Retete de Paste:
Inghetata cu branza de vaci si zmeura
22 November 2010

Read more »
Salată cu andive cu mazare
22 November 2010

Read more »
Salată Nisa
22 November 2010

Read more »
Ardei copti marinati
22 November 2010

Read more »
Flanuri cu pere
22 November 2010

Read more »
Linzer cu mure
22 November 2010

Read more »
Tartine cu sos alb cu ciuperci
22 November 2010
Ingrediente: 30 g unt 30 g faina 150 ml lapte 10 ml smintina 100 g
branza 250 g ciuperci Mod de preparare: Se prepara un sos alb mai gros
din faina, unt si lapte.Faina si untul se infierbinta intr-o cratita
de1 l , la foc mic, numai un minut, amestecind mereu si avind…
Read more »
Read more »
Salată curcubeu a la francais
22 November 2010

Read more »
Salată italienească fantezie cu andive
22 November 2010

Read more »
Salată marinărească cu broccoli
22 November 2010

Read more »
Tort ieftin, cu frisca si gem
22 November 2010
Ingrediente: 3 oua (cu albusurile si galbenusurile separate) 1 ceasca
de faina amestecata 1 lingurita praf de copt 4 linguri apa clocotita 1/2
ceasca marmelada de capsuni (sau de alte fructe) 300 ml frisca batuta 2
linguri zahar pudra Mod de preparare: Se incinge cuptorul, se ung doua
forme cu diametrul de 20 cm…
Read more »
Read more »
Plăcintele cu cartofi si telina
22 November 2010

Read more »
Mancare de vinete
22 November 2010

Read more »
Omleta cu branza de oaie
22 November 2010

Read more »
Salată cu macaroane
22 November 2010

Read more »
Salată cu pui la rotisor
22 November 2010

Read more »
Budinca vieneza cu morcovi si ceapa verde
22 November 2010

Read more »
Cum se prepara Cocktail King Kozmo (video)
22 November 2010

Read more »
Tartine cu pasta din oua fierte tari
22 November 2010

Read more »
Rulouri fierte umplute cu branză de vaci
22 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 100 g zahăr 3 ouă 400 g brânză de vaci 200 g
iaurt 1 pungă stafide 100 g unt 1 linguriţă oţet sare 1 plic zahăr
vanilat Mod de preparare: Pregăteşti aluatul din făină, sare şi 1 ou.
Adaugi apoi oţetul şi îl laşi deoparte. Amesteci brânza cu ouăle…
Read more »
Read more »
Sofranul
22 November 2010

Read more »
Salată cu roşii uscate
22 November 2010

Read more »
Omleta taraneasca cu ton
22 November 2010

Read more »
Păstrăv cu lămâie şi mărar
22 November 2010

Read more »
Piept de pui umplut cu caşcaval pe garnitură de vinete
22 November 2010

Read more »
Antricot cu sos mustar
22 November 2010
Ingrediente: antricot de vaca 4 felii piper macinat 2 linguriţe mustar
100 g faina 30 g margarina 20 g frisca lichida 200 ml vin alb sau
şampanie 2-4 catei usturoi patrunjel verde 20 ml ulei Mod de preparare:
Feliile de carne se condimenteaza cu piper si mustar si se pun intr-un
vas si se…
Read more »
Read more »
Chipăruşă moldovenească
22 November 2010

Read more »
Salată Viva Italia
22 November 2010

Read more »
Supă de dovleac cu găluşte de branză
22 November 2010
Ingrediente: 500 g miez de dovleac 1 ceapă 1 lingură margarină 1 căţel
de usturoi 1 lingură de condiment cu gust de legume 100 ml smântână
subţire sare piper zahăr 1 linguriţă suc de lămâie Ingrediente găluşte:
125 ml lapte 2 linguri griş 100 g caşcaval 1 ou 1 linguriţă margarină
Mod de…
Read more »
Read more »
Salată uşoară cu sos grecesc
22 November 2010
Ingrediente:
400 grame paste, de preferat cele mici şi cilindrice, goale pe
dinăuntru 1 castravete verde 1 borcănel de dovlecei marinaţi 1 linguriţă
de mentă tocată 100 grame brânză feta 1 iaurt mic natural 1 Knorr Salad
Dressing Grecesc zeamă de la 1/3 lămâie 1 lingură de suc de mere 1
lingură de seminţe susan…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de praz şi cartofi
22 November 2010

Read more »
Chifteluţe cu fasole şi feta
22 November 2010

Read more »
Ceapa murata in vin rosu
22 November 2010

Pate de ficatei de pui cu coniac
22 November 2010
Ingrediente: 125 g unt 1 ceapa mare tocata 2 catei de usturoi 2 felii
de slănină (fara sorici) taiata bucatele 250 g ficatei de pui curatati
1/4 lingurita cimbru uscat, piper negru macinat 3 linguri smantana 1-2
linguri coniac 2 linguri de codite de ceapa verde, taiate mărunt Mod de
preparare: Se topeste untul…
Read more »
Read more »
Budincă de dovleac cu nucă
22 November 2010

Read more »
Peperonata cu legume si usturoi
22 November 2010
Ingrediente: 2 vinete 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde) 3 dovlecei
mici 4 rosii 3 cepe verzi 1 capatana de usturoi 1 ramurica de cimbru 1
foaie de dafin 1 lamaie cateva fire de patrunjel 200 ml ulei de masline
sare piper Mod de preparare: Taiati cubulete vinetele, dovleceii si
ardeii (fara seminte).…
Read more »
Read more »
Supă de gulii cu găluşte de făină
22 November 2010
Ingrediente: 2-3 gulii 2 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel
verde condimente 1 ou fănă Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei,
pui guliile curăţate şi tăiate fideluţă. Peste ele torni un polonic mare
de apă fierbinte şi le acoperi cu un capac. Le fierbi înăbuşit pe
jumătate, apoi mai adaugi apă…
Read more »
Read more »
Pilaf cu pui si caşcaval
22 November 2010

Read more »
Tort de zahar ars
22 November 2010
Ingrediente: 14 ouă 2 l lapte 6 linguri făină 1 plic zahăr vanilat 1
plic praf de copt 500 g zahăr 500 ml frişca Mod de preparare: Pui 400 g
zahăr într-o cratiţă să se caramelizeze, tapetezi cratiţa cu zahărul.
Amesteci 8 ouă bătute spumă cu laptele. Torni în cratiţă şi dai la…
Read more »
Read more »
Ciuperci provensale
22 November 2010

Read more »
Pui cu brânză şi legume de toamnă
22 November 2010

Read more »
Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez
22 November 2010

Read more »
Salată din dovlecei
22 November 2010

Read more »
Salată de crudităţi cu fructe uscate
22 November 2010

Read more »
Bezele cu nuci
22 November 2010

Read more »
Aperitiv din brînză de burduf
22 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg brînză sau caş de oaie proaspăt 50-100 ml bere 100
ml smîntînă 4-5 sardele chimen ceapă sare Mod de preparare: Brînza se
mărunţeşte cu furculiţa, caşul se trece prin maşina de tocat, se adaugă
berea, smîntîna, sardelele, o linguriţă rasă de chimen măcinat şi ceapă
rasă,compoziţia se amestecă bine şi se…
Read more »
Read more »
Tarta de capsuni cu branza de vaci
22 November 2010

Read more »
Pizza cu legume si branză
22 November 2010
Ingrediente: 350 g făină 1 linguriţă zahăr 1/2 cub de drojdie 2 linguri
ulei 4 cepe 2 căţei usturoi 2 ardei roşii 1 ardei verde 8 roşii 125 g
brânză 200 g ciuperci piper boia pătrunjel busuioc sare Mod de
preparare: Faci un aluat din făină, sare, zahăr, 150 ml apă, drojdie şi…
Read more »
Read more »
Salată de crudităţi cu ridichii
22 November 2010

Read more »
Bulgăraşi cu ciocolată
22 November 2010
Ingrediente: 1/2 pahar zahăr pudră 200 g ciocolată fără cremă 3 linguri
esenţă de rom 1 pahar biscuiţi simpli măcinaţi 100 g nuci măcinate 2
linguri cacao lapte sau unt Mod de preparare: Razi ciocolata, opreşti
puţină ciocolată rasă pentru ornat bulgăraşii, iar pe cea rămasă o
amesteci cu zahărul, esenţa, biscuiţii măcinaţi,…
Read more »
Read more »
Plăcinţele din piure cu dulceaţă
22 November 2010
Ingrediente: 5 cartofi 1 lingură smântână 1/2 pahar cu lapte 1 ou 3
linguri de făină 3-4 linguri dulceaţă Mod de preparare: Faci un piure
obişnuit din cartofi, îl laşi să se răcească, adaugi oul, smântână,
laptele, 1 lingură de făină şi amesteci bine, apoi formezi plăcinţele
subţiri, rotunde sau ovale, le tăvăleşti…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu ciuperci si caşcaval
22 November 2010
Ingrediente: 750 g piept de pui dezosat 150 g ciuperci 100 g caşcaval
100 g făină 5 ouă 10 g Delikat 10 g piper boabe 100 g unt sare după gust
Mod de preparare: Baţi carnea cu ciocanul de şniţele, îl sărezi, apoi
presari umplutura pe care o faci astfel: dai caşcavalul pe…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată cu brandy
22 November 2010

Read more »
Cartofi cu ceapa
22 November 2010

Read more »
Chiftele din carne fiartă de pui
22 November 2010
Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 cartof 2 ouă 2 căţei de usturoi 2
linguri făină sare ulei Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi,
cureţi şi cartoful şi le pui la fiert, separat, în apă cu sare. Când
sunt gata, treci carnea fiartă prin maşina de tocat, dai cartoful pe…
Read more »
Read more »
Pui ca în Tara Bascilor
22 November 2010
Ingrediente: 2 linguri făină 1 pui de circa 1.5 kg sare piper negru
măcinat 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare,tăiată în rondele fine 2
ardei capia, tăiaţi în fâşii late 2 căţei de usturoi 150 gr cârnat (sau
salam subţire) 200gr orez cu bobul lung 450 ml supă limpede de pui o…
Read more »
Read more »
Vinete cu brânză de capră la cuptor
21 November 2010

Read more »
Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari
21 November 2010

Read more »
Borş cu varză şi conopidă
21 November 2010

Read more »
Prăjitură cu prune, nucă şi bezea
21 November 2010

Read more »
Friptură de porc in jiu cu vin
21 November 2010
Bucata de carne de porc o speli şi o fierbi întreagă într-o cratiţă în
care pui: apă, morcov, apoi, când s-a fiert, o tai felii şi o laşi
deoparte. într-o cratiţă pui untură, morcovul fiert şi pasat, boia,
piper, foi de dafin şi vin alb. Laşi jiul să dea un clocot, apoi adaug
feliile…
Read more »
Read more »
Sirop de afine
21 November 2010
Intr-un borcan de sticlă pui afinele peste care presari aceeaşi
cantitate de zahăr. Laşi 6 săptămâni borcanul acoperit, într-un loc
răcoros şi ferit de lumină, astfel încât din afine să se lase sucul.
Siropul obţinut îl strecori printr-un tifon dublu, după care îl torni în
sticle pe care le astupi foarte bine. Afinele rămase…
Read more »
Read more »
Ciorba de porc cu zeamă de varză
21 November 2010
Carnea de porc, o opăreşti şi o pui la fiert, având grijă să iei spuma.
După ce s-a fiert carnea, adaugi zarzavatul tocat, morcovi, ţelină,
pătrunjel, păstârnac, ceapă şi le laşi să fiarbă bine, apoi adaugi roşii
decojite şi tăiate mărunt sau pastă de roşii şi leuştean tocat. Dacă
îţi place, poţi să dregi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu afine si cremă de smantană
21 November 2010

Read more »
Cum se prepara Cocktail California Dream (video)
21 November 2010

Read more »
Rulouri de vinete cu garnitură de paste cu carne
21 November 2010

Dovlecei cu ouă la cuptor
21 November 2010

Read more »
Musaca de cartofi copţi cu sos tomat
21 November 2010

Read more »
Nucşoara
21 November 2010

Read more »
Peşte (cod) cu cartofi şi gogoşari, la cuptor
21 November 2010

Read more »
Pui cu gogoşari, măsline şi porumb
21 November 2010

Read more »
Limbă cu legume şi sos de lămâie
21 November 2010

Read more »
Sufleu de ardei copţi şi carne
21 November 2010

Read more »
Legume de toamnă cu carne de porc
21 November 2010

Read more »
Mancare de vinete cu usturoi
21 November 2010

Read more »
Prăjiturele din griş cu stafide
21 November 2010
Ingrediente: 1 l lapte 6 linguri zahăr 200 g griş 1/2 pachet stafide 1
plic zahăr vanilat 2 ouă puţină făină şi ulei pentru prăjit Mod de
preparare: Pui laptele la fiert împreună cu zahărul şi când clocoteşte
adaugi stafidele şi grisul în ploaie şi amesteci, să nu se formeze
cocoloaşe. Când s-a…
Read more »
Read more »
Pui cu garnitură de legume de toamnă
21 November 2010
Ingrediente: 1 pui 1 conopidă 4 cartofi 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 4
cepe 1 ardei gras verde 1 gogoşar 1/2 pahar ulei 2 linguri pâslă de
roşii 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2 linguriţe condiment Mod
de preparare: Infăşori puiul în folie de aluminu, îl aşezi pe un capac
deasupra unei…
Read more »
Read more »
Cartofi cu lebar
21 November 2010

Read more »
Vinete pane umplute cu branză dulce
21 November 2010

Read more »
Chifteluţe din cartofi cu sos de ficăţei de pasare
21 November 2010

Read more »
Spaghete cu sos de roşii si cu maioneză
21 November 2010
Ingrediente: 250 g spaghete 1 ceapă mică puţin ulei 2 roşii 3 linguri
pastă de tomate 2 frunzuliţe busuioc 1 linguri maioneză Mod de
preparare: Intr-o oală pui la fiert 2 I de apă cu puţină sare, iar când
clocoteşte adaugi spaghetele. Cât timp fierb spaghetele, prepari sosul:
într-o cratiţă căleşti în puţin…
Read more »
Read more »
Conopidă cu sos alb si ouă
21 November 2010

Read more »
Fursecuri cu miere
21 November 2010
Ingrediente: 100 g miere 1 ou 1 lingură zahăr 1 lingură ulei 150 g
făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat Mod de preparare: Freci bine
mierea cu oul şi zahărul, apoi adaugi pe rând uleiul şi făina amestecată
cu bicarbonatul. Frămânţi bine aluatul, pui apoi forma specială de
biscuiţi la maşina de…
Read more »
Read more »
Musaca de păstăi
21 November 2010
Ingrediente: 1 kg păstăi 1/2 kg carne tocată 5 cepe 200 ml ulei 9 ouă
sare piper 3 linguri ketchup picant Mod de preparare: Fierbi păstăile,
le strecori şi le laşi la răcit. Toci ceapa, o căleşti în ulei, adaugi
şi carnea tocată şi o amesteci până ce îşi schimbă un pic culoarea,…
Read more »
Read more »
Sufleu de roşii
21 November 2010

Read more »
Ingheţată de fragi
21 November 2010

Read more »
Budincă de tăieţei cu brânză de vacă
21 November 2010
Ingrediente:
250g tăieţei 400g brânză de vacă 2 ouă 4 linguri zahăr coajă de lămâie
stafide sare Mod de preparare: Brânza de vacă se zdrobeşte cu furculiţa.
Se amestecă cu gălbenuşurile, zahărul,tăieţeii fierţi şi strecuraţi,
coaja de lămâie, stafidele şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă în
cratiţa unsă cu margarina, se pune la cuptor la…
Read more »
Read more »
Inimă de vită umplută in cuib de varză
21 November 2010
Ingrediente: 1 inimă de vită 500-600 g carne 1 varză 2 cepe 2 foi de
dafin 1 pahar vin alb 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel şi mărar
piper boia 1 cub condiment 3 roşii 1 păhărel orez cimbru 2 ouă 1 cană
borş sare Mod preparare umplutură: Toci carnea împreună cu…
Read more »
Read more »
Ceafă de manzat cu sos de roşii
21 November 2010
Ingrediente: 400 g ceafă de mânzat 2 cepe 4-5 roşii măghiran cimbru
Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi bine, le sărezi şi le
presari cu măghiran şi cimbru. Le laşi la frigider acoperite o jumătate
de oră, apoi le pui la fiert într-o cratiţă cu apă şi le fierbi o oră…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu blat de ciocolată si frişcă
21 November 2010
Ingrediente: 8 ouă 200 g zahăr 250 g făină 200 g ciocolată sau 50 g
cacao 2 linguri ulei 1 lingură apă 1 esenţă de rom Ingrediente cremă:
200 g alune 400 g frişcă Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu
jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa şi uleiul, iar separat baţi
albuşurile…
Read more »
Read more »
Cremă de brânză de vaci cu morcovi si mere
21 November 2010

Read more »
Budincă de piersici
21 November 2010

Read more »
Cotlete de porc inabusite
20 November 2010

Read more »
Rasol de vita cu usturoi si tarhon
20 November 2010
Ingrediente:
300 g carne rasol 75 g unt 1 ou 1 felie franzela 1 ceapa 1 catel de
usturoi patrunjel verde 4-5 frunze de tarhon o salata pireu de legume
sare Mod de preparare: Se curata rasolul de pielite si oase si se pune
in tava. Se unge partea de deasupra cu ou. Se amesteca…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole verde, vitel si sunculita afumata
20 November 2010

Read more »
Tocăniţă de ciuperci
20 November 2010

Read more »
Retete de post: Clatite de post
20 November 2010
Ingrediente:
100 g faina 100 ml apa minerala 50 g ulei 25 g zahar 10 g sare Mod de
preparare: Se amesteca toate ingredientele si se bat bine pana se obtine
o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Se coc intr-o tigaie,
care sa nu lipeasca. Dupa fiecare clatita se unge fundul tigaii cu
ulei.…
Read more »
Read more »
Terci de ovăz sau grâu
20 November 2010
Ingrediente:
1 pahar fuigi ovăz sau 1 pahar fulgi grâu 2-3 pahare apă 1/2 linguriţă
sare 1 jumătate pahar nuci tăiate 2 linguri miere 3 linguri stafide 1
pahar lapte Mod de preparare: Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 oră ia
foc mic. O jumătate pahar nuci tăiate, 2 linguri miere, 3 linguri
stafide,…
Read more »
Read more »
Muffins pufosi cu ciocolata
20 November 2010

Cotlete de porc cu sos de vin
20 November 2010

Read more »
Ciorba de burta
20 November 2010

Read more »
Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi
20 November 2010

Read more »
Ciorba de fasole cu sira de porc afumata
20 November 2010
O
reteta de ciorba de fasole cu sira de porc afumata din: sira de porc
afumata, fasole alba, morcov, pastarnac, patrunjel, foaie de dafin,
ceapa, zeama de varza acra, tarhon, patrunjel, boabe de piper si sare.
Ingrediente: 1/4 kg sira de porc afumata 100 g fasole alba noua 1 morcov
1 pastarnac mic 1 radacina…
Read more »
Read more »
Branza cu usturoi
20 November 2010
Ingrediente:
1 pachet brinza grasa de vaci de 200 grame 2 linguri smintina un virf
cutit boia un virf cutit sare 2 catei de usturoi Mod de preparare: Se
pun in cuva de mixer (blender) ingredientele, se mixeaza circa 2-3
minute pina ce amestecul devine o pasta fina. Se toarna compozitia
intr-un bol si se…
Read more »
Read more »
Parjoale de ficat
20 November 2010
Ingrediente:
1/2 kg. ficat de porc 1 ou un cartof crud faina verdeata piper sare Mod
de preparare: Se dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat,
obtinindu-se o pasta omogena. Se adauga celelalte ingrediente. Din
compozitia obtinuta se fac pirjoale mici, care se coc la foc iute. Se
servesc cu salata de rosii…
Read more »
Read more »
Lapte de orez
20 November 2010

Read more »
Pateu din boabe de fasole
20 November 2010

Read more »
Frigarui din carne de berbec
20 November 2010

Read more »
Retete de post: Salata de morcovi
20 November 2010

Read more »
Sos de pere şi piersici
20 November 2010

Read more »
Ciorba de berbec
20 November 2010

Read more »
Granola
20 November 2010
Ingrediente:
4 pahare fulgi de ovăz 1 pahar nuci tăiate 1/2 pahar sămânţă de bostan
sau floarea soarelui 1/2 linguriţă sare 4 linguri miere 1 linguriţă
vanilie 1/4pahar ulei 1/4 pahar apă Mod de oreparare: Se amestecă
mierea, vanilia, uleiul şi apa şi se toarnă peste fulgii de ovăz.Se
amestecă bine şi se pune într-o…
Read more »
Read more »
Lapte de nucă
20 November 2010

Read more »
Pateu din brânză de vacă
20 November 2010
Ingrediente:
200g brânză de vacă proaspătă 2 linguri smântână 2 linguri lapte 2
linguri ulei 1 ceapă mică tăiată mărunt 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
un sfert lingură sare 2 linguri seminţe de bostan măcinate frunze de
pătrunjel coriandru Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele
până se obţine o pastă. Pofta…
Read more »
Read more »
Ghimbirul
20 November 2010

Read more »
Drob de nucă
20 November 2010

Read more »
Cocos cu vin
20 November 2010

Read more »
Bors de zarzavat cu varza murata
20 November 2010
Ingrediente:
100 g morcovi 50 g telina 50 g pastarnac 100 g fasole verde 300 g ceapa
300 g cartofi 75 g ardei 2-3 frunze de varza murata 50 ml ulei 50 g
orez 1 l bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 30 g delikat gust
de legume piper Mod de preparare: Se spala…
Read more »
Read more »
Retete de post:Icre de post
20 November 2010
Ingrediente:
1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1 ceasca de
ulei sare piper Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la foc mic sa
clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce
grisul se umfla. Se ia de pe foc si se…
Read more »
Read more »
Crocant de piersici
20 November 2010

Read more »
Cum se prepara Cocktail Moonraker (video)
20 November 2010

Read more »
Sarmale batranesti
20 November 2010

Read more »
Tort cu mere si crema de zahar ars
20 November 2010

Read more »
Rulada cu crema de branza
20 November 2010
Ingrediente:
60 gr unt 60 gr faina 300 gr lapte 4 oua 200 gr branza moale 50 gr
parmezan o mana masline 150gr mortadella 50 gr cascaval taiat cubulete
mici marar patrunjel sau ce verdeata vreti voi ardei rosu cubulete mici
50 gr smantana groasa Mod de preparare: Facem un sos bechamel din unt,
faina,…
Read more »
Read more »
Pui cu smantana si cartofi la cuptor
20 November 2010

Read more »
Caltabosi
20 November 2010
Ingrediente:
1 kg. orez 1/2 kg ficat de porc 1/2 de plaman porc 1,5 kg de carne de
la cap 1 inima porc 300 gr. de slanina de langa cap intestine mai groase
de la porc 1 ceapa sare piper cimbru Mod de preparare: Carnea,
plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la…
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu prune uscate
20 November 2010

Read more »
Clătite umplute cu mere
20 November 2010

Read more »
Ciorba de ciolan de porc
20 November 2010
Ingrediente:
1 ciolan proaspat sau afumat 150 g morcovi 200 g ardei 200 g ceapa 200 g
cartofi 100 ml ulei 15 g orez 5 galbenusuri 50 ml otet 5 g faina 5 g
tarhon uscat sare Mod de preparare: Se spala ciolanul, se taie si se
fierbe 30 minute in 2 l apa cu…
Read more »
Read more »
Budincă de morcovi
20 November 2010

Read more »
Cartofi inăbuşiţi cu roşii
20 November 2010

Pulpa de curcan la tava
20 November 2010

Read more »
Budincă de mere
20 November 2010

Read more »
Sufleu cu caşcaval
20 November 2010
Ingrediente: 200 g caşcaval ras 500 ml lapte 200 g unt 3 linguri făină 5
ouă sare pesmet Mod de preparare: Topeşti untul, adaugi făina şi
amesteci bine cu o lingură de lemn să nu se formeze cocoloaşe, apoi
adaugi laptele rece şi laşi să dea în câteva clocote. Laşi pasta
obţinută să…
Read more »
Read more »
Budincă de mere si banane
20 November 2010

Read more »
Cozonac la tava cu visine si crema
20 November 2010

Read more »
Sarmale de porc moldovenesti
20 November 2010

Read more »
Retete de post: Salata de orez
20 November 2010

Read more »
Budincă de macaroane cu mere
20 November 2010
Ingrediente:
250g macaroane 10 mere mijlocii 2 ouă 3 linguri zahăr(dacă merele nu
sunt dulci). Mod de preparare: Se fierb macaroanele, se strecoară şi se
clătesc.Merele se curăţă de coajă şi se taie felii sau se răzuiesc. Se
pun într-un vas mai mare şi se amestecă cu ouăle, albuşurile bătute
spumă, zahărul şi macaroanele. Se…
Read more »
Read more »
Ciorba de perisoare
20 November 2010

Read more »
Ciorba de purcel cu legume
20 November 2010

Read more »
Mancare de dovlecei
20 November 2010
Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii 2 roşii mari 2 – 3 cepe 1 căpăţână de
usturoi 1 legătură de mărar cimbru busuioc 2 rădăcini de pătrunjel 5
morcovi pătrunjel verde 1 ceşcuţă cu apă condiment tip Maggi ulei pesmet
sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi îi tai felii de 1 cm
grosime. Razi…
Read more »
Read more »
Tarta cu brinza si portocale
20 November 2010

Read more »
Albă ca Zăpada
20 November 2010

Read more »
Friptura de porc in aluat frantuzesc
20 November 2010

Read more »
Retete de post:Salata de conopida
20 November 2010

Read more »
Desert cu pişcoturi şi pere fierte în vin
20 November 2010

Read more »
Prajitura Raphaelo
20 November 2010

Read more »
Prăjitură cu nucă
20 November 2010

Read more »
Coasta de porc umpluta cu mere
20 November 2010

Read more »
Ciuperci umplute cu branza
20 November 2010
Ingrediente:
10-12 ciuperci sare unt 2 linguri bune de branza patrunjel sau marar
parmezan Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit
de mari. Se spala, tinandu-le pe masura ce se spala in apa cu putina
lamaie ca sa nu se inegreasca. Deoparte se aseaza ciupercile intr-o
cratita la foc sa se inmoaie…
Read more »
Read more »
Piept de pui la cuptor, cu vin si ardei murati
20 November 2010

Read more »
Ciorba radauteana
20 November 2010
Ingrediente: 4 pulpe de pui cu tot cu spate sau 6-7 pulpe fara spate 4
morcovi, 2 radacini patrunjel sau pastarnac, 2 ardei capia sau grasi 5
galbenusuri de ou 400 grame smantana otet usturoi verdeata dupa gust Mod
de preparare: Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si
legumele, cu…
Read more »
Read more »
Perişoare cu mărar
20 November 2010
Ingrediente: 600 g pulpă de porc 1 ceapă 3-4 legături mărar 1/2 ceşcuţă
orez 5-6 linguri ulei 1 lingură bulion 1 linguriţă făină suc de roşii
sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai cuburi şi o dai de două
ori, împreună cu ceapa, prin maşina de tocat. Speli şi tai fin mărarul.…
Read more »
Read more »
Chiftelute de ton cu sos
20 November 2010

Read more »
Tocănită de hribi cu smantană si ceapa
20 November 2010
O
reteta simpla de tocanita de hribi cu smantana si ceapa din: hribi,
ceapa, ulei, faina, smantana si condiment. Ingrediente: 300 g hribi 1
ceapă ulei 2 linguri făină 2 linguri smântână 1 lingură condiment Mod
de preparare: Speli hribii, îi pui la fiert în apă cu sare, căleşti apoi
ceapa tăiată mărunt în…
Read more »
Read more »
Ciorbă de gulii cu perişoare şi cimbru
20 November 2010
Ingrediente: 1 gulie 300 g carne slabă tocată 2 morcovi 1 ceapă mare 1
ardei 250 ml suc de roşii 2 linguri orez 1 ou 1 lingură griş 100 ml ulei
1 legătură mărar cimbru 1 cană borş Mod de preparare: Cureţi
legumele, trecii gulia şi morcovii pe râzătoare, tai ceapa mărunt şi…
Read more »
Read more »
Branzoaica cu afine
20 November 2010

Read more »
Castel
20 November 2010
Ingrediente: 250g zahăr 50g untură 1 linguri miere de albine 2 ouă 1
linguriţă amoniac 1 linguriţă bicarbonat 4-5 linguri lapte 600g făină
Ingrediente crema: 2 budinci care se fierb în 600ml lapte şi după ce se
răcesc se amestecă cu un unt stors de apă şi frecat cu 250g zahăr.
Ingrediente glazură rece:…
Read more »
Read more »
Carnati de porc
19 November 2010

Read more »
Compot de pere
19 November 2010
Ingrediente:
1 kg pere 3 pahare apă 300 g zahăr zeama de la o lămîie o bucăţică de
scorţişoară 2-3 cuişoare Mod de preparare: Se curăţă perele de coajăşi
se taie în patru; se curăţă sămînţa. Fiecare bucăţică se moaie în zeamă
de lămîie. În acest timp se pun la fiert zahărul şi apa,…
Read more »
Read more »
Şerbet de flori de salcîm
19 November 2010
Ingrediente:
750 g flori de salcîm 1 kg zahăr 1 l apă zeama de la 1/2 lămîie Mod
de preparare: Se curăţă floarea de salcîm la fel ca petalele de
trandafir şi se pune la fiert cu 1 l apă. După ce dă cîteva clocote, se
ia de pe foc, se acoperă, se lasă…
Read more »
Read more »
Sote de conopidă cu morcovi si telină
19 November 2010

Read more »
Salata de varza cu ficatei de pasare
19 November 2010
Ingrediente: 1 morcov mare 2 cepe mici 4 linguri ulei masline 250g
varza acra 3 linguri vin alb 1 lingura otet de vin 300g ficatei de
pasare 1 catel de usturoi 1 ramura marar uscat sare piper Mod de
preparare: Se curata morcovul si se da prin razatoarea mare. Se curata
ceapa, se…