Retete de Paste:
Branză Raclette cu cartofi fierţi
11 December 2010

Read more »
Retete de post: Cornulete si ineluse
11 December 2010

Read more »
Ruladă din carne de porc cu oua şi legume
11 December 2010

Read more »
Tobă simplă de porc
11 December 2010

Read more »
Sos de oua cu masline
11 December 2010

Read more »
Supă acră de secară
11 December 2010
Ingrediente pentru cwas: 75 g făină de secară 600 ml apă fiartă un
căţel de usturoi pentru supă: 250 ml supă de legume sau de carne două
cepe 100 g bacon o conservă cu (ciuperci 300 ml smântână un căţel de
usturoi 5 cartofi 100 g cârnaţi afumaţi sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de castraveţi cu lamaie
11 December 2010

Read more »
Mere prăjite
11 December 2010

Read more »
Pacheţele de varză
11 December 2010

Read more »
Cotlete de porc pane cu salată de legume
11 December 2010
Ingrediente: 4 cotlete de porc 25 g făină două ouă 25 g pesmet ulei
sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală cotletele de porc,
apoi se lasă deoparte pe un şervet absorbant ca să se usuce. Se bat cu
un ciocan pentru şniţele până devin subţiri, apoi se presară sare…
Read more »
Read more »
Ruladă cu brânză şi stafide
11 December 2010

Read more »
Colac
11 December 2010
Ingrediente: 400 g făină 100 g unt 200 g zahăr 200 ml lapte un cubuleţ
de drojdie o lămâiie sare ulei 3 ouă 50 g nuci Mod de preparare: In
laptele călduţ se dizolvă drojdia, se lasă 20 de minute la dospit şi
apoi se toarnă peste făină. Se adaugă zahărul şi un…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu peşte
11 December 2010
Ingrediente: 4 cartofi 175 g ton în ulei (conservă) doi castraveţi
muraţi sau în oţet o lingură de pătrunjel verde (tocat) o ceapă verde
două linguri de ulei (e mai bine cu ulei de măsline) o lingură de zeamă
de lămâie două măsline negre (mamut) piper după gust Mod de
preparare: Mai întâi…
Read more »
Read more »
Pui cu chiftele de cartofi si sos balsamic
11 December 2010
Ingrediente:
1 lingura rozmarin, tocat 500 g cartofi, curatati de coaja, dati pe
razatoarea mare 1 galbenus un praf de sare piper ulei pentru prajit 4
bucati piept de pui, curatate de pielite 1 lingura ulei de masline 25 g
unt 4 linguri otet balsamic 4 catei de usturoi, taiati felii Mod de
preparare: Amestecati…
Read more »
Read more »
Pui de baltă pane
11 December 2010
Dacă aveţi pui de baltă proaspeţi, alegeţi picioarele din spate,
jupuiţi-le, spălaţi-le bine, uscaţi-le cu un şervet sau hârtie
absorbantă. Dacă sunt din comerţ, atunci aveţi grijă doar să fie spălate
şi uscate. Puneţi puii de baltă într-un vas în care se află puţin ulei
şi sucul de la o lămâie, şi îi lăsaţi…
Read more »
Read more »
Heringi marinăreşti
11 December 2010

Read more »
Retete de post: Spaghete cu ciuperci
11 December 2010
Ingrediente: 300 g spaghete 500 g ciuperci 1 ceapa 150 g masline 2
linguri ulei un pahar suc de rosii sare piper Mod de preparare: Se fierb
spaghetele in apa cu sare. Se toaca ceapa (ajutor)si se caleste
impreuna cu ciupercile proaspete(curatate in prealabil), se adauga sucul
de rosii, piper si sare. Maslinele se…
Read more »
Read more »
Cocktail Rusty Nail
11 December 2010

Read more »
Supă de praz
11 December 2010

Read more »
Tocana de soia
11 December 2010
Ingrediente:
un pachet cu cuburi de soia o telina potrivita 2-3 morcovi potriviti
2-3 cartofi potriviti ulei pentru prajit + 50 ml ulei 3-4 cepe mari 2
linguri de bulion sau cateva rosii foarte coapte condimente o foaie de
dafin (facultativ) vegeta 5 catei de usturoi o legatura de patrunjel o
legatura de marar Mod…
Read more »
Read more »
Salata cu parmezan si crutoane
11 December 2010

Read more »
Retete de post: Cartofi cu sfecla
11 December 2010

Read more »
Salata de capere
11 December 2010

Read more »
Cozonac
11 December 2010

Read more »
Ciorba de varza alba cu sos romanesc
11 December 2010

Read more »
Retete de post: Cartofi cu varza murata
11 December 2010

Read more »
Saleuri crocante
11 December 2010
Ingrediente
: 1kg faina 1 l lapte 1/4 ulei 1/4 smintina 100 ml otet o lingurita cu
bicarbonat 30 g sare Mod de preparare: Intr-un castron de 3 l, se pune
uleiul si laptele, apoi se adauga faina, amestecata neaparat cu
bicarbonatul si se freaca, cu dosul lingurii, pe marginea castronului,
pina cind compozitia nu…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mancare de cartofi cu castraveti murati
11 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g ceapa 500 g castraveti murati 100 ml
ulel 50 g bulion 3 rosii marar sau patrunjel verde piper Mod de
preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in felii si se
prajesc putin in ulei incins in uleiul ramas se caleste ceapa taiata
marunt, pana…
Read more »
Read more »
Salata cu cascaval, salam si sunca
11 December 2010

Read more »
Fursecuri cu gem
11 December 2010

Read more »
Retete de post: Dovlecei umpluti cu ciuperci
11 December 2010

Read more »
Steluţe de ciocolată
11 December 2010

Retete de post: Snitel de cartofi si legume
11 December 2010

Read more »
Ciorba de cartofi cu sos romanesc
11 December 2010

Read more »
Cozonac moldovenesc cu nuca
11 December 2010
Ingrediente : 1 kg de faina 10 galbenusuri drojdie de bere 100 g untura
200 ml ulei sare 300 g zahar tos o lingura de zahar farin vanilie 300
de g nuci macinate 2 linguri de rom 100 g stafide 1 lingura cacao 3
linguri de zahar 500 ml lapte Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Salata de pasare
11 December 2010

Read more »
Pulpe de pui la tava cu garnitura de cartofi
10 December 2010

Read more »
Escalop din snitel de vitel
10 December 2010
Ingrediente:
6 snitele 3-4 linguri untdelemn o lingurita cu virf de mustar 100 ml
smintina 1/2 lingurita faina un virf de cutit de piper un virf de
lingurita de sare Mod de preparare: Carnea curatata de pielite, taiata
in felii de 1 cm grosime, se bate putin cu muchia ciocanului de carne,
pentru ca fibrele…
Read more »
Read more »
Ficat de porc impanat
10 December 2010
Ingrediente:
600 gr ficat de porc 200 gr slanina taiata fasii subtiri ulei sare
piper faina 5 cartofi 1 ceapa 2 catei usturoi pisati Mod de preparare:
Ficatul de porc se inteapa din loc in loc cu varful unui cutit ascutit,
se introduce in aceste orificii slanina, se unge cu ulei si se introduce
la…
Read more »
Read more »
Perisoare cu smantana
10 December 2010
Ingrediente:
1/4 kg piept de pasare 50 g franzela un ou 50 g ceapa 25 g faina
untdelemn sare Ingrediente sos: 30-50 g untdelemn,o lingurita de ceapa
rasa, 25 g faina,15-20 ml zeama de lamiie, 100 ml smantana,marar,sare.
Mod de preparare: Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat,
impreuna cu ceapa si…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui gratinate
10 December 2010
Ingrediente:
4 bucati pulpe de pui ulei sare piper ghimbir frunze telina verde 1
lingura unt 3 linguri pesmet 1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi
pisat 4 felii cascaval Mod de preparare: Pulpele de pui se
condimenteaza, se adauga putin ulei si se introduc la cuptor timp de 20
minute. Din pesmet se…
Read more »
Read more »
Pui umplut
10 December 2010

Read more »
Ficat de vitel venetian
10 December 2010

Read more »
Pui la cuptor cu legume
10 December 2010

Read more »
Crap cu ciuperci
10 December 2010

Read more »
Cocktail Rum Fix
10 December 2010

Read more »
Pui cu lamaie si cartofi rosi
10 December 2010

Read more »
Creier cu sos de rosii
10 December 2010

Read more »
Clopoţel de Craciun
10 December 2010

Read more »
File de merlucius cu spanac
10 December 2010

Read more »
Legume cu smantana si oua fierte
10 December 2010

Read more »
Cocktail Royal Dab
10 December 2010

Read more »
Gulaş cu carnaţi afumaţi
10 December 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g kaizer 300 g carnati afumati 1
ardei iute 1 ardei gras 2 cartofi 2 cepe 2 linguri cu bulion 1 lingurita
cu boia 3-4 catei de usturoi 1 lingura untura 200 ml vin sare piper Mod
de prepararare: Taie carnea cubuleţe şi pune-o în vasul de…
Read more »
Read more »
Omleta cu ficat de pasare
10 December 2010

Read more »
Supă de peşte din crap cu condimente şi vin alb
10 December 2010

Read more »
Escalop de somon cu măcriş
10 December 2010

Read more »
Carnati
10 December 2010

Read more »
File de ton roşu la grătar cu sos de roşii, capere şi limete
10 December 2010
Ingrediente: 200 g file de ton 3 felii de vinete o bucată radichio 3
dovlecei zuchini o felie de roşie sare piper pentru sosul de roşii: o
roşie o jumătate de căpăţână de usturoi sare piper coaja de la o limetă
tăiată jullien capere Mod de preparare: Fileul de ton roşu se trage…
Read more »
Read more »
Jumari cu creier
10 December 2010
Ingrediente: 3-4 oua 1 ceapa mica 100-150 g creier (de porc sau de
vitel ) 50 g unt sau untdelemn patrunjel sare piper Mod de preparare:
Intr-o tigaie incalzita 3-4 min,la foc mic, se pune tot untul sau
untdelemnul, imediat se adauga ceapa taiata marunt sau rasa fin, se
caleste 1/2 min, apoi se…
Read more »
Read more »
Sarmale afumate
10 December 2010

Read more »
Minisavarine
10 December 2010

Read more »
Crap cu menta
10 December 2010
Ingrediente: 1,500 kg crap 2 morcovi 2 cepe 100 boate de piper 2
linguri cu otet. Ingrediente sos:100 gr frunze de menta,2 linguri ulei
de masline, sare, piper,1 lingura otet aromat de fructe Mod de
preparare: Pestele se curata de solzi, se portioneaza si se sareaza. Se
lasa 24 ore la frigider. Sosul se…
Read more »
Read more »
Sarmale in foi de varza acra cu carne
10 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg varza acra 1/2 kg carne de porc 200 g ceafa de porc
afumata 50-100 g orez 100 g ceapa piper ienibahar suc de rosii(100 ml) 1
foaie de dafin cimbru marar Mod de preparare: Pentru sarmale este buna
numai varza cu foi subtiri. Sarmalele mici se fac numai din varful
frunzelor…
Read more »
Read more »
Ficat de porc cu ciuperci si smantana
10 December 2010
Ingrediente:
500 gr ficat porc 250 gr ciuperci din conserva 1-2 cepe taiate marunt
200 gr smantana sare piper 1 lingura faina 2 catei usturoi pisati 1
legatura patrunjel taiat fin 2 linguri ulei Mod de preparare: Ficatul de
porc se taie joulien mare si se caleste in ulei. Se adauga
condimentele, ciupercile, ceapa, patrunjelul…
Read more »
Read more »
Cârnăciori calzi a la lyonnaise
10 December 2010
Ingrediente: un cârnat de porc de 800 g de foarte bună calitate 1 kg de
cartofi cam de aceeaşi mărime Mod de preparare: Puneţi într-o
caserolă cârnatul şi acoperiţi-l cu 2-3 l de apă rece. Puneţi-l pe foc
şi lăsaţi-l acolo până când apa e gata să fiarbă. Menţineţi o căldură
constantă, fără…
Ingrediente: 400 g varză albă tocată 100 g brînză gen şvaiţer un măr
acru 75 g stafide 50 g susan prăjit o jumătate de lămîie o lingură de
muştar două linguri de oţet 4 linguri de ulei sare piper Mod de
preparare: Amestecaţi într-un castron un praf de sare, piper măcinat,
muştar şi…
Read more »
Ingrediente 1 pui mare 1 borcan castane fierte 5 pere 300 ml vin alb
sare piper nucsoara ulei de masline rozmarin dovlecei ardei gras in trei
culori Mod de preparare: Spală puiul şi condimentează-l în interior şi
exterior cu sare, piper şi nucşoară. Rumeneştie puţin puiul în ulei
încins. Ai grijă să-l întorci pe…
Read more »
Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii o ceapă 2 litri bulion de legume 100 g
şuncă o roşie sau 8 tomate cherry 125 e brânză de vaci 2 linguri lapte
1/2 lingură pătrunjel 1/2 lingură mărar 1/2 lingură tarhon 1/2 lingură
cimbru sare piper Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 200
de grade. Dovleceii…
Read more »
Ingrediente: 8 ouă proaspete 250 g zahăr pudră 1/2 l lapte o picătură
de esenţă de vanilie Mod de preparare: Crema: Puneţi cele 8 ouă într-o
caserolă cu 125 g zahăr pudră. Amestecaţi bine cu un tel. Adăugaţi 1/2 I
lapte fiert, în care, în prealabil, a fost introdusă o picătură de
vanilie.…
Read more »
Ingrediente: 2 pastravi 250 g nuci 2 felii de paine 100 ml, lapte 2 oua
1 lamaie 2 linguri cu smantana 1 pahaar vin alb ulei sare Mod de
preparare: Curăţă peştii şi şterge-i bine cu un şervet. Stropeşte-i apoi
cu puţină zeamă de lămâie. Separat, amestecă nucile tocate mărunt cu
pâinea înmuiată în…
Read more »
Ingrediente:
1 kg cod 3 morcovi 1 telina 1 albitura toate taiate bare potrivite 1
legatura usturoi verde 1 fir de praz taiate marunt 100 gr masline 250 gr
rosii in bulion 2-3 linguri ulei sare piper 100 ml vin alb 1 legatura
patrunjel taiat fin Mod de preparare: Legumele se inabusa 5-10…
Read more »
Ingrediente: o salată 200 g morcovi două roşii 200 g ciuperci din
conserrvă 200 g vinete 200 g ardei capia o jumătate de lămâie ulei sare
piper Mod de preparare: Vinetele şi ardeii se coc pe un grătar.
Morcovii se fierb şi se taie fiddeluţă. într-un castron se rup frunzele
de salată, se…
Read more »
Ingrediente:
600 gr file de cod 1 kg telina chinezeasca 1 lingura unt 200 gr
cascaval 1 lamaie sare piper 2 oua 2 linguri pesmet Mod de preparare:
Telina se spala si se taie felii subtiri, se fierbe inabusit 20 minute
in putina apa si sare. Dupa fierbere se scoate se aseaza intr-un vas
rezistent…
Read more »
Se aleg şase-opt cartofi frumoşi, se spală (nu se descojesc), se ung cu
ulei şi se pun fiecare în câte o folie de aluminiu. Se dau la cuptor,
la foc potrivit, până se coc (pentru a vă da se ama când sunt copţi,
strângeţi uşor unul (dintre ei), într-o crăticioară se pune puţin ulei…
Read more »
Ingrediente: 200 g rădăcină de pătrunjel 100 g morcovi se fierb în apă
cu sare fulgi de boia ulei de măsline ceapa Mod de preparare: Se pune
deoparte o rădăcină de pătrunjel. Cealaltă se pasează şi i se păstrează
zeama. Se dizolvă două linguri de făină de grâu în zeama de zarzavat,
se…
Read more »
Ingrediente: două aripi de raţă 1/4 l vin roşu de Bourgogne 150 g unt
sare şi piper 10 eşalote Mod de preparare: Asezonaţi cu sare şi piper
cele două aripi de raţă. Prăjiţi-le foarte puţin în unt într-o cratiţă.
Aripile de raţă trebuie să rămână totuşi roşii, aproape în sânge. După
prăjire, puneţi…
Read more »
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Amaretto drinks şi Coffee liqueur drinks
Decoraţiune – o coaja de portocală, frunzuliţe de mentă, un praf de
cacao Se serveşte dupâ-amiaza. seara şi noaptea Ingrediente: 4/10
Amaretto di Saronno 3/10 Kahlua 2/10 Midori 1/10 frişca…
Read more »
Ingrediente: 8 linguri de făină 8 linguri de lapte 8 linguri de zahăr
tos 6 linguri de ulei o lămâie praf de copt două pliculeţe cu zahăr
vanilinat 3 ouă 500 g brânză de vaci esenţă de vanilie coajă de
portocală jeleu de portocale Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă
făina cu…
Read more »
Ingrediente: doi cartofi fierţi în coajă 30 g şuncă un fir de ceapă
verde făină ou pesmet sare piper Mod de preparare: Cartofii se dau pe
râzătoare, ceapa se toacă mărunt, la fel şi şunca, se amestecă bine şi
se formează găluşte care se dau prin făină, ou şi apoi pesmet, după
care…
Read more »
Ingrediente:
800 gr pulpa de porc 400 gr ceapa 300 gr mere acrisoare 1 lingura
margarina 150 ml vin alb sare piper boia de ardei dulce 1 lingurita,
maghiran Mod de preparare: Carnea se imparte cite doua bucati la portie,
se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 7-8 minute, apoi se
adauga ceapa…
Read more »
Ingrediente:
750 g prune 300 g zahar 250 g unt moale 1 varf de cutit sare 4 oua 1/2
plic praf de copt 100 g zeamil 250 g faina 2 linguri pesmet 30 g
stifturi de migdale 1 plic zahar vanilat 3 linguri zahar pudra Mod de
preparare: Se spala prunele, se rup in…
Read more »
Ingrediente:
700 gr file de porc 2 dovlecei (800 gr) 2 cepe 3 catei usturoi 50 gr
pasta tomate faina piper sare patrunjel verde 100 ml vin alb ulei pentru
prajit boia dulce Mod de preparare: Carnea se taie in felii, apoi se
trece prin faina ce a fost amestecata cu sare, piper, boia. Carnea…
Read more »
Ingrediente
aluat : 100 g ciocolata amaruie 100 g unt moale 1 plic zahar vanilat
150 g zahar 5 oua 100 g faina 50 g zeamil 50 g migdale macinate marunt 1
lingurita cu varf praf de copt Ingrediente umplutura :750 g prune, 6
linguri zahar, 150 ml zeama de portocale, 100 ml vin rosu …
Read more »
Ingrediente:
4 cotlete de porc 100 gr ceapa 5 gr boia de ardei dulce 200 gr smantana
1 kg cartofi 50 gr ulei 20 gr faina sare piper patrunjel verde 1
legatura Mod de preparare: Se spala, se zvanta si se sareaza
cotletele, dupa care se pun in ulei bine incins sa se prajeasca…
Read more »
Ingrediente: 250 g morcovi raşi două portocale o ceapă mare roşie 12
măsline negre fără sîmburi o linguriţă de seminţe de chimen o linguriţă
de praf de chimen o jumătate de lămîie 4 linguri de ulei de măsline sare
piper măcinat Mod de preparare: Puneţi într-un castron sucul de
lămîie, uleiul, praful de…
Read more »
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau
cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveşte la
orice oră Ingrediente: 6/10 şampanie sau vin spumos 4/10 suc de
căpşune Apărut acum circa treizeci de ani, este numit şi Fragolino
(Căpşunică) datorită ingredientului respectiv.…
Read more »
.
. Ingrediente: 1 aluat frantuzesc 4 linguri pasta de tomate 1 lingura
oregano 6 linguri cascaval ras (parmezan) 8 rosii oparite 100 g creveti
100 g carne de pasare sau de scoica 100 g sunca fiarta taiata fasii 100 g
salam 1 conserva mica de ciuperci (Champignons) cate o jumatate de
ardei rosu si…
Read more »
Ingrediente
aluat: 300 g faina fina 200 g unt 100 g zahar pudra 1 plic zahar
vanilat 1 coaja de lamaie Ingrediente umplutura: 5 oua 350 g branza
semigrasa de vaci 150 g unt 150g zahar 100 g miez de nuca 200g mere 30g
gris 3 galbenusi de oua 1 coaja de lamaie Mod de…
Read more »
Ingrediente
aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns
0,5 litru apa calda sare dupa gust Ingrediente umplutura: 2 cepe sare
piper 1 legatura marar 200 g ciuperci Mod de preparare: In movilita de
faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa,
uleiul,…
Read more »
Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei 1 lingura ulei cite un
ardei rosu, galben, verde 100 g praz 4 ardei iuti murati 300 g broccoli
(sau conopida) 1 catel de usturoi 100 g pasta de tomate 200 g rosii in
bulion (conserva) piper macinat proaspat boia de ardei dulce oregano
sfaramat 200 g cascaval…
Read more »
Ingrediente
aluat : faina 1 pachetel drojdie uscata 100 ml lapte caldut 80 g zahar
150 g unt moale 1 ou Ingrediente umplutura:1,5 kg prune, 700 ml lapte, 2
plic zahar vanilat, 75 g zahar, 160 g gris, coaja rasa de la o lamaie, 6
oua, 100 g biscuiti, 2-3 linguri zahar. Mod de preparare:…
Ingrediente: un kilogram de peşte diferit (crap, ştiucă, caracudă,
ţipar, şalău) 100 g unt 100 g rădăcină de pătrunjel un fir de praz o
legătură de pătrunjel cimbru foaie de dafin piper sare doi litri de
bulion (zeamă) de peşte pregătit dinainte Mod de preparare: Peştii se
taie în bucăţele şi se pun…
Read more »
Ingrediente:
400 g carne de porc (taiata fasii) 1cutie de ananas (bucati) 5-6
linguri sos de soia 2 linguri vin alb (dulce) 1 varf de cutit pasta de
chili 3 lingurite amidon 2 gogosari (sau ardei grasi rosii) 2 linguri
ulei 2 linguri ketchup 1 lingura otet alb zahar sare Mod de preparare:
Se pun…
Read more »
Ingrediente:
2 pungi cu aluat de pizza (a 230 g fiecare) 4 linguri pesto (sos
italienesc cu busuioc) 600 g rosii sare piper 200 g anghinare 200 g
cascaval 20 g masline negre busuioc Mod de preparare: Se asaza
aluaturile de pizza pe cate o tava, se ung cu doua linguri de pesto
fiecare si…
Read more »
Ingrediente:
250 g faina 150 g stafide 250 g unt inmuiat 250 g zahar tos + 2 linguri
pentru decorat 4 oua 2 lamai 1 pachet de praf de copt 80 ml de rom
Mod de preparare: Inmuiati stafidele in rom. Frecati cu peria lamaile
sub un jet de apa calda.Ungeti cu unt o…
Read more »
Ingrediente:
1 kg faina scortisoara macinata 200 g unt cuisoare macinate 150 g
migdale coaja rasa de la o jumatate de lamaie 100 g stafide 300 ml lapte
1,2 kg mere 50 g pesmet 120 g zahar 2 oua Mod de preparare: Din
faina cu oua, sare, laptele caldut si unt se prepara un…
Read more »
Ingrediente
aluatul fraged 175 g faina 1 varf de cutit sare 100 g unt moale 50 g
zahar 1 galbenus Ingrediente umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de
lamaie, 2 linguri dulceata sau marmelada de caise (circa 60 g), 20 g unt
topit, 1 lingura zahar, 2 linguri zahar pudra. Mod de preparare: Se…
Read more »
Ingrediente
aluat : 200 g branza de vaci (slaba) 2 linguri lapte 2 linguri ulei 1
ou sare iodata 250 g faina 3 lingurite praf de copt grasime pentru uns
tava Ingrediente umplutura:300 g ceapa, 1 vanata, 4 linguri ulei de
masline, 2 linguri zahar, 2 linguri otet rosu, 150 ml vin, 2 rosii
mari,…
Read more »
Ingrediente aluat: 425 g faina 1/2 lingurita sare 1 pachetel drojdie
uscata 4 linguri ulei de masline faina pentru planseta Ingrediente
umplutura :200 g sunca, 250 g broccoli, 1 ardei gras rosu, 125 g
mozzarella sau telemea de vaca nesarata. Mod de preparare: Se amesteca
faina cu sarea si cu drojdia uscata, se adauga…
Read more »
Ingrediente: 400 g făină 100 g mălai 25 g drojdie o linguriţă de sare
500 ml apă călduţă (nu fierbinte!) Mod de preparare: Se prepară un aluat
din făină, mălai, sare, drojdie şi apă călduţă, se frământă bine
aluatul şi se lasă să crească la căldură timp de aproape o oră. După ce
aluatul…
Read more »
Ingrediente: două vinete un ardei roşu şi unul galben 200 g de
mînătărci în ulei 250 g mozzarella 60 g roşii deshidratate 3 fileuri de
sardele în ulei doi căţei de usturoi 3 linguri de capere o jumătate de
linguriţă de maghiran 4 fire de busuioc 5 linguri de ulei de măsline
două linguri…
Read more »
Ingrediente:
1 aluat dospit 500 g rosii coapte bine 250 g sunca fiarta taiata felii 4
fileuri de sardele din conserva 8 anghinare (miezul) conservate in ulei
4 linguri ulei de masline 150 g masline negre sare piper negru macinat 1
lingura ulei de masline pentru a unge tava Mod de preparare: Se prepara
aluatul…
Read more »
Ingrediente
aluat: 200 g faina 100 g zahar 100 g unt moale 1 varf de cutit sare 1
ou Ingrediente umplutura: 50 g unt, 3 oua, 200 g branza de vaci, 350 g
visine fara samburi, 100 g zahar, 125 g frisca batuta, 1 lingurita rasa
zeamil, sare, 30 g migdale taiate. Mod de preparare:…
Read more »
Ingrediente:
600 g piept curcan 100 g bacon 400 g mere 600 g telina radacina 100 g
miez nuca 2 linguri zahar 100 ml lamiae 0.3g sare 0,1 g piper alb 200 g
morcovi 100 g patrunjel radacina 150 g ceapa 50 ml ulei 2-3 fire frunze
de telin 20 ml ulei de masline Mod…
Read more »
Ingrediente: 300 g aluat fraged 20 g făină 30 g zahăr scorţişoară
(pudră) 8 pere 100 g lămîi şi portocale zaharisite (tăiate în bucăţele)
100 g stafide, 100 ml vin alb sec 25 ml ulei de nuci 40 g zahăr brun
100 g smîntînă Mod de preparare: Tapetează o formă de tartă cu
diametrul…
Read more »
Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea
sfaramata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper
Mod de preparare: Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se
calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se
intinde aluatul in tava…
Read more »
Ingrediente:
500 g faina + 50 g faina pentru planseta 20 g drojdie 1 lingura busuioc
taiat 1 lingura rozmarin tocat 2 lingurite frunzulite de cimbru 3
linguri ulei de masline 2 lingurite rase de sare Mod de preparare: Se
sfarma drojdia si se inmoaie in 100 ml de apa. Se adauga 125 g faina,…
Read more »
Ingrediente:
20 frunze de salvie 100 g faina 2 oua + 1 albus 80 ml bere 1 lingura
ulei de masline sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Se spala
frunzele de salvie si se usuca intr-un servet sau cu hartie absorbanta.
Se pune faina intr-un castron, se incorporeaza galbenusurile si apoi se
toarna…
Read more »
Ingrediente:
500 g fasole verde sare 400 g tortiglioni (macaroane scurte) 500 g
rosii 150 g sunculita afumata 2 linguri ulei 1 lingura patrunjel verde
tocat 1/8 l concentrat de legume piper 200 g telemea putin sarata Mod
de preparare: Se spala fasolea, se curata, se taie bucati si se fierbe
circa 5 minute…
Read more »
Ingrediente:
2 pulpe din spate 250 g untura sau 300 ml ulei 50 g faina 2 oua 100 g
pesmet fin putina sare 200 ml lapte Mod de preparare: Se spala bine
carnea, se zvanta cu un stergar si se desprinde de pe oase. Se taie
bucati mai mici, se bate fiecare bucata, se…
Read more »
Ingrediente:
800 g morcovi 20 g unt sau margarina sare piper 1 portocala (250 g) 1
lingura de miere cateva frunzulite de busuioc sare piper 4 felii
antricot sau muschi de vita (a 150 g fiecare) 3 linguri ulei Mod de
preparare: Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se
calesc circa…
Read more »
Ingrediente:
250 g faina 250 g unt moale 100 g zahar 1 ou 750 g mere 4 linguri miere
750 g pere sare Mod de preparare: Puneti faina intr-un castron, faceti o
gropita, spargeti oul si puneti-l in ea. Adaugati sarea, zaharul, 200 g
de unt si amestecati cu varfurile degetelor pana ce obtineti un…
Read more »
Ingrediente:
250 g struguri albi 4 mere 80 g samburi de nuca zeama de la o lamaie 1
plic zahar vanilat 100 g zahar 3 oua 200 ml frisca nebatuta 2 linguri
faina 50 g unt (sarat) 2 linguri rachiu de cirese Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180C.Alegeti boabele de struguri (spalate) si
curatati-le…
Read more »
Ingrediente:
1 pachet aluat de foietaj (275 g) 4 mere 250 g piept de pui afumat 2
linguri rachiu de mere 1 crenguta de rozmarin 60 g unt sare piper Mod de
preparare: Taiati bastonase trei sferturi din pieptul de pui si puneti
restul deoparte. Curatati merele, indepartati semintele si partea
lemnoasa, taiati-le felii si…
Read more »
Ingrediente aluat: 175 g faina 125 g unt 2 pachete de zahar vanilat 50 g
zahar un galbenus de ou Ingrediente umplutura:150 g ciocolata de menaj,
50 g ciocolata alba, 20 g unt, 2 oua, un galbenus, 50 g zahar. Mod de
preparare: Se amesteca ingredientele pentru aluat si se pun la loc rece…
Read more »
Ingrediente:
1 pachet aluat fraged 4 mere 500 g spanac 1 catel de usturoi 2 oua
intregi + 2 galbenusuri 150 g frisca nebatuta (sau smantana) 30 g unt 2
linguri seminte de pin 3 prize nucsoara rasa 1 varf de cutit cuisoare
pisate sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C.Imbracati
cu aluat…
Read more »
Ingrediente:
400 g fileuri de peste (cod sau salau, fara piele si oase) 5 foi de
dafin 2 lingurite boabe de coriandru 3 linguri de untdelemn 2 linguri
suc de lamaie 2 oua sare 60 g praf de copt Ingrediente sos de mere: un
mar mare si bine copt, 1/2 legatura de menta proaspata sau…
Ingrediente:
1 kg spata de miel fara os 500 g rosii 2 vinete lunguiete 2 cepe 3
catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 20 g unt 2 linguri otet alb
100 ml vin alb sec 1 foaie de dafin cateva fire de menta sare piper alb
macinat Mod de preparare: Se spala vinetele…
Read more »
Ingrediente: un sfert de cană de ulei de măsline o ceapă spaniolă mare
tocată doi căţei de usturoi foarte fin tocaţi 280 g cârnaţi chorizo
feliuţe 6 cartofi de mărime medie fără coajă şi tăiaţi cubuleţe 8 căni
de apă rece 450 g frunze de varză tăiate julien sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Ingrediente: fasole piept de pui sau de vita ceapa morcov telina
pastarnac patrunjel sare verdeata tarhon Mod de preparare: Se alege
fasolea, se lasa peste noapte intr-un vas cu apa rece. Se scurge, se
inlocuieste apa si se mai pune un vas cu apa la fiert pe aragaz. Se
fierbe fasolea 20 min,…
Read more »
Ingrediente aluat
fraged: 280 g faina 180 g zahar un varf de cutit de sare 1 ou 180 g unt
sau margarina 200 g miez de alune faina pentru intins coca Ingrediente
umplutura:500 g frisca batuta, un pachetel zahar vanilat, zahar pudra.
Mod de preparare: Se framanta mai intai cu mixerul, apoi cu mana, un
aluat…
Read more »
O
reteta simpla de Cocktail Rock Rye din: votca, rock & rye si suc de
lamaie verde. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar –
tumbler mijlociu Familie – Cooler Categorie – Vodka drinks Decoraţiune –
o felie de portocală pe margine şi un ştir Se serveşte la orice oră
Ingrediente:…
Read more »
Ingrediente:
4 oua mari 1 conserva de sparanghel 4 linguri smantana groasa 30 g unt 1
legatura patrunjel verde tocat sare piper Mod de preparare: Incingeti
cuptorul la 210C, scurgeti bine sparanghelul, taiati fiecare bucata in
doua si puneti deoparte jumatatea dinspre varf. Pe celelalte, caliti-le 5
minute in untul incins, lasati-le sa se scurga…
Read more »
Ingrediente:
800 g muschi de vaca 500 g faina 500 g unt 10g otet 300 g Champinion 4
oua 5 g sare 5 piper 50 g mustar 300 g ceapa 200 ml ulei 3
leg.patrunjel verde Mod de preparare: Muschiul de vaca se curata de
tendoane si se unge cu mustar,piper si se aseaza in…
Read more »
Ingrediente:
600 g trunchi de merluciu (fara cap) 4 mere 8 cepe mici 1 lingura miere
de salcam zeama de la o portocala 2 linguri ulei 40 g unt sare piper
Mod de preparare: Taiati merluciul pe burta pana ce ajungeti la coloana
vertebrala, spalati-l bine si zvantati-l intr-un stergar. Curatati
ceapa, tocati-o marunt si…
Read more »
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Kirsch Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – cireaşă roşie Se
serveşte după-amiaza Ingrediente: 6/10 vermouth dry 2/10 kirsch 2/10
cherry brandy Este clasica băutură Short din anii ’30 apreciată mai
ales de consumatorii femei. Preparare: Ingredientele se pun în…
Read more »
Ingrediente:
12 cotlete de miel (a circa 75 g) 1-2 linguri ulei de masline
Ingrediente sos:3 rosii mijlocii, 1 lingurita otet de mere, 2 lingurite
zahar, 1 ceapa verde tocata, 2 lingurite menta proaspata taiata marunt.
Mod de preparare: Se curata de grasime si pielita oasele de la cotlete.
Se-ncinge uleiul si se prajesc…
Read more »
Ingrediente:
4 rosii 2 catei de usturoi 1 cana busuioc proaspat 1/4 cana ulei de
masline sare piper aproximativ 300 g paste 150 g parmezan Mod de
preparare: Fierbeti pastele in acord cu instructiunile de pe ambalaj. In
timp ce pastele fierb, taiati marunt rosiile si usturoiul, tocati
busuiocul. Puneti aceste ingrediente intr-un castron, adaugati…
Read more »
Ingrediente: un kg de peşte oceanic proaspăt (cât mai variat: cegă,
ţipar, lin, caracudă, scrumbie de mare, barbun, chefal) 6 linguri de
ulei 6-8 căţei de usturoi 3-4 roşii o ceapă o lingură de şofran sare
piper Mod de peparare: Peştele se alege, cel mare se taie în bucăţi şi
se lasă să…
Read more »
Ingrediente: 4 gutui 350 g miere 140 g zahăr tos 270 g făină praf de
copt 3 ouă pudră de anason pudră de ghimbir o linguriţă de pudră de
scorţişoară 75 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat sare o lămâie frişcă
Mod de preparare: Intr-o oală se pun la topit mierea şi 40…
Read more »
Ingrediente: 5 mere 1 lingura pudra de migdale 2 linguri zahar 1
lingura miere lichida 1 lingura rom 40 g unt Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180C si puneti zaharul intr-o farfurie
adanca.Spalati bine merele, stergeti-le si scobiti-le lasandu-le
intregi pentru a indeparta semintele si partea lemnoasa. Puneti untul
sa se topeasca,…
Read more »
Ingrediente:
6 oua 4 felii de somon afumat 4 felii de paine de secara 50 g unt sare
piper Mod de preparare: Spargeti 2 oua intr-o farfurie adanca, adaugati
sare si piper si bateti-le usor cu o furculita. Preparati ouale fierte
cand clocoteste apa, puneti ouale la fiert si lasati-le circa 6 minute.
Intre timp,…
Read more »
Ingrediente: 200 g alune nesărate decojite două linguri de unt 50 g
zahăr brun o lingură de sos de soia o jumătate de linguriţă de cinci
condimente chinezeşti (scorţişoară, ghimbir, cuişoare, anason stelat
măcinat şi seminţe de anason) Mod de preparare: Intr-o tigaie se
topeşte untul, apoi se adaugă zahărul şi sosul de…
Read more »
Ingrediente
: 2 cepe 2 catei de usturoi 4 linguri ulei 500 g rosii taiate bucatele
sare piper circa 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu) 2
linguri capere 1 legatura de patrunjel verde 1 lingura mustar Mod de
preparare: Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si…
Read more »
Ingrediente
: 1/2 ceasca apa 3/4 ceasca zahar 2 fasii coaja de lamaie 500 g cirese
proaspete fara samburi 1 lingura zeamil inghetata de vanilie 1/4 ceasca
de coniac Mod de preparare: Se pune apa pe foc (intr-o craticioara), se
adauga zaharul si se lasa sa se topeasca. Se fierbe siropul pana ce se
ingroasa,…
Read more »
O
reteta delicioasa de tort caprese din: migdale, ciocolata amaruie, ou,
unt, zahar, sare, coaja de lamaie, zahar pudra si grasime. Ingrediente:
250 g migdale taiate marunt 150 g ciocolata amaruie 6 oua mijlocii 200 g
unt moale 150 g zahar sare 1 lingurita coaja rasa de lamaie 3 linguri
zahar pudra grasime pentru uns…
Read more »
Ingrediente:
2 pulpe de miel (de 1 kg fiecare) 1,2 kg cartofi (nesfaramiciosi) 100 g
unt 150 ml smantana subtire o lingura mustar o legatura de busuioc o
legatura de patrunjel 10 frunze de salvie 1/2 legatura de marar ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Se taie marunt ierburile, se
amesteca cu sase…
Read more »
Ingrediente:
4 sfecle mici (a 200 g bucata) sare Ingrediente umplutura:2 felii de
paine alba (a 50 g), 3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, 2
rosii, 2 linguri de pulbere de plante aromate (rozmarin, oregano,
cimbru, 200 g branza de vaci, piper proaspat macinat, 80 g telemea de
oi. Mod de…
Read more »
Dafinul este socotit copac al soarelui si simbol al pacii. În Evul
Mediu, dafinul era recomandat împotriva tuturor relelor satanice ce pot
salaslui asupra omului. Renumitul botanist Parkinson, din secolul al
XVII-lea, lauda foarte mult calitatile frunzelor de dafin: frunzele de
dafin nu trebuie sa lipseasca din nici o gospodarie sau gradina, ele
servesc…
Read more »
Ingrediente: 500 g mazăre (congelată sau din conservă) 80 ml ulei 15 g
făină două kilograme de spanac (congelat) 5 g zahăr sare mărar
pătrunjel Mod de preparare: Mazărea se pune la fiert împreună cu
spanacul în doi litri de apă. După ce s-au înmuiat se trece totul prin
sită. Separat se pune…
Read more »
Salată de varză albă cu susan
10 December 2010

Read more »
Pui umplut cu bucaţi de pere si castane
10 December 2010

Read more »
Barcuţe de dovlecei umpluţi
10 December 2010

Read more »
Perisoare din piept de pasare cu castraveti acri
10 December 2010
Ingrediente:
250 g piept pui 50 g orez 50 g ceapa 3 linguri untdelemn 2 linguri apa
rece un ou 25 g faina piper marar patrunjel sare Ingrediente sos :50 g
untdelemn, 1/4 l apa, 1/2 l suc de rosii,ceapa rasa fin, 25 g faina,
marar,patrunjel, telina, sare. Mod de preparare: Intr-o cratita, se
infierbinta…
Read more »
Read more »
Şniţel de pui cu şuncă şi sos de smîntînă
10 December 2010
Ingrediente: 150 g piept de pui 50 g şuncă caşcaval făină ou pesmet
ceapă sare piper Mod de preparare: Şniţelul se prepară ca atare, după
care se pune într-un vas pentru gratinare. Separat, într-o tigaie se
prepară sosul de smîntînă amestecat cui ceapa tocată julienne, şunca
tăiată cubuleţe, se lasă să clocotească, după…
Read more »
Read more »
Lapte de pasăre
10 December 2010

Read more »
Brioşe cu dulceaţă de struguri
10 December 2010
Ingrediente: 700 g făină 400 g iaurt 4 linguriţe de praf de copt 14
linguri de ulei 150 g zahăr sare 100 g stafide dulceaţă de struguri
Mod de preparare: Intr-un bol se amestecă iaurtul, uleiul şi ouăle,
Separat se omogenizează făina, praful de copt, zahărul şi sarea (un virf
de cuţit). Se…
Read more »
Read more »
Peşte (păstrav) indopat cu nuci
10 December 2010

Read more »
Zacusca de cod
10 December 2010

Read more »
Salată din multe legume
10 December 2010

Read more »
File de cod cu telina gratinata
10 December 2010

Read more »
Reţete de post: Cartofi la cuptor cu ciuperci şi legume
9 December 2010

Read more »
Dovlecei şi vinete cu sos de usturoi
9 December 2010
Se alege o vânătă şi un dovlecel de mărime potrivită, se spală, se taie
în felii groase de cinci milimetri şi se presară sare, pentru a-şi lăsa
zeama şi amăreala. După 10-15 minute, fiiecare felie se tamponează cu
un şervet curat sau cu hârtie absorbantă, după care se prăjesc în ulei.
(Pentru cei care…
Read more »
Read more »
Ceapă cu sos la cuptor
9 December 2010

Read more »
Friptură de raţă
9 December 2010

Read more »
Cocktail Royal Temptation
9 December 2010

Read more »
Prăjitură cu brânză si jeleu de portocale
9 December 2010

Read more »
Knodel
9 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g unt 50 g pîine albă
(tăiată bucăţele) doi litri apă Mod de preparare: Cartofii se fierb,
se amestecă bine cu făină şi sare prină se obţine o cocă. Coca se
împarte în 12 bucăţi, se aplatizează şi se pun la mijloc bucăţele de…
Read more »
Read more »
Găluşte de cartofi cu sos de smantana
9 December 2010

Read more »
Pulpa de porc cu mere si ceapa
9 December 2010

Read more »
Pulpa de porc cu legume
9 December 2010
Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1 conopida mica 2 morcovi 200 gr fasole
verde 2 dovlecei 2 cepe 1 ardei gras 100 ml vin alb 1 legatura
patrunjel verde sare piper tarhon usturoi 100 ml ulei 200 gr smantana
Mod de preparare: Carnea se va taia in bucati potrivite, se
condimenteaza cu sare,…
Read more »
Read more »
Prajitura frageda cu prune
9 December 2010

Read more »
File de porc cu dovlecei
9 December 2010

Read more »
Tort cu prune si frisca
9 December 2010

Read more »
Cotlet de porc cu smantana
9 December 2010

Read more »
Salată de morcovi cu portocale
9 December 2010

Read more »
Cocktail Rossini
9 December 2010

Read more »
Pizza Cele patru anotimpuri
9 December 2010

Read more »
Placinta cu branza
9 December 2010

Read more »
Placinta cu ceapa, marar si ciuperci
9 December 2010

Read more »
Pizza de legume
9 December 2010

Read more »
Prajitura cu prune si biscuiti
9 December 2010

Supă Waterzooi
9 December 2010

Read more »
Carne de porc cu ananas si sos de soia
9 December 2010

Read more »
Pizza cu anghinare
9 December 2010

Read more »
Prajitura cu stafide
9 December 2010

Read more »
Placinta cu mere din Taban
9 December 2010

Read more »
Crostata di mele
9 December 2010

Read more »
Cotlet de porc
9 December 2010
Ingrediente:
6 cotlete de porc 200 ml vin alb 100 gr unt 2 linguri mustar 2 cepe
taiate marunt 300 ml supa de vaca 3 castraveti acri taiati joulien
(betisoare fine) Mod de preparare: Intr-o tigaie se adauga 80 gr de unt
si se topeste, apoi se adauga cotletele si se prajesc la foc mic…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel a la Tino
9 December 2010
Ingrediente:
1 kg de pulpa de miel (cu os) sare piper alb o lingurita oregano uscat 3
catei de usturoi 65 g unt 4 linguri zeama de lamaie o lingura faina Mod
de preparare: Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se
sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano. –…
Read more »
Read more »
Quiche cu ceapa si vin
9 December 2010

Read more »
Pateuri cu sunca si broccoli
9 December 2010

Read more »
Appeltarta
9 December 2010
Ingrediente
aluat: 250 g unt moale 250 g zahar 4 oua 1 varf de cutit praf de copt 1
lingura rom 250 g faina Ingrediente umplutura: 500 g mere, 100 g unt,
200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 g zmeura congelata, 5 albusuri,
coaja rasa de la o lamaie. Mod de preparare: Se-ncinge…
Read more »
Read more »
Painisoare cu masline si migdale
9 December 2010
Ingrediente
aluat: 20 g drojdie 1 lingura miere 400 g faina 4 catei de usturoi 3
linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare iodata 1 lingura condimente
pentru pizza faina pentru planseta Ingrediente umplutura: 80 g masline
negre fara samburi, 50 g migdale decojite, 2 catei de usturoi, 200 g
salata verde creata, 1 lingura…
Read more »
Read more »
Turtiţe
9 December 2010

Read more »
Prajitura Rigo Jancsi
9 December 2010
Ingrediente:
100 g unt 80 g zahar 4 oua 810 g faina 20 g cacao 2100 g ciocolata
menaj 600 g frisca + 50 g zahar 30 g gem de caise 150 g glazura de
ciocolata Mod de preparare: Se amesteca untul cu zaharul si cu
galbenusurile de oua. Se bat albusurile de oua…
Read more »
Read more »
Salată de legume coapte cu capere
9 December 2010

Read more »
Pizza Capricciosa
9 December 2010

Read more »
Prajitura cu branza de vaci si visine
9 December 2010

Read more »
Tofu umplut cu carne de porc
9 December 2010
Ingrediente: brânză tofu tăiată pătrăţele carne tocată sos de soia wei
jin sare zahar Mod de preparare: Brânza tofu se prăjeşte în ulei încins
până capată culoarea aurie. Carnea tocată se amestecă împreună cu sare,
sos de soia şi wei jin. Se face o gaură în brânză şi se umple cai carnea
tocată, apoi…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu salata de telina
9 December 2010

Read more »
Tarta cu pere – Tarte aux poires â la genevoise
9 December 2010

Read more »
Tarta cu dovlecei, branza de oaie si cimbru verde
9 December 2010

Read more »
Paine cu ierburi aromate
9 December 2010

Read more »
Frunze de salvie in aluat
9 December 2010

Read more »
Peste cu sos de soia si oţet alb
8 December 2010
Ingrediente: crap de aproximativ un kilogram ulei pastă de tomate sos
de soia oţet alb Mod de preparare: Se fac, cu ajutorul unui cuţit,
câteva crestături de o parte şi de alta a peştelui, apoi se pune la
prăjit în ulei încins şi se ţine până când capătă o culoare aurie.
Separat se…
Read more »
Read more »
Macaroane cu fasole verde si branza
8 December 2010

Read more »
Snitele de miel
8 December 2010

Read more »
Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale
8 December 2010

Read more »
Tarta cu mere,pere si miere
8 December 2010

Read more »
Clafoutis cu fructe de toamna
8 December 2010

Read more »
Tatin de pui cu mere
8 December 2010

Read more »
Tarta de ciocolata
8 December 2010

Read more »
Tarta cu spanac si mere
8 December 2010

Read more »
Fileuri de peste cu sos de mere
8 December 2010

Mancare de miel cu vinete
8 December 2010

Read more »
Supă Caldo verde
8 December 2010

Read more »
Ciorbă de fasole cu pui şi tarhon
8 December 2010

Read more »
Tort cu alune
8 December 2010

Read more »
Cocktail Rock & Rye
8 December 2010

Read more »
Oua cu sparanghel
8 December 2010

Read more »
Muschi de vaca Welington
8 December 2010

Read more »
Merluciu cu mere
8 December 2010

Read more »
Cocktail Rose
8 December 2010

Read more »
Cotlete de miel cu sos de rosii si menta
8 December 2010

Read more »
Paste cu rosii si busuioc
8 December 2010

Read more »
Supă Bouillabaisse
8 December 2010

Read more »
Prăjitură cu gutui
8 December 2010

Read more »
Mingi din carne tocată cu condimente
8 December 2010
Ingrediente: 75 g orez cu un conţinut mare de glutină 450 g carne
tocată de porc o ceapă verde două castane de apă un albuş o lingură de
sos de soia o lingură de sherry o linguriţă de amidon sare piper Mod
de preparare: Orezul se lasă la înmuiat în apă timp de…
Read more »
Read more »
Pască clasică cu branza de vaci
8 December 2010
O
reteta de pasca clasica cu branza de vaci din: faina, zahar, unt, ou,
sare si unt. Ingrediente: 250 g faina 150 g zahar 80 g unt 1 ou 1
galbenus 1 varf de cutit de sare faina pentru framantat Ingrediente
umplutura: 3 oua, 600 g branza de vaci nu prea grasa, 50 g unt,…
Read more »
Read more »
Mere la cuptor
8 December 2010

Read more »
Ochiuri cu costita afumata pe galete din cartofi si mar
8 December 2010
Ingrediente:
6 oua 8 felii subtiri de costita afumata 4 cartofi mijlocii 1 mar 50 g
unt 8 fire de patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Prajiti
costita circa 5 minute intr-o tigaie fara grasime, pana ce se rumeneste
si devine crocanta, si lasati-o sa se scurga pe hartie absorbanta.
Curatati cartofii si marul,…
Read more »
Read more »
Oua fierte cu somon afumat si paine prajita
8 December 2010

Read more »
Alune foarte aromate
8 December 2010

Read more »
Peste cu patrunjel verde
8 December 2010

Read more »
Cirese jubileu
8 December 2010

Read more »
Tort Caprese
8 December 2010

Read more »
Pulpa de miel cu ierburi aromate
8 December 2010

Read more »
Sfecla rosie umpluta
8 December 2010

Read more »
Dafinul
8 December 2010

Read more »
Costiţe vegetariene
8 December 2010
Ingrediente: 75 g nuci o jumătate de ardei roşu şi o jumătate de ardei
galben două linguriţe de amidon 150 g felii de ananas 120 ml sos dulce-
acrişor un morcov ulei Mod de preparare: Nucile se pun la fiert
într-o oală în care s-au adăugat 1.500 ml apă şi 4 linguriţe de…
Read more »
Read more »
Drob frantuzesc
8 December 2010
Ingrediente
aluat: 270 g faina 190 g unt (din care 10 g pentru uns forma) 2
galbenusuri sare Ingrediente umplutura: 500 g carne tocata (porc+vita),
100 g piept de porc (tocat), 6 oua, 125 g ciuperci, 50 g unt, 2 linguri
coniac, patrunjel, codite de ceapa verde, sare, piper. Mod de preparare:
Intr-un castron, se…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Cremă de mazăre verde
8 December 2010

Read more »
Miel
8 December 2010
Ingrediente:
8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm 1/4 ceasca faina
45 g ulei sau unt 2 cepe mari tocate 2 tulpine de telina taiate rondele 1
pastarnac mare curatat si taiat marunt 1 3/4 ceasca supa concentrata de
pui 200 g ciuperci taiate felii 1/2 lingurita piper alb sare 2…
Read more »
Read more »
Tort de clatite cu lebar
8 December 2010
Ingrediente
clatite : 100 g faina sare un ou 100 ml lapte 50 g unt 2 lingurite de
pulbere de salvie (sau alt condiment aromat din comert) untdelemn pentru
copt Ingrediente crema lebar:500 g ficat de vitel (vita), 150 g
slaninuta afumata, o crenguta de rozmarin, o lingurita de pulbere de
salvie, 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Oua florentine
8 December 2010
Ingrediente:
2 pumni de spanac 30 g unt sare nucsoara pisata 2 oua cascaval ras Mod
de preparare: Se alege spanacul, se spala, se rupe bucati si se lasa sa
fiarba pana ce se inmoaie. Se amesteca cu untul, se adauga sare si
nucsoara si se pune in doua forme mici de iena. Din oua…
Read more »
Read more »
Cârnaţi de Pleşcoi
8 December 2010
Ingrediente: carne de oaie (sau două treimi carne de oaie şi o treime
carne de vită) usturoi ardei iute cimbru maţ subţire de oaie Mod de
preparare: In mod normal, cârnatul de Pleşcoi se pregăteşte numai din
carne de oaie, dar, în cazul în care aceasta este prea grasă, adică are
mai mult…