Retete pentru Craciun:
Retete de post: Orez copt in dovleac
21 November 2013
Orez
copt in dovleac din: dovleac, orez, ardei grasi, ceapa, pastarnac,
patrunjel, supa de legume, piper si sare. Ingrediente: un dovleac
placintar 60 gr de orez cu bob lung doi ardei grasi o ceapa mare o
radacina de pastarnac o radacina de patrunjel supa de legume piper sare
Mod de preparare: Spalam dovleacul si ii…
Read more »
Read more »
Supă de morcovi cu mango
21 November 2013
Supă
de morcovi cu mango din: morcovi, cartofi, ceapa, ulei, supa, mango,
seminte de coriandu, smantana, sare si piper de cayenne. Ingrediente:
600 g morcovi 200 g cartofi albi 1 ceapă 2 linguri ulei 750 ml supă 1
mango 1/2 linguriță semițe de coriandru 150 ml smântână sare piper de
Cayenne Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde
20 November 2013
O
reteta savuroasa de Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si
fasole verde din: coaste de porc afumate, ceapa, usturoi, frunze de
dafin, cimbru, rozmarin, vin, otet de vin alb si miere. Ingrediente:
2-3 coaste porc afumate 2 cepe, feliate 5 catei de usturoi, zdrobit 3
frunze de dafin, rupte în jumatați…
Read more »
Read more »
Tortulete cu iaurt
20 November 2013
O
retea delicioasa de tortulete cu: unt, biscuiti cu cocos, gelatina,
zmeura, iaurt cu lamaie, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 100 g unt 150
g biscuiţi cu cocos 6 foiţe de gelatină 400 g zmeură 500 g iaurt cu
lămâie 150 ml frişcă 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Topiţi
untul şi lăsaţi-l să se…
Read more »
Read more »
Gutuile sunt ajutoare de nădejde în prevenirea şi tratarea problemelor hepatice şi ale pancreasului
20 November 2013
Gustoase
şi parfumate, gutuile nu sunt doar fructe aromate specifice sezonului,
ci ajutoare de nădejde în prevenirea şi tratarea problemelor hepatice şi
ale pancreasului. Şi lista beneficiilor nu se opreşte aici! Datorită
multiplelor virtuţi terapeutice, în medicina naturistă se folosesc
fructul, frunzele, dar şi sâmburii de gutui. Cu un conţinut ridicat de
apă (70-72%), zaharuri…
Read more »
Read more »
Placintele savuroase de Craciun
20 November 2013
Placintele
de Craciun din: faina, drojdie, lapte, ulei, zahar, varza acra,
carnaciori, ou, seminte de chimen, varza, sare si piper. Ingrediente: 1
kg faina 40 g drojdie 500 ml lapte 200 ml ulei pentru aluat 1 lingurita
zahar 1 varza acra (1kg) 1 kg carnaciori afumati 1 ou pentru uns
deasupra 1 lingurita seminte de chimen…
Read more »
Read more »
Tarta cu frisca si crema caramel
20 November 2013
Tarta
cu frisca si crema caramel din: biscuiti, unt, crema caramel, banane,
frisca, lichior si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 250 g biscuiti
digestivi, zdrobiti 125 g unt, topit 400 g crema caramel gata facuta 3
banane bine coapte, taiate felii groase 250 ml frisca 3 linguri lichior
(optional) fulgi de ciocolata pentru ornat Mod de…
Read more »
Read more »
Peşte la tigaie (somon)
20 November 2013
O
reteta delicioasa de peste la tigaie cu:somon, condimente pentru peste,
sos Worchester, sare, piper, dovlecel, fenicul, rosii, ceapa, ulei,
maghiran, cimbru, supa. Ingrediente: 600 g file de somon condimente
pentru peşte câteva picături sos Worchester sare piper 1 dovlecel mare 2
bulbi fenicul 250 g roşii 2 cepe 2 linguri ulei 1/2 linguriţă măghiran…
Read more »
Read more »
Tort la rece cu struguri
20 November 2013
O
reteta delicioasa de tort cu: biscuiti, crema de branza, frisca, zahar,
gelatina, struguri. Ingrediente: 8 biscuiţi rotunzi 500 g cremă de
brânză 100 ml frişcă 100 g zahăr 2 pliculeţe de gelatină 500 g struguri
Mod de preparare: Bate frişca. Adaugă jumătate din cantitatea de
zahăr. Incorporează brânza, câteva boabe de strugure…
Read more »
Read more »
Cum sa-ti pastrezi sanatatea pe timp de iarna
20 November 2013
Desi
afecteaza pielea, parul, silueta, etc, anotimpul rece nu trebuie
considerat un inamic al frumusetii. Sunt necesare doar cateva mici
trucuri pentru mentinerea starii de sanatate si frumusetii exterioare.
Ingrijirea tenului si parului Exfolierea Trecerea de la temperaturi
scazute la un mediu incalzit artificial are un efect puternic de uscare a
pielii. Exfolierea este importanta…
Read more »
Read more »
Greseli care pot afecta starea de sanatate
20 November 2013
O
stare de sanatate solida necesita implicare, nu este un fenomen care
are loc peste noapte si presupune desfasurarea unui proiect continuu
care implica fiecare parte a fiintei umane. Nimeni nu poate fi perfect,
dar este important sa intelegem care sunt problemele cel mai frecvent
intalnite care afecteaza negativ starea generala de sanatate. Somnul la…
Read more »
Read more »
Tipuri de Bezele
20 November 2013
Bezelele sunt
extraordinare. Nu sunt greu de făcut, sunt ieftine, le puteţi prepara
din timp dacă daţi o petrecere, arată întotdeauna impresionant şi toată
lumea le adoră! în general sunt compuse din doar două ingrediente —
albuşuri bătute şi zahăr. Dar aceste două ingrediente pot fi combinate
în trei feluri: Bezeaua italiana: se prepară încălzind zahărul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu crema de dovleac
20 November 2013
Fursecuri
cu crema de dovleac din: unt, zahar brun, ou, melasa, faina, bicarbonat
de sodiu, sare, ghimbir, scortisoara, ienibahar, crema de branza, unt,
dovleac, zahar pudra. Ingrediente aluat: 12 linguri unt nesarat , la
temperatura camerei 1 cana zahar brun 1 ou 1/3 cana melasa 2 cani faina 1
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu salata de legume si piper rosu
20 November 2013
Friptura
de porc cu salata de legume din: cotlet de porc, sos hoisin, piper
rosu, taitei, ceapa verde, fasole verde, ridichi, morcovi, coaja de
lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, ardei iute, ulei de susan, ulei de
floarea soarelui si sos de soia. Ingrediente: 800 g cotlet de porc,
taiat in 6 felii 6 linguri sos…
Read more »
Read more »
Supa de os cu clatite
20 November 2013
Supa
de os cu clatite din: rasol de vita, morcov, ceapa, patrunjel verde si
boabe de piper. Ingrediente: 1 rasol de vita cu maduca 1 morcov 2 cepe
patrunjel verde 5-6 boabe de piper negru Mod de preparare: Se spală
bine rasolul şi se pune la fiert în apă rece, în aşa fel încât să…
Read more »
Read more »
Cosulet cu pere si nuci
20 November 2013
Cosulet
cu pere si nuci din: pere, nuci, margarina, zahar, faina, apa, suc de
lamaie si sare. Ingrediente: 3 pere 150 g nuci 1 lingurita cu margarina 2
linguri cu zahar pentru aluat: 250 g margarina 400 g faina 8 linguri cu
apa 1 lingura cu suc de lamaie 1 lingura cu zahar pudra sare …
Read more »
Read more »
Pachetele gustoase cu legume
20 November 2013
Pachetele
gustoase cu legume din: smantana, vin, marar, carnaciori picanti,
cascaval, morcov, ceapa, dovlecel, ardei grasi si ulei. Ingrediente:
pentru clatite: 2 linguri cu smantana 1 ceasca de vin alb sec sau
sampanie 1 legatura de marar pentru umpltura: 100 g carnaciori picanti
50 g cascaval 1 morcov 1 ceapa 1 dovlecel 2 ardei grasi 4…
Read more »
Read more »
Midii în stil provensal
20 November 2013
Midii
în stil provensal din: midii, ceapa, usturoi, ceapa verde, morcovi,
patrunjel, busuioc, ulei de masline, rosii in bulion, vin, sare si
piper. Ingrediente: 2 kg midii 1 ceapă 2 căței de usturoi 2 cepe verzi
200 g morcovi 3 fire pătrunjel 3 fire busuioc 3 linguri ulei de măsline 1
conservă mică roșii în bulion…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tocanita de ciuperci
20 November 2013
O
reteta savuroasa de tocanita de ciuperci din: ciuperci, ceapa, ardei
gras, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, patrujel, vin rosu si cimbru.
Ingrediente: 1kg de ciuperci proaspete 1 ceapa 1 ardei gras rosu 5 catei
de usturoi 3 linguri ulei 3 rosii oparite sare piper 1 legatura de
patrunjel verde vin rosu sec -100 ml…
Read more »
Read more »
Ghiveci de dovlecei
20 November 2013
Ghiveci
de dovlecei din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, marar,
patrunjel, cimbru, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 3 kg dovlecei
1 kg ardei grasi 500 g ceapa alba 2 kg rosii 50 ml ulei marar patrunjel
1 ramura de cimbru sare piper ardei iute Mod de preparare: Curăţă şi
taie dovleceii, presară o…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Supă cremă de sfeclă
20 November 2013
Supă
cremă de sfeclă din: sfecla rosie, zarzavat, cartofi, smantana,
galbenus, sare si piper. Ingrediente: 1/2 sfecla rosie zarzavat de supa 2
cartofi 150 g smantana 1 galbenus sare piper Mod de preparare: Faci o
supă de legume în care adaugi jumătate din sfecla roşie, tăiată în mici
cubuleţe. Restul de sfeclă îl razi, îl…
Read more »
Read more »
Cozonac argesean
20 November 2013
Cozonac
argesean din: faina, unt, oua, lapte, zahar, drojdie, lamaie, cacao,
zahar vanilat, rom si nuci. Ingrediente: 600 g faina 250 g unt sau
margarina 3 oua 200 ml lapte 450 g zahar 40 g drojdie 1 lamaie 50 g
cacao 1 lingurita zahar vanilat 1 lingura rom 100 g nuci pisate Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Borş tradiţional de spanac
20 November 2013
Borş
tradiţional de spanac din: spanac, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa,
suc de rosii, bors, ulei, sare, piper, costita afumata, leustean si
patrunjel. Ingrediente: 2 kg spanac 2 morcovi 1 pastarnac 500 g cartofi 2
cepe 500 ml suc de rosii 1,5 l bors 150 ml ulei sare piper 400 g
costita afumata 1 legatura leustean 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rissoto cu dovleac
20 November 2013
O
reteta delicioasa de Rissoto cu dovleac din: supa, dovleac, carne de
pui, orez, ceapa, usturoi, ardei, unt, cascaval, crema de branza,
oregano, piper si sare. Ingrediente: 500ml supa 200g dovleac fiert
200g carne de pui tocata 100g orez 1/2 ceapa 3 catei de usturoi 3 ardei
de diverse culori 100g unt 200g cascaval…
Read more »
Read more »
Ghiveci pentru iarna
20 November 2013
Ghiveci
pentru iarna din: vinete, ardei capia, ceapa, rosii, ardei iute,
usturoi, ulei, zahar, piper si sare. Ingrediente: 3 kg vinete 3 kg ardei
capia 1 kg ceapa alba 3-4 kg rosii 2-3 ardei iuti rosii 10-12 catei de
usturoi 1 l ulei zahar piper sare Mod de preparare: Taie rondele
vinetele, presară sare şi…
Read more »
Read more »
Scutecele Domnului (Turte)
20 November 2013
Scutecele
Domnului din: faina, apa, nuci, zahar, esenta de rom, coaja de lamaie,
scortisoara si sare. Ingrediente: 1 kg faina 200-250 ml apa calda 500 g
nuci prajite si macinate sau alune de padure 500 g zahar 50 ml esenta de
rom sau 2 linguri rachiu de fructe coaja rasa de la 1 lamaie 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Gustare românească pe pat de mămăligă
20 November 2013
Gustare
românească pe pat de mămăligă din: malai, concentrat de legume, oua,
kaizer, carnat, ardei, ceapa, praz, rosii, bulion, patrunjel, unt,
zahar, boia, sare si piper. Ingrediente: 150 g malai 1 cub concentat de
legume 4 oua 6 felii de kaizer 1 carnat semiafumat sau cabanos 1 ardei
rosu 1 ceapa 1/2 fir de praz 2…
Read more »
Read more »
Cozonac savuros cu mac
20 November 2013
Cozonac
savuros cu mac din: faina, zahar praf, drojdie, lapte, unt, coaja de
lamaie, seminte de mac, miere, stafide, coaja de portocala, migdale,
galbenus, gem de caise, suc de lamaie, cognac si miez de nuci.
Ingrediente: aluat: 450 g faina 2 linguri zahar praf 25 g drojdie 175 ml
lapte 50 g unt coaja rasa de…
Read more »
Read more »
Ratatouille pentru zile reci
20 November 2013
Ratatouille
pentru zile reci din: ardei gras, rosii, vinete, dovlece, ceapa, ulei,
cimbru, sare si piper. Ingrediente: 2 kg ardei gras (rosu, verde,
galben) 1,5 kg rosii 2-3 vinete potrivite 2-3 dovlecei 800 g ceapa alba
300 ml ulei cimbru sare piper Mod de preparare: Spală legumele şi taie
cuburi ardeii, vinetele, dovleceii, ceapa. Opăreşte…
Read more »
Read more »
Bezele — retetă de bază
20 November 2013
Bezele
— retetă de bază din: albusuri, zahar tos si sare. Ingrediente:
albuşurile de la 6 ouă mari 300 g zahăr tos un praf de sare Mod de
preparare: Incingeţi cuptorul la 150°C (treapta 2). Tapetaţi o tavă
pentru cuptor cu hârtie cerată. Puneţi albuşurile într-un bol,
asigurându-vă mai întâi că n-a mai rămas nici…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne cu curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale
20 November 2013
Carne
cu curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale din: faina, sare,
piper, ou, mustar, pesmet, carne de curcan, unt, ulei de masline, coaja
de portocala, suc de portocala, patrunjel, usturoi, coniac.
Ingrediente: 2/3 cana faina Sare si piper proaspat macinat , dupa gust 1
ou 2 lingurite mustar Dijon 2 1/2…
Read more »
Read more »
Despre raci
20 November 2013
Deşi,
în ultimul timp, racii au devenit o raritate în bucătăria europeană, ei
sunt foarte frecvent consumaţi în America de Nord şi de Sud, precum şi
în Australia, unde există nişte specii de raci numite marrons şi
yabbies. Racii sunt nişte crustacee de dimensiuni relativ mici, ce fac
parte din aceeaşi familie cu homarul, însă trăiesc în…
Read more »
Read more »
Tăiţei cu brânză de oaie
20 November 2013
Tăiţei
cu brânză de oi din: faina, oua, sare, telemea de oi, smantana, unt,
gris, zahar, stafide, zahar vanilat si oua. Ingrediente: pentru taiteii
de casa: 300 g faina de cozonac 2 oua putina sare pentru umplutura: 500 g
telemea de oi 2-3 linguri de smantana 50 g unt 1 lingrua de gris 4-5
linguri de…
Read more »
Read more »
Vinete marinate
20 November 2013
Vinete
marinate din: vinete, ulei, sare, otet de vin rosu, usturoi, marar
verde si cimbru verde. Ingrediente: 1 kg vinete subtiri 1 l ulei sare
500 ml otet de vin 1 capatana usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura
cimbru verde Mod de preparare: Alege vinete subţiri, care nu au aşa
multe seminţe. Spală-le sub…
Read more »
Read more »
Colaci de Crăciun cu stafide, curmale si smochine
20 November 2013
Colaci
de Crăciun cu stafide, curmale si smochine din: faina, oua, ulei,
lapte, zahar vanilat, caise uscate, stafide, curmale, smochine, drojdie,
ou, portocale, miere, scortisoara si zahar. Ingrediente: 1 kg faina 4
oua 200 ml ulei 500 ml lapte 1 lingurita zahar vanilat 100 g caise
uscate 100 g stafide inmuiate in rom 50 g curmale…
Read more »
Read more »
Calcan de Dover
20 November 2013
Calcanul
de Dover era considerat unul dintre cei mai buni peşti cu corpul plat,
tocmai de aceea a ajuns să fie pescuit în exces. Acest calcan are o
formă ovală, pe partea superioară a corpului fiind de culoare maro-gri,
iar pe cea inferioară alb. Numele i se trage de la faptul că odinioară,
astfel de calcani se găseau…
Read more »
Read more »
Chec cu miere si fructe uscate
20 November 2013
Chec
cu miere si fructe uscate din: faina, cacao, oua, miere, zahar, zahar
praf, lapte, ulei, bicarbonat, lamaie, stafide, alune de padure si nuci.
Ingrediente: 350 g faina 2 linguri cacao 6 oua 200 ml miere 6 linguri
zahar 4-5 linguri zahar praf 400 ml lapte 14 linguri ulei 1 lingurita
bicarbonat 1 lamaie 100 g…
Read more »
Read more »
Ciorbă de perişoare ca in Moldova
20 November 2013
Ciorbă
de perişoare ca in Moldova din: carne de porc, orez, oua, smantana,
morcovi, telina, bulion, ceapa, piper, patrunjel si otet. Ingrediente:
1/2 kg carne de porc tocata 2 linguri orez 2 oua 2 linguri smantana 2
morcovi 1 telina mica bulion 1 ceapa piper patrunjel verde otet Mod de
preparare: Carnea de porc tocată…
Read more »
Read more »
Cocktail Davis Cup
20 November 2013
Cocktail
Davis Cup din: suc de portocale, zeama de lamaie, sirop de grenadine,
lime juice, bitter lemon, portocala, ananas si cirese. Este un cocktail
non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc proaspat de portoale 2 cl zeama
proaspata de lamaie 1 cl sirop de grenadine 1 cl Lime Juice Bitter Lemon
o felie de portocala o felie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu carne de curcan si salata de cruditati
20 November 2013
Sandwich
cu carne de curcan si salata de cruditati din: nap, ridichi,
castravete, otet de mere, maioneza, sare, piper, baghete, mustar dijon,
carne de curcan, sunca, rosii, branza. Ingrediente pentru salata: ½
ceasca nap ras ½ ceasca ridichi rase ½ cana castravete ras 2 lingurite
de otet de mere 1 lingurita de maioneza ¼…
Read more »
Read more »
Fasole batuta cu costita si mamaliguta
20 November 2013
Fasole
batuta cu costita si mamaliguta din: fasole, ulei, costita afumata,
ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, marar, sare, piper si malai grisat.
Ingrediente: 250 g fasole boabe alba 100 ml ulei 200 g costita afumata
100 g ceapa 1 morcov 1 patrunjel radacina 7 catei de usturoi 1 legatura
marar sare si piper pentru mamaliguta: malai grisat…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu verdeata
20 November 2013
Dovlecei
cu verdeata din: dovlecei, patrunjel, marar, frunze de telina, sare si
gheata. Pentru un gust si mai bun, conserva dovleceii in bulion. Nu
trebuie decat sa inlocuiesti apa cu suc de rosii proaspat stros, dat in
cateva clocote impreuna cu un praf de sare si cateva frunze de patrunjel
si/sau telina. Ingrediente: 1 kg dovlecei…
Read more »
Read more »
Retete tv Paprika #10
20 November 2013
TV
Paprika: Fursecuri cu ciocolată albă și merișoare Ingrediente: 150 g
unt 150 g făină albă 1/2 linguriță bicarbonat 50 g migdale 50 g terci de
ovăz 50 g merișoare uscate sau stafide 50 g zahăr brun 50 g zahăr pudră
100 g ciocolată albă tăiată în bucăți mari 1 gălbenuș mare de ou sau…
Read more »
Read more »
Cum se prepara gustare cu peste (video)
20 November 2013
Ciorba savuroasa de varza acra
20 November 2013
Ciorba
savuroasa de varza acra din: ceapa, ulei, boia, supa de legume,varza
murata, chimen, foi de dafin, enibahar, sare, cartofi, ardei gras si
ceapa verde. Ingrediente: 150 g ceapă 1 lingură ulei 1 linguriță boia 1
l supă de legume 300 g varză murată 1 linguriță chimen măcinat 2 foi de
dafin 8 boabe de enibahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burta de porc la cuptor cu legume
19 November 2013
O
reteta savuroasa de Burta de porc la cuptor cu legume din: burta de
porc, sare, fenicul, morcovi, ceapa alba, ceapa rosie, mar, ulei de
masline, otet de vin alb si rozmarin. Ingrediente: 500 g burta de porc
sare fenicul, taiat felii 3 morcovi, taiati jumatati 1 ceapa alba 3
cepe rosii, taiate in…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu crema de zahăr ars si mirodenii
19 November 2013
Prăjitură
cu crema de zahăr ars din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt,
mirodenii, lapte, margarina si galbenusuri. Ingrediente: pentru blat: 7
oua 1/2 cana zahar 1/2 cana ulei 2 cani faina 1 praf de copt mirodenii
pentru crema: 3 cani lapte 4 linguri faina 1/4 pachet unt sau margarina 1
cana de zahar 3-4…
Read more »
Read more »
Chiftelute de porc si ansoa
19 November 2013
Chiftelute
de porc si ansoa din: carne de porc, fileuri de ansoa, oregano, sare de
telina, usturoi, pesmet, ulei de masline, ceapa, carnati choriza, vin
rosu, zahar si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de porc tocata 6
fileuri de ansoa, tocate marunt 1 lingurita de oregano 1⁄2 lingurita
sare cu telina 1 catel de usturoi, zdrobit…
Read more »
Read more »
Totul despre sare si sodiu
19 November 2013
Avertismentele
publice emise de specialisti cu privire la consumul exagerat de sare a
condus la o perceptie negativa fata de acest aliment, desi organismul
are nevoie de sodiu pentru a functiona in mod corect. Sodiul este un
mineral si un electrolit important pentru numeroase functii ale
corpului, avand rolul de a mentine echilibrul fluidelor in…
Read more »
Read more »
Bicarbonatul de sodiu: Sanatate si frumusete
19 November 2013
Bicarbonatul
de sodiu a fost folosit cu multi ani in urma pentru curatarea si
albirea dintilor sau tratarea unora dintre problemele gastrice. In
prezent, bicarbonatul de sodiu are multiple intrebuintari si poate fi
folosit atat in scopuri estetice cat si pentru mentinerea sanatatii.
Poate fi utilizat pentru pastrarea frumusetii atat a femeii cat si a…
Read more »
Read more »
Chiftelute de dovleac
19 November 2013
Chiftelute
de dovleac din: cartofi, pulpa de dovleac, ou, faina, amidon, sare,
piper, nucsoara, seminte de dovleac, unt si ulei. Ingrediente: 400 g
cartofi roșii 400 g pulpă de dovleac 1 ou 150 g făină 20 g amidon sare
piper nucșoară 75 g semințe de dovleac 2 linguri unt 2 linguri ulei
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Mowgli
19 November 2013
Cocktail
Mowgli din: guava, suc de coacaze negre si bitter grepfrut. Este un
cocktial non alcoolic. Ingrediente: 1 guava (fruct tropical), din
conserva 1/8 l suc de coacaze negre Bitter grepfrut Mod de
preparare: Taiem in patru bucati guava si o punem intr-un pahar inalt.
Adaugam 2 linguri de suc de guave si de…
Read more »
Read more »
Prajitura gustoasa cu mandarine
19 November 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:unt, zahar, oua, rom, faina, praf de
copt, cacao, gelatina, compot de mandarine, kefir, frisca, lamaita.
Ingrediente blat: 125g unt 100gzahăr 4 ouă 1 linguriţă rom 200 g făină 1
plic praf de copt 1 lingură cacao Ingrediente umplutură: 15 g gelatină
630 ml compot de mandarine 500 ml kefir…
Read more »
Read more »
Cum să mănânci ca să nu te îngraşi?
19 November 2013
Dacă
nu ţi-ai dat încă seama din ce motive te îngraşi află că tocmai
combinaţiile alimentare pe care le faci sunt responsabile de kilogramele
care se lipesc de tine. Află cum să mănânci pe săturate, dar fără să te
îngraşi, doar învăţând cum să combini diverse alimente! Tot mai multe
studii scot la iveală asocierea…
Read more »
Read more »
5 cocktailuri celebre
19 November 2013
Cocktailuri
celebre: Pina Colada Cocktail Pina Colada Cocktail din: nectar de
anans, sirop de cocos, rom alb, frisca lichida. Ingrediente: 200 ml
nectar de ananas 40 ml sirop de cocos 60 ml rom alb 20 ml frisca lichida
Mod de preparare: Folosim un shaker in care punem romul alb, nectarul
de ananas, siropul de…
Read more »
Read more »
Carbohidraţi care te ajută să scapi de kilogramele în plus
19 November 2013
Multe
femei care ţin cură de slăbire evită carbohidraţii pe motiv că îngraşă.
Dacă vorbim despre cei rafinaţi este adevărat. Dar mai există şi alţi
carbohidraţi care asigură energie şi nu te îngraşă. Orice produs care
are la bază făina albă rafinată intră în categoria carbohidraţilor răi.
Pâinea albă, orezul alb, pastele din făină rafinată,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cornulete cu mere si afine
19 November 2013
Cornulete
cu mere si afine din: zahar brun, scortisoara, nucsoara, mar, unt
topit, afine, aluat de patiserie, zahar pudra, lapte. Ingrediente: 1/4
ceasca de zahar brun 1/2 lingurita de scortisoara 1/4 lingurita
nucsoara 1 mar, decojit , taiat cubulete 2 linguri de unt nesarat, topit
1/4 ceasca afine 1 cutie aluat de patiserie Ingrediente…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovleac cu smantana si seminte
19 November 2013
Supa
crema de dovleac cu smantana si seminte din: dovleac, ceapa, cartofi,
mar, supa de legume, smantana, vin, ulei de masline, nucsoara, sare,
piper si seminte de dovleac. Ingrediente: 1 dovleac (din soiul
Butternut, care seama cu o para) 2 cepe 2 cartofi 1 mar (sau para) 1 l
supa de legume sau de pui 200…
Read more »
Read more »
Budinca cu sunca si dovleac
19 November 2013
Budinca
cu sunca si dovleac din: pulpa de dovleac, supa de legume, praz, sunca,
cascaval, oua, smantana, piper, sare, nucsoara si patrunjel verde.
Ingrediente: 700 g pulpa dovleac 500 ml supa de legume 150 g praz 200 g
sunca 150 g cascaval 3 oua 200 ml smantana (12% grasime) piper sare 1
varf de cutit nucsoara…
Read more »
Read more »
Şniţel de legume
19 November 2013
Şniţel
de legume din: telina, morcovi, castraveti, varza, gulii, unt, ou,
faina si lapte. Ingrediente: 40 g telina 40 g morcovi 40 g castraveti 75
g varza dulce 50 g gulii 20 g unt 1/2 ou 10 g faina 20 ml lapte Mod
de preparare: Morcovii şi ţelina, curăţate şi spălate, le dai pe
răzătoarea…
Read more »
Read more »
Pasta de macrou
19 November 2013
Pasta
de macrou din: macrou, ceapa, sare, branza topita, oua, unt, zeama de
lamaie si piper. Ingrediente: 1 bucata macrou afumat 1 ceapa sare 150 g
branza topita 2 oua fierte tari 2 linguri unt zeama de la 1/2 lamaie
piper Mod de preparare: Cureţi peştele de piele şi foarte bine de
oase, îl pui…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu sos de caise si mustar
19 November 2013
Muschid
e porc cu sos de caise si mustar din: muschi de porc, caise si mustar.
Ingrediente: 500 g muschi de porc 3 linguri de caise uscate, maruntite
1/4 cana de mustar Mod de preparare: Carnea se sareaza si se
pipereaza. Mustarul si caisele uscate se amesteca intr-un bol. Carnea se
pune la…
Read more »
Read more »
Salata gustoasa cu pere
19 November 2013
Salata
gustoasa cu pere din: piper, andive, para, radicchio, capere, frunze de
salata, ulei de masline, msutar dijon, sare, otet balsamic, zahar si
nuca prajita. Ingrediente: ¼ lingurita piper negru macinat 1 mana de
andive tocate 1 para para fara samburi feliata subtire 1 mana de
radicchio tocata 1 lingura capere tocate 1 mana frunze de…
Read more »
Read more »
Prune uscate umplute
19 November 2013
Prune
uscate umplute din: prune, zahar, rom, marmelada de caise, miez de nuca
si zahar vanilat. Ingrediente: 24 prune uscate 8 linguri zahar 2
linguri rom 3 linguri marmelada de caise 200 miez de nuca 1 lingurita
zahar vanilat Mod de preparare: Puneţi prunele în apă de pe o zi pe
alta, apoi tăiaţi-le şi…
Read more »
Read more »
Salata de hering
19 November 2013
Salata
de hering din: hering marinat, ardei gras, castraveciori murati, ceapa
rsoie, marar verde, salata verde, zeama de lamaie, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 500 g hering marinat 1 arde gras galben 1 ardei
gras rosu 2 castraveciori murati 1 ceapa rosie 1/2 legatura marar verde 2
frunze de salata verde pentru dressing: 2…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Păstrăvi rasol
19 November 2013
Păstrăvi
rasol din: pastravi, ceapa, morcov, patrunjel, foi de dafin, boabe de
piper, patrunjel verde, sare, otet, lamaie, cartofi si ulei.
Ingrediente: 800 g pastravi 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel
1-2 foi de dafin cateva boabe de piper patrunjel verde sare otet 1
lamaie cativa cartofi 50 ml ulei sau unt Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail de sampanie cu inghetata de vanilie
19 November 2013
Cocktail
de sampanie cu inghetata de vanilie din: zmeura, inghetata de vanilie
si sampanie. Ingrediente: 250 g zmeura (proaspata sau congelata) 4 cupe
de inghetata de vanilie 200 ml sampanie Mod de preparare: Se mixeaza
zmeura in blender (se pastreaza 12 fructe de zmeura pentru decorare).
Pasta astfel obtinuta se imparte in 4 pahare…
Read more »
Read more »
Sufleu de dovlecei cu branza de oaie
19 November 2013
Sufleu
de dovlecei din: dovlecei, ceapa, usturoi, cartofi, ulei, marar verde,
lapte, smantana, branza de oia, oua, unt, ncusoara, rozmarin, sare si
piper. Ingrediente: 3 dovlecei tineri 1 ceapa 2 catei usturoi 2 cartofi 2
linguri ulei marar verde patrunjel verde 150 ml lapte 150 ml smantana
150 g branza de oaie rasa 4 oua 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui aromat la gratar
19 November 2013
Pui
aromat la gratar din: suc de lamaie, otet de mere, sirop de artar,
sare, usturoi, ulei de nuca de cocos, boia, chimen, chili, pui.
Ingrediente: sucul de la 2 lamai 2 linguri de oțet de mere 1 lingura de
sirop de arțar 2 lingurite de sare 4 catei de usturoi , zdrobit 1…
Read more »
Read more »
Specialitate nemţească
19 November 2013
Specialitate
nemţească din: varza murata, cartofi, rosii, oua, cascaval, lapte,
margarina, marar, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 captana varza
murata (circa 1kg) 1/2 kg cartofi 3-4 rosii 2 oua 100 g cascaval 200 ml
lapte degresat 1 lingura margarina pentru uns vasul 1 legatura marar
sare piper chimen Mod de preparare: Toci varza fin,…
Read more »
Read more »
Ciorba de vitel cu legume
19 November 2013
Ciorba
de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, cartof, morcov, telina,
ardei gras, pulpa rosie, pastai de fasole verde, ardei iute, leustean,
patrunjel, bors, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de vitel
(piept) 1 ceapa mare 1 cartof 1 morcov 1 felie de telina 1 ardei gras
500 ml pulpa de rosie 5-6…
Read more »
Read more »
Strudel cu crema de branza
19 November 2013
Strudel
cu crema de branza din: faina, oua, ulei, sare, lapte batut, branza
dulce, galbenusuri, zahar vanilat, unt, ulei si zahar pudra.
Ingrediente: 500 g faina 2 oua 1 lingura de ulei sare lapte batut pentru
umplutura: 300 g branza dulce 2 galbenusuri 2 linguri zahar 1 plic de
zahar vanilat circa 20 2 unt (1…
Read more »
Read more »
Cartofi la tigaie cu legume
19 November 2013
Cartofi
la tigaie cu legume din: cartofi, morcovi, ardei grasi, ceapa, ulei,
cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 2 ardei
grasi 3 cepe 50 ml ulei 1 lingura rasa cimbru uscat sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi cartofii şi celelalte legume, spălaţi-le, apoi
tăiaţi cartofii în sferturi, ceapa tocati-o mărunt iar…
Read more »
Read more »
Paste cu urechiuse
19 November 2013
Paste
cu urechiuse din: urechi, paste, unt, sunca, masline, ketchup, oua,
smantana, branza, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 200 g urechiuse
proaspete 400 g paste cu busuioc sau simple 1 lingura de unt 200 g sunca
100 g masline negre 100 ml ketchup 4 oua 100 ml smantana 100 g branza
1/2 lingurita busuioc sare piper…
Read more »
Read more »
Legume gustoase cu taitei de orez
19 November 2013
Legume
gustoase cu taitei de orez din: morcovi, fenicul, ceapa verde, ardei
gras, tofu afumat, ghimbir, usturoi, sos de soia, miere, amestec de
condimente, ananas, amidon, taitei de orez, ulei de arahide, ananas si
nuci caju. Ingrediente: 2 morcovi 1 bulb de fenicul 3 cepe verzi 1
ardei gras roșu 200 g tofu afumat 1 bucățică…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocana de legume cu carne de porc si rosii
19 November 2013
Tocana
de legume cu carne de porc si rosii din: carne de porc, apa, sos de
peste, usturoi, ceapa, fasole verde, vanata, mar, rosii, ulei, orez
fiert. Ingrediente: ½ kg carne de porc, cuburi ½ cana de apa 3 linguri
sos de peste 2 catei de usturoi, tocat ½ ceapa, tocata ½ kg fasole…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale din praz
19 November 2013
Sarmale
din praz din: praz, ciuperci, orez, ceapa, pasta de ardei, pasta de
rosii, miere, vin, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg praz 500 g
ciuperci 100 g orez 1 ceapa 1 lingura pasta de ardei 1 lingura pasta de
rosii 1 lingura miere de albine 250 ml vin alb 250 ml apa 4…
Read more »
Read more »
Terina cu sfecla si nuca
19 November 2013
Terina
cu sfecla si nuca din: sfecla, ulei de masline, patrunjel, marar, nuci,
usturoi, cascaval, ulei de masline, branza telemea, sare, piper,
usturoi, mustar, otet de mere si salata verde. Ingrediente: 3 sfecle
(750 g) 2 linguri ulei de masline crema de branza: 1 legatura patrunjel
verde 1 legatura marar verde 2 linguri nuci zdrobite 3…
Read more »
Read more »
Supa de curcan cu cartofi
19 November 2013
Supa
de curcan cu cartofi din: carne de curcan, morcovi, patrunjel,
pastarnac, ceapa, telina, cartofi, suc de rosii, patrunjel, marar, sare
si piper. Ingrediente: 700 g carne de curcan 2 morcovi radacina
patrunjel 1 radacina pastarnac 1 ceapa mare 1 telina mica 5 cartofi
portiviti ca marime 200 ml suc de rosii patrunjel si marar verde…
Read more »
Read more »
Frigărui gustoase de pui cu ciuperci
19 November 2013
Frigărui
gustoase de pui cu ciuperci din: piept de pui, ficatei de pui, marar,
ceapa, ciuperci, oua, sare si busuioc. Ingrediente: 500 g piept de pui
500 g ficatei de pui marar verde ceapa verde 300 g ciuperci 3-4 oua sare
busuioc Mod de preparare: Tai fileurile în cuburi potrivite şi le pui
într-un…
Read more »
Read more »
Sos de ierburi aromate
19 November 2013
Sos
de ierburi aromate din: ceapa verde, telina, patrunjel, marar, cimbru,
hasmatuchi, coriandru, oreano, smantana, zeama de lamaie, ulei de
masline, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 3 codite de ceapa verde
cateva frunze de telina cateva frunze de patrunjel verde cateva frunze
de marar verde cateva frunze de cimbru verde cateva frunze de hasmatuchi
cateva frunze…
Read more »
Read more »
Portofele de pui umplute cu ficat
19 November 2013
Portofele
de pui umplute cu ficat din: piept de pui, ficatei de pui, marar, ceapa
verde, ciuperci, oua, sare si busuioc. Ingrediente: 500 g piept de pui
500 g ficatei de pui marar verde ceapa verde 300 g ciuperci 3-4 oua sare
busuioc Mod de preparare: Fierbi înăbuşit ficatul de pui şi îl
mărunţeşti cu…
Read more »
Read more »
Cocktail Exotica
19 November 2013
Cocktail
Exotica din: suc de ananas, sirop de zahar, zeama de limeta, apa,
limeta, zeama de lamaie si zahar. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 6 cl suc de ananas (fara indulcitori) 1 cl siropd e zahar
zeama unei limete apa carbogazoasa sau plata o felie de limeta pentru
crusta de zahar: zeama de lamaie zahar…
Read more »
Read more »
Retete de post: Telina umpluta
19 November 2013
Telina
umpluta din: telina, ceapa, ulei, usturoi, cartofi, nuci, cimbru, sare,
piper si nucsoara. Ingrediente: 4 teline, cam de aceeasi dimensiune 2
cepe 150 ml ulei 4 catei de usturoi 2 cartofi 4 linguri nuci macinate 1
lingurita cimbru uscate sare piper nucsoara Mod de preparare: Fierbeţi
cartofii cu coajă cu tot. Curăţaţi ţelinele şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de mazare cu rasol de porc
19 November 2013
Supa
de mazare cu rasol de porc din: mazare, rasol de porc, morcov, ceapa,
telina, usturoi, foi de dafin, sare, piper, supa de pui, apa.
Ingrediente: 1 /2 kg mazare 1 rasol de porc 1 morcov , ras 1 ceapa ,
cuburi 2 tulpini de telina cu frunze ,cuburi 2 catei de usturoi ,…
Read more »
Read more »
Bors aromat
19 November 2013
Bors
aromat din: ciuperci, ulei, morcov, patrunjel, telina, ceapa, orez,
rozmarin, maghiran, cimbru, salvie, bors, lestean verde, sare, piper si
smantana. Ingrediente: 300 g ciuperci 2 linguri ulei 1 morcov mare 1
radacina de patrunjel 1 telina potrivita 1 ceapa 2 linguri orez 1
lingurita amestec rozmarin, maghiran, cimbru, salvie 600 ml bors de casa
leustean…
Read more »
Read more »
Bezea cu fructe, cremă de vanilie, alune si caramel
19 November 2013
Bezea
cu fructe, cremă de vanilie, alune si caramel din: bezea, alune,
frisca, zahar pudra, vanilie, zmeura, mure, zahar tos si menta.
Ingrediente: bezea preparată după reţeta de bază 50 g alune decojite 400
ml frişcă nebătută 2 linguri zahăr pudră, cernut un baton de vanilie
(crestaţi-l în lung şi scoateţi seminţele) un pahar de zmeură…
Read more »
Read more »
Cosulete cu carne tocata
19 November 2013
Cosulete
cu carne tocata din: carne tocata, oua, praz, ulei, usturoi, cartofi,
ciuperci, mustar, cascaval, cimbru, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g carne tocata (vita+porc) 2 oua 2 fire de praz 50 ml
ulei 2 catei de usturoi 4 cartofi 200 g ciuperci 1 lingura mustar 100 g
cascaval 1 lingurita cimbru uscat 1 legatura…
Read more »
Read more »
Crema de telina cu mere
19 November 2013
Crema
de telina cu mere din: telina, mere acrisoare, crema de branza, unt,
ceapa, smantana, patrunel, sare si piper. Ingrediente: 2 teline mari 2
mere acrisoare 2 linguri orez fiert 2 linguri crema de branza 2 linguri
unt 1 ceapa 4 linguri smantana 1 lingura patrunjel verde sare piper
Mod de preparare: Curăţaţi merele şi…
Read more »
Read more »
Placinta rapida
19 November 2013
Placinta
rapida din: carne de vita, oua, ceapa, patrunjel, pesmet, ulei, sare,
piper, ciuperci, ceapa verde, usturoi si cascaval afumat. Ingrediente:
700 g carne de vita tocata 2 oua 1 ceapa patrunjel verde tocat fin 2
linguri pesmet ulei sare piper pentru umpltura: 300 g ciuperci
champignon 2 fire ceapa verde 2 catei de usturoi 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii garnisite cu busuioc proaspat
18 November 2013
O
reteta savuroasa de Paste cu sos de rosii garnisite cu busuioc proaspat
din: rosii, unt, ceapa, sare, paste si busuioc. Ingrediente: 1 cutie
rosii intregi decojite 5 linguri unt sărat 1 ceapa medie, curatata si
taiata in jumatate Sare dupa gust 500 g paste busuioc proaspat Mod de
preparare: Pune rosiile, untul…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu suc de rosii
18 November 2013
Fasole
verde cu suc de rosii din: fasole, rosii, apa, frunze de telina, piper,
patrunjel, oregano, sare si aspirina. Ingrediente: 6 kg fasole 3 kg
rosii 3 l apa frunze de telina patrunjel piper oregano verde sare
aspirina Mod de preparare: Curăţă păstăile, de aţe şi capete, şi
rupe-leîn 2-3 bucăţi. Pune-le într-o cratiţă, acoperă…
Read more »
Read more »
Tort alb cu boabe de cafea si mascarpone
18 November 2013
Tort
alb din: unt, biscuiti, crema de branza, mascarpone, mascarpone, oua,
zahar, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie, frisca si
boabe de cafea. Ingrediente: blaturi: 200 g unt 650 g biscuiti tip
amaretto sau de ovaz umplutura: 500 g crema de branza 500 g mascarpone 4
oua 200 g zahar 50 g faina…
Read more »
Read more »
Ciocolată caldă cu cognac
18 November 2013
Ciocolată
caldă cu cognac din: lapte, ciocolata neagra, cogna, frisca, cacao si
scortisoara. Ingrediente: 1 litru lapte 120 g ciocolata neagra de manaj 4
linguri cognac ornare: 6 linguri frisca 4 lingurite cacao 1 lingurita
scortisoara Mod de preparare: Puneţi laptele la fiert. In alt vas
puneţi ciocolata ruptă în bucăţi, împreună cu 2 –…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu afumatura
18 November 2013
Ciorba
de fasole cu afumatura din: fasole boabe, costita afumata, ceapa,
morcovi, patrunjel, pastarnac, ulei, rosii in bulion, tarhon, sare si
piper. Ingrediente: 300 g fasole boabe 400 g costita afumata 2 cepe 2
morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 50 ml ulei 400 g rosii
in bulion 1 legatura tarhon verde sau 1 lingura…
Read more »
Read more »
Frigarui ca in Ardeal
18 November 2013
Frigarui
ca in Ardeal din: piept de pui, muschi de vitel, piept de curcan,
bacon, ciuperci, ardei gras, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente:
250 g piept de pui 200 g muschi de vitel 200 g piept de curcan 200 g
bacon 8 ciuperci 1 ardei gras 1 ceapa mare 50 ml ulei sare piper …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tacos cu legume si oua
18 November 2013
O
reteta savuroasa de Tacos cu legume si oua din: tortilla de porumb,
ulei de masline, ceapa, rosii, ardei iute, oua, sare, piper, branza,
coriandru si sos cholula. Ingrediente: 2 tortilla de porumb 1
lingurită ulei de măsline 2 linguri ceapa alba tocata 2 linguri rosii
cuburi 1/4 ardei iute, cuburi 2 oua batute…
Read more »
Read more »
Chutney de vinete
18 November 2013
Chutney
de vinete din: vinete, curcuma, sare de mare, otet alb, otet balsamic,
stafide, zahar brun, ceapa, usturoi, ghimbir, chimen, coriandru,
scortisoara, ardei iute si sare. Cand carnea este aproape facuta, unge-o
la suparata cu chutney si mai da la cuptor pana se caramelizeaza.
Ingrediente: 1 kg vinete 2 lingurite cu turmeric (curcuma) 1 lingurita
cu…
Read more »
Read more »
Chiftele cu branza de oaie
18 November 2013
Chiftele
cu branza de oaie din: dovleac, cartofi, ceapa, oua, faina, branza de
oaie, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g dovleac 250 g
cartofi 1 ceapa 2 oua 3-4 linguri faina 100 g branzade oaie rasa cateva
fire de patrunjel verde tocat ulei pentru prajit sare piper Mod de
preparare: Cureţi dovleacul, ceapa…
Read more »
Read more »
Cocktail cu pepene rosu, vodca si menta
18 November 2013
Cocktail
cu pepene rosu, vodca si menta din: pepene rosu, frunze de menta, vodca
si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g pepene rosu, in bucati mici 5
frunze proaspete de menta 50 ml vodca 1 lingura suc de lamaie Mod de
preparare: Se taie pepenele bucati. Acestea se pun la congelator timp
de 1…
Read more »
Read more »
Totul despre Bolile reumatismale
18 November 2013
Topul
medicamentelor Toamna aceasta este mai schimbătoare ca niciodată: ba ne
pedepseşte cu ploi reci şi zile mohorâte, ba ne alintă cu raze de soare
arzător, ridicând temperatura aerului la 25°C. După cum se ştie, aceste
schimbări bruşte de temperatură provoacă un disconfort major
persoanelor cu boli reumatice. Un motiv întemeiat pentru a-i cere
sfaturi…
Read more »
Read more »
Inamicii nevazuti din mancarea noastra: aditivii alimentari
18 November 2013
Multi
specialisti sunt de parere ca am fi mai sanatosi daca am manca precum
bunicii nostri. Ce faci, insa, in viata de zi cu zi, cand trebuie sa
cumperi alimentele de la magazin si nu le poti lua din gradina proprie?
Cele mai multe produse din comert au tot felul de aditivi si reprezinta
un…
Read more »
Read more »
Tusea, strănutul şi nasul înfundat reprezintă primele simptome ale răcelii. Remedii naturiste pentru răcelile de sezon
18 November 2013
Tusea,
strănutul şi nasul înfundat reprezintă primele simptome ale răcelii. În
mod normal, boala se manifestă în primul rând în zona nasului şi a
gâtului, însă răceala afectează toate părţile corpului. Acest tip de
răceală este cea mai des întâlnită afecţiune, motiv pentru care mai
poartă şi numele de “răceală comună”. Când întâmpinăm aceste
disconforturi,…
Read more »
Read more »
Pui cu otet balsamic, rozmarin si cartofi
18 November 2013
Pui
cu otet balsamic, rozmarin si cartofi din: otet balsamic, mustar,
usturoi, gem de caise, carne de pui, cartofi, ulei de masline, rozmarin,
rosii cherry si zeama de lamaie. Ingrediente: 1/2 cana de otet balsamic
1 1/2 lingurita de mustar cu boabe intregi 2 catei de usturoi o lingura
de gem de caise sau de miere…
Read more »
Read more »
Praz picant
18 November 2013
Praz
picant din: praz, otet de vin, zahar, sare grunjoasa, coriandru, piper,
ghimbir, frunze de dafin si ardei iute. Ingrediente: 500-600 g praz 2
cani cu otet de vin 1 cana cu zahar 2 1/2 lingurite cu sare grunjoasa 1
lingurita cu coriandru (boabe) 1/2 lingurita cu piper (boabe) 1/2
lingurita cu ghimbir ras 2-3 frunze…
Read more »
Read more »
Desert de ciocolata cu sos de cafea
18 November 2013
Desert
de ciocolata cu sos de cafea din: unt, zahar, ciocolata neagra, oua,
faina, frisca, albusuri, zahar, espreso, pulbere de cafea si cacao.
Ingrediente: terina: 250 g unt 250 g zahar 250 g ciocolata neagra 70% 5
oua 1 lingura faina sosul: 500 ml frisca 5 albusuri 100 g zahar 30 ml
espresso 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Ceai pentru colindatori
18 November 2013
Ceai
pentru colindatori din: portocala, lamaie, scortisoara, cuisoare,
ghimbir, miere, whisky, apa si ceai negru. Ingrediente: 1 portocala 1
lamaie 1 lingurita scortisoara rasa 2 cuisoare 1 lingurita ghimbir ras 4
linguri miere 200 ml whisky 1 litru apa 4 lingurite ceai negru Mod de
preparare: Puneţi apa la fiert şi când clocoteşte, adăugaţi plantele…
Read more »
Read more »
Secretul unei inimi sănătoase – Micul dejun
18 November 2013
Cercetătorii
din Marea Britanie recomandă cetăţenilor să nu sară peste micul dejun,
dacă vor să îşi păstreze inima sănătoasă. Rezultatele unui studiu făcut
pe 27.000 de mii de bărbaţi arată că aceia care sar peste micul dejun
riscă să aibă mari probleme cu inima, informează BBC. Echipa de
cercetători de la Institutul de Sănătate Publică…
Read more »
Read more »
3 cocktailuri celebre
18 November 2013
Cocktailuri
celebre: Mojito Cocktail Mojito Cocktail din: lime, rom, apa mienrala,
zahar, gheata, frunze de menta. Ingrediente: 1 lime 60 ml rom 150 ml apa
minerala 25 g zahar gheata frunze de menta Mod de preparare: Turnăm
în shaker romul, apa minerală, sucul de la lime şi frunze de mentă.
Agităm bine. Punem cuburi…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Chiftele de peşte
18 November 2013
In
multe părţi ale lumii se prepară chiftele de peşte. Cele thailandeze
(tod muri) sunt subţiri, crocante şi sunt legate cu pastă de curry; de
obicei se servesc cu un sos de ardei iuţi. Iniţial, chiftelele erau
considerate doar o metodă de a folosi cu economie carnea de peste
proaspăt în perioadele când era mai greu de…
Read more »
Read more »
Retete de cocktailuri cu vodka
18 November 2013
Retete
de cocktailuri cu vodka: Cocktail răcoritor cu gin si votca Cocteil
răcoritor din: gin, votca, lichior crema de rodie si zeama de lamaie.
Ingrediente: 25 ml gin 25 ml votca 25 ml lichior crema de rodie 3-4
linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Intr-un shaker, amestecă
ginul, votca, lichiorul de rodie…
Read more »
Read more »
5 remedii care stopeaza pierderea podoabei capilare
18 November 2013
Toate
femeile isi doresc un par frumos si sanatos, cu care sa atraga toate
privirile. O podoaba capilara bogata si stralucitoare este un motiv de
mandrie. Dar ce te faci cand parul tau este subtire, cade tot mai mult
si si-a pierdut din vitalitatea de alta data? Cu siguranta, ceva din
comportamentul tau sau din…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri cu susan
18 November 2013
Rulouri
cu susan din: lapte, unt, drojdie, faina, zahar, sare, sare de mare,
praf de ceapa, praf de usturoi, susan alb. Ingrediente: 1 1/2 cani
lapte 8 linguri unt nesarat , taiat bucati, plus 2 linguri unt topit 4
1/2 lingurita drojdie uscata 4 cani faina 3 linguri zahar 1 lingura sare
1 1/2…
Read more »
Read more »
Fasole boabe cu ciuperci
18 November 2013
O
reteta savuroasa de Fasole boabe cu ciuperci din: carne tocata de porc,
ceapa, ulei, supa de oase, ardei iute, fasole, ciuperci, pasta de
rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc 1 ceapa 50
ml ulei 200-300 ml supa de oase 1 ardei iute 400 g fasole alba sau
rosie (conserva)…
Read more »
Read more »
Spirale savuroase cu pastrama
18 November 2013
Spirale
savuroase cu pastrama din: pastrama de porc, chilli, chimen, faina,
apa, ulei si otet. Ingrediente: 400 g pastrama de porc pudra de chilli
si chimen pentru aluat: 500 g faina 1 pahar de apa calduta 3 linguri
ulei 1 lingura otet Mod de preparare: Cerni faina intr-un castron
mare, adaugi uleiul, apa calduta si…
Read more »
Read more »
Ciocolata alba fierbinte
18 November 2013
Ciocolata
alba fierbinte din: frisca, unt, zahar praf, ciocolata alba, ghimbir si
cognac. Ingrediente: 300 ml frisca proaspata din smantana 100 g unt 6
linguri zahar praf 350 g ciocolata alba de menaj 1 lingurita ghimbir ras
4 linguri cognac Mod de preparare: Puneti frisca la fiet, la
bain-marie. Adaugati untul taiat cubulete, zaharul, ghimbirul…
Read more »
Read more »
Rulouri cu peste si ardei copti
18 November 2013
Rulouri
cu peste si ardei copti din: oua, ardei capia, usturoi, ulei de
masline, hrean, peste, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 4 ardei capia
copti 3 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 1 lingurita hrean ras
4 fileuri de peste – merluciu, cod, salau sare piper Mod de
preparare: Faceti 4 omlete…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu legume şi mere
18 November 2013
Salată
de pui cu legume şi mere din: piept de pui, mar, cartofi, morcovi,
ardei gras, usturoi, ulei de masline, seminte de coriandru, sare si
piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 mar mai mare acrisor 6 cartofi
rosii 4 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 2 catei de usturoi 4
linguri ulei…
Read more »
Read more »
Turtite cu dovleac
18 November 2013
Turtite
cu dovleac din: faina, praf de copt, scortisoara, oua, zahar, lapte,
miez de dovleac, ulei, sare, nuci si stafide. Ingrediente: 500 g faina 1
lingurita praf de copt sau bicarbonat 1/2 lingurita scortisoara rasa
fin 3 oua 50 g zahar 300 ml lapte 300 g miez fin de dovleac 3 linguri
ulei sare ornare: 150…
Read more »
Read more »
Rulada din piept de pui cu spanac
18 November 2013
Rulada
din piept de pui cu spanac din: piept de pui, cascaval, morcov, oua,
patrunjel verde, foietaj, spanac, sare si piper. Ingrediente: 400 g
piept de pui 100 g cascaval 100 g morcov 2 oua 1 legatura patrunjel
verde 400 g foietaj 400 g spanac sare piper Mod de preparare: Pieptul
de pui se crestează,…
Read more »
Read more »
Trio Saint-Jacques
18 November 2013
Trio
Siant-Jacques din: scoici, legume, fenicul, ciuperci, mazare, salam
chorizo, sos de unt cu patrunjel si icre negre. Ingrediente: Scoici
Saint Jasques proaspete – 3 bucati legume bunoise – cate 10 g fenicul
ciuperci porcini manzare tanara salam chorizo sos de unt cu patrunjel
icre negre Mod de preparare: Se sotează feniculul, ciupercile şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Eastern Sour
18 November 2013
Cocktail
Eastern Sour din: bourbon, fresh orange juice, fresh lime juice, orgeat
syrup si angostura. Un sour deosebit, cu o imbinare chimica a
ingredientelor perfecta. Pahar: old fashioned Decor: citirc slices
Ingrediente: 50 ml bourbon 35 ml fresh orange juice 25 ml fresh lime
juice 20 ml orgeat syrup 3 dash-uri Angostura bitters Mod…
Read more »
Read more »
Supa crema de porumb cu bacon
18 November 2013
Supa
crema de porumb cu bacon din: ceapa, smantana, ceapa verde, unt, lapte,
curry, supa de legume, porumb si bacon. Ingrediente: 1 ceapa 100 ml
smantana 1 legatura ceapa verde 50 g unt 200 ml lapte 1 lingura curry 40
g faina 800 ml supa de legume 600 g porumb congelat (sau conserva) 100 g
bacon…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu sos de rosii si garnitura de orez fiert
18 November 2013
Pui
cu sos de rosii si garnitura de orez fiert din: ceapa, ceapa rosie,
apa, unt, turmeric, condimente, rosii, sos de rosii, usturoi, pulpe de
pui, orez fiert. Ingrediente: 1 ceapa, cuburi 1 ceapa rosie, cuburi 1
cana cu apa 2 linguri de unt 1 lingura tumeric 6 linguri condimente,
dupa preferinta 2 rosii,…
Read more »
Read more »
Budinca cu paine si ciuperci
18 November 2013
Budinca
cu paine si ciuperci din: ulei, ciuperci, usturoi, oua, smantana,
lapte, cascaval, sare, piper si o franzela. Ingrediente: 3 linguri ulei
8-10 ciuperci 4 caei de usturoi 7 oua mari 250 ml smantana 500 ml lapte
gras 100 g cascaval sare piper 1 franzel aveche de o zi Mod de
preparare: Speli ciupercile bine…
Read more »
Read more »
File de somon în crustă de ciuperci
18 November 2013
File
de somon în crustă de ciuperci din: file de somon, ciuperci, paine,
smantana, albus, ulei de masline, patrunjel, marar, seminte de susan,
sare si piper. Ingrediente: 500 g file de somon 100 g ciuperci
champignon 150 g paine 150 g smantana 1 albus 2 linguri ulei de masline 1
legatura patrunjel 1 fir de marar…
Read more »
Read more »
Crema de spanac
18 November 2013
Crema
de spanac din: spanac, iaurt, seminte de dovleac, usturoi, marar, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac congelat 250 ml iaurt 2
linguri seminte decojite de dovleac 2 catei de usturoi 1 legatura marar 2
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul,
pisaţi-l mărunt şi căliţi-l în ulei. Când începe să…
Read more »
Read more »
Foitaj umplut cu ciuperci
18 November 2013
Foitaj
umplut cu ciuperci din: galbenusuri, bureti, arpagic, usturoi, ulei de
floarea soarelui, vin, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2
galbenusuri 400 g bureti 2 bucati arpagic 2 catei de usturoi 2 linguri
ulei de floarea soarelui 50 ml vin alb sec 3 linguri smantana 1 lingura
patrunjel tocat sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu legume
18 November 2013
Pulpe
de pui cu legume din: pulpe de pui, sare, pudra de curry, ceapa,
usturoi, ghimbir, morcovi, unt, ciuperci, mazare, ceapa verde si lapte
de cocos. Ingrediente: 4 pulpe de pui sare 1 lingura pudra de curry 1
ceapa 4 catei de usturoi 40 g ghimbir 300 g morcovi 2 linguri unt 250 g
ciuperci champignon…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ciuperci cu găluşte în sos de vin
18 November 2013
Tocăniţă
de ciuperci cu găluşte în sos de vin din: galuste de paine, sare,
amestec de ciuperci, ceapa, usturoi, unt, vin, supa, smantana, crema de
branza, patrunjel si piper. Ingrediente: 12 galuste de paine (pachet)
sare 800 g amestec de ciuperci(champignon, bureti, manatarci) 1 ceapa
mica 1 catel de usturoi 2 linguri unt 150 ml vin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Noodles cu legume si alune
18 November 2013
Noodles
cu legume si alune din: noodles, usturoi, ceapa, varza, muguri de
fasole, ceapa verde, arahide, ulei, limeta, corinadru, pasta de
tamarind, apa, sos de soia, sos sriracha, zahar brun. Ingrediente: 1
pachet noodles 4 catei de usturoi , tocat 4 cepe, tocate 2 cani de varza
, tocata 2 cesti de muguri de fasole…
Read more »
Read more »
Cocktail de banane cu lamaie
18 November 2013
Cocktail
de babane cu lamaie din: banana, zeama de lamaie, siropd e zahar, apa
mienrala, lamaita si cirese. Ingrediente: 1/2 de banana zeama de la un
sfert de lamaie 2 cl sirop de zahar apa minerala carbogazoasa sau plata o
felie de lamaie lamaita cirese de cocktail Mod de preparare: Facem un
pure din babana,…
Read more »
Read more »