sâmbătă, 27 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #99


Retete de Paste:

Macrou in sos tomat

18 February 2010
Macrou in sos tomat  Ingrediente: 1 kg macrou 4 cepe mari 2 morcovi mari 100 ml oţet 150 ml ulei 150 ml apă 2 foi dafin piper boabe 1 linguriţă sare 3 linguri bulion   Mod de preparare: Taie peştele în 3-4 bucăţi, aşază-l într-o cratiţă (macroul să fie pus orizontal, până se acoperă fundul cratiţei), apoi adaugi…
Read more »

Stufat de miel cu mămăliguţă

18 February 2010
O reteta simpla de stufat de miel cu mamaliguta din: carne de mie, ceapa verde, usturoi verde, sos de rosii, faina, ulei sare si otet. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1/2 kg ceapă verde 1/2 kg usturoi verde 1 cană sos de roşii 1 lingură făină 1 ceaşcă ulei sare 1 lingură oţet  …
Read more »

Sarmale de post invelite in frunze de podbal

18 February 2010
    Faci umplutura de sarmale fie din ciuperci proaspete sau hribi uscaţi, fie din soia. Pui bineînţeles orez, zarzavat călit şi condimente. Frunzele de podbal vor da o savoare deosebită sărmăluţelor, mai ales dacă le vei opări în borş proaspăt, de casă. La învelitul sar­malelor mai poţi folosi frunzele proaspete de tei, care se…
Read more »

Rulou de sunca umplut cu ciuperci

18 February 2010
  Cureţi 100 g ciuperci, le speli bine şi le scurgi. Le tai bucăţi pe care le căleşti în 2 linguriţe de ulei, adăugând câte puţină apă până se înmoaie. Laşi la răcit şi adaugi câteva frunze de salată tocate. Compoziţia obţinută o întinzi peste 2-3 felii de şuncă slabă presată, le rulezi şi le…
Read more »

Friptura de miel invelita

18 February 2010
  Ingrediente: 1 pulpă de miel (2 kg) 200 g costiţă afumată 1 pahar cu vin alb usturoi 3/2 lămâie cimbru maghiran piper boabe 1 ceaşcă ulei   Mod de preparare: Desfaci carnea de pe os şi o aşezi într-o cratiţă sau într-un vas de jena. Freci bine carnea cu lămâie, apoi cu mujdei de…
Read more »

Iudainiţă – Placinta cu dovleac turcesc

18 February 2010
  Dovleacul se curăţă de seminţe şi de coajă şi se dă prin răzătoarea mare. Ingrediente: 1/2 kg de dovleac 1/2 kg zahăr  1/2 l ulei 1/2 kg făină  1 linguriţă de sare ceaşcă apă călduţă   Mod de preparare: Intr-un castron pui făină, 3 linguri de ulei, 1 linguriţă de sare şi cana cu…
Read more »

Sarmalute de miel cu frunze de stevie

18 February 2010
  Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 2 linguri orez 1 ou 1 ceapă mare pătrunjel verde sare piper frunze proaspete de ştevie   Mod de preparare: Alegi carnea macră şi o treci prin maşina de tocat. Separat căleşti ceapa tocată mărunt, adaugi orezul şi stingi cu 1/2 pahar apă. Laşi apoi să fiarbă încet…
Read more »

Gulas cu galuste

17 February 2010
Gulas cu galuste  Ingrediente: 1 kg carne porc 1 lingură untură 4 cepe mijlocii 1/2 linguriţă boia 1 lingură bulion Găluştele: 1 lingură untură 1 ou 2 linguri făină 1 lingură apă sare   Mod de preparare: Taie carnea în bucăţi potrivite şi prăjeşte-o în untură. Adaugi ceapa tăiată felii subţiri. Amesteci mereu, ca să nu se…
Read more »

Supa de varza acra cu cabanos

17 February 2010
  Ingrediente: 1 ardei roşu 20 g unt sau margarină 1 lingură de pastă de roşii 500 g varză acră tocată 500 ml zeamă de supă 200 g cabanos 1 lingură de praz boia dulce   Mod de preparare: Cureţi ardeiul şi îl tai în bucăţele mici. Topeşti grăsimea într-o oală şi perpeleşti ardeiul în…
Read more »

Foi cu crema de zahar ars

17 February 2010
  Pentru foi: 7 linguri zahăr 7 linguri ulei 7 linguri apă minerală 1 linguriţă amoniac făină cât cuprinde (cam 7 linguri) Se coc foi pe dosul tăvii. Crema: 200 g zahăr 200 g margarină 50 g făină 250 ml apă vanilie 15 ml rom 100 g zahăr   Mod de preparare: Zahărul îl caramelizezi…
Read more »

Friptura de miel la tava cu rozmarin, cuisoare si tarhon

17 February 2010
  Cureţi de pieliţe pulpa de miel, o speli şi o ştergi cu un ştergar curat. O freci cu lămâie, pudrezi cu boia, sare, piper, rozmarin, cuişoare şi o laşi o oră cu aceste mirodenii. Ungi tava cu ulei de măsline, aşezi pulpa în tavă şi o coci la foc nu prea iute. Din când…
Read more »

Pasca umpluta cu cacao

17 February 2010
  Ingrediente: 400 g aluat de cozonac 6 ouă 150 g zahăr vanilie sau zahăr vanilat 50 g cacao 3 linguri lapte   Mod de preparare: Din aluatul de cozonac întinzi o foaie de 1/2 cm grosime şi de mărimea tăvii în care vei coace pasca. Ungi tava cu unt şi aşezi foaia de aluat.…
Read more »

Cum se prepara Carne Mechada With Pupusa (video)

17 February 2010
  Cum se prepara Carne Mechada With Pupusa
Read more »

Prajitura cu branza de vaci

17 February 2010
  Ingrediente: aluat de cozonac: 1 kg făină 2 ouă întregi 2 gălbenuşuri 1/2 l lapte 50 g drojdie 150 g ulei sau margarină 200 g zahăr tos vanilie coajă rasă de lămâie sare Umplutura: 1 kg brânză de vaci 4 ouă 2 linguri de griş fiert sau tărâţe de grâu 200-300 g zahăr pudră…
Read more »

Cotlet de miel umplut

17 February 2010
Cotlet de miel umplutO reteta de cotlet de miel umplut din: cotlet de miel, ou, ulei si piure de spanac. Ingrediente: 1 cotlet de miel 1 ou ulei piure de spanac   Mod de preparare: Scoţi cotletul de la miel, cureţi carnea de pe coaste şi acoperi fiecare os cu staniol. Apoi tai fileul în lungime şi îl…
Read more »

Pulpa de miel in aluat

17 February 2010
  Ingrediente: 500 g aluat de pâine 1 pulpă de miel 1 căpăţână usturoi 70 g untură sau ulei piper sare   Mod de preparare: Faci aluatul de pâine din 1 kg făină albă, 600 ml apă, 40-50 g drojdie, 1 linguriţă sare. Drojdia o înmoi în apă călduţă, adaugi sarea şi făina şi frămânţi…
Read more »

Salata de papadie

17 February 2010
  Frunzele proaspete de păpădie le speli bine şi le amesteci cu ulei, zeamă de lămâie şi puţină sare. Dacă sunt puţin trecute, adică mai bătrâne, poţi fierbe păpădia precum spanacul, în apă cu sare, o strecori şi o prepari la fel: în puţin ulei şi zeamă de lămâie sau oţet de mere.   Pofta…
Read more »

Colac impletit

17 February 2010
Colac impletit  Ingrediente: 1 kg făină albă 500 ml apă 15- 20 g drojdie 1 linguriţă sare 10 g zahăr 150 g maia veche (sau o cantitate dublă de drojdie)   Mod de preparare: Intr-un vas încălzit pui jumătate din cantitatea de făină şi drojdia înmuiată în apă călduţă, maiaua veche (sau mai multă drojdie) şi…
Read more »

Carne de miel cu oua

17 February 2010
  Ingrediente: 1-1/2 kg carne de miel 4 ouă 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Carnea tăiată în bucăţi o pui în uleiul fierbinte şi adaugi o cană de apă. Când carnea a fiert bine şi apa a scăzut de tot toci pătrunjelul, îl amesteci cu piper, sare şi…
Read more »

Rulada de carne cu conopida poloneza

17 February 2010
  Ingrediente: 500 g carne de vacă sau viţel 2 felii de franzelă 1 ou 2 linguri ulei 100 g unt 500 g conopidă 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Treci carnea de două ori prin maşina de tocat, împreună cu feliile de franzelă înmuiate în apă şi stoarse, adaugi oul şi amesteci bine,…
Read more »

Ciorba de carne cu orez si iaurt

17 February 2010
  Ingrediente: 100 g carne fiartă de pasăre sau vacă 4-5 mor­covi 1/2 lingură orez 1-2 linguri mazăre verde 1-2 linguri fasole verde 1 cartof mare 1-2 roşii 2 linguri iaurt mărar pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi morcovul, îl tai cuburi şi-l pui la fiert în 500 ml apă rece. Adaugi apoi ma­zărea…
Read more »

Paine cu lapte

17 February 2010
  Ingrediente: 1 kg făină albă 600 ml lapte 25 g drojdie 50 g unt sau margarină 1/2 linguriţă sare   Mod de preparare: Topeşti drojdia cu 1 linguriţă de zahăr (se freacă până devine lichidă). Adaugi laptele călduţ, sarea şi făina. Frămânţi bine, apoi adaugi untul topit, îl încorporezi şi laşi la dospit la…
Read more »

Salata greceasca cu telemea de oaie

17 February 2010
  Ingrediente: 400 g telemea de oaie 2 ardei iuţi 200 g maioneză 50 g măsline pătrunjel verde   Mod de preparare: Dai telemeaua pe răzătoarea mare. Separat prăjeşti ardeii iuţi tocaţi mărunt şi-i laşi să se răcească. într-un castronaş amesteci telemeaua rasă cu ardeii iuţi (scurşi de ulei) şi cu maioneza. Ornezi cu măsline…
Read more »

Saleuri gustoase

17 February 2010
  Faci un aluat din 300 ml smântână, 200 g margarină, 200 g caşcaval ras, sare, un praf de copt şi 500 g făină, pe care-l frămânţi şi-l laşi o jumătate de oră la rece. Intinzi o foaie de 0,5 cm şi o tai cu o ruletă. Fiecare fâşie o rulezi pe coada unei linguri…
Read more »

Dieta

17 February 2010
DietaZiua 1 Mic dejun: 1 ceaşcă cafea + 1 cub de zahăr Prânz: 2 ouă fierte tari + 400 g spanac fiert + 1 roşie Cina: 200 g friptură vită + 1 salată cu ulei şi zeamă de lămâie Ziua 2 Mic dejun: 1 ceaşcă de cafea + 1 cub de zahăr Prânz: 250 g…
Read more »

Frigarui de miel cu garnitura de mazare

16 February 2010
Frigarui de miel cu garnitura de mazare  Tai carnea de miel în cuburi cu latura de 2-3 cm. Le condimentezi cu piper şi le pui pe ţepuşe, interca­late cu felii de slănină afu­mată şi felii de ciuperci sotate în unt. Ai grijă să se frigă bine şi serveşte-le cu sote de mazăre. Frigarui de miel cu garnitura de mazare   Pofta…
Read more »

Cum se prepara Quesadillas With Lime And Onion Salsa (video)

16 February 2010
  Cum se prepara Quesadillas With Lime And Onion Salsa
Read more »

Drob de miel

16 February 2010
  Ingrediente: 1 prapur ficat de miel 2 ouă 2 chifle 1 ceapă sare piper 2 legături pătrunjel 1 lingură untură   Mod de preparare: Inăbuşi ceapa tăiată mărunt într-o lingură de untură, adaugi ficatul trecut prin maşina de tocat, ouăle bătute, chiflele înmuiate în lapte, sare, piper şi pătrunjel tocat mărunt. Cureţi prapurul şi-l…
Read more »

Pasca umpluta cu branza de vaci

16 February 2010
Pasca umpluta cu branza de vaci  Ingrediente aluat: 250 g făină 150 g zahăr 80 g unt 1 ou 1 gălbenuş 1 vârf cuţit de sare   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat omogen. Il înveleşti într-o bucată de folie de plastic şi-l dai la frigider 1 oră. 2/3 din aluat le vei pune pe fundul…
Read more »

Macrou cu sos de rosii

16 February 2010
Macrou cu sos de rosiiIngrediente: 1 kg macrou 2 morcovi 1 ţelina 3 cepe foi de dafin piper boabe ulei oţet 1 pahar vin alb roşii sau bulion lămâie verdeaţă   Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală şi se sărează ca o oră înainte de preparare. Ceapa şi morcovul tăiate rondele, ţelina rasă pe răzătoarea mare se…
Read more »

Macrou cu vin alb

16 February 2010
Macrou cu vin alb  Ingrediente: 3 bucăţi macrou (fără cap şi tăiaţi în două) 10 linguri ulei pastă de tomate un ardei gras tăiat solzişori condimente piper negru pisat foi de dafin un pahar cu vin alb câteva legume pentru ornament: ceapă, ardei, morcov tăiat rondele   Mod de preparare: Intr-o cratiţă mai mare punem peştele la fiert…
Read more »

Tocanita din miel

16 February 2010
  Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 2 cepe 1 lingură untură 1 ceaşcă smântână 2 gălbenuşuri 1 pahar mic lapte sare oţet după gust   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu untură pui ceapa tăiată mărunt să se prăjească. Adaugi bucăţile de carne, pui puţină apă, acoperi cu un capac şi laşi să se…
Read more »

Supa pascala

16 February 2010
  Ingrediente: 1 kg organe de miel (ficat, inimă, plămâni) 2 linguri unt 3/4 orez 3 ouă sucul de la 2 lămâi 1/2 kg verde 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Speli organele de miel şi le pui la fiert cu apă cu sare. După ce au fiert le scoţi, le laşi…

Drob de miel in alut

16 February 2010
Drob de miel in alut  Faci un aluat fraged din 1 ou şi 150 g făină, întinzi o foaie ca de tăieţei, o aşezi într-o tigaie unsă cu unt sau untură, apoi pui următoarea umplutură: 500 g măruntaie miel, 2 ouă, 1 felie pâine, 1 lingură smântână, verdeaţă tocată, două fire ceapă verde, sare, piper. După ce măruntaiele au…
Read more »

Lapte de nuca

16 February 2010
  Ingrediente: 8 linguri de nu­că măcinată 2 căni de apă fierbinte 1 lingură de miere 1/4 linguriţă de sare puţină vanilie 1 banană   Mod de preparare: Peste nucile mă­cinate torni apa fierbinte, ames­teci, strecori şi adaugi restul ingredientelor. Te ajuţi cu mi­xerul, ca să obţii un amestec omogen şi cremos.   Pofta buna!
Read more »

Paste cu ciuperci

16 February 2010
  Ingrediente: 250 g paste 50 g ciuperci o ceapă suc de roşii sau bulion condimente (cimbru, piper)   Mod de preparare: Toci mărunt ciupercile şi cea­pa şi le căleşti în puţin ulei, după care adaugi sucul de roşii sau bulionul diluat cu puţină apă şi laşi compoziţia ia fiert până se îngroaşă. Adaugi condimentele…
Read more »

Salata mozaic cu paste

16 February 2010
  Ingrediente: 250 g paste 30 măsline verzi 1- 2 morcovi cruzi raşi o ţelină mică, un măr 2-3 roşii sos vinegretă pătrunjel mărar   Mod de preparare: Cureţi măslinele de sâmburi şi le tai bucăţele, le amesteci cu pastele fierte şi scurse, cu morcovii raşi, mărul ras şi ţelina rasă. Stropeşti cu sosul vinegretă…
Read more »

Drob de miel cu alune

15 February 2010
Drob de miel cu alune  Ingrediente: organe de miel (ficat, rinichi, plămâni, splină) 150 g brânză de oaie 100 g pesmet 10 legături ceapă verde tăiată mărunt 100 g alune pisate 4 legături mărar 2 ardei roşii sau galbeni tăiaţi mărunt 4 ouă crude (sau 6) 2 ouă fierte sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi organele în…
Read more »

Impletituri

15 February 2010
  Ingrediente: 500 g făină 100 g zahăr 30 g drojdie 200 ml lapte 1 zahăr vanilat 100 g unt (margarină) 2 gălbenuşuri coajă rasă de lămâie 1 ou zahăr pudră mac   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte călduţ cu puţin zahăr şi adaugi făina. Pui apoi oul, zahărul, sarea, vanilia, coaja rasă…
Read more »

Pasca necoapta

15 February 2010
  Ingrediente: 2 pahare brânză de vaci proaspătă 2 pahare zahăr pudră 2 zahăr vanilat 1/2 pachet unt, 1 pahar smântână 2 gălbenuşuri 1 cană nuci prăjite şi trecute prin maşină stafide coajă de portocală sau lămâie zaha­risite   Mod de preparare: Freci untul până devine cremos, adaugi gălbenuşurile, zahărul, smântână, brânza pasată bine, nucile,…
Read more »

Biscuiti

15 February 2010
Biscuiti  Ingrediente: 125g unt 250g zahăr 750 g făină 250g miez de nucă 4 ouă 1 plic zahăr vanilat  1 plic praf de copt   Mod de preparare: Se freacă bine untul, se adaugă cele 4 ouă, zahărul si zahărul vanilinat. La sfârşit, faina se amestecă cu praful de copt. Aluatul obţinut prin amestecarea celor…
Read more »

Cel mai scump restaurant din lume, El Bulli, se inchide pentru totdeauna

15 February 2010
Cel mai scump restaurant din lume, El Bulli, se inchide pentru totdeauna  La doar cateva zile dupa ce a anuntat ca va inchide restaurantul exclusivist El Bulli pentru doi ani, chef Ferran Adria a decis ca va inchide restaurantul pentru totdeauna. In afara ca pierdea bani, celebrul restaurant era sub presiunea clientilor in asemenea masura incat "in acel loc salbatic era imposibil sa continui", a declarat…
Read more »

Branza cu patrunjel si chimen

15 February 2010
  Ingrediente: 250 g brânză de vaci proaspătă pătrunjel o linguriţă de chimen (opţional) sare după gust puţină margarină   Mod de preparare: Brânza de vaci se frământă bine cu sare, apoi se freacă cu margarina, folosind o lingură de lemn, până devine ca o pastă. Se pot pune opţional 2-3 linguri de smântână. Apoi…
Read more »

Macrou la cuptor

15 February 2010
Macrou la cuptor  Il tai pe lungime, îi scoţi şira spinării – aproape singurele oase, îl ungi cu ulei sau cu margarină, îi adaugi sare şi piper. Apoi pregăteşti grătarul: îl ungi cu slănină. Jarul nu trebuie să fie nici prea mult şi nici prea tare, pentru ca peştele să nu se ardă. Aşază peştele mai întâi…
Read more »

Pilaf de urzici

15 February 2010
  Ingrediente: 1 ceapă mare 1 kg urzici un pumn de orez ulei sare piper o lingură de bulion   Mod de preparare: Urzicile se curăţă şi se spală foarte bine. Se pun la fiert în apă sărată şi clocotită, lăsându-le să fiarbă 5 minute, după care se strecoară. Ceapa se taie mărunt şi se…
Read more »

Prajitura cu mere si nuci

15 February 2010
  Ingrediente: 14 mere rase 2 pahare zahăr 1 pa­har ulei 3 pahare făină 1 linguriţă bicarbonat 1 cană de nucă tocată   Mod de preparare: Amesteci bi­ne ingredientele de mai sus, şi după ce se omogenizează răstorni compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, pe care o dai la cuptor. Când…
Read more »

Placinta rapida cu dovleac

15 February 2010
  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 dovleac turcesc 1 ceaşcă ulei zahăr (după gust) 250 g nucă pisată stafide   Mod de preparare: Rade dovleacul, după ce l-ai curăţat de coajă. Când se încinge uleiul, adaugă dovleacul, zahărul, nucile şi stafidele. Ţine totul pe foc până devine ca o cremă. In tava tape­tată…
Read more »

Gogosi cu nuca macinata

15 February 2010
  Ingrediente: 800 g făină 400 g zahăr 1 linguriţă bicarbonat 40 g nucă măcinată puţin ulei sare 1 litru apă   Mod de preparare: Pune la fiert 1 itru apă în care ai dizolvat o lingură de sare. Când clocoteşte toarn-o treptat peste făină. Pune bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie sau oţet şi…
Read more »

Cum se prepara Chilli (video)

15 February 2010
  Cum se prepara Chilli
Read more »

Cozonac cu nuci, stafide si cacao

15 February 2010
Cozonac cu nuci, stafide si cacao  Ingrediente: 2 kg făină 1 lapte  2 căni zahăr 6 ouă 3 pahare de vin cu ulei 2 linguriţe rase de sare cacao stafide nuci lămâie 2 nuci şi jumătate de drojdie (cam 100 g)     Mod de preparare: Se pune la dospit pentru maia o cană de lapte, drojdia şi puţină făină.…
Read more »

Varza calita

15 February 2010
Varza calita  Ingrediente: 2-3 verze de mărime potrivită ulei sare bulion de casă   Mod de preparare: Toci mărunt varza şi o pui să se călească în ulei bine încins. Adaugi o cană mare cu apă clocotită în care ai dizolvat un cub de condimente. Când varza e pe jumătate fiartă, adaugi 2-3 linguri cu bulion…
Read more »

Gogosi pripite

15 February 2010
Gogosi pripite  Ingrediente: 250 g făină 2 pahare cu apă 150 g margarină 3-5 ouă sare   Mod de preparare: Intr-o oală pui apa, sarea şi margarina şi le laşi să fiarbă. Când dă în clocot pui toată făina dintr-o dată şi amesteci bine cu telul ca să nu se facă cocoloaşe. E gata când arată…
Read more »

Paste cu sos picant

15 February 2010
  Ingrediente: 250 g paste 270 g rosii 1-2 căţei de usturoi o ceapă mare un ardei iute un vârf de cuţit de boia ulei de măsline 225 g sos de roşii pătrunjel ceapă verde   Mod de preparare: Ceapa o toci mărunt şi o căleşti în ulei de măsline împreună cu roşiile curăţate de…
Read more »

Chec cu fructe confiate

14 February 2010
Chec cu fructe confiate  Ingrediente: 600 g faina 400 g zahar 100 g unt 1 pahar cu lapte 4 oua 100 g amigdale 100 g stafide 200 g fructe confiate 1 lingurita cu bicarbonat   Mod de preparare: Intr-un castron, freacă untul cu zahărul. Adaugă apoi gălbenuşurile unul câte unul şi laptele, amestecând energic. Presară făina proaspăt cernută…
Read more »

Chiftelute de zarvat cu ciuperci

14 February 2010
  Ingrediente: 400 g ciuperci din conserva sau proaspete (fierte) 1 morcov ras 3-4 linguri orez fiert 2 cepe calite 1 telina mica verdeata sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se trec prin masina de tocat impreuna cu ceapa, telina si morcovul (care se poate pune si ras), se adauga verdeata tocata fin, sare,…
Read more »

Stavrid cu sos picant

14 February 2010
Stavrid cu sos picant  Ingrediente: 1 kg stavrid 125 g ulei 75 g făină 500 g roşii din bulion 25 g usturoi 1 fir cimbru 80 g bulion de tomate 100 ml vin verdeaţă condimente piper sare   Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală, se porţionează şi se condimentează cu sare, piper, cimbru pisat. Se trec…
Read more »

Mancare de ciuperci cu telina

14 February 2010
  Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 telina mare 2 fire de praz 2 cepe 1 ceasca de ulei sare piper marar   Mod de preparare: Prazul si ceapa taiate solzisori se calesc in uleiul in care s-a adaugat si 1/2 ceasca apa. Cand sunt pe jumatate calite se adauga telina taiata cubulete mici si inca…
Read more »

Mancare de gogonele murate

14 February 2010
Mancare de gogonele murate  Gogonelele mu­rate tăiate în patru (cât încape într-o far­furie adâncă) se spa­lă foarte bine ca să se desăreze şi se fierb timp de o oră. După acest interval aruncaţi apa în care au fiert gogonelele şi lăsaţi-le să se scurgă, între timp pregătiţi un sos din: bulion, câţiva căţei de usturoi, condimente, puţin ulei,…
Read more »

Deserturi: Prajitura cu mere

14 February 2010
Deserturi: Prajitura cu mereO reteta delicioasa de prajitura cu mere din: apa, ulei, zahar, bicarbonat, sare si mere. Ingrediente: 15 linguri de apă 15 linguri ulei 15 linguri de zahăr 1 linguriţă bicarbonat stinsă cu oţet un vârf de sare mere   Mod de preparare: Amesteci şi adaugi făină cât cuprinde (aproximativ 1 Kg). Aluatul obţinut îl împărţi…
Read more »

Chec cu nuci

14 February 2010
  Ingrediente: 5 ceşti de făină 2 ceşti zahăr 1 ceaşcă ulei 3/4 ceaşcă nucă măcinată 2 ceşti suc de portocale 1 lingură scorţişoară 1 lingură coajă de portocală 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă de bicarbonat   Mod de preparare: Se bate zahărul cu uleiul şi se adaugă celelalte ingrediente pe rând. La…
Read more »

Tort de post

14 February 2010
  Ingrediente pentru blat: 200 g făină 200 g margarină 200 g zahăr 100 g nuci arome   Mod de preparare: Se freacă margarina cu zahărul, şi adaugi făină, nuci şi aromele. Iţi iese o cocă din care întinzi cu sucitorul 3 foi, care se coc separat, pe fundul tăvii. Ingrediente pentru cremă: 100 g…
Read more »

Desert cu nuca

14 February 2010
  Ingrediente: 1 cană de miere 1 cană nucă măcinată 1/4 cană de ulei 2 linguriţe vanilie sare 1 lingură zeamă de lămâie 1 cană făină de grâu 1 cană făină de ovăz (sau tot de grâu, dacă nu găseşti de ovăz)   Mod de preparare: Se amestecă toate bine, iar compoziţia se pune cu…
Read more »

Dieta simpla

13 February 2010
Dieta simplaPrima zi: Micul dejun: 100 g fulgi de ovaz 100 lapte 1 portocală Prânz: 100 g peşte fript cu o salată de roşii şi castraveţi un pahar de iaurt un măr Seara: 1 ceaşcă supă de legume 100 g carne fiartă de pui 1 portocală A doua zi: Micul dejun: 1 portocală 100 g germeni…
Read more »

Chec aperitiv cu masline

13 February 2010
Chec aperitiv cu masline  Ingrediente: 3 oua 1 galbenus 150 g faina 200 g sunca 100 g masline taiate 100 g cascaval 120 ml lapte 100 ml ulei 1 lingurita cu drojdie uscata sare piper   Mod de preparare: Intr-un castron, bate ouăle cu un praf de sare şi piper. Adaugă făinia proaspăt cernută şi amestecată cu drojdia.…
Read more »

Prajitura de post

13 February 2010
  Ingrediente: 12 linguri ulei 14 linguri zahăr 14 linguri apă 1-2 plicuri praf de copt 2 pacheţele vanilie se amestecă 30 de minute cu 19-20 linguri făină   Mod de preparare: Jumătate din com­poziţie se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină, iar în cealaltă jumătate de compoziţie punem 2 linguri cacao şi…
Read more »

Saramura de crap

13 February 2010
  Pune sare într-o tavă, lasă să se încingă bine, apoi aşază peştele curăţat de solzi şi maţe, 2-3 cepe mari, 1 ardei gras, 1-2 ardei iuţi, 1-2 roşii (bulion). Dă la cuptor. Când acestea sunt gata, toacă ceapa, roşiile (bulionul), ardeii şi pune-le într-un vas cu apă cu sare, piper şi boia. După ce…

Ciorba de peste cu zeama de varza

13 February 2010
Ciorba de peste cu zeama de varza  Ingrediente: 2 cepe 1 morcov 1 telina 1 patrunjel 1 ardei leustean 500 g peste sare piper ulei zeama de varza  bulion   Mod de preparare: Inabusi legumele tocate marunttn ulei, dupa care adaugi 2 l apa. Fierbe legumele pana sunt moi si atunci adauga pestele curajat si sarat. Fierbe totul la foc mic,…
Read more »

Clatite cu portocale

13 February 2010
Clatite cu portocale    Clătitele proaspăt prăjite se presară cu coajă rasă de portocală şi se stropesc cu suc natural de portocale. Se servesc îndoite în patru şi presărate cu zahăr pudră. Clatite cu portocale Pofta buna!
Read more »

Ciuperci scazute

13 February 2010
Ciuperci scazute  Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 50 ml ulei marar patrunjel zeama de lamaie 1 lingurita condimente   Mod de preparare: Taie ciupercile feii mai mari si apoi le inabusi in ulei, adaugand condimente, marar, pa­trunjel. Amesteca bine, ca sa-si insuseasca aroma, ia de pe foc si acreste dupa gust si, facultativ, adauga 1-2 catei de…
Read more »

Ciorba cu perisoare din nuci

13 February 2010
  Ingrediente: 1 cana orez 2 cepe mai mari 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina mica 4 linguri cu nuca macinata piper leustean zeama de varza sare bulion condimente   Mod de preparare: Punem la fiert intr-o oala de 3-4 l morcovul patrunjelul, telina si cand acestea sunt fierte adaugam zeama de varza dupa gust…
Read more »

Cornulete de post

13 February 2010
Cornulete de post  Ingrediente: 1 pachet margarină 1/2 cană sifon 1/2 plic parf de copt o linguriţă amoniu pentru prăjituri coajă de lămâie (sau de portocală) vanilie făină cât cuprinde apă minerală sau sifon   Mod de preparare: Din toate cele de mai sus pregăteşti un aluat care nu trebuie să se lipească de mâini. Dacă pregătesc…
Read more »

Gulas unguresc cu galuste din gris

13 February 2010
Gulas unguresc cu galuste din gris  Ingrediente: 1 kg carne porc 4 cepe 2 morcovi 2 ardei 4 roşii 1 linguriţă paprica piper sare condimente 100 ml ulei   Mod de preparare: Se toacă zarzavaturile şi se pun la călit cu ulei, apoi pui carnea tăiată bucăţele şi laşi să fiarbă la foc domol; adaugi apă caldă amestecată cu condimente…
Read more »

Bors rusesc de post

13 February 2010
  Pune fasolea la fiert si in timp ce fierbe fasolea, cureti o sfecla, o speli si o dai pe razatoare. Taie si o varza mica, in firisoare subtiri, pe care le calesti in ulei. Adaugi apoi fasolea care a fiert pe jumatate (pui si zeama in care a fiert) si un morcov ras. Cand…
Read more »

Cum se prepara Pupusas (video)

13 February 2010
Cum se prepara Pupusas (video)  Cum se prepara Pupusas
Read more »

Chiftele de legume

13 February 2010
  Ingrediente: 300 g legume diferite (morcovi, varză, conopidă, cartofi, ciuperci) unt 2 chifle mici 1 ou lapte 150 g făină apă sare pesmet piper negru   Mod de preparare: Se cu­răţă legumele şi se fierb. Apoi se înăbuşă puţin în unt, se ames­tecă cu chiflele înmu­iate (în lapte), cu oul şi se condimentează. Cu…
Read more »

Prajitura cu stafide si cacao

13 February 2010
  Ingrediente: Pentru blat: 6 gălbe­nuşuri 100 grame zahăr 5 linguri ulei 3 linguri cacao jumătate plic praf de copt făină cât cuprinde   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi treptat ulei şi cacao, praful de copt şi făină cât cuprinde. Coci două foi pe dosul unei tăvi mai mari. Pentru cremă: 400…
Read more »

File vienez

13 February 2010
  Un kilogram de carne slabă de porc (sau carne amestec porc cu vită, ori piept de pasăre) o treci prin maşina de tocat împreună cu 150 grame franzelă înmuiată, 100 grame ceapă tocată şi călită cu două linguri de ulei. La tocătură adaugi trei ouă crude, sare, piper, enibahar, nucşoară şi boia şi amesteci…
Read more »

Gaina cu smochine

13 February 2010
Gaina cu smochine  0 găină curăţată şi spălată o tai bucăţi şi o pui cu ceapă tocată şi margarină să se înăbuşe la foc mic până începe să se rumenească. Torni puţină apă şi sare, având grijă să nu sece. Când este pe jumătate fiar­tă, adaugi zece smochine ţinute în apă pentru a se hidrata, jumătate de…
Read more »

Rulada din aluat de drojdie si cacao

13 February 2010
  Ingrediente aluat: 1 pachet margarină 3 ouă 1 kg făină 1-1/2 l apă călduţă 1/2 pahar zahăr 1 linguriţă rasă cu sare 2-1/2 linguri de drdjdie uscată 1/2 pahar ulei    Mod de preparare: Din toate ingredientele de mai sus se face un aluat care se lasă la dospit 30 minute. După dospire, se…
Read more »

Mancare din fasole uscata

13 February 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole uscată albă 2 morcovi mai mari 2 buc. păstârnac 5 cepe ma mari 2 linguri zahăr 1 lingură boia dulce de arde 1 cană ulei 6 foi dafin sare   Mod de preparare: Se pune fasolea la fiert în 3 l apă împreună cu morcovul şi păstârnacul tocat mărunt şi…
Read more »

Placinta cu dovleac de post

13 February 2010
O reteta delicioasa de placinta cu dovleac de post din:: bors, ulei, zahar, drojdie, faina, scrotisoara si nuca. Ingrediente pentru aluat: 1 pahar (200 ml) borş 1 pahar ulei 1 pahar zahăr 50 g drojdie făină cât cuprinde pentru a se întinde două foi   Pentru umplutură: 2 kg dovleac (gata curăţat) 2 linguri ulei…
Read more »

Gogosi cu gem

13 February 2010
Gogosi cu gemIngrediente: 2 căni apă 6 linguri zahăr 50 g ulei 1 cubuleţ de drojdie dizolvat gem din cămară zahăr vanilat făină cât cuprinde   Mod de preparare: Din ingredientele de mai sus faci un aluat puţin mai moale. Pe masa de lucru pui puţin ulei şi iei din aluat bucăţi de mărimea unui ou. Le…
Read more »

Prajitura cu orez si nuca

12 February 2010
Prajitura cu orez si nuca  Ingredinete: 250 g orez 4 linguri zahar 1 ou vanilie 150 g nuci 1 plic scortisoara 2 linguri cacao nuca de cocos  zahar pudra dupa gust   Mod de preparare: Spala orezul cu apa rece si pune-l la fiert cu un praf de sare si zahar. Cand a inflorit orezul, e semn ca e…
Read more »

Tocanita de cartofi cu ciuperci

12 February 2010
  Ingrediente: 1 cutie ciuperci 6 cartofi mari 2 lingurite condimente 2 cepe mari 1 lingurita piper verdeata bulion   Mod de preparare: Toci marunt ceapa si o calesti in uleiul bine incins. Adaugi ciupercile, presari condimentele si piperul. Tai cartofii cubulete si ii pui la fiert peste ceapa si ciuperci. Cand au fiert cartofii,…
Read more »

Chec marmorat

12 February 2010
Chec marmorat  Ingrediente: 6 oua 200 ml ulei 300 g faina 300 g zahar 1 pliculet cu praf de copt zeama de lamaie 100 g stafide 100 ml rom 2 linguri cu cacao scortisoara   Mod de preparare: Freacă energic găl­benuşurile cu uleiul. Adaugă apoi praful de copt stins în zeama de lămâie şi o linguriţă…
Read more »

Cum se prepara Birria Tatemada (video)

12 February 2010
  Cum se prepara Birria Tatemada
Read more »

Chiftelute de praz cu ciuperci si tarate

12 February 2010
  Ingrediente: 200 g praz 250 g ciuperci (din conserva) 150 g margarina 1 lingura tarate 2 legaturi verdeata (patrunjel si marar) sare piper 1 ceapa 5-6 foi salata verde   Mod de preparare: Taie prazul foarte fin, apoi da ciupercile si ceapa prin masina. Amesteca, adauga verdeata tocata ma­runt, condimentele si mar­garina frecata cu…
Read more »

Ciorba de praz cu paste si hrean

12 February 2010
  Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 3-4 fire de praz 5-6 linguri ulei 100 g paste scurte, suc de rosii si zeama de varza acra (dupa gust) 1 lingura hrean ras leustean uscat   Mod de preparare: Ceapa si morcovul taiate marunt se calesc 1-2 minute in ulei si apoi se sting cu apa fierbinte.…
Read more »

Pui cu ananas

12 February 2010
Pui cu ananas  200 g carne fiartă de pui se taie cubuleţe şi se pune într-un bol. Se adaugă 150 g ananas, 200 g caşcaval (cuburi), 6 măsline tocate, maioneză şi se amestecă. Pui cu ananas si maioneza Pofta buna!
Read more »

Cocktail Bloody Mary

12 February 2010
Cocktail Bloody MaryO reteta simpla si delicioasa de Cocktail Bloody Mary din: sos worcester, vodca, suc de rosii, suc de lamaie, sare, piper si tabasco   Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – vodcă Pahar – tumbler mare Categorie – Vodka drinks Decoratiune – o rămurică de leuştean (facultativ) Se serveste înainte de mese   Ingrediente: 2…
Read more »

Cartofi cu masline

11 February 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 100 ml ulei 1 lingura pasta de rosii 150 g masline 1/2 pahar vin 1 legatura patrunjel piper si sare dupa gust   Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se taie in cuburi, se spala in apa rece. Ceapa se curata, se taie marunt si se…
Read more »

Snitele din soia

11 February 2010
Snitele din soia  Un pachet cu snitele de soia il pui sa fiarba in 0,5 l apa timp de 35 minute. Fierte, scoti snitelele din apa, le clatesti cu apa rece si le lasi sa se scurga. Bati bine 2 oua cu sare si piper si-ti pregatesti pesmetul. Treci soia prin ou si pesmet iar prin oua…
Read more »

Salata de cartofi cu sos de mustar

11 February 2010
  Ingrediente: 600 g cartofi 2 cepe 1 lingura otet 150 g ulei 3 linguri mustar 100 g masline sa­re piper   Mod de preparare: Speli cartofii si ii fierbi in coaja, dupa care ii cureti si ii tai felii. Tai julien si ceapa. Mustarul se dizolva cu ulei si otet. Ii torni peste cartofi…
Read more »

Praz cu masline si mamaliga

11 February 2010
  Ingrediente: 4 fire de praz 4 linguri pasta de tomate 250 g masline 4 cepe 2 linguri faina 200 g ulei 2 linguri marar 2 legaturi patrunjel sare si piper   Mod de preparare: Tai ceapa si o inabusi in putin ulei. Cureti prazul, il speli si il tai in bucati. Il sarezi si…
Read more »

Supa de telina cu ciuperci

11 February 2010
  Ingrediente: 2 teline 2 cepe 1 mana buna de ciuperci (proaspete sau conservate) 1 morcov 1 legatura patrunjel sare piper 100 g ulei   Mod de preparare: Ceapa si morcovul ras se inabusa in ulei, apoi adaugi ciupercile si lasi sa se caleasca 10 minute, dupa care pui 3 l apa si adaugi telina…
Read more »

Chec cu lamaie

11 February 2010
Chec cu lamaie  Ingrediente: 8 oua 300 g zahar 8 linguri ulei 1 lamaie 350 g faina esenta de lamaie sare   Mod de preparare: Rade lămâia şi stoarce-o bine. Separat, bate albuşurile spumă cu za­hărul şi cu un praf de sare. Adaugă apoi gălbenuşurile frecate cu ule­iul treptat şi câteva picături de esenţă de lămâie. Adaugă…
Read more »

Parjoale de legume

11 February 2010
  Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina patrunjel 3 cepe 3-4 cartofi 2-3 linguri margarina 100 g pesmet 100, g faina condimente marar Kotanyi piper   Mod de preparare: Fierbi cateva minute morcovii, patrunjelul si ceapa; iei spuma, adaugi cartofii. Cand au fiert, lasi sa se racoreasca, sa se scurga si dai legumele prin masina de…
Read more »

Cartofi la cuptor

11 February 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 pahar bulion 1 pahar suc de rosii ulei usturoi condimente marar patrunjel   Mod de preparare: Cartofii (de marimea unui ou) ii fierbi in coaja si ii lasi sa se raceasca, apoi ii cureti si ii tai in doua si ii asezi intr-o tava in care ai incins putin…
Read more »

Budinca de varza cu cartofi

11 February 2010
Budinca de varza cu cartofi  Ingrediente: 1 kg varza acra 1 kg cartofi ulei pentru prajit cartofii 1 lingura marar 1 lingura patrunjel 1 pahar suc de rosii 2 cepe   Mod de preparare: Cartofii se curata, se taie rondele si se prajesc in ulei. Varza se taie fideluta. Ceapa se taie marunt, se caleste putin, se adauga sucul…

Cartofi gratinati cu branza

11 February 2010
Cartofi gratinati cu branza  Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g sunca presata 50 g unt 2 oua intregi 200 g smantana 200 g branza telemea 200 g branza de vaci 2 lingurite condimente 1 lingura pesmet piper   Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă, iar când s-au răcit taie-i felii. Unge tava cu unt şi aşază cartofii.…
Read more »

Cum se prepara Spinach Enchiladas (video)

11 February 2010
  Cum se prepara Spinach Enchiladas
Read more »

Ciulama de ciuperci cu patrunjel tocat

11 February 2010
  In 2-3 linguri de ulei sau margarina se caleste bine o ceapa, apoi se adauga 2-3 linguri faina, se mai lasa un minut dupa care pune 1 lin­gurita condimente, 1 cana apa, 1 cutie ciuperci. Lasa sa mai fiarba cateva clocote. Servim cu patrunjel tocat deasupra si mamaliga calda.   Pofta buna!
Read more »

Banane cu branza de vaci

11 February 2010
Banane cu branza de vaci  Se face o pastă din 2 banane. Se adaugă 5 linguri brânză de vaci, 2 linguri miere, 3 linguri germeni de grâu frecaţi cu 1 linguriţă ulei. Se ornează cu stafide. Banane cu branza de vaci Pofta buna!
Read more »

Orez taranesc

11 February 2010
Orez taranesc  Ingrediente: 1 cana orez 1 morcov 1 pastamac 1 ceapa 1 telina mica 3 cartofii ulei sare condimente patrunjel marar bulion sau suc de rosii Mod de preparare: Pune orezul la inmuiat intr-un castron. Taie cubulete morcovul, ceapa, telina si pastarnacul. Inabusa legumele in ulei cu putina apa, iar cand sunt aproape fierte adauga…
Read more »

Varza acra cu orez

11 February 2010
  Ingrediente: 2 kg varza murata 400 g orez 200 g ceapa 200 ml ulei 80 g bulion 20 g sare 2 g piper   Mod de preparare: Curata varza de foile de prisos, spal-o si toac-o fideluta. Separat, curata si taie ceapa solzisori si caleste-o intr-o cratita cu ulei incins. Apoi stinge cu bulion…
Read more »

Salata de pui cu mango

11 February 2010
Salata de pui cu mango    Amestecă 3 ceşti carne de pui (cuburi), 2 mango (cuburi), 100 g salată verde. Adaugă un sos din 2 linguri ulei de măsline, zeamă de la 1 lămâie şi 1 ardei iute fâşii. Salata de pui cu mango Pofta buna!
Read more »

Ciorba de bureti

11 February 2010
  Ingrediente: 4 l apa 1 l bors 500 g bureti zarzavat de ciorba sare condimente   Mod de preparare: Buretii pot fi proaspeti sau pentru iarna. Intr-o oala cu apa pune la fiert un morcov, o ceapa, patrunjel si marar. Taie buretii in doua sau mai marunt, dupa dorinta, si pune-i in oala cu…
Read more »

Ghiveci calugaresc

10 February 2010
  Ingrediente: 4 cartofi 3 cepe 1 ceasca mazare 2 morcovi 1 mar 1 castravete murat 2 cesti suc de rosii 1 ceasca ulei 1 capatana usturoi sare foi de dafin marar patrunjel   Mod de preparare: Ceapa si morcovul taiate rondele se calesc in ulei, stingand cu 1 litru de apa. Adauga si restul…
Read more »

Pateu cu alut din cartofi si umplutura

10 February 2010
  Ingrediente: 1/2 kg cartofi drojdie cat o nuca dizolvatat in 3 linguri de apa faina   Mod de preparare: Fierbe cartofii in coaja apoi curata-i si da-i pe razatoarea mare. Adaugi sare, drojdia dizolvata si faina cat cuprinde ca sa fie un aluat bun de lucrat. Umplutura: 2 mere acre mijlocii ulei pasta de…
Read more »

Sarmale cu pasat si gulii

10 February 2010
Sarmale cu pasat si gulii  Ingrediente: 250 g pasat 150 g gulii 1 ceapa 150 ml ulei 1 lingurita condimente sare piper bulion 1 varza murata   Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se prajeste in ulei. Se adauga sare, piper si condimentul. Pasatul spalat se amesteca cu guliile date prin razatoarea mica. Se adauga peste ceapa, se amesteca.…
Read more »

Rata cu portocale si vermut

10 February 2010
Rata cu portocale si vermut  Ingrediente: 1 raţă 2 portocale 60 g unt 1 pa­har vermut sare   Mod de preparare: Se umple raţa cu feliile de la o portocală (fără sâmburi). Se dă cu sare, se unge cu unt, se pune în tavă şi se bagă la cuptor. Separat, se curăţă cealaltă portocală de coajă şi se taie…
Read more »

Fasole cu ciolan afumat

10 February 2010
Fasole cu ciolan afumat  Ingrediente: 1 kilogram fasole 1 kilogram ciolan afumat 3-4 cepe roşii sare piper foi de dafin 3-4 linguri de ulei 1-2 legături de mărar 1 borcan de pastă de roşii   Mod de preparare: Se alege fasolea de seara, se spală în 2-3 ape şi se pune până dimineaţa să se înmoaie în apă…
Read more »

Mancare de fasole verde

10 February 2010
  Ingrediente: 1,250 kg fasole verde 40 ml ulei 100 g ceapa 500 g rosii (din bulion) 1/2 legatura verdeata   Mod de preparare: Fasolea dezgheata sau din saramura se spala, se inabusa in ulei impreuna cu ceapa si putina apa. Cand fasolea este aproape fiarta, se adauga rosiile curatate de coaja si seminte si…
Read more »

Pasta de fasole

10 February 2010
    Pui la fiert fasolea impreuna cu 2-3 cartofi si 2 morcovi mari. Dupa ce a fiert fasolea o lasi sa se raceasca si apoi o treci prin masina de tocat. Pasta obtinuta se freaca cu un pahar de ulei, 2-3 linguri de mustar, 1 lingura condimente si sare dupa gust. Se serveste pusa…
Read more »

Morcovi sote

10 February 2010
  Ingrediente: 1 kg morcovi 3 linguri ulei putina sare 2 lingurite zahar   Mod de preparare: Se spala morcovii, se rad de coaja, se spala din nou si se dau pe razatoare. Se pun cu apa calda sa fiarba. Cand sunt aproape gata se adauga ulei, zahar, sare si se fierb descoperit, armestecand din…
Read more »

Orez cu chiftele din legume

9 February 2010
  Ingrediente: 4-5 cartofi 3 morcovi 1 ceapa 1 ardei gras 1 cana orez 1 pahar de ulei 1 lingura condimente   Mod de preparare: Cartofii, morcovii, ceapa, ardeiul (toate taiate in bucatl mari) se fierb in apa. Cand au fiert se iau de pe foc. Intr-o cratita se pune uleiul, cand s-a incins se…
Read more »

Icre de fasole

9 February 2010
  Ingrediente: 300 g fasole boabe 100 g lamaie 200 ml ulei 3 g piper 100 g masline 10 g boia ardei 1 castravete murat sare   Mod de preparare: Fasolea, spalata si pusa la inmuiat de cu seara, se fierbe schimbandu-se trei ape, pana cand bobul se sfarama intre degete. Se da prin sita…
Read more »

Salata de varza rosie

9 February 2010
Salata de varza rosie  Ingrediente: 400 g varza rosie trecuta pe razatoarea mare 1 mar ras pe razatoarea mare 3 linguri zeama de lamaie 3 linguri ulei 3 linguri zeama de portocale 1 praf de zahar mustar sare piper   Mod de preparare: Se amesteca totul si se lasa putin sa se patrunda. Salata de varza rosie  …
Read more »

Cum se prepara Jambalaya (video)

9 February 2010
    Cum se prepara Jambalaya
Read more »

Telina umpluta cu orez

9 February 2010
Telina umpluta cu orez  Ingrediente: 6 teline mijlocii 1 ceapa tocata 1 felie de franzela 1 ceasca de orez 1 ceasca de ulei sare piper macinat 4 rosii decojite   Mod de preparare: Curata telinele de coaja groasa, taie un capacel la fiecare si goleste-le de miez cu un cutit ascutit. Separat, alege si fierbe orezul, scurge-l si…
Read more »

Telina cu masline

9 February 2010
  Ingrediente: 1 kg telina 125 ml ulei 250 g ceapa 150 g masline 2 linguri pasta de rosii 1 lingura faina 1 lamaie sare si piper dupa gust 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Telina se spala, se curata, se taie in felii de aceeasi marime, apoi se pune in apa rece cu…
Read more »

Mamaliga cu gem de prune

9 February 2010
  Faci o mamaliga mai moale. Intr-un vas se pune pe fund putin ulei, apoi intinzi un strat de gem de prune, peste acesta un strat de mamaliga, iar ulei, gem, mamaliga. Ultimul strat trebuie sa fie de gem. Pune vasul cateva minute la cuptor.   Pofta buna!
Read more »

Ciorba de soia cu zeama de varza

9 February 2010
Ciorba de soia cu zeama de varza  Ingrediente: 200 gr soia cuburi (din care folosesti 1/2, din cealalta jumatate pregatesti pilaf), 3 morcovi 1 ceapa 3 cartofi ardei din conserve 2 linguri orez 1 lingura condimente un praf de sare leustean uscat piper 500 ml zeama de varza   Mod de preparare: Fierbe soia in apa cu condimente timp de 1/2…
Read more »

Cartofi cu orez

9 February 2010
  Ingrediente: 2-3 cartofi 2-3 pahare orez 2 cepe 1 praz (facultativ) 1 ceasca ulei sare piper patrunjel marar suc de rosii se mai pot pune si morcovi, ardei   Mod de preparare: Cartofii se taie mai mari ca pentru prajit, orezul se spala, ceapa se toaca, prazul se taie rondele. Intr-o tava se pun…
Read more »

Felii de sfecla rosie cu usturoi

9 February 2010
  Se fierb 3-4 sfecle rosii, se curata si se taie rondele. Se caleste o ceapa mai mare in mai mult ulei si se face un mujdei de usturoi tip maioneza (se freaca cu ulei si putina zeama de lamaie). Intr-o farfurie intinsa se alterneaza felii de sfecla pudrate cu sare, cepa calita si usturoi.…
Read more »

Mancare de morcov

9 February 2010
Mancare de morcov  Ingrediente: 500 g morcov 1 lingura zahar sare ulei   Mod de preparare: Se curata morcovii, se taie felii si se pun cu apa si ulei la fiert. In timp ce fierb se prepara un sos cu zahar ars si se toarna peste ei. Se adauga putina sare. Se lasa sa scada, dar nu…
Read more »

Icre de post

8 February 2010
Icre de postSe pun la fiert 300-400 g apa, cand da in clocot se presara in ploaie 100-150 g gris. Se pune pentru culoare 1/2 lingurita de boia dulce si se amesteca pana se omogenizeaza. Dupa ce se raceste se adauga 100 g ulei, putin cate putin. Se pune ceapa tocata marunt, sare si piper dupa gust.…
Read more »

Salata din sfecla cu portocale si banane

8 February 2010
  Ingrediente: 1 sfecla taiata felii 1 banana taiata in rondele 1 portocala in felii subtiri 1 mar taiat in felii subtiri 3 linguri seminte decojite de floarea-soarelui 3 linguri miez de nuci taiate marunt 2 linguri ulei 2 linguri zeama de lamate 1 praf de piper mustar sare   Mod de preparare: Se amesteca…
Read more »

Cum se prepara Carne Guisada (video)

8 February 2010
Cum se prepara Carne Guisada (video)        Cum se prepara Carne Guisada
Read more »

Orez cu bulion de rosii

8 February 2010
  Ingrediente: 200 g orez 3 linguri ulei 2 cesti zeama de zarzavat 2 linguri bulion 1 lingura ceapa tocata 1 lingura pa­trunjel verde tocat sare piper   Mod de preparare: Intr-o cratita cu ulei incins se inabusa ceapa si orezul. Cand acestea au prins o culoare aurie se adauga zeama de zarzavat fierbinte si…
Read more »

Tocanita de cartofi

8 February 2010
  Ingrediente: 5-6 cartofi 2 cepe 1 ardei 1 morcov 1 legatura patrunjel 3-4 linguri ulei 2  linguri suc de rosii sau 3-4 rosii sare apa piper (facultativ)   Mod de preparare: Cartofii se taie cubulete, ceapa se toaca si se pun toate intr-o cratita cu ulei, pe foc. Se adauga morcovul rondele, ardeiul tocat,…
Read more »

Ceapa umpluta cu ciuperci

8 February 2010
Ceapa umpluta cu ciuperci  Ingrediente: 12 cepe mijlocii 250 g ciuperci 4 linguri ulei 2 linguri faina 1 lingura bulion 1 lingurita faina 1/2 lingurita sare 2 catei de usturoi 1/4 lingurita rozmarin sau cimbru (dupa preferinta) marar patrunjel (frunze)   Mod de preparare: Curata cepele de coaja, pune-le intregi, cu putina sare, sa fiarba inabusit (mai mult…

Ciorba taraneasca de praz

8 February 2010
Ciorba taraneasca de praz  Se taie 4-5 cepe, 4 ardei, 3 morcovi, 1 telina, 1 pastarnac, 5-6 cartofi si 4-5 fire de praz. Se pun toate legumele intr-o oala cu apa si se lasa sa fiarba bine, apoi se adauga rosiile, fideaua si se mai dau cateva clocote. Cand este gata se adauga zeama de varza fiarta separat,…
Read more »

Iahnie de cartofi

8 February 2010
Iahnie de cartofi  Ingrediente: 1 kg cartofi 150 g ceapa 10 g boia de ardei iute 60 ml ulei 50 g bulion 1 lingura faina 2-3 foi de dafin sare dupa gust   Mod de preparare: Ceapa, tocata marunt, se prajeste in ulei. Se stinge cu bulionul desfacut in putina apa. Se adauga apoi boiaua de ardei,…
Read more »

Fasole batuta cu mustar

8 February 2010
    Ingrediente: 600 g fasole boabe 400 g ceapa 250 ml ulei 1 lingurita mustar 50 g usturoi 1 lingurita sare 50 boia iute un pic de piper 2 linguri zeama de lamaie   Mod de preparare: Fasolea boabe, aleasa, se spala in cateva ape. Se pune la inmuiat in apa rece pentru 4-6…
Read more »

Piure de morcov

8 February 2010
  Ingrediente: 500 g morcov 1 lingurita zahar 3-4 linguri orez ulei sau margarina sare   Mod de preparare: Se rad morcovii, se spala, se taie bucati si se pun la fiert cu apa in care s-au adaugat sare, zahar, orez. Cand au fiert se da totul prin sita si se amesteca cu uleiul sau…
Read more »

Rulada cu nuca de cocos

8 February 2010
Rulada cu nuca de cocos  Ingrediente compozitia I: 200 ml apa sau lapte 200 g zahar 40 g cacao 50 g unt   Mod de preparare: Se fierb toate ingredientele in clocot. Se adauga 300 g biscuiti pisati fin (dati prin sita). Se lasa la racit. Ingrediente compozitia II: 100 g unt 150 g zahar pudra 50 g nuca…
Read more »

Salata de hamsii

8 February 2010
Salata de hamsiiIngrediente: 1 salata verde 150 g masline 2-3 rosii 250 g peste hamsii ceapa ulei otet sare   Mod de preparare: Se curata pestele, se taie rosiile in bucati potrivite. In castronul de salata se amesteca salata verde rupta in bucati mari, rosiile, pestele, maslinele si ceapa. Se potriveste de sare, apoi se adauga uleiul…
Read more »

Spaghete cu sunca

7 February 2010
Spaghete cu sunca  Ingrediente: 1 pachet spaghete 100 g smantana 1 galbenus kaizer sunca presata   Mod de preparare: Pui pastele la fiert in apa cu sare. Amesteci bine smantana cu galbenusul, adaugi putin usturoi si condimentezi dupa gust. Separat tai sunca si kaizerul fideluta si le prajesti in tigaie. Smantana si kaizerul se pun deasupra pastelor…
Read more »

Bomboane din biscuiti

7 February 2010
Bomboane din biscuiti  Ingrediente: 1/2 kg biscuiti 1 cana zahar 1 cana lapte 1 pachet margarina 2-3 lingurite cu cacao  nuca pisata sau alune mirodenii nuca de cocos pentru ornament   Mod de preparare: Pe aragaz intr-o cratita mai mare pui margarina, laptele, zaharul, cacaoa, nuca pisata, mirodeniile si la final biscuitii pisati. Lasi sa fiarba si…
Read more »

Salata de telina cu piept de pui

7 February 2010
Salata de telina cu piept de pui  Ingrediente: 1 piept de pui 3 teline mici 1 mar 1 morcov 3-4 linguri maioneza piper   Mod de preparare: Fierbi pieptul de pui si rece il tai cuburi. Telina, marul si morcovul spalate si curatate de coaja se trec prin razatoarea mare. Amesteci legumele cu pieptul de pui, adaugi maioneza si piper. Amesteci…
Read more »

Mancare de castraveti

7 February 2010
Mancare de castraveti  Ingrediente: 1 kg castraveti acri 1/2 kg came de porc 100 g masline negre 3 cepe mari 1 capatana de usturoi 3 lingurite condimente piper 3-4 lingurite cu zahar 2 linguri cu bulion 1 lingura faina   Mod de preparare: Castravetii spalati bine si taiati rondele se pun la fiert si separat se pune…
Read more »

Pasta picanta din branza de oaie cu chimen

7 February 2010
  Ingrediente: 300 g branza de oaie 100 g unt 5-10 g boia 1-2 g chimen pisat 50 g ceapa rasa pe razatoare sare dupa gust   Mod de preparare: Se amesteca bine toate componentele. Din aceasta compozitie se pot obtine doua sau trei culori de paste, daca nu se pune boiaua de la inceput.…
Read more »

Musaca de paste fainoase cu ciuperci

7 February 2010
Musaca de paste fainoase cu ciuperci  Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 legatura patrunjel 1 ceapa mare (sau 2 mici) margarina o punga de paste fainoase fara ou 2 morcovi maghian si busuioc (dupa gust) pasta de tomate   Mod de preparare: Ceapa si morcovii se curata se taie cubulete mici si se pun sa se caleasca in margarina. Cand s-au…
Read more »

Saleuri cu chimen

6 February 2010
  Ingrediente: 1 pachet margarina (200 g) 1 lingurita sare fina 2 linguri chimen oparit 150 g faina   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele, se obtine un aluat omogen. Coca se intinde pe planseta si se taie cu rotita benzi cu lungimea si grosimea dorita, care se asaza in tava. Se ung cu ou…
Read more »

Supa crema de orez

6 February 2010
  Ingrediente: 250 g orez 100 ml ulei 2-3 linguri faina 1/2 lamaie marar patrunjel sare   Mod de preparare: Orezul ales si bine spalat se pune la fiert in apa cu sare pana fierbe bine cat sa poata fi trecut prin sita. Intr-o alta oala se pune ulei sa se incinga, se adauga faina,…
Read more »

Crochete de cartofi fierti cu chimen

5 February 2010
Crochete de cartofi fierti cu chimen  Pune la fiert 4-5 cartofi cu tot cu coaja. Curatati, ii pasezi cu furculita si ii amesteci cu circa 5 linguri de sifon (sau apa minerala), chimen (nu mult, in nici un caz un pachet care se gaseste in comert si care are 20g). Pui si faina cat sa rezulte un aluat mai tare…
Read more »

Cum se prepara Meen Manga Kozhambu (video)

5 February 2010

Biscuiti cu branza de vaci si suc de fructe

5 February 2010
  Ingrediente: 2 biscuiti simpli 50 g branza de vaci 100 ml sue proaspat de fruc­te 1 lingurita miere de albine   Mod de preparare: Se inmoaie biscuitii in suc caldut de fructe. Se amesteca bine branza cu mierea si apoi se ames­teca cu biscuitii.   Pofta buna!
Read more »

Tocanita

5 February 2010
  Ingrediente: 5-6 cartofi mari 2-3 rosii sau 1/2 cana de suc concentrat de rosii 1 ardei (sau pasta de ardei – 2 linguri) 1 lingura de condimente 250-300 ml ulei de masline 1 ceapa mare verdeata 1 telina 1 vanata   Mod de preparare: Se incinge uleiul, apoi se pune ceapa taiata marunt si…
Read more »

Strudel picant umplut cu cartofi

5 February 2010
  Ingrediente: 200 g faina 4 oua 30 g ulei 400 g cartofi sare patrunjel tocat 4 linguri smantana 150 g ciuperci din conserve 100 g telemea de vaci rasa 3-4 catei usturoi piper condimente   Mod de preparare: Faina, 2 oua, sare, ulei si 100 ml apa calduta se framanta, rezultand un aluat care…
Read more »

Paine cu chimen

4 February 2010
Paine cu chimen  Ingrediente maia: drojdie cat doua nuci 100 faina 100 ml apa fierbinte 1/2 lingurita de sare 1 lingura chimen oparit inainte   Mod de preparare: Maiaua se lasa la dospit timp de o ora. Intr-un vas se cern 500 g faina (alba sau neagra) in care se toama maiaua si se framanta bine pana…
Read more »

Oua in cuib de ciuperci

4 February 2010
Oua in cuib de ciuperci  Ingrediente: 6 oua 1 kg ciuperci 2 linguri unt 1 lingura smantana 1 lingura cascaval ras 2 lingurte condimente   Mod de preparare: Ciupercile se fierb 20 de minute in apa cu sare sau condimente, se racesc, se toaca marunt, se amesteca cu untul, sman­tana, condimente. Compozitia se pune intr-o cratita unsa cu unt.…
Read more »

Chiftele cu miez de nuca

4 February 2010
  Ingrediente: 1/2 franzela 1/2 kg cartofi fierti in coaja 4 oua intregi 5 linguri nuca macinata piper sare usturoi 100 ml lapte condimente   Mod de preparare: Din franzela inmuiata in lapte, cartofii faramitati, ouale batute, piperul macinat, usturoiul presat, nuca si condimentele amestecate se fac chiftele. Se dau intai prin faina. Se .…
Read more »

Supa de chimen

3 February 2010
Supa de chimen  Se pun la fiert 2 cartofi, 2 morcovi, 1 telina, 1 pastarnac, 1 patrunjel. Dupa fierbere, se strecoara si se racesc. Se trec prin sita, obtinand un piure, care se amesteca cu 1 lingurita de sare si 150 g unt. Piureul de legume se desface in supa ramasa de la fierberea legumelor, in care…
Read more »

Orez pasat cu branza de vaci si mere

3 February 2010
Orez pasat cu branza de vaci si mere  Ingrediente: 150 g orez fiert 50 g branza de vaci 2 lingurite miere   Mod de preparare: Orezul se fierbe in apa si se da prin sita, se amesteca cu  branza frecata cu mierea. Pentru a-i da alt gust se poate adauga piure de mere. Orez pasat cu branza de vaci si mere Pofta…
Read more »

Paste fainoase cu mere

3 February 2010
Paste fainoase cu mere  Ingrediente: 1 kg mere dulci 300 g paste mici 4+2 linguri zahar 1 plic scortisoara pisata zahar vanilat facultativ nuci macinate si putina frisca daca le servim reci smantana (unt) daca le servim calde   Mod de preparare: Merele se curata, se rad, se calesc cu zahar (4 linguri), scortisoara si zahar vanilat. Pastele…
Read more »

Snitel de curcan

3 February 2010
Snitel de curcan  Ingrediente: carnea de la pieptul curcanului 1 pahar faina 1 ou condimente piper dupa gust 1 cana pesmet 250 g untura sau ulei   Mod de preparare: Se scoate carnea de pe pieptul curcanului, se taie in bucati potrivite, apoi se bate pentru a se lati cu un ciocan pentru snitele. Se dau bucatile…
Read more »

Friptură picantă

3 February 2010
  In 50 ml coniac se pun 10 boabe de piper, 8 cuisoare, 1 lingurita scortisoara si 2-3 lingurite condimente. Amestecul se pune peste o bucata de pulpa de porc (de 800-1000 g), lasand-o la macerat o ora. Intr-o tava se pun 2 cepe taiate rondele, 350 g rosii taiate felii, 250 g cartofi taiati,…
Read more »

Jamie Oliver la cantina scolii (video)

3 February 2010
  Jamie la cantina scolii VIII De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii VIII
Read more »

Fursecuri cu nuca

3 February 2010
Ingrediente: 3 oua 3 cescute (nu prea mari, de cafea) cu zahar 4 cescute faina (aceeasi masura ca la zahar) 3 cescute ulei de masline mirodenii dupa gust – coaja de lamaie rasa etc nuca pisata marunt (cu o sticla)   Mod de preparare: Ouale se bat bine cu zaharul, se adauga uleiul si se…
Read more »

Ciupercute din oua umplute

3 February 2010
Ciupercute din oua umplute  Ingrediente: 5 oua 5 rosii 1 ceapa 100 g smantana sare piper   Mod de preparare: Se fierb ouale tari. Se curata si se taie un capac la partea lata. Se scoate galbenusul, care se freaca cu ceapa taiata fin, sare, piper si smantana. Se umple oul la loc si se asaza in picioare.…
Read more »

Negresa de post

3 February 2010
  Ingrediente: 5 cani cu faina 2 cani cu apa minerala 1 cana ulei 1-1/2 cana zahar pudra 1-1/2 lingura bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet 2 linguri cacao 2 pliculete cu zahar vanilat 1 lingura esenta de rom 1 lingura coaja de portocale sau lamaie rasa   Mod de preparare:…
Read more »

Cornulete sarate cu branza

3 February 2010
Cornulete sarate cu branzaIngrediente: 1 kg faina drojdie frecata cu 2 linguri zahar (2 cubulete mici) 250 g untura 2 oua tntregi 1 albus 200 g branza (telemea, cascaval, cas) iaurt cat cuprinde sare   Mod de preparare: Se freaca margarina sau untura bine (cu untura ies mai gustoase), se adauga ouale, albusul, drojdia, sarea, faina. Se framanta,…
Read more »

Sarmale cu nuca macinata

3 February 2010
  Ingrediente: 100 g orez 2 cepe albe miez macinat de la 10 nuci 1 lingurita sare piper boia dulce condimente 1 lingura faina 1 lingurita zahar 1 varza verde careia i oparim frunzele cu putina sare, apa si otet. Sau le punem cu 3-4 zile inainte de a gati in borcan cu apa si…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro