Ingrediente: un kilogram fileuri de macrou 300 ml vin alb sec 6 roşii
doi ardei capia un ardei gras 100 ml ulei de floarea-soarelui o lămâie
două cepe 5 căţei de usturoi o lingură de pastă de tomate sare piper
pătrunjel orez Mod de preparare: Roşiile se spală, se curăţă de
pieliţă şi…
22 December 2010

Ingrediente: 4 ouă 150 g zahărtos două linguri de seminţe de mac 175 ml
iaurt 200 g făină 80 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat o lămâie o
lingură de mentă tocată sare o linguriţă de praf de copt gem de coacăze
roşii Mod de preparare: Gălbenuşurile se pun într-un castron împreună
cu…
Read more »
22 December 2010
Ingrediente: 6 ouă 14 linguri zahăr 200 g griş coajă rasă de lămâie 2
plicuri zahăr vanilat 1 fiolă esenţă de vanilie 2 plicuri gelatină roşie
1 pachet praf de frişcă 150 ml lapte Mod de preparare: Baţi
albuşurile spumă, adaugi 6 linguri zahăr şi câteva picături de lămâie şi
baţi în continuare…
Read more »
22 December 2010

Ingrediente: lipii arăbeşti 200 g mazăre 200 g fasole verde un sfert de
ţelină 200 g fasole albă păstăi un morcov doi ardei capia busuioc praz
200 g ciuperci sare piper ulei de măsline ardei iute fasole roşie boabe
Mod de preparare: Fasolea verde, fasolea albă şi mazărea se pun la
fiert cu…
Read more »
22 December 2010

Ingrediente: 200 g unt 200 g făină 350 g zahăr tos 100 g pudră de cacao
25 g amidon alimentar 100 ml suc de grapefruit un grapefruit 4 ouă un
pliculeţ praf de copt sare zahăr vanilinat 100 g alune o lingură de
esenţă de rom sos de ciocolată Mod de preparare: Gălbenuşurile…
Read more »
22 December 2010

Ingrediente: 1 piept de pui 500 g cartofi 1 telina 1 morcov 250 ml
lapte 1 ceapa patrunjel sare Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi
pune-l la fiert în apă cu sare. Adună spuma de câte ori este nevoie.
Adaugă ceapa întreagă, cartofii, ţelina şi morcovul tăiate cubuleţe.
Lasă-le să fiarbă…
Read more »
22 December 2010

Ingrediente: 300 g tăiţei cu ou 3 conserve ton în ulei o salată verde
două fire de rozmarin o lămâie două roşii o ceapă un căţel de usturoi 3
ouă 50 g parmezan o legătură ceapă verde ulei de măsline pesmet sare
piper unt Mod de preparare: Tăiţeii se fierb în apă cu…
Read more »
22 December 2010

Ingrediente: 1 kg cartofi 3 oua 350 g cascaval 200 g smantana 300 g
bacon 40 g unt patrunjel sare piper Mod de preparare: Spală cartofii
şi pune-i la fiert în apă cu sare. Apoi curăţă-i de coajă şi taie-i în
bucăţi mari. Intr-un castron, bate bine ouăle cu un praf de sare…
Read more »
22 December 2010

Ingrediente: 3 foi de napolitane 3 albuşuri 150 g zahăr 2 linguri miere
150 g nucă prăjită şi măcinată 50 g stafide Mod de preparare: Laşi
stafidele la înmuiat pentru 30 de minute. Baţi albuşurile spumă pe baie
de aburi, adaugi zahărul treptat şi baţi în continuare până se topeşte.
Pui şi mierea…
Read more »
22 December 2010

Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g coaste afumate de porc 1 scarcica de
porc 2 morcovi 1 ceapa 10-15 boabe de piper 2 cuisoare ienibahar sare
marar verde Mod de preparare: Tai cartofii în cuburi, apoi îi pui la
fiert. Separat, căleşti ceapa ş morcovul tocate şi scăricica. Stingi cu
două căni cu apă…
Read more »
22 December 2010

Preparat
specific marocan Ingrediente: 100 g năut 100 g linte 100 g fasole fava
uscată 200 g făină 80 g orez 100 ml ulei 100 g fidea două linguri de
pastă de tomate 450 g roşii prunişoare o ceapă medie o legătură de
coriandru proaspăt o legătură mică de pătrunjel două tije de ţelină 4…
Read more »
22 December 2010

Ingrediente: 4 cârnaţi 4 ouă doi căţei de usturoi o ceapă 50 g miezuri
de nucă 100 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de boia dulce două roşii
o linguriţă de oregano uscat ulei sare piper murături de sezon pâine
neagră Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se…
Read more »
22 December 2010

Ingrediente:
400 g mălai 1 l lapte 100 g unt 300 g brânză de burduf sau caşcaval ras
4 ouă sare piper Mod de preparare: Pui la fiert ouăle în apă cu puţin
oţet. Fierbi laptele şi când dă în clocot adaugi mălaiul în ploaie,
amestecând continuu cu făcăleţul şi laşi să mai fiarbă…
Read more »
22 December 2010

Ingrediente: 250 g făină 125 g margarină 1 ou 2 linguri apă sare
Ingrediente umplutură :150 g şuncă afumată, 50 g făină, 250 ml lapte, 2
linguri smântână, 3 ouă, 2 castraveciori muraţi, 170 g caşcaval. Mod
de preparare: Amesteci făina cu margarina, oul, apa caldă şi un praf de
sare până obţii…
Read more »
22 December 2010

Ingrediente: 4-6 carnaţi de casa 1 kg cartofi 2 cepe 2 ardei grasi 1
pahar vin 1 ceşcuţă cu sos de roşii patrunjel ulei sare Mod de
preparare: Pune cartofii întregi la fiert în apă cu un praf de sare.
Separat, taie ceapă mărunt şi căleşte-o în ulei, după care adaugă ardeii
graşi…
Read more »
22 December 2010

Ingrediente
blat 1: 300 g făină 200 g unt 80 g zahăr 2 ouă 1 lingură gem de căpşuni
1 plic praf de copt Ingrediente cremă : 300 g mac, 100 g pesmet, 125 g
zahăr, 200 ml lapte, 1 plic zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie.
Ingrediente blat 2:165 g făină, 3 ouă, 100…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente
tocană: 1 şi 1/2 kg carne de porc 2 linguri untură 10 cepe boia
sare 1 legătură pătrunjel verde Ingrediente găluşte: 100 g brânză de
vaci 1 lingură griş 1 lingură rasă de făină 1 ou sare Mod de
preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o căleşti în untură. Cureţi
ceapa, o…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 8 ciocanele de pui 3 linguri de sos de soia 500 g dovleac
de plăcintă cartofi o salată verde o linguriţă de ghimbir ras 100 g unt
două linguri de suc de lămâie ulei de floarea-soarelui sare piper
oregano Mod de preparare: Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, se
spală, se…
Read more »
21 December 2010

Pahar- Tumbler or small Collins Garnitura – O felie de lime si sare
pe jumatate din buza paharului Ingrediente: 60 ml Tequila silver 25 ml
fresh lime juice 20 ml Cointreau Top-up lager beer Mod de preparare:
Amestecaţi puternic primele trei ingrediente în shaker, strecuraţi peste
gheaţa cuburi în paharul tumbler, după…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 200 g şuncă afumată 1 legătură mărar
sare piper boia Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi
îi pui la fiert în apă cu sare. Tai mărunt ceapa curăţată şi şunca şi le
căleşti împreună câlteva minute. După ce au fiert cartofii, îi scurg
de…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 250 g ardei roşu şi verde 250 ml oţet 250 ml apă 25 g
zahăr 1 linguriţă boabe muştar 8 căţei usturoi sare după gust piper
boabe Mod de preparare: Se curăţă ardeii de seminţe şi nervuri, se
opăresc în apă cu sare 3-4 minute, apoi se lasă la scurs, după care…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 4-5 ciuperci 2 linguri pastă de tomate
1 cutie hering în ulei 1 lingură ulei 1 lingură oţet 1 lingură făină
5-6 măsline sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi
fierbi, apoi îi pui la fiert. Când sunt gata, îi pasezi şi adaugi în
ei…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 1 kg antricot de viţel 100 g unt 1 lingură pastă de
tomate 3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel verde 1 lămâie sare
piper cimbru 1 cană vin alb ulei Mod de preparare: Presari carnea cu
sare, piper şi cimbru după gust, aşezi bucăţile într-o tavă cu ulei,
torni vinul şi…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 1 kg smântână 6 linguri de zahăr 4 linguri de cacao
1esenţă de vanilie 1esenţă de rom 2 plicuri gelatină Mod de preparare:
Baţi smântână cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, apoi împărţi
frişca obţinută în jumătate. într-o parte de compoziţie pui cacaua şi
un plic de gelatină dizolvată după…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 3 oua 3 linguri zahar 3 foi gelatina 1 lamaie 200 g frişcă
sare Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu zahărul până se
albesc. Adaugă coaja rasă de la o jumătate de lămâie şi sucul de la o
lămâie întreagă. Pune gelatina la înmuiat în apă rece cam 10 minute,
după care…
Read more »
21 December 2010

O
retete de supa cu telina, morcov, ceapa, ou, ulei, lapte, gris, carne
de porc, branza de oaie, faina, bulion, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 ou 2 linguri ulei 3 linguri
lapte 3 linguri griş 100 g carne de porc 100 g brânză de oaie 4-5
linguri făină…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 100 g
făină 1 linguriţă praf de copt 2 linguri pesmet 50 g nucă măcinată 125
ml cafea preparată 250 ml frişcă lichidă Ingrediente glazură: 150 g
zahăr pudră, 125 ml cafea preparată. Mod de preparare: Freci
gălbenuşurile cu cele 100 g zahăr…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 6 cepe 6 felii şuncă afumată 150 g caşcaval 5 linguri
smântână 1 căţel de usturoi sare piper rozmarin Mod de preparare:
Cureţi cepele de foi şi le pui la fiert întregi în apă cu sare pentru 10
minute. Apoi le scoţi miezul, îl toci şi-l căleşti împreună cu
usturoiul pisat şi…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 4-5 ciuperci 2 ouă 1 ceapă 1
lingură făină 1 legătură sare piper oregano Mod de preparare: Amesteci
carnea tocată cu şi făina, pui sare, piper, oregano după gust
omogenizezi compoziţia. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei,
adaugi ciupercile tocate, pătrunjelul tocat şi…
Read more »
21 December 2010
Ingrediente:
slănină de pe burtă sau slănina de la guşă cu sau fără şorici sare boia
dulce usturoi pisat Mod de preparare: Alegi slănina de pe burtă cu
şoriciul bine curăţat sau guşa fasonată (tăiată) în bucăţi triunghiulare
sau dreptunghiulare de 300-500 g fiecare. Freci fiecare bucată de
slănină cu sare grunjoasă şi le…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 5 kg castraveţi 8 cepe mici (sau verzi) 2 bucăţi hrean 4
crenguţe de rozmarin 6 foi de dafin boabe de muştar piper boabe sare
grunjoasă Mod de preparare: Se aleg castraveţi mici şi proaspeţi, se
spală bine şi se pun la scurs. Se curăţă ceapa şi hreanul. Ceapa se lasă
întreagă,…
Read more »
21 December 2010
Ingrediente
foi: 500 g făină 200 g unt sau margarină 2 ouă 1 lingură oţet 1 praf de
sare Ingrediente cremă: 3 linguri făină,1 1 lapte , 6ouă, 150 g zahăr,
1baton vanilie, 100 g coajă de portocală confiată Ingrediente glazură:
400 g zahăr pudră, 2 albuşuri, zeama de la 2 lămâi Mod de preparare:…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 3 mere 100 g nuci 50 g stafide 250 g zahăr 250 g făină 1
linguriţă scorţişoară 1 plic praf de copt 150 ml ulei 1 lingură zahăr
pudră sare Mod de preparare: Pui stafidele să se înmoaie într-o ceaşcă
de apă caldă. Cureţi merele de coajă şi seminţe, le tai felii…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 650 g făină 2 ouă 3 gălbenuşuri 250 g zahăr 8 linguri ulei
1 praf de copt Ingrediente umplutură: 500 g căpşuni, 180 g zahăr, 3
albuşuri, 1 linguriţă de lămâie. Mod de preparare: Amesteci ouăle şi
gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă în care adaugi apoi uleiul
în fir (ca…
21 December 2010

Ingrediente: 300 g brânză de oaie sfărâmată 300 g cârnaţi afumaţi de
porc 6 ouă 2 linguri untură 3-4 cepe potrivite sare Mod de preparare:
Cureţi şi tai ceapa mărunt, apoi o căleşti în untură. Adaugi cârnaţii
tăiaţi felii subţiri, îi rumeneşti, apoi adaugi brânza sfărâmată şi
ouăle bătute cu un praf de…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 6 ouă 300 g zahăr 300 g nuci măcinate 100 g făină 1
lingură ulei 1 plic zahăr vanilat 1 sticluţă esenţă de rom 1 plic praf
de copt 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul
până ce acesta din urmă se topeşte, apoi adaugi pe rând şi…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 300 g cozonac 3 ouă + 2 gălbenuşuri 100 g zahăr 375 ml
lapte 100 g stafide 1 lingură esenţă de rom scorţişoară Mod de
preparare: Ungi o formă cu unt şi o tapetezi cu hâr- ftie de copt. Tai
cozonacul cubuleţe şi-l aşezi în formă împreună cu stafidele înmuiate în
prealabil…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 150 g biscuiţi 100 g unt 3 ouă 350 g urdă 150 g zahăr
pudră 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 1 plic gelatină 200 ml frişcă 400 g
căpşuni Mod de preparare: Sfărâmi biscuiţii şi-i amesteci cu untul
moale, apoi întinzi compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie de copt, o
tasezi…
Read more »
21 December 2010

De
la malţul adus cu TIR-ul din Germania, până la recipientele cât
blocurile în care fierbe berea în România În 2008, românii intrau în
topul 10 al băutorilor de bere, cu peste 20 milioane de hectolitri
într-un an, adică 93 de litri pe cap de locuitor. Anul trecut, consumul a
scăzut, cu 13%, la 17,…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 1 kg ardei gras roşu 6 căţei usturoi 1 lingura sare 1
linguriţă piper boabe 200 ml ulei fiert Mod de preparare: Se coc
ardeii la cuptor, se curăţă de pieliţă şi se taie pe jumătate, iar
cotoarele se aruncă. Curăţă şi se taie usturoiuil jumătăţi. Se pun în
borcan juimătăţile de…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 2 roşii de soi galben mari, frumoase 40 ml vodcă 2
linguriţe oţet balsamic 2 linguriţe sos Worcestershire 2 roşii tip
cherry 1 legătură frunze de ţelină Mod de preparare: Curăţă de coajă
roşiile galbene şi scoate-le sîmburii, apoi pasează-le fin. (Obţii cam
200 ml de suc.) Răceşte-l, apoi combină-l cu vodca,…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 300 g creveţi congelaţi 250 g mazăre congelată 2 morcovi 1
ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de
pătrunjel gelatină boabe de piper sare Mod de preparare: Fierbe
creveţii congelaţi nu mai mult de 10 minute. Fierbe în apă cu un praf de
sare şi câteva boabe…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 7-8 cartofi 1 ciolan afumat 1 ceapă 1 morcov 31/2 ţelină
mică 1 gălbenuş 2-3 linguri smântână sare piper tarhon Mod de
preparare: Speli ciolanul, îl opăreşti, apoi îl pui la fiert în apă rece
cu s sare. In acest timp, cureţi cartofii, ceapa, morcovul şi ţelina,
le adaiaugi în oală întregi…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 1 pui 4 lămai 1 ceaşcă ulei sare piper Mod de preparare:
Cureţi şi speli puiul, îl umpli cu 3 lămâi înţepate pe toate părţile,
îl ungi cu ulei şi-l aşezi într-o tavă. Torni uleiul rămas, îl stropeşti
cu zeama de lămâie, pui sare şi piper după gust şi dai totul la…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 4 ouă 2 cartofi 100 g cârnaţi afumaţi 1 felie costiţă
afumată 1 ceapă 100 g ficat de porc 1 legătură pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Tai ficatul bucăţele, cureţi şi toci ceapa şi le
prăjeşti în ulei încins. Cureţi apoi cartofii, îi cubuleţe, îi presari
cu sare şi îi prăjeşti…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 400 g aluat de foitaj congelat 1 muşchiuleţ de porc 1
broccoli potrivit l lingură cu unt 1 ceşcuţă cu lapte foi de dafin sare
piper boabe Mod de preparare: Pune muşchiuleţul la fiert în apă cu sare,
boabe de piper şi foi de dafin, între timp, desfă broccoli bucheţele şi
pune-l la…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 1 bucată şir afumat de porc (şira spinării) 1 ceapă 1
morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel 1 I zeamă de varză
sare piper Ingrediente găluşte: 2 ouă, 5 linguri făină, 1 lingură untură
(sau 2 de ulei pentru cine nu consumă untură). Mod de preparare: Tai
bucăţi şirul de porc…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 5 kg de hribi 500 ml apă 500 ml oţet 30 g sare piper boabe
foi de dafin Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de pământ şi de
resturi de frunze cu un cuţit bine ascuţit. Se taie ciupercile mai mari
în două şi apoi se spală toate în mai multe ape…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 1 cozonac 400 ml frişcă lichidă 50 g ciocolată amăruie 100
ml lichior 1 portocală 50 g stafide 2 esenţe de rom Mod de preparare:
Laşi stafidele la înmuiat în esenţa de rom. Tai baza cozonacului şi-i
scoţi miezul astfel încât să rămână un strat de cozonac de 1 cm grosime.
Tapetezi…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 8 kg vinete 4 kg ardei gras 2 kg ceapa 3 kg rosii 3
linguri bulion 300 ml ulei de masline piper boabe foi de dafin sare
Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata de coaja si se lasa la
scurs,apoi se toaca. Se coc ardeii, se curata de pielite, cotoare…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente clătite : 4ouă 1 I lapte 1 cană făină sare ulei Ingrediente
umplutură: 1 kg carne de vită, 1 borcan ciuperci feliate, 5-6 cepe,
200 g smântână sau iaurt, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Baţi
ouăle cu un praf de sare, adaug laptele, apoi făina în ploaie, pui şi
puţin ulei şi…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente aluat: 400 g făină 1 ceaşcă apă 1 ceaşcă ulei 1/2 cubuleţ
drojdie sare Ingrediente umplutură: 400 g carne de porc, 150 g afumătură
(slănină, cârnaţi, jambon), 2 cepe, 100 g ciuperci, sare, piper.
Ingrediente sos:4 linguri bulion, 1 linguriţă ardei iuţi tocaţi (de la
borcan), 1 linguriţă zahăr, sare, piper. Mod…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 350 g carne tocata pesmet ulei 5 oua Mod de preparare:
Pui patru ouă la fiert şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece
şi subţire de carne tocată. Treci apoi fiecare ou învelit prin oul
rămas bătut, apoi prin pesmet şi le prăjeşti pe toate în baie…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente
blat: 5 ouă 5 linguri de zahăr 3 linguri de cacao 5 linguri de faină 1
esenţă de rom 1/2 pliculeţ praf de copt Ingrediente cremă:1/2 1 frişcă
lichidă, 1 pliculeţ gelatină, 1 esenţă de vanilie Ingrediente sos de
vanilie:250 g lapte ,3 gălbenuşuri, 3 linguri zahăr, 1 fiolă esenţă de
vanilie Ingrediente decor:100…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 500 g somon afumat 1 lămâie câteva măsline câteva
merişoare de pădure 2 morcovi 1 ţelină mică gelatină frunze de pătrunjel
câteva boabe de enibahar sare Mod de preparare: Pune la fiert, ţelina
şi morcovii tăiaţi după cum doreşti, steluţe, rondele sau cubuleţe.
Adaugă un praf de sare şi câteva boabe de…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 2 kg praz 300 g caşcaval
(telemea) 80 g unt 6 ouă 3 linguri pesmet fin un păhărel de lapte o
lingură făină sare piper Mod de preparare: Prazul, curăţat, spălat şi
tăiat bucăţi (partea albă) se fierbe câteva clocote în apă cu sare; se
scurge şi se…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente blat: 500 g făină 150 g zahăr 100 g untură 1 plic praf de
copt 1 linguriţă cacao 1 ou 70 ml lapte Ingrediente crema 1: 6
albuşuri, 200 g zahăr, 200 g nucă de cocos, 150 ml lapte. Ingrediente
crema 2 : 6 gălbenuşuri, 250 g zahăr, 6 linguri făină, 300…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 1 piept de pui 5 ouă 2 linguri muştar 50 ml ulei 2 cutii
iaurt 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar sare piper Mod de
preparare: Speli carnea, presari sare şi piper după gust, o aşezi
într-un vas, tomi puţin ulei şi o ceaşcă de apă şi o dai la cuptor.…
Read more »
21 December 2010

Ingrediente: 2 andive 200 g brânză de vaci 1 linguriţă chimen 2 linguri
unt 1 linguriţă boia dulce sare piper Mod de preparare: Speli
andivele şi le desfaci frunzele. Freci brânza de vaci cu untul, sare şi
piper după gust. împărţi crema obţinută în două şi o parte o amesteci cu
chimenul, iar…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente
aluat: 8 albuşuri 300 g zahăr 150 g nucă de cocos 4 linguri făină
Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 4 linguri făină, 150 ml
lapte, 4 plicuri zahăr vanilat, 200 g unt. Mod de preparare: Baţi
albuşurile spumă împreună cu zahărul şi amesteci uşor cu nuca de cocos
şi făina. Din…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 12 ciuperci mai mari 2 pulpe de pui 1 morcov 1 ceapă sare
piper ulei frunze de salată pentru decor Mod de preparare: Cureţi
ciupercile, le tai picioruşele şi opăreşti pălăriile în apă cu sare. Tai
mărunt picioruşele, toci ceapa şi dai pe râzătoare morcovul curăţat,
apoi le căleşti pe toate în…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 400g carne de vitel 2 fire ceapa verde 1 lingură bulion 2
fire usturoi verde 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Speli
carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă pentru o oră. în acest
timp, cureţi usturoiul şi ceapa verde, le tai mărunt şi le fierbi
înăbuşit. Adaugi…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 350 g urdă 2 căni făina 1 pachet margarină 1 linguriţă
chimen 1 şi 1/2 linguriţă sare 2 ouă drojdie cât o nucă 1 ceaşcă lapte 1
linguriţă griş Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte călduţ cu
o lingură de făină. După ce a crescut maiaua o torni peste făină.
Adaugi…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 100 g muşchi de viţel 1 ou 15 g unt 1 linguriţă suc de
lămâie 300 g spanac sare Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi pe
baie de aburi sau în apă cu foarte puţină sare. Cureţi spanacul, îl
speli în mai multe ape reci şi-l fierbi în apă cu…
Read more »
20 December 2010
Ingrediente: 300 g cozonac uscat 2 linguri de rom 150 g unt 5 ouă 100 g
zahăr vanilie 100 g stafide 4 linguri de marmeladă de caise puţină
scorţişoară sirop de fructe Mod de preparare: Fărâmiţezi cozonacul
până ajunge ca pesmetul şi apoi îl umezeşti cu romul. Freci untul cu
gălbenuşurile, vanilia şi…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g slănină afumata 1 ardei gras 2
cepe sare piper Mod de preparare: Speli carnea şi o tai bucăţele
împreună cu slănina afumată. Cureţi ardeiul şi ceapa, tai ardeiul bucăţi
şi ceapa felii, apoi înfigi pe beţe de frigărui alternativ o bucată de
came, una de…
20 December 2010
O
reteta foarte simpla de merluciu pane din oua, faina, apa minerala,
sare, piper si merluciu. Ingrediente: 800 g merluciu file 2 ouă 5
linguri făină 1 ceşcuţă apă minerală sare piper Mod de preparare:
Speli peştele, îl porţionezi, îl presari cu sare şi-l laşi puţin
deoparte. Baţi ouăle cu apa minerală şi…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 150 g făină 1 gălbenuş 100 g margarină 10 ouă de prepeliţă
400 g ciuperci proaspete 2 cepe 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă
rasă de cimbru uscat 100 g maioneză 1 salată verde 1 legătură pătrunjel
sare piper după gust Mod de preparare: Din făină, margarină topită şi
gălbenuş faci…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 1 ţelină 1 ridiche neagră 2 ouă 1 ceaşcă ulei 1/2 lămâie
2-3 măsline 1 gogoşar de la oţet sare Mod de preparare: Cureţi ţelina
şi ridichea, le dai pe râzătoare şi le stropeşti cu zeama de lămâie.
Fierbi apoi un ou şi când e gata îl cureţi, îi scoţi gălbenuşul şi…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 300 g pipote de pui 3 cepe 1 morcov 3-4 cartofi noi 1
lingură bulion ulei sare piper Mod de preparare: Speli pipotele şi le
rumeneşti în ulei. Cureţi între timp legumele, tai mărunt ceapa,
morcovul rondele şi cartofii cuburi. Adaugi ceapa şi morcovul împreună
cu o cană de apă în cratiţa…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 4 linguri pesmet 500 g căpşuni 200 g unt 200 g ciocolată
neagră 150 g zahăr 6 ouă 400 g frişca coajă rasă de lămâie 1 esenţă de
vanilie Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahăr, apoi adaugi
untul frecat spumă. Dai 150 g ciocolată pe răzătoarea cu ochiuri mari,
le adaugi…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 200 g caşcaval 1 legătură ceapă verde 4 ouă 150 ml lapte
60 g unt 250 g făină 1/2 plic praf de copt sare piper ulei Mod de
preparare: Amesteci făina cu praful de copt şi adaugi ouăle bătute,
untul moale şi caşcavalul ras pe răzătoarea mare. încorporezi apoi
laptele şi ceapa…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 300 g carne tocată de viţel 300 g carne tocată de porc 300
g carne tocată de pui 2 ouă 3 linguri caşcaval ras 500 g spanac 3 felii
pâine 1 cană lapte 1 legătură pătrunjel tocat sare piper Mod de
preparare: Fierbi spanacul în apă clocotită cu sare şi-l laşi să…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 700 g carne de vită 3 linguri cu făină 5 căţei de usturoi
100g muştar 250 g smântână 100 g caşcaval piper boabe negru, verde şi
roşu ulei Mod de preparare: Taie carnea felii mai goase. Tăvăleşte- le
prin făină şi apoi prin boabele de piper zdrobite. Rumeneşte-le pe
ambele părţi în…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 800 g mazăre verde 5 roşii 2 morcovi 200 ml ulei 1
legătură mărar 2 cepe 3 linguri făină 2 linguri muştar iute sare piper
zahăr Mod de preparare: Speli mazărea şi o pui la fiert în apă
clocotită cu sare. Cureţi ceapa şi morcovul, tai mărunt ceapa şi
morcovul cubuleţe şi…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 400 g carne de vită 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 roşii din
conservă 200 g mazăre verde 200 g macaroane sau spaghete 100 g
caşcaval 2 linguri ulei sare piper oregano Mod de preparare: Speli
carnea, o tai bucăţi şi o prăjeşti în ulei. Cureţi şi tai bucăţi ceapa
şi…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 lămâi 2 legături de ceapă verde 1
legătură de pătrunjel 8 căţei de usturoi 4 cepe mici 5 roşii 125 ml vin
alb ulei busuioc sare piper Mod de preparare: Intr-un castron,
amestecă pătrunjelul şi o legătură de ceapă, tăiate mărunt. Adaugă
usturoiul zdrobit, 2 linguri cu…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 1 salată 1 lingură margarină 1 linguriţă făină 100 ml
lapte 1 ou 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Desfaci salata, o
speli, o pui la fiert în 700 ml apă clocotită şi o laşi pe foc până se
înmoaie. Strecori apoi zeama, o amesteci cu făina, margarina şi laptele
clocotit si…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 12 ardei graşi 1 kg urdă 3 linguri orez 4 cepe 6 linguri
pastă de roşii 4 ouă 4 lingurite faina sare piper ulei cimbru Mod de
preparare: Cureti ardeii,ii speli, ii oparesti in apa cu sare si-i lasi
sa se scurga.Tai apoi marunt ceapa curatata si o calesti in ulei, iar…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 1 coadă de homar 50 ml vodcă 100 ml suc de roşii 2 linguri
sos din fructe de mare la conservă (calamari) pasate 2 linguri suc
proaspăt de lămîie 2 linguri de ridichi proaspete, date pe partea cea
mai fină a râzătorii 1 linguriţă sos Worcestershire (anşoa, oţet, zahăr,
sare, arome) 1 linguriţă…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 650 g cartofi făinoşi 350 g rădăcină de ţelină un măr copt
3 gălbenuşuri 50 g caşcaval ras o ceapă o lingură de unt un praf de
sare piper măcinat unt topit pentru prăjit 4 fire de ceapă verde tocată
Mod de preparare: Cartofii spălaţi şi curăţaţi de coajă se dau pe…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 500 g ciuperci 2 cepe merisoare salbatice 1 morcov 30 ml
sos de soia ulei patrunjel sare 500 g faină 150 ml lapte 50 g smantană
sare Mod de preparare: Amestecă făina cu laptele, smântână şi sare.
Adaugă untul şi frământă bine. Lasă să se odihnească la rece 30 de
minute. Căleşte ceapa…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 150 gr calamar 150 gr caracatiţă 150 gr creveţi 125 gr
somon afumat 175 gr stridii fierte în cochilie felii de lămâie ulei de
măsline usturoi pătrunjel Mod de preparare: Fierbe toate fructele de
mare (caracatiţa se fierbe în 50 min., în timp ce calamarulîn maxim 10
min.) Ai grijă ca toate…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 12 aripi de pui 4 ouă 2 linguri făină sare piper 3-4
linguri susan o salată micuţă 4-5 linguri de iaurt ulei Mod de
preparare: Speli carnea şi o laşi să se scurgă pe un şervet de
bucătărie. Baţi apoi ouăle cu făină şi pui sare şi piper după gust.
Treci fiecare…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 1 şi 1/2 kg roşii 500 g costiţă afumată 100 g margarină 50
unt 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Speli roşiile,
le tai rondele mai groase şi le laşi să se scurgă. Tai felii costiţa şi
aşezi într-un vas uns cu unt un strat de roşii, unul de costiţă…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 400 g carne de porc împănată 1 morcov 3 cepe 300 g
ciuperci 150 g slănină 200 ml vin Pentru umplutură: 150 g ciuperci 150 g
cârnăciori 100 g costiţă afumată 100 g caşcaval 100 g ceapă 1 ou 1
legătură de mărar ulei sare piper Mod de preparare: Taie carnea de…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente blat : 8 albuşuri 300 g zahăr 200 g nucă de cocos 150 g mac
3 linguri de făină Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri, 16 linguri
zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 2 linguri de lapte, 1 pachet margarină,
3 pachete de biscuiţi. Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă,
adaugi pe rând nuca…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 1/2 kg mere 300 g zahăr 13 linguriţe ulei 100 g nucă
măcinată 1 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 plic
zahăr vanilat 1 lingură cacao un vârf de cuţit nucşoară măcinată
coajă rasă de la o jumătate de lămâie făină cât cuprinde o ciocolată de
100 g 3 cuburi ciocolată menaj…
Read more »
20 December 2010

Pentru
blat: 250 g biscuiţi populari 100 g nuci 150 g unt Pentru cremă: 400 ml
frişca 75 g zahăr 2 pliculeţe cu întăritor pentru frişca 200 g brânză
mascarpone 1 cutie cu ananas Mod de preparare: Unge o formă rotundă cu
unt şi tapeteaz-o cu hârtie de copt. Topeşte untul la bain-marie. După…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 1 kg spanac 100 g telemea 3-4 ouă 100 g pesmet 1 legătură
ceapă verde 1 fir usturoi verde 2 linguri bulion 1 lingură oţet 1
lingură zahăr sare piper Mod de preparare: Speli spanacul şi îl pui la
fiert în apă clocotită cu sare. Cureţi ceapa şi usturoiul, le tai
mărunt…
Read more »
20 December 2010
Ingrediente aluat: 800 g făină 40 g drojdie sare apă călduţă
Ingrediente umplutură : 1 kg cartofi, 250 g brânză frământată de oaie
(sau telemea de oaie), 3 ouă, 1 legătură mărar, sare, piper, ulei. Mod
de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cuburi, îi fierbi şi când sunt
gata îi pasezi şi-i amesteci…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 3 bucăţi piept de pui 300 g ciuperci 150 g brânză dulce de
vacă 150 g margarină 2 linguri pesmet 5 linguri smântână 1 căpăţână
usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Tai carnea
felii, le baţi ca pentru şniţele, le sărezi, le piperezi, le treci prin
margarină topită şi…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 2 foi de napolitane 300 g ciuperci 300 g parizer pui 5 ouă
1 legătură pătrunjel 1 ceapă sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi
ceapa şi ciupercile, tai ceapa fideluţă, ciupercile feliuţe şi
parizerul bucăţele. Căleşti ceapa şi după ce s-a înmuiat adaugi
ciupercile şi parizerul. Când s-au călit toate, le…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 450 g făină 250 ml lapte călduţ 2-3 cartofi 1 cubuleţ
drojdie 3 căţei de usturoi 6 linguri ulei 7-8 legături de ştevie 2 ouă
50 g caşcaval 2 linguri nuci pisate Mod de preparare: Cureţi cartofii,
îi pui la fiert şi când sunt gata îi pasezi. Dizolvi drojdia în puţin
lapte…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 400 g paste 400 g smântână 150 g brânză topită 150 g
brânză de burduf 200 g caşcaval 1 lingură făină 5 linguri ulei 2 căţei
de usturoi oregano sare piper Mod de preparare: Fierbi pastele în apă
clocotită cu sare şi o lingură de ulei pentru 10 minute şi când sunt
gata…
Read more »
20 December 2010
Ingrediente: 1 kg picioare de porc 1 kg slănină cu şorici 2 morcovi 1
pliculeţ cu gelatină 4 portocale 6-8 smochine sare Mod de preparare:
Fierbe picioarele de porc şi bucata de slănină în apă rece cu sare, mai
întâi la foc mare, până începe să dea în clocot, apoi redu focul şi…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 250 g amestec de carne tocată l ceapă 2 ouă 4 ardei copţi
pătrunjel sare piper Pentru aluat: l ou 150 g unt 250 g făină sare
pătrunjel Mod de preparare: Amestecă făina cu oul bătut cu un praf de
sare şi untul topit şi răcit puţin. Frământă bine, după care adaugă
pătrunjelul…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 1 kg ştevie 100 g caşcaval 3 felii şuncă presată 6 ouă 100
g făină sare 1 lingură unt Mod de preparare: Speli ştevia şi o pui la
fiert în apă clocotită cu sare. Cand este gata, o tai marunt si o
amesteci cu cascaval ras, unt, 3 galbenusuri si la sfarsit…
20 December 2010

Ingrediente: 1 piept de pui 200 g ciuperci 5 morcovi 150 g mazăre 400
ml smântână 2 fire ceapă verde 1 lingură unt sare piper ulei Mod de
preparare: Cureţi morcovii, îi tai rondele şi îi fierbi în apă cu sare,
iar separat fierbi mazărea. Tai pieptul bucăţi şi le rumeneşti în 2…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 3 ouă 500 ml lapte bătut 15 linguri zahăr 18 linguri ulei 1
linguriţă bicarbonat 1 esenţă de vanilie coajă rasă de lămâie făină cât
cuprinde 1 kg căpşuni Mod de preparare: Baţi ouăle spumă cu zahărul,
adaugi uleiul şi laptele bătut şi amesteci timp de 15 minute. Adaugi
apoi bicarbonatul stins,…
Read more »
20 December 2010

Ingrediente: 1 kg carne de vită 300 g slănină afumată 3 cepe 250 g
smântână 200 ml vin alb 100 ml ulei măghiran piper usturoi sare Mod de
preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o condimentezi cu sare, piper
şi măghiran după gust. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei,…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente: ceapa tocată 1 morcov feliat 1/2 rădăcină de ţelină mică,
tăiată bucăţele 2 linguri ulei măsline busuioc tocat oregano 1/2 cană
vin alb 1 lămâie 200 g roşii coapte, curăţate de pieliţă şi tocate 750 g
scoici sare piper negru Mod de preparare: Prăjeşte legumele cu
usturoiul timp de 10 minute în…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente: o cutie compot de ananas 100 ml coniac 1 – 1/2 l vin dulce
zahăr după gust Mod de preparare: Compotul de ananas se piâne
într-un vas (cu tot cu fructe), se toarnă apoi vinul şi coniacul. Se
îndulceşte cu zahăr, după gust. Băutura se serveste rece.
Read more »
19 December 2010

Ingrediente: 20 de stridii 300 ml smântână o cutiuţă de icre negre
cognac busuioc sare piper Mod de preparare: Cumpără stridii, curăţă-le
bine carapacele şi foloseşte un cuţit special cu o lamelă care
protejează degetele, pentru a le desface. Pregăteşte apoi sosul din
smântână şi cognac, peste care pui câteva fire de busuioc,…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente: 400 g fusilli 20 g broccoli 100 g somon afumat 2 căţei de
usturoi 30 ml ulei de măsline 20 g sare 2 g piper alb Mod de
preparare: Punem în apă clocotită puţin sărată pastele fusilli, circa 10
minute, le scurgem bine de apă şi le ţinem la cald. Fierbem broccoli…
Read more »
19 December 2010
Punem la cuptor, într-o formă termorezistentă, două-trei copănele de
pui bine condimentate cu sare şi piper. Le stropim cu o lingură de ulei
şi un pahar de vin alb. După 20 de minute, adăugăm alături de carne două
mere Ionatan tăiate felii şi 250 g măsline verzi sau negre. Putem să
punem jumătate verzi,…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente: 200 g andive 200 g mere 100 g bacon 200 g cartofi două
legături de ceapă verde o lămâie 50 g nucşoară 30 ml ulei de măsline 20 g
sare 2 g piper o legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Spălăm şi
punem cartofii la fiert în apă cu sare, apoi îi…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 450 g carne de pasăre 300 g
carne de mânzat (sau carne slabă de porc) 200 g slănină proaspătă sare
piper câteva felii subţiri de şuncă şi câteva felioare de slănină
afumată Mod de preparare: Se trec prin maşina de tocat 250 g carne de
pasăre, curăţată de…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente: 50 g zahăr 1 lingură apă 50 g barot de migdale Garnitură
100 ml apă 2 linguri zahăr 1 lingură vin roşu puţin cardamom 1 măr de
circa 150 g Cremă: 3 mere de circa 450 g 2 linguri zahăr 1 linguriţă suc
de lămâie 100 ml apă 250 g brânză de vaci,…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente: 4 bucăţi file de somon curate o lingură suc de lămâie 3
linguri unt cu verdeaţă 3 bucăţi fenicul (bulb) 250 ml vin alb 200 g
smântână creme fraîche o lingură muştar dulce sare piper (din râşniţâ)
Mod de preparare: Peştele se usucă cu un şervet şi se stropeşte cu suc
de lămâie.…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente: 3-4 cl Campari suc de cireşe 4 cireşe, din compot 2 – 3
feliuţe de lămâie cuburi de gheaţă Mod de preparare: Pune feliile de
lămâie într-un pahar de cockteil, apoi adaugă cuburile de gheată,
Campari, sucul de cireşe şi amestecă bine. Serveşte 2 imediat, cu cireşe
din compot.
Read more »
19 December 2010

Ingrediente:
5 albusuri 250 g miere de albine 250 g zahar zeama de la 1/2 lamaie 1
pliculef cu zahar vanilinat 100 g alune (de padure sau arahide) 250 g
nuci Mod de preparare: Mixezi bine albusurile cu mierea si zaharul
pana cand compozida devine spumoasa si se dubleaza. Adaugi treptat zeama
de lamaie…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente:
o salată iceberg 225 gr fasole verde păstăi 225 gr cartofi noi 4 ouă 1
ardei gras 1 ceapă nu prea mare o conservă de 200 gr de ton în suc
propriu 50 gr caşcaval nu foarte gras, tăiat în cuburi 8 roşii pitice
bine coapte,tăiate în sferturi 50 gr măsline negre, fără sâmburi…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente blat: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 1 esenţă de
rom Ingrediente cremă: 750 ml smântână, 3 linguri zahăr pudră, 2
plicuri întăritor de frişcă, 2 ouă, 2 linguri făină, 1 lingură amidon
alimentar, 9 linguri zahăr, 200 ml lapte, 1 plic gelatină, 1 esenţă de
rom, 100 g căpşuni.…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente
blat: 6 oua 150 g zahar 150 g faina 1 pliculet zahar vanilinat 40 g unt
Ingrediente crema: 4 oua, l30 g zahar, 40 g cacao, 250 g unt
Ingrediente glazura: 75 g zahar Mod de preparare: Treci zaharul si
zaharul vanilat cu galbenusurile pana devin o crema spumoasa. Adaugi
treptat faina si…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente: 500 g cartofi noi 100 g smântână 100 g telemea 100 g
caşcaval 2-3 cârnaţi 2 ouă sare piper Mod de preparare: Fierbi
cartofii şi când sunt gata îi cureţi şi îi tai rondele de 1 cm grosime.
Dai prin răzătoarea mare brânza şi caşcavalul. Tai cârnaţii felii de 1-2
cm şi…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente: 1 kg cartofi noi 2-3 roşii 3-4 căţei de usturoi 1
legătură mărar 1 ceaşcă ulei sare Mod de preparare: Cureţi cartofii
de coajă, îi speli în mai multe ape reci, după care sărezi puţin şi îi
prăjeşti în ulei încins Când s-au rumenit, tai peste ei două roşii
decojite şi acoperi…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 50 g făină 300-400 ml lapte 50-100 ml
ulei 2 linguri vegeta orez Mod de preparare: Cum procedezi: Speli
carnea şi o tai bucăţi mai mari. O aşezi într-un vas mai adânc, torni
laptele şi o laşi să se odihnească circa 1 oră. Apoi o scoţi…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente: 600 g carne pulpă de porc 50 ml ulei 100 g ceapă 1
linguriţă boia 300 g cartofi foi de dafin 50-100 ml vin 1 lingură oţet
de vin 2 linguriţe făină 1 lingură vegeta Mod de preparare: Tai carnea
cubuleţe pe care le prăjeşti în ulei. Adaugi ceapa tăiată solzişori,
Vegeta…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente:
4 linguri ulei de măsline o ceapă tăiată în rondele subţiri 5 căţei de
usturoi zdrobiţi un fenicul tocat mărunt 3 peţioluri de ţelină o
conservă de 450 gr roşii decojite o lingură oregano o frunză dafin coaja
şi sucul de la o portocală 1/4 linguriţă şofran 750 ml supă limpede de
peşte 3…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente:
un ardei capia 2 dovlecei, curăţaţi de coajă o vânătă mică, curăţată de
coajă o ceapă 2 roşii bine coapte 50 gr ciuperci albe de cultură,
tăiate în sferturi 200 ml suc de roşii o lingură busuioc verde tocat
(opţional) sare piper negru măcinat Mod de preparare: Curăţaţi ardeiul
şi tocaţi-l în cuburi…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente
foi: 50 g unt 1 ou 150 g zahar 2 linguri miere 4 linguri lapte 450 g
faina 1 lingurira praf de copt Ingrediente crema: 500 ml lapte, 3
galbenusuri, 200 g unt, 200 g zahar pudra Ingrediente glazura: 200 g
ciocolata menaj Mod de preparare: lnmoi intr-o cratita untul, adaugi
laptele, zaharul,…
Read more »
19 December 2010
Ingrediente: 1 maţ gros de porc 2 cepe 3 linguri stafide l pahar orez 2
linguri untură sare piper coriandru 1 kg carne de porc mai împănată
(piept, ceafă) apa ienibahar boia l pahar supă 1 lingură zahăr Mod de
preparare: Ceapa mărunţită bine se pune la călit în untură.Carnea se
toacă cât…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 1 pliculet zahar vanilinat 4 oua 1
paharel cu rom 1 praf de sare 500 g faina 1 plic praf de copt 125 ml
lapte 200 g stafide 150 g fructe confiate Mod de preparare: Freci
untul spuma, adaugand treptat zaharul, zaharul vanilinat, ouale, pe
rand,…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente: Amestec asiatic pentru Bloody Mary: 1 litru suc de roşii 4
linguri wasabi pulbere 4 linguri ghimbir măcinat 4 linguri sos de soia 4
linguri suc de lămîi verzi Alte ingrediente: 1 părţi amestec asiatic
pentru Bloody Mary 1,5 părţi vodcă cu aromă de lămîie 1 parte sake
(băutură obţinută din orez prin…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente: 700 gr carne de miel 700 gr cartofi curăţaţi şi tăiaţi
felii 125 gr unt o ceapă mare, tocată 2-4 căţei de usturoi, zdrobiţi 3
linguri pastă de tomate o lingură pătrunjel verde tocat sare piper negru
măcinat 2 vinete de dimensiuni medii, tăiate felii 4 roşii tăiate felii
2 ouă 300 ml…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente
aluat: 200 ml apa 75g unt 2 lingurite zahar 125 g faina 3 oua sare
grasime pentru forma frisca Ingrediente crema de vanilie:1/2 1 lapte
clocotit, 1/2 baton vanilie, 6 galbenusuri, 200 g zahar,60 g faina, 1
lingurita unt. Mod de preparare: Pui la fiert apa cu untul, sa-rea si
zaharul. Cand ince-pe…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente: 160 g unt 250 g zahar 250 g branza de vaci 500 g faina 60 g
stafide 60 g fructe confiate 2 linguri rom 1 plic praf de copt 1 plic
zahar vanilat Mod de preparare: Alegi stafidele, le cureti de codite
si le pui sa se inmoaie in rom.Tai bucatele fructele…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente aluat: 500 g faina 350 g unt 2 oua zeama de la o lamaie
150 g zahar pudra Ingrediente crema:2 plicuri crema vanilie, 50 g unt,
caise din compot, 100 g alune fara sare, prajite si sfaramate Mod de
preparare: ln faina cernuta pui untul taiat bucati, zaharul, oul si
zeama de…
Read more »
19 December 2010

Ingrediente: 1 cutie de compot de ananas cuburi 25 cl de smantana
lichida 2 albusuri 4 foi de gelatina 2 linguri de zahar pudra 5 cl de
rom 15 piscoturi de sampanie 150 g de piure de castane 6 fructe confiate
Mod de preparare: Pui foile de gelatina la inmuiat in apa rece.…