O
reteta delicioasa de mere cu: zahar pudra, oua, zahar vanilat.
Ingrediente: 10 mere 250 g zahăr pudră 3 albuşuri 2 plicuri zahar
vanilat Mod de preparare: Cureţi merele şi le scoţi miezul (cel mai
uşor faci acest lucru cu 1 linguriţă) şi seminţele.…
24 April 2013

O
reteta delicioasa de pui cu:prune, gutui, zahar, faina, apa, vin alb,
sare, ulei. Ingrediente: 1 pui mare (sau 1 kg ciocănele) 1/2 kg prune
1/2 kg gutui 2 linguri zahăr 2 linguri făină 1/2 pahar apă 1/2 pahar vin
alb sare ulei Mod de preparare: Speli puiul (ciocănelele), îl sărezi
şi îl căleşti…
Read more »
24 April 2013

O
reteta delicioasa de mancare de vinete cu: piept de pui, usturoi, ardei
gras, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete 2 bucăţi de
piept de pui dezosat 2 căpăţâni de usturoi 2 ardei graşi 5-6 roşii ulei
sare piper Mod de preparare: Tai ardeiul mărunt, ca la ciorbă, apoi
tai carnea de…
Read more »
23 April 2013

Tort
cu crema de branza din: faina, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare,
pudra de cacao, zahar, ulei vegetal, oua, lapte batut, esenta de
vanilie, colorant alimentar, cafea fierbinte si crema de branza.
Ingrediente: 2 cani de faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita
praf de copt 1 lingurița de sare 3…
Read more »
23 April 2013

Tocanita
cu carne afumata si cir din: carne macra afumata, untura de porc, sare,
piper si cir de mamaliga. Ingrediente: 500 g costita afumata sau carne
macra afumata 5 linguri untura de porc sare piper cir de mamaliga
(terci) Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi le pui la
prăjit într-o cratiţă…
Read more »
23 April 2013

Mâncare
de morcovi şi ciuperci din: morcovi, ciuperci, faina, ulei de masline,
ceapa, usturoi, rosii, cartofi, lamaie, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: un kilogram morcovi 300 g ciuperci deshidratate 50 g faina
100 ml ulei de masline o ceapa doi catei de usturoi doua rosii doi
cartofi un sfert de lamaie o lingurita cu cimbru…
Read more »
23 April 2013

Gulas
cu carne de vita si cartofi din: carne de vita, cartofi, ceapa,
morcovi, ardei gras, rosii, pasta de tomate, chimen, patrunjel, boabe de
piper, ulei si boia dulce. Ingrediente: 600 g carne de vita 400 g
cartofi 2 cepe 3 morcovi 1 ardei gras 2 rosii 3 linguri pasta de tomate
1/2 lingurita chimen…
Read more »
23 April 2013

Placinta
cu carne tocata de pui si cascaval din: foi de placinta, carne tocata
de pui, cascaval, unt, suc de rosii, marar, patrunjel, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 4 fire ceapa verde 400g
carne tocata de pui 100g cascaval 100g unt 50ml suc de rosii marar
patrunjel ulei sare piper…
Read more »
23 April 2013

Ciorbă
de curcan cu telina din: aripi de curcan, piept de curcan, pulpa de
curcan, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, telina, oua, sare, otet
si tarhon. Ingrediente: aripi, putin piept si pulpa de curcan 2-3
morcovi 2-3 patrunjel radacina 1 ceapa mare 1 telina potrivita 2 oua
sare 1 lingura de otet tarhon Mod…
Read more »
23 April 2013

Budincă
din franzelă cu sunca si smantana din: ulei, sunca, usturoi, oua,
smantana, lapte gras, cascaval, sare, piper, franzela, ceapa verde,
marar verde, unt si patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei 250 g sunca 4
catei de usturoi 7 oua mari 250 ml smantana 500 ml lapte gras 150 g
cascaval sare piper 1 franzela veche…
Read more »
23 April 2013

Cartofi
cu oua si carnat, la cuptor din: cartofi, oua, suc de rosii, smantana,
sare, piper, patrunjel, ulei si carnat afumat. Ingrediente: 1 kg cartofi
5 oua 150 ml suc de rosii 150 g smantana sare piper 1 legatura
patrunjel 100 ml ulei 5 bucati mici de carnat afumat sau 4 bucati mari
Mod…
Read more »
23 April 2013

Plăcintă
de mălai cu şuncă din: oua, porumb, unt, malai, mazare, ceapa, usturoi,
lapte, ardei rgasi, morcov, alune, cascaval, sunca, praf de copt,
piper, salata rucola si ardei copt. Ingrediente: 3 oua 300 g porumb din
conserva 100 g unt 250 g malai 100 g mazare o ceapa 3 catei de usturoi
450 ml lapte…
Read more »
23 April 2013

Turte
cu somon afumat si mascarpone din: blat de pizza, mascarpone, somon
afumat, ceapa rosie, marar si capere. Ingrediente: 2 blaturi subtiri de
pizza a cate 150 g, gata facute 100 g mascarpone 120 g somon afumat,
rupt fasii 1 ceapa rosie mica, tocata marunt cateva fire de marar,
maruntite 2 linguri de capere mici…
Read more »
23 April 2013

Budinca
de urzici din: urzici, usturoi, saleuri, cascaval, ulei, oua, lapte,
amidon alimetar, curry, sare si piper. Ingrediente: 500 g urzici 3 catei
de usturoi 300 g saleuri (facute in casa) 300 g cascaval 50 ml ulei 5
oua 500 ml lapte 1 lingura amidon alimentar 1 lingurita curry sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
23 April 2013

Cotlete
de porc la gratar cu sos pe pat de mamaliga din: cotlete de porc, unt,
boia de ardei, cimbru, oregano, praf de ceapa, praf de usturoi, cayenne,
ceapa, ardei, telina, cimbru, boia de ardei, vin, rosii, smantana, unt,
malai si branza cheddar. Ingrediente pentru cotlete: 2 cotlete cu os 4
linguri unt, topit…
Read more »
23 April 2013

Bors
de gaina cu ciuperci, taitei de casa si smantana din: apa, gaina,
ciuperci, morcov, patrunjel, ceapa, unt, bors acru, sare, piper, foid e
dafin, verdeata, smantana, faina, oua si sare. Ingrediente: 6 pahare apă
½ găină sau o gaina mai mica 400 g ciuperci proaspete 1 morcov ½
rădăcină pătrunjel 1 ceapă 2 linguri…
Read more »
23 April 2013

Tocana
de berbec cu ardei si ceapa din: carne de oaie, ulei, usturoi, apa,
ceapa, ardei, cimbru, boia dulce, foi de dafin, piper, codimente, vin,
patrunjel si sare. Ingrediente: 600 g carne de oaie sau berbec slaba 100
ml ulei 20 g usturoi 60 ml apa 400 g ceapa 300 g ardei rosii cimbru
boia…
Read more »
23 April 2013

Bulete
umplute cu peşte din: cascaval, branza telemea, cartofi, oua, faina,
fileuri de peste, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, uleid e floarea
soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 100 g cascaval 100 g
branza telemea 500 g cartofi doua oua 150 g faina 500 g fileuri de peste
600 g rosii un ardei capia o…
Read more »
23 April 2013

Tarta
cu spanac si branza feta din: faina, sare, unt, galbenus, apa, praf de
copt, branza feta, spanac, oua, usturoi, ceapa, unt, crenvursti, sare si
piper. Ingrediente: 300 g faina 2 varfuri de cutit cu sare 200 g unt 1
galbenus 6 linguri apa rece 1 plic praf de copt pentru umplutura: 250 g
branza…
Read more »
23 April 2013

Placinta
din carne de miel din: carne de miel, ceapa verde, oua, ciuperci,
smantana, ulei, apa, faina, drojdie, sare, piper, boia si lapte.
Ingrediente: 1 kg carne de miel fara os 3 legaturi ceapa verde 3 oua 350
g ciuperci 5 linguri smantana 1 ceasca ulei 2 cesti apa faina cat
cuprinde 5 g drojdie…
Read more »
23 April 2013

Tocanita
cu slanina si maruntaie de porc din: ficat de porc, plamani de porc,
inima de porc, ceapa, slanina, ulei, usturoi, sare, piper, foi de dafin
si verdeata. Ingrediente: 1 kg măruntaie de porc (ficat, plămîni, inimă)
2 cepe 100 g slănină de la burtă afumată ½ pahar ulei 3-4 căţei de
usturoi sare piper…
Read more »
23 April 2013

Cotlete
de miel la tigaie din: cotlete de miel, seminte de chimen, seminte de
coriandru, boabe de piper negru, lapte de cocos, vin, scortisoara,
cardamom verde, ceapa, ghimbir, faina, praf de chilli, iaurt, ulei si
lamaie. Ingrediente: 4 cotlete de miel 3/4 lingurita seminte de chimen
1 lingurita seminte de coriandru 3/4 lingurita boabe…
Read more »
23 April 2013

Ciorbita
gustoasa de miel din: carne de miel, bors, ceapa, morcovi, pastarnac,
telina, dovlecel, ardei gras, cartof, bulion, loboda, spanac, stevie,
leustean, ulei, smantana, otet, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 kg
carne de miel pentru ciorba 1 litru bors (concentrat bors) 1 ceapa 1-2
morcovi 1 pastarnac sau patrunjel 20 g telina 20 g…
Read more »
23 April 2013

Crostini
cu sfecla rosie si branza din: sfecla rosie, paine integrala, ulei de
masline, usturoi, apa, otet de vin, branza cremoasa, sare si piper.
Ingrediente: 1 sfecla rosie 4 felii de paine integrala 2 linguri de ulei
de masline 3 catei de usturoi 2 linguri de apa 1 lingura de otet de vin
putina branza…
Read more »
23 April 2013

Prajiturele
cu ciocolata din: biscuiti digestivi, unt, ricott, oua, extract de
vanilie, ciocolata neagra, zahar pudra si oua de ciocolata. Ingrediente:
14 biscuiti digestivi, faramitati marunt 100 g de unt, topit pentru
umplutura: 500 g ricotta 3 oua, batute 1 lingurita extract de vanilie
200 g de ciocolata neagra, rupta in bucati si topita 125…
Read more »
23 April 2013

Tocană
de miel cu lamaie si smântână din: carne de miel, ulei, marar,
patrunjel, ceapa, smantana, faina, lamaie si condimente. Ingrediente:
800 g carne de miel 100 ml ulei marar patrunjel 150 g ceapa 200-300 ml
smantana 50 g faina lamaie condimente de legume Mod de preparare:
Cureţi şi speli ceapa, apoi o tai…
Read more »
23 April 2013

Rulouri
cu crema de vanilie din: ulei, zahar, lapte, oua, amoniac, zeama de
lamaie, faina, ou, lapte, budinca de vnailie, zahar, margarina, frisca,
banane, ciocolata si esenta de vanilie. Ingrediente: 8 linguri ulei 8
linguri zahar 8 linguri lapte 2 oua 1 plic amoniac (bicarbonat de
amoniu) zeama de lamaie 500-600 g faina 1 ou…
Read more »
23 April 2013

Pulpa
de miel cu lamaie, usturoi si cimbru din: pulpa de miel, lamai, cimbru,
usturoi, vin rosu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1.5 kg
pulpă de miel 2 lămâi mari 1 buchet cimbru proaspăt 1 căpăţână usturoi
1 cana vin roșu ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Pulpa
de miel se lasă în apă rece,…
Read more »
23 April 2013

Cotlet
cu mozzarella din: cotlete de porc, mozzarella, rosii, oregano, sare si
piper. Ingrediente: 2-3 cotlete de porc 2 bile mozzarella 2 rosii
oregano sare piper Mod de preparare: Prăjeşti pe ambele părţi
cotletele, presari pe: ele sare şi piper şi le laşi în tigaie la foc
mic. Speli, usuci şi feliezi 2 roşii,…
Read more »
23 April 2013

Tort
de napolitane din: foi de napolitane, miere, marmelada, nuci, unt si
zahar vanilat. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitane 150 g miere 100 g
marmelada 150 g nuci 200 g unt zahar vanilat Mod de preparare:
Intr-un vas, amesteci bine mierea cu untul, până devine o cremă moale şi
lucioasă. Macini nucile şi…
Read more »
23 April 2013

Cotlete
de miel la gratar cu gremolata de portocale din: ulei de masline, suc
de portocale, cotlete de miel, sare, piper, coaja de portocale, usturoi
si cimbru. Ingrediente cotlete de miel: 2 linguri ulei de masline
Sucul de la 2 portocale 4 cotlete de miel Sare si piper dupa gust
Ingrediente pentru gremolata: Coaja…
Read more »
23 April 2013

Desert
de pepene verde in jeleu de menta din: pepene verde, foi de gelatina,
apa, frunze de menta, fructoza si menta. Ingrediente: 1 sfert de pepene
verde de circa 600 g 3 foi de gelatina 30 cl apa 2 linguri cu frunze de
menta tocate 50 g fructoza (sau 100 g zahar pudra) 8 frunze…
Read more »
23 April 2013

Mancare
ardeleneasca cu pulpa de porc si cartofi din: pulpa de porc, cartofi,
ceapa, gogosari, ulei, zahar, boia dulce, sare si piper. Ingrediente:
800 g pulpa de porc 5-6 cartofi 2-3 cepe 3 ardei rosii sau gogosari
rosii sau bulion 3-4 linguri ulei 2 lingurite zahar boia dulce sare
piper Mod de preparare: Speli…
Read more »
23 April 2013

Plăcintă
cu brânză de vaci si foi de casă din: faina, untura, sare, ulei, apa,
otet, branza de vaci, zahar, stafide, oua, coaja de lamaie, zahar
vanilat, zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 2 linguri
ulei sau untura 1 praf de sare ulei unt sau untura pentru uns foile apa
calduta 1-2 linguri…
23 April 2013

Salata
de cartofi cu branza feta, seminte de pin si ceapa verde din: cartofi
dulci, ulei de masline, branza feta, seminte de pin, ceapa verde,
patrunjel, ulei de masline extravirgin, miere si otet de vin alb.
Ingrediente: 2 kg de cartofi dulci, curatati de coaja si taiati in
bucati mari 1 lingura ulei de masline…
Read more »
23 April 2013

Minicozonaci
cu oua din: faina, unt, zahar tos, oua, zahar vanilat, praf de copt,
lapte, fulgi de cocos, oua si sare. Ingrediente: 200 g faina 150 g unt
150 g zahar tos 2 oua 1 plic zahar vanilat 2 plicuri praf de copt 50 ml
lapte 50 g fulgi de cocos 10 oua mici albe…
Read more »
22 April 2013

Untişorul
(Ranunculus ficaria) e o plantă autohtonă din flora spontană, care face
flori galbene primăvara. Planta este utilizată în alimentaţie, fiind
dietetică şi în fitoterapia tradiţională şi cultă. Planta întreagă se
recoltează din martie până în mai. în alimentaţie se folosesc doar
frunzele, care trebuie culese înainte de înflorire. După ce untişorul
înfloreşte, frunzele devin…
Read more »
22 April 2013

Retete
pentru Paşte: Reteta zilei: Cotlete de porc in sos de mustar Cotlete
de porc in sos de mustar din: cotlet de porc, sare, piper, ulei migdale,
ulei de masline, supa de pui, lapte, lapte si mustar dijon.
Ingrediente: 2 cotlete de porc fără os sare si piper pentru asezonare
1/4 ceasca ulei migdale…
Read more »
22 April 2013

Retete
pentru Paşte: Reteta zilei: Noodles cu legume si lapte de cocos Noodles
cu legume si lapte de cocos din: usturoi, ghimbir, lemongrass, ardei
iute, frunze de coriandru, suc de lamaie, sare grunjoasa, ulei de cocos,
lapte de cocos, taitei nodles, ardei gras, mazare si seminte de susan
negru. Ingrediente: 2 caței de usturoi tocat…
Read more »
22 April 2013

Retete
pentru Paşte: Sufleu de paste cu peşte Sufleu de paste cu peşte din:
fileuri de peste, branza de vaci, oua, paste, lapte, smantana, amidon
alimentar, pesmet, unt, boia, ceapa, ardei capia, ulei, sare, piper si
busuioc verde. Ingrediente: 300 g fileuri de peste 200 g branza de vaci 5
oua 300 g paste 250…
Read more »
22 April 2013

Retete
pentru Paşte: Salata de pui cu susan Salata de pui cu susan din: supa
de pasare, ghimbir, piept de pui, ridichi, frunze de salata, seminte de
susan, sare, piper sichuan, uleid e arahide, sos de soia, otet de orez,
fructoza, usturoi, ceapa verde si pasta de ardei iute. Ingrediente: 50
cl supa de pasare…
Read more »
22 April 2013

Retete de Paşte: Mere cu nuci Mere cu nuci din: musli, lapte, nuci,
stafide, rom, scortisoara, lapte, gabenusuri, faina, esenta de vanilie
si zahar. Ingrediente: 4 linguri cu musli 200 ml lapte 100 g nuci 100 g
stafide 50 ml rom 2 lingurite de scortisoara pentru sos: 500 ml lapte 3
galbenusuri 2…
Read more »
22 April 2013

Retete de Paşte: Tocanita de miel in stil asiatic Tocanita de miel in
stil asiatic din: ulei de floarea soarelui, carne de miel, ceapa, ardei
iute, seminte de fenicul, cardamom, praf de curry, lapte de cocos,
linte, cartofi dulci si ulei. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea
soarelui 1 kg carne de miel,…
Read more »
22 April 2013

Retete
de Paşte: Pulpă de miel cu spanac Pulpă de miel cu spanac din: pulpa
de miel, spanac, ulei de masline, mustar cu miere, rozmarin, sare,
piper, ceapa rosie, usturoi, susan si stafide. Ingrediente: 8-12 capace
pulpa de miel (800 g) 500 g spanac 2 linguri ulei de masline 2 linguri
mustar cu miere…
Read more »
22 April 2013

Retete
de Paşte: Cotlete de crap cu legume Cotlete de crap cu legume din:
cotlete de crap, fasole verde, mazare verde, salata de sfecla rosie,
ardei iute, rosii, ardei capia, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare,
piper, otet de mere, smantana si cimbru. Ingrediente: 4 cotlete de crap
400 g fasole verde 400 g mazare…
Read more »
22 April 2013

Retete
de Paşte: Salata de telina cu fasole Salata de telina cu fasole din:
telina, mar, hrean, ulei de masline, otet de mere, fasole, sare si
piper. Ingrediente: 2 telina mai mari 1 mar 1 lingurita hrean ras 2
linguri ulei de masline 1 lingura otet de mere 400 g conserva de fasole
sare piper…
Read more »
22 April 2013
Retete
de Paşte: Tort cu cafea si ciocolata Tort cu cafea si ciocolata din:
ciocolata cu cafea, unt, zahar, oua, zahar vanilinat, cafea solubila,
faina, praf de copt, cacao, ciocolata cu cafea, frisca, intaritor de
frisca, zahar pudra, lapte praf, cafea, cacao si ciocolata. Ingrediente:
blat: 150 g ciocolata cu cafea 150 g unt moale…
Read more »
22 April 2013

Clatite
cu banane si topping de banane din: faina, zahar, praf de copt,
galbenusuri de ou, sare, lapte de migdale, unt, banane, ulei.
Ingrediente pentru clatite: 2 cesti faina 2 lingurite de zahar 4
lingurite praf de copt 2 galbenusuri de ou 1 lingurita de sare 2 cani de
lapte de migdale 2 linguri…
Read more »
22 April 2013

Legume
cu spanac şi parmezan din: spanac, ceapa, usturoi, varza de bruxelles,
morcovi baby, porumb boabe, ciuperci, parmezan, unt, scortisoara, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 500 g spanac congelat o ceapa doi catei de
usturoi 500 g varza de Bruxelles 200 g morcovi baby 200 g porumb boabe
din conserva 300 g ciuperci 100 g…
Read more »
22 April 2013

Biscuiţi
cu migdale si sos din: unt, zahar tos, oua, faina, migdale, zahar
vanilinat, sare, esenta de migdale, frisca si ciocolata neagra.
Ingrediente: 200 g unt 100 g zahar tos doua oua 200 g faina 200 g
migdale doua pliculete zahar vanilinat un varf de lingurita cu sare
jumatate de lingurita cu esenta de migdale…
Read more »
22 April 2013

Ficăţei
de pui cu spanac din: ficatei de pui, spanac, ceapa verde, usturoi,
lapte dulce, unt, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel,
migdale si miez de nuca. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 500 g spanac
congelat o legatura ceapa verde trei catei de usturoi 550 ml lapte dulce
50 g unt sare piper…
Read more »
22 April 2013

Prăjitură
cu mac şi coacăze din: oua, zahar tos, lapte dulce, ulei de floarea
soarelui, faina, lamaie, praf de copt, seminte de mac, sare, coacaze
rosii si sos de coacaze. Ingrediente: 3 oua 125 g zahar tos 100 ml lapte
dulce 100 ml ulei de floarea soarelui 200 g faina o lamaie jumatate de
pliculet…
Read more »
22 April 2013

Miel
cu ardei roşii si vin din: miel, faina, ulei, ceapa rosie, usturoi,
boia, foi de dafin, crengute de cimbru, vin rosu, patrunjel, apa, ardei
rosii, sare, piper si condiment. Ingrediente: 900 g miel 1 lingura faina
4 linguri ulei 2 cepe rosii 4 catei de usturoi 2 lingurite boia 2 foi
de dafin 2…
Read more »
22 April 2013

Desert
cu caise si lavanda din: caise, miere si lavanda. Ingrediente: 12 caise
4 linguri cu miere 8 ramurele de lavanda inflorita Mod de preparare:
Spălaţi şi ştergeţi caisele. Scoateţi-le sîmburii. Incălziţi cuptorul la
180°C. Spălaţi tijele de lavandă. Puneţi deoparte 4 fire pentru ornat
şi scoateţi florile de pe celelalte. Faceţi din staniol…
Read more »
22 April 2013

Salata
cu castravete, sfecla rosie, morcov si avocado din: ceapa rosie,
ridichi rosii, seminte de mac, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de
masline, zahar, castarvete, sfecla rosie, morcovi, zeama de portocala,
porumb dulce, ardei rosu, zeama de lime, avocado. Ingrediente: 1 ceapa
rosie, taiata foarte subtire 100 g ridichi rosii, taiate in sferturi…
Read more »
22 April 2013

Ouă
cu cremă de ciocolată din: ciocolata alba, frisca, unt, zahar, zahar
vanilat, coaja de portocala, oua, faina, praf de copt si zahar pudra.
Ingrediente: 230 g ciocolata alba 80 g frisca 200 g unt moale 75 g zahar
2 linguri zahar vanilat putina coaja de portocala rasa 3 oua 300 g
faina 1/2 lingurita…
Read more »
22 April 2013

Carne
de miel cu cartofi, ghimbir si rosii din: carne de miel, anghinare, suc
de lamaie, ceapa, rosii, cartofi, usturoi, ghimbir, lamai confiate,
boabe de fasole, patrunjel, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente:
1 kg carne de miel fără os 3 anghinare sucul de la o lămâie 2 cepe mari
5 roşii 12 cartofi noi mici 3 căţei de usturoi…
Read more »
22 April 2013

Pizza
cu ardei gras, rosii si mozzarella din: faina, drojdie, zahar, sare,
ulei, ardei gras, rosii, mozzarella, broccoli si masline negre.
Ingrediente: 600 g făină 35 g drojdie proaspătă 1 linguriță zahăr 1 ½
linguriță sare 10 linguri ulei Topping 1 ardei gras roșu 1 ardei gras
galben 1 ardei gras verde 450 g roșii decojite…
Read more »
22 April 2013

Curry
cu cartofi dulci si naut din: ulei, ceapa, pudra de curry, chimen,
scortisoara, cartofi dulci, lapte de cocos, apa, rosii si naut.
Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapa, tocata 2 1/2 linguri de pudra de
curry 1 lingura de chimen 1 lingurita scortisoara macinata 3 cani
cartofi dulci, curatati si taiati cuburi…
Read more »
22 April 2013

Plăcintă
cu brânză proaspata si stafide din: oua, ulei, zahar, apa, faina, coaja
de lamaie, zeama de lamaie, praf de copt, branza, stafide si esenta de
vanilie. Ingrediente: 5 oua 5 linguri ulei 300 g zahar 10 linguri apa
300 g faina 1 lamaie (coaja si zeama) 1 lingura praf de copt 500 g
branza…
Read more »
22 April 2013

Ouă
acadele din: branza de vaci, zahar vanilat, fursecuri cu unt, bete de
acadele, glazura de zahar colorata, elemente decorative de zahar.
Ingrediente: 90 g branza de vaci 1 plic zahar vanilat 200 g fursecuri cu
unt 20 bete de acadele circa 150 g glazura de zahar colorata elemente
decorative de zahar Mod de…
Read more »
22 April 2013

Supă
de peşte cu spanac si smantana din: file de peste, patrunjel, telina,
ceapa, spanac, cartofi, ardei gras, smantana, lamaie, frunza de dafin,
sare, piper, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g file de
peste doi morcovi o radacina de patrunjel o telina mica doua cepe 300 g
spanac verde doi cartofi un ardei…
Read more »
22 April 2013

Cremă
de zahăr ars cu fructe din: lapte, oua, zahar, coaja de portocala,
zahar vanilinat si fructe. Ingrediente: 1 l lapte 7 oua 12 linguri de
zahar coaja rasa de portocala zahar vanilinat fructe diverse Mod de
preparare: Baţi cu mixerul ouăle cu 7 linguri de zahăr până când aproape
îşi dublează volumul. Pui…
Read more »
22 April 2013

Salata
cu mazare si crutoane din: mazare, pastai de mazare, salata verde,
nasturel, creson, menta, chives, iaurt, otet de vin alb si zahar.
Ingrediente: 200 g mazare congelata 200 g pastai de mazare, taiate pe
lungime 3 inimi de salata verde, taiate in sferturi, cu frunzele
desprinse una de alta 50 g nasturel 1 mana…
Read more »
22 April 2013

Mousse
de brânză de vaci din: branza de vaci, smantana dulce, oua, zahar si
esenta de rom. Ingrediente: 200 g branza de vaci 100 ml smantana dulce 3
oua 4 linguri zahar 1 lingura cu esenta de rom Mod de preparare: Baţi
smântână spumă, până se face ca o frişcă. Separi albuşurile de
gălbenuşuri…
Read more »
22 April 2013

Friptura
de miel si cartofi cu usturoi din: pulpa de miel, ulei de masline,
usturoi, ceapa verde, frunze de dafin, menta, sofran, vin rose, cartofi,
ulei, sare si piper. Ingrediente friptura de miel: 1 pulpa de miel
1/3 cana ulei de masline 3 catei de usturoi, zdrobit 6 firei ceapa
verde, tocata 2 frunze…
Read more »
22 April 2013

Iepuraşi
şi ouă colorate din: faina, ou, unt, zahar, sare, coaja de lamaie, suc
de lamaie, zahar pudra si coloranti alimentari. Ingrediente: 250 g faina
1 ou 125 g unt 60 g zahar 1 praf sare 1/2 lingurita coaja de lamaie
rasa 4 linguri suc de lamaie 150 g zahar pudra coloranti alimentari
Mod…
22 April 2013

Supa
de peste cu creveti si calamar din: crevete black tiger, caracatita,
calamar, dorada, lup de mare, sos de rosii, usturoi, patrunjel verde,
sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 80 g crevete Black Tiger
80 g caracatiță 100 g calamar 100 doradă 100 g lup de mare 50 g lămâie
80 ml sos de…
Read more »
22 April 2013

Tarta
de ciocolata si branza din: faina, zahar vanilat, unt, galbenus,
ciocolata amaruie, ciocolata cu cafea, frisca, branza de vaci, miere si
smantana. Ingrediente: 250 g faina 2 plicuri zahar vanilat 225 g unt
rece 1 galbenus 150 g ciocolata amaruie 150 g ciocolata cu cafea 325 g
frisca 250 g branza de vaci 5…
Read more »
22 April 2013

Salata
de morcovi cu mere din: morcovi, mere verzi, stafide, ulei de masline,
zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 3 morcovi mari 2 mere verzi 60 g
stafide 3 linguri ulei de masline zeama de lamaie sare Mod de
preparare: Cureţi morcovii, îi speli, îi dai pe răzătoarea mică şi îi
pui într-un bol,…
Read more »
22 April 2013

Prajitura
cu rubarba si branza de vaci din: drojdie, lapte, zahar, faina, sare,
scortisoara, unt, ou, rubarba, branza de vaci, smantana, oua, budinca de
vanilie, migdale, faina si zahar. Ingrediente: blat de cozonac: 25 g
drojdie 175 ml lapte caldut 60 g zahar 400 g faina 1 praf sare 1/2
lingurita scortisoara macinata 75 g…
Read more »
22 April 2013

Drob
de ciuperci cu fîcăţei de pui din: ciuperci, ficat de pui, ceapa, oua,
ulei, faina, condiment vegetal, marar, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg ciuperci 200 g ficat de pui 4 cepe 4 oua 100 ml ulei 2
linguri faina 1 lingurita condiment vegetal marar si patrunjel verde
sare piper Mod…
Read more »
22 April 2013

Tort
de capsuni cu branza din: faina, zahar, margarina, oua, suc de lamaie
verde, coaja de lamaie verde, migdale, gelatina, capsuni, branza de
vaci, frisca si gem de capsuni. Ingrediente: 250 g faina 250 g zahar 140
g margarina 3 oua coaja rasa si sucul de la 1 lamaie verde 35 g migdale
macinate 10…
Read more »
22 April 2013

Tartine
cu omletă şi legume din: ceapa verde, ceapa rosie, unt, oua, smantna,
sare, piper, spanac si bagheta. Ingrediente: 1 ceapa verde 1 ceapa rosie
2 linguri unt 5 oua 2 linguri smantana sare piper 30 g spanac 8 felii
bagheta Mod de preparare: Se toacă ceapa verde şi ceapa roşie; se
călesc în…
Read more »
22 April 2013

Paste
cu carne de miel din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi,
carne tocata de miel, scortisoara, boia de ardei, fulgi de ardei, pasta
de tomate, cimbru, rozmarin, rosii, foaie de dafin, miere, paste, sare,
piper, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1
ceapa, taiata cuburi 2 morcovi, taiati cuburi…
Read more »
22 April 2013

Ruladă
albă din: faina, unt, praf de copt, oua, zahar pudra, zahar vanilinat,
sare, mascarpone, frisca lichida, visine, esenta de vanilie, zahar si
rom. Ingrediente: pentru aluat: 100 g faina 70 g unt 1/2 plic praf de
copt 3 oua 150 g zahar pudra un plic zahar vanilinat 2 linguri apa un
praf de sare…
Read more »
22 April 2013

Tartă
cu spanac si orez din: faina, ulei, apa, sare, spanac, orez, masline
negre, morcov, gris, busuioc, sare, piper, margarina si ulei de masline.
Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 3 lingri ulei 150 ml apa calduta
1 praf de sare pentru umplutura: 400 g spanac 400 g orez 10 masline
negre 1 morcov 1…
Read more »
22 April 2013

Desert
cu mascarpone si bezea din: mascarpone, oua, albusuri, sare, zahar tos,
zahar pudra si ciocolata. Ingrediente: pentru crema: 250 g mascarpone 2
oua pentru bezele: 2 albusuri un praf sare 80 g zahar tos 80 g zahar
pudra pentru decor: 50 g ciocolata Mod de preparare: Pentru bezele,
albusurile cu un praf de…
Read more »
22 April 2013

Coaste
de miel la tavă din: coaste de miel, rozmarin, ulei de floarea
soarelui, sare, piper negru, piper rosu, condimente, vin rosu, usturoi,
cartofi si morcovi. Ingrediente: 16 bucati coaste de miel rozmarin 50 ml
ulei de floarea-soarelui sare piper negru şi roşu condimente
speciale pentru carne de miel 100 ml vin roşu demisec 4-5 căţei usturoi
6 cartofi 4 morcovi…
Read more »
22 April 2013

Tocana
de pui cu usturoi, scortisoara si stafide din: ardei capia copti,
paprika afumata, ulei de floarea soarelui, pulpe superioare de pui,
ceapa, chimion, scortisoara, usturoi, stafide, unt de arahide, pasta de
ardei iute, rosii, ciocolata neagra, ceapa rosie, zeama de lime, orez,
coriandru. Ingrediente: 2 ardei capia copti 1 lingurita de paprika
afumata 2…
Read more »
21 April 2013

Un
desert clasic de bezea, frisca si fructe proaspete, pavlova cu fructe
de padure, este usor de preparat si deosebit de delicios. Ingrediente:
300g fructe de padure mixte 300ml smantana 50ml zahar pudra Ingrediente
pentru bezea: 400g zahar 200g albus de ou 200ml apa Mod de preparare:
Preparati bezeaua, puneti zaharul si apa…
Read more »
21 April 2013

Supă
de năut cu spanac din: naut, fasole fava, linte, spanac verde, fenicul,
ceapa, usturoi, rosii, morcov, ardei iute, telina, dafin, ulei de
masline, sare, piper, smantana, crutoane si patrunjel. Ingrediente: 250 g
naut 100 g fasole fava 100 g linte 200 g spanac verde o bucata de
fenicul o ceapa 3 catei de usturoi…
Read more »
21 April 2013

Vită
picantă cu legume din: carne de vita, morcovi baby, broccoli, rosii
cherry, morcov, ceapa, vin rosu, ardei iute, frunza de dafin, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, cartofi, varza rosie si
ardei copti. Ingrediente: 800 g carne de vita 400 g morcovi baby 500 g
broccoli 200 g rosii cherry un morcov o…
Read more »
21 April 2013

Salata
cu peste afumat, morcovi si migdale din: morcovi, cartofi, castraveti,
masline, migdale, salata verde, hering afumat, ulei de masline, mustar
dulce, otet balsamic, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: doi morcovi
doi cartofi doi castraveti verzi 100 g masline feliate 100 g migdale o
salata verde 500 g hering afumat 50 ml ulei de masline…
Read more »
21 April 2013

Fursecuri
cu nuca si zahar pudra din: ou, faina, zahar, praf de copt, unt, nuca
si zahar pudra. Ingrediente: un ou 250 g faina 80 g zahar o lingurita
praf de copt 120 unt moale 100 g nuca macinata pentru servit: 100 g
zahar pudra Mod de preparare: Untul se freaca cu zaharul, se…
Read more »
21 April 2013

Supa
de perisoare din: carne tocata, ceapa, morcov, usturoi, pesmet,
parmezan, ou, pasta de tomate, supa din concentrat de pui, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata o ceapa mica un morcov 2
catei usturoi 2 linguri pesmet 2 linguri parmezan un ou 700 g pasta de
tomate un litru supa din concentrat…
Read more »
21 April 2013

Frittata
cu ceapa verde si marar din: branza sarata, cascaval, oua, faina, ceapa
verde, marar, patrunjel, rosii si ulei. Ingrediente: 150 g branza
sarata rasa 25 g cascaval ras 4 oua 1 lingurita de faina 1 legatura de
ceapa verde 1 legatura de marar 1 legatura patrunjel 2 rosii 2 linguri
ulei Mod de…
Read more »
21 April 2013

Cartofi
copti din: cartofi, ceapa, usturoi, concentrat de legume si ulei.
Ingrediente: 6 cartofi 3 cepe 4 catei de usturoi un cub concentrat de
legume 3 linguri ulei Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie
rondele. Ceapa şi usturoiul se taie şi ele. într-o tigaie cu două
linguri de ulei se pun…
Read more »
21 April 2013

Frigarui
de creveti picante si aromate din: creveti, usturoi, ardei iute, coaja
de lamaie, ulei de masline, sare de mare si suc de lamaie. Ingrediente:
24 creveti mari (curatate si decorticate) 2 catei de usturoi 1 ardei
iute rosu coaja rasa de la 1 lamaie 4 linguri ulei de masline sare de
mare 1-2 linguri…
Read more »
21 April 2013

Strudel
cu flori de salcam si nuci din: aluat foitaj, flori de salcam, unt,
cacao, lapte, zahar tos, nuci, scortisoara, ou, zahar si ciocolata.
Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 2 boluri pline cu flori de salcam 1
pachet unt (margarina) 2 linguri cacao 4 linguri lapte 1 cana zahar tos 1
cana nuci macinate 1…
Read more »
21 April 2013

Vitel
cu ardei din: carne de vitel, ardei gasi, ceapa, telina, usturoi, foaie
de dafin, faina, vin alb, ulei, sare si piper. Ingrediente: un kg carne
de vitel 3 ardei grasi de diferite culori 2 cepe o crenguta telina 3
catei usturoi o foaie de dafin o lingura faina 150 ml vin alb sec 4…
Read more »
21 April 2013

Coaste
de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu din: coaste de miel,
rozmarin, menta, mustar dijon, ulei de masline, miere, usturoi, sare,
piper, miere, sos de soia, vin rosu, otet balsamic. Ingrediente pentru
marinata: 1 rand coaste de miel 2 linguri rozmarin proaspat 1 lingura
menta proaspata 1 lingura mustar…
Read more »
21 April 2013

Grisine
de dovlecei din: dovlecei, lapte de soia, faina, pesmet, sare si ulei.
Ingrediente: 2 dovlecei 3 linguri lapte de soia 3 linguri faina 3
linguri pesmet sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Dovleceii se
spală bine cu jet de apă rece. Se şterg pe un prosop absorbant de
bucătărie, apoi se răzuie…
Read more »
21 April 2013

Ciolan
de porc la cuptor din: ciolan de porc, bacon, unt, cartofi noi, ceapa,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: un ciolan de porc de circa 1,5 kg
200 g bacon 50 g unt un kg cartofi noi o ceapa mare o capatana de
usturoi sare piper Mod de preparare: Ciolanul de porc se pune…
Read more »
21 April 2013

Salata
de pui cu rosii si ceapa rosie din: piept de pui, ou, faina, pesmet,
rosii, ceapa rosie, ceapa verde, ulei, suc de lamaie, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: un piept de pui un ou 2 linguri faina 2
linguri pesmet 8 rosii mici o ceapa rosie o legatura ceapa verde ulei
pentru…
Read more »
21 April 2013

Borş
de primăvară cu smantana din: loboda rosie, macris, marar, patrunjel,
leustean, salata verde, ceapa verde, bors, smantana, sare, piper, orez
si condimente. Ingrediente: 3 legaturi de loboda rosie 1 legatura de
macris 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 1
salata verde mica 3 legaturi ceapa verde 1 cana bors acru 1…
Read more »
21 April 2013

Crostini
cu branza de vaci, fructe de padure din: paine bagheta, unt, amidon,
zahar vanilat, suc de limeta, fructe de padure asortate, sirop de artar
si ciocolata alba. Ingrediente: 1 paine bagheta 2 linguri unt 250 g
amidon (20% grasimi) 2 linguri zahar vanilat 1 lingura suc de limeta 400
g fructe de padure asortate…
Read more »
21 April 2013

Miel
cu tarhon si ceapa din: carne de miel, grasime, ceapa, sare, boia, apa,
rosii, tarhon din otet, grasime si faina. Ingrediente: 1 kg carne de
miel 1 lingura grasime 1 ceapa sare boia 1 l apa pentru stins rantasul
3-4 rosii sau bulion de rosii 3 linguri tarhon din otet pentru rantas:
grasime faina…
Read more »
21 April 2013

Pulpa
de miel in crusta de ierburi aromatice din: pulpa de miel, sare, piper,
cimbru, frunze de salvie, frunze de menta, unt, patrunjel, rozmarin,
cimbru usturoi, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel sare
si piper cimbru, frunze de salvie, frunze de menta 1 bucata de unt
Ingrediente pentru crusta: 150g ierburi…
Read more »
21 April 2013

Mancarica
picanta cu piept de curcan din: piept de curcan, ceapa, usturoi, ardei
gras, ardei iute, supa de legume, sare, piper, boia de ardei dulce,
pasta de ardei, faina, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 600 g piept
de curcan 3 cepe 5 catei de usturoi 3 ardei grasi rosii 1 ardei iute 3
linguri ulei…
21 April 2013

Supa
de branza cu crutoane de paine din: branza de beaufort, smantana, unt,
faina, galbenusuri, vin alb, verdeata, sare, piper si nucsoara.
Ingrediente: 200 g branza de Beaufort 100 ml smantana 50 g unt 50 g
faina doua galbenusuri 100 ml vin alb sec o legatura cu verdeata sare
piper nucsoara Mod de preparare:…
Read more »
21 April 2013

Tăieţei
cu ciuperci din: taitei, ciuperci, bacon, smantana, concentrat de vita,
ceapa si patrunjel. Ingrediente: 350 g taitei lati 200 g ciuperci albe
150 g bacon 400 ml smantana pentru gatit un cub concentrat de vita o
ceapa 2 fire patrunjel Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt şi
baconul tăiat cubulete se călesc împreună,…
Read more »
21 April 2013

Drob
de miel in aluat cu garnitura de legume din: maruntaie de miel, oua,
paine, smantana, marar, patrunjel, tarhon, ceapa verde, ou, faina, unt
si sare. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel 2 oua 1 felie de paine 1
lingura smantana verdeata: marar, patrunjel, tarhon, 2 fire de ceapa
verde sare piper 1 lingura untura…
Read more »
21 April 2013

Salata
de portocale din: portocale, zahar brun, pudra de scortisoara, apa de
flori de portocal si frunze de menta. Ingrediente: 4 portocale 2 linguri
cu zahar brun 4 varfuri de cutit cu pudra de scortisoara 3 linguri cu
apa de flori de portocal 6 frunze de menta Mod de preparare: Curăţaţi
portocalele de coajă…
Read more »
21 April 2013

Ciorba
de miel cu orez si morcovi din: orez, morcovi, legume uscate, sare,
apa, leustean, carne de miel, ceapa, telina si pastarnac. Ingrediente:
50 g orez 3 morcovi potrivit 1 lingura legume uscate sare dupa gust 3
litri de apa leustean verde 1 kg carne de miel 1 ceapa 100 g telina 1
pastarnac …
Read more »
21 April 2013

Drob
în aluat din: aluat de foi, oua, chifle, ceapa, ulei, patrunjel,
mustar, ou, marunatie de miel, sare, piper, galbenus si smantana.
Ingrediente: 400 g aluat de foi 4 oua fierte 2 chifle (vechi de-o zi) 1
ceapa 1 lingura ulei 2 linguri patrunjel tocat 3 lingurite mustar 1 ou
800 g maruntaie de miel…
Read more »
21 April 2013

Ciuperci
cu parmezan din: ciuperci, unt, usturoi, parmezan, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 16 ciuperci marisoare 100 g unt 6 catei de usturoi
parmezan, dupa gust patrunjel sare piper Mod de preparare: Ciupercile
se spală, se taie în două si se pun la sotat în unt topit, încins. Se
presară cu sare şi piper…
Read more »
21 April 2013

Salata
cu Pui, caju si noodles din: noodles, piept de pui, caju, ceapa verde,
coriandru, usturoi, unt de arahide, sos de chilli, sos de soia, otet de
vin rosu, ulei de susan, ulei de masline, supa de pui, si piper sichuan.
Ingrediente: 1 pachet noodles, preparati conform indicatiilor de pe
pachet 1 piept pui,…
Read more »
21 April 2013

Desert
cu mousse de ciocolata, cozonac si stafide din: ciocolata de menaj,
smantana vegetala, frisca, lichior de cafea, stafide, cozonac, faina,
sare, zahar, unt, bors si apa. Ingrediente: Pentru mousse: 600 g
ciocolata de menaj cu lapte 60 ml smantana vegetala 30-40 ml lichior de
cafea 300 ml frisca lichida foarte rece 100 g zahar…
Read more »
21 April 2013

O
reteta delicioasa de supa cu:prune, apa, smantana, faina, unt, zahar,
sare. Ingrediente: 500g prune 1 1/2 l apă 150 g smântână 1/2 lingură
făină 40 g unt zahăr sare după gust Mod de preparare: Speli bine
prunele şi le pui cu apă să fiarbă. Când sunt bine fierte, strecori supa
şi treci prunele…
Read more »
21 April 2013

O
reteta delicioasa de rulada cu:unt, faina, lapte, oua, conopida,
smantana, cascaval, jambon, sare, piper. Ingrediente pentru sos: 50 g
unt 80 g făină 1/2 I lapte 3 ouă Ingrediente umplutură: 1/2 conopidă 100
g smântână 30 g caşcaval ras 50 g jambon tocat sare piper Mod de
preparare: Pui untul la încins, adaugi…
Read more »
21 April 2013

O
reteta delicioasa de cubulete cu:sfecla rosie, ulei de masline, otet,
seminte de chimen, seminte de coriandru, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 2 sfecle roşii potrivite 2 linguri ulei de măsline 2-3
linguri oţet 1 linguriţă seminţe de chimen (pudră de chimen) 1 linguriţă
seminţe de coriandru ( frunze de coriandru) un praf de cimbru sare…
Read more »
21 April 2013

O
reteta delicioasa de rulouri cu:carne de curcan, sare, piper, sos
pesto, sunca de Praga, ulei, castraveti, ridichii, iaurt, ulei de
masline, otet, chili, patrunjel. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan
sare piper 1-2 linguri de sos pesto 4 felii de şuncă de Praga ulei 2
castraveţi 2 legături ridichi 150 g iaurt 1…
Read more »
20 April 2013

Paine
prajita cu usturoi, rozmarin si patrunjel din: paine toast, ulei de
masline, usturoi, patrunjel, rozmarin, piper si sare. Ingrediente: 1
paine toast 8 linguri ulei de masline 1 lingurita usturoi tocat 1
lingurita patrunjel uscat 1 lingurita de rozmarin uscat ¼ lingurita de
piper 2 lingurite de sare Mod de preparare: Incalziti…
Read more »
20 April 2013

Deliciu
cu crema de branza si stafide din: faina, zahar, lapte dulce, ulei,
sare, oua, zahar, branza de vaci, smantana, stafide galbene, coaja de
portocala, albusuri, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: Pentru
blat: 500 g faina 80 g zahar 250 ml lapte dulce 40 g drojdie 80 ml ulei
1 praf de sare…
Read more »
20 April 2013

Briose
colorate din: unt, oua, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilinat,
stafide, nuci, fructe confiate, zahar pudra, lamaie, zahar colorat,
sare. Ingrediente: 125 g unt 3 oua 160 g faina jumatate de pliculet praf
de copt 125 g zahar un pliculet zahar vanilinat 25 g stafide 100 g nuci
macadamia 50 g fructe confiate…
Read more »
20 April 2013

Sardine
cu roşii la cuptor din: sardine, usturoi, rosii, ardei capia, ardei
gras, ceapa, ulei de masline, paine, unt, patrunjel, sare, piper, lamaie
si mujdei. Ingrediente: 500 g sardine 5 catei de usturoi 500 g rosii un
ardei capia un ardei gras o ceapa doua linguri cu uleid e masline o
paine alba 100 g…
Read more »
20 April 2013

Pâine
picantă cu verdeaţă din: faina, drojdie, apa, branza telmea, zahar,
sare, patrunjel, pasta de leurda, fulgi de ardei iute, ulei de masline,
piper, masline si capere. Ingrediente: 500 g faina 20 g drojdie 250 ml
apa 100 g branza telemea o lingurita cu zahar sare o legatura de
patrunjel o lingura cu pasta de…
Read more »
20 April 2013

Pasca
cu aluat de cozonac din: aluat de cozonac, unt, branza de vaci, zahar,
faina, sare, stafide, oua, unt, smantana dulce, scortisoara, esenta de
vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie. Ingrediente: 300 g aluat de
cozonac 2 linguri unt pentru uns forma pentru umplutura: 300 g branza de
vaci 1/2 pahar zahar (sau dupa…
Read more »
20 April 2013

Sarmale
cu carne de miel in vita de vie din: carne de miel, foi de vita, orez,
galbenus de ou, faina, condiment de legume, ceapa, piper, ulei, apa, suc
de rosii, crengute de visin si smantana. Ingrediente: 250 g carne de
miel 25 foid e vita 1/2 cana de orez 1 galbenus de ou 1…
Read more »
20 April 2013

Clatite
cu spanac si samburi de pin din: faina, sare, oua, lapte, spanac,
usturoi, ardei iute, samburi de pin, ulei, piper, nucsoara, unt si
sunca. Ingrediente: 250 g faina sare 2 oua 550 ml lapte 300 g spanac 1
catel de usturoi 1 ardei iute rosu 2 linguri samburi de pin 2 linguri
ulei piper…
Read more »
20 April 2013

Cozonac
cu gem de capsuni din: faina, lapte, unt, drojdie, zahar, gem de
capsuni, zahar vanilat, oua, sare, zeama de lamaie, coaja de lamaie,
esenta de rom si zahar pudra. Ingrediente: 1 kg de faina 500 ml lapte
200 g unt 50 g drojdie proaspata 300 g zahar 450 g gem de capsuni 1
pliculet…
Read more »
20 April 2013

Muşchi
de vită cu bacon din: muschi de vita, bacon, rosii cherry, rosii in
suc, pasta de ardei, salvie, vin rosu, frunze de dafin, ceapa, sare,
piper, ulei si malai. Ingrediente: 500 g muschi de vita 300 g bacon 500 g
rosii cherry o conserva de rosii in suc o lingura cu pasta de ardei…
Read more »
20 April 2013

Briose
cu cascaval si lapte batut din: unt, sare, oua, faina, praf de copt,
lapte batut, ceapa verde si cascaval. Ingrediente: 100 g unt moale sare 4
oua 200 g faina 1/2 plic praf de copt 150 ml lapte batut 3 cepe verzi
200 g cascaval Mod de preparare: Se bate untul cu 1/2…
Read more »
20 April 2013

Cotlete
de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata, boia de ardei,
zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper cayenne, usturoi,
chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de masline, ceapa,
usturoi, afine, otet balsamic, supa de legume, sare, piper, busuioc si
margarina. Ingrediente cotlete de miel: ¼ ceașca cafea macinata…
Read more »
20 April 2013

Peste
cu spanac si sos de mustar din: spanac, cartofi, pastrav afumat, otet
de vin alb, ou, mustar cu boabe, smantana, zeama de lamaie si chives.
Ingrediente: 2 maini de spanac tanar 250 g cartofi noi, taiati in felii
groase 2 fileuri de pastrav afumat, de aproximativ 140 g fiecare un
strop de otet din…
Read more »
20 April 2013

Miel
cu ceapa din: maruntaie de miel, oua, paine, smantana, marar,
patrunjel, tarhon, ceapa verde, sare, piper, untura, lapte, oua, faina
si sare. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel 2 oua 1 felie de paine 1
lingura cu smantana verdeata: marar, patrunjel, tarhon 2 fire ceapa
verde sare piper 1 lingura untura putin lapte pentru…
Read more »
20 April 2013

Dovleac
copt cu spanac din: dovlecei, spanac, migdale, ulei de masline, zahar,
seminte de chimen, seminte de susan, seminte de fenicul, menta, sare,
piper si ghimbir. Ingrediente: doi dovlecei de placinta mici 500 g
spanac proaspat 300 g migdale 100 ml ulei de masline 150 g zahar 15 g
seminte de chimen 20 g seminte…
Read more »
20 April 2013

Chiftelute
cu sunca, cascaval si rosii din: usturoi, sunca de parma, fileuri de
ansoa, busuioc, coaja de lamaie, parmezan, samburi de pin, pesmet, carne
de vitel, sare, piper, mozzarella, rosii cherry, masline verzi si ulei.
Ingrediente: 1 catel de usturoi 100 g sunca de Parma 4 fileuri de ansoa
1 legatura busuioc coaja rasa de…
Read more »
20 April 2013

Pasca
cu branza si smantana din: zahar, oua, smantana, branza de vaci, coca,
stafide, ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g
zahar 3-4 oua o jumatate de cana de smantana o cana de branza de vaci o
mana de coca pastrata de la cozonac o cescuta cu stafide o lingrua de…
Read more »
20 April 2013

O
reteta delicioasa de salata de gogonele cu: gogonele, ceapa, ulei,
sare. Ingrediente: 1 kg gogonele 2 cepe 100 ml ulei sare Mod de
preparare: Speli gogonelele şi le fierbi 15 minute. Apoi le îndepărtezi
pieliţa, le pasezi şi le freci cu ulei exact ca la salata de vinete.
Cureţi ceapa, o tai foarte…
Read more »
20 April 2013

Borş
de miel cu lobodă si orez din: coaste de miel, morcovi, ceapa verde,
loboda, orez, bors, leustean, sare, piper, foi de dafin si otet.
Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire ceapa verde 2-3
legaturi loboda 1/2 cana orez 1/2 l bors 1 legatura leustean sare piper
2-3 foi de dafin…
Read more »
20 April 2013

Tort
diplomat de fructe din: zahar, oua, lapte, gelatina, frisca, esenta de
vanilie, esenta de portocale, fulgi de migdale, compot de caise, kiwi si
struguri negri. Ingrediente: 300 g zahar 3 oua 300 ml lapte 6-7 linguri
de gelatina (sau 6-7 foita de gelatina) 500 ml frisca + frisca pentru
ornat esenta de vanilie si…