Papanaşi
cu urdă, la cuptor din: urda, oua, zahar vanilinat, zahar pudra, gris,
ulei, smantana, dulceata de visine si sare. Ingrediente: 400 g urda
proaspata 2 oua 5 plicuri zahar vanilinat 1-2 linguri zahar pudra 2
linguri gris ulei pentru tava smantana dulceata de visine…
26 April 2013

Doradă
umplută cu ceapă din: dorada, lamaie, sare, piper, ceapa, chimen, unt
si oregano. Ingrediente: 4 dorede mici 1 lamaie sare piper 4 cepe
mijlocii 1 lingurita chimen 30 g unt 2 fire de oregano Mod de
preparare: Se ung peştii cu suc de lămâie; se sărează şi se pberează pe
dinăuntru şi pe…
Read more »
26 April 2013

Ciorbă
cu carne de oaie si legume din: carne de oaie, ulei, ceapa, morcov,
ardei iute, grau, rosii, suc de rosii, sare, piper, foi de dafin.
Ingrediente: 1-1,2 kg carne de oaie 0,5 pahar de ulei de vegetal 2 cepe
1 morcov 1 ardei dulce 1 ardei iute 0,5 de pahar de crupe de grîu…
Read more »
26 April 2013

Peste
la tigaie in unt din: peste, ulei de masline, unt nesarat, sare si
piper. Ingrediente: 3-4 pesti (dupa preferinta) 1 lingura de ulei de
masline Unt nesarat Sare si piper dupa gust Mod de preparare:
Asigurați-va ca peștele nu are solzi, spalati bine si incercati sa
indepartati oasele vizibile. Taiati pestii bucati potrivite.…
Read more »
26 April 2013

Pentru
ca autorul acestei diete este doctorul cardiolog american Arthur
Agatson. Acesta a observat in timpul tratarii pacientilor sai ca unul
din efectele secundare ale terapiei sale este scaderea semnificativa in
greutate. Cartea lui The South Beach Diet a fost un bestseller si s-a
vandut in peste 5 milioane de exemplare, facindu-l celebru. Cum
functioneaza…
Read more »
26 April 2013

Miel
in stil indian din: carne de miel, coriandru, chimion, curcuma, piper
alb, usturoi, ghimbir, coaja de lamaie, busuioc, ulei de masline, supa
de legume si sare. Ingrediente: 900 g carne de miel 1 lingura coriandru
proaspat macinat 1 lingura chimion 1 lingura curcuma piper alb usturoi
ghimbir coaja de lamaie busuioc 2 linguri ulei…
Read more »
26 April 2013

Plăcintă
cu cremă din: faina, margarina, otet, ulei, sifon, sare, oua, zahar
tos, lapte si baton de vanilie. Ingrediente: 300 g faina 250 g margarina
1 lingura otet 1 lingurita ulei sifon cat cuprinde putina sare pentru
crema: 6-7 oua 1 1/2 pahar zahar tos 5 linguri faina 1 l lapte 1 baton
de vanilie…
Read more »
26 April 2013
Retete
cu peste: Reteta zilei: Scoici in sos de bere Scoici in sos de bere
din: scoici, unt, ardei iute, usturoi, bere, supa de pui, coriandru, suc
de limenta, paine crocanta si salata verde. Ingrediente: 500g scoici 2
linguri unt 1 ardei iute, tocat 3 catei de usturoi, tocati 1 cana de
bere…
Read more »
26 April 2013

Salata
de curcan cu taitei din: taitei de orez, ardei iute, morcovi, ceapa
rosie, frunze de coriandru, frunze de menta, ulei, carne tocata de
curcan, sos de peste, zahar brun, zeama de limes si usturoi.
Ingrediente: 100 g taitei subtiri de orez 1 ardei iute rosu, curatat de
seminte si feliat subtire 2 morcovi, dati…
Read more »
26 April 2013

Miel
la ceaun, fiert în zer din: miel, ceapa, vin rosu, usturoi, condiment
de legume, foi de dafin, sare, piper, zer si ulei. Ingrediente: 1 miel
(de 9-10 kg) 1-2 ceapa 2 l vin rosu 1/2 kg usturoi 150 g condiment de
legume foi de dafin sare piper 3 l zer 1 l ulei …
Read more »
26 April 2013

Salată
de peşte cu ceapa rosie si maioneza din: fileuri de hering marinat,
mar, ceapa rosie, maioneza, iaurt, cartofi, morcov, oua, zeama de
lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 5 fileuri de hering marinat 1
mar 1 ceapa rosie 2 linguri cu maioneza 1-2 linguri cu iaurt gras 2
cartofi fierti 1 morcov fiert 2…
Read more »
26 April 2013

Friptura
de miel cu usturoi la cuptor din: carne de miel, usturoi, unt, ulei de
masline, foi de dafin, cimbru, rozmarin, vin, sare si piper.
Ingrediente: 1.5-1.8 kg carne de miel (pulpa din spate) 1 legatura
usturoi verde 4-5 căţei de usturoi 50 g unt 2 linguri ulei de măsline
sau 3 linguri cu ulei de floarea soarelui 2 foi dafin…
Read more »
26 April 2013

Sos
de maioneza din: galbenusuri de ou, otet de vin alb, mustar dijon,
sare, ulei si suc de lamaie. Ingrediente: 2 galbenușuri de ou 1
lingura de otet de vin alb ½ lingurita de mustar Dijon ¼ lingurita de
sare 150ml ulei 1 lingurita de suc de lamaie Mod de prepare:
Intr-un…
Read more »
26 April 2013

Mini
Quiche din: oua, ceapa rosie, lapte, branza cheddar, ceapa verde, unt,
sare, piper, unt, branza telemea si faina. Este o gustare simpla si
delicioasa. Ingrediente: 8 oua 1 ceapa rosie 250 ml lapte 200 g branza
cheddar 5 fire de ceapa verde 1-2 linguri cu unt sare piper pentru
aluat: 250 g unt 250…
Read more »
26 April 2013

Bors
cu carne de porc si varza din: apa, carne de porc, varza, ceapa, bors,
pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, sare, piper si verdeata.
Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne grasă de porc ½ căpăţînă de varză 2
cepe 2 pahare borş acru 2 lingură pastă de roşii 4-5 căţei de usturoi…
Read more »
26 April 2013

Miel
copt cu salvie şi rozmarin din: carne de miel, piept de porc afumat,
cartofi, rozmarin, sare, salvie, usturoi, ulei de masline, zeama de
lamaie si sare. Ingrediente: carne de miel piept de porc afumat – 150g
cartofi – 1-1,5kg 7-8 fire de rozmarin sare după gust pentru sosul de
ierburi: o legătură de salvie…
Read more »
26 April 2013

Souvlaki
de porc din: file de porc, usturoi, ulei de masline vin rosu, oregano,
suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g filé de porc 2–3 căței
de usturoi 100 ml ulei de măsline cca 50 ml vin roșu sec 2 linguri
oregano sucul de la 2 lămâi sare piper Mod de preparare:…
Read more »
26 April 2013

Plachie
de crap cu mamaliga din: crap, ulei, ceapa, ardei, bulion, faina, sare,
piper, bors, patrunjel si apa. Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg 5 linguri
ulei 4 cepe mari 2 ardei rosii (gogosari) 2 linguri bulion 2 lingura
faina sare piper 1 pahar bors 1 legatura patrunjel 1 pahar apa Mod de
preparare:…
Read more »
26 April 2013

Gratar
cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel din: carne de vita, carne
de porc, carne de pui, carnaciori, pui, bacon, coaste de miel, sare,
piper, rozmarin, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: 400 g carne de
vită 400 g carne de porc 500 g piept de pui dezosat 500 g cârnăciori
proaspeţi 1 pui 3-4 felii bacon…
Read more »
26 April 2013

Supa
de ciuperci cu paste din: ceapa, morcovi, cartofi, ciuperci, paste,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 300g
ciuperci 100g paste de diverse forme sare piper ulei Mod de preparare:
Intr-o oala inalta, incingem trei linguri de ulei in care prajim ceapa
tocata marunt timp de 1 minut. Adaugam…
Read more »
26 April 2013

Aperitive:
Rulouri din clătite cu somon afumat si oua din: oua, file de somon
afumat, smantana, salata verde, suc de lamaie, patrunjel, oua, faina,
lapte, sare si ulei. Ingrediente: 8 oua fierte 100 g file de somon
afumat 100 g smantana salata verde suc de lamaie patrunjel verde pentru
clatite: 3 oua 1 cana cu…
Read more »
26 April 2013

Coaste
de miel la cuptor cu cartofi coapte din: usturoi, sare, piper, cimbru,
rozmarin, ulei de masline, rosii, coaste de miel, ceapa, cartofi si apa.
Ingrediente: 2 catei de usturoi sare și piper 2 lingurite cimbru
tocat 2 lingurite de rozmarin tocat 3 linguri ulei de masline 2 rosii,
injumatațite Coste de miel 2…
Read more »
26 April 2013

Coaste
de ied cu mazare si mamaliga din: coaste de ied, morcov, ceapa rosie,
ardei verde, usturoi, ulei, vin, sare, piper, cimbru, rozmarin,
maghiran, supa de pasare, mazare si malai. Ingrediente: 4 coaste de ied 2
buc. morcov 1 ceapa rosie 1 buc. ardei verde 1 buc. catel usturoi 2
linguri ulei 100 ml vin…
Read more »
26 April 2013

Tartar
de capsune din: coaja de portocala, coaja de lamaie, vin alb, apa,
fructoza, seminte de anason si capsune. Ingrediente: coaja rasa fin de
la 2 portocale coaja rasa fin de la 1 lamaie 1 lingura cu vin alb sec 10
cl apa 1 lingura cu fructoza (sau 2 linguri cu zahar pudra) 2 seminte…
Read more »
26 April 2013

Tocăniţă
de pui si fasole albă din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina,
cimbru, foaie de dafin, fasole, sare, piper, ulei si verdeata.
Ingrediente: 400 g piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1 telina mica cimbru 1
foaie de dafin 2 conserve fasole sare piper ulei verdeata Mod de
preparare: Cureţi ceapa, morcovii…
Read more »
26 April 2013

Salata
de oua cu branza si sunca din: oua, ardei gras, branza telemea, sunca,
smantana, biscuiti sarati, codite de ceapa verde, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 8 oua 1 ardei rgas rosu 100 g branza telemea 100 g sunca
1-2 linguri cu smantana biscuiti sarati (figurine) codite de ceapa sare
piper ulei Mod de…
Read more »
26 April 2013

Cartofi
cu carne de miel la cuptor din: pulpa de miel, sare, piper, rozmarin,
usturoi, cimbru, ulei de masline, cartofi, ulei pentru prajit si vin
rosu. Ingrediente: 600 g pulpă de miel sare piper rozmarin 2 căpăţâni
usturoi cimbru ulei de măsline 8 cartofi ulei pentru prăjit vin roşu
Mod de preparare: Se împarte pulpa de miel…
Read more »
25 April 2013

Tort
cu glazura de unt de arahide din: unt de arahide, unt, zahar pudra,
smantana, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ulei vegetal,
zahar brun, oua, lapte batut si esenta de vanilie. Ingrediente pentru
glazura: 1 ceasca unt de arahide ½ ceasca unt nesarat 3 cesti zahar
pudra ½ ceasca smantana Ingrediente pentru…
Read more »
25 April 2013

Aperitive:
Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume din: sunca de porc, cartofi,
morcovi, gogosari, nuci, telina, maioneza, patrunjel, sare, piper,
salata verde si patrunjel. Ingrediente: 15 felii de sunca de porc
(curcan) 2 cartofi mari 2 morcovi mari 4 gogosari potriviti in otet 100 g
nuci zdrobite 1 telina potrivita 5 linguri de maioneza…
Read more »
25 April 2013

Tocană
cu jumări din: faina de malai, apa, carnati afumati, slanina afumata,
usturoi, branza de burduf, cas dospit, smantana, pasta de rosii, oua,
lapte, jumari, afumatura de porc, ceapa, piper, cimbru, boia si sare.
Ingrediente: 1 kg faina de lamai 3 l apa 250 g carnati afumati 150 g
slanina afumata 1 capatana de usturoi…
Read more »
25 April 2013

Tartine
franţuzeşti din: compot de coacaze negre, zahar, suc de lamaie, coaja
de lamaie, paine toast, oua, lapte, esenta de vanilie, unt si inghetata
de vanilie. Ingrediente: 200 g compot de coacaze negre 3 linguri zahar
pudra 1 lingurita suc de lamaie 1 priza coaja de lamaie rasa 8 felii
paine toast 3 oua 8…
Read more »
25 April 2013

Paine
umpluta cu carne de miel din: faina, unt, drojdie, lapte, galbenusuri,
sare, zahar, pulpa de miel, maioneza, usturoi, ceapa verde, sare, piper
si salata verde. Ingrediente: 300 g faina 100 g unt 30 g drojdie
200-250 ml lapte 2 galbenusuri sare putin zahar pentru umplutura: 750 g
pulpa de miel 200 g maioneza 5…
Read more »
25 April 2013

Placinta
cu zahar din: faina, smantana, oua, zahar pudra, unt si sare.
Ingrediente: 300 g faina 150 ml smantana 4 oua 100 g zahar pudra unt un
praf sare Mod de preparare: Făina cernută se aşază pe masă sub formă
de movilă. în mijloc se pun două ouă, smântână, jumătate din cantitatea
de zahăr…
Read more »
25 April 2013

Reteta
de post: Tocanita de legume din: dovlecei, ardei gras, morcovi,
cartofi, rosii, usturoi, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 2 dovlecei 1 ardei gras 2 morcovi 2 cartofi 6 rosii 4 catei
de usturoi 150ml suc de rosii ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Curatam legumele si…
26 April 2013

Doradă
umplută cu ceapă din: dorada, lamaie, sare, piper, ceapa, chimen, unt
si oregano. Ingrediente: 4 dorede mici 1 lamaie sare piper 4 cepe
mijlocii 1 lingurita chimen 30 g unt 2 fire de oregano Mod de
preparare: Se ung peştii cu suc de lămâie; se sărează şi se pberează pe
dinăuntru şi pe…
Read more »
26 April 2013

Ciorbă
cu carne de oaie si legume din: carne de oaie, ulei, ceapa, morcov,
ardei iute, grau, rosii, suc de rosii, sare, piper, foi de dafin.
Ingrediente: 1-1,2 kg carne de oaie 0,5 pahar de ulei de vegetal 2 cepe
1 morcov 1 ardei dulce 1 ardei iute 0,5 de pahar de crupe de grîu…
Read more »
26 April 2013

Peste
la tigaie in unt din: peste, ulei de masline, unt nesarat, sare si
piper. Ingrediente: 3-4 pesti (dupa preferinta) 1 lingura de ulei de
masline Unt nesarat Sare si piper dupa gust Mod de preparare:
Asigurați-va ca peștele nu are solzi, spalati bine si incercati sa
indepartati oasele vizibile. Taiati pestii bucati potrivite.…
Read more »
26 April 2013

Pentru
ca autorul acestei diete este doctorul cardiolog american Arthur
Agatson. Acesta a observat in timpul tratarii pacientilor sai ca unul
din efectele secundare ale terapiei sale este scaderea semnificativa in
greutate. Cartea lui The South Beach Diet a fost un bestseller si s-a
vandut in peste 5 milioane de exemplare, facindu-l celebru. Cum
functioneaza…
Read more »
26 April 2013

Miel
in stil indian din: carne de miel, coriandru, chimion, curcuma, piper
alb, usturoi, ghimbir, coaja de lamaie, busuioc, ulei de masline, supa
de legume si sare. Ingrediente: 900 g carne de miel 1 lingura coriandru
proaspat macinat 1 lingura chimion 1 lingura curcuma piper alb usturoi
ghimbir coaja de lamaie busuioc 2 linguri ulei…
Read more »
26 April 2013

Plăcintă
cu cremă din: faina, margarina, otet, ulei, sifon, sare, oua, zahar
tos, lapte si baton de vanilie. Ingrediente: 300 g faina 250 g margarina
1 lingura otet 1 lingurita ulei sifon cat cuprinde putina sare pentru
crema: 6-7 oua 1 1/2 pahar zahar tos 5 linguri faina 1 l lapte 1 baton
de vanilie…
Read more »
26 April 2013
Retete
cu peste: Reteta zilei: Scoici in sos de bere Scoici in sos de bere
din: scoici, unt, ardei iute, usturoi, bere, supa de pui, coriandru, suc
de limenta, paine crocanta si salata verde. Ingrediente: 500g scoici 2
linguri unt 1 ardei iute, tocat 3 catei de usturoi, tocati 1 cana de
bere…
Read more »
26 April 2013

Salata
de curcan cu taitei din: taitei de orez, ardei iute, morcovi, ceapa
rosie, frunze de coriandru, frunze de menta, ulei, carne tocata de
curcan, sos de peste, zahar brun, zeama de limes si usturoi.
Ingrediente: 100 g taitei subtiri de orez 1 ardei iute rosu, curatat de
seminte si feliat subtire 2 morcovi, dati…
Read more »
26 April 2013

Miel
la ceaun, fiert în zer din: miel, ceapa, vin rosu, usturoi, condiment
de legume, foi de dafin, sare, piper, zer si ulei. Ingrediente: 1 miel
(de 9-10 kg) 1-2 ceapa 2 l vin rosu 1/2 kg usturoi 150 g condiment de
legume foi de dafin sare piper 3 l zer 1 l ulei …
Read more »
26 April 2013

Salată
de peşte cu ceapa rosie si maioneza din: fileuri de hering marinat,
mar, ceapa rosie, maioneza, iaurt, cartofi, morcov, oua, zeama de
lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 5 fileuri de hering marinat 1
mar 1 ceapa rosie 2 linguri cu maioneza 1-2 linguri cu iaurt gras 2
cartofi fierti 1 morcov fiert 2…
Read more »
26 April 2013

Friptura
de miel cu usturoi la cuptor din: carne de miel, usturoi, unt, ulei de
masline, foi de dafin, cimbru, rozmarin, vin, sare si piper.
Ingrediente: 1.5-1.8 kg carne de miel (pulpa din spate) 1 legatura
usturoi verde 4-5 căţei de usturoi 50 g unt 2 linguri ulei de măsline
sau 3 linguri cu ulei de floarea soarelui 2 foi dafin…
Read more »
26 April 2013

Sos
de maioneza din: galbenusuri de ou, otet de vin alb, mustar dijon,
sare, ulei si suc de lamaie. Ingrediente: 2 galbenușuri de ou 1
lingura de otet de vin alb ½ lingurita de mustar Dijon ¼ lingurita de
sare 150ml ulei 1 lingurita de suc de lamaie Mod de prepare:
Intr-un…
Read more »
26 April 2013

Mini
Quiche din: oua, ceapa rosie, lapte, branza cheddar, ceapa verde, unt,
sare, piper, unt, branza telemea si faina. Este o gustare simpla si
delicioasa. Ingrediente: 8 oua 1 ceapa rosie 250 ml lapte 200 g branza
cheddar 5 fire de ceapa verde 1-2 linguri cu unt sare piper pentru
aluat: 250 g unt 250…
Read more »
26 April 2013

Bors
cu carne de porc si varza din: apa, carne de porc, varza, ceapa, bors,
pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, sare, piper si verdeata.
Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne grasă de porc ½ căpăţînă de varză 2
cepe 2 pahare borş acru 2 lingură pastă de roşii 4-5 căţei de usturoi…
Read more »
26 April 2013

Miel
copt cu salvie şi rozmarin din: carne de miel, piept de porc afumat,
cartofi, rozmarin, sare, salvie, usturoi, ulei de masline, zeama de
lamaie si sare. Ingrediente: carne de miel piept de porc afumat – 150g
cartofi – 1-1,5kg 7-8 fire de rozmarin sare după gust pentru sosul de
ierburi: o legătură de salvie…
Read more »
26 April 2013

Souvlaki
de porc din: file de porc, usturoi, ulei de masline vin rosu, oregano,
suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g filé de porc 2–3 căței
de usturoi 100 ml ulei de măsline cca 50 ml vin roșu sec 2 linguri
oregano sucul de la 2 lămâi sare piper Mod de preparare:…
Read more »
26 April 2013

Plachie
de crap cu mamaliga din: crap, ulei, ceapa, ardei, bulion, faina, sare,
piper, bors, patrunjel si apa. Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg 5 linguri
ulei 4 cepe mari 2 ardei rosii (gogosari) 2 linguri bulion 2 lingura
faina sare piper 1 pahar bors 1 legatura patrunjel 1 pahar apa Mod de
preparare:…
Read more »
26 April 2013

Gratar
cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel din: carne de vita, carne
de porc, carne de pui, carnaciori, pui, bacon, coaste de miel, sare,
piper, rozmarin, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: 400 g carne de
vită 400 g carne de porc 500 g piept de pui dezosat 500 g cârnăciori
proaspeţi 1 pui 3-4 felii bacon…
Read more »
26 April 2013

Supa
de ciuperci cu paste din: ceapa, morcovi, cartofi, ciuperci, paste,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 300g
ciuperci 100g paste de diverse forme sare piper ulei Mod de preparare:
Intr-o oala inalta, incingem trei linguri de ulei in care prajim ceapa
tocata marunt timp de 1 minut. Adaugam…
Read more »
26 April 2013

Aperitive:
Rulouri din clătite cu somon afumat si oua din: oua, file de somon
afumat, smantana, salata verde, suc de lamaie, patrunjel, oua, faina,
lapte, sare si ulei. Ingrediente: 8 oua fierte 100 g file de somon
afumat 100 g smantana salata verde suc de lamaie patrunjel verde pentru
clatite: 3 oua 1 cana cu…
Read more »
26 April 2013

Coaste
de miel la cuptor cu cartofi coapte din: usturoi, sare, piper, cimbru,
rozmarin, ulei de masline, rosii, coaste de miel, ceapa, cartofi si apa.
Ingrediente: 2 catei de usturoi sare și piper 2 lingurite cimbru
tocat 2 lingurite de rozmarin tocat 3 linguri ulei de masline 2 rosii,
injumatațite Coste de miel 2…
Read more »
26 April 2013

Coaste
de ied cu mazare si mamaliga din: coaste de ied, morcov, ceapa rosie,
ardei verde, usturoi, ulei, vin, sare, piper, cimbru, rozmarin,
maghiran, supa de pasare, mazare si malai. Ingrediente: 4 coaste de ied 2
buc. morcov 1 ceapa rosie 1 buc. ardei verde 1 buc. catel usturoi 2
linguri ulei 100 ml vin…
Read more »
26 April 2013

Tartar
de capsune din: coaja de portocala, coaja de lamaie, vin alb, apa,
fructoza, seminte de anason si capsune. Ingrediente: coaja rasa fin de
la 2 portocale coaja rasa fin de la 1 lamaie 1 lingura cu vin alb sec 10
cl apa 1 lingura cu fructoza (sau 2 linguri cu zahar pudra) 2 seminte…
Read more »
26 April 2013

Tocăniţă
de pui si fasole albă din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina,
cimbru, foaie de dafin, fasole, sare, piper, ulei si verdeata.
Ingrediente: 400 g piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1 telina mica cimbru 1
foaie de dafin 2 conserve fasole sare piper ulei verdeata Mod de
preparare: Cureţi ceapa, morcovii…
Read more »
26 April 2013

Salata
de oua cu branza si sunca din: oua, ardei gras, branza telemea, sunca,
smantana, biscuiti sarati, codite de ceapa verde, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 8 oua 1 ardei rgas rosu 100 g branza telemea 100 g sunca
1-2 linguri cu smantana biscuiti sarati (figurine) codite de ceapa sare
piper ulei Mod de…
Read more »
26 April 2013

Cartofi
cu carne de miel la cuptor din: pulpa de miel, sare, piper, rozmarin,
usturoi, cimbru, ulei de masline, cartofi, ulei pentru prajit si vin
rosu. Ingrediente: 600 g pulpă de miel sare piper rozmarin 2 căpăţâni
usturoi cimbru ulei de măsline 8 cartofi ulei pentru prăjit vin roşu
Mod de preparare: Se împarte pulpa de miel…
Read more »
25 April 2013

Tort
cu glazura de unt de arahide din: unt de arahide, unt, zahar pudra,
smantana, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ulei vegetal,
zahar brun, oua, lapte batut si esenta de vanilie. Ingrediente pentru
glazura: 1 ceasca unt de arahide ½ ceasca unt nesarat 3 cesti zahar
pudra ½ ceasca smantana Ingrediente pentru…
Read more »
25 April 2013

Aperitive:
Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume din: sunca de porc, cartofi,
morcovi, gogosari, nuci, telina, maioneza, patrunjel, sare, piper,
salata verde si patrunjel. Ingrediente: 15 felii de sunca de porc
(curcan) 2 cartofi mari 2 morcovi mari 4 gogosari potriviti in otet 100 g
nuci zdrobite 1 telina potrivita 5 linguri de maioneza…
Read more »
25 April 2013

Tocană
cu jumări din: faina de malai, apa, carnati afumati, slanina afumata,
usturoi, branza de burduf, cas dospit, smantana, pasta de rosii, oua,
lapte, jumari, afumatura de porc, ceapa, piper, cimbru, boia si sare.
Ingrediente: 1 kg faina de lamai 3 l apa 250 g carnati afumati 150 g
slanina afumata 1 capatana de usturoi…
Read more »
25 April 2013

Tartine
franţuzeşti din: compot de coacaze negre, zahar, suc de lamaie, coaja
de lamaie, paine toast, oua, lapte, esenta de vanilie, unt si inghetata
de vanilie. Ingrediente: 200 g compot de coacaze negre 3 linguri zahar
pudra 1 lingurita suc de lamaie 1 priza coaja de lamaie rasa 8 felii
paine toast 3 oua 8…
Read more »
25 April 2013

Paine
umpluta cu carne de miel din: faina, unt, drojdie, lapte, galbenusuri,
sare, zahar, pulpa de miel, maioneza, usturoi, ceapa verde, sare, piper
si salata verde. Ingrediente: 300 g faina 100 g unt 30 g drojdie
200-250 ml lapte 2 galbenusuri sare putin zahar pentru umplutura: 750 g
pulpa de miel 200 g maioneza 5…
Read more »
25 April 2013

Placinta
cu zahar din: faina, smantana, oua, zahar pudra, unt si sare.
Ingrediente: 300 g faina 150 ml smantana 4 oua 100 g zahar pudra unt un
praf sare Mod de preparare: Făina cernută se aşază pe masă sub formă
de movilă. în mijloc se pun două ouă, smântână, jumătate din cantitatea
de zahăr…
Read more »
25 April 2013

Reteta
de post: Tocanita de legume din: dovlecei, ardei gras, morcovi,
cartofi, rosii, usturoi, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 2 dovlecei 1 ardei gras 2 morcovi 2 cartofi 6 rosii 4 catei
de usturoi 150ml suc de rosii ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Curatam legumele si…
24 April 2013

Retete pentru Pasti: Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos
de afine Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata,
boia de ardei, zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper
cayenne, usturoi, chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de
masline, ceapa, usturoi, afine, otet balsamic, supa…
Read more »
24 April 2013

Retete pentru Pasti: Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi
Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel,
cartofi, broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper,
rozmarin si vin rose. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 400 g cartofi
300 g broccoli 200 g morcovi mici 50 ml ulei de floarea-soarelui
1 căpăţână…
Read more »
24 April 2013

Retete
pentru Pasti: Reteta zilei: Piersici umplute Cu siguranta va sunt dragi
piersicile umplute pentru ca sunt gustoase si mai ales pentru ca va
amintesc de copilarie cand mamele noastre le pregateau duminica pentru
noi. Piersicile sunt niste fursecuri umplute cu nutella sau cu crema de
ciocolata care daca le incercati o data, in mod…
Read more »
24 April 2013

Retete pentru Paste: Reteta zilei: Cotlete de miel in crusta de pesmet
si fistic Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic din: iaurt, suc
de lamaie, fulgi de ardei, sare, piper, cotlete de miel, pesmet, fistic,
fulgi de ardei, sare, piper, unt si ulei de masline. Ingrediente
pentru marinata: 1/2 cana…
Read more »
24 April 2013

Dietele-fulger,
adoptate de multe dintre noi din dorinta de a obtine rapid masurile
ideale, in special in sezonul cald cand costumul de baie face legea,
sunt mult mai periculoase decat ne-am fi inchipuit. Curele de slabit
bazate pe mai putin de 1200 de calorii pe zi sau planurile de
detoxifiere precum cel cu artar, cu…
Read more »
24 April 2013

Sufleu
de ciocolata din: albus de ou, zahar pudra, unt, lapte, galbenusuri de
ou, faina, cacao, chipsuri de ciocolata si coniac. Ingrediente: 160g
albus de ou 60g zahar pudra 20g unt, la temperatura camerei 225ml lapte 3
galbenusuri de ou 40g zahar pudra 25g faina 25g cacao 35g chips-uri de
ciocolata 1 lingura coniac…
Read more »
24 April 2013

Peste
gratinat pe pat de rosii din: rosii, vedeata, fileuri de peste, sare,
piper, boia, unt, pesmet si busuioc. Ingrediente: 4 rosii 1 lingura
verdeata 4 fileuri de peste (biban, pastrav, pangasius) sare piper boia
30 g unt moale 6 linguri pesmet 1 legatura busuioc Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C.…
Read more »
24 April 2013

Orez
cu legume şi sos din: orez basmati, morcovi, telina, ciuperci, germeni
de soia, ardei gras, praz, smantana, porumb boabe, vin, sare, piper,
ulei de masline si cimbru. Ingrediente: 120 g orez basmati doi morcovi o
tija de telina 200 g ciuperci o telina mica germeni de soia un ardei
gras un fir de praz…
Read more »
24 April 2013

Pui
cu legume şi conopidă din: pulpe de pui, conopida, spanac, ardei capia,
ceapa, usturoi, lapte, cascaval, boia dulce, sare, piper, ulei de
masline, cimbru si salata. Ingrediente: patru pulpe de pui un kilogram
de conopida 500 g spanac congelat doi ardei capia doua cepe 4 catei de
usturoi 200 ml lapte dulce 100 g…
Read more »
24 April 2013

Minitarte
cu glazura picanta din: unt, zahar pudra, oua, mandarine, faina,
migdale, praf de copt, boai iute, lamaie, sare, scortisoara, banuti de
ciocolata alba si ardei iute. Ingrediente: 125 g unt 225 g zahar pudra 3
oua 4 mandarine 180 g faina 100 g migdale jumatate de pliculet praf de
copt un varf cutit boia…
Read more »
24 April 2013

Tarta
cu peste si legume din: mazare, fileuri de peste, morcovi, ardei rgasi,
fenicul, salata rulada, porumb, oua, ceapa, faina, praf de copt, ulei,
sare, piper, busuioc si rosii. Ingrediente: 200 g mazare 500 g fileuri
de peste doi morcovi doi ardei grasi o bucata de fenicul 200 g salata
rucola 100 g porumb din…
Read more »
24 April 2013

Supă
de ştevie şi urzici cu omletă din: stevie, urzici, ceapa, ulei de
masline, morcov, praz, usturoi, oua, sare, piper, nucsoara, smantana si
marar. Ingrediente: 300 g stevie 300 g urzici 2 cepe uscate sau verzi 3
linguri ulei de masline 1 morcov 1 fir de praz 1 catel de usturoi 4 oua
sare piper…
Read more »
24 April 2013

File
de dorada cu fenicul si rosii din: file de dorada, sare, amestec de
piper, coaja de lamaie, rosie, bulbi de fenicul, ulei de masline, vin,
suc de lamaie, busuioc si unt. Ingrediente: 300 g file de doradă sare
amestec de piper cu coajă rasă de lămâie 1 roşie 2 bulbi de fenicul 3
linguri…
Read more »
24 April 2013

Rulade
de pui în manta de bacon din: piept de pui, sare, crema de branza,
piper, cimbru, frunze de spanata, bacon afumat, unt, ulei, rosii, ulei
de masline, miere si suc de lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de piept de
pui sare 150 g cremă de brânză piper asortat pisat 4 fire cimbru 300 g
frunze…
Read more »
24 April 2013

Aperitive
pentru masa de Paşte: Oua umplute cu unt si mustar din: oua, unt, sare,
piper, mustar, zeama de lamaie, smantana, frunze de patrunjel, frunze
de salata verde si rosii. Ingrediente: 6 oua fierte 1 lingura de unt
sare piper 3-4 lingurite de mustar 1 lingura zeama de lamaie pentru
decor: 4 linguri smantana grasa…
Read more »
24 April 2013

Pulpa
de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel, cartofi,
broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper, rozmarin si
vin rose. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 400 g cartofi 300 g broccoli
200 g morcovi mici 50 ml ulei de floarea-soarelui 1 căpăţână usturoi
sare piper boabe şi măcinat 2-3 crengute rozmarin 50 ml vin rose
Mod…
Read more »
24 April 2013

Ciorba
de perisoare cu carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, frunza de dafin, supa de carne de vita, rosii, sos de rosii,
coriandru, carne de vita, carne de porc, faina de porumb, lapte, ou,
sare, piper negru, chimen si orez. Ingrediente: 2 linguri de ulei de
masline 2 3/4 cesti…
Read more »
24 April 2013

Aportul
de fibre în alimentaţie este, în medie, pentru femei de 12,6 g/zi şi
pentru bărbaţi de 15,2 g/zi, în timp ce aportul recomandat pentru adulţi
este de 18 g/zi şi asta pentru că importanţă acestor compuşi este
subestimată de marea parte a populaţiei. Puţini sunt cei care ştiu că un
consum redus de fibre…
Read more »
24 April 2013

Retete
de post: Paine cu usturoi si rozmarin din: bagheta, usturoi, ulei de
masline, rozmarin verde si sare. Ingrediente: 1 bagheta 1 capatana de
usturoi ulei de masline rozmarin verde sare Mod de preparare: Curatam
usturoiul, îl pisam si îl presaram cu sare. Frecam cu ulei, turnand cate
putin pana cand obtinem o pasta.…
Read more »
24 April 2013

File
de peşte cu varză de Bruxelles din: varza de bruxelles, sare, fileuri
de peste alb, amestec de mirodenii pentru peste, unt, ulei, otet
balsamic alb, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg varza de
Bruxelles sare 4 fileuri de peste alb (a 150 g) piper amestec de
mirodenii pentru peste 160 g unt 1…
Read more »
24 April 2013

Cozonac
cu mărar din: faina, drojdie, ulei, lapte, zahar, sare, oua, marar
verde, untura, zahar si branza telemea. Ingrediente: 500 g faina 1 cub
drojdie putin ulei 1 dl lapte 3 linguri zahar putina sare 2 oua 2
legaturi de marar verde tocat marunt putina untura 2-3 linguri zahar 250
g branza telemea Mod…
Read more »
24 April 2013

Bors
de salata din: salata proaspata, costita afumata, apa, bors, ceapa
verde, usturoi, oua, unt, smantana, patrunjel si orez. Ingrediente: 4-5
bucati salata proaspata 150 g ccostita afumata 1 1/2 l apa bors dupa
gust cateva fire de ceapa verde 2-3 fire de usturoi 3 oua 60-70 g unt
sau ulei 2-3 linguri smantana cate…
Read more »
24 April 2013

Musaca
de loboda cu carne din: loboda, unt, cartofi, carne tocata, lapte,
cascaval, ceapa, ou, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg loboda 100 g
unt sau margarina 300 g cartofi 250 g carne tocata de porc sau de vita
150 ml lapte 100 g cascaval 1 ceapa 1 ou 50 g faina sare piper…
Read more »
24 April 2013

Supa
de varza de Bruxelles cu rasol de vita din: ceapa, morcovi, radacina de
patrunjel, praz, ulei, apa, sare, foi de dafin, boabe de ienibahar,
boabe de piper, fulgi de mei, varza de bruxelles si rasol de vita
Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 100 g țelină 100 g rădăcină de pătrunjel
100 g praz 2…
Read more »
24 April 2013

Sandwich
cu branza feta din: unt, ulei de masline, paine, sare, branza, rosii,
branza feta si condimente. Ingrediente: 1/2 lingura unt topit 1/2
lingura ulei de masline 2 felii de paine 1 varf de cutit de sare 2 felii
cascaval 4-5 felii de rosii coapte branza feta, taiata felii subtiri
1/2 lingurita condimente aromate…
Read more »
24 April 2013

Supă
din miel cu castraveti si nucsoara din: carne de miel, spanac, stevie,
ceapa verde, castraveti verzi, marar, sare, nucsoara, apa, smantana,
otet, hrean, zahar si sare. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 750 g
spanac 350 g macris sau stevie 4-5 fire de ceapa verde 350 g castraveti
verzi 2 legaturi de marar sare…
Read more »
24 April 2013

Sarmalute
in foi de stevie din: carne tocata, stevie, ceapa verde, marar,
patrunjel, orez, bulion, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
carne tocată 6 legături de ștevie 2 legături ceapă verde 1 legătură
mărar 1 legătură pătrunjel 200 g orez 3 linguri bulion 2 linguri ulei 1
lingură făină sare piper Mod…
Read more »
24 April 2013

Ciorba
cu legume si oase din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei,
cartofi, faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si
sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde congelata sau din conserva 200 g
morcovi 250 g ceapa 250 g albitura 50 ml ulei 1 kg cartofi 75 g faina
250 g smantana 2…
Read more »
24 April 2013

Omleta
cu leurda si cascaval din: oua, ardei capia rosii, cascaval, frunze de
leurda, sare, piper si unt. Ingrediente: 3 oua 2 ardei capia rosii 200 g
cascaval ras 200 g frunze de leurda sare piper 30 g unt Mod de
preparare: Se curăţă ardeiul gras de cotoare şi seminţe şi se taie pipa…
Read more »
24 April 2013

Friptura
de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru din: pulpa de miel,
usturoi, rozmarin, cimbru, unt, ceapa, spata de berbecut, cartofi,
morcovi, faina, supa de miel si sos worcestershire. Ingrediente: 1,8 kg
pulpa de miel 5 catei de usturoi, feiati cateva fire de rozmarin cateva
fire de cimbru, plus extra pentru servit 50…
Read more »
24 April 2013

Ciorba
de loboda cu iaurt si hrean din: loboda, ceapa, morcov, bors, ou, supa,
iaurt, hrean, usturoi, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g
loboda 1 ceapa 1 morcov 500 ml bors 1 ou 2 l supa 100 ml iaurt 1/2
lingurita hrean ras 6 catei de usturoi 1 legatura leustean sare piper
Mod…
Read more »
24 April 2013

O
reteta delicioasa de prajitura cu:oua, esenta de vanilie, praf de copt,
iaurt, ulei, zahar tos, faina, prune. Ingrediente: 3 ouă 1 esenţă
vanilie 1 praf de copt 1 iaurt mare 100 ml ulei 2 căni de zahăr tos 3- 3
1/2 căni de făină 1/2 kg prune Mod de preparare: Baţi ouăle cu…
Read more »
24 April 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar, galbenusuri, sare,
struguri, zahar, apa rece. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt proaspăt
100 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 praf de sare 1/2 kg struguri 200 g zahăr
(pentru sirop) 1 lingură apă rece Mod de preparare: Pe o planşetă pui
făina cernută, la…