Retete pentru Craciun:
Kebab Adena
2 December 2013
Kebab
Adena din: carne de vita, carne de oaie, ceapa, piper, coriandru,
chimen, piper, unt, lipii, cartofi, rosii, patrunjel verde, ulei de
masline si sare. Ingrediente: 500 g carne de vita 500 g carne de oaie 2
cepe 2 lingurite piper alb 2 lingurite coriandru pisat 2 lingurite
chimen pisat 2 lingurite piper negru 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frittata cu cartofi si broccoli
2 December 2013
Frittata
cu cartofi si broccoli din: cartofi, supa de legume, ulei de masline,
broccoli, ceapa rosie, oua, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 8-10
cartofi, taiati sferturi 1 ceasca supa de legume ¼ ceasca ulei de
masline 1 broccoli, rupt buchetele 1 ceapa rosie, taiata felii subtiri 8
oua 1 cana parmezan Sare si piper negru…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu masline si patrunjel
2 December 2013
Rulada
de pui cu masline si patrunjel din: piept de pui, masline, branza
topita, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 250 g
masline feliate 4 cuburi de branza topita 1 legatura de patrunjel ulei
sare Mod de preparare: Spală şi taie pieptul de pui în două, apoi
fiecare parte tai-o subţire, astfel…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu mazare, bacon si cartofi
2 December 2013
Cotlete
de porc cu mazare, bacon si cartofi din: cotlete de porc, mazare, bacon
afumat, ardei grasi, cartofi, supa de vita, ulei, unt, ou, patrunjel,
sare, piper. Ingrediente: 4 colete groase de porc 200 g mazare congelata
100 g bacon afumat 2 ardei grasi 500 g cartofi 500 ml supa de vita (din
cub) 50…
Read more »
Read more »
Morcovi cu susan si miere
2 December 2013
Morcovi
cu susan si miere din: morcov, ulei, miere, seminte de susan, ghimbir.
Ingrediente: 500 g morcov, taiat segmente lungi 1 lingura cu ulei 1
lingura miere 2 linguri seminte de susan 1 1/2 lingurite ghimbir macinat
Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. Combină toate
ingredientele în tava tapetată şi…
Read more »
Read more »
Prajitura gustoasa
2 December 2013
Prajitura
gustoasa din: faina, zahar brun, cacao, praf de copt, ulei, esenta de
vanilie, otet, apa rece, piper rosu si sare de mare. Ingrediente: 180 g
faina 150 g zahar brun 3 linguri cu cacao 1 lingurita cu praf de copt 6
linguri cu ulei 1 lingurita cu esenta de vanilie 1 lingurita cu otet
250…
Read more »
Read more »
Ton prăjit cu ghimbir ras şi arpagic
2 December 2013
Ton
prăjit, cu ghimbir ras şi arpagic din: ton, sos de soia, ulei de susan,
ghimbir si arpagic. Ingrediente: 1 bucata ton (preferabil partea
dinspre coada sau o fasie subtire de pe spate) sos de soia 1 lingura
ulei de susan 2 bucati ghimbir proaspat 1 legatura arpagic proaspat
Mod de preparare: Marinezi bucata de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cornulete cu crema de unt
1 December 2013
Cornulete
cu crema de unt din: apa calda, drojdie uscata, faina, zahar, sare,
unt, lapte, ou, pesmet. Ingrediente: 1/4 ceasca de apa calda 1 pachet
de drojdie uscata 3 cesti faina 1/4 ceasca zahar 1/2 lingurita sare 4
linguri de unt nesarat , topit 1/2 cana de lapte cald 1 ou mare, usor
batut…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc umplut cu prune si caise
1 December 2013
Muschiulet
de porc umplut cu prune si caise din: muschi de porc, caise uscate,
prune, morcovi, telina, ceapa, mustar, zahar brun, supa de pui, pudra de
usturoi, sare si piper. Ingrediente: un muschi de porc de 1 kg 10 caise
uscate 10 prune 2 morcovi tocati 2 teline tocate 1 ceapa tocata 50
grame mustar 20…
Read more »
Read more »
Clatite din cartofi cu oua jumari si bacon crocant
1 December 2013
Clatite
din cartofi cu oua jumari si bacon crocant din: piure de cartofi,
faina, praf de copt, oua, lapte, chives, ulei de floarea soarelui, unt,
bacon si jumari. Ingrediente: 250 g piure de cartofi sau 2 cartofi
fainosi medii, taiati in cuburi 75 g de faina 1 lingurita praf de copt 2
oua 125 ml lapte…
Read more »
Read more »
Retete de post: Legume în aluat
1 December 2013
O
reteta savuroasa de legume in aluat din: faina, margarina, apa rece,
sare, dovlecei, vinete, gogosari, ceapa, usturoi, ulei, rozmarin,
seminte de dovleac, cimbru si maghiran. Ingrediente: 200 g faina 100 g
margarina 2-3 linguri cu apa rece sare pentru umpltura: 2 dovlecei 2
vinete potrivite 2 gogosari 2 ardei grasi 2 cepe mari 2-3…
Read more »
Read more »
Supa din carne de pui
1 December 2013
Supa
din carne de pui din: morcov, telina, ceapa, pui, patrunjel, piper,
sare, ulei, apa, oua, faina si sare. Ingrediente: 1 morcov 1 telina 2
cepe 1 pui de circa 1 kg 1 legatura de patrunjel piper boabe sare dupa
gust 50 ml ulei 100 ml apa 2 oua 100 g faina un praf de…
Read more »
Read more »
Garnitura de varza de Bruxelles cu usturoi si lamaie
1 December 2013
Garnitura
de varza de Bruxelles cu usturoi si lamaie din: ulei de masline,
usturoi, varza de Bruxelles, coaja de lamaie. Ingrediente: 1 lingura
ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat 750 g varza de Bruxelles,
curatata si taiata bucati coaja rasa de la 1 lamaie Mod de
preparare: încinge uleiul într-un vas…
Read more »
Read more »
Budinca cu branza si spanac
1 December 2013
Budinca
cu branza si spanac din: urda sarata, branza dulce de vaci, lapte, unt,
faina, pesmet, oua, smantana, spanac, ceapa verde, usturoi verde, sare,
piper. Ingrediente: 200 g urda sarata 50 g branza dulce de vaci 200 ml
lapte 2 linguri unt 2 linguri faina 1 lingura pesmet 5 oua 150 ml
smantana 1 legatura…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu hribi
1 December 2013
Piept
de pui cu hribi din: piept de pui, ceapa, morcov, hribi si ulei.
Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe mai mari 1 morcov 500-700 g hribi 100
ml ulei Mod de preparare: Pui uleiul la încins, adaugi pieptul de pui
tăiat cubuleţe, îl laşi să se rumenească puţin, după care adaugi ceapa
tăiată…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu salvie si costita
1 December 2013
Combină
carnea din 6 cârnaţi de porc proaspeţi, 1 lingură coniac şi 1 linguriţă
de salvie, tocată. Aşază pe suprafaţa de lucru 2 felii de costiţă una
peste alta încrucişat şi pune in mijloc compoziţie de carne,
împachetează costiţa pe trei laturi, aşază o foaie de salvie şi inchide
pachetul. Dă la cuptorul încins 25…
Read more »
Read more »
Pulpe de rata la cuptor cu miere si coriandru
1 December 2013
Pulpe
de rata la cuptor cu miere si coriandru din: pulpe de rata, untura de
rata, supa, lamaie, portocale, miere, coriandru, ghimbir, nucsoara,
sare, piper. Ingrediente: 8 pulpe de rata 100 g untura de rata 300 ml
supa 1 lamaie 2 portocale 2 linguri miere 1 lingurita rasa coriadru
macinat 50 g ghimbir proaspat un…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ghiveci călugăresc cu verdeata
1 December 2013
Ghiveci
călugăresc cu verdeata din: ceapa, vinete, dovlecel, cartofi, morcovi,
ardei capia, bulion, linte, rosii, patrunjel verde, marar verde, piper,
sare si ulei. Ingrediente: 4-5 cepe potrivite 2-3 vinete 1 dovlecel 1 kg
cartofi 4-5 morcovi 2-3 linguri ardei capia 2-3 linguri cu bulion 1
mana de linte 2-3 rosii 1 legatura de patrunjel verde 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Curcan umplut cu orez si morcov
1 December 2013
Curcan
umplut cu orez si morcov din: curcan, piper, sare, maioneza, usturoi,
patrunjel, orez, morcov. Ingrediente: 1 curcan Piper si sare 2 cepe 2
cesti maioneză 2 linguri usturoi patrunjel 4 cani orez fiert 3 morcovi
Mod de preparare: Spalati bine curcanul si scoateti maruntaiele, pe
care le puteti folosi la supa. Tocati…
Read more »
Read more »
Gogosi trase in ciocolata cu fistic
1 December 2013
Gogosi
trase in ciocolata cu fistic din: faina, galbenusuri, unt, drojdie,
lapte caldut, zahar, sare, coaja de lamaie, ciocolata, unt, ulei,
fistic. Ingrediente: 500 g faina alba 4 galbenusuri 50 g unt topit 25 g
drojdie proaspata 240 ml lapte caldut 2 linguri cu varf de zahar 1/4
lingurita cu sare coaja de la o…
Read more »
Read more »
Tocanita de peste si fructe de mare
1 December 2013
Tocanita
de peste si fructe de mare din: peste, fructe de mare, ceapa, rosii,
cartofi, ardei gras, vin, apa, ulei de masline, patrunjel, frunze de
dafin, sare si sofran. Ingrediente: circa 1 kg amestec de peste si
fructe de mare 2 cepe taiate rondele 2 rosii taiate rondele 6 cartofi
potriviti ca marime, taiati felii 1…
Read more »
Read more »
Borş polonez cu carne de pui
1 December 2013
Borş
polonez din: carne de pui, sfecla rosie, varza alba, cartofi, morcovi,
patrunjel verde, ceapa, pasta de tomate, costita, smantana, ulei, foi de
dafin, otet, piper si sare. Ingrediente: 1 kg carne de pui (fara cap si
picioare) 200 g sfecla rosie 200 g varza alba 300 g cartofi 150 g
morcovi 50 g patrunjelverde 150…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza, smantana si oua
1 December 2013
Tarta
cu branza, smantana si oua din: aluat de foitaj, branza telemea, branza
de burduf, smantana, oua, ceapa verde, patrunjel verde, marar verde,
sare, piper. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g branza telemea 200
g branza de burduf 200 ml smantana 7 oua 1 legatura ceapa verde 1
legatura patrunjel verde 1 legatura…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salată de năut cu zucchini
1 December 2013
Salată
de năut cu zucchini din: naut, dovlecei, usturoi, zeama de lamaie, sare
si ulei de masline. Ingrediente: 2 cutii de naut prefiert (600 g) 3-4
dovlecei (zucchini) 4-5 catei de usturoi zeama de la 1/2 lamaie sare
ulei de masline Mod de preparare: Spală dovleceii, taie-i în felii
grosuţe. Prăjeşte-i în ulei încins doar…
Read more »
Read more »
Scovergi cu branza de vaci si smantana
1 December 2013
Scovergi
cu branza de vaci si smantana din: faina, drojdie, lapte, zahar,
galbenusuri, sare, smantana, ulei, branza de vaci, ou, zahar vanilat.
Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie proaspata 500 ml lapte 2 linguri cu
zahar 2 galbenusuri 1 lingurita cu sare 200 ml smantana 2 linguri cu
ulei ulei pentru prajit pentru umplutura:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida coapta cu pesmet si patrunjel
1 December 2013
Conopida
coapta cu pesmet si patrunjel din: conopida, ulei, unt, ceapa, usturoi,
pesmet, sare, piper, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel.
Ingrediente: 1 conopida, rupta buchetele Ulei 4 linguri unt 1-2 cepe,
fin tocata 1 catel de usturoi, tocat 3/4 cana pesmet Sare si piper negru
proaspat macinat coaja de lamaie 1-2 linguri…
Read more »
Read more »
Aripioare la cuptor cu boia, cimbru si pasta de arde iute
1 December 2013
Aripioare
la cuptor cu boia, cimbru si pasta de arde iute din: aripioare de pui,
ulei, rosii, ardei gras, pasta de ardei iute, pasta de tomate, cimbru,
boia de ardei dulce, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 20 aripioare de
pui 100 ml ulei 5-6 rosii 1 ardei gras rosu 1 lingurita pasta de ardei
iute 1…
Read more »
Read more »
Supa din dovleac
1 December 2013
Supa
din dovleac din: dovleac, morcovi, patrunjel, ardei gras, telina,
patrunjel, morcov, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 dovleac galben
copt 3 morcovi 1 radacina patrunjel 1 ardei gras verde 1 legatura telina
1 legatura patrunjel 1 morcov mic sare piper 50 ml ulei Mod de
preparare: Iei un dovleac copt, îl cureţi de coajă,…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu cartofi si ceapa rosie
1 December 2013
Ciuperci
cu cartofi si ceapa rosie din: ulei de masline, ceapa rosie, cartofi,
ciuperci, piure de rosii, vin rosu, rozmarin, sos de soia, sos de
merisoare, castane, aluat de foitaj. Ingrediente: 4 linguri ulei de
masline 2 cepe rosii, taiate sferturi 300 g cartofi, curatati si taiati
cuburi de 2,5 cm 800 g ciuperci mici…
Read more »
Read more »
Tartine cu pate de somon
1 December 2013
Tartine
cu pate de somon din: file de somon, esalota, zeama de lamaie, coaja de
lamaie, vermut sec, unt sarat, marar, paine alba. Ingrediente: 500 g
file de somon fara pielita 1 esalota, taiata felii zeama si coaja rasa
de la 1 lamaie 150 ml vermut sec sau vin alb 100 g unt sarat 1/2…
Read more »
Read more »
Sos cremos de paine
1 December 2013
Topeşte
30 g unt şi adaugă 1/2 ceapă, tocată, 6 cuişoare, 2 foi de dafin şi 1/2
nucşoară răzuită. Tine pe foc mic 15 min, amestecând frecvent. Stinge
cu 600 ml lapte dulce şi 100 ml frişcă lichidă. Strecoară, pune din nou
pe foc şi adaugă 125 g pesmet alb proaspăt. Fierbe înăbuşit 3 min…
Read more »
Read more »
Fursecuri delicioase cu ciocolata
1 December 2013
Fursecuri
delicioase cu ciocolata din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt,
ciocolata, zeama de lamaie, zahar vanilat. Ingrediente: 2 oua 1 cana cu
zahar (200 g) 1 cana cu ulei (200 ml) 1 1/2 cani cu faina (300 g) 1/2
praf de copt 2 ciocolata (200 g) zeama de lamaie zahar vanilat sau
esenta…
Read more »
Read more »
Peste cu pilaf aromat de bulgur
1 December 2013
O
reteta savuroasa de Peste cu pilaf aromat de bulgur din: ulei de
masline, ceapa, morcovi, seminte de chimion, harissa, bulgur, caise
uscate, supa de pui, spanac, fileuri de peste si lamaie. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 2 cepe, feliate fin 3 morcovi, rasi 2 lingurite
seminte de chimion 2 lingurite de harissa 200…
Read more »
Read more »
Curcan la cuptor cu unt si rozmarin
1 December 2013
Curcan
la cuptor cu unt si rozmarin din: curcan, ceapa, foi de dafin, coaja de
lamaie, rozmarin, lamaie, unt, sare de telina, vin alb sec.
Ingrediente: 1 curcan de 4 kg, fara maruntaie 1 ceapa, taiata sferturi 2
foi de dafin coaja rasa de la 1 lamaie si lamaia taiata in doua 4
crengute de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de rosii cu carne de vita si penne
1 December 2013
Supa
de rosii cu carne de vita si penne din: ceapa, morcov, telina, carne
tocata de vita, sare, oregano, busuioc, piper, rozmarin, rosii, fasole
rosie, fasole alba, suc de rosii, supa de vita, otet, penne, parmezan.
Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 ceasca morcov, tocat 1 ceasca telina,
tocata 1 kg carne tocata de vita…
Read more »
Read more »
Cornulete cu nuca
1 December 2013
Cornulete
cu nuca din: unt, oua, zahar, faina, praf de copt, apa calduta, nuca,
zahar tos, zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet de unt (250 g) 2 oua 1
cana cu zahar (200 g) 500 g faina 1 praf de copt 150 ml apa calduta
pentru umplutura: 200 g nuca pisata 150 g zahar tos zahar…
Read more »
Read more »
Cotlete de vitel umplute
1 December 2013
Cotlete
de vitel umplute din: cotlete de vitel, urda, gorgonzola, ou, pesmet,
marar, unt, usturoi, seminte de susan, chimen, sare, piper. Ingrediente:
4 cotlete de vitel 150 g urda 100 g branza gorgonzola 1 ou 1 lingura
pesmet 1 legatuar marar 100 g unt 2 catei de usturoi 1 lingura seminte
de susan 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu pere
1 December 2013
Cheesecake
cu pere din: branza de vaci, pere, oua, faina, zahar brun, zahar
vanilat, drojdie, margarina, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g branza
de vaci degresata 3 pere 2 oua 150 g faina 100 g zahar brun 1 pliculet
zahar vanilat 1 pliculet cu drojdie uscata margarina zeama de lamaie
Mod de preparare: Amestecă…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu spanac
1 December 2013
Cannelloni
cu spanac din: cannelloni, spanac, branza ricotta, sos de rosii, unt,
nucsoara, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 500 g cannelloni 1
kg spanac 250 g branza ricotta 200 ml sos de rosii 2 catei de usturoi 25
g unt nucsoara sare piper ulei de masline Mod de preparare: Spală şi
opăreşte spanacul,…
Read more »
Read more »
Pulpe de curcan cu măsline
1 December 2013
Pulpe
de curcan cu măsline din: pulpe de curcan, rosii, masline rondele,
ceapa, vin alb sec, cimbru, foaie de dafin, marar, ulei de masline,
sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 cutie cu rosii decojite
150 g masline rondele 2 cepe 1 pahar vin alb sec 1 crenguta de cimbru 1
foaie de dafin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pateuri cu sos de afine
30 November 2013
Pateuri
cu sos de afine din: aluat de patiserie, sos de afine, fulgi de
ciocolata alba, ulei, ou, apa. Ingrediente 1 pachet aluat de patiserie
1 cana sos de afine 1/3 cana de fulgi de ciocolata alba 1/4 lingurita
de ulei 1 ou, batut cu 1/4 lingurita de apa Mod de preparare:
Incalziti…
Read more »
Read more »
Cocktail The Winner
30 November 2013
Cocktail
the Winner din: sirop de grenadine, suc de struguri, suc de portocale,
zeama de lamaie, lamaie, portocale si struguri. Ingrediente: 2 cl sirop
de grenadine 10 cl suc de struguri deschis la culoare sau rosu 10 cl suc
de portocale zeama unei jumatati de lamaie o felie de lamaie si una de
portocale struguri …
Read more »
Read more »
Rasol de vita cu legume
30 November 2013
Rasol
de vita cu legume din: rasol de vita, faina, unt, supa de vita, ceapa,
morcovi, telina, foi de dafin, usturoi, rosii decojite, rozmarin,
cimbru, sare, piper. Ingrediente: 6 felii groase de rasol de vita 75 g
faina 100 g unt 1 l supa de vita 2 cepe 2 morcovi 1/2 telina 2 foi de…
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete şi mozzarella în sos de roşii
30 November 2013
Rulouri
de vinete şi mozzarella în sos de roşii din: vinete, stafide, usturoi,
oua, rosii, busuioc verde, ulei de masline, parmezan, mozzarella, sare
si piper. Ingrediente: 2-3 vinete o mana de stafide 2 catei de usturoi 2
oua 5-6 rosii busuioc verde ulei de masline parmezan mozzarella sare
piper Mod de preparare: Tai codiţa de…
Read more »
Read more »
Tofu in sos de rosii
30 November 2013
Tofu
in sos de rosii din: tofu, rosii, sos de rosii, ceapa, ghimbir, ulei
de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g tofu 5 rosii 1 ceascuta cu
sos de rosii 1 ceapa 1 lingurita cu ghimbir ras 2 lingurite cu ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Opăreşte roşiile, decojeşte-le,
îndepărtează seminţele şi…
Read more »
Read more »
Cocktail cu Ginger Ale
30 November 2013
Cocktail
cu Ginger Ale din: kiwi, suc de struguri, ginger ale, kiwi si frunze de
lamaita. Ingrediente: 1 kiwi 10 cl suc de struguri deschis la culoare
Ginger Ale o felie de kiwi frunza de lamaita Mod de preparare:
Curatam kiwi-ul subtire, facem piure din miezul lui si turnam bautura
intr-un pahar pentru…
Read more »
Read more »
Mere coapte cu sirop de portocale
30 November 2013
Mere
coapte cu sirop de portocale din: mere, portocale, lamaie, baton de
vanilie, miere, scortisoara, anason, piper. Ingrediente: 4 mere 2
portocale 1 lamaie 1/2 baton de vanilie 2 lingurite cu miere 1 baton de
scortisoara 1 anason piper Mod de preparare: Stoarce portocalele si
pune sucul într-o crăticioară împreună cu ana- sonul, un…
Read more »
Read more »
Cremă de castane cu coniac
30 November 2013
Cremă
de castane cu coniac din: piure de castane, coniac, zahar pudra,
smantana si ciocolata amaruie. Ingrediente: 250 g piure de castane
neindulcit 2 linguri coniac 2 linguri zahar pudra 225 ml smantana grasa
50 g ciocolata amaruie Mod de preparare: Pui piureul de castane
într-un castron mare, adaugi coniac şi zahăr pudră, amesteci cu…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorbă de cartofi
30 November 2013
Ciorbă
de cartofi din: cartofi, ceapa, marar verde, semine de marar, zeama de
varza, ulei si sare. Ingrediente: 4-5 cartofi potriviti 2 cepe mari 1
legatura de marar verde 1/2 lingurita cu seminte de marar 1 cana cu
zeama de varza ulei sare Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi
pune-o la călit în…
Read more »
Read more »
Pui cu cocos în stil thailandez
30 November 2013
Pui
cu cocos în stil thailandez din: dovleac, vanata, ulei de rapita, fulgi
de cocos, pesmet, piept de pui, ou, rosii cherry si pasta rosie de
curry. Ingrediente: 1 dovleac placintar, curatat de coaja si seminte,
taiat cubulete 1 vanata mare, taiata cubulete 1 lingura ulei de rapita 3
linguri fulgi de cocos 4 linguri de…
Read more »
Read more »
Supa crema de linte cu ceapa rosie si usturoi
30 November 2013
Supa
crema de linte cu ceapa rosie si usturoi din: linte, ceapa rosie,
usturoi, rosii, morcov, lamaie, chimion, coriandru, ulei de masline,
oregano, sare. Ingrediente: 400 g linte 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi
3 rosii 1 morcov 1 lamaie 1 lingura de chimion 1 legatura cu coriandru
ulei de masline oregano sare …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu legume
30 November 2013
Dovlecei
umpluti cu legume din: dovlecei, ciuperci, ceapa, miez de dovlecei,
usturoi, sare, piper, rosii, branza. Ingrediente: 3-4 dovlecei
200-300gr ciuperci 1 ceapa Miez de dovlecei Usturoi ulei Sare si piper
Rosii feliate Branza maruntita Mod de preparare: Spalați dovleceii,
taiati pe lungime si scobiti miezul pe care il pastrati deoparte. Tocati
miezul. Tocati…
Read more »
Read more »
Gulas cu varza
30 November 2013
Gulas
cu varza din: carne de porc, carne de vitel, untura de porc, ceapa,
boia, sare, piper, varza, smantana, cimbru si marar. Ingrediente: 750 g
carne de porc 750 g carne de vitel 300 g untura de porc 4 cepe mari 1
lingura boia sare piper 2 capatani de varza dulce smantana cimbru verde
marar …
Read more »
Read more »
Salată de tăieţei cu creveţi şi grepfrut roz
30 November 2013
Salată
de tăieţei cu creveţi şi grepfrut roz din: taitei de orez, rosii
cherry, sos de peste, zeama de lamaie, zahar brun, ardei iute, grepfrut
roz, castravete, morcovi, ceapa verde, creveti, menta si coriandru.
Ingrediente: 200 g de taitei de orez subtiri 12 rosii cherry, taiate pe
jumatate 1 lingura sos de peste zeama de la…
Read more »
Read more »
Ficat si costită cu cimbru
30 November 2013
Ficat
si costită cu cimbru din: cartofi, ulei de masline, ficat, sare, piper,
boia, sunca, ceapa, usturoi, mar, rosii, cimbru, sos worcestershire si
patrunjel verde. Ingrediente: 500 g cartofi mici 3 linguri ulei de
masline 340 g ficat sare piper boia 100 g sunca impanata 1 ceapa usturoi
1 mar 400 g rosii cimbru sos worcestershire…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc cu cartofi, mar si ceapa rosie
30 November 2013
Muschiulet
de porc cu cartofi, mar si ceapa rosie din: muschi de porc, cartofi,
mar, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, ulei de nuca, cimbru,
ienibahar, sare, piper. Ingrediente: 1 muschi de porc 400 g cartofi 1
mar 4 catei de usturoi 1 ceapa rosie 2 lingurite cu ulei de masline 1
lingurita cu ulei…
Read more »
Read more »
Retete de post: Zacuscă rapidă
30 November 2013
Zacuscă
rapidă din: ardei capia, ardei iute, bulion, rosii, ceapa, nuca, piper,
sare si ulei. Ingrediente:post, zacusca rapida, 1 kg ardei capia sau
gogosari 1-2 ardei iuti rosii 2 morcovi rasi 2-3 linguri cu bulion 1
cutie cu rosii tocate in bulion 6 cepe 150 g nuca piper negru macinat
sare ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata de iarna cu varza rosie si sfecla
30 November 2013
Salata
de iarna cu varza rosie si sfecla din: varza rosie, sfecla, ceapa,
chivas, ardei gras, rosie, nuci, lamaie, portocala, ulei de alune, ulei
de rapita, ulei de nuca, coriandru, piper, sare. Ingrediente: 1/2 varza
rosie 1 sfecla 1 ceapa 2 fire de ceapa chivas 1/2 ardei gras 1 rosie
pentru sos: 10 nuci decojite…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi gratinati cu bacon si praz
30 November 2013
Cartofi
gratinati cu bacon si praz din: cartofi, bacon, praz, smantana, sare,
piper, parmezan. Ingrediente: 2 kg de cartofi 1/2 kg bacon 2-3 fire de
praz 700gr de smantana sare si piper negru proaspat macinat parmezan
ras Mod de preparare: Curatați prazul si feliati subtire. Tocati
baconul. Adaugati intr-o tigaie si prajiti…
Read more »
Read more »
Plachie dietetica
30 November 2013
Plachie
dietetica din: file de crap, ceapa, rosii, vin, patrunjel, ulei si
foaie de dafin. Ingrediente: 750 g file de crap 3 cepe 3 linguri rosii
pasate 200 g vin alb 1 legatura patrunjel verde 2 linguri ulei 1 foaie
dafin Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o toci. Speli
fileurile de peşte.…
Read more »
Read more »
Sufle cu broccoli si somon
30 November 2013
O
reteta savuroasa de Sufle cu broccoli si somon din: somon afumat,
broccoli, zeama de la o lamaie, mozzarella, pesmet, unt, usturoi, sare,
piper si patrunjel. Ingrediente: 200 g somon afumat 500 g broccoli zeama
de la o lamaie un kg spanac proaspat 275 g mozzarella 100 g pesmet 50 g
unt 2-3 catei de…
Read more »
Read more »
Cupa de fructe cu portocale rosii
30 November 2013
Cupa
de fructe cu portocale rosii din: suc de portocale rosii, apa minerala
si fructe. Ingrediente: 0,2 l suc de portocale rosii apa minerala
carbogazoasa fructe proaspete Mod de preparare: Fructe (banane,
cirese, etc.) le insiram pe un betisor. Sucul de portocale rosii (din
cutie) il turnam intr-un pahar mare si completam…
Read more »
Read more »
Andive cu bacon si brânză
30 November 2013
Andive
cu bacon si brânză din: andive, bacon, usturoi, zeama de lamaie,
branza, crema de branza si chives. Ingrediente: 800 g andive 250 g bacon
afumat 4 catei usturoi zeama de la 2 lamai 250 g branza 100 g crema de
branza sare chives pentru ornat Mod de preparare: Se desfac primele
frunze de la…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi, portocale si ghimbir
30 November 2013
Incinge
1 lingură ulei de măsline într-o cratiţă şi prăjeşte 1 ceapă feliată
fin timp de 5 minute. Adaugă 2 linguri de ghimbir ras şi 500g de morcovi
tăiaţi în bucăţi şi sotează-i 2-3 minute. Toarnă peste acestea 1,2 l
supă de legume, acoperă cu un capac şi lasă pe foc 40 de minute.
Mixează…
Read more »
Read more »
Piept de gaina cu legume
30 November 2013
O
reteta delicioasa de piept de gaina cu: ceapa, ardei gras rosu, ardei
galben, creveti, suc de rosii, sare, piper, lapte de cocos, coriandru.
Ingrediente: piept de găină ceapă ardei gras roşu,verde şi galben
creveţi suc de roşii sare piper lapte de cocos coriandru Mod de
preparare: Pieptul de găină se curăţă, se spală şi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale cu orez şi ciuperci
30 November 2013
Sarmale
cu orez şi ciuperci din: varza murata, orez, ciuperci, ceapa, marar
verde, bulion, sare, piper, boia si cimbru. Ingrediente: 1-2 verze
murate 400 g orez 500 g ciuperci 2 cepe tocate 1 legatura marar verde
3-4 linguri cu bulion ulei sare piper boia iute cimbru Mod de
preparare: Lasă varza la desărat, apoi pregăteşte…
Read more »
Read more »
Cocktail cu vodca si suc de grapefruit
30 November 2013
Cocktail
cu vodca si suc de grapefruit din: vodca, bittter, suc de grapefruit,
siropd e zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 40 ml vodca 15 ml bitter suc
proaspat de grapefruit sirop de zahar suc de lamaie Mod de preparare:
Toarnă toate ingredientele în pahar şi amestecă bine cu o linguriţă.
Introdu feliuţa de grepfrut…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de avocado cu seminte de dovleac picante
30 November 2013
Sos
de avocado cu seminte de dovleac picante din: avocado, ardei iute,
ceapa, usturoi, branza feta, coriandru, suc de lamaie, ulei de canola,
chimen, sare, seminte de dovleac, piper cayenne. Ingrediente: 4
avocado , fara samburi si decojite 2 ardei iuti, fara semințe și tocat 2
cepe, cuburi 3 catei de usturoi, tocat 1…
Read more »
Read more »
Plăcintă umplută cu carne şi vinete
30 November 2013
Plăcintă
umplută cu carne şi vinete din: foi de placinta, vinete, ardei rgasi,
ceapa, carne tocata, pasta de rosii, oua, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 3 vinete 5 ardei grasi 2 cepe 300 g
carne tocata 1 lingura pasta de rosii 2 oua sare piper ulei Mod de
preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Somon la cuptor cu legume si bulgur
30 November 2013
Somon
la cuptor cu legume si bulgur din: somon, bulgur, portocala, esalota,
morcov, usturoi, praz, ulei de masline, curcuma, cuisoare, cimbrisor,
sare, piper. Ingrediente: 650 g somon 150 g bulgur 1 portocala 1 ceaspa
esalota 1 morcov 2 catei de usturoi 1/2 fir praz 2 lingurite cu ulei de
masline curcuma pudra cuisoare pudra cimbrisor…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuca, vanilie si ciocolata
30 November 2013
Prajitura
cu nuca, vanilie si ciocolata din: apa, zahar, biscuiti, nuci,unt,
cacao, pastaie de vanilie, esenta de vanilie, smantana, ulei, ciocolata.
Ingrediente: 150 ml apa 150 g zahar 250 g biscuiti 150 g nuci sau
migdale 50 g unt 1 lingura cacao 1 pastaie de vanilie sau 1 lingurita
esenta de vanilie 2 linguri smantana…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ardei umpluţi cu legume
30 November 2013
O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu: ciuperci, orez, cepa, rosii,
sare, piper,ulei, patrunjel Ingrediente: 8 ardei graşi 100 g ciuperci 50
g orez o ceapă o cutie de roşii în bulion sau 3 linguri de bulion sare
piper ulei pătrunjel verde Mod de preparare: Ceapa se toacă şi se
căleşte în ulei, se adaugă…
Read more »
Read more »
Gogosi umplute cu pasta de carne si ficatei
30 November 2013
Gogosi
umplute cu pasta de carne si ficatei din: faina, ulei, smantana, zahar
vanilat, oua, carne de iepure, ficat de iepure, maruntaie de iepure,
praz, sare, piper, ou, patrunjel si frunze de telina. Ingrediente: 1 kg
faina 100 ml ulei 50 g smantana 1 zahar vanilat 3 oua pentru umplutura:
300 g carne de iepure 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu caramel si topping de ciocolata
29 November 2013
Prajitura
cu caramel si topping de ciocolata din: zahar brun, faina, nuca de
cocos, unt topit, unt, lapte condensat, sirop de zahar, ciocolata
neagra, ulei. Ingrediente aluat: 1 1/2 de cana de zahar brun 1/2 de
ceasca de faina 1 cana de nuca de cocos 125g de unt, topit Ingrediente
pentru caramel: 30g de…
Read more »
Read more »
Galuste din cartofi cu carne
29 November 2013
Galuste
din cartofi cu carne din: cartofi, faina, praf de copt, carne de vita,
ardei gras, usturoi, ardei iute, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1
kg cartofi fierti si pisati ca pentru piure 1/2 kg faina 1 praf de copt
600 g carne de vita tocata marunt 1 ardei gras rosu 3-4 catei de
usturoi…
Read more »
Read more »
Salată cu pui şi sos de usturoi
29 November 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: carne de pui, rosii cherry, naut,
porumb, morcov, arpagic, spanac verde, usturoi, ou, ulei de masline,
lamaie, sare, piper, marar. Ingrediente: două piepturi de pui 300 g
roşii cherry 100 g năut 100 g boabe de porumb din conservă un morcov 100
g arpagic 200 g spanac verde 8…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Macrou cu legume
29 November 2013
O
reteta delicioasa de macrou cu: morcov, spanac, usturoi, foi de dafin,
rosii, limete, masline, ardei capia, ardei iute, ulei de masline, sare,
piper, marar. Ingrediente: un kilogram macrou 500 g morcovi 500 g spanac
verde 6 căţei de usturoi o frunză de dafin 4 roşii două limete 100 g
măsline feliate un ardei iute…
Read more »
Read more »
Tarte de mălai cu şuncă
29 November 2013
O
reteta delicioasa de tarte cu: faina, malai, lapte dulce, oua, zahar
tos, unt, sunca, branza, spanac, praf de copt, sare, piper. Ingrediente:
115 g făină 100 g mălai 250 ml lapte dulce două ouă 50 g zahăr tos 125 g
unt 200 g şuncă 100 g brânză cu mucegai 200 g spanac baby o…
Read more »
Read more »
Rulouri de porc umplute
29 November 2013
Rulouri
de porc umplute din: cotlete de porc, caise, ardei capia, oua, faina
integrala, pesmet, ulei, sare, piper, usturoi, otet, ulei de masline,
zahar, sare. Ingrediente: 6 cotlete de porc dezosae, a cate 200 g
fiecare 200 g caise sau smantana grasa 5 ardei capia 3 oua 100 g faina
integrala 50 g pesmet 150…
Read more »
Read more »
Supa cu legume si carne de vitel
29 November 2013
Supa
cu legume si carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, morcovi,
radacina de telina, cartofi, pasta de rosii, ardei grasi, ulei, boia
dulce, pasta de ardei iute, seminte de chimen, frunze de dafin,
patrunjel verde, piper, sare, faina, oua. Ingrediente: 1 kg carne de
vitel sau vita 3 cepe 2 morcovi mari 1/2…
Read more »
Read more »
Pizza cu praz şi nuci
29 November 2013
O
reteta delicioasa de pizza cu: faina, drojdie, apa, ulei de masline,
zahar tos, sos pesto, masline feliate, ardei capia, miez de nuca,
cascaval, sare, piper. Ingrediente: 500 g făină 15 g drojdie 250 ml apă
două linguri cu ulei de măsline o linguriţă cu zahăr tos două linguri
cu sos pesto 100 g măsline…
Read more »
Read more »
Crema de branza cu verdeata
29 November 2013
Crema
de branza cu verdeata din: branza dulce, smantana, unt, boia dulce,
chimen, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 200 g branza dulce 50 g
smantana 50 g unt 1 lingura boia dulce 1 lingurita chimen macinat sare
piper 2 fire ceapa verde sau 1 legatura patrunjel verde, pentru decor
Mod de preparare: Cu 1…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci cu carnat afumat
29 November 2013
O
reteta delicioasa de Supa de ciuperci cu carnat afumat din: ciuperci,
ceapa verde, morcovi, carnat afumat, piept d epui, ulei, frunze de
patrunjel si smantana. Ingrediente: 150 g ciuperci 100 g ceapa verde 100
g morcovi 100 g carnat afumat 200 g piept de pui fara os 4 linguri ulei
frunze de patrunjel smantana…
Read more »
Read more »
Salata cu sunca si sos de iaurt
29 November 2013
Salata
cu sunca si sos de iaurt din: iaurt, sunca de pasare, cascaval, oua,
ardei grasi, castraveti, rosii, marar, sare, piper. Ingrediente: 20 g
iaurt simplu 200 g sunca de pasare 100 g cascaval 2 oua 2 ardei grasi 2
castraveti mici 4 rosii 2 legaturi marar sare piper Mod de preparare:
Fierbi ouăle…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez salbatic cu ciuperci si verdeata
29 November 2013
Orez
salbatic cu ciuperci si verdeata din: unt, ceapa, ciuperci, cimbru,
sare, piper, salvie, supa de legume, orez salbatic, mere, patrunjel.
Ingrediente: 200gr unt 4 cepe 500gr ciuperci 3 linguri cimbru proaspat
1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper 2 linguri salvie proaspata 5
cesti supa de legume 2 1/2 cesti de orez salbatic 1…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ardei umpluţi cu legume
29 November 2013
Ardei
umpluţi cu legume din: ardei grasi, ceapa, cartof, pastarnac, morcov,
orez, rosii, suc de rosii, soia granule, legume deshidratate, sare,
piper, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 8 ardei grasi 2 cepe 1
cartof 1 pastarnac 1 morcov 1 ceasca de orez 2 rosii 1 ceasca suc de
rosii 1 ceasca de soia granule 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Chec cu mac si caise
29 November 2013
Chec
cu mac si caise din: oua, zahar, sare, faina, mac, mar, caise confiate,
ulei, praf de copt. Ingrediente: 5 oua 1 cana zahar 1 praf de sare 1
cana faina 250 g mac macinat 1 mar mic 100 g caise confiate 8 linguri
ulei 1 plic praf de copt Mod de preparare: Separi…
Read more »
Read more »
Salata sarbeasca (Ajvar)
29 November 2013
Salata
sarbeasca (Ajvar) din: ardei, vinete, usturoi, ceapa, ulei, sare,
piper, boia dulce, otet. Ingrediente: 500 g ardei rosii 250 g vinete 2
catei de usturoi 1 ceapa 50 ml ulei sare piper boia dulce putin otet
Mod de preparare: Speli vinetele şi ardeii şi le coci fie pe grătar, fie
în cuptor.…
Read more »
Read more »
Retete de post: Rizoto cu vinete
29 November 2013
Rizoto
cu vinete din: orez cu bob lung, vinete, boia, ceapa, usturoi, vin,
cascaval, piper, zahar, sare si ulei. Ingrediente: 300 g orez cu bob
lung 2 vinete potrivite 2 lingurite cu boia dulce 2 cepe 4-5 catei de
usturoi 1 pahar cu vin 1 lingurita cu cascaval uscat ras piper negru
macinat zahar sare ulei…
Read more »
Read more »
Clătite de peşte cu ciuperci
29 November 2013
Clătite
de peşte cu ciuperci din: oua, faina, lapte, file de peste, ciuperci,
ceapa, ulei, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 400 g
faina 1 l lapte 1 kg fileuri de peste (cod, merluciu, pastrav sau salau)
1/2 kg ciuperci 2 cepe 200 ulei 50 g unt 50 g cascaval sare si piper …
Read more »
Read more »
Orez cu carne de cocoş
29 November 2013
Orez
cu carne de cocoş din: orez, copane de cocos, piept de cocos, ardei
rgasi, morcovi, telina, ciuperci champignon, patrunjel verde, sare,
piper, ulei, foaie de dafin. Ingrediente: 200 g orez copanele si piept
de cocos 3 ardei grasi rosii 1 ceapa 2 morcovi 1/4 telina 400 g ciuperci
champignon cateva fire de patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piure de cartofi cu aroma de usturoi
29 November 2013
Piure
de cartofi cu aroma de usturoi din: cartofi, sare, unt, lapte, usturoi.
Ingrediente: 4-5 cartofi Sare 100gr unt 100ml lapte 3 catei de
usturoi Mod de preparare: Curatati cartofii, taiati cuburi, spalati
bine, apoi adaugati intr-o oala. Acoperiti cu apa si lasati la fiert
20-25 de minute. Adaugati sare. Scurgeti de…
Read more »
Read more »
Chili de curcan cu porumb si ceapa verde
29 November 2013
Chili
de curcan cu porumb si ceapa verde din: ceapa, ulei de masline,
chimion, carne de curcan, pasta de ardei iute, rosii, fasole, porumb,
tortilla, cheddar si ceapa verde. Ingrediente: 2 cepe, tocate marunt 1
lingura ulei de masline, plus extra pentru carne 2 lingurite chimion
macinat 500 g carne de curcan tocata 1 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Placinta sarbeasca cu telemea
29 November 2013
Placinta
sarbeasca cu telemea din: faina, ulei, untura, apa, ou, sare, telemea
de vaca, zahar, zahar vanilat. Ingrediente: pentru foi: 800-850 g faina
1/2 cana ulei 2 linguri untura 1 cana apa 1 ou 1 praf de sare pentru
umplutura: 1 kg telemea de vaca, uscata, nu foarte sarata 300-350 g
zahar 14 oua 50…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi cu varza
29 November 2013
Ciorba
de cartofi cu varza din: cartofi, varza, morcovi, bulion, ceapa, pasta
de ardei, concentrat de legume, sare, ulei, patrunjel, telina, suc de
lamaie si apa. Ingrediente: 8 cartofi 1/2 varza taiata marunt 3 morcovi
taiati cubulete mici 1 ceapa mare taiatamarunt 1 cana bulion 2 linguri
pasta de ardei 1 lingurita concentrat de legume 1…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tocanita de ciuperci cu verdeata
29 November 2013
Tocanita
de ciuperci din: ciuperci, ceapa, bulion, usturoi, patrunjel, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 700 g ciuperci 4-5 cepe potrivite 2 linguri
cu bulion 2 catei de usturoi 1 lingurita cu patrunjel sare piper ulei
Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi pune-o, împreună cu usturoiul
zdrobit, la călit în două linguri cu ulei şi…
Read more »
Read more »
Aperitive cu ardei
29 November 2013
Aperitive
cu ardei din: ardei verzi, ardei capia, mozzarella, piept de pui,
miere, otet balsamic, sare, piper, usturoi si ulei de masline.
Ingrediente: 4 ardei verzi 2 ardei capia 100 g mozzarella 250 g piept de
pui fiert 2 ardei portocalii o lingura miere 2-3 lingurite otet
balsamic sare piper 4-5 catei usturoi 3-4 lingri ulei…
Read more »
Read more »
Placintele cu varza
29 November 2013
Placintele
cu varza din: faina, lapte, ou, drojdie uscata, untura, sare, zahar,
varza dulce, ulei, piper, sare. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina
700 ml lapte 1 ou 2 plicuri (14 g) drojdie uscata 100 g untura cate 1
lingurita sare si zahar pentru umplutura: 1 varza dulce 100 ml ulei
piper negru macinat sare…
Read more »
Read more »
Clatite cu sos de ciocolata
29 November 2013
Clatite
cu sos de ciocolata din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar, ulei,
smantana, coaja de portocala, nuca, rom, frisca, ciocolata neagra, rom.
Ingrediente: pentru clatite: 2 oua 1 pahar faina 1 pahar lapte 1 pahar
apa minerala 1 lingura zahar 1 praf de sare 3-4 linguri ulei pentru
umplutura: 150 ml smantana dulce 150…
Read more »
Read more »
Supă de rădăcinoase şi curry
29 November 2013
Incinge
cuptorul la 200°C/gaz 6. Curăţă de coajă şi taie cubuleţe 300g de
morcovi, 450g de ridiche albă, 200g de cartofi dulci şi 300g de
păstârnac. Stropeşte-le cu 1 lingură ulei de măsline şi 2 linguri pudră
de curry. Amestecă bine şi dă la cuptor timp de 40 de minute, până se
înmoaie. Pune-le într-o…
Read more »
Read more »
Langosi cu gem
29 November 2013
Langosi
cu gem din: faina, drojdie uscata, smantana, zahar, oua, gem acrisor,
pudra de scortisoara, ulei, sare. Ingrediente: 400 g faina 1 pachet (7
g) drojdie uscata 300 g smantana 2 linguri zahar 3 oua 400 g gem de
preferinta acrisor 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie 1 lingurita
pudra de scortisoara 200…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza de casa cu sunca, cascaval si mozzarella
29 November 2013
Pizza
de casa cu sunca, cascaval si mozzarella din: faina, ou, apa, drojdie,
sare, ulei de masline, sunca de praga, carnati, cascaval, mozzarella,
sare, piper. Ingrediente pentru blat: 500 g faina 1 ou 1 cana de apa 1
plic drojdie uscata sare 3 lg ulei masline Ingrediente pentru
umplutura: 300gr sunca de praga 4-5 carnati…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carne de porc, varza si ardei iute
29 November 2013
Ciorba
cu carne de porc, varza si ardei iute din: carne de porc, varza, ceapa,
ardei, morcov, bulion de tomate, cimbru, marar, sare, ardei iuti.
Ingrediente: 1 kg carne de porc, cu os 1 varza dulce mare 1 ceapa 1
ardei 1 morcov 200 g bulion de tomate cateva fire de cimbru uscat marar
uscat…
Read more »
Read more »
Cocktail de Grepfrut
29 November 2013
Cocktail
de Grepfrut din: grepfrut, sirop de cirese, zeama de lamaie si apa
minerala. Ingrediente: 1/2 grepfrut 4 cl siropd e cirese 1 lingurita de
zeama de lamaie apa minerala sau naturala Mod de preparare:
Curatam grepfrutul, il desfacem felii si il taiem in bucati mici.
Bucatile impreuna cu celelalte ingrediente, le punem…
Read more »
Read more »
Mancare macedoneana de legume
29 November 2013
Mancare
macedoneana de legume din: vanata, dovlecei, cartofi, ardei gras, ulei
de masline, rosii, usturoi, sare, piper, menta si apa. Ingrediente: 1
vanata medie 2 dovlecei medii 2 cartofi mari 4 bucati ardei gras verde
ulei de masline 1 kg rosii bine coapte 1 capatana de usturoi sare piper 2
fire de menta proaspata 1 cana…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu ouă si tarhon
29 November 2013
Ciorbă
cu ouă si tarhon din: morcov, telina, ceapa, radacina de pastarnac,
ardei, faina, unt, tarhon, zahar, oua, verdeata, sare, piper, smantana.
Ingrediente: 1 morcov 1 telina mica 2 cepe 1 radacina de pastarnac 1
ardei 3 linguri faina 2 linguri unt sau ulei 2 linguri tarhon conservat
in otet 1 lingurita zahar 2 oua…
Read more »
Read more »
Cocktail cu gin
28 November 2013
Cocktail
cu gin din: kiwi, gin, suc de lamaie, sirop de zahar. Ingrediente: 1
kiwi 40 ml gin 10 ml suc de lamaie 20 ml sirop de zahar Mod de
preparare: Pune kiwiul şi rozmarinul în shaker. Cu o lingură sau un
pistil pisează-le bine. Toarnă restul ingredientelor şi apoi gheaţa până
la ¾…
Read more »
Read more »
Citricele si beneficiile pe care le au asupra organismului nostru
28 November 2013
Sezonul
citricelor este un prilej excelent de a consuma aceste fructe din
abundenta, datorita numeroaselor beneficii pe care le aduc acestea
sanatatii. Portocalele, madarinele, grapefruitul sau fructele de pomelo
sunt delicioase, revigorante si bogate in compusi numiti flavonoizi, cu
proprietati anticancerigene. Aceste substante importante s-au dovedit
eficiente in inhibarea proliferarii celulelor cancerigene si in
prevenirea…
Read more »
Read more »
3 Retete de Craciun
28 November 2013
Retete
de Craciun: Carnati de casa cu usturoi si cimbru Carnati de casa cu
usturoi si cimbru din: carne de porc, intestine subtiri de porc,
usturoi, sare, piper macinat, cimbru, boia de ardei iute. Ingrediente: 5
kg carne de porc 8 metri de intestine subtiri de porc 8 catei de
usturoi sare piper macinat cimbru…
Read more »
Read more »
3 Cocktail-uri aromate pentru masa de Craciun
28 November 2013
Retete
de cocktailuri pentru masa de Craciun: Cocktail savuros Cocktail
savuros din: zeama de lamaie, suc de struguri rosii, zahar si apa
minerala. Ingrediente: zeama a 4 lamai 20 cl suc de struguri rosii 5 cl
sirop de zahar sau 50 g zahar 1 l apa minerala Mod de preparare:
Turnam intr-o…
Read more »
Read more »
Vârsta maturităţii poate avea efecte asupra siluetei
28 November 2013
Alimente
pe care trebuie să le consumi după 30 de ani. Totuşi, asta nu înseamnă
că, după o anumită etapă a vieţii, cu siguranţă te vei îngrăşa. Din
contră, medicul specialist îţi spune ce trebuie să consumi ca să arăţi
excelent şi să fii în formă maximă! Necesarul caloric pentru femeile
care se află în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Negresa cu sos de ciocolata si migdale
28 November 2013
Negresa
cu sos de ciocolata si migdale din: unt, zahar, oua, cacao, faina,
esenta de vanilie, sare, migdale, bezele, zahar pudra, lapte.
Ingrediente: 300gr unt 2 cani de zahar 4 oua 4 linguri cacao 1/2 cana
faina 1 lingurita esenta de vanilie 1/4 lingurita de sare 1 cana migdale
maruntite 1 ceasca de bezele…
Read more »
Read more »
Ciorba de afine cu ciolan afumat
28 November 2013
Ciorba
de afine cu ciolan afumat din: ciolan, afine, oua, faina, sare, lapte,
smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 1 ciolan de 1 kg 1 lingura de
afine 2 oua 2 linguri faina sare 300 ml lapte 2 linguri smantana
patrunjel verde tocat Mod de preparare: Speli bine ciolanul si il pui
la fiert in 2…
Read more »
Read more »
Pui in crusta cu sos de branza
28 November 2013
Pui
in crusta cu sos de branza din: piept de pui, boia, alune, sare, piper,
branza mascarpone, branza brie, nucsoara, ghimbir, chivas, ulei de
masline, cartofi si unt. Ingrediente: 600 g piept d epui o lingurita
boia 100 g alune macinate sare piper negru macinat pentru sos: 100 g
branza mascarpone 100 g branza brie un…
Read more »
Read more »
Salata cu orez si pui
28 November 2013
Salata
cu orez si pui din: piept de pui, orez, mango, curry, ardei gras,
mazare, sare si maioneza. Ingrediente: 200 g piept de pui 200 g orez cu
bobul lung 1 mango 1/2 lingurita curry 1 ardei gras rosu 1 ardei gras
galben 25 g mazare 1/2 lingurita sare maioneza (din 2 oua si ulei) …
Read more »
Read more »
Retete de post: Ghiveci cu legume
28 November 2013
Ghiveci
cu legume din: varza de Bruxelles, ardei capia, ceapa rosie, orez,
sare, piper, boia iute, cimbru, ulei de masline si zeama de lamaie.
Ingrediente: 600 g varza de Bruxelles 2 ardei capia 2 cepe rosii 300 g
orez cu bobul rotund sare piper negru macinat o lingurita boia iute
cimbru verde si uscat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Foietaj cu ceapa
28 November 2013
Foietaj
cu ceapa din: foietaj, ceapa, masline, mar, usturoi, peste in ulei,
rosii, ulei, sare, piper si condiment vegetal. Mod de preparare: 250 g
foietaj (o foaie) 1/2 kg ceapa 100 g masline fara samburi 1 mar verde
mai mare 4 catei de usturoi 2 conserve de peste in ulei 2-3 osii ulei
sare piper condiment…
Read more »
Read more »
Mancare de legume si carne la cuptor
28 November 2013
Mancare
de legume si carne la cuptor din: cartofi, copane, ceapa, morcovi,
porumb, mazare, ardei gras, pasta de tomate, piper, ulei, condimente,
sare si apa. Ingrediente: 3 cartofi mari 7 copanele (sau copane si piept
de pui) 2 cepe potrivite 2 morcovi mai mari 1 cutie porumb fiert 1 mana
mazare verde (din conserva) 1 conserva…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu aroma de capere
28 November 2013
Chiftelute
cu aroma de capere din: chifla, lapte, ceapa, unt, carne tocata,
mustar, maghiran, patrunjel, sare, piper, ulei, capere si fileuri de
sardele. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi circa 75 ml lapte caldut 1
ceapa 60 g unt 600 g carne tocata mixta 5 oua 1 lingura mustar 1
lingurita maghiran uscat 4 linguri patrunjel…
Read more »
Read more »
Cartofi cu smantana si ficatei
28 November 2013
Cartofi
cu smantana si ficatei din: ficatei de pui, cartofi, smantana, oua,
sare, piper si condimente. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 1 kg
cartofi 200 g smantana 2 oua sare piper condimente Mod de preparare:
Speli ficatul de pui, îl scurgi bine de apă şi îl pui în tigaie în puţin
ulei, acoperind totul…
Read more »
Read more »
Cocktail savuros
28 November 2013
Cocktail
savuros din: zeama de lamaie, suc de struguri rosii, zahar si apa
minerala. Ingrediente: zeama a 4 lamai 20 cl suc de struguri rosii 5 cl
sirop de zahar sau 50 g zahar 1 l apa minerala Mod de preparare:
Turnam intr-o cana zeama de lamaie, sucul de struguri si siropul…
Read more »
Read more »
Retete de post: Plăcintă cu mere si nuci
28 November 2013
O
reteta savuroasa de Plăcintă cu mere si nuci din: faina, sare,
margarina, iaurt de soia, coaja de mere, coaja de lamaie, zahar tos,
scortisoara, zahar vanilat, nuci si zahar pudra. Ingrediente: pentru
aluat: 420 g faina un praf sare 250 g margarina 125 g iaurt de soia
pentru umplutura: un kg de mere coaja…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich-uri cu bacon, rosii si avocado
28 November 2013
Sandwich-uri
cu bacon, rosii si avocado din: bacon, chifle, rosie, avocado, branza
albastra, maioneza, piper. Ingrediente: 8 felii de bacon 4 chifle 1
rosie, feliata 1 avocado, feliat 4 linguri branza albastra, maruntita 2
linguri de maioneza ½ lingurita piper Mod de preparare: Intr-o
tigaie adaugati baconul si prajiti pe fiecare parte…
Read more »
Read more »
Lichior de struguri
28 November 2013
Lichior
de struguri din: struguri rosii, cuisoare, alcool, zahar si pastaie de
vanilie. Ingrediente: 1 kg struguri rosii 3 cuisoare 800 ml alcool de 90
de grade 200 g zahar o pastaie de vanilie Mod de preparare: Speli
boabele de struguri, le speli şi le mărunţeşti, apoi le pui într-o
cratiţă pe foc şi…
Read more »
Read more »
Supă picantă de năut şi vinete
28 November 2013
Sotează
1 ceapă tocată într-o lingură ulei de măsline încins într-o cratiţă
mare. Adaugă 2 linguri de harissa şi amestecă timp de 2 minute. Pune în
cratiţă 2 vinete tăiate cubuleţe şi tăvăleşte-le prin sosul format.
Toarnă peste ele 400g de roşii din conservă, 400g de năut din conservă
şi 500ml de apă. Adu totul…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mure si coaja de portocala
28 November 2013
Prajitura
cu mure si coaja de portocala din: branza dulce, frisca, piscoturi,
lapte, zahar pudra, coaja de portocala, gelatina si mure. Ingrediente:
400 g branza dulce 250 g frisca batuta 100 g piscoturi 200 ml lapte 200 g
zahar pudra coaja rasa de la 1 portocala 30 g gelatina 150 g mure Mod
de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supă-cremă de fasole
28 November 2013
Supă-cremă
de fasole din: fasole, apa, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline,
rosii, seminte de fenicul, seminte de chimen, busuioc, condimente, sare,
piper si parmezan. Ingrediente: 600 g fasole fiarta 900 ml apa 4 catei
de usturoi 1 ceapa rosie 5 linguri ulei de masline 4 rosii 1 lingurita
seminte de fenicul 1 lingurita seminte…
Read more »
Read more »
Paine (Lepinja)
28 November 2013
Paine
(Lepinja) din: faina, sare, zahar, apa, lapte dulce integral, drojdie
uscata, ulei. Ingrediente: 350 g faina 1 lingurita de sare 1 lingura
zahar 100-150 ml apa 2 linguri lapte dulce integral 1 plic (7 g) drojdie
uscata 1 lingura unt sau ulei Mod de preparare: Presari drojdia
peste laptele călduţ…
Read more »
Read more »
Tarta cu carne tocata si legume
28 November 2013
Tarta
cu carne tocata si legume din: cartofi, sare, faina, unt, ceapa, ardei
gras, ulei de masline, carne tocata mixta, piper, boia dulce, smantana,
lapte si bulion. Ingrediente: 150 g cartofi fainosi sare 150 g faina 80 g
unt moale 2 cepe 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 1 ardei gras
verde 4 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crutoane cu aroma de rozmarin
28 November 2013
Crutoane
cu aroma de rozmarin din: bagheta, paine neagra, paine cu tarate de
ovaz, frunze de rozmarin, unt, parmezan, praf de usturoi, patrunjel,
sare, ulei de masline. Ingrediente: 1 bagheta 1 paine neagra sau paine
cu tarate de ovaz frunze de rozmarin proaspete ¾ cub de unt 1 cana de
parmezan ½ lingurita praf…
Read more »
Read more »
Pljeskavica sarbeasca
28 November 2013
Pljeskavica
sarbeasca din: carne de vita, carne de porc, ceapa, usturoi, ulei,
slanina afumata, cascaval, sare, piper, boia iute, cimbru, ceapa rosie,
varza alba, morcov, rosii, mustar, chifle. Ingrediente: 650 g carne de
vita 150 g carne de porc 1 ceapa 1-2 linguri ulei 3 catei de usturoi
50-100 g slanina afumata 150-200 g cascaval…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu brânză pane
28 November 2013
Dovlecei
cu brânză pane din: dovlecel, oua, apa minerala, paine, branza de oi,
sare, piper, boia de ardei, frunze de patrunjel si ulei. Ingrediente: 1
dovlecel mare 2 oua 2-3 linguri apa minerala 50 g paine alba 50 g branza
de oi sare piper negru boia de ardei dulce 1 lingura frunze de
patrunjel tocat ulei…
Read more »
Read more »