duminică, 19 ianuarie 2014

Retete de Sarbatoare #15

Retete de Sarbatoare:

Budinca cu sunca si ciuperci

15 January 2014
Budinca_cu_sunca_si_ciuperciBudinca cu sunca si ciuperci din: orez, oua, sunca, ciuperci, ceapa, ulei, sare. Ingrediente: 200 g orez 3 oua 250 g sunca o conserva mica ciuperci o ceapa o lingura ulei sare   Mod de preparare: Orezul se pune la fiert cu apă de trei ori cantitatea lui şi un praf de sare. Intre timp,…Read more »

Reteta zilei: Friptura de vita la gratar marinata in usturoi

15 January 2014
Friptura_de_vita_la_gratar_marinata_in_usturoi_06Friptura de vita la gratar marinata in usturoi din: friptura de vita, sprite, ulei de canola, usturoi, sare, piper.   Ingrediente: 1 bucata friptura de vita 355ml sprite 1/4 ceasca ulei de canola 2 catei de usturoi, ras sare si piper, dupa gust       Mod de preparare: Puneti friptura intr-o punga mare de…Read more »

Pui umplut cu ciuperci si telemea

15 January 2014
Retete_RestauranteDeLux.ro_3Pui umplut cu ciuperci si telemea din: pui, ciuperci, telemea, de vaca, oua, pesmet, smantana, ulei, unt, condiment, boia dulce, rozmarin, busuioc, apa, piper, sare. Ingrediente: 1 pui de 1 1/2 kg 200 g ciuperci 200 g telemea de vaca, usor sarata 4 oua 3 linguri pesmet 3 linguri smantana 100 ml ulei 120 g…Read more »

Sărmăluţe în cuib cu afumătură

15 January 2014
Sarmalute_în_cuib_cu_afumaturaSărmăluţe în cuib cu afumătură din: carne tocata, ceapa, bulion de ardei, bulion de rosii, sare, piper, orez, verdeata, kaizer afumat, varza murata, suc de rosii, cimbru. Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc sau amestec porc si vita 1 ceapa 1 lingura bulion de ardei 1 lingura bulion de rosii sare piper 100 g…Read more »

Cod cu sos

15 January 2014
Cod_cu_sosCod cu sos din: fileuri de cod, sare, piper alb, vin alb, otet, tarhon, ceapa, usturoi, galbenusuri, ardei iute, zeama de lamaie, patrunjel, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod sare piper alb pentru sos: 100 ml vin alb 40 ml otet 2-3 fire tarhon 1 lingura ceapa fin tocata 1 catel de usturoi 2 galbenusuri…Read more »

Cozonac pufos cu nuca

15 January 2014
Cozonac_pufos_cu_nucaCozonac pufos cu nuca din: faina, drojdie, sare, zahar, oua, unt, lapte, miez de nuca, albus. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 18 g drojdie 12 g sare 60 g zahar 4 oua 300 g unt 25 ml lapte pentru umplutura: 200 g miez de nuca macinat un albus 3 linguri zahar pentru servit: 25…Read more »

Supa de vitel cu praz

15 January 2014
Supa_de_vitel_cu_prazSupa de vitel cu praz din: carne de vitel, radacina de patrunjel, radacina de telina, radacina de pastarnac, ceapa, morcovi, smantana, ou, praz, unt, cartof, coaja de lamaie, sare, piper alb, patrunjel. Ingrediente: 300 g carne de vitel cate 1 radacina de patrunjel, telina si pastarnac 1 ceapa 2 morcovi de dimensiune mijlocie 150 g…Read more »

Salata cu ton si orez

15 January 2014
Salata_cu_ton_si_orezSalata cu ton si orez din: ton, orez, oua, ceapa rosie, fasole verde, masline, sare, suc de lamaie, ulei. Ingrediente: o conserva mare ton in suc propriu 100 g orez 2 oua o ceapa rosie mare 100 g fasole verde 100 g masline feliate si intregi sare pentru sos: sucul unei lamai 2 linguri ulei…Read more »

Reteta zilei: Supa de perisoare de pui cu legume

15 January 2014
Supa_de_perisoare_de_pui_cu_legume_07Supa de perisoare de pui cu legume din: ulei de masline, ceapa, usturoi, morcov, dovlecei, dovleac, supa de pui, rosii, frunze dafin, busuioc, oregano, cimbru, sare, piper, orz, carnati de pui, parmezan.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare, cuburi 3 catei de usturoi, ras 2 cesti morcov, tocat 2 dovlecei mici,…Read more »

Cozonac rulat cu mac

15 January 2014
Cozonac_rulat_cu_macCozonac rulat cu mac din: faina, unt, zahar, lapte, drojdie, oua, seminte de mac, unt, zahar vanilinat, stafide. Ingrediente: pentru aluat: 275 g faina 75 g unt 70 g zahar 50 ml lapte 8 g drojdie uscata 2 oua pentru umplutura: 250 g seminte de mac 2 oua 30 g unt 20 g zahar vanilinat…Read more »

Pulpă de porc la tavă cu ardei gras si ceapa

15 January 2014
Pulpa_de_porc_la_tava_cu_ardei_gras_si_ceapaPulpă de porc la tavă cu ardei gras si ceapa din: pulpa de porc, morcov, ceapa, ardei gras, portocale, cuisoare, mustar, ulei, sare, piper. Ingrediente: o pulpa mica de porc cu tot cu sorici un morcov o ceapa un ardei gras verde 2 portocale cateva cuisoare 2-3 linguri mustar ulei sare piper   Mod de…Read more »

Peste picant la gratar

15 January 2014
Retete_RestauranteDeLux.ro_5Peste picant la gratar din: crap, somon, ulei, piper, boia de ardei dulce, oregano, sare, ulei, dovlecei, rosii cherry, broccoli, ceapa, morcovi, ulei extravirgin de masline, miere, ierburi aromatice. Ingrediente: cate 2 bucati crap si somon proaspat 5-6 linguri ulei piper negru piper alb boia de ardei dulce oregano sare 1 lingurita ulei pentru uns…Read more »

Toba delicioasa de porc

15 January 2014
Toba_delicioasa_de_porcToba delicioasa de porc din: organe de porc, carne de porc, sorici de porc, slanina, foi de dafin, cimbru, otet, sare, piper. Ingrediente: 2 kg organe de porc (inima, plamani, splina, ficat) 1/2 carne de porc 200 g sorici o bucata de porc 200 g slanina 2 foi dafin o crenguta cimbru otet sare piper…Read more »

Rulouri de porc cu cimbru

15 January 2014
Rulouri_de_porc_cu_cimbruRulouri de porc cu cimbru din: pulpa de porc, ciuperci, ulei, carnati de porc, oua, smantana, castraveti murati, faina, maghiran, cimbru. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 500 g ciuperci 2 linguri ulei 250 g carnati de porc 5 oua 150 g smantana 2-3 castraveti murati 1 lingura faina maghiran cimbru   Mod de preparare:…Read more »

Briose cu ciocolată şi cremă de vin roşu

15 January 2014
Briose_cu_ciocolata_si_crema_de_vin_rosuBriose cu ciocolată şi cremă de vin roşu din: pere, suc de lamaie, zahar gelifiant, ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, faina, scortisoara, cacao, praf de copt, vin rosu, zahar pudra, merisoare, amidon. Ingrediente: 2 pere 2 linguri suc de lamaie 75 g zahar gelifiant 200 g ciocolata amaruie 250 g unt moale 125 g zahar…Read more »

Sarmale din piept de curcan

15 January 2014
Retete_1Sarmale din piept de curcan din: piept de curcan, varza murata, orez, ceapa, bacon afumat, boia, cimbru, oregano, piper, marar uscat, sare, smantana, ardei iute. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 1 varza murata de circa 1 1/2 kg 200 g orez 100 ml ulei 4 cepe mari 200 g bacon afumat 1 lingura boia…Read more »

Piftie de porc cu usturoi

15 January 2014
Piftie_de_porc_cu_usturoiPiftie de porc cu usturoi din: cap de porc, picioare de porc, carne macra de porc, morcovi, ceapa, radacina de telina, radacina de pastarnac, foi de dafin, usturoi, sare. Ingrediente: 1/2 cap de porc 2 picioare de porc 500 g carne macra de porc 2 morcovi 2 cepe o radacina de telina o radacina de…Read more »

Reteta zilei: Sufleuri de legume cu bacon

15 January 2014
Sufleuri_de_legume_cu_bacon_06Sufleuri de legume cu bacon din: bacon, ceapa verde, ghimbir, piper, oua, albus de ou, late, sare.   Ingrediente: 6 felii de bacon fiert, tocat 1/2 cana ceapa verde, tocata 1 lingura de ghimbir, proaspat ras 1/4 lingurita piper negru, proaspat macinat 6 oua 4 albusuri de ou 1 cana lapte degresat 1/4 lingurita de…Read more »

Tort de ciocolata cu mirodenii

15 January 2014
Tort_de_ciocolata_cu_mirodeniiTort de ciocolata cu mirodenii din: ciocolata neagra, unt, oua, zahar, faina, migdale, scortisoara, cardamom, anason, cuisoare, pastaie de vanilie, ardei iute, frisca, zahar pudra, cacao, rom. Ingrediente: 150 g ciocolata negara (cel putin 70% cacao) 250 g unt 6 oua 220 g zahar 30 g faina 75 g migdale macinate 2 batoane de scortisoara…Read more »

Curcan cu sunca si parmezan

15 January 2014
Curcan_cu_sunca_si_parmezanCurcan cu sunca si parmezan din: carne de curcan, sunca, sare, parmezan, unt, faina, piper. Ingrediente: 4 bucati carne de curcan (copane sau piept) 4 felii sunca cruda, preferabil de Parma sare cateva felii subtiri de parmezan 1 lingura unt 1 lingura faina piper   Mod de preparare: Baţi feliile de carne cu bătătorul pentru…Read more »

Ardei umpluti cu carne de curcan

15 January 2014
Ardei_umpluti_cu_carne_de_curcanArdei umpluti cu carne de curcan din: ardei grasi, ulei, boabe de fasole rosie, ceapa, piept de curcan, rosii pasate, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 3 linguri ulei 200 g boabe de fasole rosie (conserva) 1 ceapa 500 g piept de curcan tocat 200 g rosii pasate (conserva) sare piper   Mod de…Read more »

Coastă de porc caramelizată

15 January 2014
Coasta_de_porc_caramelizataCoastă de porc caramelizată din: coasta de porc, miere, radacina de ghimbir, usturoi, piper boabe, sos de soia, untdelemn, cimbru, sare, dovleac. Ingrediente: 1 bucata de coasta de porc de aproximativ 800 g 5 linguri miere 2 cm radacina proaspata de ghimbir 2 catei de usturoi 2 linguri piper boabe mozaic 50 ml sos de…Read more »

Chiftele cu salsa si patrunjel

15 January 2014
Chiftele_cu_salsa_si_patrunjelChiftele cu salsa si patrunjel din: boabe de naut, ceapa, usturoi, cartofi, ou, faina, pesmet, coariandru verde, chimen, ienibahar, cardamom, sare, piper, ulei, rosii, ceapa rosie, patrunjel, otet. Ingrediente: 600 g boabe de naut 1 ceapa 1 catel de usturoi 200 g cartofi fierti 1 ou 1-2 linguri faina circa 4 linguri pesmet 1 lingura…Read more »

Reteta zilei: Suc de sfecla rosie cu mere

14 January 2014
Suc_de_sfecla_rosie_cu_mere_07Suc de sfecla rosie cu mere din:  sfecla, mere, salata, castravete, coriandru, lamaie, ghimbir, pasta de ardei iute.   Ingrediente: 3-4 bucati sfecla 1 1/2 mere 1 salata 1 castravete 1 buchet de coriandru 1 lamaie 1 buc ghimbir 1 varf de cutit pasta de ardei iute     Mod de preparare: Se taie merele…Read more »

File de porc cu ananas

14 January 2014
File_de_porc_cu_ananasFile de porc cu ananas din: ciuperci uscate, ceapa verde, ardei gras, ceapa, castarveti, ananas, ulei de susan, file de porc, sare, piper, amidon, usturoi, otet de orez, zahar brun, sos de soia, sos de peste, ketchup, miere, supa, anason, scortisoara, condimente chinezesti. Ingrediente: 4 ciuperci uscate 1 legatura ceapa verde 1 ardei gras rosu…Read more »

Pulpa de porc aromata

14 January 2014
Pulpa_de_porc_aromataPulpa de porc aromata din: carne de porc, untura de rata, usturoi, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 650 g cuburi carne de porc 2 linguri untura de rata 3-4 catei de usturoi 2 fire rozmarin proaspat sare piper   Mod de preparare: Carnea se presara cu piper macinat si se pune la prajit in untura topita.…Read more »

Aperitive cu branza

14 January 2014
Aperitive_cu_branzaAperitive cu branza din: cartofi, unt, lapte, oua, carnat uscat, telemea, salam, sare, masline. Ingrediente: un kg cartofi 100 g unt 150 ml lapte 2 oua un carnat uscat 250 g telemea 200 g salam sare 100 g masline feliate   Mod de preparare: Cartofii se fierb în apă cu sare, se lasă 20 de…Read more »

Tocăniţă de curcan cu varză murată

14 January 2014
Tocanita_de_curcan_cu_varza_murataTocăniţă de curcan cu varză murată din: ceapa, ulei, varza murata, vin alb sec, supa, boabe de piper, foaie de dafin, boabe de ienupar, frunzulite de cimbru, ardei gras, piept de curcan, sare, piper de cayenne, boia dulce, piper, smantana. Ingrediente: 3 cepe 3 linguri ulei 600 g varza murata 100 ml vin alb sec…Read more »

Pui cu ghimbir

14 January 2014
Pui_cu_ghimbir300 g de morcovi se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. O bucată de ghimbir (cca 2 cm) şi o ceapă se curăţă de coajă şi se toacă mărunt. Se curăţă doi căţei de usturoi şi se taie felii. Se spală 500 g piept de pui dezosat, se tamponează cu hârtie şi se…Read more »

Rulada de porc cu migdale

14 January 2014
Rulada_de_porc_cu_migdaleRulada de porc cu migdale din: pulpa de porc, ciuperci, branza camembert, migdale, ou, patrunjel verde, cimbru, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 100 g ciuperci 120 g branza camembert 60 g migdale decojite 1 ou 1 legatura de patrunjel verde 2 linguri cu cimbru sare piper negru ulei de…Read more »

Friptura de porc cu sos de castarveti

14 January 2014
Friptura_de_porc_cu_sos_de_castarvetiFriptura de porc cu sos de castarveti din: muschi de porc, ceapa, castraveciori murati, mustar, vin, sos de rosii, sare, piper, smantana, unt. Ingrediente: 500 g pulpa sau muschi de porc 1 ceapa 2 castraveciori murati in saramura 1 lingura mustar 1 pahar vin 1/2 pahar sos de rosii sare piper 2 linguri smantana pentru…Read more »

Cocktail cu fructe de padure si lamaie

14 January 2014
Cocktail_cu_fructe_de_padureCocktail cu fructe de padure din: fructe de padure, apa, miere, lamaie. Ingrediente: 4 linguri fructe de padure uscate 1 l apa zahar sau miere 4 felii de lamaie     Mod de preparare: Pui apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca, adaugi fructele de padure si acoperi. Lasi cinci minute. Poti servi bautura…Read more »

Sarmale delicioase in foi de varza

14 January 2014
Sarmale_delicioase_in_foi_de_varzaSarmale delicioase in foi de varza din: carne tocata, orez, varza murata, morcovi, ceapa, bulion, marar, patrunjel, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocata, amestec vita si porc 500 g orez 1 varza murata 2 morcovi 2 cepe 1 lingura de bulion 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel 2 pahare…Read more »

Muschi de porc umplut cu legume

14 January 2014
Muschi_de_porc_umplut_cu_legumeMuschi de porc umplut cu legume din: muschi de porc, varza, ciuperci, vin alb, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 500 g muschi de porc 1 jumatate de varza proaspata 250 g ciuperci 1 pahar de vin alb 4 catei de usturoi 1 ceapa sare piper   Mod de preparare: De cu seară, condimentezi muşchiul de…Read more »

Reteta zilei: Paste cu carne tocata de curcan si sos pesto

14 January 2014
Paste_cu_carne_tocata_de_curcan_si_sos_pesto_14Paste cu carne tocata de curcan si sos pesto din: carne tocata de curcan, paste, sos pesto, rosii, spanac, usturoi, parmezan, ulei de masline.   Ingrediente: ½ kg carne tocata de curcan 1 pachet paste 1 cana sos pesto 1 cutie rosii, maruntite 250 gr spanac 2 catei de usturoi, tocat 1 1/2 cupe parmezan,…Read more »

Cocktail de cirese

14 January 2014
Cocktail_de_cireseCocktail de cirese din: sirop de cirese, zeama de lamaie, gheata, lamaie. Ingrediente: 500 ml sirop de cirese zeama de la 1 lamaie gheata cateva feliute de lamaie   Mod de preparare: Pui intr-un vas gheata, pe care o maruntesti, torni siropul de cirese, zeama de lamaie, apoi amesteci energic. in momentul servirii, adaugi cateva…Read more »

Retete delicioase: Pulpa de curcan cu masline

14 January 2014
Retete_delicioase_Pulpa_de_curcan_cu_maslineO reteta de pulpa de curcan cu masline din: pulpa de curcan, mustar, masline verzi, vin alb, ceapa, ardei gras, rosii, condimente, rozmarin, ulei, piper si sare. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 lingurita cu mustar 100 g masline verzi 1 pahar cu vin alb 1 ceapa 1 ardei gras galben 5 rosii amestec condimente…Read more »

Prajitura delicioasa cu glazura de ciocolata

14 January 2014
Prajitura_delicioasa_cu_glazura_de_ciocolataPrajitura delicioasa cu glazura de ciocolata din: oua, zahar pudra, unt, cacao, alune, portocala, biscuiti, ciocolata menaj, frisca, unt. Ingrediente: 5 oua 230 g zahar pudra 300 g unt 100 g cacao 200 g alune 1 portocala 2 pachete de biscuiti pentru glazura: 200 g ciocolata menaj 100 ml frisca lichida 30 g unt  …Read more »

Sos Pesto cu parmezan

14 January 2014
Sos_Pesto_cu_parmezanSos Pesto cu parmezan din: busuioc verde, seminte de pin, usturoi, ulei, parmezan. Ingrediente: 4 legaturi de busuioc verde 1 mana seminte de pin 4 catei de usturoi 135 ml ulei 70 g parmezan   Mod de preparare: Prăjeşti uşor seminţele de pin şi le răstorni în­tr-un mojar. Speli busuiocul, apoi adaugi toate ingredientele în…Read more »

Carnati de casa cu cimbru

14 January 2014
Carnati_de_casa_cu_cimbruCarnati de casa cu cimbru din: carne de porc, intestine de porc, usturoi, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 1 kg carne de porc intestine de porc 4 catei de usturoi sare piper cimbru   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi mici şi o dai prin maşina de tocat. Adaugi căţeii de usturoi pisaţi, sarea, piperul şi…Read more »

Friptură de iepure umplut

14 January 2014
Friptura_de_iepure_umplutFriptură de iepure umplut din: iepure, ulei de masline, sunca, vin, cartofi, unt, usturoi, rozmarin, cimbr, salvie, sare, piper. Ingrediente: 1 iepure curatat 2-3 linguri ulei de masline 100 g sunca 200 ml vin alb 1/2 kg cartofi 50 g unt 4 catei de usturoi rozmarin cimbru salvie sare piper   Mod de preparare: Dezosezi…Read more »

Reteta zilei: Curry de pui cu legume

14 January 2014
Curry_de_pui_cu_legume_18Curry de pui cu legume din: piept de pui, ulei, usturoi, ceapa, lemongrass, pasta de curry, supa de pui, tofu, frunze de limeta, ghimbir, rosie, lapte de cocos, vanata, zahar brun, sos de peste, corinadru.   Ingrediente: 1 jumatate piept de pui, cuburi 2 linguri ulei 2 catei usturoi, tocat 1 ceapa, tocata 1 legatura…Read more »

Chiftele cu varza calita

14 January 2014
Chiftele_cu_varza_calitaChiftele cu varza calita din: carne tocata, oua, pesmet, ceapa, usturoi, piper, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata 2 oua 1 lingura cu pesmet 1 ceapa 4 catei de usturoi piper ulei   Mod de preparare: Amesteci carnea cu ceapa dată prin maşina de tocat, usturoiul pisat, ouăle, pesmetul, sarea şi piperul. Formezi biluţe mici…Read more »

Tocanita de legume cu mamaliga rumenita la gratar

14 January 2014
Tocanita_de_legume_cu_mamaliga_rumenita_la_gratarTocanita de legume cu mamaliga rumenita la gratar din: morcov, ceapa, rosii in bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 morcov 2 cepe 3 rosii in bulion 2 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Tai morcovul şi cepele şi le pui într-o tiga­ie încinsă cu ulei. Le laşi să se călească apro­ximativ 5…Read more »

Salata de radicchio cu branza si struguri

14 January 2014
Salata_de_radicchio_cu_branza_si_struguriSalata de radicchio cu branza si struguri din: salata radicchio, fenicul, struguri, caise uscate, suc de portocale, otet de vin alb, indulcitor, sare, piper, ulei, branza feta, ou, faina, alune. Ingrediente: 1 capatana salata radicchio 1 bulb de fenicul 200 g struguri fara samburi 2 caise uscate 4 linguri suc de portocale 1 lingura otet…Read more »

Vita cu masline

14 January 2014
Vita_cu_maslineVita cu masline din: antricot de vita, ceapa, rosii in bulion, usturoi, masline, vin alb, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 felii antricot de vita 2 cepe 6 rosii din bulion 4 catei de usturoi 10 masline mari 1 jumatate de pahar cu vin alb sare piper ulei   Mod de preparare: Sărezi, piperezi feliile de…Read more »

Sos de iaurt cu usturoi

14 January 2014
Sos_de_iaurt_cu_usturoiSos de iaurt cu usturoi din: usturoi, ulei, iaurt, zeama de lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 5 catei de usturoi 2 linguri ulei 200 g iaurt cremos 1 lingurita zeama de lamaie patrunjel taiat fin sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: Pui iaurtul la scurs. Zdrobeşti usturoiul într-un mojar ori în mixer, torni…Read more »

Pulpă de porc la tavă cu slanina, usturoi si salvie

14 January 2014
Pulpa_de_porc_la_tava_cu_slanina_usturoi_si_salviePulpă de porc la tavă cu slanina, usturoi si salvie din: pulpa de porc, slanina afumata, usturoi, ulei, apa, vin, boabe de piper, frunza de dafin, sare, savlie. Ingrediente: 2 kg pulpa de porc 200 g slanina afumata 1 capatana de usturoi 100 ml ulei 100 ml apa 100 ml vin alb sec 1 lingurita…Read more »

Piept de pui cu sos dulce acrisor

14 January 2014
Piept_de_pui_cu_sos_dulce_acrisorPiept de pui cu sos dulce acrisor din: piept de pui, unt, stafide, caise, coniac, mere, migdale, sos de soia, mustar, condimente, lamai, orez, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 50 g unt 25 g stafide 10 caise deshidratate 1 pahar rom sau coniac 2 mere 20 g migdale maruntite sau fulgi de migdale 1…Read more »

Crap prajit si cartofi

14 January 2014
Crap_prajit_si_cartofiCrap prajit si cartofi din: medalioane de crap, rosii, ardei gras, ulei, cartofi, ulei de floarea soarelui, sare, boia, cimbru, rozmarin, ceapa verde, iaurt, usturoi. Ingrediente: 8 medalioane de crap 2 rosii 1 ardei gras rosu 3 linguri ulei 1 kg cartofi de marime potrivita 75 ml ulei de floarea soarelui sare boia iute si…Read more »

Reteta zilei: Salata de varza cu morcovi si afine uscate

14 January 2014
Salata_de_varza_cu_morcovi_si_afine_uscate_04Salata de varza cu morcovi si afine uscate din: varza, ardei gras, morcovi, afine uscate, apa, sare, zahar, otet, ulei, usturoi.   Ingrediente salata: 1 varza 1 ardei gras, taiat fasii subtiri 2-3 morcovi ⅓ ceasca afine uscate Ingrediente Marinata: 2 cani de apa 1 lingura sare + ½ lingurita ⅓ cana de zahar ⅓…Read more »

Retete delicioase: Muşchi de vită în aluat

14 January 2014
Retete_delicioase_Muschi_de_vita_în_aluatO reteta de muschi de vita in aluat din: muschi de vita, foitaj, ciuperci, vin rosu, ceapa, masline, ulei, coriandru, cimbru si sare. Poţi face această reţetă cu orice tip de carne, dar trebuie s-o marinezi înainte, pentru a se coace frumos şi a prinde gust din aromele marinadei. Ingrediente: 2 kg muschi de vita…Read more »

Friptura in crusta

14 January 2014
Friptura_in_crustaFriptura in crusta din: pulpa de porc, masline verzi, pesmet, mustar, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 150 g masline verzi 1 ceasca de pesmet 2 linguri mustar 2 catei de usturoi curatati 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureti carnea de pielite, o presari cu sare…Read more »

Pulpe de pui la cuptor

14 January 2014
Pulpe_de_pui_la_cuptorPulpe de pui la cuptor din: pulpe de pui, usturoi, boia iute, boia dulce, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 capatana de usturoi 1 lingurita de boia iute 2 lingurite de boia dulce sare piper ulei   Mod de preparare: Speli pulpele si le stergi cu servetele absorbante. Intr-un bol amesteci usturoiul…Read more »

Retete delicioase: Antricot de vită la cuptor

14 January 2014
Retete_delicioase_Antricot_de_vita_la_cuptorO reteta de antricot de vita la cuptor din: sfecla, sare de mare, piper, ulei de masline, antricot de vita, usturoi, cimbru, otet balsamic, maghiran, smantana, zeama de lamaie, hrean, rozmarin, usturoi, fileuri de ansoa si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 kg sfeclă proaspătă, de diferite culori sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat…Read more »

Ciorba de burta cu patrunjel si ardei iute

14 January 2014
Ciorba_de_burta_cu_patrunjel_si_ardei_iuteCiorba de burta cu patrunjel si ardei iute din: burta, rasol de vita, morcovi, ceapa, gogosari, usturoi, galbenusuri, otet de vin, smantana, patrunjel verde, ardei iute, piper, sare. Ingrediente: 1 kg burta prefiarta 1 rasol de vita sau 2 picioare de porc 2 morcovi 2 cepe 2 gogosari din otet 1 radacina patrunjel 1 capatana…Read more »

Reteta zilei: Fursecuri cu aroma de ghimbir

13 January 2014
Fursecuri_cu_aroma_de_ghimbir_14Fursecuri cu aroma de ghimbir din: faina, bicarbonat de sodiu, scortisoara, cuisoare, nucsoara, cardamom, piper alb, ghimbir, sare, zahar brun, ulei, ou, ghimbir confiat, zahar.   Ingrediente: 2 1/4 cani faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 2 lingurite de scortisoara macinata 1/2 lingurita de cuisoare macinate 1/2 lingurita nucsoara macinata ½ lingurita cardamom ⅛ lingurita…Read more »

Ciorba de potroace cu smantana

13 January 2014
Ciorba_de_potroace_cu_smantanaCiorba de potroace cu smantana din: tacamuri de pasare, morcovi, ceapa, orez, zeama de varza murata, leustean verde, smantana, sare. Ingrediente: pachete de tacamuri de pasare (aripi, maruntaie, spate, gat) 2 morcovi 2 cepe 1 ceasca orez 1 litru zeama varza murata 1 legatura leustean verde sau uscat 1 pahar smantana sau iaurt sare  …Read more »

Retete delicioase: Aripioare picante

13 January 2014
Retete_delicioase_Aripioare_picanteO reteta de aripioare picante din: aripioare de pui, fulgi de porumb, oua, faina, chilli, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g aripioare de pui 100 g fulgi de porumb 2 ouă 4 linguri cu făină 1 linguriţă cu chili 2 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Spală bine aripioarele, taie-leîn două…Read more »

Cotlet de porc la grătar cu legume

13 January 2014
Cotlet_de_porc_la_gratar_cu_legumeCotlet de porc la grătar cu legume din: cotlete de porc, usturoi, zeama de usturoi, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, cartofi, morcovi, usturoi, sare, piper, ulei, salata verde. Ingrediente: pentru gratar: 4 cotlete de porc 5 catei de usturoi zeama de usturoi zeama de la o lamaie ulei sare piper pentru garnitura: 12 cartofi…Read more »

Rulada din piept de pui si galbiori

13 January 2014
Rulada_din_piept_de_pui_si_galbioriRulada din piept de pui si galbiori din: piept de pui, morcov, usturoi verde, galbiori, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat si fara piele 1 morcov 6 fire usturoi verde 200 g galbiori uscate sare piper 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Rehidratezi gălbiorii tinp de 1 oră, în apă rece.…Read more »

Salata de sardine si cartofi

13 January 2014
Salata_de_sardine_si_cartofiSalata de sardine si cartofi din: sardine in suc propriu, cartofi, masline, ulei, otet, rozmarin, lamaie, sare. Ingrediente: 2 conserve sardine in suc propriu 2 cartofi 100 g masline verzi 100 g masline negre 1 lingura ulei 1 lingurita otet (optional) rozmarin proaspat 1 lamaie sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi de coajă…Read more »

Pastrav cu sos de migdale

13 January 2014
Pastrav_cu_sos_de_migdalePastrav cu sos de migdale din: pastravi, unt, migdale, vin alb, faina, zeama de lamaie, marar, seminte de mustar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 pastravi mici 100 g unt 1 pahar migdale maruntite sau fulgi 100 ml vin alb 150 g faina 10 linguri zeama de lamaie 1 legatura marar 1 lingura seminte de mustar…Read more »

Supa de rosii cu galuste si verdeata

13 January 2014
Supa_de_rosii_cu_galuste_si_verdeataSupa de rosii cu galuste si verdeata din: rosii, ceapa, usturoi, morcovi, unt, albitura, zahar, patrunjel, sare, gris, ulei. Ingrediente: 2 kg rosii sau 1 l suc 2 cepe 1 capatana usturoi 2 morcovi 1 lingura unt 1 radacina albitura 1 lingurita zahar 1 legatura de patrunjel sare pentru galuste: 2 oua 4-6 linguri cu…Read more »

Retete delicioase: Paste cu somon, în sos de verdeaţă

13 January 2014
Retete_delicioase_Paste_cu_somon_în_sos_de_verdeataO reteta de paste cu somon, in sos de verdeata din: ceapa, usturoi, spanac, file de somon, taitei lati, ulei de masline, faina, apa, smantana, supa de legume, mustar de dijon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g spanac 400 g file de somon 250 g taitei lati 2…Read more »

Salata de varza rosie cu branza telemea

13 January 2014
Salata_de_varza_rosie_cu_branza_telemeaSalata de varza rosie cu branza telemea din: varza rosie, nuci, branza telemea, mere, busuioc, ulei, otet, sare. Ingrediente: 1 varza rosie 300 g nuci 300 g branza telemea 2 mere busuioc proaspat 1 lingura ulei otet, dupa gust sare   Mod de preparare: Indepărtezi primele două foi ale verzei, o speli şi o tai…Read more »

Reteta zilei: Paste cu sos de vita

13 January 2014
Paste_cu_sos_de_vita_09Paste cu sos de vita din: paste, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, carne de vita, sare, piper, marar uscat, cimbru, supa de vita, smantana, faina, ulei.   Ingrediente: 1 pachet paste 1 1/2 linguri de ulei de masline 1 ceapa, felii subtiri 2 catei de usturoi, pisat 250gr ciuperci, feliate 500gr carne de vita,…Read more »

Desert gustos

13 January 2014
Desert_gustosDesert gustos din: lapte integral, baton de vanilie, oua, zahar tos, amidon, chec cu ciocolata, lichior de portocale, mandarine, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 450 ml lapte integral 1 baton de vanilie, crestat in doua 3 oua, plus 2 galbenusuri 50 g zahar tos 4 lingurite amidon 500 g chec cu bucatele de ciocolata 4 linguri…Read more »

Ceafa de porc cu sos de rodie

13 January 2014
Retete_RestauranteDeLux.ro_3Ceafa de porc cu sos de rodie din: ceafa de porc, mustar, sunca afumata, usturoi, vin alb, ulei, rodie, ciuperci, piper, cimbru, sare. Ingrediente: 1 kg ceafa de porc 2 linguri mustar 150 g sunca afumata 1 capatana de usturoi 200 ml vin alb 50 ml ulei 1 rodie 500 g ciuperci piper cimbru sare…Read more »

Rulada delicioasa de bezea cu smochine şi fistic

13 January 2014
Rulada_delicioasa_de_bezea_cu_smochine_si_fisticRulada delicioasa de bezea cu smochine şi fistic din: albusuri, zahar tos, amidon, otet de vin alb, fistic, zahar pudra, smochine, rom, coaja de portocala, zeama de portocala, gem de smochine, frisca, coniac. Ingrediente: 4 albusuri 180 g zahar tos 1 1/2 linguri amidon 1 lingurita otet de vin alb 60 g fistic, tocat 5…Read more »

Retete delicioase: Pulpe marinate de pui

13 January 2014
Retete_delicioase_Pulpe_marinate_de_puiO reteta de pulpe marinate de pui din: iaurt, ulei de masline, oregano, tarhon, boia, sos de soia, miere, bulion, rosii, mango, ceapa, pulpe de pui, patrunjel, suc de portocale, curry si maioneza. Ingrediente: 125 g iaurt 2 linguri ulei masline oregano tarhon boia 2 linguri sos soia 1 lingurita miere 6 linguri bulion 250…Read more »

Terina cu somon si urda

13 January 2014
Terina_cu_somon_si_urdaTerina cu somon si urda din: fileuri de somon, sare grunjoasa, zahar tos, piper, urda, crema de branza de vaci, coaja de lamaie, zeama de lamaie. Ingrediente: 300 g fileuri de somon proaspat 3 linguri sare grunjoasa 2 linguri zahar tos 2 lingurite piper, zdrobit 200 g somon afumat 125 g urda 200 g crema…Read more »

Muşchiuleţ umplut cu fructe

13 January 2014
Muschiulet_umplut_cu_fructeMuşchiuleţ umplut cu fructe din: muschiuleti de porc, caise, merisoare, smochine, ananas, ulei, vin, usturoi, ceapa, busuioc, piper, sare. Ingrediente: 2 muschiuleti de porc cate 1 lingura caise, merisoare, smochine si ananas deshidratate si taiate in cubulete 2 linguri ulei 150 ml vin 2 catei de usturoi 1 ceapa mica 1 varf de cutit busuioc…Read more »

Retete delicioase: Muşchi de vită la tigaie cu sos

13 January 2014
Retete_delicioase_Muschi_de_vita_la_tigaie_cu_sosO reteta de muschi de vita la tigaie cu sos din: cartofi, sare de mare, piper, ulei de masline, parmezan, unt, muschi de vita, ulei de masline, ceapa rosie, cimbru, vin si creson. Ingrediente: 400 g cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în două sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat ulei de măsline…Read more »

Reteta zilei: Inele de ceapa in crusta de pesmet

13 January 2014
Inele_de_ceapa_in_crusta_de_pesmet_10Inele de ceapa in crusta de pesmet din: ceapa, albus de ou, pesmet, condimente, faina, sare.   Ingrediente: 2-3 cepe, feliate 2-3 albusuri de ou 1 1/2 cupe pesmet 3/4 cana faina 2 lingurite condimente, dupa preferinta sare, dupa gust     Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Amestecati pesmetul cu condimentele. Puneti…Read more »

Ciuperci cu mamaliga la cuptor

13 January 2014
Ciuperci_cu_mamaliga_la_cuptorTopeşte 25 g unt şi rumeneşte 100 g ciuperci, 1 ceapă, tocată. Stinge cu 700 ml apă şi adaugă treptat 150 g mălai, amestecând. Fierbe 5 min şi apoi adaugă 50 g parmezan, 1 lingură rozmarin, tocat şi potriveşte gustul de sare şi piper. Toarnă într-o tavă de copt, presară parmezan şi dă la cuptorul…Read more »

Retete delicioase: Copanele crocante cu sos

13 January 2014
Retete_delicioase_Copanele_crocante_cu_sosO reteta de copanele crocante cu sos verde din: patrunjel, busuioc, menta, usturoi, mustar de dijon, capere, fileuri de sardele, otet, ulei de masline, sare, piper, ciocanele de pui si ulei de masline. Ingrediente: 2 legaturi patrunjel 2 fire de busuioc 2 fire de menta 1 catel de usturoi 1 lingura mustar de Dijon 1…Read more »

Garnitura de morcovi si pastarnac

13 January 2014
Garnitura_de_morcovi_si_pastarnacIntr-un vas larg pune 700 g păstârnac, curăţat şi tăiat în patru pe lungime şi 600 morcov, tăiaţi la fel. Adaugă 1 pahar vin alb, 200 ml concentrat de pui, 1 lingură miere, 1 lingură muştar cu boabe întregi şi 25 g unt. Acoperă cu capac şi fierbe înăbuşit 20 min. Ia capacul şi lasă…Read more »

Ciorba de porc cu naut si mazare

13 January 2014
Ciorba_de_porc_cu_naut_si_mazareCiorba de porc cu naut si mazare din: carne de porc, boabe de naut, bicarbonat de sodiu, ulei, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, mazare, sare, piper, leustean, rosii, smantana. Ingrediente: 300 g carne de porc 400 g boabe de naut 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar 2 linguri ulei 2 morcovi 1 radacina de patrunjel…Read more »

Pate de somon cu hrean

13 January 2014
Pate_de_somon_cu_hreanPate de somon cu hrean din: fileuri de somon, branza de vaci, sos de hrean, zeama de lamaie, coaja de lamaie, somon afumat, bagheta, ulei de masline, sfecla rosie, creson. Ingrediente: 2 fileuri de somon fiert 100 g branza de vaci crema grasa 2 linguri sos de hrean coaja rasa si zeama de la 1/2…Read more »

Sarlota cu fructe exotice

13 January 2014
Sarlota_cu_fructe_exoticeSarlota cu fructe exotice din: unt, biscuiti, gelatina, lapte de cocos, zahar pudra, branza crema de vaci, zeama de lamaie, coaja de lamaie, fructe exotice, fulgi de cocos. Ingrediente: 85 g unt 170 g biscuiti cu ghimbir si alune, zdrobiti pentru umplutura: 2 plicuri gelatina incolora 300 ml lapte de cocos 150 g zahar pudra…Read more »

Retete delicioase: Peşte în crustă

13 January 2014
Retete_delicioase_Peste_în_crustaO reteta de peste in crusta din: file de peste, pesmet, curry, parmezan, oua, faina, sare, piper alb si ulei de palmier. Ingrediente: 700 g file de peste (cod, crap, merluciu) 1 cana pesmet 1/2 lingurite cu curry 1 lingura cu parmezan ras 2 oua 2-3 linguri cu faina sare 1/2 lingurita cu piper alb…Read more »

Cotlet de porc cu smochine

13 January 2014
Cotlet_de_porc_cu_smochineCotlet de porc cu smochine din: cotlet de porc, smochine, zeama de portocala, lamaie, ceapa, unt, miere, ulei, otet, ghimbir, cimbru, scortisoara, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc dezosat 15 smochine crude 200 ml zeama de portocala 1/2 lamaie 2 cepe 20 g unt 2 linguri miere 1 lingura ulei 1 lingura otet…Read more »

Reteta zilei: Cartofi dulci caramelizati

13 January 2014
Cartofi_dulci_caramelizati_06Cartofi dulci caramelizati din: cartofi dulci, zahar, scortisoara, coaja de portocala, seminte de susan, nuci.   Ingrediente: 2 cartofi dulci 3 linguri de zahar 1/2-1 lingurita de scortisoara 1 lingurita coaja de  portocala 2 lingurite seminte de susan, prajite 2 linguri nuci, prajite si tocate     Mod de preparare: Se clatesc si se feliaza…Read more »

Retete delicioase: Medalion de pasare cu sos

13 January 2014
Retete_delicioase_Medalion_de_pasare_cu_sosO reteta de medalion de pasare cu sos din: piept de pui, pesmet, lapte, oua, smantana, ulei, lamaie, faina, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 50 g pesmet 50 ml lapte 2 oua 50 ml smantana 50 ml ulei 1 lamaie 30 g faina 15 g sare 2 g piper   Mod…Read more »

Foitaj cu carne

13 January 2014
Foitaj_cu_carneFoitaj cu carne din: foitaj, carne tocata de porc, carne tocata de vita, pesmet, cimbru, sare, piper, usturoi, ou. Ingrediente: 1 pachet foitaj 500 g carne tocata de porc 500 g carne tocata de vita 6 linguri pesmet cimbru sare piper 3-4 catei de usturoi 1 ou   Mod de preparare: Incingi cuptorul. Amesteci într-un…Read more »

Tartine cu ardei

13 January 2014
Tartine_cu_ardeiTartine cu ardei din: ceapa, ardei gras, ardei lapia, rozmarin, patrunjel, ulei de masline, supa de legume, malai, parmezan, unt, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe 1 ardei gras 2 ardei kapia verzi 1 lingura rozmarin tocat 1 lingura patrunjel tocat 6 linguri ulei de masline 1 l supa de legume 250 g malai 6 linguri…Read more »

Retete delicioase: Rinichi de porc in vin

13 January 2014
Retete_delicioase_Rinichi_de_porc_in_vinO reteta de rinichi de porc in vin din: rinichi de porc, ceapa, rosii, usturoi, vin rosu sec, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, boia, sare si piper. Ingrediente: 500 g rinichi de porc 2 cepe 4-5 rosii decojite 5-6 catei de suturoi 300 m vin rosu sec 3 linguri cu ulei de masline…Read more »

Retete delicioase: Spaghete bolognese cu sos

13 January 2014
Retete_delicioase_Spaghete_bolognese_cu_sosSpaghete bolognese cu sos delicios de rosii si ardei din: ceapa, usturoi, morcov, ulei de masline, carne tocata, oregano, sare, piper, sos de rosii, supa, vin rosu, ardei gras si spaghete. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 morcov 2 linguri ulei de masline 500 g carne tocata 1 lingurita oregano sare piper 3…Read more »

Retete delicioase: Pui cu parmezan

12 January 2014
Retete_delicioase_Pui_cu_parmezanPui cu parmezan din: piept de pui, oua, pesmet, parmezan, ulei de masline, usturoi, piure de rosii, zahar, oregano si mozzarella. Acest preparat se poate face şi cu fileuri de curcan sau cu cotlete de porc dezosate. Ingrediente: 2 piepti de pui, fara piele, taiati in doua 2 oua, batute 75 g de pesmet 75…Read more »

Retete delicioase: Tagliatele cu sos de smantana

12 January 2014
Retete_delicioase_Tagliatele_cu_sos_de_smantanaO reteta de tagliatele cu sos de smantana din: tagliatele, sare, ulei de floarea soarelui, unt, smantana, cascaval, bacon afumat, cimbru, rozmarin si piper alb. Ingrediente: 300 g tagliatele sare 2-3 lingurite  ulei de floarea soarelui 75 g unt 150 ml smantana 100 g cascaval ras 200 g bacon afumat sau sunca de York cimbru…Read more »

Retete delicioase: Tartă cu ton

12 January 2014
Retete_delicioase_Tarta_cu_tonTartă cu ton din: aluat, ulei de masline, dovlecei, branza, ton, ardei copti, capere si masline. Ingrediente: 320 g aluat de foitaj 1 lingura ulei de masline 2 dovlecei, rasi pe razatoarea mare 150 g de branza moale cu usturoi si ierburi 285 g de ton in suc propriu, scurs si maruntit 140 g de…Read more »

Reteta zilei: Vita cu legume la tigaie si sos de soia

12 January 2014
Vita_cu_legume_la_tigaie_si_sos_de_soia_12Vita cu legume la tigaie si sos de soia din: carne de vita, sos de soia, vin de orez, amidon, ulei de arahide, ardei gras verde, ardei gras rosu, ceapa, ghimbir, usturoi, orez, zahar, supa de pui, sos de fasole neagra, ulei de susan.   Ingrediente: 450 g carne de vita, taiata felii subtiri 1…Read more »

Retete delicioase: Tocană cu fructe de mare

12 January 2014
Retete_delicioase_Tocana_cu_fructe_de_mareO reteta de tocana cu fructe de mare din: ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, vin alb, supa de pui, amidon, fructe de mare, marar, smantana si usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa tocata fin 2 tulpini de telina Apio, tocate 1 catel de usturoi, zdrobit 175 ml de vin alb 300…Read more »

Retete delicioase: Lasagna cu spanac şi carne tocată

12 January 2014
Retete_delicioase_Lasagna_cu_spanac_si_carne_tocataO reteta de lasagna cu spanac si carne tocata din: morcov, ceapa, unt, carne tocata de vita, vin rosu, rosii, supa, patrunjel, foaie de dafin, sare, piper, spanac, ulei de masline, smantana, nucsoara, foi de lasagna si mozzarella. Ingrediente: 1 morocov 1 ceapa medie 1 lingura unt 500 g carne tocata de vita 150 ml…Read more »

Retete delicioase: Homar delicios

12 January 2014
Retete_delicioase_Homar_deliciosHomar delicios din: boabe de piper negru, ghimbir, usturoi, ceapa verde, sare de mare, ulei de masline, miere, homari, ardei iute si coriandru. Ingrediente: 1 lingura cu varf de boabe de piper negru o bucata de ghimbir de marimea unui deget, curatat si tocat marunt 4 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri o…Read more »

Piftie de pasare cu legume

12 January 2014
Piftie_de_pasare_cu_legumePiftie de pasare cu legume din: pasare, morcovi, pastarnac, ceapa, telina, patrunjel verde, gogosar murat, usturoi, sare. Ingrediente: 1 pasare 4-5 morcovi 1 pastarnac 1 ceapa 2 telina 4-6 tije de patrunjel verde 1 gogosar murat taiat felii 4-6 catei usturoi sare   Mod de preparare: litri de apă rece într-o oală mare şi pui…Read more »

Rulada de spanac cu branza si somon

12 January 2014
Rulada_de_spanac_cu_branza_si_somonRulada de spanac cu branza si somon din: spanac, chifle, pesmet, oua, sare, piper, lapte, unt, file de somon, branza de vaci, iaurt, sare, piper alb, gelatina, marar, patrunjel. Ingrediente: rulada de spanac: 500 g spanac congelat, tocat 2 chifle 1 lingura pesmet 6 oua sare piper nucsoara 4 linguri lapte 20 g unt umplutura:…Read more »

Retete delicioase: Calzone cu ciuperci

12 January 2014
Retete_delicioase_Calzone_cu_ciuperciCalzone cu ciuperci si branza de capra din: faina, ulei de masline, ciuperci mixte, usturoi, fulgi de chilli, frunze de rozmarin, smantana, banza de capra si rucola. Inrgediente: 220 g de faina pentru pizza (sau pentru paine) 2 lingurite ulei de masline 250 g ciuperci mixte (champignon, hribi, galbiori, shiitake) 1 catel mare de usturoi, zdrobit…Read more »

Reteta zilei: Salata de creveti cu pomelo, menta si coriandru

12 January 2014
Salata_de_creveti_cu_pomelo_menta_si_coriandru_10Salata de creveti cu pomelo, menta si coriandru din: pomelo, creveti, ardei iute, usturoi, menta, coriandru, nuca de cocos, arahide, sos de peste, suc de lamaie, zahar.   Ingrediente: 1 pomelo 300g creveti, decorticati 3 cepe, feliate 4-5 ardei iuti, maruntiti 1 catel de usturoi, tocat 1 legatura de menta, tocata 1 legatura coriandru, tocat…Read more »

Retete delicioase: Chifteluţe cu sos de capere şi lămâie

12 January 2014
Retete_delicioase_Chiftelute_cu_sos_de_capere_si_lamâieO reteta de chiftelute cu sos de capere si lamaie din: chifla, lapte, file de sardine, ceapa, unt, patrunjel, amestec de carne tocata, ou, coaja de lamaie, sare, piper, supa, faina, capere, vin, galbenusuri si smantana. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 125 ml lapte caldut 2 bucati file de sardine 2 cepe medii…Read more »

Ciorba din aripi de curcan cu zeama de varza

12 January 2014
Ciorba_din_aripi_de_curcan_cu_zeama_de_varzaCiorba din aripi de curcan cu zeama de varza din: aripi de curcan, morcovi, telina, cartofi, ceapa, ardei gras, rosii, leustean, fidea, ou, zeama de varza, sare. Ingrediente: 3-4 aripi de curcan 3 morcovi 1 telina 2-3 cartofi 2 cepe 1 ardei gras 3-4 rosii proaspete sau conservate in bulion 1 legatura leustean 100 g…Read more »

Dieta cu somon

12 January 2014
Dieta3In acest regim este obligatoriu sa-si incepi fiecare zi band doua pahare de apa imediat dupa ce te-ai trezit. ZILNIC Mic dejun: O bucata de somon fiert, fulgi de ovaz, o felie de pepene, doua pahare de apa. Pranz: 200 g somon fiert, salata verde, o felie de pepene, doua pahare de apa. Gustare: Un…Read more »

Legume în sos tartar, cu somon

12 January 2014
Legume_în_sos_tartar_cu_somonLegume în sos tartar, cu somon din: dovlecei, ardei grasi, rosii, file de somon, smantana, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi verzi 2 ardei grasi rosii 4 rosii 400 g file de somon 100 g smantana 20% 50 ml smantana 12% zeama de la 1 lamaie sare piper macinat  …Read more »

Retete delicioase: Paste cu ciuperci si carnati

12 January 2014
Retete_Delicioase_Paste_cu_ciuperci_si_carnatiO reteta de paste cu ciuperci si carnati din: carne de carnati, bacon, ciuperci, paste, parmezan, galbenusuri, patrunjel si smantana. Ingrediente: carnea scoasa din 4 carnati proaspeti de porc 4 felii de bacon, taiate cuburi 200 g ciuperci, tocate 250 g paste 50 g parmezan, ras, plus extra pentru servit 2 galbenusuri 1 legatura mica…Read more »

Cotlete de porc cu maghiran

12 January 2014
Cotlete_de_porc_cu_maghiranCotlete de porc cu maghiran din: cotlete de porc, stafide, vin rosu, mere, ulei, ceapa, mustar, maghiran, piper, sare. Ingrediente: 4-5 cotlete de porc 1/2 kg stafide 400 ml vin rosu 2 mere 4 linguri ulei 1-2 cepe de dimensiune mijlocie 4 linguri mustar 1 lingurita maghiran uscat maruntit piper sare   Mod de preparare:…Read more »

Retete delicioase: Creveţi cu sparanghel

12 January 2014
Retete_delicioase_Creveti_cu_sparanghelCreveţi cu sparanghel din: dovleac, pasta de curry, lapte de cocos, supa de legume, ceapa, ghimbir, zeama si coaja de lamaie, ulei, creveti, langustine, unt si fulgi de chilli. Ingrediente: 250 g de dovleac 1 lingurita pasta de curry rosu 50 g de lapte de cocos 2-3 linguri supa de legume 1 ceapa mica 1…Read more »

Dieta sanatoasa de 3 zile

12 January 2014
Dieta4PRIMA ZI Mic dejun: 500 ml apa, la 30 de minute dupa un suc de grepfrut si dupa inca 15 minute, 250 ml lapte degresat. Pranz: 200 g de peste la abur cu zeama de lamaie. Gustare: Un iaurt cu miere. Cina: Supa cu praz, morcovi, rosii, telina si cimbru. Se beau trei cani la…Read more »

Reteta zilei: Mancare de fasole cu bacon

12 January 2014
Mancare_de_fasole_cu_bacon_10Mancare de fasole cu bacon din: bacon, ceapa, fasole, ketchup, zahar brun, cuisoare, mustar, sos de soia.   Ingrediente: 4 felii de bacon, tocat 1/2 cana ceapa, cuburi 3 conserve fasole 1/2 ceasca Ketchup 1/4 ceasca zahar brun 1/2 lingurita de cuisoare 1/2 lingurita de mustar ¼ ceasca sos soia   Mod de preparare: Se…Read more »

Rulada din carne de pui cu legume

12 January 2014
Rulada_din_carne_de_pui_cu_legumeRulada din carne de pui cu legume din: carne de pui, aluat pentru placinta, morcovi, boabe de porumb, gogosari, ceapa verde, patrunjel, marar, pesmet, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente: 800 g carne de pui 1 foaie de aluat pentru palcinta 1 morcov 150 g boabe de porumb 2 gogosari 1 legatura de ceapa verde 1…Read more »

Retete delicioase: Salată picantă

12 January 2014
Retete_usoare_Salata_picantaO reteta delicioasa de salata picanta de cuscus cu: naut, supa de pui, lamaie, ardei capia, fulgi de migdale, menta. Ingrediente: 100g de cuşcuş 220g de năut la conservă, clătit şi lăsat la scurs 100ml de supă fierbinte de pui coaja şi sucul de la 1 lămâie 1 ardei capia copţ tocat 25g fulgi de…Read more »

Dieta de 1000 de calorii

12 January 2014
Dieta3Se consuma cel mult 1.000 de calorii. ZILNIC Mic dejun: Lapte degresat sau 150 ml suc de portocale, 100 g cereale sau 50 g sunca presata cu paine integrala sau 100 g omleta cu legume. Pranz si cina: Alege, zilnic, doua feluri dintre: spaghete cu dovlecei, sendvis cu carne slaba si legume, 100 g ton…Read more »

Muschiulet de porc umplut cu ananas

12 January 2014
Muschiulet_de_porc_umplut_cu_ananasMuschiulet de porc umplut cu ananas din: carne de porc, lapte, usturoi, ananas, piper, ficat de porc, busuioc, ulei. Ingrediente: 1 1/4 muschi de carne foarte slaba de porc 400 ml lapte 4 catei de usturoi 1 ananas mic 1 varf de cutit de piper 400 g ficat de porc 1 lingura busuioc uscat maruntit…Read more »

Dorada cu orez si varza chinezeasca

12 January 2014
Dorada_cu_orez_si_varza_chinezeascaDorada cu orez si varza chinezeasca din: dorada, zeama de lamaie, varza chinezeasca, sare, piper, coriandru, ceapa, ulei de soia, orez, supa de legume, ardei iute, ghimbir, zeama de portocala, coriandru verde. Ingrediente: 1 peste dorada (circa 350 g) zeama de la 1 lamaie 150 g varza chinezeasca sare piper macinat 1 lingua coriandru tocat…Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu iaurt si fulgi de ciocolata

11 January 2014
Prajiturele_cu_iaurt_si_fulgi_de_ciocolata_11Prajiturele cu iaurt si fulgi de ciocolata din: faina, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt, zahar, zahar brun, albus de ou, esenta de vanilie, iaurt, fulgi de ciocolata neagra, fulgi de ciocolata alba.   Ingrediente: 200 gr faina ¼ ceasca cacao ½ lingurita praf de copt ¼ lingurita bicarbonat de sodiu 1/8…Read more »

Aperitive cu sunca si crema de branza

11 January 2014
Aperitive_cu_sunca_si_crema_de_branzaAperitive cu sunca si crema de branza din: gogosele, sunca, gogosari, salata verde, branza de vaci, telemea sarata, smantana. Ingrediente: 12 gogosele pentru umplut 200 g sunca 3 gogosari 1 salata verde 150 g branza de vaci 220 g telemea sarata 100 g smantana   Mod de preparare: Dai telemeaua prin razatoarea mica. Speli gogoşarii,…Read more »

Supă de curry, cu somon şi sparanghel

11 January 2014
Supa_de_curry_cu_somon_si_sparanghelSupă de curry, cu somon şi sparanghel din: ananas, mar, banana, ceapa, unt, curry, lapte de cocos, supa de pui, lapte, sparanghel verde, sparanghel alb, ardei, file de somon, sare, suc de lamaie, unt, patrunjel. Ingrediente: 1/2 ananas proaspat mic 1 mar mic 1 banana 1 ceapa 1 lingura unt 1 lingura curry pudra 1…Read more »

Calcan cu bacon şi salată de cartofi

11 January 2014
Calcan_cu_bacon_si_salata_de_cartofiCalcan cu bacon şi salată de cartofi din: calcani, zeama de lamaie, bacon, ceapa, patrunjel, marar, sare, piper, ou, faina, pesmet, unt, lamaie, cartofi, ceapa, supa de carne, sare, piper, arpagic. Ingrediente: 4 calcani (circa 350 g fara solzi, cap si coada) 4 linguri zeama de lamaie 150 g bacon 2 cepe 1 legatura patrunjel…Read more »

Ciuperci umplute cu cascaval, sunca si patrunjel

11 January 2014
Ciuperci_umplute_cu_cascaval_sunca_si_patrunjelCiuperci umplute cu cascaval, sunca si patrunjel din: ciuperci, cascaval, sare, piper, sunca, patrunjel verde. Ingrediente: 10 ciuperci 100 g cascaval ras sare piper 4-5 felii de sunca taiata marunt cateva fire de patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Speli sub jet de apă ciuper­cile, le scoţi picioruşele, le tai mărunt, iar pălărioare­le le…Read more »

Tarte cu legume si branza de capra

11 January 2014
Tarte_cu_legume_si_branza_de_capraTarte cu legume si branza de capra din: fenicul, morcovi, sfecla rosie, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, foitaj, branza de capra, patrunjel, nuci de pin. Ingrediente: 1 bulb fenicul, taiat in doua si apoi felii 2 morcovi, curatati si taiati bucati 4 sfecle rosii mici, curatate de coaja si taiate sferturi 1 ceapa…Read more »

Sardine in foi de vita

11 January 2014
Sardine_in_foi_de_vitaSardine in foi de vita din: foi de vita, sardine, patrunjel, usturoi, lamaie, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 12 foi mari de vita 12 sardine proaspete 6 linguri de patrunjel proaspat, tocat 3 catei de usturoi 2 lamai sare piper macinat ulei de masline pentru gatit   Mod de preparare: Frunzele de viţă se…Read more »

Piept de pui cu legume si oregano

11 January 2014
Piept_de_pui_cu_legume_si_oreganoPiept de pui cu legume si oregano din: conopida, morcovi, piept de pui, unt, sare, ulei de floarea soarelui, oregano, pesmet, smantana. Ingrediente: 500 g conopida 3 morcovi piept de pui fiert in supa 50 g unt sare 3 linguri ulei de floarea soarelui 2-3 frunze oregano 100 g pesmet 100 ml smantana   Mod…Read more »

Pizza cu ansoa si mozzarella

11 January 2014
Pizza_cu_ansoa_si_mozzarellaPizza cu ansoa si mozzarella din: faina, apa, drojdie, zahar tos, ciuperci, pasta de tomate, mozzarella, usturoi, fileuri de ansoa, ceapa verde, parmezan, sare, piper, ulei, sos de ardei iute. Ingrediente: 450 g faina 200 ml apa 15 g drojdie zahar tos 200 g ciuperci 4 rosii o lingura cu pasta de tomate 300 g…Read more »

Crema de fasole galbena

11 January 2014
Crema_de_fasole_galbenaCrema de fasole galbena din: cartofi, fasole, lapte, usturoi, pudra de nucsoara, smantana, ardei iute, ceapa, unt, ulei, sare, piper, marar, parmezan, crutoane cu marar. Ingrediente: 3 cartofi 800 g fasole alba pastai 400 ml lapte doi catei de usturoi 2 g pudra de nucsoara 100 ml smantana doi ardei iuti un ardei rgas doua…Read more »

Friptura de pui cu ardei copti

11 January 2014
Friptura_de_pui_cu_ardei_coptiFriptura de pui cu ardei copti din: pulpe de pui, ardei ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, patrunjel, ulei, rozmarin. Ingrediente: 2 pulpe mari de pui un kg ardei 2-3 lingurite ulei de masline 2 lingurite ott balsamic sare piper o legatura patrunjel ulei pentru prajit 2 crengute rozmarin   Mod de preparare: Se…Read more »

Reteta zilei: Paste cu mazare si sos pesto

11 January 2014
Paste_cu_mazare_si_sos_pesto_09Paste cu mazare si sos pesto din: paste, busuioc, patrunjel, capere, ansoa, lamaie, mustar, usturoi, ulei de masline, mazare, sare, piper.   Ingrediente: 1 pachet paste 1 legatura de busuioc proaspat, tocat 1 legatura de patrunjel, tocat 2-3 linguri capere 2 file-uri ansoa 1 lamaie 1 lingurita de mustar 1 catel de usturoi, pisat 1/2…Read more »

Ceapa rosie umpluta cu carne de porc

11 January 2014
Ceapa_rosie_umpluta_cu_carne_de_porcTaie codiţele şi capacele a 16 cepe roşii mici şi scoate mijlocul. Toacă mărunt ceea ce ai scos. Incinge 25 g unt şi 1 lingură ulei de măsline şi prăjeşte ceapa toacată. Adaugă 1 lingură rozmarin, 1 lingură cimbru, 2 linguriţe boia iute şi 1/2 chimen măcinat. Combină cu 300 g carne tocată de porc…Read more »

Curcan umplut cu mere si cartofi

11 January 2014
Curcan_umplut_cu_mere_si_cartofiCurcan umplut cu mere si cartofi din: curcan, usturoi, rozmarin, unt, sare, piper, cartofi, mere, patrunjel, ulei de floarea soarelui, coacaze rosii. Ingrediente: un curcan o capatana usturoi 4 crengute rozmarin 100 g unt sare piper negru si rosu pentru umplutura: 6 cartofi 4 mere o legatura patrunjel 3-4 linguri ulei de floarea soarelui coacaze…Read more »

Prăjitură cu caise şi mac

11 January 2014
Prajitura_cu_caise_si_macPrăjitură cu caise şi mac din: oua, faina, zahar tos, sare, caise uscate, seminte de mac, budinca de vnailie, lapte, frisca, gem de mre, zahar vanilinat, sos de ciocolata, sos de menta. Ingrediente: 4 oua 120 g faina 120 g zahar tos un sfert de lingurita cu sare 200 g caise uscate seminte de mac…Read more »

Rulada cu crema de branza, sunca si ardei gras

11 January 2014
Rulada_cu_crema_de_branza_sunca_si_ardei_grasRulada cu crema de branza, sunca si ardei gras din: oua, faina, amidon, maioneza, sare, piper, unt, masline negre, patrunjel negre, crema de branza cu smantana, sunca, ardei gras, sare, piper, maioneza. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 70 g faina 20 g amidon 100 g maioneza sare piper 75 g unt 1 lingura masline negre…Read more »

Garnitura de varza rosie inabusita

11 January 2014
Garnitura_de_varza_rosie_inabusitaIntr-un vas aşază un rând de varză roşie tocată fideluţă, 1 ceapă, tocată, 2 mere acrişoare, tăiate felii, 2 linguri zahăr brun, 100 ml porto sau vin roşu dulce, 50 g merişoare, 50 g unt, tăiat bucăţi, un praf de ienibahar, şi scorţişoară măcinate. Acoperă cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit la foc mic…Read more »

Şniţel in fulgi de porumb

11 January 2014
Snitel_in_fulgi_de_porumbŞniţel in fulgi de porumb din: piept de pui, mozzarella, ceapa verde, ardei capia, ardei grasi, ceapa, vanata, dovlecel, cartofi, oua, fulgi de porumb, boia dulce, ulei, sare, piper, marar, rosii. Ingrediente: doua piepturi de pui 4 batoane de mozzarella doua fire de ceapa verde doi ardei capia doi ardei grasi doua cepe albe o…Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro