Retete pentru Revelion:
Salată cu sparaghel şi anghinare calde
20 December 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: anghinare, lamaie, ulei de masline,
seminte de coriandru, anason, cimbru, atet, sparanghel, salata, ceapa
rosie, ceapa verde, chives, otet balsamic. Ingrediente salata: 4
anghinare, curăţate 2 lămâi, înjumătăţite 3 linguri ulei de măsline 1
lingură seminţe de coriandru 1 anason stelat o rămurică mare de cimbri 4
linguri de…
Read more »
Read more »
Friptură cu somon şi sparanghel prăjit
20 December 2013
O
reteta delicioasa de somon cu: cartofi, ulei de masline, sparanghel,
rosii cherry, otet balsamic, somon, busuioc. Ingrediente: 400 g cartofi
noi 2 linguri ulei de măsline 8 lăstari de sparanghel, curatati si
taiati in doua 2 maini de rosii cherry o lingura otet balsamic 2 fileuri
de somon a cate 140g fiecare o mana…
Read more »
Read more »
Supa de dovleac cu mere uscate
20 December 2013
Supa
de dovleac cu mere uscate din: mere, zeama de lamai, unt, ceapa,
dovleac turcesc, ghimbir, supa de legume, piper si smantana.
Ingrediente: 3 mere acrisoare, plus 2 taiate felii subtiri zeama de la 2
lamai 50 g unt nesarat 3 cepe mari, taiate 1 dovleac turcesc, curatat
de coaja si taiat bucati 1 lingurita ghimbir…
Read more »
Read more »
Tarta cu ceapa rosie si branza
20 December 2013
Tarta
cu ceapa rosie si branza din: aluat, ulei de masline, ceapa, cimbru,
ansoa, zahar brun, praz, urda si parmezan. Ingrediente: 250 g aluat gata
preparat, din care sa rezulte o foaie rotunda 1 lingura ulei de masline
4 cepe mari rosii, taiate rondele 3 ramurele de cimbru proaspat 50 g
ansoa din conserva, scurse si…
Read more »
Read more »
Pastarnac, ceapa si salvie, rumenite
20 December 2013
Pastarnac,
ceapa si salvie, rumenite din: cartofi, ulei de samburi de struguri,
pastarnac, cepsoare si salvie. Ingrediente: 650 g cartofi cu coaja
rosie, curatati si taiati bucati 8 linguri ulei de samburi de struguri 6
bucati pastarnac, curatat si taiat segmente 6 cepsoare curatate cateva
frunze de salvie Mod de preparare: Intr-un vas larg…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata asiatica cu pui si spanac
20 December 2013
O
reteta savuroasa de Salata asiatica cu pui si spanac din: piept de pui,
ardei gras, ciuperci, migdale, ceapa verde, spanac, otet de orez,
zahar, ulei de susan, ghimbir, sos srirachi si ulei de masline.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat 1 ardei gras taiat felii 300 g
ciuperci taiate felii 1/4 ceasca…
Read more »
Read more »
Mic dejun cu praz şi vinete
20 December 2013
Mic
dejun cu praz şi vinete din: praz, vanata, dovlecel, oua, sare, piper
si ulei. Ingrediente: 1 praz mare 1 vanata 1 dovlecel 2 oua sare si
piper ulei Mod de preparare: Prazul il tai rondele si il calesti in
ulei. Vanata si dovlecelul le tai cubulete si le pui peste praz.
Potrivesti de sare…
Read more »
Read more »
Budincă de cafea
20 December 2013
O
reteta savuroasa de Budincă de cafea din: unt, faina, amidon, lapte,
cafea, oua, zahar si frisca. Ingrediente: 120 g unt 3-4 linguri faina 1
lingura amidon 500 ml lapte 600 ml cafea concentrata 6 oua 10 linguri de
zahar 100 ml frisca lichida Mod de preparare: Se topeşte untul, se
presară făina şi…
Read more »
Read more »
Supa rece de fructe
20 December 2013
Supa
rece de fructe din: caise, pere, prune, frisca, budinca de vanilie,
zahar vanilat, zahar, scortisoara, sare, cuisoare, coaja de lamaie si
zeama de lamaie. Ingrediente: 15 caise 6 pere aromate 10 prune 2 dl
frisca 20 g budinca de vanilie zahar vanilat 2 linguri zahar scortisoara
sare praf de cuisoare (dupa gust) coaja si zeama…
Read more »
Read more »
Zacuscă cu morcovi si vinete
20 December 2013
O
reteta savuroasa de Zacuscă cu morcovi si vinete din: vinete, ardei
grasi, ceapa, morcovi, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 vinete
50 ardei grasi un kg ceapa 100 g morcovi doua kg rosii 500 ml ulei sare
piper Mod de preparare: Se coc vinetele şi ardeii. Ardeii se taie
fîşii. Ceapa se…
Read more »
Read more »
Gogoşari în oţet cu ienibahar si foi de dafin
20 December 2013
Gogoşari
în oţet cu ienibahar si foi de dafin din: gogosari, otet, apa, sare,
zahar, ienibahar, piper si foi de dafin. Ingrediente: gogoşari oţet apă
sare zahăr ienibahar piper foi de dafin Mod de preparare: Se spală
gogoşarii, se taie codiţele, se înţeapă şi se pun în borcane. Oţetul se
diluează cu apă, în felul…
Read more »
Read more »
Supă de găluşte cu verdeţuri
20 December 2013
Supă
de găluşte cu verdeţuri din: antricot de vita, ceapa rosie, usturoi,
rosii, sare de mare, ulei de masline extravirgin, supa de legume, faina,
unt, parmezan, ceapa verde, patrunjel si lapte. Ingrediente: 500 g
antricot de vita 1 ceapa rosie4 catei de usturoi 1kg rosii 1 lingurita
sare de mare 2 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Macaroane cu sos tomat şi ficăţei de pasăre
20 December 2013
Macaroane
cu sos tomat şi ficăţei de pasăre din: margarina, ficat de pasare, unt,
pasta de rosii, morcovi, telina, ceapa, cascaval, zahar si sare.
Ingrediente: 400 g margarina 250 g ficat de pasare 100 g unt 75 g pasta
de rosii 75 g morcovi 25 g telina 25 g ceapa 100 g cascaval 25 g zahar…
Read more »
Read more »
Sote de ciuperci şi spanac
20 December 2013
O
reteta savuroasa de sote de ciuperci si spanac din: ciuperci, ulei de
masline, usturoi, spanac, zeama de lamaie si coaja de lamaie.
Ingrediente: 200 g ciuperci portobello (brune). taiate felii 200 g
ciuperci de cultura, taiate felii 2 linguri ulei de masline 1 catel de
usturoi 500 g spanac zeama si coaja rasa de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Scoici cu usturoi si patrunjel
20 December 2013
Scoici
cu usturoi si patrunjel din: unt, usturoi, fulgi de ardei rosu, vin
alb, apa, suc de lamaie, scoici, patrunjel, sare de mare, linguine
fierte. Ingrediente: 100gr de unt 3 catei de usturoi, tocat 1-2
lingurite fulgi de ardei rosu 1/2 cana vin alb 1/2 cana de apa Sucul de
la 1 lamaie 1…
Read more »
Read more »
Caserola cu carnati si cartofi
20 December 2013
Caserola
cu carnati si cartofi din: cartofi, ulei, usturoi, miere, mustar,
carnati, mere si frunze de busuioc. Ingrediente: 4 cartofi mari, taiati
cuburi mari 2 linguri ulei 2 catei de usturoi zdrobiti 1 lingura miere
lichida 1 lingura mustar cu boabe intregi 8 carnati, taiati bucati
groase 2 mere, taiate felii si inmuiate in zeama…
Read more »
Read more »
Copănele de pui cu cartofi la cuptor
20 December 2013
Copănele
de pui cu cartofi la cuptor din: cartofi, ulei de floarea soarelui,
fulgi de ardei iute, coriandru, chimen, miere, sos de soia, mustar
dijon, copanele de pui si salata verde. Ingrediente: 4 cartofi mari,
taiati sferturi 2 linguri ulei de floarea soarelui un varf fulgi de
ardei iute 1/2 lingurita coriandru macinat un varf de…
Read more »
Read more »
Foietaj cu pere
20 December 2013
O
reteta savuroasa de foitaj cu pere din: aluat, pere, vin rosu, zahar,
unt, oua, faina, praf de migdale si zeama de lamaie. Ingrediente: 1
pachet aluat foitaj 3 pere, curatate de coaja 250 ml vin rosu 250 g
zahar 125 g unt nesarat 3 oua 2 linguri faina integrala 125 g praf de
migdale…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de sparanghel (video)
20 December 2013
O reteta video despre Cum se prepara supa de sparanghel: Cum se prepara supa de sparanghel
Read more »
Read more »
Retete de post: Pasta din sfecla cu alune si ceapa
20 December 2013
O
reteta savuroasa de Pasta din sfecla cu alune si ceapa din: sfecla,
alune de padure, ceapa rosie, ulei de masline, miere, chimen si marar.
Ingrediente: 4 sfecla mici 200 g alune de padure 2 cepe rosii 2 linguri
ulei de masline 1 lingura miere chimen macinat 1 legatura marar verde
sau uscat Mod…
Read more »
Read more »
Salată în stil oriental cu arahide si coriandru
20 December 2013
O
reteta de salata in stil oriental din: morcov, varza, ceapa rosie,
coriandru, arahide, otet, coaja si zeama de lime, ardei iute si zahar.
Ingrediente: 1 morcov mare, dat pe razatoarea mare 1/2 varza alba mica,
tocata 1 ceapa rosie, feliata fin 1 mana de coriandru proaspat, tocat 50
g arahide prajite pentru dressing: 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu rubarba si aroma de scortisoara
19 December 2013
Briose
cu rubarba si aroma de scortisoara din: faina, zahar brun, sare,
bicarbonat, scortisoara, rubarba, ou, ulei, lapte batut, esenta de
vanilie, sirop de artar, zahar vanilat, ulei de nuca de cocos.
Ingrediente: 2 1/2 cani faina 3/4 cana de zahar brun 1 lingurita sare 1
lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita scortisoara macinata…
Read more »
Read more »
3 Retete delicioase pentru Craciun
19 December 2013
Retete
pentru Craciun: Reteta zilei: Carne de porc aromata, inabusita Carne
de porc aromata, inabusita din: carne de porc, sare, rosie, ardei iute,
piper, condimente, coriandru, ceapa, usturoi, apa, suc de lamaie, ulei,
chimen, pudra de curry. Ingrediente: 1-2 kg de carne de porc, cuburi 1
lingurita sare 1 rosie, cuburi 1 ardei…
Read more »
Read more »
Porc picant cu masline
19 December 2013
O
reteta savuroasa de porc picant cu masline din: spata de porc, masline,
scortisoara, cuisoare, foi de dafin, ulei, rosii in bulion, lamaie,
sare si piper. Ingrediente: 700 g spata de porc 400 g masline 1 baton
scortisoara 3 cuisoare 2 foi de dafin 3 linguri ulei 500 g rosii in
bulion 1 lamaie sare…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu sos arrabiata
19 December 2013
Chiftelute
cu sos arrabiata din: carne de vita, condimente, pesmet, ceapa rosie,
ulei de masline, usturoi, ardei iute, vin, oregano, rosii, busuioc,
pasta fainoase si parmezan. Ingrediente: 400 g carne de vita tocata 2
lingurite condimente asortate (busuioc, oregano, cimbru) 30 g pesmet 1
ceapa rosie, tocata marunt 4 linguri ulei de masline 4 catei de…
Read more »
Read more »
Crochete de cartofi cu branza
19 December 2013
Crochete
de cartofi cu branza din: cartofi, unt, oua, ceapa verde, cimbru,
branza de burduf, faina, pesmet si ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: 650 g cartofi, fierti 25 g unt 2 oua, batute 6 cepe verzi,
tocate Cateva ramurele de cimbru, tocate 200 g branza de burduf 2
linguri faina 75 g pesmet 200 ml ulei…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu carne tocata
19 December 2013
O
reteta savuroasa de Ardei umpluti cu carne tocata din: ardei grasi,
carne tocata, orez, ceapa, morcovi, pasta de tomate, ulei, patrunjel,
boia de ardei dulce, faina, galbenusuri, supa de legume, sare si piper.
Ingrediente: 12 ardei grasi (rosii si verzi) 500 g carne tocata (amestec
vita, porc) 100 g orez 2 cepe 2 morcovi…
Read more »
Read more »
Ciorba norvegiana cu peste si costita
19 December 2013
Ciorba
norvegiana cu peste si costita din: peste, costita, ceapa, morcovi,
telina, ardei, cartofi, smantana, ou si sare. Ingrediente: 400 g peste
(crap) 100 g costita 100 g ceapa 100 g morcovi 100 g telina 100 g ardei
colorat 200 g cartofi 100 g smantana 1 ou sare Mod de preparare: Tai
costita in felii,…
Read more »
Read more »
Sarmale bulgăreşti în foi de vita
19 December 2013
Sarmale
bulgăreşti în foi de vita din: foi de vita, orez, fasole boabe,
stafide, pasta de tomate, ulei, ceapa rosie, scortisoara, marar, supa de
legume, sare si piper. Ingrediente: 30 g foi de vita murate 100 g orez
250 g fasole boabe fiarta 100 g stafide 2 linguri pasta de tomate 75 ml
ulei 2 cepe…
Read more »
Read more »
Friptura cu crusta de mirodenii la cuptor
19 December 2013
Friptura
cu crusta de mirodenii la cuptor din: pulpa de porc, mustar de dijon,
pesmet, ulei de masline, rozmarin, oregano, cartofi, ceapa rosie,
usturoi si rozmarin. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc, fara grasime,
portionata in 4 bucati a cate 250 g 4 lingurite mustar de Dijon 50 g
pesmet 3 linguri ulei de masline 3…
Read more »
Read more »
Gem de piersici si zmeura
19 December 2013
O
reteta savuroasa de Gem de piersici si zmeura din: piersici, zmeura,
zeama de lamaie si zahar cu pectina. Ingrediente: 1 kg piersici sau
nectarine 12 zmeure zeama de la 2 lamai 900 g zahar cu pectina pentru
dulceata Mod de preparare: Taie piersicile bucati mari si pune-le
intr-un vas adanc impreuna cu zmeura…
Read more »
Read more »
Peşte la grătar cu dovlecei
19 December 2013
O
reteta simpla si gustoasa de Peşte la grătar cu dovlecei din: fileuri
de peste, dovlecei, lamaie, sare, piper, condiment si ulei de masline.
Ingrediente: 4 fileuri de peste alb 500 g dovlecei mici 1 lamaie sare si
piper condimet pentru peste ulei de masline Mod de preparare:
Dovleceii îi cureţi, îi speli…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burta de porc prajita cu sos picant
19 December 2013
Burta
de porc prajita cu sos picant din: burta de porc, sare, otet, apa,
ulei, ketchup, sos de soia, sos iute. Ingrediente: 1 bucata de burta
de porc 3 linguri de sare 1 cana otet apa 3 cesti de ulei Ingrediente
sos: 2 linguri de ketchup 1 lingura sos de soia 1/4 lingura de…
Read more »
Read more »
Sandviş cald cu ciuperci şi brânză
19 December 2013
Sandviş
cald cu ciuperci şi brânză din: unt, ulei de masline, ciuperci,
usturoi, bacon, paine, frunze de salata, rosii, ceapa rosie si branza.
Ingrediente: 25 g unt 1 lingura ulei de masline 2 ciuperci de
crescatorie 2 catei de usturoi tocati 8 felii de bacon 4 felii de paine
100 g frunze de salata 2 rosii,…
Read more »
Read more »
Chifle cu brânză
19 December 2013
Chifle
cu brânză din: faina, drojdie, lapte, ulei, sare, branza feta si zahar.
Ingrediente: 1 kg faina 20 g drojdie uscata 800 ml lapte caldut 75 ml
ulei 1 lingurita rasa sare 250 g branza feta 150 g zahar Mod de
preparare: Cerneţi făina printr-o sită deasă într-un castron. Adăugaţi
sarea, drojdia uscată, 50g de…
Read more »
Read more »
Paste vegetariene la minut
19 December 2013
Paste
vegetariene la minut din: paste fainoase, ulei de masline, sparanghel,
ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 350 g paste fainoase (spaghete,
linguini) 6 linguri ulei de masline 250 g sparanghel din conserva sau
ciuperci 2 ardei iuti rosii, felii 2 fire ceapa verde, taiata rondele
Mod de preparare: Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu avocado si patrunjel
19 December 2013
Salata
de cartofi cu avocado si patrunjel din: cartofi, ceapa, usturoi, ardei
iute, ulei de floarea soarelui, suc de limete, avocado, patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 ardei
iute 3 linguri ulei de floarea soarelui 2 linguri suc de limete 2
avocado 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză, dovleac si glazură de portocale
19 December 2013
Prăjitură
cu brânză, dovleac si glazură de portocale din: unt, ciocolata neagra,
zahar, oua, faina, nuci, alune, galbenusuri, piure de dovleac,
mascarpone, lapte, smantana, amidon, zahar vanilat, scortisoara, gem de
portocale si miere de albine. Ingrediente: blat: 75 g unt 75 g ciocolata
neagra 50 g zahar 2 oua 60 g faina 50 g nuci, alune…
Read more »
Read more »
Garnitura de pastarnac
19 December 2013
Garnitura
de pastarnac din: pastarnac, ulei de rapita, zahar, unt, sare marina.
Ingrediente: 1 kg de pastarnac, curatat de coaja 3 linguri ulei de
rapita 50 g de zahar 1 varf mare de unt 1 lingurita de sare marina Mod
de preparare: Incinge cuptorul la 220°C. Taie păstârnacul în jumătăţi,
apoi taie capătul mai…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de fasole uscata cu carnati afumati
19 December 2013
Supa
de fasole uscata cu carnati afumati din: fasole boabe, carnati afumati,
ceapa, telina, usturoi, rosii, suc de lamaie. Ingrediente: 600gr
fasole boabe (amestecata) 1-2 carnati afumati, feliati 1 ceapa, tocata 2
tulpini de telina, tocata 3 catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii
cubulete Sucul de la 1 lamaie Mod de…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu parmezan, cimbru si busuioc
19 December 2013
Tagliatelle
cu parmezan, cimbru si busuioc din: faina, oua, masline, rosii, ceapa,
vin, usturoi, ulei de masline, parmezan, cimbru, busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 200 g faina 2 oua pentru sos: 100 g masline 6-7 rosii 1
ceapa mica 150 ml vin alb 3-4 catei de usturoi 2 lingurite cu ulei de
masline parmezan ras cimbru…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si biscuiti
19 December 2013
Prajitura
cu branza si biscuiti din: biscuiti cu cacao, unt, branza dulce de
vaci, zahar, zahar vanilat, oua si ciocolata. Ingrediente: 36 biscuiti
cu cacao, maruntit 60 g unt 1 kg branza dulce de vaci sau crema de
branza 250 g zahar 200 ml smantana 1 lingurita zahar vanilat 4 oua mari
125 g ciocolata alba…
Read more »
Read more »
Rizoto de pui carbonara
19 December 2013
Rizoto
de pui carbonara din: ulei de masline, piept de pui, bacon, ceapa,
usturoi, orez, vin, supa de pui, mazare, ceapa si parmezan. Ingrediente:
2 linguri ulei de masline 300 g piept de pui dezosat, taiat in 4 felii
150 g bacon 1 ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati 300 g orez
cu bobul…
Read more »
Read more »
Clatite cu stafide si rom
19 December 2013
O
reteta delicioasa de Clatite cu stafide si rom din: faina, zahar tos,
praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, esenta de vanilie,
lapte, rom, stafide, ciocolata si ulei. Ingrediente: 150 g faina 40 g
zahar tos 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Un praf de scortisoara Un ou batut…
Read more »
Read more »
Omleta cu dovlecei si branza
19 December 2013
Omleta
cu dovlecei si branza din: dovlecei, ulei, oua, telemea de oaie, marar,
sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mici 2 lingurite ulei 8 oua 150 g
telemea de oi mai dulce 1 legatura marar verde sare si piper Mod de
preparare: Dai dovleceii prin răzătoarea mare şi îi storci în palmă, să
se scurgă…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu carne tocata si nucsoara
19 December 2013
Cannelloni
cu carne tocata si nucsoara din: lapte integral, foaie de dafin, boabe
de piper, ceapa, cimbru, patrunjel verde, unt, faina, nucsoara,
parmezan, sare, piper, cannelloni, ceapa, telina, morcovi, carne tocata,
rosii decojite, nucsoara. Ingrediente: 350 ml lapte integral 1 foaie de
dafin 4 boabe de piper 1 ceapa mica 1 fir cimbru 1 fir…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu castraveti si marar
19 December 2013
Salata
de cartofi cu castraveti si marar din: cartofi, castravete, ulei de
masline, sare, piper, usturoi, smantana, suc de lamaie, oua, marar.
Ingrediente: 600 g cartofi 1 castravete 2 linguri ulei de masline sare
piper 2 catei de usturoi 200 ml smantana 1 lingura suc de lamaie 4 oua
marar Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Ouă scoțiene (video)
19 December 2013
O
reteta video despre cum se prepara oua scotiene: Ingrediente: ouă carne
de porc tocață bacon praf de curry piper alb făină pesmet Cum se
prepara Ouă scoțiene
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de ciuperci cu legume
19 December 2013
O
reteta savuroasa si gustoasa de Tocanita de ciuperci cu legume din:
ceapa, ardei gras, ulei de masline, ciuperci, boia de ardei si smantana.
Ingrediente: 1 ceapa mare, curata si taiata julienne 1 ardei gras
rosu, curatat si taiat felii 4-5 lingurite ulei de masline 500 g
ciuperci taiate felii 2 lingurite boia de…
Read more »
Read more »
Sos de mere cu stafide
19 December 2013
Sos
de mere cu stafide din: ulei de floarea soarelui, ceapa, mere,
stafide, cimbru, ianibahar, nucsoara, piper, zahar, otet de mere si
coniac. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g ceapa,
taiata julien 500 g mere dulci, curatate de coaja si seminte si taiate
bucati 500 g mere cretesti, curatate de coaja si…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu creveti si ceapa verde
19 December 2013
Salata
de cartofi cu creveti si ceapa verde din: cartofi, unt, creveti,
masline, ceapa verde, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi mari
200 g unt 500 g creveti decorticati fierti 100 g masline fara samburi 4
fire ceapa verde 4 linguri maioneza sare piper Mod de preparare: Se
încinge cuptorul la 180 °C. Se…
Read more »
Read more »
Rulada cu dovleac
19 December 2013
O
reteta savuroasa de rulada cu dovleac din: oua, zahar, dovleac,
ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare, faina, ulei, praf de copt,
sare, zahar pudra, crema de branza, unt, zahar vanilat si sirop de
fructe. Ingrediente: blat: 3 oua 150 g zahar 100 g dovleac 1 lingurita
ghimbir 1/2 lingurita nucsoara rasa 2 lingurite scortisoara macinata 2…
Read more »
Read more »
Chutney cu roşii, ceapă şi mere
19 December 2013
Chutney
cu roşii, ceapă şi mere din: ulei de masline, ceapa, rosii, mere,
paprika, ardei iute, zahar brun, otet de vin rosu si bulion.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 cepe dulci, taiate cubulete 1
kg rosii, taiate jumatati 500 g mere, curatate de coaja si cotot, taiate
marunt 2 lingurite paprika dulce 3 ardei…
Read more »
Read more »
Crap cu sos de ardei şi roşii
19 December 2013
Crap
cu sos de ardei şi roşii din: crap, ardei grasi, rosii, masline, ulei,
sos de rosii, vin, sare, piper, patrunjel verde, boia de ardei si
usturoi. Ingrediente: 1 crap (ciraca 1 kg) 4 ardei grasi 4 rosii 200 g
masline negre fara samburi 4 linguri ulei 50 ml sos de rosii 50 ml vin
alb…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu fructe uscate si fulgi de ciocolata
18 December 2013
Prajiturele
cu fructe uscate si fulgi de ciocolata din: unt de arahide, zahar brun,
ou, esenta de vanilie, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, prune
uscate, curmale uscate, chips-uri de ciocolata. Ingrediente: 1 ceasca
unt de arahide 1/2 ceasca zahar brun 1 ou 1 lingurita vanilie 1/2
lingurita bicarbonat de sodiu un varf…
Read more »
Read more »
Rasol de vacă
18 December 2013
Rasol
de vacă din: rasol de vaca, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, varza,
apa si leustean. Ingrediente: 1 kg rasol de vaca 4 morcovi 3 cepe 6
cartofi 1 radacina patrunjel 1/2 lingura varza alba 4 litri apa 1
legatura leustean Mod de preparare: Carnea de vacă o pui la fiert
într-o oală cu apă rece,…
Read more »
Read more »
Muschi umplut cu morcovi
18 December 2013
O
reteta savuroasa de Muschi umplut cu morcovi din: muschi de porc, sare,
morcovi, piper, unt, ulei de masline, cimbru, pesmet, dovlecei, ceapa,
sare, piper, ulei de floarea soarelui, otet balsamic si rosii cherry.
Ingrediente: 800 g muschi de porc sare 4 morcovi piper 50 g unt ulei de
masline cimbru uscat 3-4 linguri pesmet…
Read more »
Read more »
Lipie cu ciuperci picante
18 December 2013
O
reteta savuroasa de Lipie cu ciuperci picante din: faina, oua, ulei de
masline, drojdie, sare, ciuperci, ulei de masline, cimbru, busuioc,
piper, ceapa rosie, telemea de vaca, patrunjel si sare. Ingrediente:
aluat lipie: 400 g faina 4 oua 4 linguri ulei de masline 20 g drojdie
proaspata 1 varf cutit sare topping ciuperci: 600…
Read more »
Read more »
Rulouri cu cârnaţi şi chutney
18 December 2013
Rulouri
cu cârnaţi şi chutney din: carnaciori, ulei, chutney, aluat, ou si
seminte de mac. Ingrediente: 12 carnaciori sau cremvursti 2 lingurite
ulei 12 linguri chutney 400 g aluat fraged, gata preparat, taiat in 12
patrate egale ca marime 1 ou, batut 2 lingurite seminte de mac Mod de
preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 7/210…
Read more »
Read more »
Tarta cu fructe de padure
18 December 2013
Tarta
cu fructe de padure din: mascarpone, smantana, crema de vanilie, forme
de tarte, fructe de padure si zahar pudra. Ingrediente: 150 g mascarpone
100 ml smantana 100 g crema de vanilie, gata preparata 8-10 forme de
tarte, gata facute 150 g fructe de padure, proaspete sau congelate zahar
pudra, pentru ornat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Rulouri cu piept de pui si ceapa verde
18 December 2013
Rulouri
cu piept de pui si ceapa verde din: oua, ceapa verde, masline, ulei de
masline, ceapa rosie, piept de pui, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 2
legaturi ceapa verde 50 g masline fara samburi 100 ml ulei de masline 2
cepe rosii 200 g piept de pui sare piper Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu orez
18 December 2013
O
reteta simpla si gustoasa de Ciuperci cu orez din: ciuperci, orez,
praz, ardei gras, morcov, ceapa rosie, supa de legume, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 700 g ciuperci proaspete 200 g orez cu bob lung 1
fir de praz 1 ardei gras rosu 1 morcov 1 ceapa rosie 600 ml supa de
legume 100…
Read more »
Read more »
Tort cu nuci si ciocolata
18 December 2013
Tort
cu nuci si ciocolata din: alune, biscuiti, unt, ciocolata, smantana,
oua, zahar tos, lichior, crema de ciocolata si bombonele de ciocolata.
Ingrediente: 75 g alune prajite 150 g biscuiti cu fulgi de ciocolata,
maruntiti 50 g unt topit 200 g ciocolata de menaj 400 ml smantana 3 oua,
separate 50 g zahar tos 4 linguri…
Read more »
Read more »
Minitarte cu somon si branza cheddar
18 December 2013
Minitarte
cu somon si branza cheddar din: faina, unt, galbenus, apa, sare, oua,
somon, branza cheddar, smantana, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente:
250 g faina 125 g unt 1 galbenus 50 ml apa sare pentru umplutura: 3 oua
100 g somon 75 g branza cheddar 150 g smantana 1-2 fire de ceapa verde
sare piper…
Read more »
Read more »
Chiftelute de dovlecei cu bacon si menta
18 December 2013
Chiftelute
de dovlecei cu bacon si menta din: dovlecei, iaurt, lapte, ou, oregano,
sare, piper, frunze de menta, faina, ulei, bacon afumat. Ingrediente:
400 g dovlecei rasi 50 g iaurt gras 50 ml lapte 1 ou 1 lingurita oregano
uscat sare piper frunze de menta 100 g faina ulei pentru prajit 200 g
bacon afumat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de porc aromata, inabusita
18 December 2013
Carne
de porc aromata, inabusita din: carne de porc, sare, rosie, ardei iute,
piper, condimente, coriandru, ceapa, usturoi, apa, suc de lamaie, ulei,
chimen, pudra de curry. Ingrediente: 1-2 kg de carne de porc, cuburi 1
lingurita sare 1 rosie, cuburi 1 ardei iute 1/8 lingurita de piper
negru 1 lingura de condiment, dupa…
Read more »
Read more »
Ciorbă rusească cu carne
18 December 2013
O
reteta savuroasa de Ciorbă rusească cu carne din: carne de vaca, rosii,
morcov, patrunjel, ardei gras, pastai de fasole, ceapa, sfecla rosie,
varza, marar, sare, smantana si apa. Ingrediente: 500 g carne grasa de
vaca 500 g rosii 1 morcov mic 1 patrunjel 1 ardei gras 10 pastai de
fasole 1 ceapa 1 sfecla…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu ciuperci
18 December 2013
Piept
de pui cu ciuperci din: piept de pui, ciuperci de padure, condimente,
vin, ulei de masline, foi de dafin, marar, usturoi si boia. Ingrediente:
800 g piept de pui 400 g ciuperci de padure: hribi, galbiori, vineciori
sau de cultura condimente 200 ml vin alb 3 linguri ulei de masline 2
foi de dafin 1…
Read more »
Read more »
Prajitura cu merisoare si nuci
18 December 2013
O
reteta savuroasa de Prajitura cu merisoare si nuci din: iaurt, zahar
pudra, faina, oua, coaja de lamaie, praf de copt, ulei, mac, merisoare
si nuci macinate. Ingrediente: blat: 250 ml iaurt cu fructe 2560 g zahar
pudra 350 g faina 5 oua coaja de lamaie 1 lingurita praf de copt 100 ml
ulei 100…
Read more »
Read more »
Piure cu nucsoara si ceapa verde
18 December 2013
Piure
cu nucsoara si ceapa verde din: cartofi, unt, ceapa verde, varza de
bruxelles, lapte, nucsoara. Ingrediente: 1 kg de cartofi, taiati in
cuburi 100 g de unt, plus extra pentru servit 1 legatura de ceapa verde,
feliata 400 g varza de Bruxelles, capatanile taiate in jumatati si
feliate fin 400 ml de lapte 1…
Read more »
Read more »
Chiftelute de morcovi şi carnaciori
18 December 2013
Chiftelute
de morcovi şi carnaciori din: cartofi, morcovi, ou, carnaciori,
usturoi, faina, lapte, maghiran, chimen, piper, sare, ulei. Ingrediente:
500 g cartofi 150 g morcovi 1 ou 150 g carnaciori 2-3 catei de usturoi
100 g faina 100 ml lapte 1 lingura maghiran 1 lingurita chimen 1 praf
piper macinat sare ulei pentru prajit …
Read more »
Read more »
Rulada de carne cu sos si rosii prajite
18 December 2013
Rulada
de carne cu sos si rosii prajite din: ceapa, usturoi, carne tocata, ou,
mozzarella, rosii, busuioc, paine, ulei de masline, sare, piper, rosii
pasate, faina si seminte de pin. Ingrediente: 2 cepe 2-3 catei de
usturoi 600 g carne tocata (de vita si porc) 1 ou 150 g mozzarella 200 g
rosii 1-2 legatura busuioc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de paste cu legume si masline
18 December 2013
Salata
de paste cu legume si masline din: paste multicolore, mix de legume,
dressing, masline negre, ardei murati. Ingrediente: 1 pachet paste
multicolore 350gr mix de legume 1 borcan dressing, dupa preferinta 1
cutie masline negre, foliate 12 ardei murati Mod de preparare:
Gatiti pastele in apa sarata pentru 7-8 minute. Adauga…
Read more »
Read more »
Tartă cu gutui, migdale si cacao
18 December 2013
O
reteta savuroasa de Tartă cu gutui, migdale si cacao din: faina, unt,
zahar pudra, oua, praf de copt, coaja de lamaie, sare, migdale, cacao,
unt, branza mascarpone, zeama de lamaie, zahar si apa. Ingrediente:
aluat: 250 g faina 125 g unt 125 g zahar pudra 2 oua 1/2 lingurita praf
de copt coaja de…
Read more »
Read more »
Ciuperci în foitaj
18 December 2013
Ciuperci
în foitaj din: ciuperci, foitaj, ulei de masline, fenicul, rosii
cherry, oregano, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci proaspete
500 g foitaj 50 ml ulei de masline 1 fenicul 200 g rosii cherry 1
lingurita rasa oregano sare piper Mod de preparare: Curăţaţi şi
spălaţi ciupercile, scurgeţi-le de apă şi tăiaţi-le în bucăţi,…
Read more »
Read more »
Tacos cu peşte şi sos de mango
18 December 2013
O
reteta savuroasa de Tacos cu peşte şi sos de mango din: file de peste,
condiment cajun, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, mango, chilli,
coaja si zeama de lamaie, tortillas si salata iceberg. Ingrediente: 600 g
file de peste curatat de pielita 1 1/2 condiment Cojun 3 fire ceapa
verde, tocata 1 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu varza murata si hrean
18 December 2013
Salata
de cartofi cu varza murata si hrean din: cartofi, varza murata, mar,
ceapa, ulei de masline, hrean, sare, piper, chimen, zahar. Ingrediente:
500 g cartofi 150 g varza murata 1 mar 1 ceapa 2 linguri ulei de masline
1 lingura hrean proaspat ras sare piper chimen un praf zahar Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Biscotti cu cacao
18 December 2013
Biscotti
cu cacao din: faina integrala, cacao, praf de copt, sare, scortisoara,
alune, cirese, oua, zahar, esenta de vanilie, unt, cafea, coaja de
lamaie, coaja de portocala. Ingrediente: 2 cani faina integrala 1/4 cana
cacao 2 lingurite praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingurita de
scortisoara 1 cana de alune feliate…
Read more »
Read more »
Tocana ungureasca
18 December 2013
O
reteta savuroasa de tocana ungureasca din: carne de porc, costita,
carnati, ulei, rosii, ardei gras, ceapa, smantana, supa de oase, boia si
sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc 100 g costita afumata 250 g
carnati 100 g untura sau ulei 500 g rosii proaspete 200 g ardei gras 250
g ceapa 200 ml…
Read more »
Read more »
File de crap cu slanina si ciuperci
18 December 2013
File
de crap cu slanina si ciuperci din: file de crap, slanina afumata,
ceapa, ciuperci, smantana, boia de ardei, chimen, rosii, ardei gras,
patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de crap 300 g
slanina afumata 150 g ceapa 500 g ciuperci proaspete 200 ml smantana 8 g
boia de ardei 8 g chimen…
Read more »
Read more »
Rulada cu gem de caise
18 December 2013
Rulada
cu gem de caise din: gem de caise, ciocolata, faina, zahar, oua, zahar
vanilat, praf de copt, sare. Ingrediente: 5-7 linguri cu gem de caise
100 g ciocolata pentru aluat: 4 linguri cu faina 4 linguri cu zahar 4
oua 1 plic zahar vanilat 1/2 lingurita cu praf de copt 1/4 lingurita cu
sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftele de curcan in sos de rosii
18 December 2013
Chiftele
de curcan in sos de rosii din: ceapa, morcovi, carne tocata de curcan,
orez, sare, piper, patrunjel, varza de bruxelles, sos de rosii.
Ingrediente: 1 ceapa 2-3 morcovi 1 kg carne tocata de curcan 2-3 linguri
orez Sare si piper Patrunjel Varza de bruxelles, fiarta Ingrediente sos
de rosii: 1 cutie sos de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu morcovi si sirop de fructe
18 December 2013
O
reteta savuroasa de Prăjitură cu morcovi din: faina, zahar, zahar brun,
scotisoara, nucsoara, bicarbonat de sodiu, sare, stafide, oua, morcovi,
siropd e fructe, ulei, mascarpone, apa, ciocolata si unt. Ingrediente:
275 g faina 200 g zahar 75 g zahar brun 2 lingurite scortisoara macinata
1 lingurita nucsoara rasa 2 lingurite bicarbonat de sodiu 1…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu chorizo si branza
18 December 2013
Rulada
de curcan cu chorizo si branza din: piept de curcan, sunca serrano,
jeleu de gutui, ulei de masline, ceapa, usturoi, chorizo, pasta de
rosii, orez, sherry, sofran, ardei rosu copt, branza manchego.
Ingrediente: 2 fileuri din piept de curcan (1,3 kg in total) 12 felii de
sunca Serrano jeleu de gutui, pentru servit pentru…
Read more »
Read more »
Varza cu afumatura
18 December 2013
Varza
cu afumatura din: varza, morcovi, ceapa, piept afumat de porc, ulei,
marar, bors, sare, piper. Ingrediente: o varza mica, proaspata 2 morcovi
o ceapa 300 g piept afumat de porc 2-3 linguri ulei o legatura marar
150 ml bors sare piper Mod de preparare: Varza se toacă mărunt, iar
morcovii se trec prin…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu ghimbir si sos de soia
18 December 2013
Pulpe
de pui cu ghimbir si sos de soia din: pulpe de pui, ghimbir, sos de
soia, ulei, coniac, otet, zahar pudra. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2
lingurite ghimbir ras 6 linguri sos de soia 6 linguri ulei 2 linguri
coniac 2 linguri otet 2 lingurite zahar pudra Mod de preparare: Se
amestecă…
Read more »
Read more »
Jambon si legume
18 December 2013
Jambon
si legume din: jambon de casa, dovlecei, ceapa verde, ciuperci
conservate, sare. Ingrediente: 4 felii mari de jambon de casa 2 dovlecei
4 fire ceapa verde 4 linguri ciuperci conservate sare Mod de
preparare: Dovleceii se taie mărunt, la fel şi ceapa, se amestecă si se
repartizează pe patru foi de hârtie de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu capsuni si mascarpone
17 December 2013
Desert
cu capsuni si mascarpone din: capsuni, rom, nectar de agave, zahar,
smantana, mascarpone, esenta de vanilie, piscoturi. Ingrediente: 1
cana capsuni, felii 1 lingura de rom 1/4 cana nectar de agave 2 linguri
de zahar 1/2 ceasca smantana 240 gr branza mascarpone 1 lingurita esenta
de vanilie 100gr de piscoturi Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail acrisor
17 December 2013
Intr-un
blender combină 50 ml Pisco (alcool de struguri peruvian – poţi înlocui
cu ţuică sau votcă), 2 linguri sirop de zahăr, 1 albuş, 2 linguri zeamă
de lămâie şi o mână de cuburi de gheaţă. Mărunţeşte cât de mult se
poate şi toarnă în pahar trecut prin sită.
Read more »
Read more »
Carnati picanti rumeniti
17 December 2013
O
reteta gustoasa de Carnati picanti rumeniti din: carnati, ulei de
floarea soarelui, ceapa, chimen, foi de dafin, scortisoara, pasta de
ardei iute, piure de rosii, fasole, ciocolata si felii de lamaie.
Ingrediente: 750 g carnati picanti de diferite feluri 2 linguri ulei de
floarea soarelui 1 ceapa mare, tocata marunt 1/2 lingurita chimen
macinat…
Read more »
Read more »
Vinete cu parmezan
17 December 2013
O
reteta delicioasa de vinete cu: ulei de masline, suc de rosii,
patrunjel, parmezan, sare. Ingrediente: 2 vinete mari ulei de măsline
suc de roşii 3 linguri de pătrunjel tocat 250 gr parmezan sau caşcaval
ras sare Mod de preparare: Spălăm vinetele, le ştergem cu grijă şi le
tăiem în felii de 1-2 cm…
Read more »
Read more »
Salata de rosii umplute
17 December 2013
Salata
de rosii umplute din: rosii, varza, morcovi, ulei, telina, patrunjel,
suc de lamaie si sare. Ingrediente: 1,5 kg rosii proaspete 300 g varza
alba 300 g morcovi 100 ml ulei 25 g telina frunze 25 g patrunjel verde
100 ml suc de lamaie 30 g sare Mod de preparare: Alegi roşii mai mari
şi…
Read more »
Read more »
Cozonac umplut cu marţipan
17 December 2013
Cozonac
umplut cu marţipan din: faina, drojdie, zahar fin, lapte, sare, unt,
coaja de citrice, martipan, unt, zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina
42 g drojdie 150 g zahar fin 250 ml lapte sare 250 g unt 100 g amestec
de coaja de citrice glasata si tocata 200 g martipan unt topit zahar
pudra …
Read more »
Read more »
Retete internationale: Gazpacho
17 December 2013
O
reteta delicioasa de gazpacho cu: rosii, ardei gras rosu, ardei gras
galben, ceapa, castravete, usturoi, paine, otet balsamic, apa, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 600 gr roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras
galben 1 ceapă medie 1 castravete 1-2 căţei usturoi 100 gr pâine 1 pahar
mic oţet balsamic apă ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Escalop cu ciuperci
17 December 2013
O
reteta savuroasa de Escalop cu ciuperci din: file de porc, ciuperci,
vin, costita, boia, ardei gras, ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 700 g muschi file de porc 800 g ciuperci pleurotus
proaspete 250 ml vin alb sec 100 g costita afumata 1 lingurita rasa boia
de ardei dulce 2 ardei grasi (verde si…
Read more »
Read more »
Tarta frageda cu pepene
17 December 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu : unt, faina, zahar pudra, oua, apa,
sare, pepene galben, portocala. Ingnediente aluat: 100g unt 250 g faină
100 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri 4 linguri apă un praf de sare
Ingrediente umplutura: 1 pepene galben 1 portocala 1 lingura zahar pudra
aromatizat cu vanilie Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorbă de conopidă
17 December 2013
Ciorbă
de conopidă din: conopida, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, ardei
gras, ulei, bors, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare
2 morcovi 2 cepe 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras 50
ml ulei 1 l bors 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi legumele, apoi tocaţi…
Read more »
Read more »
Deliciu cu ciocolata
17 December 2013
O
reteta delicioasa de deliciu cu:oua, zahar, faina, cacao neagra, ulei,
frisca lichida, unt, ciocolata simpla, visine, fulgi de ciocolata.
Ingrediente blat: 6 albuşuri 3 gălbenuşuri 80 g zahăr 80g faină albă 40g
făină integrală 2 linguri cacao neagra 75 ml ulei Ingrediente cremă:
350 ml frişcă lichidă 50g zahăr 70g unt 100 g cacao…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc in sos aromat
17 December 2013
Cotlet
de porc in sos aromat din: cotlet de porc, zahar, boia de ardei, sare,
piper, praf de usturoi, praf de ceapa, sos worcestershire, sos de ardei
iute, suc de lamaie, apa, otet. Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc
1/4 cana de zahar 2 lingurite boia de ardei 2 lingurite de sare 1/2
lingurita…
Read more »
Read more »
Tarta cu ceapa, praz si bacon
17 December 2013
Tarta
cu ceapa, praz si bacon din: faina, apa, drojdie, sare, smantana,
telemea, ceapa, praz, bacono, ou, sare, piper, seminte de chimen.
Ingrediente: aluat: 50 g faina 100-150 ml apa calda 1 lingurita drojdie
uscata sare umplutura: 150 ml smantana 50 g telemea 4 cepe 2 fire de
praz 400 g bacon sare piper seminte de…
Read more »
Read more »
Sos de merisoare cu vin
17 December 2013
Sos
de merisoare cu vin din: vin de porto, zahar brun, boabe de ienibahar,
merisoare. Ingrediente: 150 ml vin de Porto 100 g de zahar brun moale 10
boabe de ienibahar, zdrobite marunt 300 g de merisoare proaspete sau
congelate Mod de preparare: Pune toate ingredientele într-o oală şi
adu- le la punctul de…
Read more »
Read more »
Porc dulce acrisor cu caise si prune
17 December 2013
Porc
dulce acrisor cu caise si prune din: muschiulet de porc, caise uscate,
prune, ceapa, piept afumat de porc, vin, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 800 g muschiulet subtire de porc 12 caise uscate 8 prune o
ceapa 100 g piept afumat de porc 4 linguri vin alb sec cimbru sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Saramură de hribi
17 December 2013
Saramură
de hribi din: hribi, ulei, ardei iute, ardei gras, rosii, patrunjel,
rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg hribi 50 ml ulei 1 ardei iute
1 ardei gras 4 rosii 1 legatura patrunjel 2 fire rozmarin sare piper
Mod de preparare: Indepărtaţi picioruşul ciupercilor, spălaţi-le şi
scurgeţi-le bine de apă. Ungeţi ciupercile cu…
Read more »
Read more »
Caipirinha cu fructul pasiunii
17 December 2013
Scobeşte
cu linguriţa pulpa unui fructul pasiunii şi pune-l într-un pahar cu
baza groasă. Adaugă 1/2 lămâie, tăiată sferturi şi 1 lingură sirop de
agave şi zdrobeşte totul cu lingura de lemn. Adaugă 50 ml cachaca -rom
brazilian (poţi înlocui cu rom) – şi completează cu cuburi de gheaţă
zdrobită. Amestecă şi serveşte cu felii…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de legume în pită
17 December 2013
Supă-cremă
de legume în pită din: paini, unt, dovlecel, morcovi, ceapa, sare,
lamai, piper, ulei de masline, smantana, oua si patrunjel. Ingrediente: 4
paini rotunde 50 g unt topit 4 dovlecei 2 morcovi 2 cepe albe sare 2
lamai piper 2-3 linguri ulei de masline 300 g smantana 3-4 oua 2
legaturi patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de cartofi rosii cu telina si maioneza
17 December 2013
Salata
de cartofi rosii cu telina si maioneza din: cartofi rosii, ceapa,
telina, maioneza, otet de mere, mustar dijon, zahar, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg cartofi rosii, cuburi 2 linguri de ceapa tocata 3
tulpini de telina, feliata 1 ceasca maioneza 1 lingura otet de mere 2
lingurite mustar Dijon 1 lingurita de zahar…
Read more »
Read more »
Arbroath smokies
17 December 2013
Arbroath
smokie nu trebuie confundat cu egrefinul afumat din magazinele de
peşte. Deşi este si el un egrefin mic, sărat şi afumat (denumirea
provine de la orăşelul Arbroath, din estul Scoţiei), Arbroath smokie are
o aromă mai fină şi carnea foarte albă. Pentru a prepara acest fel de
mâncare peştii trebuie săraţi, uscaţi şi atârnaţi de…
Read more »
Read more »
Sarmale grecesti
17 December 2013
O
reteta savuroasa de Sarmale grecesti din: ceapa, rosii, orez,
patrunjel, marar, menta, sare, piper, ulei de masline, salata verde si
foi de vita de vie. Ingrediente: 1 ceapa 4 rosii 400 g orez pentru
sarmale 1 legatura patrunjel 2-3 fire de marar 2-3 frunze de menta sare
piper 1 cescuta ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Tort cu ghimbir şi lămâie
17 December 2013
Tort
cu ghimbir şi lămâie din: unt, faina, bicarbonat, ghimbir, scortisoara,
zahar, miere, sirop de artar, lapte, ou, coaja si zeama de lamaie,
crema de lamaie, ghimbir confiat, crema de branza si smantana.
Ingrediente: 140 g de unt, taiat cubulete, plus extra pentru uns 300 g
faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Ciupeci umplute
17 December 2013
Ciupeci
umplute din: ciuperci, nuci, morcov, ceapa, ulei, telemea de oaie, oua,
cascaval, marar, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci mari 150 g
nuci pisate 1 morcov 1 ceapa 4-5 linguri ulei 100 g telemea de oaie 2
oua 100 g cascaval 1 legatura marar sare piper Mod de preparare:
Spălaţi ciupercile, tăiaţi-le picioruşele şi…
Read more »
Read more »
Supa de vita cu sfecla
17 December 2013
O
reteta savuroasa de Supa de vita cu sfecla din: piept de vita, sfecla
rosie, morcov, ceapa, pastarnac, varza, telina, marar, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 500 g piept de vita 4 sfecle rosii (600g) 1 morcov 2
cepe 1 radacina pastarnac 200 g varza dulce tocata 1 telina cu frunze 1
legatura marar 200…
Read more »
Read more »
Tort de clătite cu ciuperci
17 December 2013
Tort
de clătite cu ciuperci din: faina, apa, oua, ulei, sare, ciuperci,
ceapa, morcov, pasta de tomate, boia, nucsoara, boabe de enibahar, foid e
dafin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: foi de clatite: 500 g
faina 700 ml apa 2 oua 2 linguri ulei 1 varf de lingurita sare
umplutura: 1,5 kg ciuperci diverse proaspete 50…
Read more »
Read more »
Tort cu crema de ciocolata
17 December 2013
Tort
cu crema de ciocolata din: oua, lapte, faina, ciocolata neagra, cacao,
praf de copt, bicarbonat, unt, zahar pudra, ulei, gelatina, frisca,
albusuri, ciocolata. Ingrediente: 4 oua 125 ml lapte 270 g faina 100 g
ciocolata neagra 50 g cacao 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita
bicarbonat 90 g unt 250 g zahar pudra…
Read more »
Read more »
Quesadillas cu chorizo şi cartofi dulci
17 December 2013
Quesadillas
cu chorizo şi cartofi dulci din: cartofi, coriandru, feta, tortilla si
chorizo. Ingrediente: 4 cartofi dulci 1 legatura mica de coriandru,
tocata 200 g de feta, maruntita 8 lipii de tortilla 140 g de chorizo
feliat (aproximativ 24 de felii) Mod de preparare: Preincalzeste
cuptorul la 200C/gaz 6. Inteapa cartofii de cateva ori…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu aroma de cocos
17 December 2013
Creveti
cu aroma de cocos din: faina, sare, piper, oua, creveti, nuca de cocos,
ulei. Ingrediente: 2 cani de faina sare si piper 3 oua 1 kg creveti,
decorticati 2 cesti nuca de cocos, maruntita ulei Mod de preparare:
Amestecati faina cu sare si piper. Bateti oualele intr-o farfurie. Dati
crevetii prin faina,…
Read more »
Read more »
Conopida la cuptor
17 December 2013
Conopida
la cuptor din: conopida, cascaval, pesmet, oua, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 2 conopide mijlocii 200 g cascaval sau branza rasa
pesmet 2 oua smantana sare piper Mod de preparare: Desfaci conopida în
bucheţele şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare pentru aproximativ
8-10 minute, să nu se înmoaie prea tare.…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branza dulce
17 December 2013
Rulouri
cu branza dulce din: branza dulce, zahar tos, foi de placinta, zahar
vanilat, rom, gris, ulei si faina. Ingrediente: 1 kg branza dulce de
vaci 200 g zahar tos 500 g foid e placinta 2 lingurite zahar vanilat 1
lingura rom 3 linguri gris 100 ml ulei 2 linguri faina Mod de
preparare: Frecaţi…
Read more »
Read more »
Supa de vacuta cu ciuperci si taitei
17 December 2013
Supa
de vacuta cu ciuperci si taitei din: morcov, radacina de patrunjel,
radacina de telina, ceapa, carne de vita, boabe de piper, boabe
ienibahar, foi de dafin, patrunjel, ciuperci uscate, lapte, faina, ou,
sare, ulei. Ingrediente: supa: 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2
radacina de telina 1 ceapa 300 g carne de vita 5…
Read more »
Read more »
Fasole prăjită cu brânza
17 December 2013
Fasole
prăjită cu brânza din: ceapa, ulei de masline, usturoi, foi de dafin,
fasole, supa de legume, patrunjel si branza. Ingrediente: 2 cepe, tocate
2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat marunt 2 foi de
dafin 2×400 g fasole rosie sau pestrita, clatita si scursa de lichid 250
ml supa limpede de legume…
Read more »
Read more »
Ardei mici umpluţi
17 December 2013
Ardei
mici umpluţi din: ceapa, ulei de floarea soarelui, usturoi, piure de
rosii, coniac, ardei iute, ienibahar, cascaval, tarhon si ardei grasi.
Ingrediente: 2 cepe, tocate marunt 1 lingura ulei de floarea soarelui 4
catei de usturoi, tocat marunt 2 linguri piure de rosii 100 g coniac 50 g
ardei iute, tocat 1/2 lingurita ienibahar macinat…
Read more »
Read more »
Deserturi dulci pentru Craciun
16 December 2013
Deserturi
dulci pentru Craciun: Reteta zilei: Pateuri cu sos de afine Pateuri
cu sos de afine din: aluat de patiserie, sos de afine, fulgi de
ciocolata alba, ulei, ou, apa. Ingrediente 1 pachet aluat de patiserie
1 cana sos de afine 1/3 cana de fulgi de ciocolata alba 1/4 lingurita
de ulei 1…
Read more »
Read more »
Retete de prajituri pentru Craciun
16 December 2013
Retete
de prajituri pentru Craciun: Reteta zilei: Tort delicios cu crema de
ciocolata Tort delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt
nesarat, lapte, oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de
vanilie, esenta de migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop,
smantana. Ingrediente blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2…
Read more »
Read more »
Deserturi pentru Craciun (2013)
16 December 2013
Deserturi
pentru Craciun: Reteta zilei: Briose cu banane si fulgi de ciocolata
Briose cu banane si fulgi de ciocolata din: faina, zahar brun, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, ou, ulei de nuca de
cocos, iaurt, esenta de vanilie, piure de banane, chips-uri de
ciocolata, nuci pecan. Ingrediente: 1 3/4…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun 2013
16 December 2013
Retete
de Craciun: Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor Pulpa de porc la
cuptor din: pulpa de porc, suc de portocale, otet, scortisoara, ghimbir,
usturoi, cimbru, ceapa, praz, ardei, sos de soia, ulei de masline,
piper, ienibahar, zahar brun. Ingrediente: 1 buc din pulpa porc 1 cana
suc de portocale 1 cana otet…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salată de pere cu sfeclă rosie (video)
16 December 2013
O reteta
video despre Cum se prepara Salată de pere cu sfeclă roșie:
Ingrediente: pere sfeclă roșie feta ulei oregano lămâie busuioc Cum se
prepara Salată de pere cu sfeclă roșie
Read more »
Read more »
Strudel cu visine
16 December 2013
O
reteta delicioasa de strudel cu:visine, faina, ulei, apa, otet, sare,
unt, pesmet, zahar vanilat, zahar tos cu aroma de vanilie. Ingrediente:
500 g faină 3 linguri ulei 200 ml apă călduţă 1 linguriţă oţet l praf
de sare Ingrediente umplutura: 1 kg vişine, fără sâmburi 250g zahăr 150
g unt sau margarina 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajituri cu alune si nutella
16 December 2013
Prajituri
cu alune si nutella din: galbenus de ou, zahar vanilat, unt, sare,
alune, faina, nutella. Ingrediente: 1 galbenus de ou 1/3 cana zahar
vanilat 100 gr de unt, cuburi un varf de cutit de sare 1/2 ceasca alune,
maruntite 3/4 cana faina 1 borcan nutella Mod de preparare: Se
incalzeste…
Read more »
Read more »
Cartofi picanti rumeniti
16 December 2013
Cartofi
picanti rumeniti din: cartofi, scortisoara, chimen, coriandru, chilli
si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 750 g cartofi dulci mici,
taiati sferturi 1/2 lingurita scortisoara 1 lingurta chimen, macinat 1
lingurita coriandru, macinat un praf de chilli, dupa gust 4 linguri ulei
de floarea soarelui Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la
semnul 6/200C. Amesteca toate…
Read more »
Read more »
Sos salsa foarte picant
16 December 2013
Combina
1 1/2 lingurita pasta de ardei iute, 4 rosii, curatate de seminte si
tocate si 2 linguri de rosii deshidratate, 1 cateld e usturoi zdrobit, 1
ardei gras, tocat cuburi mici, 2 linguri ulei de masline, zeama de la 1
lamaie, si lasa 1 ora pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Sos salsa
foarte…
Read more »
Read more »
Gulas gustos si savuros
16 December 2013
Gulas
gustos si savuros din: pastarnac, seminte de chimen, sare, cartofi,
pudra de paprika, frunze de telina, rosii, ardei, morcovi, usturoi,
ceapa, untura, carne de vita si piper. Ingrediente: 1 pastarnac taiat
cubulete 1 lingurita seminte de chimen macinate sare dupa gust 2-3
cartofi medii taiati cubulete 1 frunza de dafin 1 lingura pudra de
paprika…
Read more »
Read more »
Cafea cu lichior
16 December 2013
Cafea
cu lichior din: cafea, ciocolata, lichior si frisca. Ingrediente: 1/2
ceasca de cafea tare, fierbinte 1/2 ceasca de ciocolata calda 2 cl
lichior Mozart frisca lichida Mod de preparare: Umplem un pahar
inalt pana la 3/4, in mod egal cu ciocolata calda si cafea fierbinte.
Adaugam lichiorul Mozart si mixam. Imbogatim…
Read more »
Read more »
Frigarui de vinete cu morcovi si menta
16 December 2013
Frigarui
de vinte cu morcovi si menta din: pasta harissa, otet de vin rosu,
vanata, morcovi, ceapa rosie, menta, lipii, humus si iaurt. Ingrediente:
2 linguri de pasta harissa 2 linguri otet de vin rosu 1 vanata, taiata
in cubulete cu latura de 4cm 2 morcovi, taiati bastonase subtiri 1 ceapa
rosie mica, feliata 1 mana…
Read more »
Read more »