luni, 9 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #32

Retete pentru Craciun:

Cornulete cu nuca si gem

6 December 2013
Cornulete_cu_nuca_si_gemCornulete cu nuca si gem din: margarina, lamaie, faina, zahar pudra, apa calda, coaja de lamaie, sare, nuci, gem de prune. Ingrediente: 1 pachet de margarina la temperatura camerei 1 lamaie 400 g faina 50 g zahar pudra 75 ml apa calda coaja rasa de la o lamaie sare pentru umplutura: 250 g nuci maruntite…
Read more »





Pateuri cu ciuperci, ceapa verde si varza

6 December 2013
Pateuri_cu_ciuperci_ceapa_verde_si_varzaPateuri cu ciuperci, ceapa verde si varza din: foi de placinta, ciuperci, morcov, telina, ceapa verde, foi de varza, sos de soia, piper, ulei. Ingrediente: 400 g foi de placinta 5 ciuperci 1 morcov 1 telina 2 fire de ceapa verde 2 foi de varza sos de soia piper ulei   Mod de preparare: Taie…
Read more »





Chec din carne de curcan

6 December 2013
Chec_din_carneChec din carne din: carne de curcan, piept de curcan, bacon, smantana, oua, ceapa, usturoi, ulei, piper alb si sare. Ingrediente: 500 g carne de curcan tocata 1 piept de curcan 250 g bacon feliat 200 g smantana 4 oua 2 cepe 4 catei de usturoi ulei piper alb sare     Mod de preparare: Curăţă…
Read more »





Hummus cu paprica si patrunjel verde

6 December 2013
Hummus_cu_paprica_si_patrunjel_verdeHummus cu paprica si patrunjel verde din: naut, pasta de susan, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, patrunjel verde, sare, boia, lipie. Ingrediente: 1 conserva naut 2 linguri cu pasta de susan (tahini) 2 linguri cu zeama de lamaie 2 linguri cu ulei de masline 1 catel de usturoi (facultativ) patrunjel verde sare boia…
Read more »





Tarta cu prune si crema

6 December 2013
Tarta_cu_prune_si_cremaTarta cu prune si crema din: aluat de tarta, migdale, zahar tos, unt, oua, esenta de migdale, faina, gem de prune, zahar pudra, zahar vanilinat, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g aluat de tarta 100 g migdale oparite si curatate de coaja 100 g zahar tos 60 g unt nesarat 2 oua, batute cateva picaturi…
Read more »





Vin fiert cu scortisoara si cuisoare

5 December 2013
Vin_fiert_cu_scortisoara_si_cuisoareVin fiert cu scortisoara si cuisoare din: vin rosu sec, cuisoare, scortisoara, zahar, portocala. Ingrediente: 1 l vin rosu sec 2-3 cuisoare 2 batoane de scortisoara 100 g zahar 1 portocala       Mod de preparare: Torni vinul intr-un vas si pui toate ingredientele, in afara de portocala. Le dai cateva clocote, opresti focul…
Read more »





Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata, frisca si caramel

5 December 2013
Tort_cu_crema_de_ciocolata_frisca_si_caramel_17Tort cu crema de ciocolata si frisca din: lapte, fulgi de ciocolata, apa rece, amidon, lapte condensat, oua, esenta de vanilie, unt, ciocolata, frisca, zahar, caramel, blat de tort.   Ingrediente: 2/3 cana de lapte ¾ ceasca fulgi de ciocolata 1/4 ceasca de apa rece 2 linguri amidon 1 cutie lapte condensat 3 oua, batute…
Read more »





Cocktail Come On

5 December 2013
Cocktail_Come_OnCocktail Come On din: sirop de migdale, zeama de lamaie, suc de grepfrut, suc de portocale, suc de ananas, apa minerala, ananas, kiw si cirese. Este un coktail non alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de migdale 3 cl zeama de lamaie 4 cl suc de grepfrut 4 cl suc de portocale 6 cl suc de ananas…
Read more »





Copanele cu rozmarin

5 December 2013
Copanele_cu_rozmarinO reteta savuroasa de Copanele cu rozmarin din: copane de pui, sare, piper, boia, miere, ulei, rozmarin, usturoi si cartofi. Ingrediente: 16 copane de pui sare piper boia dulce 20 g miere ulei pentru prajit rozmarin 6 catei usturoi 800 g cartofi   Mod de preparare: Se iau copanele de pui, se curăţă de pieliţe,…
Read more »





Supa de fasole cu sfecla rosie

5 December 2013
Supa_de_fasole_cu_sfecla_rosieSupa de fasole cu sfecla rosie din: fasole boabe, sfecla rosie, cimbru, morcov, suc de rosii, hrean si ulei. Ingrediente: 800 g fasole boabe 1 sfecla rosie potrivita 5 crengute de cimbru verde 1 morcov 500 ml suc de rosii 1 lingurita de hrean ras ulei   Mod de preparare: Pui la inmuiat fasolea pentru cateva…
Read more »





Somon cu sos de piper

5 December 2013
Somon_cu_sos_de_piperO reteta savuroasa de Somon cu sos de piper din: file de somon, unt, faina, lapte, sare, nucsoara, piper, cartofi natur si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de somon 2-3 lamai pentru sosul de piper: 100 g unt 2 lingurite faina 350 ml lapte sare un praf nucsoara piper boabe si macinat pentru garnitura: 400…
Read more »





Deliciu cu orez

5 December 2013
Deliciu_cu_orez.pngO reteta delicioasa de desert cu: orez, lapte, oua, zahar, coaja de lamaie. Ingrediente: 500 ml lapte 3 ouă 4 linguri zahăr 150 g orez coaja rasă de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: Se fierbe orezul în lapte cu un praf de sare. Când es­te aproape fiert, se adaugă zahă­rul. Se dă deo­parte…
Read more »





Prajitura cu crema de fisic

5 December 2013
Prajitura_cu_crema_de_fistic.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: piscoturi, smantana, praf de frisca, zahar, compot de ananas, esenta de fitic, colorant alimentar verde, gelatina, zmeura, fistic crud. Ingrediente: 1 pachet de pişcoturi 500 g smântână, grasă 2 plicuri, praf de frişcă 100 g zahăr 200 ml zeamă de compot de ananas 2 esenţe de fistic 1 picătură…
Read more »





Tort-aperitiv cu masline

5 December 2013
Tort_aperitiv_cu_masline.pngO reteta delicioasa de tort aperitiv cu: paine integrala, crema de branza, branza de vaci, unt, masline verzi umplute cu gogosari, pate de porc, smantana, cascaval afumat, alune sarate, marar, sare, boia dulce. Ingrediente: 1 pâine feliata  intermediara 250 g crema de branza simpla 300 g branza de vaci 150 g unt 100 g masline…
Read more »





Desert cu vanilie

5 December 2013
Desert_cu_vanilie.pngO reteta delicioasa de desert cu: desert, lapte, baton de vanilie, galbenusuri, zahar, faina, sare, jelul. Ingrediente: 500 ml lapte 1 baton de vanilie 5 gălbenuşuri 120 g zahăr 75 g făină 1 praf de sare 1 plic jeleu roşu pentru tort   Mod de preparare: Se taie batonul de vanilie pe lung şi se…
Read more »





Terina cu branza

5 December 2013
Terina_cu_branza.pngO reteta delicioasa de aperitiv cu: patrunjel verde, busuioc, ardei copti, telemea de oaie, branza dulce, smantana, gelatina, ulei de masline, piper. Ingrediente: 2 legături pătrunjel verde 4 frunze busuioc 6-7 ardei copţi conservaţi 400 g telemea de oaie 5 linguri brânză dulce 100 g smântână 1 plic gelatină 1 lingura ulei de masline piper…
Read more »





Salata cu pui si portocale

5 December 2013
Salata_cu_pui_si_portocaleSalata cu pui si portocale din: portocale, castraveti, salata verde, piept de pui, zahar, vin, hrean, ulei de masline, zeama de lamaie, sare grunjoasa, piper si otet balsamic. Ingrediente: 3 portocale mari 3-4 castraveti o salata verde 400 g piept de pui pentru vinegreta: 2 linguri zahar 30 ml vin alb dulce o lingurita hrean 3…
Read more »





Reteta zilei: Paste umplute cu carne de vita

5 December 2013
Paste_umplute_cu_carne_de_vita_12Paste umplute cu carne de vita  din: paste, carne tocata de vita, condimente, fasole neagra, branza cheddar, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, ardei iute, supa de pui, smantana, avocado, suc de limeta, coriandru, chimen, sare, fulgi de ardei rosu.   Ingrediente: 1 cutie paste sub forma de cochilii 1 kg carne tocata de vita…
Read more »





Pacheţele de ciuperci

5 December 2013
Pachetele_de_ciuperciO reteta savuroasa de Pacheţele de ciuperci din: orez, ciuperci, dovlecei, ceapa, unt, parmezan, piper si sare. Ingrediente: 1/2 cana cu orez 250 g ciuperci 2 dovlecei 1 ceapa 100 g unt 1 lingura cu parmezan piper sare   Mod de preparare: Spală dovleceii, înde¬părtează cotorul, taie-i în felii subţiri, opăreşte-i în apă cu sare…
Read more »





Ciorba ardeleneasca

5 December 2013
Ciorba_ardeleneascaCiorba ardeleneasca din: cartofi, rasol de vitel, fasole verde, bors, morcovi, ceapa, ardei, sare, piper, paprika, patrunjel si leustean. Ingrediente: 6 cartofi un kg rasol de vitel 200 g fasole verde pastai un l bors 2-3 morcovi 2 cepe 1-2 ardei sare piper o lingura paprika o legatura patrunjel o legatura leustean   Mod de preparare:…
Read more »





Terină cu ardei copt

5 December 2013
Terina_cu_ardei_coptTerină cu ardei copt din: ardei capia, dovlecei, sunca, branza de vaci, unt, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 8 ardei capia 2 dovlecei 100 g sunca 200 g branza de vaci 250 g unt zeama de lamaie sare   Mod de preparare: Coace ardeii şi curăţă-i de coajă, cotor şi se­minţe. Curăţă dovleceii de coajă,…
Read more »





Spaghete în vinete

5 December 2013
Spaghete_în_vineteSpaghete în vinete din: spaghete, vinete, mozzarella, rosii, usturoi, busuioc, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: 500 g spaghete 2 vinete 200 g mozzarella 4 rosii 5 catei de usturoi busuioc ulei de masline piper sare   Mod de preparare: Pune pastele la fiert în apă cu sare, iar după circa şapte minute, scurge-le. Intre…
Read more »





Fursecuri cu gem si bezea

5 December 2013
Fursecuri_cu_gem_si_bezeaFursecuri cu gem si bezea din: faina, zahar, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahar vanilat, unt, oua, gem de capsuni, gelatina, albusuri. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 150 g zahar sare 3/4 linguri praf de copt 1/4 lingura bicarbonat de sodiu 2 pliculete zahar vanilat 12 linguri unt la temperatura camerei 3…
Read more »





Trigoane cu piept de pui si praz

5 December 2013
Trigoane_cu_piept_de_pui_si_prazTrigoane cu piept de pui si praz din: foi de placinta, piept d epui, praz, ciuperci, smantana, vin alb, usturoi, susan, ulei. Ingrediente: foi de placinta 2 piepti de pui 2 fire de praz 100 g ciuperci 2 linguri cu smantana 50 ml vin alb 1 catel de usturoi susan ulei   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu carne de porc si sos de maioneza cu usturoi

5 December 2013
Sandwich_cu_carne_de_porc_si_sos_de_maioneza_cu_usturoi_12Sandwich cu carne de porc si sos de maioneza cu usturoi din: carne de porc, baghete, ceapa, ardei iute, cascaval, maioneza, patrunjel, usturoi, suc de portocale, limeta, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 baghete 2 cepe 1 cana ardei iute, cuburi 8 felii cascaval 1 cana maioneza 1 lingura patrunjel 3…
Read more »





Specialitate a la grec

5 December 2013
Specialitate_a_la_grecSpecialitate a la grec din: vinete, carne tocata, ceapa, usturoi, sare, piper, cimbru, ulei de masline, cascaval, suc de rosii si patrunjel. Ingrediente: 4 vinete 500 g carne tocata 2-3 cepe 2 catei usturoi sare piper negru macinat cimbru proaspat si uscat ulei de masline pentru prajit 100 g cascaval ras 200 ml suc de rosii…
Read more »





Vinete aromate

5 December 2013
Vinete_aromateVinete aromate din: ceapa, vinete, rosii, dovlecei, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, busuioc si rozmarin. Ingrediente: 4 cepe albe 3 vinete 6 rosii 3 dovlecei 7 catei de usturoi 6 linguri ulei de masline sare piper cimbru busuioc rozmarin   Mod de preparare: Cureţi ceapa, ştergi cu un şervet vinetele, dovleceii şi roşiile şi…
Read more »





Piept de pui la gratar cu iaurt si condimente

5 December 2013
Piept_de_pui_la_gratar_cu_iaurt_si_condimentePiept de pui la gratar cu iaurt si condimente din: file de piept de pui, iaurt, cimbrisor, arpagic, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 600 g file de piept de pui 200 ml iaurt natur cimbrisor proaspat busuioc proaspat arpagic sare piper alb ulei de masline   Mod de preparare: Tai pieptul de pui în…
Read more »





Fasole cu carnati si carne de porc

5 December 2013
Fasole_cu_carnati_si_carne_de_porcFasole cu carnati si carne de porc din: carnati, carne de porc, fasole, ulei, ceapa, usturoi, suc de rosii, frunze de dafin, sare, piper. Ingrediente: 4 carnati 300 g carne de porc 500 g fasole 50 ml ulei 2 cepe 4 catei de usturoi 200 ml suc de rosii 2 frunze dafin sare piper  …
Read more »





Chec cu mere, nuci si scortisoara

5 December 2013
Chec_cu_mere_nuci_si_scortisoaraChec cu mere, nuci si scortisoara din: mere, unt, zahar, oua, fiana, praf de copt, zahar pudra, scortisoara, nuci. Ingrediente: 500 g mere 1 pachet de unt 250 g zahar 4 oua 300 g faina 2 lingurite praf de copt zahar pudra 2 lingurite scortisoara 100 g nuci   Mod de preparare: Speli merele, le…
Read more »





Piept de vitel umplut

5 December 2013
Piept_de_vitel_umplutPiept de vitel umplut din: piept de vitel, prune, pesmet, ou, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg piept de vitel (bucata intreaga) 300 g prune afumate fara samburi 2 linguri pesmet 1 ou 100 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţă carnea de pieliţe şi de grăsimea în exces,…
Read more »





Placinta cu iaurt si stafide

5 December 2013
Placinta_cu_iaurt_si_stafidePlacinta cu iaurt si stafide din: faina, apa, otet, sare, ulei, iaurt, oua, zahar, praf de copt, zahar vanilat, stafide. Ingrediente: 500 g faina 1 pahar cu apa calduta 4 linguri cu otet 1 lingurita cu sare ulei pentru uns pentru umplutura: 1 kg iaurt 7 oua 8 lingurite cu zahar 1 pliculet praf de…
Read more »





Icre de fasole cu ceapa verde

5 December 2013
Icre_de_fasole_cu_ceapa_verdeIcre de fasole cu ceapa verde din: fasole, ceapa verde, morcov, usturoi, unt. Ingrediente: 500 g fasole 1 legatura ceapa verde 1 morcov 2 catei de usturoi 50 g unt   Mod de preparare: Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. A doua zi, o pui la fiert. Schimbi apa de 2-3 ori până se înmoaie…
Read more »

Reteta zilei: Budinca de ciuperci cu legume si verdeata

5 December 2013
Budinca_de_ciuperci_cu_legume_si_verdeata_08Budinca de ciuperci cu legume si verdeata din: paine, telina, ceapa, ciuperci, cimbru, rozmarin, patrunjel, supa de pui, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 felie paine 2 cesti telina, cuburi 2 cesti ceapa, cuburi 2 cesti de ciuperci, cuburi 8-10 crengute cimbru, tocat 3 crengute de rozmarin , tocat 1/4 ceasca patrunjel, tocat 3 cesti de…
Read more »





Săculeţi-surpriză din clătite

5 December 2013
Saculeti_surpriza_din_clatiteSăculeţi-surpriză din clătite din: ton, peste afumat, frunze de salata, ceapa rosie, porumb, lamaie, patrunjel verde, sare, oua, faina, lapte si sare. Ingrediente: 2 conserve cu ton in suc propriu 1 peste afumat 4 frunze de salata 1 ceapa rosie 1 lingura cu porumb 1 lamaie patrunjel verde sare pentru clatite: 2 oua 2 cani faina…
Read more »





Vinete cu doua creme

5 December 2013
Vinete_cu_doua_cremeVinete cu doua creme din: vinete, cartofi, rosii, miez de nuca, usturoi, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 vinete 500 g cartofi 1 kg rosii 20 bucati miez de nuca 10 catei de usturoi 2 legaturi de  patrunjel verde sare piper ulei   Mod de preparare: Speli vinetele si le tai in rondele mai groase,…
Read more »





Prajitura cu prune si frisca

5 December 2013
Prajitura_cu_prune_si_friscaPrajitura cu prune si frisca din: prune, frisca, iaurt, miere, zeama de lamaie si cocos. Ingrediente: 12 prune de marime medie 100 ml frisca lichida 100 g iaurt natural 1 lingura miere 2 linguri zeama de lamaie 30 g cocos   Mod de preparare: Bati frisca pana se intareste, apoi incorporezi mierea, iaurtul si sucul de…
Read more »





Ruladă de curcan cu brânză

5 December 2013
Rulada_de_curcan_cu_branzaRuladă de curcan cu brânză din: piept de curcan, branza de vaci, ceapa, sunca, patrunjel, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 250 g branza de vaci 1 ceapa 4 felii de sunca 2 oua 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Taie pieptul de curcan în aşa fel încât să…
Read more »





Cornulete gustoase

5 December 2013
Cornulete_gustoaseCornulete gustoase din: gem de prune, nuca, esenta de vanilie, zahar pudra, faina, ulei, bors si sare. Ingrediente: gem de prune nuca zdrobita esenta de vanilie zahar pudra vanilat pentru aluat: 550 g faina 1/2 pahar cu ulei 1/2 pahar cu bors sare   Mod de preparare: Pune borcanul cu gem în baie de aburi până…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu unt de arahide si ciocolata

4 December 2013
Prajitura_cu_unt_de_arahide_si_ciocolata_05Prajitura cu unt de arahide si ciocolata din: unt de arahide, crema de ciocolata, apa, ulei de canola, oua, unt, lapte, ciocolata.   Ingrediente: 1 cutie unt de arahide 1 cutie crema de ciocolata 2/3 cana de apa 1/3 ceasca ulei de canola 2 oua 2 linguri de unt 2 linguri de lapte Ingrediente glazura:…
Read more »





Cocktail Greenland

4 December 2013
Cocktail_GreenlandCocktail Greenland din: frunze de menta, sirop de menta, sirop de zahar, zeama de lamaie, apa minerala si limeta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 frunze de menta 3 cl sirop de menta 1 cl sirop de zahar 4 cl zeama de lamaie apa minerala carbogazoasa o felie de limeta     Mod de preparare:…
Read more »





Chiftele cu sos de ceapa

4 December 2013
Chiftele_cu_sos_de_ceapaChiftele cu sos de ceapa din: ulei, frunze de salvie, ceapa, spata de porc, ficat de porc, nucsoara, zahar, otet de vin, faina, supa de vita, patrunjel, piure si legume. Ingrediente: ulei, pentru uns 1 lingura frunze de salvie tocate 1 ceapa tocata marunt 500 g spata de porc 300 g ficat de porc 1/2 lingurita…
Read more »





Blanchetă de porc cu vinete coapte

4 December 2013
Blancheta_de_porc_cu_vinete_coapteBlanchetă de porc cu vinete coapte din: carne de porc, vinete, ceapa, usturoi, boia, piper, unt, smantana, faina, parmezan, sare, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 700 g carne de porc 4 vinete lungi si subtiri 4 cepe potrivite 2-3 catei de usturoi 1 lingurita cu boia dulce 1 lingurita cu piper negru macinat 1 lingurita cu…
Read more »





Tocana savuroasa de pui

4 December 2013
Tocana_savuroasa_de_puiTocana savuroasa de pui din: supa de pui, unt de arahide, ceapa, ulei de floarea soarelui, ghimbir, pudra de ardei, chimion, coriandru, ardei iute, foi de dafin, rosii, pulpe superioare, cartofi, ardei grasi, orez si lime. Ingrediente: 500 ml supa de pui, incalzita 350 g unt de arahide cremos 2 cepe, taiate pe jumatate si feliate…
Read more »





Covrigei cu cacao si zahar

4 December 2013
Covrigeri_cu_cacao_si_zaharCovrigeri cu cacao si zahar din: zahar, cacao, unt, sare, faina, albus. Ingrediente: 150 g zahar 4 linguri cacao 4 linguri unt la temperatura camerei sare 150 g faina 1 albus batut spuma   Mod de preparare: Amesteci untul, zahărul şi sarea cam 3 minu­te, până se transformă într-o cremă. Adaugi al buşul şi mai…
Read more »





Salata de fasole cu sunca si sfecla rosie

4 December 2013
Salata_de_fasole_cu_sunca_si_sfecla_rosieSalata de fasole cu sunca si sfecla rosie din: fasole, sunca, sfecla rosie, gogosar, praz, patrunjel, sare, piper, ulei, otet, ceapa verde. Ingrediente: 300 g fasole cu bob mare 100 g sunca 1 sfecla rosie 1 gogosar 1 fir de praz patrunjel sare piper 2 lingurite ulei 3 lingurite otet 3 fire ceapa verde  …
Read more »





Prăjitură cu jeleu de sfeclă

4 December 2013
Prajitura_cu_jeleu_de_sfeclaO reteta savuroasa de Prăjitură cu jeleu de sfeclă din: foi de pandispan, dulceata de visine, sfecla, zahar, vin, agar agar, ricotta, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 2 foi de pandispan dulceata de visine pentru jeleu: 800 g sfecla 2 lingurite cu zahar 2 lingurite cu vin rosu dulce 20 g agar-agar sare…
Read more »





Aripioare în aluat crocant

4 December 2013
Aripioare_în_aluat_crocantAripioare în aluat crocant din: aripioare, oua, bere blonda, faina, cimbru, sare, piper si ulei. Ingrediente: 12 aripioare intregi 2 oua bere blonda faina cimbru sare piper ulei   Mod de preparare: Sărează şi piperează aripile şi lasă-le la frigider o jumătate de oră. Bate ouăle, adaugă făina, un praf de sare şi unul de cimbru…
Read more »





Tort sarlota

4 December 2013
Tort_sarlotaO reteta savuroasa de Tort sarlota din: galbenusuri, lapte, zahar, rom, gelatina, zahar vanilat, cacao, frisca si piersici. Ingrediente: 4 galbenusuri 200 ml lapte 200 g zahar 3 linguri rom 50 g gelatina 2 plicuri zahar vanilat 1 lingura cacao 200 ml frisca lichida pentru decor: 200 ml frisca lichida 200 g piersici (sau orice…
Read more »





Pizza cu aluat de cartofi

4 December 2013
Pizza_cu_aluat_de_cartofiPizza cu aluat de cartofi din: cartofi, faina, ceapa, ou, ulei, lapte, suc de rosii, mozzarella, sunca, ciuperci, masline, busuioc si oregano. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g faina 1 ceapa 1 ou ulei 50 ml lapte pentru umplutura: 200 ml suc de rosii 200 g mozzarella 150 g sunca 1-2 ciuperci masline busuioc oregano  …
Read more »





Reteta zilei: Supa de porc cu fasole si salata

4 December 2013
Supa_de_porc_cu_fasole_si_salata_12Supa de porc cu fasole si salata din: carne de porc, fasole, supa de pui, ceapa, napi, cartofi, carnati picanti, salata creata.   Ingrediente: 1/2 kg carne de porc, cuburi 2 cutii de fasole supa de pui 1 ceapa, cuburi 2 napi, cuburi 2 cartofi cuburi 500gr carnati picanti 1 salata creata, tocata   Mod…
Read more »





Friptura cu struguri si sfecla

4 December 2013
Friptura_cu_struguri_si_sfeclaFriptura cu struguri si sfecla din: pulpa de porc, struguri, suc de rosii, ceapa, faina, cuisoare, dafin, busuioc, cimbru, sare, piper, ulei, sfecla rosie si rosii cherry. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 250 g struguri negri 150 ml suc de rosii (sau o conserva de rosii decojite) 1 ceapa mica 100 g faina 2 cuisoare…
Read more »





Plachie de vinete

4 December 2013
Plachie_de_vineteO reteta savuroasa de plachie de vinte din: vinete, ulei, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, faina, ardei grasi, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete lunguiete 100 ml ulei 2 cepe 7-8 catei de usturoi 4-5 rosii 1 legatura patrunjel verde 60g faina 2 ardei grasi sare piper   Mod de preparare: Speli vinetele, le cureti de…
Read more »





Bors de pui cu mazare

4 December 2013
Bors_de_pui_cu_mazareBors de pui cu mazare din: pui, mazare, ceapa, salata verde, ulei si bors. Ingrediente: 1 pui 500 g mazare 1 ceapa 1 salata verde 2 linguri ulei bors dupa gust   Mod de preparare: Speli puiul, il tai bucati si il rumenesti in ulei. Stingi apoi cu putina apa, acoperi vasul si lasi puiul sa…
Read more »





Strudel cu pere si crema

4 December 2013
Strudel_cu_pere_si_cremaO reteta savuroasa de Strudel cu pere si crema din: aluat, pere, zahar, unt, zahar vanilinat si budinca de vanilie. Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj (450 g) 4-5 pere 5+3 linguri de zahar 50 g unt 1 plic zahar vanilinat 1 plic budinca de vanilie   Mod de preparare: Lasi foile de aluat la dezghetat…
Read more »





Minitarte cu ciuperci

4 December 2013
Minitarte_cu_ciuperciMinitarte cu ciuperci din: faina, vin, ulei de floarea soarelui, praf de copt, cimbru, sare, ciuperci, smantana, oua, unt, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g faina 250 ml vin alb sec 250 ml ulei de floarea soarelui 1 lingura cu praf de copt cimbru sare pentru umplutura: 500 g ciuperci 200 g smantana 2 oua unt…
Read more »





Retete culinare: Gogoşi umplute

4 December 2013
Gogosi_umpluteGogoşi umplute din: lapte batut, faina, ou, praf de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie, gem de capsune, sare si ulei. Ingrediente: 200 ml lapte batut 150 g faina 1 ou 1 lingurita rasa cu praf de copt (sau bicarbonat) coaja de lamaie esenta de vanilie gem de capsune sare ulei   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Paste umplute cu branza si sos de spanac

4 December 2013
Paste_umplute_cu_branza_si_sos_de_spanac_10Paste umplute cu branza si sos de spanac din: paste rigatoni, mozzarella, parmezan, branza maruntita, ricotta, busuioc, oregano, patrunjel, unt, spanac, usturoi, lapte de soia, sare, piper.   Ingrediente: 1 pachet paste rigatoni 2 linguri mozzarella, tocata 2 linguri parmesan, ras 2 linguri branza maruntita 2 cesti branza ricotta ¼ ceasca busuioc proaspat 1 lingurita…
Read more »





Cosulet cu linte

4 December 2013
Cosulet_cu_linteCosulet cu linte din: faina, margarina, apa, otet, linte verde, morcov, ardei, rosie, ceapa, cartof, ulei de masline, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 350 g faina 250 g margarina 100 ml apa 1 lingura otet pentru umplutura: 250 g linte verde 1 morcov potrivit 1 ardei 1 rosie 1 ceapa 1 cartof mare…
Read more »





Chipsuri din mere

4 December 2013
Chipsuri_din_mereChipsuri din mere din: mere, zahar, scortisoara si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 mere 2 linguri de zahar 1/2 lingurita de scortisoara zeama de la 1/2 lamaie   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 100°C, activând funcţia de ventilaţie. Umple un castron cu apă rece, în care adaugă zeama de lămâie. Spală merele, taîe-le în felii…
Read more »





Rulouri de somon cu legume

4 December 2013
Retete_2Rulouri de somon cu legume din: somon, ardei gras, telina, castravete, marar, iaurt, usturoi, castravete si sare de mare. Ingrediente: somon felii cate 1 ardei gras rosu si galben 1/2 telina radacina 1 castravete marar pentru sos: iaurt 1 catel de usturoi 1/2 castravete sare de mare   Mod de preparare: tai legumele felii subtiri, gen…
Read more »





Prăjitura cu dovleac şi caramel

4 December 2013
Prajitura_cu_dovleac_si_caramelPrăjitura cu dovleac şi caramel din: dovleac, ulei de floarea soarelui, zahar brun, oua, faina, bicarbonat, ghimbir, crema de branza de vaci, sos caramel, caise deshidratate. Ingrediente: 400 g dovleac, curatat de coaja 175 ml ulei de floarea soarelui 250 g zahar brun 2 oua 175 g faina cu factor de crestere, cernuta 3/4 lingurita…
Read more »





Piept de pui umplut cu varza rosie

4 December 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_varza_rosiePiept de pui muplutr cu varza din: piepti de pui, varza rosie, faina, otet, ulei, piper, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 1/4 varza rosie 2 linguri cu faina 2 linguri cu otet ulei piper sare   Mod e preparare: Taie pieptul de pui în două, apoi crestează fiecare bucată într-o parte, cât să faci…
Read more »





Cornulete cu gem

4 December 2013
Cornulete_cu_gem.pngO reteta delicioasa de cornulete cu: bors, ulei, drojdie, zahar, sare, faina, gem de caise, zahar pudra. Ingrediente: 200 ml bors 50 ml ulei 30 g drojdie (cât o nucă) 4 linguri zahăr 1 praf de sare 4 făină cât cuprinde 1 borcan gem de caise 50 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie   Mod…
Read more »





Aperitiv cu cu spanac si branza

4 December 2013
Retete_1Aperitiv cu cu spanac si branza din: oua, ulei, smantana, faina, praf de copt, spanac, sare, branza feta, smantana, ciuperci, marar si gelatina. Ingrediente: pentru blatul verde: 6 oua 6 linguri de ulei 3 linguri de smantana 6 linguri de faina 1 plic praf de copt 6 linguri de spanac sare pentru crema: 200 g…
Read more »





Rulada de porc cu usturoi si ceapa verde

4 December 2013
Rulada_de_porc_cu_usturoi_si_ceapa_verdeRulada de porc cu usturoi si ceapa verde din: pulpa de porc, ceapa verde, usturoi, ardei grasi, vin rosu, patrunjel, marar, mustar dulce, ulei, piper, sare. Ingrediente: 2 kg pulpa de porc 4 legaturi de ceapa verde 8 catei de usturoi 3 ardei grasi 200 ml vin rosu 2 legaturi de patrunjel 2 legatura de…
Read more »

Tort cu cirese

4 December 2013
Tort_cu_cirese.pngO reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar, ciocolata cu lapte, migdale, unt, faina, praf de copt, cacao, cirese, gelatina, zahar pudra, esenta de vanilie, frisca, fulgi de migdale, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 100 g ciocolată cu lapte 150 g migdale 100 g unt 100 g făină 1 pachet praf…
Read more »





Reteta zilei: Salata de broccoli cu branza feta si migdale

4 December 2013
Salata_de_broccoli_cu_branza_feta_si_migdale_05Salata de broccoli cu branza feta si migdale din: sare, broccoli, usturoi, otet, ardei iute, ulei de masline, migdale,branza feta.   Ingrediente: 1 1/4 lingurita sare 1 broccoli, rup buchetele 1 catel de usturoi 2 linguri otet fulgi de ardei iute 5 linguri ulei de masline 1/2 cana migdale 1/2 – 3/4 ceasca branza feta…
Read more »





Ciorba de perisoare din peste cu tarate

4 December 2013
Ciorba_de_perisoare_din_peste_cu_tarateCiorba de perisoare din peste cu tarate din: apa, file de peste, orez, tarate de grau, ceapa, verdeata, morcovi, telina, dovlecel, ulei, condimente, busuioc si bors. Ingrediente: 1 1/2 l apa 1 1/2 bucata file de peste (de care preferi) 1 cescuta orez 2 linguri tarate de grau 2 cepe mai mici verdeata 2 morcovi 1…
Read more »





Tort cu morcovi

4 December 2013
Tort_cu_morcoviTort cu morcovi din: morcovi, portocala, ulei de porumb, zahar tos, oua, faina, praf de copt, sare, frisca, lichior de portocala si nuca. Ingrediente: 5 morcovi potriviti 1 portocala 125 ml ulei de porumb 375 g zahar tos 4 oua 350 g faina 15 g praf de copt sare pentru umplutura: 500 ml frisca 3 linguri…
Read more »





Salata nicosiana

4 December 2013
Salata_nicosiana.pngO reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, oua, rosii cherry, ton, ansoa, salata verde, masline negre, marar verde, otet, mustar iute, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Ingiediente: 150 g fasole verde proaspătă sau conservată 2 ouă fierte tari 5-6 roşii cherry 120 g ton bucăţi (din conservă) 8 fileuri de ansoa (din conservă)…
Read more »





Cosulete cu ciocolata si pepene

4 December 2013
Cosulete_cu_ciocolata_si_pepene.pngO reteta delicioasa de cosulete cu: faina, zahar, coaja de lamaie, zahar vanilat, unt, ou, frisca lichida, anason, ciocolata de menaj, rom, fistic, ciocolata alba, pepene verde. Ingrediente aluat: 220 g făină 65 g zahăr 1pachet zahăr vanilat coaia rasă de la o lămâie 125 g unt 1 ou Ingrediente crema: 400 ml friscă lichidă…
Read more »





Retete tv Paprika #6

4 December 2013
Retete_8Retete tv Paprika: Coktail de fructe de mare Ingrediente: 1 linguriță piper roșu făină Sare si piper 175 g creveți întregi 175 g calamari tăiați inele 2 fileuri de pește sub orice formă 1 dovlecel tăiat in felii subțiri 1 bulb de fenicul tăiat in felii subțiri Apă minerală Felii de lamâie   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Tarta cu branza si gem de cirese

3 December 2013
Tarta_cu_branza_si_gem_de_cirese_12Tarta cu branza si gem de cirese din: crema de branza, lapte condensat, suc de lamaie, esenta de vanilie, aluat de tarta, gem de cirese.   Ingrediente: 1 pachet de crema de branza 1 cutie lapte condensat ½ ceasca suc de lamaie 1 lingurita esenta de vanilie 1 aluat de tarta 1 cutie gem de…
Read more »





Cocktail Mistral

3 December 2013
Cocktail_MistralO reteta simpla de Cocktail Mistral din: zahar, grepfrut, apa minerala si menta. Este un cocktail non alcoolic. Bautura este mai gustoasa daca o servim cu cirese de cocktail si frunze de menta inghetate intr-un cub de gheata. Ingrediente: 2 lingurite de zahar 6 cl suc de grepfrut 0,15 cl apa minerala 1 fir de menta mare…
Read more »





Plăcintă sărată cu crema de branza

3 December 2013
Placinta_sarata_cu_crema_de_branzaPlăcintă sărată cu crema de branza din: faina, apa minerala, ulei, unt, sare, feta, crema de branza, oua, iaurt, unt si lapte. Ingrediente: 17 linguri cu faina 15 linguri cu apa minerala 7 linguri cu ulei 2 linguri cu unt sare pentru umplutura: 200 g feta 200 g crema de branza 2 oua 2-3 linguri cu…
Read more »





Piept de curcan in crusta crocanta

3 December 2013
Piept_de_curcan_in_crusta_crocantaO reteta delicioasa si gustoasa de Piept de curcan in crusta crocanta  din: piept de curcan, mustar, pesmet, alune, sare, piper, curry, cimbru, oregano, scortisoara, chilli, unt si patrunjel verde. Inlocuieşte clasicul şniţel de pui cu această retetă din piept de curcan în crustă crocantă! Ingrediente: 600 g piept de curcan 1-2 linguri cu mustar…
Read more »





Paste cu pui

3 December 2013
Paste_cu_puiO reteta delicioasa de paste cu: piept de pui, vanata, fenicul, dovlecel, usturoi, paste colorate, portocala, lamaie, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: două piepturi de pui o vânătă, un fenicul un dovlecel 4 căţei de usturoi 300 g paste colorate o portocală o lămâie sare piper cimbru ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Vânătă…
Read more »





Tiramisu cu coacăze roşii

3 December 2013
Tiramisu_cu_coacaze_rosiiO reteta delicioasa de tiramisu cu:oua, zahar, faina, lapte, ulei, cacao, praf de copt, zahar vanilat, coacaze rosii, frisca, sirop de zahar, sare, limeta. Ingrediente: două ouă 350 g zahăr tos 125 ml ulei de floarea-soarelui 250 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 500 g făină praf de copt două pliculeţe zahăr vanilinat 200…
Read more »





Rondele de hering cu spanac

3 December 2013
Rulouri_de_vitel_in_sos_de_usturoiO reteta delicioasa de rondele cu: hering, spanac, naut, porumb, fidea de orez, ulei de masline, usturoi, frunza de dafin, sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g fileuri de hering 500 g spanac verde două foi de alge nori 200g năut 150 g boabe de porumb 200 g fidea de orez 100 ml ulei de măsline…
Read more »





Melcisori cu nuca si zahar

3 December 2013
Melcisori_cu_nuca_si_zaharMelcisori cu nuca si zahar din: faina, ulei, drojdie, galbenusuri, sare, lapte, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, nuca, albusuri, zahar. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 50 ml ulei 1 cub de drojdie 5 galbenusuri la temperatura camerei sare 275 ml lapte 150 g zahar 2 plicuri zahar vanilat coaja rasa de la o…
Read more »





Rulouri de vitel in sos de usturoi

3 December 2013
Rulouri_de_vitel_in_sos_de_usturoiRulouri de vitel in sos de usturoi din: vrabioara de vitel, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, ulei, pasta de tomate, suc de rosii, smanana, usturoi, frunze de salvie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8 felii vrabioara de vitel 2 morcovi mari 2 radacini de pastarnac 1 telina medie 2 cepe mari 100 ml ulei 1 lingura pasta…
Read more »





Dovleac cu branza de capra si cuscus

3 December 2013
Dovleac_cu_branza_de_capra_si_cuscusDovleac cu branza de capra si cuscus din: dovleac, chilli, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, cuscus, patrunjel, branza de capra. Ingrediente: 1 dovleac, taiat in 4 si curatat de seminte un praf de chilli zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 3 linguri ulei de masline 250 g cuscus 1…
Read more »





Colacei dulci cu stafide si branza de vaci

3 December 2013
Colacei_dulci_cu_stafide_si_branza_de_vaciColacei dulci cu stafide si branza de vaci din: scortisoara, lapte, faina, drojdie, sare, zahar, galbenus, rom, stafide, branza de vaci. Ingrediente: 2 lingurite scortisoara 250 ml lapte caldut 500 g faina drojdie cat o masline 1 lingurita rasa de sare 50 g zahar 50 g unt 1 galbenus, pentru uns pentru umplutura: 50 ml…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan

3 December 2013
Paste_cu_sos_de_rosii_busuioc_si_parmezan_07Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, piper negru, busuioc, carne tocata de vita, pasta de tomate, patrunjel, oregano, sare, paste.   Ingrediente: 4 cani rosii cherry 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 lingura otet balsamic ¼ lingurita piper negru 2…
Read more »





Tartă cu flori de soc si dulceata

3 December 2013
Tarta_cu_flori_de_socO reteta delicioasa de tarta cu:branza de vaci, smantana, zahar tos, sare, oua, zahar vanilat, flori de soc, stafide, unt, gris, lamie, dulceata de capsuni. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 200 ml smântână 100 g zahăr tos un vârf de linguriţă cu sare 4 ouă două pliculeţe zahăr vanilinat 3 linguri cu flori de…
Read more »





Ciorbă de peşte cu legume (macrou)

3 December 2013
Ciorba_de_pesteO reteta delicioasa de ciorba cu: macrou, telina, rosii, ardei gras, morcov, ceapa, arpagic, cartofi, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper, marar, ardei iute. Ingrediente: un kilogram macrou o ţelină mică 5 roşii un arcei gras verde un morcov o ceapă 200 g arpagic doi cartofi o lingură de pastă de tomate 300 ml…
Read more »





Bărcute de andive cu vinete

3 December 2013
Barcute_de_andive_cu_vineteO reteta delicioasa de barcute cu:andive, vinete, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosie, masline, ardei capia, otet, sare, piper, oregano. Ingrediente: 4 andive 3 vinete 125 ml ulei de măsline o ceapă doi căţei de usturoi o roşie 100 g măsline feliate un ardei capia o lingură cu oţet sare piper oregano Mod de preparare:…
Read more »





Papanasi cu magiun

3 December 2013
Papanasi_cu_magiun_de_topoloveniO reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, oua, zahar tos, bicarbonat de sodiu, gris, baton de vanilie, coaja de lamaie, magiun de prune, smantana, ulei. Ingrediente: un kilogram brânză de vaci 400 g făină 3 ouă 100 g zahăr tos 3 g bicar­bonat de sodiu 100 g griş un baton de vanilie…
Read more »





Omletă cu spanac şi şuncă

3 December 2013
Omleta_cu_spanac_si_suncaO reteta delicioasa de omleta cu: oua, spanac, sunca de porc, arpagic, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, sare, piper, ulei, patrunjel, rosii, mustar picant. Ingrediente: 4 ouă 200 g spanac verde 200 g şuncă de porc 100 g arpagic o lingură cu seminţe de dovleac o lingură cu seminţe de floarea-soarelui sare piper…
Read more »





Polenta cu legume

3 December 2013
Polenta_legumeO reteta delicioasa de polenta cu: malai, apa, ceapa verde, rosii, broccoli, parmezan, unt, branza de burduf, sare, piper. Ingrediente: 400 g mălai 1.500 ml apă o legătură ceapă verde 8 roşii 500 g broccoli 100 g parmezan 75 g unt 200 g brânză de burduf sare piper Mod de preparare: Broccoli se spală, se…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu carne tocata de curcan si legume

3 December 2013
Salata_cu_carne_tocata_de_curcan_si_legume_07Salata cu carne tocata de curcan si legume din: ulei de canola, usturoi, ceapa, carne tocata de curcan, morcov, muguri de bambus, fasole pastai, fasole boabe, tofu, sare, piper, salata, zahar, supa de pui, sos de soia, amidon, alune.   Ingrediente: 1 lingura de ulei de canola 1/2 linguri de usturoi tocat 1/2 cana ceapa…
Read more »





Clătite clasice

3 December 2013
Clatite_clasiceClătite clasice din: faina, lapte, oua si unt. Ingrediente: 140 g faina 200 ml de lapte integral 2 oua 25 g de unt, plus extra pentru topit       Mod de preparare: Cerne faina cu un praf de sare. Pune-o intr-un bol mediu si formeaza o adancitura mica in centrul ei. Adauga ouale, apoi toarna…
Read more »





Pui cu lamaie si cartofi la cuptor

3 December 2013
Pui_cu_lamaie_si_cartofi_la_cuptorPui cu lamaie si cartofi la cuptor din: pui, cartofi, lamaie, usturoi, cimbru, sare de mare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 pui transat 1 kg cartofi 1 lamaie mare 5-6 catei de usturoi 1 mana de cimbru proaspat sare de mare piper proaspat macinat 2-3 linguri cu ulei de masline   Mod de preparare:…
Read more »





Tort de clătite cu ciocolată

3 December 2013
Tort_de_clatite_cu_ciocolataTort de clătite cu ciocolată din: clatite, ulei de floarea soarelui, zahar, migdale, sare de mare, ciocolata, unt, lapte, smantana, coniac, zahar si frisca. Ingrediente: 1 x clatite clasice ulei de floarea soarelui, pentru uns 100 g zahar 100 g migdale decojite 1/2 lingurita sare de mare grunjoasa pentru sosul de ciocolata: 250 g ciocolata amaruite,…
Read more »





Tartă cu şuncă şi ciuperci

3 December 2013
Tarta_cu_sunca_si_ciuperciTartă cu şuncă şi ciuperci din: faina, unt, lapte, sare, ciuperci, sunca, cascaval, masline, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g unt 3-4 linguri cu lapte ori apa 1 varf de cutit de sare pentru umplutura: 300 g ciuperci proaspete 100 g sunca tip Praga 100 g cascaval 100 g…
Read more »





Amandină cu brânză

3 December 2013
Deserturi_delicioaseAmandină cu brânză din: margarina, oua, lapte, faina, sare, branza feta, smantana, ardei, boia, patrunjel si gelatina. Ingrediente: 100 g margarina 5 oua 1/2 l lapte 100 g faina putina sare pentru umpltura: 200 g branza feta 15 linguri smantana 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde putina boia iute patrunjel tocat 1 plic gelatina   Mod…
Read more »





Ardei umpluti cu ficat de pui

3 December 2013
Ardei_umpluti_cu_ficat_de_puiArdei umpluti cu ficat de pui din: ardei, ficatei de pui, ceapa, orez, morcovi, dovlecei, vinete, oua, verdeata, condimente si unt. Ingrediente: 11 ardei 10 ficatei de pui 4 cepe mari 1 cana orez 2 morcovi 2 dovlecei mici 2 vinete 2 oua verdeata 2 lingurite condimente 200 g unt   Mod de preparare: Speli ardeii,…
Read more »





Fasole cu pipote si rosii

3 December 2013
Fasole_cu_pipote_si_rosiiFasole cu pipote si rosii din: fasole, ceapa, rosii, pipote, ulei, patrunjel, condimente si piper. Ingrediente: 1 kg fasole pastai 2 cepe tocate marunt 4 rosii foarte coapte 500 g pipote 100 ml ulei 1 legatura patrunjel 2 lingurite condimente piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli păstăile, apoi le rupi în bucăţi. Tai ceapa…
Read more »


Rulada de porc cu carnat afumat

3 December 2013
Rulada_de_porc_cu_carnat_afumatRulada de porc cu carnat afumat din: fleica de porc, carnat afumat, ardei gras, frunze de busuioc, boia iute, cimbru, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 kg fleica de porc 1 carnat afumat 1 ardei gras frunze de busuioc boia iute cimbru ulei piper sare   Mod de preparare: Spala carnea si tai-o astfel incat sa…
Read more »





Reteta zilei: Supa crema de dovleac cu arpagic

3 December 2013
Supa_crema_de_dovleac_cu_arpagic_05Supa crema de dovleac cu arpagic din: praz, ceapa, dovleac, supa de pui, vin alb, ulei de masline, piper alb, unt, arpagic, paine.   Ingrediente: 2 fire de praz, spalat si tocat 1 ceapa, cuburi 8 cesti dovleac, cuburi 6 cani de supa de pui 1/2 cana vin alb 3 limguri ulei de masline 1…
Read more »





Ficat de vitel cu rosii si busuioc

3 December 2013
Ficat_de_vitel_cu_rosii_si_busuiocFicat de vitel cu rosii si busuioc din: ficat, parmezan, oua, faina, ulei, orez, ulei de masline, ceapa, rosii, busuioc si condimente. Ingrediente: 400 g ficat 200 g parmezan ras (sau cascaval) 2 oua putina faina ulei pentru prajit pentru risotto: 200 g orez cu bobul lung putina ulei de masline 1 ceapa mica 4 rosii…
Read more »





Clătite de mălai cu porc aromat şi salsa de avocado

3 December 2013
Clatite_de_malai_cu_porc_aromat_si_salsa_de_avocadoClătite de mălai cu porc aromat şi salsa de avocado din: ulei de masline, spata de porc, ceapa, usturoi, ghimbir, seminte de chimion, seminte de coriandru, pudra de ardei iute, paprika afumata, oregano, otet de cidru, bere, zahar, scortisoara, cuisoare, malai, praf de copt, avocado, rosii cherry, ceapa verde, ardei iute, zeama de lime, smantana si…
Read more »





Salată aperitiv cu pui şi gogoşar

3 December 2013
Salata_aperitiv_cu_pui_si_gogosarSalată aperitiv cu pui şi gogoşar din: piept de pui, castraveti, gogosari, marar, maioneza, ceapa si sare. Ingrediente: 1 punga piept pui dezosat cate un borcan castraveti murati si gogosari 1 legatura marar maioneza preparata in casa dintr-un ou crud si ulei fiert 1 ceapa tocata marunt un praf de sare   Mod de preparare: Fierbi…
Read more »





Quesadilla con carne

3 December 2013
Quesadilla_con_carneO reteta savuroasa de Quesadilla con carne din: friptura de vita, branza cheddar, lipii, rosii, sos guacamole, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g friptura de vita 200 g branza cheddar (sau unc ascaval bun ) 4 lipii de porumb (tortilla) 2 rosii 6 linguri cu sos guacamole 2 linguri cu ulei sare piper  …
Read more »





Retete tv Paprika #7

3 December 2013
Retete_3 Retete:   Curcan cu curry Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 25 g unt 1 ceapă mare, curăţată şi tocată fin 4 căţei de usturoi,decojiţi şi curăţaţi 2,5 cm ghimbir proaspăt curăţat şi ras 1 ardei iute roşu,curăţat de seminţe şi tocat 8 păstăi de cardamom uşor zdrobite 1 linguriţă chimen 1 lingură Garam Masala…
Read more »





Cum se prepara Salată de peşte cu avocado şi iaurt (video)

2 December 2013
Retete_1O reteta video despre Cum se prepara Salată de pește cu avocado și iaurt: Cum se prepara Salată de peşte cu avocado şi iaurt
Read more »





Reteta zilei: Briose cu afine si aroma de cocos

2 December 2013
Briose_cu_afine_si_aroma_de_cocos_05Briose cu afine si aroma de cocos din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar, zahar pudra, lapte de cocos, oua, afine, coaja de limeta.   Ingrediente: 3 cani faina 2 linguri de praf de copt ½ lingurita de sare ½ ceasca de unt ½ cana de zahar ¼ ceasca zahar pudra 1 ceasca lapte…
Read more »





Friptură în sos de coniac

2 December 2013
Friptura_în_sos_de_coniacFriptură în sos de coniac din: ceafa de porc, coniac, unt, mustar, faina, boabe de mustar, piper si sare. Ingrediente: 1 kg ceafa de porc 3 linguri cu coniac 2 linguri cu unt 1 lingura cu mustar 1 lingurita cu faina 1 varf de lingurita boabe de mustar piper negru boabe sare   Mod de preparare:…
Read more »





Supa turceasca de cartofi

2 December 2013
Supa_turceasca_de_cartofiO reteta savuroasa si gustoasa de Supa turceasca de cartofi din: unt, ceapa, cartofi, smantana, sare, piper, nucsoara si marar verde. Ingrediente: 1 lingura unt 1 ceapa 900 g cartofi 100 g smantana sare  piper nucsoara marar verde   Mod de preparare: Pui într-o oală untul, adaugi ceapa tocată mărunt, apoi cartofii tăiaţi felii mici.…
Read more »





Salam de pui

2 December 2013
Salam_de_puiSalam de pui din: carne de pui, gelatina, piper, usturoi, sare, foi de dafin, condimente, foi de salata si piper. Ingrediente: 1,8 kg carne de pui 35 g gelatina 5-6 piper boabe usturoi sare foi de dafin condimente pentru pui foi de salata si boabe de piper pentru decor   Mod de preparare: Pui carnea într-o…
Read more »





Cocktail Kiwi Mint

2 December 2013
Cocktail_Kiwi_MintO reteta simpla de Cocktail Kiwi Mint din: kiwi, menta, apa minerala si scortisoara. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 kiwi 1 buchet de menta apa minrala carbogazoasa un vard de cutit de scortisoara   Mod de preparare: Curatam kiwi-ul. Rupen 5-6 frunze de menta, le spala si le maruntim. Facem piure din kiwi,…
Read more »





Chec cu rosioare si parmezan

2 December 2013
Chec_cu_rosioare_si_parmezanChec cu rosioare si parmezan  din: rosii cherry, parmezan, faina, drojdie, oua, lapte, busuioc, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g rosii cherry 100 g parmezan ras (sau cascaval de oaie) 180 g faina 1 lingura rasa cu drojdie uscata 4 oua 120 ml lapte 1 mana de busuioc verde 80 ml ulei sare piper…
Read more »





Tort cu pere si cacao

2 December 2013
Tort_cu_pere_si_cacaoO reteta gustoasa de Tort cu pere si cacao din: pere, unt, zahar brun, ciocolata neagra, faina, cafea, oua, zahar brun, lapte batur, ulei, bicarbonat si praf de copt. Ingrediente: 4 pere coapte 40 g unt 125 g zahar brun 150 g ciocolata neagra pentru aluat: 150 g faina 20 g cafea instant 2 oua…
Read more »





Rulada de pui cu cremă de ouă

2 December 2013
Rulada_de_pui_cu_crema_de_ouaRulada de pui cu cremă de ouă din: piept de pui, morcov, oua, mustar, smantana, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 morcov mic 4 oua 1 lingurita cu mustar 1 lingurita cu smantana 1 legatura patrunjel sare   Mod de preparare: Pune ouăle la fiert, toacă verdeaţa mărunt, iar morcovul dă-l pe râzătoare.…
Read more »





Cartofi cu castane si bacon

2 December 2013
Cartofi_cu_castane_si_baconCartofi cu castane si bacon din: cartofi copti, bacon, castane, scortisoara, vin alb, cuisoare, ulei de masline, miere, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi copti 400 g bacon 400 g castane 1/2 lingurita scortisoara 500 ml vin alb 2 cuisoare 4 linguri ulei de masline 2 linguri miere sare piper Mod de preparare: Spălaţi bine şi…
Read more »





Cartofi cu bacon, ceapa si smantana

2 December 2013
Cartofi_cu_bacon_ceapa_si_smantanaCartofi cu bacon, ceapa si smantana din: ceapa, smantana, cartofi, bacon, vin, branza, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g ceapa 100 ml smantana 1 kg cartofi 300 g bacon 1 pahar vin alb 150 g branza 2 catei usturoi sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, în apă sărată, după care…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu curry si nuca de cocos

2 December 2013
Pui_cu_curry_si_nuca_de_cocos_08Pui cu curry si nuca de cocos din: dovleac, piept de pui, unt, ceapa, usturoi, gem de caise, pudra de curry, faina, supa de pui, lapte de cocos, stafide, sare, fulgi de nuca de cocos.   Ingrediente: 4 cani de dovleac , cuburi 1 piept de pui, cuburi 2 linguri de unt 1 cana ceapa,…
Read more »





Rulouri cu Roquefort şi nuci

2 December 2013
Rulouri_cu_Roquefort_si_nuciRulouri cu Roquefort şi nuci din: nuci, faina, drojdie, unt, branza Roquefort, oua si sare. Dacă preferi altă brânză în locul celei cu mucegai albastru, folosite în această reţetă, poţi încerca orice fel îţi place. Aromele se vor împleti mai bine şi vor fi mai puternice dacă vei folosi un mix de brânzeturi. Ingrediente: 140 g…
Read more »





Ravioli cu dovleac si parmezan

2 December 2013
Ravioli_cu_dovleac_si_parmezanRavioli cu dovleac si parmezan din: unt, pulpa de dovleac, usturoi, frunze de salvie, ravioli cu urda si spanac, parmezan. Ingrediente: 30 g unt 350 g pulpa de dovleac 4 catei de usturoi, taiat felii subtiri 15 frunze de salvie, tocate 375 g ravioli cu urda si spanac 50 g parmezan azuit fasii   Mod…
Read more »





Rulou cu sunca si ceapa verde

2 December 2013
Rulou_cu_sunca_si_ceapa_verdeRulou cu sunca si ceapa verde din: piept de pui, sunca, ceapa verde, ciuperci, unt, smantana, mustar, vin, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 4 felii de sunca 2 legaturi de ceapa verde 6 ciuperci 200 g unt 100 ml smantana de gatit 2 linguri cu mustar 100 ml vin sare   Mod de preparare:…
Read more »





Spanac cu oua si parmezan

2 December 2013
Spanac_cu_oua_si_parmezanSpanac cu oua si parmezan din: spanac, praz, oua, parmezan, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g spanac 2 fire de praz 4 oua 2 linguri parmezan ras 2 linguri smantana 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi ouăle tari şi, separat, spanacul, în apă cu sare. Scurgeţi spanacul fiert, tocaţi-l mărunt…
Read more »





Salata cu sunca, linte si morcovi

2 December 2013
Salata_cu_sunca_linte_si_morcoviSalata cu sunca, linte si morcovi din: sunca, linte, morcovi, telina, patrunjel, ulei de masline, otet de vin rosu, zahar si mustar cu boabe. Ingrediente: 250 g sunca, rupta in bucati 400 g linte din conserva, scursa 2 morcovi, taiati bucati 4 tulpini de telina Apio, taiate cubulete 1 mana de patrunjel, tocat fin pentru dressing:…
Read more »





Retete savuroase: Ciuperci gratinate

2 December 2013
Ciuperci_gratinateCiuperci gratinate din: ciuperci, branza, smantana, pesmet, ceapa, oua, unt, usturoi, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 150 g branza 100 g smantana 100 g pesmet 1 ceapa 3 oua 3 linguri cu unt 5 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel verde ulei piper sare   Mod de preparare: Unge un vas…
Read more »





Reteta zilei: Supa de curcan cu orez, ciuperci si dovleac

2 December 2013
Supa_de_curcan_cu_orez_ciuperci_si_dovleac_10Supa de curcan cu orez , ciuperci si dovleac din: ceapa, telina, ulei de masline, cimbru, condimente pentru carne de curcan, usturoi, supa de pui, vegeta, ciuperci, carne de curcan, dovleac, salata creata, orez fiert, otet balsamic, sare, piper, parmezan.   Ingrediente: 1/2 ceapa, tocata 4 tulpini de telina, tocata 4 lingurite ulei de masline…
Read more »





Pulpa de berbecut la cuptor

2 December 2013
Pulpa_de_berbecut_la_cuptorPulpa de berbecut la cuptor din: pulpa de miel, ceapa rosie, unt, pasta de tomate, scortisoara, piper verde, sare de mare, dulceata de merisoare. Ingrediente: 1 pulpa de berbecut (750-800 g) 2 cepe rosii 4 linguri de unt 4 linguri pasta de tomate 1 varf de lingurita de scortisoara 1/2 lingurita piper verde proaspat macinat…
Read more »





Varza rosie cu rodie

2 December 2013
Varza_rosie_cu_rodieVarza rosie cu rodie din: varza rosie, zeama de lamaie, baton de scortisoara, foi de dafin, zahar brun, amestec de condimente, suc de rodie. Ingrediente: 1 varza rosie, tocata marunt zeama de la 1 lamaie 1 baton de scortisoara 2 foi de dafin 1 lingura zahar brun 1 lingurita amestec de condimente 250 ml suc…
Read more »





Piept de pui umplut cu mazăre

2 December 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_mazarePiept de pui umplut cu mazăre din: piept de pui, mazare, ceapa, unt, smantana, fasole verde, marar, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 250 g mazare la conserva 1 ceapa 100 g unt 250 g smantana 250 g fasole verde la conserva marar sare   Mod de reparare: Taie ceapa în cubuleţe, pune unt la…
Read more »





Retete gustoase: Frigărui asortate

2 December 2013
Frigarui_asortate Frigărui asortate din: bacon, mere, cartofi, unt, otet balsamic, usturoi, mustar, smantana, ulei si sare. Ingrediente: 300 g bacon 3 mere 4 cartofi 1 lingurita cu unt 1 lingura cu otet balsamic 1 capatana de usturoi 1 lingura cu mustar 1 lingura cu smantana ulei sare   Mod de preparare: Spală cartofii (nu-i curăţa de coajă)…
Read more »





Fursecuri gustoase cu cafea

2 December 2013
Fursecuri_cu_cafeaFursecuri cu cafea din: faina, ou, galbenus, ulei, zahar brun, praf de copt, esenta de rom, unt, zahar pudra, apa, cafea solubila si zahar bourbon. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 1 ou+1 galbenus 120 ml ulei 100 g zahar brun 1 lingurita rasa cu praf de copt esenta de rom pentru crema: 200 g unt…
Read more »





Ceapa umpluta cu piept de porc

2 December 2013
Ceapa_umpluta_cu_piept_de_porcCeapa umpluta cu piept de porc  din: ceapa, piept de porc, smantana, vin, supa de legume, patrunjel, coriandru, chimen, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cepe mari 300 g piept de porc 250 g smantana 100 ml vin alb sec 200 ml supa de legume 1 legatura patrunjel 1 lingurita coriandru macinat 1 lingurita chimen macinat…
Read more »





Cartofi cu pastarnac si parmezan

2 December 2013
Cartofi_cu_pastarnac_si_parmezanCartofi cu pastarnac si parmezan din: cartofi, ulei de floarea soarelui, pastarnac, parmezan, pesmet, cimbru. Ingrediente: 1,5 kg cartofi cu coaja alba, curatati de coaja si taiati sferturi 8 linguri ulei de floarea soarelui 800 g pastarnac, curatat si taiat in doua pe lungime 150 g parmezan, razuit 6 linguri pesmet 2 linguri cimbru, tocat…
Read more »



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro