Retete de Sarbatoare:
Reteta zilei: Hot dog cu topping de sos de carne de vita si ceapa
22 January 2014
Hot
dog cu topping de sos de carne de vita si ceapa din: ceapa, usturoi,
carne de vita, sos de rosii, parf de chili, sare, chimen, piper cayenne,
cremvursti, chifle, mustar. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 2 catei de
usturoi, tocat 500gr carne de vita 1 cutie sos de rosii 1/2 lingurita
praf de chili…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu sos de piper
22 January 2014
O
reteta delicioasa de friptura de vita cu:delikat, ulei, supa de carne,
intaritor de sos, piper mixt, ardei gras, cartofi, unt, ou, sare.
Ingrediente: 2 fripturi de vită (200 g fiecare) 3 linguri Delikat Legume
1 lingură ulei 200 ml supă de carne întăritor de…
Read more »
Read more »
Pui in sos tomat cu bame
22 January 2014
O
reteta delicioasa de pui cu: sare, ulei de masline, ceapa, coaja rasa
de portocala, suc de portocala, suc de rosii, baton de scortisoara,
cuisoare, piper boabe, bame. Ingrediente: 1 pui fiert (cca 1,4 kg) sare 2
linguri ulei de măsline 1 ceapă 2 linguri…
Read more »
Read more »
Tort de biscuiti cu afine
22 January 2014
O
reteta delicioasa de tort cu: biscuiti, unt, zahar pudra, zahar
vanilat, iaurt, frisca, gelatina, afine, lamaie. Ingrediente: 250 g
biscuiţi măcinaţi 1 pachet de unt 2-3 linguriţe zahăr pudră zahăr
vanilat Ingrediente crema: 500 g iaurt simplu 500 ml frişcă 3 linguri
zahăr 2…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Salată de cartofi cu piept de curcan
22 January 2014
O
reteta de salata de cartofi cu piept de curcan din: cartofi, file de
piept de curcan, ceapa verde, broccoli, sare, smantana, galbenusuri,
otet si piper. Ingrediente: 800 g cartofi mici 300 g file de piept de
curcan 2 legături ceapă verde 250 g broccoli…
Read more »
Read more »
Tort de biscuiti cu zmeura
22 January 2014
O
reteta delicioasa de tort cu: biscuiti, unt, zahar pudra, zahar
vanilat, zmeura, gelatina, frisca. Ingrediente blat: 250 g biscuiţi 1
pachet de unt 3 linguriţe zahăr pudră zahăr vanilat Ingrediente
umplutura: zmeură prospătă sau congelată 2 plicuri de gelatină zahăr 300
g frişcă naturală…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza sarata si iaurt
22 January 2014
Placinta
cu branza sarata si iaurt din: aluat, telemea, oua, ulei, unt, iaurt.
Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 500 g telemea 5 oua 2 linguri ulei 1
cubulet de unt 250 ml iaurt gras Mod de preparare: Dezgheţi foitajul.
Fărâmiţezi brânza sau o dai…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si carnati de pui
22 January 2014
Spaghete
cu sos de rosii si carnati de pui din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
fulgi de ardei rosu, rosii, apa, sare, busuioc, spaghete, parmezan,
unt, carnati de pui. Ingrediente: 1/4 ceasca ulei de masline 1 ceapa,
cuburi 5 catei de usturoi, tocat Fulgi…
Read more »
Read more »
Budinca cu dovlecei si branza
22 January 2014
O
reteta delicioasa de budinca cu: dovlecei, branza de vaca, telemea de
oaie, oua, ardei gras, faina, unt, pesmet, sare . Ingrediente: 5
dovlecei 200 g brânză de vacă 100 g telemea de oaie 3 ouă 1 ardei gras 2
linguri cu făină 1 lingură…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu căpşuni
22 January 2014
O
reteta delicioasa de prajitura cu:biscuiti, unt, zahar, esenta de
vanilie, crema de branza, oua, smantana dulce, zeama de lamaie, capsuni,
merisoare. Ingrediente blatul: 200 g biscuiţi 110 g unt topit 25 g
zahăr 1 lingură esenţă de vanilie Ingrediente crema: 680 g cremă de…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: File de doradă în crustă de cartofi
22 January 2014
O
reteta de File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi
aromatice din: fileuri de dorada, patrunjel, busuioc, ulei de masline
extravirgin, vin alb, sare, piper, hasmatuchi, ansoa, otet de vin si
capere. Ingrediente: 4 fileuri de doradă 300 g cartofi 1…
Read more »
Read more »
Friptura de vitel in crusta cu salata verde
22 January 2014
Friptura
de vitel in crusta cu salata verde din: fileuri de vita, cartofi,
faina, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de vita 300 g
cartofi 1 lingura faina 1 ou 2 linguri ulei sare piper Mod de
preparare: Se curăţă cartofii şi se…
Read more »
Read more »
Rulada de peste cu legume
22 January 2014
Rulada
de peste cu legume din: peste, sunca, ciuperci, rosii, morcovi, ardei
iute, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 file de peste 5 felii sunca 500 g
ciuperci 4 rosii 2 morcovi 1 ardei iute 2 linguri ulei sare piper Mod
de preparare: Tai legumele…
Read more »
Read more »
Bors de gaina cu perisoare
22 January 2014
Bors
de gaina cu perisoare din: piept de gaina, ou, orez, ceapa, morcovi,
telina, cartofi, ardei gras, leustean, sare, piper. Ingrediente: 600-700
g piept de gaina 1 ou 5 linguri orez 1 ceapa tocata marunt 2 morcovi
taiati julienne 1 telina mica rasa 3-4 cartofi…
Read more »
Read more »
Peste cu sos de rosii
22 January 2014
Peste
cu sos de rosii din: peste, rosii cherry, bulion, ceapa, ardei gras,
ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 3-4 pesti un kg rosii cherry 2
linguri bulion 2 cepe un ardei gras 2 linguri ulei cateva fire patrunjel
sare Mod de preparare: Ceapa şi ardeii…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Pui crocant
22 January 2014
O
reteta delicioasa de pui cu: faina, carne de pui, cimbru, piper, lapte,
ou, pesment, lamaie. Ingrediente: 1/2ceaşcă de făină 2 linguriţe de
cimbru proaspăt sau 1 linguriţă din varianta uscată 1/2 linguriţă de
sare 1/2 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat 1/2 ceaşcă de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de somon cu dressing picant
22 January 2014
Salata
de somon cu dressing picant din: file de somon, piper, sare, ulei de
masline, salata verde, rucola, orez brun, fulgi de chili, pasta de
chili, sos de soia, usturoi, miere, suc de lamaie, otet, seminte de
susan, ulei de susan. Ingrediente: 1 bucata…
Read more »
Read more »
Flan de dovlecei
22 January 2014
Flan
de dovlecei din: dovlecei, oua, rosii, ulei, ceapa alba, ceapa rosie,
frunze de busuioc. Ingrediente: 3 dovlecei 6 oua 2 rosii mici o lingura
ulei 2 cepe albe 2 cepe rosii cateva frunze de busuioc Mod de
preparare: Ceapa tocată mărunt şi dovleceii…
Read more »
Read more »
Prajitura de post cu nuca
22 January 2014
Prajitura
de post cu nuca din: ulei, zahar, apa, faina, gem, nuci, praf de copt,
bicarbonat, cacao, sare. Ingrediente: 1 cana ulei 1 cana zahar 2 cani
apa 3 cani faina 3-4 linguri gem sau dulceata 1 cana nuci pisate 1 plic
praf de copt…
Read more »
Read more »
Tort de piersici şi cafea
22 January 2014
Tort
de piersici şi cafea din: biscuiti cu cereale, unt, praf de cafea
instant, piersici, ciocolata alba, frisca, frisca, gelatina, branza de
vaci, zahar pudra, zahar vanilinat. Ingrediente: 200 g biscuiti cu
cereale 100 g unt 1 lingurita praf de cafea instant 1,3 kg piersici…
Read more »
Read more »
Blinii cu somon afumat si smantana
22 January 2014
Blinii
cu somon afumat si smantana din: oua, faina de grau, faina de hrisca,
drojdie, lapte, unt, sare, ulei, smantana, piper, somon afumat.
Ingrediente: 3 oua 150 g faina de grau 150 g faina de hrisca 21 g
drojdie circa 500 ml lapte 2 linguri…
Read more »
Read more »
Chiftelute de tofu pe pat de salsa
22 January 2014
Chiftelute
de tofu pe pat de salsa din: ardei gras, ardei iute, rosii, ceapa,
usturoi, patrunjel, sare, piper, vin rosu, ulei de masline, tofu,
morcovi, praz, ceapa verde, faina de grau, ulei. Ingrediente: 1 ardei
gras rosu 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biscuiti cu crema de menta
21 January 2014
Biscuiti
cu crema de menta din: unt, zahar, oua, vanilie, cacao, faina,
bicarbonat, sare, crema de bezea, zahar pudra, esenta de menta, colorant
alimentar. Ingrediente: 300gr unt, la temperatura camerei 2 cani de
zahar 2 oua 1 lingura esenta de vanilie ¾ cana pudra…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Fenicul şi şalău cu sos pesto
21 January 2014
O
reteta de fenicul si salau cu sos pesto de rucola din: salau, ulei de
masline extravirgin, sare, piper alb, bulbi de fenicul, rosie, rucola,
seminte de pin si sare. Ingrediente: 1 şalău (400 g) 1 lingură ulei de
măsline extravirgin sare şi piper alb…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu sos
21 January 2014
Piept
de curcan cu sos din: piept de curcan, dulceata de caise, mustar,
cimbru, piper negru, ulei, faina, telina, usturoi, supa de casa, salvie,
apa, piper. Ingrediente: 600 g piept de curcan o lingurita dulceata de
caise o lingura mustar 1/4 lingurita cimbru 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Naut cu sos de tomat
21 January 2014
Naut
cu sos de tomat din: naut, rosii in bulion, ceapa, ulei, usturoi, sare.
Ingrediente: 300 g naut o conserva mica rosii in bulion o ceapa o
lingura ulei un catel de usturoi sare Mod de preparare: Cu o seară
înainte de pregătire, se…
Read more »
Read more »
Salam de biscuiti cu stafide
21 January 2014
Salam
de biscuiti cu stafide din: biscuiti populari, zahar, unt, cacao,
lapte, stafide, esenta de tom, zahar pudra. Ingrediente: 250 g biscuiti
populari 250 g zahar 100 g unt 50 g cacao 120 ml lapte 120 g stafide
aurii esenta de rom zahar pudra …
Read more »
Read more »
Fasole batuta cu masline
21 January 2014
Fasole
batuta cu masline din: fasole boabe, masline, boabe de porumb, ulei de
masline, ceapa, boia dulce, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
fasole boabe 200 g masline 100 g boabe de porumb 100 g ulei de masline 2
cepe 1/2 lingurita boia dulce 5-6…
Read more »
Read more »
Iepure cu ceapa
21 January 2014
Iepure
cu ceapa din: iepure, ceapa, bacon, ciuperci, vin alb, cimbru,
patrunjel, foi de dafin, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: un
iepure portionat 500 g cepe mici 150 g bacon 250 g ciuperci 300 ml vin
alb un buchet cimbru si patrunjel 2 foi de…
Read more »
Read more »
Crema de morcov cu chimen
21 January 2014
Crema
de morcov cu chimen din: morcovi, ceapa, chimen, patrunjel, ulei, sare.
Ingrediente: 500 g morcovi 1 ceapa 2 lingurite chimen pisat 1 legatura
patrunjel 50 ml ulei sare Mod de preparare: Ceapa şi morcovii se
curăţă, se spală, se taie mărunt şi se…
Read more »
Read more »
Chiftelute din burtă de vită cu usturoi si marar
21 January 2014
Chiftelute
din burtă de vită cu usturoi si marar din: burta de vita, carne tocata
de vita, ceapa, usturoi, oua, paine inmuiata in lapte, marar, sare,
piper. Ingrediente: 500 g burta de vita 400 g carne tocata (de
preferabil de vita) 1 ceapa 5 catei…
Read more »
Read more »
Lipii cu caşcaval, ardei gras, spanac şi pesto
21 January 2014
Lipii
cu caşcaval, ardei gras, spanac şi pesto din: ardei grasi, branza
halloumi, ulei, spanac, lipii, pesto de busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 300 g branza Halloumi 3 linguri ulei
150 g spanac mic 8 lipii 8 linguri pesto de busuioc sare…
Read more »
Read more »
Portofele cu ceapa, bacon si ciuperci
21 January 2014
Portofele
cu ceapa, bacon si ciuperci din: unt, faina, sare, apa, ceapa,
ciuperci, unt, bacon, patrunjel, ou, sare, piper. Ingrediente: pentru
aluat: 70 g unt moale 150 g faina un praf sare 100 ml apa pentru
umplutura: 5 cepe 150 g ciuperci 20 g unt…
3 Retete delicioase pentru Craciun
19 December 2013
Retete
pentru Craciun: Reteta zilei: Carne de porc aromata, inabusita Carne
de porc aromata, inabusita din: carne de porc, sare, rosie, ardei iute,
piper, condimente, coriandru, ceapa, usturoi, apa, suc de lamaie, ulei,
chimen, pudra de curry. Ingrediente: 1-2 kg de carne de porc, cuburi 1
lingurita sare 1 rosie, cuburi 1 ardei…
Read more »
Read more »
Porc picant cu masline
19 December 2013
O
reteta savuroasa de porc picant cu masline din: spata de porc, masline,
scortisoara, cuisoare, foi de dafin, ulei, rosii in bulion, lamaie,
sare si piper. Ingrediente: 700 g spata de porc 400 g masline 1 baton
scortisoara 3 cuisoare 2 foi de dafin 3 linguri ulei 500 g rosii in
bulion 1 lamaie sare…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu sos arrabiata
19 December 2013
Chiftelute
cu sos arrabiata din: carne de vita, condimente, pesmet, ceapa rosie,
ulei de masline, usturoi, ardei iute, vin, oregano, rosii, busuioc,
pasta fainoase si parmezan. Ingrediente: 400 g carne de vita tocata 2
lingurite condimente asortate (busuioc, oregano, cimbru) 30 g pesmet 1
ceapa rosie, tocata marunt 4 linguri ulei de masline 4 catei de…
Read more »
Read more »
Crochete de cartofi cu branza
19 December 2013
Crochete
de cartofi cu branza din: cartofi, unt, oua, ceapa verde, cimbru,
branza de burduf, faina, pesmet si ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: 650 g cartofi, fierti 25 g unt 2 oua, batute 6 cepe verzi,
tocate Cateva ramurele de cimbru, tocate 200 g branza de burduf 2
linguri faina 75 g pesmet 200 ml ulei…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu carne tocata
19 December 2013
O
reteta savuroasa de Ardei umpluti cu carne tocata din: ardei grasi,
carne tocata, orez, ceapa, morcovi, pasta de tomate, ulei, patrunjel,
boia de ardei dulce, faina, galbenusuri, supa de legume, sare si piper.
Ingrediente: 12 ardei grasi (rosii si verzi) 500 g carne tocata (amestec
vita, porc) 100 g orez 2 cepe 2 morcovi…
Read more »
Read more »
Ciorba norvegiana cu peste si costita
19 December 2013
Ciorba
norvegiana cu peste si costita din: peste, costita, ceapa, morcovi,
telina, ardei, cartofi, smantana, ou si sare. Ingrediente: 400 g peste
(crap) 100 g costita 100 g ceapa 100 g morcovi 100 g telina 100 g ardei
colorat 200 g cartofi 100 g smantana 1 ou sare Mod de preparare: Tai
costita in felii,…
Read more »
Read more »
Sarmale bulgăreşti în foi de vita
19 December 2013
Sarmale
bulgăreşti în foi de vita din: foi de vita, orez, fasole boabe,
stafide, pasta de tomate, ulei, ceapa rosie, scortisoara, marar, supa de
legume, sare si piper. Ingrediente: 30 g foi de vita murate 100 g orez
250 g fasole boabe fiarta 100 g stafide 2 linguri pasta de tomate 75 ml
ulei 2 cepe…
Read more »
Read more »
Friptura cu crusta de mirodenii la cuptor
19 December 2013
Friptura
cu crusta de mirodenii la cuptor din: pulpa de porc, mustar de dijon,
pesmet, ulei de masline, rozmarin, oregano, cartofi, ceapa rosie,
usturoi si rozmarin. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc, fara grasime,
portionata in 4 bucati a cate 250 g 4 lingurite mustar de Dijon 50 g
pesmet 3 linguri ulei de masline 3…
Read more »
Read more »
Gem de piersici si zmeura
19 December 2013
O
reteta savuroasa de Gem de piersici si zmeura din: piersici, zmeura,
zeama de lamaie si zahar cu pectina. Ingrediente: 1 kg piersici sau
nectarine 12 zmeure zeama de la 2 lamai 900 g zahar cu pectina pentru
dulceata Mod de preparare: Taie piersicile bucati mari si pune-le
intr-un vas adanc impreuna cu zmeura…
Read more »
Read more »
Peşte la grătar cu dovlecei
19 December 2013
O
reteta simpla si gustoasa de Peşte la grătar cu dovlecei din: fileuri
de peste, dovlecei, lamaie, sare, piper, condiment si ulei de masline.
Ingrediente: 4 fileuri de peste alb 500 g dovlecei mici 1 lamaie sare si
piper condimet pentru peste ulei de masline Mod de preparare:
Dovleceii îi cureţi, îi speli…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burta de porc prajita cu sos picant
19 December 2013
Burta
de porc prajita cu sos picant din: burta de porc, sare, otet, apa,
ulei, ketchup, sos de soia, sos iute. Ingrediente: 1 bucata de burta
de porc 3 linguri de sare 1 cana otet apa 3 cesti de ulei Ingrediente
sos: 2 linguri de ketchup 1 lingura sos de soia 1/4 lingura de…
Read more »
Read more »
Sandviş cald cu ciuperci şi brânză
19 December 2013
Sandviş
cald cu ciuperci şi brânză din: unt, ulei de masline, ciuperci,
usturoi, bacon, paine, frunze de salata, rosii, ceapa rosie si branza.
Ingrediente: 25 g unt 1 lingura ulei de masline 2 ciuperci de
crescatorie 2 catei de usturoi tocati 8 felii de bacon 4 felii de paine
100 g frunze de salata 2 rosii,…
Read more »
Read more »
Chifle cu brânză
19 December 2013
Chifle
cu brânză din: faina, drojdie, lapte, ulei, sare, branza feta si zahar.
Ingrediente: 1 kg faina 20 g drojdie uscata 800 ml lapte caldut 75 ml
ulei 1 lingurita rasa sare 250 g branza feta 150 g zahar Mod de
preparare: Cerneţi făina printr-o sită deasă într-un castron. Adăugaţi
sarea, drojdia uscată, 50g de…
Read more »
Read more »
Paste vegetariene la minut
19 December 2013
Paste
vegetariene la minut din: paste fainoase, ulei de masline, sparanghel,
ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 350 g paste fainoase (spaghete,
linguini) 6 linguri ulei de masline 250 g sparanghel din conserva sau
ciuperci 2 ardei iuti rosii, felii 2 fire ceapa verde, taiata rondele
Mod de preparare: Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu avocado si patrunjel
19 December 2013
Salata
de cartofi cu avocado si patrunjel din: cartofi, ceapa, usturoi, ardei
iute, ulei de floarea soarelui, suc de limete, avocado, patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 ardei
iute 3 linguri ulei de floarea soarelui 2 linguri suc de limete 2
avocado 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză, dovleac si glazură de portocale
19 December 2013
Prăjitură
cu brânză, dovleac si glazură de portocale din: unt, ciocolata neagra,
zahar, oua, faina, nuci, alune, galbenusuri, piure de dovleac,
mascarpone, lapte, smantana, amidon, zahar vanilat, scortisoara, gem de
portocale si miere de albine. Ingrediente: blat: 75 g unt 75 g ciocolata
neagra 50 g zahar 2 oua 60 g faina 50 g nuci, alune…
Read more »
Read more »
Garnitura de pastarnac
19 December 2013
Garnitura
de pastarnac din: pastarnac, ulei de rapita, zahar, unt, sare marina.
Ingrediente: 1 kg de pastarnac, curatat de coaja 3 linguri ulei de
rapita 50 g de zahar 1 varf mare de unt 1 lingurita de sare marina Mod
de preparare: Incinge cuptorul la 220°C. Taie păstârnacul în jumătăţi,
apoi taie capătul mai…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de fasole uscata cu carnati afumati
19 December 2013
Supa
de fasole uscata cu carnati afumati din: fasole boabe, carnati afumati,
ceapa, telina, usturoi, rosii, suc de lamaie. Ingrediente: 600gr
fasole boabe (amestecata) 1-2 carnati afumati, feliati 1 ceapa, tocata 2
tulpini de telina, tocata 3 catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii
cubulete Sucul de la 1 lamaie Mod de…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu parmezan, cimbru si busuioc
19 December 2013
Tagliatelle
cu parmezan, cimbru si busuioc din: faina, oua, masline, rosii, ceapa,
vin, usturoi, ulei de masline, parmezan, cimbru, busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 200 g faina 2 oua pentru sos: 100 g masline 6-7 rosii 1
ceapa mica 150 ml vin alb 3-4 catei de usturoi 2 lingurite cu ulei de
masline parmezan ras cimbru…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si biscuiti
19 December 2013
Prajitura
cu branza si biscuiti din: biscuiti cu cacao, unt, branza dulce de
vaci, zahar, zahar vanilat, oua si ciocolata. Ingrediente: 36 biscuiti
cu cacao, maruntit 60 g unt 1 kg branza dulce de vaci sau crema de
branza 250 g zahar 200 ml smantana 1 lingurita zahar vanilat 4 oua mari
125 g ciocolata alba…
Read more »
Read more »
Rizoto de pui carbonara
19 December 2013
Rizoto
de pui carbonara din: ulei de masline, piept de pui, bacon, ceapa,
usturoi, orez, vin, supa de pui, mazare, ceapa si parmezan. Ingrediente:
2 linguri ulei de masline 300 g piept de pui dezosat, taiat in 4 felii
150 g bacon 1 ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati 300 g orez
cu bobul…
Read more »
Read more »
Clatite cu stafide si rom
19 December 2013
O
reteta delicioasa de Clatite cu stafide si rom din: faina, zahar tos,
praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, esenta de vanilie,
lapte, rom, stafide, ciocolata si ulei. Ingrediente: 150 g faina 40 g
zahar tos 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Un praf de scortisoara Un ou batut…
Read more »
Read more »
Omleta cu dovlecei si branza
19 December 2013
Omleta
cu dovlecei si branza din: dovlecei, ulei, oua, telemea de oaie, marar,
sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mici 2 lingurite ulei 8 oua 150 g
telemea de oi mai dulce 1 legatura marar verde sare si piper Mod de
preparare: Dai dovleceii prin răzătoarea mare şi îi storci în palmă, să
se scurgă…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu carne tocata si nucsoara
19 December 2013
Cannelloni
cu carne tocata si nucsoara din: lapte integral, foaie de dafin, boabe
de piper, ceapa, cimbru, patrunjel verde, unt, faina, nucsoara,
parmezan, sare, piper, cannelloni, ceapa, telina, morcovi, carne tocata,
rosii decojite, nucsoara. Ingrediente: 350 ml lapte integral 1 foaie de
dafin 4 boabe de piper 1 ceapa mica 1 fir cimbru 1 fir…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu castraveti si marar
19 December 2013
Salata
de cartofi cu castraveti si marar din: cartofi, castravete, ulei de
masline, sare, piper, usturoi, smantana, suc de lamaie, oua, marar.
Ingrediente: 600 g cartofi 1 castravete 2 linguri ulei de masline sare
piper 2 catei de usturoi 200 ml smantana 1 lingura suc de lamaie 4 oua
marar Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Ouă scoțiene (video)
19 December 2013
O
reteta video despre cum se prepara oua scotiene: Ingrediente: ouă carne
de porc tocață bacon praf de curry piper alb făină pesmet Cum se
prepara Ouă scoțiene
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de ciuperci cu legume
19 December 2013
O
reteta savuroasa si gustoasa de Tocanita de ciuperci cu legume din:
ceapa, ardei gras, ulei de masline, ciuperci, boia de ardei si smantana.
Ingrediente: 1 ceapa mare, curata si taiata julienne 1 ardei gras
rosu, curatat si taiat felii 4-5 lingurite ulei de masline 500 g
ciuperci taiate felii 2 lingurite boia de…
Read more »
Read more »
Sos de mere cu stafide
19 December 2013
Sos
de mere cu stafide din: ulei de floarea soarelui, ceapa, mere,
stafide, cimbru, ianibahar, nucsoara, piper, zahar, otet de mere si
coniac. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g ceapa,
taiata julien 500 g mere dulci, curatate de coaja si seminte si taiate
bucati 500 g mere cretesti, curatate de coaja si…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu creveti si ceapa verde
19 December 2013
Salata
de cartofi cu creveti si ceapa verde din: cartofi, unt, creveti,
masline, ceapa verde, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi mari
200 g unt 500 g creveti decorticati fierti 100 g masline fara samburi 4
fire ceapa verde 4 linguri maioneza sare piper Mod de preparare: Se
încinge cuptorul la 180 °C. Se…
Read more »
Read more »
Rulada cu dovleac
19 December 2013
O
reteta savuroasa de rulada cu dovleac din: oua, zahar, dovleac,
ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare, faina, ulei, praf de copt,
sare, zahar pudra, crema de branza, unt, zahar vanilat si sirop de
fructe. Ingrediente: blat: 3 oua 150 g zahar 100 g dovleac 1 lingurita
ghimbir 1/2 lingurita nucsoara rasa 2 lingurite scortisoara macinata 2…
Read more »
Read more »
Chutney cu roşii, ceapă şi mere
19 December 2013
Chutney
cu roşii, ceapă şi mere din: ulei de masline, ceapa, rosii, mere,
paprika, ardei iute, zahar brun, otet de vin rosu si bulion.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 cepe dulci, taiate cubulete 1
kg rosii, taiate jumatati 500 g mere, curatate de coaja si cotot, taiate
marunt 2 lingurite paprika dulce 3 ardei…
Read more »
Read more »
Crap cu sos de ardei şi roşii
19 December 2013
Crap
cu sos de ardei şi roşii din: crap, ardei grasi, rosii, masline, ulei,
sos de rosii, vin, sare, piper, patrunjel verde, boia de ardei si
usturoi. Ingrediente: 1 crap (ciraca 1 kg) 4 ardei grasi 4 rosii 200 g
masline negre fara samburi 4 linguri ulei 50 ml sos de rosii 50 ml vin
alb…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu fructe uscate si fulgi de ciocolata
18 December 2013
Prajiturele
cu fructe uscate si fulgi de ciocolata din: unt de arahide, zahar brun,
ou, esenta de vanilie, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, prune
uscate, curmale uscate, chips-uri de ciocolata. Ingrediente: 1 ceasca
unt de arahide 1/2 ceasca zahar brun 1 ou 1 lingurita vanilie 1/2
lingurita bicarbonat de sodiu un varf…
Read more »
Read more »
Sandviş cald cu ciuperci şi brânză
19 December 2013
Sandviş
cald cu ciuperci şi brânză din: unt, ulei de masline, ciuperci,
usturoi, bacon, paine, frunze de salata, rosii, ceapa rosie si branza.
Ingrediente: 25 g unt 1 lingura ulei de masline 2 ciuperci de
crescatorie 2 catei de usturoi tocati 8 felii de bacon 4 felii de paine
100 g frunze de salata 2 rosii,…
Read more »
Read more »
Chifle cu brânză
19 December 2013
Chifle
cu brânză din: faina, drojdie, lapte, ulei, sare, branza feta si zahar.
Ingrediente: 1 kg faina 20 g drojdie uscata 800 ml lapte caldut 75 ml
ulei 1 lingurita rasa sare 250 g branza feta 150 g zahar Mod de
preparare: Cerneţi făina printr-o sită deasă într-un castron. Adăugaţi
sarea, drojdia uscată, 50g de…
Read more »
Read more »
Paste vegetariene la minut
19 December 2013
Paste
vegetariene la minut din: paste fainoase, ulei de masline, sparanghel,
ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 350 g paste fainoase (spaghete,
linguini) 6 linguri ulei de masline 250 g sparanghel din conserva sau
ciuperci 2 ardei iuti rosii, felii 2 fire ceapa verde, taiata rondele
Mod de preparare: Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu avocado si patrunjel
19 December 2013
Salata
de cartofi cu avocado si patrunjel din: cartofi, ceapa, usturoi, ardei
iute, ulei de floarea soarelui, suc de limete, avocado, patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 ardei
iute 3 linguri ulei de floarea soarelui 2 linguri suc de limete 2
avocado 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză, dovleac si glazură de portocale
19 December 2013
Prăjitură
cu brânză, dovleac si glazură de portocale din: unt, ciocolata neagra,
zahar, oua, faina, nuci, alune, galbenusuri, piure de dovleac,
mascarpone, lapte, smantana, amidon, zahar vanilat, scortisoara, gem de
portocale si miere de albine. Ingrediente: blat: 75 g unt 75 g ciocolata
neagra 50 g zahar 2 oua 60 g faina 50 g nuci, alune…
Read more »
Read more »
Garnitura de pastarnac
19 December 2013
Garnitura
de pastarnac din: pastarnac, ulei de rapita, zahar, unt, sare marina.
Ingrediente: 1 kg de pastarnac, curatat de coaja 3 linguri ulei de
rapita 50 g de zahar 1 varf mare de unt 1 lingurita de sare marina Mod
de preparare: Incinge cuptorul la 220°C. Taie păstârnacul în jumătăţi,
apoi taie capătul mai…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de fasole uscata cu carnati afumati
19 December 2013
Supa
de fasole uscata cu carnati afumati din: fasole boabe, carnati afumati,
ceapa, telina, usturoi, rosii, suc de lamaie. Ingrediente: 600gr
fasole boabe (amestecata) 1-2 carnati afumati, feliati 1 ceapa, tocata 2
tulpini de telina, tocata 3 catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii
cubulete Sucul de la 1 lamaie Mod de…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu parmezan, cimbru si busuioc
19 December 2013
Tagliatelle
cu parmezan, cimbru si busuioc din: faina, oua, masline, rosii, ceapa,
vin, usturoi, ulei de masline, parmezan, cimbru, busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 200 g faina 2 oua pentru sos: 100 g masline 6-7 rosii 1
ceapa mica 150 ml vin alb 3-4 catei de usturoi 2 lingurite cu ulei de
masline parmezan ras cimbru…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si biscuiti
19 December 2013
Prajitura
cu branza si biscuiti din: biscuiti cu cacao, unt, branza dulce de
vaci, zahar, zahar vanilat, oua si ciocolata. Ingrediente: 36 biscuiti
cu cacao, maruntit 60 g unt 1 kg branza dulce de vaci sau crema de
branza 250 g zahar 200 ml smantana 1 lingurita zahar vanilat 4 oua mari
125 g ciocolata alba…
Read more »
Read more »
Rizoto de pui carbonara
19 December 2013
Rizoto
de pui carbonara din: ulei de masline, piept de pui, bacon, ceapa,
usturoi, orez, vin, supa de pui, mazare, ceapa si parmezan. Ingrediente:
2 linguri ulei de masline 300 g piept de pui dezosat, taiat in 4 felii
150 g bacon 1 ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati 300 g orez
cu bobul…
Read more »
Read more »
Clatite cu stafide si rom
19 December 2013
O
reteta delicioasa de Clatite cu stafide si rom din: faina, zahar tos,
praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, esenta de vanilie,
lapte, rom, stafide, ciocolata si ulei. Ingrediente: 150 g faina 40 g
zahar tos 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Un praf de scortisoara Un ou batut…
Read more »
Read more »
Omleta cu dovlecei si branza
19 December 2013
Omleta
cu dovlecei si branza din: dovlecei, ulei, oua, telemea de oaie, marar,
sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mici 2 lingurite ulei 8 oua 150 g
telemea de oi mai dulce 1 legatura marar verde sare si piper Mod de
preparare: Dai dovleceii prin răzătoarea mare şi îi storci în palmă, să
se scurgă…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu carne tocata si nucsoara
19 December 2013
Cannelloni
cu carne tocata si nucsoara din: lapte integral, foaie de dafin, boabe
de piper, ceapa, cimbru, patrunjel verde, unt, faina, nucsoara,
parmezan, sare, piper, cannelloni, ceapa, telina, morcovi, carne tocata,
rosii decojite, nucsoara. Ingrediente: 350 ml lapte integral 1 foaie de
dafin 4 boabe de piper 1 ceapa mica 1 fir cimbru 1 fir…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu castraveti si marar
19 December 2013
Salata
de cartofi cu castraveti si marar din: cartofi, castravete, ulei de
masline, sare, piper, usturoi, smantana, suc de lamaie, oua, marar.
Ingrediente: 600 g cartofi 1 castravete 2 linguri ulei de masline sare
piper 2 catei de usturoi 200 ml smantana 1 lingura suc de lamaie 4 oua
marar Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Ouă scoțiene (video)
19 December 2013
O
reteta video despre cum se prepara oua scotiene: Ingrediente: ouă carne
de porc tocață bacon praf de curry piper alb făină pesmet Cum se
prepara Ouă scoțiene
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de ciuperci cu legume
19 December 2013
O
reteta savuroasa si gustoasa de Tocanita de ciuperci cu legume din:
ceapa, ardei gras, ulei de masline, ciuperci, boia de ardei si smantana.
Ingrediente: 1 ceapa mare, curata si taiata julienne 1 ardei gras
rosu, curatat si taiat felii 4-5 lingurite ulei de masline 500 g
ciuperci taiate felii 2 lingurite boia de…
Read more »
Read more »
Sos de mere cu stafide
19 December 2013
Sos
de mere cu stafide din: ulei de floarea soarelui, ceapa, mere,
stafide, cimbru, ianibahar, nucsoara, piper, zahar, otet de mere si
coniac. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g ceapa,
taiata julien 500 g mere dulci, curatate de coaja si seminte si taiate
bucati 500 g mere cretesti, curatate de coaja si…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu creveti si ceapa verde
19 December 2013
Salata
de cartofi cu creveti si ceapa verde din: cartofi, unt, creveti,
masline, ceapa verde, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi mari
200 g unt 500 g creveti decorticati fierti 100 g masline fara samburi 4
fire ceapa verde 4 linguri maioneza sare piper Mod de preparare: Se
încinge cuptorul la 180 °C. Se…
Read more »
Read more »
Rulada cu dovleac
19 December 2013
O
reteta savuroasa de rulada cu dovleac din: oua, zahar, dovleac,
ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare, faina, ulei, praf de copt,
sare, zahar pudra, crema de branza, unt, zahar vanilat si sirop de
fructe. Ingrediente: blat: 3 oua 150 g zahar 100 g dovleac 1 lingurita
ghimbir 1/2 lingurita nucsoara rasa 2 lingurite scortisoara macinata 2…
Read more »
Read more »
Chutney cu roşii, ceapă şi mere
19 December 2013
Chutney
cu roşii, ceapă şi mere din: ulei de masline, ceapa, rosii, mere,
paprika, ardei iute, zahar brun, otet de vin rosu si bulion.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 cepe dulci, taiate cubulete 1
kg rosii, taiate jumatati 500 g mere, curatate de coaja si cotot, taiate
marunt 2 lingurite paprika dulce 3 ardei…
Read more »
Read more »
Crap cu sos de ardei şi roşii
19 December 2013
Crap
cu sos de ardei şi roşii din: crap, ardei grasi, rosii, masline, ulei,
sos de rosii, vin, sare, piper, patrunjel verde, boia de ardei si
usturoi. Ingrediente: 1 crap (ciraca 1 kg) 4 ardei grasi 4 rosii 200 g
masline negre fara samburi 4 linguri ulei 50 ml sos de rosii 50 ml vin
alb…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu fructe uscate si fulgi de ciocolata
18 December 2013
Prajiturele
cu fructe uscate si fulgi de ciocolata din: unt de arahide, zahar brun,
ou, esenta de vanilie, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, prune
uscate, curmale uscate, chips-uri de ciocolata. Ingrediente: 1 ceasca
unt de arahide 1/2 ceasca zahar brun 1 ou 1 lingurita vanilie 1/2
lingurita bicarbonat de sodiu un varf…
Read more »
Read more »
Rasol de vacă
18 December 2013
Rasol
de vacă din: rasol de vaca, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, varza,
apa si leustean. Ingrediente: 1 kg rasol de vaca 4 morcovi 3 cepe 6
cartofi 1 radacina patrunjel 1/2 lingura varza alba 4 litri apa 1
legatura leustean Mod de preparare: Carnea de vacă o pui la fiert
într-o oală cu apă rece,…
Read more »
Read more »
Muschi umplut cu morcovi
18 December 2013
O
reteta savuroasa de Muschi umplut cu morcovi din: muschi de porc, sare,
morcovi, piper, unt, ulei de masline, cimbru, pesmet, dovlecei, ceapa,
sare, piper, ulei de floarea soarelui, otet balsamic si rosii cherry.
Ingrediente: 800 g muschi de porc sare 4 morcovi piper 50 g unt ulei de
masline cimbru uscat 3-4 linguri pesmet…
Read more »
Read more »
Lipie cu ciuperci picante
18 December 2013
O
reteta savuroasa de Lipie cu ciuperci picante din: faina, oua, ulei de
masline, drojdie, sare, ciuperci, ulei de masline, cimbru, busuioc,
piper, ceapa rosie, telemea de vaca, patrunjel si sare. Ingrediente:
aluat lipie: 400 g faina 4 oua 4 linguri ulei de masline 20 g drojdie
proaspata 1 varf cutit sare topping ciuperci: 600…
Read more »
Read more »
Rulouri cu cârnaţi şi chutney
18 December 2013
Rulouri
cu cârnaţi şi chutney din: carnaciori, ulei, chutney, aluat, ou si
seminte de mac. Ingrediente: 12 carnaciori sau cremvursti 2 lingurite
ulei 12 linguri chutney 400 g aluat fraged, gata preparat, taiat in 12
patrate egale ca marime 1 ou, batut 2 lingurite seminte de mac Mod de
preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 7/210…
Read more »
Read more »
Tarta cu fructe de padure
18 December 2013
Tarta
cu fructe de padure din: mascarpone, smantana, crema de vanilie, forme
de tarte, fructe de padure si zahar pudra. Ingrediente: 150 g mascarpone
100 ml smantana 100 g crema de vanilie, gata preparata 8-10 forme de
tarte, gata facute 150 g fructe de padure, proaspete sau congelate zahar
pudra, pentru ornat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Rulouri cu piept de pui si ceapa verde
18 December 2013
Rulouri
cu piept de pui si ceapa verde din: oua, ceapa verde, masline, ulei de
masline, ceapa rosie, piept de pui, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 2
legaturi ceapa verde 50 g masline fara samburi 100 ml ulei de masline 2
cepe rosii 200 g piept de pui sare piper Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu orez
18 December 2013
O
reteta simpla si gustoasa de Ciuperci cu orez din: ciuperci, orez,
praz, ardei gras, morcov, ceapa rosie, supa de legume, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 700 g ciuperci proaspete 200 g orez cu bob lung 1
fir de praz 1 ardei gras rosu 1 morcov 1 ceapa rosie 600 ml supa de
legume 100…
Read more »
Read more »
Tort cu nuci si ciocolata
18 December 2013
Tort
cu nuci si ciocolata din: alune, biscuiti, unt, ciocolata, smantana,
oua, zahar tos, lichior, crema de ciocolata si bombonele de ciocolata.
Ingrediente: 75 g alune prajite 150 g biscuiti cu fulgi de ciocolata,
maruntiti 50 g unt topit 200 g ciocolata de menaj 400 ml smantana 3 oua,
separate 50 g zahar tos 4 linguri…
Read more »
Read more »
Minitarte cu somon si branza cheddar
18 December 2013
Minitarte
cu somon si branza cheddar din: faina, unt, galbenus, apa, sare, oua,
somon, branza cheddar, smantana, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente:
250 g faina 125 g unt 1 galbenus 50 ml apa sare pentru umplutura: 3 oua
100 g somon 75 g branza cheddar 150 g smantana 1-2 fire de ceapa verde
sare piper…
Read more »
Read more »
Chiftelute de dovlecei cu bacon si menta
18 December 2013
Chiftelute
de dovlecei cu bacon si menta din: dovlecei, iaurt, lapte, ou, oregano,
sare, piper, frunze de menta, faina, ulei, bacon afumat. Ingrediente:
400 g dovlecei rasi 50 g iaurt gras 50 ml lapte 1 ou 1 lingurita oregano
uscat sare piper frunze de menta 100 g faina ulei pentru prajit 200 g
bacon afumat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de porc aromata, inabusita
18 December 2013
Carne
de porc aromata, inabusita din: carne de porc, sare, rosie, ardei iute,
piper, condimente, coriandru, ceapa, usturoi, apa, suc de lamaie, ulei,
chimen, pudra de curry. Ingrediente: 1-2 kg de carne de porc, cuburi 1
lingurita sare 1 rosie, cuburi 1 ardei iute 1/8 lingurita de piper
negru 1 lingura de condiment, dupa…
Read more »
Read more »
Ciorbă rusească cu carne
18 December 2013
O
reteta savuroasa de Ciorbă rusească cu carne din: carne de vaca, rosii,
morcov, patrunjel, ardei gras, pastai de fasole, ceapa, sfecla rosie,
varza, marar, sare, smantana si apa. Ingrediente: 500 g carne grasa de
vaca 500 g rosii 1 morcov mic 1 patrunjel 1 ardei gras 10 pastai de
fasole 1 ceapa 1 sfecla…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu ciuperci
18 December 2013
Piept
de pui cu ciuperci din: piept de pui, ciuperci de padure, condimente,
vin, ulei de masline, foi de dafin, marar, usturoi si boia. Ingrediente:
800 g piept de pui 400 g ciuperci de padure: hribi, galbiori, vineciori
sau de cultura condimente 200 ml vin alb 3 linguri ulei de masline 2
foi de dafin 1…
Read more »
Read more »
Prajitura cu merisoare si nuci
18 December 2013
O
reteta savuroasa de Prajitura cu merisoare si nuci din: iaurt, zahar
pudra, faina, oua, coaja de lamaie, praf de copt, ulei, mac, merisoare
si nuci macinate. Ingrediente: blat: 250 ml iaurt cu fructe 2560 g zahar
pudra 350 g faina 5 oua coaja de lamaie 1 lingurita praf de copt 100 ml
ulei 100…
Read more »
Read more »
Piure cu nucsoara si ceapa verde
18 December 2013
Piure
cu nucsoara si ceapa verde din: cartofi, unt, ceapa verde, varza de
bruxelles, lapte, nucsoara. Ingrediente: 1 kg de cartofi, taiati in
cuburi 100 g de unt, plus extra pentru servit 1 legatura de ceapa verde,
feliata 400 g varza de Bruxelles, capatanile taiate in jumatati si
feliate fin 400 ml de lapte 1…
Read more »
Read more »
Chiftelute de morcovi şi carnaciori
18 December 2013
Chiftelute
de morcovi şi carnaciori din: cartofi, morcovi, ou, carnaciori,
usturoi, faina, lapte, maghiran, chimen, piper, sare, ulei. Ingrediente:
500 g cartofi 150 g morcovi 1 ou 150 g carnaciori 2-3 catei de usturoi
100 g faina 100 ml lapte 1 lingura maghiran 1 lingurita chimen 1 praf
piper macinat sare ulei pentru prajit …
Read more »
Read more »
Rulada de carne cu sos si rosii prajite
18 December 2013
Rulada
de carne cu sos si rosii prajite din: ceapa, usturoi, carne tocata, ou,
mozzarella, rosii, busuioc, paine, ulei de masline, sare, piper, rosii
pasate, faina si seminte de pin. Ingrediente: 2 cepe 2-3 catei de
usturoi 600 g carne tocata (de vita si porc) 1 ou 150 g mozzarella 200 g
rosii 1-2 legatura busuioc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de paste cu legume si masline
18 December 2013
Salata
de paste cu legume si masline din: paste multicolore, mix de legume,
dressing, masline negre, ardei murati. Ingrediente: 1 pachet paste
multicolore 350gr mix de legume 1 borcan dressing, dupa preferinta 1
cutie masline negre, foliate 12 ardei murati Mod de preparare:
Gatiti pastele in apa sarata pentru 7-8 minute. Adauga…
Read more »
Read more »
Tartă cu gutui, migdale si cacao
18 December 2013
O
reteta savuroasa de Tartă cu gutui, migdale si cacao din: faina, unt,
zahar pudra, oua, praf de copt, coaja de lamaie, sare, migdale, cacao,
unt, branza mascarpone, zeama de lamaie, zahar si apa. Ingrediente:
aluat: 250 g faina 125 g unt 125 g zahar pudra 2 oua 1/2 lingurita praf
de copt coaja de…
Read more »
Read more »
Ciuperci în foitaj
18 December 2013
Ciuperci
în foitaj din: ciuperci, foitaj, ulei de masline, fenicul, rosii
cherry, oregano, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci proaspete
500 g foitaj 50 ml ulei de masline 1 fenicul 200 g rosii cherry 1
lingurita rasa oregano sare piper Mod de preparare: Curăţaţi şi
spălaţi ciupercile, scurgeţi-le de apă şi tăiaţi-le în bucăţi,…
Read more »
Read more »
Tacos cu peşte şi sos de mango
18 December 2013
O
reteta savuroasa de Tacos cu peşte şi sos de mango din: file de peste,
condiment cajun, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, mango, chilli,
coaja si zeama de lamaie, tortillas si salata iceberg. Ingrediente: 600 g
file de peste curatat de pielita 1 1/2 condiment Cojun 3 fire ceapa
verde, tocata 1 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu varza murata si hrean
18 December 2013
Salata
de cartofi cu varza murata si hrean din: cartofi, varza murata, mar,
ceapa, ulei de masline, hrean, sare, piper, chimen, zahar. Ingrediente:
500 g cartofi 150 g varza murata 1 mar 1 ceapa 2 linguri ulei de masline
1 lingura hrean proaspat ras sare piper chimen un praf zahar Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Biscotti cu cacao
18 December 2013
Biscotti
cu cacao din: faina integrala, cacao, praf de copt, sare, scortisoara,
alune, cirese, oua, zahar, esenta de vanilie, unt, cafea, coaja de
lamaie, coaja de portocala. Ingrediente: 2 cani faina integrala 1/4 cana
cacao 2 lingurite praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingurita de
scortisoara 1 cana de alune feliate…
Read more »
Read more »
Tocana ungureasca
18 December 2013
O
reteta savuroasa de tocana ungureasca din: carne de porc, costita,
carnati, ulei, rosii, ardei gras, ceapa, smantana, supa de oase, boia si
sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc 100 g costita afumata 250 g
carnati 100 g untura sau ulei 500 g rosii proaspete 200 g ardei gras 250
g ceapa 200 ml…
Read more »
Read more »
File de crap cu slanina si ciuperci
18 December 2013
File
de crap cu slanina si ciuperci din: file de crap, slanina afumata,
ceapa, ciuperci, smantana, boia de ardei, chimen, rosii, ardei gras,
patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de crap 300 g
slanina afumata 150 g ceapa 500 g ciuperci proaspete 200 ml smantana 8 g
boia de ardei 8 g chimen…
Read more »
Read more »
Rulada cu gem de caise
18 December 2013
Rulada
cu gem de caise din: gem de caise, ciocolata, faina, zahar, oua, zahar
vanilat, praf de copt, sare. Ingrediente: 5-7 linguri cu gem de caise
100 g ciocolata pentru aluat: 4 linguri cu faina 4 linguri cu zahar 4
oua 1 plic zahar vanilat 1/2 lingurita cu praf de copt 1/4 lingurita cu
sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftele de curcan in sos de rosii
18 December 2013
Chiftele
de curcan in sos de rosii din: ceapa, morcovi, carne tocata de curcan,
orez, sare, piper, patrunjel, varza de bruxelles, sos de rosii.
Ingrediente: 1 ceapa 2-3 morcovi 1 kg carne tocata de curcan 2-3 linguri
orez Sare si piper Patrunjel Varza de bruxelles, fiarta Ingrediente sos
de rosii: 1 cutie sos de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu morcovi si sirop de fructe
18 December 2013
O
reteta savuroasa de Prăjitură cu morcovi din: faina, zahar, zahar brun,
scotisoara, nucsoara, bicarbonat de sodiu, sare, stafide, oua, morcovi,
siropd e fructe, ulei, mascarpone, apa, ciocolata si unt. Ingrediente:
275 g faina 200 g zahar 75 g zahar brun 2 lingurite scortisoara macinata
1 lingurita nucsoara rasa 2 lingurite bicarbonat de sodiu 1…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu chorizo si branza
18 December 2013
Rulada
de curcan cu chorizo si branza din: piept de curcan, sunca serrano,
jeleu de gutui, ulei de masline, ceapa, usturoi, chorizo, pasta de
rosii, orez, sherry, sofran, ardei rosu copt, branza manchego.
Ingrediente: 2 fileuri din piept de curcan (1,3 kg in total) 12 felii de
sunca Serrano jeleu de gutui, pentru servit pentru…
Read more »
Read more »
Varza cu afumatura
18 December 2013
Varza
cu afumatura din: varza, morcovi, ceapa, piept afumat de porc, ulei,
marar, bors, sare, piper. Ingrediente: o varza mica, proaspata 2 morcovi
o ceapa 300 g piept afumat de porc 2-3 linguri ulei o legatura marar
150 ml bors sare piper Mod de preparare: Varza se toacă mărunt, iar
morcovii se trec prin…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu ghimbir si sos de soia
18 December 2013
Pulpe
de pui cu ghimbir si sos de soia din: pulpe de pui, ghimbir, sos de
soia, ulei, coniac, otet, zahar pudra. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2
lingurite ghimbir ras 6 linguri sos de soia 6 linguri ulei 2 linguri
coniac 2 linguri otet 2 lingurite zahar pudra Mod de preparare: Se
amestecă…
Read more »
Read more »
Jambon si legume
18 December 2013
Jambon
si legume din: jambon de casa, dovlecei, ceapa verde, ciuperci
conservate, sare. Ingrediente: 4 felii mari de jambon de casa 2 dovlecei
4 fire ceapa verde 4 linguri ciuperci conservate sare Mod de
preparare: Dovleceii se taie mărunt, la fel şi ceapa, se amestecă si se
repartizează pe patru foi de hârtie de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu capsuni si mascarpone
17 December 2013
Desert
cu capsuni si mascarpone din: capsuni, rom, nectar de agave, zahar,
smantana, mascarpone, esenta de vanilie, piscoturi. Ingrediente: 1
cana capsuni, felii 1 lingura de rom 1/4 cana nectar de agave 2 linguri
de zahar 1/2 ceasca smantana 240 gr branza mascarpone 1 lingurita esenta
de vanilie 100gr de piscoturi Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail acrisor
17 December 2013
Intr-un
blender combină 50 ml Pisco (alcool de struguri peruvian – poţi înlocui
cu ţuică sau votcă), 2 linguri sirop de zahăr, 1 albuş, 2 linguri zeamă
de lămâie şi o mână de cuburi de gheaţă. Mărunţeşte cât de mult se
poate şi toarnă în pahar trecut prin sită.
Read more »
Read more »
Carnati picanti rumeniti
17 December 2013
O
reteta gustoasa de Carnati picanti rumeniti din: carnati, ulei de
floarea soarelui, ceapa, chimen, foi de dafin, scortisoara, pasta de
ardei iute, piure de rosii, fasole, ciocolata si felii de lamaie.
Ingrediente: 750 g carnati picanti de diferite feluri 2 linguri ulei de
floarea soarelui 1 ceapa mare, tocata marunt 1/2 lingurita chimen
macinat…
Read more »
Read more »
Vinete cu parmezan
17 December 2013
O
reteta delicioasa de vinete cu: ulei de masline, suc de rosii,
patrunjel, parmezan, sare. Ingrediente: 2 vinete mari ulei de măsline
suc de roşii 3 linguri de pătrunjel tocat 250 gr parmezan sau caşcaval
ras sare Mod de preparare: Spălăm vinetele, le ştergem cu grijă şi le
tăiem în felii de 1-2 cm…
Read more »
Read more »
Salata de rosii umplute
17 December 2013
Salata
de rosii umplute din: rosii, varza, morcovi, ulei, telina, patrunjel,
suc de lamaie si sare. Ingrediente: 1,5 kg rosii proaspete 300 g varza
alba 300 g morcovi 100 ml ulei 25 g telina frunze 25 g patrunjel verde
100 ml suc de lamaie 30 g sare Mod de preparare: Alegi roşii mai mari
şi…
Read more »
Read more »
Cozonac umplut cu marţipan
17 December 2013
Cozonac
umplut cu marţipan din: faina, drojdie, zahar fin, lapte, sare, unt,
coaja de citrice, martipan, unt, zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina
42 g drojdie 150 g zahar fin 250 ml lapte sare 250 g unt 100 g amestec
de coaja de citrice glasata si tocata 200 g martipan unt topit zahar
pudra …
Read more »
Read more »
Retete internationale: Gazpacho
17 December 2013
O
reteta delicioasa de gazpacho cu: rosii, ardei gras rosu, ardei gras
galben, ceapa, castravete, usturoi, paine, otet balsamic, apa, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 600 gr roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras
galben 1 ceapă medie 1 castravete 1-2 căţei usturoi 100 gr pâine 1 pahar
mic oţet balsamic apă ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Escalop cu ciuperci
17 December 2013
O
reteta savuroasa de Escalop cu ciuperci din: file de porc, ciuperci,
vin, costita, boia, ardei gras, ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 700 g muschi file de porc 800 g ciuperci pleurotus
proaspete 250 ml vin alb sec 100 g costita afumata 1 lingurita rasa boia
de ardei dulce 2 ardei grasi (verde si…
Read more »
Read more »
Tarta frageda cu pepene
17 December 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu : unt, faina, zahar pudra, oua, apa,
sare, pepene galben, portocala. Ingnediente aluat: 100g unt 250 g faină
100 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri 4 linguri apă un praf de sare
Ingrediente umplutura: 1 pepene galben 1 portocala 1 lingura zahar pudra
aromatizat cu vanilie Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorbă de conopidă
17 December 2013
Ciorbă
de conopidă din: conopida, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, ardei
gras, ulei, bors, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare
2 morcovi 2 cepe 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras 50
ml ulei 1 l bors 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi legumele, apoi tocaţi…
Read more »
Read more »
Deliciu cu ciocolata
17 December 2013
O
reteta delicioasa de deliciu cu:oua, zahar, faina, cacao neagra, ulei,
frisca lichida, unt, ciocolata simpla, visine, fulgi de ciocolata.
Ingrediente blat: 6 albuşuri 3 gălbenuşuri 80 g zahăr 80g faină albă 40g
făină integrală 2 linguri cacao neagra 75 ml ulei Ingrediente cremă:
350 ml frişcă lichidă 50g zahăr 70g unt 100 g cacao…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc in sos aromat
17 December 2013
Cotlet
de porc in sos aromat din: cotlet de porc, zahar, boia de ardei, sare,
piper, praf de usturoi, praf de ceapa, sos worcestershire, sos de ardei
iute, suc de lamaie, apa, otet. Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc
1/4 cana de zahar 2 lingurite boia de ardei 2 lingurite de sare 1/2
lingurita…
Read more »
Read more »