 g zahar pudra o lingurita
esenta vanilie 2 oua 260 g biscuiti sfaramiciosi 160 g unt moale sucul
si coaja unei lamai pentru…Read more »
Supă de găluşti cu caş
24 August 2013
Supă
de găluşti cu caş din: dovlecei, cartofi, ceapa, ardei grasi, radacina
de patrunjel, telina, varza, rosii, patrunjel, sare, piper, gulie, orez,
cas, oua, faina, unt, sare. Inrgediente: 2 dovlecei 3 cartofi 3 cepe 2
ardei grasi 1 radacina de patrunjel 1 telina 1 varza mica 4 rosii sau
suc de rosii 1/2 legatura de…Read more »
Salata de paste cu rucola si rosii uscate
24 August 2013
Salata
de paste cu rucola si rosii uscate din: orzo, busuioc, ulei de masline
extravirgin, parmezan, usturoi, seminte de pin, mozzarella, rosii
uscate, rucola. Ingrediente: 350 g de orzo sau alt tip de paste scurte
20 g busuioc 4 linguri ulei de masline extravirgin 25 g de parmezan, dat
pe razatoarea mica, plus extra pentru…Read more »
Reteta zilei: Minipizza cu mamaliga si rosii cherry
24 August 2013
Minipizza
cu mamaliga si rosii cherry din: rosii cherry, usturoi, ulei de
masline, otet balsamic, piper, busuioc, bacon, mamaliga, sos de rosii,
mozzarella. Ingrediente: 2 cesti rosii cherry 4 catei de usturoi 3
linguri ulei de măsline 1 lingura otet balsamic ¼ lingurita piper negru 2
linguri de busuioc proaspat (tocat) 4 felii de…Read more »
Inghetata cu sos de zmeura
24 August 2013
Inghetata
cu sos de zmeura din: zmeura, apa, zahar, galbenusuri, pastaie de
vanilie, zahar, lapte, frica, zmeura. Ingrediente: pentru sos: 250 g
zmeura 100 ml apa 50 g zahar pentru inghetata: 4 galbenusuri o pastaie
de vanilie 90 g zahar 300 ml lapte 200 ml frisca lichida pentru servit:
zmeura Mod de preparare: Pentru…Read more »
Macrou copt, cu legume şi tarhon
24 August 2013
Macrou
copt, cu legume şi tarhon din: fileuri de macrou, zucchini, arde gras,
ceapa rosie, morcov, ulei, tarhon, unt, sare, piper. Ingrediente: 2
fileuri de macrou 1 zucchini mic, taiat julien 1 ardei gras rosu, mai
mic, taiat fasii subtiri 1/4 cana ceapa rosie, taiata pestisori 1
morcov, taiat julien 1 lingura ulei 2 linguri…Read more »
Strudel cu sunca
24 August 2013
Strudel
cu sunca din: aluat, smantana, sunca, galbenusuri, ardei grasi, susan.
Ingrediente: un pachet aluat foitaj congelat 5-6 linguri smantana 300 g
sunca, dupa gust 2 galbenusuri 2 ardei grasi rosii 4-5 linguri susan
neprajit Mod de preparare: Aluatul de foitaj se întinde pe masa din
bucătărie si se lasă la decongelat. După ce…Read more »
Sos de ardei capia
24 August 2013
Sos
de ardei capia din: patlagele rosii, ardei gras, ardei capia, ceapa,
busuioc, piper, tulpina de telina, foi de dafin, ulei, sare.
Ingrediente: 5 kg patlagele rosii 1 kg ardei grasi rosii 1 kg ardei
capia rosii 500 g ceapa 2 legaturi busuioc 1/2 lingurita piper negru
macinat 1 tulpina de telina cu frunze 3…Read more »
Fresh de grapefruit cu miere
24 August 2013
Fresh
de grapefruit cu miere din: grapefruit, mandarine, miere. Ingrediente: 2
fructe grapefruit 2 mandarine 1 linguriță miere Mod de preparare:
Se storc fructele și se amestecă cu mierea. Se toarnă în pahare. Se
servește proaspăt.Read more »
Reteta zilei: Prajitura Rigo-Jancsi
23 August 2013
Prajitura
Rigo- Jancsi este o minunatie dulce care va invita s-o savurati de
indata ce-i aruncati o privire. Desi este o prajitura de casa are
aspectul prajiturilor de cofetarie asa ca puteti s-o pregatiti si intr-o
zi speciala din viata dumneavoastra pentru ca va lasa o impresie
deosebita. Ingrediente: pentru un blat: 6 oua…Read more »
Pizza cu spanac si mozzarella
23 August 2013
Pizza
cu spanac si mozzarella din: drojdie, faina, sare, apa, zahar, ulei,
spanac, mozzarella. Ingrediente: pentru aluat: un plic drojdie uscata
500 g faina o lingurita sare 250 ml apa calduta o lingurita zahar o
lingurita ulei pentru umplutura: 500 g spanac decongelat 200 g
mozzarella Mod de preparare: Pentru aluat, într-un vas, se…Read more »
Fusilli cu sos de rosii si busuioc
23 August 2013
Fusilli
cu sos de rosii si busuioc din: paste fusilli, ceapa, ulei, suc de
rosii, rosii cherry, ricotta, parmezan, frunze de busuioc. Ingrediente: o
puga de paste fusilli o ceapa mica o lingura ulei 150 ml suc de rosii
5-6 rosioare cherry 3 linguri ricotta 3 linguri parmezan cateva frunze
busuioc Mod de preparare:…Read more »
Pui cu orez si sofran
23 August 2013
Pui
cu orez si sofran din: orez, copane de pui, piept de pui, vin, ceapa,
ardei gras, usturoi, mazare, lamaie, sofran, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 200 g orez cu bob rotund 2 copane si pieptul unui
pui 200 ml vin sec o ceapa un ardei rgas verde 2 catei de usturoi 100 g
mazare…Read more »
Supa alba de legume
23 August 2013
Supa
alba de legume din: cartofi, morcovi, praz, radacina de telina,
verdeata, ulei, sare. Ingrediente: 4 cartofi 2 morcovi 2 bucati albe de
praz o felie radacina de telina verdeata, dupa gust o lingura ulei sare
Mod de preparare: In oala de fiert supa, se încinge mai întâi uleiul şi
se căleşte prazul tăiat…Read more »
Salata cu bacon si fasole
23 August 2013
Salata
cu bacon si fasole din: bacon, otet de xeres, ardei copti, fasole alba,
spanac. Ingrediente: 12 felii de bacon 4 linguri otet de Xeres 500 g
ardei copti din borcan, scursi si feliati 800 g de fasole alba din
conserva, scursa si clatita 150 g spanac Mod de preparare: Incinge o
tigaie şi…Read more »
Tocanita cu ficat
23 August 2013
Tocanita
cu ficat din: ficat de pui, ardei grasi, cartofi, ceapa, concentrat de
pui, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: o tavita ficat de pui
2 ardei grasi de culouri diferite 4 cartofi o ceapa mare un cub
concentrat de pui 100 ml suc de rosii 2 linguri ulei sare piper Mod
de…Read more »
Castraveti cu usturoi si ardei iute
23 August 2013
Castraveti
cu usturoi si ardei iute din: castraveti, usturoi, ardei iute, zahar,
tulpina de telina, sare grunjoasa, apa. Ingrediente: 3 kg castraveti 250
g usturoi 15 ardei iuti 6 linguri zahar 2-3 tulpini de telina cu frunze
1 lingura cu sare grunjoasa 1 l apa Mod de preparare: Speli legumele
şi tulpinile de ţelină.…Read more »
Cannelloni cu brânză si verdeata
23 August 2013
Cannelloni
cu brânză si verdeata din: paste cannelloni, branza de vaci, telemea,
ceapa verde, smantana, verdeata. Ingrediente: 8 tuburi de paste
cannelloni 350 g branza de vaci 100 g telemea sarata o legatura ceapa
verde pentru copt: un pahar mare de smantana pentru servit: verdeata
Mod de preparare: Pastele se pun la fiert numai…Read more »
Salata cu ou si cartofi
23 August 2013
Salata
cu ou si cartofi din: cartofi, oua, fasole verde, costita afumata,
masline, frunze de spanac, usturoi, ulei de masline, otet, mustar de
dijon, capere, crutoane. Ingrediente: 750 g cartofi 3 oua 200 g fasole
verde, curatata 6 felii de costita afumata sau bacon 100 g masline negre
cu sau fara samburi, dupa rpeferinte 100…Read more »
Sos dulce acrisor cu ienibahar
23 August 2013
Sos
dulce acrisor cu ienibahar din: rosii, ceapa, otet din vin, zahar,
piper, ienibahar, sare, boabe de mustar, foi de dafin. Ingrediente: 5 kg
rosii 750 g ceapa 250 ml otet din vin 250 g zahar 1 lingura piper negru
macinat 1/2 lingurita ienibahar macinat 1 lingura de sare 2 linguri
boabe de mustar 3-4…Read more »