Retete de Sarbatoare:
Retete usoare: Salata cu muschi de vita
1 January 2014
O
reteta de salata cu vita din: muschi de vita, salata creata, rucola,
ceapa rosie, avocado, mango si ulei. Ingrediente: 300 g muschi alb de
vita 3 frunze de salata creata 100 g rucola 1/2 ceapa rosie 1/2 avocado
1/2 mango 1 lingura cu ulei Mod de preparare: Spală carnea şi tai-o în
felii…Read more »
Reteta zilei: Cocktail pisco sour
31 December 2013
Cocktail
pisco sour din: pisco, tuica, suc de lamaie, lamaie, suc de mere, mere
verzi, sirop de artar, albus de ou, gheata, scortisoara. Ingrediente:
60ml pisco sau tuica romaneasca 15 ml suc de lamaie (1 lamaie) 30 ml suc
de mere (1-2 mere verzi) 15 ml sirop de artar 1 albus de ou gheata…Read more »
Retete de Revelion: Păstrăv umplut cu verdeaţă
31 December 2013
O
reteta de pastrav umplut cu verdeata din: pastravi, ceapa, usturoi,
patrunjel, ulei, vin, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi (a
300 g) 1 ceapa 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 3 linguri ulei 2
linguri vin alb 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Se toacă fin
ceapa, usturoiul şi pătrunjelul. Se încinge…Read more »
Retete de Revelion: Curcan umplut la cuptor
31 December 2013
O
reteta delicioasa de curcam umplut la cuptor din: curcan, carne tocata,
pesmet, cimbru, ceapa, unt, visinata, zeama de portocala, condimente si
foaie de dafin. Ingrediente: 1 curcan de circa 4 kilograme pentru
umplutura: 450 g carne tocata pentru carnati 50 g pesmet proaspat 1
lingura cimbru uscat, tocat 1 ceapa, taiata in doua pentru…Read more »
Retete de Revelion: Muşchi de viţel umplut
31 December 2013
O
reteta de muschid e vitel umplut cu sparanghel, cartofi si rosii din:
muschi de vitel, ulei de masline extravirgin, sparanghel, rosii cherry,
zahar, cimbru, sare, piper, cartofi, faina alba, unt, albusuri, frunze
de cimbru si muguri de sparanghel. Ingrediente: 600 g muşchi de viţel 3
linguri ulei de măsline extravirgin sparanghel pentru roşii: 300…Read more »
Retete de Revelion: Cod pe pat de legume
31 December 2013
O
reteta de cod pe pat de legume din: file de cod, ardei grasi, ciuperci,
masline, usturoi, vin, msutar, ulei, patrunjel verde, zeama de lamaie,
piper si sare. Ingrediente: 500 g file de cod 2 ardei grasi 100 g
ciuperci 50 g masline feliate 3 catei de usturoi 100 ml vin 1 lingura cu
mustar…Read more »
Retete de Revelion: Salată de fasole cu ardei şi porumb
31 December 2013
O
reteta gustoasa de Salată de fasole cu ardei şi porumb din: fasole
rosie, otet de mere, ulei de masline, pudra de chilli, seminte de
chimen, usturoi, ardei gras, rosii, ceapa verde, sare, piper, busuioc si
salata verde. Ingrediente: 200 g fasole roşie boabe 50 ml oţet de mere
50 ml ulei de măsline pudră…Read more »
Retete de Revelion: Frigărui de curcan cu sparanghel
31 December 2013
O
reteta delicioasa de frigarui de curcan cu sparanghel din: cartofi,
sare, arpagic, smantana, suc de lamaie, piper, piept de curcan, ceapa,
sparanghel verde, cimbru, ulei si miere. Ingrediente: 4 cartofi mari
sare 1 legătură de arpagic 200 g de smântână fermentată sucul de la o
lămâie piper 700 g de piept de curcan 10…Read more »
Retete de Revelion: Rulouri de viţel cu parmezan
31 December 2013
O
reteta delicoasa de rulouri de vitel cu parmezan in crusta de aluat
din: pulpa de vitel, foitaj, vin alb sec, usturoi, ulei de masline
extravirgin, sare grunjoasa, rozmarin, salvie, sare, piper, vanata,
mozzarella, rosii, jambon, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente:
800 g pulpă de viţel 250 g foitaj 1 pahar de vin alb…Read more »
Retete de Revelion: Salata cu pui si portocale
31 December 2013
Salata
cu pui si portocale din: portocale, castraveti, salata verde, piept de
pui, zahar, vin, hrean, ulei de masline, zeama de lamaie, sare
grunjoasa, piper si otet balsamic. Ingrediente: 3 portocale mari 3-4
castraveti o salata verde 400 g piept de pui pentru vinegreta: 2 linguri
zahar 30 ml vin alb dulce o lingurita hrean 3…Read more »
Retete de Revelion: Medalioane de viţel
31 December 2013
O
reteta de medalioane de vitel cu avocado si ghimbir din: fileuri de
vitel, faina alba, ghimbir, zeama de lamaie, vin alb sec, avocado, unt,
patrunjel, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4
fileuri de viţel (a câte 120 g fiecare) 20 g faină albă 20 g ghimbir 1/2
lămâie (zeama) 1/2 pahar…Read more »
Retete de Revelion: Somon cu cartofi dulci
31 December 2013
O
reteta delicioasa de somon cu:ceapa, cartofi dulci, broccoli, porumb,
ghimbir, usturoi, ulei de alune, alune, sare, piper. Ingrediente: 4
fileuri de somon o ceapă doi cartofi dulci 500 g broccoli 200 g porumb
din conservă o lingură cu ghimbir feliat 4 căţei de usturoi 120 ml ulei
de alune 100 g alune sare piper…Read more »
Reteta zilei: Gasca umpluta
31 December 2013
Gasca
umpluta din: orez, carnati, ciuperci uscate, usturoi, apa, ghimbir ras,
sos de soia, condimente, piper alb, gasca, unt, sare, miere, ciuperci
salbatice, grasime de gasca. Ingrediente umplutura: 415 gr orez 110 gr
carnati, cuburi 15 gr ciuperci uscate 1 catel de usturoi, tocat 1 2/3
cani de apa 1 lingura de ghimbir ras…Read more »
Retete de Revelion: Rulouri de viţel cu caşcaval afumat
31 December 2013
O
reteta de rulouri de vitel cu cascaval afumat din: carne de vitel,
sunca, cascaval afumat, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin,
smantana, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de
carne de viţel (de 0,5 cm grosime fiecare) 60 g şuncă presată 80 g
caşcaval afumat 1 ceapă mică 1 căţel de…Read more »
Retete de Revelion: Plachie de crap
31 December 2013
O
reteta de plachie de crap din: crap, ceapa, pasta de tomate, rosii,
ulei, foi de dafin, piper, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 crap (circa
1 kg) 5 cepe mari 1 lingura pasta de tomate 5 rosii mari 50 ml ulei 2-3
foi de dafin 1 lingurita piper 4-5 fire de patrunjel sare Mod…Read more »
Retete de Revelion: Muschi de porc cu pesto
31 December 2013
O
reteta delicioasa de muschi de porc cu pesto din: seminte de pin,
busuioc, patrunjel, rozmarin, cimbru, usturoi, ulei de masline,
parmezan, sare, piper, muschi de porc, ceapa, sherry, supa de carne,
dovlecei si smantana. Ingrediente: 2 linguri seminte de pin 2 fire
busuioc 2 fire patrunjel 2 fire rozmarin 4 fire cimbru 2 catei…Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan cu sos de vin
31 December 2013
O
reteta delicioasa de piept de curcan cu sos de vin din: ulei, suc de
lamaie, cimbru, maghiran, salvie, piept de curcan, ceapa si unt.
Ingrediente: 3 linguri ulei plus extra pentru uns tava 2 linguri suc de
lamaie 1 lingurita cimbru 1/2 lingurita de maghiran 1/2 lingurita de
salvie 1/2 piept de curcan, fara…Read more »
Retete de Revelion: Rulou de viţel cu sparanghel
31 December 2013
O
reteta delicioasa de rulou de vitel cu sparanghel din: pulpa de vitel,
prosciutto, sparanghel, mozzarella, paine toast, ulei de masline
extravirgin, amidon, vin alb, usturoi, patrunjel, unt, sare si piper.
Ingrediente: 600 g pulpă de viţel (o felie întreagă) 80 g prosciutto
(şuncă, kaiser) 500 g sparanghel 125 g mozzarella 30 g pâine toast…Read more »
Retete de Revelion: Cocktail de creveţi
31 December 2013
Cel
mai bun cocktail de creveti din: salata, creveti, avocado, sare de
mare, piper negru, piper cayenne, lamaie, maioneza, ketchup, sos
worcestershire, coniac, paine alba, ulei de masline si creson.
Ingrediente: 2 capatani de salata romana 600 g creveti mici si dulci,
proaspeti sau congelati 2 fructe de avocado bine coapte sare de mare si…Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu vodca, suc de rodie si limeta
31 December 2013
Cocktail
cu vodca, suc de rodie si limeta din: vodca, suc de rodie, triplu sec,
suc de limeta, coaja de portocala. Ingrediente: 180ml vodca 90 ml suc
de rodie 50ml triplu sec 50 ml suc proaspat de limeta Coaja de
portocala Mod de preparare: Combinati vodca, suc de rodie, triplu sec
si suc…Read more »
Retete de Revelion: Ciorbă de varză cu costiţă de porc
31 December 2013
O
reteta delicioasa de ciorba de varza cu costita de porc din: varza,
ceapa, ardei grasi, rosii, telina, costita de porc, ulei, bors si
concentrat de legume. Ingrediente: 2 kg varză 1 ceapă mare 4–5 ardei
graşi 1 kg roşii câteva crenguţe de ţelină 500 g costiţă de porc 1
ceşcuţă mică cu ulei 1…Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan cu sos gorgonzola
31 December 2013
O
reteta simpla de piept de curcan cu sos gorgonzola din: piept de
curcan, smantana, lapte, gorgonzola, unt, faina si sare. Ingrediente: 1
piept de curcan 450 g smantana 3 linguri cu lapte 100 g gorgonzola 2
linguri cu unt 1 lingura cu faina sare Mod de preparare: Taie pieptul
de curcan în patru…Read more »
Retete de Revelion: Vrabioara de vitel cu legume
31 December 2013
O
reteta de vrabioara de vitel cu legume din: vrabioara de vitel,
morcovi, pastarnac, ulei de masline, ceapa, lamaie, cimbru, patrunjel,
menta, oregano verde, sare si piper. Ingrediente: 600g vrăbioară de
viţel 4 morcovi 4 rădăcini de păstârnac 50ml ulei de măsline 1 ceapă
mică 1 lămâie 4-5 fire de cimbru verde 5-6 fire de…Read more »
Retete de Revelion: Somon cu mentă si mărar
31 December 2013
O
reteta de somon cu menta si marar din: somon, ulei de masline, marar
verde, frunze de menta, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de
somon 200 ml ulei de masline 2 legaturi marar verde 1 legatura frunze de
menta 1 lamaie sare piper proaspat macinat Mod de preparare: Ştergeţi
bucăţile de peşte,…Read more »
Retete de Revelion: Cotlete de porc cu sote de ciuperci
31 December 2013
O
reteta de cotlete de porc cu sote de ciuperci din: cotlete de porc, sos
de soia, otet balsamic, ketchup, ghimbir, miere, piper rosu, ulei de
masline, sare, piper, ciuperci, unt si vin alb. Ingrediente: 2 cotlete
de porc 2 linguri cu sos de soia 2 linguri cu oţet balsamic 2 linguri cu
ketchup 1…Read more »
Retete de Revelion: Rulada de curcan umpluta cu caise
31 December 2013
O
reteta de rulada de curcan umpluta cu caise din: caise uscate, vin,
piept de curcan, mustar, unt, sare, piper, ulei, supa, smantana si
amidon. Ingrediente: 200 g caise uscate 200 ml vin 1 kg piept de curcan
fasonat pentru rulada 2 lingurite mustar 2 linguri unt topit sare piper
negru macinat 2 linguri ulei…Read more »
Retete de Revelion: Tartar de vitel
31 December 2013
O
reteta delicioasa de tartar de vitel din: carne de vitel, sare, piper,
vermut, gulie, smantana, foi de gelatina si ou. Ingrediente: 400 g carne
de vitel sare piper 125 ml vermut 1 gulie 70 ml smantana 1 foaie
gelatina 1 ou Mod de preparare: Se fierbe vermutul până ce-şi reduce
volumul la 30%.…Read more »
Retete de Revelion: Ciorba de perisoare
31 December 2013
O
reteta delicioasa de ciorba de perisoare din: cartofi, oase de vitel,
ceapa, morcovi, rosie, ardei gras, bors, leustean, patrunjel, sare,
carne tocata de vita, ceapa, orez, paine si ou. Ingrediente: 5-6 cartofi
1 kg oase de vitel 2 cepe 2 morcovi 1 rosie 1 ardei gras bors leustean
patrunjel sare pentru perisoare: 500 g…Read more »
Reteta zilei: Homar cu aroma de curry
31 December 2013
Homar
cu aroma de curry din: homar, rosie, sare, condimente, chimen, usturoi,
ceapa, cimbru, piper, ardei iute, apa, ulei, pudra de curry.
Ingrediente: 2 homari 1/2 lingurita de sare 1 rosie 1 lingura
condimente, dupa preferinta 1/4 lingurita chimen 4 catei de usturoi 1
ceapa 2 crengute de cimbru 1/4 lingurita piper negru 1-2…Read more »
Retete de Revelion: Somon cu orez şi avocado
31 December 2013
O
reteta delicioasa de somon cu: orez, avocado, lamaie, sos de soia,
seminte de susan, ceapa verde, ardei iute, coriandru. Ingrediente: 300g
de orez pentru sushi 350g file de somon fără piele 2 avocado mici,
coapte, feliate zeama de la 1 lămâie 4 lingurte sos de soia light 4
lingurie seminţe de susan prăjite 2…Read more »
Retete de Revelion: Pulpă de porc cu alune
31 December 2013
O
reteta delicioasa de pulpa de porc cu alune din: pulpa de porc, alune,
ceapa, sos de soia, scortisoara, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă
de porc 100 g alune sărate decojite 2 cepe 1–2 linguri sos de soia 1
linguriţă scorţişoară măcinată 2–3 linguri ulei 1 vârf de cuţit sare
Mod de…Read more »
Retete de Revelion: Crochete de curcan
31 December 2013
O
reteta de crochete de curcan din: ulei de masline, unt, ceapa rosie,
faina, lapte batut, zeama de lamaie, cimbru, carne de curcan, crutoane
si gem de merisoare. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 lingura de
unt nesarat 1 ceapa rosie, tocata marunt 1/4 cana de faina 3/4 cana de
lapte batut redus in…Read more »
Retete de Revelion: Ciorba de vitel cu legume
31 December 2013
O
reteta delicioasa de ciorba de vitel cu legume din: bors, carne de
vita, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa, cartofi, rosii in
bulion, ulei, ardei iute, paste, sare, piper, patrunjel verde.
Ingrediente: 400 g piept sau pulpă de vitel 1 morcov mare 1 rădăcină
pătrunjel 1 telină mică 1 ceapă 2 cartofi bors cutie…Read more »
Retete de Revelion: Scoici cu rosii
31 December 2013
O
reteta de scoci cu rosii coapte din: scoici, rosii, ulei de masline,
amidon, usturoi, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g scoici scoase
din valve 500 g rosii mai mici, eventual cherry 2 linguri ulei de
masline 2 linguri amidon sau faina alba 4 catei de usturoi 75 ml vin alb
sare piper …Read more »
Retete de Revelion
30 December 2013
Retete
de Revelion: Reteta zilei: Mancare de porc cu tofu si sos Mancare de
porc cu tofu si sos din: tofu, carne de porc, ceapa verde, usturoi,
ghimbir, orez fiert, sos fasole, otet, sos de soia, apa, pasta de
usturoi, amidon, sare, zahar. Ingrediente: 1 bucata tofu, taiata
cuburi ½ kg carne de porc…Read more »
Salate pentru Anul Nou
30 December 2013
Salate
pentru Revelion: Reteta zilei: Salata de cartofi dulci copti cu carne
de vita Salata de cartofi dulci copti cu carne de vita din: cartofi
dulci, carne de vita, condimente, salata verde, rosii, branza cheddar,
smantana, guacamole. Ingrediente: 2 cartofi dulci ½ kg carne de vita
3-4 linguri condimente, dupa preferinta 4 cesti salata…Read more »
Reteta zilei: Cocktail de ananas, tequila si chili
30 December 2013
Cocktail
de ananas, tequila si chili din: ananas, chili, tequila, gheata.
Ingrediente: 2-3 felii de ananas, stors 1-2 chili, pasat 1 chili pentru
ornat 30ml tequila gheata Mod de preparare: Intr-un storcator de
fructe, stoarceti ananasul si chili. Taiati celalalt chili si infigeti
pe marginea paharului. Amestecati intr-un shaker sucul cu tequila si…Read more »
3 Deserturi delicioase pentru masa de Revelion
30 December 2013
Deserturi
pentru Revelion: Reteta zilei: Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu
din: branza mascarpone, piscoturi, ou, zahar, cafea, coniac, cacao,
ciocolata. Ingrediente: 250 gr branza mascarpone 250 gr piscoturi 2
galbenusuri de ou 2 linguri de zahar 1 cana cafea, racita 1 1/2 linguri
de coniac 1-2 linguri de cacao Ciocolata rasa Mod de…Read more »
Retete de Revelion: Salau in jambon cu sos
30 December 2013
O
reteta de salau in jambon cu sos de marar din: file de salau, jambon,
unt, faina, lapte, smantana, marar, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4
bucati file de salau (circa 150 g/bucata) 12 felii jambon crud uscat 50
g unt 1 lingura faina 250 ml lapte 200 ml smantana de gatit 1 legatura
marar…Read more »
10 Cocktailuri pentru masa de Revelion
30 December 2013
Cocktailuri
pentru Revelion: Reteta zilei: Cocktail Bloody Mary Cocktail Bloody
Mary din: frunze de coriandru, sos tabasco, sos worcestershire, suc de
rosii, tequilla, suc de limta, praf de chilli, limeta si cuburi de
gheata. frunze coriandru (opțional) Sos Tabasco sos Worcestershire suc
de roșii tequila suc de limeta praf de chili (optional) felii de limeta…Read more »
Salate delicioase pentru Revelion
30 December 2013
Salate
pentru Revelion: Reteta zilei: Salata de somon cu legume si seminte de
susan Salata de somon cu legume si seminte de susan din: somon,
castraveti, ceapa verde, ardei chili, ceapa, seminte de susan, sos de
soia, mirin, suc de lamaie, ulei de susan. Ingrediente: 2 buc de
somon, feliat 2 castraveti, curatati si…Read more »
Bucate alese pentru Revelion
30 December 2013
Bucate
pentru Revelion: Reteta zilei: Piept de rata cu sos dulce acrisor Piept
de rata cu sos dulce acrisor din: piept de rata, praf de anason,
chimen, ghimbir, coriandru, piper alb, chili, ulei de nuca de cocos,
ceapa, miere, suc de portocale, suc de lamaie, unt, sare. Ingrediente:
1 piept de rata 1/2 lingurita…Read more »
Salate pentru Revelion
30 December 2013
Salate
pentru Revelion: Salata festiva de curcan Salata festiva de
curcan din: piept de curcan, avocado, maioneza, ardei rgasi, seminte de
coriandru, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de
curcan 1 avocado 4 linguri maioneza 4 ardei grasi copti 1 lingurita
seminte de coriandru 1 lingurita otet balsamic sare piper Mod…Read more »
3 Deserturi pentru masa de Revelion
30 December 2013
Deserturi
pentru Revelion: Reteta zilei: Mere coapte cu aroma de scortisoara
Mere coapte cu aroma de scortisoara din: mere, scortisoara, esenta de
vanilie, ulei de nuca de cocos, zahar brun. Ingrediente: 4-6 mere,
curatate, taiate cuburi 1 baton de scortisoara Esenta de vanilie 2
linguri de ulei de nuca de cocos 1 lingura…Read more »
Retete de Revelion: File de somon si cartofi
30 December 2013
O
retete de file de somon si cartofi din: file de somon, sare grunjoasa,
piper, lamaie, ulei de masline, frunze marar, cartofi, usturoi si ulei
de masline. Ingrediente: 4 bucati file de somon sare grunjoasa piper
negru macinat si boabe o lamaie 2-3 linguri ulei de masline 3-4 frunze
marar un kg cartofi mici o…Read more »
3 salate gustoase pentru masa de Revelion
30 December 2013
Salate
pentru masa de Revelion: Salată cu nuci şi brânză albastră Salată cu
nuci şi brânză albastră din: nuci, zahar, raddicchio, salata verde,
pere, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, branza albastra.
Ingrediente: 100 g nuci 2 linguri zahar fin 1 capatana raddicchio 1
capatana salata verde 2 pere 2 linguri otet balsamic 4…Read more »
Retete cu peste pentru Revelion
30 December 2013
Peste
pentru Revelion: Cocktail de peste cu legume Cocktail de peste cu
legume din: ulei de floarea soarelui, pudra de curry, supa de legume,
lapte, file de peste, legume, orez si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura
ulei de floarea-soarelui 2/3 linguri pudra de curry 400 ml lapte
degresat 1 cub de supa de legume 400 g file…Read more »
7 cocktailuri pentru masa de Revelion
30 December 2013
Cocktailuri
pentru masa de Revelion: Cosmopolitan Cocktail Cosmopolitan Cocktail
din: lime, vodca, vin alb, sirop de afine, fulgi de gheata. Ingrediente:
1 lime 50 ml vodca 50 ml vin alb sec 10 ml sirop de afine fulgi de
gheata Mod de preparare: Punem sucul de la o jumătate de lime în
shaker, adăugăm…Read more »
Reteta zilei: Bomboane delicioase cu nuca de cocos
30 December 2013
Bomboane
delicioase cu nuca de cocos din: zahar, unt, lapte praf, fulgi de nuca
de cocos, napolitane de vanilie, esenta de migdale, migdale prajite.
Ingrediente: 1 cana de zahar 1 ceasca unt 2 cani de lapte praf 1 1/2
cani fulgi de nuca de cocos 1 cana napolitane de vanilie, maruntite 1
lingurita esenta…Read more »
Retete de Revelion: Viţel dulce acrisor cu sos picant
30 December 2013
O
reteta delicioasa de vitel dulce acrisor cu sos picant din: vrabioara
de vitel, ulei, sos warchester, rosii, ceapa, boia de ardei dulce, sos
tabasco, usturoi, limete, paturnjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g
vrabioara de vitel 100 ml ulei 3 lingurite sos Worchester 500 g rosii
bine coapte 1 ceapa mare 1 lingurita rasa…Read more »
Retete de Revelion: Doradă cu ierburi
30 December 2013
Dorada
cu ierburi din: dorada, sare, piper, suc de lamaie, rozmarin, cimbru,
foi de dafin, rosii uscate, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4
dorade curatate (a 350 g) sare piper 1 lingurita suc de lamaie 6
crengute rozmarin 10 crengute cimbru 4 foi de dafin 8 rosii uscate 2
catei de usturoi 2 linguri…Read more »
Retete de Revelion: Ciorba de varza acra
30 December 2013
O
reteta de ciorba de varza acra din: varza acra, carne de porc, carne de
vita, carne de pui, carnat de casa afumat, orez, mazare, ceapa, morcov,
pastarnac, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper si zeama de varza.
Ingrediente: 1/2 capatana de varza acra 1/4 carne de porc 1/4 carne de
vita 1/4 carne de…Read more »
Retete de Revelion: Rulouri de pui cu măsline
30 December 2013
O
reteta de rulouri de pui cu masline verzi din: file de piept de pui,
masline verzi, usturoi, lamaie, ulei de masline, maghiran, busuioc si
cimbru. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 200 g măsline verzi 1
căpăţână de usturoi 1 lămâie 2 linguri ulei de măsline maghiran busuioc
cimbru Mod de…Read more »
Retete de Revelion: Friptură cu sos alb şi ciuperci
30 December 2013
O
reteta delicioasa de friptura cu sos alb din: muschiulet de vitel sau
porc, ulei, ciuperci, unt, vin alb, smantana, faina, sare, piper, marar
si patrunjel. Ingrediente: 4 bucati muschiulet de viţel sau de porc 2-3
linguri ulei 200-250 g ciuperci 1 lingură unt 150 ml vin alb 100 g
smântână 1 lingură făină sare…Read more »
Retete de Revelion: Păstrăv umplut cu legume
30 December 2013
O
reteta de pastrav umplut cu legume din: pastravi, ciuperci, rosii,
ulei, castravete, patrunjel verde, sare, piper si lamaie. Ingrediente: 4
pastravi potriviti 1 kg ciuperci 400 g rosii 200 ml ulei 1 castravete
patrunjel verde sare piper 1 lamaie Mod de preparare: Cureţi peştele,
îl treci prin făină, adaugi sare şi piper după…Read more »
Retete de Revelion: Friptura de porc sub crusta crocanta
30 December 2013
O
reteta de friptura de porc sub crusta crocanta cu bere din: pulpa de
porc, sare, boabe de piper, chimen, boabe de enibahar, maghiran,
zarzavat de supa, ceapa, usturoi, ulei, supa de carne si bere blonda.
Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc cu tot cu sorici sare 1/2 lingurita
boabe de piper 1 lingurita chimen…Read more »
Retete de Revelion: Rulade de curcan in sos de curry
30 December 2013
O
reteta de rulade de curcan in sos de curry din: varza, ciuperci, ceapa,
mar, ulei, piept de curcan, sare, piper, unt de arahide, praf de curry,
supa de pasare si smantana. Ingrediente: 250 g varza 200 g ciuperci
Champignon 1 ceapa 1 mar 3 linguri ulei 4 felii de piept de curca (circa
180…Read more »
Retete de Revelion: Muschi de vitel cu mozzarella
30 December 2013
O
reteta de muschi de vitel cu mozzarella din: muschi de vitel, ulei de
masline, sare, piper, sunca de parma, mozzarella, usturoi, rozmarin,
cimbru, frunze de salvie, unt, supa, vin alb si smantana. Ingrediente: 8
felii subţiri de muşchi de viţel (a cca 80 g) 3 linguri ulei de măsline
sare piper 4 felii şuncă…Read more »
Retete de Revelion: Rulouri cu anchoa şi capere
30 December 2013
O
reteta de rulouri cu anchoa si capere din: ardei, anchoa, capere,
usturoi, pesmet, unt, patrunjel, otet, ulei de masline, zahar si sare.
Ingrediente: 4-5 ardei 150 g anchoa in ulei de masline 100 g capere 3-4
catei usturoi 3 linguri pesmet 100 g unt patrunjel 2 lingurite otet
balsamic 2 lingurite ulei de masline…Read more »
Reteta zilei: Piept de rata cu sos dulce acrisor
30 December 2013
Piept
de rata cu sos dulce acrisor din: piept de rata, praf de anason,
chimen, ghimbir, coriandru, piper alb, chili, ulei de nuca de cocos,
ceapa, miere, suc de portocale, suc de lamaie, unt, sare. Ingrediente:
1 piept de rata 1/2 lingurita praf de anason 1/2 lingurita chimen
macinat 1 lingurita ghimbir 1/2 lingurita…Read more »
Retete de Revelion: Fructe de mare în stil spaniol
30 December 2013
O
reteta de fructe de mare in stil spaniol din: paste, supa de pui,
turmeric, chorizo, fructe de mare, ardei copti, mazare si patrunjel.
Ingrediente: 350 g paste scurte 1 cub concentrat supa de pui 1 lingurita
de turmeric sau un varf de cutit de sofran 85 g chorizo, taiat cuburi
200 g fructe de…Read more »
Retete de Revelion: Pulpa de porc cu cartofi
30 December 2013
O
reteta delicioasa de pulpa de porc cu: cartofi, rosii, usturoi,
cimbru, busuioc, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g pulpă de porc 800
g cartofi 4-5 roşii o căpăţână usturoi cimbru busuioc proaspăt sare
piper 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Pulpa de
porc se feliază si se căleşte în uleiul încălzit. Se…Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan cu sos acrisor
30 December 2013
O
reteta de piept de curcan cu sos acrisor din: piept de curcan, ulei,
unt, lamai, faina, capere, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de
curcan 3 linguri ulei 2 linguri unt 2 lamai 1 lingura faina 2 linguri
capere sare piper Mod de preparare: Ungeţi pieptul de curcan cu ulei
şi puneţi-l…Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan umplut
30 December 2013
O
reteta delicioasa de piept de curcan umplut din: piept de curcan, para,
gris, coniac, dulceata de visine, unt, vin rosu si sare. Ingrediente:
500 g piept de curcan 1 para mare 2 linguri gris 2 linguri cu coniac 4
linguri cu dulceata de visine 50 g unt 200 ml vin rosu sare Mod…Read more »
Retete de Revelion: Supă de viţel cu găluşte
30 December 2013
O
reteta de supa de vitel cu galuste din: rasol de vitel, morcovi, ceapa,
patrunjel, condimente de legume, oua, gris, untura, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 800 g rasol de vitel cu os 2 morcovi 2 cepe 1
radacina patrunjel 3-4 linguri condimente de legume 2 oua 150 g gris 2
linguri untura 1 legatura…Read more »
Retete de Revelion: File de salau cu legume
30 December 2013
O
reteta de file de salau cu legume din: file de salau, legume,
condimente, ulei de masline, vin alb, masline, lamaie, foaie de dafin si
piper. Ingrediente: 1,5 kg file de salau mare 500 g legume (varza de
bruxelles, broccoli, dovlecel, ardei rosu) 3 lingurite condimente 50 ml
ulei de masline 100 ml vin alb…Read more »
Reteta zilei: Creveti cu sos de maioneza
30 December 2013
Creveti
cu sos de maioneza din: creveti, maioneza, ketchup, suc de lamaie, sos
sriracha, ceapa verde. Ingrediente: 1 kg creveti, decorticate, fierti
1/2 cana maioneza 2 linguri ketchup 1 lingura suc de lamaie 1 lingura
sos sriracha 1/4 ceasca ceapa verde, tocata Mod de preparare: Spalati
bine crevetii si stergeti cu prosoape de…Read more »
Retete de Revelion: Salată cu piept de curcan si ciuperci
30 December 2013
O
reteta de salata cu piept de curcan din: piept de curcan, amestec de
salate, castravete, dovlece, ciuperci, ardei gras, morcovi, ulei, sare,
piper, unt de arahide, supa, suc de lamaie, piper cayenne si nuci.
Ingrediente: 600 g piept de curcan 200 g amestec de salate 1 castravete 1
dovlecel 50 g ciuperci câte 1…Read more »
Retete de Revelion: Rulade de viţel în sos de vin roşu
30 December 2013
O
reteta delicioasa de rulade de vitel in sos de vin rosu din: oua, carne
de vitel, patrunjel, cimbru, sare, piper, muschid e vitel, rosii,
morcovi, cepe, ulei, ulei, bulion, vin tosu si supa. Ingrediente: 4 ouă
250 g carne de viţel tocată 1 linguriţă pătrunjel tocat 1 linguriţă
cimbru tocat sare piper 4 buc.…Read more »
Retete de Revelion: Escalopuri vieneze de curcan
30 December 2013
O
reteta de escalopuri vieneze de curcan cu foie gras din: curcan, foie
gras, oua, faina, pudra de migdale, pesmet, unt, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii de curcan, mari si subtiri 4 felii de foie gras
crud, decongelat 2 oua 50 g faina 30 g pudra de migdale 30 g pesmet 70 g
unt…Read more »
Retete de Revelion: Calcan prăjit cu sos
30 December 2013
O
reteta de Calcan prăjit cu sos de smântână din: calcan, smantana, zeama
de lamaie, unt, usturoi, vin alb, marar, zahar, piper, sare si otet.
Ingrediente: 1 calcan 1 kg smantana zeama de la 2 lamai 1 pachet de unt 2
catei de usturoi 350 ml vin alb 1/2 legatura de marar 1 lingurita de…Read more »
Retete de Revelion: Ciolan de porc cu garnitură
30 December 2013
Se
spală bine 1 ciolan de porc şi se şterge cu un prosop de hârtie. Se
crestează şoriciul în pătrăţele suficient de a adânc pentru a ajunge la
carne. Se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se presară 1 linguriţă
sare de mare grunjoasă şi 1 linguriţă piper negru măcinat, frecând
bine ciolanul pe toate părţile. Se împunge ciolanul în…Read more »
Retete de Revelion: Rulada de curcan cu verdeturi
30 December 2013
O
reteta de rulada de curcan cu verdeturi din: piept de curcan, leurda,
patrunjel verde, ceapa verde, busuioc verde, marar verde, ulei de
masline, telemea, muguri de pin, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 1
kg piept de curcan 1 legatura leurda 1 legatura patrunjel verde 1
legatura frunze de busuioc verde 1 legatura frunze de…Read more »
Retete de Revelion: Rulade de viţel umplute
30 December 2013
O
reteta delicioasa de rulade de vitel umplute cu carne tocata din:
maghiran, zarzavat, ceapa verde, usturoi, carnati, verdeata, sare,
piper, muschi de vitel, ulei, supa de vita, vin alb, smanata si coaja de
lamaie. Ingrediente: 1/2 legatura maghiran 1 legatura zarzavat de supa 2
cepe verzi 1 catel de usturoi 150 g carnati proaspeti…Read more »
Retete de Revelion: Salată cu şprot afumat
30 December 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: sprot, ardei capia, ardei iute, capere,
arpagic murat, cartof, maioneza, lamaie, mustar, porumb, salata verde,
busuioc. Ingrediente: două conserve cu şprot afumat doi ardei capiaun
ardei iute mic două lin guri cu capere un borcănel cu arpagic murat un
cartof 200 g maioneză o lămâie o linguriţă cu muştar…Read more »
Reteta zilei: Supa cu carnati de curcan
30 December 2013
Supa
cu carnati de curcan din: ulei de masline, carnati de curcan, ceapa,
usturoi, rosii, supa de pui, fasole, patrunjel, oregano, cimbru,
rozmarin, spanac, paste, sare, piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 1 carnat de curcan, feliat 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi,
tocat 2 cani de rosii cubulete 4-5 cani supa…Read more »
Retete de Revelion: Midii cu ardei iute
30 December 2013
O
reteta delicioasa de midii cu rosii si ardei iute din: rosii, ulei de
masline, usturoi, salota, ardei iute, vin alb, pasta de tomate, zahar,
midii si busuioc. Ingrediente: 2 rosii foarte coapte 2 linguri ulei de
masline 1 catel de usturoi 1 salota, tocata fin 1 ardei iute rosu sau
verde, fara seminte, tocat…Read more »
Retete de Revelion: Curcan cu legume
30 December 2013
O
reteta de curcan cu legume la tigaie din: ceapa, foaie de dafin,
cuisoare, pulpe de curcan, smantana, sare, lamaie, salata, patrunjel,
sunca afumata, ulei de rapita, mazare si unt. Ingrediente: 3 cepe 1
foaie de dafin 2 cuisoare 1,2 kg pulpe superioare de curcan (cu oase,
fara piele) 150 ml smantana sare 1 lamaie…Read more »
Retete de Revelion: Ciolan cu rozmarin
30 December 2013
O
reteta delicioasa de ciolan semiafumat cu: vin, ardei capia, ceapa
rosie, ulei, sare, piper negru, foi de dafin, boia, suc de rosii,
rozmarin. Ingrediente: un kg ciolan semiafumat 100 ml vin 8 ardei capia o
ceapă roşie 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui sare grunjoasă piper
negru măcinat şi boabe 2-3 foi de dafin o…Read more »
Retete de Revelion: Rasol de viţel cu sos
30 December 2013
O
reteta de rasol de vitel cu sos din: carne de vitel, morcov, patrunjel,
ceapa, faina, smantana si tarhon. Ingrediente: 600 g carne de viţel 1
morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 40 g făină 150 g smântână 1
legătură de tarhon Mod de preparare: Puneţi carnea la fiert în apă
rece uşor…Read more »
Retete de Revelion: Peşte la cuptor cu ciuperci
30 December 2013
O
reteta delicioasa de peste cu: ciuperci, ardei iute, nuca, migdale,
ghimbir, marar, limeta, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4
fileuri de cod 400 g ciuperci un ardei iute 200 g miez de nucă 100 g
migdale o linguriţă cu ghimbir o legătură de mărar o limetă sare piper
150 ml ulei de măsline…Read more »
Cocktailuri pentru masa de Revelion
29 December 2013
Cocktailuri:
Cocktail Big Apple Cocktail Big Apple din: sirop de grenadine, suc de
mere, mere, apa minerala carbogazoasa si coaja de mar. Este un cocktail
non alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de grenadine 6 cl suc de mere 2
mere mici apa minerala carbogazoasa coaja de mar Mod de preparare:
Mixam bine…Read more »
Retete gustoase pentru masa de Revelion
29 December 2013
Retete
pentru masa de Revelion: Reteta zilei: Coaste de porc in sos de zmeura
si soia Coaste de porc in sos de zmeura si soia din: coaste de porc, sos
de zmeura, sos de soia, usturoi, pudra de ghimbir, sos picant, frunze
de cimbru. Ingrediente: 5-6 coaste de porc 1/2 ceasca sos de zmeura…Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu aroma de ghimbir
29 December 2013
Cocktail
cu aroma de ghimbir din: ghimbir, zahar, limeta, bitter, esenta de
migdale, apa, apa minerala, rom, cuisoare. Ingrediente: 1 bucata
ghimbir 1 1/2 cani de zahar 4 limete 3 picaturi de bitter 1 lingurita de
esenta de migdale 5 cesti de apa 4 cesti apa minerala 1 cana de rom
cuisoare Mod…Read more »
Salate gustoase pentru masa de Revelion
29 December 2013
Salate
pentru masa de Revelion: Salata de somon cu sfecla rosie Salata de
somon cu sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin, ulei
de masline, sirop de rodie, busuioc, lamaie, sare, piper. Ingrediente:
300 g somon afumat 4 sfecle rosii coapte 2 cepe mari 50 ml vin 50 ml
ulei de masline…Read more »
5 cocktailuri pentru masa de Revelion
29 December 2013
Cocktailuri
pentru masa de Revelion: Cocktail cu pepene rosu, vodca si menta
Cocktail cu pepene rosu, vodca si menta din: pepene rosu, frunze de
menta, vodca si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g pepene rosu, in bucati
mici 5 frunze proaspete de menta 50 ml vodca 1 lingura suc de lamaie
Mod de preparare:…Read more »
Fripturi delicioase pentru masa de Revelion
29 December 2013
Fripturi
pentru masa de Revelion: Fripturică de porc cu piper şi unt de
arahide O reteta de fripturica de porc cu piper si unt de arahide din:
Spata de porc, salata creata, piper, usturoi, unt de arahide si sare.
Ingrediente: 500 g spată de porc 1 salată creaţă 1 linguriţă rasă piper
râşnit (amestec…Read more »
Aperitive gustoase pentru masa de Revelion
29 December 2013
Aperitive
pentru masa de Revelion: Aperitive cu anşoa O reteta de aperitive cu
fileuri de ansoa, ceapa, cartofi, limete, zahar tos, sare, piper si
lamaie. Ingrediente: un pachet de foitaj 150 g fileuri de anşoa din
conservă o ceapă un sfert de linguriţă de boia iute 3 cartofi două
limete o linguriţă de zahăr…Read more »
Deserturi delicioase pentru masa de Revelion
29 December 2013
Deserturi
pentru Revelion: Reteta zilei: Prajiturele cu fulgi de ciocolata
alba, afine si fistic Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba, afine si
fistic din: unt, zahar, zahar brun, ou, esenta de vanilie, faina,
bicarbonat de sodiu, fulgi de ciocolata alba, fistic, afine uscate.
Ingrediente: ½ ceasca de unt ½ cana de zahar brun…Read more »
Retete delicioase pentru masa de Revelion
29 December 2013
Retete
pentru masa de Revelion: Reteta zilei: Pui umplut cu garnitura de
legume si orez Pui umplut cu garnitura de legume si orez din: pui,
ierburi aromate, iaurt, pasta de usturoi cu ghimbir, chili, garam
masala, sare, mazare, seminte de coriandru, seminte de chimen, nuca de
cocos, seminte de susan, piper negru, scortisoara, usturoi,…Read more »
3 salate delicioase pentru masa de Revelion
29 December 2013
Salate
pentru masa de Revelion: Reteta zilei: Salata de broccoli cu branza
feta si migdale Salata de broccoli cu branza feta si migdale din: sare,
broccoli, usturoi, otet, ardei iute, ulei de masline, migdale,branza
feta. Ingrediente: 1 1/4 lingurita sare 1 broccoli, rup buchetele 1
catel de usturoi 2 linguri otet fulgi de ardei…Read more »
3 cocktailuri pentru masa de Revelion
29 December 2013
Cocktailuri
pentru Revelion: Reteta zilei: Cocktail cu rodie si aroma de vanilie
Cocktail cu rodie si aroma de vanilie din: vodca, suc de rodie, suc de
limeta, sirop de vanilie, bitter, menta, seminte de rodie, zahar, apa,
esenta de vanilie, cardamom. Ingrediente: 45ml vodca 30 ml suc de
rodie 15 ml suc de…Read more »
Idei pentru masa de Revelion
29 December 2013
Retete
pentru Revelion: Ruladă de curcan cu brânză Ruladă de curcan cu
brânză din: piept de curcan, branza de vaci, ceapa, sunca, patrunjel,
oua, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 250 g branza de vaci 1
ceapa 4 felii de sunca 2 oua 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de
preparare:…Read more »
3 Salate pentru masa de Revelion
29 December 2013
Salate
pentru Revelion: Reteta zilei: Salata asiatica cu pui si spanac O
reteta savuroasa de Salata asiatica cu pui si spanac din: piept de pui,
ardei gras, ciuperci, migdale, ceapa verde, spanac, otet de orez, zahar,
ulei de susan, ghimbir, sos srirachi si ulei de masline. Ingrediente:
2 bucati piept de pui dezosat 1…Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu sirop de ciocolata
29 December 2013
Prajitura
cu sirop de ciocolata din: faina, zahar, sare, praf de copt, pudra de
cacao, ulei, otet, esenta de vanilie, apa rece, zahar pudra, sirop de
ciocolata. Ingrediente: 1.5 cani faina 1 cana zahar ½ lingurita sare 1
lingurita praf de copt 3 linguri pudra de cacao 6 linguri ulei 1
lingura otet 1…Read more »
Retete de Revelion: Supă de viţel
29 December 2013
O
reteta de supa de vitel cu fasole verde din: fasole verde, carne de
vitel, morcovi, ceapa, ardei gras, rosii, boia dulce, ulei, patrunjel,
frunze de telina si iaurt. Ingrediente: 1 kg fasole verde 500 g carne de
viţel 2 morcovi 1 ceapă 1 ardei gras 3 roşii ½ linguriţă boia dulce 2
linguri ulei…Read more »
Retete de Revelion: Friptură de porc cu sos de portocale
29 December 2013
O
reteta de friptura de porc cu sos de portocale din: morcovi, ceapa, vin
rose, suc de portocale, ulei de masline, pulpa de porc, ardei iute,
sare, piper, fructe de kaki si supa. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 350
ml vin rose sec 150 ml suc de portocale 4 linguri ulei de masline 1 kg…Read more »
Retete de Revelion: Rulada de curcan
29 December 2013
O
reteta de Rulada de curcan cu salata de ridichi si castraveti din:
castravete, ridiche alba, sare, ardei iute, iaurt, marar, suc de lamaie,
piept de curcan, pesto, sunca de parma, piper si ulei. Ingrediente: 1
castravete lung 1 ridiche albă mare sare 1 ardei iute roşu 5 linguri
iaurt 1 lingură mărar tocat 1…Read more »
Retete de Revelion: Perişoare de viţel în sos
29 December 2013
O
reteta de perisoare de vitel in sos alb din: carne tocata de vitel,
oua, sare, piper, vin alb, margarina, faina, supa concentrata de pui si
patrunjel. Ingrediente: 250 g carne tocată de viţel 2 ouă sare piper
pentru sos: 200 ml vin alb 150 g margarina 5 linguri faină albă 200 ml
supă concentrată…Read more »
Retete de Revelion: Creveţi cu sparanghel
29 December 2013
Creveţi
cu sparanghel şi piure de dovleac din: dovleac, pasta de curry, lapte
de cocos, supa de legume, ceapa, ghimbir, zeama si coaja de lamaie,
ulei, creveti, langustine, unt si fulgi de chilli. Ingrediente: 250 g de
dovleac 1 lingurita pasta de curry rosu 50 g de lapte de cocos 2-3
linguri supa de legume…Read more »
Retete de Revelion: Porc cu cabanos si mozzarella
29 December 2013
O
reteta de porc delicios cu cabanos si mozzarella din: ceafa de porc,
cabanos, mozzarella, rosii, usturoi, ardei iute, vin alb, sare, piper si
boia dulce. Ingrediente: 400-500 g ceafa de porc 5-6 bucati de cabanos
200 g mozzarella 3 rosii 4 catei de usturoi 1 ardei iute 100 g dovlecei
100 ml vin alb…Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan cu capere
29 December 2013
O
reteta de ppiept de curcan cu capere din: piept de curcan, capere, supa
de pui, faina, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g
piept de curcan 2 linguri cu capere 400 ml supa de pui 75 g faina 50 g
unt 1 lamaie 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de…Read more »
Retete de Revelion: Escalop de vitel cu ciuperci
29 December 2013
O
reteta de escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn din: escalop de
vitel, faina alba, ulei vegetal, ghimbir, ciuperci, sos de soia si sake.
Ingrediente: 400 g bucati macre de escalop de vitel 2 linguri faina
alba, asezonata cu sare si piper 2 linguri ulei vegetal 2 catei de
usturoi, zdrobiti 1 lingurita…Read more »
Retete de Revelion: Calamar umplut
29 December 2013
Calamar
umplut din: calamari, sprot afumat, ou, pesmet, ceapa verde, vin,
usturoi, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente: 2 calamari 250 g sprot
afumat 1 ou 1 lingura cu pesmet 1 legatura de ceapa verde 1 pahar cu vin
alb 2 catei de usturoi patrunjel ulei piper Mod de preparare: Spală
calamarii şi tamponează-i cu un…Read more »
Retete de Revelion: Pulpa de porc picanta
29 December 2013
O
reteta de pulpa de porc picanta din: pulpa de porc, boia dulce, boia
iute, sos tabasco verde, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpa 1
lingurita cu boia dulce 1 lingurita cu boia iute sos Tabasco verde ulei
sare Mod de preparare: Sareaza pulpa de porc si da-o la rece pentru o
jumatate…Read more »
Reteta zilei: Pui umplut cu garnitura de legume si orez
29 December 2013
Pui
umplut cu garnitura de legume si orez din: pui, ierburi aromate, iaurt,
pasta de usturoi cu ghimbir, chili, garam masala, sare, mazare, seminte
de coriandru, seminte de chimen, nuca de cocos, seminte de susan, piper
negru, scortisoara, usturoi, seminte de fenicul, ceapa, coriandru,
rosii, ulei, rosii cherry, broccoli, orez fiert. Ingrediente: 1 pui…Read more »
Retete de Revelion: Piftie de curcan
29 December 2013
O
reteta de piftie de curcan din: picioare, aripi, cap, maruntaie,
tartita, cartof, patrunjel, sare, hrean, sfecla, usturoi, smantana si
zeama de lamaie. Ingrediente: 2 picioare 2 aripi cap, maruntaie, tartita
1 morcov 1 cartof 1 legatura patrunjel sare hrean 1 sfecla 1 capatana
usturoi 1 cana smantana acrisoara otet sau zeama de lamaie …Read more »
Retete de Revelion: Muschi de vitel cu sos picant
29 December 2013
O
reteta de muschi de vitel cu sos picant de ardei gras din: ardei gras,
usturoi, ulei de masline, bulion, supa, sare, piper, cimbru, otet
balsamic si muschi file de vitel. Ingrediente: 2 ardei grasi 2 ardei
grasi galbeni 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 lingura
bulion 250 ml supa sare…Read more »
Retete de Revelion: Somon în aluat
29 December 2013
O
reteta gustoasa de somon in aluat din: file de somon, aluat, spanac,
unt, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de
somon 1 pachet aluat foitaj 400 g spanac 50 g unt 3 linguri cu ulei 1
lamaie patrunjel sare piper Mod de preparare: Spală fileurile,
îndepărtează pielea, sărează- le…Read more »
Retete de Revelion: Ruladă de vitel cu sos
29 December 2013
O
reteta de rulada de vitel cu sos de verdeturi din: pulpa de vitel,
sare, usturoi, suc de lamaie, verdeturi, coaja de lamaie, unt, faina,
smantana, ou si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare 1 catel de
usturoi 1 lingurita suc de lamaie 4 linguri de verdeturi tocate –
busuioc, cimbru patrunjel 1…Read more »
Retete de Revelion: Saramură
29 December 2013
O
reteta gustoasa de saramura din: crap, rosii, ardei iute, usturoi,
patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 1 crap 2 rosii 2 ardei iuti
4 catei de usturoi 2 legaturi de patrunjel 50 g sare mare 2 linguri cu
ulei sare piper Mod de preparare: Spală peştele, curăţă-l şi
porţionează-l. Sărează-l, pune bucăţile în…Read more »
Retete de Revelion: Muschi de porc cu cartofi la cuptor
29 December 2013
O
reteta de muschi de porc cu cartofi la cuptor din: muschi de porc,
cartofi, lamaie, vin alb sau rose, cimbru, bacon, ulei, sare, piper si
boia. Ingrediente: 1 kg muschi de porc – bucata intreaga 500 g cartofi 1
lamaie 250 ml vin alb sau rose cateva fire de cimbru verde sau uscat
400…Read more »
Reteta zilei: Supa de curcan cu legume
29 December 2013
Supa
de curcan cu legume din: carne de curcan, supa de pui, apa, sare,
cartofi, morcovi, taitei, telina, ceapa, ulei de masline, dafin, piper.
Ingrediente: 500gr carne de curcan, fiarta 8 cesti de supa de pui 7
cesti de apa 1 lingura de sare 6 cartofi, curatati si taiati cuburi 3
morcovi, feliati ½…Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan umplut cu legume
29 December 2013
O
reteta de piept de curcan umplut cu legume din: piept de curcan, sare,
piper, paine alba, lapte, kaizer afumat, spanac, supa de pasare, macis,
unt, seminte de floarea soarelui si smantana. Ingrediente: 800 g piept
de curcan fara piele sare piper 4 felii paine alba 120 ml lapte 120 g
kaizer afumat 250 g…Read more »
Retete de Revelion: Salata cu carne de vitel
29 December 2013
O
reteta de salata cu carne de vitel din: carne de vitel, castraveti
marinati, sfecla, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, marar si piper.
Ingrediente: 200 g carne de vitlel (macra prajita) 2 castraveti
marinati o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g
cartofi fierti un pahar de maioneza frunze de patrunjel…Read more »
Retete de Revelion: Cod în sos de roşii
29 December 2013
O
reteta delicioasa de cod in sos de rosii din: peste, rosii, ardei iute,
usturoi, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 peste maricel
(crap, cod) 4 rosii 1 ardei iute rosu 2 catei de usturoi 6 linguri cu
ulei patrunjel uscat sare piper Mod de preparare: Opăreşte roşiile şi
decojeşte-le, apoi pasează-le bine.…Read more »
Retete de Revelion: Rulouri din muschi de porc
29 December 2013
O
reteta de rulouri din muschi de porc din: piept de pui, muschi de porc,
ceapa, morcov, gogosari, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1
muschi de porc 1 piept de pui dezosat, de marime potrivita 2 cepe 1
morcov cateva bucati de gogosari sau ardei patrunjel sare si piper dupa
gust Mod de preparare:…Read more »
Retete de Revelion: Curcan in sos
29 December 2013
O
reteta de curcan in sos de piper din: piper rosu, piept de curcan,
ceapa, vin alb, faina, smantana, ulei de masline, sare si patrunjel.
Ingrediente: 300 grame piper roşu 7-8 felii de piept de curcan 1 ceapă
mică 1 pahar de vin alb, dulce făină 2,3 linguri de smântână ulei de
măsline sare şi…Read more »
Retete de Revelion: Rulouri cu ciuperci
29 December 2013
O
reteta de Rulouri cu ciuperci din: pulpa de vitel, ciuperci, sunca de
pui, cascaval, ceapa, patrunjel verde, unt, pasta de tomate, supa de
vita, condimente. piper, nucsoara si coriandru. Ingrediente: 600 g pulpa
de vitel 150 g ciuperci 50 g sunca de pui 100 g cascaval 2 cepe 1/2
legatura patrunjel verde 2 linguri…Read more »
Retete de Revelion: File de pastrav cu sos
29 December 2013
O
reteta savuroasa de File de pastrav cu sos de smantana din: file de
pastrav, praz, smantana, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 8 bucati file de pastrav 4 fire praz 250 g smantana de
gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel sare
piper Mod de preparare: Presăraţi fileul…Read more »
Retete de Revelion: Carne de vitel cu legume
29 December 2013
O
reteta de carne de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, usturoi,
morcovi, ardei grasi, broccoli, fasole verde, ulei, suc de rosii, orez,
condimente, rozmarin, piper, soia si ghimbir. Ingrediente: 400 g carne
de vitel 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 morcovi 2 ardei grasi (rosu si
galben) 1 broccoli mic 5-6…Read more »
Reteta zilei: Piept de curcan cu sos de afine
29 December 2013
Piept
de curcan cu sos de afine din: piept de curcan, suc de portocale, supa
de pui, sos de afine, amidon, apa rece, supa crema de ciuperci, sare,
piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 1/4 ceasca de suc de portocale
1/4 cana supa de pui 1 borcan sos de afine 4 linguri amidon 1/2…Read more »
Retete de Revelion: Halibut cu orez si castane
29 December 2013
Halibut
cu orez basmati si castane din: file de halibut, orez basmati, castane,
lamaie, ulei de masline, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 8
bucati file de halibut 200 g orez basmati 300 g castane 1 lamaie 500 ml
ulei de masline 500 ml supa de legume sare piper Mod de preparare:
Presăraţi fileul…Read more »
Retete de Revelion: Orez cu carne de porc
29 December 2013
O
reteta de orez in stil asiatic cu carne de porc din: orez, sare, carne
de porc, sos de soia, ardei gras, ceapa, usturoi, praz, ulei, supa de
legume, boia si piper. Ingrediente: 250 g orez sare 600 g carne de porc 1
lingura sos de soia 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu…Read more »
Retete de Revelion: Rulada de curcan umpluta
29 December 2013
O
reteta de rulada de curcan umpluta cu branza din: otet, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, boia dulce, piept de curcan, patrunjel, cimbru,
ceapa, pesemt, branza de vaci, galbenus, supa, smantana, mustar si
amidon. Ingrediente: 1 lingură oţet 4 linguri ulei de floarea-soarelui
sare piper boia dulce 1 kg piept de curcan (fasonat pentru…Read more »
Retete de Revelion: Frigărui de vitel cu verdeaţă
29 December 2013
O
reteta de frigarui de vitel cu verdeata din: vin alb sec, ulei de
masline, rozmarin, cimbru, carne de vitel, ceapa, piper, sare si galuste
de cartofi. Ingrediente: 5 linguri vin alb sec 5 linguri ulei de
masline 1 fir rozmarin 2 fire cimbru 600 g carne de vitel (pulpa) 3 cepe
mici piper sare…Read more »
Retete de Revelion: Macrou marinat cu salată
29 December 2013
O
reteta delicioasa de Macrou marinat cu salată de crudităti din: macrou,
morcov, gulie, telina, ceapa rosie, ardei capia, ardei gras, lamaie si
ulei de masline. Ingrediente: 400 g macrou marinat 1 morcov 1 gulie 1
telina 1 ceapa rosie 1 ardei capia 1 ardei gras verde 1 lamaie 50 ml
ulei de masline …Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu mere si scortisoara
28 December 2013
Prajiturele
cu mere si scortisoara din: aluat de placinta, sos de caramel, mere,
ou, zahar, scortisoara, faina. Ingrediente: 1 pachet aluat de placinta
1 borcan sos de caramel 5-6 mere, rase 1 ou, usor batut 3 linguri zahar
2 lingurite scortisoara 2 linguri de faina Mod de preparare: Se
incalzeste cuptorul la…Read more »
Retete de Revelion: Rulouri de vitel in sos de miere
28 December 2013
O
reteta de rulouri de vitel in sos de miere din: pulpa de manzat,
msutar, sare, piper, maghiran, frunze de rozmarin, castraveciori murati,
ceapa, kaizer, ciuperci, smantana si miere. Ingrediente: 800 g pulpa de
manzat 5 linguri mustar sare piper 1 lingurita maghiran uscat 1
lingurita frunze de rozmarin (uscate sau proaspete) 8 castraveciori
mici…Read more »
Retete de Revelion: Somon cu broccoli
28 December 2013
Somon
cu broccoli din: fileuri de somon, broccoli, zeama de lamaie, lamaie,
ceapa verde si sos de soia. Ingrediente: 4 fileuri de somon, cu piele 1
capatana de broccoli, rupta in buchetele zeama de la 1/2 lamaie 1/2
lamaie taiata sferturi 1 legatura mica de ceapa verde, feliata 2 linguri
sos de soia Mod…Read more »
Retete de Revelion: Carnati de porc in vin
28 December 2013
O
reteta de carnati de porc in vin din: carnati de porc, vin alb, piper,
unt, patrunjel verde si cartofi. Ingrediente: 4 carnati de porc 20 ml
vin alb piper 1 bucata de unt patrunjel verde tocat 1 kg cartofi Mod
de preparare: Iei o cratifa şi pui cârnaţii împreună cu 200 ml vin…Read more »
Retete de Revelion: Curcan umplut cu stafide
28 December 2013
O
reteta de rucan umplut cu stafide din: curcan, grasime de gasca, bacon,
ficat de curcan, paine, amestec de carnati, ou, unt, stafide, vin,
cartofi copti, patrunjel si cirese. Ingrediente: un curcan de 3,5 kg 40 g
de grasime de gasca 8 felii de bacon umplutura: ficat de curcan o
jumatate de paine bagheta 500…Read more »