Retete pentru Craciun:
Reteta zilei: Mancare de linte cu conopida
O
reteta savuroasa de Mancare de linte cu conopida din: linte, ulei de
masline, ceapa, usturoi, conopida, praz, morcovi, telina, frunze de
dafin, cimbru, sare, chimen, ardei iute, piper, supa de legume, rosii,
varza si smantana. Ingrediente: linte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa
mare, tocata 2 catei de usturoi, tocati 1 conopida, tăiata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciocanele de pui cu dovleac
O
reteta savuroasa si gustoasa de Ciocanele de pui cu dovleac din: ulei
de masline, unt, ceapa rosie, ciocanele de pui, sare, piper, oregano,
patrunjel, usturoi, ulei de masline, otet, dovleac, rosii, vin si fasole
alba. Ingrediente: 30ml de ulei de masline 30ml de unt 2 cepe rosii,
taiate in patru 6-8 ciocanele de pui…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de fasole cu afumatura
O
reteta savuroasa si gustoasa de Ciorba de fasole cu afumatura din:
fasole, costita afumata, patrunjel, pastarnac, morcovi, ardei, praz,
rosii, sare, cimbru si leustean. Ingrediente: 400g fasole boabe 400g
costita afumata 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 2 morcovi 2 ardei 1 fir
de praz 4-5 rosii proaspete sau o cana de bulion sare cimbru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata
O
reteta de Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata din:
ulei de masline, ceapa, ardei chilli, usturoi, mustar dijon, supa de
pui, cartofi dulci, fasole alba, foaie de dafin, sunca afumata, sos
worcestershire si miere. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa
tocata 1 ardei chili, fara semințe și tocat4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mojito cu sampanie si menta
O
reteta delicioasa de Mojito cu sampanie si menta din: menta, zahar, suc
de lamaie, rom si sampanie. Ingrediente: 1 lingura de menta 1/2
lingurita de zahar 1 linguriță de suc de lămâie rom șampanie Mod de
preparare: Amestecati menta cu zaharul si lamaia, adaugati rom si
sampanie. Dati la rece si serviti.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita cu unt de usturoi
O
reteta delicioasa si savuroasa de Friptura de vita cu unt de usturoi
din: fripturi de vita, sare, piper, ulei de masline, unt, praf de
usturoi si patrunjel. Ingrediente: 2-4 fripturi de vita sare piper ulei
de măsline 1/2 cana de unt 1/2 lingurita praf de usturoi 1 lingurita
patrunjel uscat Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei iuti murati
O
reteta de Ardei iuti murati din: ardei iute, otet, apa, sare, booabe de
piper si boabe de mustar. Ingrediente: 1 kg ardei iuti 750 ml otet 1 l
apa Sare de muraturi Boabe de piper Boabe de mustar Mod de preparare:
Se spala ardeii, se toaca felii subtiri. Se pun borcane de 400/800…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Varza de bruxelles la cuptor
O
reteta savuroasa si delicioasa de Varza de bruxelles la cuptor din:
varza de bruxelles, ulei de masline, otet balsamic, usturoi si sare.
Ingrediente: varza de Bruxelles ulei de masline 2 linguri otet balsamic 1
lingurita usturoi, tocat 1 linguriță de sare Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 280 C. Se spală varza de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Varza a la cluj
O
retete de varza a la cluj din: varza, carne tocata de porc, ceapa,
bors, bulion, sare si piper. Ingrediente: 1 varza dulce potrivita 800 g
carne toccata de porc 1 ceapa tocata 2-3 linguri bors 3-4 linguri bulion
Sare Piper Mod de preparare: Se toaca jumatate de varza intr-o
cratita inalta. Carnea de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prăjitură crocantă cu piersici
O
reteta de prajitura corcanta cu piersici din: unt, faina, sare, praf de
copt, zeama de lamaie, ou, galbenus, fulgi de ovaz, piersici, miez de
nuca, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 250 g unt 400 g faina 1/2
lingurita cu sare 1 plic cu praf de copt (cu sofran) 1 lingura cu zeama
de lamaie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muraturi asortate
O
reteta de Muraturi asortate din: gogonele, conopida, varza rosie,
morcovi, hrean, sare, boabe de piper si boabe de mustar. Ingrediente: 5
kg gogonele 2 conopide potrivite 2 verze rosii 1 kg morcovi Hrean Sare
de muraturi Boabe de piper Boabe de mustar Mod de preparare: Se spala
bine gogonelele. Conopida se desface buchetele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei bulgaresti murati
O
reteta de ardei bulgaresti murati din: ardei iuti bulgaresti, otet,
apa, boabe de piper, boabe de mustar si sare. Ingrediente: 1 kg ardei
iuti bulgaresti 750 ml otet 1 l apa Boabe de piper Boabe de mustar Sare
de muraturi Mod de preparare: Se spala ardeii, se toaca felii subtiri.
Se pun borcane…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de mazare cu crutoane
O
reteta de Supa crema de mazare cu crutoane din: mazare verde, telina,
morcov, ceapa, cimbru, foaie de dafin, piper cayenne, sare si piper.
Ingrediente: 2 cesti de mazăre verde 1 telina tulpină, tocata 1 morcov
mare, curatat si tocat 1 ceapa mica, curatata si tocata 1/4 lingurita
cimbru 1 foaie de dafin, maruntita in…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete cu crema de broccoli
O
reteta de Spaghete cu crema de broccoli din: broccoli, spaghete, unt,
ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, smantana si parmezan.
Ingrediente: 1/2 broccoli 500 spaghete 1 lingura unt nesărat 1 lingura
ulei de masline 1/2 ceapa, fin tocata 1 cățel de usturoi, tocat 1/2
linguriță de sare de masă Piper negru proaspăt măcinat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de rosii
O
reteta simpla si gustoasa de sos de rosii din: unt, ulei de masline,
ceapa, usturoi, rosii, apa, zahar brun, sare, piper, cimbru, busuioc,
oregano si patrunjel. Ingrediente: 60g unt 60ml ulei de masline 1 ceapa
mare taiata marunt 5 capatani de usturoi taiate marunt 4 conserve de
rosii (410g fiecare) 400ml apa 20ml zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de fasole neagra cu porumb si rosii
O
reteta de supa de fasole neagra cu porumb si rosii din: ulei de
masline, ceapa, morcovi, usturoi, praf de chilli, chimen, piper, supa de
legume, fasole neagra, porumb si rosii. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 1 ceapa, tocata 2 morcovi, feliati 4 catei de usturoi, tocati 2
linguri praf de chili 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de branza cu rosii si coriandru
Sos
de branza cu rosii si coriandru din: branza, cascaval, ardei gras,
ceapa rosie, ulei vegetal, coriandru, rosie si lapte. Ingrediente:
brânză albă, maruntita cascaval ras 1 ardei gras, fara semințe și tocat
1/2 cana ceapa rosie 1 lingura ulei de canola sau ulei vegetal coriandru
proaspat, tocat 1 rosie proaspata, fara semințe și taiata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu mix de condimente si miere
O
reteta de Piept de pui la gratar cu mix de condimente si miere din:
piept de pui, sare, piper, miere, condimente si ulei de masline.
Ingrediente: Piept de pui dezosat Sare și piper miere mix de condimete
ulei de măsline Mod de preparare: Asezoneaza fiecare bucata de pipet
de pui piept cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu legume la gratar cu dressing de otet balsamic si parmezan
Salata
cu legume la gratar cu dressing de otet balsamic si parmesan din:
dovlecei, sparanghel, ardei grasi, spanac, parmezan, ulei de masline,
sare, piper, ulei de masline, canola, otet balsamic, miere, sare si
piper. Ingrediente: 3 dovlecei tăiati 1 buchet sparanghel 2 ardei grasi
Spanac proaspat 3/4 cana parmezan ras 1/4 ulei de măsline 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crema de zahar ars
O
reteta de Crema de zahar ars din: galbenusuri de ou, oua, zahar, sare,
lapte, smantana si vanilie. Ingrediente: 6 gălbenușuri de ou 2 oua 3/4
cana zahăr sare 1 cana lapte 3 1/2 cani smantana 1/2 baton de vanilie
Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 300 C. Razuiti batul de vanilie
în lapte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de tortellini
Supa
de tortellini din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, sare, ardei
gras, usturoi, boia de ardei, dovleac, tortellini cu branza, otet
balsamic si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 cepe
tocate 1/2 telina tocata 1 morcov tocat 1 1/2 lingurita de sare 1 1/2
ardei gras tocat 2 căței de usturoi, tocati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete carbonara
O
reteta de spaghete carbonara din: parmezan, oua, mazare, spaghete, ulei
de masline, bacon, usturoi si chives. Ingrediente: 85 g de parmezan 2
oua, de preferat ecologice 200 g mazare congelata 350 g de spaghete 1
lingura ulei de masline 100 g de bacon slab, taiat in bucati mici 2
catei mari de usturoi, tocati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pacheţele de vară transparente
O
reteta de pachetele de vara transparente din: tofu, ghimbir, zahar,
otet de orez, sos de soia, usturoi, taitei de orez, castraveti, morcovi,
ridiche alba, ceapa, foi de orez, ardei iute, sos de soia, sos de
peste, otet de orez, zahar, usturoi si apa calda. Ingrediente: 300 g
tofu 2 cm radacina de ghimbir 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de somon cu maioneza de capere
O
reteta de burgeri de somon cu maioneza de capere din: capere, maioneza,
suc de lamaie, marar, sare, piper, telina, ceapa, arpagic, faina,
migdale, ou, sos sriracha, suc de lamaie, somon, chifle, salata verde si
rosii. Ingrediente maioneza de capere: 2 linguri caperei fin tocate
1/4 ceasca maioneza 2 linguri suc de lămâie 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de pui cu fasole neagra si dressing de avocado
O
reteta de Salata de pui cu fasole neagra si dressing de avocado din:
piept de pui, supa de pui, fasole neagra, ardei gras, ceapa verde, sare,
piper, sos de avocado si lapte batut. Ingrediente: 4 căni cuburi
piept de pui fiert supa de pui 200 g fasole neagra clătită si scursă 1
ardei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de spanac cu ciuperci, ceapa si branza feta
O
reteta de Salata de spanac cu ciuperci, ceapa si branza feta din:
spanac, ceapa rosie, ciuperci, ulei de masline, otet balsamic, usturoi
si branza feta. Ingrediente: spanac proaspăt, spălat și uscat 1/4 ceapă
roșie, taiata julienne 6-8 ciuperci, feliate 3 linguri ulei de măsline 2
lingurite otet balsamic 1/4 lingurita usturoi pisat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Zacusca delicioasa
O
reteta de Zacusca: vinete, ardei gras, ceapa, suc de rosii, sare,
piper, bulion, foi de dafin si ulei de masline. Ingrediente: 6 kg
vinete coapte 6 kg ardei gras copt 2 kg ceapa 2 sticle suc de rosii 5
linguri bulion Sare Piper boabe si macinat Foi dafin ½ l ulei de
masline…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata mixta
O
reteta de Salata mixta din: varza, salata verde, varza rosie, nuci,
branza, rosii, avocado, morcovi, fasole, crutoane, sare, ulei si otet
balsamic. Ingrediente: 1/2 varză alba 1 salata verde 1/2 varza rosie
nuci branza rosii avocado morcovi fasole crutoane sare ulei otet
balsamic Mod de preparare: Spalati si tocati atat varza alba,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura crocanta cu piersici si afine
Prajitura
crocanta cu piersici si afine din: faina, zahar brun, sare,
scortisoara, nuci pecan, unt, piersici, afine, tapioca, suc de lamaie si
inghetata de vanilie. Ingrediente blat: 3/4 ceasca făină 1/3 ceasca de
zahar brun 1 lingura de zahar 1 vârf de cuțit de sare 1 vârf de cuțit de
scorțișoară 1/2 cana nuci pecan…
Read more »
Read more »
Reteta zilei:Fondue picant cu branza cheddar
O
reteta de fondue picant cu branza cheddar din: vin alb, amidon de
porumb, branza cheddar, branza pepper chesse, boia de ardei, ardei
jalapeno si usturoi. Ingrediente: 1 ceasca de vin alb sec 2 linguri
amidon de porumb branza Cheddar tocata branza pepper chesse 1 lingurita
boia de ardei 3-4 ardei jalapeno prajiti, tocati 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gem de prune
Gem
de prune din: prune si fructoza. Ingrediente: 6 kg prune 1200 g
fructoza Mod de preparare: Se scot samburii de la prune, se dau
prunele la robot pana se maruntesc complet. Se pun intr-o cratita mare
si inalta, se adauga fructoza si se lasa la macerat peste noapte. Se pun
apoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de broccoli si merisoare uscate
Salata
de broccoli si merisoare uscate din: broccoli, seminte de floarea
soarelui, merisoare, frunze de praz, maioneza, otet balsamic alb si
zahar. Ingrediente: 1 capatana broccoli 1/2 ceasca seminte de
floarea-soarelui 1/2 ceasca merisoare uscate Frunze de praz tăiat în
inele mici 1/2 ceasca maioneza 1 1/2 linguri de oțet balsamic alb 1
lingura de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tacos cu peste crocant
O
reteta de tacos cu peste crocant din: peste alb, bere, faina, amidon de
porumb, usturoi, piper cayenne, pesmet, ulei, tortilla de porumb,
varza, avocado, rosii, lamaie verde, smantana, suc de lime, coaja de
lamaie si sare. Ingrediente: Fileuri de pește alb 1 1/2 cesti de bere 1
cană făină 1 lingura amidon de porumb…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Limonada cu menta proaspata
Limonada
cu menta proaspata din: zahar, apa, suc de lamaie, gheata si frunze de
menta. Ingrediente: 1/2 cană de zahăr 2 cani de apa (împărțit) 1 cană de
suc de lamaie proaspat 3 1/2 cupe de gheață 1/2 ceasca frunze
proaspete de menta 6 crengute de menta pentru ornat (opțional) Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu orez brun si fasole neagra
O
reteta de Dovlecei umpluti cu orez brun si fasole neagra din: dovlecei,
branza, fasole neagra, ceapa verde, ardei iute, orez brun, smantana si
sos tabasco. Ingrediente: 8 dovlecei potriviti 1/4 ceasca branza
maruntita Ingrediente umplutura: 200 g fasole neagra 1 cană de felii
subțiri ceapa verde Ardei iute feliat 2 cesti orez brun fiert…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Somon in crusta
O
reteta de Somon in crusta din: file de somon, fileuri, creveti, marar,
aluat, galbenus de ou, sare si piper. Ingrediente 820g file de somon
190g fileuri peste plat 5 creveti 10 g marar tocat 340g aluat de
patiserie 1 galbenus de ou Sare piper Mod de preparare: Curatati bine
pestele si crevetii. Puneti…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de portocale rosii
O
reteta de Suc de portocale rosii din: apa, zahar, suc de portocale, suc
de lamaie, apa minerala si limeta. Ingrediente: 1/4 ceasca de apa 1/4
ceasca zahăr Sucul de la 4 portocale rosii Sucul de la o portocala suc
de lămâie 140 ml apa minerala felii de limeta Mod de preparare:
Intr-o tigaie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu bacon
O
reteta delicioasa de paste cu bacon din: bacon, ceapa, morcovi, fulgi
de ardei, vin alb, sos de rosii, branza pecorino si spaghete.
Ingrediente: 250 g bacon 1 ceapa medie tocata 2 linguri de morcov ras
fin 1 lingurita fulgi de ardei rosu 1/4 cana vin alb sec 750 g sos de
rosii 30 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pachetele de primavara cu sos dulce acrisor
O
reteta de Pachetele de primavara cu sos dulce acrisor din: ulei de
susan, ghimbir, carne, ceapa, morcov, telina, ciuperci, varza, sos de
stridii, amidon de cartofi, sos de soia, piper alb, sare, foi, faina,
ulei vegetal, ulei vegetal, otet de orez, zahar, ketchup si sare.
Ingrediente: 1 lingura de ulei de susan 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata rece cu noodles
O
reteta de salata rece cu noodles din: ceapa verde, castravete, sunca,
ulei de susan, usturoi, ghimbir, chimen, otet de orez, sos de soia,
seminte de susan, zahar, oua, mirin, sare si pulbere de dashi.
Ingrediente: Pentru topping: 2 fire ceapa verde tocata fin 1/2 ceasca de
castravete taiat fara samburi 150-200 g sunca taiata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Aripioare de pui prajite (Tebasaki)
O
reteta de aripioare de pui prajite din: aripi de pui, piper, sare,
zahar brun, sos de soia, sake, mierin, suc de ghimbir, usturoi, otet,
amidon si ulei vegetal. Ingrediente: 800 de grame de aripi de pui 1/2
lingurita piper negru 1/2 linguriţă de sare 3 linguri de zahăr brun 3
linguri de sos de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Morcovi glazurati cu miere si suc de portocale rosii
O
reteta de Morcovi glazurati cu miere si suc de portocale rosii din:
morcovi, unt, miere, suc de portocale rosii si sare. Ingrediente: 4
morcovi medii, curatati si taiati felii 2 linguri de unt 2 linguri de
miere 1/3 cana de suc de portocale rosii 1/4 lingurita de sare Mod
de preparare: Într-o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi copti
O
reteta simpla de cartofi copti din: cartofi, sare, piper si ulei de
masline. Ingrediente: cartofi sare piper ulei de masline Mod de
preparare: Se curata si se spala bine cartofii si se taie in felii de
aproximativ 1 cm grosime. Intr-o tava de cuptor se pune hartie de copt
si se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocana de linte cu carne de porc si vita
O
reteta de tocana de linte cu carne de porc si vita din: linte, ulei de
masline, ceapa, usturoi, bacon, carnati de porc, carne de porc, carne de
vita, sos de rosii, sare, piper, ardei iute si patrunjel. Ingrediente:
1/2 kg de linte Ulei de măsline 2 cepe mari 3-4 catei de usturoi tăiat
în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Omleta cu ciuperci
O
reteta de omleta cu ciuperci din: oua, ciuperci, ulei de masline,
patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 oua 50 g ciuperci ulei de
masline patrunjel unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile si
se prajesc in unt. Odată ce acestea încep să se înmoaie, se adaugă o
crenguta de patrunjel si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Miel in crusta de aluat
O
reteta de miel in crusta de aluat din: pulpa de miel, aluat, pate de
casa, galbenus de ou, sare, piper, foaie de dafin, cimbru, piper negru
boabe, rozmarin, patrunjel, menta, ulei de masline, ceapa si vin alb.
Ingrediente: 400-500 g pulpa de miel aluat patiserie 30 g pate de casa 1
galbenus de ou…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde
O
reteta de tocanita de miel cu ceapa si fasole verde din: pulpa de miel,
ceapa, usturoi, rosii, cartofi, ceapa verde, sare de mare, piper, ulei,
supa de miel si fasole verde. Ingrediente: 1,2 kg pulpa de miel fara os
300 g ceapa 2 catei de usturoi 250 g rosii 600 g cartofi 1 legatura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc cu bere
O
reteta de cotlete de porc cu bere din: cotlete de porc, bere, unt,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: cotlete de porc bere unt usturoi
sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita puneti la topit
putin unt, adaugati cativa catei de usturoi zdrobiti si prajiti putin.
Adaugati apoi cotletele de porc, lasati cateve minute…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos tartar
Tartarul
face parte din familia sosurilor care au la baza maioneza si se prepara
“la rece”. Originar din Franta, sosul tartar îsi trage numele de la
poporul tatar si desemneaza o serie de preparate crude, negatite.
Tatarii erau renumiti pentru legendara fragezire a carnii de vita, prin
presare sub saua calului. În prezent, Tartar este…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu carne de pui
O
reteta de placinta cu carne de pui din: faina, ulei, lapte, apa, sare,
pui, dovleac, crema de branza, oua, unt, cascaval, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 6 cesti faina cu autocrestere 1 ceasca ulei 1
ceasca lapte 1 ceasca apa 2 lingurite sare pentru umplutura: 1 piept
pui fiert 200g dovleac 300g crema…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de rucola si prosciutto
O
reteta de Salata de rucola si prosciutto din: rucola, prosciutto,
parmezan, ulei de masline, nuci si sare. Ingrediente: rucola prosciuto
parmezan ulei de masline nuci sare Mod de preparare: Se taie rucola si
prosciutto in bucati mari. Se adauga putin ulei de masline si un praf de
sare, apoi cateva bucatele de parmezan si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu branza brie
O
reteta de bruchete cu branza brie din: paine de tara, branza brie,
rucola, prosciutto, ciuperci, patrunjel, ulei de masline, unt, nuci,
sare si piper. Ingrediente: paine de tara branza brie rucola prosciutto
ciuperci patrunjel ulei de masline unt nuci sare piper Mod de preparare:
Intr-o tigaie se pune putin unt la topit, adaugam ciupercile…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de perisoare din piept de curcan
O
reteta de supa de perisoare din piept de curcan din: carne tocata de
curcan, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, miez de dovlecel, suc de
rosii, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocata de curcan ½ telina
1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 3 cepe Miez de dovlecel Suc
de rosii Sare si piper …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu carne tocata de curcan
O
reteta de dovlecei umpluti cu carne tocata de curcan din: dovlecei,
carne tocata de curcan, ceapa, sare, piper, suc de rosii si iaurt.
Ingrediente: 12 jumatati dovlecei 1 kg carne tocata de curcan 2 cepe
Sare si piper Suc de rosii Iaurt natural Mod de preparare: Se
scobesc dovleceii de miez.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc
O
reteta de friptura de porc la tigaie in stil unguresc din: cotlete de
potc, untura, sare, piper, usturoi, chimen, foi de dafin, boia dulce,
maghiran si smantana. Ingrediente: 4 bucati groase cotlet de porc 2
linguri untura sau 3 linguri ulei sare piper 4 catei usturoi 1 lingurita
chimen 3 foi de dafin 2-3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Somon cu tagliatelle
O
reteta de somon cu tagliatelle din: somon, smantana, tagliatelle, ulei
de masline, sare, piper, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie,
usturoi, verdeturi, sare si piper. Somon cu tagliatelle este o reteta
minunata, care se potriveste pentru orice ocazie. Inrgediente: 500g
somon 400g smantana 500g tagliatelle 1 lingura ulei masline sare piper
patrunjel pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tiramisu rusesc
O
reteta delicioasa de tiramisu rusesc din: oua, faina, zahar, esenta de
vanilie, smantana, crema de branza si cafea. In mod evident, Tiramisu
este un desert italian. La tiramisu rusesc se foloseste pentru blat, in
loc de piscoturi, o reteta de tort biskvit. O alta deosebire consta in
faptul ca la tiramisu rusesc nu se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de gaina
O
reteta de ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei
rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana.
Ingrediente: 1/2 gaina 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 1 ardei rosu
1/2 fir praz 2-3 cartofi 1 cana mazare congelata 5 linguri suc de rosii
patrunjel sare smantana (optional) Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de porc cu orez
O
reteta de carne de porc cu orez din: carne de porc, ceapa, morcovi,
ardei, orez, cartofi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 felii mai
groase de carne de porc 5 cepe 3 morcovi 1 ardei 1 cana orez 4 cartofi 0
legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Morcovii se spala, se
curata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort Napoleon (Mille-feuille)
O
reteta delicioasa de tort napoleon din: aluat, nuci, oua, zahar brun,
lapte, faina, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 foi de aluat
frantuzesc (foietaj) 1/2 cana nuci tocate pentru crema: 2 oua 1 cana
zahar brun (sau 1/2 zahar brun, 1/2 de zahar alb) 1/2 cana lapte 2
linguri faina 300g unt nesarat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciocolata de casa
O
reteta de ciocolata de casa din: ciocolata alba, ciocolata neagra si
unt de arahide. Ingrediente: 200g ciocolata alba 400g ciocolata neagra
300g unt de arahide Mod de preparare: Untul se topeste pe bain
marie. Ciocolata neagra se rupe in bucatele si se topeste pe bain marie.
Jumatate din untul de arahide…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Stelute glazurate
O
reteta de stelute glazurate din: faina, zahar, unt, ou, coaja de
lamaie, praf de copt, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru
aluat: 350g faina 250g zahar 200g unt 1 ou 2 linguri coaja rasa de
lamaie 2 lingurite praf de copt pentru glazura: 200g ciocolata alba 100g
smantana Mod de preparare: Untul se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Focaccia cu bacon
Focaccia
este o paine plata,facuta dupa o reteta clasica a bucatariei italiene
care seamana foarte mult cu blatul de pizza. Cu un amestec de ierburi
aromatice si ulei de masline, focaccia este ideala pentru micul dejun
sau poate fi gustarea savuroasa dintre mese. Ingrediente: pentru aluat:
25g drojdie 550g faina 5 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de vacuta
O
reteta delicioasa de ciorba de vacuta din: carne de vita, ceapa,
morcovi, pastarnac, ardei, telina, cartof, bulion, patrunjel, sare,
bors, smantana si ardei iute. Ingrediente: 700g carne de vita 1ceapa
mare 2 morcovi 1 pastarnac 1 ardei 1/2 telina 1 cartof mare 1 cana
bulion o legatura patrunjel sare bors smantana ardei iute (optional)…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu dovleac
O
reteta de placinta cu dovleac din: faina, ou, ulei, apa, sare, dovleac,
cascaval, crema de branza, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente:
pentru aluat: 250g faina 1 ou 3 linguri ulei 4 linguri apa 1 lingura
sare pentru umplutura: 500g dovleac 3 oua 100g cascaval 200g crema de
branza 2 cepe verzi sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura Inimioara
O
reteta de prajitura inimioara din: oua, zahar, faina, cacao, frisca,
compot de caise si o rodie. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 4 linguri
zahar 2 linguri faina 2 linguri cacao pentru umplutura: 500 ml frisca
lichida 1 borcan compot caise 1 rodie Mod de preparare: Albusurile se
separa de galbenusuri si se bat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Varza de Bruxelles cu branza
O
reteta de varza de bruxelles cu branza din: varza de bruxelles, lapte,
branza, unt, faina, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 300g varza de
Bruxelles 250ml lapte 100g branza rasa 50g unt 2 linguri faina 1/4
lingurita nucsoara sare piper Mod de preparare: In cazul in care varza
de Bruxelles nu este toata de dimensiuni…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec cu ciocolata si lichior
O
reteta de chec cu ciocolata si lichior din: faina, unt, zahar, lichior,
galbenusuri, albusuri, sos de caramel, ciocolata, ciocolata alba si
smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 200g unt 200g zahar 4
linguri lichior 3 galbenusuri 3 albusuri 1 ceasca sos de caramel
ciocolata pentru glazura: 100 g ciocolata alba 100 g smantana …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de perisoare
O
reteta de ciorba de perisoare din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa,
ardei rosii, bulion, zeama de varza, vegeta, patrunjel, leustean, sare,
carne tocata, orez, sare si oua. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac 1/2
telina 2 cepe 2 ardei rosii 1 cana bulion sau 2-3 rosii 250 ml zeama de
varza sau bors 1 lingurita vegeta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu sos de mustar
O
reteta de pui cu sos de mustar din: pui, suc de portocale, smatana, vin
alb, mustar, usturoi, amidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 1
pui 100ml suc de portocale 100g smantana 100ml vin alb 3 linguri mustar
4-5 catei usturoi 1 lingura amidon de porumb sare piper Mod de
preparare: Puiul se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si fasole neagra
O
reteta de prajitura cu ciocolata si fasole neagra din: fasole neagra,
oua, ulei, cacao pudra, migdale, esenta de vanilie, praf de copt si
ciocolata neagra. Ingrediente: 3/4 fasole neagra uscata sau 425g
conserva de fasole neagra, clatita si bine scursa 3 oua 5 linguri (75ml)
ulei 1 cana (200g) zahar 55g cacao pudra 55g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de ciocolata
O
reteta delicioasa de ingheatata de ciocolata din: smantana, zahar,
ciocolata, galbenusuri, albusuri, lapte si amidon. Ingrediente: 250g
smantana 100g zahar 50 g ciocolata 3 galbenusuri 3 albusuri 150ml lapte 1
lingura amidon Mod de preparare: Intr-o cratita se pune laptele,
amidonul, 50 g zahar si cele trei galbenusuri. Se fierb la foc mic…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec cu fructe confiate
O
reteta delicioasa de chec cu fructe confiate din: unt, zahar, oua,
faina, stafide, fructe confiate, nuci, esenta de vanilie, lichior,
ciocolata menaj si lapte. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 200 g
zahar 4 oua 450 g faina de autocrestere 50 g stafide 50 g fructe
confiate 50 g nuci 1 lingurita esenta de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sufleu de dovlecei
O
reteta de sufleu de dovlecei din: dovlecei, branza, oua, ardei gras,
ceapa, usturoi, amidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 5 dovlecei
100 g branza rasa 2 oua 1 ardei gras 1 ceapa 2-3 catei usturoi 2
lingurite amidon de porumb sare piper Mod de preparare: Dovleceii
taiati cubulete se calesc in putin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa cu carne si dovleac
O
reteta de supa cu carne si dovleac din: carne, paste fainoase, ardei,
ceapa, morcov, cartofi, dovleac, frunze de dafin, boia dulce, oregano,
pasta de tomate, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500g carne 250g paste
fainoase 1 ardei 1 ceapa 1 morcov 1-2 cartofi 200g dovleac 2 frunze de
dafin 1 lingurita boia dulce 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Madlene cu miere
O
reteta delicioasa de Madlene cu miere din: unt, zahar, praf de copt,
coaja de lamaie, sare, faina, esenta de vanilie, miere si oua.
Ingrediente: 113 g unt 100g zahar alb granulat 1/2 lingurita praf de
copt 1/2 lingurita coaja de lamaie 1/8 lingurita sare 1 cana faina 1
lingurita esenta vanilie 2 lingurite miere…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muffins cu branza Roquefort
O
reteta delicioasa de Muffins cu branza Roquefort din: faina, unt, oua,
branza roquefort, nuci si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 2 oua
150g branza Roquefort 50 g nuci sare Mod de preparare: Untul se
freaca pana se obtine o crema dupa care se adauga ouale si se
incorporeaza faina incetul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bastoane cu sare
O
reteta de bastoane cu sare din: faina, praf de copt, ulei, sare, apa
calda si ulei. Ingrediente: 500g faina 2 lingurite praf de copt 3
linguri ulei 2 lingurite sare 300 ml apa calda ulei pentru prajit
Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina cu sarea si praful de
copt si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de branza si broccoli
O
reteta delicioasa de budinca de banza si broccoli din: crema de banza,
faina, ou, apa, sare, broccoli, oua, branza, smantana, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g crema de branza 350 g faina 1 ou 50 ml
apa sare pentru umplere: 1 broccoli fiert 2 oua 50 g branza rasa 150g
smantana sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftele umplute la cuptor
O
reteta delicioasa de Chiftele umplute la cuptor din: carne tocata,
branza, ou, orez, ardei, ceapa, oregano, sare si boia. Ingrediente: 250g
carne tocata 50g branza rasa 1 ou 1 cana orez fiert 1/2 ardei 1/2 ceapa
oregano sare boia iute/dulce pentru umplutura: crema de branza sau un
ou Mod de preparare: Intr-un castron se…
Read more »
Read more »