Ghiveci
calugaresc din: ceapa, vinete, dovlecel, cartofi, morcovi, ardei capia,
bulion, linte, patrunjel verde, marar verde, boabe de piper, sare si
ulei. Ingrediente: 3 cepe potrivite 2 vinete 1 dovlecel 1 kg cartofi 2
morcovi 2 ardei capia 2-3 linguri cu bulion 1 mana cu linte 1 legatura
de patrunjel verde 1 legatura de marar…
14 April 2013

Ouă
aperitiv din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, rom, unt, sare, piper,
ulei, oua, suc de sfecla, suc de morcovi, suc de spanac, suc de merisor,
gelatina, apa si maioneza. Ingrediente: 300 g ficatei de pui 1 ceapa 4
catei de usturoi 40 ml rom 50 g unt sare piper ulei 6 oua 2 linguri…
Read more »
14 April 2013

Chec
din albuşuri din: albusuri, zahar, faina, bicarbonat, suc de lamaie,
coaja de lamaie, zahar vanilat, esenta, nuca si rahat. Ingrediente: 5
albusuri 1 cana de zahar 1 cana faina o lingurita bicarbonat sucul de la
1 lamaie coaja rasa de la o lamaie 2 pliculete zahar vanilat esente
nuca rahat Mod de preparare:…
Read more »
14 April 2013

Pulpe
de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin din: pulpe de
curcan, rozmarin, costita, usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, piper
negru si sare. Ingrediente: 3-4 pulpe superioare de curcan, dezosate,
dar cu piele (aproximativ 1,2 kg) 6-8 fire de rozmarin 3-4 felii de
costiţă, fără os şi şoric 2-3 căţei de usturoi două…
Read more »
14 April 2013

Ficăţei
la tigaie stropiţi cu vin roşu din: ficat de pui, ceapa, usturoi,
rosii, morcov, sare, piper si vin. Ingrediente: 1 kg ficat de pui 3 cepe
4 catei de usturoi 1 cutie rosii cuburi (450 g) 1 morcov sare piper si
vin dupa gust Mod de preparare: Toci ceapa mărunt, iar morcovul îl…
Read more »
14 April 2013

Muşchi
de vită umplut cu cârnat picant din: muschi de vita, carnat de porc,
untura de porc, cartofi rosii, maghiran, sare si piper. Ingrediente: un
muschi micut de vita de aproximativ 1,2 kg un carnat de porc usor
picant, de lungime egala cu muschiul doualinguri cu untura de porc 3
cartofi rosii spalati si curatati…
Read more »
14 April 2013

Fasole
verde cu tarhon si rosii din: fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei
de masline, vin, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole verde
congelata 6 rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura cu ulei de
masline 4 linguri cu vin alb sec cateva fire de tarhon sare si piper
macinat …
Read more »
14 April 2013

Incinge
cuptorul la 200°C. Amestecă 350g de carne tocată de vită cu 1 ceapă,
1/2 legătură de pătrunjel şi 1 căţel de usturoi tocate. Formează 15
chiftele şi aşază-le într-o tavă mare. Amestecă-le cu 2 conserve de 400g
roşii. Asezonează şi dă la cuptor 20 de minute. Adaugă 1 focaccia cu
rozmarin, tăiată în cuburi…
Read more »
14 April 2013

Salată
de piept de pui cu ciuperci din: piept de pui, ciuperci, castraveti
acrii, masline, usturoi, maioneza si smantana. Ingrediente: 1 kg piept
de pui 2 cutii ciuperci taiate de 400 g 1 borcan castraveti acrii 150 g
masline usturoi dupa gust maioneza smantana (optional) Mod de
preparare: Fierbi pieptul de pui cu sare…
Read more »
14 April 2013

Nuggets
de pui gatite in ulei de rapita din: piept d epui, sare, piper, faina
si ulei de rapita. Ingrediente: 2 bucati piept de pui, dezosat, fara
piele ½ lingurita de sare 1 lingurita piper negru 1 cana de faina 1/3
ceasca ulei de rapita Mod de preparare: Se taie carnea de…
Read more »
14 April 2013

Papanaşi
cu smântână şi gem din: branza de vaci, faina, ou, gris, ulei de
floarea soarelui, zahar tos, coaja de lamaie, dulceata de visine, zahar
pudra, bicarbonat de sodiu si sare. Ingrediente: 250 g brânză grasă de
vaci 100 g făină, un ou două linguri griş o cană ulei de
floarea-soarelui două linguri zahăr tos…
Read more »
14 April 2013

Cremă
de brânză cu ardei gras din: branza framantata, unt, marar si ardei
grasi. Ingrediente: 1 kg branza framantata 1/2 pachet unt 3 legaturi
marar 5 ardei grasi rosii potriviti Mod de preparare: Freci brânza cu
untul foarte bine şi adaugi mărarul tocat. Speli ardeii, îi cureţi de
seminţe şi îi umpli cu pasta…
Read more »
14 April 2013

Kimchi
din varză chinezească din: varza, sare grunjoasa, apa, pudra de ardei
iute, zeama de carne, ridichi, pere, creveti, zahar, ceapa verde,
leustean, frunze de mustar, usturoi, ghimbir, tipar, faina de orez.
Ingrediente: o varză Pentru murarea verzei: o cană cu sare grunjoasă 4
căni cu apă o cană cu pudră de ardei iute un…
Read more »
14 April 2013

Legume
in sos de soia din: dovlecel, rosie, ardei gras, ceapa, tije de telina,
soia, ulei de masline, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 dovlecel 1
rosie 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ceapa 2
tije de telina 2 linguri cu soia 2 linguri cu ulei de masline 4…
Read more »
14 April 2013

Rulada
cu carne tocata din: carne tocata de porc, carne tocata de vita, ceapa,
oua, marar, patrunjel, paine, usturoi, sare, piper si condimente.
Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 1/2 kg carne tocata de vita 2-3
cepe 3 oua crude marar patrunjel 2 felii de paine inmuiata 3-4 catei de
usturoi sare piper condimente…
Read more »
14 April 2013

Frigărui
de creveţi tandoori cu orez si salată din: iaurt, zeama de lime, pudra
de curry, ghimbir, coriandru, creveti, orez basmati, castravete, rosii
cherry, ceapa rosie si ulei. Ingrediente: 200 ml iaurt zeama de la 1/2
lime, cealata 1/2 taiata in 2 bucati cate 1/2 lingurita pudra de curry
si boia iute 1 lingurita de…
Read more »
14 April 2013

Prajitura
de praz cu faina de hrisca din: praz, ceapa, fenicul, lapte, faina de
hrisca, oua, ulei de masline, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 400 g
praz 1 ceapa mica 100 g bulb de fenicul 25 cl lapte degresat 80 g faina
de hrisca 2 oua 1 lingura cu ulei de masline sau de arahide…
Read more »
14 April 2013

Pasca
in 3 straturi, fara aluat din: branza de vaci, oua, faina, gris,
bicarbonat, stafide, zahar, smantana, galbenusuri, zahar, gris, cacao,
nuca de cocos si pesmet. Ingrediente: pentru stratul I: 1 kg brânză de
vaci 3-4 ouă 2 linguri făină 2-3 linguri griş (dacă brânza nu e
suficient de bine scursă) 1 linguriţă rasă bicarbonat…
Read more »
14 April 2013

Supă
de găină cu profiterol din: carne de gaina, morcovi, radacina de
patrunjel, pastarnac, radacina de telina, patrunjel verde, ceapa, piper,
sare, oua, ulei, faina si sare. Ingrediente: 1 kg carne de gaina (fara
cap si picioare) 250 g morcovi 100 g radacina de patrunjel 100 g
pastarnac 100 g telina radacina 150 g ceapa…
Read more »
14 April 2013

Carne
de iepure cu mazare si vin din: pulpe de iepure, ceapa, usturoi, sare,
piper, mustar de dijon, cimbru, ulei de masline, supa de pui, vin si
mazare. Ingrediente: 8 pulpe superioare de iepure sau 4 pulpe inferioare
3 cepe 4 căței de usturoi sare piper 2 linguri muștar de Dijon 5 fire
cimbru 80…
Read more »
13 April 2013

Prajitura
cu prune si mere din: prune, mere, zahar pudra, scortisoara, vin,
zmeura, afine, unt, zahar pudra, unt nesarat si inghetata. Ingrediente
pentru umplutura: 250g prune 250g mere 150g zahar pudra ½ lingurita de
scortisoara 100ml vin dulce sau apa 100g zmeura 100g afine 20g unt
nesarat Ingrediente pentru aluat: 200g faina 100g zahar…
Read more »
13 April 2013

Spaghete
cu legume din: spaghete, dovlecei, mazare, ciuperci, ardei gras,
usturoi, ulei de masline, margarina, sare si piper. Ingrediente: 400 g
spaghete 2 dovlecei 200 g mazare congelata 200 g ciuperci 1 ardei gras
rosu 4 catei de usturoi 2 linguri cu ulei de masline 1 lingura cu
margarina sare piper Mod de preparare:…
Read more »
13 April 2013

Briose
cu mere din: mar, faina, praf de copt, zahar, unt, oua si lapte.
Ingrediente: un mar 200 g faina un plic praf de copt 100 g zahar 100 g
unt moale 2 oua 100 ml lapte Mod de preparare: Mărul se curăţă de
coajă si de seminţe şi taie cuburi foarte mici. Intr-un…
Read more »
13 April 2013

Tarta
cu praz, bacon si cascaval afumat din: praz, oua, faina, lapte, bacon,
unt si cascaval afumat. Ingrediente: 2 bucati praz 2 oua 50 g faina 250
ml lapte 60 g bacon 50 g unt 100 g cascaval afumat Mod de preparare:
Se curăţă prazul, se spală, se usucă apoi pe un prosop absorbant…
Read more »
13 April 2013

Orez
cu sofran din: orez, ulei, ceapa, vin alb, supa de legume, sofran,
sparanghel si sare. Ingrediente: 350 g orez cu bob rotund 40 ml ulei 100
g ceapa 30 ml vin alb 1,5 supa din concentrat de legume un varf de ac
de sofran 16 bucati sparanghel sare Mod de preparare: Se leagă…
Read more »
13 April 2013

Supa
de vita cu telina si taitei din: rasoale de vita, morcovi, telina,
radacina de telina, ceapa, taitei, patrunjel si sare. Ingrediente: 2
rasoale de vita 2 morcovi 2 tije de telina o radacina telina 2 cepe 50 g
taitei patrunjel pentru servit sare Mod de preparare: Carnea se
fierbe la foc mic, în’apă…
Read more »
13 April 2013

Foi
cu miere si cremă din: faina, zahar, oua, praf de copt, miere, unt,
gris, lapte, unt, zahar, suc de lamaie si alune. Ingrediente: pentru
aluat: 400 g faina 50 g zahar 2 oua o lingurita praf de copt 170 g miere
100 g unt pentru crema: 40 g gris 250 ml lapte 100 g…
Read more »
13 April 2013

Legume
sotate din: ardei grasi, fasole pastai, cartofi, morcovi, ceapa verde,
ulei si sare. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 300 g fasole pastai
congelata 8 cartofi 2 morcovi o legatura ceapa verde 100 ml ulei sare
Mod de preparare: Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în
coajă. Separat, se pun…
Read more »
13 April 2013

Cotlete
de porc cu salata din: ulei de masline, seminte de fenicul, oregano,
fulgi de ardei iute, cotlete de porc, maioneza dietetica, otet de vin
alb, sos worcershire, zahar, telina, morcov si ceapa rosie. Ingrediente:
1 lingura ulei de masline cate 1 lingurita seminte de fenicul si
oregano uscat un varf de cutit fulgi de…
Read more »
13 April 2013

Rosii
umplute din: rosii, mazare, morcov, boabe de porumb, cartofi, maioneza,
smantana, sare si piper. Ingrediente: 8 rosii 200 g mazare congelata
150 g morcov congelat 200 g boabe de porumb 4 cartofi 3 linguri maioneza
2 linguri smantana sare piper Mod de preparare: Roşiilor li se taie
câte un căpăcel, li se goleşte…
Read more »
13 April 2013

Pui
cu morcovi si ceapa la tigaie din: pulpe de pui, morcovi, ceapa, faina,
supa de pui, rozmarin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui
4 morcovi 2 cepe o lingurita faina 500 ml supa falsa de pui 2 lingurite
rozmarin uscat 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Carnea se…
Read more »
13 April 2013

Hot
dog cu chilli din: chilli, crenvursti, chifle, rosie, ardei iute, ceapa
rosie, branza cheddar, avocado, smantana si sos de rosii.
Ingrediente: 2 cesti Chilli 2 crenvursti 2 Chifle hot dog 1 rosie 2
ardei iuti, taiati 3 linguri ceapa rosie, tocata 1 cana branza Cheddar,
tocata 1 avocado, taiat bucati 2 linguri de…
Read more »
13 April 2013

File
de peşte cu fenicul din: fileuri de peste, lamai, fenicul, paste,
amidon, lapte, masline, cascaval, ardei copti, sare, piper, patrunjel si
ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de peste mai mari doua lamai 3
bucati de fenicul 400 g paste o lingura cu amidon alimentar 500 ml lapte
dulce 100 g masline feliate 100…
Read more »
13 April 2013

Ruladă
cu măsline şi praz din: faina, malai, apa, lapte dulce, ulei de
masline, drojdie, sare, masline, branza de vaci, ardei gras, praz, oua
si oregano. Ingrediente: 500 g faina 100 g malai 300 ml apa 50 ml lapte
dulce doua linguri cu ulei de masline 20 g drojdie o jumatate de
lingurita cu sare…
13 April 2013

Prăjitură
cu cremă şi cafea din: faina, zahar tos, oua, unt, lapte, amoniac,
zahar pudra, ciocolata neagra, cacao, esenta de rom, sare, cafea,
portocala, miere si physalis. Ingrediente: 500 g faina 200 g zahar tos
doua oua 350 g unt 150 ml lapte dulce amoniac 100 g zahar pudra 100 g
ciocolata neagra o lingura…
Read more »
13 April 2013

Pui
crocant cu sos din: covrigei, pulpe superioare de pui, faina, oua, ulei
de masline, mustar cu boabe, miere, otet si legume. Ingrediente: 100 g
covrigei 12 plpe superioare de pui, dezosate si fara piele faina, pentru
tapetarea pulpelor 2 oua, batute cu furculita 1 lingura ulei de masline
100 ml de mustar cu boabe…
Read more »
13 April 2013

Chifle
umplute cu piept de pui si morcovi din: piept de pui, morcovi,
parmezan, ceapa, chifle, ulei, lapte, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: un piept de pui 500 g morcovi o lingura parmezan ras o
ceapa 4 chifle 2 linguri ulei 4 linguri lapte cateva fire de patrunjel
sare piper Mod de preparare: In…
Read more »
13 April 2013

Cuiburi
cu ouă de Paşti din: fidea, unt, lapte, zahar, scortisoara, zahar
vanilat, zahar pudra cu aroma de vanilie si bomboane. Ingrediente: 400 g
fidea 150 g unt 400 ml lapte 400 g zahar 2 lingurite scortisoara
macinata 2 plicuri zahar vanilat bourbon 2 linguri zahar pudra cu aroma
de vanilie bomboabe in forma de…
Read more »
13 April 2013

Vermicelli
cu legume din: ceapa, ardei gras, zucchini, ardei iute, usturoi, ulei
de masline, vermicelli, supa de vita, piper, chimen, sare, rosii,
parmezan, oregano, coriandru si limeta. Ingrediente: ½ ceapa 1 ardei
gras rosu (sau verde) 1 Zucchini 1 ardei iute 1-2 catei de usturoi 2
linguri de ulei de masline 250g vermicelli (fidea…
Read more »
13 April 2013

Pască
rapidă şi economică din: branza dulce de vaci, faina, zahar, oua, coaja
de lamaie, drojdie, unt, zahar pudra si zahar vanilat. Ingrediente: 300
g branza dulce de vaci sau 300 g urda dulce proaspata 300 g faina 300 g
zahar 3 oua coaja rasa de la o lamaie 10 g drojdie o lingurita unt…
Read more »
13 April 2013

Supa
de morcovi cu branza din: morcovi, ceapa, ulei, crutoane si branza.
Ingrediente: un kg morcovi 2 cepe 4 linguri ulei crutoane 200 g branza
faramitata Mod de preparare: Ceapa curăţată, spălată şi tăiată mărunt
se pune la călit în uleiul încins. După ce a devenit transparentă, se
pun şi morcovii trecuţi prin râzătoare…
Read more »
13 April 2013

Rissotto
primavera cu parmezan din: supa de legume, ulei de masline, ceapa,
morcovi, dovlecei, orez, ceapa verde, mazare si parmezan. Ingrediente: 3
l supa de legume 4 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 4 morcovi
mari, taiati in cubulete 4 dovlecei medii, taiati in cubulete 500 g orez
pentru risotto 1 legatura de ceapa…
Read more »
13 April 2013

Plăcintă
cu spanac, ştevie şi brânză din: faina, apa, drojdie, sare, ulei de
masline, ceapa rosie, spanac, stevie, ulei de masline, branza de burduf,
telemea si susan. Ingrediente: 500 g faina 300 ml apa 10 g drojdie
uscata un praf de sare 3 linguri ulei de masline pentru umplutura: 3
cepe rosii 1,5 kg spanac…
Read more »
13 April 2013

Supă
de pui şi cocos din: piept de pui, morcov, lapte de cocos, lamaie,
ghimbir, fenicul, usturoi, ardei gras, nuca de cocos, ulei de masline,
frunza de dafin, sare, piper si marar. Ingrediente: doi piepti de pui un
morcov 200 ml lapte de cocos o lamaie ghimbir ras o jumatate de fenicul
doi catei de…
Read more »
13 April 2013

Pui
cu morcovi si sfecla rosie la cuptor din: morcovi, sfecla rosie, ulei
de masline, seminte de chimion, marmelada de portocale, otet de sherry,
piept de pui, iaurt, rucola si cuscus. Ingrediente: 4 morcovi medii,
taiati bastonase 4 sfecle rosii mici, spalate bine si taiate in rondele
subtiri 1 lingura ulei de masline 1 lingurita…
Read more »
13 April 2013

Vita
cu morcovi si bacon afumat din: carne macra de vita, morcovi, bacon
afumat, ceapa, usturoi, vin rosu, apa, ulei, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 600 g carne macra de vita 600 g morcovi 200 g bacon afumat 2
cepe 2 catei de usturoi 500 ml vin rosu 500 ml apa 2 linguri ulei
cateva…
Read more »
13 April 2013

Crap
cu fenicul si telina la cuptor din: crap, fenicul, rosii, usturoi,
cimbru, vin, morcov, telina, ulei de floarea soarelui, sare, piper,
malai, cartofi si orez. Ingrediente: doua trunchiuri de crap doua bucati
de fenicul 500 g rosii 4 catei de usturoi o lingurita cu cimbru 250 ml
vin alb sec un mrocov o felie…
Read more »
13 April 2013

Cocktail
Martini cu suc de portocale rosii din: vodca, suc de portocale rosii,
campari, lamaie si gheata. Ingrediente: Vodka Suc de portocale rosii
Campari lamaie gheata Mod de preparare: Intr-un shacker adaugati
vodka, sucul de portocale, campari si gheata. Agitate bine. Turnati
intr-un pahar, adaugati lamaie si serviti! Cocktail Martini cu suc…
Read more »
13 April 2013

Salata
de morcovi cu susan si usturoi din: morcovi, susan, usturoi, ulei, suc
de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 50 g susan 2 catei
de usturoi 3 linguri ulei o lingura suc de lamaie sare piper Mod de
preparare: Morcovii se spală bine si se pun întregi la fiert în apă…
Read more »
13 April 2013

Sarmale
de miel cu frunze de stevie din: foi de stevie, smantana, carne macra
de miel, slanina, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar,
cimbru, bulion si bors. Ingrediente: 500 g foi de stevie sau spanac 2
cesti cu smantana grasa 750 g carne macra de miel cateva felii de
slanina 1 felie de paine…
Read more »
13 April 2013

Ouă
de Paşte vopsite natural din: coji de ceapa rosie, cafea, sfecla rosie,
oua, apa si otet. Ingrediente: cojile de la 1 kg ceapa rosie 5-6
linguri cafea 1 sfecla rosie oua apa 3 linguri otet Mod de preparare:
Poţi vopsi ouăle de Paşte în diferite nuanţe de roşu, folosind coji de
ceapă roşie.…
Read more »
13 April 2013

Rulada
cu carne tocata mixta din: aluat, ciuperci, carne tocata, carne de
mici, oua, smantana, patrunjel, pesmet, sare, piper, galbenus si
smantana. Ingrediente: 400 g aluat de foi 1 conserva mica de ciuperci
400 g carne tocata mixta 200 g carne de mici 6 oua (4 fierte tari) 100
ml smantana 4 linguri patrunjel verde…
Read more »
13 April 2013

Ciocanele
de pui cu varza rosie si ardei iute din: ciocanele de pui, miere, sos
de soia, pasta miso, ghimbir, otet de orez, varza rosie, ardei iute,
ceapa, morcov, zeama de lime, otet de mere, zahar si coriandru.
Ingrediente: 4 ciocanele de pui cate 1/2 lingura de miere, sos de soia
si pasta miso 1…
Read more »
12 April 2013

Clatite
flambate (Crepes Suzette) din: faina, zahar pudra, lapte, unt, grand
marnier, coaja de portocala, suc de portocala si inghetata de vanilie.
Ingrediente pentru aluat: 200g faina 30g zahar pudra 2 oua 470ml lapte
75g unt topit (rece) Ingrediente pentru sos: 50g unt 100g zahar pudra
50ml Grand Marnier Coaja si sucul de la…
Read more »
12 April 2013

Omletă
cu fenicul şi dovlecei din: fenicul, ciuperci, dovlecel, oua, lapte
dulce, mustar cu seminte, gris, seminte de chimen, menta, sare, piper si
ulei. Ingrediente: o bucata de fenicul 100 g ciuperci un dovlecel 4 oua
100 ml lapte dulce o lingurita cu mustar cu seminte o lingura cu gris
jumatate de lingurita cu seminte…
Read more »
12 April 2013

Ruladă
dulce cu scortisoara si migdale din: faina, drojdie, lapte dulce, zahar
pudra, oua, unt, scortisoara, sare, migdale, zahar vanilinat, smochine
si lichior de cafea. Ingrediente: 400 g faina 15 drojdie 130 ml lapte
dulce 150 g zahar pudra doua oua 75 g unt scortisoara un sfert de
lingurita cu sare 100 g migdale 30…
Read more »
12 April 2013

Frigărui
de vită picante din: muschi de vita, ardei grasi, ceapa verde, pudra de
chimen, pudra de curry, otet, boia iute, usturoi, sos de soia, ulei si
patrunjel. Ingrediente: 500 g muschi de vita 3 ardei grasi 200 g cuscus o
legatura ceapa verde o lingurita cu pudra de chimen o lingurita cu
pudra de…
Read more »
12 April 2013

Cuşcuş
cu pui şi curry din: piept de pui, ardei grasi, pudra de curry, cuscus,
ardei iute, ceapa, usturoi, lamaie, vin, rozmarin, sare, piper, ulei de
masline, patrunjel, ghimbir si ananas. Ingrediente: doi piepti de pui
doi ardei grasi pudra de curry 200 g cuscus un ardei iute o ceapa 4
catei de usturoi o…
Read more »
12 April 2013

Chiftele
de peşte cu sos din: fileuri de peste, oua, paine, gris, ceapa,
usturoi, pasta de tomare, pasta de ardei dulce, sare, piper, ulei de
floarea soarelui, patrunjel, dovlecel si conopida. Inrgediente: 500 g
fileuri de peste doua oua o felie de paine o lingurita cu gris o ceapa 6
catei de usturoi doua lingura…
Read more »
12 April 2013

Carne
de iepure cu sos de rosii din: carne de iepure, suc de rosii, vin alb,
ceapa, ardei, lamaie si unt. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 1 l suc
de rosii 1 pahar de vin alb 1 ceapa 1 ardei 1 lamaie putin unt Mod de
preparare: Speli bine carnea şi o pui…
Read more »
12 April 2013

Fructe
cu sos caramel din: gutui, smochine, coacaze rosii, caise uscate,
lamai, zahar tos, frisca, unt, apa, lichior de cafea, pudra de
scortisoara si migdale. Ingrediente: doua gutui 500 g smochine 200 g
coacaze rosii 100 g caise uscate doua lamai 150 g zahar tos 150 ml
frisca 175 g unt 100 ml apa 100…
Read more »
12 April 2013

Peşte
cu sos curry din: trunchiuri de peste, amidon, smantana, pudra de
curry, ceapa rosie, gulii, lamaie, menta, ardei iute, sare, piper, orez
si cartofi. Ingrediente: 800 g trunchiuri de peste o lingura cu amidon
alimentar 200 ml smantana o lingura cu pudra de curry doua cepe rosii
doua gulii o lamaie o lingura cu…
Read more »
12 April 2013

Pasta
cu stafide din: biscuiti, unt, zahar, branza de vaci, zahar pudra, oua,
stafide, zeama de portocale, ciocolata cu lapte si migdale.
Ingrediente: pentru blat: 250 g biscuiti fragezi 100 g unt 4 linguri
zahar pentru umplutura: 500 g branza de vaci 4 linguri zahar pudra 4 oua
150 g stafide 2 linguri zeama de…
Read more »
12 April 2013

Ravioli
cu parmezan din: faina, oua, ciuperci, ceapa rosie, parmezan, pasta de
tomate, masline cu ardei, branza de vaci, seminte de chimen, ulei de
masline, sare, piper si sos de rosii picant. Inrgediente: 400 g faina
doua oua 100 g ciuperci o ceapa rosie 100 g parmezan o lingura cu pasta
de tomate 100 g…
Read more »
12 April 2013

Chiftelute
de porc cu sos de rosii pe pat de spaghete din: carne tocata de porc,
usturoi, piper, oregano, cimbru, ulei de masline, sos de rosii, vin,
cimbru, busuioc, piper, sare, fulgi de ardei, parmezan si spaghete.
Ingrediente pentru chiftelute: 1 kg carne tocata de porc 1 lingurița
praf de usturoi 1 lingurita piper…
Read more »
12 April 2013

Coronita
cu umplutura de mac din: faina, zahar, galbenusuri, lamaie, portocala,
esenta de rom, esenta de vanilie, sare, lapte, unt, drojdie, ulei,
umplutura de mac, lapte si galbenus. Ingrediente: pentru aluat: 500 g
faina 100 g zahar 4 galbenusuri lamaie si portocala rasa esenta de rom
esenta de vanilie 1/2 lingurita sare 225 ml lapte…
Read more »
12 April 2013

Sufleu
de gulii cu bacon din: gulii, bacon, telina, oua, ciuperci, praz,
marar, usturoi, lamaie, pesmet, unt, branza de vaci, sare, piper, ulei,
migdale, alune si miez de nuca. Ingrediente: 4 gulii 300 g bacon o tija
de telina 3 oua 100 g ciuperci un fir de praz o legatura de marar 3
catei de…
12 April 2013

Soia
ardeiată din: soia, morcovi, ardei grasi, telina, cartofi, ciuperci,
ceapa, ardei iute, suc de rosii, faina si ulei. Ingrediente: 200 g soia
bucati 2 morcovi 2-3 ardei grasi (rosii si galbeni) 1 telina potrivita
2-3 cartofi 2-3 ciuperci proaspete 2-3 cepe 2-3 ardei iuti 100 ml suc de
rosii faina ulei Mod de…
Read more »
12 April 2013

Salata
de scrumbie din: scrumbie, rosii, ardei gras, cartofi, ulei, sare,
piper, otet si ceapa. Ingrediente: o scrumbie sarata doua rosii un ardei
gras 4-5 cartofi ulei sare piper otet o ceapa Mod de preparare:
Scrumbia curăţată se pune în apă cu oţet şi se lasă 6-7 ore să se
desăreze. între timp, fierbeţi…
Read more »
12 April 2013

Pui
cu umplutură de miel din: pui, ceapa, usturoi, ciuperci, carne de miel,
ceapa, patrunjel, pesmet, ou, sare si piper. Ingrediente: 1 pui
potrivit ca marime 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 ciuperci albe 400 g
carne de miel 1 legatura ceapa 1 legatura patrunjel 2 lingura pesmet 1
ou sare si piper …
Read more »
12 April 2013

Drob
din ficat de pui din: ficatei de pui, pipote de pui, ceapa verde,
usturoi, patrunjel, marar, oua, condimente, sare, piper si faina.
Ingrediente: 250 g ficatei de pui 250 g pipote de pui 1 legatura ceapa
verde 1 legatura usturoi 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 3 oua
crude 5 oua fierte tari 1…
Read more »
12 April 2013

Coronita
delicioasa cu mac din: drojdie, zahar pudra, lapte, faina, galbenusuri,
zahar vanilat, sare, unt, mac macinat, lapte, ou. Ingrediente: pentru
aluat: 30 g drojdie 100 g zahar pudra 250 ml lapte 500 g faina 3
galbenusuri 2 pachetele zahar vanilat 1 praf sare 100 g unt pentru
umplutura: 300 g mac macinat 250 ml…
Read more »
12 April 2013

Marinata
de legume la gratar, cu busuioc din: ulei de masline, zeama de lamaie,
seminte de coriandru, dovlecei, usturoi, maghiran, rosii, frunze de
busuioc, sare si piper. Ingrediente: ulei de masline zeama de la 1
lamaie 1 lingura cu otet balsamic 1/2 lingurita cu seminte de coriandru 3
dovlecei mici cu pielita subtire 1 catel…
Read more »
12 April 2013

Supa
pasata de legume din: cartofi, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina,
unt, faina, lapte si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 3 morcovi doua
radacini de patrunjel doua radacini de pastarnac o telina o lingura de
unt o lingura de faina o ceasca de lapte dulce sare Mod de preparare:
Se curăţă zarzavatul, se taie în…
Read more »
12 April 2013

Prajitura
cu ciocolata si dulceata din: nuca, zahar pudra, faina, unt,
bicarbonat, ciocolata, oua si dulceata. Ingrediente: 200 g nuca pisata
200 g zahar pudra 400 g faina 300 g unt un varf bicarbonat o lingura cu
ciocolata rasa doua oua dulceata Mod de preparare: Se amestecă făina
cu untul, apoi se adaugă celelalte…
Read more »
12 April 2013

Carne
de vita cu fasole verde din: carne de vita, fasole verde, bulion de
rosii, unt, smantana, ceapa si faina. Ingrediente: 500 g carne de vita
500 gg fasole alba sau verde un pahar bulion de rosii sare doua lingura
de smantana 100 g unt o ceapa o lingurita de faina Mod de preparare:…
Read more »
12 April 2013

Fenicul
inabusit din: bulbi de fenicul, rosii, ulei de masline, supa de pasare,
cimbru, pesmet, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 4 bulbi medii de
fenicul 2 rosii coapte, dar toari 1 lingura ulei de masline 40 cl supa
de pasare 1 ramurica de cimbru 1 lingura cu pesmet 1 lingura cu parmezan
ras sare si…
Read more »
12 April 2013

Limonada
cu zahar brun si menta din: apa, zahar brun, limete, frunze de menta si
gheata. Ingrediente: 6 cani de apa 1 cana de zahar brun 6 limete 12
frunze proaspete de menta 2 cesti cuburi de gheata Mod de preparare:
Adaugati apa intr-un pahar mare. Apoi se adauga zahar brun, sucul…
Read more »
12 April 2013

Ruladă
cu friscă si căpşuni din: oua, miere, zahar, sare, faina de grau, faina
de hrisca, capsuni, frisca, intaritor pentru frisca si miere.
Ingrediente: blat: 3 oua 80 g miere 30 g zahar 1 praf sare 110 g faina
de grau 20 g faina de hrisca crema si decor: 500 g capsuni 500 ml
frisca…
Read more »
12 April 2013

Tagliatele
in sos de ciuperci din: tagliatele cu spanac, ciuperci, rosii,
margarina, ceapa, dovlecel, sos tomat, usturoi, broccoli, patrunjel
verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g tagliatele cu spanac 3-4
ciuperci mari 500 g rosii 100 g margarina 2 cepe 1 dovlecel 100 ml sos
tomat 3-4 catei de usturoi 1 buchetele de broccoli…
Read more »
12 April 2013

Paste
cu ardei gras si coriandru din: ardei gras, ulei de masline, morcov,
ceapa, usturoi, boia iute, bulion, rosii decojite, coriandru, spaghete,
sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grași roșii 2 linguri ulei de
măsline 1 morcov 1 ceapă franțuzească 2 căței de usturoi boia iute 2
linguri bulion 1 conservă roșii decojite 1 legătură…
Read more »
12 April 2013

O
reteta delicioasa de lupa de mare cu:vinete, dovleac, unt, smantana,
lamaie, ceapa, mustar, cimbru, sare, piper, ulei. Ingrediente: un
kilogram lup de mare două vinete o jumătate de dovleac pentru plăcintă
30 g unt 60 ml smântână o lămâie o ceapă o lingură cu muştar două
linguriţe cu cimbru sare piper ulei de floarea-soarelui…
Read more »
12 April 2013

O
reteta delicioasa de friptura de porc cu:piper, slanina, usturoi, ulei.
Ingrediente: 4 bucăţi de muşchi de porc piper slăninuţă sare 4-5 căţei
de usturoi ulei Mod de preparare: Speli carnea şi o aranjezi astfel:
Fiiecare bucată o tai în 3, pe lung, dar nu până la capăt, unde va
rămâne ca un fel…
Read more »
12 April 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu:pere, faina, unt, zahar tos, sare,
scortisoara, apa, miez de nuca, ghimbir, menta, piper rosu, frisca.
Ingrediente: 5 pere 200 g făină 170 g unt 120 g zahăr tos un sfert de
linguriţă cu sare o linguriţă cu pudră de scorţişoară 50 ml apă 100 g
miez de nucă o…
Read more »
12 April 2013

O
reteta delicioasa de pulpe de pui cu:conopida, ciuperci, sos de soia,
vin alb, ceapa, miere, scortisoara, sare, piper, ulei, busuioc,
smantana, usturoi. Ingrediente: 4 pulpe de pui o conopidă 500 g ciuperci
4 linguri cu sos de soia 100 ml vin alb demisec o ceapă o lingură cu
miere o linguriţă cu pudră de…
Read more »
12 April 2013

O
reteta delicioasa de chiftelute cu:dovlecei, ou, piper alb, faina,
ardei iute rosu, menta, lamaie, parmezan, sare, ulei de masline,
chimion. Ingrediente: 4 dovlecei un ou o linguriţă cu piper alb o
lingură cu vârf cu făină cernută un ardei iute roşu curăţat de seminţe
şi tocat mărunt frunzele tocate de la o legătură de…
Read more »
11 April 2013

Tarta
cu ciocolata neagra din: lapte, smantana, zahar pudra, ciocolata
neagra, ou, galbenus de ou, coniac, aluat de tarta si inghetata.
Ingrediente: 50ml lapte 125ml smantana 50g zahar pudra 200g ciocolata
neagra 1 ou 1 galbenus de ou 5 ml coniac aluat de tarta inghetata dupa
preferinta Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul…
Read more »
11 April 2013

O
reteta delicioasa de supa crema cu:cartofi, ciuperci, fenicul, morcov,
usturoi, ulei, busuioc, sare, piper, smantana, conopida, telina,
pastranac. Ingrediente: doi cartofi 300 g ciuperci două bucăţi de
fenicul un morcov doi căţei de usturoi 75 ml ulei de floarea-soarelui o
lingură cu busuioc verde sare pipe smântână conopidă telină păstârnac
Mod de preparare: Cartofii…
Read more »
11 April 2013

O
reteta delicioasa de rulada cu:pulpa de vitel, sunca, cascaval,
ciuperci, spanac, ou, pesmet, ceapa, vin, unt, ulei, cimbru.
Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 150 g şuncă 3 linguri de caşcaval ras
150 g ciuperci 100 g spanac fiert 1 ou 1 lingură pesmet 1 ceapă 100 ml
vin 1/2 lingură unt 3 linguri…
Read more »
11 April 2013

Ravioli
cu spanac şi sos din: oua, faina, spanac, branza de vaci, carne de
vita, ceapa verde, morcov, pasta de tomate, ardei iute, rosii, ulei de
floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 3 oua 400 g
faina 300 g spanac 300 g branza de vaci 600 g carne de vita o legatura
de ceapa…
Read more »
11 April 2013

O
reteta delicioasa de budinca cu:cartofi, ulei de masline, usturoi,
ceapa, fenicul, seminte de fenicul, pastrav, smantana, parmezan, ansoa,
sare, piper negru, lamai. Ingrediente: 400 g cartofi răzuiţi de coajă
şi tăiaţi felii subţiri 4 linguri ulei de măsline un căţel de usturoi,
curăţat şi tocat o ceapă curăţată şi tăiată felii un bulb…
Read more »
11 April 2013

Retete
de post: Ciuperci sotate din: ciuperci proaspete, ceapa, lamaie,
usturoi, marar, margarina, sare si piper. Ingrediente: 600-800 g
ciuperci proaspete 1 ceapa 1 lamaie 4-5 catei de usturoi 1 egatura de
marar 1 lingura cu margarina sare piper Mod de preparare: Curata si
spala ciupercile in mai multe ape, taie in felii subtiri…
Read more »
11 April 2013

Clafoutis
cu macris din: macris, salote, ulei de floarea soarelui, sare, piper,
faina, amidon de porumb, oua, lapte degresat si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 250 g macris 2 salote 1 lingura cu ulei de
floarea soarelui sare si piper macinat pentru aluat: 20 g faina 20 g
amidon de porumb 2 oua 20 cl…
Read more »
11 April 2013

Miel
la cuptor cu lamaie din: cotlet de miel, usturoi, cimbru, lamaie, unt,
dovlecei, morcovi, ulei de masline, otet balsamic, coaja de lamaie,
ridichi, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel sau pulpa 2
catei de usturoi 1 legatura de cimbru 1 lamaie 25 g unt pentru legume: 8
dovlecei tineri 200 g…
Read more »
11 April 2013

Ghiveci
cu soia din: granule de soia, ceapa, ardei gras, dovlecel, broccoli,
rosii, morcov, cartofi, patrunjel, vegeta, supa de legume, ulei si sare.
Ingrediente: 50 g granule de soia 2 cepe 1 ardei gras 1 dovlecel 1
broccoli mic 2 rosii 1 morcov 1 cartofi 1 legatura de patrunjel 1
lingurita cu vegeta 1 cana…
Read more »
11 April 2013

Prajitura
cu banane si glazura de ciocolata din: oua, zahar pudra, faina, praf de
copt, crema de lapte, lapte, banane, gem de caise si glazura.
Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 120 g zahar pudra 120 g faina 1/2 plic
praf de copt pentru umplutura: 2 plicuri crema de lapte 500 ml lapte 4
banane 100…
Read more »
11 April 2013

Cotlet
în crusta de hrean din: cotlet de miel, hrean, pesmet, unt, oua, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel 100 g hrean ras 100 g
pesmet 100 g unt 2 oua sare piper ulei Mod de preparare: Fasonezi
cotletul de miel si il portionezi in asa fel incat la fiecare…
Read more »
11 April 2013

Tortilla
cu pui si legume proaspete din: ardei iute, ceapa rosie, piept de pui,
ulei de masline, rosii, varza, tortilla de porumb, suc de limeta, sos de
rosii, piper negru, praf de usturoi si sare. Ingrediente: 1 ardei
iute 1 ceapa rosie 2 bucati piept de pui fara piele 1 lingura de ulei
de…
Read more »
11 April 2013

Peşte
pane cu salată de ardei din: fileuri de peste, pesmet, oua, boia dulce,
ceapa rosie, zahar tos, portocala, rosii, ardei capia, usturoi,
patrunjel, dovlecel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de
peste 100 g pesmet doua oua o lingura cu boia dulce o ceapa rosie o
lingurita cu zahar tos o portocala 3…
Read more »
11 April 2013

O
reteta delicioasa de rulouri cu:merluciu, rosii, ceapa, parmezan, unt,
sare, condimente, busuioc, ulei de masline. Ingrediente : 700 g fileuri
de merluciu 5 roşii 1 ceapă mare 2 linguri de parmezan ras 1 lingură de
unt sare condimente pentru peste busuioc proaspat 3 linguri ulei de
masline Mod de preparare: Fileurile de merluciu se…