Tarta
de ciocolata si branza din: faina, zahar vanilat, unt, galbenus,
ciocolata amaruie, ciocolata cu cafea, frisca, branza de vaci, miere si
smantana. Ingrediente: 250 g faina 2 plicuri zahar vanilat 225 g unt
rece 1 galbenus 150 g ciocolata amaruie 150 g ciocolata cu…
22 April 2013

Salata
de morcovi cu mere din: morcovi, mere verzi, stafide, ulei de masline,
zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 3 morcovi mari 2 mere verzi 60 g
stafide 3 linguri ulei de masline zeama de lamaie sare Mod de
preparare: Cureţi morcovii, îi speli, îi dai pe răzătoarea mică şi îi
pui într-un bol,…
Read more »
22 April 2013

Prajitura
cu rubarba si branza de vaci din: drojdie, lapte, zahar, faina, sare,
scortisoara, unt, ou, rubarba, branza de vaci, smantana, oua, budinca de
vanilie, migdale, faina si zahar. Ingrediente: blat de cozonac: 25 g
drojdie 175 ml lapte caldut 60 g zahar 400 g faina 1 praf sare 1/2
lingurita scortisoara macinata 75 g…
Read more »
22 April 2013

Drob
de ciuperci cu fîcăţei de pui din: ciuperci, ficat de pui, ceapa, oua,
ulei, faina, condiment vegetal, marar, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg ciuperci 200 g ficat de pui 4 cepe 4 oua 100 ml ulei 2
linguri faina 1 lingurita condiment vegetal marar si patrunjel verde
sare piper Mod…
Read more »
22 April 2013

Tort
de capsuni cu branza din: faina, zahar, margarina, oua, suc de lamaie
verde, coaja de lamaie verde, migdale, gelatina, capsuni, branza de
vaci, frisca si gem de capsuni. Ingrediente: 250 g faina 250 g zahar 140
g margarina 3 oua coaja rasa si sucul de la 1 lamaie verde 35 g migdale
macinate 10…
Read more »
22 April 2013

Tartine
cu omletă şi legume din: ceapa verde, ceapa rosie, unt, oua, smantna,
sare, piper, spanac si bagheta. Ingrediente: 1 ceapa verde 1 ceapa rosie
2 linguri unt 5 oua 2 linguri smantana sare piper 30 g spanac 8 felii
bagheta Mod de preparare: Se toacă ceapa verde şi ceapa roşie; se
călesc în…
Read more »
22 April 2013

Paste
cu carne de miel din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi,
carne tocata de miel, scortisoara, boia de ardei, fulgi de ardei, pasta
de tomate, cimbru, rozmarin, rosii, foaie de dafin, miere, paste, sare,
piper, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1
ceapa, taiata cuburi 2 morcovi, taiati cuburi…
Read more »
22 April 2013

Ruladă
albă din: faina, unt, praf de copt, oua, zahar pudra, zahar vanilinat,
sare, mascarpone, frisca lichida, visine, esenta de vanilie, zahar si
rom. Ingrediente: pentru aluat: 100 g faina 70 g unt 1/2 plic praf de
copt 3 oua 150 g zahar pudra un plic zahar vanilinat 2 linguri apa un
praf de sare…
Read more »
22 April 2013

Tartă
cu spanac si orez din: faina, ulei, apa, sare, spanac, orez, masline
negre, morcov, gris, busuioc, sare, piper, margarina si ulei de masline.
Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 3 lingri ulei 150 ml apa calduta
1 praf de sare pentru umplutura: 400 g spanac 400 g orez 10 masline
negre 1 morcov 1…
Read more »
22 April 2013

Desert
cu mascarpone si bezea din: mascarpone, oua, albusuri, sare, zahar tos,
zahar pudra si ciocolata. Ingrediente: pentru crema: 250 g mascarpone 2
oua pentru bezele: 2 albusuri un praf sare 80 g zahar tos 80 g zahar
pudra pentru decor: 50 g ciocolata Mod de preparare: Pentru bezele,
albusurile cu un praf de…
Read more »
22 April 2013

Coaste
de miel la tavă din: coaste de miel, rozmarin, ulei de floarea
soarelui, sare, piper negru, piper rosu, condimente, vin rosu, usturoi,
cartofi si morcovi. Ingrediente: 16 bucati coaste de miel rozmarin 50 ml
ulei de floarea-soarelui sare piper negru şi roşu condimente
speciale pentru carne de miel 100 ml vin roşu demisec 4-5 căţei usturoi
6 cartofi 4 morcovi…
Read more »
22 April 2013

Tocana
de pui cu usturoi, scortisoara si stafide din: ardei capia copti,
paprika afumata, ulei de floarea soarelui, pulpe superioare de pui,
ceapa, chimion, scortisoara, usturoi, stafide, unt de arahide, pasta de
ardei iute, rosii, ciocolata neagra, ceapa rosie, zeama de lime, orez,
coriandru. Ingrediente: 2 ardei capia copti 1 lingurita de paprika
afumata 2…
Read more »
21 April 2013

Un
desert clasic de bezea, frisca si fructe proaspete, pavlova cu fructe
de padure, este usor de preparat si deosebit de delicios. Ingrediente:
300g fructe de padure mixte 300ml smantana 50ml zahar pudra Ingrediente
pentru bezea: 400g zahar 200g albus de ou 200ml apa Mod de preparare:
Preparati bezeaua, puneti zaharul si apa…
Read more »
21 April 2013

Supă
de năut cu spanac din: naut, fasole fava, linte, spanac verde, fenicul,
ceapa, usturoi, rosii, morcov, ardei iute, telina, dafin, ulei de
masline, sare, piper, smantana, crutoane si patrunjel. Ingrediente: 250 g
naut 100 g fasole fava 100 g linte 200 g spanac verde o bucata de
fenicul o ceapa 3 catei de usturoi…
Read more »
21 April 2013

Vită
picantă cu legume din: carne de vita, morcovi baby, broccoli, rosii
cherry, morcov, ceapa, vin rosu, ardei iute, frunza de dafin, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, cartofi, varza rosie si
ardei copti. Ingrediente: 800 g carne de vita 400 g morcovi baby 500 g
broccoli 200 g rosii cherry un morcov o…
Read more »
21 April 2013

Salata
cu peste afumat, morcovi si migdale din: morcovi, cartofi, castraveti,
masline, migdale, salata verde, hering afumat, ulei de masline, mustar
dulce, otet balsamic, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: doi morcovi
doi cartofi doi castraveti verzi 100 g masline feliate 100 g migdale o
salata verde 500 g hering afumat 50 ml ulei de masline…
Read more »
21 April 2013

Fursecuri
cu nuca si zahar pudra din: ou, faina, zahar, praf de copt, unt, nuca
si zahar pudra. Ingrediente: un ou 250 g faina 80 g zahar o lingurita
praf de copt 120 unt moale 100 g nuca macinata pentru servit: 100 g
zahar pudra Mod de preparare: Untul se freaca cu zaharul, se…
Read more »
21 April 2013

Supa
de perisoare din: carne tocata, ceapa, morcov, usturoi, pesmet,
parmezan, ou, pasta de tomate, supa din concentrat de pui, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata o ceapa mica un morcov 2
catei usturoi 2 linguri pesmet 2 linguri parmezan un ou 700 g pasta de
tomate un litru supa din concentrat…
Read more »
21 April 2013

Frittata
cu ceapa verde si marar din: branza sarata, cascaval, oua, faina, ceapa
verde, marar, patrunjel, rosii si ulei. Ingrediente: 150 g branza
sarata rasa 25 g cascaval ras 4 oua 1 lingurita de faina 1 legatura de
ceapa verde 1 legatura de marar 1 legatura patrunjel 2 rosii 2 linguri
ulei Mod de…
Read more »
21 April 2013

Cartofi
copti din: cartofi, ceapa, usturoi, concentrat de legume si ulei.
Ingrediente: 6 cartofi 3 cepe 4 catei de usturoi un cub concentrat de
legume 3 linguri ulei Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie
rondele. Ceapa şi usturoiul se taie şi ele. într-o tigaie cu două
linguri de ulei se pun…
Read more »
21 April 2013

Frigarui
de creveti picante si aromate din: creveti, usturoi, ardei iute, coaja
de lamaie, ulei de masline, sare de mare si suc de lamaie. Ingrediente:
24 creveti mari (curatate si decorticate) 2 catei de usturoi 1 ardei
iute rosu coaja rasa de la 1 lamaie 4 linguri ulei de masline sare de
mare 1-2 linguri…
Read more »
21 April 2013

Strudel
cu flori de salcam si nuci din: aluat foitaj, flori de salcam, unt,
cacao, lapte, zahar tos, nuci, scortisoara, ou, zahar si ciocolata.
Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 2 boluri pline cu flori de salcam 1
pachet unt (margarina) 2 linguri cacao 4 linguri lapte 1 cana zahar tos 1
cana nuci macinate 1…
Read more »
21 April 2013

Vitel
cu ardei din: carne de vitel, ardei gasi, ceapa, telina, usturoi, foaie
de dafin, faina, vin alb, ulei, sare si piper. Ingrediente: un kg carne
de vitel 3 ardei grasi de diferite culori 2 cepe o crenguta telina 3
catei usturoi o foaie de dafin o lingura faina 150 ml vin alb sec 4…
Read more »
21 April 2013

Coaste
de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu din: coaste de miel,
rozmarin, menta, mustar dijon, ulei de masline, miere, usturoi, sare,
piper, miere, sos de soia, vin rosu, otet balsamic. Ingrediente pentru
marinata: 1 rand coaste de miel 2 linguri rozmarin proaspat 1 lingura
menta proaspata 1 lingura mustar…
Read more »
21 April 2013

Grisine
de dovlecei din: dovlecei, lapte de soia, faina, pesmet, sare si ulei.
Ingrediente: 2 dovlecei 3 linguri lapte de soia 3 linguri faina 3
linguri pesmet sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Dovleceii se
spală bine cu jet de apă rece. Se şterg pe un prosop absorbant de
bucătărie, apoi se răzuie…
Read more »
21 April 2013

Ciolan
de porc la cuptor din: ciolan de porc, bacon, unt, cartofi noi, ceapa,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: un ciolan de porc de circa 1,5 kg
200 g bacon 50 g unt un kg cartofi noi o ceapa mare o capatana de
usturoi sare piper Mod de preparare: Ciolanul de porc se pune…
Read more »
21 April 2013

Salata
de pui cu rosii si ceapa rosie din: piept de pui, ou, faina, pesmet,
rosii, ceapa rosie, ceapa verde, ulei, suc de lamaie, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: un piept de pui un ou 2 linguri faina 2
linguri pesmet 8 rosii mici o ceapa rosie o legatura ceapa verde ulei
pentru…
Read more »
21 April 2013

Borş
de primăvară cu smantana din: loboda rosie, macris, marar, patrunjel,
leustean, salata verde, ceapa verde, bors, smantana, sare, piper, orez
si condimente. Ingrediente: 3 legaturi de loboda rosie 1 legatura de
macris 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 1
salata verde mica 3 legaturi ceapa verde 1 cana bors acru 1…
Read more »
21 April 2013

Crostini
cu branza de vaci, fructe de padure din: paine bagheta, unt, amidon,
zahar vanilat, suc de limeta, fructe de padure asortate, sirop de artar
si ciocolata alba. Ingrediente: 1 paine bagheta 2 linguri unt 250 g
amidon (20% grasimi) 2 linguri zahar vanilat 1 lingura suc de limeta 400
g fructe de padure asortate…
Read more »
21 April 2013

Miel
cu tarhon si ceapa din: carne de miel, grasime, ceapa, sare, boia, apa,
rosii, tarhon din otet, grasime si faina. Ingrediente: 1 kg carne de
miel 1 lingura grasime 1 ceapa sare boia 1 l apa pentru stins rantasul
3-4 rosii sau bulion de rosii 3 linguri tarhon din otet pentru rantas:
grasime faina…
Read more »
21 April 2013

Pulpa
de miel in crusta de ierburi aromatice din: pulpa de miel, sare, piper,
cimbru, frunze de salvie, frunze de menta, unt, patrunjel, rozmarin,
cimbru usturoi, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel sare
si piper cimbru, frunze de salvie, frunze de menta 1 bucata de unt
Ingrediente pentru crusta: 150g ierburi…
Read more »
21 April 2013

Mancarica
picanta cu piept de curcan din: piept de curcan, ceapa, usturoi, ardei
gras, ardei iute, supa de legume, sare, piper, boia de ardei dulce,
pasta de ardei, faina, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 600 g piept
de curcan 3 cepe 5 catei de usturoi 3 ardei grasi rosii 1 ardei iute 3
linguri ulei…
Read more »
21 April 2013

Supa
de branza cu crutoane de paine din: branza de beaufort, smantana, unt,
faina, galbenusuri, vin alb, verdeata, sare, piper si nucsoara.
Ingrediente: 200 g branza de Beaufort 100 ml smantana 50 g unt 50 g
faina doua galbenusuri 100 ml vin alb sec o legatura cu verdeata sare
piper nucsoara Mod de preparare:…
Read more »
21 April 2013

Tăieţei
cu ciuperci din: taitei, ciuperci, bacon, smantana, concentrat de vita,
ceapa si patrunjel. Ingrediente: 350 g taitei lati 200 g ciuperci albe
150 g bacon 400 ml smantana pentru gatit un cub concentrat de vita o
ceapa 2 fire patrunjel Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt şi
baconul tăiat cubulete se călesc împreună,…
21 April 2013

Drob
de miel in aluat cu garnitura de legume din: maruntaie de miel, oua,
paine, smantana, marar, patrunjel, tarhon, ceapa verde, ou, faina, unt
si sare. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel 2 oua 1 felie de paine 1
lingura smantana verdeata: marar, patrunjel, tarhon, 2 fire de ceapa
verde sare piper 1 lingura untura…
Read more »
21 April 2013

Salata
de portocale din: portocale, zahar brun, pudra de scortisoara, apa de
flori de portocal si frunze de menta. Ingrediente: 4 portocale 2 linguri
cu zahar brun 4 varfuri de cutit cu pudra de scortisoara 3 linguri cu
apa de flori de portocal 6 frunze de menta Mod de preparare: Curăţaţi
portocalele de coajă…
Read more »
21 April 2013

Ciorba
de miel cu orez si morcovi din: orez, morcovi, legume uscate, sare,
apa, leustean, carne de miel, ceapa, telina si pastarnac. Ingrediente:
50 g orez 3 morcovi potrivit 1 lingura legume uscate sare dupa gust 3
litri de apa leustean verde 1 kg carne de miel 1 ceapa 100 g telina 1
pastarnac …
Read more »
21 April 2013

Drob
în aluat din: aluat de foi, oua, chifle, ceapa, ulei, patrunjel,
mustar, ou, marunatie de miel, sare, piper, galbenus si smantana.
Ingrediente: 400 g aluat de foi 4 oua fierte 2 chifle (vechi de-o zi) 1
ceapa 1 lingura ulei 2 linguri patrunjel tocat 3 lingurite mustar 1 ou
800 g maruntaie de miel…
Read more »
21 April 2013

Ciuperci
cu parmezan din: ciuperci, unt, usturoi, parmezan, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 16 ciuperci marisoare 100 g unt 6 catei de usturoi
parmezan, dupa gust patrunjel sare piper Mod de preparare: Ciupercile
se spală, se taie în două si se pun la sotat în unt topit, încins. Se
presară cu sare şi piper…
Read more »
21 April 2013

Salata
cu Pui, caju si noodles din: noodles, piept de pui, caju, ceapa verde,
coriandru, usturoi, unt de arahide, sos de chilli, sos de soia, otet de
vin rosu, ulei de susan, ulei de masline, supa de pui, si piper sichuan.
Ingrediente: 1 pachet noodles, preparati conform indicatiilor de pe
pachet 1 piept pui,…
Read more »
21 April 2013

Desert
cu mousse de ciocolata, cozonac si stafide din: ciocolata de menaj,
smantana vegetala, frisca, lichior de cafea, stafide, cozonac, faina,
sare, zahar, unt, bors si apa. Ingrediente: Pentru mousse: 600 g
ciocolata de menaj cu lapte 60 ml smantana vegetala 30-40 ml lichior de
cafea 300 ml frisca lichida foarte rece 100 g zahar…
Read more »
21 April 2013

O
reteta delicioasa de supa cu:prune, apa, smantana, faina, unt, zahar,
sare. Ingrediente: 500g prune 1 1/2 l apă 150 g smântână 1/2 lingură
făină 40 g unt zahăr sare după gust Mod de preparare: Speli bine
prunele şi le pui cu apă să fiarbă. Când sunt bine fierte, strecori supa
şi treci prunele…
Read more »
21 April 2013

O
reteta delicioasa de rulada cu:unt, faina, lapte, oua, conopida,
smantana, cascaval, jambon, sare, piper. Ingrediente pentru sos: 50 g
unt 80 g făină 1/2 I lapte 3 ouă Ingrediente umplutură: 1/2 conopidă 100
g smântână 30 g caşcaval ras 50 g jambon tocat sare piper Mod de
preparare: Pui untul la încins, adaugi…
Read more »
21 April 2013

O
reteta delicioasa de cubulete cu:sfecla rosie, ulei de masline, otet,
seminte de chimen, seminte de coriandru, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 2 sfecle roşii potrivite 2 linguri ulei de măsline 2-3
linguri oţet 1 linguriţă seminţe de chimen (pudră de chimen) 1 linguriţă
seminţe de coriandru ( frunze de coriandru) un praf de cimbru sare…
Read more »
21 April 2013

O
reteta delicioasa de rulouri cu:carne de curcan, sare, piper, sos
pesto, sunca de Praga, ulei, castraveti, ridichii, iaurt, ulei de
masline, otet, chili, patrunjel. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan
sare piper 1-2 linguri de sos pesto 4 felii de şuncă de Praga ulei 2
castraveţi 2 legături ridichi 150 g iaurt 1…
Read more »
20 April 2013

Paine
prajita cu usturoi, rozmarin si patrunjel din: paine toast, ulei de
masline, usturoi, patrunjel, rozmarin, piper si sare. Ingrediente: 1
paine toast 8 linguri ulei de masline 1 lingurita usturoi tocat 1
lingurita patrunjel uscat 1 lingurita de rozmarin uscat ¼ lingurita de
piper 2 lingurite de sare Mod de preparare: Incalziti…
Read more »
20 April 2013

Deliciu
cu crema de branza si stafide din: faina, zahar, lapte dulce, ulei,
sare, oua, zahar, branza de vaci, smantana, stafide galbene, coaja de
portocala, albusuri, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: Pentru
blat: 500 g faina 80 g zahar 250 ml lapte dulce 40 g drojdie 80 ml ulei
1 praf de sare…
Read more »
20 April 2013

Briose
colorate din: unt, oua, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilinat,
stafide, nuci, fructe confiate, zahar pudra, lamaie, zahar colorat,
sare. Ingrediente: 125 g unt 3 oua 160 g faina jumatate de pliculet praf
de copt 125 g zahar un pliculet zahar vanilinat 25 g stafide 100 g nuci
macadamia 50 g fructe confiate…
Read more »
20 April 2013

Sardine
cu roşii la cuptor din: sardine, usturoi, rosii, ardei capia, ardei
gras, ceapa, ulei de masline, paine, unt, patrunjel, sare, piper, lamaie
si mujdei. Ingrediente: 500 g sardine 5 catei de usturoi 500 g rosii un
ardei capia un ardei gras o ceapa doua linguri cu uleid e masline o
paine alba 100 g…
Read more »
20 April 2013

Pâine
picantă cu verdeaţă din: faina, drojdie, apa, branza telmea, zahar,
sare, patrunjel, pasta de leurda, fulgi de ardei iute, ulei de masline,
piper, masline si capere. Ingrediente: 500 g faina 20 g drojdie 250 ml
apa 100 g branza telemea o lingurita cu zahar sare o legatura de
patrunjel o lingura cu pasta de…
Read more »
20 April 2013

Pasca
cu aluat de cozonac din: aluat de cozonac, unt, branza de vaci, zahar,
faina, sare, stafide, oua, unt, smantana dulce, scortisoara, esenta de
vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie. Ingrediente: 300 g aluat de
cozonac 2 linguri unt pentru uns forma pentru umplutura: 300 g branza de
vaci 1/2 pahar zahar (sau dupa…
Read more »
20 April 2013

Sarmale
cu carne de miel in vita de vie din: carne de miel, foi de vita, orez,
galbenus de ou, faina, condiment de legume, ceapa, piper, ulei, apa, suc
de rosii, crengute de visin si smantana. Ingrediente: 250 g carne de
miel 25 foid e vita 1/2 cana de orez 1 galbenus de ou 1…
Read more »
20 April 2013

Clatite
cu spanac si samburi de pin din: faina, sare, oua, lapte, spanac,
usturoi, ardei iute, samburi de pin, ulei, piper, nucsoara, unt si
sunca. Ingrediente: 250 g faina sare 2 oua 550 ml lapte 300 g spanac 1
catel de usturoi 1 ardei iute rosu 2 linguri samburi de pin 2 linguri
ulei piper…
Read more »
20 April 2013

Cozonac
cu gem de capsuni din: faina, lapte, unt, drojdie, zahar, gem de
capsuni, zahar vanilat, oua, sare, zeama de lamaie, coaja de lamaie,
esenta de rom si zahar pudra. Ingrediente: 1 kg de faina 500 ml lapte
200 g unt 50 g drojdie proaspata 300 g zahar 450 g gem de capsuni 1
pliculet…
Read more »
20 April 2013

Muşchi
de vită cu bacon din: muschi de vita, bacon, rosii cherry, rosii in
suc, pasta de ardei, salvie, vin rosu, frunze de dafin, ceapa, sare,
piper, ulei si malai. Ingrediente: 500 g muschi de vita 300 g bacon 500 g
rosii cherry o conserva de rosii in suc o lingura cu pasta de ardei…
Read more »
20 April 2013

Briose
cu cascaval si lapte batut din: unt, sare, oua, faina, praf de copt,
lapte batut, ceapa verde si cascaval. Ingrediente: 100 g unt moale sare 4
oua 200 g faina 1/2 plic praf de copt 150 ml lapte batut 3 cepe verzi
200 g cascaval Mod de preparare: Se bate untul cu 1/2…
Read more »
20 April 2013

Cotlete
de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata, boia de ardei,
zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper cayenne, usturoi,
chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de masline, ceapa,
usturoi, afine, otet balsamic, supa de legume, sare, piper, busuioc si
margarina. Ingrediente cotlete de miel: ¼ ceașca cafea macinata…
Read more »
20 April 2013

Peste
cu spanac si sos de mustar din: spanac, cartofi, pastrav afumat, otet
de vin alb, ou, mustar cu boabe, smantana, zeama de lamaie si chives.
Ingrediente: 2 maini de spanac tanar 250 g cartofi noi, taiati in felii
groase 2 fileuri de pastrav afumat, de aproximativ 140 g fiecare un
strop de otet din…
Read more »
20 April 2013

Miel
cu ceapa din: maruntaie de miel, oua, paine, smantana, marar,
patrunjel, tarhon, ceapa verde, sare, piper, untura, lapte, oua, faina
si sare. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel 2 oua 1 felie de paine 1
lingura cu smantana verdeata: marar, patrunjel, tarhon 2 fire ceapa
verde sare piper 1 lingura untura putin lapte pentru…
Read more »
20 April 2013

Dovleac
copt cu spanac din: dovlecei, spanac, migdale, ulei de masline, zahar,
seminte de chimen, seminte de susan, seminte de fenicul, menta, sare,
piper si ghimbir. Ingrediente: doi dovlecei de placinta mici 500 g
spanac proaspat 300 g migdale 100 ml ulei de masline 150 g zahar 15 g
seminte de chimen 20 g seminte…
Read more »
20 April 2013

Chiftelute
cu sunca, cascaval si rosii din: usturoi, sunca de parma, fileuri de
ansoa, busuioc, coaja de lamaie, parmezan, samburi de pin, pesmet, carne
de vitel, sare, piper, mozzarella, rosii cherry, masline verzi si ulei.
Ingrediente: 1 catel de usturoi 100 g sunca de Parma 4 fileuri de ansoa
1 legatura busuioc coaja rasa de…
Read more »
20 April 2013

Pasca
cu branza si smantana din: zahar, oua, smantana, branza de vaci, coca,
stafide, ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g
zahar 3-4 oua o jumatate de cana de smantana o cana de branza de vaci o
mana de coca pastrata de la cozonac o cescuta cu stafide o lingrua de…
Read more »
20 April 2013

O
reteta delicioasa de salata de gogonele cu: gogonele, ceapa, ulei,
sare. Ingrediente: 1 kg gogonele 2 cepe 100 ml ulei sare Mod de
preparare: Speli gogonelele şi le fierbi 15 minute. Apoi le îndepărtezi
pieliţa, le pasezi şi le freci cu ulei exact ca la salata de vinete.
Cureţi ceapa, o tai foarte…
Read more »
20 April 2013

Borş
de miel cu lobodă si orez din: coaste de miel, morcovi, ceapa verde,
loboda, orez, bors, leustean, sare, piper, foi de dafin si otet.
Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire ceapa verde 2-3
legaturi loboda 1/2 cana orez 1/2 l bors 1 legatura leustean sare piper
2-3 foi de dafin…
Read more »
20 April 2013

Tort
diplomat de fructe din: zahar, oua, lapte, gelatina, frisca, esenta de
vanilie, esenta de portocale, fulgi de migdale, compot de caise, kiwi si
struguri negri. Ingrediente: 300 g zahar 3 oua 300 ml lapte 6-7 linguri
de gelatina (sau 6-7 foita de gelatina) 500 ml frisca + frisca pentru
ornat esenta de vanilie si…
Read more »
20 April 2013

Placinta
cu ardei copti si bacon afumat din: aluat de foitaj, faina, ou, seminte
de susan, ulei de floarea soarelui, bacon afumat, ceapa, nucsoara,
ardei copti, patrunjel si oua. Ingrediente: 1,25 kg aluat de foitaj
putina faina, pentru presarat pe suprafata de lucru 1 ou, batut 1
lingura seminte de susan pentru umplutura: 1 lingura…
Read more »
20 April 2013

Supa
de berbec cu arpacas si smantana din: carne de berbec, morcov, telina,
pastarnac, arpacas, unt, oua, smantana si sare. Ingrediente: 500 g carne
de berbec 100 g morcov 100 g telina 100 g pastarnac 100 g arpacas 100 g
unt 2 oua 80 g smantana lichida sare Mod de preparare: Carnea o
cureţi de…
20 April 2013

O
reteta deliciosa de pui cu: must alb, supa de carne, ulei de masline,
zeama de lamaie, sare, piper, boia dulce, cimbru, smantana. Ingrediente:
1 kg pulpe superioare (sau 1 pui întreg) 400 ml must alb 200 ml supă de
carne sau apă 3 linguri ulei de măsline zeama de la 1/2 de lămâie sare…
Read more »
20 April 2013

Inainte
să fierbi ouăle, trebuie să le degresezi, spălându-le bine. Le ştergi
apoi cu un prosop absorbant. Le poţi orna cu diverse plante, trifoi,
fire de iarbă, frunze de trandafir, după care le înveleşti pe fiecare în
bucăţi de tifon sau alt material transparent şi le legi. Intr-o cratiţă
pui coji de ceapă şi aşezi…
Read more »
20 April 2013

Sos
de zmeura din: zmeura si zahar pudra. Ingrediente: 150g zmeura 45g
Zahar pudra Mod de preparare: Puneti zmeura și zaharul pudra in
robotul de bucatarie si procesati pana la omogenizare. Strecurati
intr-un bol pentru a elimina semintele de la zmeura. Serviti cu
inghetata sau prajitura dupa preferinta. Sos de zmeura Pofta…
Read more »
20 April 2013

O
reteta deliciosa de piept de rata: dovlecel, ciuperci, unt, usturoi,
sare, cimbru, ulei, ceapa, rosii cherry, faina. Ingrediente: 1 dovlecel
(250 g) 150 g ciuperci 50 g unt 1 căţel de usturoi sare 1 crenguţă de
cimbru 4 bucăţi de piept de raţă (800 g) 2 linguri de ulei 2 cepe mici
200 g…
Read more »
20 April 2013

O
reteta delicioasa de gogosi cu: drojdie, zahar pudra, faina, lapte,
unt, zahar vanilat, sare, ou, rom, ulei, magiun, branza de vaci.
Ingrediente aluat: 40 g drojdie 60 g zahăr pudră 500 g făină 250 ml
lapte 50 g unt 1 pachet zahăr vanilat 1 vârf de sare 1 ou 3 linguri de
rom făină…
Read more »
20 April 2013

O
reteta delicioasa de supa cu: bacon, ulei, ceapa, carne tocata, sare,
piper, boia dulce, chimen, cartofi, varza rosie, radacina de telina,
maghiran. Ingrediente: 100 g bacon fără grăsime 1 lingură de ulei 2 cepe
400 g carne tocată sare piper 1 linguriţă boia dulce 1/2 lingură chimen
400 g cartofi noi 250 g varză…
Read more »
20 April 2013

O
reteta delicioasa de rulouri cu: rulouri, faina, oua, lapte, sare,
piper, maioneza, salata aisberg, ton, ceapa rosie, ardei gras galben,
rosii. Ingrediente: 100 g făină de secară 2 ouă 50 ml lapte sare piper 4
linguri maioneză 4 frunze mari de salată aisberg 2 conserve de ton (320
g) 1 ceapă roşie 1/2 ardei…
Read more »
20 April 2013

O
reteta delicioasa de rulada cu:carne de curcan, otet, ulei de masline,
sare, piper, zahar, boia dulce, ardei gras rosu, ardei gras galben,
branza de vaci, supa de pui, smantana, mustar. Ingrediente: 1,5 kg piept
de curcan (sub formă de ruladă, prinsă cu sfoară) 1 lingură oţet de vin
alb 4 linguri ulei de măsline…
Read more »
20 April 2013

O
reteta delicioasa de snitel cu:praz, ciuperci, sare, carne de curcan,
piper, ulei de masline, smantana, cimbru, rozmarin, supa de legume,
mozzarella. Ingrediente: 4 tulpini de praz 300 g ciuperci 6 roşii 4
şniţele de curcan (160 g fiecare) sare piper măcinat 2 linguri ulei de
măsline 150 g smântână câte 1 linguriţă de cimbru…
Read more »
20 April 2013

O
reteta delicioasa de carne de curcan cu:boia de ardei dulce, sare,
piper, ardei gras, ceapa verde, crema de unt, borumb boabe, supa de pui,
germeni de soia. Ingrediente: 600 g piept de curcan 1 lingură boia de
ardei dulce sare piper măcinat 2 ardei graşi mari, roşii 1 legătură
ceapă verde 40 g cremă…
Read more »
20 April 2013

O
reteta delicioasa de cordon bleu cu:cartofi, sare, piper, unt, carne de
curcan, sunca, branza, faina, ou, pesmet, unt, lamaie. Ingrediente: 600
g cartofi sare piper măcinat 3 linguri de unt 4 şniţele de curcan
groase (160 g fiecare) 4 felii de şuncă 4 felii de brânză 2-3 linguri de
faină 1 ou 80 g…
Read more »
19 April 2013

Tarta
cu lamaie din: aluat, lamai, oua, zahar si smantana. Ingrediente:
aluat de patiserie Ingrediente pentru umplutura: 2 ½ lamai 4 oua 185g
zahar 125ml smantana Mod de preparare: Radeti coaja de la lami si
stoarceti sucul. Se amesteca oualele si zaharul impreuna, apoi se adauga
sucul de lamaie, coaja de lamaie si…
Read more »
19 April 2013

Saramura
de peste cu mamaliga din: peste, usturoi, ardei iute, ardei grasi,
rosii, frunze de dafin, ghimbir, ulei de floarea soarelui, patrunjel,
lamaie, sare, piper, malai, paine prajita si cartofi. Ingrediente: un
kilogram de peste 6 catei de usturoi un ardei iute doi ardei grasi 500 g
rosii doua frunze de dafin o lingurita cu…
Read more »
19 April 2013

Chec
cu fructe confiate si sos de ciocolata din: zahar, oua, faina, unt,
lamaie, praf de copt, fructe confiate, cacao, esenta de rom,
scortisoara, sare, crema de lamaie si sos de ciocolata. Ingrediente: 180
g zahar 4 oua 300 g faina 180 g unt o lamaie o lingurita cu praf de
copt 200 g fructe…
Read more »
19 April 2013

Invartite
cu carnati din: faina, apa, ulei de floarea soarelui, otet de mere,
sare, carnati picanti, oua, usturoi, branza de vaci, piper, cimbru,
ceapa si praz. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa 75 ml ulei de floarea
soarelui o lingura cu otet de mere o lingurita cu sare doi carnati
picanti doua oua 4…
Read more »
19 April 2013

Ruladă
de coaste de miel din: coaste de miel dezosate, praz, ciuperci, ulei,
sare, piper si boia. Ingrediente: 2 coaste de miel dezosate 2 fire de
praz 500 g ciuperci 200 ml ulei sare piper boia iute (sau dulce) Mod
de preparare: Coastele dezosate le cureţi de pieliţă şi le speli, într-o
cratiţă căleşti…
Read more »
19 April 2013

Tort
sărat de morcovi si brânză de vaci din: morcovi, unt, sare, oua, faina,
amidon, praf de copt, migdale, ceapa verde, cascaval, branza de vaci cu
verdeata, suc de lamaie si piper. Ingrediente: 300 g morcovi 125 g unt
sare 4 oua 75 g faina 30 g amidon 3 lingurite praf de copt 150 g…
Read more »
19 April 2013

Taitei
de orez cu fructe de mare din: taitei de orez, midoo, crevete, pui de
caracatita, sparanghel, vin alb, lamaie, usturoi, iaurt, smantana,
oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 400 g taitei de
orez 300 g midii 300 g crevete decorticate 400 g pui de caracatita 350 g
sparanghel 200 ml vin alb…
Read more »
19 April 2013

Cuşcuş
cu spanac şi nuci din: cuscus, lamaie, spanac, unt, miez de nuca, rosii
cherry, ceapa, usturoi, scortisoara, ulei de masline, marar, sare,
piper, parmezan, iaurt si smantana. Ingrediente: 300 g cuscus o lamaie
500 g spanac 50 g unt 100 g miez de nuca 200 g rosii cherry o ceapa 4
catei de usturoi…
Read more »
19 April 2013

Salată
de paste cu pepene galben din: paste, sare, piper, pepene galben, suc
de lamaie, miere, mozzarella, sunca afumata, busuioc, otet balsamic si
ulei de masline. Ingrediente: 500 g paste scurte sare piper 1 pepene
galben 4 linguri suc de lamaie 4 linguri miere 400 g mozzarella 200 g
sunca afumata busuioc 4 linguri otet…
Read more »
19 April 2013

Pulpă
de miel cu vin din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin
rosu, rozmarin, oregano, frunze de menta, sare si piper. Ingrediente: 2
kg pulpa de miel 4 cepe 1 capatana de usturoi 1/2 cana ulei de masline
1/2 l vin rosu demisec rozmarin oregano frunze de menta sare piper
Mod…
Read more »
19 April 2013

Bezele
colorate din: albusuri, zahar tos, lapte dulce, faina, lamaie, unt,
sare si esenta de lamaie. Ingrediente: 4 albusuri 480 g zahar tos 125 ml
lapte dulce 30 g faina o lamaie 200 g unt 50 g decor de zahar colorat
un varf de lingurita cu sare o lingurita cu esenta de lamaie Mod…
Read more »
19 April 2013

Cotlete
de vita cu legume la cuptor din: cotlet de vita, ulei de masline, vin,
piper, fulgi de ardei rosu, sare, usturoi, morcovi, ceapa, varza de
bruxelles, oregano, cartofi, apa si sare. Ingrediente: 2 kg cotlet de
vita 2 linguri de ulei de masline 1 ½ ceasca de vin 2 lingurite de piper
negru…
Read more »
19 April 2013

Ciorba
de miel cu smantana si patrunjel verde din: apa, bors, carne de miel,
morcov, radacina de patrunjel, ceapa, patrunjel verde, cozi de ceapa
verde, sare, orez, galbenus si smantana. Ingrediente: 2 l apa 1 l bors
750 g carne de miel (cap si carne) 1 morcov 1 patrunjel radacina 1 ceapa
patrunjel verde cozi…
Read more »
19 April 2013

Cozonac
cu brânză de vaci si cremă de nuci din: smantana, unt, ou, praf de
copt, faina, branza de vaci, galbenus, zahar pudra, nuci, smantana.
Ingrediente: pentru aluat: 250 g smantana groasa 150 g unt 1 ou 1 praf
de copt faina cat cuprinde, ca sa iasa un aluat de consistenta potrivita
(circa 400 g)…
Read more »
19 April 2013

Tortillas
cu legume din: vanata, sare, ardei grasi, ulei de masline, busuioc,
parmezan, smantana, piper si tortillas. Ingrediente: 1 vanata sare 2
ardei grasi 3 linguri ulei de masline busuioc tocat 30 g parmezan 2
linguri smantana piper 4 tortillas Mod de preparare: Se taie vinetele
felii, se sărează şi se şterg cu prosoape…
Read more »
19 April 2013

Tort
de morcovi din: morcovi, suc de lamaie, oua, zahar, faina, praf de
copt, scortisoara, suc de portocala, coaja de portocala, migdale, lapte,
budinca de vanilie, zahar pudra, faina, unt, dulceata de caise,
martipan si oua de ciocolata. Ingrediente: blat: 500 g morcovi 1/2
lingura suc de lamaie 5 oua 100 g zahar 1…
Read more »
19 April 2013

Carne
de miel cu spanac si usturoi din: carne de miel, spanac, ulei, ceapa,
usturoi, sare, piper, pasta de tomate, faina si lamaie. Ingrediente: 1
kg carne de miel cu os 1,5 kg spanac 8 linguri ulei 2 cepe mari 3-4
catei de usturoi sare piper 2 linguri pasta de tomate 1 lingura faina 1…
Read more »
19 April 2013

Cozonac
cu nuca si migdale din: faina, drojdie, lapte, unt, zahar tos,
galbensuri, esenta de rom, sare, coaja de lamaie, zahar vanilat, nuca,
merisoare, fulgi de ciocolata, migdale. Ingrediente: 1 kg faina 2
cubulete drojdie proaspata 500 ml lapte gras 200 g unt 250 g zahar tos
5+1 galbenusuri 1 lingurita sare esenta de rom…
Read more »
19 April 2013

Cotlete
de miel in crusta de pesmet si fistic din: iaurt, suc de lamaie, fulgi
de ardei, sare, piper, cotlete de miel, pesmet, fistic, fulgi de ardei,
sare, piper, unt si ulei de masline. Ingrediente pentru marinata: 1/2
cana iaurt 2 linguri suc de lamaie 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu 1/2
lingurita de…
Read more »
19 April 2013

Pulpa
de miel coapte in miere din: pulpa de miel, usturoi, scortisoara,
chimen, ghimbir, cuisoare, ulei, miere, sare si piper. Ingrediente: 1
pulpa de miel 3 catei de usturoi 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita
chimen macinat 1/2 lingurita ghimbir macinat 1/4 lingurita cuisoare
macinate 1 lingura ulei 8 linguri miere sare si piper Mod…
Read more »
19 April 2013

Tartine
cu somon afumat din: ardei grasi, ulei de masline, sare, smantana,
hrean, bagheta, paine alba, branza de vaci si somon afumat. Ingrediente:
2 ardei grasi galbeni 2 linguri ulei de masline sare 100 g smantana 2
linguri hrea ras (de la borcan) 8 felii bagheta 8 felii paine alba 80 g
branza de vaci…
Read more »
19 April 2013

Bors
de miel cu orez si smantana din: carne de miel, ceapa verde, orez,
galbenusuri de ou, smantana, bors si leustean. Ingrediente: 1 kg carne
de miel (coaste si gat) 2 legaturi de ceapa verde 1 ceasca de orez 2
galbenusuri de ou 200 g smantana bors si sare dupa gust leustean Mod
de…
19 April 2013

Ciolan
de porc umplut din: ciolan de porc, morcovi, ceapa, usturoi, porumb
boabe, porumb baby, fasole verde, fasole alba, radacina de patrunjel,
scortisoara, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 bucati ciolan de porc
800 g morcovi doua cepe 4 catei de usturoi 300 g porumb baby 200 g
porumb boabe 200 g fasole verde 200…
Read more »
19 April 2013

Piept
de curcan în aluat de brânză din: piept de curcan, ulei, praz, bacon,
ou, sare, piper, nuca, branza de vaci, faina, lapte, ulei, sare,
ciuperci, broccoli, praz, unt, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 2
bucati piept de curcan (600 g) 2 linguri ulei 1 praz 8 felii de bacon 1
ou sare piper…
Read more »
19 April 2013

Tortilla
cu crema de branza, sos de afine si carne de curcan din: tortilla de
grau, crema de branza, afine, nuci pecan, carne de curcan si mazare.
Ingrediente: 2 tortilla de grau 4 linguri de crema de branza 6 linguri
de afine (boabe intregi, sos de afine, jeleu sau gem de afine) 4
linguri…
Read more »
19 April 2013

Omleta
in coaja de ou din: oua, apa minerala, sare, piper si unt. Ingrediente:
10 oua un strop de apa minerala carbogazoasa sare piper 2-3 linguri unt
Mod de preparare: Se sparg ouăle cu grijă, în dreptul treimii
superioare. Se îndepărtează căpăcelul şi se toarnă conţinutul lui
într-un castron; se adaugă apă minerală, sare…
Read more »
19 April 2013

Tartine
cu spanac şi roşii din: spanac, usturoi, unt, ardei iute murat, lapte,
faina, apa drojdie, masline, ulei de masline, zahar, rosii cherry,
oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac congelat 4 catei de
usturoi 50 g unt doi ardei iuti murati 100 ml lapte 500 g faina 250 ml
apa 20 g drojdie…
Read more »
19 April 2013

Tarta
pascala din: faina, drojdie, margarina, apa, sare, otet, oua, spanac,
telemea, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina 1 cub de
drojdie 150 g margarina 150 ml apa 1 praf de sare 1 lingurita otet
pentru umplutura: 6 oua 4 oua crude 300 g spanac proaspat 200 g telemea 2
cepe 1…
Read more »
19 April 2013

Supa
crema de linte rosie cu chorizo si iaurt din: bacon, ceapa, seminte de
chimion, usturoi, paprika afumata, zahar, otet de vin rosu, rosii, supa
de pui si iaurt. Ingrediente: 200 g chorizo, decojit si taiat cubulete
(bacon) 1 ceapa mare, tocata 1 varf de cutit seminte de chimion 3 catei
de usturoi, tocati paprika…
Read more »
19 April 2013

Drob
de miel cu oua si legume din: organe de miel, carne de miel, oua,
lapte, chifla, ceapa, ceapa verde, morcov, usturoi verde, telina,
patrunjel, sare, piper, otet, marar si prapure de miel. Ingrediente:
organe de la un miel (ficat, rinichi, inima, splina) 200 g carne de miel
2-3 oua fierte tari 100 ml lapte…
Read more »
19 April 2013

Cozonac
cu crema din: lapte integral, faina, drojdie, zahar, galbenusuri, coaja
de lamaie, unt, extract de vanilie, ulei, oua, cacao, zahar.
Ingrediente: 750 ml lapte integral 1 kg de faina 30 g de drojdie 350 g
de zahar 12 galbenusuri, plus 1 ou pentru uns coaja rasa de la 1 lamaie
mare 200 g de…
Read more »
19 April 2013

Pulpă
de miel cu spanac din: pulpa de miel, spanac, ulei de masline, mustar
cu miere, rozmarin, sare, piper, ceapa rosie, usturoi, susan si stafide.
Ingrediente: 8-12 capace pulpa de miel (800 g) 500 g spanac 2 linguri
ulei de masline 2 linguri mustar cu miere 2 fire rozmarin sare piper
negru 1/2 ceapa rosie…
Read more »
19 April 2013

Tartă
picantă cu scorţişoară din: oua, faina, zahar tos, unt, zahar
vanilinat, praf de copt, fructe confiate, scortisoara, cacao, cafea
macinata, fulgi de ardei iute, sare si zahar pudra. Ingrediente: 3 oua
250 g faina 180 g zahar tos 120 g unt doua pliculete zahar vanilinat
praf de copt 100 g fructe confiate 0 lingurita…
Read more »
19 April 2013

Aperitive
pentru masa de Paşte din: oua, usturoi, maioneza, branza topita, marar
verde, frunze de praz, suc de morcov si suc de sfecla. Ingrediente: 5
oua 3 catei de usturoi maioneza 100 g branza topita sau branza de vaci
bine scursa marar verde frunze de praz suc de morcov suc de sfecla Mod
de…
Read more »
18 April 2013

Retete
de Pasti: Reteta zilei: Gem de prune uscate O reteta de Gem de prune
uscate din: prune uscate, zahar, apa si vanilie. Ingrediente: 300g prune
uscate fara samburi 100g zahar 150 ml apa vanilie Mod de preparare:
Intr-o cratita se amesteca prunele cu zaharul, iar apoi se adauga apa.
Se fierb 30…
Read more »
18 April 2013

Retete
de Paşte: Reteta zilei: Clatite flambate Clatite flambate (Crepes
Suzette) din: faina, zahar pudra, lapte, unt, grand marnier, coaja de
portocala, suc de portocala si inghetata de vanilie. Ingrediente
pentru aluat: 200g faina 30g zahar pudra 2 oua 470ml lapte 75g unt topit
(rece) Ingrediente pentru sos: 50g unt 100g zahar pudra 50ml…
Read more »
18 April 2013

Tarta
cu rubarba si sirop de zmeura din: aluat de patiserie, unt nesarat,
zahar pudra, oua, galbenus de ou, migdale, faina, coniac, zmeura, esenta
de vanilie, iarba de lamaie, apa si rubarba. Ingrediente: Aluat de
patiserie Ingrediente pentru umplutura: 125g unt nesarat 100g zahar
pudra 2 oua 1 galbenus de ou 125g migdale maruntite…
Read more »
18 April 2013

Supă
de broccoli cu peşte din: broccoli, peste, morcov, telina, ceapa,
usturoi, ardei gras, unt, faina, smantana, sare, piper, oregano si
cimbru. Ingrediente: 700 g broccoli 600 g peste un morcov o feliuta de
telina o ceapa doi catei de usturoi un ardei gras 50 g unt o lingura
faina 200 ml smantana sare piper…
Read more »
18 April 2013

Mâncare
de legume cu pui din: ardei grasi, ceapa, usturoi, carne de pui, rosii
cherry, oua, vin alb, ulei de floarea soarelui, paine, sare, piper si
cimbru. Ingrediente: 3 ardei grasi o ceapa 4 catei de usturoi 500 g
carne de pui 200 g rosii cherry 3 oua 200 ml vin alb demisec 175 ml…
Read more »
18 April 2013

Salata
cu oua si cartofi din: cartofi, oua, rosii, fasole fideluta, ceapa,
masline, ciuperci, frunze de salata, ulei si sare. Ingrediente: 500 g
cartofi 5 oua fierte 2 rosii 1/2 borcan cu fasole fideluta 2 cepe 100 g
masline 3-4 ciuperci 2-3 frunze de salata ulei sare Mod de preparare:
Pune cartofii să fiarbă…
Read more »
18 April 2013

Gasca
cu castane din: gasca, castane, carne de porc, unt si sare.
Ingrediente: 1 gasca 800 g castane comestibile 300 g carne de porc 50 g
unt sare Mod de preparare: După ce coci castanele în tava de la
cuptor, le cureţi, apoi le amesteci cu tocătura de porc. Compoziţia o
introduci în găsea…
Read more »
18 April 2013

Mancare
cu carne de miel si smantana din: carne de miel, unt, ceapa, boabe de
piper, untura, faina, zeama de lamaie, smantana, galbenusuri si
patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingura unt 2 cepe
cateva boabe de piper 1/2 lingura untura 1 lingura faina zeama de la
jumatate de lamaie 1 lingura…
Read more »
18 April 2013

Tocăniţă
de pui cu legume din: pui, ulei, vin, ceapa, ardei gras, rosii, foaie
de dafin, marar, patrunjel verde, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1
pui (1-1,2 kg) 100 ml ulei 100 ml vin 5 cepe 4 ardei grasi 750 g rosii
(sau rosii in bulion) 1 foaie dafin marar patrunjel verde cimbru sare
piper…
Read more »
18 April 2013

Salata
cu gnocchi din: rosii, kaizer, ceapa, patrunjel, ulei, cartofi, ou,
faina, piper si sare. Ingrediente: 2 rosii 200 g kaizer 1 ceapa
patrunjel ulei pentru gnocchi: 4 cartofi 1 ou 300 g faina piper sare
Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă, în apă cu sare. După ce s-au
răcorit puţin, decojeşte-i şi…
Read more »
18 April 2013

Pasca
cu smantana, fructe uscate si scortisoara din: smantana, oua,
scortisoara macinata, coniac, pastaie de vanilie, zahar, lapte integral,
faina, drojdie, zahar, galbenusuri, coaja de lamaie, unt, extract de
vanilie si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 kg de smantana 6 oua
1/2 lingurita de scortisoara macinata, plus extra pentru presarat 1
mana mix de…
Read more »
18 April 2013

Pui
in vin din: pui, ceapa, costita, ciuperci, vin rosu, telina, morcovi,
usturoi, supa de carne, cimbru, faina, rozmarin, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg pui, taiat bucati potrivite, sau pulpe superioare 4-5
cepe potrivite sau 1 kg arpagic 100 g costita (bacon sau slaninuta) 1
conserva mica cu ciuperci intregi 500 ml vin rosu…
Read more »
18 April 2013

Salata
cu morcovi si telina din: naut, morcovi, telina, patrunjel, lamaie,
ulei de masline si sare. Ingrediente: 150 g naut 4 morcovi 1 telina 1
legatura de patrunjel 1 lamaie ulei de masline sare Mod de preparare:
Pune boabele de năut la fiert în apă cu un praf de sare. După ce s-au
răcorit…
Read more »
18 April 2013

Pulpa
de miel la cuptor din: pulpa de miel, pudra de coriandru, pudra de
chimen, scortisoara, anason, cardamon, sare de mare, piper alb si ulei
de masline. Ingrediente: 1.5kg pulpa de miel cu os 1/2 lingurita de
pudra de coriandru 1/2 lingurita pudra de chimen 1/2 lingurita de
scortisoara 2 bucati anason stelat, maruntit…
Read more »
18 April 2013

Carnaciori
cu legume la cuptor din: carnati prajiti, cartofi, praz, morcov, foid e
dafin, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: carnati prajiti 5-6
cartofi 1 fir de praz 1 morcov supa de legume 2-3 foi de dafin
patrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Curăţă prazul, taie-l
rondele şi căleşte-l în puţin ulei împreună…
Read more »
18 April 2013

Bors
cu carne de vitel din: carne de vitel, oase, ceapa, morcovi, telina,
pastarnac, patrunjel, untura, castraveti murati, leustean, patrunjel,
sare, apa si bors. Ingrediente: 500 g carne de vitel 3-4 oase 2 cepe 2
morcovi 1 telina 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 lingura untura
sau 2-3 linguri ulei 2 castraveti murati 1…
Read more »
18 April 2013

Friptura
de miel impanata cu slanina afumata si usturoi din: carne de miel,
ulei, usturoi, slanina afumata, vin, apa, rozmarin, sare si piper.
Ingrediente: carne miel 6-7 linguri ulei 10 catei de usturoi slanina
afumata 500 ml vin apa rozmarin sare piper Mod de preparare: Se fac
mici taieturi in carne cu varful unui cutit si in…
Read more »
18 April 2013

Carne
de vita cu spanac din: spanac, carne de vita, praz, vin, lapte, ou,
albus, faina, nucsoara si sare. Ingrediente: 1,5 kg spanac 600 g carne
de vita fara os 50 g praz 100 ml vin 250 ml lapte 1 ou 1 albus 20 g
faina nucsoara sare Mod de preparare: Tai în porţii…
Read more »
18 April 2013

Cocos
umplut cu ficat si castane din: cocos, orez, ceapa, sare, piper,
verdeata si castane. Ingrediente: 1 cocos mare 100 g orez 2 cepe sare
piper verdeata tocata cateva castane fierte Mod de preparare: Fierbi
ficatul cocoşului şi îl laşi să se răcească. In apa în care a fiert
ficatul, pui orezul la fiert.…
Read more »
18 April 2013

Vita
in sos de mustar din: friptura de vita, rosii, castarvete, frunze de
salata, patrunjel, ulei, otet, miere, mustar boabe si sare. Ingrediente:
cateva bucati de friptura de vita ramase 2-3 rosii 1 castravete mai
maricel cateva frunze de salata patrunjel pentru sos: 5 linguri cu ulei 2
linguri cu otet 1 lingurita cu miere…
Read more »
18 April 2013

Friptura
de miel cu coaja de portocala si rozmarin din: pulpa de miel, rozmarin,
usturoi, coaja de portocala si ulei de masline. Ingrediente: 1 pulpa de
miel cu os (aproximativ 1,5 kg) 1 legatura de rozmarin proaspat 4-5
catei de usturoi coaja rasa de la 1 portocala 4 linguri ulei de masline,
plus extra pentru…