miercuri, 24 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #69


Retete de Paste:

Mâncare de fasole verde cu pui

23 September 2010
Mâncare de fasole verde cu pui  Ingrediente: 600 g fasole verde din conservă 6 ciocănele de pui 1 ceapă 4- 5 căţei de usturoi 2-3 linguri pastă de tomate sare piper 1 linguriţă de zahăr ulei     Mod de preparare: Cureţi şi speli bine ciocănelele, le dezosezi, tai carnea cubulete si o rumeneşti puţin în ulei încins. Scurgi fasolea…
Read more »

Saleuri cu mac si chimen

23 September 2010
  Ingrediente: 2 căni untură (1 cană = 250 g) 1 ou mac chimen drojdie cât o nucă dizolvată în puţină apă călduţă cu o lingură de zahăr sare mai multă 1 şi 1/2 cană sifon sau apă minerală (aceeaşi măsură ca la untură) făină cât cuprinde pentru un aluat potrivit   Mod de preparare:…
Read more »

Saleuri dospite cu lapte

23 September 2010
  Ingrediente: 300 g untură 300 ml lapte 50 g drojdie 50 g mac 2 ouă sare făină   Mod de preparare: Topeşti untura, o laşi puin să se răcească, apoi adaugi laptele în care ai dizolvat drojdia, 1 linguriţă sare şi făină cât să iasă un aluat potrivit, care să poată fi întins cu…
Read more »

Supa de gaina cu galuste de ficat

23 September 2010
  Ingrediente: 1 găină 3-4 morcovi 2-3 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină mică frunze de ţelină 1 ceapă 1 ou făină pentru tăieţei piper boabe sare Pentru găluşte ai nevoie de: ficat de găină 2 ouă 1 ceapă sare piper pătrunjel pesmet     Mod preparare supă: In 2-3 I de apă pui găina porţionată…
Read more »

Tarta cu mere

23 September 2010
Tarta cu mere  Ingrediente: 300 g făină 1 pachet margarină 100 g zahăr pudră 2 ouă sare Pentru umplutură ai nevoie de: 5-6 mere 3-4 linguri zahăr 100 g unt 1 plic gelatină roşie pentru tort   Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina, apoi adaugi zahărul pudră, ouăle, un praf de sare şi frămânţi până obţii…
Read more »

Varză acră cu carne de porc

23 September 2010
Varză acră cu carne de porc  Ingrediente: 1 varză acră 500 g carne mai grasă de porc 2 cepe 1 morcov 1 foaie de dafin cimbru 1 legătură mărar 3 linguri pastă de ardei sare piper ulei   Mod de preparare: Speli bine varza şi dacă este prea acră sau prea sărată o ţii în apă rece 15-20 de minute,…
Read more »

Supa cu galuste de gris prajite

23 September 2010
  Ingrediente: 6-7 roşii din conservă 2 morcovi 1 ardei din conservă 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 păstârnac 1/2 l lapte 125 g griş 2 ouă 2-3 linguri făină 70-80 g gr unt sau untdelemn sare verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi zarzavatul, îl speli şi îl pui să fiarbă cu apă şi…
Read more »

Carne de porc cu smantana

23 September 2010
Carne de porc cu smantana  Ingrediente: 1 kg carne de porc 2-3 carnaţi afumaţi 2-3 felii slănină afumată 4 cepe 100 g smântână 1 lingură boia 1 lingură bulion 100 g untură sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţele, presari sare şi o pui să se rumenească în untura bine încinsă. Când e gata, o scoţi,…
Read more »

Ruladă cu branză de vaci si stafide

23 September 2010
  Ingrediente: 300 g făină 50 g stafide 1 pahar lapte 150 g zahăr 4 ouă sare vanilie 300 g brânză de vaci 100 g unt   Mod de preparare: Faci un aluat din făină, lapte, sare după gust şi 25 g unt, frămânţi bine, apoi îl împărţi în două şi baţi fiecare parte cu…
Read more »

Oua de prepeliţe murate

23 September 2010
  Fierbi ouăle tari la foc mic (pentru un borcan de 800 ml = 35-40 de ouă), ca să nu se crape, după ce în prealabil ai pus sare în apă ca să le decojeşti mai uşor. După ce au fiert, le ţii în apă rece, apoi le decojeşti şi le înţepi uşor din loc…
Read more »

Ciorbă de burtă de vită

23 September 2010
Ciorbă de burtă de vită  Cureţi 1 kg burtă de vită, o opăreşti, o mai cureţi o dată şi o mai opăreşti de două ori. O tai fâşii subţiri, de 2 cm lungime, apoi o speli într-o sită sub jet de apă caldă. Separat opăreşti 1 kg uger de vită, tăiat în 3-4 bucăţi mari, îl opăreşti de mai…
Read more »

Mâncare de castraveţi acri cu carne de porc

23 September 2010
Mâncare de castraveţi acri cu carne de porc  Ingrediente: 400 g carne de porc 1 ceapă mijlocie 2-3 castraveciori acri 4-5 linguri ulei 1/2 linguriţă boia sau 1 linguriţă pastă de ardei 1 linguriţă cu vârf de făină 1 lingură suc de roşii 1 lingură vin 1 foaie de dafin 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt…
Read more »

Supă ardelenească din şiră de porc cu crutoane

23 September 2010
Supă ardelenească din şiră de porc cu crutoane  Ingrediente: 1 kg şiră de porc 3 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 3-4 felii de pâine 2-3 linguri de unt sare boabe de piper condiment 1 ou 2 linguri de smântână   Mod de preparare: Tai în bucăţi şira de porc şi o ţii 20 de minute în apă rece.…
Read more »

Frigărui de midii sau scoici, aughinare cu pilaf cu roşii

23 September 2010
  Ingrediente: 50 midii sau scoici opărite 6 funduri de anghinare fiartă 400 g macrouri afumate tăiate 1/2 pahar vin roşu 250g orez 100g unt 400g roşii 1 ceapă 12 frigărui 1 legătură de verdeaţă 1/4 l supă sare   Mod de preparare: Anghinara se taie în patru bucăţi. Midiile întregi şi macrourile bucăţi se…
Read more »

Fasole verde cu branză de vaci

23 September 2010
Fasole verde cu branză de vaci  Ingrediente: 700 g fasole verde (de la congelator sau din conservă) 300 g brânză de vaci 3 ouă 200 g smântână ulei sare   Mod de preparare: Laşi fasolea verde să se decongeleze, apoi o scurgi bine. Brânza de vaci o sfărâmi cu furculiţa şi o amesteci cu 150 g smântână, 2 ouă, 1…
Read more »

Spanac cu ouă la cuptor

23 September 2010
Spanac cu ouă la cuptorO reteta simpla si delicioasa de spanac cu oua la cuptor din: spanac, unt sau margarina, faina, oua, sare Ingrediente: 1 kg spanac conge­lat 100 g unt sau margarină 1 lin­gură cu vârf făină 4 ouă sare   Mod de preparare: Cu o seară înainte de a pregăti mâncarea scoţi spanacul, îl laşi să se…
Read more »

Muşchi de porc in aluat

23 September 2010
Muşchi de porc in aluat  Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 1/2 lingurita sare 1 ceasca apa calda Pentru umplutura ai nevoi de: 200 g carne tocata vita 250 g ciuperci 100 ml smantana 1 galbenus 1 lingura lapte 2 linguri unt 1 linguri ulei piper sare 1 kg muschi de porc   Mod de preparare: Amesteci faina…
Read more »

Ruladă cu ficat de pasare

23 September 2010
Ruladă cu ficat de pasare  Ingrediente: 500 g ficat de pasare 250 g orez 1 ceapa 1 morcov 2 cesti supa facuta din cuburi sau din condiment la plic sare piper unt pentru aluat ai nevoie: 300 g faina 200 g margarina 1 ou sare   Mod preparare umplutura: Speli ficatul, il tai bucati il presari cu piper si-l…
Read more »

Musaca din carnaţi afumaţi

23 September 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi fierţi 1/2 kg cârnaţi afu­maţi 1 ceapă mică 75 g unt sau margarină 2 linguriţe condiment 250 ml suc de roşii   Mod de preparare: Cartofii fierţi îi tai rondele, aşezi jumătate din cantitate într-o cratiţă unsă cu unt. Pui apoi ceapa tăiată mărunt, cârnaţii felii si la urmă, rondelele …
Read more »

Pui cu smantană

23 September 2010
  Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg sau 4-5 pulpe 3-4 cepe mari 1 mor­cov 400 g smântână 2-3 linguri de lapte sare piper 1 legătură pătrunjel ulei   Mod de preparare: Tai puiul bucăţi, le căleşti în puţin ulei, numai până ce se albeşte carnea, scoţi bucăţile pe o far­furie, iar în uleiul…
Read more »

Pişcoturi cu jumări

23 September 2010
  Ingrediente: 500 g jumări date prin maşina de tocat 150 g zahăr 1 plic praf de copt 2 plicuri de zahăr vanilat 200 g nucă măcinată 150 ml vin alb făină cât cuprinde   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele, pui făina cât să-ţi iasă un aluat mai tare şi frămânţi bine. Dai apoi…
Read more »

Tocăniţă mureşeană de pui

23 September 2010
Ingrediente: 1 pui potrivit 2-3 cepe 1 linguriţă boia dulce piper 1 lin­guriţă condiment pătrunjel verde tocat 2 linguri smântână sau 1 pahar lapte 1 lingură făină ulei sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti puţin, pui boiaua (pentru culoare), apoi puiul tăiat bucăţi, acoperi cu un capac şi laşi…
Read more »

Păstrăvi cu napi umpluţi cu ouă şi sote de arpagic

23 September 2010
  Ingrediente: 6 păstrăvi 100 g ulei 2 ouă 1 legătură de pătrunjel 8 napi mari 200 g arpagic 100 g măsline vezi 1/2 lămîie puţin vin sare piper Mod de preparare: Napii se curăţă rotunzi şi se scobesc cu un cuţitaş pentru umplut. Se fierb 10 minute, se scot şi se pun pe un…
Read more »

Cirobă de fasole uscata dreasa cu ştevie

23 September 2010
  Pui fasolea boabe la fiert aşa cum faci de obicei, iar în timpul fierberii schimbi apa de 2-3 ori. In ultima apă în care va fierbe defini­tiv fasolea pui la fiert şi un morcov tăiat mărunt şi când a fiert fasolea tragi cratiţa de pe foc. Iei o mână de ştevie, o cureţi, o…
Read more »

Ruladă de pui cu garnitură de cartofi petrecuţi

23 September 2010
Ruladă de pui cu garnitură de cartofi petrecuţi  Ingrediente: 1 piept de pui 2 hribi 1 ceapă caşcaval răzuit 1 castravete murat 1 gogoşar acru 1 ou bătut pesmet unt pentru prăjit 2 cartofi sare piper ulei   Mod preparare carne: Pregăteşti întâi umplutura cu hribi, pentru care cureţi şi toci ceapa mărunt si o pui să se înmoaie în ulei. După…
Read more »

Clătite cu peşte

23 September 2010
  Ingrediente: clătite pe care le faci după reţeta ta obişnuită şi pe care le coci mai groase 2 cepe peşte fără oase sare piper unt caşcaval smântână   Mod de preparare: Cureţi şi toci ceapa şi o pui să se călească în unt. Cureţi peştele, îl tai cuburi şi le pui peste ceapa înmuiată…
Read more »

Ciorba de sfeclă roşie cu oase de porc afumate (şiră)

23 September 2010
Ciorba de sfeclă roşie cu oase de porc afumate (şiră)  Ingrediente: 500 g oase de porc afumate (de preferinţă şiră) 3-4 sfecle roşii 1 ceapă mare 1 morcov 2 linguri zarzavat pentru corbă 1 foaie dafin condiment 300 g smân­tână verdeaţă uscată (pătrunjel, cimbru) sare piper   Mod de preparare: Oasele foarte bine spălatele pui la fiert în 2-3 litri de apă. Strecori apoi…
Read more »

Retete gustoase: Crap la cuptor

23 September 2010
  Ingrediente: 1 crap morcovi ceapă ardei usturoi roşii 1 cană de vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Cureţi legumele şi tai fideluţă ardeii şi ceapa, morcovii rondele, iar ustu­roiul îl tai în două. In tava aragazului aşezi un rând de legume, peste ele peştele (curăţat şi presărat cu sare) pe care…
Read more »

Crap cu legume la cuptor

23 September 2010
  Ingrediente: 4 crapi de mărime mijlocie 4-5 cepe 2 linguri pastă ardei 2 morcovi 6 roşii din conservă piper cimbru ulei 2-3 căţei de usturoi 1 lingură condi­ment  verdeaţă frunze de ţelină   Mod de preparare: Cureţi şi prăjeşti peştele, apoi pregăteşti legumele. Tai 2 cepe solzişori, iar pe celelalte le toci mărunt. Morcovii…
Read more »

Păstrăvi umpluţi cu icre şi măsline cu pastă de anşoa

23 September 2010
  Ingrediente: 6 păstrăvi 200 g icre 12 raci mari 100 g ulei sare piper 12 măsline mari pastă de anşoa 2 ouă 1 legătură de mărar lămaie muştar   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se scot oscioarele pe la burtă se spală bine, se dă sare şi piper. Se aşază într-un platou de…
Read more »

Prajitură din aluat cu untură si umplutură de mere

23 September 2010
  Ingrediente: 200 g untură 2 ouă 1 cană smântână (sau lapte) 100 g zahăr 1 sti­cluţă esenţă de rom 1 linguriţă de bicarbonat stins cu oţet 1 plic zahăr vanilat făină cât cuprinde Pentru umplutură ai nevoie de: 1,5 kg mere 100 g zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară   Mod de preparare: Amesteci untura cu…
Read more »

Fasole cu ciolan afumat, cimbru si tarhon

23 September 2010
Fasole cu ciolan afumat, cimbru si tarhon  Ingrediente: 1 kg fasole boabe 1 ciolan afumat 4 cepe 1 morcov 1/2 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 2 linguri pastă de tomate 1 lingură pastă de ardei 1 foaie de dafin cimbru tarhon piper sare   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli bine şi o laşi la înmuiat în apă…
Read more »

Ficat de porc cu smantană

22 September 2010
  Ingrediente: 1 kg ficat de porc 200 g untură 3 cepe 2 linguri făină 100 g smântână 150 ml lapte 2-3 linguri muştar 4-5 linguri vin alb 4 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Speli ficatul, îl porţionezi, îl împănezi cu usturoi, îl treci prin făină şi îl înăbuşi în untură…

Păstrăvi la grătar umpluţi cu garnitură de cartofi pai

22 September 2010
  Ingrediente: 6 păstrăvi a 200 g 300 g fileu de peşte 1 ou puţin lapte sare piper 400 g cartofi 1 legătură de pătrunjel ulei pentru prăjit cartofi 1/2 lămaie 1 felie de franzelă   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală şi cu un cuţitaş se scot oscioarele şi şira pe la…
Read more »

Peşte oceanic în foitaj cu tăiţei şi ciuperci

22 September 2010
  Ingrediente: 1 tartă coaptă din foitaj 150 g tăiţei de casă 400 g ciuperci sare piper 50 g parmezan sau şvaiţer 1,200 kg peşte oceanic 1 pahar lapte 1/2 lingură de făină 1 lingură de smantană 150 g unt l/4 lămaie   Mod de preparare: Din peşte se taie 12 escalopuri şi se prăjesc…
Read more »

Păstrăvi rasol cu garnitură de cartofi natur

22 September 2010
  Ingrediente: 6 păstrăvi a 200 g 1 ceapă sare 50 g unt 18 cartofi 1 legătură de pătrunjel 1/2 lămaie puţin oţet Mod de preparare: Păstrăvii se spală bine şi se pun într-o farfurie cu puţin oţet. Intr-un vas se pune 1 1 apă, ceapă şi sare şi cînd apa fierbe, se pun păstrăvii…
Read more »

Mămăliguţă fiartă in lapte cu branză si carnaţi

22 September 2010
  Prepari o mămăliguţă pripită din trei părţi lapte o parte apă si apoi mălai. Aranjezi într-o cratiţa un strat de mămăligă, apoi unul de brânză de burduf pâna umpli vasul. Deasupra pui 2-3 cârnaţi fripţi, tăiaţi bucăţele. O dai la cuptor pentru 15-20 de minute. Când e gata o mananci cu smântână. Este foarte…
Read more »

Sos alb cu castraveţi

22 September 2010
Sos alb cu castraveţi  Ingrediente: 1 ceapă 1 lingură untură 1/2 lin­gură făină 1 ceaşcă vin alb 2 ceşti zeamă de carne 1 linguriţă muştar 2 castraveţi în oţet sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt o ceapă, o căleşti în untură şi când s-a aurit adaugi făina, stingi cu vinul şi zeama de carne…
Read more »

Rulouri de piept de pui cu carnaţi

22 September 2010
  Ingrediente: 3-4 bucăţi piept de pui dezosat 300-400 g cârnaţi de porc afumaţi o bucăţică de slănină afumată sare piper 5-6 căţei de usturoi   Mod de preparare: Speli pieptul de pui dezosat, il scurgi bine îl bati ca pe şniţel, pui sare, piper după gust şi caţel de usturoi pisaţi. Aşezi apoi pe…
Read more »

Prăjiturele fragede cu osanză

22 September 2010
  Ingrediente: 500 g făină 400 g osânză 100 g zahăr pudră l ou 50g drojdie 200 g gem sau dulceaţă 250 ml lapte 1 praf de sare   Mod de preparare: Dai osânza de 2 ori prin maşina de tocat. Amesteci 300 g osânză cu 100 g făină. Din restul de 100 g osânză,…
Read more »

Prăjitură caramel cu nucă

22 September 2010
  Ingrediente: 400 g zahăr 200 g unt (sau mar­garina) taiat cubuleţe 200 g nucă tăiată bucăţi 5 ouă foi de napolitane   Mod de preparare: Pui 200 g zahăr la topit într-o cratită de 2 litri. Zaharul rămas îl baţi cu ouăle până se omoge­nizează. Torni puţin câte puţin compoziţia peste zahărul topit, amestecând…
Read more »

Ruladă de cartofi cu lapte si ciuperci

22 September 2010
  Ingrediente: 7-8 cartofi potriviţi 1 cutie de ciuperci 1 legătură pătrunjel verde 3 linguri de lapte 2-3 lin­guri unt sare 2 ouă   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi laşi la fiert 25 de minute, îi pasezi şi îi amesteci cu sarea, untul şi laptele, ca să obţii un…
Read more »

Friptura de prepeliţă pe gutui

22 September 2010
  Ingrediente: 10-15 prepeliţe tinere (de 120 g, la 40-50 de zile) câte 2-3 prepeliţe pentru o persoană 1 ceşcuţă de coniac 2-4 gutui mari 5 linguri de unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi prepeliţele întocmai ca pe puii cu pene. După ce le-ai spălat bine, pui prepeliţele într-un vas de lut ars…
Read more »

Mancarică picantă de cartofi

22 September 2010
Mancarică picantă de cartofi  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 cepe 2 linguri pastă de ardei 4-5 căţei de usturoi 3-4 linguri bulion 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper condiment ulei   Mod de preparare: Cureţi, speli cartofii şi ceapa, apoi tai cartofii felii pe lungime şi ceapa mărunt. Pui ceapa să se călească împreună cu usturoiul…
Read more »

Sos de pastă de tomate cu smantană

22 September 2010
Sos de pastă de tomate cu smantană  Ingrediente: 2-3 linguri ulei 3 linguri pastă de tomate 2-3 linguri smântână 1 pahar de apă sare piper 1 linguriţă zahăr condiment tip     Mod de preparare: Pui în uleiul încins pasta de tomate, amesteci puţin, apoi stingi cu apa. Adaugi zahărul, potriveşti de sare şi laşi sosul să fiarbă pe foc mic…
Read more »

Cornuleţe cu nucă si gem de prune

22 September 2010
Cornuleţe cu nucă si gem de prune  Ingrediente: 1 pachet margarină 1 cană untură (osânză) 1 linguriţă amoni­ac l bob de drojdie 1 praf de sare 150 g zahăr 2 căni (de 250 ml) lapte prins lămâie vanilie făină pentru umplutură ai nevoie de: 1 farfurie adâncă de nucă dată prin maşina amestecată cu gem de prune   Mod de preparare:…
Read more »

Iepure împănat la cuptor

22 September 2010
Iepure împănat la cuptor  Ingrediente: 1 iepure 1 capatana usturoi 100 g slanina 1 cana vin alb masline sare piper ulei   Mod de preparare: Speli iepurele (fara cap), il parlesti, il mai speli inca o data si il portionezi. Fiecare bucata in parte o crestezi si o impanezi cu catei de usturoi, cu bucatele de slanina si…
Read more »

Păstrăvi la cuptor cu garnitură de sote de bureţi

22 September 2010
  Ingrediente: 6 păstrăvi 400 g bureţi 1 ceapă 4 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 2 linguri de bulion pastă 100 g ulei sare piper 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Păstrăvii se spală bine, se aşază pe un nlatou de metal uns cu ulei, se dă sare şi piper şi se…
Read more »

Crap la cuptor cu sos scordolea

22 September 2010
Crap la cuptor cu sos scordolea  Ingrediente: 1 crap ulei lamaie sare piper Pentru sos ai nevoie: 100 g miez de nuca pisat 1 capatana de usturoi 150 ml ulei lamaie sare   Mod de preparare: Cureti si speli foarte bine pestele, il tai si, presarat cu sare, imaiat in ulei, il asezi intr-o tava cu puţin ulei şi-l dai…
Read more »

Salată de ceapă cu chiftele de carne si maioneza

22 September 2010
  Cureţi 1 kg de ceapă, o speli şi o tai peştişori. Pui pe foc 3-4 l de apă, o laşi să dea în clocot şi adaugi 2-3 linguri de miere sau zahăr, 100 ml oţet (sau după gust), sare, boabe de piper, cuişoare, ienibahar şi foi de dafin. Opăreşti ceapa câteva minute în apa…
Read more »

Pilaf cu carne de vită

22 September 2010
  Ingrediente: 500 g carne de vita 1 şi 1/2 cană orez 100 g untură 2-3 cepe 1 morcov 1/2 ţelină sare piper   Mod de preparare: Cureţi morcovul şi ţelina, le dai pe râzătoare şi le pui la fiert în 3 l de apă cu carnea tăiată bucăţele. Intre timp, cireţi ceapa, o tai…
Read more »

Gogoşele cu şuncă

22 September 2010
  Ingrediente: 400 g făină 1 pahar de lapte drojdie cât o nucă 1 pahar de untură topită puţină sare Pentru umplutură ai nevoie de: 100 g şuncă 2 linguri smântână 1 lingură făină   Mod de preparare: Din toate ingredientele frămânţi un aluat pe care îl laşi la dospit. Când a crescut, întinzi o…
Read more »

Ruladă de ciuperci (de post)

22 September 2010
  Ingrediente: 150 ml ulei 150 ml apă sare drojdie de bere cât o nucă făină Pentru umplutură ai nevoie de: 2 cutii de ciuperci (poţi folosi şi bureţi dacă ai: hribi, opintici) 6 cepe 1 morcov 2 căni cu orez sare şi piper     Mod preparare aluat: Mai întâi frămânţi un aluat din…
Read more »

Ciorbă de ştevie

22 September 2010
  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg ştevie 3 cepe 1 morcov 1 cană roşii de la borcan pentru iarnă 4 linguri ulei 1 l borş (sau zeamă de varză)   Mod de preparare: Alegi ştevia de cotoare, o speli, o opăreşti puţin, o strecori, apoi o toci cu o lingură de lemn. Pui într-o oală…
Read more »

Mancare de ceapa cu costiţă

22 September 2010
  Ingrediente: 500 g costiţă 1 kg de ceapă 250 ml ulei condimente 2 linguri bulion sare după gust   Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa mărunt, apoi o căleşti într-o cratiţă cu ulei încins. Când ceapa s-a aurit, torni o cană de apă, adaugi costiţa tăiată bucăţi, potriveşti de sare şi o laşi…
Read more »

Sarmale din peşte (crap)

22 September 2010
  Ingrediente: crap orez ceapă morcov verdeaţă bulion sare piper făină   Mod de preparare: Dezosezi peştele crud şi-l dai prin maşina de tocat. Separat căleşti ceapa şi morcovul, adaugi orezul şi bulionul şi mai laşi puţin pe foc. Când orezul s-a înmuiat, adaugi toată compoziţia peste peştele tocat, mai pui făină, sare şi piper…
Read more »

Ciorbă de peşte acrită cu zeamă de varză

22 September 2010
Ciorbă de peşte acrită cu zeamă de varză  Ingrediente: peşte ceapă morcov păstârnac bulion orez zeamă de varză mărar   Mod de preparare: Pui la fiert ceapa morcovul şi păstârnacul tocate mărunt şi, după ce dau într-un clocot, adaugi orezul. Când orezul e aproape fiert, pui bulionul şi puţin mai târziu zeama de varză. La sfârşit, adaugi bucăţile de peşte, laşi să…
Read more »

Salata de boeuf cu maioneză din pufuleti

22 September 2010
  Ingrediente cartofi păstârnac şi morcovi fierţi gogoşari şi cas­traveţi în oţet pufuleţi ulei lămâie şi muştar pentru maioneză măs­line   Mod de preparare: Tai toate ingredientele mă­runt, le amesteci bine şi adaugi sare şi piper. Pregăteşti apoi maio­neza, astfel: stropeşti pufuleţii cu apă fierbinte, dar nu multă ca să nu se înmoaie prea tare.…
Read more »

Scoici cu mujdei

22 September 2010
  Freci usturoiul pisat cu ulei şi cu sare până rezultă un mujdei cremos. Pe un pla­tou pui frunze de salată, aranezi scoicile curăţate, iar deasupra ornezi cu mujdei. Poţi servi ca aperitiv.   Poftă bună!
Read more »

Spaghete cu smantană si costiţă afumată

22 September 2010
  Fierbi apă cu sare şi când dă în clocot pui 500 g spaghete, le laşi 10 minute, apoi le scurgi şi le treci printr-un jet de apă rece. în altă cratiţă, prăjeşti feliuţe de costiţă afumată în 2-3 linguri de margarină. Răstorni spaghetele peste costiţă şi când încep să se înfierbânte, adaugi 400 g…
Read more »

Păstrăvi rasol în aspic

22 September 2010
  Ingrediente: 6 păstrăvi 100 g zarzavat 1 ceapă 6 foi de gelatină 1 pahar vin roşu sare piper 1 foaie de dafin 2 albuşuri 1 legătură de pătrunjel 1/2 lămaie   Mod de preparare: Zarzavatul, ceapa, dafinul se fierb în 1 1 apă cu sare şi apoi se pun păstrăvii şi se mai fierb…
Read more »

Ciorbă cu zeama de varză si hrean

21 September 2010
  Tai 1 kg de carne de porc mai grasă în bucăţi. Pui bucăţile de carne la fiert în apă clocotită, adaugi şi 3-4 bucăţi de hrean potrivite. După ce a fiert carnea, adaugi zeamă de varză stre­curată, după gust, laşi să mai dea în câteva clocote, iei oala de pe foc şi dregi ciorba…
Read more »

Mancare de mazare cu carne de porc

21 September 2010
  Ingrediente: 400 g carne de porc 2 cutii de mazăre suc de roşii (sau bulion) 50 g untură 1 lingură făină verdeaţă 2-3 cepe condi­ment   Mod de preparare: Carnea tăiată bucăji o prăjeşti cu ceapa şi grăsimea, apoi adaugi apă cât să cuprindă compoziţia. După ce a fiert carnea, pui mazărea scursă şi…
Read more »

Rulouri de şuncă si varză acră la cuptor

21 September 2010
  Ingrediente: 12 felii de şuncă presată (tăiate mai subţiri) 750 g varză acră 150 g smân­tână 1 ou 1 ceapă roşie boia măghiran ulei sau untură   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai felii foarte subţiri şi o căleşti foarte puţin în ulei sau untură, presari boiaua, măghiranul, apoi adaugi varza fin tăiată…
Read more »

Ghiveci sarbesc

21 September 2010
Ghiveci sarbesc  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg cartofi 2-3 cârnaţi afumaţi 100 g orez 2-3 linguri făină condiment boia de ardei ulei sare piper   Mod de preparare: Pui cartofii la fiert în coajă şi când sunt gata îi tai felii rotunde. Cureţi ceapa mărunt, o căleşti puţin, adaugi 1/2 linguriţă boia dulce, condiment şi o…
Read more »

Tocăniţă de ceapa cu branza

21 September 2010
  Ingrediente: 5 cepe 200 g brânză de oi 2-3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o pui să se călească în ulei, la foc foarte mic. O laşi la călit timp de 10 minute, după care o potriveşti de sare şi când este gata, tragi la mar­ginea…

Salată picantă de varză roşie, ţelină si mere

21 September 2010
  Ingrediente: 1 căpăţână varză roşie (500 g) 2 mere 1/4 ţelină 2 castraveţi muraţi 1 lingură hrean ras 1 lingură miere sare piper oţet ulei, după gust   Mod de preparare: Tai varza mărunt, o sărezi şi o laşi o oră deoparte, apoi o storci. Amesteci bine oţetul cu mierea, uleiul şi puţină apă…
Read more »

Zeamă moldoveneasca cu ciolan de porc

21 September 2010
  Ingrediente: 2 oase de porc 2 cepe fidea 4 linguri zarzavat de la borcan 1 lingură bulion 1 l borş acru sare piper condiment   Mod de preparare: Pui oasele tăiate bucăţi la fiert în 3 l de apă, iar după ce a fiert carnea de pe oase şi ai luat spuma, pui ceapa…
Read more »

Ciorbă ţărănească cu carne de viţel sau pui

21 September 2010
  Ingrediente: 500 g carne de viţel sau de pui 1 cutie mică de mazăre 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină mică 1 cutie mică de fasole verde 1 varză cât un pumn 1 ceapă 2 cartofi 250 ml suc de roşii sau 1-2 linguri pastă de roşii şi sare   Mod de preparare: Intr-o…
Read more »

Friptură la tavă

21 September 2010
  Ingrediente: 1/2 kg pulpă de porc sau vrăbioare de vită 2-3 căţei de usturoi 1 pahar de vin alb 2-3 roşii (din conservă) sare mărar ulei condiment   Mod de preparare: Tai muşchiul în felii potrivte şi le aşezi în tavă. Peste feliile de muşchi torni un sos format din ulei, vin, roşii tăiate…
Read more »

Mancare cu carnaţi de casă

21 September 2010
Mancare cu carnaţi de casă  Ingrediente: 2 linguri ulei 2-3 cârnaţi de casă 1 ceapă tocată mărunt 1 căţel de usturoi zdrobit 1 linguriţă de boia dulce 400 g roşii conservate scurse, decojite şi tăiate cubuleţe   Mod de preparare: Incingi o lingură de ulei într-o tigaie încăpătoare şi prăjeşti cârnaţii timp de 7 minute, la foc mic, pe…
Read more »

Muşchi de porc cu sos simplu

21 September 2010
  Ingrediente: muşchi de porc şuncă afumată piper usturoi sare vin alb ulei   Mod de preparare: Muşchiul curăţat şi spălat îl sărezi, apoi îl împănezi cu usturoi şi fâşii mici de şuncă afumată şi pui piper după gust. Aşezi carnea într-o tavă, o stropeşti cu ulei şi vin din abundenţă şi dai la cuptor.…
Read more »

Ciorbă de ciuperci cu smantana

21 September 2010
  Ingrediente: 500 g ciuperci din conservă 2 mor­covi 200 g smântână 1 gălbenuş 1 legătură pătrun­jel condiment 3 căţei de ustu­roi oţet după gust piper 3-4 l apă sare   Mod de preparare: Pui apa la fiert, iar când clocoteşte adaugi morcovii întregi curăţaţi, ciupercile tăiate felii şi condiment după gust. Când sunt toate…
Read more »

Ciorbă de limbă

21 September 2010
  Ingrediente: 1/2 kg limbă 1 rădăcină de pătrunjel 2 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 2 linguri orez 2 ouă lămâie pătrunjel verde sare apă   Mod de preparare: Pui apă la fiert într-o oală şi când începe să clocotească, pui limba spălată bine în prealabil, laşi să dea în câteva clocote, după care o…
Read more »

Sos alb cu vin

21 September 2010
  Ingrediente: 3 linguri unt 4-5 linguri făină 50 ml vin alb 200 ml supă de peşte suc de lămâie sare piper   Mod de preparare: Topeşti untul pe foc domol, apoi adaugi făina, o căleşti cam 1 minut, stingi cu supa de peşte şi laşi sosul să fiarbă aproximativ 25 de minute, amestecând încontinuu…
Read more »

Ciocănele de pui cu orez si legume

21 September 2010
Ciocănele de pui cu orez si legume  Ingrediente: 4 ciocănele de pui 1 cană de orez 6-7 roşii din conservă 1 ardei verde (de la congelator) 1 ceapă mare 1 cub concentrat de condiment de pui condimente pentru pui ulei 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine ciocănelele, le presari pe toate părţile cu condimente pentru pui…
Read more »

Carne de porc cu prune uscate

21 September 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de porc 500 g prune uscate 3-4 linguri untură 3 linguri făină sare 2-3 linguri zahăr 2-3 linguri bulion   Mod de preparare: Pui prunele la înmuiat în apă călduţă pentru 20-30 de minute. Intre timp, tai carnea de porc bucăţele, o prăjeşti în untura încinsă şi când s-a rumenit,…
Read more »

Budincă de peşte oceanic

21 September 2010
  Ingrediente: 1,400 kg peşte oceanic 4 albuşuri 60 g frişcă lichidă sare piper alb 100 g unt 1 lingură de făină zeamă de peşte Maggi 1 lingură de smantană 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Se fierb 900 g peşte cu puţină apă, vin, sare şi piper. Cînd s-a răcit, se scoate şi…
Read more »

Cocktail Pina Colada

21 September 2010
Cocktail Pina ColadaO reteta simpla de Cocktail Pina Colada din: rom alb, lapte de cocos si suc de ananas. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – goblet Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o cireaşă roşie şi paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 rom alb 2/10 lapte…
Read more »

Ciorbă de coaste de porc

21 September 2010
Ciorbă de coaste de porc  Ingrediente: 1/2 kg coaste de porc neafumate 3 cartofi 1 ceapă mare 1 l zeamă de varză 200 g zarzavat (1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras verde, rase şi păstrate la congela­tor) sau 5-6 linguri zarzavat de ciorbă de la borcan 1 legătură pătrunjel leuştean uscat sare…
Read more »

Pirjoale de nisetru cu garnitură de pilaf

21 September 2010
  Ingrediente: 1 kg nisetru 1 felie franzelă 150 g frişca lichidă sare piper alb pesmet de cozonac 2 ouă 150 g unt 200 g orez 1/2 l supă ciuperci   Mod de preparare: Nisetrul se dă prin maşina de tocat, cu franzela muiată şi stoarsă. Se amestecă apoi într-un vas pe gheaţă cu frişcă…
Read more »

Chec umplut

21 September 2010
  Ingrediente: 2 ouă 2 căni de zahăr 1 cană ulei 1 cană lapte 1 linguriţă amoniac 4 căni făină 100 g cacao   Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul, apoi adaugi uleiul, laptele călduţ şi o cană de făină. Stingi amoniacul cu oţet, îl adaugi în compoziţie, după aceea pui şi cele­lalte 3…
Read more »

Găluşte dospite cu magiun de prune

21 September 2010
  Ingrediente: 250 g fănă + 1 lingură de făină 1/2 cub drojdie proaspătă 2 linguri zahă 125 ml lapte călduţ 120 g unt 1 ou coaja rasă de la o lămâie 1 linguriţă zahăr vani­lat 150 g magiun 1 linguriţă rom 75 g mac macinat 8 linguriţe zahăr pudră     Mod de preparare:…
Read more »

Tarte cu nucă de cocos

21 September 2010
  Ingrediente: 500 g fănă 250 ml ulei 125 ml vin alb 100 g zahăr pudră   Mod de preparare: Din aceste ingredien:e frămânţi un aluat pe care-l pui la frigider pentru o oră. Intre timp, pregăteşti crema. Ingrediente cremă: 200 ml apă 200 g zahăr 3 linguri lapte 200 g nucă de cocos 4…
Read more »

Tochitură cu mămăligă de cartofi si lapte acru de casa

21 September 2010
Tochitură cu mămăligă de cartofi si lapte acru de casa  Ingrediente: carne de porc afumată cartofi albi mălai ou brânză de burduf lapte acru   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu untură aşezi bucăţi de carne afumată şi torni şi 1 pahar cu apă rece. Laşi carnea să fiarbă în untură şi între timp pregăteşti mămăliga. Pentru aceasta pui la fiert cartofi curăţaţi şi…
Read more »

Sote de morcovi cu smantană

21 September 2010
  Ingrediente: 1/2 kg morcovi 2 lin­guri margarină 200 g smântână 1 lingură zahăr 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi tai ron­dele şi îi pui să se înăbuşe în margarină. Adaugi apă cât să-i acopere şi laşi să fiarbă. Numai după ce morcovii sunt complet fierţi torni peste ei făina…
Read more »

Tartine cu scoici

21 September 2010
  Speli bine scoicile si le fierbi cu tot cu cochilie. La fierbere de desfac. După ce desfaci toate scoicile, le alegi, adică separi cochilia de partea cărnoasă, apoi îndepărtezi pieliţa ce acoperă corpul moale al moluscăi. Tai felii de pâine, le ungi cu unt sau cu margarină, pui carnea de scoică şi o feliuţă…
Read more »

Mancare de castraveţi cu carne de raţă

21 September 2010
  Ingrediente: 1/2 kg castraveţi muraţi 1 kg carne de raţă ulei 2 cepe potrivite 1 morcov 1 lingură făină 1 legătură mărar condiment 2 linguri bulion   Mod de preparare: Cureţi castraveţii de coajă, îi tai ron­dele şi îi fierbi bine în apă. Speli carnea, o tai cum doreşti şi o rumeneşti puţin. Cureţi…
Read more »

Friptură de porc cu sos de castraveţi muraţi

21 September 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 cepe 3 castraveciori muraţi 250 ml vin 1 pahar suc de roşii 100 g smântână unt cât o nucă sare piper 1 lingură muştar ulei   Mod de preparare: Tai carnea felii mai gioase şi o rumeneşti în unt. Separat, căleşti şi ceapa tăiată mărunt, apoi o…
Read more »

Spaghete cu carnat afumat de porc

21 September 2010
  Ingrediente: 500 g spaghete o bucată de cârnat afumat (circa 300 g) 1- 2 gogoşari sau 1 lingură pastă de ardei 200 g brânză topită cu gust de smântână sare ulei   Mod de preparare: Fierbi spaghetele, le treci sub jet de apă rece. Intr-o cratiţă prăjeşti în ulei încins cârnatul tăiat bucăţi mai…
Read more »

Mancare de murături

21 September 2010
  Ingrediente: 10 gogonele 5 gogoşari 2 cas­traveţi 2 buchete de conopidă şi 1/2 varză 2 cepe crude ulei boia iute bulion piper condiment lingură de făină   Mod de preparare: Mai întâi speli bine toate mură­turile, apoi cureţi gogonelele si gogosarii de seminţe. Le tai cubuleţe pe toate, inclusiv ceapa, şi le pui într-o…
Read more »

Stufat de peşte oceanic

21 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg peşte oceanic 150 g măsline verzi 15 fire de ceapă verde 8 fire de usturoi verde 120 g ulei sare piper 1/2 pahar vin 2 legături de mărar 1 legă­tură de pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se taie bucăţi de 3 cm şi se sotează în ulei. Peştele…
Read more »

Cozonaci

21 September 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 15 gălbenuşuri 5 albuşuri 1 linguriţă (rasă) de sare 300 g zahăr 250 g unt proaspăt 1/2 baton vanilie 100 g stafide 1/2 dintr-o nuc­şoară 1/2 din coaja unei portocale 1/2 de lămîie (coajă şi zeamă) 1 păhărel de rom 2 ceşti lapte 30-40 g drojdie migdale sau nuci vanilie…
Read more »

Cocktail Pimm’s n. 1

20 September 2010
Cocktail Pimm’s n. 1Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Primm’s drink Decoraţiune – o felie de portocală, coaja de la o lămâie, o cireaşă roşie şi o rămurica de mentă sau o felie de castravete Se serveşte la orice oră Ingrediente: 4 cl Pimm’s n. 1 sifon. GingerAle sau Lemonsoda…
Read more »

Musaca de peşte oceanic cu vinete

20 September 2010
  Ingrediente: 800 g peşte oceanic 3 vinete 500 g roşii 150g ulei 1/2 pahar lapte 1 lingură de făină 80 g unt 2 ouă sare usturoi cimbru   Mod de preparare: Vinetele se curăţă, se taie în lung, li se dă sare şi după 1/2 oră se spală şi se storc. Se dau prin…
Read more »

Salată de fasole verde cu maioneză de pufuleţi

20 September 2010
Salată de fasole verde cu maioneză de pufuleţi   Ingrediente: 500 g fasole verde (de la congelator sau din borcan) 1 pungă de pufuleţi 1 linguriţă muştar zeamă de lămâie 100 ml ulei 3-4 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Decongelezi fasolea, o laşi să se scurgă şi o mai dai într-un clocot cu apă încălzită în prealabil. Scurgi apa şi…
Read more »

Chiftele de ciuperci cu orez

20 September 2010
Chiftele de ciuperci cu orez  Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1-2 cartofi 2-3 linguri orez 1-2 cepe boia 1 legătură pă­trunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, alegi orezul şi le pui în vase separate la fiert. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi apoi o căleşti puţin în ulei. Când toate sunt gata, pasezi cartofii, treci ciupercile…
Read more »

Aperitive colorate

20 September 2010
Aperitive colorate  Ingrediente: 1 salată 1 roşie 600 g caşcaval 150 g şuncă presată 100 g unt 200 g brânză de vaci 1 ceapă 1 legătură de mărar 1 plic boia dulce 3 ouă 3 linguri făină 100 g măsline 1 fir de praz 1 strugure negru 1 gogoşar bicarbonat piper   Mod de preparare: Tai…
Read more »

Caşcaval pane cu făină de mălai

20 September 2010
  Ingrediente: 300 g caşcaval 200 g făină de mălai 2 ouă sare piper ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Tai caşcavalul în feliuţe subţiri. Separat, amesteci bine ouăle cu sarea şi piperul. Treci fiecare feliuţă de caşcaval prin acest amestec, apoi o dai prin făina de mălai şi iar prin ou şi o…

Prăjitură cu nuci insiropată

20 September 2010
Prăjitură cu nuci insiropată  Ingrediente: 6 ouă 1 cană zahăr 1 cană făină 2 linguri ulei 1 cană nuci măcinate 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 1/2 pachet praf de copt   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu uleiul, iar albuşurile le baţi spumă cu zahărul până obţii o bezea. Incorporezi gălbenuşurile în albuşuri,…
Read more »

Pui cu mazare

20 September 2010
Pui cu mazare  Ingrediente: 1 pui 700 g mazăre din conservă (sau con­gelator) 1 ceapă 3 linguri de ulei 2 linguri făină 1 lingură bulion 1 lingură zahăr sare 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine puiul, îl porţionezi în 8- 10 bucăţi şi-l rumeneşti puţin în ulei încins. Toci mărunt ceapa şi…
Read more »

Păstrăvi la cuptor cu garnitură de cartofi natur

20 September 2010
  Ingrediente: 6 păstrăvi a 200 g 20 midii sau scoici 1 legătură de verdeaţă 1/2 lămaie sare piper 100 g unt 20 cartofi   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală şi se aşază pe un platou de metal uns cu unt, Se dă sare şi piper şi se dau la cuptor moderat.…
Read more »

Rasol cu afumătură

20 September 2010
  Ingrediente: 300-400 g carne de rasol 100 g slănină afumată 100 ml suc de roşii 200 ml vin 2 foi de dafin 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 1 linguriţă de ceapă rasă 1 linguriţă cu vârf de făină 1 linguriţă de muştar puţin ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Carnea o…
Read more »

Salată de varză murată cu suncă

20 September 2010
  Ingrediente: 1 varză murată mijlocie 200 g şuncă presată sau parizer maioneză dintr-un ou piper   Mod de preparare: Varza spălată şi scursă o tai fideluţă, apoi o amesteci cu şunca sau cu parizerul tăiat cubuleţe. In compoziţia rezultată încorporezi maioneza condimen­tată cu piper. Este foarte bună cu friptură de porc sau de pui.…
Read more »

Cozonac cu ciocolata

20 September 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 3 gălbenuşuri 1 cană zahăr 1 lingură droj­die de bere 3 plicuri vanilie 4 linguri unt 1/2 l lapte 100 g ciocolată un praf de sare   Mod de preparare: Din drojdie, lapte şi 2 linguri de zahăr faci maiaua. O laşi la crescut, apoi o amesteci cu făina. Adaugi…
Read more »

Piept de curcan umplut

20 September 2010
  Ingrediente: 2 piepturi de curcan, 600 g 600 g spanac (de la congelator) 200 g brânză de oaie sare piper 4 linguri ulei 5-6 roşii (de la borcan) 1 lingură busuioc uscat mărunţit     Mod de preparare: Decongelezi spanacul, îl mai opăreşti o dată, apoi îl scurgi şi-l tai mărunt. In timp ce…
Read more »

Ciorbă cu carne de porc

20 September 2010
Ciorbă cu carne de porc  Ingrediente: 1/2 kg carne de porc cu os morcov 1/2 ţelină 2 cepe 2 cartofi 1 linguri pastă de ardei 1/2 l borş sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Pui carnea în apă cu sare se foc, o dai într-un clocot, o speli cu apă rece, apoi o pui la fiert în…
Read more »

Fasole boabe cu slănină si costiţă

20 September 2010
  Pui de azi pe mâne la înmuiat 500 g de fasole. A doua zi o speli şi o pui la fiert cu apă rece. După câteva clocote o scurgi şi o pui la fiert din nou, tot cu apă rece. Adaugi un păhărel de vin roşu, o linguriţă de ulei şi o mai laşi…
Read more »

Carnaţi din carne de porc şi oaie

20 September 2010
  Ingrediente: 1 parte carne de oaie 2 părţi muşchi de porc 1/2 parte slănină   Mod de preparare: Dai toată carnea prin maşina de tocat (dar cu sita mai mare, căci are gust mai bun). Condimentezi cu sare, piper, usturoi sau condiment pentru cârnaţi. Umpli intestinele speciale şi câmaţii, îi pui la uscat şi…
Read more »

Chec cu nuci şi stafide

20 September 2010
Chec cu nuci şi stafide  Ingrediente: 7 ouă 200 g zahăr pudră 15 linguri fă­ină 1/2 linguriţă bi­carbonat 200 g nuci prăjite şi tăiate mărunt 200 g rahat verde, galben şi roşu 100 g stafide 100 g coajă de portocală tăia­tă cubuleţe şi zaha­risită 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 100 zahăr pudră   Mod…
Read more »

Sufleu cu piure, varză acră si kaizer

20 September 2010
Sufleu cu piure, varză acră si kaizer  Ingrediente: 1 varza acră mică 1 ceapă 6-7 cartofi potriviţi 1 foaie de dafin 3 linguri unt (sau margarină) 1/2 pahar lapte 150 g kaizer 3 linguri smântână 1 gălbenuş sare piper untură   Mod de preparare: Speli varza bine, cureţi ceapa, le tai mărunt şi le pui să se călească în untura încinsă.…
Read more »

Supă-cremă de legume

20 September 2010
Supă-cremă de legume  Ingrediente: 4 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 şi 1/2 ţeline mari 2 bucăţi păstârnac 1 l suc de roşii 2 ouă 5 linguri de griş sare 3 felii de pâine   Mod de preparare: Cureţi morcovii, rădăcina de pătrunjel, ţelina şi păstârnacul şi le fierbi în apă cu sare pentru 45 de minute.…
Read more »

Macrou umplut si copt in folie

20 September 2010
Macrou umplut si copt in folie  Ingrediente: 2 bucăţi macrou 500 gsiănină sare piper pătrunjel şi mărar tăiate mărunt folie de aluminiu sau hârtie de copt pergamentată   Mod de preparare: Cureţi peştele foarte bine atât la interior, cât şi la exterior, îl dai cu sare şi-l laşi deoparte. In acest timp te ocupi de umplutură, pentru care tai slănina…
Read more »

Salată de ridichi de iarna

20 September 2010
  Ingrediente: 3-4 ridichi negre de mărime potrivită 1/2 kg cartofi maioneză din 2 gălbenuşuri 100 ml ulei muştar sare după gust   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi fierbi, apoi îi zdrobeşti bine, ca pentru piure. Cureţi ridichile de coajă, le dai prin maşina de tocat carne sau le dai pe râzătoare.…
Read more »

Chec cu smantana

20 September 2010
  Ingrediente: 250 g zahăr 250 g făină 250 g smân­tână 2 ouă 1 pachet zahăr vanilat coaja rasă de la o lămâie 1 plic praf de copt 10 g unt pentru uns tava   Mod de preparare: Freci zahărul cu ouăle până obţii o com­poziţie spumoasă. Adaugi zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă, praful…
Read more »

Fursecuri glazurate

20 September 2010
  Ingrediente: 300 g untură 300 g zahăr 300g smântână 3 ouă 1 praf de copt stins cu oţet sau suc de lămâie făină cât cuprinde 100 g ciocolată de menaj 2 linguri ulei pentru glazură   Mod de preparare: Amesteci bine toate ingredientele, apoi întinzi din aluatul rezultat o foaie de 1 cm grosime…
Read more »

Plăcintă de praz cu branză

20 September 2010
Plăcintă de praz cu branză  Ingrediente: 1 kg praz 1 kg telemea de vacă 3-4 linguri ulei 1 ceaşcă lapte 4-5 ouă 1 pachet foi de plăcintă   Mod de preparare: Cureţi prazul, tai numai partea albă mărunt şi îl pui să se călească în ulei cu 2 linguri de apă. Il laşi până se înmoaie şi-l dai deoparte,…
Read more »

Limbă cu măsline

20 September 2010
  Ingrediente: 6-8 felii limbă 1 ceapă de mărime mijlocie 50-100 ml untdelemn 1 foaie de dafin 2 linguri făină 100 ml vin 150 ml suc de roşii 30 de măsline 3-4 felii de lămâie (fără coaja albă, care e amară) 10 boabe de piper 1 lingură rasă cu muştar 1/4 l supă în care…
Read more »

Tocană de pasare cu mămăliguţă

20 September 2010
  Ingrediente: 1 pui mai mărişor 4 cepe mari 5 căţei de usturoi ulei sare piper 1 cană pastă de roşii (sau bulion) 1 pahar mare de vin alb 1 lingură de boia de ardei dulce   Mod de preparare: Intr-o tigaie pui uleiul la încins, căleşti ceapa tăiată mărunt şi adaugi o linguriţă de…
Read more »

Mancare de afumătură cu branză de burduf

20 September 2010
  Tai afumătura de porc (muşchi, costiţe, slăninuţă, cârnaţi) în bucăţi, le prăjeşti, apoi le fierbi bine în apă cu sare. într-o altă oală, pui apă la fiert pentru mămăligă. Când dă în clocot, adaugi puţin mălai şi sare după gust. Din această compoziţie iei 2-3 polonice şi le torni peste afumăturile fierte, pui şi…
Read more »

Sos de vin si bulion

20 September 2010
  Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 ceaşcă zeamă de carne, 1 ceaşcă vin alb sec 1 foaie de dafin 1 lin­guriţă bulion 1 lingură rasă făină câteva fire de pătrunjel puţin cimbru 1 lingură ulei   Mod de preparare: Cureţi morcovul şi ceapa, le speli, dai morcovul pe răzătoarea mică şi tai ceapa mărunt,…
Read more »

Mancare de vinete cu pui

20 September 2010
Mancare de vinete cu pui  Ingrediente: 4 pulpe de pui 6-7 felii de vinete prăjite (de la congelator) 3 linguri bulion 3 linguri pastă de ardei 5 căţei de usturoi 1 ceapă mare condimente pentru pui sare piper ulei   Mod de preparare: Speli pulpele şi le pui să se rumenească la cuptor cu ulei, condimente după gust şi…
Read more »

Raci cu sos

20 September 2010
  Intr-o oală în care apa clocoteşte, pui racii vii şi îi fierbi până capătă culoarea roşie. Atenţie! De la raci nu con­sumi decât carnea din cleşti şi torace. Cât sunt calzi, spargi crusta cleştilor şi a toracelui şi scoţi bucăţelele de carne. Racii au o carne de culoare alb-roz, foarte, foarte gustoasă. Faci un…
Read more »

Supa din coada de vită cu mujdei si smantană

20 September 2010
Supa din coada de vită cu mujdei si smantană  Ingrediente: 1 bucată de coadă de vită (circa 1/2 kg) 2 l apă zarzavat pentru supă (ţelină, pătrunjel, morcov, ceapă) sare, muj­dei de usturoi, smântână numai tăieţei.   Mod de preparare: Pui coada (bine spălată şi curăţată) la fiert în apă rece cu sare şi iei spuma imediat ce se for­mează. Cu 20 de…
Read more »

Pastramă de peşte

20 September 2010
  Ingredinete: 8 kg peşte curăţat 180 g sare grunjoasă 3 cepe 5 morcovi 1 pachet boabe de piper 1 şi 1/2 căciulie usturoi ienibahar dafin cimbru după gust   Mod de preparare: Trebuie întâi să faci baiţul în care va sta peştele. Pentru aceasta pui la fiert 6 l apă în care adaug ceapa…
Read more »

Aluat cu drojdie

20 September 2010
  Ingrediente: 400 g făină 150 g unt 3-4 gălbenuşuri 1 pahar apă sau lapte 20-25 g drojdie 1/2 pahar lapte 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Preparăm întîi plămădeala : punem în­tr-o oală. jumătate din întreaga canti­tate de făină şi peste ea turnăm drojdia desfăcută cu apă călduţă, într-un pahar. Amestecăm…
Read more »

Mamaliguta portugheza

20 September 2010
  Ingrediente: 2 pahare mălai 1/2 pahar griş 1 1 lapte 2 linguri unt 2 linguri bulion de roşii 200 g caşcaval sau şvaiţer Mod de preparare: Fierbem bine în lapte mălaiul şi grişul, făcînd o mămăliguţă moale. Cînd este gata, adăugăm unt proaspăt şi amestecăm cu făcăleţul. Răsturnăm mămăliga într-o formă unsă cu unt…
Read more »

Mamaliga fripta

20 September 2010
  Ingrediente: 400-500 g malai 1,5 1 apă sare Mod de preparare:   Punem apa la fiert şi cînd dă în undă, presărăm deasupra puţin mălai cernut, ca să plutească uşor ca o spuză. Aşteptăm să dea în clocot şi punem făcăleţul în ceaun. Luăm cu mîna stîngă mălai cernut şi turnăm puţin cîte puţin,…
Read more »

Mamaliga

20 September 2010
  Ingrediente: 400-500 g malai 1,5 1 apă sare Mod de preparare: Punem de mămăligă, adică aşezăm cea­unul cu apă rece la foc. Pregătim ală­turi mălai cernut printr-o sită rară. Cînd dă apa în undă, presărăm puţin mălai, iar cînd începe apa să clocotească, adăugăm sare după gust, luăm, un pumn bun de mălai şi…
Read more »

Malai

20 September 2010
  Ingrediente: 500 g mălai 1 pahar făină 2 ouă 1 1 lapte 100 g unt 2 linguri ulei putină drojdie zahăr sare Mod de preparare: Cernem mălaiul şi îl punem într-un castron, îl presărăm cu puţină sare şi îl opărim cu laptele clocotit, turnînd cît cuprinde mălaiul. Cînd se răcoreşte, adău­găm ouăle, untul, uleiul,…
Read more »

Şniţele de nisetru cu legume şi midii

20 September 2010
  Ingrediente: 1,500 kg nisetru 2 fire de praz 5 căţei de usturoi 300g roşii cimbru sare 150 g măsline verzi 150 g ulei 1 pahar vin 20 midii sau scoici 1 legătură de verdeaţă puţin zahăr piper   Mod de preparare: Din nisetru se taie 12 şniţele, se dă sare, se dau prin făină…
Read more »

Porumb fiert

20 September 2010
  Ingrediente: 6-7 stiuleti porumb apa Mod de preparare Alegem ştiuleţi tineri, le desfacem foile (pănuşile), le scoatem mătasea, curăţind-o bine. Luăm o cratiţă sau o oală, punem în fund un aşternut de foi, aşezăm ştiuleţii, îi acoperim cu un alt strat de foi, turnăm apă rece cît să-i acopere. Lăsăm să fiarbă 3-4 or

Pilaf cu prune

20 September 2010
  Ingrediente: 300 g prune 1 ccaşcă orez 100 g ulei 1 ceapă 3/4 l apă zahăr sare Mod de preparare: Punem într-o cratiţă uleiul şi ceapa să se moaie fără să se rumenească. Spălăm prunele uscate şi le punem în cratiţa cu ceapă. Amestecăm bine, adăugind pu­ţină sare şi zahăr. Apoi turnăm apă. Lă­săm…
Read more »

Rizoto

20 September 2010
  Ingrediente: 2 ceşti orez 4 ceşti zeamă de carne sau apa 100 g unt 2 linguri caşcaval sau parmezan ras 2 linguri sos de roşii sare piper Mod de preparare: Punem o bucată de unt într-o cratiţă la foc, adăugăm orezul spălat şi îl ames­tecăm pe plită. Apoi turnăm apă cloco­tită sau zeamă de…
Read more »

Crochete de orez

20 September 2010
  Ingrediente: 150 g orez 1 linguriţă unt 2 gălbenuşuri 1 lin­guriţă ulei zeamă de carne pesmet 1 legătură pătrunjel 2 linguri umplutură (de ciuperci, găină sau vînat) grăsime pentru prăjit sare Mod de preparare: Alegem şi spălăm orezul în apă rece, apoi îl opărim cu apă clocotită. Vărsăm apa, adăugăm în orez o bucăţică,…
Read more »

Ciulama de manătărci cu garnitură de mămăliguţă

20 September 2010
  Ingrediente: 1 kg manătărci 150 g unt 3 linguri de făină sare 6 căţei de usturoi 3 linguri de smantana 300 g mălai 1/2 l supă sau apă   Mod de preparare: Mînătărcile se spală bine, se taie sferturi şi se fierb cu supa  şi cu sare circa 25 minute. Se face un rantaş…
Read more »

Coltunasi mici

20 September 2010
  Ingrediente: Aluat : 400 g fiăină 50 g unt 1 ou 1 albuş Umplutura: 10 linguri umplutură. Mod de preparare: Pregătim o umplutură de carne crudă, hribi. Tăiem din aluatul de colţunaşi un pă­trat mic, ungem marginile cu albuş, apoi punem umplutura în mijlocul pătratului şi răsfrîngem laturile, unind colţurile cru­ciş şi lipind bine…
Read more »

Cegă la grătar

20 September 2010
  Ingrediente: 6 bucăţi cegă sau păstrugă a circa 300 g 50 g ulei sare piper lămaie   Mod de preparare: Cega se curăţă de ghimpi , se scoate vezica, se spală şi se usucă cu un şervet. Se dă sare, piper, se unge cu ulei şi se pune pe grătarul încins. Se întoarce pe…
Read more »

Supă de roşii malteză

19 September 2010
  Ingrediente: 1 1/21 supă 300 g roşii 1 castravete verde 1 ceapa 4 căţei de usturoi 6 ardei graşi 1 1/2 apă sare cimbru 60 g unt 1/2 lingură de făină 1 legătură de mărar 350 g napi   Mod de preparare: Făina şi untul se pun într-un vas şi, se sting cu supa,…
Read more »

Salată cu peşte si crutoane

19 September 2010
Salată cu peşte si crutoaneIngrediente: 1 conservă sardine în ulei 1 salată verde 1 căţel de usturoi 1 linguriţă suc de lămâie 1 linguriţă muştar iute 1 gălbenuş 1 lingu­riţă oţet de vin 3 linguri caşcaval ras 4 felii pâine 2-3 linguri mujdei de usturoi 3 linguri ulei sare piper câteva fire de pătrunjel Mod de preparare: Tai feliile…
Read more »

Pogăcele cu crame (jumări)

19 September 2010
Pogăcele cu crame (jumări)  Ingrediente: 400 g făină 400 g crame (jumări) măcinate 1 ou sare piper 1 lingură smântână drojdie cât o nucă 1 linguriţă zahăr 1/2 ceaşcă lapte 50 g margarină   Mod de preparare: Amesteci drojdia cu laptele călduţ şi zahărul, laşi la dospit 15 minute. Când a crescut o amesteci cu făina, cramele măcinate…
Read more »

Plăcintă cu ghebe si carne

19 September 2010
Plăcintă cu ghebe si carne  Ingrediente: 300 g untură (sau margarină) 300 ml apă călduţă drojdie cât o nucă 750 g făină sare Pentru umplutură ai nevoia de: 300 g carne de viţel 400 g ghebe (de la congelator) 5 cepe mari 1/2 cană de orez 3 ouă 1 legături mărar 1 legătură pătrun­jel ulei sare piper pesmet  …
Read more »

Cocktail Perfect Martini

19 September 2010
Cocktail Perfect Martini    Calitate – alcoolic Baza alcoolică – gin Pahar – cupă mica de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoratiune – o coaja de lamaie sau o cireaşă rosie   Se serveşte inainte de mese   Ingrediente: 8/10  gin 1/10  vermouth dry 1/10  vermouth rosso   Acest cocktail a fost denumit Perfect Martini sau Medium…
Read more »

Ruladă de pui cu caşcaval afumat

19 September 2010
Ruladă de pui cu caşcaval afumat  Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 2 ouă 200 g caşcaval afumat făină condimente pentru pui pesmet ulei   Mod de preparare: Baţi pieptul de pui cu ciocanul pentru şniţel, presari condimente, îl rulezi şi-l laşi o oră la rece. Desfaci carnea, pui feli­ile de caşcaval, rulezi, fixezi cu scobitori rulada, apoi o dai…
Read more »

Tort de nucă si cicoare

19 September 2010
  Ingrediente: 8 ouă 300 g unt 250 g zahăr 70 nuci 1 bucată ciocolată menaj sau cacao 50 g cicoare   Mod preparare blat: Fierbi 2 pahare cu apă şi 50 g de cicoare şi laşi să se aşeze zaţul. Nuca o dai prin maşina specială, apoi o pui la fiert cu 8 linguri…
Read more »

Calbas

19 September 2010
  Speli foarte bine intestinele groase şi le ţii o noapte în oţet. A doua zi le clăteşti bine şi le întorci pe dos. Pui la fiert 2-3 căni de orez (sau mai multe, depinde de cât doreşti să faci) în apă rece cu puţină sare, până ce scade apa. Amesteci apoi orezul fiert cu…
Read more »

Pastramă de porc

19 September 2010
  Ingrediente: 2 kg pulpă de porc 50 g sare 1 căpăţână de usturoi piper 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Tai pulpa de porc în felii lungi şi le pui la baiţ pregătit din apă rece, sare, piper, mujdei şi zahăr. Laşi carnea 2 zile în acest baiţ la rece. Apoi o scoţi,…
Read more »

Carne de porc la borcan

19 September 2010
  Carne de porc ţinută la sare şi apoi afumată, cârnaţi bine condi­mentaţi şi afumaţi (făcuţi astfel: jumătate din cantitate să fie carne de porc, un sfert carne de vită şi un sfert carne de berbecuţ), untură topită de porc.   Mod de preparare: Aşezi în borcane de 800 g sau într-o garniţă emailată cu…
Read more »

Ruladă din piept de pui

19 September 2010
  Dezosezi pieptul unui pui (cu tot cu pieliţă!) şi îl baţi cu cio­canul pentru şniţele. Sărezi şi condimentezi după gust. Separat prepari o omletă din 3 ouă şi faci şi puţină maioneză, circa 100 g. Prăjeşti bine omleta pe o parte, apoi pe cealaltă. Când este gata, o aşezi pe pieptul de pui şi…
Read more »

Bulgăraşi cu stafide si nucă de cocos

19 September 2010
  Ingrediente: 250 g marga­rina 75 g zahăr pudră, stafide sau alune, 1 pungă nucă de cocos, 500 g lapte praf (dacă margarina e grasă, ai nevoie de mai mult lapte praf)   Mod de preparare: Freci margarina cu o lingură de lemn, adaugi zahărul puţin câte puţin, frecând mereu, apoi adaugi laptele praf, la…
Read more »

Friptură fragedă de porc cu sos si garnitură de legume

19 September 2010
  Ingrediente: 1 kg pulpă de porc cu şorici 5 mor­covi 2 fire de praz 1 conservă boabe de mazăre ulei 100 ml smântână 2 linguri făină sare piper cimbru 500 ml bere (pentru savoare)     Mod de preparare: Speli carnea, apoi crestezi şoriciul şi grăsimea din loc in loc. Freci carnea cu sare…
Read more »

Pască umplută cu branză de vaci si stafide

19 September 2010
Pască umplută cu branză de vaci si stafide  Ingrediente: 1 kg brânză dulce de vaci 150 g stafide 5 ouă 200 g zahăr tos 1/4 pachet de unt sau margarină 3-4 linguri de griş coaja de la o lămâie   Mod de preparare: Freci bine ouăle cu zahărul şi le amesteci cu brânza, stafidele, aromele, grişul şi untul frecat spumă. Ingrediente aluat:…
Read more »

Cozonac fară albuşuri

19 September 2010
  Ingrediente: 2 kg făină Dobrogea 8 ouă 600 g zahăr 200 g margarină sau unt 1 ceaşcă de iaurt 1/4 pachet drojdie 700 ml lapte 1 linguriţă sare 1 lingură untură (iese cozonacul mai pufos) coaja rasă de la 2 lămâi şi 2 portocale o fiolă de esenţă de vanilie Pentru umplutură ai nevoie…
Read more »

Caltaboş

19 September 2010
  Ingrediente: 500 g carne macră 500 g guşă cu şorici 100 g orez 200 g ceapă piper ienibahar cimbru măcinat fin nucşoară răzuită   Mod de preparare: Toci carnea, guşa, şoriciul fiert şi răcit şi ceapa crudă. Orezul opărit pe jumătate şi rece îl adaugi în came. Pui o linguriţă cu vârf de sare…
Read more »

Cum se prepara: Pui cu mazăre (video)

19 September 2010
Cum se prepara: Pui cu mazăre (video)    Pui cu mazare (retete video)
Read more »

Rulade de cambula cu sos de smantană cu budincă de spanac

19 September 2010
  Ingrediente: 2 kg cambulă 1,500 kg spanac 3 ouă 1 lingură de făină sare nuc­şoară 120 g unt 2 linguri de smantană 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală, se fierbe 6 minute şi se strecoară. Se toacă mărunt, se amestecă cu 3 linguri sos alb, 2-3 ouă, sare,…
Read more »

Rulada cu legume si ciuperci

19 September 2010
  Ingrediente: 1 cutie pate vegetal 1 cutie ciuperci conservate (tăiate) 1 ceaşcă orez 2-3 cepe potrivite 2 legături verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 2-3 fire de leuştean sare piper condiment 3 linguri ulei   Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui la fiert cu 4 ceşti de supă de legume preparată din apă şi…
Read more »

Calcan cu roşii, bureţi si măsline

19 September 2010
  Ingrediente: 2 kg spinare de calcan 150 g unt 1 pahar vin sare piper 1 ceapă 350 g roşii 300 g bureţi 100 g măsline 4 ardei graşi 1 legătură de pă­trunjel 3 căţei de usturoi cimbru   Mod de preparare: Calcanul se opăreşte l minut in apă clocotită, apoi se scoate şi cu…
Read more »

Ciorbă de praz cu afumătură

19 September 2010
Ciorbă de praz cu afumăturăO reteta simpla si delicioasa de ciorba de praz cu afumatura din: praz, costita afumata, morcovi, pastanrac, fidea, faina, patrunjel, leustean, suc de rosii, zeama de varza, sare si untura. Ingrediente: 1 kg de praz 300 g costiţă afumată 3 morcovi 1 păstârnac 100 g fidea 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel leuştean uscat 1…
Read more »

Muşchi de porc cu sos de hrean

19 September 2010
Muşchi de porc cu sos de hrean  Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 2 l zeamă de varză 100 g slănină 1 căpăţână de usturoi 5 bucăţi hrean 300 g smântână 100 g miere 1 linguriţă de oţet de mere sare piper o pungă de verze de Bruxelles congelate   Mod de preparare: Speli carnea şi o pui la fiert în…
Read more »

Nisetru gratinat,cartofi ducesa şi ciuperci sotate

19 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg nisetru 2 linguri de smantană 4 gălbenuşuri 400 g cartofi nucşoară sare piper lămîie 100 g unt 1 lingură de făină 300 g ciuperci 30 g caşcaval   Mod de preparare: Nisetrul (sau fileuri de peşte oceanic) se fierbe, se taie bucăţi şi se aşază pe un platou de gratinat, uns.…
Read more »

Cocktail Pepito Collins

19 September 2010
Cocktail Pepito Collins    Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – tequila Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Tequila drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 tequila 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 sifon   Apărut în California, în anii ’50,…
Read more »

Saramură de biban cu garnitură de mămăliguţă

19 September 2010
  Ingrediente: 10 bibani a circa 200 g 1 ardei iute 300-400 g mălai apă sare   Mod de preparare: Bibanii se curăţă de intestine şi urechi şi se spală bine. Se pun apoi pe plita încinsă pe care se presară sare. Cînd s-au rumenit pe ambele părţi, se scot solzii cu un cuţitaş şi…
Read more »

Borş de manătărci

19 September 2010
  Ingrediente: 500 g manătărci sau alţi bureţi de pădure 1 l supă 1 1/31 apă 1/2 l borş 4 linguri de ulei 15 g făină sare 1 ceapă 2 legături de mărar 3 linguri de sman­tană   Mod de preparare: Se sotează în ulei ceapa tocată şi bureţii tăiaţi mărunt bine spălaţi. Se pune…
Read more »

Tocană de ciuperci cu garnitură de mămăliguţă

19 September 2010
  Ingrediente: 800 g ciuperci 3 cepe 1 lingură de făină 100 g ulei sare piper 1 legătură de pătrunjel 150 g smantană 300 g mălai   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală, se taie julien şi se sotează în ulei cu ceapa tocată. Cînd această compoziţie este gata, se stinge cu supă…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro