miercuri, 24 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #67


Retete de Paste:

Şalău pe pat de spanac

4 October 2010
  Ingrediente: 800g file de şalău 500g spanac 500ml lapte 1 ceapă 200g unt 100ml sos de soia 1 căpăţănă usturoi 1 lămâie 1 ardei iute sare piper   Mod de preparare: Şalăul se filetează şi se ţine aproximativ 1 oră în lapte. Se şterge, se sărează, se piperează şi se pune la prăjit în…
Read more »

Miel la cuptor

4 October 2010
Miel la cuptor  Ingrediente: 1 pulpă de miel 3 linguri oţet 1 lămâie 1 ceapă tăiată mărunt 1 lin­guriţă piper măcinat + 5-6 boabe de piper 1 lingură de cimbru boia 1 linguriţă busuioc 3 căţei de usturoi pisaţi puţin ulei sau untură   Mod de preparare: Ţii pulpa de miel câteva ore într-o ma­rinată făcută din…
Read more »

Sufleu de caise

4 October 2010
  Ingrediente: 800 g caise 30 g unt vanilie 180 g zahăr 5-6 albuşuri 2 linguri com­poziţie de sufleu de lămîie sau de vanilie   Mod de preparare: Caisele se spală, se rup în două, se scot sîmburii şi se pun la fiert într-un vas cu zahărul şi vanilia. Se amestecă pînă ce au scăzut,…
Read more »

Sos picant de iarna

4 October 2010
  Ingrediente: 5 kg roşii 20 gogoşari roşii 5 ardei kapia 2 rădăcini de ţelină 2 cepe mari 250 g oţet 250 g ulei 250 g zahăr 2 linguriţe de chimion 2 linguriţe de piper 8 linguri de sare 4 ardei iuţi   Mod de preparare: Gogoşarii şi ardeii curăţaţi se dau prin maşina de…
Read more »

Salata de ciuperci cu maioneza

4 October 2010
Ingrediente: 1 cutie de ciuperci 1 borcan de maioneză 2 cepe tăiate mărunt 2 castraveţi tocaţi 1 piept de pasăre tocat sare piper 1 lingură de muştar 100 g măsline   Mod de preparare: Se decorează cu gogoşari roşii,500 g ciuperci fierte şi tocate mărunt se amestecă cu trei căţei de usturoi tocat mărunt, sare,…
Read more »

File de somotei cu sos de morcovi şi portocale

4 October 2010
  Ingrediente: 400g file de somotei (2 bucăţi) 200 g morcovi 2 portocale 50ml lichior de caise 50g unt zeama de la 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Fileurile de somotei se prăjesc la grătar. Sosul de morcov şi por­tocalele se prepară în modul următor: se pune untul la călit împreună cu morcovii…
Read more »

Reţete de post: Mancare de ţelină

4 October 2010
Reţete de post: Mancare de ţelină  Ingrediente: 3 ţeline 2 cepe 2-3 linguri pastă de tomate 1 linguriţă făină sare piper 1 legătură pătrunjel ulei   Mod de preparare: Cureţi ţelinele, le tai felii şi le prăjeşti într-o cratiţă, în puţin ulei până-şi schimbă culoarea. Scoţi feliile de ţelină pe o farfurie, cureţi ceapa, o toci mărunt şi o pui…
Read more »

Unt negru

4 October 2010
Ingrediente: 200 g unt 200 g măsline sare spanac   Mod de preparare: Frunzele de spanac, uşor opărite şi scurse de apă, se trec prin sită, se freacă cu untul şi se adaugă sare după gust.   Pofta buna!
Read more »

Salată de crudităţi cu păstrăv afumat

4 October 2010
Salată de crudităţi cu păstrăv afumat  Ingrediente: 1/2 ridiche neagră 1 morcov 1 măr 150 g file de păstrăv afumat sare piper 1/2 lămâie   Mod de preparare: Cureţi ridichea, morcovul şi mărul, le speli şi le dai pe răzătoarea mare. Amesteci salata cu sare, piper şi zeamă de lămâie după gust şi o aşezi pe un platou. Tai păstrăvul…
Read more »

Reţete de post: Mancare de ciuperci si mazare

4 October 2010
  Ingrediente: 1 cutie cu ciuperci 2-3 cepe 1 cutie de mazăre 2-3 linguri bulion 2-3 linguri ulei condiment tip Maggi sare boabe de piper 1-2 foi de dafin 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi cepele, le toci mărunt şi le înăbuşi într-o cratiţă, cu ulei şi puţină apă. Scurgi zeama ciupercilor, le…
Read more »

Budincă de tăietei cu brânză de vaci

4 October 2010
Budincă de tăietei cu brânză de vaci  Ingrediente: 250 g tăieţei 400 g brânză de vaci 2 ouă 4 linguri de zahăr 100 g stafide răzătură de lămâie un praf de sare margarină cât o nucă   Mod de preparare: Pui la fiert tăieţeii în apă clocotită în care ai pus şi un strop de ulei ca să nu se prindă.…
Read more »

Sos de rosii I

4 October 2010
Ingrediente: 6 kg roşii 8 ardei roşii 8 cepe 2 rădăcini de ţelină 3 linguri de oţet 4 linguri de muştar 250 g zahăr sare piper   Mod de preparare: Se fierb şi se pasează legumele, apoi adăugăm oţet, muştar, zahăr şi condimente. Le dăm un clocot, apoi punem în sticle şi sterilizăm la Bain-Marie.…
Read more »

Ciorba de fasole

4 October 2010
  Ingrediente: 500 g fasole fierte 2 cepe tocate mărunt 1 lingură de pastă de tomate 1 legătură de mărar 75 ml ulei 2 legături de leuştean 100 g tăiţei fierţi 1linguriţă de cimbru mărunţit 1 morcov ras 2 ardei tăiaţi 1 lingură de Borş Magic 1 linguriţă din Secretul Gustului   Mod de preparare:…
Read more »

Sos pentru vanat

4 October 2010
Ingrediente: 200 g costiţă afumată 3 cepe tocate fin 1 telina 1 morcov 1 legătură de pătrunjel 100 ml ulei 250 ml de vin roşu   Mod de preparare: Se toacă toate julien şi se călesc în ulei. După ce s-au călit bine, se amestecă cu costiţa tăiatăşi călită separat, se adaugă o lingură de…
Read more »

File de merlucius cu sos alb şi porumb dulce

4 October 2010
  Ingrediente: 250g merlucius file 200ml smân­tână 200ml iaurt gros 100g lămâie 20g piper boabe 2 foi de dafin 30ml oţet 1 leg. mărar 270g porumb dulce conservat Mod de preparare: Se pune apă la fiert, cu foi de da­fin, boabe de piper, oţet şi sare. Când apa fierbe, se adaugă fileul de merlucius şi…
Read more »

Sos de usturoi si cartofi

4 October 2010
Ingrediente: 5 căţei de usturoi 2 gălbenuşuri 100 ml ulei de măsline 1/2 de lingură de zeamă de lămâie 1 cartof fiert în coajă sare piper verdeaţă pentru decor   Mod de preparare: Se zdrobeşte usturoiul, apoi cartoful cald fără coajă, după care se adaugă gălbenuşurile, sare, piper, zeamă de lămâie şi uleiul ca la…
Read more »

Salata asortata

4 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 2 gogoşari roşii 1 ardei verde 2 căţei de usturoi 1 legătură de mărar 1 legătură de ridichi 100 g măsline sare delicat piper 2 ouă fierte 2 linguri de oţet două foi de dafin 50 ml de apă   Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se taie…
Read more »

Aperitiv de şalău, somn sau cod

4 October 2010
  Ingrediente: l kg peşte (file) 300g morcovi 150g ceapă 300g mazăre 300g arpagic 100g măsline 300g cas­traveţi acri 200ml ulei de măsline 60g bulion 100ml vin sare piper Mod de preparare: Se taie peştele în bucăţi (30g), care se prăjesc într-o tigaie cu ulei bine încins numai atât cât să se strângă peştele şi…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Time Killer (video)

4 October 2010
Cum se prepara Cocktail Time Killer (video)  Ingrediente: 50 ml tequila 150 ml Mexican beer Half tsp salt 1 lemon wedge Ice cubes 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 bar spoon or cocktail stirrer   Cum se prepara Cocktail Time Killer
Read more »

Ciorba de conopida cu afumatura

4 October 2010
Ingrediente: 300 g costiţă afumată 2 cepe 1 morcov 1 ardei sau gogoşar 1 lingură de bulion 2 ouă bătute 200 g smântână leuştean ţelină tocată fin 500 g conopidă   Mod de preparare: Se taie costiţa julien, o punem la călit puţin, apoi punem o cratiţă cu apă la fiert, peste care punem costiţa.…
Read more »

Sos de smantana

4 October 2010
Ingrediente: 300 g smântână 100 g muştar sare Mod de preparare: Se amestecă bine smântâna cu muştar şi sare după gust. Se serveşte la salată verde, andive şi salată de ţelină.   Pofta buna!
Read more »

Salată de fasole verde cu ton

4 October 2010
  Ingrediente: 600g fasole verde congelată 300g ton în ulei (conservă) 200g măsline negre fără sâmburi 50ml ulei de măsline 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Se decongelează fasolea şi se taie în segmente de circa 3 cm. Se scurge bine de apă şi se căleşte, la foc iute, 2 minute, în uleiul…
Read more »

Rulouri cu hamsii

4 October 2010
  Ingrediente: 500g hamsii sărate  2 ouă 2 căni făină 1 pachet margarină 5 linguri de apă 2 linguri oţet   Mod de prep[arare: Se face un aluat din faină, margarină, apă şi oţet. Este bine să se prepare cu o zi înainte şi să se ţină la rece. Se face o foaie sub­ţire de…
Read more »

Drob de pui

4 October 2010
Drob de pui  Ingrediente: 300 g pipote şi inimi de pui 200 g ficăţei de pui 3 ouă 1 legătură ceapă verde 2-3 fire usturoi verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare piper condiment tip Delikat   Mod de preparare: Speli si cureti pipotele, inimile si ficateii si le pui la fiert in apa cu sare,…
Read more »

Scrumbie la grătar cu sos de smântână

4 October 2010
  Ingrediente: 4 scrumbii (circa 250g/bucata) 6 căţei de usturoi 300ml smântână 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele se spală şi se crestează pe ambele părţi în formă de romburi. Se presară cu sare şi piper, după gust, apoi se pun pe grătarul bine…
Read more »

Bors Rusesc

4 October 2010
Ingrediente: 2 l de apă 1 l de borş 500 g carne cu os 100 g slănină 1 morcov mic 1 ţelină mică, pătrunjel 1 ceapă 1/4 varză mică 1 sfeclă mică 3 cartofi 10 păstăi de fasole 1 ardei gras 4-5 roşii 150 g unt 100 g smântână 1 gălbenuş sare piper leuştean pătrunjel…
Read more »

Salata cu branza

4 October 2010
Ingrediente: 250 g caş dulce 200 g şuncă tocată 2 castraveţi muraţi 2 legături de ceapă verde 1 legătură de ridichi 2 căţei de usturoi 1 roşie sare piper zahăr 2 linguri de maioneză 1 lingură de muştar 200 g smântână oţet după gust   Mod de preparare: Se taie brânza sub formă de cubuleţe,…
Read more »

Trigoane cu migdale sau nuci

4 October 2010
  Ingrediente: 400 g făină 250 g migdale 150 g unt 250 g zahăr 80 g miere vanilie 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se prepară foaia de ştrudel  şi se taie bucăţi dreptunghiu­lare de 20 pe 30 cm. Se ung cu unt şi se presară cu migdale prăjite tăiate felii subţiri amestecate cu…
Read more »

Sos de ardei

4 October 2010
Ingrediente:  100 g unt 2 cepe 2 ardei 1 cană de supă de carne 2 linguri de smântână 1 lingură de făină sare piper busuioc după gust   Mod de preparare: Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în unt, apoi adăugăm ardeii tăiaţi julien, sare, piper, busuioc, o cană se supăşi lăsăm să fiarbă…
Read more »

Rulada chec cu ciuperci

4 October 2010
Ingrediente: 300g bureti 50-60 margarina 1 ceapa mica 100g cascaval sau pranza 3 linguri de făină de grâu 4 gălbenuşuri 100 g smântână   Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt şi se undeşte în margarină, se adaugă bureţii, brânza, făina, gălbenuşurile şi smântâna. Albuşurile se bat spumăşi se amestecă cu compoziţia. Se unge tava…
Read more »

Hribi cu sos tomat

4 October 2010
Ingrediente: 1 kg hribi 3 cepe 2 căţei de usturoi 200 g unt 200 ml sos de roşii sare piper   Mod de preparare: Topim untul, punem hribii tocaţi, adăugăm ceapa, lăsăm la călit, apoi turnăm jumătate de litru de supă în care am dizolvat două cuburi de concentrat de supă de pui. Lăsăm să…
Read more »

Ghiveci cu zacuscă

4 October 2010
Ghiveci cu zacuscă  Ingrediente: 1 borcan (400 g) de zacuscă 2 morcovi 1 ţelină mică 1 gulie 2 cepe mari 2-3 cartofi 3 linguri pastă de tomate sare piper ulei 1/2 kg legume congelate de care ai – mazăre, conopidă, fasole verde, dovlecei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, gulia, morcovul şi ţelina, le tai mărunt, apoi…
Read more »

Friptură de miel în pergament

4 October 2010
Friptură de miel în pergament  Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1 kg 150 ml ulei 2 lămâi 1 căpăţână ustu­roi sare piper 1 kg cartofi noi 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi usturoiul şi îl pisezi bine, iar separat storci lămâia. Cureţi apoi pulpa de miel, o speli bine şi o ungi cu ulei, zeamă…

Sandvişuri săţioase

4 October 2010
  Ingrediente: 8 felii de pâine 100g unt 1 cutie conservă de sardele în ulei 100g şuncă tip Praga 100g sa­lam crud uscat 3 castraveciori muraţi în saramură 1 gogoşar murat în oţet 100g maioneză sare piper   Mod de preparare: Salamul se curăţă de pieliţă şi împreună cu şunca şi sardele­le, scurse bine de…
Read more »

Hribi cu smantana

4 October 2010
Ingrediente: 1 kg hribi  4 cepe 100 g ulei   Mod de preparare: Adăugăm hribii tocaţi, peste ceapă, şi lăsăm să fiarbă câteva clocote. Turnăm apoi 200 g de smântână bătută cu o lingură de făină de grâu, amestecăm şi punem peste hribi. Lăsăm să dea două sau trei clocote, după care, la final, decorăm…
Read more »

Budinca de ciuperci

4 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci curăţate 2 dovleci tăiaţi cubuleţe 2 legături de ceapă verde   Mod de preparare: Se toacă toate şi se pun în cratiţă cu ulei, sare, piper, delicat, se călesc până scade apa din ele, apoi se dau deoparte şi se adaugăşase linguri de făină albă, şase gălbenuşuri, trei linguri de smântânăşi…
Read more »

Crochete de peşte

4 October 2010
  Ingrediente: 600g file de crap 4 felii franzelă 50ml lapte 2 ouă 1 linguriţă boia de ardei dulce 2 linguri făină 3 linguri pesmet 1lămâie 200ml ulei leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă fileul, se spală şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se lasă să fiarbă 10…
Read more »

Ciorbă de stavrid

3 October 2010
  Ingrediente: 1 kg stavrid cu cap 1 ceapă 1 morcov 4-5 linguri bulion 1 legătură leuştean puţin ulei 1 lămâie sare piper 250 g cartofi 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi în 2 l de apă tot zarzavatul şi cartofii spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi. După ce au fiert, pui peştele bucăţi…
Read more »

Reţete de post: Salată cu mazare si murături

3 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 morcovi 1 borcan de 400 g cu mazăre măsline castraveţi muraţi gogoşari în oţet sare maioneză din pufuleţi 2-3 linguri muştar dulce   Mod de preparare: Fierbi cartofii şi morcovii, apoi îi tai cuburi mici. Adaugi mazărea după ce o clăteşti, câteva măsline (fără sâmburi), gogoşari în oţet şi…
Read more »

Supă-cremă de viţel cu chimen si găluşte de ficat

3 October 2010
  Ingrediente: 2-3 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 250 g carne de viţel (cu os) sare piper 1 lin­gură unt 1/2 legătură pătrunjel 100 g ficat de viţel 1 gălbenuş 3-4 linguri făină 2 linguri chimen   Mod de preparare: Speli morcovii şi ţelina, le tai cubuleţe, cureţi ceapa şi o tai în jumătate. Pui…
Read more »

Ciorbă de ied

3 October 2010
Ciorbă de iedO reteta de ciorba de ied din: carne de ied, morcovi, albitura, telina, ceapa, orez, smantana, oua, faina, sare de lamaie, verdeata, ulei si sare. Ingrediente: 800 g carne de ied 2,5 l apă 200 g morcovi 200 g albitură 100 g ţelină ceapă 100 g orez 250 g smântână 30 g făină 3 ouă…
Read more »

Ciorbă din drob de miel

3 October 2010
  Ingrediente ciorbă: 2 l apă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă mică 1 foaie de dafin bulion oţet Ingrediente umplutură: măruntaie de la un miel 4 ouă 2 cepe tăiate mărunt câte 2 legă­turi de mărar şi pătrunjel sare piper 1 lingură de pesmet fin ulei Ingrediente aluat: 400 g făină 1…
Read more »

Reţete de post: Pastă de ţelină

3 October 2010
  Ingrediente: 1-2 cartofi 1 ceapă 250 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi ţelina de coajă, o pui la fiert în apă cu puţină sare, iar cartofii îi fierbi separat, cu tot cu coajă. După ce au fier şi cartofii, şi ţelina, le dai pe răzătoarea mică şi razi şi ceapa. Pui…
Read more »

Reţete de post: Orez cu chimen si mazăre

3 October 2010
  Ingrediente: 200 g orez 1 cutie mazăre 1 ceapă 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă chimen sare piper ulei   Mod de preparare: Pui chimenul la călit în ulei timp de 1 minut, peste el adaugi ceapa tocată mărunt, o laşi puţin să devină aurie şi imediat torni un strop de apă caldă. Urmează…
Read more »

Budincă de ficat

3 October 2010
  Ingrediente: 6 bucăţi ficat de pasăre 1 legătură de ceapă verde 2 ouă 1 lingură de ulei sare piper un vârf de cuţit de nucşoară   Mod de preparare: Speli şi cureţi ficatul şi la fel legătura de ceapă. Intr-o crăticioară pui să se prăjească uşor ficatul şi ceapa tăiate bucăţi mici, evident. Laşi…
Read more »

Icre la cuptor

3 October 2010
  Ingrediente: 3 cepe potrivite ulei 2 linguri pastă de tomate 350-400 g icre de caras sau de crap 1 pahar lapte 5 ouă 1 linguriţă sare piper 3-4 legături mărar   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o înăbuşi în 5-6 linguri de ulei, adaugi pasta de tomate, apoi icrele şi amesteci bine pentru…
Read more »

Paine mozaic

3 October 2010
  Ingrediente: o pâine lungă sau rotundă 2-3 cartofi 20 de măsline (fără sâmburi) 2-3 castraveciori în oţet sau muraţi 1/2 sfeclă fiartă 1/2 scrumbie fără oase (tăiată fâşii) puţin ulei 1/2 pachet margarină   Mod de preparare: Tai franzela în două şi îi scoţi miezul. Cartofii îi fierbi în coajă şi îi tai cubuleţe.…
Read more »

Reţete de post: Ciorbă de perişoare din soia cu zeamă de varză

3 October 2010
  Ingrediente: 1 pungă de soia cubuleţe 2 cepe potrivite 3 morcovi 1 ţelină potrivită zarzavat de ciorbă  2- 3 linguri condiment tip Vegeta 1/2 ceaşcă ulei 1 l zeamă de varză (sau borş) leuştean verde 1 lingură bulion   Mod de preparare: Intr-o oală potrivită pun uleiul unde adaug ceapa tocată mărunt, morcovul şi…
Read more »

Rulouri cu şuncă

3 October 2010
Rulouri cu şuncă  Ingrediente: 100 g şuncă slabă (de Praga) 2 cartofi fierţi 1 morcov fiert puţină mazăre fiartă 3 linguri sos alb 2-3 frunze de salată şi un pic de pătrunjel   Mod de preparare: Tai cartofii şi morcovul cubuleţe, îi amesteci cu mazărea, sosul alb şi verdeaţa. Cu această compoziţie i feliile de şuncă pe…
Read more »

Drob de miel in aluat

3 October 2010
  Ingrediente  aluat: 150 g făină 1 ou, untură sau unt pentru uns tava Ingrediente umplutură: 1/2 kg măruntaie de miel 2 ouă 1 lingură smântână 1 felie de pâine puţin lapte 1 legătură de ceapă verde pătrunjel mărar sare piper   Mod de preparare: Faci un aluat din ou şi făină. Intinzi o foaie…
Read more »

Macrou la cuptor

3 October 2010
Macrou la cuptor  Ingrediente: 1 macrou 2-3 cartofi 1 lămâie ulei sare piper foi de dafin 1 salată 1 gogoşar în oţet 1 legătură ceapă verde 1 morcov 1 castravete acru   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine macroul şi-l pui într-o tavă cu puţin ulei şi 1 ceaşcă de apă. Cureţi morcovul, îl tai bucăţi…
Read more »

Reţete de post: Borş de sfeclă cu orez

3 October 2010
  Ingrediente: 2 kg sfeclă roşie 2 cepe mari 1/2 kg morcov 1/2 kg ţelină 1/2 kg cartofi 3-4 linguri orez 3-4 linguri zarzavat de ciorbă 2 linguri bulion 2 l borş verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi sfecla de coa­jă, o treci pe răzătoarea cu ochiuri mari şi o pui într-o cratiţă cu 2…
Read more »

Colac mare

3 October 2010
Colac mare  Ingrediente: 1 kg făină 5 ouă 200 g zahăr 2 căni lapte 100 ml ulei 50 g drojdie 1 praf de sare   Mod de preparare: Amesteci drojdia cu 2 linguri de zahăr, 1 lingură făină şi o ceaşcă de lapte cald şi laşi maiaua să crească 15 minute. Când e gata o adaugi…
Read more »

Papricaş de pui

3 October 2010
Papricaş de pui  Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe 2 lingurite boia dulce 1 ou 1 lingura unt 3-4 linguri faina sare piper ulei 1 legatura patrunjel verde   Mod de preparare: Dezosezi pipetul de pui, il tai in bucati potrivite si-l rumenesti in ulei, dupa care il scoti si-l lasi deoparte. Cureti ceapa, o tai…
Read more »

Reţete de post: Supă de morcovi cu usturoi

3 October 2010
  Ingrediente: 1/2 kg morcovi 2 căţei de usturoi un vârf de linguriţă de chimen 1 lămâie 4 linguri ulei 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat mărunt 1 l apă în care vei fierbe morcovii sare piper   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi speli bine, îi tai rondele şi îi fierbi în apă cu un…
Read more »

Retete de post: Ciorbă de bob

3 October 2010
  Ingrediente: 250 g bob 1 morcov 1 păstârnac 1 pătrunjel 1/2 de ţelină 1 praz 1 ceapă 0,5 l zeamă de varză 1 foaie de dafin sare piper frun­ze de pătrunjel sau leuştean   Mod de preparare: Speli bobul şi-l pui la înmuiat în apă rece cu 10-12 ore înainte de pregătire, ii îndepărtezi…
Read more »

Coroniţă de cozonac

3 October 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 1/2 l lapte 300 g zahăr 2 ouă + 3 gălbenuşuri 30 g drojdie 2 linguriţe coajă rasă de lămâie şi de portocale 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de rom 1 pahar de ulei Ingrediente umplutură: 200 g nucă măcinată 3 linguri cacao 100 g stafide 200 g zahăr…
Read more »

Aripioare de pui cu masline

3 October 2010
Aripioare de pui cu masline  Ingrediente: 1/2 kg aripioare de pui 300 g măsline 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 2 linguri pasta de tomate 2 lin­guri pastă de ardei sare piper cimbru ulei   Mod de preparare: Speli aripioarele, le rumeneşti puţin în ulei şi le scoţi pe o farfurie. Cureţi ceapa, morcovul şi ţelina, toci mărunt…
Read more »

Reţete de post: Paste cu mere

3 October 2010
  Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 1 kg mere, 1 plic zahăr vanilat, 1 lingură de margarină, zahăr   Mod de preparare: Pui la fiert apă cu sare şi când dă în clocot adaugi pastele şi le laşi să fiar­bă 8-10 minute. Când sunt fierte, le scurgi, le treci sub un jet de apă rece…
Read more »

Reţete de post: Musaca de paste fainoase cu soia

3 October 2010
  Ingrediente: 400 g paste o pungă cu soia granule 2-3 linguri de bulion 2 cepe 1 morcov 1 fir de praz sare piper foi de dafin usturoi ulei condiment tip Vegeta 2 linguri margarină 1 lingură făină   Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă cu sare şi după ce au fiert,…
Read more »

Şarlotă de afine

3 October 2010
Şarlotă de afine  Ingrediente: 9 pişcoturi de şampanie 200 g afine de la congelator (zmeură sau căpşune) 600 g brânză de vaci 200 g zahăr 2 ouă 100 g smântână 200 g frişca     Mod de preparare: Fierbi un sirop dintr-o cană de apă cu 3 linguri de zahăr şi îl laşi să se răcească. Tapetezi…
Read more »

Reţete de post: Bulgaraşi de biscuiţi cu vişine

3 October 2010
  Ingrediente: 250 g biscuiţi populari 150 g nuci 1 pahar apă 2 linguri cacao 5 linguri zahăr 2-3 linguri esenţă de rom 1 linguriţă coajă rasă de lămâie vişine din vişinată 50 g nucă de cocos zahăr   Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat biscuiţii şi nucile şi le amesteci într-un castron.…
Read more »

Reţete de post: Prajitură glazurată

3 October 2010
  Ingrediente: 2 căni făină 1 cană zahăr 5 linguri gem 1 linguriţă bicarbonat (stins cu puţin oţet) 1 cană sifon (sau apă minerală) 3 linguri cacao 1 ceaşcă ulei esenţă după gust   Mod preparare blat: In acelaşi vas freci cu mixerul întâi zahărul cu gemul până ce amândouă se topesc şi se transformă…
Read more »

Salată de somon cu orez

3 October 2010
Salată de somon cu orez  Ingrediente: 100 g somon 2-3 buchetele de conopidă 50 g orez 1-2 linguri smântână 1 legătură mărar sare 1 linguriţă condi­ment 1 morcov fiert   Mod de preparare: Pui la fiert orezul cu 1 cană de apă şi condiment pentru 25 de minute, iar separat fierbi puţin conopida în apă cu sare. Când sunt…
Read more »

Budincă de orez cu stafide

3 October 2010
Budincă de orez cu stafide  Ingrediente: 1 cană de orez 1/2 cană stafide 3 linguri miere 1 cană cu lapte răzătură de lămâie un pliculeţ zahăr vanilat un praf de sare   Mod de preparare: Alegi şi speli orezul şi-l pui la fiert într-o cratiţă cu apă şi un praf de sare. Când orezul este aproape fiert, adaugi laptele,…
Read more »

Reţete de post: Plăcintă cu spanac

3 October 2010
Reţete de post: Plăcintă cu spanac  Ingrediente aluat: 1 kg faina 50 g drojdie 1 cească ulei sare apa calda zahar Ingrediente umplutură: 1 kg spanac (congelat sau din conservă) 2 cepe 1 legătură mărar 1 lingură ami­don sau făină ulei sare piper 1/2 pachet margarina     Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă caldă cu 1…

Tort de nucă si budincă

3 October 2010
Tort de nucă si budincăO reteta delicioasa de tort de nuca si budinca din: oua, margarina, zahar, cacao, nuci, faina, praf de copt, coaja de lamaie, sare, gelatina, lapte, budinca de vanilie, zahar, frisca si visinata. Ingrediente: 4 ouă 150 g margarină 150 g zahăr 50 g cacao 150 g nuci măcinate 1 lingură făină un plic praf de…
Read more »

Reţete de post: Drob de morcovi

3 October 2010
Reţete de post: Drob de morcovi  Ingrediente: 1 cană de orez 3 morcovi 3 linguri de pesmet 2 cepe 3 linguri ulei 5-6 căţei de usturoi 1/2 linguriţă de cimbru pătrunjel   Mod de preparare: Alegi şi speli orezul, apoi îl pui la fiert. între timp, cureţi morcovii şi îi treci prin răzătoarea cu ochiuri mici. Cureţi şi tai ceapa…
Read more »

Sarmale dietetice

3 October 2010
Sarmale dietetice  Ingrediente: 1 varză murată nesărată 1/2 kg carne de vită (sau de pasăre) 1 ceapă mare 1 ceaşcă orez 1 praf de piper 2 linguri bulion   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o treci prin maşina de tocat împreună cu carnea. Adaugi în compoziţie orezul spălat, piperul, 1 lingură bulion, omogenizezi totul şi…
Read more »

Borş de lobodă

3 October 2010
Borş de lobodă  Ingrediente: 3-4 legături de lobodă 1 legătură ceapă verde 2 cepe 2 linguri orez morcov 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2 cartofi 1 legătură leuştean 1/2 l borş 1 ceaşcă suc de roşii   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, păstârnacul, ră­dăcina de pătrunjel, ţelina, le speli şi le dai pe…
Read more »

Prăjitură cu nucă

2 October 2010
Prăjitură cu nucă  Ingrediente aluat: 200 g făină 100 g unt 5 linguri lapte 25 g untură sare Ingrediente umplutură: 300 g nuci 100 g ciocolată de menaj 85 g unt 3 ouă 120 g zahăr 50 g făină 2, 3 linguri zahăr pudră   Mod preparare aluat: Cerni făina, pui un praf de sare, adaugi untul…
Read more »

Pui cu tarhon

2 October 2010
  Ingrediente: 1 pui 6-8 legaturi de tarhon 2 linguri de faina 2-3 linguri de ulei bulion sare   Mod de preparare: Se curata tarhonul, se spala bine in sita si se toaca marunt. Intr-o cratita de 2-3 kg se rumeneste faina in ulei. Cand faina e rumenita, se pune bulionul si se amesteca bine.…
Read more »

Găluşte de mălai si griş cu gem de prune

2 October 2010
Găluşte de mălai si griş cu gem de prune  Ingrediente: 1 ceaşcă de griş 1/2 ceaşcă mălai 1/2 ceaşcă făină 4 căni apă 4 linguri zahăr 1/2 borcan (de 400 g) gem de prune sau alt gem, sau dul­ceaţă 1 plic zahăr vanilat 6-7 lin­guri pesmet zahăr pudră ulei sare   Mod de preparare: Pui apa la fiert cu un praf de sare…
Read more »

Salată Mazurca

2 October 2010
  Ingrediente: 6 oua 300 g. zahar pudra 300 g. faina 200 g. nuci 100 g. stafide unt pentru uns   Mod de preparare: Zaharul se freaca cu galbenusurile adaugate pe rand, apoi faina, nucile taiate bucatele si stafidele. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca usor cu compozitia, apoi se toarna intr-o tava…
Read more »

Roşii umplute cu ficat de miel

2 October 2010
Roşii umplute cu ficat de miel  Ingrediente: 12 roşii mijlocii 500 g ficat de miel 2 felii de pâine 1 ceaşcă lapte 1 legătură ceapă verde 2 ouă 100 g unt, 1 legătură pătrunjel 2 linguri smântână sare piper   Mod de preparare: Speli roşiite, le tai un căpăcel, le scoţi miezul, le presari cu sare şi le laşi să…
Read more »

Sote de pui cu ciuperci

2 October 2010
  Ingrediente: 4 sferturi de pui 25 g. unt 300 ml supa de pui 350 g. ciuperci 125 g. rosii 1 lg. ulei de masline 1 legatura de ceapa verde taiata marunt cimbru 2 linguri malai 125 ml smantana   Mod de preparare: Incinge untul si uleiul intr-o tigaie si prajeste bucatile de pui. Potriveste…
Read more »

Salată andaluză

2 October 2010
  Ingrediente: 300 g. rosii 2 castraveti mici 1 ridiche de iarna potrivita 2 oua 100 ml. untdelemn patrunjel verde si marar otet dupa gust piper sare Mod de preparare: Legumele se taie in felii subtiri si se amesteca usor cu patrunjelul verde si mararul (mai mult) tocate marunt, untdelemn, sare, piper si otet dupa…
Read more »

Crochete din carne de miel

2 October 2010
Crochete din carne de miel  Ingrediente: 250 g carne de miel fără os 1 ceapă 2 linguri unt sau margarină 3 linguri făină 2 ouă 2 linguri pesmet 100 ml ulei 1 cub condiment concentrat sare piper Pentru ornat: 1 salată verde 1 roşie   Mod de preparare: Speli carnea şi o tai bucăţele, apoi o rumeneşti într-o lingură…
Read more »

Reţete de post: Mucenici moldoveneşti

2 October 2010
Reţete de post: Mucenici moldoveneşti  Ingrediente: 500 g făină 5-6 linguri zahăr 1 şi 1/2 cană apă 500 g nucă măcinată 1 esenţă de vanilie 1 linguriţă coajă de lămâie 1 esenţă de rom 1/2 borcan (de 400 g) miere sare 25 g drojdie (1/2 pachet mic) 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Amesteci drojdia cu 1 linguriţă…
Read more »

Pizza cu de toate

2 October 2010
Pizza cu de toate  Ingrediente: 200 g făină 1 ou drojdie cat o nucă 1/2 pahar lapte sare 1/2 linguriţă zahăr Ingrediente umplutură: 200 g ciuperci din conservă 100 g caşcaval sau telemea 2-3 cârnaţi 4-5 felii subţiri de şuncă 1 ou 2 linguri pastă de tomate sare piper condiment tip Delikat zahăr   Mod de preparare: Faci…
Read more »

Reţete de post: Mancare de ciuperci cu masline

2 October 2010
Reţete de post: Mancare de ciuperci cu masline  Ingrediente: 1/2 kg ciuperci proaspete sau dn conservă 100 g măsline 2 cepe 2 linguri bulion 1 legătură pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi ciupercile sau le scurgi de zeama în care au fost conservate, le speli bine, le tai mărunt, le pui să se călească într-o cratiţă cu puţin ulei…
Read more »

Cocktail Pink Lady

2 October 2010
Cocktail Pink Lady  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Gin drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 2/3 gin 1/3 sirop de rodii un albuş câteva picături de suc de lămâie   Apărut în Marea Britanie, în anii ’50, Pink Lady a suferit…
Read more »

Cascaval de casa

2 October 2010
  Ingrediente: 100 g unt 500 g brânză de vaci 1 l de lapte 1 ou 1 linguriţă de sare 1 vârf de cuţit de bicarbonat secărică Mod de preparare: În laptele clocotit se adaugă brânza, amestecând până se lasă zerul, după care se pune la scurs. Oul, untul, bicarbonatul şi sarea se omogenizează şi…
Read more »

Turtite de portocale

2 October 2010
  Ingrediente: 200 g unt sau margarina 200 g făină 100 g portocale confiate coajă rasă de portocală 2 ouă 3 gălbenuşuri vanilie 100 g zahăr 150 g şerbet de ciocolată Mod de preparare: Untul se amestecă cu vanilia, coaja de portocală rasă, zahărul şi cu ouăle, apoi se pun şi portocalele confiate tăiate mărunt…
Read more »

Salată de fasole cu sos de vin

2 October 2010
  Ingrediente: 1 cana fasole rosie fiarta 1 cana fasole alba fiarta 1 cana fasole neagra fiarta 250 g fasole verde, oparita 1 ceapa mica rosie tocata 1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi 2 linguri de patrunjel proaspat tocat Sos de vin: 1/4 cana otet din vin rosu 1/4 cana ciorba de legume…
Read more »

Cum se prepara Cocktail A La Bomba (video)

2 October 2010
Cum se prepara Cocktail A La Bomba (video)  Ingrediente: 2 tsp sugar 2 lime wedges 30 ml gold tequila 30 ml Cointreau 50 ml of pineapple juice 50 ml of orange juice 2 dashes of grenadine syrup 1 teaspoon 1 saucer 1 cocktail glass 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve…
Read more »

Salată de spanac

2 October 2010
  Ingrediente 250 g spanac 1 lingura ulei 2 fire usturoi verde 1 varf de cutit de piper 1 praf de sare 1 lingura zeama de lamiae 1 legatura ceapa verde   Mod de prepare Se toaca ceapa si usturoiul  Salata va iesi mult mai gustoasa daca, pe langa foile de spanac, se mai adauga…
Read more »

Plăcintă cu ceapa, ciuperci si marar

2 October 2010
  Ingrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust   Mod de preparare: In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa, uleiul, sarea. Se framanta bine si se bate cu maiul 10…
Read more »

Reţete de post: Salată de gogonele

2 October 2010
Reţete de post: Salată de gogonele  Ingrediente: 1/2 kg gogonele murate 1/2 kg morcovi 2 bucăţi păstâmac 1 ţelină potrivită 4-5 cepe 150 g zahăr 200 ml oţet 1/2 l apă 250 ml ulei 1 borcan muştar dulce (400 g)     Mod de preparare: Cureţi morcovul, păstârnacul, ţelina şi le dai pe răzătoarea mare. Speli bine gogonelele, cureţi ceapa…
Read more »

Rulada cu cascaval

2 October 2010
  Ingrediente: 500 ml de lapte 1 linguriţă de sare 100 g margarină sau 100 ml ulei 5 oua 300 g cascaval   Mod de preparare: Se pune totul la fiert şi, când clocoteşte, dăm deoparte şi adăugăm o cană de făină,amestecăm bine, apoi o lăsăm la răcit, după care adăugăm cinci ouă, pe rând,…
Read more »

Oua cu sos de maioneza

2 October 2010
  Ingrediente: 10 ouă fierte 1 căpăţână de salată verde 1 cutie de ton ulei 2 gălbenuşuri sare piper hrean lămâie se rad pe răzătoare, un gălbenuş fiert 400 g smântână pătrunjel tocat măsline pentru ornat Mod de preparare: Se fierb ouăle, se taie în două şi se aşează pe un platou decorat cu salată…
Read more »

Varzări

2 October 2010
Varzări  Ingrediente: 500 g făină 150 ml apă 150 ml ulei sare Ingrediente umplutură: 1 varză acră mică 1 linguriţă condiment  piper sare ulei nucşoară cimbru 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă făină   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele pentru aluat, frămânţi bine şi-l laşi să se odihnească o oră. Intre timp, speli bine varza,…
Read more »

Cascaval

2 October 2010
  Ingrediente: 2 l lapte dulce 1kg brânză de vaci 400 g brânză de oi frământată 2 ouă 300 g unt sau margarină 1 lingură de bicarbonat Mod de preparare: Se pune laptele în cratiţă la fiert, apoi, când aproape dă să fiarbă, punem brânza în lapte ca să o mai scoacem o dată. După…
Read more »

Bulete din cascaval

2 October 2010
  Ingrediente: 400 ml apă 200 ml ulei 400 g făină 10 ouă 200 g caşcaval 200 g ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se pune apa la fiert cu uleiul, iar la primele clocote, se adaugă făina în bloc şi se amestecă până când devine compactă. Se răceşte, apoi se adaugă ouăle treptat, amestecând…
Read more »

Reţete de post: Supă cremă de legume

2 October 2010
Reţete de post: Supă cremă de legume  Ingrediente: 2 ţeline mici 3 cartofi 1 ceapă ardei roşii dovlecei (de la congelator) 1-2 linguri pătrunjel tocat (conge­lat sau uscat, sau verde) sare   Mod de preparare: Pui la fiert 2 l apă cu un praf de sare. Cureţi apoi ceapa, cartofii şi ţelina, tai cartofii cubuleţe, ceapa o toci mărunt, dai ţelina…
Read more »

Rulada cu sunca si parmezan

2 October 2010
  Ingrediente: 100 g unt 80 g făină 500 ml de lapte 5 ouă şuncă 2 linguri smântână parmezan Mod de preparare: Se pun la topit într-o cratiţă 50 g unt cu făina, amestecând să nu se facă cocoloaşe. Se adaugă laptele fierbinte şi se face ca o mămăligă pripită, apoi se dă la răcit.…
Read more »

Pastă de somon

1 October 2010
Pastă de somonIngrediente: 100 g somon afumat 2-3 linguri smantana 1 lamaie cateva fire de marar sare Mod de preparare: Tai marunt somonul, ii indepartezi oasele, il stropesti cu putina zeama de lamaie si amesteci bine cu o furculita sau cu mixerul pana obtii o pasta omogena. Tai fin mararul, il adaugi in pasta de somon impreuna…
Read more »

Ciorbă de dovlecei cu orez

1 October 2010
Ciorbă de dovlecei cu orez  Ingrediente: 2 dovlecei de la congelator sau din conservă 2 cepe 1 morcov 1 ţelină 1 păstârnac 2 linguri de orez, 1 legătură pătrunjel 1 cană suc de roşii 1 cană borş leuştean uscat sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, ţelina şi păstâr- nacul, le tai mărunt şi le…
Read more »

Crap pane în sos de hrean

1 October 2010
  Ingrediente: 800g file de crap 100g făină 2 ouă 150g pesmet 250ml ulei 1lămâie sare piper Ingrediente sos: rădăcină de hrean potrivită ,150ml smântână ,1 leg. ceapă verde ,2 ouă fierte , sare, piper.   Mod de preparare: Se curăţă fileul de crap, se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în…

Rulada cu pate de ficat

1 October 2010
  Ingrediente: 250 ml lapte 1 linguriţă de sare 60 g caşcaval 60 g unt sau margarină 60 g făină 6 ouă 2 cuti cu pate de ficat gogosar murat 1 lingurita mustar piper verdeata Mod de preparare: Se fierbe laptele cu untul, caşcavalul şi făina după care se ia de pe foc, se amestecă…
Read more »

Rulouri cu macrou

1 October 2010
  Ingrediente: 8fileuri de macrou 4 fire de ceapă verde 2 portocale 1 lingură orez 50g măsline fără sâmburi (verzi şi negre) 1 lămâie 150ml ulei leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte apoi în 50ml ulei, la foc mic, 3-4 minute. Se…
Read more »

Frigărui de somn

1 October 2010
  Ingrediente: 800g file de somn 2 fire de praz 4 roşii mari 2 linguri sos de soia 2 linguri zeamă de lămâie 200ml vin alb sec 2 căţei de usturoi foaie de dafin rămurică rozma­rin 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă fileul de pieliţe şi de eventualele oase rămase de…
Read more »

Pasta de urda dulce

1 October 2010
  Ingrediente: 300 g urdă 150 g unt sare piper 1 legătură de mărar tocat mărunt Mod de preparare: Se amestecă bine şi se bate cu mixerul timp de 5 minute. Cu această pastă, putem face tartine, umple roşii sau umplem buşeuri mici pentru gustări asortate.   Pofta buna!
Read more »

Budinca din paine si cascaval

1 October 2010
  Ingrediente: franzela 4 oua 400g smantana 2 legaturi usturoi verde 300 g cascaval piper sare Mod de preparare: Ungem o tavă de teflon cu unt, apoi aşezăm un rând de felii de franzelă, peste care punem felii de caşcaval şi ciuperci tocate mărunt. Peste ciuperci adăugăm alt rând de felii de franzelă, apoi batem…
Read more »

Sarmale in foi de varză fierte in untură

1 October 2010
Sarmale in foi de varză fierte in untură  Ingrediente: 2 kg carne de porc 4 cepe mari 3 ouă 200 g orez 1 pahar ulei bulion 500 g untură topită cimbru sare piper Vegeta sau alt condiment universal mărar verde   Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt o căleşti în ulei până devine sticloasă, apoi adaugi orezul bine spălat, 1/2 cană de…
Read more »

Mâncărică rece cu ciuperci, soia si măsline (de post)

1 October 2010
Mâncărică rece cu ciuperci, soia si măsline (de post)  Ingrediente: 1 kg ceapă 1 cutie ciuperci 200 g măsline 1 pachet soia granule 100 ml ulei 250 ml vin alb 2-3 foi de dafin sare piper condiment tip Delikat 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli, o ştergi cu un prosop de bucătărie, o tai peştişori, o pui într-o…
Read more »

Rulada cu prune uscate si muschi file

1 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg muşchi file de porc 300 g prune uscate 300 g costiţă afumată 500 g ciuperci tocate mărunt sare piper cimbru boia dulce 100 ml ţuică 200 ml vin alb 100 g untură   Mod de preparare: Se ia carnea şi se taie, în aşa fel încât să se facă asemenea unei…
Read more »

Pizza cu ciuperci

1 October 2010
Pizza cu ciuperci  Ingrediente aluat: 150 g făină 1 ou drojdie cât o nucă 1/2 pahar lapte sare Ingrediente umplutură: 300 g ciuperci proaspete sau din conservă 100 g caşcaval 100 g unt 3 roşii din conservă 2-3 linguri ketchup sare piper   Mod de preparare: Amesteci făina cu drojdia dizolvată în laptele călduţ, oul şi un…
Read more »

Turtă de ciocolată

1 October 2010
  Ingrediente: 200 g unt 150 g miere 150 g zahăr 8 g scorţişoară şi cuişoară 3 ouă 3 gălbenuşuri puţin praf de copt 120 g ciocolată de menaj rasă sau 2 lin­guri cacao 75 g stafide 230 g făină 60 g migdale vanilie Mod de preparare: Mierea se amestecă cu untul, zahărul, 6 gălbenuşuri,…
Read more »

Oua de prepelita cu castraveti

1 October 2010
  Ingrediente: 4-5 ouă de prepeliţă 2 gălbenuşuri de găină 2 gogoşari muraţi 4 castraveţi muraţi 500 ml ulei sare piper delicat   Mod de preparare: Punem ouăle de prepeliţă la fiert, apoi le curăţăm şi le aşezăm într-un castron. Din două gălbenuşuri de găină crude şi 5 gălbenuşuri de prepeliţă fierte facem o maioneză…
Read more »

Sarmale cu urda

1 October 2010
  Ingrediente: 300 g orez 500 g urdă 3 cepe 1 morcov 2 legături de mărar sare piper delicat frunze de sfeclă 500 ml ulei Mod de preparare: Orezul se spală şi se fierbe pe jumătate, apoi se pune peste orez ceapa tăiată mărunt şi călită cu ulei şi morcovul ras pe răzătoarea măruntă, se…
Read more »

Branza topita

1 October 2010
  Ingrediente: 2 l de lapte 2 kg brânză de vaci 6 ouă 400 g unt 800 g smântână sare piper delicat 3 linguriţe de bicarbonat Mod de preparare: Se pune laptele la fiert, se adaugă brânza de vaci la scopt, o stoarcem în tifon, după care o dăm prin maşina de carne. Brânza măcinată…
Read more »

Omletă cu peşte afumat

1 October 2010
  Ingrediente: 200g peşte afumat 8 ouă 1ceapă mică 1fir de praz 1 lin­gură mălai 150ml ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de pieliţe şi de oase, apoi se taie în cubuleţe. Se curăţă ceapa şi prazul, se spală şi se toacă ceapa mărunt, iar pra­zul în bucăţi de 4cm, apoi…
Read more »

Sandvisuri cu oua de prepelita

1 October 2010
  Ingrediente: 16 ouă de prepeliţă 8 felii de pâine prăjită 1 lingură de muştar 100 g unt sare piper zeamă de la1/2 de lămâie   Mod de preparare: Punem în tigaie la topit 50 g unt, adăugăm muştarul, sarea, piperul şi zeama de lămâie. Ungem pâinea cu sosul rezultat şi o aşezăm pe un…
Read more »

Omleta dulce cu nectarine

1 October 2010
  Ingrediente: 5 ouă 4 nectarine 6 linguri de zahăr 2 linguri de făină 100 ml smântână 1 plic de praf de copt 1 pahar de lapte 120 g unt coajă şi suc de la o lămâie sare Mod de preparare: Se bat ouăle cu furculiţa împreună cu zahărul până se face o spumă, se…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Leapfrog (video)

1 October 2010
Cum se prepara Cocktail Leapfrog (video)  Ingrediente: 45 ml tequila 15 ml sloe gin 10 ml sweet vermouth 1 lime wedge Ice cubes 1 shot measure 1 old-fashioned glass 1 bar spoon or cocktail stirrer   Cum se prepara Cocktail Leapfrog
Read more »

Ochiuri domino la tava

1 October 2010
  Ingrediente: 8 ouă 4 cartofi mari 1 ceapă 200 g costiţă 1 pahar de lapte 20 g unt sare piper Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri, ceapa se taie mărunt, iar costiţa se taie cubuleţe. Se unge o tavă cu unt, se aşează un strat de cartofi, ceapă, costiţă,…
Read more »

Tartă de Botoşani

1 October 2010
  Ingrediente: 350 g grîu 1 l lapte 150 g nuci vanilie scorţişoară 2 linguri pesmet de casă 60 g unt coajă de lămîie rasă 4 ouă 250 g piersici sare Mod de preparare: Griul se spală, se fierbe 10 minute cu apă, apoi se strecoară şi se fierbe 1 oră cu laptele, vanilia şi…
Read more »

Oua cu sos picant

1 October 2010
  Ingrediente: 4 ouă fierte tari 1 ardei iute 4 roşii 2 căţei de usturoi 50 ml ulei 1 legătură de pătrunjel 1 linguriţă de oţet din vin alb sare piper Mod de preparare: Se căleşte usturoiul şi ardeiul, apoi adăugăm roşiile rase şi pătrunjelul. Se aşează sosul pe un platou, apoi ouăle fierte tăiate…
Read more »

Unt cu patrunjel si lamaie

1 October 2010
  Ingrediente: 200 g unt pătrunjel zeamă de lămâie piper sare Mod de preparare: Se toacă mărunt pătrunjelul verde, se bate într-o piuliţă şi se amestecă cu unt spumos.Se adaugă sare, piper şi zeamă de lămâie după gust. Se foloseşte la gustări pe pâine prăjită cu felii de roşii.   Pofta buna!
Read more »

Crap cu sos şi caşcaval

1 October 2010
  Ingrediente: 1 crap de 1 kg l/2 pahar oţ et 100ml vin îndulcit cu puţin zahăr 1pahar ulei l kg roşii 1pahar smântână 200g caşcaval 1lingură unt topit 50g unt 1ceapă 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Peştele curăţat şi spălat se pre­sară cu sare şi se lasă 1/2 oră…
Read more »

Rulada aperitiv

1 October 2010
  Ingrediente: 500 ml lapte    100 g unt sau margarină 1 linguriţă de sare 150 g făină 5 ouă Mod de preparare: Laptele, sarea şi untul se pun la fiert iar atunci când clocoteşte se adaugă făina, apoi,pe rând, ouăle. Gălbenuşurile se adaugă pe rând, iar albuşurile se bat spumă. Umplutura se face din ciuperci…
Read more »

Ardei capia umpluti cu branza

1 October 2010
  Ingrediente: 5-6 ardei capia 500 g brânză 250 g margarină sare piper biovegetal mărar patrunjel Mod de preparare: Se curăţă ardeii de cotor, se umplu cu pastă din brânză, apoi se dau la rece timp de 2-3 ore, după care se taie felii şi se ornează platoul cu salată verde.   Pofta buna!
Read more »

Păstrăv în sos de vin roşu

1 October 2010
  Ingrediente: 4 păstrăvi (250g/buc.) 100rnl vin roşu 250ml oţet de vin roşu 200ml supă de legume 1 morcov mare 1 ceapă mare 2 foi de dafin 50ml ulei 1linguriţă rasă cimbru pisat 1 leg. pătrunjel 4 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală, se scurge de apă…
Read more »

Macrou cu ciuperci

30 September 2010
Ingrediente: l kg macrou 400g ciuperci l50ml ulei 2 linguri făină 150g caşcaval 1 cană vin alb 200g smântână 3 gălbenuşuri l lămâie sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă de vinişoare, se îndepărtează capul, se spală, se sărează şi se stropeşte cu suc de lămâie. Se prăjeşte în 100g ulei. Se înăbuşă…
Read more »

Plăcintă cu carne în aluat dospit

30 September 2010
Plăcintă cu carne în aluat dospit  Ingrediente: 600 g făină drojdie cât o nucă 1 ou 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă apă călduţă 2-3 linguri zahăr Pentru umplutură ai nevoie de: 500 g piept de pui 4 cepe 2 ouă 2 linguri smântână sare piper ulei   Mod preparare aluat: Cerni făina într-un lighean, faci o adâncitură în mijloc în…
Read more »

Macrou afumat cu maioneză

30 September 2010
  Ingrediente: 1 macrou afumat 500g cartofi fierţi în coajă 1 ou 250g maio­neză 2 linguriţe usturoi pisat 1 linguriţă miere 8-10 măsline 1 leg. pătrunjel verde sau mărar to­cat sare piper   Mod de preparare: Peştele se desface în şuviţe sau în cubuleţe, cartofii se taie în cubuleţe, maio­neza se face dintr- un gălbenuş…
Read more »

Ciorbă cu scăricică afumată

30 September 2010
Ciorbă cu scăricică afumată  Ingrediente: scăricică afumată (sau oase afumate) 500 ml lapte 1/2 linguriţă busuioc 2-3 morcovi potriviţi 500 ml borş tăieţei de casă ulei   Mod de preparare: Cureţi mor­covul, îl dai pe răzătoarea mică şi îl căleşti în ulei până se înmoaie, adaugi busuiocul, scăricică şi aproximativ 3 l de apă. Laşi să fiarbă 10-15…
Read more »

Chec aperitiv

30 September 2010
Chec aperitiv  Ingrediente: 300 g şuncă presată sau parizer 300 g caşcaval 6 ouă 4 linguri pline cu vârf cu făină 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Freci untul cu gălbenuşurile si încorporezi treptat faina şi albuşurile bătute spumă cu un praf de sare. Tai şunca şi caşcavalul cubuleţe, le adaugi în com­poziţie,…
Read more »

Mucenici muntenesti

30 September 2010
Mucenici muntenesti  Ingrediente: 500 g făină  1 cană apa sare 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de rom 3-4 linguriţe coajă rasă de lămâie şi de portocală zahăr scorţişoară nucă măcinată 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Din făină, apă şi sare după gust, frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care-l întinzi într-o…
Read more »

Ştiucă în sos de roşii

30 September 2010
  Ingrediente: 1ştiucă (circa lkg) 400 g roşii 1 lingură bulion 1ceapă mare 50g unt l lingură zahăr 2 căiei de usturoi leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se toacă mărunt ceapa, apoi se căleşte în unt, la foc potrivit, 2-3 minu­te. Se adaugă bulionul şi se mai…
Read more »

Rulndă cu gem

30 September 2010
Ingrediente: 150 g zahăr 120 g făină 6 ouă vanilie 30 g unt 250 g gem de căpşuni,caise   Mod de preparare: Zahărul se amestecă cu gălbenuşurile şi cu vanilia, apoi încet, cu al­buşurile bătute spumă tare făina şi cu untul la urmă. Pe o tavă de pati­serie se pune hîrtie, se unge cu unt…

Peşte îmbrăcat în felii de castraveţi

30 September 2010
  Ingrediente: 2,5 kg peşte (şalău, somon, ştiucă) 30ml ulei de floarea soarelui 2 foi de dafin 2 ardei întregi 1lămâie 300ml vin alb 25g gelatină 4 castraveţi sare piper mărar verde . Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi, se spală şi se elimină intestinele. Se lasă peştele întreg. Se con­dimentează interiorul cu…
Read more »

Sarmale cu stafide

30 September 2010
Sarmale cu stafide  Ingrediente: 1 varză murată 1 cană orez 1/2 cană stafide 2 cepe mari 1 lingură bulion ulei sare piper cim­bru 1 legătură mărar   Mod de preparare: Speli bine orezul şi-l laşi la înmuiat în apă caldă. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt, o pui la călit şi când s-a aurit adaugi orezul scurs…
Read more »

Pricomigdale

30 September 2010
Ingrediente: 430 g migdale 400 g zahăr 40 g făină 5-6 albuşuri vanilie  Mod de preparare: Albuşurile se amestecă la cald cu zahărul şi cu vanilia. Cînd începe să facă spumă se adaugă 380 g migdale măcinate şi făina. Cu duiul se toarnă pricomigdalele pe o tavă cu hîrtie pergament. Pe fiecare pricomigdală se pun…
Read more »

Crap pane cu pastă de usturoi

30 September 2010
  Ingrediente: 800 g file de crap căpăţână de usturoi 2 ouă 100 g făină 100 g pesmet 200 g smântână 200 ml ulei lămâie sare pipei Mod de preparare: Se spală peştele, se scurge de apă, se şterge şi se condimen­tează. Se trec fileurile de crap prin făină, apoi prin ou bătut şi prin…
Read more »

Crap cu vin şi arpagic

30 September 2010
  Ingrediente: 1kg crap românesc 100ml ulei 100g ceapă 200rnl vin roşu 500g arpagic 300g ciuperci 1lingură făină 1lingură ulei zeamă de peşte sare piper   Mod de preparare: Se încinge uleiul şi se pune ceapa, tocată mărunt, la călit, lăsând-o să se înmoaie fără să se rumenească. Se pune dea­supra peştele tăiat în bucăţi,…
Read more »

Supă de gulii (de post)

30 September 2010
Supă de gulii (de post)  Ingrediente: 1 gulie 1/2 lingură făină 1 pahar ulei 1 ceapă 1 legătură verdeaţă 1 linguriţă boia Vegeta sau Delikat   Mod de preparare: Cureţi gulia şi ceapa, le tai mărunt şi le pui la fiert în 2 l de apă care clocoteşte. Intre timp, rumeneşti făina în puţin ulei şi stingi cu o…
Read more »

Păstrăv înfăşat

30 September 2010
  Ingrediente: 4 păstrăvi 12 bureţi arpagic 2 mere 4 ramuri de mentă pentru decor sucul unei lămâi 12 felii subţiri de şuncă afumată sau bacon 450g paste 1lingură ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştii şi se spală bine cu apă fierbinte sărată în cavita­tea abdominală. Se condimen­tează cu…
Read more »

Ruladă cu ciocolată festivă

30 September 2010
  Ingrediente: 120 g zahăr 120 g făină 30 g unt 6 ouă vanilie 600 g cremă de tort de ciocolată 250 g zahăr pentru sirop 1/2 păhărel rom 100 g şerbet verde de fisticuri   Mod de preparare: Se prepară o ruladă obişnuită şi cînd s-a răcit se trampează cu sirop.Jumătate din crema de…
Read more »

Peşte marinat

30 September 2010
  Ingrediente: 4 peşti (crapi) 4-5 cepe 2-3 lin­guri oţet de vin 2-3 linguri maio­neză 1 linguriţă boabe de muştar sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează şi se spală bine cu apă rece. Scurs bine de apă, se dă prin faină, se sărează şi se piperează după gust,…
Read more »

Supă – cremă de peşte cu iaurt

30 September 2010
  Ingrediente: 500g file de peşte 2 morcovi 1ţelină mică rădăcină depăstârnac 2 cepe 4 cartofi 1lămâie 100 ml ulei 300g iaurt un vârf de cuţit boia de ardei iute sare piper   Mod de preparare: Se pun la fiert în 2,5 1 apă le­gumele, mai puţin ceapa, curăţate, spălate şi tăiate în bucăţi, impreună…
Read more »

Salată a la russe

30 September 2010
Salată a la russe  Ingrediente: 4-5 cartofi 3 morcovi 1/2 ţelină 1 rădăcină mică de pătrunjel 1 păstârnac mic o mână de mazăre o mână de fasole verde (de la congelator) 2 ouă 100 ml ulei 1 linguriţă muştar zeama de la 1/2 lămâie sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi…
Read more »

Prăjitură Lido

30 September 2010
  Ingrediente: 150 g unt 250 g zahăr 250 g nuci sau migdale 8 ouă vanilie 30 g făină 1 păhărel lichior de cireşe 300 g şerbet de cafea 50 g migdale prăjite   Mod de preparare: Zahărul se amestecă cu gălbenuşurile, vanilia, lichiorul de cireşe sau alt lichior, apoi nucile sau migdalele prăjite şi…
Read more »

Budincă de sardele şi cartofi

30 September 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 4 lin­guri ulei de măsline 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 linguriţe pătrunjel tocat 350g roşii 500g sardele sau 4 cutii conserve 2 lin­guriţe ierburi italiene  (cimbru, oregano, roz­marin) 150 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se pun întregi la fiert în…
Read more »

Salam de biscuiţi cu nuca de cocos

30 September 2010
Salam de biscuiţi cu nuca de cocos  Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi 1/2 kg rahat 1 şi 1/2 pachet margarină 1 sticluţă esenţă de rom 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de portocale 1 plic zahăr vanilat 1 cană miez de nucă coaja rasă de la o lămâie 1 ceaşcă de stafide 1 ceaşcă nucă de cocos   Mod de preparare: Pui…
Read more »

Salată de fructe cu dulceată

30 September 2010
  Ingrediente: 2 mere 2 pere 2 portocale 2 man­darine 2 banane 1 grapefruit 1 lămâie 2 kiwi 1 cutie de compot de ananas 50 g stafide 50 g dulceaţă de trandafiri 50 g dulceaţă de cireşe albe 25 ml rom 1 plic de frişcă vegetală 50 g ciocolată rasă   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Macrou cu legume la cuptor

30 September 2010
  Ingrediente: 8 bucăţi macrou 200g morcov 200g conopidă 200g gulii 200g ţelină 100g caşcaval 4 ouă 100g unt l leg. pătrunjel sare pipei   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se taie în bucăţele de circa l cm. Se curăţă legumele, se spală şi se taie în cubuleţe potrivite, iar conopida…
Read more »

Piersici Orşova

30 September 2010
  Ingrediente: 750g piersici (6 piersici) 80 g griş vanilie 100 g zahăr plus 200 g pentru piersici 80 g stafide 2 linguri rom 4 foi gelatină 3/4 l lapte 300 g frişcă bătută 50 g fructe confiate   Mod de preparare: Grisul se fierbe in lapte cu vanilie, la foc domol, circa 15 minute.…
Read more »

Şalău gratinat

30 September 2010
  Ingrediente: l kg file de şalău 200g caşcaval 20g smântână 2 ariei graşi medii 2 cepe medii 2 cătei de us­turoi 2 lămâi 50ml ulei 50g unt 1 lingură pesmet leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă fileurile de şalău şi se taie în cubuleţe de circa 2cm. Se pun bucăţelele de…
Read more »

Fursecuri cu nucă (de post)

29 September 2010
Fursecuri cu nucă (de post)  Ingrediente: 1 pachet margarină 3 linguri pline cu vârf cu zahăr pudră 1 cană cu nucă sare zahăr pudră 1 cană făină   Mod de preparare: Pui nuca într-o tavă şi o dai la cuptor pentru 20 de minute, o laşi apoi să se răcească şi o tai mărunt sau o sfărâmi cu sucitorul.…
Read more »

Alivancă

29 September 2010
  Ingrediente: 500 ml lapte bătut 250 ml lapte dulce 500 g brânză de vaci 8 linguri făină de porumb 5 linguri făină de grâu 6 ouă 400 g zahăr 4-5 plicuri zahăr vanilat 3-4 linguri smântână sare   Mod de preparare: Baţi bine 5 ouă, adaugi laptele, zahărul, zahărul vanilat, sare după gust, făina…
Read more »

Gogonele murate umplute cu carne de porc

29 September 2010
  Ingrediente: 600 g carne tocată de porc 2 kg gogonele murate 75 ml ulei 1 ceapă 100 g orez 400 g iaurt 3 ouă cimbru sare piper mărar   Mod de preparare: Speli gogonelele murate, le tai căpăcele, le scoţi seminţele şi miezul. Toci mărunt ceapa şi mărarul, iar orezul îl opăreşti. Amesteci carnea…
Read more »

Medalion de somn cu ceapă

29 September 2010
  Ingrediente: 1 somn mic (1,5 kg) 2 cepe mari 70 ml ulei 4 căţei de usturoi foaie de dafin linguriţă boia de ardei dulce 4 roşii mijlocii 200ml vin alb sec lămâie leg. pătrunjel ardei iute verde mic linguriţă piper boabe (8-10 boabe) sare   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală şi…
Read more »

Cum se bea Scotch Whisky (video)

29 September 2010
Cum se bea Scotch Whisky (video)  Cum se bea Scotch Whisky
Read more »

Heringi marinaţi

29 September 2010
  Ingrediente: 4 heringi  1 cană vin alb sec 1 păhărel oţet 3 cepe 1 morcov 1 căpăţână usturoi 1 lingură sare grunjoasă l lingură piper boabe 2-3 crenguţe de cimbru 2 foi de dafin 1legătură pătrunjel 1legătură mărar 1 linguriţă cardamom 5-6 foi de salvie   Mod de preparare: Se pun la fiert toate…
Read more »

Supă-cremă cu chimen

29 September 2010
Supă-cremă cu chimen  Ingrediente: 4-5 morcovi mari 4 cartofi 1 ţelină 1 păstârnac 1 ceapă 2 linguri chimen 1 lingură făină condiment tip ulei   Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le speli şi le pui la fiert întregi, în 3-4 l de apă cu puţină sare. După ce au fiert bine, le scurgi, le pasezi, pui…
Read more »

Peşte cu legume

29 September 2010
  Ingrediente: 4 bucăţi file de şalău 200g cono­pidă 2 morcovi mari 4 castraveţi 150ml vin alb sec 2 linguri făină 3 linguri oţet leg. pătrunjel linguri ulei căţel usturoi sare piper   Mod de preparare: Se desface conopida în buche­ţele mici şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se curăţă legumele…
Read more »

Ruladă de somon cu urdă şi andive

29 September 2010
  Ingrediente: 400g file de somon afumat 300g urdă proaspătă 500g andive lămâie l00ml ulei de măsline 1leg. mărar linguriţă rasă chimen măcinat sare piper Mod de preparare: Se amestecă într-un castron urda cu ceapa dată pe răzătoarea mică. Se adaugă chimenul măcinat, coaja de la jumătate de lămâie, dată pe răzătoarea mică, 3-4 linguri…
Read more »

Crap cu coacăze

29 September 2010
Ingrediente: 4 bucăţi de crap 200g coacăze ceapă medie 2 căţei usturai 50g unt lingură zahăr 15 ml vin alb sec 1 leg. pătrunjel 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală bine în apă rece şi se lasă să se scurgă.…
Read more »

Salată de garizi

29 September 2010
  Ingrediente: 500 g de cartofi 5 ouă fierte ceşcuţă cu capere ceaşcă cu maioneză oţet sare pătrunjel   Mod de preparare: Cartofii, tăiaţi cuburi, se fierb, fără a se sfărâma: lăsaţi-i să se răcească. Se fierb şi creveţii dar fără apă, numai cu puţin oţet şi sare. Intr-o salatieră se taie ouăle în sferturi,…
Read more »

Salată de Algarve

29 September 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi fierţi 100 g ton (o cutie mai mărişoară, în ulei) 300 g fileu de somon proaspăt 1 păhărel vin alb l00 g miezuri de scoici 4 roşii tari tăiate rondele 2 ardei gras tăiat fâşii 2 ouă răsfierte tăiate sferturi 1pahar ulei de măsline 1-2 linguri oţet 1legătură coriandru proaspăt…
Read more »

File de păstrăv cu sos de ciuperci şi spanac

29 September 2010
  Ingrediente: 8 fileuri de păstrăv 250g ciuperci 250g spanac 300ml supă de pui (cub) I00g unt 1 ceapă mică 2 linguri mălai 150g smântână u n vârf de cuţit nucşoară sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală ciupercile, apoi se toacă cât mai mărunt. Se căleşte ceapa curăţată, spălată şi tocată…
Read more »

Fursecuri Alice

29 September 2010
  Ingrediente: 280 g alune sau nuci 250 g zahăr 1 lingură cacao 80 g făină scorţi­şoară coajă de lămîie 2 linguri smîntînă 2 ouă Mod de preparare: Alunele sau nucile măcinate se amestecă în baie de apă (bain-marie) cu 2 ouă, smîntîna, făina, coaja de lămîie rasă, scorţişoara şi cacaoa. Cînd s-a îngroşat, se…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Border Crossing (video)

29 September 2010
Cum se prepara Cocktail Border Crossing (video)  Ingrediente: 50 ml tequila 2 tsp lime juice 1 tsp lemon juice 120 ml cola 1 lime wedge Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 teaspoon 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 bar spoon or cocktail stirrer   Cum se prepara Cocktail Border Crossing

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro