Retete de Sarbatoare:
Retete de Revelion: Cotlete de vitel
26 December 2013
Cotlete
de vitel din: cotlete de vitel, ulei, rosii, vinete, usturoi, vin alb,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlete de vitel 5 linguri
ulei 5 rosii 2 vinete 2 catei de usturoi 1 pahar vin alb 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Prăjiţi cotletele într-o
cratiţă, în ulei încins, până când…Read more »
Retete de Revelion: Vita in sos aromat de bere
26 December 2013
Vita
in sos aromat de bere din: antricot de vitel, boabe de mustar, cimbru,
nucsoara, cuisoare, morcovi, ceapa, otet, bere neagra, usturoi, ulei de
masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg antricot de vitel 1
lingura cu boabe de mustar 1 lingurita cu cimbru 1 varf de cutit de
nucsoara 4-5 cuisoare macinate 2 morcovi…Read more »
Retete de Revelion: Porc cu ierburi aromate
26 December 2013
O
reteta de porc cu ierburi aromate si salata de mere din: muschi de
porc, ulei de nuci, mustar integral, tarhon, patrunjel, zeama de la o
lamaie, miere, mere si andive. Ingrediente: 400 g muschiulet de porc,
curatat de grasime si de tendoane 1 lingura ulei de nuci 2 linguri de
mustar integral 1 lingura…Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan cu legume
26 December 2013
O
reteta de piept de curcan cu legume din: piept de curcan, creveti,
ardei grasi, dovlecei, ceapa verde, unt, tarhon verde, iaurt rece,
patrunjel verde, lamai, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g
piept de curcan 4 cerveti 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi portocalii 2
dovlecei 4 cepe verzi 2 linguri unt…Read more »
Reteta zilei: Sarmale vegane
26 December 2013
Sarmale
vegane din: varza, linte, quinoa, masline, ceapa rosie, patrunjel, ulei
de masline, otet de vin rosu, boia de ardei, usturoi, sare, piper,
scobitori, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, ceapa, oregano,
cimbru, dafin, zahar. Ingrediente: 1 varza 1/2 ceasca de linte 1/2
cana de quinoa 1/3 cana masline, fara samburi si tocate…Read more »
Retete de Revelion: Piept de porc la cuptor
26 December 2013
O
reteta de piept de porc la cuptor cu piure de telina si pere din: piept
de porc dezosat, rozmarin, sare grunjoasa, boabe de piper, telina,
broccoli, cartof, pere, smantana si unt. Ingrediente: 1,5 kg piept de
porc dezosat, cu pielea crestata din loc in loc 3 fire de rozmarin, cu
frunzele smulse 2 lingurite…Read more »
Retete de Revelion: Ciolan de porc la gratar
26 December 2013
O
reteta de ciolan de porc la gratar din: cartofi, ardei gras, mustar de
dijon, cioclat de porc, unt, ananas, oua, ulei de floarea soarelui si
salata verde. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 bucati ardei gras, rosu
si galben 2 linguri mustar de Dijon 800 g ciolan presat, taiat in 4
felii groase 25…Read more »
Retete de Revelion: Rulouri din curcan
26 December 2013
O
reteta de rulouri din curcan: piept de curcan, suc de lamaie, sare,
fulgi de chilli, praz, ricotta, patrunjel, caise si ulei de masline.
Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri suc de lamaie sare mare
fulgi de chilli 1 fir praz 100 g ricotta 1/2 legatura patrunjel tocat
100 g caise uscate, tocate…Read more »
Retete de Revelion: Chilli de curcan
26 December 2013
O
reteta de chilii de curcan si cartofi copti din: cartofi rosii, ulei de
masline, ceapa, usturoi, carne tocata de curcan, paprika, otet de
cidru, zahar brun, passata, cheddar si ceapa verde. Ingrediente: 4
cartofi rosii mari 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel de
usturoi, zdrobit 300 g carne tocata de…Read more »
Retete de Revelion: Porc picant cu salsa
26 December 2013
Incinge
2 linguri ulei într-un vas larg şi adaugă 900 g carne tocată de porc;
prăjeşte amestecânc până când se rumeneşte. Adaugă 400 g sos de roşii
picant, 250 g ardei tăiaţi felii şi o conservă de 400 g fasole roşie;
fierbe înăbuşit 10-15 minute Intre timp, fierbe 2 50 g orez Basmati,
scurge de…Read more »
Reteta zilei: Rulada de porc cu ciuperci
25 December 2013
Rulada
de porc cu ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, carne de
porc, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500gr ciuperci 2 linguri de
ulei de masline 1 ceapa 3 kg carne de porc, dezosata 1 lingura sare 1
lingura de piper negru 1 lingurita de patrunjel uscat Mod de
preparare: Combinati sare,…Read more »
Retete de Craciun: Muşchi de porc umplut cu gorgonzola
25 December 2013
O
reteta de muschi de porc umplut cu gorgonzola din: muschi de porc,
busuioc, banza gorgonzola, paine alba, sare, piper si ulei. Ingrediente:
1 bucată de muşchi de porc (cca 500 g) 1 legătură busuioc 150 g brânză
gorgonzola (sau alt sortiment de brânză cu mucegai albastru) 50 g pâine
albă tăiată cuburi (fără coajă)…Read more »
Retete de Craciun: Porc la tavă
25 December 2013
O
reteta de porc la tava din: muschi de porc, ulei, usturoi, boia dulce
si iute, supa de carne, vin alb sec, unt, ardei grasi, rosii, foi de
dafin, chimen, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi sau
pulpa de porc 3-4 linguri ulei 3-4 catei de usturoi boia dulce si iute
200 ml…Read more »
Retete de Craciun: File de vita in foitaj
25 December 2013
O
reteta de file de vita in foitaj din: faina, apa calduta, ulei, otet,
sare, pulpa de vita, carne tocata de porc, ceapa, ulei, piper, oregano,
cimbru, sare, busuioc, patrunjel verde, ou, vin rosu, piper, mustar si
sare. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa calduta 3 linguri ulei 1
lingura otet 1/2 lingurita sare…Read more »
Retete de Craciun: Rulada picanta de porc
25 December 2013
O
reteta de rulada picanta de porc din: piept de porc, carne macra
tocata, ulei, ceapa, ciuperci, usturoi, castraveti murati, cimbru,
oregano, salvie, boie iute, sare, piper, supa de carne si vin alb sec.
Ingrediente: 800 g piept de porc cu tot cu sorici 400 g carne macra
tocata 2 linguri ulei 1 ceapa mare…Read more »
Retete de Craciun: Rulada cu carne de porc
25 December 2013
O
reteta de rulada cu carne de porc si nuci din: carne de porc,
portocale, nuci, alune de padure, morcov, radacina de patrunjel, telina,
gelatina, supa de carne, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1kg carne
de porc 3 portocale mari 100 g nuci 100 g alune de padure 1 morcov 1
radacina de patrunjel 1…Read more »
Retete de Craciun: Ruladă de curcan
25 December 2013
Ruladă
de curcan din: piept de curcan, bacon afumat, ciuperci, ceapa,
cascaval, sare, piper, oua, unt, ardei gras, morcovi, foi de dafin si
vin. Ingrediente: un kg piept de curcan 400 g bacon afumat 300 g
ciuperci o ceapa mica 100 g cascaval sare piper boabe 1-2 oua 50 g unt
3-4 linguri ardei gras…Read more »
Retete de Craciun: Carne de porc cu rozmarin
25 December 2013
O
reteta de carne de porc cu rozmarin din: carne de porc, rozmarin,
usturoi, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, vin alb demisec, miere
si boia iute. Ingrediente: un kg carne de porc 1-2 crenguţe rozmarin o
căpăţână usturoi sare grunjoasă piper negru măcinat şi boabe ulei de
măsline 125 ml vin alb demisec o…Read more »
Retete de Craciun: Friptură de curcan
25 December 2013
O
reteta savuroasa de friptura de curcan cu struguri din: pulpe de
curcan, vin, vin rose, usturoi, unt, sare grunjoasa, piper, cimbru,
muguri de pin si struguri. Ingrediente:curcan, 2 kg pulpe de curcan 200
ml vin 100 ml vin rose o capatana de usturoi 200 g unt sare grunjoasa
piper negru macinat si boabe cimbru…Read more »
Retete de Craciun: Ceafa de porc cu branza
25 December 2013
O
reteta de ceafa de porc cu branza si orez cu legume din: ceafa de porc,
branza topita, orez, otet, vin alb, unt, rozmarin, usturoi, sare,
piper, zucchini, ardei gras, morcov si ceapa. Ingrediente: 4 felii de
ceafa de porc 8 felii de branza topita 240 g orez basmati 10 ml otet 100
ml vin…Read more »
Retete de Craciun: Paella de porc şi scoici
25 December 2013
O
reteta de paella de porc si scoici din: ulei de masline, pulpa de porc,
ceapa, usturoi, carnati chorizo, orez, paprika afumata, rosii cherry
supa de legume, spanac si scoici. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline
400g pulpă de porc, tăiată bucăţi 1 ceapă, tocată mărunt 2 căţei de
usturoi, feliaţi 200g cârnat chorizo, tăiat…Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc la cuptor cu seminte de fenicul, cimbru si rozmarin
25 December 2013
Cotlet
de porc la cuptor cu seminte de fenicul, cimbru si rozmarin din: cotlet
de porc, usturoi, seminte de fenicul, cimbru, rozmarin, otet de vin
rosu, miere, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 600 g cotlet
de porc 2 catei de usturoi ½ lingurita seminte de fenicul 1 lingura
frunze de cimbru proaspat 1…Read more »
Retete de Craciun: File de porc cu ceapă verde
25 December 2013
O
reteta de file de porc cu ceapa verde din: file de porc, ulei de
masline, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, ceapa verde, otet de vin
alb, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 3 linguri
ulei de masline 1 lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita fulgi de ardei
iute…Read more »
Retete de Craciun: Supa de curcan
25 December 2013
Supa
de curcan din: curcan, piept de pui, morcovi, telina, albitura, ceapa,
cartofi, oua si gris. Ingrediente: 1 copan de curcan 1 piept de pui
zarzavat pentru supa: morcovi, telina, albitura, ceapa si cartofi pentru
galuste: 2 oua 5-6 linguri gris Mod de preparare: Pui carnea la fiert
în apă rece cu sare, spumezi…Read more »
Retete de Craciun: Piept de curcan cu gutui
25 December 2013
Piept
de curcan cu gutui din: piept de curcan, unt, ulei, gutui, zahar,
scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de
curcan 4 linguri unt 2 linguri ulei 2 gutui mari 1 lingura zahar 1/2
lingurita scortisoara 1/2 lamaie 1 catel de usturoi sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi usturoiul, tăiaţi-l în…Read more »
Retete de Craciun: Chiftele de porc cu sos
25 December 2013
O
reteta de chiftele de porc cu sos din: carne tocata de porc, sos de
soia, amidon, amestec de 5 condimente, castane de apa, supa de pui, sos
hoisin, ghimbir, morcovi, bok choy, germeni de fasole si ceapa verde.
Ingrediente: 500 g carne tocata de porc 2 linguri sos de soia 2 linguri
de amidon…Read more »
Retete de Craciun: Muschi de porc marinat la gratar
25 December 2013
O
retete de muschi de porc marinat la gratar din: muschi de porc,
ghimbir, usturoi, sos de soia, ulei de susan, mustar, chilli si arpagic.
Muschiul de porc la gratar este perfect pentru un picnic intre
prieteni. Ingrediente: 1 bucata muschi de porc 1 lingurita ghimbir 1
catel de usturoi uscat 25 ml sos de…Read more »
Retete de Craciun: Purcel de lapte în manta
25 December 2013
O
reteta de purcel de lapte in manta de miere din: spinare de porc, mere,
banane, lamaie, merisoare, foi de placinta, supa de carne, ulei de
samburi de struguri, ulei de masline, miere, zahar, rinichi, pesmet,
piper verde, patrunjel, curry, chimen, scortisoara, coriandru, ghimbir
si supa. Ingrediente: 3 kg spinare de porc 2 mere 1…Read more »
Reteta zilei: Rasol de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere
25 December 2013
Rasol
de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere din: rasol de porc,
piper, piper rosu, seminte de fenicul, rozmarin, cimbru, patrunjel,
coaja de portocala, usturoi, capere, sare. Ingrediente: 1 rasol de
porc dezosat, cu piele 1 lingura piper 2 linguri piper rosu 1-1/2
linguri seminte de fenicul 1 legatura rozmarin 1…Read more »
Retete de Craciun: Ceafa de porc la gratar cu mirodenii
25 December 2013
O
reteta de Ceafa de porc la gratar cu mirodenii din: otet balsamic, ulei
de masline, usturoi, carne de porc, mirodenii indiene, sare si piper.
Ingrediente: 60 ml otet balsamic 120 ml ulei de masline 1 legatura
patrunjel usturoi uscat carne de porc 2 linguri mirodenii indiene sare
piper Mod de preparare: Patrunjelul se…Read more »
Retete de Craciun: Piept de curcan glazurat
25 December 2013
Piept
de curcan glazurat din: piept de curcan, morcovi, ceapa, usturoi, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, supa si miere. Ingrediente: 1 kg piept
de curcan 4 morcovi medii 4 cepe medii 2 catei de usturoi sare piper 2
linguri ulei de floarea soarelui circa 250 ml supa 3 linguri miere
lichida Mod de preparare:…Read more »
Retete de Craciun: Ceafă de porc cu sos de roşii
25 December 2013
O
reteta de ceafa de porc cu sos de rosii din: ceafa de porc, rosii in
bulion, unt, faina, smantana, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4
felii groase ceafa de porc 300 g rosii in bulion 50 g unt 1 lingura
faina 100 ml smantana de gatit (nefermentata) 2 linguri ulei cimbru
uscat sare…Read more »
Retete de Craciun: Medalioane de porc în sos picant
25 December 2013
O
reteta de medalioane de porc in sos picant din: ceapa, ciuperci,
patrunjel, muschi file de porc, ulei, sare, piper, vin alb, supa si
smantana. Ingrediente: 1 ceapă 300 g ciuperci Champignon 1 legătură
pătrunjel 600 g muşchi file de porc 4 linguri ulei sare piper 100 ml vin
alb sec 125 ml supă 200…Read more »
Retete de Craciun: Costite aromate cu glazura de portocale
25 December 2013
O
reteta de costite aromate cu glazura de portocale din: bulion, ghimbir,
suc de portocale, bourbon, zahar brun, dulceata de portocale, costite
de porc, otet de vin, sare si piper. Ingrediente: 5 linguri bulion 1
felie groasa ghimbir rasa 100 ml suc proaspat de portocale 150 ml
bourbon 2 linguri zahar brun 150 gr dulceata…Read more »
Retete de Craciun: Burtă de porc înăbuşită
25 December 2013
O
reteta de burta de porc rosie inabusita din: burta de porc, ulei
vegetal, zahar cubic, sos de soia light, sos de soia dark, radacina de
ghimbir, anason, scortisoara si ceapa verde. Ingrediente: 800 g de burtă
de porc 1 lingură de ulei vegetal 2 linguri de zahăr cubic (sau zahăr
tos) 3 linguri de…Read more »
Retete de Craciun: Piept de curcan in crusta crocanta
25 December 2013
O
reteta delicioasa si gustoasa de Piept de curcan in crusta crocanta
din: piept de curcan, mustar, pesmet, alune, sare, piper, curry, cimbru,
oregano, scortisoara, chilli, unt si patrunjel verde. Inlocuieşte
clasicul şniţel de pui cu această retetă din piept de curcan în crustă
crocantă! Ingrediente: 600 g piept de curcan 1-2 linguri cu mustar…Read more »
Retete de Craciun: Cotlete de porc cu sos de piersici
25 December 2013
O
reteta de cotlete de porc cu sos de piersici din: cotlet de porc, unt,
sare grunjoasa, cimbru verde, zahar, ulei de masline, usturoi, vin alb,
piersici, boia dulce, pasta de ardei, zeama de lamaie si ulei e masline.
Ingrediente: 800 g cotlet de porc 100 g unt sare grunjoasa cimbr verde
macinat o lingura…Read more »
Reteta zilei: Burta de porc crocanta
25 December 2013
Burta
de porc crocanta din: burta de porc, sos de soia, zahar brun, otet,
ghmibir, usturoi, anason, piper boabe, ulei, ceapa verde. Ingrediente:
1-2 bucati burta de porc 1 ceasca sos de soia ½ ceasca de zahar brun ¼
cana otet 1 bucata ghimbir 4 catei de usturoi, tocat 6 stelute de anason
12…Read more »
Retete de Craciun: Pulpa de porc cu legume
25 December 2013
O
reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, sare grunjoasa,
miere, piper, vin alb, usturoi, rozmarin, cartofi, morcovi si ulei de
masline. Ingrediente: un kg pulpă de porc sare grunjoasă o lingură miere
piper negru boabe şi măcinat 200 ml vin alb dulce 4 căţei usturoi
rozmarin proaspăt 8 cartofi noi…Read more »
Retete de Craciun: Satay de porc cu sos de arahide
25 December 2013
O
reteta de satay de porc cu sos de arahide din: file de porc, lapte de
nuca de cocos, ghimbir, iarba de lamaie, curcuma, coriandru, chimion,
sare de mare, piper, zahar, ulei de arahide, arahide, pasta thailandeza,
zahar brun si pasta de tamarin. Ingrediente: 500 g de spată sau file de
porc 125 g de…Read more »
Retete de Craciun: Cotlete de porc cu miere si fructe
25 December 2013
O
reteta de cotlete de porc cu miere si fructe din: cotlete de porc,
ananas, miere, suc de anans si mustar. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1
cescuta cu bucatele de ananas 1/2 cescuta cu miere 1/4 cescuta cu suc de
ananas 1 lingura mustar Mod de preparare: Intai pregatim carnea: in
fiecare cotlet…Read more »
Retete de Craciun: Curcan la cuptor cu mirodenii
25 December 2013
Curcan
la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin din: unt,
rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, curcan, lamaie, ceapa, vin,
ulei de masline, cimbru, bacon si carnaciori. Ingrediente: 75 g unt, la
temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat,
tocat 1 catel de usturoi, zdrobit coaja de la 1 lamaie…Read more »
Retete de Craciun: Coaste de porc şi sos de chives
25 December 2013
O
reteta de Coaste de porc şi sos de chives din: coaste de porc, cola,
seminte de susan, ketchup, zahar, sos de soia, sos warcestershire, sos
dulce de chilli, boia, smantana, maioneza, chives si ceapa verde.
Ingrediente: 2 şiruri coaste de porc 2 cutii de cola 2 linguriţe seminţe
de susan (opţional) pentru sos: 8…Read more »
Aperitive pentru masa de Craciun
24 December 2013
Aperitive
pentru masa de Craciun: Aperitive din mere, oua si hering marinat
Aperitive din mere, oua si hering marinat din: hering marinat, ulei,
oua, morcovi, ceapa verde, mere, mustar, sare, piper. Ingrediente: 200 g
hering marinat 50 ml ulei 2 ouă 4 morcovi 2 cepe verzi 4 mere muștar
sare piper Mod de preparare:…Read more »
Reteta zilei: Jambon de porc cu sos de patrunjel
24 December 2013
Jambon
de porc cu sos de patrunjel din: jambon de porc, seminte de fenicul,
piper, fulgi de ardei rosu, rozmarin, usturoi, coaja de lamaie, sare,
patrunjel, rucola, suc de lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 1
bucata jambon de porc cu piele 2 linguri de seminte de fenicul 1
lingurita de piper negru 2 lingurite…Read more »
Retete de Craciun: Cotlet de porc cu sos de afine
24 December 2013
O
reteta de cotlet de porc cu sos de afine din: cotlete de porc,
scortisoara, chimion, coriandru, ardei rosu, cuisoare, sare, piper, ulei
de masline, afine, ceapa, usturoi, suc de lamaie, suc de portocale,
miere, coriandru si oregano. Ingrediente: 4 cotlete de porc scorţişoară
chimion coriandru ardei roşu cuişoare sare piper ulei de masline
Ingrediente…Read more »
Retete de Craciun: Porc cu morcov si tarhon
24 December 2013
O
reteta de porc cu morcovi si tarhon din: pulpa de porc, morcov, ceapa,
tarhon, rom, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de
porc 300 g morcov 1 ceapa 1 legatura tarhon 50 ml rom 50 ml ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Cureti carnea de pielite…Read more »
Retete de Craciun: Spată de porc la cuptor
24 December 2013
O
reteta de spata de porc la cuptor din: seminte de fenicul, sare de
mare, fenicul, morcovi, ceapa, usturoi, cimbru, spata de porc, ulei de
masline, vin alb si supa de pui. Carnea de porc gătită în acest fel va
fi incredibil de fragedă. Această reţetă se poate face doar cu spată
întreagă, fiind o mâncarea ideală de Crăciun.…Read more »
Retete de Craciun: Ciorbă ţărănească cu carne de porc
24 December 2013
O
reteta de ciorba taraneasca cu carne de porc din: carne de porc, varza,
ardei gras, ceapa, marar verde, bors, sare si piper. Ingrediente: 700
carne de porc – poate fie si afumata 1 varza proaspata 1 morcov 1 ardei
gras rosu 1 ceapa 1 legatura marar verde bors sare piper Mod de
preparare:…Read more »
Retete de Craciun: Piept de curcan cu mirodenii
24 December 2013
Piept
de curcan cu mirodenii din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de
lamaie, piept de curcan, lamaie, ceapa, vin alb, ulei de masline si
cimbru. Ingrediente: 75 g unt, la temperatura camerei 1 lingura
rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat 1 catel de usturoi,
zdrobit coaja de la 1 lamaie un piept de curcan de…Read more »
Retete de Craciun: Cotlete de porc cu mere şi salvie
24 December 2013
O
reteta de cotlete de porc cu mere si salvie din: cotlete de porc, sare
de mare, piper, ulei de masline, mere, unt, frunze de salvie si branza.
Ingrediente: 4 cotlete de porc cu os a câte 250 g sare de mare şi piper
negru proaspăt măcinat ulei de măsline 2 mere bune, cu coajă,…Read more »
Retete de Craciun: Frigarui de porc
24 December 2013
O
reteta de frigarui de porc din: muschiulet de porc, rosii cherry, ardei
gras, ulei de masline, seminte de mustar, patrunjel, sare, piper,
ketchup dulce, ceapa verde, iaurt, suc de lamaie, sare, usturoi si
marar. Ingrediente: 1 muschiulet de porc 250 g rosii cherry 1 ardei gras
mare 4 linguri ulei de masline 1 lingurita…Read more »
Retete de Craciun: Curcan umplut cu legume
24 December 2013
Curcan
umplut cu legume din: curcan, oua, ceapa, ulei, morcov, masline, paine,
ardei gras, patrunjel, usturoi, marar, sare si piper. Ingrediente: 1
curcan de circa 4-5 kg 5 oua 2 cepe 100 ml ulei 1 morcov mare 100 g
masline fara samburi 2 felii de paine 1 ardei gras mic 1 legatura
patrunjel 1 catel de…Read more »
Retete de Craciun: Rulouri din fleica de porc
24 December 2013
O
reteta de rulouri din fleica de porc din: fleica de porc, mustar,
ierburi, condimente si sare. Ingrediente: 800 g fleica de porc 50 g
mustar picant 1 mana de ierburi proaspete tocate (salvie, frunze de
patrunjel, rozmarin) 2 linguri condimente pentru gratar sare Mod de
preparare: Speli bucata de fleică şi o usuci…Read more »
Retete de Craciun: Ceafa de porc cu morcovi
24 December 2013
O
reteta de ceafa de porc cu morcovi din: ceafa de porc, sare, piper,
cimbru, vin roze, ulei de floarea soarelui, unt, morcovi, patrunjel
verde, orez si ulei de masline. Ingrediente: 800 g ceafa de porc sare
piper cimbru verde si uscat 100 ml vin roze 4 linguri ulei de floarea
soarelui 50 g unt…Read more »
Reteta zilei: Orez cu coada de porc si spanac
24 December 2013
Orez
cu coada de porc si spanac din: spanac, usturoi, ceapa, ardei gras,
cimbru, telina, ardei iute, orez brun, ulei de masline, piper, lapte de
cocos, apa, supa, coada de porc. Ingrediente: 2 cesti de spanac, tocat
3 catei de usturoi 2 cepe, tocate 1 ardei gras, tocat 3 crengute de
cimbru proaspat 1…Read more »
Retete de Craciun: Friptură de porc cu sos, morcovi şi piure de cartofi
24 December 2013
O
reteta de friptura de porc cu sos, morcovi si piure de cartofi din:
carne de porc, sare, piper, ulei de masline, unt, supa de carne, amidon,
morcovi, cartofi, galbenusuri de ou, nucsoara si unt. Ingrediente: 800 g
carne de porc (cotlet, fara os) sare piper macinat 2 linguri ulei de
masline 20 g unt…Read more »
Retete de Craciun: Curcan la cuptor
24 December 2013
O
reteta de curcan la cuptor din: unt, salvie, pancetta, usturoi, ceapa
rosie, telina, pesmet, caise uscat, carne de porc tocata, coaja de
lamaie, nucsoara, ou, sare de mare, piper, rozmarin, curcan, morcovi,
portocala, faina si supa de pui. Ingrediente: 50 g unt frunzele de la un
fir de salvie proaspătă 12 felii subţiri de…Read more »
Retete de Craciun: Friptura de porc la tava
24 December 2013
O
reteta de friptura de porc la tava din: ceafa de porc, usturoi,
rozmarin, piper, sare, vin rosu sec, ulei de masline extravirgin si
supa. Ingrediente: 1,5 ceafa de porc 1 catel de usturoi 4 fire de
rozmarin 1 lingurita piper 2 lingurite sare 1 l vin rosu sec 2 linguri
ulei de masline extravirgin…Read more »
Retete de Craciun: Pulpa de porc in manta de sorici
24 December 2013
O
reteta de pulpa de porc in manta de sorici din: pulpa de porc, usturoi,
cimbru verde, sare grunjoasa, piper, vin alb, unt, ulei de masline si
sorici. Ingrediente: un kg pulpa de porc 4 catei de usturoi cimbru verde
sare grunjoasa piper negru macinat 300 ml vin alb dulce 50 g unt sarat
3-4…Read more »
Retete de Craciun: Cotlet in sos cu legume
24 December 2013
O
reteta de cotlet in sos cu legume din: cotlet de porc, sare, piper,
cimbru, usturoi, ulei de masline, fasole verde, ceapa rosie, morcovi,
rosii, otet balsamic, unt, zahar, zeama de lamaie si patrunjel.
Ingrediente: 800 g cotlet de porc sare piper cimbru usturoi 203 linguri
ulei de masline un kg fasole verde fideluta 1-2…Read more »
Retete de Craciun: Frigărui de purcel cu cartofi noi şi ardei gras crocant
24 December 2013
O
reteta de frigarui de purcel cu cartofi noi si ardei gras crocant din:
cartofi, sare, file de porc, ardei gras, ciuperci, rozmarin, piper si
ulei de masline. Ingrediente: 12 cartofi mici rosii noi sare 500 g file
de porc 1 ardei gras rosu 1 ardei gas galben 200 g ciuperci Champignon
12 fire de…Read more »
Reteta zilei: Chiftlelute de porc la cuptor cu sos picant
24 December 2013
Chiftlelute
de porc la cuptor cu sos picant din: carne tocata de porc, ceapa,
usturoi, menta, amidon, zahar, sos de peste, sos de soia, fulgi de ardei
rosu, limeta, apa. Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 1 ceapa,
tocata 1 catel de usturoi, tocat 2-3 linguri menta, tocata 2 linguri de
amidon 2…Read more »
Retete de Craciun: Coaste de porc cu legume
24 December 2013
O
reteta de coaste de porc cu legume din: coaste de porc, bere bruna,
ceapa, ardei gras, masline, usturoi, salata verde, zeama de lamaie, ulei
si sare. Coastele pot fi coapte şi în zeamă de varză sau în vin roşu
îndoit cu apă. Sunt şi mai gustoase dacă le cumperi puţin afumate.
Ingrediente: 1 kg…Read more »
Retete de Craciun: Cotlet cu ierburi
24 December 2013
O
reteta de cotlet cu ierburi din: cotlet de porc, alune, rozmarin,
coriandru, piper, usturoi, coaja de lamaie, unt, vin alb si sare.
Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fara os si fara grasime 100 g alune
crude 3-4 fire de rozmarin 1 lingurita de coriandru pisat 1/2 lingurita
cu piper negru macinat 4-5 catei…Read more »
Retete de Craciun: Friptura de porc cu miere si sos
24 December 2013
O
reteta de friptura de porc din: file de porc, miere, sos hoisin, sos de
soia, otet de vin si ulei de susan. Ingrediente: 2X500 g file de porc
pentru marinata: 4 linguri miere 200 ml sos hoisin 2 linguri sos de soia
4 linguri otet de vin 2 lingurite ulei de susan Mod…Read more »
Retete de Craciun: Rizoto cu carne de porc
24 December 2013
O
reteta de rizoto cu carne de porc din: pulpa de porc, otez, morcovi,
vin alb sec, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 1 cana cu
orez 1 morcov 1 pahar cu vin alb sec ulei sare Mod de preparare: Spală
carnea şi tai-o în cubuleţe. încinge ulei într-o cratiţă şi…Read more »
Retete de Craciun: File picant de porc
24 December 2013
O
reteta de file picant de porc din: chimen, fenicul, cuisoare, boia
dulce, suc si coaja de lamaie, cimbru, usturoi, ketchup, otet balsamic
si fileuri de porc. Ingrediente: 1 lingurita rasa seminte de chimen 1
lingurita rasa seminte de fenicul 2 cuisoare 1 lingurita rasa boia dulce
sucul si coaja rasa de la o portocala…Read more »
Retete de Craciun: Cotlete de porc cu afumatura
24 December 2013
Cotlete
de porc si afumatura din: paine, varza, bacon, carnati, cotlete de
porc, supa de pui, ceapa, morcovi, usturoi, vin alb sec, foi de dafin,
ardei capia, seminte de chimen, boabe de ienupar, sare si piper.
Ingrediente: 500 g paine veche 1,5 kg varza noua 200 g bacon afumat 400 g
carnati afumati 4 cotlete…Read more »
Retete de Craciun: Sarmale cu varza murata
24 December 2013
Sarmale
cu varza murata din: carne de porc, varza, radacina de patrunjel,
rosii, ardei, ulei vegetal, ceapa, orez, smantana, sare, piper, foi de
dafin, verdeata. Ingrediente: 500 g de carne de porc 1 căpăţină de varză
1 rădăcină de pătrunjel 1-2 roşii 3-4 ardei dulci 3 linguri de ulei
vegetal 2 cepe 2-3 linguri de…Read more »
Retete de Craciun: Burta de porc cu legume
24 December 2013
Burta
de porc cu legume din: burta de porc, praz, morcovi, cimbru, rozmarin,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g burta de porc 2 bucati praz
3 bucati morcovi 3 linguri cimbru 3 bucati ramurele rozmarin 1 ceasca
ulei sare piper Mod de preparare: Prazul si morcovul se curaţa si se
taie rondele care se asaza pe fundul unei tavi de…Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu banane si mar
24 December 2013
Prajitura
cu banane si mar din: faina, zahar, praf de copt, sare, scortisoara,
nucsoara, ienibahar, unt, banane, esenta de vanilie, ou, lapte batut,
zahar brun, mar. Ingrediente: 1 cana de faina 1/4 cana de zahar 2
lingurite praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingurita scortisoara
macinata 1/4 lingurita nucsoara 1/4…Read more »
Retete de Craciun: Cotlete cu legume la gratar
24 December 2013
O
reteta de cotlete cu legume la gratar din: cotlete de porc, cartofi,
vanata, ciuperci, rosii cherry, ulei, cimbru, boia de ardei dulce, pudra
de usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 4
cartofi 1 vanata 300 g ciuperci 400 g rosii cherry 50 ml ulei 1 lingura
cimbru uscat maruntit 1…Read more »
Retete de Craciun: Piept de porc picant cu nectarine
24 December 2013
O
reteta de piept de porc picant cu nectarine din: piept de porc,
nectarine, boia, cimbru, pudra de usturoi, ulei de floarea soarelui,
salata verde, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, sare si
piper. Ingrediente: 800 g piept de porc 4 nectarine mari 1 lingura boia
de ardei dulce 1 lingurita rasa boia de…Read more »
Deserturi pentru Craciun si Revelion
24 December 2013
Deserturi
pentru Craciun si Revelion: Reteta zilei: Prajiturele picante cu
fulgi de ciocolata Prajiturele picante cu fulgi de ciocolata din: unt,
ciocolata neagra, zahar brun, zahar, esenta de vanilie, oua, faina,
cacao, scortisoara, chili, bicarbonat de sodiu, sare, piper cayenne,
fulgi de ciocolata. 240gr unt 240gr ciocolata neagra, maruntita 1 cana
de zahar brun…Read more »
Retete pentru Craciun si Revelion (2013)
24 December 2013
Retete
pentru Craciun si Revelion: Reteta zilei: Crochete de ton Crochete de
ton din: ton, mustar dijon, praz, oua, suc de lamaie, sare, piper,
pesmet, ulei de masline, iaurt, marar. Ingrediente : 500gr ton,
maruntit 2 lingurite mustar Dijon 2 fire praz, tocat 2 oua, batute 1
lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita de…Read more »
Retete pentru Craciun si Revelion
24 December 2013
Retete
pentru Craciun si Revelion: Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita
Sarmale cu carne de vita din: unt, ulei de masline, ceapa, morcov, carne
de vita, orez, ienibahar, sare, piper, patrunjel, varza, usturoi, suc
de lamaie, supa de pui, sos de rosii, smantana. Ingrediente: 2 linguri
unt sau ulei de măsline 1…Read more »
Retete pentru Craciun si Revelion
24 December 2013
Retete
pentru Craciun si Revelion: Friptura de vita cu legume calite O reteta
savuroasa si gustoasa de Friptura de vita cu legume calite din: muschi
de vita, morcovi, varza, lamaie, sos worcestershire, ulei, sos de soia,
boabe de soia si taitei cu ou. Ingrediente: 350 g muschi de vita, fara
grasime si taiat fasii de…Read more »
Retete de Craciun: Porc crocant
24 December 2013
O
reteta de porc crocant in cupe de salata din: lemongrass, ulei, zaha
brun, ceapa rosie, coriandru, salata verde, usturoi, ardei iute, suc de
limes si sos de peste. Ingrediente: 4 tije de lemongrass, curatate de
frunzele exterioare tari ulei vegetal 400 g carne tocata de porc 1
lingura zaha brun sau zahar de palmier…Read more »
Retete de Craciun: Pulpa de porc la tava cu usturoi si ciuperci
24 December 2013
Pulpa
de porc la tava cu usturoi si ciuperci din: pulpa de porc, usturoi,
rozmarin, unt, ciuperci, bere neagra, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
pulpă de porc 1 căpăţână de usturoi 2-3 crengute rozmarin 100 g unt
200 g ciuperci conservate 1 cutie de bere neagră sare şi piper Mod de
preparare: Carnea se împaneaza pe ambele parţi cu usturoi,…Read more »
Retete de Craciun: Muschiulet de porc in aluat
24 December 2013
Muschiulet
de porc in aluat din: muschi de porc, ulei, faina, drojdie, sare, bere
blonda, miere, cimbru, unt. Ingrediente: 1 muşchi subţire de porc 50 ml
ulei pentru aluat: 450 g făină 1 plic drojdie uscată 1 lingurita sare
330 ml bere blondă 1 lingura miere 2 lingurite cimbru uscat pentru tavă
25 g unt Mod de preparare: Pentru aluat, se amesteca faina,…Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic
23 December 2013
Prajiturele
cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic din: unt, zahar, zahar
brun, ou, esenta de vanilie, faina, bicarbonat de sodiu, fulgi de
ciocolata alba, fistic, afine uscate. Ingrediente: ½ ceasca de unt ½
cana de zahar brun ½ cana de zahar 1 ou 1 lingurita esenta de vanilie 1 ½
cani faina…Read more »
Retete de Craciun: Cotlete de porc cu mustar si cartofi
23 December 2013
O
reteta de cotlete de porc cu mustar si cartofi din: cartofi, ulei de
masline, seminte de fenicul, paprika afumata, fasole verde, otet de vin
alb, salota, zahar, mustar dijon, fenicul si cotlete de porc.
Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, taiati in felii subtiri, stersi cu
prosoape de hartie 2 linguri ulei de masline, plus…Read more »
Retete de Craciun: Cotlete de porc la cuptor
23 December 2013
O
reteta de cotlete de porc la cuptor din: ulei de masline, usturoi,
cimbru, otet balsamic, cotlete de porc si rosii. Ingrediente: 30 ml ulei
de masline 2 capatani de usturoi 10 g cimbru proaspat (5 g uscat) 80 ml
otet balsamic 4-6 cotlete de porc, taiate 8 rosii injumatatite Mod de
preparare: Amestecati…Read more »
Retete de Craciun: Pulpa de porc cu legume
23 December 2013
O
reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, ciuperci,
usturoi, rosii, ardei, sare grunjoasa, piper, vin alb, ulei de masline,
cimbru si patrunjel. Ingrediente: un kg pulpa de porc 500 g ciuperci 6
catei de usturoi 4 rosii 3-4 ardei (rosu si verde) sare grunjoasa piper
negru macinat 100 ml vin…Read more »
Retete de Craciun: Cotlet de porc şi cartofi pai
23 December 2013
O
reteta de cotlete de porc si cartofi pai din: cotlete de porc, ketchup,
usturoi, cimbru, fulgi de migdale, cinci condimente chinezesti, cartofi
pai si ulei vegetal. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fara os 3 linguri
ketchup 1 catel de usturoi, zdrobit 1/2 lingurita de cimbru uscat 1
mana fulgid e migdale, rumeniti in…Read more »
Retete de Craciun: Fleica de porc cu miere, ceapa si mere
23 December 2013
O
reteta de fleica de porc cu miere, ceapa si miere, din: piept de porc,
ulei de floarea soarelui, ceapa, mere, salvie si miere. Ingrediente: 1,2
kg fleica din piept de porc 40 ml ulei floarea-soarelui 3 cepe, taiate
in bucati 4 mere verzi, decojite si feliate 40 g salvie tocata 50 ml
miere …Read more »
Retete de Craciun: Friptură inăbuşită
23 December 2013
O
reteta de friptura inabusita din: pulpa de porc, slanina afumata,
ceapa, vin, zeama de varza, untura, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1
kg pulpă de porc 200 g slănină afumată 1 ceapă 250 ml vin roşu 1 pahar
cu zeama de varză 100 g untură sare piper chimen Mod de preparare:
Spală bine…Read more »
Retete de Craciun: Cotlete de porc cu usturoi
23 December 2013
O
reteta de cotlete de porc cu usturoi din: cotlete de porc, usturoi,
oregano, chimen, piper, scortisoara, otet de vin rosu, suc de portocale,
miere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc
cu oase (groase de circa 2 cm) 4 catei de usturoi 1 lingurita oregano
uscat 1 lingurita chimen 1/2…Read more »
Retete de Craciun: Porc dulce-acrisor
23 December 2013
O
reteta de porc dulce acriosr din: file de porc, ou, zahar, sare, ceapa,
ardei grasi, sos worcester, vin, sos de soia, ketchup, ananas, amidon
si ulei. Ingrediente: 400 g file de porc 1 ou 4 linguri zahar sare 1
ceapa mare cate 2 ardei grasi rosii si galbeni 1 lingura sos Worcester 1
lingura…Read more »
Retete de Craciun: Coaste de porc
23 December 2013
Coaste
de porc din: coaste, apa, otet de mere, zahar brun, piper, ceapa,
mustar de dijon, zeama de lamaie si sos worcester. Ingrediente: 2
coaste/persoana 2 cani de apa 1/2 cana otet de mere 5 linguri zahar brun
5 linguri zahar 1/2 lingura piper proaspat macinat 1/2 lingura ceapa
tocata 1 cana mustar de Dijon…Read more »
Reteta zilei: Cotlete delicioase de porc la gratar
23 December 2013
Cotlete
delicioase de porc la gratar din: cotlete de porc, sos, lamaie,
condimente. Ingrediente: 3 cotlete de porc 3-4 linguri sos pentru
marinata, dupa preferinta 1/2 de lamaie Condimente, dupa preferinta
Mod de preparare: Spalati carnea de porc, adaugati suc de lamaie,
amestecati, apoi clatiti din nou cu apa rece. Uscati carnea…Read more »
Retete de Craciun: Coaste de porc cu sos iute
23 December 2013
Pune
1 kg de coaste de porc în apă, cât să le acopere, pune-le pe foc şi
lasă-le să dea în clocot, apoi lasă-le să fiarbă la foc mocnit, 15
minute. Scoate-le, scurge-le bine de apă şi unge-le cu puţin sos
Worcester. Frige-le pe grătar câte 3-4 minute pe fiecare parte, până
devin crocante. Intr-o…Read more »
Retete de Craciun: Rulada de carne
23 December 2013
O
reteta de rulada de carne din: carne de porc, ciuperci, ceapa, ardei
capia, sare, piper, unt, oua si marar. Ingrediente: 800 g carne de porc
400 g ciuperci 3 cepe 2-3 ardei capia sare piper 100 g unt 4 oua marar
Mod de preparare: Se curăţă şi se spală ceapa. Se toacă mărunt…Read more »
Retete de Craciun: Pulpă de porc cu sos de roşii şi ciuperci
23 December 2013
O
reteta de pulpa de porc cu sos de rosii si ciuperci din: pulpa de
porc, lamai, rosii, ciuperci, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
Ingrediente: 600 g pulpa de porc 2 lamai 400 g rosii cherry 340 g
ciuperci taiate 50 ml ulei floarea soarelui sare piper Mod de
preparare: Pulpa de…Read more »
Retete de Craciun: Cotlet de porc cu sos
23 December 2013
Cotlet
de porc cu sos din: cotlet de porc, piper, coacaze rosii, zahar brun,
otet balsamic, worchester, coniac. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără
os piper 5 arome sos: 300 g coacăze roşii 2 linguri zahăr brun
2 linguri oţet balsamic 2 linguri Worchester 50 ml coniac Mod de
preparare: Se asezoneaza bucata de cotlet cu piper 5 arome din…Read more »
Retete de Craciun: Pulpă de porc în manta de dovlecei
23 December 2013
O
reteta de pulpa de porc in manta de dovlecei din: pulpa de porc, unt,
coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cascaval, usturoi,
dovlecei, vin si unt. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 100 g unt 50 ml
coniac natural 2-3 linguri ulei de masline sare grunjoasa piper negru
macinat 50 g cascaval 3-4…Read more »
Retete de Craciun: File de porc
23 December 2013
O
reteta de file de porc din: ardei gras, ceapa, file de porc, sare,
piper, ulei de masline, vin rosu, ciuperci, unt, faina, cimbru si foaie
de dafin. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 cepe 600 g
file de porc sare piper 2 linguri ulei de masline 35 cl vin rosu…Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc umplut
23 December 2013
Cotlet
de porc umplut din: cotlet de porc, ulei de masline, ceapa rosie,
fenicul, usturoi, carnati, patrunjel, cimbru, cirese uscate, paine
veche, sare, piper, supa de pui, sirop de artar, boabe de mustar.
Ingrediente: 2 kg cotlet de porc 2 linguri ulei de masline 1 ceasca
ceapa rosie, tocata 1 ceasca fenicul, tocat 4…Read more »
Retete de Craciun: Costite de porc
23 December 2013
Costite
de porc din: costite de porc, ceapa, cuisoare, enibahar, otet, ulei,
nucsoara, foi de dafin, boia de ardei iute, vin alb, sare si piper.
Ingrediente: 12 costite de porc 1 ceapa 4 cuisoare 4 boabe enibahar 1
lingura otet 3 linguri ulei 1 lingurita rasa nucsoara macinat 3-4 foi de
dafin 3 catei de…Read more »
Retete de Craciun: Cotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry
23 December 2013
Minicotlete
în crustă de muştar cu miere si rosii cherry din: cotlete de porc,
mustar cu boabe, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si spanac.
Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os 3 linguri mustar cu boabe 4
linguri ulei de masline sare piper 400 g rosii cherry 200 g spanac
proaspat Mod de…Read more »
Retete de Craciun: Ceafa de porc si cartofi copti
23 December 2013
O
reteta de ceafa de porc si cartofi din: ceapa de porc, cartofi, vin,
ulei de masline, otet aromatic, usturoi, foi de dafin, piper, sare
grunjoasa, zahar, unt si rozmarin. Ingrediente: un kg ceafa de porc 8-10
cartofi pentru marinata: 200 ml vin alb 3 linguri ulei de masline 2
linguri otet aromatic 4-5 catei…Read more »
Retete de Craciun: File de porc cu fasole şi roşii
23 December 2013
O
reteta de file de porc cu fasole si rosii din: fasole verde, sare, file
de porc, ulei, piper, ceapa, rosii cherry, gorgonzola, lapte, sos
hollandaise, unt si branza gouda. Ingrediente: 600 g fasole verde sare
600 g file de porc 2 linguri ulei piper 2 cepe 250 g rosii cherry 100 g
gorgonzola 150…Read more »
Retete de Craciun: Gratar de porc
23 December 2013
O
reteta de gratar de porc din: cartofi, ciuperci, sare, piper, ulei,
ceafa de porc, unt si foaie de dafin. Ingrediente: 8 cartofi mici 8
ciuperci de dimensiuni medii sare piper 1 lingura ulei 4 bucati ceafa de
porc 30 g unt 1 foaie de dafin Mod de preparare: Spălaţi cartofii,
fierbeţi-i cca 20…Read more »
Retete de Craciun: Cotlete de porc cu ciuperci
23 December 2013
O
reteta de cotlet de porc cu ciuperci din: ciuperci, cotlet de porc,
sparanghel, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei de masline, sare,
piper, cimbru, coniac si unt. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 bucati
cotlet de porc 500 g sparanghel zeama de la o lamaie 2-3 linguri otet
balsamic 3-4 catei de usturoi 2-3 linguri…Read more »
Retete de Craciun: Cotlet de porc in sos dulce acrisor
23 December 2013
O
reteta de cotlet de porc in sos dulce acrisor din: cotlet de porc, sare
de mare grunjoasa, piper, cimbru, cartofi, nectarine, unt, zahar brun,
ulei de floarea soarelui, vin si costita afumata. Ingrediente: un cotlet
de porc sare de mare grunjoasa piper negru si alb boabe si macinat
cimbru verde pentru garnitura: 5-6 cartofi…Read more »
Retete de Craciun: Friptura de porc cu orez
23 December 2013
O
reteta de friptura de porc cu orez din: pulpa de porc, sare, piper,
boia, vin, cimbru, ceapa, ciuperci, unt, orez, ulei de masline, ardei
capia si ceapa verde. Ingrediente: 800 g pulpa de porc sare piper boia
iute si dulce 50 ml vin demi-dulce un praf de cimbru 2 cepe 300 g
ciuperci 75…Read more »
Reteta zilei: Supa de fasole cu paste si spanac
23 December 2013
Supa
de fasole cu paste si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
rosie, supa de legume, penne, fasole, spanac, sare, piper. 2 lingurite
ulei de masline 1/2 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1 rosie,
tocata 4 cesti supa de legume 3/4 ceasca penne 1 cutie fasole 4-5 cani
spanac, maruntit sare…Read more »
Retete de Craciun: Ciuperci cu carne trase în miere
23 December 2013
O
reteta de ciuperci cu carne trase in miere din: muschi de porc sau
piept de pui, mustar, miere, sare, unt, ciuperci, cartofi si cimbru.
Ingrediente: 2 felii de mușchi de porc sau de piept de pui (180 g
fiecare) 1 lingură muștar sare 1 lingură miere 2 linguri unt 250 g
ciuperci Champignon curățate…Read more »
Retete de Craciun: File de porc cu castraveti
23 December 2013
O
reteta de file de porc cu castraveti din: file de porc,c astraveti,
ceapa, ulei, sos de soia, usturoi, ardei iute, ghimbir si susan.
Ingrediente: 500 g file de porc 250 g castraveti 2 cepe 2 linguri ulei 3
linguri sos de soia 1 catel de usturoi 1 ardei iute mic 30 g ghimbir,
susan…Read more »
Retete de Craciun: Friptură de porc şi salată de mere cu ardei
23 December 2013
O
reteta de friptura de porc si salata de mere cu ardei din: spata de
porc, unt, zahar brun, mustar cu boabe, ceapa, mere, ardei grasi, frunze
de dafin, otet de cidru, ulei de masline, si zahar brun. Ingrediente:
2-2,5 kg spata de porc sau piept de porc, rulat si legat cu ata
alimentara 50…Read more »
Retete de Craciun: Coaste de porc picante
23 December 2013
Coaste
de porc picante din: coaste de porc, piper, ulei, ceapa, apa, pasta de
tomate, otet, miere, sare, usturoi, boia iute, condimente. Ingrediente:
1 kg coaste de porc 1 lingura piper negru 1 lingura piper rosu 3 linguri
ulei 1 bucata ceapa mica 200 ml apa 2 linguri pasta de tomate 50 ml
oţet 2 linguri miere 1 lingurita sare 2 lingurite praf de usturoi
2 lingurite…Read more »
Retete de Craciun: Ciorba cu carne de porc
23 December 2013
O
reteta de ciorba de carne din: piept de porc, morcovi, cartofi, telina,
pastarnac, patrunjel, ceapa, ardei gras, tarhon, patrunjel, lamaie,
ulei si sare. Ingrediente: 500 g piept de porc 2 morcovi mari 2 cartofi 1
telina 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 1 ardei gras
tarhon patrunjel lamaie ulei sare …Read more »
Retete de Craciun: Porc cu ardei in sos de bere
23 December 2013
Porc
cu ardei in sos de bere din: pulpa de porc, ardei grasi, ardei capia,
ceapa, ulei, bere neagra, boia de ardei iute, amidon, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 2 ardei grasi verzi 2 ardei
capia 1 ceapa mare 100 ml ulei 400 ml bere neagra 1 lingurita rasa boia
de…Read more »
Fripturi pentru masa de Craciun
22 December 2013
Fripturi
pentru Craciun: Fripturică de porc cu piper şi unt de arahide O
reteta de fripturica de porc cu piper si unt de arahide din: Spata de
porc, salata creata, piper, usturoi, unt de arahide si sare.
Ingrediente: 500 g spată de porc 1 salată creaţă 1 linguriţă rasă piper
râşnit (amestec de piper…Read more »
Retete gustoase de curcan pentru Craciun
22 December 2013
Curcan
pentru Craciun: Ruladă de curcan cu brânză Ruladă de curcan cu brânză
din: piept de curcan, branza de vaci, ceapa, sunca, patrunjel, oua,
sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 250 g branza de vaci 1 ceapa
4 felii de sunca 2 oua 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de
preparare: Taie…Read more »
Retete delicioase de curcan pentru Craciun
22 December 2013
Curcan
pentru Craciun: Pastramă din piept de curcan Pastramă din piept de
curcan din: piept de curcan, apa, zahar, sare grunjoasa, boabe de
ienupar, piper, usturoi, cimbru, cuisoare si frunze de dafin.
Ingrediente: 1 piept de curcan (minimum 1,2kg) 250ml apă 50g zahăr 50g
sare grunjoasă 1 lingură boabe de ienupăr 1 lingură piper negru măcinat…Read more »
Retete de curcan pentru Craciun
22 December 2013
Curcan
pentru Craciun: Rulada de curcan cu chorizo si branza Rulada de curcan
cu chorizo si branza din: piept de curcan, sunca serrano, jeleu de
gutui, ulei de masline, ceapa, usturoi, chorizo, pasta de rosii, orez,
sherry, sofran, ardei rosu copt, branza manchego. Ingrediente: 2 fileuri
din piept de curcan (1,3 kg in total) 12…Read more »
Retete de friptura de porc pentru Craciun
22 December 2013
Friptura
de porc: Friptură de porc cu garnitură de ţelină Friptură de porc cu
garnitură de ţelină din: muschi de porc, usturoi, seminte de fenicul,
oregano, maghiran, ulei de masline, suc de lamaie, sunca impanata,
ceapa, radacina de telina, vin rosu. Ingrediente: 900 g muschi de porc 6
catei de usturoi 1 lingurita seminte de…Read more »
Retete delicioase de Sarmale pentru Craciun
22 December 2013
Retete
de Sarmale: Sarmalute in foi de vita cu menta O reteta delicioasa de
sarmalute in foid e vita cu menta din: foi de vita, ceapa, orez, ulei de
masline, menta, marar, lamai, sare si piper. Ingrediente: 34 foi de
vita 2 cepe 250 g orez bob rotund 100 ml ulei de masline 15 g…Read more »
Retete delicioase pentru Craciun de Sarmale
22 December 2013
Retete
de Sarmale: Sarmale de porc moldovenesti Ingreniente: 2 verze acre
1/2 l suc de rosii 3 linguri orez 1 1/2 kg carne 3 cepe marisare piper
pisat si piper boabe 300 g slanina afumata 3-4 carnaciori 1 foaie de
dafin 1 crenguta cimbru ulei sau untura Mod de preparare: Varza se spala
bine…Read more »
Retete de sarmale pentru Craciun
22 December 2013
Retete
de Sarmale: Sarmale bucovinene O reteta delicioasa de sarmale
bucovinene din: carne tocata, jumari, orez, pasta de tomate, ceapa,
ardei gras, cimbru, boia de ardei, foi de vita, varza murata, sare si
piper. Ingrediente: 1,2 kg carne tocata (amestec porc si vita) 250 g
jumari 250 g orez 250 pasta de tomate 2 cepe…Read more »
Retete de Craciun: Sarmale
22 December 2013
Retete
de Sarmale: Sarmale cu afumatura in varza acra Sarmale cu afumatura
in varza acra din: carne de porc, slanina afumata, orez, ceapa, untura,
morcovi, suc de rosii, boia, sare, piper, varza murata, costita afumata
si carnat afumat. Ingrediente: 1/2 carne de porc tocata 200 g slanina
afumata, taiata marunt 1/4 kg orez 4…Read more »
Deserturi gustoase pentru Craciun
22 December 2013
Deserturi
pentru Craciun: Reteta zilei: Tort delicios cu crema de ciocolata Tort
delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt nesarat, lapte,
oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de vanilie, esenta de
migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop, smantana. Ingrediente
blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2 cani de zahar…Read more »
Retete de sarmale pentru Sarbatori
22 December 2013
Retete
de sarmale pentru Sarbatori: Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita
Sarmale cu carne de vita din: unt, ulei de masline, ceapa, morcov, carne
de vita, orez, ienibahar, sare, piper, patrunjel, varza, usturoi, suc
de lamaie, supa de pui, sos de rosii, smantana. Ingrediente: 2 linguri
unt sau ulei de măsline 1 ceapa,…Read more »
Deserturi pentru Craciun
22 December 2013
Deserturi
pentru Craciun: Reteta zilei: Prajituri cu alune si nutella Prajituri
cu alune si nutella din: galbenus de ou, zahar vanilat, unt, sare,
alune, faina, nutella. Ingrediente: 1 galbenus de ou 1/3 cana zahar
vanilat 100 gr de unt, cuburi un varf de cutit de sare 1/2 ceasca alune,
maruntite 3/4 cana faina 1…Read more »
3 deserturi pentru Craciun
22 December 2013
Deserturi
pentru Craciun: Reteta zilei: Prajiturele cu nuci si afine Prajiturele
cu nuci si afine din: nuci, ulei de nuca de cocos, zahar brun, nectar
agave, esenta de migdale, ou, faina, bicarbonat de sodiu, sare,
nucsoara, afine. Ingrediente: 2/3 cana nuci 1 lingura de ulei de nuca
de cocos 1/2 ceasca de zahar brun…Read more »
Reteta zilei: Prajiturele picante cu fulgi de ciocolata
22 December 2013
Prajiturele
picante cu fulgi de ciocolata din: unt, ciocolata neagra, zahar brun,
zahar, esenta de vanilie, oua, faina, cacao, scortisoara, chili,
bicarbonat de sodiu, sare, piper cayenne, fulgi de ciocolata. 240gr unt
240gr ciocolata neagra, maruntita 1 cana de zahar brun 1/4 ceasca de
zahar 2 lingurite de esenta vanilie 2 oua 3/4 cana de…Read more »
Retete de Craciun: Muşchi cu prune
22 December 2013
Muşchi
cu prune din: muschi de porc, gem de prune, prune, vin, sare, piper,
cimbru si ulei. Ingrediente: 800 g muschi de porc 150 g gem de prune 100
g prune 100 ml vin alb sec sare piper cimbru ulei Mod de preparare:
Spală muşchiul de porc, şterge-l cu un şervet absorbant şi
condimentează-l cu…Read more »
Retete de Craciun: Porc cu ghimbir şi tăitei de orez
22 December 2013
Porc
cu ghimbir şi tăitei de orez din: ceafa de porc, ghimbir, taitei de
orez, morcov, ceapa, ardei gras, telina, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 100 g ghimbir 300 g taitei de
orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 1 telina mica 50 ml ulei sare piper
Mod…Read more »
Retete de Craciun: Ruladă în sos de vin
22 December 2013
O
reteta de Ruladă în sos de vin din: muschi de porc, ceapa, unt, ou,
cascaval, smantana, vin, ulei, nucsoara, sare, piper si spanac.
Ingrediente: 1 kg muschi de porc 2 cepe 70 g unt 1 ou 150 g cascaval 150
g smântâna 1 cescuta cu vin ulei nucsoara sare piper 500 g spanac (În…Read more »
Retete de Craciun: Ceafa de porc cu ciuperci
22 December 2013
Ceafa
de porc cu ciuperci din: ceafa de porc, ardei capia, ardei iute, sare,
piper, ceapa rosie, ulei de masline, unt, coniac, ciuperci, rozmarin si
cimbru. Ingrediente: 2 bucati ceafa de porc 1 ardei capia un ardei iute
rosu sare piper o ceapa mare rosie 2-3 lingurite ulei de masline 50 g
unt 2-3 lingurite coniac…Read more »