Retete de Sarbatoare:
Dieta Beverly Hills
7 January 2014
Creat
de nutritionistul american Judy Mazel, acest program de slabit dureaza
35 de zile si are la baza principiul conform caruia enzimele din corp
sunt afectate atunci cand combinam proteine si carbohidrati la o masa,
conducand la o crestere in greutate. Astfel, felurile de alimente se
consuma separat, lasand pauze ca ele sa fie digerate…Read more »
Simple si gustoase
7 January 2014
Salate:
Reteta zilei: Salata de quinoa cu fructe si dressing de coriandru
Salata de quinoa cu fructe si dressing de coriandru din: quinoa, apa,
sare, portocale, grapefruit, avocado, rodie, coriandru. Ingrediente: 1
ceasca quinoa 2 cani de apa 1 lingurita sare 2 portocale , curatate 1
grapefruit , curatat 2 avocado 1 ½ cani…Read more »
Reteta zilei: Banane prajite
7 January 2014
Banane
prajite din: banane, ulei, faina, ou, fulgi de nuca de cocos, zahar,
bicarbonat de sodiu, sare, apa. Ingrediente: 4 banane ulei pentru
prajit 1 cana faina 1 ou 2 linguri fulgi de nuca de cocos 2 linguri de
zahar 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu sare 1/4 cana de apa Mod de
preparare: Intr-un…Read more »
Pulpă de porc cu ţelină
7 January 2014
O
reteta simpla si gustoasa de Pulpă de porc cu ţelină din: pulpa de
porc, telina, foi de dafin, ienibahar, chimen, patrunjel, boabe de
piper, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 600 g
telina 2 foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar 1 lingurita chimen macinat 1
legatura patrunjel 1 lingura…Read more »
Salată de sfeclă roşie cu cartofi
7 January 2014
O
reteta savuroasa de Salată de sfeclă roşie cu cartofi din: sfecla
rosie, cartofi, patrunjel, coriandru, ulei de masline, otet balsamic,
sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle rosii 3 cartofi 1 legatura
patrunjel 1 lingurita rasa coriandru macinat 50 ml ulei de masline otet
balsamic dupa gust sare piper Mod de preparare: Spălaţi sfeclele,…Read more »
Porumb cu linte şi costiţă
7 January 2014
Porumb
cu linte şi costiţă din: linte, boabe de porumb, costita, ulei, supa de
legume, otet de mere, sare, piper, boia de ardei iute si patrunjel.
Ingrediente: 100 g linte de preferință roșie 200 g boabe de porumb din
conservă 300 g praz 100 g costiță sau slănină afumată 2 linguri ulei 500
ml supă de…Read more »
Chiftele cu patrunjel in sos de rosii
7 January 2014
O
reteta savuroasa de Chiftele cu patrunjel in sos de rosii din:
patrunjel, carne tocata, franzela, rosii in bulion, pasta de tomate,
boia de ardei dulce, ceapa, foi de dafin, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 500 g radacina de patrunjel 500 g carne tocata (amestec
vita, porc) 3-4 felii de franzela 800 g rosii in…Read more »
Paste cu carne de vită inăbuşită
7 January 2014
O
reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, ciuperci, fasole verde,
vin, supa de carne, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 pungă cu paste tip
penne 500 g carne vită 1 cutie cu ciuperci 1 cutie cu fasole verde
păstăi 100 ml vin 250 ml supă de carne 100 ml ulei piper sare Mod…Read more »
Rasol de vitel cu morcovi
7 January 2014
Rasol
de vitel cu morcovi din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina,
patrunjel, marar, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii groase rasol de vitel (circa 250 g/buc) 600 g
morcovi 1 ceapa 1 telina mica 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 4-5
fire de cimbru verde 2-3 catei de usturoi 50…Read more »
Porc cu pere si pastarnac
7 January 2014
O
reteta savuroasa de Porc cu pere si pastarnac din: muschi de porc, ulei
de masline, vin, pere, morcovi, pastarnac, patrunjel, unt, frunze de
salvie, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc,
bucata intreaga 5 linguri ulei de masline 250 ml vin alb 3 pere 3
morcovi 2 radacini de pastarnac 2…Read more »
Spaghete cu perisoare
7 January 2014
O
reteta savuroasa de Spaghete cu perisoare din: spaghete, sare, ulei,
pulpa de porc, ceapa rosie, ou, cimbru, busuioc, piper, unt, rosii si
zahar. Ingrediente: un pachet spaghete sare ulei 400 g pulpa de porc
tocata 2 cepe rosii un ou cimbru busuioc verde si uscat piper 50 g unt
400 g rosii o lingurita…Read more »
Baghete cu crema de branza de vaci
7 January 2014
O
reteta delicioasa de Baghete cu crema de branza de vaci din: branza de
vaci, masline, castraveti, rosii, faina, drojdie, lapte, ulei de
masline, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g brânză de vaci 200 g
măsline 3 castraveţi verzi 3 roşii 325 g făină 15 g drojdie 125 ml lapte
50 ml de ulei…Read more »
Placinta gustoasa cu mere si scortisoara
7 January 2014
O
reteta delicioasa de placinta cu: mere, faina, ulei, sare, unt, zahar,
scortisoara. Ingrediente: 500 g făină ulei sare 1 kg mere 50 g unt 50 g
zahăr scortisoară Mod de preparare: Cerne făina. Pune în mijloc un
praf de sare, trei linguri cu ulei şi o ceşcuţă de apă. Amestecă întâi
cu…Read more »
Reteta zilei: Salata de quinoa cu fructe si dressing de coriandru
7 January 2014
Salata
de quinoa cu fructe si dressing de coriandru din: quinoa, apa, sare,
portocale, grapefruit, avocado, rodie, coriandru. Ingrediente: 1
ceasca quinoa 2 cani de apa 1 lingurita sare 2 portocale , curatate 1
grapefruit , curatat 2 avocado 1 ½ cani rodie Ingrediente dressing de
coriandru: ½ ceasca coriandru proaspat 1 portocala, curatata…Read more »
Retete usoare: Salată de creveţi si roşii
7 January 2014
O
reteta delicioasa de salata cu: creveti, rosii cherry, salata verde,
maghiran, avocado, patrunjel. Ingrediente: 10 roşii cherry 24 creveţi 8
frunze de salată cîteva frunzuliţe de maghiran un avocado două linguriţe
de pătrunjel tocat Mod de preparare: Fierbe creveţii în apă clocotită
timp de trei minute, după care clăteşte-i în apă rece. După…Read more »
Retete de Sarbatoare: Medalion de porc cu sos de mustar
7 January 2014
O
reteta gustoasa de medalion de porc din: cotlete de porc, mustar,
lapte, unt, ou, piper, sare. Ingrediente: 1 kg cotlete de porc fără os
100 mi muştar 50 mi lapte 50 g unt 1 ou piper sare Mod de preparare: Se
asezonează carnea cu sare şi piper şi se frige pe grătarul bine încins,…Read more »
Retete usoare: Paste cu ton si scortisoara
7 January 2014
O
reteta de paste cu ton si scortisoara din: ulei de masline, ceapa
rosie, ardei iute, scortisoara, busuioc, rosii, ton in ulei, sare de
mare, piper, paste, zeama si coaja de lamaie si parmezan. Ingrediente:
ulei de măsline o ceapă roşie, curăţată şi tocată mărunt 1-2 ardei iuţi
roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi…Read more »
Retete de Sarbatoare: Salată de varză roşie cu ananas
7 January 2014
O
reteta de salata de varza rosie cu ananas proaspat din: suc de ananas,
miere, otet de mere, ulei de nuca, coaja de lamaie, sare, piper, varza
rosie, ananas, miez de nuca si frunze de melisa. Ingrediente: 1/4 l suc
de ananas neindulcit 2 lingurite miere lichida 6 lingurite otet de mere 8
lingurite ulei…Read more »
Retete de Sarbatoare: Cotlete de porc, marinate
7 January 2014
O
reteta delicioasa de cotlete de porc, marinate din: cotlete de porc,
ceapa rosie, ridichi, patrunjel, ardei iute, oregano, cimbru, seminte de
fenicul, usturoi, sare de mare, suc de portocala, suc de lime si zahar
brun. Ingrediente: 6 cotlete groase de porc 1 ceapă roşie mare, tocată
mărunt 150g de ridichi, tăiate în felii subţiri…Read more »
Retete de Sarbatoare: Tartar de somon
7 January 2014
O
reteta de tartar de somon din: file de somon, sare, piper, ulei de
masline, lamaie, ceapa verde, smantana, ceapa rosie si spanac.
Ingrediente: 200 g file de somon fara piele sare piper 1 lingura ulei de
masline 1 lamaie 1 legatura ceapa verde 200 g smantana 1 ceapa rosie 1
mana spanac proaspat …Read more »
Reteta zilei: Mancarica de varza cu carne de pui si aroma de curry
7 January 2014
Mancarica
de varza cu carne de pui si aroma de curry din: varza, ceapa, usturoi,
sare, praf de curry, ulei, ardei iute, piper negru, rosii cherry, carne
de pui. Ingrediente: 1 varza, tocata 1 ceapa, tocata 4 catei de
usturoi, tocat 3/4 lingurita de sare 2 linguri de pudra de curry 2
linguri de…Read more »
Retete usoare: Salată de broccoli cu migdale
7 January 2014
O
reteta de salata de broccoli cu migdale din: broccoli, sare, ciuperci,
zeama de lamaie, masline, galbenusuri, mustar dijon, boia de ardei,
zahar, piper, ulei din samburi de struguri, otet din vin alb, smantana,
lapte, unt si betisoare de migdale. Ingrediente: 1,2 kg broccoli sare
300 g ciuperci zeama de la 1 lamaie 100 g…Read more »
Retete de Sarbatoare: Muschi de porc legat
7 January 2014
O
reteta simpla si delicioasa de muschi de porc legat din: file de porc,
ulei, suc de lamaie, suc de portocale, vin alb, cimbru, maghiran,
salvie, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata file de porc 4 linguri ulei
2 linguri suc de lamaie 2 linguri suc de portocale 250 ml vin alb 2
crengute de…Read more »
Retete de Sarbatoare: Supa de scoici
7 January 2014
O
reteta de supa de scoci din: scoici, apa, sunca de curcan, ceapa,
cartofi, lapte semidegresat, frunze de cimbru verde, frunze de dafin,
ardei iute si patrunjel verde. Ingrediente: 900 g scoici curatate de
nisip 450 ml apa 4 feliute de sunca de curcan taiate in bucati de 1 cm 1
ceapa mare tocata 450…Read more »
Retete de Sarbatoare: Friptură de gască
7 January 2014
O
reteta simpla de friptura de gasca din: gasca, varza, mere, cartofi,
ceapa, chimion, otet si sare. Ingrediente: 1 gâscă (cca 1,25 kg) 600 gr
varză 80 gr mere 80 gr cartofi 1 ceapă chimion otet sare Mod de
preparare: Gasca afumată şi spălată o tăiem bucăţi (porţii), presărăm
chimion, o punem în vas…Read more »
Retete usoare: Salata cu carne de pasare
7 January 2014
O
reteta de salata cu carne de pasare din: piept de pui, grepfrut roz,
morcovi, zucchini, iaurt, praf de curry, coriandru, chimen, cimbru,
sare, zeama de lamaie si salata asortata. Ingrediente: 800 g piept de
pui fript la grill, fara piele si oase 4 grepfruturi roz 6 morcovi 4
dovlecei mici (zucchini) 600 g iaurt…Read more »
Retete de Sarbatoare: Pastrav picant la gratar
7 January 2014
O
reteta de pastrav picant la gratar din: pastravi, chimen, ulei de
masline, suc de lamaie, usturoi, piper si verdeata. Ingrediente: 4
pastravi (250 g fiecare) curatati si spalati 1 lingurita chimen macinat 3
linguri de ulei masline 2 linguri suc de lamaie 2-3 catei de usturoi
pisati 1/2 lingurita piper 1 crenguta de verdeata…Read more »
Retete de Sarbatoare: Friptură de gâscă cu mere, pere şi scorţişoară
7 January 2014
O
reteta delicioasa de friptura de gasca cu mere, pere si scortisoara
din: gasca, mere, pere, vin alb sec, ceapa verde, ulei, scortisoara,
stelute de anason, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 4 mere pere 200
ml vin alb sec 4 cepe verzi 2 linguri de ulei 2 batoane de scorţişoară 2
steluţe de anason…Read more »
Retete de Sarbatoare: Pulpă de porc cu lămâie
7 January 2014
O
reteta delicioasa de pulpa de porc cu lamaie din: pulpa de porc, lamai,
cartofi, ulei, cimbru, seminte de coriandru, supa de legume, sare,
piper si cuisoare. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc (bucata intreaga) 3
lamai 600 g cartofi 50 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita
seminte de coriandru macinat 500 ml…Read more »
Reteta zilei: Mancare de linte cu legume
7 January 2014
Mancare
de linte cu legume din: linte, morcov, telina, frunze dafin, rosii,
sare, ulei de masline, apa. Ingrediente: 500g linte 1 morcov 1 tulpina
de telina 1 ceapa 1-2 frunze de dafin 200gr rosii, maruntite 1
lingurita de sare 100 ml ulei de masline 1l de apa Mod de preparare:
Curatati si tocati…Read more »
Retete de Sarbatoare: Carnati de porc semiuscati
7 January 2014
O
reteta delicioasa de carnati semiuscati din: carne de porc, slanina,
kaizer afumat, ienibahar, cimbru, piper, coriandru, boia dulce, vin rosu
dulce, usturoi, smate si sare. Ingrediente: 2 kg carne de porc 500 g
slanina 500 g kaizer afumat 1 lingurita cu ienibahar 1 lingurita cu
cimbru 1 lingurita cu piper 1 lingurita cu coriandru…Read more »
Retete de Sarbatoare: Barbun la tigaie
7 January 2014
O
reteta de barbun la tigaie cu pilaf de sofran si sos tarator din:
fileuri de barbun, chimion, ghimbir, scortisoara, sare, de mare, piper,
ulei de masline, ceapa, orez, supa de pui, sofran, muguri de pin, frunze
de patrunjel, tahini, zeama de lamaie, usturoi si piper cayenne.
Ingrediente: 4 fileuri de barbun cu piele, fiecare…Read more »
Retete usoare: Salată de cartofi, gâscă afumată şi portocale
7 January 2014
O
reteta delicioasa de salata de cartofi, gasca afumata si portocale din:
cartofi, piept de gasca afumata, zahar, portocale, boabe de ienupar,
foaie de dafin, amidon, unt, ulei de masline extravirgin, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi albi 1 piept de gâscă afumat 3
portocale 1 lingură zahăr 3-4 boabe de ienupăr 1 foaie…Read more »
Retete de Sarbatoare: Peste cu capere
7 January 2014
O
reteta de peste cu capere din: file de peste, cuisoare, usturoi, ulei
de masline, rosii cherry, capere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
600 g file de peste de 150 g fiecare 4 cuisoare 1 catel de usturoi 2
linguri ulei de masline 200 g rosii cherry 2 linguri capere 3 linguri
patrunjel tocat sare…Read more »
Retete de Sarbatoare: Friptură de gâscă în sos de mere
7 January 2014
Se
încinge cuptorul la 225 °C. Se spală şi se şterg 4 pulpe de gâscă. Se
lasă să se marineze 2 ore într-un amestec din 4 linguri ulei, 75 g
migdale măcinate, maghiran uscat, cimbru uscat, un praf de scorţişoară,
curry, sare şi piper. Se scot din marinată şi se aşază pe grătarul din
cuptor,…Read more »
Dieta FlatFlush
6 January 2014
Elaborata
de nutritionistul american, Anne Louise Gittleman, regimul are la baza
numararea caloriilor consumate. PRIMA FAZA – 2 saptamani: Poti manca
1.100-1.200 calorii, din alimente diverse, exceptand margarina,
alcoolul, zaharul, painea, cerealele, legumele cu amidon sau lactatele. A
DOUA FAZA – pana atingi greutatea dorita: caloriile permise sunt
crescute pana la 1.200-1.500 pe zi. A…Read more »
Dieta Atkins
6 January 2014
Creata
in 1972 de cardiologul Robert Atkins, dieta a devenit rapid foarte
cunoscuta. Regimul se bazeaza pe un principiu simplu: cand oprim
“robinetul” cu carbohidrati, corpul arde grasimi. Din meniu trebuie sa
dispara painea, cartofii, orezul, pastele, ciocolata, biscuitii si
prăjiturile. PRIMA ETAPA Introducerea: Doua saptamani, se mananca multe
proteine si foarte putini carbohidrati (maximum…Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu aroma de smochine
6 January 2014
Cocktail
cu aroma de smochine din: pisco, tuica, cointreau, sirop cu aroma de
cimbru, suc de limeta, smochina, crengute de cimbru, zahar, apa.
Ingrediente: 45 ml pisco sau tuica romaneasca 8 ml cointreau 15 ml sirop
cu aroma de cimbru 15 ml suc de limeta 1 smochina proaspata, taiata
sferturi crengute de cimbru si…Read more »
Retete de Sarbatoare: Friptura de gasca in sos
6 January 2014
Friptura
de gasca in sos din: pulpa de gasca, maghiran, oregano, sare grunjoasa,
piper, vin rosu, ulei de masline, dovleac, unt, orez, morcovi si
patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa de gasca maghiran oregano sare
grunjoasa piper mozaic boabe si macinat 150 ml vin rosu ulei de masline
400 g dovleac 50 g unt orez pentru garnitura…Read more »
Retete usoare: Coaste de porc dulci-acrisoare
6 January 2014
O
reteta delicioasa de coaste de porc dulci acrisoare din: coaste, miere,
otet balsamic, usturoi, bulion si sare. Ingrediente: 1 kg coaste 4
linguri cu miere 4 linguri cu otet balsamic 2 catei de usturoi 1 lingura
bulion sare Mod de preparare: Spala coastele si da-le cu un praf de
sare.Intr-un castron, amesteca mierea…Read more »
Retete de Sarbatoare: Biban de mare cu roşii
6 January 2014
O
reteta de biban de mare cu rosii din: bibani de mare, tomate cherry,
ulei de masline, rosii, usturoi, vin alb sec si patrunjel. Ingrediente: 4
bibani de mare curatati (circa 200 g fiecare) 200 g tomate cherry
galbene 40 ml ulei de masline 200 g rosii 6 catei de usturoi 80 ml vin
alb…Read more »
Retete usoare: Ciorba de gasca
6 January 2014
O
reteta de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, morcovi,
patrunjel, pastarnac, ardei rgas, fidea, leustean, bors, sare si piper.
Ingrediente: 1,5 kg carne de gasca 2 cepe 3 morcovi 2 radacini de
patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras rosu 200 g fidea 2
legatura leustean 1 l bors sare piper…Read more »
Retete usoare: Salată din piept de pui
6 January 2014
O
reteta de salata din piept de pui din: unt, piept de pui, sare, piper,
muguri de soia, ghimbir, usturoi, sos de soia, otet de sherry, ulei de
soia si patrunjel. Ingrediente: 4 lingurite unt 4 piepturi mici de pui
curatate (fara piele si oase) fiecare de circa 200 g sare piper negru
macinat 500…Read more »
Retete de Sarbatoare: Friptură de porc cu sos
6 January 2014
O
reteta delicioasa de friptura de porc cu sos brun din: cotlete, unt,
ceapa, ciuperci, vin rosu, sos de soia, bulion si sare. Ingrediente: 10
cotlete 2 linguri unt 1 ceapa 200 g ciuperci 3 linguri vin rosu 2
linguri sos de soia 1 lingurita cu bulion sare Mod de preparare: Spală
cotletele şi…Read more »
Retete de Sarbatoare: Gasca la cuptor cu galuste
6 January 2014
Gasca
la cuptor cu galuste de cartofi din: gasca, supa de legume, ceapa,
mere, pelin, rozmarin, vin, salvie, sare, piper, cartofi, oua, pesmet,
nucsoara, faina si ulei. Ingrediente: 1 gasca 700 ml supa de legume 3
cepe mari 3 mere 2-3 crengute de pelin 2-3 crengute de rozmarin 100 ml
vin alb 2-3 crengute de salvie…Read more »
Retete usoare: Salată de portocale cu dovleac
6 January 2014
O
reteta de salata de portocale cu dovleac din: frisca, iaurt, miere,
zeama de lamaie, ghimbir, dovleac, portocale, mere si kiwi. Ingrediente:
120 g frisca 120 g iaurt 2 lingurite miere lichida zeama de la o lamaie
radacina de ghimbir proaspat razuita 400 g dovleac 4 portocale 4 mere
acrisoare 2 kiwi Mod de…Read more »
Retete de Sarbatoare: Doradă cu salsa
6 January 2014
O
reteta de dorada cu salsa de mango si lime din: dorada, condimente
cajun, coaja si zeama de lime, ulei, mango, orez ardei chilli, avocado,
ceapa verde, coriandru si fasole verde. Ingrediente: 4 dorade, curăţate 2
linguri de condimente cajun coaja rasă şi zeama de la 1 lime 1 lingură
de ulei 1 mango copt,…Read more »
Retete de Sarbatoare: Frigărui de porc
6 January 2014
O
reteta delicioasa de frigarui de porc cu unt de arahide din: carne de
porc file, sos chili, sos de soia, ulei, lapte de cocos, indulcitor,
ceapa, usturoi si unt de arahide. Ingrediente: 500 g de carne de porc
file 3 linguri de sos chili 3 linguri de sos de soia 4 linguri de suc…Read more »
Reteta zilei: Lasagna picanta cu branza
6 January 2014
Lasagna
picanta cu branza din: ceapa rosie, usturoi, carne de carnati, sos de
rosii, chili, chimen, fulgi de ardei rosu, foi de lasagna, ricotta,
coriandru, ardei iute, branza. Ingrediente: 1 ceapa rosie, tocata 4
catei de usturoi, tocat 600gr carne de carnati picanti 1 borcan sos de
rosii 2 lingurite chili 2 lingurite chimen…Read more »
Retete de Sarbatoare: Aripioare de pui cu susan si sos
6 January 2014
Aripioare
de pui cu susan si sos din: aripi de pui, oua, faina, sare, piper,
susan, salata, iaurt, ulei. Ingrediente: 12 aripi de pui 4 ouă 2
linguri făină sare piper 3-4 linguri susan o salată micuţă 4-5 linguri
de iaurt ulei Mod de preparare: Speli carnea şi o laşi să se scurgă
pe…Read more »
Retete de Sarbatoare: Pulpa de porc cu sos de legume
6 January 2014
O
reteta delicioasa de pulpa de porc in sos de legume din: pulpa porc,
usturoi, foi de dafin, cimbru, sare, piper, ceapa, morcov, telina,
usturoi, pasta de tomate, marar, patrunjel, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 5 catei de usturoi 2 foi de dafin cimbru
sare piper pentru sos: 2 cepe…Read more »
Retete usoare: File de cod cu legume
6 January 2014
O
reteta de file de cod cu legume din: file de cod, morcovi, conopida,
broccoli, ulei, oregano, vin alb sec, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 600 g file de cod 2 morcovi 300 g conopida 200 g broccoli
50 ml ulei 1 lingurita oregano uscat 100 ml vin alb sec 1 lamaie sare
piper …Read more »
Retete de Sarbatoare: Muşchi de porc în foitaj
6 January 2014
O
reteta delicioasa de muschi de porc in foitaj din: aluat, muschi de
porc, ciuperci, ou, vin alb, usturoi, ceapa, boia dulce, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 500 muschi de porc 400 g ciuperci
1 ou 1/2 pahar cu vin alb 4 catei de usturoi 1 ceapa boia dulce ulei
sare…Read more »
Retete usoare: Salată cu ton afumat
6 January 2014
O
reteta savuroasa de Salată cu ton afumat şi sos de muştar din: ton
afumat, salata verde, rosii cherry, cartofi, ardei capia, masline,
porumb, seminte de mustar, otet de mere, ulei de masline, sare, piper,
cimbru, lamaie si crutoane. Ingrediente: 400 g ton afumat o salată verde
250 g roşii cherry 4 cartofi 2 ardei…Read more »
Retete de Sarbatoare: Iepure înăbuşit
6 January 2014
O
reteta delicioasa de Iepure înăbuşit la cuptor din: iepure, sare,
piper, usturoi, ceapa, rosii, ardei grasi, ulei de masline, boia, vin
alb, supa, rozmarin, cimbru si masline. Ingrediente: 1 iepure curatat
(circa 1,8 kg, portionat in 8 bucati) sare piper 2 catei de usturoi 4
cepe 6 rosii 3 ardei grasi rosii 4 linguri…Read more »
Reteta zilei: Sos de merisoare
6 January 2014
Sos
de merisoare din: merisoare, zahar, apa, suc de portocale.
Ingrediente: 350gr merisoare 1 cana de zahar 1/2 cana de apa 1/2 ceasca
de suc de portocale Mod de preparare: Spalati merisoarele.
Combinati zahar, apa si suc de portocale intr-o craticioara. Se amesteca
si se fierbe la foc mare aproximativ 10…Read more »
Retete usoare: Peşte cu sos de soia
6 January 2014
O
reteta de peste cu sos de soia din: ceapa, usturoi, ulei sambal oelek,
ghimbir, nucsoara, file de peste, sirop de tamarinde, sos de soia si
miere. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 1
lingurita Sambal Oelek o lingurita ghimbir proaspat ras 1/2 lingurita
piper negru macinat 2 varfuri de cutit…Read more »
Retete usoare: Salată de legume cu mozzarella
6 January 2014
O
reteta savuroasa de salata de legume cu mozzarella din: pasta de
tomate, salata, naut, rosii, mozzarella, suc de rosii, ulei de masline,
usturoi, ceapa, busuioc, sare, piper si telemea de capra. Ingrediente:
pastă de tomate o salată verde 200 g năut 4 roşii 400 g mozzarella 200
ml suc de roşii 100 ml apă…Read more »
Retete de Sarbatoare: Carnati de porc in aluat
6 January 2014
O
reteta simpla si delicioasa de carnati de porc in aluat din: carnati de
porc, mustar, ou si aluat foitaj. Ingrediente: carnati de porc 650 g
mustar 80 g ou 1 buc. aluat foietaj 400g Mod de preparare: Cârnatii se
gatesc pe gratar pe toate partile timp de 2 minute Se lasa sa se…Read more »
Retete de Sarbatoare: Friptură de prepeliţă
6 January 2014
O
reteta savuroasa de Friptură de prepeliţă din: cimbru, prepeite, ulei
de masline, miere, oua de prepelite, praz, cartofi, mustar cu boabe,
otet de cidru si ulei de nuci. Ingrediente: 2 crengute de cimbru 2
prepelite ulei de masline, pentru uns si stropit putina miere lichida 4
oua de prepelita 3 fire de praz, curatate si taiate…Read more »
Retete de Sarbatoare: Carnati de casa cu rozmarin
6 January 2014
O
reteta gustoasa de Carnati de casa cu rozmarin din: carne de porc si
vita, cimbru, rozmarin, sare, piper, cuisoare, ienibahar, usturoi, apa,
ulei, mate, otet, bicarboant si malai. Ingrediente: un kg carne de porc
si de vita cimbru rozmarin uscat si proaspat sare piper negru maicnat
cuisoare macinate ienibahar macinat 4-5 catei usturoi 2-3…Read more »
Retete de Sarbatoare: Ceafa de porc cu fructe de padure
6 January 2014
O
reteta delicioasa de ceafa de porc cu fructe de padure si busuioc din:
ceafa de porc, fructe de padure, otet de mere, ulei de masline, ceapa,
busuioc, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc fara os, feliata 720 g
fructe de padure 120 g otet de mere 160 ml ulei de masline 40 ml…Read more »
Retete usoare: Piept de pui cu hribi
6 January 2014
Piept
de pui cu hribi din: piept de pui, ceapa, morcov, hribi si ulei.
Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe mai mari 1 morcov 500-700 g hribi 100
ml ulei Mod de preparare: Pui uleiul la încins, adaugi pieptul de pui
tăiat cubuleţe, îl laşi să se rumenească puţin, după care adaugi ceapa
tăiată…Read more »
Retete usoare: Paste cu somon
6 January 2014
O
reteta de paste cu somon, in sos de verdeata din: ceapa, usturoi,
spanac, file de somon, taitei lati, ulei de masline, faina, apa,
smantana, supa de legume, mustar de dijon, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g spanac 400 g file de somon
250 g taitei lati 2…Read more »
Reteta zilei: Castane fierte si coapte
6 January 2014
Castane
fierte si coapte din castane crude in coaja. Ingrediente: 1 kg
castane crude, in coaja Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul
la 200C. Pentru a pregati castanele, le apucati ferm intre degetul mare
si cel aratator si cu ajutorul unui cutit zimtat taiati de jur
imprejur. Puneti intr-o cratita.…Read more »
Retete de Sarbatoare: Muşchi de porc cu portocale
6 January 2014
O
reteta delicioasa de muschi de porc cu: sare, piper negre, usturoi,
unt, ulei, vin alb dulce, portocale, cimbru uscat, oregano verde,
patrunjel. Ingrediente: o bucată muşchi de porc sare grunjoasa piper
negru şi măcinat 8-10 căţei usturoi 100 g unt 3-4 linguri ulei de
floarea-soarelui 200 ml vin alb dulce 4-6 portocale cimbru uscat…Read more »
Retete usoare: Pui cu cocos
6 January 2014
Pui
cu cocos în stil thailandez din: dovleac, vanata, ulei de rapita, fulgi
de cocos, pesmet, piept de pui, ou, rosii cherry si pasta rosie de
curry. Ingrediente: 1 dovleac placintar, curatat de coaja si seminte,
taiat cubulete 1 vanata mare, taiata cubulete 1 lingura ulei de rapita 3
linguri fulgi de cocos 4 linguri de…Read more »
Retete usoare: Ciorbă de peşte
6 January 2014
O
reteta de ciorba de peste din: usturoi, ceapa, ardei gras, file de
peste, unt, concentrat de legume, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1
catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500 g
file de crap (dezosat) 10 g unt sau margarina 1/2 l concentrat de legume
leustean sare…Read more »
Retete usoare: Salata de ton cu avocado
6 January 2014
O
reteta de salata de ton cu avocado din: avocado, ton, rosii, ceapa,
branza telemea, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de lamaie.
Ingrediente: 1 avocado 1 cutie de ton bucati 2 rosii 1/2 ceapa 100 g
branza telemea cativa fulgi de migdale 2 linguri ulei de masline 1
lingura cu zeama de…Read more »
Retete usoare: Ciorbă de curcan cu tăiţei
6 January 2014
Ciorbă
de curcan cu tăiţei din: carne de curcan, ceapa, ou, morcov, telina,
pastarnac, rosii, ardei iute, bors, usturoi, marar, sare, piper, faina,
apa. Ingrediente: 700 g carne de curcan două cepe un ou un morcov o
jumătate de ţelină un păstârnac 5 roşii un ardei iute 300 ml borş doi
căţei de usturoi mărar…Read more »
Reteta zilei: Panna Cotta cu sos de capsuni
5 January 2014
Panna
Cotta cu sos de capsuni din: praf de gelatina, smantana, iaurt, esenta
de vanilie, zahar, capsuni, otet balsamic, piper, menta. Ingrediente
Panna Cotta: 3 lingurite praf de gelatina 3 cesti smantana 2 cani iaurt 1
½ lingurita de esenta de vanilie ¾ cana de zahar Ingrediente sos de
capsuni: 8 cani capsuni, feliate…Read more »
Retete de Sarbatoare: Ton la gratar cu sparanghel
5 January 2014
O
reteta de ton la gratar cu sparanghel din: sparanghel, ulei de masline,
ton, busuioc, ardei iute, rosii uscate, lamaie, ulei de masline
extravirgin, sare de mare si piper. Ingrediente: 1 manunchi de
sparanghel ulei de masline 2 steakuri de ton (de aproximativ 200 g
fiecare, de 1 cm grosime) pentru sos: 1 legatura mica…Read more »
Retete usoare: Salata de paste cu creveti
5 January 2014
O
reteta de salata de paste cu creveti din: creveti, paste, smantana,
gorgonzola, ceapa, ulei de masline, broccoli, busuioc si sare.
Ingrediente: 150 g creveti 250 g paste tip penne 500 ml smantana lichida
150 g gorgonzola 1 ceapa 2 linguri cu ulei de masline cateva buchetele
de broccoli busuioc sare Mod de preparare:…Read more »
Retete usoare: Coaste de porc
5 January 2014
O
reteta delicioasa de coaste de porc in stil hawaian din: coaste de
porc, otet, ketchup, sos de soia, piure de ananas, zahar brun, amidon,
sare si ghimbir. Ingrediente: coaste de porc 900 g otet 60 ml ketchup
125 g sos de soia 30 ml piure de ananas 120 g zahar brun 45 g amidon…Read more »
Retete de Sarbatoare: Şalău cu legume si mirodenii
5 January 2014
O
reteta de salau cu legume si mirodenii din: file de salau, praz,
morcov, telina, lamaie, usturoi, scortisoara, nucsoara, ghimbir,
cuisoare, boia de ardei iute, sos de soia, otet de orez si ulei de
susan. Ingrediente: 800 g file de salau (8 bucati) 1 fir de praz 1
morcov mare 1 telina mica 1 lamaie…Read more »
Retete usoare: Salată cu vită
5 January 2014
O
reteta de salata cu vita din: antricot de vita, ulei, ridichi, salata,
morcov, otet de orez, sos de soia, ulei de susan, ceapa si ghimbir.
Ingrediente: 250g de pulpă sau antricot de vită, curăţată de toată
grăsimea ulei pentru prăjit 8 ridichi, tăiate în felii 2 căpăţâni de
salată pentru dressing: 1 morcov mic,…Read more »
Retete usoare: File de peşte cu cartofi
5 January 2014
O
reteta de file de peste cu cartofi din: file de peste, zeama de lamaie,
sare, piper, lamaie, vin alb, cartofi, ou, lapte, masline verde, unt,
ulei de masline, ceapa verde si patrunjel verde. Ingrediente: 4 bucati
file de peste zeama de la o lamaie sare piper 1 lamaie 4 linguri vin alb
6 cartofi…Read more »
Retete de Sarbatoare: Cotlet de porc la tigaie cu sos
5 January 2014
O
reteta delicioasa de cotlet de porc la tigaie cu sos de mustar din:
cotlet de porc, unt, smantana, fond de vita, mustar, sare si piper.
Ingrediente: cotlet de porc fara os 800 g unt 50 g smântâna lichida 60
ml fond de vita 130 ml mustar 30 g sare si piper dupa gust …Read more »
Retete de Sarbatoare: Păstrăv la aburi
5 January 2014
O
reteta de pastrav la aburi din: fileuri de pastrav, usturoi, ghimbir,
sake, suc de lamaie si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 fileuri de
păstrăv (de preferinţă somonat, se găseşte la Metro), fără piele,
întregi sau tăiate în felii mari 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 bucată de
1cm de ghimbir proaspăt, dat prin răzătoare…Read more »
Retete usoare: Salata cu paste si crevete
5 January 2014
O
reteta de salata cu paste si crevete din: rosii, ulei de masline, zahar
tos, paste, crevete, ceapa verde, frunze de papadie, pasta de masline
si zeama de lamaie. Ingrediente: 350 g rosii mici (cherry) 2 linguri
ulei de masline 2 linguri zahar tos 350 g paste (penne) 300 g crevete
fierte 1 legatura ceapa…Read more »
Retete de Sarbatoare: Cotlet de porc pane
5 January 2014
O
reteta delicioasa de Cotlet de porc pane cu roquefort din: cotlet de
porc, faina, amidon, ulei, unt, mustar, branza roquefort, smantana,
patrunjel verde, oregano, sare si piper. Ingrediente: cotlet porc cu os
feliat 1200 g faina 250 g amidon 50 g ulei 40 ml unt 40 g mustar 80 g
brânza Roquefort 200 g…Read more »
Reteta zilei: Aripioare de pui cu glazura de miere si seminte de susan
5 January 2014
Aripioare
de pui cu glazura de miere si seminte de susan din: aripioare de pui,
zahar, sare, apa, usturoi, patrunjel, boia de ardei, piper negru, miere,
seminte de susan. Ingrediente: 10-12 aripioare de pui 2 linguri zahar
2 linguri sare 2 cesti apa 1 lingurita usturoi amestecat cu patrunjel
si sare 1 lingurita boia…Read more »
Retete de Sarbatoare: Escalop de porc
5 January 2014
O
reteta delicioasa de escalop de porc cu vin alb din: snitel de porc,
suc de lamaie, vin alb, faina, rosii cherry, ceapa, usturoi, supa de
legume, unt, salvie, sare si piper. Ingrediente: snitel porc feliat 800 g
suc de lamâie 110 ml vin alb 60 ml faina 30 g rosii cherry 80 g ceapa…Read more »
Retete usoare: Salată caldă cu cartofi si cârnati
5 January 2014
O
reteta de salata calda cu cartofi si carnati din: ulei de masline,
ceapa, ardei, cimbru, cartofi, carnati si rosii. Ingrediente: 1 lingura
ulei de masline 1 ceapa, taiata rondele 1 ardei rosu, taiat fasii 1
lingurita cimbru uscat 500 g cartofi noi, curatati si taiati cuburi 6
carnati gata prajiti, taiati felii 2 rosii,…Read more »
Retete de Sarbatoare: Cotlet de porc cu sos de zmeura
5 January 2014
O
reteta delicioasa de cotlet de porc cu sos de zmeura din: cotlete de
porc, smantana, usturoi, ceapa verde, zmeura, piper, concentrat de carne
de vita, sos de soia si sare. Ingrediente: cotlete de porc 800 g
smântâna lichida 30 ml usturoi 2 g ceapa verde 5 g zmeura 100 g piper
dupa gust concentrat…Read more »
Retete de Sarbatoare: Gratin de macrou afumat
5 January 2014
O
reteta de gratin de macrou afumat si cartofi din: cartofi, ceapa, unt,
macrou, marar, smantana, supa de peste si crema de hrean. Ingrediente:
700g de cartofi, tăiaţi în cubuleţe de 3cm 1 ceapă mică, tăiată în felii
subţiri 25g de unt 200g de macrou afumat 2 linguri de mărar tocat 150ml
de smântână 100ml…Read more »
Retete usoare: Salată cu somon
5 January 2014
O
reteta delicioasa de salata cu: panac, paste, masline, busuioc,
usturoi, muguri de pin, parmezan, ulei de masline, sare, piper, somon.
Ingrediente: 300 g spanac baby proaspăt două fileuri de somon 250 g
paste 100 g măsline feliate 60 g busuioc proaspăt un căţel de usturoi 20
g muguri de pin 40 g parmezan 50…Read more »
Retete de Sarbatoare: Jambon de porc marinat
5 January 2014
O
reteta delicioasa de jambon de porc marinat din: jambon, ceapa,
usturoi, rosii, otet de vin, ulei de masline, vin rosu, cimbru, foi de
dafin, sare si piepr verde. Ingrediente: jambon porc cu os, slanina si
sorici feliat 1200 g ceapa 60 g usturoi 4 g rosii 130 g otet de vin 125
ml ulei…Read more »
Reteta zilei: Carne de vita in sos de legume
5 January 2014
Carne
de vita in sos de legume din: carne de vita, morcov, ciuperci
proaspete, ceapa, usturoi, faina, supa, condimente, supa de vita, vin
rosu, smantana, sare. Ingrediente: 1 bucata friptura de vita 2 cani
morcov, feliat 1 kg ciuperci proaspete, feliate 1 ceapa, tocata 6 catei
usturoi, pisat ⅓ ceasca faina 1 ceasca supa…Read more »
Retete de Sarbatoare: Spata de porc la cuptor cu sos
5 January 2014
O
reteta delicioasa de spata de porc la cuptor cu sos de piper din:
spata, sare, piper, unt, ceapa, smantana, fond de vita, piper verde
murat si sare. Ingrediente: spata întreaga 900 g sare si piper dupa gust
unt 60 g ceapa 30 g smântâna lichida 80 ml fond de vita 60 ml cognac
20…Read more »
Retete de Sarbatoare: Somon in sos de vin
5 January 2014
O
reteta de somon in sos de vin din: file de somon, vin alb, piper, sare,
lamai, rozmarin, sparanghel, ciuperci, cartofi, unt, rosii, patrunjel
verde si sos de mustar cu hrean. Ingrediente: 800 g file de somon 200 ml
vin alb dulce piper boabe alb si rosu sare 2-3 lamai o crenguta
rozmarin verde 2…Read more »
Retete de Sarbatoare: Cotlet de porc cu sos de merisoare
5 January 2014
O
reteta delicioasa de cotlet de porc cu sos de merisoare din: cotlet de
porc, coriandru, chimen, ulei de masline, ardei iute, pasta de rosii,
usturoi, zahar, otet, vin, boabe de piper,portocala, ghimbir si
merisoare. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc 1 lingurita de coriandru
1/2 lingurita de chimen ulei de masline 2 ardei iuti…Read more »
Retete de Sarbatoare: Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt
5 January 2014
Curcan
umplut cu bacon, ceapa si unt din: piept de curcan, unt, bacon, ceapa,
ficat de curcan, coniac, ou, pesmet, ulei, vin alb, smantana, boabe de
piper, sare, piper. Ingrediente: un kg şi jumătate piept de curcan 40 g
unt 200 g bacon o ceapă mică 50 g ficat de curcan 4-5 linguri de coniac…Read more »
Retete de Sarbatoare: Cod gratinat
5 January 2014
O
reteta de cod gratinat din: fileuri de cod, cartofi, morcov, ardei,
ceapa, usturoi, rosii cherry, vin alb, ulei de masline, unt, lamaie,
marar verde, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 cartofi 1
morcov 1 ardei galben 1 ceapa alba 2 catei de usturoi 4-5 rosii cherry
200 ml vin alb 2…Read more »
Retete usoare: Salata de creveti cu ananas
5 January 2014
O
reteta de salata de creveti cu ananas din: creveti, ananas, lime, zeama
de lamaie, usturoi, sare, piper si sos de mango. Ingrediente: 0,800 g
creveti congelati 1 bucata ananas (0,600 g) 4 lime zeama de la o lamaie
usturoi sare piper 1 lingura sos de mango Mod de preparare: Creveţii
se decongelează, se…Read more »
Retete de Sarbatoare: Piept de curcan umplut cu alune
5 January 2014
O
reteta foarte simpla de piept de curcan cu alune, sunca, ou, nucsoara,
bacon, patrunjel si ceapa Ingrediente: 700 g piept de curcan 300 g alune
250 g sunca 1 ou miezul de la 2 felii de paine inmuiat in lapte
nucsoara 100 g bacon 1 legatura patrunjel 4-5 cepe Mod de preparare:
Tai…Read more »
Retete de Sarbatoare: Şalău cu sos de roşii
5 January 2014
O
reteta de salau cu sos de rosii din: salau, lamaie, ceapa, rosii, suc
de rosii, usturoi, parunjel verde, romarin, foi de dafin, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 2 kg salau 1 lamaie 2 cepe 6 tosii 500 ml suc de
rosii 1 capatana de usturoi 1 legatura de patrunjel verde 1 crenguta de
rozmarin…Read more »
Reteta zilei: Supa de legume cu smantana
5 January 2014
Supa
de legume cu smantana din: ulei de masline, sfecla, morcovi, varza,
ardei gras rosu, ceapa, apa, cartofi, smantana, verdeata, sare, piper.
Ingrediente: 5 linguri ulei de masline 1 sfecla 2 morcovi ¼ varza 1
ardei gras rosu ½ ceapa 4 litri apa 3 cartofi, cuburi 1 cana smantana
1/2 cana verdeata, dupa preferinta…Read more »
Retete usoare: Salata cu ciuperci
5 January 2014
O
reteta de salata cu ciuperci si ghimbir din: salata verde, rosii, ardei
gras, varza alba, ciuperci, ghimbir, patrunjel, ulei de masline, suc de
lamaie si sare. Ingrediente: salată verde, una roşii, două ardei gras,
jumătate varză albă, mai puţin de un sfert ciuperci proaspete rădăcină
de ghimbir, 3 cm, dată pe râzătoare pătrunjel tocat,…Read more »
Retete de Sarbatoare: Creveti cu chilli, ananas si rosii
5 January 2014
O
reteta de creveti cu chilli, ananas si rosii din: creveti, ananas,
rosii, usturoi, seminte de chilli, unt, ciocolata neagra, lapte si sare.
Ingrediente: creveţi decorticaţi, mari, 500 g ananas rondele, jumătate
de cutie roşii, 5 bucăţi usturoi, 5 căţei seminţe de chilli,o linguriţă
unt, două linguri şi jumătate ciocolată neagră, 50 g lapte, jumătate…Read more »
Retete usoare: Frigarui asortate
5 January 2014
O
reteta delicioasa de frigarui asortate din: carne de porc, carne de
vita, carne de pui, slanina afumata, ardei grasi, rosii, ciuperci,
ceapa, sare, boia, piper, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 500 g
carne de porc 500 g carne de vita 500 g carne de pui 200 g slanina
afumata sau kaizer 4…Read more »
Retete de Sarbatoare: Budinca de somon
5 January 2014
O
reteta de budinca de somon din: somon marinat, cartofi, telina,
pastarnac, ardei gras, praz, rosii cherry, margarina, patrunjel si sare.
Inrgediente: 200 g somon marinat 500 g cartofi 1 telina 1 pastarnac 1
ardei gras verde 1 fir de praz 200 g rosii cherry 3 linguri cu margarina
1 legatura de patrunjel sare …Read more »
Retete usoare: Salata de cruditati
5 January 2014
O
reteta de salata de cruditati cu susan din: ardei gras, telina, morcov,
para, sfecla rosie, ulei de masline, otet balsamic, sare si susan.
Ingrediente: ardei gras, unul ţelină, una mică morcov, unul o pară o
sfeclă-roşie ulei de măsline; o jumăţate de ceaşcă oţet balsamic, o
lingură sare susan Mod de preparare: Dai…Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu aroma de prune
4 January 2014
Cocktail
cu aroma de prune din: bourbon, sirop de prune, sherry, gheata, felii
de prune. Ingrediente: 60 ml bourbon 20 ml sirop de prune 7 ml sherry
gheata Felii de prune, pentru servire Mod de preparare: Adaugati
toate ingredientele intr-un pahar. Adaugati gheata. Se amesteca bine.
Garnisiti cu felii de prune si…Read more »
Retete usoare: Salată de morcovi, rubarbăr si nectarine
4 January 2014
O
reteta de salata de morcovi, rubarbar si nectarine din: morcovi,
rubarbar, ulei de masline, seminte de coriandru, vin alb sec, miere,
sare si piper. Ingrediente: 4 morcovi 4 tije de rubarbar 4 nectarine 2
linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de coriandru pisate 2
linguri vin alb sec 1 lingura miere sare piper…Read more »
Retete de Sarbatoare: Hering cu fasole roşie
4 January 2014
O
reteta delicioasa de hering cu:fasole rosie, mazare, ceapa, usturoi,
fulgi de ardei dulce, ulei, vin alb, lamaie, sare, piper, patrunjel,
curry. Ingrediente: 4 trunchiuri de hering 200 g fasole roşie 300 g
mazăre două cepe 4 căţei de usturoi o linguriţă cu fulgi de ardei dulce
100 ml ulei de floarea soarelui 250 ml…Read more »
Retete de Sarbatoare: Muschi de porc umplut
4 January 2014
O
reteta delicioasa de muschi de porc umplut din: muschi de porc,
usturoi, ceapa, vin alb sec, ardei grasi, spanac, branza feta, bacon,
foi de dafin, sare, piper, ulei de masline, cimbrisor si rucola.
Ingrediente: 1 lg muschi de porc 1 capatana de usturoi 2 cepe 150 ml vin
alb sec 2 ardei grasi colorati…Read more »
Retete de Sarbatoare: Piept de curcan pe pat de orez
4 January 2014
O
reteta de piept de curcan pe pat de orez cu sare, cimbru, rozmarin,
lamaie, piper, boia duce, ulei de masline, orez si marar. Ingrediente: 1
kilogram piept de curcan sare cimbru rozmarin o lamaie piper praf si
boabe un praf de boia dulce 2-3 linguri ulei de masline 250 g orez 1-2
fire marar…Read more »
Retete de Sarbatoare: Şalău pe pat de fasole
4 January 2014
O
reteta de salau pe pat de fasole din: salau, fasole verde, unt, bacon,
sare, piper, rozmarin, ulei de masline, usturoi, patrunjel, otet
balsamic, migdale si lamai. Ingrediente: 8 fileuri şalău 800 g fasole
verde fideluţă 50 g unt 100 g bacon afumat sare grunjoasă piper alb
măcinat o crenguţă rozmarin 2 linguri ulei de…Read more »
Retete usoare: Salata de rucola cu file de pui
4 January 2014
O
reteta de salata de rucola cu file de pui din: file de pui, sare,
piper, unt cu verdeata, rucola, ceapa rosie, ardei gras, usturoi, otet,
ulei de masline, zahar si parmezan. Ingrediente: 500 g file de pui sare
piper 2 linguri unt cu verdeata 350 g rucola 2 cepe rosii 1 ardei gras
rosu…Read more »
Reteta zilei: Creveti in sos de usturoi
4 January 2014
Creveti
in sos de usturoi din: creveti, unt, ulei de masline, usturoi,
patrunjel, suc de lamaie, praf de chili, sare, branza feta, paine
proaspata. Ingrediente: 500gr creveti, decorticati 4 linguri de unt 4
linguri de ulei de masline 8 catei de usturoi, tocat ½ ceasca patrunjel,
tocat 6 linguri de suc de lamaie 1…Read more »
Retete usoare: Salată de morun
4 January 2014
O
reteta salata de morun cu legume din: file de morun, zeama de legume,
telina, morcovi, gulie, mazare, sare, mustar de dijon, zahar pudra, otet
din vin alb, vin alb, ulei de masline, piper si salata verde.
Ingrediente: 800 g file de morun 1 1/2 l zeama de legume 200 g telina cu
tulpina groasa…Read more »
Retete de Sarbatoare: Gaina umpluta
4 January 2014
O
reteta simpla si delicioasa de gaina umpluta cu carne de porc din:
gaina, ceapa, carne tocata de porc, bacon, maruntaie de gaina,
galbenusuri, unt, sare, piper, nucsoara, paprica, coniac, zeama de
carne, unt si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina mare 2 cepe 200 g carne
tocata de porc 75 g bacon maruntaiele de la gaina…Read more »
Retete de Sarbatoare: Salata cu avocado si crabi
4 January 2014
O
reteta de salata cu avocado si crabi din: salata, miez de anghinara,
avocado, crabi, otet de sherry, sare, piper, ceapa, verdeturi, ulei de
masline, oua, caviar de somon, somon afumat si frunze de verdeturi.
Ingrediente: 2 capatani de salata verde (sau salata radicchio cu frunze
rosii) 600 g miez de anghinara 2 avocado (copti)…Read more »
Retete usoare: Snitel de curcan in crusta
4 January 2014
O
reteta de snitel de curcan cu sare, otet, faina, piper, oua, smantana,
pesmet, usturoi, patrunjel si unt. Ingrediente: 400 g paste late sare 4
felii piept de curcan (a 150 g) 1 lingură oţet 50 g făină piper 2 ouă 2
linguri smântână 100 g pesmet 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi 1…Read more »
Retete de Sarbatoare: Pastrav in folie
4 January 2014
O
reteta de pastrav in folie de aluminiu din: pastravi, ciuperci, sare,
piper, busuioc, ulei, usturoi si verdeata. Ingrediente: 2 pastravi 4
ciuperci sare piper busuioc ulei usturoi verdeata Mod de preparare:
Speli pestele si il cureti, iar pe suprafata faci cateva cruste mici. Pe
o folie de aluminiu pui ulei, apoi pestele, 2…Read more »
Retete usoare: Salată picantă
4 January 2014
O
reteta de salata picanta cu paste din: fusili, sare, ceapa verde,
ceapa, ardei gras, rosii, castraveti murati, crema de branza cu ardei,
zeama de la castravetii murati, piper si boia. Ingrediente: 300 g fusili
sare 1/2 ceapa verde 1 ceapa medie cate 1 ardei gras rosu si galben 2
rosii 3 catraveti murati 200…Read more »
Retete de Sarbatoare: File de curcan cu ananas
4 January 2014
O
reteta absolut delicioasa de file de curcan in stial asiatic din:
rondele de ananas, file de curcan, muguri de soia, ulei de germeni,
mirodenii pentru curcan, suc de ananas si alune sarate. Ingrediente: 1
cutie rondele de ananas 400 g file de curcan 120 g muguri de soia 1
lingură ulei de germeni 1…Read more »
Retete de Sarbatoare: Rulada de curcan
4 January 2014
O
reteta de rulada de curcan cu spanac din: piept de curcan, ficat de
vita, rozmarin, piept ardelenesc, ou, spanac, ceapa, felii de paine, vin
alb, apa, sare si piper. Ingrediente: un kilogram piept curcan 200 g
ficat vita rozmarin 150 piept ardelenesc un ou 300 g spanac o ceapa 2
felii de paine 200…Read more »
Reteta zilei: Carne de vita la tigaie cu sos de sparanghel
4 January 2014
Carne
de vita la tigaie cu sos de sparanghel din: ulei de susan, rosie, ardei
gras rosu, usturoi, sparanghel, carne de vita, condimente, sos hoisin,
sos de soia, vin, chili, taitei de orez, fulgi de ardei rosu, seminte de
susan. Ingrediente: 2 linguri ulei de susan 1 ceapa rosie, feliata 1
ardei gras rosu, feliat…Read more »
Retete de Sarbatoare: Rulouri din cod
4 January 2014
O
reteta de rulouri din cod din: fileuri de cod, ou, mustar, ulei,
morcov, cartof, unt, parmezan, zeama de lamaie, patrunjel, piper si
sare. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 ou 1 lingura cu mustar 8 linguri
cu ulei 300 g morcov 1 cartof 1 lingura cu unt 1 lingura cu parmezan
zeama de lamaie…Read more »
Retete usoare: Salată cu friptură de vită
4 January 2014
O
reteta de salata cu friptura de vita din: vrabioara de vita, sos
Worcestershire, ulei de masline, telina, rosii, pasta de hrean, otet de
vin rosu si pasta de tomate. Ingrediente: 250 g vrabioara de vita
(manzat) 1 lingura de sos Worcestershire ulei de masline pentru uns 6
tulpini de telina Apio, feliate din (se…Read more »
Retete de Sarbatoare: Curcan cu castane
4 January 2014
O
reteta delicioasa de curcan cu castane din: aripi de curcan, castane,
ceapa, faina, ulei, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 2 aripi de
curcan 400 gr castane 50 gr ceapă 30 gr făină 30 ml ulei 20 gr sare 2 gr
piper 2 gr boia dulce Mod de preparare: Castanele se curăţă de…Read more »
Retete de Sarbatoare: Sardine cu roşii uscate şi capere
4 January 2014
O
reteta de sardine cu rosii uscate si capere din: sardine, lamaie, ardei
iute, oregano, cimbru, usturoi, rosii, capere, sare si piper.
Ingrediente: 1 cutie cu sardine în ulei de măsline, bine scursă 1/2
lămâie 1/4 linguriţă pulbere de ardei iute cayenne 1/2 linguriţă cu
oregano uscat 1/2 linguriţă cu cimbru uscat 2 căţei de…Read more »
Retete usoare: Salată cu creveti
4 January 2014
O
reteta de salata cu creveti si rosii din: amestec de salate, rosii,
paine toast, unt, creveti, ulei de masline, sare, piper, otet din vin
alb si zahar. Ingrediente: 300 g amestec de salate 40 g rosii
deshidratate in ulei 2 felii paine toast 2 linguri unt 12 creveti
prefierti 6 linguri ulei de masline…Read more »
Reteta zilei: Cocktail tequila cu aroma de limeta
3 January 2014
Cocktail
tequila cu aroma de limeta din: tequila, cointreau, suc de limeta,
sirop, felii de limeta, sare. Ingrediente: 60 ml tequila 15 ml
cointreau 30 ml suc de limeta 8 ml sirop (apa cu zahar, fiarta si
racita) Felii de limeta sare Mod de preparare: Udati marginea
paharului cu suc de limeta,…Read more »
Retete de Sarbatoare: Curcan cu portocală si anghinare
3 January 2014
O
reteta delicioasa de curcan cu portocala si anghinare din: pulpa de
curcan, anghinare, fire de praz, usturoi, portocala, lamaie, cointreau,
pulpa de rosii, supa de legume, patrunjel, faina, ulei extravirgin de
masline si sare. Ingrediente: 800 g pulpă de curcan 4 anghinare 2 fire
de praz 1 căţel de usturoi 1 portocală netratată 1…Read more »
Retete usoare: Salata cu ton si porumb
3 January 2014
O
reteta de salata cu ton si porumb din: salata verde, frunze de spanac,
ton, porumb, ceapa rosie, ardei gras, sare, ulei de masline si lamaie.
Ingrediente: 1 salata verde 200 g frunze de spanac 1 conserva ton in
ulei 1 conserva porumb 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu sare ulei de
masline lamaie…Read more »
Retete de Sarbatoare: File de porc cu varza rosie
3 January 2014
O
reteta delicioasa de file de porc cu varza rosie din: muschi file,
cuisoare, varza rosie, prune, ulei de masline, sare, piper si ienupar.
Ingrediente: 4 felii de muschi file 12 cuisoare 1/2 varza rosie 8 prune
uscate inmuiate in cognac 3 linguri ulei de masline sare piper ienupar
Mod de preparare: Infingeti cate…Read more »
Retete de Sarbatoare: Hering cu gălbiori
3 January 2014
O
reteta delicioasa de hering cu: galbiori, ceapa, usturoi, lamaie, sare,
piper, vin alb sec, smantana, unt, busuioc. Ingrediente: un kilogram
hering 500 g gălbiori două cepe 6 căţei de usturoi o lămâie sare piper
80 ml vin alb sec 125 ml smântână 20 g unt o lingură cu suc de lămâie
busuioc Mod de…Read more »
Retete usoare: Salată cu piept de curcan
3 January 2014
O
reteta de salata cu piept de curcan si gogosari din: piept de curcan,
catofi, morcovi, castraveti in otet, gogosari in otet, oua, ulei,
mustar, sare, piper, gogosari in otet si maioneza. Ingrediente: 1 bucata
piept de curcan 7 bucati cartofi 6 bucati morcovi 7 bucati castraveţi
în oţet 3 bucati gogoşari în oţet 6…Read more »
Retete de Sarbatoare: Muşchi în crustă aromatică
3 January 2014
O
reteta delicioasa de muschi in crusta aromatica din: muschi de porc,
cimbru, oregano, boabe de mustar, ardei iute, piper, ulei, vin alb sec
si sare. Ingrediente: 1 muschi de porc 2 lingurite cu cimbru 2 lingurite
cu oregano 4 linguri cu boabe de mustar 1 ardei iute rosu 1/2 lingurita
cu piper macinat 3…Read more »