Retete de Sarbatoare:
Reteta zilei: Muschi de porc la capac cu ceapa caramelizata
11 January 2014
Muschi
de porc la capac cu ceapa caramelizata din: muschi de porc, rozmarin,
usturoi, condimente, piper, ulei de masline, supa de vita, otet
balsamic, ceapa rosie. Ingrediente: 1 buc muschi de porc 2 lingurite
mix de rozmarin si usturoi 1 lingurita condimente pentru carne de porc,
dupa preferinta 1/2 lingurita piper negru 1 lingura…Read more »
Pastrav cu morcovi si spanac
11 January 2014
Pastrav
cu morcovi si spanac din: pastravi, morcovi, spanac, lamai, ardei
capia, usturoi verde, ceapa verde, ghimbir, seminte de susan, boia
dulce, sare, piper, ulei, smantana. Ingrediente: 4 pastravi mai mici un
kilogram de morcovi 600 g spanac crud doua lamai doi ardei capia doua
fire de usturoi verde o legatura ceapa verde 3 g…Read more »
Ciorba de ciuperci cu smantana
11 January 2014
Ciorba
de ciuperci cu smantana din: ciuperci, morcovi, praz, ulei, ardei gras,
albus de ou, sare, usturoi, sos de soia, amidon alimentar, lamaie,
piper, busuioc, smantana, iaurt. Ingrediente: 600 g ciuperci doi morcovi
un fir de praz 75 ml ulei un ardei gras un albus de ou sare doi catei
de usturoi o lingura cu…Read more »
Pateuri cu fructe de padure
11 January 2014
Pateuri
cu fructe de padure din: aluat de foitaj, budinca de capsuni, lapte,
zahar tos, fructe de padure congelate, zahar vanilinat, menta, gris, ou,
frisca. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj un plic budinca de
capsuni 350 ml lapte 100 g zahar tos 400 g fructe de padure congelate
zahar vanilinat o lingura cu menta…Read more »
Curcan la cuptor cu cimbru si lamaie
11 January 2014
Curcan
la cuptor cu cimbru si lamaie din: curcan, unt, cimbru, vin alb, zeama
de lamaie. Ingrediente: 1 curcan de 4,5-5 kg 50 g unt cateva crengute de
cimbru 150 ml vin alb zeama de la 1/2 lamaie Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge curcanul cu unt, presară sare,
piper si…Read more »
Salata de ton cu capere si oua
11 January 2014
Salata
de ton cu capere si oua din: ton in suc propriu, capere, ceapa verde,
patrunjel verde, zeama de lamaie, sare, piper, oua, ulei de masline,
mustar dijon, iaurt, crema de branza, ardei gras. Ingrediente: 2
conserve (400 g) ton in suc propriu 2 lingurite capere conservate in
otet 2 fire ceapa verde sau 1…Read more »
Orez cu carne si ciuperci
11 January 2014
Orez
cu carne si ciuperci din: piept de pui, orez, ceapa, gutuie, mar, sos
de soia, ulei, stafide, usturoi, vin alb demisec, sare, piper, cimbru,
sfecla rosie, rosii, castarveti verzi. Ingrediente: un piept de pui 150 g
orez o ceapa alba o ceapa rosie o gutuie un mar 400 g amestec de
ciuperci sos de…Read more »
Somon cu linte şi curry
11 January 2014
Somon
cu linte şi curry din: cotlete de somon, linte, curry, ceapa rosie,
ulei de masline, rosii, lamaie, usturoi, ardei capia, ardei iute, ulei
de masline, lamaie, sare, piper, menta, castraveti verzi, gulii.
Ingrediente: 4 cotlete de somon 150 g linte 10 g curry doua cepe rosii 4
linguri cu ulei de masline 3 rosii…Read more »
Rulada de curcan cu ciuperci si gogosari murati
11 January 2014
Rulada
de curcan cu ciuperci si gogosari murati din: piept de curcan,
ciuperci, gogosari murati, castraveti murati, cascaval, carnaciori,
piper, sare, ierburi aromatice, ulei. Ingrediente: 1 piept de curcan 100
g ciuperci 100 g gogosari murati 100 g castraveti murati 100 g cascaval
2 carnaciori subtiri piper sare ierburi aromatice 2 linguri ulei Mod…Read more »
Reteta zilei: File de somon cu glazura de piersici pe pat de orez
11 January 2014
File
de somon cu glazura de piersici pe pat de orez din: file de somon,
piersici, sirop de piersici, unt, zahar brun, sos de soia, boabe de
mustar, ghimbir, sare, piper, coriandru, orez. Ingrediente: 1-2 bucati
file de somon 1 cutie piersici, maruntite 1 lingura de sirop de
piersici 1 lingura unt 1 1/2…Read more »
Fursecuri cu nuci si migdale
11 January 2014
Fursecuri
cu nuci si migdale din: unt, zahar tos, oua, portocala, lamaie, zahar
vanilinat, faina, miez de nuca, migdale, praf de copt, scortisoara, sos
de vanilie, gem de lamaie. Ingrediente: 230 g unt 140 g zahar tos doua
oua o portocala o lamaie zahar vanilinat 300 g faina 100 g miez de nuca
100 g…Read more »
Tartă de mălai cu spanac
11 January 2014
Tartă
de mălai cu spanac din: branza de vaci, malai, praf de copt, oua,
telemea, ulei de masline, lapte, tarhon, unt, ceapa, usturoi, sare,
piper, patrunjel, sos de rosii. Ingrediente: 150 g branza de vaci 160 g
malai doua oua praf de copt 200 g telemea 50 ml ulei de masline 200 g
masline feliate…Read more »
Şniţel cu şuncă şi fasole verde
11 January 2014
Şniţel
cu şuncă şi fasole verde din: piept de pui, kaiser, oua, pesmet, curry,
fasole verde, usturoi, ardei capia, ardei iute, ceapa rosie, otet de
mere, ulei, sare, piper, dovlecei, castraveti verzi. Ingrediente: doua
piepturi de pui 4 felii de kaiser doua oua 50 g pesmet 5 g curry tarhon
500 g fasole verde un…Read more »
Salata de pui cu ciuperci fripte
11 January 2014
Salata
de pui cu ciuperci fripte din: ciuperci, castarveti murati, mustar,
lamaie, ulei, sare, piper, gogosar murat. Ingrediente: 600-700 g
ciuperci proaspete 800 g castraveti murati 1 lingurita mustar 1/2 lamaie
250 ml ulei sare piper 1 gogosar murat sau cateva fasii de sfecla
coapta, pentru decor Mod de preparare: Speli pieptul de pui…Read more »
Gofre cu magiun de prune
11 January 2014
Gofre
cu magiun de prune din: faina, praf de copt, zahar vanilinat, ou,
lapte, miere, unt, scortisoara, zahar brun, magiun de prune, ghimbir,
afine, sare, zahar pudra, sos de lamaie. Ingrediente: 250 g faina praf
de copt zahar vanilinat un ou 120 ml lapte dulce miere 125 g unt o
lingurita cu scortisoara 60 g…Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu lapte umplute cu unt de arahide
10 January 2014
Prajiturele
cu lapte umplute cu unt de arahide din: faina, sare, bicarbonat de
sodiu, unt, unt de arahide, zahar brun, lapte, esenta de vanilie, ou.
Ingrediente: 1 3/4 cesti faina 3/4 lingurita de sare 3/4 lingurita
bicarbonat de sodiu 1/2 cana de unt 3/4 ceasca unt de arahide 1 1/4
cesti zahar brun 3…Read more »
Pastrav cu piersici la cuptor
10 January 2014
Pastrav
cu piersici la cuptor din: pastravi, piersici, tarhon, masline, ulei de
masline, lamai, dafin, rosii uscate in ulei, portocala, usturoi, miere,
ghimbir, sos de soia, sare, piper. Ingrediente: 4 pastravi mai mici 8
piersici tarhon 200 g masline fara samburi 4 linguri cu ulei de masline
doua lamai dafin 60 g rosii uscate in…Read more »
Paste cu legume si alune
10 January 2014
Paste
cu legume si alune din: paste, morcovi baby, alune, linte, ceapa,
usturoi, ardei gras, frunza de dafin, seminte de fenicul, suc de rosii,
ardei iute, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g
paste scurte 300 g morcovi baby 100 g alune 150 g linte doua cepe 3
catei de usturoi un ardei…Read more »
Piure de legume cu şuncă
10 January 2014
Piure
de legume cu şuncă din: conopida, telina, dovlecei, cartofi, lapte,
unt, sunca, patrunjel, usturoi, otet de mere, ceapa rosie, capere, ulei
de masline, sare, piper, rosii uscate, ghimbir, ardei iute. Ingrediente:
500 g conopida 200 g telina doi dovlecei 4 cartofi 200 ml lapte 100 g
unt 400 g sunca feliata patrunjel doi catei…Read more »
Roşii umplute cu pastă
10 January 2014
Roşii
umplute cu pastă din: rosii, foaie de dafin, fileuri de epste, boabe de
piper, mere acrisoare, franzela, lamaie, unt, ulei de masline, piper,
sare. Ingrediente: 1 kg rosii 1 foaie de dafin 300 g fileuri de peste
5-6 boabe de piper 3 mere acrisoare 2 cepe 2 felii de franzela 1/2
lamaie 50 g…Read more »
Blinii cu salată de peşte
10 January 2014
Blinii
cu salată de peşte din: dovlecei, faina, oua, lapte, praf de copt,
patrunjel, ton in ulei, ardei capia copt, ceapa verde, spanac baby,
rosii cherry, sare, piper, ulei. Ingrediente: doi dovlecei 150 g faina 3
oua 200 ml lapte dulce un pliculet praf de copt o legatura de patrunjel
doua cutii ton in ulei…Read more »
Cartof copt cu cremă
10 January 2014
Cartof
copt cu cremă din: cartofi, branza de vaci, smantana, morcovi, ardei
capia, varza rosie, ardei iute, unt, ulei de masline, otet balsamic, sos
de soia, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi mai mari sau 8
mai mici 500 g branza de vaci 200 g smantana doi morcovi 4 ardei capia
300 g varza rosie…Read more »
Aperitiv cu ficat si varză de Bruxelles
10 January 2014
Aperitiv
cu ficat si varză de Bruxelles din: ficat de pui, paste fainoase, oua,
varza de bruxelles, oua de prepelita, marar, ceapa, ulei, dovlecei,
sare, piper. Ingrediente: 500 g ficat de pui 50 g paste fainoase 3 oua
200 g varza de Bruxelles 3-4 oua de prepelita 1 legatura marar 1 ceapa
mica 50 ml…Read more »
Macarons cu zmeura
10 January 2014
Macarons
cu zmeura din: pudra de migdale, zahar pudra, albusuri, zmeura, zahar
vanilinat, sare, frisca, zahar tos, scortisoara, sos de ciocolata,
fructe de sezon, migdale. Ingrediente: 125 g pudra de migdale 225 g
zahar pudra 4 albusuri 200 g zmeura un pliculet cu zahar vanilinat un
varf de lingurita cu sare 200 ml frisca 75…Read more »
Ghiveci cu pui şi ciuperci
10 January 2014
Ghiveci
cu pui şi ciuperci din: vinete, ardei capia, ceapa, usturoi, ciuperci,
carne de pui, ardei iute, rosii, morcovi, ulei, sos de soia, ghimbir,
miere, sare, piper, busuioc, gulii. Ingrediente: doua vinete 4 ardei
capia doua cepe 4 catei de usturoi 300 g ciuperci 500 g carne de pui doi
ardei iuti 4 rosii doi…Read more »
Aperitiv cu ciuperci si carne de pui
10 January 2014
Aperitiv
cu ciuperci si carne de pui din: ciuperci, pulpe de pui, cimbru, oua,
mustar, coaja de lamaie, coaja de portocala, smantana, sare, piper alb,
ulei, unt, patrunjel. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 2 pulpe pui
1 crenguta de cimbru 3 oua 2 linguri mustar coaja rasa de la 2 lamai
sau 2 portocale 150…Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui in sos teriyaki
10 January 2014
Pulpe
de pui in sos teriyaki din: ciocanele de pui, usturoi, ghimbir, sos de
soia, suc de ananas, zahar brun, vin, ulei de susan, piper negru,
seminte de susan. Ingrediente: 5-6 ciocanele de pui 2 catei de
usturoi, tocat 1/4 buc ghimbir, tocat 4 linguri sos de soia 4 linguri
suc de ananas 2-3…Read more »
Pizza cu surimi şi dovlecei
10 January 2014
Pizza
cu surimi şi dovlecei din: apa, miere, drojdie, faina, ulei de masline,
surimi, rosii, dovlecei, branza tofu, seminte de floarea soarelui,
oregano, sare, piper, lamaie, ardei iute, masline. Ingrediente: 300 ml
apa miere 25 g drojdie 500 g faina 4 linguri cu ulei de masline 400 g
batoane surimi o conserva de rosii doi…Read more »
Salată de pui cu porumb si muraturi
10 January 2014
Salată
de pui cu porumb si muraturi din: morcovi, radacina de patrunjel,
radacina de telina, cartofi, mazare, piept de pui, castarveciori acri,
porumb, gogosar murat, oua, ulei, lamaie, mustar, sare, piper, masline.
Ingrediente: 3 morcovi mari cate 1 radacina patrunjel si telina mare 2
cartofi 2-3 linguri mazare 1 piept de pui file 2 castraveciori…Read more »
Toba din carne de porc
10 January 2014
Toba
din carne de porc din: carne de porc, sorici, gusa de porc, limba de
porc, inima de porc, rinichi, capatana de porc, boabe de piper, stomac
de porc, intestine de porc, sare, piper, boia, foi de dafin.
Ingrediente: 2 kg carne de porc cate 1/2 kg sorici si gusa de porc cate 2
bucati…Read more »
Plăcintă cu spanac şi ciuperci
10 January 2014
Plăcintă
cu spanac şi ciuperci din: foitaj, ceapa, oua, telemea, spanac,
ciuperci, unt, ulei, usturoi, seminte de floarea soarelui, patrunjel,
ou, sare, piper, menta, busuioc, chimen. Ingrediente: un pachet de
foitaj o ceapa alba o ceapa rosie 4 oua 200 g telemea 300 g spanac
congelat 300 g ciuperci 50 g unt 50 ml ulei…Read more »
Chec de legume cu ierburi aromatice
10 January 2014
Chec
de legume cu ierburi aromatice din: oua, branza, cascaval, faina,
iaurt, praf de copt, pastrama din piept de pui, ceapa, mazare, morcov,
praz, conopida, broccoli, boia dulce, boia iute, oregano, maghiran,
ulei, pesmet, piper, sare. Ingrediente: 4 oua 100 g telemea sau branza
dulce 100 g cascaval 4-5 linguri faina 4 linguri iaurt 1…Read more »
Fursecuri delicioase cu nuci
10 January 2014
Fursecuri
delicioase cu nuci din: unt, zahar tos, oua, faina, lamaie, miez de
nuca, stafide, fistic, miere, scortisoara, piper, sare, zahar pudra,
fructe de sezon. Ingrediente: 180 g unt 120 g zahar tos doua oua 360 g
faina o lamaie 200 g miez de nuca 25 g stafide 30 g fistic 3 linguri cu
miere…Read more »
Reteta zilei: Salata de pui cu rosii si avocado
10 January 2014
Salata
de pui cu rosii si avocado din: piept de pui, fasole neagra, salata
verde, avocado, suc de lamaie, rosii cherry, coriandru, dressing.
Ingrediente: 2 buc piept de pui fiert, cuburi 1 cutie fasole neagra 2
salate verzi , maruntite 2 avocado, cuburi 1 lingura suc de lamaie 1
ceasca rosii cherry , taiate…Read more »
Salata de andive cu piept de pui
10 January 2014
Salata
de andive cu piept de pui din: piept de pui, andive, ou, ulei
extravirgin de masline, gogosar murat, mustar dijon, smantana, lamaie,
sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat si fara piele 5-6
andive proaspete 1 ou 100 ml ulei extravirgin de masline 1 gogosar murat
1 lingurita mustar Dijon 1 lingura smantana…Read more »
Piftie cu carne de curcan si hrean
10 January 2014
Piftie
cu carne de curcan si hrean din: curcan, morcovi, radacina de
patrunjel, radacina de pastarnac, usturoi, sare, radacina de hrean,
sfecla rosie, smantana, lamaie. Ingrediente: aripile, gearele, pipota
sii ficatul de curcan 3 morcovi cate 2 radacina de patrunjel si
pastarnac 1 capatana de usturoi sare 2 radacini de hrean 1 sfecla rosie
2-3…Read more »
Aperitiv cu branza si sunca
10 January 2014
Aperitiv
cu branza si sunca din: telemea, branza de burduf, branza topita, unt,
ceapa rosie, ceapa verde, ficat de pasare, sunca, piept de pui, alune,
chimen, marar, patrunjel, gelatina, gogosar, piper, sare. Ingrediente:
300 g telemea 200 g branza de burduf 150 g branza topita 150 g unt 2
cepe rosii 4 fire ceapa verde…Read more »
Pui cu ierburi aromatice
10 January 2014
Pui
cu ierburi aromatice din: pui, ceapa rosie, ceapa alba, usturoi,
tarhon, miere, cimbru, scortisoara, ardei iute, ulei de masline, sos de
soia, gem de prune, vin alb, sare, piper, conopida. Ingrediente: un pui 4
cepe rosii doua cepe albe 6 catei de usturoi 3 fire de tarhon doua
linguri cu miere 4 fire de…Read more »
Păstrăv cu ghimbir şi morcovi
10 January 2014
Păstrăv
cu ghimbir şi morcovi din: pastravi, sos de soia, miere, ghimbir murat,
morcovi, usturoi, lamai, salvie, oregano, ulei de masline, unt, zahar
tos, ghimbir murat, sare, piper. Ingrediente: 4 pastravi sos de soia
doua linguri cu miere ghimbir murat un kg morcovi doi catei de usturoi 4
lamai o crenguta de salvie o crenguta…Read more »
Sufleu de cartofi cu ciuperci
10 January 2014
Sufleu
de cartofi cu ciuperci din: cartofi, oua, smantana, branza telemea,
ciuperci, ulei, lapte, oregano, ceapa, usturoi, ardei rgas, pesmet,
sare, piper, salata verde, sos de mere. Ingrediente: 6 cartofi mai mari 3
oua 300 ml smantana 200 g branza telemea 200 g ciuperci 140 ml ulei 50
ml lapte oregano tocat o ceapa alba…Read more »
Desert cu inghetata de lamaie
10 January 2014
Desert
cu inghetata de lamaie din: branza de vaci, lapte, ulei, zahar tos,
faina, sare, zahar vanilinat, praf, ou, scortisoara, gem de scortisoara,
gem de caise, fistic, zahar pudra, inghetata de lamaie. Ingrediente:
150 g branza de vaci 150 ml lapte dulce 150 ml ulei 50 g zahar tos 300 g
faina sare zahar vanilinat…Read more »
Supa cu carne de curcan
10 January 2014
Supa
cu carne de curcan din: carne de curcan, ceapa, rosii, conopida,
morcov, radacina de patrunjel, telina, cartofi, usturoi, faina, ulei,
sare, piper, marar, orez, mazare, linte. Ingrediente: 600 g carne de
curcan o ceapa doua rosii galbene 200 g conopida un morcov o radacina de
patrunjel o felie de telina 4 cartofi un catel…Read more »
Reteta zilei: Masline calde cu aroma de usturoi
10 January 2014
Masline
calde cu aroma de usturoi din: ulei de masline, usturoi, rozmarin,
seminte de fenicul, chimen, migdale, masline, coaja de lamaie.
Ingrediente: 2-3 linguri ulei de masline 8-10 catei de usturoi 2 linguri
rozmarin proaspat 2 lingurite seminte de fenicul 1 lingurita chimen 1
ceasca migdale 2 cesti masline coaja de lamaie Mod…Read more »
Brioşe cu peşte şi praz
10 January 2014
Brioşe
cu peşte şi praz din: praz, praf de copt, oua, faina, smantana, branza
telemea, ton in ulei, masline, ulei, rozmarin, sare, piper. Ingrediente:
un fir de praz jumatate de pliculet praf de copt 3 oua 130 g faina 400
ml smantana 200 g branza telemea doua conserve de ton in ulei un catel
de…Read more »
Linte picantă cu legume
10 January 2014
Linte
picantă cu legume din: ceapa, linte, cartofi, usturoi, ardei iute,
rosii, frunza de dafin, pudra de curry, unt, ulei, seminte de susan,
seminte de floarea soarelui, sare, piper, cimbr, rosii cherry, spanac.
Ingrediente: 3 cepe 300 g linte 500 g cartofi usturoi un ardei iute o
conserve de rosii o frunza de dafin pudra…Read more »
Tort delicios de ciocolata
10 January 2014
Tort
delicios de ciocolata din: oua, zahar, pudra, faina, cacao, frisca,
ciocolata neagra, ulei, unt, faina. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 150 g
zahar pudra 135 g faina 15 g cacao pentru umplutura: 200 ml frisca 200 g
ciocolata neagra pentru decor: 80 ml ulei 150 g ciocolata neagra pentru
tava: 10 g unt 10…Read more »
Peşte cu andive si morcovi
10 January 2014
Peşte
cu andive si morcovi din: peste, morcovi, telina, praz, andive, bere
blonda, ceapa, galbenusuri, unt, smantana, marar, sare, piper.
Ingrediente: 600 g peste alb 300 g morcovi 300 g tije de telina 300 g
praz 300 g andive 1/2 l bere blonda 2 cepe 2 gabenusuri 100 g unt 50 ml
smantana cateva fire…Read more »
Pui cu ardei copt şi ceapă
10 January 2014
Pui
cu ardei copt şi ceapă din: piept de pui, cascaval afumat, ceapa rosie,
orez, usturoi, ardei iute, ardei grasi, sos de soia, otet balsamic,
ulei, sare, piper, patrunjel, boia dulce. Ingrediente: doi piepti de pui
mai mari 400 g cascaval afumat un kg ceapa rosie sau alba 130 g orez cu
bob lung 4…Read more »
Reteta zilei: Salata de legume marinate
9 January 2014
Salata
de legume marinate din: varza, ardei gras rosu, ardei gras galben,
conopida, broccoli, morcov, ceapa, apa, ulei de masline, otet alb,
zahar, sare, dafin, boabe de piper. Ingrediente: 1 varza 1 ardei gras
rosu 1 ardei gras galben ½ conopida 1 broccoli 1 morcov 1 ceapa 5 cesti
apa 1 cana ulei de…Read more »
Retete delicioase: Tochitura cu carnati si vin
9 January 2014
O
reteta gustoasa de Tochitura cu carnati si vin alb din: pasta de rosii,
carne, rinichi, inimi, carnati afumati, ficat, ceapa, vin alb sec,
patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 linguri de pastă de
roşii 600 g carne 7 rinichi 4 inimi 4 cârnaţi afumaţi 750 g ficat (toate
de porc) 4 cepe 300…Read more »
Dieta pe puncte
9 January 2014
Se
bazeaza pe un punctaj atribuit alimentelor si care trebuie contorizat
zilnic, in functie de varsta si de greutatea pe care o ai. Este
obligatoriu sa consumi doua feluri de lactate si cel putin 5 portii de
fructe si legume pe zi. Spre exemplu, iată cat “valoreaza” cateva
alimente: Ardei gras: 0 puncte Ciuperci: 0…Read more »
Retete delicioase: Tocană cu soia şi fasole verde
9 January 2014
O
reteta gustoasa de Tocană cu soia şi fasole verde din: soia, fasole
verde, rosii, ardei grasi, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui,
patrunjel si marar. Ingrediente: o punga de soia cuburi 400 g fasole
verde 500 g rosii 2 ardei grasi o ceapa sare piper ulei de floarea
soarelui o legatura de patrunjel…Read more »
Dieta la cutie
9 January 2014
Nutritionistul
Simon Lovell a creat conceptul unei cutii in care sa pui tot ce mananci
intr-o zi. 60% legume, 30% proteine si 10% condimente si sosuri este
continutul nutritiv ideal al acesteia. In ea se pot gasi: broccoli
spanac avocado piept de pui sau curcan la gratar orez brun fiert paine
integrala ridichi salata ardei…Read more »
Retete delicioase: Paste cu legume si menta
9 January 2014
O
reteta delicioasa de paste cu: tagliatelle, dovlecei, mazare, lamaie,
menta, branza ricotta. Ingrediente: 350g de tagliatelle 500g de dovlecei
190g de mazăre proaspătă sau congelată coaja şi sucul de la 1 lămâie
necerată o mână frunze de mentă, tocate 250g de brânză ricotta Mod de
preparare: Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.…Read more »
Dieta cu Acai Berry
9 January 2014
Schimbati
alimentatia care a condus la ingrasare si adopta un stil de viata
corect, fara excese, cu hidratare intensa si mancare sanatoasa, in
porţii moderate. Dupa ce ai facut acest lucru, tot ce mai trebuie sa
faci ca sa slabesti e sa adaugi in meniul tau gustari cu fructe Acai
berry, care stimuleaza arderea grasimilor.…Read more »
Retete delicioase: Ciorbă de burtă
9 January 2014
O
reteta delicioasa Ciorbă de burtă din: burta de vita, rasol de vita,
ceapa, ardei, morcovi, sare, piper, otet, oua, smantana si usturoi.
Ingrediente: un pachet burta de vita semifiarta un rasol vita 2 cepe un
ardei rosu 2 morcovi sare piper 5-6 linguri otet 6 oua un litru smantana
usturoi Mod de preparare:…Read more »
Dieta drastica
9 January 2014
Dieta
e preferata de vedetele care vor sa slabeasca intr-un timp scurt.
ZILNIC Mic dejun: O jumatate de grepfruit, doua oua fierte, doua felii
de bacon. Pranz: O jumatate de grepfruit, o salata de pui cu crutoane.
Cina: O jumatate de grafruit, pui si legume la gratar, salata.
Eficienta: Slabesti 3 kg in 7 zile.…Read more »
Reteta zilei: Smoothie de spanac cu mar si banane
9 January 2014
Smoothie
de spanac cu mar si banane din: spanac, banane, mar verde, grapefruit,
suc de afine, gheata. Ingrediente: 2-3 cani spanac, tocat 2-3 banane,
feliate 1 mar verde, tocat 1/2 grapefruit, curatat si tocat 1 ceasca de
suc de afine 2 cani de gheata Mod de preparare: Intr-un blender,
adaugati spanacul, bananele,…Read more »
Ardei umpluţi cu ton
9 January 2014
Ardei
umpluţi cu ton din: ardei grasi, apa, bulgur, ceapa, ton in ulei,
usturoi, fileuri de ansoa, mustar, masline, patrunjel, sare, piper,
spanac, rosii, cartofi. Ingrediente: 20 ardei grasi mici un litru de apa
250 g bulgur marunt o ceapa alba doua conserve ton in ulei usturoi doua
fileuri de ansoa o lingurita cu mustar…Read more »
Foitaj cu roşii
9 January 2014
Foitaj
cu roşii din: foi de foitaj, mustar cu seminte, ardei iute, rosii,
oregano, branza nesarata, miez de nuca, migdale, fistic, capere, ulei,
sare, piper, sos de rosii, dovlecei. Ingrediente: doua foi de foitaj
doua linguri cu mustar cu seminte un ardei iute 6 rosii o lingura cu
oregano 400 g branza nesarata 50 g…Read more »
Caise umplute
9 January 2014
Caise
umplute din: caise, ou, branza de vaci, faina, zahar tos, lamaie, para,
portoala, menta, esenta de migdale, zahar pudra, apa, sos de vanilie,
sos de ciocolata. Ingrediente: 500 g caise un ou 80 g branza de vaci 30 g
faina 50 g zahar tos o lamaie o para o portocala o crenguta de menta…Read more »
Ruladă de pui cu bacon
9 January 2014
Ruladă
de pui cu bacon din: piept de pui, cascaval, ardei capia, salvie,
bacon, cartofi, ardei iute, usturoi, ceapa rosie, marar, patrunjel,
ulei, otet de mere, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: doi piepti
de pui 4 felii de cascaval 4 ardei capia doua frunze de salvie 400 g
bacon 800 g cartofi un ardei…Read more »
Peşte cu legume şi măsline
9 January 2014
Peşte
cu legume şi măsline din: ceapa alba, ardei capia, ardei gras, ardei
iute, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, rosii, masline, peste,
ulei, lamaie, sare, piper, busuioc verde, orez. Ingrediente: doua cepe
albe doi ardei capia un ardei gras un ardei iute mic doi morcovi o
radacina de patrunjel 3 cartofi doua rosii 200 g…Read more »
Tort cu banane si dulceata de portocale
9 January 2014
Tort
cu banane cu dulceata de portocale din: iaurt, frisca, gelatina, zahar
tos, zahar vanilinat, banane, lamaie, albusuri, scortisoara, menta,
ananas, sos de ciocolata, dulceata de portocale. Ingrediente: 500 ml
iaurt 500 ml frisca 25 g gelatina alimentara 300 g zahar tos zahar
vanilinat 4 banane o lamaie doua albusuri scortisoara menta tocata doua
felii…Read more »
Vită cu cartofi si morcovi
9 January 2014
Vită
cu cartofi si morcovi din: carne de vita, cartofi, morcovi, ardei
capia, ardei gras, ardei iute, usturoi, bicarbonat de sodiu, vin rosu,
ceapa, ulei, otet, sare, piper, patrunjel, varza rosie, sfecla rosie.
Ingrediente: 700 g carne de vita 700 g cartofi 3 morcovi doi ardei capia
un ardei gras un ardei iute usturoi 3…Read more »
Fursecuri cu frişcă şi afine
9 January 2014
Fursecuri
cu frişcă şi afine din: faina de secara, faina de grau, unt, zahar tos,
bicarbonat de sodiu, pudra de scortisoara, sare, seminte de chimen,
frisca, alune. Ingrediente: 150 g faina de secara 150 g faina de grau
200 g unt 150 g zahar tos o lingurita cu bicarbonat de sodiu o lingurita
cu pudra…Read more »
Curcan la tavă
9 January 2014
Curcan
la tavă din: curcan, unt, portocale, supa de pasare, sare, piper.
Ingrediente: un curcan de 6-8 kg 120 g unt moale 3 portocale 1,5 l supa
de pasare sare piper Mod de preparare: Se curăţă pasărea foarte bine,
se taie gâtul si se îndepărtează măruntaiele, care se taie mărunt. Se
aşază pasărea în…Read more »
Chec cu pere si sos de ciocolata
9 January 2014
Chec
cu pere si sos de ciocolata din: iaurt, zahar, faina, amidon, ulei,
ciocolata, oua, praf de copt, pere, migdale, sos de ciocolata.
Ingrediente: pentru aluat: un pahar mare iaurt 2 pahare zahar 1 1/2
pahar faina 1 1/2 pahar amidon 1/2 ahar ulei 100 g ciocolata neagra sau
cu lapte 3 oua un plic…Read more »
Reteta zilei: Supa de fasole cu ciolan afumat
9 January 2014
Supa
de fasole cu ciolan afumat din: ulei de masline, ceapa, ardei gras
verde, telina, supa de pui, fasole uscata, ciolan afumat, dafin, sare,
piper, piper cayenne, boia dulce, boia iute, praf de ceapa, oregano,
cimbru. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa , cuburi 1
ardei gras verde, cuburi 1 tulpina de…Read more »
Tort cu glazura de ciocolata
9 January 2014
Tort
cu glazura de ciocolata din: oua, zahar, faina, praf de copt, sare,
unt, lapte, ou, amidon, zahar vanilinat, frisca, fructe, ciocolata.
Ingrediente: pentru blat: 4 oua 125 g zahar 125 g faina 1/2 plic praf de
copt sare pentru umplutura: 125 g unt la temperatura camerei 250 ml
lapte un ou 35 g amidon…Read more »
Pulpa de berbecut la tava
9 January 2014
Pulpa
de berbecut la tava din: pulpa de berbecut, vin alb sec, usturoi,
cimbru, prune uscate, caise uscate, rosioare, ulei, rozmarin, sare,
piper. Ingrediente: o bucata de pulpa de berbecut de 4 kg un litru de
vin alb sec 45 catei usturoi o lingura cimbru uscat 200 g prune uscate
200 g caise uscate 10…Read more »
Pizza cu dovlecei si sos de rosii
9 January 2014
Pizza
cu dovlecei si sos de rosii din: faina, lapte, apa, zahar, malai,
drojdie, dovlecei, masline, fulgi de rosii, branza telemea, ulei de
masline, sos pesto, sare, piper, busuioc, sos de rosii. Ingrediente: 500
g faina 125 ml lapte 125 ml apa zahar 50 g malai 20 g drojdie doi
dovlecei 200 g masline feliate…Read more »
Ingheţată de kiwi cu goffre
9 January 2014
Ingheţată
de kiwi cu goffre din: oua, pulpa de kiwi, zahar tos, frisca, limeta,
lapte, faina, iaurt, ulei, praf de copt, sare, ciocolata neagra, frisca,
scortisoara. Ingrediente: 6 oua 250 g pulpa de kiwi 265 g zahar tos 250
ml frisca o limeta 250 ml lapte dulce 425 g faina 175 ml iaurt 125 ml…Read more »
Briose cu sunca si mazare
9 January 2014
Briose
cu sunca si mazare din: sunca, mazare, faina, unt, smantana, ulei, ou,
praf de copt, sare. Ingrediente: 100 g sunca 50 g mazare 100 g faina 50 g
unt 100 g smantana 30 ml ulei un ou o lingurita praf de copt sare Mod
de preparare: Intr-o tigaie cu o lingură de ulei…Read more »
Rată cu mere la cuptor
9 January 2014
Rată
cu mere la cuptor din: rata, mere, vin rosu, unt, rozmarin, usturoi,
boia dulce, scortisoara, ulei de masline, piper, sare. Ingrediente: 1
rata 4 mere 100 ml vin rosu 50 g unt 2 crengute de rozmarin 2-3 catei de
usturoi 2 lingurite cu boia dulce 1/2 lingurita cu scortisoara 2-3
linguri cu ulei de…Read more »
Reteta zilei: Smoothie de telina cu fructe goji
9 January 2014
Smoothie
de telina cu fructe goji din: tulpini de telina, banane, goji, mango,
apa. Ingrediente: 3-4 tulpini de telina, tocata 1-2 banane, feliate
1/2 ceasca goji, inmuiate in apa 1 cana de mango, bucati 1 cana cu apa
Mod de preparare: Intr-un blender, se adauga telina, bananele, goji,
mango si apa. Procesati…Read more »
Mâncare de vită cu legume
9 January 2014
Mâncare
de vită cu legume din: carne de vita, morcovi baby, fasole pastai,
mazare, ardei capia, ceapa, usturoi, rosii, pasta de tomate, faina, bere
blonda, sare, piper, ulei, patrunjel, malai, muraturi. Ingrediente: 800
g carne de vita 200 g morcovi baby 300 g fasole pastai 200 g mazare doi
ardei capia doua cepe 4 catei…Read more »
Fleică de porc cu portocale
9 January 2014
Fleică
de porc cu portocale din: fleica de porc, portocale, suc de portocale,
broccoli, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g
fleica de porc cu sorici 2 portocale 200 ml suc de portocale 1 broccoli 2
catei de usturoi patrunjel ulei sare piper Mod de preparare:
Cresteaza soriciul pentru a patrunde cat mai…Read more »
Pernite cu peste si branza de vaci
9 January 2014
Pernite
cu peste si branza de vaci din: aluat de foitaj, spanac, oua, ceapa
verde, branza de vaci, fileuri de peste, ulei de masline, masline,
usturoi, sare, piper, marar, salata verde, rosii. Ingrediente: doua foi
de foitaj 400 g spanac congelat 3 oua o legatura de ceapa verde 200 g
branza de vaci 800 g…Read more »
Tarta sarata cu sunca
9 January 2014
Tarta
sarata cu sunca din: ardei gras, dovlecel, cartofi, ceapa, usturoi,
sunca, lapte, smantana, oua, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei
grasi de culori diferite un dovlecel 3 cartofi fierti 400 g ceapa 2
catei de usturoi 150 g sunca 2 linguri lapte o lingura smantana 8 oua o
lingura ulei sare piper Mod…Read more »
Chec cu lamaie confiata
9 January 2014
Chec
cu lamaie confiata din: iaurt, faina, zahar tos, praf de copt, ulei,
oua, lamaie, lamaie confiata, migdale, stafide, miez de nuca, sare,
coacaze negre, frisca. Ingrediente: 200 ml iaurt 600 g faina 200 g zahar
tos un pliculet cu praf de copt 100 ml ulei 3 oua o lamaie 100 g lamaie
confiata 100…Read more »
File de somon in aluat
9 January 2014
File
de somon in aluat din: file de somon, aluat de foitaj, spanac, ricotta,
smantana, usturoi, galbenus, lapte, marar, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 500 g file de somon 500 g aluat de foitaj 200 g
spanac proaspat sau congelat 250 g ricotta 2 linguri cu smantana 1 catel
de usturoi 1 galbenus 2…Read more »
Aperitive din cartofi
9 January 2014
Aperitive
din cartofi din: cartofi, broccoli, oua, lapte, cascaval, telemea, unt,
patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 broccoli (250 g congelat) 2
oua 1 cana cu lapte 50 g cascaval 100 g telemea 50 g unt patrunjel sare
Mod de preparare: Curăţă cartofii, spală-i şi taie- i în cubuleţe.
Pune-i la fiert în…Read more »
Paste cu legume si sos pesto
9 January 2014
Paste
cu legume si sos pesto din: paste, ciuperci, morcovi, ardei gras, ardei
capia, porumb, ceapa rosie, pesto de busuioc, ulei de masline,
parmezan, sare, piper, rosii cherry, migdale. Ingrediente: 400 g paste
mici 200 g ciuperci doi morcovi un ardei gras un ardei capia 150 g
mazare 200 g porumb din conserva o ceapa…Read more »
Reteta zilei: Broccoli la cuptor cu aroma de lamaie
9 January 2014
Broccoli
la cuptor cu aroma de lamaie din: ulei de masline, usturoi, sare, fulgi
de ardei rosu, broccoli, suc de lamaie, coaja de lamaie. Ingrediente:
3 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat 1 lingurita de sare
1/2 lingurita fulgi de ardei rosu 2 capatani broccoli, rupt buchetelele
Sucul si coaja de…Read more »
Medalion de vită cu ciuperci
9 January 2014
Medalion
de vită cu ciuperci din: medalioane de vitel, bacon, ciuperci,
rozmarin, cimbrisor, vin alb, smantana, unt, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 4 medalioane de vitel 4 felii de bacon 300 g ciuperci 2
crengute de rozmarin 2 crengute de cimbrisor 100 ml vin alb 100 ml
smantana 20 g unt ulei sare piper Mod…Read more »
Frigarui de vita cu morcov
9 January 2014
Frigarui
de vita cu morcov din: antricot de vitel, morcovi, sos de soia, unt,
susan, sare. Ingrediente: 500 g antricot de vitel 4 morcovi 2 linguri cu
sos de soia 1 lingura cu unt 1 lingura cu susan sare Mod de
preparare: Taie carnea în fâşii subţiri, bate-o cu ciocanul de şniţele
şi…Read more »
Pui la cuptor cu sos de smantana
9 January 2014
Pui
la cuptor cu sos de smantana din: copane de pui, usturoi, ardei capia,
ceapa, tarhon, vin alb sec, ulei de floarea soarelui, rosii, smantana,
cimbru, sare, piper, malai. Ingrediente: 8 copane de pui o capatana de
usturoi 4 ardei capia 4 cepe o legatura de tarhon 50 ml vin alb sec 100
ml ulei…Read more »
Ciuperci umplute cu sos de rosii picant si crutoane
9 January 2014
Ciuperci
umplute cu sos de rosii picant si crutoane din: ciuperci, spanac,
usturoi, branza tofu, parmezan, dovlecei, salata verde, rosii cherry,
ceapa rosie, sos de rosii picant, crutoane, busuioc verde, ulei.
Ingrediente: 12 ciuperci 200 g spanac congelat doi catei de usturoi 200 g
branza tofu 30 g parmezan doi dovlecei o salata verde 200…Read more »
Rulouri de carpaccio cu sos
9 January 2014
Rulouri
de carpaccio cu sos din: pulpa de vitel, seminte de pin, parmezan,
busuioc, usturoi, salata verde, coriandru, busuioc, piper, ulei, sare.
Ingrediente: 500 g pulpa de vitel 4 linguri cu seminte de pin 5 linguri
cu parmezan 1 legatura cu busuioc proaspat 2 catei de usturoi salata
verde coriandru busuioc piper ulei sare …Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata si fructe uscate
8 January 2014
Prajiturele
cu ciocolata si fructe uscate din: faina, sare, bicarbonat, unt, zahar,
zahar brun, esenta de vanilie, ou, nuci pecan, merisoare uscate, fulgi
de ciocolata. Ingrediente: 1 1/2 cani faina 1/2 lingurita sare 1/2
lingurita bicarbonat de sodiu 2/3 ceasca unt 1/2 cana zahar 1/2 cana
zahar brun 1 lingurita esenta de vanilie 1…Read more »
Pui cu fructe uscate si mere
8 January 2014
Pui
cu fructe uscate si mere din: pui, mix de fructe uscate, mere,
ciuperci, nuca, ceapa, unt, vin alb, cuisoare, sare. Ingrediente: 1 pui
mare 100 g mix de fructe uscate 100 g prune uscate 3 mere 100 g ciuperci
100 g nuca tocata 2 cepe 100 g unt 150 ml vin alb 2 cuisoare…Read more »
Cotlet de porc marinat
8 January 2014
Cotlet
de porc marinat din: cotlet de porc, vin, usturoi, mustar, cimbru, boia
dulce, boia iute, ulei, sare. Ingrediente: 1 cotlet de porc (700-800 g)
50 ml vin alb 2 catei de usturoi 1 lingura cu mustar 1 lingurita cu
cimbru 1 lingurita cu boia dulce 1/2 lingurita cu boia iute 2 linguri cu
ulei…Read more »
Aperitive cu sunca si mascarpone
8 January 2014
Aperitive
cu sunca si mascarpone din: sunca, mascarpone, branza de vaci, branza
cu mucegai, patrunjel, sare. Ingrediente: 250 g sunca 100 g mascarpone
100 g branza de vaci 50 g branza cu mucegai alb 1 legatura de patrunjel
sare Mod de preparare: Pasează brânza de vaci cu blenderul, apoi pune
vasul la bain-marie şi…Read more »
Gutui cu ciolan de porc
8 January 2014
Gutui
cu ciolan de porc din: ciolane de porc, gutui, ceapa, vin alb sec,
scortisoara, cuisoare, miere, dafin, usturoi, ulei de floarea soarelui,
lamaie, sare, piper, busuioc, marar. Ingrediente: 4 ciolane de porc 4
gutui doua cepe 200 ml vin alb sec un betisor de scortisoara doua
cuisoare doua linguri cu miere o frunza de…Read more »
Pate de carne
8 January 2014
Pate
de carne din: carne de porc, pate de pui, ceapa, unt, smantana, oua,
salvie, busuioc, piper, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc tocata 400
g pate fin de pui 1 ceapa 2 linguri cu unt 2 linguri smantana 4 oua
salvie busuioc piper sare Mod de preparare: Curăţă ceapa şi tai-o în…Read more »
Cotlete de porc cu sos de mustar
8 January 2014
Cotlete
de porc cu sos de mustar din: cotlet de porc, mustar, vin, unt, piper
boabe, ulei, sare. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc 6 linguri cu
mustar 3 linguri cu vin 1 lingura cu unt piper boabe ulei sare Mod de
preparare: Spală carnea, dă-o cu un praf de sare, unge-o cu ulei,…Read more »
Tarte cu ceapă şi busuioc
8 January 2014
Tarte
cu ceapă şi busuioc din: oua, faina, malai, miez de nuca, branza
telemea, ceapa rosie, ceapa alba, ulei de masline, mozzarella, caise
uscate, busuioc, praf de copt, sare, piper, sos de rosii, fenicul.
Ingrediente: 3 oua 150 g faina 50 g malai 50 g miez de nuca 130 g branza
telemea o ceapa rosie…Read more »
Salata cu piept de pui si porumb
8 January 2014
Salata
cu piept de pui si porumb din: piept de pui, cartofi, morcovi, salata
verde, porumb, ulei, zeama de lamaie, usturoi, patrunjel. Ingrediente:
pentru salata: 1 jumatate de piept de pui 1 cartofi 1 morcov 3 frunze de
salata verde 1 conserva de porumb (100 g) pentru sos: 1 lingura de ulei
zeama de la…Read more »
Ruladă cu sos din fructe de padure
8 January 2014
Ruladă
cu sos din fructe de padure din: carne de porc cu sorici, carne de
porc, carne de vita, pasta de tomate, oua, ceapa rosie, usturoi, cimbru,
sos de soia, fructe de padure, gem de caise, zahar, sare, piper, ulei,
crutoane. Ingrediente: 600 g carne de porc cu sorici 350 g carne de porc
350…Read more »
Peste in crusta de biscuiti
8 January 2014
Peste
in crusta de biscuiti din: rondele de peste, rosii cherry, sare,
biscuiti sarati, unt, patrunjel, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 rondele
mari de peste 4 rosii cherry sare 1 pachet de biscuiti sarati 3-4
linguri unt 1 legatura patrunjel zeama de la 1 lamaie Mod de
preparare: Incingi cuptorul. Speli peştele şi tai…Read more »
Reteta zilei: Paste cu bacon si branza
8 January 2014
Paste
cu bacon si branza din: paste, unt, bacon, praf de usturoi, sare, piper
negru, ulei de masline, branza, patrunjel, ceapa verde. Ingrediente: 1
cana paste, dupa preferinta 2 linguri de unt 1 lingura de bacon,
maruntit si prajit ¼ lingurita praf de usturoi ½ lingurita sare ¼
lingurita piper negru macinat 1 lingura…Read more »
Zargan cu morcovi si cuscus
8 January 2014
Zargan
cu morcovi si cuscus din: zargani, cuscus, morcovi baby, ulei de
masline, ulei de nuci, ceapa, sos de soia, dafin, rosii uscate, oregano,
lamaie, fulgi de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 4 zargani 140 g
cuscus prefiert 500 g morcovi baby 100 ml ulei de masline 50 ml ulei de
nuci doua cepe albe o…Read more »
Salata cu peste marinat
8 January 2014
Salata
cu peste marinat din: peste marinat, ceapa uscata, ceapa verde, morcov,
ulei, otet. Ingrediente: 3 bucatele de peste marinat o jumatate de
ceapa uscata, spalata si taiata julien 3 fire de ceapa verde taiata fin 1
morcov fiert ulei otet Mod de preparare: Tai morcovul fiert, ceapa
verde si cea uscata si le…Read more »
Tarte cu sos de roşii si parmezan
8 January 2014
Tarte
cu sos de roşii si parmezan din: dovlecel, vanata, morcov, ceapa verde,
ardei capia, oua, faina, unt, iaurt, parmezan, praf de copt, busuioc,
sare, piper, sos de rosii picant. Ingrediente: un dovlecel o jumatate de
vanata un morcov o legatura ceapa verde doi ardei capia doua oua 300 g
faina 125 g unt 250…Read more »
Pizza cu pui şi gălbiori
8 January 2014
Pizza
cu pui şi gălbiori din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar
tos, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, galbiori, piept de pui,
usturoi, oregano, sare, piper, sos de rosii picant. Ingrediente: 500 g
faina 20 g drojdie 275 ml apa 100 ml ulei de masline o lingurita cu
zahar tos 4 linguri…Read more »
Crap in crusta de nuci
8 January 2014
Crap
in crusta de nuci din: crap eviscerat, lamaie, rosii cherry, busuioc
verde, ulei, sare, unt, piper, miez de nuca, usturoi, pesmet, coaja de
lamaie, ulei. Ingrediente: 1 crap eviscerat 1 lamaie 2 rosii cherry
busuioc verde 2-3 linguri ulei sare 25 g unt piper pentru crusta: 8
bucati mari de miez de nuca 6…Read more »
Cocktail cu vin spumant si gin
8 January 2014
Cocktail
cu vin spumant si gin din: gin, zeama de lamaie, zahar, sirop de soc,
vin spumant, inghetata, zahar tos, zeama de lamaie, coaja de lamaie.
Ingrediente: 75 ml de gin zeama de la 1/2 lamaie 2 linguri de zahar 500
ml sirop de soc 1 sticla de vin spumant 4 linguri inghetata pentru
decor:…Read more »
Reteta zilei: Piure de cartofi cu branza cheddar
8 January 2014
Piure
de cartofi cu branza cheddar din: cartofi rosii, sare, unt, praf de
usturoi, piper negru, smantana, branza cheddar, ceapa verde.
Ingrediente: 4 cartofi rosii ½ lingurita de sare 1-1/2 linguri de unt ¼
lingurita praf de usturoi ¼ lingurita piper negru macinat ¼ lingurita
sare ¼ ceasca smantana 1 ceasca branza cheddar, rasa…Read more »
Ciorbă de crap cu legume si orez
8 January 2014
Ciorbă
de crap cu legume si orez din: crap, ceapa, morcovi, pastarnac, telina,
ardie gras, orez, bors, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, oua,
sare, piper, patrunjel, ardei iute, malai. Ingrediente: un kg crap doua
cepe 2 morcovi o radacina de pastarnac o telina mica 2 ardei grasi 50 g
orez 350 ml bors 100…Read more »
Panna Cotta cu sos de ciocolata
8 January 2014
O
reteta delicioasa de desert cu:frisca lichida, lapte gras, gelatina
foi, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: 425 g frişcă lichidă 75 g
lapte gras 6 g gelatină în foi 100 g zahăr esenţă de vanilie/zahăr
vanilat Mod de preparare: Punem la înmuiat în apă rece foile de
gelatină pentru 10 minute. Punem frişcă lichidă…Read more »
Retete simple: Supa-crema de morcovi
8 January 2014
O
reteta delicioasa de supa-crema de morcovi cu: ceapa, cartofi, zahar,
unt. Ingrediente: 1 kg morcovi 2 cepe 6 cartofi 1 linguriţă cu zahăr 4
linguriţe cu unt Mod de preparare: Taie morcovii în felii subţiri şi,
într-o cratiţă, înăbuşă-i cu o linguriţă cu unt topit împreună cu ceapa.
Când morcovii au început să…Read more »
Rosii umplute cu pasta de oua
8 January 2014
O
reteta delicioasa de rosii umplute cu: rosii, oua, mustar, zeama de
lamaie, smantana, ceapa, unt, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 4
roşii 3-4 ouă fierte 1 linguriţă cu vârf de muştar 1 lingură cu zeamă de
lămâie 2 linguri cu smântână 1 ceapă mijlocie 50 g unt nucşoară sare
piper Mod de preparare: Curăţă…Read more »
Salata cu masline, andive si curmale
8 January 2014
Salata
cu masline, andive si curmale din: lamai, ulei de masline extravirgin,
ulei de floarea soarelui, otet din vin, miere, masline verzi, curmale,
branza feta, spanac, andive. Ingrediente: 2 lamai 1 lingura de ulei de
masline extravirgin 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 lingura de otet
din vin 1 lingurita de miere 1 mana…Read more »
Sarmale cu bacon, orez si carne de porc
8 January 2014
Sarmale
cu bacon, orez si carne de porc din: orez, carne de porc, slanina,
morcov, ceapa, bacon, zeama de varza, rosii, varza murata, cimbru,
frunze de dafin, ulei, sare, piper, malai si smantana. Ingrediente: 250
g orez 500 g carne de porc 150 g slanina un morcov doua cepe 200 g
bacon zeama de varza 800…Read more »
Ciorbă cu broccoli
8 January 2014
Ciorbă
cu broccoli din: morcovi, cartofi, mazare, telina, ardei grasi,
dovlecel, broccoli, bors, ceapa verde, ulei, sare, piper, frunze de
telina, iaurt, smantana, ardei iute. Ingrediente: doi morcovi doi
cartofi 200 g mazare o telina mica doi ardei grasi un dovlecel 500 g
broccoli 4 rosii 500 ml bors doua legaturi de ceapa verde 100…Read more »
Ardei cu sufleu de branza
8 January 2014
O
reteta delicioasa de ardei cu: oua, faina, unt, lapte, branza,
cascaval, sare. Ingrediente: 6 ardei graşi 2 ouă 1 lingură cu făină 2
linguri cu unt 1 1/2 ceşcuţe cu lapte sau apă 200 g brânză rasă 150 g
caşcaval sare Mod de preparare: Prăjeşte uşor făina cu o lingură cu
unt. Stinge…Read more »
Reteta zilei: Supa picanta de rosii
8 January 2014
Supa
picanta de rosii din: rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, supa de
legume, rosii uscate, cimbru, arpagic, piper cayenne, miere, iaurt,
sare, piper. Ingrediente: 4 rosii, tocate 2-3 linguri de ulei de
masline 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi, tocat 2 cani supa de legume 4
rosii uscate in ulei de masline,…Read more »
Salata cu fenicul si mere
8 January 2014
Salata
cu fenicul si mere din: mix de salata, fenicul, mar, marar, coaja de
portocala, zeama de portocala, ulei de masline extravirgin, miere,
mustar dijon, otet din vin alb, seminte de mac. Ingrediente: 175 g mix
de salata (rucola, nasturel, spanac) 1 bulb mare de fenicul, feliat
subtire 1 mar, taiat in jumatate si feliat…Read more »
Placintele de cartofi copti
8 January 2014
O
reteta delicioasa de placintele cu:cartofi, oua, ardei gras, unt,
paine, lapte, faina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2
ouă 1 ardei gras 2 linguri cu unt 1 felie de pâine 1 ceşcuţă cu lapte 3
linguri cu făină 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare:
Spală bine cartofii, înveleşte-i…Read more »
Ciorba de porc cu orez
8 January 2014
O
reteta delicioasa de ciorba cu: coaste de porc, cartofi, morcov,
telina, ceapa, rosii, pasta de ardei dulce, bors, orez, patrunjel,
leustean, ulei, sare. Ingrediente: 500 g coaste de porc 2 cartofi 1
morcov 1 ţelină 1 ceapă 5 roşii 1 lingură cu pastă de ardei dulce 1L
borş 5 linguri cu orez 1 legătură…Read more »
Pastă din nuci, alune şi ceapă
8 January 2014
Pastă
din nuci, alune şi ceapă din: nuci, alune de padure, lamaie, ulei de
masline, ceapa rosie si hrean. Ingrediente: 200 g nuci 100 g alune de
padure 1 lamaie 4-5 linguri ulei de masline sau de seminte de struguri 2
cepe rosii 1 lingurita hrean ras Mod de preparare: Puneţi cu o seară
înainte…Read more »
Chiftele in sos aromat
8 January 2014
O
reteta delicioasa de chiftele cu: carne amestec, ceapa, paine, morcov,
cartof, ou, usturoi, patrunjel, marar, ulei, sare, piper, rosii, vin,
foi de dafin, frunze de telina, oregano, busuioc. Ingrediente chiftele:
500 g amestec de carne tocată 1 ceapă 2 felii de pâine 1 morcov 1 cartof
1 ou 5-6 căţei de usturoi 1 legătură…Read more »
Reteta zilei: Vita picanta cu ceapa si garnitura de orez
7 January 2014
Vita
picanta cu ceapa si garnitura de orez din: carne de vita, ceapa,
busuioc, ulei, ardei iute, usturoi, sos de peste, sos de stridii, zahar,
apa, orez. Ingrediente: 450 g carne de vita, taiata felii subtiri 1
ceapa, feliata 1 buchet busuioc 2 linguri ulei 3-5 ardei iuti, tocati 4
catei de usturoi, tocat…Read more »
Dieta echilibrata
7 January 2014
Cheia
dietei americane create de dr. Barry Sears este echilibrul nutritiv
realizat prin aportul alimentar de 40% carbohidraţi, 30% proteine si 30%
grăsimi. Se interzic carnea grasa, untul, uleiurile vegetale, graul,
zaharul, vegetalele bogate in amidon (cartofi), bananele, prunele,
perele, pepenele si ananasul. ZILNIC Mic dejun: Faina de ovaz cu nuci si
un mar. Pranz:…Read more »
Dieta care zdrobeste caloriile
7 January 2014
PRIMA
ETAPA Detoxifierea (9zile): Se consuma 5 mese pe zi, la ore fixe,
alcatuite din fructe şi legume, exceptand cartofii, avocado, lintea si
soia. Totul se prepara la gratar si la aburi. A DOUA ETAPA (3
saptamani): Se adauga alimente precum avocado, carne slaba, fructe de
mare, oua intregi, unt, cafea, suc de fructe, limonada.…Read more »
Retete usoare: Supa de fenicul
7 January 2014
O
reteta gustoasa de Supa de fenicul din: fenicul, supa de legume, ceapa,
ciuperci, ulei de masline, faina, sare, piper si rosii. Ingrediente:
500 g fenicul (2-3 bulbi) 2 litri supă de legume o ceapă 4 ciuperci ulei
de măsline o lingură de făină sare piper 2 roşii Mod de preparare: Se
pune într-o…Read more »
Dieta Pritikin
7 January 2014
Se
bazeaza pe limitarea grasimilor, a consumului de proteine slabe, legume
si carbohidrati complecsi si pe efectuaarea zilnica a exercitiilor
fizice. Ca sa slabesti si sa te mentii, mananca in cantitati moderate
carne slaba de vita sau de pui, lactate cu putine grasimi si peste de
mare, de 3 ori pe saptamana, la pranz. Iata…Read more »
Dieta cu cereale
7 January 2014
Regimul
prevede consumul constant de cereale integrale, migdale, ardei gras,
rosii, broccoli, struguri, spanac, afine, capsune si ulei de masline.
PRIMA FAZA (10 zile): La cele cinci mese ale zilei se consuma doar
combinatii din aceste alimente. A DOUA FAZA (toata viata): Treptat, se
revine la normal, evitand combinatiile periculoase, excesele de grasimi
si de…Read more »
Surse de energie pentru organismul tau
7 January 2014
Sursele
alimentare sunt principalele cai prin care organismul se energizeaza,
pentru a-si putea indeplini functiile si pentru a face fata tuturor
solicitarilor. Din acest motiv, o dieta necorespunzatoare este cauza
principala a oboselii si lipsei de energie. In sezonul rece, urmarea
unei diete echilibrate este foarte importanta, intrucat corpul ajunge
mai usor in starea de…Read more »
Detoxifierea cu portocale (diete)
7 January 2014
Scapă
de toxinele acumulate în ultimele săptămâni printr-o dietă delicioasă
cu portocale! În plus, poţi să slăbeşti două kilograme în numai patru
zile! Portocalele au un puternic efect detoxifiant şi fac minuni în
privinţa siluetei, deoarece conţin nu numai vitamine şi minerale, ci şi
enzime care ajută la slăbire. În loc de mic dejun… …bea…Read more »
Supe calde pentru zile reci
7 January 2014
Supe:
Reteta zilei: Supa de legume cu smantana Supa de legume cu smantana
din: ulei de masline, sfecla, morcovi, varza, ardei gras rosu, ceapa,
apa, cartofi, smantana, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 5 linguri
ulei de masline 1 sfecla 2 morcovi ¼ varza 1 ardei gras rosu ½ ceapa 4
litri apa 3 cartofi,…Read more »