sâmbătă, 27 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #87


Retete de Paste:

Tocăniţă de ardei gras

10 July 2010
  Ingrediente: 1 kg ardei 2 cepe 5-6 roşii condimente foi de dafin piper 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Coci ardeii pe plita sobei sau pe o tablă pe aragaz, apoi îi cureţi de pieliţe, dar îi laşi cu codiţe. Separat, într-o cratiţă, tai ceapa peştişori şi o înăbuşi cu puţină apă. Cureţi…
Read more »

Cum se prepara Mere la cuptor, cu vanilie si coniac (video)

10 July 2010
Cum se prepara Mere la cuptor, cu vanilie si coniac (video)        Via
Read more »

Bureţi cu sos alb

10 July 2010
  Ingrediente: 500 g bureţi 3-4 cepe 1- 2 linguri făină usturoi pătrunjel sare ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine bureţii, apoi îi fierbi în apă cu sare timp de 10-15 minute. Când sunt gata, îi scurgi şi îi tai fideluţă. Ceapa o cureţi, o toci şi o înăbuşi în puţin ulei.…
Read more »

Ardei umpluti cu cartofi si orez

10 July 2010
  Ingrediente: 6 ardei graşi 4 cartofi 1 ceaşcă orez 2 cepe 3-4 roşii 1 lingură pătrunjel verde 4 lin­guri ulei 1 lingură făină 1 lingură margarină sare zahăr piper   Mod de preparare: Cureţi cepele, le tai mărunt şi le căleşti în ulei încins împreună cu orezul. Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti şi le…
Read more »

Nectar de caise cu miere

10 July 2010
  Ingrediente: 1 l piure de caise 250 g miere   Mod de preparare: Alegi fructe coapte, le speli şi le scoţi sâmburii. Le pui la fiert cu o cană de apă. Ideal ar fi să foloseşti un vas de inox ca să nu se prindă (lipească) fructele. Incă fierbinţi, le pase:i printr-o sită sau…
Read more »

Supă crema de legume cu lapte

10 July 2010
Supă crema de legume cu lapte  Ingrediente: 1 l apă 1 cană lapte 2 mor­covi 1 păstârnac 1/2 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 2 cartofi 1 dovlecel o mână fasole verde 2 roşii 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi morcovul, ţelină, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, dovlecelul şi cartofii de coajă şi le speli. Decojeşti şi roşiile, iar fasolea…
Read more »

Nectar de vişine

10 July 2010
  Ingrediente: 4 kg vişine 500 g zahăr   Mod de preparare: Speli bine vişinele foarte coapte, le scoţi sâmburii şi le pasezi în mixer sau prin strecurătoare. Din 1 l de apă şi 500 g zahăr legi siropul pe foc. Când acesta s-a legat (fierbe cu bule mici), adaugi piureul de vişine. Omogenizezi,ii torni…
Read more »

Sirop de vişine

10 July 2010
  Cureţi 2 kg de vişine de codiţe, le speli şi le pui într-un borcan mai mare. Peste ele adaugi 1 l de apă şi 1 lingură de sare de lămâie. Astupi bine borcanul şi le laşi 3 zile la rece. După 3 zile, strecori zeama şi pasezi vişinele foarte bine printr-un tifon. La fiecare…
Read more »

Orez cu vinete

10 July 2010
Orez cu vinete  Ingrediente: 50 g orez (3 linguri) 250 g vinete (2 bucăţi) 30 ml ulei 100 g roşii (3 bucăţi) 20 g ceapă 1 legătură de zarzavat pentru supă 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel şi mărar 15 g smântână   Mod de preparare: Faci întâi supa de legume şi pentru aceasta cureţi…
Read more »

Marmelada asortată de fructe

10 July 2010
  Ingrediente: 1 kg vişine 1 kg zmeură 1 kg coacăze negre 1 kg coacăze roşii 1 kg agrişe zahăr   Mod de preparare: Speli bine toate fructele, fără să le ţii prea mult sub apă rece, cureţi vişinele de sâmburi şi coacăzele de codiţe, apoi le treci pe toate prin maşina de tocat. Pui…
Read more »

Musaca de dovlecei si carne

10 July 2010
Musaca de dovlecei si carneO reteta de musaca de dovlecei cu carne fiarta, rosii, marar, patrunjel in straturi. Ingrediente: 250 g dovlecei (2 bucăţi medii) 100 g carne fiartă 15 ml ulei 150 g roşii (4 bucăţi) câte 1/2 legătură de mărar şi pătrunjel     Mod de preparare: Speli şi cureţi carnea foarte bine şi o pui la…
Read more »

Dulceaţă de agrişe

10 July 2010
  Ingrediente: 6 pahare agrişe 1 kg zahăr 1/4 l apă   Mod de preparare: Cureţi agrişele de codiţe. Legi siropul din zahăr şi apă şi îl spumuieşti mereu. Când siropul s-a legat, vei pune fructele. Laşi pe foc şi scoţi sirop pe farfurie din când în când. Dacă se încheagă şi nu curge uşor,…
Read more »

Dulceaţa de cireşe amare albe sau negre

10 July 2010
  Fierbi un sirop dintr-un kg de zahăr şi 2 pahare mari de apă şi când s-a legat, adaugi 1 kg de cireşe amare curăţate de sâmburi. Le laşi deoparte 20-de minute, apoi pui dulceaţa la foc mic până se leagă din nou siropul. Când e gata, adaugi 2 pliculeţe de zahăr vanilat şi opreşti…
Read more »

Dulceaţă de coacaze

10 July 2010
Dulceaţă de coacaze  Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu vârf de coacăze 1 kg zahăr 4 pahare apă 1 plic zahăr vani­lat   Mod de preparare: Pui la fierţ apa cu zahărul şi-l laşi pe foc până se leagă siropul. Speli apoi coacăzele, le culegi de pe ciorchine, le cureţi de sârruuri şi le pui în siropul…
Read more »

Nectar de mere

10 July 2010
  Speli bine 1,5 kg mere, le scurgi de apă, le tai mărunt, dar nu le decojeşti şi le pui în storcătorul de fructe. Dacă nu ai storcător, le cureţi de coajă şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Trebuie să obţii 11 pulpă de fructe. Separat, prepari un sirop din 350 g zahăr…
Read more »

Salată de ţelina cu rosii si tarhon

10 July 2010
  Ingrediente: 2 ţeline 2 roşii 1 morcov 1 măr 1 ră­dăcină pătrunjel 4 fire ceapă sau usturoi verde 250 g spanac 1/4 sfeclă roşie tarhon după gust 4 linguri ulei 1 lingură oţet sare după gust   Mod de preparare: Cureţi ţelina, morcovul, rădăcina de pătrunjel, sfecla şi mărul, le speli şi le dai…
Read more »

Salată de varză cu kaizer

10 July 2010
  Ingrediente: 1 varză albă mare 250 g kaizer 4 linguri ulei oţet după gust sare piper 1 praf de zahăr   Mod de preparare: Speli bine varza, o dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, torni peste ea oţetul şi o laşi deoparte câteva  minute. Apoi o opăreşti timp de 3 minute, după care o…
Read more »

Salată de pui cu mere, sfeclă rosie si tarhon

10 July 2010
  Ingrediente: 1 piept de pui 1 sfeclă roşie 2 mere 1 ţelină 2 morcovi 1 salată verde 4 linguri maioneză 1 linguriţă muştar sare piper tarhon verde sau pătrunjel   Mod de preparare: Pui pieptul de pui la fiert în apă cu sare, iar sfecla o aşezi într-o tavă şi o dai la cuptor.…
Read more »

Cum se prepara Pricomigdale cu ciocolată (video)

9 July 2010
Cum se prepara Pricomigdale cu ciocolată  (video)Ingrediente:  100 g migdale macinate 200 g zahar extra fin albusul unui ou Via
Read more »

Gem de pere

9 July 2010
  Ingrediente: 2 şi 1/2 kg pere 1 kg zahăr 2 linguriţe zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat     Mod de preparare: Cureţi perele de coajă şi de sâmburi şi le tai în sfer­turi. Le pui la fiert imediat cu zahărul şi o cană de apă ca să nu-şi schimbe culoarea. Când gemul…
Read more »

Mancare de vinete si ardei copti

9 July 2010
  Ingrediente: 3 vinete 12 ardei graşi 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 5-6 roşii sare piper 5 linguri ulei 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Coci vinetele şi ardeii pe tablă. Când sunt gata cureţi şi vinetele, şi ardeii de coajă, apoi pui vinetele la scurs. Tai ceapa mărunt, o pui la călit,…
Read more »

Tocăniţă de ciuperci

9 July 2010
Tocăniţă de ciuperci  Ingrediente: 1,5 kg ciuperci proaspete 4 legături ceapă verde 2 legături usturoi verde 1 legătură pătrunjel 150 ml ulei 150 ml vin alb 1/2 kg roşii sare piper Mod de preparare: Cureţi bine ciupercile şi le tai feliuţe sub­ţiri. Cureţi apoi ceapa o căleşti bine în ulei, adaugi şi ciupercile, le rumeneşti puţin împreună,…
Read more »

Mancarică de rosii

9 July 2010
  Ingrediente: 3 roşii mari 2 ardei graşi 2-3 cepe 2-3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare piper după gust   Mod de preparare: Tai ceapa foarte mărunt, cureţi ardeii de cotoare şi de seminţe, apoi îi tai şi îi căleşti în ulei împreună cu ceapa. Le laşi până se înmoaie, apoi adaugi roşiile decojite…
Read more »

Supă de rosii cu orez si patrunjel

9 July 2010
  Ingrediente: 1,5 l supă de zarzavat 500 g roşii 100 g orez 1 legă­tură pătrunjel 2-3 linguri ulei sare după gust   Mod de preparare: Strecori supa de zarzavat, să fie limpede, şi o pui la fiert. Dacă nu ai supă, poţi s-o prepari din 2 cuburi de condi­ment concentrat de legume cu apă.…
Read more »

Ingheţată cu iaurt şi căpşune

9 July 2010
Ingheţată cu iaurt şi căpşune  Ingrediente: 300 g iaurt 400 g căpşune 100 g frişcă bătută 1 lămâie 4-5 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli bine căpşunele, le cureţi, apoi le tai bucăţele şi le pui într-un castron. Le stropeşti cu zeama de lămâie, le presari cu zahăr şi zahăr vanilat şi le dai…
Read more »

Compot de fructe

9 July 2010
  Ingrediente: 15 kg fructe (pere, pier­sici, afine, struguri simple sau combinate) 1,5 kg zahăr 3-4 aspirine 1/2 l alcool ali­mentar (votcă) 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Pui la fiert zahărul cu 7 pahare de apă şi laşi să dea în câteva clocote, cât să obţii un sirop subţire la care adaugi…
Read more »

Jeleu de coarne

9 July 2010
Jeleu de coarne  Ingrediente: 1 kg coarne din care vei face 250 g piure de coarne 250 g zahăr tos Mod de preparare: Fierbi coarnele (spălate) cu 1/2 I apă şi le treci apoi prin sită. La 250 g pulpă de coarne, adaugi 250 g zahăr şi compoziţia o pui pe foc să fiarbă, amestecând continuu, încerci…
Read more »

Salată de conopidă cu mazare

9 July 2010
Salată de conopidă cu mazare  Ingrediente: 1 conopidă 3 ouă 300 g mazăre verde 200 g ceafă afumată 2-3 ardei graşi 200 g caşcaval 3-4 frunze de salată roşie 2 morcovi ulei oţet zahăr 1 legătură mărar   Mod de preparare: Speli conopida şi mazărea şi le pui la fiert separat în apă cu sare, iar ouăle le fierbi…
Read more »

Gem de mure

9 July 2010
  Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu vârf cu mure 1 kg zahăr   Mod de preparare: Speli şi cureţi murele de codiţe, apoi le aşezi într-o cratiţă, presari zahărul şi le laşi aşa până a doua zi. Vei vedea că murele şi-au lăsat zeamă şi mare parte din zahăr s-a dizolvat Pui gemul la…
Read more »

Prajitură cu vişine

9 July 2010
  Ingrediente: 1 pachet margarină sau 200 g unt 4 ouă 450 g făină 1/2 cană lapte 300 g zahăr 1 kg vişine 1 praf de copt 3 plicuri zahăr vanilat 50 g zahăr pudră   Mod de preparare: Speli bine vişinele, le cureţi de codiţe şi sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o…
Read more »

Dulceţă de pepene verde

9 July 2010
  Ingrediente: 1 pepene potrivit de mare 1 şi 1/4 kg zahăr 4 pahare apă 1 pliculeţ zahăr vanilat 1/2 lămâie   Mod de preparare: Alegi un pepene verde cu coaja potrivit de groasă. După ce l-ai spălat bine, îl cureţi de coaja verde, apoi îl tai felii, înlături miezul roşu în aşa fel încât…
Read more »

Salată de legume in straturi

9 July 2010
Salată de legume in straturi  Ingrediente: 1 salată 1 ardei gras roşu 1 legătură ceapă verde 3-4 roşii 4-5 tije de ţelină 200 g mazăre 200 g iaurt sare piper 2 ouă ulei 2-3 măs­line pentru ornat   Mod de preparare: Pui la fiert un ou, apoi cureţi şi mazărea şi o fierbi separat în apă cu sare. Speli…
Read more »

Saramură de rosii si ardei copţi

9 July 2010
  Ingrediente: 1 kg ardei capia 1 kg roşii bine coapte 4 căţei de usturoi 1 şi 1/2 cană apă sare   Mod de preparare: Pui la copt ardeii şi când sunt gata, îi cureţi de coajă, le scoţi cotorul curăţându-i bine de seminţe, apoi îi rupi fâşii. Intre timp, pui la copt şi roşiile.…

Mancarica de cartofi cu ardei copţi

9 July 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 2 vinete 4 roşii 6-7 ardei graşi făină sare condimente piper 1 legătură pătrun­jel ulei   Mod de preparare: Pui cartofii la fiert, curăţaţi de coajă şi tăiaţi felii. Tai vinetele rondele de 1-2 im grosime, după care le prăjeşti şi le pui pe o farfurie. Pui ceapa…
Read more »

Chiftele din salată verde si urdă

9 July 2010
  Alegi 3-4 căpăţâni de salată, le speli bine şi le pui la fiert pentru 5-10 minute. Când sunt gata, le strecori bine şi le tai mărunt. Le amesteci apoi cu 1/2 kg de urdă dulce, 3 ouă, 4-5 linguri pesmet, sare, piper, 2-3 căţei de usturoi, pătrunjel verde sau mărar tocat. Amesteci bine totul,…
Read more »

Parjoale de varză

9 July 2010
  Ingrediente: 1 varză de 1 kg 1 felie de pâine 50 ml lapte 100 ml ulei 3 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2-3 lin­guri smântână sare piper   Mod de preparare: Cureţi varza, o speli şi o opăreşti împreună cu verdeaţa în apă cu sare, după care o scurgi şi o tai…
Read more »

Mancare de ardei gras cu rosii

9 July 2010
  Ingrediente: 500 g ardei graşi 500 g roşii 3 linguri ulei 1 lingură orez 3 cepe 1 legă­tură pătrunjel sare după gust   Mod de preparare: Tai ceapa peştişori şi ardeii rondele şi îi căleşti în uleiul încins, adaugi sarea şi înăbuşi legumele pe jumătate. Tai roşiile bucăţi, alegi şi speli orezul şi le…
Read more »

Cartofi copti umpluti cu vinete

9 July 2010
  Ingrediente: 3-4 cartofi mai mari 1 vânătă mărişoară 1 ceapă 1 ardei gras 2 căţei de usturoi 1 pahar de iaurt de 400 g 1 vârf de cuţit de cim­bru mărar pătrunjel sare piper după gust ulei   Mod de preparare: Speli foarte foarte bine cartofii şi îi pui să se coacă în tava…
Read more »

Salată de fasole verde si mazare cu maioneză

9 July 2010
Salată de fasole verde si mazare cu maioneză  Ingrediente: 300 g mazăre 300 g fasole verde fideluţă 1 sfeclă roşie 1 ţelină 3-4 roşii 1 castravete 1 salată verde 2 ouă ulei muştar sare   Mod de preparare: Cureţi mazărea şi fasolea, speli şi sfecla şi le pui la fiert separat, iar într-un ibric fierbi un ou. Speli roşiile, cureţi apoi ţelina…
Read more »

Fasole cu smantana

9 July 2010
  Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 2-3 lin­guri ulei 1 lingură făină 1/2 pahar lapte 1/2 pahar smântână sare mărar   Mod de preparare: Speli şi cureţi fasolea, apoi o fierbi în apă cu sare. După ce a fiert, o strecori şi o laşi deoparte. Incingi uleiul într-o cratiţă, pui făina, stingi cu lapte, adaugi…
Read more »

Tort de fructe Cristal (video)

9 July 2010
  Ingrediente: portocala banana mar nuci mango kiwi     Via
Read more »

Castraveţi umpluţi

9 July 2010
  Ingrediente: 6 castraveţi mai mari 1 ceaşcă de lapte 2 gălbenuşuri 1 ceapă 150 g brânză de oaie 1 linguriţă boia dulce 1 rădăcină de hrean 2-3 linguri smântână 2 felii de pâine   Mod de preparare: Alegi castraveţii, îi cureţi de coajă, îi tai la un capăt şi îi scobeşti cu grijă. Miezul…
Read more »

Salată de dovlecei si conopidă cu maioneză

9 July 2010
  Ingrediente: 2 dovlecei 1 conopidă 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 gălbenuş sare piper ulei zeamă de lămâie   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi speli, îi pui la fiert în apă cu sare şi după ce au fiert, îi scoţi şi îi laşi să se scurgă. La fel procedezi şi cu conopida.…
Read more »

Salata de cartofi cu smantană, vin alb si muştar

9 July 2010
  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 pahar vin alb 2 linguriţe muştar 1 pahar smântână sare mărar pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui să fiarbă cu tot cu coajă în apă rece. Între timp, faci sosul prin amestecarea vinului cu muştarul, sarea şi smântână. Fierbi cartofii în coajă, li cureţi…
Read more »

Creier in aluat

8 July 2010
  Ingrediente: 1 creier mare 3 linguri făină 2 ouă l/2 lingu­ră unt sau ulei 1/2 pahar lapte grăsime pentru prăjit Mod de preparare: Punem făina într-un castron, adăugăm două gălbenuşuri, laptele, untul, puţină sare şi amestecăm. Batem albuşurile spumă şi le punem în compoziţia de mai sus a.mestecînd totul. Compoziţia trebuie să fie ca…
Read more »

Ciorba de cartofi cu leustean

8 July 2010
  Ingrediente: 725 g cartofi 1,5 1 apă zarzavat de supă 1 ceapă 125 g grăsime sare leuştean mărar pătrun­jel verde otet lămîie sau sare de lămîie Mod de preparare: Tăiem zarzavatul ca tăiţeii şi îl împărţim în două : jumătate îl punem în apă să fiarbă împreună cu ceapa, iar jumătate în grăsimea înfierbîntată…
Read more »

Bors rusesc

8 July 2010
    Ingrediente: 1 kg carne 1 os cu sită 1 os cu măduvă 1,5 1 apă 2 ceşti borş 125 g slănină 250 g zarzavat de supă 250 g varză 250 g sfeclă 1 ceapă 5 cartofi 5 linguri fasole (sau bob) 5-10 roşii 2 linguri făină 150 g unt 5 linguri smîntină sare…
Read more »

Bors de gaina (moldovenesc)

8 July 2010
  Ingrediente: 1 găină mică (1 kg) 1 1 apă 1 1 borş pătrunjel mărar leuştean sare 1 legătură lobodă Pentru tăitei : 1 ou făină Mod de preparare: Curăţăm găina şi o spălăm bine. O pu­nem la fiert într-o oală cu apă rece, fără nici un zarzavat. Dintr-un ou şi făină (cît cuprinde) facem…
Read more »

Salată de vinete cu smantana

8 July 2010
  Ingrediente: 3 vinete 1 ceapă 50 ml ulei 100 g smântână sare   Mod de preparare: Pui vine­tele la copt pe o tablă sau direct ps ochiul aragazului şi când sint gata le cureţi de coajă şi le laşi să se scurgă bine. Le toci apoi cu tocătorul, presari sare după gust şi începi…
Read more »

Mancarica de pui cu păstăi

8 July 2010
  Ingrediente: 1 pui 1 kg păstăi 1 ceapă 1 căpăţână usturoi bulion 1 legătură pătrunjel 100 g smântână ulei sare piper condiment concentrat   Mod de preparare: Cureţi şi tai puiul în bucăţi pe care le rumeneşti în ulei. Scoţi carnea şi în uleiul rămas rumeneşti ceapa tăiată mărunt şi ulterior pui şi bulionul.…
Read more »

Fasole verde cu cartofi, smantana si carne la cuptor

8 July 2010
  Ingrediente: 500 g carne de porc 2 cepe 600 g fasole verde 100 g smantână 1 ou ulei sare piper cimbru 100 g caşcaval 4 cartofi   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi fasolea, tai ceapa fideluţă şi pui fasolea la fiert. Speli cartofii, îi fierbi cu tot cu coajă într-o altă oală şi…
Read more »

Salată de legume cu sos de maioneză si hrean

8 July 2010
  Ingrediente:  4-5 roşii 4-5 ardei graşi 2 cepe 100 g măsline 1 pahar caşcaval ras (sau brânză) sare Pentru sos ai nevoie de: 1 pahar maioneză, 1 lingură hrean ras 2 linguri smântână 1 linguriţă muştar   Mod de preparare: Speli roşiile şi ardeii graşi, apoi cureţi ardeii de cotoare, tai roşiile felii, ardeii…
Read more »

Mancare de morcovi si ardei gras

8 July 2010
  Ingrediente: 2 morcovi 1 ardei gras verde 1 ceapă 1 linguriţă stafide 50 ml supă de legume 1 lămâie 1 lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi sare şi piper după gust. Cureţi şi tai morcovii felii subţiri, iar ardeiul gras fâşii…
Read more »

Ouă moi III

8 July 2010
  Ingrediente: 10 ouă apă clocotită   Mod de preparare: Punem ouăle în apă clocotită şi le ţi­nem în clocot 2—3 minute, după gust. Le scoatem, le aşezăm pe farfurie şi le dăm la masă.   Poftă bună!
Read more »

Muffins (video)

8 July 2010
Muffins (video)  Ingrediente: 350 g faină 150 g zahăr 1,5 linguriţă praf de copt 0,5 linguriţă sare 1 linguriţă de zahar vanilat 1 ou 200 g lapte 100 g un/margarina ciocolata rasa
Read more »

Salată de ciuperci cu ouă si porumb

8 July 2010
  Ingrediente: 400 g ciuperci 1 lingură unt (margarină) 4 ouă fierte 1 salată verde 2-3 roşii 1 conservă porumb 1 ceapă roşie 3 linguri ulei 1 lin­gură oţet condimente   Mod de preparare: Speli şi tai ciupercile mărunt, apoi le prăjeşti în unt. Tai salata fâşii şi o aşezi pe un platou. Decojeşti ouăle…
Read more »

Mancare de dovlecei dreasa cu smantana

8 July 2010
  Ingrediente: 1-2 dovlecei mai tineri 1 lingură de ulei 3-4 roşii 200 ml smântână 1 ceapă 1 legătură pătrunjel verde sau mărar sare piper 2 linguri de făină   Mod de preparare: Speli şi cureţi ceapa şi dovleceii, apoi toci ceapa şi opăreşti roşiile. Intr-o cratiţă pui o lin­gură de ulei şi căleşti ceapa,…
Read more »

Salată de vinete cu nuci

8 July 2010
  Ingrediente: 1/2 kg vinete 1/2 cană nuci 1 căţel mare de usturoi 1/2 linguriţă oţet 2-3 linguri ulei sare piper 2 linguri pătrunjel tocat   Mod de preparare: Inţepi vinetele cu o fur­culiţă, le pui într-o tavă şi le dai la cuptor pen­tru 45 de minute, la foc potrivit. După ce s-au copt, le…
Read more »

Salată de porumb, ciuperci si branză

8 July 2010
  Ingrediente: Pentru salată ai nevoie de: 3 roşii mari 2 ardei graşi 2 cepe 1 cutie porumb 1 cutie mică de ciuperci 100 g brânză sărată Pentru sos ai nevoie de: 1 lingură de muştar fin 2  linguri ulei 3-4 linguri oţet puţină apă 1 linguriţă sare 1-2 linguriţe zahăr   Mod de preparare:…
Read more »

Salată de cartofi cu masline si verdeţă

8 July 2010
  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2-3 fire de ceapă verde 2 morcovi 150 g măsline 2 ouă 1 legă­tură mărar 1 legătură pătrunjel sare piper ulei 1 lămâie 1 salată verde   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi şi îi tai în cubuleţe. Cureţi morcovul şi-l dai pe râzătoare, iar ceapa…
Read more »

Ciuperci umplute

8 July 2010
Ciuperci umplute  Ingrediente: 15-16 ciuperci mai mari (albe) din soiul Champignon 1 ceapă potrivită 1-2 morcovi 150-200 brânză de vaci 1 legătură mărar sare piper după gust ulei pentru călit ceapa   Mod de preparare: Speli şi cureţi ciupercile, iar codiţele le rupi i le tai mărunt. Opăreşti pălăriile 1-2 minute în apă clocotită, le scoţi…
Read more »

Ingheţată cu fraguţe

7 July 2010
  Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri smântână 2 pahare frăguţe   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi smântână, apoi albuşurile bătute spumă. Speli frăguţele, le pasezi şi le adaugi în jumătate din compoziţie, apoi aşezi în cupe alternativ: un strat de compoziţie cu fragi şi un strat din compoziţia neameste­cată…
Read more »

Borş de iepure

7 July 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de iepure (cap şi partea din faţă) 1 1 apă 2 ceşti borş 1 ceaşcă smîntînă 1 mor­cov 1 pătrunjel 1 păstîmac 1 ceapă sare 1 lin­guriţă făină   Mod de preparare: Ştergem carnea, o tăiem bucăţi şi o pu­nem la fiert. După ce am luat spuma, adăugăm o ceapă…
Read more »

Borş de viţel

7 July 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de viţel 1 1 apă 2 ceşti borş zarzavat de supă 1 ceapă sare pătrunjel leuşlean 2 gălbenuşuri 2 linguri smîntină   Mod de preparare: Tăiem carnea de viţel în 5 bucăţi, o spălăm şi o punem la fiert. Luăm spuma şi adăugăm zarzavatul tăiat fin, ceapa to­cată, sarea. Cînd…
Read more »

Chicken Goa (video)

7 July 2010
Chicken Goa (video)  Ingrediente: 250 g ficat de pui zahar brun 1 pahar vin de port ardei iute dupa gust sare orez   Via
Read more »

Supă cu frecăţei

7 July 2010
  Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 2 ouă făină cat cuprinde   Mod de preparare: Fierbem, zeama de carne. Batem două ouă şi le amestecăm cu făină cît cuprind pentru ca să obţinem un aluat mai tare decît cel pentru tăiţei. Radem aluatul pe o râzătoare cu găuri mari, deasupra unei mese de aluat,…

Ingheţată rapidă cu ness

6 July 2010
  Ingrediente: 200 g frişcă 1 ou 1 lin­gură ness (sau cacao) 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Freci bine oul cu zahărul şi ness-ul, apoi adaugi jumătate din cantitatea de frişcă, omogenizezi şi pui compoziţia într-o cupă. O laşi la congelator 1-2 ore, apoi o decorezi cu frişca rămasă şi o serveşti imediat.…
Read more »

Ouă moi II

6 July 2010
  Ingrediente: 10 ouă apă rece   Mod de preparare: Cele mai bune ouă moi le obţinem punîndu-le în apă rece. Cînd începe apa să dea foarte uşor în undă, le scoatem. Atunci ouăle sînt fierte uniform pînă în mijlocul gălbenuşului. Le învelim într-un şervet şi le lăsăm 2 minute, apoi le ser­vim.   Poftă…
Read more »

Pere Ajaccio (video)

6 July 2010
  Ingrediente: pere malaga vin dulce rosu scortisoara inghetata
Read more »

Supă cu zdrenţe

6 July 2010
  Ingrediente: 1,5 / supă de carne 2 ouă 1 lingură făină   Mod de preparare: Punem supa de carne la fiert. Batem ouăle cu furculiţa într-o farfurie adîncă, adăugăm făina şi amestecăm bine. Pu­nem compoziţia într-un cornet de hîrtie pergament cu deschizătura foarte mică. Apoi dăm drumul încet compoziţiei să curgă în supa care…
Read more »

Omletă cu rosii

6 July 2010
  Ingrediente: 8 ouă 500 g roşii 100 g unt sau untură   Mod de preparare: Alegem roşii coapte, le spălăm, le tă­iem şi le curăţăm de pieliţe şi de semin­ţe. Punem grăsimea într-o tigaie, adău­găm roşiile, sare şi piper; lăsăm să se pătrundă. Batem ouăle cu puţină sare şi piper, le turnăm în tigaie…
Read more »

Supă crema de orez cu zeama de lamaie

6 July 2010
O reteta simple si delicioasa de supa crema de orez cu zeama de lamaie din: supa de carne, orez, unt, faina, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 300 g orez 50—60 g unt 1 linguriţă făină 3 gălbenuşuri 1—2 linguri smîn­tînă cîteva picături de zeamă de lămîie   Mod de…
Read more »

Omletă romanească

6 July 2010
  Ingrediente: 8 ouă 100 g brinză 4 linguri lapte sau 2 linguri lapte şi 2 linguri smantană puţină sare mărar şi pătrunjel tocat 150 g unt sau untură   Mod de preparare: Spargem ouăle într-o farfurie adîncă, le batem cu furculiţa, dar nu prea mult, adăugind puţină sare, pătrunjelul şi mă­rarul tocat, laptele şi…
Read more »

Supă cu tăiţei

6 July 2010
  Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 1 foaie de ţăiţei   Mod de preparare: Pregătim tăiţeii şi îi fierbem separat în apă clocotită sau în zeamă de carne, îi scoatem şi îi punem în supa de carne strecurată, fără să-i mai spălăm cu apă rece. Lăsăm supa să mai dea un clocot.   Poftă…
Read more »

Supă de griş

6 July 2010
  Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 4 linguri griş   Mod de preparare: Punem la fiert supa de came şi, cînd clocoteşte, turnăm grişul încet, ameste­cînd cu telul, ca să nu se prindă de fund. In 10—15 minute supa este gata şi putem să o servim. Putem prepara supa de griş şi cu zeamă…
Read more »

Ingheţată de cireşe amare

5 July 2010
  Ingrediente: 1 kg cireşe amare 500 g zahăr 500 ml apă 100 g frişcă bătută   Mod de preparare: Scoţi sâmburii cireşelor, opreşti câteva pentru decor, iar pe restul le treci printr-o sită, strecori com­poziţia prin tifon, iar zeama obţinută o pui deoparte. Pui zahărul cu apa să fiartă până se leagă bine, ca…
Read more »

Supă crema de conopidă

5 July 2010
  Ingrediente: 1,5 1 apă clocotită sau zeamă de carne 750 g conopidă 150 g unt făină albă pentru rîntaş Pentru dres : 2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă   Mod de preparare: Pregătim un piureu de conopidă. Pen­tru aceasta, curăţăm conopida de părţile verzi şi o ţinem 20 minute în apă sărată ca să iasă…
Read more »

Oua cu smantană

5 July 2010
  Ingrediente: 10 ouă sos de smintină   Mod de preparare: Fierbem 10 ouă răscoapte, le curăţăm de coajă, le tăiem în rondele şi le lăsăm să dea un clocot într-un sos de smîntînă. Le servim fierbinţi.   Poftă bună!
Read more »

Mancare de legume cu pui, la cuptor

5 July 2010
Mancare de legume cu pui, la cuptor  Ingrediente: 3 cartofi noi 2 dovlecei 2 fire de ceapă verde 3-4 roşii 1 kg mazăre verde 1 piept de pui (sau 2 pulpe) 1 legătură mărar 2 ouă 1 cutie mică de smântână (de 120 g) ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi dovleceii de coajă, îi tai rondele foarte…
Read more »

Salată de legume cu tarhon si nucă macinată

5 July 2010
  Ingrediente: 1 morcov 1 ţelină 1 ardei gras 1 varză potrivită 1 ceapă 1 ou fiert tare 2-3 fire tarhon sare, piper oţet de mere ulei 2-3 cartofi nucă măcinată (opţional)   Mod de preparare: Speli varza, morcovul, ţelina, ceapa, cartofii şi ardeiul, le cureţi, apoi tai varza, ardeiul şi ceapa fâşii, iar morcovul…
Read more »

Cremă de căpşune

5 July 2010
  Ingrediente: 600 g căpşune 120 g zahăr 250 ml lapte 1 plic zahăr vanilat 1-2 linguri praf de budincă de vanilie 3 ouă 200 ml frişcă 1-2 linguri nucă de cocos verde     Mod de preparare: Amesteci laptele cu jumătate din cantitate de zahăr şi zahărul vanilat, îl fierbi şi-l laş să se…
Read more »

Strudel Kaiser Wilhelm (video)

5 July 2010
Strudel Kaiser Wilhelm (video)  Ingrediente: mere zahar zahar pudra scortisoara foi de placinta
Read more »

Chec de dovlecei

5 July 2010
Chec de dovlecei  Ingrediente: 1,5 kg dovlecei mici 5 ouă 1-2 căţei de usturoi 250 g smântână 80 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi dai pe răză­toarea cu ochiuri mari, îi presari cu sare şi-i laşi să se scurgă pentru aproximativ o oră. în acest timp tai…
Read more »

Omletă cu raci

5 July 2010
  Ingrediente: 6 ouă 6 linguri lapte 100 g unt sare după gust mărar pătrunjel 10 raci 100 g unt   Mod de preparare: Fierbem racii, scoatem gîturile şi le fa­cem sote în unt, le tăiem în 2—3 bucăţi. Preparăm o omletă obişnuită peste care aşezăm gîturile de raci, rulăm şi servim pe farfurie caldă.…
Read more »

Omleta cu orez

5 July 2010
  Ingrediente: 5 ouă 2 roşii potrivite puţin pesmet un praf de zahăr 1 lingură orez 50 g unt 1 ceapă 1/2 ceaşcă lapte sare piper   Mod de preparare: Curăţăm roşiile de pieliţă şi de seminţe. Dăm sare şi. piper, presărăm un praf de zahăr şi le tăvălim în puţin pesmet, le dăm prin…
Read more »

Supă cu găluşte de griş

5 July 2010
  Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 1 lingură unt 2 ouă griş cit cuprinde   Mod de preparare: Frecăm untul cu gălbenuşurile pînă se fac ca o cremă. Apoi, frecind într-una, adăugăm griş cît cuprinde pentru a se obţine o cocă mai tare decît smîntînă. Sărăm. Batem spumă două albuşuri şi le amestecăm cu…
Read more »

Supă de găină a la grec

5 July 2010
  Ingrediente: 1 găină (1—1,500 kg) 2—2,5 1 apă 125 g orez 3 ouă 1 lămîie   Mod de preparare: Punem găina curăţată într-o oală, tur­năm apă rece cît să acopere pasărea şi lăsăm să fiarbă bine, dar încet. După ce a fiert, scoatem pasărea. O parte din piept şi măruntaie le tăiem mărunt (pot…
Read more »

Supa de găină

5 July 2010
  Ingrediente: 1 găină grasă (1—1,500 kg) 2—2,5 l apă 1 mor­cov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 ceapă sare un buchet de verdeaţă   Mod de preparare: Curăţăm găina, o spălăm şi o punem la fiert în apă rece (cu puţină sare), cit să o acopere. Luăm spuma. Punem zar­zavatul curăţat şi spălat şi buchetul…
Read more »

Supă cremă de fasole boabe

4 July 2010
  Ingrediente: 300 g fasole 1 ceapă 1 bucăţică ţelină 1 cartof 1 fir de praz (partea albă) 1 morcov 1 pătrun­jel 1 păstirnac 50—60 g unt 1,5 1 apă clocotită sau zeamă de carne sare piper după plac crutoane prăjite   Mod de preparare: Alegem fasolea şi o spălăm. Putem să o punem din…
Read more »

Rulouri de dovlecei cu branză

4 July 2010
Rulouri de dovlecei cu branză  Ingrediente: 2 dovlecei 2 ouă 2-3 linguri făină 250 g telemea ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai felii subţiri pe lungime pe care le presari cu sare şi le laşi deoparte până se înmoaie. In acest timp tai telemeaua felii de 2-3 cm lungime şi 1 cm…
Read more »

Supă de zarzavat

4 July 2010
  Ingrediente: 2 1 apă 2 morcovi 250 g mazăre verde 250 g bob verde 1 ceapă 50 g arpagic 2 leg pătrunjei 1 ţelină 2 salate (lăptuci) 100—150 g unt sare piper nucşoară 1 cuişoară   Mod de preparare: Tăiem mărunt morcovul, pătrunjelul, ceapa, arpagicul şi ţelina. Le rumenim în unt. Umplem cu apă…
Read more »

Ingheţată cu lamaie si cocos

4 July 2010
Ingrediente: 2 lămâi mari 3 ouă 1 lingură făină 2 linguri zahăr 1 esenţă vanilie 1 plic zahăr vanilat 250 ml lapte 1 lingură cocos   Mod de preparare: Pui la fiert lămâile întregi pen­tru 20 de minute, în apă cât să le acopere. între timp, amesteci într-un vas ouăle cu zahărul, esenţa de vanilie,…
Read more »

Salată de castraveţi cu iaurt

4 July 2010
Salată de castraveţi cu iaurt  Ingrediente: 1 kg castraveţi 300 ml iaurt 2 legături mărar oţet zahăr sare ulei   Mod de preparare: Speli cas­traveţii, îi tai felii subţiri, pui peste ei ulei, oţet, sare şi puţin zahăr şi-i laşi deoparte 15 minute ca să-şi ia gus­tul. Speli apoi mărarul şi îl tai mărunt. Adaugi peste castraveţi iaurtul, presari…
Read more »

Supă de chimen

4 July 2010
  Ingrediente: 2 1 supă de zarzavat 100 g unt sau ulei 2 lin­guri făină 2 linguri chimen sare   Mod de preparare: Topim untul într-o tigaie. Punem făina şi o prăjim încet, amestecînd. Cînd făina s-a rumenit puţin, adăugăm chimenul pi­sat. Stingem cu supă de zarzavat prepa­rată mai înainte. Sărăm. Lăsăm supa să clocotească,…
Read more »

Carni di cabritu Carabean style (video)

4 July 2010
Carni di cabritu Carabean style (video)  Ingrediente: carne de capra/miel zahar brun ceapa cartofi usturoi ţelină dovlecel paprika ardei iute     Via
Read more »

Mancare de fasole pastai cu dovlecei

4 July 2010
  Ingrediente: 250 g fasole verde fideluţă 250 g fasole galbenă 2 dovlecei 2 cepe potrivite 2 căţei de ustu­roi 1 lingură oţet 150 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Speli legumele, le cureţi, apoi pui numai fasolea verde şi galbenă la călit în tigaia cu ulei pentru 10-15 minute. Când e gata…
Read more »

Budincă de fasole verde cu rosii

4 July 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 legătură ceapă verde 3-4 roşii 6 ouă 50 g costiţă afumată 100 ml lapte dulce 1 lingură făină 1 legă­tură verdeaţă ulei     Mod de preparare: Speli bine fasolea şi o pui la fiert în apă cu sare. Opăreşti apoi roşiile, le cureţi de pieliţe şi le…
Read more »

Supă de ceapa

4 July 2010
  Ingrediente: 1,5 1  supă de came 1 kg ceapă 125 g unt 1 linguriţă făină sare piper după gust 200—250 g caşcaval sau parmezan 8—10 felii de pîine prăjită   Mod de preparare: Curăţăm ceapa, o spălăm şi o tăiem în felii subţiri. O punem la foc într-o cra­tiţă împreună cu o bucăţică de…
Read more »

Supă crema de cartofi

4 July 2010
  Ingrediente: 1,5 1 apă 700—800 g cartofi 1 ceapă 50—60 g unt 1 linguriţă făină cîteva boabe piper sare 1 legătură de zarzavat de supă (morcov, ţelină, pătrunjel şi păstîrnac) 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Curăţăm cartofii, îi spălăm şi îi tăiem în bucăţi. Ceapa tăiată mărunt o îngălbe­nim uşor într-o oală,…

Salată de ardei gras copt

4 July 2010
Salată de ardei gras copt  Ingrediente: 1 ardei gras 3 rosii 1 ceapa rosie ulei 1 lingurita otet sare   Mod de preparare: Pui ardeii sa se coaca pe o tablă, pe aragaz si cand sunt gata ii prepari cu sare si-i acoperi cu un prosop curat. Speli apoi rosiile, le tai felii, iar ceapa o cureti si o…
Read more »

Supă de arpacaş

4 July 2010
  Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 300 g arpacaş 50 g unt 1 linguriţă făină   Mod de preparare: Alegem arpacaş alb, îl spălăm bine şi îl punem ia fiert, acoperit, în apă clo­cotită. Il fierbem încet, amestecînd din cînd în cînd, ca să nu se prinda de fund. Cînd este gata, dăm arpacaşul…
Read more »

Stufat cu mazare si ciuperci

4 July 2010
Stufat cu mazare si ciuperci  Ingrediente: 1 kg mazăre păstăi 200 g ciuperci proaspete (sau 100 g ciuperci din conservă) 15 fire de usturoi verde 18 fire de ceapă verde 3 roşii medii 4 ouă fierte tari 5-6 ardei graşi 7- 8 linguri ulei 1 legătură mărar sare piper 200 g franzelă pentru crutoane   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Copănele de pui cu varză dulce

4 July 2010
  Cureţi 2-3 cepe şi 1 mor­cov, tai ceapa mărunt, dai morcovul pe răzătoarea mică şi le căleşti în ulei încins, cu o lingură de bulion, după care sting cu 1 cană de apă. Speli bine 3-4 copănele de pui, le adaugi peste legumele care fierb şi le laşi câte­va minute. Cureţi şi speli apoi…
Read more »

Prăjitură cu prune si blat din smantană

4 July 2010
Prăjitură cu prune si blat din smantană  Ingrediente: 1 kg prune 400 g smântână 500 g făină 300 g zahăr pudră 1 praf de copt 3 ouă sare   Mod de preparare: Speli prunele şi le scoţi sâmburii, apoi smântână cu 200 g zahăr, apoi adaugi treptat ouăle şi făina amestecată cu praful de copt şi omogenizezi. Torni apoi compoziţia într-o…
Read more »

Omletă cu ficat

4 July 2010
  Ingrediente: 8 ouă sote de ficat de pasăre 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Pregătim o omletă obişnuită, care se umple cu un sote de ficat de pui, găină sau gîscă, tăiat în felii sau în cuburi mici. Nu punem prea multă umplutură. Rulăm şi aşezăm pe o farfurie. Putem pregăti…
Read more »

Omletă cu creier

4 July 2010
  Ingrediente: 8 ouă 1 creier 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Pregătim o omletă obişnuită. Fierbem creierul, îl tăiem în cuburi mici şi îl înăbuşim în unt cu sare şi piper, întindem apoi pe omletă umplutura de creier, rulăm şi servim pe o farfurie.   Poftă bună!
Read more »

Supă de viţel

4 July 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 1,5 1 apă 1 ceapă 1 morcov 1/2 ţe­lină 1/2 pătrunjel 1 cartof puţin praz sare piper puţin pătrunjel verde 1 bucăţică lămîie   Mod de preparare: Tăiem carnea în 5 bucăţi. O spălăm şi o punem într-o oală cu apă. Presărăm pu­ţină sare şi lăsăm să fiarbă, avînd grijă…
Read more »

Desert a la Gordon Ramsay (video)

4 July 2010
  Ingrediente: mere pere zahar scortisoara stafide smantana dulce inghetata de vanilie
Read more »

Tocăniţa de vara cu vinete coapte

4 July 2010
  Ingrediente: 2-3 vinete 3-4 cepe 3-4 ardei graşi 1 morcov 1 pahar ulei 2-3 căţei de usturoi 1/2 kg roşii   Mod de preparare: Cureţi ceapa, ardeii, morcovul şi usturoiul, tai ceapa solzişori, ardeii fâşii, iar morcovul îl dai pe râzătoare. Pui apoi ceapa cu morcovul şi ardeiul să se călească în ulei. Dacă…
Read more »

Vinete cu rosii

4 July 2010
  Ingediente: 2 vinete 1/2 kg roşii ulei 1 căţel de usturoi sau un fir usturoi verde pătrunjel sare piper făină   Mod de preparare: Cureţi vinetele şi le tai în bucăţele pe care le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei, Când sunt gata, le scoţi pe câteva şerveţele ca să se scurgă…
Read more »

Peşte cu legume de vară

4 July 2010
Peşte cu legume de vară  Ingrediente: 1 kg peşte 2 morcovi 2 vinete 2 dovlecei mici 2 ardei graşi o mână de fasole verde 1/2 ţelină 2 cepe 7-8 roşii o ceşcuţă de vin alb 1-2 rămurele de cimbru 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi peştele foarte bine, îl speli, îl presari cu sare şi, dacă…
Read more »

Supă de carne

4 July 2010
  Ingrediente: 3.500 kg carne 3 l apă 2 morcovi 1 ţelină 1 păstirnac 1 praz 1 pătrunjel 1 ceapă sare 1 buchet (pătrunjel, mărar, frunze de ţelină)   Mod de preparare: Supa de carne se pregăteşte la fel ca bulionul de carne. Trebuie să fiarbă neîntrerupt cel puţin 3 ore, la foc mic. Cînd…
Read more »

Aspic de vacă sau de viţel

4 July 2010
  Frecăm picioarele de vită cu mălai şi le pîrlim. Desfacem carnea de pe oase şi despicăm oasele în lung. Le punem într-o oală împreună cu zarzavatul (mor­cov, pătrunjel, ţelină, ceapă). Adăugăm ienibahar şi foaie de dafin în cantitate foarte mică. Umplem oala pînă sus cu apă şi o punem descoperită la foc potri­vit. Pentru…
Read more »

Consome de rosii

4 July 2010
  Ingrediente: 1 kg roşii 1 l zeamă de carne sare piper puţin pătrunjel verde   Mod de preparare: Punem la fiert zeama de carne. Alegem 4—5 roşii coapte. Le curăţăm de pieliţă şi de seminţe şi le tăiem în cuburi sau mai mari decît tăiţeii, cam de 1 cm. Le punem într-o cratiţă mică.…
Read more »

Consome de carne

4 July 2010
  Ingrediente: 1,500—2 kg carne (rasol) 3 l apă 2 morcovi 1 pătrunjel 1 păstirnac 1 praz 1 ţe­lină 1 ceapă, verdeaţă 2—3 albuşuri (pentru limpezii) sare   Ingrediente: Curăţăm şi spălăm carnea ca pentru bulion. Oprim jumătate din întreaga can­titate de carne, pentru limpezit. Aşezăm carnea în oală, acoperim cu apă şi procedăm la…
Read more »

Consomeuri

4 July 2010
ConsomeuriConsomeul este un bulion de două ori mai concentrat, pregătit din diferite feluri de carne : vacă, viţel, pasăre, vînat sau peşte. Consomeul poartă numele produsului care predomină : carnea, pasărea, vînatul, legumele, zarzavatul etc. Modul de pregătire a acestor feluri de consomeuri este acelaşi. Deosebirea constă numai în produsul cu care se face limpezirea…
Read more »

Ochiuri prajite pe crutoane

3 July 2010
  Ingrediente: 10 ouă 10 felii de pîine 10 felii de şuncă 100 g unt   Mod de preparare: Pe crutoane rotunde punem felii de şuncă, iar deasupra aşezăm cîte un ochi prăjit.   Poftă bună!
Read more »

Carne de porc cu cartofi si dovlecei (video)

3 July 2010

Budincă de fasole verde cu carnaţi

3 July 2010
Budincă de fasole verde cu carnaţi  Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 2 cepe 2-3 cârnaţi afumaţi 50 ml lapte 3 ouă 1 lingură făină ulei 1 felie caşcaval 1 legătură pătrunjel sare.   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare. Separat cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se…
Read more »

Mojito cu capsuni si Russian Bear (video)

3 July 2010
  Ingrediente Mojito: zahar brun 50 gr lime 1/2 menta 3-5 frunze gheata pisata la discretie rom ca 50 ml 5-8 bucati capsuni Ingrediente Russian Bear: vodka 50 ml zahar brun 50 gr lapte cald 50-100 ml   Via
Read more »

Crochete cu ouă

3 July 2010
  Ingrediente: 7 ouă 3 linguri sos alb 2 linguriţe mărar verde tocat 1 lingură parmezan (caşcaval) ras sare piper Pentru pane : 3—4 gălbenuşuri puţin ulei pes­met grăsime pentru prăjit   Mod de preparare: Fierbem ouăle răscoapte, apoi le punem în apă ca să se răcească. Le curăţăm şi le tăiem fin. Pregătim un…
Read more »

Sote de dovlecei

3 July 2010
  Ingrediente: 1 kg dovlecei 100 g unt sare pătrunjel verde piper   Mod de preparare: Alegi dovlecei tineri şi îi razi uşor de coajă, îi speli, îi tai rondele şi îî pui la fiert în apă clocotită cu sare, atât cât să-i acopere. Când sunt fierţi, îi strecori şi îi rumeneşti puţin în unt.…
Read more »

Budinca de taiţei cu legume si ciuperci

3 July 2010
Budinca de taiţei cu legume si ciuperci  Ingrediente: 200 g tăieţei 2 dovlecei 5-6 roşii 1 ceapă 200 g ciuperci 2 linguri griş 150 smân­tână 2 ouă 100 g caşcaval 50 g unt pesmet sare piper ulei   Mod de preparare: Pui apă cu sare la fiert şi când clocoteşte adaugi tăieţeii şi îi laşi 10 minute. Cureţi dovle­ceii de coajă,…
Read more »

Salata de paste cu legume si măsline

3 July 2010
  Ingrediente: 300 g paste făinoase în formă de melcişori sau fundiţe 100 g măsline negre 200 g brânză telemea 2 castraveţi 2 roşii 100 ml ulei 50 ml oţet 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă sărată. Când s-au răcit, le strecori, le treci sub un jet de apă…
Read more »

Budinca de clatite cu conopidă

3 July 2010
  Ingrediente: 1 conopidă 2 ouă 2 linguri făină sifon 1 ceaşcă lapte 100 g unt 50 g caşcaval 1 ceaşcă smântână sare ulei   Mod de preparare: Din făină, ouă, un praf de sare, sifon şi lapte prepari un aluat din care faci clătite pe care le prăjeşti în puţin ulei încins. Fierbi apoi…
Read more »

Frigarui Speedy Gonzales (video)

3 July 2010
  Ingrediente: ananas banana lime zahar praf presarat     Via
Read more »

Supă de vişine cu smantana

3 July 2010
O reteta foarte simpla de supa de visine cu smantana din: visine, galbenusuri, smantana, zahar pudra si sare. Ingrediente: 1 kg vişine 2 gălbenuşuri 250 g smântână 1 linguriţă zahăr pudră sare   Mod de preparare: Speli vişinele, le opăreşti şi le pasezi printr-o sită. Amesteci apoi sucul de vişine obţinut cu 1 l de…
Read more »

Ouă cu sos vinegreta

3 July 2010
  Ingrediente: 10 ouă Pentru sosul vinegretă : 2 linguri oţet 4 linguri ulei sare piper o lingură zahăr (după gust) pă­trunjel tocat   Mod de preparare: Fierbem ouăle 10—12 minute. Le scoa­tem. Le punem în apă rece şi le curăţăm de coajă. Le tăiem în patru cu un cuţitaş înfierbîntat în foc ; apoi…
Read more »

Ouă moi

3 July 2010
  Ingrediente: 10 ouă apă clocotită   Mod de preparare: Punem ouăle în apă clocotită, tragem cratiţa la marginea maşinii şi le ţinem după gust, 2—4 minute. Dacă apa cloco­teşte, albuşul se coagulează prea tare în jurul cojii, gălbenuşul rămînînd nepă­truns de căldură.   Poftă bună!
Read more »

Dovlecei umpluti cu ciuperci

3 July 2010
Dovlecei umpluti cu ciuperci  Ingrediente: 3-4 dovlecei 200 g ciuperci 2 cepe 1 ceaşcă orez ulei pătrunjel mărar 150 g smântână sare condimente   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai în jumătate pe lung şi le scoţi miezul. Presari cu puţină sare jumătăţile de dovlecei şi le laşi deoparte pentru 15 minute. Speli apoi orezul…
Read more »

Ouă la cuptor

3 July 2010
  Ingrediente: 5 ouă 2 linguri smîntînă pătrunjel verde puţin unt   Mod de preparare: Spălăm bine ouăle şi le fierbem răs­coapte. Le scoatem, le punem în apă rece şi le tăiem în două, în lung, cu un cuţit bun. Golim jumătăţile de ou cu băgare de seamă ca să nu se strice; apoi aşe­zăm…
Read more »

Supa de peşte (file de somon) cu tăiţei din orez (video)

3 July 2010