Pepene
cu cremă de ciocolată din: pepene galben, zmeura, castane, piure de
castane, lichior de cafea, ciocolata neagra, frisca, menta, scortisoara
si cuisoare. Inrgediente: doi pepeni galbeni mai mici 200 g zmeura 500 g
castane fierte un borcan cu piure de castane 100 ml lichior de cafea 50
g ciocolata neagra 300 ml frisca o…
11 April 2013

Coasta
de miel in stil Wellington din: coasta de miel, spanac, menta,
ciuperci, sunca presata, mustar, aluat, galbenus, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 500 g coasta de miel (rack de miel) 200 g spanac proaspat
5-6 fire menta verde 200 g ciuperci proaspete 200-300 g fasii foarte
subtiri de sunca presata 1 lingura mustar 300…
Read more »
11 April 2013

Dieta
pe care dr. Atkins o recomanda se bazeaza pe proteine. Se recomandă
eliminarea din alimentaţie a zaharurilor şi glucidelor, deci a
cerealelor, fructelor, sucurilor, dulceţurilor şi preparatelor de
cofetărie. In schimb, se pot consuma în cantitate nelimitată carne,
grăsimi animale şi ouă. Explicaţia pe care dr. Atkins o dă regimului
propus de el este…
Read more »
11 April 2013

Tort
de nectarine cu frisca si zmeura din: zahar pudra, faina, amidon, praf
de copt, lichior de oua, ulei, gelatina, nectarine, suc de lamaie, coaja
de lamaie, zahar, smantana, frisca si zmeura. Ingrediente: blat: 200 g
zahar pudra 100 g faina 100 g amidon 3 lingurite praf de copt 200 ml
lichior de oua 200…
Read more »
11 April 2013

File
de cod cu sos verde din: fileuri de cod, lamai, pesmet, parmezan,
patrunjel, usturoi, ulei de masline, sare, piper si masline.
Ingrediente: un kilogram fileuri de cod doua lamai 100 g pesmet 75 g
parmezan o legatura de patrunjel 5 catei de usturoi 100 ml ulei de
masline sare piper 100 g masline feliate…
Read more »
11 April 2013

Pulpa
impanata din: pulpa de miel, praz, cartofi, rosii, ardei grasi,
dovlecel, vanata, menta verde, busuioc verde, rozmarin verde, usturoi,
cimbru verde, vin alb, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 bucati praz 2-3 cartofi 2 rosii
mari 2 ardei grasi 1 dovlecel 1 vanata 3-4…
Read more »
11 April 2013

Rulada
de pui cu carne tocata si sunca afumata din: morcovi, broccoli, sare,
piper, oua, pui, carne tocata, sunculita afumata, ceapa, tarhon verde si
unt. Ingrediente: 2 morcovi 150 g broccoli sare piper 2 oua 1 pui 150 g
carne tocata 250 g sunculita afumata 1 ceapa 3-4 fire de tarhon verde 2
linguri unt…
Read more »
11 April 2013

Ciorba
de fasole boabe din: fasole boabe, ceapa, morcov, telina, pastarnac,
patrunjel, boabe de piper, ardei gras, boia de ardei dulce, cimbru
uscat, sare, ulei si leustean. Ingrediente: 500 g fasole boabe o ceapa
mare un morcov mare o telina mica un pastarnac o radacina patrunjel
cateva boabe de piper un ardei gras rosu o…
Read more »
11 April 2013

Cocktail
de ananas si ghimbir din: ananas, ghimbir, zahar, suc de limeta,
whisky, sampanie, gheata si felii de limeta. Ingrediente: ananas taiat
ghimbir proaspat, feliat 1 lingurita de zahar suc proaspat de limeta
whisky Sampanie sau vin spumant gheata felii de limeta Mod de
preparare: Intr-un shaker, amestecati ananasul cu ghimbirul…
Read more »
11 April 2013

Tarta
cu mere si menta din: faina, zahar pudra, unt, galbenus, sare, zahar
vaniinat, oua, suc de portocala, coaja de portocala, praf de budinca,
branza ricotta, mere, calvados, suc de mere si frunze de menta.
Ingrediente: blat: 300 g faina 80 g zahar pudra 150 g unt 1 galbenus
sare 1 plic zahar vanilinat crema:…
Read more »
11 April 2013

Legume
cu smântână la cuptor din: dovlecei, praz, conopida, cartofi, usturoi,
oua, branza de vaci, smantana, cimbru, unt, pesmet, sare, piper si
sfecla rosie. Ingrediente: doi dovlecei un fir de praz o conopida mica 4
cartofi 4 catei de usturoi 5 oua 300 g branza de vaci 300 ml smantana o
lingura cu cimbru 50…
Read more »
11 April 2013

Pui
umplut cu pastrama de porc afumata din: pui, cimbru, sare, ceapa,
pastrama de porc afumata, unt, chifle, lapte, oua, frunze de spanac,
nucsoara si sare. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 legatura cimbru sare
pentru umplutura: 1 ceapa 200 g pastrama de porc afumata 4 linguri unt 4
chifle vechi de o zi 100 ml…
Read more »
11 April 2013

Negresă
cu fructe din: unt, cacao, zahar tos, faina, amidon alimentar, ceai
verde, oua, praf de copt, sare, zahar vanilinat, smochine si coacaze
rosii. Ingrediente: 200 g unt 100 g cacao 300 g zahar tos 250 g faina
doua linguri cu amidon alimentar 100 ml ceai verde 4 oua un pliculet
praf de copt un…
Read more »
11 April 2013

Rulada
de vitel cu garnitura din: muschi de vitel, rozmarin verde, usturoi,
cartofi, ulei de masline, vin rosu, piper si sare. Ingrediente: 1 kg
muschi de vitel crengute de rozmarin verde 3-4 catei de usturoi 7-8
cartofi pentru ganitura pentru marinata: 4 linguri ulei de masline 150
ml vin rosu piper proaspat macinat sare …
Read more »
11 April 2013

Briose
cu sunca si branza cu mucegai din: faina, zahar, drojdie, unt, sare,
lapte, oua, branza cu mucegai si sunca de parma. Ingrediente: 500 g
făină 1 lingură zahăr 1 plic drojdie uscată 250 g unt sare 150 ml lapte 5
ouă Umplutură: 4 felii brânză cu mucegai albastru 12 felii șuncă de
Parma …
Read more »
11 April 2013

Gnocchi
cu bacon şi ciuperci din: ciuperci, cartofi, ou, faina, parmezan,
pesmet, usuturoi, rozmarin, bacon, sare, piper si faina. Ingrediente:
500 g ciuperci 1,2 kg cartofi un ou 200 g faina 75 g parmezan 100 g
pesmet doi catei de usturoi doua ramuri de rozmarin 400 g bacon feliat
sare piper faina Mod de…
Read more »
11 April 2013

Supa
crema de rosii cu morcovi din: morcovi, ceapa, cartofi, rosii, zeama de
legume, busuioc, foaie de dafin, ulei de masline, ghimbir, piper si
sare. Ingrediente: 600 g morcovi 1 ceapa mare 1 cartof mare 5 roșii 1 l
zeama de legume 1 legatura de busuioc 1 foaie de dafin 2 linguri de ulei
de…
Read more »
10 April 2013

Sos
de ciocolata din: ciocolata neagra, sirop de zahar si unt.
Ingrediente: 200g ciocolata neagra 2 linguri de sirop de zahar 50g unt
nesarat Mod de preparare: Topiți ciocolata, fie la microunde, fie la
bain-marie. Adaugați siropul și untul. Se amesteca pana ce untul s-a
topit si compozitia s-a omogenizat. Serviti cald sau…
Read more »
10 April 2013

Tort
negru de capsuni din: oua, zahar, zahar vanilinat, faina, cacao,
amidon, capsuni, frisca, zahar vanilinat si ciocolata. Ingrediente:
blat: 6 oua 180 g zahar 1 plic zahar vanilinat 120 g faina 60 g cacao 80
g amidon crema si decor: 350 g capsuni 550 ml frisca 1 plic zahar
vanilinat 400 g ciocolata …
Read more »
10 April 2013

Pui
thailandez cu sos de curry din: ulei de arahide, usturoi, ghimbir,
ceapa, pasta de curry rosu thailandez, supa de pui, cartof, pastai
verzi, piept de pui, suc de lime, sos de peste si coriandru.
Ingrediente: o lingura de ulei de arahide ori de rapita doi catei de
usturoi, maruntiti o lingurita de ghimbir proaspat…
Read more »
10 April 2013

Prajitura
cu migdale si smantana din: smantana, zahar, faina, migdale, oua, unt,
lapte, zahar, zahar vanilinat si fulgi de migdale. Ingrediente: o masura
smantana o masura zahar doua masuri faina o masura migdale macinate 3
oua pentru garnitura: 150 g unt 3 linguri lapte o masura zahar 2
pachetele zahar vanilinat 200 g fulgi de…
Read more »
10 April 2013

Mâncare
cu peşte şi curry din: fileuri de peste, ardei iute, ghimbir, usturoi,
lamaie, pudra de curry, ceapa, lapte de cocos, ulei de masline, sare,
piper, patrunjel si lapte. Ingrediente: un kilogram fileuri de peste un
ardei iute o lingurita cu ghimbir doia catei de usturoi o lamaie o
lingurita cu pudra de curry o…
Read more »
10 April 2013

Spuma
de branza din: branza dulce, branza telemea, ceapa verde, castraveti,
ardei iute, usturoi, smantana, cimbru, gelatina, sare, piper.
Ingrediente: 700 g branza dulce 300 g branza telemea o legatura ceapa
verde 4 castraveti verzi un ardei iute doi catei de usturoi 200 ml
smantana cimbru 10 g gelatina alimentara jumatate de lingurita cu sare…
Read more »
10 April 2013

Gofre
cu sos de mere şi vanilie din: faina, lapte dulce, drojdie, oua, sare,
unt, zahar vanilinat, zahar tos, unt, mere, fulgi de ovaz, scortisoara
si apa. Ingrediente: 375 g faina 135 ml lapte dulce o lingurita cu
drojdie uscata doua oua un sfert de lingurita cu sare unt 3 pliculete
zahar vanilinat 200 g…
Read more »
10 April 2013

Prajitura
Panpepato din: migdale, faina, cacao, miere, coaja de lamaie confiata,
coaja de portocala confiata, scortisoara, cuisoare, apa si ciocolata de
menaj. Ingrediente: 100 g migdale intregi 200 g faina 50 g cacao 150 g
miere 50 g coaja de lamaie confiata 50 g coaja de portocala confiata o
lingurita scortisoara 2 cuisoare macinate 100…
Read more »
10 April 2013

Mâncare
exotică cu pui din: piept de pui, ananas, ardei iute, nuca de cocos,
alune prajite, ulei de masline, lapte de cocos, cuisoare, scortisoara,
sare, piper, marar si cocos confiat. Ingrediente: un kilogram piept de
pui o conserva de ananas un ardei iute 50 g nuca de cocos 100 g alune
prajite 100 ml ulei…
Read more »
10 April 2013

Cotlet
de miel cu risotto din: cotlet de miel, orez, vin alb, supa clara de
legume, unt, cimbru, ienupar, usturoi, parmezan, sparanghel verde,
ceapa, zahar, sare, piper, ulei de masline si morcovi. Ingrediente: 1 kg
cotlet de miel 150 g orez de risotto 50 ml vin alb 200 ml supa clara de
legume 100 g…
Read more »
10 April 2013

Guguluf
aperitiv din: drojdie, zahar, faina, praz, bacon, unt, lapte, mazare
verde, sare, unt, patrunjel verde si pesmet. Ingrediente: 25 g drojdie 1
lingurita zahar 500 g faina 1 praz mic 300 g bacon 2 linguri unt 100 ml
lapte 200 g mazare congelata verde sare 3 linguri patrunjel verde tocat
2 linguri pesmet pentru…
Read more »
10 April 2013

Pui
in sos dulce-picant pe pat de orez basmati din: piept de pui, ulei de
masline, fulgi de ardei rosu, piper, miere, sos de soia, sos barbeque,
seminte de susan, ceapa verde, orez basmati, ardei iute, ceapa rosie.
Ingrediente pentru pui: 2 bucati piept de pui fara piele 1 lingura de
ulei de masline…
Read more »
10 April 2013

Minitarte
de ciocolata din: faina, zahar pudra, unt, ou, cacao, sare, zahar
vanilat, cacao neagra, frisca, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 250 g
faina 100 g zahar pudra 125 g unt un ou 40 g cacao sare un plic zahar
vanilat pentru umplutura: 350 g cacao neagra 90 g unt nesarat 600 ml
frisca lichida 2…
Read more »
10 April 2013

Piept
de pui cu sos de rosii din: piept de pui, ceapa, ardei grasi, pasta de
tomate, ulei si sare. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2 cepe 2 ardei
grasi 5 linguri pasta de tomate 50 ml ulei sare Mod de preparare:
Carnea curăţată, spălată şi uscată pe un prosop absorbant de bucătărie…
Read more »
10 April 2013

Taie
mărunt: 125 g de morcovi, 120 g de napi, 50 g de praz, 25 g de ceapă,
50 g de varză. Să se topească 100 g de unt. In altă parte vei fi fiert
200 g de fasole albă, muiată din ajun; pune peste legumele doi litri şi
jumătate din apa în care a…
Read more »
10 April 2013

Chiftelute
cu ton, spanac si ciuperci din: paine, ulei de masline, ceapa, spanac,
usturoi, ton, ciuperci, dovlecel, telina verde, oua, marar, busuioc si
oregano. Ingrediente: 3 felii pâine 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă
tocată câteva frunze de spanac proaspăt 3 căței de usturoi tocați 150 g
ton din conservă, mărunțit 6 ciuperci, curățate…
Read more »
10 April 2013

Retete
de post: Cartofi cu mustar la cuptor din: cartofi, usturoi, mustar,
ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 5 catei usturoi 2 linguri
mustar ulei piper sare Mod de preparare: Mod de preparare: Curatam
usturoiul, il pisam cu sare si il frecam cu ulei pana devine o pasta.
Adaugam piperul, mustarul si…
10 April 2013

Gogosi
cu masline si legume din: cartofi, lapte, masline, oua, drojdie, ulei,
sare, piper, faina, ceapa, ardei grasi, boia iute, rozmarin si sare.
Ingrediente: 4 cartofi mari 500 ml lapte 300 g masline fara samburi 2
oua un cubulet drojdie ulei pentru prajit sare piper faina cat cuprinde
(aproximativ 1 kg) pentru garnitura: 2 cepe 2…
Read more »
10 April 2013

Aronia
sau aronicul este un arbust intrat de curând în culturile noastre,
datorită proprietăţilor sale vindecătoare. Este originar din America de
Nord unde creşte şi acum în stare naturală, spontană si a fost
aclimatizat în Europa în secolul al XlX-lea, fiind adus de către ruşi.
în Estul Europei a ai uns datorită eforturilor biologului Miciurin,…
Read more »
10 April 2013

Tocana
de porc cu scortisoara si stafide din: ulei de masline extravirgin,
file de porc, ceapa, morcovi, chimion, scortisoara, pasta de tomate,
stafide, seminte de susan si coriandru. Ingrediente: 1 lingură ulei de
măsline extravirgin 450g file de porc, curăţat de orice grăsime vizibilă
şi tăiat în cuburi 2 cepe mari, tăiate felii 450g de…
Read more »
10 April 2013

Cartofi
la cuptor cu brânză de capră si ceapa verde din: cartofi, branza de
capra, sucul de lamaie, ceapa verde, tarhon, sare si piper. Ingrediente:
700 g cartofi 350 g brânză proaspătă de capră sucul de la 1 lămâie 1
lingură ceapă verde tocată 1 lingură tarhon tocat sare piper Mod de
preparare: Se…
Read more »
10 April 2013

După
ce aţi dezosat pieptul de pui, înfăşuraţi-l în folie de bucătărie şi
bateţi-l cu ciocanul de şniţele pentru a frăgezi carnea. Condimentati-l
cu sare si piper, suprapuneti feliile si tineti-le 10 minute la rece,
apoi prajiti-le pe ambele parti in ulei. In prima faza, se vor lipi de
tigaie, dar nu fortati desprinderea lor,…
Read more »
10 April 2013

Gulas
cu carne de porc si smantana din: ulei de masline extravirgin, ceapa,
pulpa de porc, boia de ardei, seminte de chimen, ardei iute, rosii,
ardei rosu, cartofi, varza alba si smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei
de măsline extravirgin 1 bucată de 1,5kg-2kg pulpă de porc, dezosată şi
rulată 2 cepe, tăiate felii 2 linguri…
Read more »
10 April 2013

Să
fierb doi litri de apă, timp de 15 minute, împreună cu 200 g de unt, 16
g de sare, puţin piper, 8 căţei de usturoi, o foaie de dafin, puţin
cimbru şi pătrunjel. Trece prin sită şi varsă zeama peste felii de pâine
prăjită şi presară pătrunjel mărunt. Unii adaugă ouă fierte, pe
feliile…
Read more »
10 April 2013

Creveti
la gratar pe pat de orez basmati cu ciuperci din: orez basmati, apa,
ciuperci, creveti, ulei de masline, praf de chilli, usturoi, piper
negru, sare, unt si ceapa verde. Ingrediente: 1 cana de orez basmati 2
cani de apa 7 ciuperci proaspete 9 creveți, decorticati 1 lingura de
ulei de masline 2 lingurite…
Read more »
10 April 2013

Tocana
manastireasca din: dovlecei, ceapa, morcovi, ardei, rosii, marar,
patrunjel verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 3 cepe 3-4
morcovi 3-4 ardei 4 rosii o legatura de marar o legatura de patrunjel
verde ulei (pentru prajit) sare piper Mod de preparare: Dovleceii
cruzi sunt curati, apoi taiati in felii. Acestea sunt prajite…
Read more »
10 April 2013

O
reteta delicioasa de friptura cu:, carne de vita, sare, piper, ulei de
masline, ceapa, usturoi, rosii fara coaja, mahiran, patrunjel, zahar.
Ingrediente: 2 felii de carne de vită (file) sare piper ulei de măsline 1
ceapă mică 3 căţeii de usturoi 300 g roşii fără coajă din conservă
maghiran 1 lingură pătrunjel tocat zahăr…
Read more »
10 April 2013

O
reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar, faina, zahar vanilat,
apa, nuca de cocos, gem de afine, rom, lapte, frisca, afine, gelatina.
Ingrediente: 4 ouă 100 g zahăr 100 g făină 1 pachet zahăr vanilat 3
linguri de apă 1 lingură fulgi de nucă de cocos 150 g gem de afine 2
linguri de rom…
Read more »
10 April 2013

O
reteta delicioasa de supa cu:, ceapa, ulei de masline, migdale, vin
alb, supa de legume, rosii decojite, frunze de dafin, sare, piper
macinat, file de cod, cimbru, telina, orez. Ingrediente: 2 cepe 4
linguri ulei de măsline 2 linguri migdale tocate 200 ml vin alb 200 ml
supă de legume 400 g roşii decojite…
Read more »
10 April 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu: tarta, drojdie, zahar, lapte, faina,
sare, condimente de supa, oua, unt, nuci, bacon, patrunjel, pesmet.
Ingrediente: 1 cub de drojdie 1 lingura zahar 200ml lapte 450 g făină 1
vârf de sare 1 vârf de condimente de supă 2 ouă 80 g unt 100 g nuci 150 g
bacon…
Read more »
10 April 2013

O
reteta delicioasa de supa cu:mazare, faina, unt, apa, supa, smantana,
patrunjel. Ingrediente: 400 g mazăre proaspătă 100 g mazăre congelată 20
g făină 20 g unt 1,25 I apă 1 cub de supă 4 linguri smântână frunze de
părtrunjel Mod de preparare: Se curăţă mazărea din păstăi. Se prepară
un rântaş subţire din…
Read more »
10 April 2013

O
reteat delicioasa de placinta cu:mere, oua, zahar, iaurt, unt de
arahide, faina, praf de copt, suc de lamaie, alune, zahar vanilat
Ingrediente: 4 ouă 4 albuşuri de ou 350 g zahăr 300 g iaurt 100 g unt de
arahide 400 g făină 1 pachet praf de copt 2 kg mere 1/2 lămâie suc 5…
Read more »
10 April 2013

O
reteta delicioasa de ciorba de peste cu:praz, morcovi, radacina de
telina, supa instant, sofran, sare, piper, patrunjel, pastrav, lamaie,
faina, unt. Ingrediente: 200 g praz 2 morcovi 150 g rădăcină de ţelină
600 ml supă instant de legume 1 vârf de şofran sare piper măcinat 1
lingură pătrunjel tocat 350 g file de păstrăv…
Read more »
9 April 2013

Budinca
de ciocolata cu sos de zmeura din: unt nesarat, zahar pudra, faina,
pudra de cacao, esenta de vanilie, oua, praf de copt, fulgi de
ciocolata, apa, sos de ciocolata si sos de zmeura. Ingrediente: 110g
unt nesarat 110g zahar pudra 110g de faina 55g pudra de cacao 2
lingurite esenta de vanilie 2…
Read more »
9 April 2013

Peşte
pane cu cimbru şi cartofi din: peste, morcov, cartofi, cimbru, masline,
ghimbir, boai iute, oua, faina, bere blonda, ulei, sare, piper, varza
rosie, varza alba si nuci. Ingrediente: 600 g peste un morcov 500 g
cartofi o lingurita cu cimbru 100 g masline feliate o lingurita cu
ghimbir o jumatate de lingurita cu boia…
Read more »
9 April 2013

Mămăligă
cu legume din: apa, sare grunjoasa, malai, ciuperci, masline, pasta de
tomate, pasta de ardei, rosii, dovlecel, ulei, unt, sare, piper, cimbru
si ardei iute. Ingrediente: 3,5 litri apa o lingura cu sare grunjoasa un
kilogram malai 300 g ciuperci 100 g masline feliate o lingura cu pasta
de tomate o lingura cu pasta…
Read more »
9 April 2013

Tarte
tatin cu banane din: aluat, banane, lamaie, portocala, miez de nuca,
migdale, cuisoare, zahar tos, apa, unt, zahar vanilat, frisca,
inghetata, sos de lamaie. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 5
banane o lamaie o portocala 50 g miez de nuca 50 g migdale doua cuisoare
150 g zahar tos 50 ml apa 30…
Read more »
9 April 2013

Carne
de vită cu vin roşu din: unt, ceapa, morcov, telina, usturoi,s alvie,
frunza de dafin, pasta de tomate, vin rosu sec, carne de vita, ardei
capia, apa, oregano si cartofi. Ingrediente: 50 g unt o ceapa un morcov o
felie de telina doi catei de usturoi o lingura cu salvie uscata o
frunza de…
Read more »
9 April 2013

Friptura
de miel cu rozmarin verde din: pulpa de miel, ulei de masline, rozmarin
verde, usturoi, vin, miere, sare, piper, zeama de lamaie, pudra de
ghimbir, vin, piper, usturoi, sos de soia, sare si zahar brun.
Ingrediente: 1 pulpa de miel cu os (din spate) 4 linguri ulei de masline
2-3 crengtue de rozmarin verde…
Read more »
9 April 2013

Goleste
pătlăgeaua roşie, presară înăuntru sare şi piper. Apoi adaugă un
amestec de: 175 g de ton în untdelemn, ceapă, pătrunjel, tarhon, ouă
răscoapte şi tocate, două sardele (anchois) pisate în piuliţă. Amestecă
bine totul cu două linguri de sos maioneză. Să fie bine piperat. Se
serveşte foarte rece. Tomate umplute cu peste Pofta buna!…
Read more »
9 April 2013

Drob
de miel cu legume din: maruntaie de miel, dovlecel, ciuperci
champignon, morcov, ardei gras, oua, ulei de masline, unt, paine,
smantana, verdeata, ceapa verde, pasta de rosii, sare si piper.
Ingrediente: 500 g maruntaie de miel (inima, plamani, ficat) 1 dovlecel
mic 4 ciuperci champignon 1 morcov 1 ardei gras rosu 2 oua 2…
Read more »
9 April 2013

Pasta
de zahar (figurine pentru Paste) din: gelatina, apa, miere, zahar pudra
si unt. Ingrediente: 10 g gelatina granule sau 6 foite 60 ml apa
(pentru hidratat gelatina) 2 linguri miere sau energizant (inlocuitor de
miere) 800-850 g de zahar pudra (ambalat), cernut de 2-3 ori putin unt,
cam cat o aluna pentru a-i da…
Read more »
9 April 2013

Tort
de clatite din: lapte, oua, faina, ficatei de pui, usturoi, sare, ulei,
ceapa, morcovi, maioneza, smantana, piper, oua, rosii si patrunjel.
Ingrediente: pentru clatite: 100 ml lapte 2 oua 150 g faina 500 g
ficatei de pui 2 catei de usturoi sare uleiul pentru prajit pentru
umplutura: 2 linguri ulei 1 ceapa 800 g…
Read more »
9 April 2013

Aperitiv
cu paine din: drojdie, zahar, faina, lapte, sare, ulei, maioneza,
branza de vaci, mustar, sare, piper, hering, ceapa, castraveciori
murati, oua si marar verde. Ingrediente: pentru paine: 30 g drojdie 1
lingurita zahar 500 g faina 250 ml lapte 1 varf cutit de sare 3 linguri
ulei pentru umplutura si decor: 250 g maioneza…
Read more »
9 April 2013

Hamburgeri
vegetarieni din: fasole boabe, ceapa rosie, ciuperci, usturoi, faina,
ulei, frunze de menta, sare si piper. Ingrediente: o conserva mare
fasole boabe 2 cepe rosii 200 g ciuperci un catel usturoi 2 linguri
faina 4 linguri ulei cateva frunze de menta sare piper Mod de
preparare: Ceapa se pune în mixerul robotului, se…
Read more »
9 April 2013

Paste
cu sos de rosii si topping de branza feta din: usturoi, ceapa, ardei
gras, ardei iute, rosii, ulei de masline, sare, piper negru, coriandru,
unt, paste, branza feta, coriandru, limeta si paine cu usturoi.
Ingrediente pentru paste: 5 catei de usturoi ½ ceasca cepa tocata ½
ceasca ardei gras verde tocat 1 ardei…
Read more »
9 April 2013

O
reteta delicioasa de file de cod cu:cartofi, mazare, file de cod,
piper, faina, unt, lapte, hrean, marar. Ingrediente: 600 g cartofi sare
300 g mazăre 600 g file de cod piper măcinat 2 linguri făină 4 linguri
unt 200 ml lapte cald 2 linguriţe de hrean proaspăt mărar Mod de
preparare: Cartofii se…
Read more »
9 April 2013

Reteta
de post: Pilaf cu urzici din: orez, urzici, ciuperci, ardei, morcovi,
ceapa, sare si piper. Ingrediente: 400 g orez 500 g urzici 150 g
ciuperci un ardei doi morcovi o ceapa sare piper Mod de preparare: Se
curata si se spala urzicile dupa care se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa…
Read more »
9 April 2013

O
reteta delicioasa de bulete de cod cu: file de cod, cartofi, usturoi,
ulei, ardei, bulion, ceapa, cimbru, sare. Ingrediente: 500 g file de cod
4 cartofi mari 2 căţei de usturoi 4 linguri de ulei 2 ardei 2 linguri
bulion 2 cepe 3 crenguţe de cimbru proaspăt sare Mod de preparare: Se
pun…
Read more »
9 April 2013

Prăjitură
cu mere şi mentă din: iaurt, oua, zahar tos, praf de copt, kumquats,
gem de visine, sare, menta, unt, frisca, mere caramelizate si
scortisoara. Ingrediente: 260 ml iaurt 6 oua 150 g zahar tos 375 g faina
un pachetele praf de copt 70 ml ulei 4 mere 100 g kumquat in sirop un
borcan…