Retete pentru Craciun:
Sfaturi de ajutor în curele de slăbire
9 December 2013
Beţi
în fiecare dimineaţă, la sculare, un pahar cu apă călduţă, în care aţi
dizolvat o tabletă de cărbune medicinal. Inainte de fiecare masă beţi
câte un pahar cu apă în care aţi pus 1 linguriţă oţet de mere. Este de
preferat să mâncaţi câte puţin, de mai multe ori pe zi, decât să aveţi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tartine cu pastă de anşoa (video)
9 December 2013
Tartinele
cu pastă de anșoa, cimbru și capere sunt ideale pentru un mic dejun
consistent și extrem de aromat.O reteta video despre Cum se prepara
Tartine cu pastă de anșoa: Cum se prepara Tartine cu pastă de anşoa
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu dovleac si topping de frisca
9 December 2013
Prajitura
cu dovleac si topping de frisca din: piure de dovleac, lapte, zahar,
condimente pentru dovleac, oua, blat, nuci, unt, frisca, crema de
branza, zahar pudra. Ingrediente: 1 cutie piure de dovleac 1 cutie de
lapte 1 cana de zahar 1 lingurita de condimente…
Read more »
Read more »
Pastramă de gâscă
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Pastramă de gâscă din: piept si pulpe de gasca,
boabe de piper, boia, cimbru, usturoi, vin alb si sare grunjoasa.
Ingrediente: pieptul si pulpele de la o gasca mai mare 1 lingura boabe
de piper pisat (rosu, verde, alb, negru) 2…
Read more »
Read more »
Cremă de morcovi cu praz
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Cremă de morcovi cu praz din: morcovi, ceapa,
cartofi, ulei, praz, sare si piper. Ingrediente: 1 kg morcovi 2 cepe 2
cartofi mari 50 ml ulei 3 fire de praz sare piper Mod de preparare:
Curăţaţii legumele, spălaţi-le, tăiaţi-le în…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de struguri şi rozmarin
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Dulceaţă de struguri şi rozmarin din: struguri, vin
rosu, rozmarin, coaja de lamaie, zeama de lamaie si zahar.
Ingrediente: 1 kg struguri negru, clatiti 300 ml de vin rosu 4 fire de
rozmarin fasii de coaja si zeama de la 1…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu porumb si brocoli
9 December 2013
O
reteta de savuroasa de Păstrăv cu porumb si brocoli din: pastravi,
broccoli, boabe de porumb, ulei, oregano, sirop de rodie, sare si piper.
Ingrediente: 2 pastravi 300 g broccoli 150 g boabe de porumb dulce 50
ml ulei 1 lingurita oregano uscat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Ruladă cu ardei gras şi conopidă
9 December 2013
Ruladă
cu ardei gras şi conopidă din: conopida, ardei gras, oua, cascaval,
branza de vaci, telemea, mustar, faina, sare, piper, spanac, iaurt si
faina. Ingrediente: 1 conopida 3 ardei grasi rosii 4 oua 80 g cascaval
80 g branza proaspata de vaci 50 g telemea 1…
Read more »
Read more »
Plăcinta gustoasa cu gutui
9 December 2013
Plăcinta
gustoasa cu gutui din: gutui, zahar, zahar vanilat, gris, faina, praf
de copt, margarina, zahar vanilat, smantana, oua, gem, margarina si
faina. Ingrediente: 9 gutui 4 linguri de zahar 2 plicuri de zahar
vanilat 2-3 linguri de gris pentru coca: 2 cani de faina un…
Read more »
Read more »
Terina cu ciuperci de padure
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Terina cu ciuperci de padure din: ciuperci de
padure, oua, ceapa, usturoi, paine, smantana, cascaval, unt, patrunjel,
ulei, foi de placinta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci de
padure, manatarci 4 oua 1 ou pentru uns pe deasupra 2 cepe…
Read more »
Read more »
Coktail Banana Summer Dream
9 December 2013
O
reteta simpla si savuroasa de Coktail Banana Summer Dream din: banana,
sirop de banana, lapte, suc de ananas, zeama de lamaie si lamaie. Este
un cocktail non-alcoolic. Ingrediente: 1/2 banana 1 strop de sirop de
banana 4 cl lapte 4 cl suc de ananas putina…
Read more »
Read more »
Creveti cu ardei gras in sos de smantana
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Creveti cu ardei gras in sos de smantana din:
creveti, ardei gras, rosii cherry, busuioc, ulei de masline, smantana si
patrunel. Ingrediente: 300 g creveti decorticati 1 ardei gras 8 rosii
cherry 1 lingurita busuioc uscat 3 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Cotlete de vitel
9 December 2013
Cotlete
de vitel din: cotlete de vitel, ulei, rosii, vinete, usturoi, vin alb,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlete de vitel 5 linguri
ulei 5 rosii 2 vinete 2 catei de usturoi 1 pahar vin alb 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de varza cu legume
9 December 2013
Mancarica
de varza cu legume din: morcovi, varza, ceapa, sare, piper, frunze
dafin, sos de rosii, verdeata. Ingrediente: 3 morcovi 1 varza 1 ceapa
Sare si piper Frunze dafin Sos de rosii Verdeata, dupa gust Mod de
preparare: Curatati si radeti morcovii. Tocati…
Read more »
Read more »
Chec cu scortisoara si ghimbir
9 December 2013
Chec
cu scortisoara si ghimbir din: unt, zahar, oua, faina, ghimbir,
scortisoara, zeama de lamaie, lapte si sare. Ingrediente: 200 g unt 200 g
zahar 4 oua 250 g faina 3 linguri ghimbir proaspat ras 1 lingura
scortisoara 1 lingura zeama de lamaie 50 ml lapte…
Read more »
Read more »
Dulceata de brumarele
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Dulceata de brumarele din: prune, zahar, zeama de
lamaie, baton de vanilie si bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 1,5 kg
prune brumarii 1 kg zahar 2-3 linguri zeama de lamaie 1/2 baton de
vanilie bicarbonat de soiu sau apa de var …
Read more »
Read more »
Chutney de mere şi struguri
9 December 2013
Chutney
de mere şi struguri din: seminte de chimion, seminte de coriandru,
boabe de mustar, ardei iute, ceapa, pudra de ghimbi, otet de cidru,
mere, struguri, zahar si sare. Ingrediente: cate 1 linurita seeminte de
chimion, de coriandru si boabe de mustar 2 ardei iuti verzi,…
Read more »
Read more »
Ciorba de dovlecei cu marar
9 December 2013
Ciorba
de dovlecei cu marar din: dovlecei, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel,
ulei, orez, lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 4
rosii 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 50 ml ulei 50 g orez 1
lamaie 1 legatura marar sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Vinete cu orez
9 December 2013
Vinete
cu orez din: vinete, orez, ceapa, morcov, ardei gras, ulei, usturoi,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 150 g orez 1 ceapa 1
morcov 1 ardei gras 100 ml ulei 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel
sare piper Mod de preparare: Tăiaţi…
Read more »
Read more »
Cuib de oua
9 December 2013
Cuib
de oua din: faina, smantana, unt, praf de copt, ulei, ou, rozmarin,
sare, smantana, kaizer, cascaval, ceapa verde, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: aluat: 350 g faina 5 linguri smantana 50 g unt 1 lingurita
praf de copt 50 ml ulei 1 ou rozmarin sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza
9 December 2013
Piept
de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza din: maioneza, sos chili,
sos sriracha, pesmet, ulei de canola, nuci pecan, faina, praf de
usturoi, piper cayenne, ou, apa, mustar, cimbru, piept de pui, ulei.
Ingrediente: 1/4 ceasca maioneza 2 linguri sos…
Read more »
Read more »
Conopida in aluat
9 December 2013
Conopida
in aluat din: conopida, faina, drojdie, ou, apa, ulei, sare, piper,
galbenus, ulei de masline, zeama de lamaie, marar, sare si piper.
Ingrediente: 1 conopida 150 g faina 25 g drojdie 1 ou 1/2 pahar apa 100
ml ulei sare piper sos: 1 galbenus…
Read more »
Read more »
Frigarui din mamaliga
9 December 2013
Frigarui
din mamaliga din: malai, apa, cimbru, ulei de masline, jambon, sare si
piper. Ingrediente: 200 g malai 700 ml apa 1 lingura cimbru uscat
faramitat 2 linguri ulei de masline 300 g felii de jambon curd-uscat
sare piper Mod de preparare: Puneţi apa cu…
Read more »
Read more »
Ciorba de vacuta cu telina
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Ciorba de vacuta cu telina din: piept de vacut,
telina, ceapa, morcov, cartofi, frunze de telina, rosii, lamaie, sare si
piper. Ingrediente: 700 g piept de vacuta 2 teline 2 cepe 1 morcov mare
2 cartofi 1 legatura frunze de telina…
Read more »
Read more »
Limbă cu măsline negre
9 December 2013
Limbă
cu măsline negre din: limba, ceapa, masline negre, pasta de rosii,
ulei, supa de legume, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g limba 2
cepe 250 g masline negre 2 linguri pasta de rosii 4 linguri ulei 150 ml
supa de legume 1/2 lamaie sare…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu orez si parmezan
9 December 2013
Rosii
umplute cu orez si parmezandin: rosii, ceapa, morcov, telina, dovlecel,
unt, orez, sare, piper, smantana, parmezan, patrunjel si ulei de
masline. Ingrediente: 750 g rosii mari 1 ceapa 1 morcov 1/4 bulb de
telina 1 dovlecel mic 1 lingura unt 100 g orez sare piper…
Read more »
Read more »
Pui cu mirodenii pe pat de roşii înăbuşite
9 December 2013
Pui
cu mirodenii pe un pat de roşii înăbuşite din: pui, sare, piper, ceapa
verde, ardie gras, rosii, ceapa, miere, garam masala, migdale si ulei de
masline. Ingrediente: 1 pui grill sare piper 1 legatura ceapa verde
cate un ardei gras rosu si verde 10 rosii…
Read more »
Read more »
Perisoare de vita la cuptor
9 December 2013
Perisoare
de vita la cuptor din: carne de vita, orez, oua, unt, rosii, ardei
capia si sare. Ingrediente: 500 g carne de vita 4 linguri orez 2 oua 1
lingura unt 500 g rosii 500 g ardei capia sare Mod de preparare:
Coaceti ardeii la…
Read more »
Read more »
Retete pentru iarna: Roşii în saramură
9 December 2013
Roşii
în saramură din: rosii, usturoi, boabe de piper, boabe de mustar,
coriandru, telina, marar si sare. Ingrediente: 2 kg rosii de diverse
soiuri si culori 3 catei de usturoi la un borcan boabe de piper boabe de
mustar boabe de coriandru frunze de telina tije…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu sos si branza de capra
9 December 2013
Bruschete
cu sos si branza de capra din: rosii uscate in ulei, ulei de masline,
ceapa, usturoi, zahar, otet, apa, supa de pui, cimbru, sare, piper,
bagheta, branza de capra. Ingrediente pentru sos: 1 borcan rosii
uscate in ulei, scurse și tocate 1 lingura…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu prune
9 December 2013
Piept
de pui cu prune din: piept de pui, prune, cascaval, pesmet, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui mai mare 200 g prune
100 g cascaval 50 g pesmet 4 linguri ulei de masline sare piper
proaspat macinat Mod de…
Read more »
Read more »
Mancare de legume la cuptor
9 December 2013
Mancare
de legume la cuptor din: vanata, cartofi, ardei, ceapa rosie, ulei,
marar, sare, piper negru. Ingrediente: 1 vanata 3 cartofi 1 adei rosu 1
ceapa rosie 100 ml ulei 1 legatura de marar 1 lingurita sare piper
negru, dupa gust Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Gazpacho cu frigăruie de creveti
9 December 2013
Gazpacho
cu frigăruie de creveti din: ceapa, usturoi, ardei gras, rosii, ulei de
masline, sare, piper, zahar si creveti. Ingrediente: 1 ceapa medie 2-3
catei de usturoi 1 ardei gras rosu 1 ardei iute rosu 750 g rosii coapte 5
linguri ulei de masline sare piper…
Supa crema de praz cu crutoane si rondele de praz
9 December 2013
Supa
crema de praz cu crutoane si rondele de praz din: praz, ceapa, telina,
cartofi, smantana vegetala, sare. Ingrediente: 1 kg praz 1 ceapa 1
telina 2 cartofi 200 ml smantana vegetala sare Mod de preparare:
Curăţă toate legumele de coajă şi taie-le în bucăţi mari. Păstrează o
bucată de praz pe care s-o…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti murati
9 December 2013
Ardei
umpluti murati din: ardei grasi, varza, telina, morcov, patrunjel, sare
si otet. Ingrediente: 4 kg ardei grasi (rosii, galbeni, verzi) 1 kg
varza alba 1 telina 1 morcov 1 radacina patrunjel 8 linguri sare 10
linguri otet Mod de preparare: Ardeii, aleşi dintre cei mari, rotunzi
şi sănătoşi, graşi, îi speli, îi crestezi în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri cu dovleac si nuca
8 December 2013
Rulouri
cu dovleac si nuca din: crema de branza, unt, zahar, sare, esenta de
vanilie, faina, piure de dovleac, unt, zahar brun, condimente,
scortisoara, nuci. Ingrediente aluat: 120gr crema de branza 150 gr unt
2 linguri de zahar 1/8 lingurita de sare 1/2 lingurita esenta de
vanilie 1 ceasca faina Ingrediente umplutura dovleac: 1/2…
Read more »
Read more »
Cockail Fancy Fruit
8 December 2013
Cockail
Fancy Fruit din: sirop de zmeura, struguri rosii, suc de portocale si
apa plata. Este un cocktail non alcoolic Ingrediente: 2 cl sirop de
zmeura 6 cl suc de struguri rosii 6 cl suc de portocale apa plata Mod
de preparare: Mixam sau amestecam bine siropul de zmeura, sucul de
struguri cu gheata. Turnam…
Read more »
Read more »
Omletă cu verdeaţă si roşii
8 December 2013
Omletă
cu verdeaţă si roşii din: rosii cherry, ulei de busuioc, sare, piper,
arpagic, patrunjel, lapte, unt, crema de branza si branza de casa.
Ingrediente: 400 g rosii cherry 2 linguri ulei de busuioc sare piper
cate 1/2 legatura arpagic si patrunjel 8 oua circa 8 linguri lapte 2
linguri unt 100 g crema de branza…
Read more »
Read more »
Somon cu roşii la cuptor
8 December 2013
O
reteta simpla si gustoasa de Somon cu roşii la cuptor din: rosii, sare,
piper, patrunjel, busuioc, ulei de masline, usturoi si file de somon.
Ingrediente: 700 g rosii sare piper cate 2 linguri patrunjel tocat si
busuioc 4 linguri ulei de masline 6 catei de usturoi 700 g file de somon
Mod de…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu alune de padure
8 December 2013
Biscuiti
cu alune de padure din: alune de padure, faina, zahar, albusuri si
extract de vanilie. Ingrediente: 850 g alune de padure 50 g faina 200 g
zahar 2 albusuri 1/2 lingurita extract de vanilie Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200C/gaz6. Tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi late.
Rumeneste alunele de padure intr-o…
Read more »
Read more »
Tocană de ardei copt
8 December 2013
Tocană
de ardei copt din: ceapa, fasole verde, usturoi, ardei, rosie, sare si
patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa mare 300 g fasole verde (sau congelata) 2
catei de usturoi 500 g ardei verde si rosu 1 rosie sare patrunjel Mod
de preparare: Coci ardeiul, iar fasolea o pui in apa clocotita pentru
5-10 minute. Separat, tai…
Read more »
Read more »
Spaghetti cu şuncă
8 December 2013
O
reteta simpla si savuroasa de Spaghetti cu şuncă din: spaghetti, sare,
rosii, ulei de masline, sunca, ceapa, ardei iute si piper. Ingrediente:
400 g spaghetti sare 1 kg rosii coapte 1 lingura ulei de masline 100 g
sunca (pancetta, de exemplu) 1 ceapa 3-4 ardei iuti rosii piper Mod de
preparare: Fierbeţi pastele…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc coaptă
8 December 2013
Ruladă
de porc coaptă din: spata de porc, telina, ceapa, morcov, vin, supa de
pui, faina, unt, praz, caise uscate, frunze de cimbru si pesmet.
Ingrediente: 2,5 kg spata de porc dezosata, rulata si legata 1 tulpina
de telina Apio 1 ceapa, feliata fin 1morcov, feliat fin 1500 de vin alb
500 ml supa de pui…
Read more »
Read more »
Lasagna cu roşii si mozarella
8 December 2013
O
reteta savuroasa de Lasagna cu roşii si mozarella din: foi de lasagna,
sare, dovlecel, rosii, ardei gras, mozzarella, cimbru, supa si ulei de
masline. Ingrediente: 12 foi de lasagna sare 1 dovlecel mediu 6 rosii 1
ardei gras 1 ceapa medie 250 g mozzarella 8 crengute cimbru 200 ml supa 1
lingura ulei de…
Read more »
Read more »
Coltunasi umpluti cu dovleac, mere si nuci
8 December 2013
Coltunasi
umpluti cu dovleac, mere si nuci din: faina, apa, ou, sare, dovleac,
nuca, zahar, scortisoara, unt si dulceata de caise. Ingrediente: 2 cani
faina 1 cana cu apa calduta 1 ou sare pentru umplutura: 500 g dovleac 5
mere 1 pahar de nuca macinata 4 linguri zahar scortisoara mai trebuie:
3 linguri cu unt dulceata…
Read more »
Read more »
Tarta cu rosii in stil provensal
8 December 2013
Tarta
cu rosii in stil provensal din: anghinare, rosii cherry, usturoi, sare,
piper, faina, unt, branza dulce, rosii, ceapa, ulei de masline si
branza de capra. Ingrediente: 150 g anghinare murata 300 g rosii cherry 1
catel de usturoi sare piper 120 g faina 120 g unt 120 g branza dulce 4
linguri rosii bucati 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ghiveci de legume cu sos de rosii
8 December 2013
Ghiveci
de legume cu sos de rosii din: vinete, ardei rosu, ceapa, morcovi, sos
de rosii, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 vinete 2 ardei rosii 1
ceapa 1 kg de morcovi sos de roșii sare și piper ulei Mod de preparare:
Tocati ceapa, morcovii, ardeiul rosu, vinetele. Sotati ceapa cateva
minute in ulei, adaugati…
Read more »
Read more »
Tort cu multe fructe de pădure
8 December 2013
Tort
cu multe fructe de pădure din: faina, zahar, zahar vanilinat, sare,
albus, unt, oua, galbenus, coaja rasa de lamaie, faina, praf de copt,
gem, fructe de padure, frisca si zahar pudra. Ingrediente: aluat fraged:
150 g faina 40 g zahar 1 plic zahar vanilinat 1 praf de sare 1 albus 75
g unt moale biscuit:…
Read more »
Read more »
Supă cu roşii şi caise
8 December 2013
Supă
cu roşii şi caise din: rosii, caise, paine integrala, ulei de masline,
sare, piper, boai de ardei iute, busuioc, branza si chifla. Ingrediente:
300 g rosii 150 g caise proaspete 2 felii paine integrala 1 lingurita
ulei de masline 1 praf de sare 1 praf de piper macinat 1 praf boia de
ardei iute 5…
Read more »
Read more »
Cocktail Big Apple
8 December 2013
Cocktail
Big Apple din: sirop de grenadine, suc de mere, mere, apa minerala
carbogazoasa si coaja de mar. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 2 cl sirop de grenadine 6 cl suc de mere 2 mere mici apa
minerala carbogazoasa coaja de mar Mod de preparare: Mixam bine
siropul de grenadine cu sucul…
Read more »
Read more »
Prăjitură în tavă cu fructe de pădure
8 December 2013
Prăjitură
în tavă cu fructe de pădure din: oua, unt, zahar, zahar vanilinat,
faina, amidon, praf de copt, branza, suc de lamaie, coaja de lamaie,
mure, coacaze rosii, glazura de tort, frisca si zahar vanilinat.
Ingrediente: aluat: 5 oua 300 g unt 250 g zahar 1 plic zahar vanilinat
450 g faina 50 g amidon 1…
Read more »
Read more »
Lasagna cu ciuperci sălbatice şi sos cu parmezan
8 December 2013
Lasagna
cu ciuperci sălbatice şi sos cu parmezan din: ulei de masline,
ciuperci, unt, faina, lapte, galbenusuri, branza gruyere, cheddar, foi
de lasagna, smantana, parmezan, lapte, ardie gras si ulei de masline.
Ingrediente: 1 lingura de masline 600 g de ciuperci salbatice 50 g unt,
plus un cubulet extra pentru prajit 50 g faina 500 ml…
Read more »
Read more »
Dovlecei rulati cu branza de vaci
8 December 2013
Dovlecei
rulati cu branza de vaci din: dovlecei, branza de vaci, smantana,
iaurt, oua, marar, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 200 g
branza de vaci 2 linguri smantana 2 linguri iaurt 5 oua 1 legatura
marar tocat 2 linguri cascaval ras sare piper Mod de preparare: Speli
dovleceii şi îi tai felii subţiri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu branza de capra si capsuni
8 December 2013
Bruschete
cu branza de capra si capsuni din: capsuni, otet balsamic, ulei de
masline, busuioc, branza de capra, bagheta. Ingrediente: 2 cesti
capsuni feliate 1 lingura otet balsamic 1 lingura ulei de masline 2
linguri de busuioc proaspat,tocat 60 gr branza de capra 1 bagheta,
feliata Mod de preparare: Intr-un castron mic combinati…
Read more »
Read more »
Tort cu fructe de pădure şi bezea
8 December 2013
Tort
cu fructe de pădure şi bezea din: albusuri, otet de vin alb, zahar,
zahar vanilinat, amidon, frisca, intaritor pentru frisca, mascarpone,
sirop de vanilie si fructe de padure. Ingrediente: bezea: 6 albusuri 2
lingurite otet de vin alb 400 g zahar 2 linguri zahar vanilinat 2
lingurite amidon umplutura: 400 g frisca 2 lingurite zahar…
Read more »
Read more »
Spata de porc umpluta
8 December 2013
Spate
de porc umplut din: patrunjel, rozmarin, cimbru, paine alba, samburi de
pin, ulei de masline, sare, piper, spata de porc, usturoi, ceapa,
morcovi, cartofi, praz si supa. Ingrediente: 1 legatura patrunjel 2
crengute rozmarin 5 crengute cimbru 3 felii paine alba 2 linguri samburi
de pin 3 linguri ulei de masline sare piper 1 kg…
Read more »
Read more »
Risotto cu chorizo si bob
8 December 2013
Risotto
cu chorizo si bob din: ulei de masline, bacon, salote, usturoi, carnati
chorizo, orez, supa de pui si bob. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 100 g bacon afumat, taiat cubulete 2 salote (sau 2 cepe mici),
tocate 2 catei de usturoi, zdrobiti 350 g de carnati chorizo subtiri 300
g de orez pentru risotto…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu ulei de măsline si verdeaţă
8 December 2013
Chiftelute
cu ulei de măsline si verdeaţă din: carne tocata, ceapa, ulei de
masline, marar, patrunjel, oua, paine alba, sare, piper, usturoi si
ulei. Ingrediente: 1/2 kg carne tocata amestec slaba 3 cepe 2 linguri
ulei de masline 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 4 oua 4 felii
paine alba sare si piper 3-4 catei de…
Read more »
Read more »
Cocktail Strawberry Fields
8 December 2013
Cocktail
Strawberry Fields din: sirop de capsuni, suc de pere, zeama de lamaie,
suc de caise, apa minerala, frisca si capsuni. Este un cocktail non
alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de capsuni 4 cl suc de pere 5 cl zeama
de lamaie 6 cl suc de caise apa minerala carbogazoasa frisca lichida
capsuni Mod…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu sos de smantana si verdeata
8 December 2013
Friptura
de porc cu sos de smantana si verdeata din: ceapa, foi de dafin, boabe
de piper, sare, piper, cotlet de porc, cartofi, praz, ceapa verde,
mazare, smantana, supa, galbenusuri si arpagic. Ingrediente: 2 cepe 2
foi de dafin 1/2 lingurita boabe de piper sare piper 750 g cotlet de
porc fara os 600 g cartofi…
Read more »
Read more »
Chec cu afine
8 December 2013
O
reteta savuroasa de Chec cu afine din: unt, zahar, oua, faina, praf de
copt, coaja de lamaie, afine, fulgi de cocos si zahar pudra.
Ingrediente: 200 g unt moale 200 g zahar 4 oua 200 g faina 1 lingurita
praf de copt 1 lingurita coaja rasa de la o lamaie 100 g afine 50…
Read more »
Read more »
Budincă Yorkshire cu ierburi aromate si cârnati
8 December 2013
Budincă
Yorkshire cu ierburi aromate si cârnati din: faina, oua, lapte, musta
dijon, ulei, carnati de porc, frunze de salvie si rozmarin. Ingrediente:
140 g de faina 3 oua 300 ml de lapte 2 lingurite de mustar Dijon 2
linguri de ulei 8 carnati de porc, preferabil mai grosi 8 frunze de
salvie 4 fire de…
Read more »
Read more »
Friptură de porc umplută cu roşii si măsline
8 December 2013
Friptură
de porc umplută cu roşii si măsline din: carne de porc, miere, rosii
uscate, masline, busuioc, otet balsamic, sare, piper, ulei si vin alb.
Ingrediente: 1 kg carne de porc pentru rulada 2 legaturi miere 100 g
rosii uscate marinate in ulei 100 g masline 1 legatura busuioc 2 linguri
otet balsamic sare piper 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos pesto
8 December 2013
O
reteta savuroasa de Sos pesto din: busuioc, usturoi, nuci, parmezan,
sare, piper si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 2 cani
busuioc proaspat 1 cătel de usturoi ¼ ceasca de nuci ½ ceasca parmezan
ras sau brânză Pecorino ¼ lingurita de sare piper negru proaspăt macinat
2/3 ceasca de ulei de masline extravirgin …
Read more »
Read more »
Mâncare de mărar cu carne
8 December 2013
Mâncare
de mărar cu carne din: carne de vita, supa, ceapa, marar, ulei, pasta
de tomate, faina, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de vita sau
pui 1 cana mare de supa in care s-a fiert carnea 1 ceapa mare 3 linguri
mari de marar de gradina 1 cana mica de ulei 1 ceasca pasta…
Read more »
Read more »
Varză roşie înăbuşită cu rozmarin si cabanos
8 December 2013
Varză
roşie înăbuşită cu rozmarin si cabanos din: varza rosie, ulei de
masline, unt, ceapa rosie, otet de vin rosu, zahar brun, ardei iute,
rozmarin, mar si carnati cabanos. Ingrediente: 1/2 varza rosie 1 lingura
ulei de masline 1 cubulet de unt 1 ceapa rosie mica, feliata 125 ml
otet de vin rosu 140 g zahar…
Read more »
Read more »
Pizza cu orez
8 December 2013
O
reteta savuroasa de Pizza cu orez din: faina, lapte, ulei, drojdie,
sare, zahar, ardei gras, rosii, ceapa, crenvursti de pui, suc de rosii,
masline, orez, cimbru, smantana, oua si cascaval. Ingrediente: pentru
blat: 300 g faina 200 ml lapte 60 ml ulei 1 cubulet de drojdie proaspata
1 lingurita sare 1 lingurita zahar pentru…
Read more »
Read more »
Piept de curcan glazurat
8 December 2013
Piept
de curcan glazurat din: piept de curcan, morcovi, ceapa, usturoi, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, supa si miere. Ingrediente: 1 kg piept
de curcan 4 morcovi medii 4 cepe medii 2 catei de usturoi sare piper 2
linguri ulei de floarea soarelui circa 250 ml supa 3 linguri miere
lichida Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cârnaţi picanţi cu legume la cuptor
8 December 2013
Cârnaţi
picanţi cu legume la cuptor din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
rosii, buchet garni, vin, fasole boabe, carnati de porc si paine.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 4 catei de
usturoi, zdrobiti 4 rosii, tocate buchet garni (patrunjel, cimbru si
foaie de dafin, legate cu ata alimenta) 2 conserve de 400…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tapenade cu pastă de anghinare şi anşoa (video)
7 December 2013
O reteta
video despre Cum se prepara Tapenade cu pastă de anghinare şi anşoa:
Cum se prepara Tapenade cu pastă de anghinare și anșoa
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata cu aroma de portocale
7 December 2013
Inghetata
cu aroma de portocale din: zahar, ou, lapte, smantana, vanilie, suc de
portocale, coaja de portocala. Ingrediente: 1/2 cana de zahar 4
galbenusuri de ou 2 cesti lapte 2 cesti smantana 1 lingurita de vanilie 2
cesti de suc de portocale Coaja de la 2 portocale Mod de preparare:
Combinati zaharul, galbenușurile…
Read more »
Read more »
Rulade picante de curcan
7 December 2013
Rulade
picante de curcan din: samburi de pin, maghiran, cimbru, ceapa, rosii
uscate, ou, sare, piper, piept de curcan, ulei, legume, boabe de piper,
foaie de dafin, supa si marmelada de portocale. Ingrediente: 40 g
samburi de pin prajiti fara ulei cate 3 crengute de maghiran si cimbru,
tocate 3 cepe 150 g rosii uscate 1…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de prune si crema de branza
7 December 2013
Pui
cu sos de prune si crema de branza din: pulpe de pui, vin, suc de
lamaie, boia, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, prune, vin, zahar brun,
branza de vaci, unt, usturoi si ceapa verde. Ingrediente: 6 pulpe de
pui dezosate 100 ml vin alb 50 ml suc proaspat de lamaie 3 linguri boia
dulce 1…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel Dijon
7 December 2013
Cotlet
de miel Dijon din: arpagic, tarhon, vin, paine toast, patrunjel, unt,
sare, piper, cotlet de miel, ulei, galbenusuri si mustar boabe.
Ingrediente: 150 g arpagic 4 crengute de tarhon 200 ml vin alb 60 g
paine toast 1 legatura patrunjel 225 g unt sare piper 1,4 cotlet de miel
3 linguri ulei 4 galbenusuri 2-3…
Read more »
Read more »
Plăcintă de curcan
7 December 2013
Plăcintă
de curcan din: aluat, apa, legume, concentrat de pui, amidon, lapte,
carne fripta de curcan, branza cheddar, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 120 g aluat refrigerat pentru croasante 1 cana apa 1/2
amestec de legume congelate 2 lingurite concentrat pentru supa – baza de
pui 2 linguri + 1/2 lingurita amidon 1 cana lapte 1…
Read more »
Read more »
Dovlecei în crustă de susan
7 December 2013
O
reteta savuroasa de Dovlecei în crustă de susan din: dovlecei, branza
topita, gogosar, pepperoni, ou, faina, paine, seminte de susan, ulei,
sare, piper, condimente si paprika. Ingrediente: 2-3 dovlecei tineri 6
felii de branza topita 1/2 gogosar acru 2 pepperoni 1 ou 4 lingurite
faina 4 felii de paine 3 lingurite seminte de susan…
Read more »
Read more »
File de porc învelit în şuncă
7 December 2013
O
reteta savuroasa de File de porc învelit în şuncă din: file de porc,
sare, piper, sunca, usturoi, rozmarin, ulei si sos pentru friptura.
Ingrediente: 700 g file de porc sare piper 150 g sunca(eventual kaizer) 2
catei de usturoi 4 crengute de rozmarin 4 linguri ulei 400 ml sos
pentru friptura Mod de…
Read more »
Read more »
Melci cu branza dulce
7 December 2013
Melci
cu branza dulce din: aluat de cozonac, branza dulce, stafide aurii,
zahar, zahar vanilat, coaja de portocala confiata, rom, galbenus.
Ingrediente: aluat de cozonac pentru umplutura: 500 g branza dulce 50 g
stafide aurii 3 linguri cu zahar 1 pliculet cu zahar vanilat 50 g coaja
de portocala confiata rom/coniac 1 galbenus Mod…
Read more »
Read more »
Mancarica cu porumb, ceapa si pasta de ardei
7 December 2013
Mancarica
cu porumb, ceapa si pasta de ardei din: boabe de porumb, ceapa, mustar,
ulei, pasta de ardei, faina, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g
boabe de porumb (din conseva) 4 cepe mari 2 linguri mustar 100 ml ulei 1
lingurita pasta de ardei 1 lingurita faina 1 legatura marar sare piper
Mod de…
Read more »
Read more »
Supă de paste cu legume şi cârnaţi
7 December 2013
Supă
de paste cu legume şi cârnaţi din: ulei de masline, carnati, supa de
pui, penne, morcovi, ceapa, telina, fasole verde si patrunjel.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 8 carnati facuti in casa 2,8
litri supa de pui 400 g penne 2 morcovi, feliati fin 2 cepe, feliate fin
3 tulpini de telina Apio 140…
Read more »
Read more »
Pâinici cu pastă de măsline
7 December 2013
Pâinici
cu pastă de măsline din: masline, paine, usturoi, ulei de masline,
zeama de lamaie, sare, faina, apa, drojdie. Ingrediente: 200 g masline 2
felii de paine 1 catel de usturoi 50 ml ulei de masline 3 lingurite cu
zeama de lamaie sare pentru aluat: 300 g faina 200 ml apa 60 ml ulei 15…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Curcan la cuptor
7 December 2013
Curcan
la cuptor din: sare, piper negru, piper rosu, piper alb, cimbru, coaja
de portocala, coaja de lamie, foi dafin, unt, curcan. Ingrediente: 1/2
ceasca de sare 2 linguri de boabe de piper negru 1 lingura de boabe de
piper rosu 1/2 lingura de boabe de piper alb 1 lingura de cimbru
proaspat coaja…
Read more »
Read more »
Carne tocată la cuptor
7 December 2013
Carne
tocată la cuptor din: chifla, morcov, castraveti, ceapa, usturoi,
rozmarin, carne tocata, ou, boabe de piper roz, otet balsamic, sare,
piper, mustar, oua, bacon, smantana si amidon. Ingrediente: 1 chifla
veche de o zi 1 morcov 2 castraveti 1 ceapa 1 catel de usturoi 1/2
lingurita rozmarin 600 g amestec de carne tocata 1 ou…
Read more »
Read more »
Piept de vitel înăbuşit – cu sofran si măsline
7 December 2013
O
reteta savuroasa de Piept de vitel înăbuşit din: piept de vitel, sare,
piper, ceapa, usturoi, cimbru, salvie, patrunjel, ulei, foi de dafin,
supa, rosii coapte, sofran, masline verzi si masline negre. Ingrediente:
1 kg piept de vitel sare piper 2 cepe 6 catei de usturoi 4 crengute
cimbru 1 crenguta salvie 1 radacina de…
Read more »
Read more »
Salată de ghebe cu gogoşari copţi
7 December 2013
Salată
de ghebe cu gogoşari copţi din: ghebe, gogosari, otet, zahar, dafin,
boabe de piper si ulei. Ingrediente: 2 kg ghebe crude 2 kg gogosari 75
ml otet 100 ml apa 4 linguri mari zahar 1 frunza dafin cateva boabe de
piper 100-200 ml ulei Mod de preparare: ‘Speli ghebele, apoi le
fierbi, le scurgi…
Read more »
Read more »
Prăjitură de morcovi condimentată
7 December 2013
O
reteta savuroasa de Prăjitură de morcovi condimentată din: ulei de
rapita, faina, praf de copt, amestec de condimente, zahar brun, morcovi,
cartofi, stafide, oua, siropd e agave, suc de portocale, branza quark,
zahar pudra si coaja de portocala. Ingrediente: 125 ml ulei de rapita,
plus extra pentru uns 300 g faina integrala 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Chiftelute de legume in sos de rosii
7 December 2013
Chiftelute
de legume in sos de rosii din: pastarnac, dovlecel, morcov, faina,
cimbru, usturoi, ceapa, foaie de dafin, rosii, supa de legume, bulion,
ulei, boia de ardei dulce, leustean, sare, piper. Ingrediente: 500 g
pastarnac 1 dovlecel 1 morcov mijlociu 2 linguri faina 1 lingurita
cimbru 5 catei de usturoi 1 ceapa mare 1 foaie…
Read more »
Read more »
Rulouri delicioase cu mac
7 December 2013
Rulouri
delicioase cu mac din: aluat de cozonac, mac, zahar, lapte, zahar
vanilat, ou. Ingrediente: aluat de cozonac pentru umplutura: 250 g mac
150 g zahar 75 ml lapte 1 pliculet cu zahar vanilat 1 ou Mod de
preparare: Macină macul în râşniţă (sau într-un mojar, dar durează mai
mult) şi pune-l pe foc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Midii in sos picant pe pat de orez
7 December 2013
Midii
in sos picant pe pat de orez din: midii, usturoi, ardei iute, piper
negru, sos de stridii, sos de peste, zahar, frunze de limeta, busuioc,
ulei, orez fiert. Ingrediente: 1 kg de midii, curatate 3 catei de
usturoi, tocat 5 ardei iuti, tocat 2 linguri de piper negru, zdrobit 2
linguri de sos de…
Read more »
Read more »
Carnati facuti in casa
7 December 2013
Când
pregăteşti cârnaţii în casă, oferă-le o notă italienească. Pune într-un
bol 1kg carne de porc tocată, 1 lingură de sare, 1 linguriţă seminţe de
fenicul măcinate (sau zdrobite în mojar), 1 linguriţă de zahăr, 1
linguriţă de piper negru măcinat, 2 căţei de usturoi pisaţi, 1 mână de
pătrunjel tocat şi 3 linguri oţet…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu afine, fructe si frisca
7 December 2013
Plăcintă
cu afine, fructe si frisca din: faina, sare, zahar, unt, ou, biscuiti
cu unt, alune, afine, suc de lamaie, zahar, oua, frisca si amidon.
Ingrediente: aluat: 250 g faina sare 50 g zahar 125 g unt 1 ou crema:
100 g biscuiti cu unt 50 g nuci sau alune macinate 600 g afine coaja si…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu cimbru
7 December 2013
Ciorba
de fasole cu cimbru din: fasole uscata, morcov, telina, pastarnac,
ardei rosu, ceapa, pasta de rosii, ulei, cimbru, sare. Ingrediente: 250 g
fasole uscata 1 morcov 1 telina 1 pastarnac 1 ardei rosu 1 ceapa 1
lingura pasta de rosii 1 lingura ulei cimbru sare Mod de preparare:
Laşi fasolea la înmuiat peste…
Read more »
Read more »
Burrito cu tofu
7 December 2013
Burrito
cu tofu din: foi de tortilla, tofu in saramura, ardei gras, sos de
soia, sos picant. Ingrediente: 4 foi de tortilla 150 g tofu in saramura 1
ardei gras galben 1 ardei gras rosu 2 lingurite cu sos de doia 50 ml
sos picant Mod de preparare: Curăţă ardeii, taie-i în fâşii, apoi…
Read more »
Read more »
Cocktail Cool Down
7 December 2013
Cocktail
Cool Down din: sirop de menta, zeama de lamaie, suc de ananas, apa
mierala, sirop de grenadine si zahar. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 1 cl sirop de menta zeama unei lamai 4 cl suc de anans apa
minerala naturala pentru crusta de zahar: sirop de grenadine zahar
Mod de preparare: Cufundam…
Read more »
Read more »
Cotlet in crusta de mustar
7 December 2013
Cotlet
in crusta de mustar din: cotlet de porc, mustar cu hrean, sare
grunjoasa, ulei de floarea soarelui, vin, dulceata de merisor, salata
verde, morcovi, otet balsamic si busuioc. Ingrediente: un kg cotlet de
porc 2-3 linguri mustar cu hrean sare grunjoasa 50 ml ulei de floarea
soarelui 100 ml vin alb sec 50 g dulceata…
Read more »
Read more »
Cozonac impletit cu alune si ciocolata
7 December 2013
Cozonac
impletit cu alune si ciocolata din: faina, margarina, lapte, alune,
oua, zahar, zahar vanilat, drojdie usata, ciocolata, coaja de lamaie,
sare. Ingrediente: 500 g faina 125 g margarina 250 ml lapte 75 g
nuca/alune 5 oua 150 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 10 g drojdie uscata
300 g ciocolata coaja de lamaie/portocala sare…
Read more »
Read more »
Mancarica de fasole verde
7 December 2013
Mancarica
de fasole verde din: fasole verde, ceapa, praz, ardei gras, ulei,
morcov, sare, piper, bulion, patrunjel verde, apa. Ingrediente: 500 g
fasole verde 1 ceapa 3 fire de praz 1 ardei rosu gras 2-3 linguri ulei 1
morcov sare piper 4 linguri bulion patrunjel verde apa Mod de
preparare: Pui uleiul la încins.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza cu blat din vinete
7 December 2013
O
reteta savuroasa de Pizza cu blat din vinete din: vinete, sare, ulei de
masline, condimente, busuioc, parmezan, mozzarella, usturoi, rosii si
oregano. Ingrediente: 1 vânătă 1 lingura sare 2 linguri ulei de
măsline 2 lingurite condimente italiene 10 frunze de busuioc 1/3 ceasca
parmezan ras 1/3 ceasca fin mozzarella rasa Ingrediente sos: 2-3…
Read more »
Read more »
Budinca de cuscus
7 December 2013
Budinca
de cuscus din: cuscus, naut, supa de legume, ceapa rosie, usturoi,
ulei, zeama de lamaie, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 135 g cuscus
130 g naut fiert 250 ml supa de legume 1 ceapa rosie 1 catel de usturoi 3
linguri cu ulei 1 1/2 lingurite cu zeama de lamaie rozmarin sare piper
Mod…
Read more »
Read more »
Plăcintă dobrogeană cu dovleac
7 December 2013
Plăcintă
dobrogeană cu dovleac din: dovleac, scortisoara, ulei, apa, drojdie,
zahar, sare, faina si zahar pudra. Ingrediente: ½ dovleac (aproximativ
1,5 kg) 2 lingurițe scorțișoară 20 linguri ulei 12 linguri apă 1 cub (40
g) drojdie 1 linguriță zahăr 1 vârf de cuțit sare făină cât cuprinde
2-3 linguri zahăr pudră Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Perisoare picante
7 December 2013
Perisoare
picante din: carne de vita, ceapa, sare, piper, ou, ulei, chifla,
cimbru, rosii, ardei iute, ardei capia, usturoi, zahar, otet, busuioc si
oregano. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 2 cepe sare piper
macinat un ou 2-3 linguri ulei miezul de la o chifla alba o lingurita
cimbru macinat pentru sos: 500 g rosii…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu ciuperci si verdeata
7 December 2013
Musaca
de cartofi cu ciuperci si verdeata din: ciuperci, cartofi, ceapa, ulei,
nucsoara, suc de rosii, verdeata, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1
kg ciuperci 1 kg cartofi 2 cepe 4 linguri ulei nucsoara rasa 4 linguri
suc de rosii 1 legatura verdeata tocata marunt 1 lingura pesmet sare
piper Mod de preparare: Daţi ciupercile…
Read more »
Read more »
Tocană de legume pentru iarnă
7 December 2013
Tocană
de legume pentru iarnă din: ulei, ceapa, gogosare, ardei gras, orez,
bulion, foaie de dafin si sare. Ingrediente: 1/5 ulei 1 kg ceapa tocata 1
kg gogosari taiati fasii 1/5 kg ardei gas taiati cubulete 1/4 orez 200 g
bulion 1 morcov 2 frunze foaie de dafin piper si sare sau iti trebuie: 2
kg…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu nuci si vanilie
6 December 2013
Prajitura
cu nuci si vanilie din: aluat de patiserie, nuci, zahar, sirop, unt,
vanilie, ou. Ingrediente: 1 aluat de patiserie 1/2 cana nuci tocate
1/2 cana de zahar 1/2 cana sirop 1 lingura unt, topit 1/2 lingurita
vanilie 1 ou, batut Mod de preparare: Puneti aluatul intr-o tava
mare. Coaceti timp de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de crap cu borş
6 December 2013
Ciorbă
de crap cu borş din: praz, ceapa, ardei, rosii, bors, crap, leustean,
ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper si foaie de dafin.
Ingrediente: un fir praz 2 cepe 2 ardei 4 rosii un l bors 600 g crap o
legatura leustean 2-3 lingurite ulei de floarea soarelui sare grunjoasa
piper boabe si macinat…
Read more »
Read more »
Paste mediteraneene cu rosii cherry si dovlecei
6 December 2013
Paste
mediteraneene din: paste, ulei de masline, sare, piper, dovlecei,
ceapa, ardei, rosii cherry, oregano, patrunjel, parmezan si margarina.
Ingrediente: 500 g paste fettucinne 50 ml ulei de masline sare piper 2
dovlecei 2 cepe 2 ardei 6 rosii cherry o vanata mica 2-3 frunzulite
oregano verde o legatura patrunjel verde 100 g parmezan 50 g…
Read more »
Read more »
Punci cu gin si scortisoara
6 December 2013
Punci
de pere şi merişoare din: cidru de pere, suc de pere, suc de merisoare,
gin, scortisoara si pastai de vanilie. Ingrediente: 1 l cidru de pere 1
l suc de pere sau de mere 1 l suc de merisoare 1 mana de merisoare
proaspete sau uscate 150 ml de gin sau vodca cu aroma de…
Read more »
Read more »
Saleuri cu verdeaţă
6 December 2013
O
reteta savuroasa de Saleuri cu verdeaţă din: aluat, unt, branza,
galbenusuri, patrunjel si marar. Ingrediente: 1/2 pachet cu aluat foitaj
(400 g ) 1/2 g pachet cu unt 50 g branza(parmeza sau cascaval) 2
galbenusuri patrunjel marar sare Mod de preparare: Scoate din
congelator pachetul de aluat şi lasă aproximativ 30 de minute…
Read more »
Read more »
Pastrav cu fasole verde
6 December 2013
Patrav
cu fasole verde din: pastravi, ulei, sare grunjoasa, usturoi, malai,
piper, cimbru, fasole verde, ulei de masline, otet balsamic, bacon,
rosie, ardei capia, lamaie si patrunjel verde. Ingrediente: 4 pastravi
ulei pentru prajit sare grunjoasa 4 catei usturoi 100 g malai piper
macinat cimbru uscat pentru garnitura: 600 g fasole verde fideluta 3-4
lingurite ulei…
Read more »
Read more »
Supă cremoasă de roşii
6 December 2013
Supă
cremoasă de roşii din: ulei de masline, ceapa, telina, morcovi,
cartofi, foi de dafin, zahar, piure de tomate, otet de vin, rosii,
passata si lapte. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 2
tulpini de telina Apio, tocate 300 g morcovi, tocati 500 g cartofi,
tocati 4 foi de dafin 5 linguri piure…
Read more »
Read more »
Carnati in aluat cu malai
6 December 2013
Carnati
in aluat cu malai din: carnaciori, malai, faina, lapte, ulei, praf de
copt, sare, zahar, rozmarin, cimbru si piper. Ingrediente: 7 carnaciori
proaspeti 400 g malai 100 g faina 600 ml lapte 200 ml ulei 1/2 praf de
copt 1 praf de sare 1/2 lingurita cu zahar 1 fir de rozmarin cimbru sare
piper …
Read more »
Read more »
Gulas de vitel cu prune si garnitura de spanac cu usturoi
6 December 2013
Gulas
de vitel cu prune si garnitura de spanac cu usturoi din: carne de
vitel, prune, sare, piper, unt, ceapa, rodie, spanac, miez de nuca,
usturoi, coriandru, maioneza, otet de vin, ceapa, ulei si rodie.
Ingrediente: pentru gulas: 1 kg carne de vitel taiata bucati 500 g prune
uscate si inmuiate sare piper 50 g unt…
Read more »
Read more »
Salată de ciuperci de padure
6 December 2013
Salată
de ciuperci de padure din: ciuperci, oua, ulei, usturoi, paine,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g ciuperci congelate 2 oua
100 ml ulei 1 catel de usturoi paine toast integrala patrunjel sare
piper Mod de preparare: Caleste ciupercuţele (mix de ciuperci de
pădure) cu un căţel de usturoi tocat. Ţine-le pe foc până…
Read more »
Read more »
Pulpe cu cartofi taranesti
6 December 2013
Pulpe
cu cartofi taranesti din: pulpe de pui, boia, sare, piper, ulei,
usturoi, rozmarin, cartofi, ceapa rosie, ardei capia, patrunjel, fasole
verde si ulei de masline. Ingrediente: 4 pulpe de pui boia iute boia
dulce sare pieper ulei 4 catei usturoi o crenguta rozmarin pentru
garnitura: 800 g cartofi 2 cepe rosii un ardei capia o…
Read more »
Read more »
Cuiburi de oua in ardei
6 December 2013
Cuiburi
de oua in ardei din: oua, ardei capia, rosii, unt, ulei, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 4 oua 3 ardei capia 2 rosii 1 lingurita cu
unt ulei patrunjel sare piper Mod de preparare: Opăreşte roşiile,
decojeşte-le şi taie-le în cubuleţe. Taie ardeii capia pe jumătate, pe
lungime şi îndepărtează cotorul şi nervurile, după…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocana de vita cu legume si garnitura de orez basmati
6 December 2013
Tocana
de vita cu legume si garnitura de orez basmati din: carne de vita, ulei
de masline, unt, ceapa, usturoi, ghimbir, chimion, coriandru, boia de
ardei dulce, turmeric, cuisoare, scortisoara, garam masala, pasta de
tomate, rosii, iaurt, supa de vita, cardamom, dafin, sare, orez basmati.
Ingrediente: 1 ½ kg carne de vita, cuburi 1…
Read more »
Read more »
Galuste cu ciuperci
6 December 2013
Galuste
cu ciuperci din: cartofi, gris, faina, sare, piper, ciuperci, ceapa,
ulei, ardei gras. Ingrediente: pentru galuste: 500 g cartofi 150 g gris
150 g faina sare piper pentru umplutura: 250 g ciuperci 2 cepe 4 linguri
ulei 1 ardei gras rosu Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă
până se înmoaie. Ii laşi…
Read more »
Read more »
Fasole cu morcov si verdeata
6 December 2013
Fasole
cu morcov si verdeata din: fasole, telina, morcov, ceapa, pastarnac,
radacina de patrunjel, suc de rosii, frunze de dafin, marar.
Ingrediente: 500 g fasole 1 telina 1 morcov 1 ceapa 1 pastarnac 1
radacina de patrunjel 200 ml suc de rosii 3 frunze de dafin 1 legatura
de marar Mod de preparare: Lasi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole boabe cu gutui
6 December 2013
O
reteta savuroasa de Ciorbă de fasole boabe cu gutui din: gutui,
smantana, lapte, oua, sare, boia, fasole alba, apa, patrunjel si ceapa
rosie. Ingrediente: 4 gutui mari coapte bine 250 g smantana 20 ml lapte 2
oua sare boia dulce, dupa gust (circa 1 lingurita) 1 kg fasole uscata
alba 3-5 l de apa…
Read more »
Read more »
Ciuperci sotate cu usturoi si ardei capia
6 December 2013
Ciuperci
sotate cu usturoi si ardei capia din: ciuperci, ardei capia, usturoi,
ulei de masline, foaie de dafin, patrunjel verde, marar, sare, piper.
Ingrediente: 250 g ciuperci champignon 1 ardei capia 1 catel de usturoi 2
linguri cu ulei de masline 1 foaie de dafin patrunjel verde marar sare
piper Mod de preparare: Incinge…
Read more »
Read more »
Budincă de paste cu nucă
6 December 2013
Budincă
de paste cu nucă din: paste, branza, zahar, zahar vanilat, oua, unt si
nuca. Ingrediente: 500 g paste tip rigatoni/penne 300 g branza
fina/mascarpone 150 g zahar 2-3 pliculete cu zahar vanilat 4 oua 1 cub
de unt 200 g nuca pisata Mod de preparare: Pune pastele la fiert în
apă cu sare şi…
Read more »
Read more »
Cozonac cu miez de nuca
6 December 2013
Cozonac
cu miez de nuca din: faina, lapte, galbenusuri, unt, zahar, sare, zahar
vanilat, drojdie, hartie pentru copt, albusuri, miez de nuca, cacao,
coaja de lamaie, esenta de rom. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina
500 ml lapte 4 galbenusuri 300 g unt sau ulei 350 g zahar 50 g sare 40 g
zahar vanilat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de rosii pentru paste
6 December 2013
Sos
de rosii pentru paste din: ulei de masline, usturoi, dafin, rosii,
sare. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi,
tocat 1 foaie de dafin 2 cutii rosii intregi 1 lingurita sare Mod
de preparare: Decojiti rosiile, se adauga in blender si se proceseaza
pana la omogenizare.…
Read more »
Read more »
Chec aperitiv cu legume
6 December 2013
Chec
aperitiv cu legume din: morcov, ardei, mazare, faina, apa minerala,
ulei, margarina, praf de copt, sare, susan, boia, untisor. Ingrediente: 1
morcov mare 1 ardei rosu 100 g mazare 350 g faina 250 ml apa minerala 5
linguri cu ulei 1 cub de margarina 1 pliculet cu praf de copt sare
susan boia untisor…
Read more »
Read more »
Varză ca-n Bihor
6 December 2013
Varză
ca-n Bihor din: carne de porc, orez, varza, ceapa, slanina afumata,
untura, smantana, bulion, boia, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne
de porc tocata 50 g orez 1 kg varza (poate fi dulce sau acra) 4 cepe 100
g slanina afumata 100 g untura 200 g smantana 60 g bulion 1 lingurita
boia de…
Read more »
Read more »
Supă de ceapă cu friganele
6 December 2013
O
reteta savuroasa de supă de ceapă cu friganele din: ceapa, unt, ulei
vegetal, boia, sare, piper, bagheta, sos de rosii si mozzarella.
Ingrediente: 4 cepe 1/2 pachet de unt 2-3 linguri cu ulei vegetal boia
dulce sare piper pentru friganele: 1 bagheta alba sos de rosii
mozzarella rasa Mod de preparare: Toacă mărunt…
Read more »
Read more »
Aperitive din peste
6 December 2013
Aperitive
din peste din: file de cod, bacon, nucsoara, zeama de lamaie, foi de
dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de cod 200 g bacon
nucsoara macinata zeama de lamaie 2 foi de dafin ulei sare piper Mod
de preparare: Spală peştele şi taie-l în cuburi mari. Sărează,
piperează, dă-le cu…
Read more »
Read more »
Hamburger vegetal
6 December 2013
Hamburger
vegetal din: ciuperci, naut, cartofi, dovlecel, ceapa, usturoi, chifle
de hamburger, rucola, patrunjel, ulei. Ingrediente: 250 g ciuperci 100 g
naut fiert 2 cartofi 1 dovlecel 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 4
chifle de hamburger rucola patrunjel proaspat ulei Mod de preparare:
Curăţă cartofii de coajă şi fierbe-i 25 de minute…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Ghiveci măcelăresc
6 December 2013
Ghiveci
măcelăresc din: piept de vaca, maduva, ulei, ceapa, cartofi, morcovi,
mazare, fasole, conopida, dovlecei, vanata, varza, bame, telina, ardei
grasi, ardei iute, rosii, bulion, verdeata, cimbru, usturoi, piper si
sare. Ingrediente: 1 kg piept gras de vaca 200-300 g maduva 200 ml ulei
200 g ceapa 300 g cartofi 200 g morcovi 200 g mazare…
Read more »
Read more »
Penne cu spanac, brânză şi topping de nuci
6 December 2013
Penne
cu spanac, brânză şi topping de nuci din: penne, praz, unt, faina,
mustar, nucsoara, lapte, cheddar, paine, nuci si spanac. Ingrediente:
500 g de penne 2 fire de praz mari, feliate 85 g unt 85 g faina 2
lingurite de mustar 1 varf cutit de nucsoara 1 l de lapte, plus extra
pentru sos 350…
Read more »
Read more »
Terina din carne de pasare cu slaninuta si piept de porc
6 December 2013
Terina
din carne de pasare cu slaninuta si piept de porc din: carne de pasare,
slanina, coniac, vin alb, foaie de dafin, cimbru, ciuperci, ceapa,
ulei, oua, piept de porc, portocala, sare, piper, coriandru, boia iute,
foi de placinta. Ingrediente: 1250 g carne de pasare (rata, pui, curcan,
gasca) 300 g slaninuta 4 linguri coniac…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui umplut cu branza de capra si afine
6 December 2013
Piept
de pui umplut cu branza de capra si afine din: piept de pui, ulei de
masline, rozmarin, piper, sare, afine, branza de capra. Ingrediente: 2
buc piept de pui 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de rozmarin
proaspat, tocat ½ lingurita piper negru ½ lingurita de sare ¼ cana afine
¼ cana…
Read more »
Read more »