Retete pentru Craciun:
Reteta zilei: Pizza de casa
12 June 2013
Pizza
de casa din: drojdie, sare, ulei de masline, faina, malai, mozzarella,
rosii, carne de pui la gratar, coriandru, sare, piper. Ingrediente
aluat: 1 pachet drojdie 1/2 lingurița de sare 2 lingurite de ulei de
masline 3 1/2 cani de faina 1 lingura malai Ingrediente umplutura:
Mozzarella proaspata, felii Roșii, feliate Carne de pui…
Read more »
Read more »
Piept de porc in sos
12 June 2013
Piept
de porc in sos din: piept de porc, usturoi, cimbru, unt, sare, caise
uscate, caise din compot, miere, sos de soia, piper, vin alb, ceapa.
Ingrediente: un kg piept de porc fara os 4 catei de usturoi o lingura
cimbru uscat 25 g unt pentru sos: 25 g unt sare 15 caise uscate 2…
Read more »
Read more »
Salata de telina cu maioneza vegetala
12 June 2013
Salata
de telina cu maioneza vegetala din: telina, mar, morcovi, maioneza
vegetala, sare, piper. Ingrediente: 1 telina medie 1 mar 2 morcovi mari
200 g maioneza vegetala sare si piper Mod de preparare: Legumele se
spală şi se dau pe râzătoare. Se amestecă într-un castron cu maioneza
vegetală, sarea şi piperul. Se poate servi…
Read more »
Read more »
Rulouri de legume cu germeni de grau
12 June 2013
Rulouri
de legume cu germeni de grau din: varza alba, ardei, ceapa verde,
morcovi, rosii, castraveti, germeni de grau, frunze de salata verde,
ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 varza alba de aproximativ
500 g 1 ardei 2 fire de ceapa verde 2 morcovi 3 rosii 3 castraveti
cornison 125 g germeni de grau…
Read more »
Read more »
Sufleu de mere cu gris si scortisoara
12 June 2013
Sufleu
de mere cu gris si scortisoara din: mere, oua, praf de copt,
scortisoara, gris, zaharina, ulei. Ingrediente: 1/2 kg mere cretesti 3
oua 1/2 plic praf de copt 1 lingura scortisoara 2 linguri gris 3-4
pastile zaharina 10 ml ulei Mod de preparare: Decojeşti merele şi razi
4 dintre ele, după care le…
Read more »
Read more »
Paste cu bacon si ceapa verde
12 June 2013
Paste
cu bacon si ceapa verde din: ceapa verde, paste fusilli, bacon, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe verzi 200 g paste fusilli 300
g bacon ulei de masline sare piper Mod de preparare: Punem la fiert
apă cu sare şi fierbem pastele conform datelor de pe ambalaj. Le lăsăm
la scurs…
Read more »
Read more »
Sarlota cu branza si sos de fructe
12 June 2013
Sarlota
cu branza si sos de fructe din: foaie de napolitana, branza de vaci,
suc, zahar, dulceata de fructe, frunze de menta, fructe. Ingrediente: o
foaie de napolitana 200 g branza de vaci 150 ml suc din compot de fructe
sau sirop zahar, dupa gust pentru servit: dulceata de fructe frunze de
menta fruncte dupa…
Read more »
Read more »
Supa de linte cu morcovi si telina
12 June 2013
Supa
de linte cu morcovi si telina din: linte, supa din concentrat de
legume, ceapa, telina, morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g
linte un litru supa din concentrat de legume 2 cepe mici o tija de
telina 2 morcovi o lingura ulei sare piper Mod de preparare: In oala
de fiert se încinge…
Read more »
Read more »
Pui cu caise, coriandru si fulgi de ardei iute
12 June 2013
Pui
cu caise, coriandru si fulgi de ardei iute din: pui, ulei de masline,
coriandru, sumac, seminte de chimion, seminte de fenicul, fulgi de ardei
iute, usturoi, coaja de lamaie, zeama de lamaie, melasa de rodie,
iaurt, sofran, caise, lamai murate. Ingrediente: 2 pui mici 6 linguri
ulei de masline 1 legatura mica de coriandru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de pepene galben cu gheata
12 June 2013
Suc
de pepene galben cu gheata din: pepene galben, apa, zahar.
Ingrediente: 1 pepene galben, copt 8 cesti de apa 1 cana zahar Mod
de preparare: Taiati pepenele in jumatate si scoateti semintele cu
ajutorul unei linguri. Apoi, cu ajutorul unui cutit scoateti pulpa
pepenelui. Puneti intr-un recipient mare. Adaugati apa și…
Read more »
Read more »
Orez cu vin si ciuperci
12 June 2013
Orez
cu vin si ciuperci din: orez, ciuperci, vin, ceapa, ulei, patrunjel,
sare, piper. Ingrediente: 150 g orez cu bob rotund 6 ciuperci conservate
100 ml vin alb o ceapa mare o lingura ulei cateva fire patrunjel sare
piper Mod de preparare: In ulei încins, se pune ceapa tăiată mărunt să
se călească. După…
Read more »
Read more »
Spuma de ficat de pui
12 June 2013
Spuma
de ficat de pui din: ficat de pui, unt, usturoi, ceapa, coniac, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 250 g ficat de pui 125 g unt 2 catei de
usturoi o ceapa medie 50 ml coniac 3 linguri ulei sare piper dupa gust
Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei încins se pun la călit…
Read more »
Read more »
Vinete şi dovlecei cu iaurt şi mentă
12 June 2013
Vinete
şi dovlecei cu iaurt şi mentă din: vinete, dovlecei, ulei de masline,
iaurt, frunze de menta, zeama de lamaie, castravete, usturoi, sare,
piper. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei nu prea grosi (sa nu fie
samburosi) 1/2 cana ulei de masline 1 cana iaurt simplu 1/2 cana frunze
proaspete de menta 1 lamaie (zeama) 1/3-1/2…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză dulce si cireşe
12 June 2013
Prăjitură
cu brânză dulce si cireşe din: faina, fulgi de ovaz, zahar dietetic,
migdale, unt, branza dulce degresata, esenta de vanilie, esenta de
migdale, oua, cirese. Ingrediente: pentru blat: cate 100 g faina si
fulgi de ovaz 30 g zahar dietetic cate 50 g migdale si unt pentru
umplutura: 250 g branza dulce degresata cate…
Read more »
Read more »
Salata cu linte verde, rosii si ceapa rosie
12 June 2013
Salata
cu linte verde, rosii si ceapa rosie din: linte, zeama de lime, zeama
de lamaie, otet, ceapa rosie, ulei de masline extravirgin, chimion,
usturoi, chutney de mango, coriandru, rosii cherry, spanac. Ingrediente:
250 g linte verde zeama de la 1/2 lime si zeama de la 1/2 lamaie 1
lingurita de otet din vin alb…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu porumb
11 June 2013
O
reteta delicioasa de supa cu:conopida, porumb boabe, morcovi, radacina
de patrunjel, malai, unt, sare, piper. Ingrediente: 1/2 conopidă 1
borcan boabe de porumb dulce 3 morcovi mici 2 rădăcini de pătrunjel 3
linguri mălai grişat 2 linguri de unt sare piper Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le pui la fiert, iar după ce…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajituri cu rubarba
11 June 2013
Prajituri
cu rubarba din: zahar, amidon de porumb, rubarba, faina, faina de
hrisca, praf de copt, sare, unt, zahar, esenta de vanilie, ou, lapte.
Ingrediente: 150 gr zahar 1/2 lingura amidon de porumb 4 cani de
rubarba, taiata bucați Ingrediente blat: 40 gr faina 40 gr de faina de
hrisca 1/2 lingurita praf de…
Read more »
Read more »
Spaghete cu fructe de mare si ciuperci
11 June 2013
Spaghete
cu fructe de mare si ciuperci din: ciuperci, creveti, scoici, spaghete,
vin alb, unt, sare, piper. Ingrediente: 200 g ciuperci 200 g creveti
mici semipreparati 400 g scoici midii 200 g spaghete 100 ml vin alb 100 g
unt sare piper Mod de preparare: Punem apă cu sare la fiert. Când
clocoteşte, adăugăm…
Read more »
Read more »
Iaurt cu miere
11 June 2013
Iaurt
cu miere din: miere de pin, iaurt, miez de nuca. Ingrediente: 4 linguri
miere de pin 500 g iaurt miez de nuca Mod de preparare: Punem iaurtul
în două cupe, împărţindu-l în părţi egale. Adăugăm în fiecare cupă două
linguri de miere. Putem orna cu miez de nucă. Coacem miezul de nucă 2…
Read more »
Read more »
Salata gustoasa de sfecla rosie
11 June 2013
Salata
gustoasa de sfecla rosie din: sfecla, ulei, hrean, zahar, otet, sare.
Ingrediente: 1 sfecla medie 5 linguri ulei 50 g hrean 20 g zahar 20 g
otet sare Mod de preparare: Sfecla roşie se spală şi se pune la fiert.
Când este gata pătrunsă, se scoate, se răceşte, se curăţă de coajă şi…
Read more »
Read more »
Bors de legume cu smantana
11 June 2013
Bors
de legume cu smantana din: dovlecei, cartofi, ardei gras rosu, ceapa,
galbenus, smantana, marar, bors, ulei, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2
cartofi un ardei gras rosu o ceapa un galbenus 100 ml smantana o
legatura marar 1/2 l bors o lingura ulei sare Mod de preparare: Ceapa
se taie mărunt, ardeiul se taie…
Read more »
Read more »
Pasta de branza cu cimbru
11 June 2013
Pasta
de branza cu cimbru din: branza de vaci, smantana, suc de lamaie,
usturoi, ulei, sare, cimbru. Ingrediente: 250 g branza de vaci o lingura
smantna 1/2 lingura suc de lamaie un catel de usturoi o lingura ulei
sare cimbru Mod de preparare: In mixer se pune brânza de vaci şi se
mixează cu…
Read more »
Read more »
Sosuri delicioase: Tzatziki
11 June 2013
Tzatziki
din: castraveti, usturoi, iaurt, ulei de masline, sare. Ingrediente: 3
castraveti 3 catei de usturoi 500 g iaurt 1 lingura ulei de masline sare
Mod de preparare: Decojim castraveţii şi îi radem pe răzătoarea mică.
îi presărăm cu sare. După ce s-a dizolvat sarea, stoarcem uşor în
pumni, pentru a elimina surplusul de…
Read more »
Read more »
Salată de legume la grătar
11 June 2013
Salată
de legume la grătar din: vinete, ardei gasi, zucchini, usturoi, ulei de
masline, oregano, sare, piper, otet balsamic. Ingrediente: 2 vinete
lungi si subtiri 2 ardei grasi rosii, mari 2 zucchini nu prea grosi 4-5
catei de usturoi, bine zdrobiti ulei de masline 2 lingurite oregano
uscat sare piper proaspat macinat otet balsamic …
Read more »
Read more »
Somon cu legume si masline
11 June 2013
Somon
cu legume si masline din: fileuri de somon, piper, sare, verdeata, unt,
vin, ulei de rapita, usturoi, ardei, ceapa, rosii, morcov, masline
verzi. Ingrediente: 4 fileuri de somon (600 g) piper sare 1 legatura
verdeata, preferabil patrunjel 70 g unt 20 ml vin alb 3 linguri ulei de
rapita 2 catei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu sos pesto si parmezan
11 June 2013
Salata
de paste cu sos pesto si parmezan din: rosii, castravete murat,
usturoi, paste, sos pesto, parmezan, ulei de masline, sare. Ingrediente:
3 rosii 1 acstravete murat 4 catei de usturoi 200 g paste melcisori 50
ml sos pesto parmezan ulei de masline sare Mod de preparare: Punem la
fiert apă cu sare. Când…
Read more »
Read more »
Salata cu rosii, castravete si branza feta
11 June 2013
Salata
cu rosii, castravete si branza feta din: rosii, castravete, ceapa de
apa, lamaie, branza feta, masline, sare. Ingrediente: 4 rosii 1
castravete 2 cepe de apa 1 lamaie 200 g branza feta 100 g masline sare
Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm toate legumele. Pregătim două
boluri în care punem felii de roşii,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de pui cu capsuni si vinegreta cu miere
11 June 2013
Salata
de pui cu capsuni si vinegreta cu miere din: suc de limeta, ulei de
masline, otet balsamic, miere, seminte de susan, piept de pui, salata
verde, capsuni, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente vinegreta:
Sucul de la 1 limeta 1 lingura ulei de masline 1 lingura otet balsamic 1
lingurita de miere 1…
Read more »
Read more »
Mancare de dovlecei cu ciuperci
11 June 2013
Mancare
de dovlecei cu ciuperci din: dovlecei, morcovi, ciuperci, ceapa,
usturoi, rosii cherry, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 3 dovlecei 2
morcovi 4 ciuperci albe o ceapa 2 catei de usturoi 3 rosioare cherry
cateva fire de patrunjel ulei sare Mod de preparare: In cratiţa cu
ulei se pun la călit morcovii trecuţi prin răzătoarea…
Read more »
Read more »
Chiftelute de legume cu branza feta
11 June 2013
Chiftelute
de legume cu branza feta din: dovlecei, morcovi, ou, branza feta,
faina, marar, busuioc, ulei de masline, piper. Ingrediente: 3 dovlecei 2
morcovi 1 ou 300 g branza feta 25 g faina marar proaspat busuioc
proaspat ulei de masline piper Mod de preparare: Spălăm bine dovleceii
şi morcovii şi îi radem pe răzătoarea…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu dovlecei marinati
11 June 2013
Piept
de pui cu dovlecei marinati din: piept de pui, usturoi, ulei de
masline, suc de lamaie, frunze de cimbru, busuioc, dovlecei, sare,
piper. Ingrediente: 450 g piept de pui 3 catei de usturoi 8 linguri
ulei de masline 1 lingura suc de lamaie 1 lingura frunze de cimbru
uscate si mruntite 1 lingura busuioc…
Read more »
Read more »
Tarta cu file de somon
11 June 2013
Tarta
cu file de somon din: faina, unt, sare, lapte, file de somon, lapte,
smantana, oua, galbenusuri, telemea, tarhon, sare, piper. Ingrediente:
pentru aluat: 200 g faina 100 g unt un praf sare 100 ml apa sau lapte
pentru umplutura: 350 g file de somon 150 ml lapte 200 ml smantana 2 oua
si 2…
Read more »
Read more »
Limbă de vită cu măsline şi arpagic
11 June 2013
Limbă
de vită cu măsline şi arpagic din: limba de vita, arpagic, morcovi,
masline kalamata, boabe de piper rosu, suc de rosii, lamai, vin alb.
Ingrediente: 1 1/2 kg limba de vita 1/2 kg arpagic 2 morcovi 200 g
masline kalamata 1 lingurita boabe de piper rosu 2-3 linguri suc de
rosii 2 lamai 200…
Read more »
Read more »
Tort cu crema, mac si capsuni
11 June 2013
Tort
cu crema, mac si capsuni din: mac, unt fara sare, faina, praf de copt,
oua, extract de vanilie, coaja de portocala, zeama de portocala, lichior
de portocale, iaurt, smantana, capsuni. Ingrediente: 4 linguri de mac
200 g de unt fara sare, topit, plus pentru uns tava 225 g faina 1
lingura praf de copt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ratatouille cu legume
11 June 2013
Ratatouille
cu legume din: rosii, ulei, vanata, dovlecei, ardei gras, ceapa rosie,
usturoi, cimbru, otet de vin rosu, zahar. Ingrediente: 4 rosii ulei de
masline 1 vanata, taiata cuburi 2-3 dovlecei taiati felii 1 ardei gras
verde sau rosu 1 ceapa rosie, feliata 1 lingura de usturoi, tocat 2
lingurite cimbru 1 lingura de…
Read more »
Read more »
Sote de vitel
11 June 2013
Sote
de vitel din: piept de vitel, morcovi, ceapa, faina, concentrat de
vita, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de vitel 4 morcovi 3
cepe 4 linguri faina un litru supa din concentrat de vita 2 linguri ulei
sare piper Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu fund dublu, de
preferat, se încinge uleiul…
Read more »
Read more »
Porumb fript
11 June 2013
Porumb
fript din: stiuleti de poumb de lapte, unt, gheata, folie de aluminiu.
Ingrediente: 4 stiuleti de lapte varianta 2: 4 stiuleti de lapte 4
linguri unt 3 linguri gheata zdrobita pentru fiecare stiulete folie de
aluminiu Mod de preparare: Curăţaţi bine mătasea, fără să rupeţi foile
care înfăşoară ştiuleţii. Scufundaţi ştiuleţii câteva minute…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu spanac si parmezan
11 June 2013
Cartofi
umpluti cu spanac si parmezan din: cartofi, oua de prepelita, spanac,
ulei, parmezan, suc de lamaie, seminte de pin, ulei. Ingrediente: 4
cartofi 4 oua de prepelita 600 g spanac o lingura ulei 100 g parmezan
ras sucul unei lamaie 50 g seminte de pin o lingura ulei Mod de
preparare: Cartofii se…
Read more »
Read more »
Bastonase cu goji
11 June 2013
Bastonase
cu goji din: albusuri, tarate de ovaz, iaurt, zahar dietetic, goji,
scortisoara, sare. Ingrediente: 2 albusuri batute spuma 200 g tarate de
ovaz 200 g iaurt 100 g zahar dietetic 30 g goji scortisoara 1 praf sare
Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare.
Mixezi într-un bol iaurtul…
Read more »
Read more »
Pasta de sunca afumata
11 June 2013
Pasta
de sunca afumata din: sunca afumata, oua, unt, smantana, piper.
Ingrediente: 200 g sunca afumata 4 oua 150 g unt 2 linguri smantana
piper, dupa gust Mod de preparare: Şunca se dă prin maşina de tocat de
trei ori si se dă la rece. La bain-marie, se pun ouăle cu smântână si
se…
Read more »
Read more »
Biscuiti sarati cu spanac
11 June 2013
Biscuiti
sarati cu spanac din: faina, ou, spanac, apa rece, sare, unt.
Ingrediente: 200 g faina un ou 300 g spanac o lingura apa rece un praf
sare 50 g unt Mod de preparare: In apă clocotită cu un praf de sare se
pune spanacul şi se lasă 5 minute. Se scoate cu o…
Read more »
Read more »
Tocanita cu naut si carnati chorizo
11 June 2013
Tocanita
cu naut si carnati chorizo din: carnati chorizo, ceapa rosie, usturoi,
paprika afumata, rosii cherry, zeama de lamaie, naut, patrunjel.
Ingrediente: 4 carnati corizo pentru gatit, taiati in felii groase 1
ceapa rosie, feliata 2 catei de usturoi, feliati cate 1 lingurita de
paprika afumata si seminte de chimion 400 g de rosii cherry,…
Read more »
Read more »
Frigărui de legume şi tofu
11 June 2013
Frigărui
de legume şi tofu din: tofu, zucchini, ardei gras, ciuperci, ceapa
rosie, sos de soia, ulei de masline, miere, otet din vin rosu, usturoi,
zeama de lamaie, seminte de mustar, piper. Ingrediente: 400 g tofu in
apa, foarte ferm 2 zucchini mici 1 ardei gras mediu, sau bucati de ardei
de diferite culori 300…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu ierburi aromatice si zeama de lamaie
11 June 2013
Pui
cu ierburi aromatice si zeama de lamaie din: pui, limete, unt,
coriandru, rozmarin. Ingrediente: 1 pui 2-3 limete 2 bucati de unt
coriandru rozmarin Mod de preparare: Razuiti limetele de coaja.
Alegeti frunzele de rozmarin si tocati. Procedati la fel si cu
coriandru. Se amesteca coaja de limeta, coriandru și…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu spanac şi quinoa
11 June 2013
Pui
umplut cu spanac şi quinoa din: piept de pui file, quinoa, spanac,
mozzarella, boia dulce, piper, ulei de masline. Ingrediente: 300 g piept
de pui file 50 g quinoa 400 g spanac 200 g cas sau mozzarella cate 1
varf de cutit boia dulce si piper ulei de masline sau de rapita Mod…
Read more »
Read more »
Tort Padurea Neagra
11 June 2013
Tort
Padurea Neagra din: oua, compot de visine, praf de copt, faina, zahar,
cacao, esenta de rom, frica lichida, zahar farin, visine, ciocolata
neagra, zahar, apa, zeama din compot. Ingrediente: blatul: 6 oua 10
linguri de compot de visine 1 plic praf de copt 300 g faina 250 g zahar
20 g cacao esenta de…
Read more »
Read more »
Curry de pui cu orez
11 June 2013
Curry
de pui cu orez din: ulei, ceapa rosie, pasta verde de curry, lapte de
cocos, sos de peste, coaja de lime, zeama de lime, boabe verzi de piper,
fasole verde, piept de pui, frunze de busuioc, orez. Ingrediente: 1
lingurita de ulei 1 ceapa rosie, taiata in jumatati 4 linguri pasta
verde de curry…
Read more »
Read more »
Sparanghel la grătar
11 June 2013
Sparanghel
la grătar din: sparanghel, ulei de masline, sare, piper. Este o reţetă
extrem de simplă, dar rezultatul este delicios, o garnitură perfectă
pentru piept de pui sau peşte alb la grătar. Puteţi pune sparanghelul pe
o folie de aluminiu, aşezată pe grătar, sau îi puteţi frige împachetat
în folie, împreună cu puţin unt. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Ruladă de pui cu dovlecei
11 June 2013
Ruladă
de pui cu dovlecei din: carne tocata de pui, oua, paine graham,
dovlecei, ceapa, unt, marar, patrunjel, smantana, pesmet, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui 4 oua 2 felii paine graham 4
dovlecei 4 cepe 1 lingura unt 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 200
ml smantana 1 lingura pesmet sare…
Read more »
Read more »
Cum se prepara burgeri de miel cu harissa (video)
10 June 2013
Cum se prepara Salata cu panceta si sos cald (video)
10 June 2013
Cum se prepara Cafea Zabaglione cu biscuiti si Cocktail Margarita cu pepene (video)
10 June 2013
Retete video: Cum se prepara Cafea Zabaglione cu biscuiti si Cocktail Margarita cu pepene
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata
10 June 2013
Tort
cu crema de ciocolata din: unt, faina, bicarbonat de sodiu, sare,
zahar, zahar brun, oua, galbenus de ou, esenta de vanilie, smantana,
lapte, fulgi de ciocolata, zahar pudra, smantana. Ingrediente aluat: 2
bucati unt 2 1/4 cani de faina 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 2
1/2 lingurița de sare 1 Cupa +…
Read more »
Read more »
Salata de ruccola cu capere si crutoane
10 June 2013
Salata
de ruccola cu capere si crutoane din: ruccola, ardei capia, ulei de
masline, capere, lamaie, sare, piper, ierburi aromatice, crutoane.
Ingrediente: 300 g ruccola 2 ardei capia 30 g capere 3 linguri ulei de
masline 1 lingura de lamaie sare piper ierburi aromatice crutoane Mod
de preparare: Se spală rucola şi se lasă…
Read more »
Read more »
Caracatita cu ulei de masline si lamaie
10 June 2013
Caracatita
cu ulei de masline si lamaie din: lamaie, usturoi, caracatita, vin,
ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 lamaie 6 catei de usturoi 1
caracatita 100 ml vin alb ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Spălăm bine caracatiţa, o porţionăm şi o crestăm uşor pe
partea cu ventuze. Punem la fiert…
Read more »
Read more »
Supa de spanac cu parmezan
10 June 2013
Supa
de spanac cu parmezan din: spanac, unt, oua, parmezan, concentrat de
pui. Inrgediente: 800 g spanac 30 g unt 2 oua 2 linguri parmezan ras 1,4
l supa din concentrat de pui Mod de preparare: Se spală foarte bine
spanacul şi se taie mare. în oala de fiert supa se topeşte untul si…
Read more »
Read more »
Spaghete cu rosii cherry, masline si capere
10 June 2013
Spaghete
cu rosii cherry, masline si capere din: spaghete, rosii cherry, ulei de
masline extravirgin, busuioc, capere, masline, coaja de lamaie, zeama
de lamaie, parmezan. Ingrediente: 250 g spaghete 200 g rosii cherry,
taiate in jumatqate 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 legatura
mica de busuioc, frunzele rupte, iar tulpinile indepartate 10 masline
negre…
Read more »
Read more »
Frigarui de legume aromate
10 June 2013
Frigarui
de legume aromate din: ardei gras, zucchini, ciuperci, conopida, rosii
cherry, broccoli, ceapa rosie, vanata, cimbru, frunze de rozmarin,
usturoi, sare, piper. Serviţi ca garnitură, stropite cu oţet balsamic,
cu sos barbecue sau cu sosul dumneavoastră preferat. Puteţi adăuga pe
frigărui şi bucăţi de ananas sau gutuie, tăiate la aceleaşi dimensiuni
cu legumele şi…
Read more »
Read more »
Ardei grasi umpluti cu branza de capra
10 June 2013
Ardei
grasi umpluti cu branza de capra din: ardei grasi, usturoi, branza
telemea de capra, ulei de masline, miere, sare. Ingrediente: 10-12 ardei
grasi micuti 5 catei de usturoi 500 g branza telemea de capra 100 ml
ulei de masline 20 ml miere sare Mod de preparare: Spălăm ardeii şi le
scoatem cotorul cu grijă,…
Read more »
Read more »
Sandvici cu somon afumat, sfecla rosie si marar
10 June 2013
Sandvici
cu somon afumat, sfecla rosie si marar din: paine neagra, avocado,
zeama de lamaie, sfecla rosie, somon afumat, smantana, sos iute de
hrean, ceapa, marar. Ingrediente: 4 felii groase, dar mici de paine
neagra 1 avocado copt, curatat de coaja si cu samburele indepartat zeama
de la 1 lamaie 1 sfecla rosie mare, fiarta…
Read more »
Read more »
Salata de penne cu rosii cherry si fasole verde
10 June 2013
Salata
de penne cu rosii cherry si fasole verde din: penne, usturoi, rosii
cherry, fasole verde, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, busuioc.
Ingrediente: 500 g penne 2 catei usturoi 200 g rosii cherry 200 g fasole
verde (conserva) 5 linguri ulei de masline sare piper patrunjel busuioc
Mod de preparare: Se fierb pastele…
Read more »
Read more »
Placinta cu rubarba si branza de vaci
10 June 2013
Placinta
cu rubarba si branza de vaci din: aluat de foi, braqnza de vaci, baton
de vanilie, amidon, zahar, ou, rubarba, galbenus, lapte, jeleu de caise.
Ingrediente: 350 g aluat de foi (refrigerat) 400 g branza de vaci
miezul de la un baton de vanilie 1 lingura amidon 4 linguri zahar 1 ou
250 g…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu varza alba
10 June 2013
Dovlecei
umpluti cu varza alba din: dovlecei, varza alba, rosii, ulei, vin alb,
smantana, sare, cimbru, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 250 g varza alba 4
rosii 2 linguri ulei 50 ml vin alb 150 g smantana degresata sare cimbru
piper Mod de preparare: Cureti dovleceii de coaja, ii speli şi
îndepărtezi o parte din…
Read more »
Read more »
Flan de spanac
10 June 2013
Flan
de spanac din: spanac, oua, smantana, sare, piper, oua de prepelita.
Ingrediente: 400 g spanac 2 oua 200 ml smantana sare piper pentru
garnitura: 4 oua de prepelita Mod de preparare: Intr-un castron, se
bat ouăle bine si se amestecă cu smântână. Se adaugă spanacul bine
spălat şi tăiat, sare şi piper şi…
Read more »
Read more »
Somn dulce picant
10 June 2013
Somn
dulce picant din: bucati de somn, ketchup, otet din vin, hrean, zahar
brun, usturoi, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 6 bucati de somn
marinata: 1/3 cana ketchup 4 linguri otet din vin rosu 3 linguri hrean
ras 1 lingura zahar brun 2 catei de usturoi, tocati 2 lingurite busuioc
proaspat, tocat marunt 1 lingurita sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pachetele cu branza feta si coriandru
10 June 2013
Pachetele
cu branza feta si coriandru din: branza feta, foi de placinta, oua,
coriandru, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: branza feta
foi de placinta 2 oua, ușor batute coriandru, tocat ulei de masline
piper si sare dupa gust Mod de preparare: Maruntiti branza feta.
Adaugati coriandru tocat, oualele ușor batute…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu bacon, cascaval si broccoli
10 June 2013
Rulouri
de pui cu bacon, cascaval si broccoli din: bacon, piept de pui,
cascaval, broccoli, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 felii de
bacon 1 piept de pui dezosat 300 g cascaval 300 g broccoli marar
proaspat ulei sare piper Mod de preparare: Punem la fiert apă cu sare.
Când clocoteşte, adăugăm bucheţelele de…
Read more »
Read more »
Supa de napi si fasole verde
10 June 2013
Supa
de napi si fasole verde din: napi, morcovi, praz, tulpina de telina,
pastai de fasole verde, frunze de salata, patrunjel, asmatui, sare,
piper. Ingrediente: 300 g napi 150 g morcovi 1 fir de praz 1 tulpina de
telina 150 g pastai de fasole verde 2-3 frunze de salata sau de spanac 1
legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Spaghete cu calamar, scoici si creveti
10 June 2013
Spaghete
cu calamar, scoici si creveti din: rosii, usturoi, scoici, calamar,
creveti, spaghete, vin, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4
rosii 4 catei de usturoi 400 g scoici 300 g calamar 300 creveti mici 200
g spaghete 100 ml vin alb ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Incingem 4-5 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Briose cu rubarba si migdale
10 June 2013
Briose
cu rubarba si migdale din: rubarba, faina, praf de copt, bicarbonat de
sodiu, migdale, sare, margarina, zahar vanilat, oua, suc de portocale,
lapte. Ingrediente: 450 g rubarba 300 g faina 3 lingurite praf de copt 1
lingurita rasa bicarbonat de sodiu 30 g migdale tocate 1 praf sare 150 g
margarina 180 g zahar…
Read more »
Read more »
Budinca cu branza si ceapa verde
10 June 2013
Budinca
cu branza si ceapa verde din: lapte, oua unt, pesmet, boia, sare,
lapte, faina, unt, branza roquefort, branza de vaci, ou, masline umplute
cu ardei, ceapa verde. Ingrediente: 200 ml lapte 2 oua 1 lingurita cu
unt 1 lingura cu pesmet boia sare pentru clatite: 300 ml lapte 2 oua 150
g faina sare…
Read more »
Read more »
Salata de valeriana cu sos de portocale
10 June 2013
Salata
de valeriana cu sos de portocale din: amestec de valeriana si rucola,
ardei gras, ridichi, oua, masline, portocale, mustar de dijon, unt,
zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g amestec de valeriana si
ruccola 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras rosu 1 legatura de ridichi
2 oua fierte cateva masline pentru sos:…
Read more »
Read more »
Frigărui de creveţi cu ardei şi ceapă
10 June 2013
Frigărui
de creveţi cu ardei şi ceapă din: creveti, ardei gras, ceapa, sos de
soia, ulei de susan, zahar brun, usturoi, ghimbir, ardei iute, ceapa
verde. Ingrediente: 4-5 creveti mari de persoana 1 ardei gras 1 ceapa
marinata: 1/4 cana sos de soia 1 lingurita ulei de susan 1 lingurita
zahar brun 1 catel de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui cu sos de grapefruit
10 June 2013
Piept
de pui cu sos de grapefruit din: piept de pui, sare, unt nesarat, suc
de grapefruit, coaja de grapefruit, smantana, crema de branza, vin,
piper alb, zahar, sare. Ingrediente: 4 bucati piept de pui Sare 4
linguri unt nesarat ½ ceasca suc de grapefruit roz 1 lingura coaja de
grapefruit roz ½ ceasca…
Read more »
Read more »
Supa de salata cu ciuperci
10 June 2013
Supa
de salata cu ciuperci din: telina, radacina de patrunjel, frunze de
telina, leustean, salata creata, ardei grasi, ciuperci, patrunjel verde,
sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 telina mica 2 radacini de
patrunjel 1 legatura frunze de telina 1 legatura leustean 1 salata
creata 2 ardei grasi rosii 8 ciuperci (200 g) champignon mari 1…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne de vita, fasole rosie si cartofi
10 June 2013
Placinta
cu carne de vita, fasole rosie si cartofi din: seminte de chimion, sos
picant de rosii, fasole rosie, cartofi, unt, cheddar, chipsuri tortilla.
Ingrediente: 1 lingura seminte de chimion 300 g sos picant de rosii 500
g carne de vita tocata, fara grasime 1 cub pentru supa 400 g fasole
rosie, din conserva pentru…
Read more »
Read more »
Salata de quinoa cu ardei
10 June 2013
Salata
de quinoa cu ardei din: quinoa, ardei gras, feta, mazare, castravete,
ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, patrunjel verde, sare, piper.
Ingrediente: 200 g quinoa cate 1 ardei gras rosu si galben 100 g feta
50 g mazare congelata 1 castravete lung 5 linguri ulei de masline 3
linguri zeama de lamaie 3…
Read more »
Read more »
Carnati cu piure
10 June 2013
Carnati
cu piure din: cartofi, ulei de masline, nucsoara, carnati, sos de ardei
iute, zeama de lime, zahar brun, frunze de cimbru, usturoi, piure de
rosii. Ingrediente: pentru piure: cate 500 g de cartofi si cartofi
dulci, taiati in cuburi 2 linguri ulei de masline sau 1 cubulet de unt
nucsoara macinata, dupa gust (optional)…
Read more »
Read more »
Tarta cu rubarba si bezea
10 June 2013
Tarta
cu rubarba si bezea din: rubarba, ghimbir, unt, zahar, ou, faina, zahar
pudra, sare. Ingrediente: 250 g rubarba 15 g ghimbir confiat 80 g unt
moale 70 g zahar 1 ou 100 g faina 1 lingurita zahar pudra sare Mod de
preparare: Se curăţă rubarba, eventual se deco- jesc tijele şi se taie…
Read more »
Read more »
Salata de penne cu legume
10 June 2013
Salata
de penne cu legume din: penne, rosii, masline negre, rosii uscate,
porumb, busuioc, frunze de ruccola, frunze de busuioc, usturoi, ulei de
masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 225 g penne 4 rosii 50
g masline negre taiate rondele 20 g rosii uscate 50 g porumb fiert
busuioc proaspat frunze de ruccola dressing:…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu carne tocată si sos de legume
10 June 2013
Cannelloni
cu carne tocată si sos de legume din: ardei gras, dovlecel, fenicul,
chifla, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii decojite, legume
deshidratate, oregano, sare, piper, mozzarella, carne tocata mixta, ou,
cannelloni. Ingrediente: 1 ardei gras galben 1 dovlecel 1 bulb de
fenicul 1 chifla veche de-o zi 2 cepe 2 catei de usturoi 2…
Read more »
Read more »
Cartofi cu linte rosie si ardei iute
10 June 2013
Cartofi
cu linte rosie si ardei iute din: cartofi, ulei de floarea soarelui,
seminte de chimion, seminte de mustar negru, turmeric, ceapa, usturoi,
ardei iute, linte rosie, rosie, supa de legume, naut, coriandru.
Ingrediente: 2 cartofi 1 lingura ulei de floarea soarelui cate 1/2
lingurita seminte de chimion, seminte de mustar negru si turmeric 1…
Read more »
Read more »
Salata de vinete fripte
10 June 2013
Salata
de vinete fripte din: vinete, mozzarella, rosii uscat, ceapa,
patrunjel, seminte de susan, nuci, mustar, usturoi, zeama de lamaie,
sare, piper, ulei de arahide. Ingrediente: 200 g vinete 150 g cas sau
mozzarella 30 g rosii uscate sau 2 rosii proaspete 1 ceapa rosie sau 1
legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel cate 30…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu porumb si ciuperci
10 June 2013
Piept
de curcan cu porumb si ciuperci din: file de curcan, ciuperci, boabe de
porumb, ardei gasi, morcov, pastarnac, patrunjel, ulei, faina, sare,
piper. Ingrediente: 300 g file de curcan 300 g ciuperci champignon 300 g
boabe de porumb dulce 2 ardei grasi rosii 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 2
linguri patrunjel 2 linguri…
Read more »
Read more »
Lapte cu banane si migdale
10 June 2013
Lapte
cu banane si migdale din: lapte degresat, migdale, banane, miere.
Ingrediente 1/2 l lapte degresat 100 g migdale 3 banane 30 g miere Mod
de preparare: Opăreşti migdalele, le cureţi de coaja subţire care
acoperă miezul sâmburilor. Macini fin migdalele. Alegi banane bine
coapte, pe care le decojeşti, le tai în rondele şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de sfecla cu cartofi si morcovi
9 June 2013
Salata
de sfecla cu cartofi si morcovi din: sfecla, cartofi, morcovi,
castraveti murati, ceapa, varza murata, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 1 sfecla 3-4 cartofi 2 morcovi 2 castraveti murati, tocati
1/2 ceapa, tocata 3/4 varza murata, tocata ulei de masline sare si piper
dupa gust Mod de preparare: Se fierb sfecla,…
Read more »
Read more »
Salata de morcovi cu miez de nuca
9 June 2013
Salata
de morcovi cu miez de nuca din: morcovi, lamaie, miez de nuca, frunze
de rucola, miere, ulei de masline. Ingrediente: 4 morcovi 1 lamaie miez
de nuca frunze de rucola miere ulei de masline Mod de preparare: Radem
morcovii curăţaţi pe răzătoarea mare sau îi tocăm în robotul de tocat
legume. Dizolvăm o…
Read more »
Read more »
Somon teriyaki
9 June 2013
Somon
teriyaki din: somon, sos de soia, mirin, sake, zahar. Ingrediente: 4
felii de somon 1500 ml sos de soia 150 ml mirin 50 ml sake 1 lingura
zahar Mod de preparare: Amestecaţi sosul de soia, mirlnul şi sake-ul
cu zahărul, într-o crăticioară. Puneţi la foc mic, amestecând mereu.
Lăsaţi să fiarbă 15-20…
Read more »
Read more »
Suc de cirese si capsune
9 June 2013
Suc
de cirese si capsune din: capsune, cirese, lichior de fructe.
Ingrediente: 300 g capsune 300 g cirese 50 g lichior de fructe Mod de
preparare: Spălăm căpşunele şi le îndepărtăm codiţele. Scoatem sâmburii
cireşelor spălate. Punem fructele în blender, turnăm lichiorul de fructe
şi pasăm. Turnăm sucul în pahare şi ornăm cu căpşune.…
Read more »
Read more »
Salata de mazare (Pasta)
9 June 2013
Salata
de mazare din: mazare, usturoi, ulei de masline, sare, piper,
patrunjel, busuioc. Ingrediente: 400 g mazare (conserva) 3-4 catei de
usturoi 5 linguri ulei de masline sare piper patrunjel busuioc Mod de
preparare: Se spală mazărea, se dă într-un clocot, se scurge şi se pune
în blender. Se subţiază puţin câte puţin cu…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu ciupeci si masline
9 June 2013
Pulpe
de pui cu ciupeci si masline din: ulei de masline, ciuperci, pulpe de
pui, passata de rosii, supa de pui, masline kalamata, patrunjel.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 300 g ciuperci, taiate in
jumatate 4 pulpe d epui, fara piele 500 g passata de rosii cu usturoi si
ierburi 1 cub pentru supa…
Read more »
Read more »
Barcute din oua umplute cu creier
9 June 2013
O
reteta delicioasa de barcute cu:mustar, oua, creier de porc, unt,
busuioc verde, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 1-2 linguriţe
muştar oua 1 creier de porc 100 g unt busuioc verde (merge şi cel uscat
la plic) sare piper salată verde şi frunze de pătrunjel pentru decor
Mod de preparare: Fierbi ouăle timp de…
Read more »
Read more »
Salata de legume cu maioneza vegetala
9 June 2013
Salata
de legume cu maioneza vegetala din: cartofi, morcovi, telina,
castraveciori murati, mzare, maioneza vegetala, mustar. Ingrediente: 3
cartofi 2 morcovi un sfert de telina 4 castraveciori murati 200 g mazare
la conserva maioneza vegetala mustar Mod de preparare: Se curăţă
cartofii, morcovii şi telina şi se pun la fiert întregi. După ce au…
Read more »
Read more »
Orez prajit cu creveti, broccoli si mazare
9 June 2013
Orez
prajit cu creveti, broccoli si mazare din: ulei de floarea soarelui,
ardei, ceapa verde, broccoli, pasta verde de curry, orez, mazare,
germeni de fasole, busuioc, sos de peste. Ingrediente: 1 lingura de ulei
de floarea soarelui 1 ardei rosu, curatat de seminte, taiat in
sferturi, iar apoi in fasii pe diagonala 5 cepe verzi, partea…
Read more »
Read more »
Prajitura cu stafide, cacao si glazura
9 June 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar pudra, lapte, cacao,
bicarbonat, faina, nuca, margarina, zahar pudra, stafide, faina, zahar
vanilat, cacao, bicarbonat. Ingrediente blat: 5 oua 250 g zahar pudra 8
linguri lapte 1 lingura cacao 1 lingurita bicarbonat de sodiu 200 g
faina 50 g nuca tatiata Ingrediente cremă: 1 margarină 200 g…
Read more »
Read more »
Crema de avocado si curmale
9 June 2013
Crema
de avocado si curmale din: curmale, miere, zahar vanilat, avocado,
cacao, lapte de soia, fructe. Ingrediente: 200 g curmale 2 linguri miere
2 plicuri zahar vanilat 1 lingura avocado mare 4 linguri cacao 250 ml
lapte de soia fructe pentru decor Mod de preparare: Rehidratezi in
laptele de soia curmalele fara samburi. Dupa…
Read more »
Read more »
Somon cu verdeţuri
9 June 2013
Somon
cu verdeţuri din: somon, zeama de lime, ghimbir, mustar de dijon, ulei,
marar, busuioc, salata. Ingrediente: 2 bucati somon 2 linguri zeama de
lime 1 lingurita ghimbir proaspat ras 2 lingurite mustar de Dijon 5
linguri ulei 2 1/2 linguri marar tocat 2 1/2 linguri busuioc tocat 1
punca amestec fructe de salata (circa…
Read more »
Read more »
Salata de fasole verde cu usturoi
9 June 2013
Salata
de fasole verde cu usturoi din: fasole verde, fasole galbena, ulei de
masline, otet, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g
fasole verde 200 g fasole galbena (proaspata sau din conserva) 5 linguri
ulei de masline 1 lingura otet 3-4 catei de usturoi sare piper negru
macinat 1 legatura de patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui umplut cu branza feta
9 June 2013
Piept
de pui umplut cu branza feta din: piept de pui, branza feta, coriandru,
pesmet, otet balsamic, ulei. Ingrediente: 4 jumatati de piept de pui
branza feta 1/3 buchet de coriandru, tocat 1/2 cana pesmet 2 linguri
otet balsamic 2 linguri de ulei Mod de preparare: Se amesteca branza
feta si coriandrul tocat.…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si zahar vanilat
9 June 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, cacao, otet, faina, praf
de copt, amidon, lapte, esenta de vanilie, lapte, margarina, zahar
pudra, zahar vanilat, ciocolata de menaj. Ingrediente blat: 6 ouă 150 g
zahăr 30 g cacao 2 linguri oţet 70 g făină 1 praf de copt Ingrediente
cremă: 4 gălbenuşuri 150 g…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de ciuperci
9 June 2013
Spaghete
cu sos de ciuperci din: spaghete, ciuperci, ceapa, usturoi verde, ulei,
frunze de busuioc, sare, oregano, piper. Ingrediente: 300 g spaghete,
fara, ou, dpa preferinta integrale 400 g ciuperci champignon 200 ml suc
de rosii care 1 fir de ceapa si de usturoi verde 1 lingura ulei cateva
frunze de busuioc sare oregano piper…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos
9 June 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, bicarbonat, faina,
cacao, ulei, unt, lapte, zahar vanilat, ciocolata de menaj, nuca de
cocos. Ingrediente blat: 8 ouă 400 g zahăr 1/2 linguriţă bicarbonat
stins 250g faina 3 linguri cacao 2 linguri ulei Ingrediente crema: 200
g unt 150 g zahar 2 linguri faina 300ml lapte…
Read more »
Read more »
Salata de fasole boabe asortata
9 June 2013
Salata
de fasole boabe asortata din: fasole tarcata, otet, zahar, ulei, ceapa
rosie, apa, foaie de dafin, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole
tarcata (din conserva) 50 ml otet 20 g zahar 30 ml ulei o ceapa rosie
100 ml apa 1 foaie de dafin sare piper Mod de preparare: Se prepara
sosul, astfel:…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu menta
9 June 2013
Dovlecei
cu menta din: dovlecei, ulei de masline, frunze de menta, sare.
Ingrediente: 2 dovlecei mici ulei de masline frunze de menta sare Mod
de preparare: Spalam dovleceii si ii taiem rondele de jumatate de
centimetru. Incingem o tigaie intinsa de teflon si picuram putin ulei.
Prajim rondelele de dovlecel, cate doua minute pe…
Read more »
Read more »
Tort cu piersici, mango si frisca
9 June 2013
O
reteta delicioasa de tort cu: blat, unt, sare, zahar, faina, oua,
gelatina, amidon, piersici, mango, esenta de vanilie, scortisoara,
frisca lichida, rom, ciocolata amaruie, fructe. Ingrediente: blat de
aluat opărit 125 g unt 1 praf sare 1 praf zahăr 200 g făină 5 ouă
Ingrediente umplutura de fructe: 6 foi gelatină (sau 10 g…
Read more »
Read more »
Cartofi cu bacon afumat si branza Cheddar
9 June 2013
Cartofi
cu bacon afumat si branza Cheddar din: cartofi, ulei de masline, ceapa,
bacon afumat, oua, lapte, smantana, cheddar, rucola. Ingrediente: 650 g
de cartofi noi mici 1 lingurita ulei de masline 2 salote sau cepe mici,
feliate subtire 200 g felii groase de bacon afumat, tocate 4 oua mari
300 ml de lapte 170…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati cu maioneza vegetala
9 June 2013
Salata
de cruditati cu maioneza vegetala din: morcovi, mere, ardei, ceapa
verde, maioneza vegetala, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 mere 2
ardei 3 fire de ceapa verde 1 lingura de maioneza vegetala sare piper
Mod de preparare: Morcovii si merele se rad pe razatoarea mare, ardeiul
se taie julien, iar ceapa rondele. Se…
Read more »
Read more »
Pulpă de viţel cu sos de smantană şi vin
9 June 2013
O
reteta delicioasa de pulpa de vitel cu: vin rosu, smantana, faina,
lamaie, untura, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 100 ml vin
roşu 200 g smântână 1 lingură de făină 1/2 lămâie 100 g untură sare
piper Mod de preparare: Speli pulpa de viţel şi o tai în felioare
egale. Baţi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu pui, sparanghel si mazare
9 June 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu: carne de pui, oua, faina, unt,
smantana, praf de copt, sare, rosii, ceapa, sparanghel, mazare, lamaie,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 ouă 400 g făină 150 g unt 200 g
smântână 1 plic praf de copt 1 linguriţă sare Ingrediente umplutură: 1
bucată piept de pui 2 roşii 1…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu tarhon
9 June 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: carne de pui, tarhon, ceapa, cartofi,
morcov, ardei, radacina de patrunjel, foi de dafin, sare, piper.
Ingrediente: 1 pui 2 cepe 3 cartofi 1 morcov 1 ardei 1 rădăcină de
pătrunjel 2 foi de dafin 1-2 fire tarhon sare piper Mod de preparere:
Tai puiul bucăţi şi îl pui…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mini pizza cu blat de mamaliga
9 June 2013
Mini
pizza cu blat de mamaliga din: malai, parmezan, mozzarella, carnati,
ciuperci, ceapa rosie, rosii deshidratate, sare, piper, frunze de
busuioc. Ingrediente: 1 cana malai 1/2 cana parmezan ras proaspat 1
cana branza mozzarella maruntita 1/2 cana carnati 1/2 ceasca ciuperci
feliate 1/2 ceasca felii de ceapa rosie 1/2 cana rosii deshidratate Sare
și…
Read more »
Read more »
Burgeri de miel cu tzatziki
9 June 2013
Burgeri
de miel cu tzatziki din: bulgur, carne macra de miel, chimion, usturoi,
ulei, chifle de burger, castarvete, iaurt, menta. Ingrediente: 25 g
bulgur 500 g carne macra de miel, tocata cate 1 lingurita de chimion
macinat, coriandru macinat si paprika afumata 1 catel de usturoi,
zdrobit bine (optional) ulei, pentru uns chifle mari de…
Read more »
Read more »
Tarta cu sunca
9 June 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: tarta, faina, margarina, ou, apa, sare,
lapte, smantana, sunca, castraveti, cascaval. Ingrediente aluat: 250 g
făină 150 g margarina 1 ou 2 linguri apă sare după gust Ingrediente
umplutura: 50 g făină dizolvată in 1/4 litru de lapte 2 linguri
smântână 3 ouă 150 g şuncă tăiată cubuleţe 3…
Read more »
Read more »
Macrouri în stil marocan
9 June 2013
Macrouri
în stil marocan din: fileuri de macrou, ulei de masline extravirgin,
zeama de lamaie, paprika, chimen, seminte de coriandru, usturoi, sare,
piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 2 linguri ulei de masline
extravirgin 2 linguri zeama de lamaie 2 lingurite paprika 1 lingurita
chimen macinat 1 lingurita seminte de coriandru macinate 1 lingurita
praf…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu surimi
9 June 2013
Ciuperci
cu surimi din: ciuperci, batoane de surimi, sare, piper, marar, ulei,
unt, lamai. Ingrediente: 600 g ciuperci cu palarie mare 500 g batoane de
surimi sare piper 1 legatura marar 2 linguri ulei 30 g unt 2 lamai
Mod de preparare: Speli ciupercile, le cureţi şi le îndepărtezi
codiţele. Opăreşti batoanele de surimi…
Read more »
Read more »
Mousse de ciocolata si capsune
9 June 2013
Mousse
de ciocolata si capsune din: oua, ciocolata, coniac, frisca, capsune.
Ingrediente: 4 oua 400 g ciocolata 50 ml coniac frisca capsune Mod de
preparare: Topim ciocolata pe baie de abur. Luăm de pe foc şi adăugăm
coniacul şi gălbenuşurile pe rând, amestecând continuu. Batem albuşurile
spumă tare şi le încorporăm în ciocolată. Punem…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu fasole si ciuperci
9 June 2013
Aperitiv
cu fasole si ciuperci din: ciuperci, fasole, usturoi, sare de mare,
patrunjel verde, ulei de masline. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete
250 g fasole alba boabe 2 catei de usturoi sare de mare patrunjel verde
100 ml ulei de masline Mod de preparare: Cu o seară înainte de
preparare, pui fasolea să se…
Read more »
Read more »
Salata de fasole batuta
9 June 2013
Salata
de fasole batuta din: fasole boabe, morcovi, foi de dafin, ceapa, ulei,
usturoi, boia de ardei, sare, piper. Ingrediente: 600 g fasole boabe 2
morcovi potriviti 2 foi de dafin 1 ceapa 3 linguri de ulei 4 catei de
usturoi o lingura boia de ardei sare piper Mod de preparare: Se alege
fasolea,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu capsuni
8 June 2013
Placinta
cu capsuni din: aluat de placinta, capsuni, zahar, amidon, jeleu.
Ingrediente: 1 aluat placinta copt 1,5-2 kg de capsuni 1 cana de zahar 2
linguri amidon 1 pachet de jeleu Mod de preparare: Intr-un castron
combinati 1 cana de zahar cu 2 linguri de amidon. Se amesteca bine si se
adauga…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei cu ruccola
8 June 2013
Salata
de dovlecei cu ruccola din: dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel,
ulei, otet, sare, piper, avocado. Ingrediente: 3 dovlecei verzi 2 rosii
medii 1 ceapa mica 4 catei de usturoi cateva fire de patrunjel 4
linguri ulei 1 lingura otet sare piper 1/2 avocado Mod de preparare:
Dovleceii se spală şi se taie rondele.…
Read more »
Read more »
Rulouri cu dovlecei, cascaval si muguri de pin
8 June 2013
Rulouri
cu dovlecei, cascaval si muguri de pin din: dovlecei, cascaval, muguri
de pin. Ingrediente: 2 dovlecei 200 g cascaval 50 g muguri de pin
Mod de preparare: Spălăm dovleceii şi îi tăiem fâşii. Le frigem pe
grătar, atât cât să se rumenească. Incingem o tigaie de teflon şi prăjim
mugurii de…
Read more »
Read more »
Scoici cu sos de rosii
8 June 2013
Scoici
cu sos de rosii din: scoici, rosii, ceapa rosie, ardei gras, usturoi,
zeama de lamaie, boia de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
scoici-midii 10 rosii 1 ceapa rosie 1 ardei gras 4 catei de usturoi
zeama de lamaie ulei de masline boia de ardei dulce busuioc uscat sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei cu ierburi aromatice
8 June 2013
Salata
de dovlecei cu ierburi aromatice din: dovlecei verzi, rosii, ceapa,
usturoi, patrunjel, ulei, otet, sare, piper, ierburi aromatice.
Ingrediente: 3 dovlecei verzi 2 rosii medii 1 ceapa mica 4 catei de
usturoi cateva fire de patrunjel 4 linguri ulei 1 lingura otet sare
piper ierburi aromatice Mod de preparare: Dovleceii se spală şi…
Read more »
Read more »
Savarina cu capsune
8 June 2013
Savarina
cu capsune din: oua, lamaie, zahar, faina, pesmet, frisca, dulceata de
capsune, capsune, apa, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: blatul: 6
oua 1 lamaie 120 g zahar 30 g faina 100 g pesmet umplutura: 500 g frisca
dulceata de capsune capsune proaspete siropul: 400 ml apa 300 g zahar
esenta de vanilie Mod…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi
8 June 2013
Salata
de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi din: ciuperci,
patrunjel, suc de lamaie, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, sare,
piper. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon (cat mai mici) 1/2
legatura patrunjel dressing: suc de lamaie 80 ml ulei de masline 1
lingura ceapa rosie tocata foarte marunt 1 catel de usturoi sare…
Read more »
Read more »
Supa crema de porumb cu ardei iute
8 June 2013
Supa
crema de porumb cu ardei iute din: porumb, ceapa, supa de legume, ulei,
zeama de lamaie, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 1 conserva
porumb boabe 1 ceapa supa de legume ulei zeama de lamaie 1 legatura
patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se
spală, se taie mărunt si se…
Read more »
Read more »
Foitaj cu cirese
8 June 2013
Foitaj
cu cirese din: ou, cirese, unt, faina, lapte, zahar vanilat, zahar
farin, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 1 ou 400 g cirese 200 g unt 300
g faina 120 ml lapte zahar vanilat zahar farin suc de lamaie sare Mod
de preparare: Spălăm cireşele, le scoatem sâmburii şi tăiem felii.
Frecăm 100 g…
Read more »
Read more »
Salata de castraveti cu marar
8 June 2013
Salata
de castraveti cu marar din: castraveti, usturoi, marar, ulei, otet,
sare, piper. Ingrediente: 400 g castraveti 3 catei de usturoi 1 legatura
de marar 4 linguri ulei 1 lingura de otet sare piper Mod de
preparare: Castraveţii se spală şi se taie rondele subţiri. Separat se
amestecă uleiul cu oţetul, usturoiul zdrobit, sarea,…
Read more »
Read more »
Supa crema de morcovi cu crutoane de paine si frunze de patrunjel
8 June 2013
Supa
crema de morcovi cu crutoane de paine si frunze de patrunjel din:
morcovi, cartofi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei,
patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg morcovi 3 cartofi 1 ceapa 1 telina mica 1
ardei gras 1 pastarnac sare 2 linguri cu ulei patrunjel frunze Mod de
preparare: Se pun la fiert, în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de pui in sos cu garnitura de orez
8 June 2013
Carne
de pui in sos cu garnitura de orez din: faina, pulpe de pui, sos
barbeque, miere, gem de portocale, suc de portocale, sos de soia,
ghimbir, ardei, amidon, seminte de susan, orez. Ingrediente: 1/2 cana
de faina 6-8 pulpe de pui 1/3 cupa sos barbeque 1/3 ceasca de miere 2/3
cupa gem de…
Read more »
Read more »