Retete pentru Craciun:
Cornulete cu nuca si gem
6 December 2013
Cornulete
cu nuca si gem din: margarina, lamaie, faina, zahar pudra, apa calda,
coaja de lamaie, sare, nuci, gem de prune. Ingrediente: 1 pachet de
margarina la temperatura camerei 1 lamaie 400 g faina 50 g zahar pudra
75 ml apa calda coaja rasa de la o lamaie sare pentru umplutura: 250 g
nuci maruntite…
Read more »
Read more »
Pateuri cu ciuperci, ceapa verde si varza
6 December 2013
Pateuri
cu ciuperci, ceapa verde si varza din: foi de placinta, ciuperci,
morcov, telina, ceapa verde, foi de varza, sos de soia, piper, ulei.
Ingrediente: 400 g foi de placinta 5 ciuperci 1 morcov 1 telina 2 fire
de ceapa verde 2 foi de varza sos de soia piper ulei Mod de preparare:
Taie…
Read more »
Read more »
Chec din carne de curcan
6 December 2013
Chec
din carne din: carne de curcan, piept de curcan, bacon, smantana, oua,
ceapa, usturoi, ulei, piper alb si sare. Ingrediente: 500 g carne de
curcan tocata 1 piept de curcan 250 g bacon feliat 200 g smantana 4 oua 2
cepe 4 catei de usturoi ulei piper alb sare Mod de preparare:
Curăţă…
Read more »
Read more »
Hummus cu paprica si patrunjel verde
6 December 2013
Hummus
cu paprica si patrunjel verde din: naut, pasta de susan, zeama de
lamaie, ulei de masline, usturoi, patrunjel verde, sare, boia, lipie.
Ingrediente: 1 conserva naut 2 linguri cu pasta de susan (tahini) 2
linguri cu zeama de lamaie 2 linguri cu ulei de masline 1 catel de
usturoi (facultativ) patrunjel verde sare boia…
Read more »
Read more »
Tarta cu prune si crema
6 December 2013
Tarta
cu prune si crema din: aluat de tarta, migdale, zahar tos, unt, oua,
esenta de migdale, faina, gem de prune, zahar pudra, zahar vanilinat,
zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g aluat de tarta 100 g migdale oparite
si curatate de coaja 100 g zahar tos 60 g unt nesarat 2 oua, batute
cateva picaturi…
Read more »
Read more »
Vin fiert cu scortisoara si cuisoare
5 December 2013
Vin
fiert cu scortisoara si cuisoare din: vin rosu sec, cuisoare,
scortisoara, zahar, portocala. Ingrediente: 1 l vin rosu sec 2-3
cuisoare 2 batoane de scortisoara 100 g zahar 1 portocala Mod de
preparare: Torni vinul intr-un vas si pui toate ingredientele, in afara
de portocala. Le dai cateva clocote, opresti focul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata, frisca si caramel
5 December 2013
Tort
cu crema de ciocolata si frisca din: lapte, fulgi de ciocolata, apa
rece, amidon, lapte condensat, oua, esenta de vanilie, unt, ciocolata,
frisca, zahar, caramel, blat de tort. Ingrediente: 2/3 cana de lapte ¾
ceasca fulgi de ciocolata 1/4 ceasca de apa rece 2 linguri amidon 1
cutie lapte condensat 3 oua, batute…
Read more »
Read more »
Cocktail Come On
5 December 2013
Cocktail
Come On din: sirop de migdale, zeama de lamaie, suc de grepfrut, suc de
portocale, suc de ananas, apa minerala, ananas, kiw si cirese. Este un
coktail non alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de migdale 3 cl zeama de
lamaie 4 cl suc de grepfrut 4 cl suc de portocale 6 cl suc de ananas…
Read more »
Read more »
Copanele cu rozmarin
5 December 2013
O
reteta savuroasa de Copanele cu rozmarin din: copane de pui, sare,
piper, boia, miere, ulei, rozmarin, usturoi si cartofi. Ingrediente: 16
copane de pui sare piper boia dulce 20 g miere ulei pentru prajit
rozmarin 6 catei usturoi 800 g cartofi Mod de preparare: Se iau
copanele de pui, se curăţă de pieliţe,…
Read more »
Read more »
Supa de fasole cu sfecla rosie
5 December 2013
Supa
de fasole cu sfecla rosie din: fasole boabe, sfecla rosie, cimbru,
morcov, suc de rosii, hrean si ulei. Ingrediente: 800 g fasole boabe 1
sfecla rosie potrivita 5 crengute de cimbru verde 1 morcov 500 ml suc de
rosii 1 lingurita de hrean ras ulei Mod de preparare: Pui la inmuiat
fasolea pentru cateva…
Read more »
Read more »
Somon cu sos de piper
5 December 2013
O
reteta savuroasa de Somon cu sos de piper din: file de somon, unt,
faina, lapte, sare, nucsoara, piper, cartofi natur si patrunjel.
Ingrediente: 800 g file de somon 2-3 lamai pentru sosul de piper: 100 g
unt 2 lingurite faina 350 ml lapte sare un praf nucsoara piper boabe si
macinat pentru garnitura: 400…
Read more »
Read more »
Deliciu cu orez
5 December 2013
O
reteta delicioasa de desert cu: orez, lapte, oua, zahar, coaja de
lamaie. Ingrediente: 500 ml lapte 3 ouă 4 linguri zahăr 150 g orez coaja
rasă de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Se fierbe orezul în lapte cu
un praf de sare. Când este aproape fiert, se adaugă zahărul. Se dă
deoparte…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de fisic
5 December 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: piscoturi, smantana, praf de frisca,
zahar, compot de ananas, esenta de fitic, colorant alimentar verde,
gelatina, zmeura, fistic crud. Ingrediente: 1 pachet de pişcoturi 500 g
smântână, grasă 2 plicuri, praf de frişcă 100 g zahăr 200 ml zeamă de
compot de ananas 2 esenţe de fistic 1 picătură…
Read more »
Read more »
Tort-aperitiv cu masline
5 December 2013
O
reteta delicioasa de tort aperitiv cu: paine integrala, crema de
branza, branza de vaci, unt, masline verzi umplute cu gogosari, pate de
porc, smantana, cascaval afumat, alune sarate, marar, sare, boia dulce.
Ingrediente: 1 pâine feliata intermediara 250 g crema de branza simpla
300 g branza de vaci 150 g unt 100 g masline…
Read more »
Read more »
Desert cu vanilie
5 December 2013
O
reteta delicioasa de desert cu: desert, lapte, baton de vanilie,
galbenusuri, zahar, faina, sare, jelul. Ingrediente: 500 ml lapte 1
baton de vanilie 5 gălbenuşuri 120 g zahăr 75 g făină 1 praf de sare 1
plic jeleu roşu pentru tort Mod de preparare: Se taie batonul de
vanilie pe lung şi se…
Read more »
Read more »
Terina cu branza
5 December 2013
O
reteta delicioasa de aperitiv cu: patrunjel verde, busuioc, ardei
copti, telemea de oaie, branza dulce, smantana, gelatina, ulei de
masline, piper. Ingrediente: 2 legături pătrunjel verde 4 frunze busuioc
6-7 ardei copţi conservaţi 400 g telemea de oaie 5 linguri brânză dulce
100 g smântână 1 plic gelatină 1 lingura ulei de masline piper…
Read more »
Read more »
Salata cu pui si portocale
5 December 2013
Salata
cu pui si portocale din: portocale, castraveti, salata verde, piept de
pui, zahar, vin, hrean, ulei de masline, zeama de lamaie, sare
grunjoasa, piper si otet balsamic. Ingrediente: 3 portocale mari 3-4
castraveti o salata verde 400 g piept de pui pentru vinegreta: 2 linguri
zahar 30 ml vin alb dulce o lingurita hrean 3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste umplute cu carne de vita
5 December 2013
Paste
umplute cu carne de vita din: paste, carne tocata de vita, condimente,
fasole neagra, branza cheddar, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie,
ardei iute, supa de pui, smantana, avocado, suc de limeta, coriandru,
chimen, sare, fulgi de ardei rosu. Ingrediente: 1 cutie paste sub
forma de cochilii 1 kg carne tocata de vita…
Read more »
Read more »
Pacheţele de ciuperci
5 December 2013
O
reteta savuroasa de Pacheţele de ciuperci din: orez, ciuperci,
dovlecei, ceapa, unt, parmezan, piper si sare. Ingrediente: 1/2 cana cu
orez 250 g ciuperci 2 dovlecei 1 ceapa 100 g unt 1 lingura cu parmezan
piper sare Mod de preparare: Spală dovleceii, înde¬părtează cotorul,
taie-i în felii subţiri, opăreşte-i în apă cu sare…
Read more »
Read more »
Ciorba ardeleneasca
5 December 2013
Ciorba
ardeleneasca din: cartofi, rasol de vitel, fasole verde, bors, morcovi,
ceapa, ardei, sare, piper, paprika, patrunjel si leustean. Ingrediente:
6 cartofi un kg rasol de vitel 200 g fasole verde pastai un l bors 2-3
morcovi 2 cepe 1-2 ardei sare piper o lingura paprika o legatura
patrunjel o legatura leustean Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Terină cu ardei copt
5 December 2013
Terină
cu ardei copt din: ardei capia, dovlecei, sunca, branza de vaci, unt,
zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 8 ardei capia 2 dovlecei 100 g
sunca 200 g branza de vaci 250 g unt zeama de lamaie sare Mod de
preparare: Coace ardeii şi curăţă-i de coajă, cotor şi seminţe. Curăţă
dovleceii de coajă,…
Read more »
Read more »
Spaghete în vinete
5 December 2013
Spaghete
în vinete din: spaghete, vinete, mozzarella, rosii, usturoi, busuioc,
ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: 500 g spaghete 2 vinete 200
g mozzarella 4 rosii 5 catei de usturoi busuioc ulei de masline piper
sare Mod de preparare: Pune pastele la fiert în apă cu sare, iar după
circa şapte minute, scurge-le. Intre…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu gem si bezea
5 December 2013
Fursecuri
cu gem si bezea din: faina, zahar, sare, praf de copt, bicarbonat de
sodiu, zahar vanilat, unt, oua, gem de capsuni, gelatina, albusuri.
Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 150 g zahar sare 3/4 linguri praf
de copt 1/4 lingura bicarbonat de sodiu 2 pliculete zahar vanilat 12
linguri unt la temperatura camerei 3…
Read more »
Read more »
Trigoane cu piept de pui si praz
5 December 2013
Trigoane
cu piept de pui si praz din: foi de placinta, piept d epui, praz,
ciuperci, smantana, vin alb, usturoi, susan, ulei. Ingrediente: foi de
placinta 2 piepti de pui 2 fire de praz 100 g ciuperci 2 linguri cu
smantana 50 ml vin alb 1 catel de usturoi susan ulei Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu carne de porc si sos de maioneza cu usturoi
5 December 2013
Sandwich
cu carne de porc si sos de maioneza cu usturoi din: carne de porc,
baghete, ceapa, ardei iute, cascaval, maioneza, patrunjel, usturoi, suc
de portocale, limeta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 2
baghete 2 cepe 1 cana ardei iute, cuburi 8 felii cascaval 1 cana
maioneza 1 lingura patrunjel 3…
Read more »
Read more »
Specialitate a la grec
5 December 2013
Specialitate
a la grec din: vinete, carne tocata, ceapa, usturoi, sare, piper,
cimbru, ulei de masline, cascaval, suc de rosii si patrunjel.
Ingrediente: 4 vinete 500 g carne tocata 2-3 cepe 2 catei usturoi sare
piper negru macinat cimbru proaspat si uscat ulei de masline pentru
prajit 100 g cascaval ras 200 ml suc de rosii…
Read more »
Read more »
Vinete aromate
5 December 2013
Vinete
aromate din: ceapa, vinete, rosii, dovlecei, usturoi, ulei de masline,
sare, piper, cimbru, busuioc si rozmarin. Ingrediente: 4 cepe albe 3
vinete 6 rosii 3 dovlecei 7 catei de usturoi 6 linguri ulei de masline
sare piper cimbru busuioc rozmarin Mod de preparare: Cureţi ceapa,
ştergi cu un şervet vinetele, dovleceii şi roşiile şi…
Read more »
Read more »
Piept de pui la gratar cu iaurt si condimente
5 December 2013
Piept
de pui la gratar cu iaurt si condimente din: file de piept de pui,
iaurt, cimbrisor, arpagic, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente:
600 g file de piept de pui 200 ml iaurt natur cimbrisor proaspat busuioc
proaspat arpagic sare piper alb ulei de masline Mod de preparare: Tai
pieptul de pui în…
Read more »
Read more »
Fasole cu carnati si carne de porc
5 December 2013
Fasole
cu carnati si carne de porc din: carnati, carne de porc, fasole, ulei,
ceapa, usturoi, suc de rosii, frunze de dafin, sare, piper. Ingrediente:
4 carnati 300 g carne de porc 500 g fasole 50 ml ulei 2 cepe 4 catei de
usturoi 200 ml suc de rosii 2 frunze dafin sare piper …
Read more »
Read more »
Chec cu mere, nuci si scortisoara
5 December 2013
Chec
cu mere, nuci si scortisoara din: mere, unt, zahar, oua, fiana, praf de
copt, zahar pudra, scortisoara, nuci. Ingrediente: 500 g mere 1 pachet
de unt 250 g zahar 4 oua 300 g faina 2 lingurite praf de copt zahar
pudra 2 lingurite scortisoara 100 g nuci Mod de preparare: Speli
merele, le…
Read more »
Read more »
Piept de vitel umplut
5 December 2013
Piept
de vitel umplut din: piept de vitel, prune, pesmet, ou, ulei,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg piept de vitel (bucata
intreaga) 300 g prune afumate fara samburi 2 linguri pesmet 1 ou 100 ml
ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţă carnea
de pieliţe şi de grăsimea în exces,…
Read more »
Read more »
Placinta cu iaurt si stafide
5 December 2013
Placinta
cu iaurt si stafide din: faina, apa, otet, sare, ulei, iaurt, oua,
zahar, praf de copt, zahar vanilat, stafide. Ingrediente: 500 g faina 1
pahar cu apa calduta 4 linguri cu otet 1 lingurita cu sare ulei pentru
uns pentru umplutura: 1 kg iaurt 7 oua 8 lingurite cu zahar 1 pliculet
praf de…
Read more »
Read more »
Icre de fasole cu ceapa verde
5 December 2013
Icre
de fasole cu ceapa verde din: fasole, ceapa verde, morcov, usturoi,
unt. Ingrediente: 500 g fasole 1 legatura ceapa verde 1 morcov 2 catei
de usturoi 50 g unt Mod de preparare: Laşi fasolea la înmuiat peste
noapte. A doua zi, o pui la fiert. Schimbi apa de 2-3 ori până se
înmoaie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de ciuperci cu legume si verdeata
5 December 2013
Budinca
de ciuperci cu legume si verdeata din: paine, telina, ceapa, ciuperci,
cimbru, rozmarin, patrunjel, supa de pui, unt, sare, piper. Ingrediente:
1 felie paine 2 cesti telina, cuburi 2 cesti ceapa, cuburi 2 cesti de
ciuperci, cuburi 8-10 crengute cimbru, tocat 3 crengute de rozmarin ,
tocat 1/4 ceasca patrunjel, tocat 3 cesti de…
Read more »
Read more »
Săculeţi-surpriză din clătite
5 December 2013
Săculeţi-surpriză
din clătite din: ton, peste afumat, frunze de salata, ceapa rosie,
porumb, lamaie, patrunjel verde, sare, oua, faina, lapte si sare.
Ingrediente: 2 conserve cu ton in suc propriu 1 peste afumat 4 frunze de
salata 1 ceapa rosie 1 lingura cu porumb 1 lamaie patrunjel verde sare
pentru clatite: 2 oua 2 cani faina…
Read more »
Read more »
Vinete cu doua creme
5 December 2013
Vinete
cu doua creme din: vinete, cartofi, rosii, miez de nuca, usturoi,
patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 vinete 500 g cartofi 1 kg
rosii 20 bucati miez de nuca 10 catei de usturoi 2 legaturi de
patrunjel verde sare piper ulei Mod de preparare: Speli vinetele si le
tai in rondele mai groase,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu prune si frisca
5 December 2013
Prajitura
cu prune si frisca din: prune, frisca, iaurt, miere, zeama de lamaie si
cocos. Ingrediente: 12 prune de marime medie 100 ml frisca lichida 100 g
iaurt natural 1 lingura miere 2 linguri zeama de lamaie 30 g cocos
Mod de preparare: Bati frisca pana se intareste, apoi incorporezi
mierea, iaurtul si sucul de…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan cu brânză
5 December 2013
Ruladă
de curcan cu brânză din: piept de curcan, branza de vaci, ceapa, sunca,
patrunjel, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 250 g
branza de vaci 1 ceapa 4 felii de sunca 2 oua 1 legatura de patrunjel
sare piper Mod de preparare: Taie pieptul de curcan în aşa fel încât
să…
Read more »
Read more »
Cornulete gustoase
5 December 2013
Cornulete
gustoase din: gem de prune, nuca, esenta de vanilie, zahar pudra,
faina, ulei, bors si sare. Ingrediente: gem de prune nuca zdrobita
esenta de vanilie zahar pudra vanilat pentru aluat: 550 g faina 1/2
pahar cu ulei 1/2 pahar cu bors sare Mod de preparare: Pune borcanul
cu gem în baie de aburi până…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu unt de arahide si ciocolata
4 December 2013
Prajitura
cu unt de arahide si ciocolata din: unt de arahide, crema de ciocolata,
apa, ulei de canola, oua, unt, lapte, ciocolata. Ingrediente: 1 cutie
unt de arahide 1 cutie crema de ciocolata 2/3 cana de apa 1/3 ceasca
ulei de canola 2 oua 2 linguri de unt 2 linguri de lapte Ingrediente
glazura:…
Read more »
Read more »
Cocktail Greenland
4 December 2013
Cocktail
Greenland din: frunze de menta, sirop de menta, sirop de zahar, zeama
de lamaie, apa minerala si limeta. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 2 frunze de menta 3 cl sirop de menta 1 cl sirop de zahar 4
cl zeama de lamaie apa minerala carbogazoasa o felie de limeta Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Chiftele cu sos de ceapa
4 December 2013
Chiftele
cu sos de ceapa din: ulei, frunze de salvie, ceapa, spata de porc,
ficat de porc, nucsoara, zahar, otet de vin, faina, supa de vita,
patrunjel, piure si legume. Ingrediente: ulei, pentru uns 1 lingura
frunze de salvie tocate 1 ceapa tocata marunt 500 g spata de porc 300 g
ficat de porc 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Blanchetă de porc cu vinete coapte
4 December 2013
Blanchetă
de porc cu vinete coapte din: carne de porc, vinete, ceapa, usturoi,
boia, piper, unt, smantana, faina, parmezan, sare, ulei si patrunjel
verde. Ingrediente: 700 g carne de porc 4 vinete lungi si subtiri 4 cepe
potrivite 2-3 catei de usturoi 1 lingurita cu boia dulce 1 lingurita cu
piper negru macinat 1 lingurita cu…
Read more »
Read more »
Tocana savuroasa de pui
4 December 2013
Tocana
savuroasa de pui din: supa de pui, unt de arahide, ceapa, ulei de
floarea soarelui, ghimbir, pudra de ardei, chimion, coriandru, ardei
iute, foi de dafin, rosii, pulpe superioare, cartofi, ardei grasi, orez
si lime. Ingrediente: 500 ml supa de pui, incalzita 350 g unt de arahide
cremos 2 cepe, taiate pe jumatate si feliate…
Read more »
Read more »
Covrigei cu cacao si zahar
4 December 2013
Covrigeri
cu cacao si zahar din: zahar, cacao, unt, sare, faina, albus.
Ingrediente: 150 g zahar 4 linguri cacao 4 linguri unt la temperatura
camerei sare 150 g faina 1 albus batut spuma Mod de preparare:
Amesteci untul, zahărul şi sarea cam 3 minute, până se transformă
într-o cremă. Adaugi al buşul şi mai…
Read more »
Read more »
Salata de fasole cu sunca si sfecla rosie
4 December 2013
Salata
de fasole cu sunca si sfecla rosie din: fasole, sunca, sfecla rosie,
gogosar, praz, patrunjel, sare, piper, ulei, otet, ceapa verde.
Ingrediente: 300 g fasole cu bob mare 100 g sunca 1 sfecla rosie 1
gogosar 1 fir de praz patrunjel sare piper 2 lingurite ulei 3 lingurite
otet 3 fire ceapa verde …
Read more »
Read more »
Prăjitură cu jeleu de sfeclă
4 December 2013
O
reteta savuroasa de Prăjitură cu jeleu de sfeclă din: foi de pandispan,
dulceata de visine, sfecla, zahar, vin, agar agar, ricotta, zahar pudra
si esenta de vanilie. Ingrediente: 2 foi de pandispan dulceata de
visine pentru jeleu: 800 g sfecla 2 lingurite cu zahar 2 lingurite cu
vin rosu dulce 20 g agar-agar sare…
Read more »
Read more »
Aripioare în aluat crocant
4 December 2013
Aripioare
în aluat crocant din: aripioare, oua, bere blonda, faina, cimbru, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 12 aripioare intregi 2 oua bere blonda
faina cimbru sare piper ulei Mod de preparare: Sărează şi piperează
aripile şi lasă-le la frigider o jumătate de oră. Bate ouăle, adaugă
făina, un praf de sare şi unul de cimbru…
Read more »
Read more »
Tort sarlota
4 December 2013
O
reteta savuroasa de Tort sarlota din: galbenusuri, lapte, zahar, rom,
gelatina, zahar vanilat, cacao, frisca si piersici. Ingrediente: 4
galbenusuri 200 ml lapte 200 g zahar 3 linguri rom 50 g gelatina 2
plicuri zahar vanilat 1 lingura cacao 200 ml frisca lichida pentru
decor: 200 ml frisca lichida 200 g piersici (sau orice…
Read more »
Read more »
Pizza cu aluat de cartofi
4 December 2013
Pizza
cu aluat de cartofi din: cartofi, faina, ceapa, ou, ulei, lapte, suc de
rosii, mozzarella, sunca, ciuperci, masline, busuioc si oregano.
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g faina 1 ceapa 1 ou ulei 50 ml lapte
pentru umplutura: 200 ml suc de rosii 200 g mozzarella 150 g sunca 1-2
ciuperci masline busuioc oregano …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de porc cu fasole si salata
4 December 2013
Supa
de porc cu fasole si salata din: carne de porc, fasole, supa de pui,
ceapa, napi, cartofi, carnati picanti, salata creata. Ingrediente: 1/2
kg carne de porc, cuburi 2 cutii de fasole supa de pui 1 ceapa, cuburi 2
napi, cuburi 2 cartofi cuburi 500gr carnati picanti 1 salata creata,
tocata Mod…
Read more »
Read more »
Friptura cu struguri si sfecla
4 December 2013
Friptura
cu struguri si sfecla din: pulpa de porc, struguri, suc de rosii,
ceapa, faina, cuisoare, dafin, busuioc, cimbru, sare, piper, ulei,
sfecla rosie si rosii cherry. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 250 g
struguri negri 150 ml suc de rosii (sau o conserva de rosii decojite) 1
ceapa mica 100 g faina 2 cuisoare…
Read more »
Read more »
Plachie de vinete
4 December 2013
O
reteta savuroasa de plachie de vinte din: vinete, ulei, ceapa, usturoi,
rosii, patrunjel, faina, ardei grasi, sare si piper. Ingrediente: 4
vinete lunguiete 100 ml ulei 2 cepe 7-8 catei de usturoi 4-5 rosii 1
legatura patrunjel verde 60g faina 2 ardei grasi sare piper Mod de
preparare: Speli vinetele, le cureti de…
Read more »
Read more »
Bors de pui cu mazare
4 December 2013
Bors
de pui cu mazare din: pui, mazare, ceapa, salata verde, ulei si bors.
Ingrediente: 1 pui 500 g mazare 1 ceapa 1 salata verde 2 linguri ulei
bors dupa gust Mod de preparare: Speli puiul, il tai bucati si il
rumenesti in ulei. Stingi apoi cu putina apa, acoperi vasul si lasi
puiul sa…
Read more »
Read more »
Strudel cu pere si crema
4 December 2013
O
reteta savuroasa de Strudel cu pere si crema din: aluat, pere, zahar,
unt, zahar vanilinat si budinca de vanilie. Ingrediente: 1 pachet aluat
foietaj (450 g) 4-5 pere 5+3 linguri de zahar 50 g unt 1 plic zahar
vanilinat 1 plic budinca de vanilie Mod de preparare: Lasi foile de
aluat la dezghetat…
Read more »
Read more »
Minitarte cu ciuperci
4 December 2013
Minitarte
cu ciuperci din: faina, vin, ulei de floarea soarelui, praf de copt,
cimbru, sare, ciuperci, smantana, oua, unt, piper si cimbru.
Ingrediente: 500 g faina 250 ml vin alb sec 250 ml ulei de floarea
soarelui 1 lingura cu praf de copt cimbru sare pentru umplutura: 500 g
ciuperci 200 g smantana 2 oua unt…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Gogoşi umplute
4 December 2013
Gogoşi
umplute din: lapte batut, faina, ou, praf de copt, coaja de lamaie,
esenta de vanilie, gem de capsune, sare si ulei. Ingrediente: 200 ml
lapte batut 150 g faina 1 ou 1 lingurita rasa cu praf de copt (sau
bicarbonat) coaja de lamaie esenta de vanilie gem de capsune sare ulei
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste umplute cu branza si sos de spanac
4 December 2013
Paste
umplute cu branza si sos de spanac din: paste rigatoni, mozzarella,
parmezan, branza maruntita, ricotta, busuioc, oregano, patrunjel, unt,
spanac, usturoi, lapte de soia, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet
paste rigatoni 2 linguri mozzarella, tocata 2 linguri parmesan, ras 2
linguri branza maruntita 2 cesti branza ricotta ¼ ceasca busuioc
proaspat 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Cosulet cu linte
4 December 2013
Cosulet
cu linte din: faina, margarina, apa, otet, linte verde, morcov, ardei,
rosie, ceapa, cartof, ulei de masline, cimbru, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 350 g faina 250 g margarina 100 ml apa 1
lingura otet pentru umplutura: 250 g linte verde 1 morcov potrivit 1
ardei 1 rosie 1 ceapa 1 cartof mare…
Read more »
Read more »
Chipsuri din mere
4 December 2013
Chipsuri
din mere din: mere, zahar, scortisoara si zeama de lamaie. Ingrediente:
2 mere 2 linguri de zahar 1/2 lingurita de scortisoara zeama de la 1/2
lamaie Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 100°C, activând
funcţia de ventilaţie. Umple un castron cu apă rece, în care adaugă
zeama de lămâie. Spală merele, taîe-le în felii…
Read more »
Read more »
Rulouri de somon cu legume
4 December 2013
Rulouri
de somon cu legume din: somon, ardei gras, telina, castravete, marar,
iaurt, usturoi, castravete si sare de mare. Ingrediente: somon felii
cate 1 ardei gras rosu si galben 1/2 telina radacina 1 castravete marar
pentru sos: iaurt 1 catel de usturoi 1/2 castravete sare de mare Mod
de preparare: tai legumele felii subtiri, gen…
Read more »
Read more »
Prăjitura cu dovleac şi caramel
4 December 2013
Prăjitura
cu dovleac şi caramel din: dovleac, ulei de floarea soarelui, zahar
brun, oua, faina, bicarbonat, ghimbir, crema de branza de vaci, sos
caramel, caise deshidratate. Ingrediente: 400 g dovleac, curatat de
coaja 175 ml ulei de floarea soarelui 250 g zahar brun 2 oua 175 g faina
cu factor de crestere, cernuta 3/4 lingurita…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu varza rosie
4 December 2013
Piept
de pui muplutr cu varza din: piepti de pui, varza rosie, faina, otet,
ulei, piper, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 1/4 varza rosie 2
linguri cu faina 2 linguri cu otet ulei piper sare Mod e preparare:
Taie pieptul de pui în două, apoi crestează fiecare bucată într-o parte,
cât să faci…
Read more »
Read more »
Cornulete cu gem
4 December 2013
O
reteta delicioasa de cornulete cu: bors, ulei, drojdie, zahar, sare,
faina, gem de caise, zahar pudra. Ingrediente: 200 ml bors 50 ml ulei 30
g drojdie (cât o nucă) 4 linguri zahăr 1 praf de sare 4 făină cât
cuprinde 1 borcan gem de caise 50 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie
Mod…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu cu spanac si branza
4 December 2013
Aperitiv
cu cu spanac si branza din: oua, ulei, smantana, faina, praf de copt,
spanac, sare, branza feta, smantana, ciuperci, marar si gelatina.
Ingrediente: pentru blatul verde: 6 oua 6 linguri de ulei 3 linguri de
smantana 6 linguri de faina 1 plic praf de copt 6 linguri de spanac sare
pentru crema: 200 g…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu usturoi si ceapa verde
4 December 2013
Rulada
de porc cu usturoi si ceapa verde din: pulpa de porc, ceapa verde,
usturoi, ardei grasi, vin rosu, patrunjel, marar, mustar dulce, ulei,
piper, sare. Ingrediente: 2 kg pulpa de porc 4 legaturi de ceapa verde 8
catei de usturoi 3 ardei grasi 200 ml vin rosu 2 legaturi de patrunjel 2
legatura de…
Read more »
Read more »
Tort cu cirese
4 December 2013
O
reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar, ciocolata cu lapte, migdale,
unt, faina, praf de copt, cacao, cirese, gelatina, zahar pudra, esenta
de vanilie, frisca, fulgi de migdale, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 6
ouă 200 g zahăr 100 g ciocolată cu lapte 150 g migdale 100 g unt 100 g
făină 1 pachet praf…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de broccoli cu branza feta si migdale
4 December 2013
Salata
de broccoli cu branza feta si migdale din: sare, broccoli, usturoi,
otet, ardei iute, ulei de masline, migdale,branza feta. Ingrediente: 1
1/4 lingurita sare 1 broccoli, rup buchetele 1 catel de usturoi 2
linguri otet fulgi de ardei iute 5 linguri ulei de masline 1/2 cana
migdale 1/2 – 3/4 ceasca branza feta…
Read more »
Read more »
Ciorba de perisoare din peste cu tarate
4 December 2013
Ciorba
de perisoare din peste cu tarate din: apa, file de peste, orez, tarate
de grau, ceapa, verdeata, morcovi, telina, dovlecel, ulei, condimente,
busuioc si bors. Ingrediente: 1 1/2 l apa 1 1/2 bucata file de peste (de
care preferi) 1 cescuta orez 2 linguri tarate de grau 2 cepe mai mici
verdeata 2 morcovi 1…
Read more »
Read more »
Tort cu morcovi
4 December 2013
Tort
cu morcovi din: morcovi, portocala, ulei de porumb, zahar tos, oua,
faina, praf de copt, sare, frisca, lichior de portocala si nuca.
Ingrediente: 5 morcovi potriviti 1 portocala 125 ml ulei de porumb 375 g
zahar tos 4 oua 350 g faina 15 g praf de copt sare pentru umplutura:
500 ml frisca 3 linguri…
Read more »
Read more »
Salata nicosiana
4 December 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, oua, rosii cherry, ton,
ansoa, salata verde, masline negre, marar verde, otet, mustar iute, ulei
de masline, usturoi, sare, piper. Ingiediente: 150 g fasole verde
proaspătă sau conservată 2 ouă fierte tari 5-6 roşii cherry 120 g ton
bucăţi (din conservă) 8 fileuri de ansoa (din conservă)…
Read more »
Read more »
Cosulete cu ciocolata si pepene
4 December 2013
O
reteta delicioasa de cosulete cu: faina, zahar, coaja de lamaie, zahar
vanilat, unt, ou, frisca lichida, anason, ciocolata de menaj, rom,
fistic, ciocolata alba, pepene verde. Ingrediente aluat: 220 g făină 65 g
zahăr 1pachet zahăr vanilat coaia rasă de la o lămâie 125 g unt 1 ou
Ingrediente crema: 400 ml friscă lichidă…
Read more »
Read more »
Retete tv Paprika #6
4 December 2013
Retete
tv Paprika: Coktail de fructe de mare Ingrediente: 1 linguriță piper
roșu făină Sare si piper 175 g creveți întregi 175 g calamari tăiați
inele 2 fileuri de pește sub orice formă 1 dovlecel tăiat in felii
subțiri 1 bulb de fenicul tăiat in felii subțiri Apă minerală Felii de
lamâie Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu branza si gem de cirese
3 December 2013
Tarta
cu branza si gem de cirese din: crema de branza, lapte condensat, suc
de lamaie, esenta de vanilie, aluat de tarta, gem de cirese.
Ingrediente: 1 pachet de crema de branza 1 cutie lapte condensat ½
ceasca suc de lamaie 1 lingurita esenta de vanilie 1 aluat de tarta 1
cutie gem de…
Read more »
Read more »
Cocktail Mistral
3 December 2013
O
reteta simpla de Cocktail Mistral din: zahar, grepfrut, apa minerala si
menta. Este un cocktail non alcoolic. Bautura este mai gustoasa daca o
servim cu cirese de cocktail si frunze de menta inghetate intr-un cub de
gheata. Ingrediente: 2 lingurite de zahar 6 cl suc de grepfrut 0,15 cl
apa minerala 1 fir de menta mare…
Read more »
Read more »
Plăcintă sărată cu crema de branza
3 December 2013
Plăcintă
sărată cu crema de branza din: faina, apa minerala, ulei, unt, sare,
feta, crema de branza, oua, iaurt, unt si lapte. Ingrediente: 17 linguri
cu faina 15 linguri cu apa minerala 7 linguri cu ulei 2 linguri cu unt
sare pentru umplutura: 200 g feta 200 g crema de branza 2 oua 2-3
linguri cu…
Read more »
Read more »
Piept de curcan in crusta crocanta
3 December 2013
O
reteta delicioasa si gustoasa de Piept de curcan in crusta crocanta
din: piept de curcan, mustar, pesmet, alune, sare, piper, curry, cimbru,
oregano, scortisoara, chilli, unt si patrunjel verde. Inlocuieşte
clasicul şniţel de pui cu această retetă din piept de curcan în crustă
crocantă! Ingrediente: 600 g piept de curcan 1-2 linguri cu mustar…
Read more »
Read more »
Paste cu pui
3 December 2013
O
reteta delicioasa de paste cu: piept de pui, vanata, fenicul, dovlecel,
usturoi, paste colorate, portocala, lamaie, sare, piper, cimbru, ulei.
Ingrediente: două piepturi de pui o vânătă, un fenicul un dovlecel 4
căţei de usturoi 300 g paste colorate o portocală o lămâie sare piper
cimbru ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Vânătă…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu coacăze roşii
3 December 2013
O
reteta delicioasa de tiramisu cu:oua, zahar, faina, lapte, ulei, cacao,
praf de copt, zahar vanilat, coacaze rosii, frisca, sirop de zahar,
sare, limeta. Ingrediente: două ouă 350 g zahăr tos 125 ml ulei de
floarea-soarelui 250 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 500 g făină praf
de copt două pliculeţe zahăr vanilinat 200…
Read more »
Read more »
Rondele de hering cu spanac
3 December 2013
O
reteta delicioasa de rondele cu: hering, spanac, naut, porumb, fidea de
orez, ulei de masline, usturoi, frunza de dafin, sare, piper, marar.
Ingrediente: 500 g fileuri de hering 500 g spanac verde două foi de alge
nori 200g năut 150 g boabe de porumb 200 g fidea de orez 100 ml ulei de
măsline…
Read more »
Read more »
Melcisori cu nuca si zahar
3 December 2013
Melcisori
cu nuca si zahar din: faina, ulei, drojdie, galbenusuri, sare, lapte,
zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, nuca, albusuri, zahar.
Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 50 ml ulei 1 cub de drojdie 5
galbenusuri la temperatura camerei sare 275 ml lapte 150 g zahar 2
plicuri zahar vanilat coaja rasa de la o…
Read more »
Read more »
Rulouri de vitel in sos de usturoi
3 December 2013
Rulouri
de vitel in sos de usturoi din: vrabioara de vitel, morcovi, pastarnac,
telina, ceapa, ulei, pasta de tomate, suc de rosii, smanana, usturoi,
frunze de salvie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8 felii vrabioara
de vitel 2 morcovi mari 2 radacini de pastarnac 1 telina medie 2 cepe
mari 100 ml ulei 1 lingura pasta…
Read more »
Read more »
Dovleac cu branza de capra si cuscus
3 December 2013
Dovleac
cu branza de capra si cuscus din: dovleac, chilli, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, ulei de masline, cuscus, patrunjel, branza de capra.
Ingrediente: 1 dovleac, taiat in 4 si curatat de seminte un praf de
chilli zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 3 linguri ulei de masline 250 g
cuscus 1…
Read more »
Read more »
Colacei dulci cu stafide si branza de vaci
3 December 2013
Colacei
dulci cu stafide si branza de vaci din: scortisoara, lapte, faina,
drojdie, sare, zahar, galbenus, rom, stafide, branza de vaci.
Ingrediente: 2 lingurite scortisoara 250 ml lapte caldut 500 g faina
drojdie cat o masline 1 lingurita rasa de sare 50 g zahar 50 g unt 1
galbenus, pentru uns pentru umplutura: 50 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan
3 December 2013
Paste
cu sos de rosii, busuioc si parmezan din: rosii cherry, usturoi, ulei
de masline, otet balsamic, piper negru, busuioc, carne tocata de vita,
pasta de tomate, patrunjel, oregano, sare, paste. Ingrediente: 4 cani
rosii cherry 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 lingura otet
balsamic ¼ lingurita piper negru 2…
Read more »
Read more »
Tartă cu flori de soc si dulceata
3 December 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu:branza de vaci, smantana, zahar tos,
sare, oua, zahar vanilat, flori de soc, stafide, unt, gris, lamie,
dulceata de capsuni. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 200 ml smântână
100 g zahăr tos un vârf de linguriţă cu sare 4 ouă două pliculeţe zahăr
vanilinat 3 linguri cu flori de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte cu legume (macrou)
3 December 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: macrou, telina, rosii, ardei gras,
morcov, ceapa, arpagic, cartofi, pasta de tomate, bors, ulei, sare,
piper, marar, ardei iute. Ingrediente: un kilogram macrou o ţelină mică 5
roşii un arcei gras verde un morcov o ceapă 200 g arpagic doi cartofi o
lingură de pastă de tomate 300 ml…
Read more »
Read more »
Bărcute de andive cu vinete
3 December 2013
O
reteta delicioasa de barcute cu:andive, vinete, ulei de masline, ceapa,
usturoi, rosie, masline, ardei capia, otet, sare, piper, oregano.
Ingrediente: 4 andive 3 vinete 125 ml ulei de măsline o ceapă doi căţei
de usturoi o roşie 100 g măsline feliate un ardei capia o lingură cu
oţet sare piper oregano Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Papanasi cu magiun
3 December 2013
O
reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, oua, zahar
tos, bicarbonat de sodiu, gris, baton de vanilie, coaja de lamaie,
magiun de prune, smantana, ulei. Ingrediente: un kilogram brânză de vaci
400 g făină 3 ouă 100 g zahăr tos 3 g bicarbonat de sodiu 100 g griş
un baton de vanilie…
Read more »
Read more »
Omletă cu spanac şi şuncă
3 December 2013
O
reteta delicioasa de omleta cu: oua, spanac, sunca de porc, arpagic,
seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, sare, piper, ulei,
patrunjel, rosii, mustar picant. Ingrediente: 4 ouă 200 g spanac verde
200 g şuncă de porc 100 g arpagic o lingură cu seminţe de dovleac o
lingură cu seminţe de floarea-soarelui sare piper…
Read more »
Read more »
Polenta cu legume
3 December 2013
O
reteta delicioasa de polenta cu: malai, apa, ceapa verde, rosii,
broccoli, parmezan, unt, branza de burduf, sare, piper. Ingrediente: 400
g mălai 1.500 ml apă o legătură ceapă verde 8 roşii 500 g broccoli 100 g
parmezan 75 g unt 200 g brânză de burduf sare piper Mod de preparare:
Broccoli se spală, se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu carne tocata de curcan si legume
3 December 2013
Salata
cu carne tocata de curcan si legume din: ulei de canola, usturoi,
ceapa, carne tocata de curcan, morcov, muguri de bambus, fasole pastai,
fasole boabe, tofu, sare, piper, salata, zahar, supa de pui, sos de
soia, amidon, alune. Ingrediente: 1 lingura de ulei de canola 1/2
linguri de usturoi tocat 1/2 cana ceapa…
Read more »
Read more »
Clătite clasice
3 December 2013
Clătite
clasice din: faina, lapte, oua si unt. Ingrediente: 140 g faina 200 ml
de lapte integral 2 oua 25 g de unt, plus extra pentru topit Mod
de preparare: Cerne faina cu un praf de sare. Pune-o intr-un bol mediu
si formeaza o adancitura mica in centrul ei. Adauga ouale, apoi toarna…
Read more »
Read more »
Pui cu lamaie si cartofi la cuptor
3 December 2013
Pui
cu lamaie si cartofi la cuptor din: pui, cartofi, lamaie, usturoi,
cimbru, sare de mare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 pui
transat 1 kg cartofi 1 lamaie mare 5-6 catei de usturoi 1 mana de cimbru
proaspat sare de mare piper proaspat macinat 2-3 linguri cu ulei de
masline Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tort de clătite cu ciocolată
3 December 2013
Tort
de clătite cu ciocolată din: clatite, ulei de floarea soarelui, zahar,
migdale, sare de mare, ciocolata, unt, lapte, smantana, coniac, zahar si
frisca. Ingrediente: 1 x clatite clasice ulei de floarea soarelui,
pentru uns 100 g zahar 100 g migdale decojite 1/2 lingurita sare de mare
grunjoasa pentru sosul de ciocolata: 250 g ciocolata amaruite,…
Read more »
Read more »
Tartă cu şuncă şi ciuperci
3 December 2013
Tartă
cu şuncă şi ciuperci din: faina, unt, lapte, sare, ciuperci, sunca,
cascaval, masline, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru
aluat: 200 g faina 100 g unt 3-4 linguri cu lapte ori apa 1 varf de
cutit de sare pentru umplutura: 300 g ciuperci proaspete 100 g sunca tip
Praga 100 g cascaval 100 g…
Read more »
Read more »
Amandină cu brânză
3 December 2013
Amandină
cu brânză din: margarina, oua, lapte, faina, sare, branza feta,
smantana, ardei, boia, patrunjel si gelatina. Ingrediente: 100 g
margarina 5 oua 1/2 l lapte 100 g faina putina sare pentru umpltura: 200
g branza feta 15 linguri smantana 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde putina
boia iute patrunjel tocat 1 plic gelatina Mod…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu ficat de pui
3 December 2013
Ardei
umpluti cu ficat de pui din: ardei, ficatei de pui, ceapa, orez,
morcovi, dovlecei, vinete, oua, verdeata, condimente si unt.
Ingrediente: 11 ardei 10 ficatei de pui 4 cepe mari 1 cana orez 2
morcovi 2 dovlecei mici 2 vinete 2 oua verdeata 2 lingurite condimente
200 g unt Mod de preparare: Speli ardeii,…
Read more »
Read more »
Fasole cu pipote si rosii
3 December 2013
Fasole
cu pipote si rosii din: fasole, ceapa, rosii, pipote, ulei, patrunjel,
condimente si piper. Ingrediente: 1 kg fasole pastai 2 cepe tocate
marunt 4 rosii foarte coapte 500 g pipote 100 ml ulei 1 legatura
patrunjel 2 lingurite condimente piper Mod de preparare: Cureţi şi
speli păstăile, apoi le rupi în bucăţi. Tai ceapa…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu carnat afumat
3 December 2013
Rulada
de porc cu carnat afumat din: fleica de porc, carnat afumat, ardei
gras, frunze de busuioc, boia iute, cimbru, ulei, piper, sare.
Ingrediente: 1 kg fleica de porc 1 carnat afumat 1 ardei gras frunze de
busuioc boia iute cimbru ulei piper sare Mod de preparare: Spala
carnea si tai-o astfel incat sa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de dovleac cu arpagic
3 December 2013
Supa
crema de dovleac cu arpagic din: praz, ceapa, dovleac, supa de pui, vin
alb, ulei de masline, piper alb, unt, arpagic, paine. Ingrediente: 2
fire de praz, spalat si tocat 1 ceapa, cuburi 8 cesti dovleac, cuburi 6
cani de supa de pui 1/2 cana vin alb 3 limguri ulei de masline 1…
Read more »
Read more »
Ficat de vitel cu rosii si busuioc
3 December 2013
Ficat
de vitel cu rosii si busuioc din: ficat, parmezan, oua, faina, ulei,
orez, ulei de masline, ceapa, rosii, busuioc si condimente. Ingrediente:
400 g ficat 200 g parmezan ras (sau cascaval) 2 oua putina faina ulei
pentru prajit pentru risotto: 200 g orez cu bobul lung putina ulei de
masline 1 ceapa mica 4 rosii…
Read more »
Read more »
Clătite de mălai cu porc aromat şi salsa de avocado
3 December 2013
Clătite
de mălai cu porc aromat şi salsa de avocado din: ulei de masline, spata
de porc, ceapa, usturoi, ghimbir, seminte de chimion, seminte de
coriandru, pudra de ardei iute, paprika afumata, oregano, otet de cidru,
bere, zahar, scortisoara, cuisoare, malai, praf de copt, avocado, rosii
cherry, ceapa verde, ardei iute, zeama de lime, smantana si…
Read more »
Read more »
Salată aperitiv cu pui şi gogoşar
3 December 2013
Salată
aperitiv cu pui şi gogoşar din: piept de pui, castraveti, gogosari,
marar, maioneza, ceapa si sare. Ingrediente: 1 punga piept pui dezosat
cate un borcan castraveti murati si gogosari 1 legatura marar maioneza
preparata in casa dintr-un ou crud si ulei fiert 1 ceapa tocata marunt
un praf de sare Mod de preparare: Fierbi…
Read more »
Read more »
Quesadilla con carne
3 December 2013
O
reteta savuroasa de Quesadilla con carne din: friptura de vita, branza
cheddar, lipii, rosii, sos guacamole, ulei, sare si piper. Ingrediente:
400 g friptura de vita 200 g branza cheddar (sau unc ascaval bun ) 4
lipii de porumb (tortilla) 2 rosii 6 linguri cu sos guacamole 2 linguri
cu ulei sare piper …
Read more »
Read more »
Retete tv Paprika #7
3 December 2013
Retete:
Curcan cu curry Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 25 g unt 1
ceapă mare, curăţată şi tocată fin 4 căţei de usturoi,decojiţi şi
curăţaţi 2,5 cm ghimbir proaspăt curăţat şi ras 1 ardei iute
roşu,curăţat de seminţe şi tocat 8 păstăi de cardamom uşor zdrobite 1
linguriţă chimen 1 lingură Garam Masala…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salată de peşte cu avocado şi iaurt (video)
2 December 2013
O reteta video despre Cum se prepara Salată de pește cu avocado și iaurt: Cum se prepara Salată de peşte cu avocado şi iaurt
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu afine si aroma de cocos
2 December 2013
Briose
cu afine si aroma de cocos din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar,
zahar pudra, lapte de cocos, oua, afine, coaja de limeta. Ingrediente:
3 cani faina 2 linguri de praf de copt ½ lingurita de sare ½ ceasca de
unt ½ cana de zahar ¼ ceasca zahar pudra 1 ceasca lapte…
Read more »
Read more »
Friptură în sos de coniac
2 December 2013
Friptură
în sos de coniac din: ceafa de porc, coniac, unt, mustar, faina, boabe
de mustar, piper si sare. Ingrediente: 1 kg ceafa de porc 3 linguri cu
coniac 2 linguri cu unt 1 lingura cu mustar 1 lingurita cu faina 1 varf
de lingurita boabe de mustar piper negru boabe sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa turceasca de cartofi
2 December 2013
O
reteta savuroasa si gustoasa de Supa turceasca de cartofi din: unt,
ceapa, cartofi, smantana, sare, piper, nucsoara si marar verde.
Ingrediente: 1 lingura unt 1 ceapa 900 g cartofi 100 g smantana sare
piper nucsoara marar verde Mod de preparare: Pui într-o oală untul,
adaugi ceapa tocată mărunt, apoi cartofii tăiaţi felii mici.…
Read more »
Read more »
Salam de pui
2 December 2013
Salam
de pui din: carne de pui, gelatina, piper, usturoi, sare, foi de dafin,
condimente, foi de salata si piper. Ingrediente: 1,8 kg carne de pui 35
g gelatina 5-6 piper boabe usturoi sare foi de dafin condimente pentru
pui foi de salata si boabe de piper pentru decor Mod de preparare: Pui
carnea într-o…
Read more »
Read more »
Cocktail Kiwi Mint
2 December 2013
O
reteta simpla de Cocktail Kiwi Mint din: kiwi, menta, apa minerala si
scortisoara. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 kiwi 1 buchet
de menta apa minrala carbogazoasa un vard de cutit de scortisoara Mod
de preparare: Curatam kiwi-ul. Rupen 5-6 frunze de menta, le spala si
le maruntim. Facem piure din kiwi,…
Read more »
Read more »
Chec cu rosioare si parmezan
2 December 2013
Chec
cu rosioare si parmezan din: rosii cherry, parmezan, faina, drojdie,
oua, lapte, busuioc, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g rosii
cherry 100 g parmezan ras (sau cascaval de oaie) 180 g faina 1 lingura
rasa cu drojdie uscata 4 oua 120 ml lapte 1 mana de busuioc verde 80 ml
ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Tort cu pere si cacao
2 December 2013
O
reteta gustoasa de Tort cu pere si cacao din: pere, unt, zahar brun,
ciocolata neagra, faina, cafea, oua, zahar brun, lapte batur, ulei,
bicarbonat si praf de copt. Ingrediente: 4 pere coapte 40 g unt 125 g
zahar brun 150 g ciocolata neagra pentru aluat: 150 g faina 20 g cafea
instant 2 oua…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu cremă de ouă
2 December 2013
Rulada
de pui cu cremă de ouă din: piept de pui, morcov, oua, mustar,
smantana, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 morcov mic 4
oua 1 lingurita cu mustar 1 lingurita cu smantana 1 legatura patrunjel
sare Mod de preparare: Pune ouăle la fiert, toacă verdeaţa mărunt, iar
morcovul dă-l pe râzătoare.…
Read more »
Read more »
Cartofi cu castane si bacon
2 December 2013
Cartofi
cu castane si bacon din: cartofi copti, bacon, castane, scortisoara,
vin alb, cuisoare, ulei de masline, miere, sare, piper. Ingrediente: 8
cartofi copti 400 g bacon 400 g castane 1/2 lingurita scortisoara 500 ml
vin alb 2 cuisoare 4 linguri ulei de masline 2 linguri miere sare piper
Mod de preparare: Spălaţi bine şi…
Read more »
Read more »
Cartofi cu bacon, ceapa si smantana
2 December 2013
Cartofi
cu bacon, ceapa si smantana din: ceapa, smantana, cartofi, bacon, vin,
branza, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g ceapa 100 ml smantana
1 kg cartofi 300 g bacon 1 pahar vin alb 150 g branza 2 catei usturoi
sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, în apă sărată,
după care…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu curry si nuca de cocos
2 December 2013
Pui
cu curry si nuca de cocos din: dovleac, piept de pui, unt, ceapa,
usturoi, gem de caise, pudra de curry, faina, supa de pui, lapte de
cocos, stafide, sare, fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 4 cani de
dovleac , cuburi 1 piept de pui, cuburi 2 linguri de unt 1 cana ceapa,…
Read more »
Read more »
Rulouri cu Roquefort şi nuci
2 December 2013
Rulouri
cu Roquefort şi nuci din: nuci, faina, drojdie, unt, branza Roquefort,
oua si sare. Dacă preferi altă brânză în locul celei cu mucegai
albastru, folosite în această reţetă, poţi încerca orice fel îţi place.
Aromele se vor împleti mai bine şi vor fi mai puternice dacă vei folosi
un mix de brânzeturi. Ingrediente: 140 g…
Read more »
Read more »
Ravioli cu dovleac si parmezan
2 December 2013
Ravioli
cu dovleac si parmezan din: unt, pulpa de dovleac, usturoi, frunze de
salvie, ravioli cu urda si spanac, parmezan. Ingrediente: 30 g unt 350 g
pulpa de dovleac 4 catei de usturoi, taiat felii subtiri 15 frunze de
salvie, tocate 375 g ravioli cu urda si spanac 50 g parmezan azuit fasii
Mod…
Read more »
Read more »
Rulou cu sunca si ceapa verde
2 December 2013
Rulou
cu sunca si ceapa verde din: piept de pui, sunca, ceapa verde,
ciuperci, unt, smantana, mustar, vin, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui
4 felii de sunca 2 legaturi de ceapa verde 6 ciuperci 200 g unt 100 ml
smantana de gatit 2 linguri cu mustar 100 ml vin sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Spanac cu oua si parmezan
2 December 2013
Spanac
cu oua si parmezan din: spanac, praz, oua, parmezan, smantana, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 500 g spanac 2 fire de praz 4 oua 2 linguri
parmezan ras 2 linguri smantana 2 linguri ulei sare piper Mod de
preparare: Fierbeţi ouăle tari şi, separat, spanacul, în apă cu sare.
Scurgeţi spanacul fiert, tocaţi-l mărunt…
Read more »
Read more »
Salata cu sunca, linte si morcovi
2 December 2013
Salata
cu sunca, linte si morcovi din: sunca, linte, morcovi, telina,
patrunjel, ulei de masline, otet de vin rosu, zahar si mustar cu boabe.
Ingrediente: 250 g sunca, rupta in bucati 400 g linte din conserva,
scursa 2 morcovi, taiati bucati 4 tulpini de telina Apio, taiate
cubulete 1 mana de patrunjel, tocat fin pentru dressing:…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Ciuperci gratinate
2 December 2013
Ciuperci
gratinate din: ciuperci, branza, smantana, pesmet, ceapa, oua, unt,
usturoi, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 150
g branza 100 g smantana 100 g pesmet 1 ceapa 3 oua 3 linguri cu unt 5
catei de usturoi 1 legatura de patrunjel verde ulei piper sare Mod de
preparare: Unge un vas…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de curcan cu orez, ciuperci si dovleac
2 December 2013
Supa
de curcan cu orez , ciuperci si dovleac din: ceapa, telina, ulei de
masline, cimbru, condimente pentru carne de curcan, usturoi, supa de
pui, vegeta, ciuperci, carne de curcan, dovleac, salata creata, orez
fiert, otet balsamic, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 1/2 ceapa,
tocata 4 tulpini de telina, tocata 4 lingurite ulei de masline…
Read more »
Read more »
Pulpa de berbecut la cuptor
2 December 2013
Pulpa
de berbecut la cuptor din: pulpa de miel, ceapa rosie, unt, pasta de
tomate, scortisoara, piper verde, sare de mare, dulceata de merisoare.
Ingrediente: 1 pulpa de berbecut (750-800 g) 2 cepe rosii 4 linguri de
unt 4 linguri pasta de tomate 1 varf de lingurita de scortisoara 1/2
lingurita piper verde proaspat macinat…
Read more »
Read more »
Varza rosie cu rodie
2 December 2013
Varza
rosie cu rodie din: varza rosie, zeama de lamaie, baton de scortisoara,
foi de dafin, zahar brun, amestec de condimente, suc de rodie.
Ingrediente: 1 varza rosie, tocata marunt zeama de la 1 lamaie 1 baton
de scortisoara 2 foi de dafin 1 lingura zahar brun 1 lingurita amestec
de condimente 250 ml suc…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu mazăre
2 December 2013
Piept
de pui umplut cu mazăre din: piept de pui, mazare, ceapa, unt,
smantana, fasole verde, marar, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 250 g
mazare la conserva 1 ceapa 100 g unt 250 g smantana 250 g fasole verde
la conserva marar sare Mod de reparare: Taie ceapa în cubuleţe, pune
unt la…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Frigărui asortate
2 December 2013
Frigărui
asortate din: bacon, mere, cartofi, unt, otet balsamic, usturoi,
mustar, smantana, ulei si sare. Ingrediente: 300 g bacon 3 mere 4
cartofi 1 lingurita cu unt 1 lingura cu otet balsamic 1 capatana de
usturoi 1 lingura cu mustar 1 lingura cu smantana ulei sare Mod de
preparare: Spală cartofii (nu-i curăţa de coajă)…
Read more »
Read more »
Fursecuri gustoase cu cafea
2 December 2013
Fursecuri
cu cafea din: faina, ou, galbenus, ulei, zahar brun, praf de copt,
esenta de rom, unt, zahar pudra, apa, cafea solubila si zahar bourbon.
Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 1 ou+1 galbenus 120 ml ulei 100 g
zahar brun 1 lingurita rasa cu praf de copt esenta de rom pentru crema:
200 g unt…
Read more »
Read more »
Ceapa umpluta cu piept de porc
2 December 2013
Ceapa
umpluta cu piept de porc din: ceapa, piept de porc, smantana, vin,
supa de legume, patrunjel, coriandru, chimen, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 4 cepe mari 300 g piept de porc 250 g smantana 100 ml vin
alb sec 200 ml supa de legume 1 legatura patrunjel 1 lingurita coriandru
macinat 1 lingurita chimen macinat…
Read more »
Read more »
Cartofi cu pastarnac si parmezan
2 December 2013
Cartofi
cu pastarnac si parmezan din: cartofi, ulei de floarea soarelui,
pastarnac, parmezan, pesmet, cimbru. Ingrediente: 1,5 kg cartofi cu
coaja alba, curatati de coaja si taiati sferturi 8 linguri ulei de
floarea soarelui 800 g pastarnac, curatat si taiat in doua pe lungime
150 g parmezan, razuit 6 linguri pesmet 2 linguri cimbru, tocat…
Read more »
Read more »