Placinta
de peste cu crusta de cartofi din: cartofi, nucsoara, smantana, unt,
galbenusuri, ceapa, seminte de fenicul, anason, vermut, supa de peste,
smantana, file de pastrav afumat, file de cod, file de somon, mazare,
oua, patrunjel, marar si zeama de lamaie. Ingredinete: 1 kg de cartofi,
taiati in bucati mari 1 praf de nucsoara macinata…
16 April 2013

Salată
de morcov, ridiche roşie şi ceapă verde din: ridichi rosii, morcov,
ceapa verde, ulei si sare. Ingrediente: 4-5 ridichi rosii 1 morcov 1
ceapa verde 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Speli bine
legumele, iar morcovul il cureti. Tai legumele cat mai lung (pai).
Partea verde de la ceapa o tai…
Read more »
16 April 2013

Desert
cu coacaze negre din: cocaze negre, fructoza, albusuri si sare.
Ingrediente: 400 g coacaze negre 4 linguri cu fructoza (sau 8 linguri cu
zahar pudra) 4 albusuri sare Mod de preparare: Curăţaţi coacăzele cu
apă rece, apoi alegeţi boabele cu ajutorul unei furculiţe. Pasaţi-le cu
mixerul sau printr-o sită fină, adăugind eventual puţină…
Read more »
16 April 2013

Chiftele
de naut cu salata de dovlecei din: naut, oua, lapte, faina, praf de
copt, ceapa verde, harissa, ulei de floarea soarelui, dovlecel branza
feta, frunze de menta si iaurt. Ingrediente: 400 g de naut din conserva,
clatit si scurs bine 2 oua mari 3 linguri de lapte integral 4 linguri
de faina 1 lingurita…
Read more »
16 April 2013

Biscuiţi
cu susan si fistic din: unt, zahar pudra, ou, lapte, faina, praf de
copt, seminte de susan, fistic, zahar vanilinat si sare. Ingrediente:
225 g unt 225 g zahar pudra un ou 170 ml lapte dulce 450 g faina
jumatate de pliculet praf de copt 50 g seminte de susan 100 g fistic
prajit…
Read more »
16 April 2013

Cartofi
cu spanac din: spanac, cartofi, ceapa, rosii, ulei si sare.
Ingrediente: 1 kg spanac proaspat 6 cartofi medii 1 ceapa mare 2 rosii
ulei sare Mod de preparare: Curăţă spanacul de codiţe şi spală-lîn mai
multe ape. Opăreşte-l în apă clocotită cu puţine sare. După 5 minute,
scoate-l din apă şi lasă-l la…
Read more »
16 April 2013

Penne
carbonara cu bacon si chiftele din: penne, carnati, bacon, ceapa,
galbenusuri, smantana, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 400 g penne 4
carnati proaspeti 8 felii de bacon sau pancetta 1 ceapa, tocata fin 3
galbenusuri mari 4 linguri de smantana 85 g de parmezan, ras fin 1
legatura mica de patrunjel, tocat fin Mod…
Read more »
16 April 2013

Mancarica
de bame din: bame, cartofi, morcov, dovlecel, ceapa, otet, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 1 kg bame 2 cartofi 1 morcov 1 dovlecel 2 cepe
otet ulei sare piper Mod de preparare: Curata bamele de codite,
spala-le in mai multe ape si opareste-le 5-6 minute in apa cu putin
otet. trece bamele printr-un…
Read more »
16 April 2013

Pâine
prăjită cu salată de năsturel din: salata de nasturel, patrunjel,
usturoi, busuioc, ulei de masline, sare, piper alb, pomelo. Ingrediente:
100 g salata nasturel 2 fire patrunjel 1 catel de usturoi 4 bucati
frunze busuioc 2 linguri ulei de masline sare si piper alb macinat 200 g
pomelo (doar pulpa) Mod de preparare:…
Read more »
16 April 2013

Tartă
cu mălai si şuncă din: faina, malai, lapte, drojdie, rosii cherry,
praz, branza de vaci, masline, sunca, usturoi, oua, parmezan, cimbru,
sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 150 g malai 250 ml lapte dulce
20 g drojdie 200 g rosii cherry un fir praz 300 g branza de vaci 100 g
masline feliate…
Read more »
16 April 2013

Pui
cu pasta de curry si orez din: ulei de floarea soarelui, ceapa, oua,
sos de soia, pasta de curry, piept de pui, orez basmati, mazare si
frunze de coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 3
cepe mici, taiate in rondele subtiri 2 oua mari, batute 2 linguri sos de
soia 1 lingura…
Read more »
16 April 2013

Pui
cu nuca de cocos, migdale si nuci din: lapte de cocos, piept de pui,
nuca, migdale, nuca de cocos, piper, usturoi, sare si ulei de rapita.
Ingrediente: 1 cana lapte de cocos 2 bucati piept de pui dezosat ¾ cana
nuca ¾ cana migdale crude intregi ½ ceasca nuca de cocos 1 lingurita…
Read more »
16 April 2013

Chilli
vegetarian cu ouă coapte si coriandru din: ulei de floarea soarelui,
ceapa, pasta de ardei iute, fasole neagra, rosii, zahar brun, oua,
coriandru, smantana si tortillas. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea
soarelui 1 ceapa, tocata 1-2 linguri de pasta de ardei iute 1 conserve
x400 g de fasole neagra, clatita si scursa bine…
Read more »
16 April 2013

Conopida
picanta din: conopida, morcov, ceapa, stafide, ardei gras, curry, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 morcov 1 ceapa 50 g stafide 1
ardei gras 1 varf de cutit de curry ulei sare piper Mod de preparare:
Curăţă legumele şi taie-le – ceapa solzişori, morcovul în bucăţi mai
mari, ardeiulgras cubuleţe, iar…
Read more »
16 April 2013

din:
faina premix, drojdie, sare, fructoza, apa, otet, seminte de in,
seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de susan,
seminte de chimen si seminte de anason. Ingrediente: 500 g faina premix 1
cub drojdie (25 g) 1 lingurita sare 1 lingurita fructoza 350 ml apa
calduta 1 lingurita de otet ameste de seminte,…
Read more »
16 April 2013

Gustare
de primavara din: frunze de papadie, ou, cartofi, ciuperci, zeama de
lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 300 g frunze de papadie 1 ou 2-3
cartofi noi 1/2 cana cu ciuperci sare zeama de lamaie ulei de masline
Mod de preparare: Fierbi cartofii in apa cu sare, ii scurgi de apa si
ii…
Read more »
16 April 2013

Toasturi
cu spanac, smantana si ou din: spanac, ceapa, ulei, sare, piper,
smantana, unt, paine si oua. Ingrediente: 200 g spanac frunze congelat 1
ceapă 2 lingurițe ulei sare piper 2 linguri smântână unt 12 felii pâine
toast 12 ouă Mod de preparare: Se lasă să se decongeleze puțin
spanacul. Se taie ceapa felii.…
Read more »
16 April 2013

O
reteta delicioasa de curcan cu:susan, dulceata portocale, ghimbir, sos
de soia, lamaie, morcov, unt, supa de legume, patrunjel, miere, sare,
piper. Ingrediente: 6 kg piept de curcan 80 g susan 2 linguri dulceaţă
de portocale 1 lingură ghimbir ras 6 linguri sos de soia sucul şi coaja
rasă de la 1 lămâie 800 g…
Read more »
16 April 2013

O
reteta delicioasa de rulouri cu:arne de curcan, ceapa, verdeturi,
usturoi, paine, seminte de pin, ricotta, ulei de masline, rosii, boia,
castravete, sare, piper. Ingrediente: 1,2 kg piept de curcan 1 ceapă 1
legătură verdeţuri 2 căţei de usturoi 2 felii de pâine prăjită 2 linguri
seminţe de pin, prăjite 250 g ricotta 5 linguri…
Read more »
16 April 2013

Beneficiile
acizilor graşi Omega 3 nu se opresc doar asupra sănătăţii
cardiovasculare, ci au şi rol de protecţie şi de întărire a sistemului
imunitar, făcându-ne astfel mult mai puţin predispuşi la virozele
specifice primăverii. Cea mai bogată sursă de Omega 3 este peştele, însă
există şi surse vegetale de unde pot fi asimilaţi, dieta
mediteraneeană…
Read more »
16 April 2013

O
reteta delicioasa de supa crema cu:praz, cartofi, dovlecel, morcov,
unt, ulei de masline, sare, piper, busuioc, paine. Ingrediente: 3 fire
de praz doi cartofi un dovlecel un morcov 50 g unt două linguri cu ulei
de măsline sare piper busuioc 4 felii de pâine Mod de preparare: Untul
se topeşte într-o cratiţă, se…
Read more »
15 April 2013

Retete
de Pasti: Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi Muschi
de miel cu fasole verde si gratin de cartofi din: patrunjel, hasmatuchi,
ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi, bacon, usturoi, unt, paine, smantana,
lapte, nucsoara, fasole verde, cascaval, muschi de miel, ulei de
masline, mustar, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 legătură…
Read more »
15 April 2013

Sos
Salsa verde din: gogonele, usturoi, ardei iute, ceapa, supa de pui,
coriandru, piper negru, sare si oregano. Ingrediente: 13 gogonele 4
catei de usturoi 2 ardei iuti jalapeno ½ ceapa 3 cesti supa de pui
coriandru ½ lingurita piper negru ½ lingurita de sare oregano uscat
Mod de preparare: Se incalzeste o…
Read more »
15 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Spinare de miel la cuptor cu garnitură
de cartofi prăjiţi, crochete de spanac şi sote de fasole fidea
Ingrediente: 1,600 kg spinare din miel 1 1/2 l supă din oase de miel
sare piper 1/2 lărnîie 1 lingură făină 2 gălbenuşuri 1 ou 1 kg spanac
nucşoară…
Read more »
15 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Stufat delicios de miel O reteta simpla
de stufat delicios de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi
verde, boia, otet, bulion de rosii, marar, grasime si faina.
Ingrediente: 750 g carne de miel 75-100 fire ceapă verde 15-20 fire
usturoi verde puţină boia oţet 1 lingură…
Read more »
15 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Miel cu spanac Ingrediente: 1 kg carne
1,500 kg spanac 1 lingură grăsime 1 ceapă mare 1 varf de cuţit boia
roşie 1 lingură bulion de roşii 5 felii lămaie Pentru rantaş : grăsime
făină Curăţăm spanacul şi îl spălăm în 4-5 ane. Il aşezăm într-o
cratiţă,…
Read more »
15 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Miel cu linte O reteta delicioasa de
miel cu linte din: carne de miel, usturoi, linte, ceapa verde, ardei
capia, morcovi, pasta de tomate, busuioc verde, sare, piper, boia iute,
ulei, malai, castraveti murati si ardei grasi Ingrediente: 800 g carne
de miel 3 catei de usturoi 600…
Read more »
15 April 2013
Retete
cu carne de miel pentru Paste: Miel cu migdale si caise uscate Miel cu
migdale si caise uscate din: ceapa, usturoi, radacina de ghimbir, ulei
de masline, fileuri de miel, scortisoara, cuisoare, cardamom, sofran,
foi de dafin, coriandru, migdale, supa de vita si caise uscate.
Ingrediente: 2 cepe mari, tocate mărunt 4 căţei de…
Read more »
15 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Friptura de miel cu rozmarin verde
Friptura de miel cu rozmarin verde din: pulpa de miel, ulei de masline,
rozmarin verde, usturoi, vin, miere, sare, piper, zeama de lamaie, pudra
de ghimbir, vin, piper, usturoi, sos de soia, sare si zahar brun.
Ingrediente: 1 pulpa de miel cu…
Read more »
15 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Miel la cuptor cu lamaie Miel la cuptor
cu lamaie din: cotlet de miel, usturoi, cimbru, lamaie, unt, dovlecei,
morcovi, ulei de masline, otet balsamic, coaja de lamaie, ridichi, sare
si piper. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel sau pulpa 2 catei de
usturoi 1 legatura de cimbru…
Read more »
15 April 2013

Retete cu carne de miel pentru Paste: Muschi de miel cu fasole
verde si gratin de cartofi Muschi de miel cu fasole verde si gratin de
cartofi din: patrunjel, hasmatuchi, ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi,
bacon, usturoi, unt, paine, smantana, lapte, nucsoara, fasole verde,
cascaval, muschi de miel, ulei de masline, mustar, otet,…
Read more »
15 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Sarmale de miel cu frunze de stevie
Sarmale de miel cu frunze de stevie din: foi de stevie, smantana, carne
macra de miel, slanina, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar,
cimbru, bulion si bors. Ingrediente: 500 g foi de stevie sau spanac 2
cesti cu smantana grasa…
Read more »
15 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Punci de vin rosu si fructe Punci de vin
rosu si fructe din: vin rosu, rom jamaica, miere, mere si portocale.
Ingrediente: 3/4 l vin rosu demisec 1/4 rom Jamaica 3 linguri de miere 2
mere mai mici 2 portocale Mod de preparare: Curatam merele, le taiem
in patru,…
Read more »
15 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Sangria cu piersici O reteta
de sangria de piersici din: piersici, zahar, rachiu de piersici, vin si
ghimbir. Ingrediente: 2 piersici proaspete, feliate 1/4 cana de zahar
3/4 ceasca lichior sau rachiu de piersici 1 sticla vin alb ghimbir
Mod de preparare: Puneti feliile de piersici…
15 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Bentley cocktail Calitate – alcoolic Bază
alcoolică – Calvados Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth
drinks Decoraţiune – fără Se serveste înainte de mese Ingrediente 1/2
Calvados 1/2 Dubonnet Acest aperitiv clasic franţuzesc a apărut la
începutul anilor ‘20 în Normandia, din iniţiativa care a vrut…
Read more »
15 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Cocktail B&B Calitate – alcoolic
Bază alcoolică – brandy Pahar – snifter Categorie – Benedictine drinks
Decoraţiune – fără Se serveste dupa cina Ingrediente: 5/70 Benedictine
5/10 brandy Apărută la începutul secolului în Statele Unite, această
băutură a avut imediat succes prin modul simplu de preparare şi prin…
Read more »
15 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Cocktail Amaretto Colada O reteta simpla
de Cocktail Amaretto Colada din: suc de ananas, creama de cocos,
amaretto di saronno originale si rom alb. Bază alcoolică – rom alb Pahar
– tumbler mare Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – o felie de
ananas, cireşe roşii şi câteva paie Se serveste…
Read more »
15 April 2013

Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail Banana Bliss O reteta
simpla de Cocktail Banana Blis din: cognac si crema de banane Calitate –
alcoolic Bază alcoolică – cognac Pahar – old fashioned Decoraţiune –
fără Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente 5/10 cognac
5/10 cremă de banane Apărut în Florida,…
Read more »
15 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail Margarita cu
portocale rosii Margarita cu portocale rosii din: suc de portocale
rosii, suc de limeta, vin alb, tequilla, gheata si felii de portocale
rosii. Ingrediente: 1/2 ceasca de suc de portocale rosii 2 linguri de
suc proaspat de limeta 3 linguri vin sec alb 7…
Read more »
15 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu Amaretto si lichior
Cocktail cu Amaretto si lichior din: amaretto, suc de maracuja, crema de
cocos, frisca si cirese. Ingrediente: 30 ml Amaretto 30 ml suc de
maracuja 50 ml lichior crema de cocos 10 ml frisca lichida o cireasa
maraschino Mod de preparare: In…
Read more »
15 April 2013

Salata
de spanac cu nectarine si vinegreta de citrice din: nuci, zahar, sare,
spanac, branza feta, afine, ceapa verde, nectarine, nuci confiate, suc
de grapefruit, suc de portocala, zahar, otet de vin, ulei de masline si
sare. Ingrediente pentru salata: ½ ceasca nuci ¼ ceasca de zahar 2
lingurite de sare frunze de spanac…
Read more »
15 April 2013

Legume
la wok din: ceapa, cartofi, morcov, castraveti, gogosar, ardei gras,
fasole verde, dovlecel, patrunjel, ulei, zahar, sos de soia si sare.
Ingrediente: 2 cepe 2 cartofi fierti 1 morcov 1 castravete (de sera) 1
gogosar 1 ardei gras galben 100 g fasole verde 1 dovlecel 1 legatura de
patrunjel ulei 2 lingurite cu zahar…
Read more »
15 April 2013

Paella
cu fructe de mare din: orez, creveti decorticati, scoici, carne de
caracatita, ceapa, usturoi, ardei grasi, mazare, sofran, sare, piper,
ulei de masline, patrunjel si salata verde. Ingrediente: 300 g orez 300 g
creveti decorticati 300 g scoici cu cochilie 300 g carne de caracatita
doua cepe 3 catei de usturoi doi ardei grasi…
Read more »
15 April 2013

Legume
cu sos de ciuperci din: morcovi, mazare, masline, porumb, fasole verde,
telina, ceapa, usturoi, ciuperci, faina, lapte, porumb baby, ardei
gras, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: doi
morcovi 200 g mazare 100 g masline feliate 100 g porumb boabe 400 g
fasole verde o telina ceapa usturoi 300 g ciuperci 50…
Read more »
15 April 2013

Salată
cu broccoli şi pui din: broccoli, piept de pui, morcovi, ceapa,
usturoi, smantana, mustar dulce, castraveti murati, fasole rosie, ulei
de masline, sare, piper si oregano. Ingrediente: 500 g broccoli doi
piepti de pui doi morcovi o ceapa doi catei de usturoi 300 ml smantana o
lingura cu mustar dulce 3 castraveti murati 200…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de macrou cu:ansoa, ardei iute, busuioc, ceapa,
fasole verde, lamaie, macrou, pasta de masline, piper, rosii, sare,
ulei, usturoi. Ingrediente: un kilogram macrou un kilogram fasole verde 5
roşii un ardei iute o ceapă o lingură cu pastă de măsline 4 fileuri de
anşoa doi căţei de usturoi o lămâie 100 ml…
Read more »
15 April 2013

Tort
roşu de căpşuni din: fursecuri cu unt, pudra de cacao, unt, blat,
gelatina, capsuni, branza de vaci, smantana, zahar, suc de lamaie, coaja
de lamaie, frisca, tort gelee si suc de capsuni. Ingrediente: 100 g
fursecuri cu unt 1 lingura pudra de cacao 40 g unt topit 1 blat subtire
(24 cm) crema: 10…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de legume sote din: vanata, ciuperci, rosii, porumb,
ardei gras, ceapa, usturoi, naut, ulei de masline, vin alb, sare, piper,
busuioc, smantana. Ingrediente: o vânătă 200 g ciuperci 4 roşii 200 g
porumb baby doi ardei graşi două cepe 4 căţei de usturoi o conservă de
năut 100 ml ulei de măsline…
Read more »
15 April 2013

Salata
calda de vinete din: vinete, ardei gras, ceapa, usturoi, patrunjel
verde, maioneza vegetala, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 1
ardei gras 1 ceapa mica 4 catei de usturoi patrunjel verde maioneza
vegetala ulei sare piper Mod de preparare: Spala bine vinetele si
taie-le felii, presara putina sare pe fiecare si lasa-le…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de orez cu:sunca de porc, fasole verde, fasole rosie
boabe, ceapa, usturoi, ardei capia, boia dulce, boia iute, ulei, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi şuncă de porc 100 g orez 100 g
fasole verde o conservă fasole roşie boabe o ceapă 4 căţei de usturoi un
ardei capia o linguriţă cu…
Read more »
15 April 2013

Spirale
mediteraneene din: conopida, broccoli, morcov, boabe de porumb, paste,
ulei, faina, sifon, fulgi de porumb, boia de ardei, sare si piper.
Ingrediente: 1 conopida 1 amestec de legume: broccoli, morcov, boabe de
porumb 50 g paste spirale ulei 50 g faina putin sifon 1 ceasca de fulgi
de porumb boia de ardei sare piper…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de gogosi cu:faina, lapte, oua, zahar tos, unt,
drojdie, esenta de rom, budinca de vanilie, sare, menta, scortisoara.
Ingrediente: 300 g făină 600 ml lapte două ouă 100 g zahăr tos 70 g unt 7
g drojdie linguriţă cu esenţă de rom jumătate de plic budincă de
vanilie din comerţ sare o…
Read more »
15 April 2013

Tacos
cu creveti si sos din: tortilla de porumb, creveti, praf chilli,
usturoi, piper, chimen, sare de mare, ulei de masline, coriandru, ceapa
rosie, varza alba, varza rosie, limeta, sos adobo, smantana, limeta si
sare. Ingrediente pentru tacos: 4 tortilla de porumb 12 creveți
decorticati ½ lingurita praf chili ¼ lingurita praf de usturoi…
Read more »
15 April 2013

Incinge
cuptorul la 200°C. Aranjează într-un singur strat 2 cepe roşii, tăiată
fiecare în 6 bucăţi, şi 8 cârnaţi. Dă tava la cuptor 25 de minute,
întorcând ingredientele pe cealaltă parte la jumătatea timpului de
coacere. Dă la o parte cârnaţii şi adaugă 500 g de linte verde din
conservă, amestecând cu ceapa. Reaşază cârnaţii…
Read more »
15 April 2013

Desert
cu mango din: mango, fructoza, oua, lapte, capsune. Ingrediente: 1
mango mare 8 lingurite cu fructoza (sau 16 lingurite cu zahar pudra) 4
oua 20 cl lapte semidegresat cateva capsune sau seminte de rodie Mod
de preparare: Curăţaţi mango, scoateţi sîmburele şi tăiaţi pulpa cuburi.
Mixaţi pulpa 2 minute cu 2 linguriţe cu…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de ciorba cu: macrou, dovlecei, morcov, ceapa, ardei,
fasole alba, bors, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel, orez, paste.
Ingrediente: un kilogram macrou doi dovlecei un morcov două cepe doi
ardei graşi 200 g fasole albă păstăi 500 ml borş 600 g roşii 200 ml ulei
de floarea- soarelui sare piper pătrunjel orez…
Read more »
15 April 2013

Tort
aperitiv cu somon din: paine toast, somon, crema de branza, maioneza,
oua, castravete, ardei, salata, seminte de dovleac, ulei, unt si sare.
Ingrediente: 1 paine toast 100 g somon proaspat 300 g crema de branza 1
ceasca de maioneza 2 oua fierte 1 castravete 1 ardei rosu 1 salata
seminte de dovleac ulei unt…
Read more »
15 April 2013

Cozonac
banatean din: faina, zahar, margarina, lapte, galbenusuri, ulei, sare,
coaja de lamaie si drojdie. Ingrediente: 1 kg faina alba 100 g zahar 100
g margarina 800 ml -1l lapte 8 galbenusuri 30 ml ulei sare coaja rasa
de lamaie drojdie Mod de preparare: Pui într-o cană o lingură de
zahăr, drojdia şi le…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de crema de branza cu: castraveti, brnza de vaci,
branza telemea, ciuperci, morcov, usturoi, dovleac, scortisoara,
gelatina, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 castraveţi verzi 300 g
brânză de vaci 100 g brânză telemea 100 g ciuperci un morcov 4 căţei de
usturoi 4 felii dovleac pentru plăcintă pudră de scorţişoară 10 g…
Read more »
15 April 2013

Sos
de arahide din: unt de arahide, radacina de ghimbir, otet de orez,
zahar, sos hoisin, sos de soia, ulei de susan, fulgi de ardei rosu si
apa. Ingrediente: 4 linguri de unt de arahide 1 lingurita de radacina
de ghimbir proaspat, tocata 3 linguri de otet de orez 3 ½ lingurite de
zahar…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de ciulama cu:arne de pui, sunca de porc afumata,
ciuperci, morcov, ceapa, faina, ulei, frunza de dafin, sare, piper,
cimbru, malai, castraveti murati. Ingrediente: 600 g carne de pui 300 g
şuncă de porc afumată 200 g ciuperci un morcov o ceapă 120 g făină 150
ml ulei de floarea-soarelui o frunză…
Read more »
15 April 2013

Sărmăluţe
de pui în oală de lut din: piept de pui, morcovi, ceapa, frunze de
dafin, bulion, pastarnac, orez, foi de varza, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g piept de pui tocat 3 morcovi 3 cepe 2 frunze de dafin
2 linguri de bulion 1 pastarnac 1 ceasca de orez foi de varza
patrunjel…
Read more »
15 April 2013

Pacinta
cu varza din: varza, lapte acru, faina, malai, kaizer, ceapa, ulei,
pasta de tomate, praf de copt, boia, piper si sare. Ingrediente: 2 verze
potrivite 2 l lapte acru 350 g faina 350 g malai 500 g kaizer 2 cepe
potrivite 150 ml ulei 200 ml zarzavat sau pasta de tomate 1 lingura
praf…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de budinca cu:sparanghel, oua, branza telemea,
spaghete, usturoi, rosii, ceapa, sare, piper, patrunjel, ulei.
Ingrediente: 400 g spaghete 4 ouă 400 g brânză telemea 300 g sparanghel o
căpăţână de usturoi 5 roşii o ceapă sare piper pătrunjel ulei de
floarea-soarelui Mod de preparare: Sparanghelul se fierbe în apă cu
sare,…
Read more »
15 April 2013

Salată
de ton cu ţelină din: ton in ulei, telina, cimbru, dovlecel, ceapa,
capere, ciuperci, rosii, lamaie, ulei de masline, sare, piper, iaurt,
castraveti murati si miez de nuca. Ingrediente: doua conserve ton in
ulei doua tije de telina o lingurita cu cimbru un dovlecel o ceapa o
lingura cu capere 100 g ciuperci doua…
Read more »
15 April 2013

Foccacia
cu avocado si oua de prepelita din: avocado, oua de prepelita, focacia,
lamaie, arpagic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: avocado
oua de prepelita Focaccia lamaie arpagic ulei de masline sare si piper
dupa gust Mod de preparare: Se fierb oualele de prepelita timp de 2
minute și 30 de secunde.…
Read more »
15 April 2013

Incinge
cuptorul la 200°C. Amestecă 3 bulbi de fenicul, feliaţi subţire, cu 2
linguriţe de harissa (pastă de ardei iute) şi 2 linguriţe ulei de
măsline. Aranjează feliile într-o tavă, asezonează-le şi dă tava la
cuptor 20 de minute, până când feniculul începe să se caramelizeze. Pune
deasupra 4 fileuri de macrou, cu pielea în…
15 April 2013

Drob
de miel cu ardei capia din: ardei capia, crema de branza de vaci,
pesmet, smantana, organe de miel, oua, sare, piper si verdeturi.
Ingrediente: 3 ardei capia roșii 250 g cremă de brânză de vaci cu
verdeață 10 linguri pesmet 2 linguri smântână 1 kg organe de miel 2 ouă
sare piper 2 pachete…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de bezele cu:oua, sare, zahar pudra, zahar vanilat,
lamie, smochine, ciocolata neagra, cafea macinata, rom, miere,
scortisoara, menta. Ingrediente: 4 albuşuri un sfert de linguriţă cu
sare 200 g zahăr pudră două pliculeţe zahăr vanilinat o lămâie 500 g
smochine 100 g ciocolată neagră o lingură cu cafea măcinată 100 ml rom…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de briose cu:faina, zahar tos, praf de copt, sare,
zahar vanilat, unt, lapte batut, ciocolata neagra, nuca, piure de
castane, zahar colorat, oua. Ingrediente: 150 g făină 100 g zahăr tos o
jumătate de pliculeţ praf de copt un vârf de linguriţă cu sare zahăr
vanilinat 50 g unt 250 ml lapte…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de caracatita cu: usturoi, foil de dafin, vin alb,
ardei gras, paste, oua, branza de vaci, morcovi, otet, sare, piper,
ulei, patrunjel, ceapa. Ingrediente: 500 g pui de caracatiţă doi căţei
de usturoi o frunză de dafin 250 ml vin alb sec doi ardei graşi 300 g
paste 3 ouă 300 g…
Read more »
15 April 2013

Drob
de miel cu ou din: morcovi, unt, zahar, chifla, ceapa verde, patrunjel
verde, organe de miel, oua si condimente. Ingrediente: 4 morcovi 1
lingurita unt 1 lingurita zahar 1 chifla veche de-o zi 1 legatura ceapa
verde 2 legaturi patrunjel verde 800 g organe de miel (ficat, plamani,
splina) 2 oua crude 2 oua…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de chiftelute cu:piept de pui, ceapa, usturoi, paine,
oua, praz, rosii, broccoli, orez, susan, faina, sare, piper, ulei,
oregano. Ingrediente: doi piepţi de pui două cepe 4 căţei de usturoi
jumătate de pâine 3 ouă un fir de praz 800 g roşii 500 g broccoli 150 g
orez 50 g susan 100…
Read more »
14 April 2013
Retete
de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail Martini cu suc de
portocale rosii Cocktail Martini cu suc de portocale rosii din: vodca,
suc de portocale rosii, campari, lamaie si gheata. Ingrediente: Vodka
Suc de portocale rosii Campari lamaie gheata Mod de preparare:
Intr-un shacker adaugati vodka, sucul de portocale, campari si…
Read more »
14 April 2013

Crema
de oua si lapte din: galbenusuri de ou, lapte, faina de porumb, zahar
pudra, esenta de vanilie si smantana. Ingrediente: 2 galbenusuri de ou
290ml lapte 2 lingurite faina de porumb 125g zahar pudra 1 lingurita
esenta de vanilie 100ml smantana Mod de preparare: Intr-un castron se
pun galbenusurile de ou, zaharul…
Read more »
14 April 2013

Cartofi
şi gulii la cuptor din: cartofi, gulii, lapte, faina, cascaval, oua,
nucsoara, marar, unt, pesmet, ceapa, usturoi, sare, piper, stafide si
miez de nuca. Ingrediente: 4 cartofi 4 gulii 400 ml lapte dulce 50 g
faina 150 g cascaval 3 oua un varf de lingurita cu nucsoara o legatura
marar 25 g unt o…
Read more »
14 April 2013

Gogoşi
cu cremă şi căpşune din: faina, lapte, oua, drojdie, zahar tos, esenta
de rom, zahar vanilinat, sare, crema de vanilie, capsuni, ulei de
floarea soarelui si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 550 ml lapte
doua oua 25 g drojdie 100 g zahar tos esenta de rom doua pliculete zaha
vanilinat un sfert de…
Read more »
14 April 2013

Muschi
de miel cu fasole verde si gratin de cartofi din: patrunjel,
hasmatuchi, ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi, bacon, usturoi, unt,
paine, smantana, lapte, nucsoara, fasole verde, cascaval, muschi de
miel, ulei de masline, mustar, otet, sare si piper. Ingrediente: 1
legătură pătrunjel 1 legătură hasmațuchi 1 legătură ceapa ciorii 1
legătură cimbru 1 legătură rozmarin…
Read more »
14 April 2013

Ciorba
de urzici cu usturoi din: urzici, patrunjel, ceapa, usturoi, oua, bors,
ulei si sare. Ingrediente: 600 g urzici 1 radacina patrunjel 1 ceapa 4
catei de usturoi 3 oua 500 ml bors 3 linguri cu ulei sare Mod de
preparare: Cureţi şi speli urzicile, apoi le fierbi 3 minute în apă
clocotită. Le…
Read more »
14 April 2013

Sufleu
de ciuperci cu şuncă din: sunca, ciuperci, cascaval, faina, lapte, oua,
conopida, praz, unt, sare, piper, patrunjel, paine cu malai si salata
de cruditati. Ingrediente: 200 g sunca 150 g ciuperci 100 g cascaval mai
tare 80 g faina 550 ml lapte dulce 5 oua o conopida mica un fir de praz
100 g…
Read more »
14 April 2013

Cartofi
la cuptor cu rosii din: cartofi, ceapa, usturoi, rosii, ciuperci, miez
de nuca, ulei de floarea soarelui, cimbru, oregano, sare si piper.
Ingrediente: 800 g cartofi o ceapă 4 căţei de usturoi 500 g roşii 300 g
ciuperci 100 g miez de nucă 100 ml ulei de floarea-soarelui o jumătate
de linguriţă cu cimbru…
Read more »
14 April 2013

Desert
de lamaie verde cu menta din: gelatina, apa, frunze de menta, lamaie
verde, branza de vaci si aspartam. Ingrediente: 5 foi de gelatina 15 cl
apa 3 linguri cu frunze de menta tocate 3 lamai verzi 400 g branza de
vaci 100 g aspartam Mod de preparare: Inmuiaţi foile de gelatină
într-un bol…
Read more »
14 April 2013

Pulpa
de miel cu mamaliguta din: pulpa de miel, ceapa, morcov, patrunjel,
ulei, sare, piper, malai, unt si branza de oaie. Ingrediente: 1 pulpa de
miel 1 cepe tocata marunt 1 morcov 1 patrunjel 2 linguri unt sau ulei
sare piper pentru garnitura: 400 g malai 1 lingurita sare 25 g unt 200 g
branza…
Read more »
14 April 2013

Cozonac
cu mac si nuca din: oua, zahar, ulei, lapte, drojdie, faina, coaja de
lamaie, mac, nuca si zahar. Ingrediente: 3 oua intregi 1 cana zahar 100
ml ulei 1/2 l lapte drojdie cat o nuca 1 kg faina coaja de la o lamaie
pentru umplutura: 200 g mac macinat 200 g nuca macinata 300…
Read more »
14 April 2013

Zacusca
de ardei din: ardei capia, morcovi, bulion, rosii in bulion, ceapa,
patrunjel verde, piper, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg ardei capia sau
gogosari 2 morcoi rasi 2-3 linguri cu bulion 1 cutie cu rosii in bulion 4
cepe 1 legatura patrunjel verde piper sare ulei Mod de preparare:
Pune ardeii la copt…
Read more »
14 April 2013

Cartofi
copti umpluti cu carne de vita din: cartofi, sare, ulei de masline,
carne tocata de vita, praf de ceapa, usturoi, piper, sare, frunze de
cimbru, supa de vita, unt, faina si apa. Ingrediente: 3 cartofi 3
linguri de sare 3 linguri de ulei de masline 500g carne tocata de vita 2
lingurite praf…
Read more »
14 April 2013

Frigarui
de kiwi cu sos de fructe din: kiwi, fructul pasiunii, ananas, mango,
suc de portocala, suc de lamaie, fructoza si baton de vanilie.
Ingrediente: 6 kiwi mari pentru sos: 2 buati fructul pasiunii 100 g
ananas proaspat 100 g mango sucul de la 1 portocala sucul de la 1 lamaie
1 lingura cu fructoza…
Read more »
14 April 2013

Ghiveci
calugaresc din: ceapa, vinete, dovlecel, cartofi, morcovi, ardei capia,
bulion, linte, patrunjel verde, marar verde, boabe de piper, sare si
ulei. Ingrediente: 3 cepe potrivite 2 vinete 1 dovlecel 1 kg cartofi 2
morcovi 2 ardei capia 2-3 linguri cu bulion 1 mana cu linte 1 legatura
de patrunjel verde 1 legatura de marar…
Read more »
14 April 2013

Ouă
aperitiv din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, rom, unt, sare, piper,
ulei, oua, suc de sfecla, suc de morcovi, suc de spanac, suc de merisor,
gelatina, apa si maioneza. Ingrediente: 300 g ficatei de pui 1 ceapa 4
catei de usturoi 40 ml rom 50 g unt sare piper ulei 6 oua 2 linguri…
Read more »
14 April 2013

Chec
din albuşuri din: albusuri, zahar, faina, bicarbonat, suc de lamaie,
coaja de lamaie, zahar vanilat, esenta, nuca si rahat. Ingrediente: 5
albusuri 1 cana de zahar 1 cana faina o lingurita bicarbonat sucul de la
1 lamaie coaja rasa de la o lamaie 2 pliculete zahar vanilat esente
nuca rahat Mod de preparare:…
Read more »
14 April 2013

Pulpe
de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin din: pulpe de
curcan, rozmarin, costita, usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, piper
negru si sare. Ingrediente: 3-4 pulpe superioare de curcan, dezosate,
dar cu piele (aproximativ 1,2 kg) 6-8 fire de rozmarin 3-4 felii de
costiţă, fără os şi şoric 2-3 căţei de usturoi două…
Read more »
14 April 2013

Ficăţei
la tigaie stropiţi cu vin roşu din: ficat de pui, ceapa, usturoi,
rosii, morcov, sare, piper si vin. Ingrediente: 1 kg ficat de pui 3 cepe
4 catei de usturoi 1 cutie rosii cuburi (450 g) 1 morcov sare piper si
vin dupa gust Mod de preparare: Toci ceapa mărunt, iar morcovul îl…
Read more »
14 April 2013

Muşchi
de vită umplut cu cârnat picant din: muschi de vita, carnat de porc,
untura de porc, cartofi rosii, maghiran, sare si piper. Ingrediente: un
muschi micut de vita de aproximativ 1,2 kg un carnat de porc usor
picant, de lungime egala cu muschiul doualinguri cu untura de porc 3
cartofi rosii spalati si curatati…
Read more »
14 April 2013

Fasole
verde cu tarhon si rosii din: fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei
de masline, vin, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole verde
congelata 6 rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura cu ulei de
masline 4 linguri cu vin alb sec cateva fire de tarhon sare si piper
macinat …
Read more »
14 April 2013

Incinge
cuptorul la 200°C. Amestecă 350g de carne tocată de vită cu 1 ceapă,
1/2 legătură de pătrunjel şi 1 căţel de usturoi tocate. Formează 15
chiftele şi aşază-le într-o tavă mare. Amestecă-le cu 2 conserve de 400g
roşii. Asezonează şi dă la cuptor 20 de minute. Adaugă 1 focaccia cu
rozmarin, tăiată în cuburi…
Read more »
14 April 2013

Salată
de piept de pui cu ciuperci din: piept de pui, ciuperci, castraveti
acrii, masline, usturoi, maioneza si smantana. Ingrediente: 1 kg piept
de pui 2 cutii ciuperci taiate de 400 g 1 borcan castraveti acrii 150 g
masline usturoi dupa gust maioneza smantana (optional) Mod de
preparare: Fierbi pieptul de pui cu sare…
Read more »
14 April 2013

Nuggets
de pui gatite in ulei de rapita din: piept d epui, sare, piper, faina
si ulei de rapita. Ingrediente: 2 bucati piept de pui, dezosat, fara
piele ½ lingurita de sare 1 lingurita piper negru 1 cana de faina 1/3
ceasca ulei de rapita Mod de preparare: Se taie carnea de…
Read more »
14 April 2013

Papanaşi
cu smântână şi gem din: branza de vaci, faina, ou, gris, ulei de
floarea soarelui, zahar tos, coaja de lamaie, dulceata de visine, zahar
pudra, bicarbonat de sodiu si sare. Ingrediente: 250 g brânză grasă de
vaci 100 g făină, un ou două linguri griş o cană ulei de
floarea-soarelui două linguri zahăr tos…
Read more »
14 April 2013

Cremă
de brânză cu ardei gras din: branza framantata, unt, marar si ardei
grasi. Ingrediente: 1 kg branza framantata 1/2 pachet unt 3 legaturi
marar 5 ardei grasi rosii potriviti Mod de preparare: Freci brânza cu
untul foarte bine şi adaugi mărarul tocat. Speli ardeii, îi cureţi de
seminţe şi îi umpli cu pasta…
Read more »
14 April 2013

Kimchi
din varză chinezească din: varza, sare grunjoasa, apa, pudra de ardei
iute, zeama de carne, ridichi, pere, creveti, zahar, ceapa verde,
leustean, frunze de mustar, usturoi, ghimbir, tipar, faina de orez.
Ingrediente: o varză Pentru murarea verzei: o cană cu sare grunjoasă 4
căni cu apă o cană cu pudră de ardei iute un…