Retete de Paste:
Salată de ton cu mazăre
4 January 2011

Read more »
Pizza cu pui
4 January 2011

Read more »
Prajitura cu mere umplute
4 January 2011

Read more »
Carne de porc cu cuscus
4 January 2011

Read more »
Tocanita de ciuperci cu usturoi
4 January 2011

Read more »
Salata de pastarnac
4 January 2011

Read more »
Ciuperci cu arpacasi
4 January 2011

Read more »
Pastrama de oaie cu legume
4 January 2011

Read more »
Pui in sos de iaurt
4 January 2011

Read more »
Pilaf cu carnati si sos de rosii
4 January 2011

Read more »
Salata de cartofi cu sos de cartofi
4 January 2011

Read more »
Legume cu peşte şi sos de soia
4 January 2011

Read more »
Tortellini cu sos de ciuperci
4 January 2011

Read more »
Tartă de biscuiţi cu struguri
4 January 2011

Read more »
Cocktail Tintoretto
4 January 2011

Read more »
Mâncare de dovleac si telină
4 January 2011

Read more »
Cartofi cu costita si smantana
4 January 2011

Read more »
Varza cu smantana si cascaval
4 January 2011

Read more »
Chifteluţe de cartofi copţi şi morcovi
4 January 2011

Read more »
Prajitura cu portocale
4 January 2011

Read more »
Ciuperci în cuiburi de cartofi
4 January 2011

Read more »
Ciolan afumat de porc cu varza si cartofi
4 January 2011

Read more »
Perişoare de soia şi ciuperci cu sos de roşii
4 January 2011

Read more »
Carne cu telina la cuptor
4 January 2011

Read more »
Colţunaşi cu spanac
4 January 2011

Read more »
Budincă de dovleac cu brânză si marar
4 January 2011
Ingrediente
: 500 g dovleac 150 ml lapte 150 g brânză de vaci 100 g margarină 150
g făină 100 g smântână 5 ouă 3 felii pâine 1 legătură mărar sare Mod
de preparare: Cureţi dovleacul, îl tai bucăţele şi îl fierbi în apă cu
puţină sare. După ce a fiert, îl zdrobeşti cu…
Read more »
Read more »
Carnati de casa afumati, cu fasole batuta
4 January 2011

Read more »
Pateuri umplute cu soia
4 January 2011

Read more »
Tocanita cu ardei copti si masline
4 January 2011

Read more »
Castraveţi umpluţi cu mazăre
4 January 2011

Read more »
Piftie de cartofi
4 January 2011

Read more »
Tort de biscuiti cu crema de cacao
4 January 2011

Tocana de ficat de pasare
4 January 2011

Read more »
Crochete din sfeclă şi peşte
4 January 2011

Read more »
Sarmalute in foi de vita cu sos de marar
4 January 2011

Read more »
Pastrav cu sos de unt si verdeata
4 January 2011

Read more »
Prăjitură cu biscuiţi, mere şi frişcă
4 January 2011

Read more »
Porumb cu orez, morcovi si nuca de cocos
4 January 2011

Read more »
Mancare de gogosari copti cu soia
4 January 2011

Read more »
Rulouri de dovlecel si vânătă cu brânză si şuncă
3 January 2011

Read more »
Cocktail Tequila Sunrise
3 January 2011

Read more »
Minuturi din paste şi carne
3 January 2011

Read more »
Gaufre cu cremă de cafea
3 January 2011

Read more »
Legume în sos dulce-acrişor
3 January 2011

Read more »
Peşte cu parmezan şi vinete
3 January 2011

Read more »
Salata de radacinoase cu ghimbir
3 January 2011

Read more »
Spuma de mere cu frisca
3 January 2011

Read more »
Plăcinta cu carne de viţel şi legume
3 January 2011

Read more »
Ruladă de carne de porc cu jambon afumat şi legume
3 January 2011

Read more »
Budincă de ciuperci
3 January 2011

Read more »
Păstrăv cu sos de vin şi ciuperci
3 January 2011

Read more »
Brioşă cu şunca şi praz
3 January 2011

Read more »
Fursecuri cu cascaval si iaurt
3 January 2011

Read more »
Şunca fiarta in otet cu boia si cimbru
3 January 2011

Read more »
Covrigei cu ciocolată
3 January 2011

Read more »
Cocktail Sweet Martini
3 January 2011

Read more »
Cozonac alsacian
3 January 2011

Read more »
Gulaş de varză şi carne de porc
3 January 2011

Read more »
Dovlecei cu carne de porc
3 January 2011

Read more »
Rulouri de şuncă umplute cu legume
3 January 2011

Read more »
Legume la cuptor cu sos
3 January 2011

Read more »
Muşchi de viţel împănat
3 January 2011

Read more »
Tort de biscuiţi îmbrăcat în ciocolată albă
3 January 2011

Read more »
Burger cu somon
3 January 2011

Chiftele de linte roşie
3 January 2011

Read more »
Frigărui din carne de porc cu cimbru
3 January 2011

Read more »
Tocăniţă de ardei cu peşte
3 January 2011

Read more »
Budincă dulce de cartofi
3 January 2011

Read more »
Ciupercuţe cu spanac şi praz
3 January 2011

Read more »
Cartofi taranesti cu marar
3 January 2011

Read more »
Fursecuri cu mac
3 January 2011

Read more »
Chec cu halva şi glazură de ciocolat
3 January 2011

Read more »
Borş de pui şi ardei iute
2 January 2011

Read more »
Cocktail Strawberry Dawn
2 January 2011

Read more »
Tartă cu roşii uscate
2 January 2011

Read more »
Pulpe de pui cu legume, caise confiate si miez de nucă
2 January 2011

Read more »
Inel din orez cu peşte
2 January 2011

Read more »
Tarte cu mango
2 January 2011

Read more »
Salată cu ouă de prepeliţă
2 January 2011

Read more »
Peşte afumat cu legume
2 January 2011

Read more »
Fursecuri cu zahăr brun
2 January 2011

Read more »
Budincă din carne de vită
2 January 2011

Read more »
Orez picant cu ciuperci şi pipote de pui
2 January 2011

Read more »
Cartofi franţuzeşti cu ouă, smantana si pesmet
2 January 2011

Read more »
Paste spirală cu sos alb
2 January 2011

Read more »
Budincă cu busuioc, oregano si parmezan
2 January 2011

Read more »
Pulpe in sos de vin
2 January 2011

Read more »
Trufe de ciocolată cu Grand Marnier
2 January 2011

Read more »
Panzanella cu ciuperci salbatice
2 January 2011

Read more »
Tartă cu cremă de lămaie şi bezea
2 January 2011

Read more »
Gratin de cartofi cu bacon şi parmezan
2 January 2011

Read more »
Cocktail Strawberry Daiquiri
2 January 2011

Read more »
Burger cu tofu
2 January 2011

Read more »
Varză cu carne de porc
2 January 2011

Read more »
Cotlet de porc cu cartofi si smantană
2 January 2011
Ingrediente: 1 kg cotlet de porc cu os 1 kg cartofi 3 căţei de usturoi 2
gălbenuşuri 200 g smântână 60 g unt sare piper ulei Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la temperatura de 180 ° C. Se porţionează
cotletul, se sărează şi piperează. Se prăjesc bucăţile de carne pe
fiecare parte.…
Ingrediente: 750 g carne de porc 700 g ceapă 200 g ulei 50 g bulion
boia 50 g făină 800 g ciuperci proaspete 200 g ardei gras 150 g morcovi
300 g smântână piper sare Mod de preparare: Se taie carnea cubuleţe,
se sărează, se prăjeşte şi se scoate pe platou. în uleiul…
Read more »
Ingrediente: pachet de tăieţei lungi 250 g branzică de vaci 40 g zahăr
pudră 1 pachet de zahăr vanilat 4 ouă 1 lingură zeamă de lămâie 1
linguriţă coajă de lămâie 40 g stafide unt pesmet pentru tavă Mod de
preparare: Se fierb tăieţeii în apă sărată până când se înmoaie. Se
scurg…
Read more »
Ingrediente: 600 g sparanghel 1 lingură ulei de măsline 1 dovlecel 2
linguri unt 2 linguri muştar 200 ml vin alb 1/2 lămâie piper măcinat 1
lingură zahăr 1/2 lingură sos Worchester sare Mod de preparare: Se
curăţă sparanghelul cu un cuţit special pentru cartofi. Se începe de la
capătul de sus în…
Read more »
Denumirea
botanica: Sesanum indicum Familia : Pedaliaceae Numele de susan a fost
pentru prima oara întâlnit în forma sesemt într-o însemnare descoperita
de egiptologul german Ebers pe un papirus ce dateaza aproximativ din
anul1800 î.Chr. Nu se stie sigur daca susanul este originar din Africa
sau din India, dar cert este ca semintele acestei plante…
Read more »
Ingrediente: 1 ceapă mare 80 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi 4
frunze de dafin 800 g roşii 1 lingură zahăr scorţişoară 1 steluţă anason
8 cuişoare 1 linguriţă curry 1 lingură suc de lămâie sare de mare piper
alb 1 crenguţă busuioc proaspăt 200 g cuşcuş 150 ml supă de legume…
Read more »
Ingrediente: 1 kg roşii sau conservă 1 castravete 2 cepe 2 căţei de
usturoi 1 morcov 1 ţelină 1 lămâie seminţe de coriandru 10 rămurele de
coriandru proaspăt 3 linguri ulei de măsline sare piper măcinat Mod
de preparare: Se decojesc roşiile, se taie în două şi se scot sâmburii.
Se pasează pulpa.…
Read more »
Ingrediente: 4 oua 1/2 lingurita knorr 2 bulbi de fenicul 2 linguriţe
ulei 1 căţel usturoi 1 pahar vin alb sare piper Mod de preparare: Se
taie feniculul în jumătăţi sau sferturi, dacă bulbul este mai mare. Se
aranjează într-o cratiţă cu tăietura în sus. Se pisează usturoiul, se
adaugă uleiul de măsline…
Read more »
O
reteta de orez cu portocale si sare, piper alb, visine, cotlete de
porc, rozmarin, busuioc verde sau uscat si unt. Ingrediente: 300 g orez
cu bobul rotund sare piper alb macinat si boabe 2-3 portocale visine din
compot 4 cotlete de porc rozmarin busuioc verde sau uscat 50 g unt
Mod de preparare:…
Read more »
Ingrediente: 1/2 cană de zeamă proaspătă de lămâie 1/2 cană de zahăr
1/2 linguriţă seminţe de anason 3 căni cuburi de gheaţă 4 bucăţi anason
stelar Mod de preparare: Intr-un blender se toarnă zeama de lămâie,
se adaugă seminţele de anason, zahărul şi se amestecă până când
seminţele de anason se mărunţesc (fără…
Read more »
Ingrediente: 500 g file de porc 2 linguri seminţe de fenicul măcinate 1
lingură coriandru măcinat 1/3 cană supă 2 căţei de usturoi tocat 1
lingură ulei Pentru risotto: 200 g orez cu bob ascuţit 700 ml supă de
pui 1 ceapă tocată 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 1
linguriţă…
Read more »
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă mică de cocktail sau
old fashioned Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – fără Se
serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 7/10 brandy 3/10 cremă de mentă
albă Apărut acum optzeci de ani, în Marea Britanie, este unul dintre
strămoşii băuturilor combinate. Pe parcursul îndelungatei…
Read more »
Ingrediente:
2-3 bucăţi de somon 1/4 cană de ulei de măsline 1 lingură muştar 1
lingură suc de lămâie 1 căţel de usturoi pisat 1 lingură ghimbir pisat
1/4 linguriţă piper Mod de preparare: Amesteci uleiul cu muştarul,
sucul de lămâie, usturoiul şi ghimbirul, torni sosul peste peşte, pui
totul într-o pungă de plastic…
Read more »
Ingrediente:
9 ouă 22 linguri zahăr 18 linguri făină 1 esenţă vanilie 1 plic cremă
la rece 500 ml frişcă 1 borcan de 400 g dulceata de caise Mod de
preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi rând cele 18 linguri de zahăr,
apoi tot pe rând pui gălbenuşurile, făina şi esenţa de vanilie. Pui
amestecul…
Read more »
Ingrediente: guşa (pielea de pe gât) ficatul şi pipota unui curcan 100 g
ciuperci piper cimbru 1 ceapă 1-2 ouă Mod de preparare: Fierbi
ficatul şi pipota, apoi le treci prin maşina de tocat. Tai ceapa mărunt,
o căleşti şi o treci apoi prin maşină împreună cu ciupercile. Amesteci
compoziţiile tocate, presari condimente…
Read more »
Ingrediente : 2 pulpe de curcan 1 kg gutui 200 g costiţă afumată 1 cană
de supă pe care o faci dintr-o aripă de curcan fiartă 1 ceaşcă ulei 2
linguri zahăr 2-3 roşii în bulion piper boabe 1 pahar de vin alb Mod
de preparare: Tai felioare subţiri costiţa şi cu aceasta…
Read more »
Ingrediente: 1 raţă mică (1-2 kg) bureţi de la congelator sau de la
sare 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 măr verde nucşoară 1 frunză de dafin 50
g unt 2 roşii din bulion 50 ml vin roşu sec sare piper Mod de
preparare: Căleşti bureţii (desăraţi sau decongelaţi) cu ceapa în…
Read more »
Ingrediente:
800 g pulpă de viţel 2 cepe 2 linguri ulei zeama de la 1/2 lămâie 1 fir
de busuioc sare piper negru măcinat Mod de preparare: Cureţi carnea
de partea cu grăsime, o speli, o ştergi de surplusul de apă şi o
presari cu sare şi piper. O rulezi şi o laşi aşa.…
Read more »
Ingrediente: 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 100 g zahăr 100 g făină 1 lingură
de unt topit 1 pahar cu cremă Cremisa Mod de preparare: Freci spumă
gălbenuşurile cu ntenottie zahărul până ce acesta se dizolvă complet şi
toată com- poziţia devine albicioasă. Adaugi făina, albuşurile bătute
spumă cu un praf de sare şi…
Read more »
Ingrediente: 1 piept de pui 7 cartofi 4 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel
1 ţelină 5 castraveţi muraţi 1 borcan de 400 g gogoşari muraţi
Ingrediente maioneză: 50 ml sos alb (50 g făină, 100 ml lapte, 100 ml
apă) 1 gălbenuş 50 ml ulei suc de lămâie sare Mod de preparare: Cureţi,
speli…
Read more »
Ingrediente:
8 jumătăţi de piersici din compot 3 linguri brânză dulce de vacă 4
linguri iaurt 1 lingură zahăr 1 lingură nuci măcinate Mod de
preparare: Amesteci brânza cu iaurtul şi zahărul până obţii o cremă
omogenă. Umpli jumătăţile de piersici cu crema de brânză şi le dai la
frigider pentru 30 de minute.…
Read more »
O
reteta de tarta cu anananas, faina, unt, zahar pudra, ou, galbenusuri,
lamaie, nuca macinata si zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente :
80 g făină 110 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 2 gălbenuşuri 1 lămâie 1
lingură nucă măcinată 1 cutie compot de ananas rondele zahăr pudră cu
aromă de…
Read more »
Ingrediente:
800 g came de porc 400 g came de vacă 100 ml ulei 2 cepe potrivite 3
ouă piper măghiran sare 1 prapur de porc Mod de preparare: Treci toată
carnea prin maşina de tocat, apoi tai ceapa mărunt şi o căleşti în
ulei. Amesteci carnea cu ceapa, uleiul, ouăle, piperul, măghiranul şi…
Read more »
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler
mijlociu Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi un
ştir (facultativ) Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6-9 cl vin alb
sec sifon Apărută în Germania, în anii ’20, acest amestec foarte simplu
este una dintre băuturile…
Read more »
Ingrediente:
250 g faină 200 g margarină 200 g zahăr 100 g nuci măcinate 1 esenţă de
rom Ingrediente cremă: 200 g margarină 150 g zahăr pudră 5 linguri
cafea preparată 1 ceaşcă nuci măcinate Ingrediente ornat: 200 ml frişcă
vegetală, 2 linguri nucă măcinată. Mod de preparare: Freci margarina
cu zahărul, adaugi făina,…
Read more »
Ingrediente:
200 g zahăr 7 linguri apă 4 linguri cacao 150 g zahăr pudră 1 pachet
unt 4 linguri făină 5 ouă 1 plic praf de copt 100 g alune nesărate Mod
de preparare: Fierbi pe foc mic timp de 5 minute zahărul obişnuit cu
apa şi cacaua şi dai siropul deoparte să se…
Read more »
Ingrediente:
1 kg came de porc cu os 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1
mână tăieţei de casă 1/2 l zeama de muraturi 1 legătură leuştean sare
piper Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi, o pui la fiert în
apă , rece cu sare pentru două ore şi…
Read more »
Ingrediente: 1 conservă de peşte în ulei 1 ceapă mică 1 morcov potrivit
sare zeama de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi
adaugi un praf de sare. Scoţi peştele din conservă (dar nu arunci
uleiul), îl dezosezi şi-l adaugi peste ceapă. Cureţi morcovul, îl dai pe
răzătoarea cu ochiuri…
Read more »
Ingrediente
: 1 rotiţă de caşcaval afumat 300 g ciuperci 150 g şuncă presată 1
lingură făină 1 legătură mărar ulei sare piper Mod de preparare:
Cureţi ciupercile, le tai mărunt, tai bucăţele şi şunca, le căleşti în
ulei şi potriveşti gustul de sare şi piper. Presari şi mărarul şi mai
laşi pe foc…
Read more »
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ceapă 2 căni făină 2 ouă 2 linguri
smântână sare piper ulei pătrunjel uscat Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi fierbi în apă cu sare şi când sunt gata, îi pasezi. Tai
mărunt ceapa curăţată, o căleşti în uleiul încins. Opreşti 3 linguri din
piureul de cartofi, iar…
Read more »
Ingrediente:
600 g creier 80 g unt 3 linguri smântână 2 ouă 1/2 lingură făină o
lămâie 1 foaie de dafin 1/2 lingură oţet sare piper pesmet ulei Mod de
preparare: Cureţi creierul, îl laşi în apă rece pentru 2-3 ore, apoi îl
pui la fiert 10 minute în apă cu sare, dafin şi…
Ingrediente:
172 kg pulpă de porc 1 pahar vin alb 3 căţei de usturoi 2-3 roşii din
bulion condiment pentru friptură de porc 1 legătură mărar ulei Mod de
preparare: Tai carnea felii potrivite, le aşezi într-o tavă, apoi
pregăteşti sosul: tai mărunt roşiile, le amesteci cu condimentul
special Fain condiment pentru friptura de…
Read more »
Ingrediente: 400 g şuncă afumată 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină
1 gulie 1-2 bucheţele de conopidă 1 ceapă puţină varză roşie 1 legătură
pătrunjel 100 ml vin roşu 200 g smântână 1 lingură hrean ras 1 lingură
făină sare Mod de preparare: Laşi şunca în apă rece o noapte. A doua zi…
Read more »
Ingrediente
: 6 cepe 200 g ciuperci proaspete sau din conservă 150 g măsline fără
sâmburi 100 g nuci 2 morcovi 1 ţelină 6 linguri ulei 2 linguri pastă de
tomate sare piper Mod de preparare: Cureţi cepele, le opăreşti 10
minute în apă clocotită şi după ce s-au înmuiat le laşi să se…
Read more »
Ingrediente:
500 g făină + 1 lingură făină 100 g mazăre congelată 100 g fasole verde
congelată 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă sare piper praf de copt 150 g
margarină Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai bucăţele morcovul,
ţelina şi ceapa, adaugi şi fasolea verde (tăiată bucăţi) mazărea şi le
pui la…
Read more »
Ingrediente:
2 kg carne de porc 500 g slănină 1 kg carne de vită 1 plic condiment
pentru cârnaţi 200 ml vin usturoi ardei iuţi intestine de porc Mod de
preparare: Treci prin maşina de tocat carnea de porc împreună cu slănina
şi carnea de vită. Adaugi în amestecul de carne Fain condiment pentru…
Read more »
Ingrediente:
300 g orez 100 g măsline 2 cepe 4 linguri ulei 2 linguri bulion 1
legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Intr-un ceaun pui
orezul la fiert cu 5 căni de apă. Cureţi în acest timp ceapa, o tai
mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi măslinele şi orezul fiert. După
10-15…
Read more »
Ingrediente:
1 kg prune uscate 200 g zahăr 300 g nuci 50 ml apă 3 linguri zahăr
pudră Mod de preparare: Prăjeşti nucile în cuptor 10-15 minute, apoi
le scoţi şi le mărunţeşti cu cuţitul. Speli prunele uscate în 2-3 ape,
le scoţi sâmburii şi le treci prin maşina de tocat. Pui apoi la…
Read more »
Ingrediente: 1 ficat de porc 2 picioare de porc 500 ml lapte 1
castravete acru 2 morcovi 2 ouă 10 măsline 1 legătură de pătrunjel sare
Mod de preparare: Laşi ficatul în lapte pentru o oră să se frăgezească.
Cureţi şi speli apoi picioarele de porc şi le pui lpe toate la fiert…
Read more »
Ingrediente: 1 varză murată 3 sfecle roşii 1 ceaşcă orez 2 cepe 1 cană
nuci măcinate 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă bulion sare piper Mod de
preparare: Cureţi sfeclele, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, tai
mărunt ceapa curăţată şi le amesteci cu orezul spălat. Pui şi nucile
măcinate, sare, piper după…
Read more »
Ingrediente:
2 pulpe de raţă 4 cartofi 6 morcovi 2 cepe roşii 2 foi de dafin 1/21
vin alb 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii,
morcovii şi ceapa, tai rondele morcovii şi cartofii, le prăjeşti în ulei
încins, apoi adaugi ceapa şi laşi pe foc până se înmoaie. Scoţi
legumele…
Read more »
Ingrediente
: 500 g paste făinoase 3 cepe 2 morcovi 200 g ciuperci 1 mână de
mazăre congelată 5 linguri ulei 3 linguri făină 3 roşii din bulion sare
piper busuioc cimbru 1 cană suc de roşii Mod de preparare: Pui o oală
cu apă pe foc şi cînd clocoteşte apa pui mazărea şi…
Read more »
Ingrediente:
1 kg ciuperci 2 cepe 1 ţelină 2 morcovi 1 păstârnac sare piper 1-2 foi
de dafin ienibahar sare Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi
rădăcinoasele, tai ceapa mărunt, iar pe celelalte le dai pe răzătoarea
cu ochiuri mari. Căleşti legumele în ulei, iar ciupercile le fierbi în
apă cu sare şi foile de…
Read more »
Ingrediente: 800 g cârnaţi proaspeţi 200 ml vin alb 50 g unt 2 căţei de
usturoi 1 lingură făină 2 foi de dafin 1 lingură bulion sare piper
nucşoara Mod de preparare: Fierbi pentru 10 minute cârnaţii cu apă
puţină, cât să îi cuprindă. în acest timp rumeneşti făina în unt,
adaugi bulionul, stingi…
Read more »
Ingrediente
foi: 1 lingură bulion 9 linguri apă 15 linguri zahăr 9 linguri ulei 1
lingură amoniac stins 1 esenţă vanilie 1 esenţă rom sare făină cât
cuprinde Ingrediente cremă: 1 cană zahăr 1 cană făină 3 căni apă 1
pachet margarină 1 lămâie Ingrediente glazură: 3 linguriţe cacao 5
linguriţe zahăr 1 ceaşcă apă…
Read more »
Ingrediente: o sfeclă roşie mare sau 2 mai mici 6 castraveciori acri o
ceapă roşie 400 g peşte marinat 3 cartofi sare piper 2 linguri de ulei
oţet de mere sau aromatic Mod de preparare: Se spală sfecla şi se pune
la fiert sau la cuptor. Salata va fi delicioasă şi cu sfeclă…
Read more »
Ingrediente: 12 căni făină 1 cană zahăr 1 lingură seminţe de anason 1
linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 6 ouă un vârf
linguriţă de sare 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 lingură suc de
lămâie Mod de preparare: Se mărunţesc seminţele de anason şi se
amestecă cu făina,…
Read more »
Ingrediente: un kilogram de ciuperci sau de mânătărci sare piper 3-4
linguri de oţet un căţel de usturoi un ardei iute un ardei gras o
linguriţă de miere 2 legături de pătrunjel verde o ceapă mică roşie
Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de codiţe şi se spală bine să nu
rămână pământ…
Read more »
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler
Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – fructe de sezon pe scobitoare
Se serveste la orice oră Ingrediente: 2 cl sirop de zmeură sucul de
la o lămâie sifon Intr-o cunoscută localitate din Alpi, după o zi plină
pe pârtia de schi.sportivilor…
Read more »
Ingrediente: 1/2 kg hering congelat 300 g spaghete 200 g ciuperci 1
ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 2-3 linguri pastă de ardei 3 linguri ulei
sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi ceapa,
morcovii şi păstârnacul şi le pui la fiert într-un litru de apă. Pui
sare după gust şi după…
Read more »
Ingrediente: 3 foi de napolitane 150 g smochine 1 portocală 1 lămâie
100 g nuci 100 g miere 100 g zahăr Mod de preparare: Razi portocala, o
cureţi, storci zeama şi tai miezul bucăţele. Storci şi lămâia, o
amesteci cu zeama de portocală, mierea şi zahărul şi pui amestecul pe
foc. După ce…
Read more »
Ingrediente: 1 pachet fulgi de porumb 15 linguri zahăr 3 linguri apă 1
pachet margarină 4 linguri cacao 1 cană nuci tăiate 5-6 bucăţi rahat
Mod de preparare: Pui fulgii de porumb într-o tavă de aragaz şi-i
rumeneşti 10-15 minute la cuptor. Topeşti apoi zahărul cu apa pe foc mic
şi când începe…
Read more »
Ingrediente: 1 kg stavrid congelat 5 căţei de usturoi 1 linguriţă piper
boabe 2-3 foi de dafin 4-5 linguri pastă de tomate 1 crenguţă cimbru
100 ml oţet 100 ml ulei rozmarin sare piper Mod de preparare: Speli
peştele decongelat, îl tai bucăţi de 2 cm şi aşezi bucăţile într-o
cratiţă sau o…
Read more »
Ingrediente: 6 cartofi 1 lingură margarină 1 borcan zacuscă de ghebe
sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi
pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, îi scurgi de zeamă, îi
pasezi şi adaugi în piureul obţinut margarina, sare şi piper după gust.
Intr-un vas mai…
Read more »
Ingrediente: 8 cartofi mari 3 cepe 1 ceaşcă orez 2 linguri ulei 1
legătură mărar sare piper 2 linguri bulion Mod de preparare: Cureţi
ceapa, o tai mărunt, o căleşti, adaugi orezul spălat, laşi pe foc până
se îngălbeneşte puţin orezul, apoi torni 4 ceşti de apă şi fierbi totul
pe foc mic.…
Read more »
O
reteta de pulap de porc umpluta cu legume, kaizer si slanina din: pulpa
de porc, carne tocata de porc, morcov, telina, oua, sare, piper,
condimente, usturoi, kaizer, slanina, ceapa rosie, vin rosu si apa.
Ingrediente: 1 bucata de pulpa de porc fara os 1-1.5 kg ½ kg carne
tocata porc 1 morcov 1 bucata…
Read more »
Ingrediente: 6 lămâi 1 cutie sardele în ulei 50 g margarină 1 lingură
muştar 1 linguriţă boia dulce 5-6 măsline 2-3 fire pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Le tai un căpăcel lămâilor, le scoţi miezul şi le
laşi deoparte. Păstrezi 1-2 linguri din miez şi zeamă. Zdrobeşti
sardelele cu furculiţa, adaugi margarina…
Read more »
Ingrediente: 5 cepe mari 1/2 linguriţă chimen pisat nucşoară 100 g
seminţe de floarea-soarelui sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi
ceapa, o tai rondele, o desfaci inele si o căleşti în ulei. Stingi cu 2 l
de apă, pui sare, piper, chimen şi nucşoară după gust şi laşi supa să
fiarbă 15…
Read more »
Ingrediente: 300 ml apă 500 g biscuiţi cacao 5 linguri zahăr 4 linguri
cacao 100 g nuca de cocos Mod de preparare: Apa, zahărul şi cacaua le
pui pe foc să dea câteva clocote. Obţii astfel un sirop. Macini
biscuiţii sau îi pisezi cu sucitorul şi îi amesteci cu siropul.
Frămânţi totul cu…
Read more »
Ingrediente
aluat: 250-300 g făină 125 g margarină 150 ml apă 1 linguriţă zahăr 1
praf de sare Ingrediente umplutură: 1/2 kg ciuperci 3 cepe 50 g caşcaval
2 ouă piper sare Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina, apa,
zahărul şi un praf de sare, frămânţi până obţii un aluat mai moale şi…
Read more »
Ingrediente: 1 kg morcov 125 g tărâţe de grâu 1 lingură zahăr (sau
miere de albine) 100 ml ulei 4 linguri făină 20 g zahăr pudră Mod de
preparare: Cureţi morcovii, îi speli, îi dai prin răzătoarea fină şi îi
înăbuşi cu 1 lingură de apă. După ce a scăzut apa, amesteci cu…
Read more »
Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g măsline 100 ml ulei
1 linguriţă boia de ardei dulce 1 lingură bulion 1 linguriţă cimbru
sare piper Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei,
adaug boiaua şi bulionul şi le fierbi până se înmoaie cu puţină zeamă de
fasole.…
Read more »
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mare Categorie
– Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi o vişină din
vişinată Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 gin 1/10 cherry
brandy 2/10 suc de lămâie 4/10 sifon Singapore Sling a apărut în 1915
din imaginaţia barmanului…
Papricaş de porc
2 January 2011

Read more »
Budincă de tăiţei cu fructe
2 January 2011

Read more »
Sparanghel venezuelean
2 January 2011

Read more »
Susanul
2 January 2011

Read more »
Cuşcuş cu roşii şi vinete
2 January 2011

Read more »
Supă de roşii şi coriandru
2 January 2011

Read more »
Ouă cu fenicul
2 January 2011

Read more »
Orez cu portocale si cotlet de porc
1 January 2011

Read more »
Cocktail tonic cu anason
1 January 2011

Read more »
File de porc cu risotto si fenicul
31 December 2010

Read more »
Cocktail Stinger
31 December 2010

Read more »
Somon cu sos de usturoi
31 December 2010

Read more »
Tort cu frisca si dulceata de caise
31 December 2010

Read more »
Gusa de curcan umpluta
31 December 2010

Read more »
Friptura de curcan cu sos de gutui
31 December 2010

Read more »
Rata umpluta cu bureti si garnitura de varza rosie
31 December 2010

Read more »
Friptura de vitel la gratar cu sos de ceapa
31 December 2010

Read more »
Oua umplute cu pasta de macrou
31 December 2010
Ingrediente
: 10 ouă 400 g macrou 1 ceapă 2 linguri de oţet 50 ml ulei 100 g unt
muştar sare piper 1 lămâie măsline frunze de pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare: Tai ceapa în patru, o pui la fiert în apă cu sare şi o
lingură de oţet şi după o jumătate…
Read more »
Read more »
Placinta cu burta de vita
31 December 2010
Ingrediente: 1 kg burtă de vită fiartă şi apoi tocată 500 g foi de
plăcintă 1 ceapă 2-3 linguri mărar verde tocat 2 linguri pătrunjel verde
tocat miez de pâine înmuiat în lapte 4 gălbenuşuri albuş 1 ou 75 g unt
sare piper 1 lingură smântână Mod de preparare: Amesteci tocătura cu
ceapa…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema
30 December 2010

Read more »
Salata de boeuf cu maioneza dietetica
30 December 2010

Read more »
Piersici umplute cu cremă de brânză
30 December 2010

Read more »
Tartă cu ananas
30 December 2010

Read more »
Rulada de carne in prapur de porc
30 December 2010

Read more »
Cocktail Spritzer
30 December 2010

Read more »
Tort cu cremă de nucă şi cafea
30 December 2010

Read more »
Tort cu ciocolată si alune
30 December 2010

Read more »
Ciorbă de porc cu zeamă de murături
30 December 2010

Read more »
Salata de peste cu morcovi
30 December 2010

Read more »
Cascaval umplut cu ciuperci si nuca
30 December 2010

Read more »
Colţunaşi cu aluat din cartofi
30 December 2010

Read more »
Crochete de creier
30 December 2010

Friptură de porc la tavă
30 December 2010

Read more »
Ciorba cu sunca afumata
30 December 2010

Read more »
Ceapă umplută cu ciuperci, măsline si nuci
30 December 2010

Read more »
Ruladă de legume
30 December 2010

Read more »
Cârnaţi de casă
30 December 2010

Read more »
Pilaf călărăşean cu măsline
30 December 2010

Read more »
Salam de prune uscate
30 December 2010

Read more »
Ficat în aspic
30 December 2010

Read more »
Sarmale cu sfeclă si nuci
30 December 2010

Read more »
Raţă cu legume şi vin
30 December 2010

Read more »
Paste cu legume şi ciuperci la cuptor
30 December 2010

Read more »
Gustare rece de ciuperci
30 December 2010

Read more »
Cârnaţi de porc în sos de vin
29 December 2010

Read more »
Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie
29 December 2010

Read more »
Salată de sfeclă roşie cu peşte
29 December 2010

Read more »
Biscuiţi crocanţi cu anason
29 December 2010

Read more »
Salată de ciuperci marinate
29 December 2010

Read more »
Cocktail Skywasser
29 December 2010

Read more »
Hering cu spaghete şi ciuperci
29 December 2010

Read more »
Prăjitură cu smochine şi miere
29 December 2010

Read more »
Prăjitură cu fulgi de porumb
29 December 2010

Read more »
Stavrid cu sos marinat
29 December 2010

Read more »
Musaca de cartofi cu zacuscă de ghebe
29 December 2010

Read more »
Cartofi umpluţi cu orez
29 December 2010

Read more »
Reteta zilei: Pulpa de porc umpluta cu legume, kaizer si slănină
29 December 2010

Read more »
Lămâi umplute cu sardele
29 December 2010

Read more »
Supă de ceapă cu seminţe
29 December 2010

Read more »
Rulada cu nuca de cocos
29 December 2010

Read more »
Tarte cu ciuperci si cascaval
29 December 2010

Read more »
Crochete din morcovi cu tarate de grau
29 December 2010

Read more »
Tocanita de fasole boabe cu masline
29 December 2010

Read more »
Cocktail Singapore Sling
29 December 2010
