Suc
de portocale cu mentă din: suc de portocale, frunze de menta si gheata.
Ingrediente: sucul a 8 portocale; cateva frunze de menta; cuburi de
gheata Mod de preparare: Stoarce portocalele. Toaca menta, pune-o
intr-un vas si toarna sucul de portocale peste ea. Pune si gheata in vas
si asteapta sa se raceasca. Decoreaza…
29 April 2013

Pasca
din: oua, unt, iaurt, faina, branza de vaci, smantana, zahar, stafide,
ciocolata, fulgi de migdale, esenta de rom, esenta de vanilie si praf de
copt. Ingrediente: 6 oua 100 g unt 100 ml iaurt 300 g faina 1 kg branza
de vaci 500 ml smantana 150 g zahar 100 g stafide 200 g ciocolata…
Read more »
29 April 2013

Salata
cu carne de vita si branza din: muschi de vita, miex de legume, nuci,
rosii cherry, branza cu mucegai albastru, ulei de masline, sare, tarhon
si suc de lamaie. Ingrediente: 300 g muschi sau vrabioara de vita 200 g
mix de legume verzi: fasole, andive, rucola, salata 25 g nuci 4 rosii
cherry ceapa…
Read more »
29 April 2013

Tocana
de pui cu quinoa din: ulei de masline, ceapa, ardei grasi, rosii, piept
de pui, quinoa, fasole rosie, patrunjel, sare, piper si chili.
Ingrediente: o lingura ulei de masline o ceapa 2 ardei grasi o conserva
rosii cubulete 500 g piept de pui dezosat 150 g quinoa un morcov o
conserva fasole rosie patrunjel…
Read more »
29 April 2013

Sandwich-uri
cu ceapa caramelizata, prosciutto si branza brie din: ceapa rosie, ulei
de masline, rosii cherry, prosciutto, branza brie, rucola si paine
ciabatta. Ingrediente: 1 ceapa roșie, taiata felii subțiri 3 ulei de
masline 1/2 cana rosii cherry 4 felii prosciutto 8 felii de branza brie
1/2 cana rucola paine ciabatta, taiata pe lungime…
Read more »
29 April 2013

Cotlete
de miel aromate din: cotlet de miel, unt, bere, nuca, rozmarin, boia
dulce, coriandru si sare. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel 50 g unt 1
litru bere 30 g nuca macinata rozmarin boia dulce coriandru macinat sare
Mod de preparare: Spala bucata de cotlet si pune-o la fiert in bere
si apa…
Read more »
29 April 2013

Aspic
cu carne de miel si oua de prepelita din: carne de miel, oua de
prepelita, telina, ceapa, dovlecei, verdeata, sare, boabe de piper si
gelatina. Ingrediente: 400 g carne de miel cu os (sau de pasăre) 12 ouă
de prepeliţă sau 6 ouă de găină 2-3 morcovi 1 ţelină mică sau un
păstârnac 1 ceapă mică 2 dovlecei 1 legatura verdeaţă…
Read more »
29 April 2013

Ciorbă
de primăvară din: spanac, ceapa verde, usturoi verde, leurda, slanina,
sare, piper, boia dulce, oua, lapte, faina, marar si otet. Ingrediente: 1
kg spanac 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura
leurda 5-6 bucati de slanina sau kaizer sare piper boia dulce 5 oua
lapte faina marar 1 lingurita otet …
Read more »
29 April 2013

Somon
cu oua la cuptor din: chifle, unt, somon afumat, oua si chives.
Ingrediente: 6 chifle albe 25 g de unt, topit 6 felii de somon afumat
sau marinat 6 oua medii cateva fire de chives tocate Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Taie partea superioară a chiflelor, apoi
scoate cu grijă miezul…
Read more »
29 April 2013

Dressing
de marar din: ulei de masline extravirgin, otet de vin alb, zeama de
lamaie, marar, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 100ml ulei de măsline
extravirgin 2 linguri oţet de vin alb 1 lingură zeamă de lămâie 2
linguri mărar proaspăt tocat 1 lingură cozi de ceapă verde tocate 1/4
linguriţă sare 1/4 linguriţă piper…
Read more »
28 April 2013

File
de somon cu sos de menta si busuioc din: file de somon, patrunjel,
busuioc, menta, macris, capere, ansoa si ulei de masline. Ingrediente:
3 buc file de somon 15g patrunjel 15g busuioc 3g menta 30g macris 21g
capere 3 anșoa 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Se
incalzește cuptorul la…
Read more »
28 April 2013

Stufat
de miel cu vin din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei,
faina, vin, bulion, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de miel
40 fire ceapă verde 20 fire usturoi verde 2 linguri ulei 1 lingurita
făină 1 pahar de borş, de vin roşu sau 2 linguri de oţet 2-3 linguri
bullion sare piper Mod de preparare: Se…
Read more »
28 April 2013

Colţunaşi
cu piept de pui si spanac din: faina, oua, lapte, sare, piept de pui,
ceapa, spanac, cascaval, margarina, ou, boabe de piper, foi de dafin,
sare si piper. Ingrediente: pentru coltunasi: 800 g faina 4 oua 2-3
linguri lapte sare pentru umplutura: 400 g piept de pui fara os 1 ceapa
mijlocie 400 g…
Read more »
28 April 2013

Şalău
cu legume la cuptor din: salau, vanata, ardei dulce, dovlecel,
ciuperci, rosii, ulei, unt, zeama de lamaie, ulei, sos de soia, sare si
piper. Ingrediente: 1 şalău(1,5 kg) 1 vînătă 1 ardei dulce 1 dovlecel
5-6 ciuperci 2 roşii 3 linguri ulei 0,75 g unt Pentru marinată: zeama
unei lămîi 3-4 linguri ulei 2…
Read more »
28 April 2013

Friptura
de miel in vin din: pulpa de miel, vin, otet, usturoi, mustar, unt,
cimbru, rozmarin, tarhon, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel
250 ml vin 2 linguri cu otet 10 catei de usturoi 2 linguri cu mustar 50
g unt cimbru rozmarin tarhon nucsoara sare Mod de preparare: Curata
usturoiul, piseaza…
Read more »
28 April 2013

Ciorbă
de pui de tară din: pui, cartof, morcovi, ceapa, radacina de telina,
orez, ardei gras, bors, patrunjel, leustean si sare. Ingrediente: 1 pui
de tara 1 cartof mare 2 morcovi 1 ceapa 1/2 raacina telina 1 lingura
orez 1/2 ardei gras bors dupa gust cate o legatura de patrunjel si
leustean sare Mod…
Read more »
28 April 2013

Stufat
de miel cu patrunjel si tarhon din: carne de miel, morcovi, ceapa
verde, usturoi verde, suc de rosii, vin alb, patrunjel, tarhon, sare si
piper. Un clasic al bucatariei romanesti! Stufatul de miel este
traditional pe mesele noastre la sarbatoarea pascala. Ingrediente: 1 kg
carne de miel (pulpa, coasta) 2 morcovi 10 g ceapa…
Read more »
28 April 2013

Oua
umplute cu pate de pui si sunca din: oua, mustar, pate de pui, sunca,
ulei, patrunjel, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 15 oua 50 g
mustar 100 g pate de pui 100 g sunca ulei patrunjel proaspat suc de
lamaie sare piper Mod de preparare: Fierbem 14 oua, timp de 10…
Read more »
28 April 2013

Retete
de post: Fasole alba cu rosii si usturoi din: fasole, rosii, ulei,
usturoi, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 1 pahar de fasole pentru
fierbere (albă) 3 roşii medii coapte 2 linguri de ulei 3 căţei de
usturoi sare piper măcinat 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt Mod de
preparare: Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin…
Read more »
28 April 2013

Somon
prajit cu smantana si sos din: praz, usturoi, file de somon, ulei,
sare, piper, portocale, limette, coriandru verde, wasabi si smantana.
Ingrediente: 1 legătură praz 2 căței de usturoi 700 g filé de somon
(fără piele) 3 linguri ulei sare piper 2 portocale 2 limette 1/2
legătură coriandru verde 1/2 linguriță wasabi 4 linguri…
Read more »
28 April 2013

Tarta
cu sparanghel din: oua, unt, iaurt, faina, sare, rosii, sparanghel,
branza telemea, cascaval. Ingrediente: aluatul: 2 oua 50 g unt 50 ml
iaurt 300 g faina sare umplutura: 2 oua 6 rosii 8 fire sparanghel 300 g
branza telemea 50 g unt 100 g cascaval Mod de preparare: Preparăm
aluatul. Frecăm untul cu…
Read more »
28 April 2013

Costite
de miel în crustă din: cotlete de miel, vin alb, pesmet, alune, boia,
patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel 200 ml vin
alb 200 g pesmet 50 g alune zdrobite 1 lingura cu boia 1 lingura cu
patrunjel uscat ulei sare Mod de preparare: Pune cotletele puţin
sărate într-o…
Read more »
28 April 2013

Creveți
cu orez prajit din: orez, morcovi, mazare, ceapa verde, usturoi, oua,
sos de soia, ulei de susan, creveti, ulei de canola, piper, sare si
ceapa verde. Ingrediente: 4 cesti orez fiert 1 ceasca morcovi tocat ½
ceasca mazare 2 fire ceapa verde 2 catei de usturoi, tocat 2 oua 3
linguri de sos…
Read more »
28 April 2013

O
reteta delicioasa de salata de pui cu:ceapa verde, crutoane, salata
verde, rosii, cherry, ardei rosu, ardei verde, branza mozzarela, curry,
sare, piper, rosii galbene, ceapa, usturoi, vin alb, cimbru, sare,
piper, boia, mustar boabe, ulei de masline, lamaie, piept de pui.
Ingrediente: 1-2 bucăţi piept de pui 1 legătură ceapă verde 200 g
crutoane…
Read more »
28 April 2013

Ouă
în aluat din: oua fierte, faina, lapte, zahar, unt, drojdie, ardei
capia, sare si turmeric. Ingrediente: 10-15 oua fierte 480 g faina 310
ml lapte 65 g zahar 65 g unt topit 2 lingurite cu drojdie uscata 1 ou + 1
galbenus 1 ardei capia 1 lingurita cu sare 1 praf de turmeric …
Read more »
28 April 2013

Ciorba
de miel cu tarhon din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei
gras, carne de miel, bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi
1 telina 1 patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os
(piept sau coaste) 500 ml bors fidea tarhon proaspat sare Mod de
preparare: Punem carnea la…
Read more »
28 April 2013

Drob
din: oua, ceapa verde, usturoi verde, ficatei de curcan, pipote de
curcan, inimi de curcan, unt, patrunjel, marar, sare si piper.
Ingrediente: 8 oua 6 fire ceapa vede 4 fire usturoi verde 400 g ficatei
de curcan 500 g pipote de curcan 400 g inimi de curcan 150 g unt
patrunjel proaspat marar proaspat…
Read more »
28 April 2013

O
reteta delicioasa de piept de pui: piept de pui, ulei de maslina,
rozmarin, sare, ardei iute, sunca, usturoi, ceapa, telina, morcov,
dovlecei, pasta de rosii, vin alb, ulei de masline, coaja de lamaie,
patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 4 linguri ulei de
măsline 1 lingură rozmarin uscat sare ardei iute măcinat…
Read more »
28 April 2013

O
reteta delicioasa de tocanita cu: ardei capia, dovlecel, vinete, ceapa,
rosii, ciuperci albe, suc de rosii, verdeata, sare, piper, smantana.
Ingrediente: 3-4 ardei capia 2 dovlecei 2 vinete mari 1 ceapă 2 roşii
bine coapte 50 g ciuperci albe de cultură 1 cană suc de roşii verdeaţă
(reţeta cere busuioc, dar poţi încerca şi…
Read more »
28 April 2013

Somon
cu spanac si sos tartar din: somon, ulei, spanac, smantana, capere,
sare, piper si lamaie. Ingrediente: doua bucati de somon fara piele o
lingura ulei 250 g spanac 2 linguri smantana cu putina grasime o
lingurita capere sare piper o lamaie Mod de preparare: Prăjeşte
somonul pe grătar sau în tigaie, cu puţin…
Read more »
28 April 2013

Friptura
de miel cu fenicul din: coaja de portocala, seminte de fenicul, sare,
piper, musta dijon, rozmarin, usturoi, ulei de masline si pulpa de miel.
Ingrediente: coaja de la 2 portocale 2 linguri semințe de fenicul
prajite, tocate 1 lingura sare 1 1/2 lingurita de piper negru 1 lingura
mustar Dijon 2 linguri de…
Read more »
28 April 2013

Crema
de ciocolata cu zmeura din: ciocolata, zmeura, iaurt, miere si fulgi de
ovaz. Ingrediente: 200 g ciocolata nu foarte amara (40% sau 50% cacao)
100 g zmeura proaspata sau congelata 500 g iaurt grecesc crmos 3 linguri
miere doua linguri fulgi de ovaz su musli Mod de preparare: Rupe
ciocolata bucatele si…
Read more »
28 April 2013

Pastrav
cu bacon si fasole verde din: pastravi, ulei, sare grunjoasa, usturoi,
malai, piper, cimbru, fasole verde, ulei de masline, otet balsamic,
bacon afumat, rosie, ardei capia, lamai si patrunjel. Ingrediente:
4 bucata păstrăvi ulei de prăjit sare grunjoasă 4 bucati usturoi 100 g
mălai piper măcinat cimbru uscat600 g fasole verde fideluta 4 linguri
ulei de măsline oţet…
Read more »
28 April 2013

Reteta
de post: Risotto cu anghinare din: orez, anghinare, ceapa, rosii, unt,
supa de pui, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 300g orez 100g
anghinare coapta din borcan 1 ceapa 2 rosii 75g unt 700ml supa de pui
busuioc proaspat sare piper Mod de preparare: Spalam ceapa si rosiile
si le tocam marunt. Incingem jumatate
28 April 2013

O
reteta delicioasa de vinete: vinete, ardei gras, ceapa, usturoi, rosii,
ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete mari 12 ardei graşi 2 cepe 2-3 căţei
de usturoi 5-6 roşii 1/2 ceaşcă ulei sare Mod de preparare: Coci
vinetele şi ardeii, le cureţi şi le rupi fâşii, după care le scurgi
foarte bine. Tai ceapa şi…
Read more »
28 April 2013

O
reteta delicioasa de ghiveci cu:orez, ardei rosu, varza, dovlecel,
mazare, cartofi, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc,
pesmet. Ingrediente: 200 g orez fiert 4 ardei, de preferat roşii 1 varză
mică 1 dovlecel 200 g mazăre 3-4 cartofi 2 cepe 3-4 roşii 3-4 linguri
ulei sare piper cimbru pătrunjel busuioc 2 linguriţe pesmet…
Read more »
28 April 2013

Supa
de somon cu lamaie si spanac din: file de somon, lamai, sare grunjoasa,
ardei iute, ceapa, morcovi, ardei gras, spanac si crutoane cu unt.
Ingrediente: 3 bucati file de somon 4 bucati lămâi sare grunjoasă,
piper măcinat 1 bucata ardei iute 2 bucati ceapă 2 bucati morcovi
1 bucata aedei gras 200 g spanac crutoane cu unt Mod de preparare:…
Read more »
28 April 2013

Friptura
de miel cu ceapa verde, mustar si cimbru din: carne de miel, ceapa,
ceapa verde, usturoi verde, ulei, peste, mustar, cimbru, vin rosu, sare
si piper. Ingrediente: 1.5 kg carne de miel pentru friptură (cotlet)
1 ceapă 2 legaturi ceapă verde 1 legatura usturoi verde 3 linguri ulei
4 linguri pesmet 4 linguri muştar 1 lingura cimbru 250-300 ml vin roşu
sare piper…
Read more »
28 April 2013

Iepuraşi
din aluat din: oua, faina, zahar, drojdie, smantana, sare, apa, unt si
ou. Ingrediente: o oua fierte pentru aluat: 300 g faina 2 linguri cu
zahar 7 g drojdie uscata 230 ml smantana 1/2 lingurita cu sare 60 ml apa
2 linguri cu unt 1 ou Mod de preparare: Pune untul, smântână şi…
Read more »
28 April 2013

Sos
de menta din: frunze de menta, zahar, apa si otet. Ingrediente: 5 g
de frunze proaspete de menta ½ lingurita de zahar 1 lingura de apa
clocotita 2 linguri de otet Mod de preparare: Se toaca marunt
frunzele de menta și se pun intr-un castron mic. Se presara zahar
deasupra. Se…
Read more »
28 April 2013

Chec
cu piure de banane si nuci din: unt, faina integrala, bicarbonat de
sodiu, banane, sirop de agave, oua, iaurt si nuci Ingrediente: putin
unt, pentru uns tava 140 g faina integrala 100 g faina cate 1 lingurita
bicarbonat de sodiu si praf de copt 300 g piure de banane, din banane
foarte coapte 4…
Read more »
28 April 2013

Somon
in sos de vin cu rozmarin si sparanghel din: file de somon, vin, lamai,
rozmarin verde, sparanghel, ciuperci, cartofi, unt, rosii, patrunjel,
sos de mustar cu hrean, piper si sare. Ingrediente: 800 g file de somon
200 ml vin alb dulce 2-3 lamai 1 crenguta rozmarin verde 2 bucheţele
sparanghel 300 g ciuperci 400 g cartofi 50 g unt 4 roşii 1 legatura
pătrunjel…
Read more »
28 April 2013

Ciorbă
de mărar din: marar, lapte, ulei, faina, oua, smantana, sare,
condimente, zahar si otet. Ingrediente: 2 legaturi marar proaspat 1
pahar mare lapte putin ulei 1 lingura faina 4 oua fierte 20 ml smantana
sare condimente de legume putin zahar otet Mod de preparare: Tai
mărunt mărarul şi îl căleşti în ulei. Presari…
Read more »
28 April 2013

Sote
de spanac cu friptura de miel din: carne de miel, spanac, rosii,
usturoi, unt, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de
miel (cotlet sau pulpă) 700-800 g spanac proaspăt curăţat 2-3 roşii
3-4 căţei de usturoi 75 g unt 1 lingura pesmet 1-2 linguri ulei sare
piper Mod de preparare: Spanacul se spală în mai multe ape…
Read more »
28 April 2013

O
reteta delicioasa de cornete cu: foi de lasagna, branza de vaci,
smantana, zeama de lamaie, somon afumat. Ingrediente: 5-6 foi de lasagna
(din comerţ) 300 g brânză de vaci proaspătă 3 linguri de smântână 1
lingură zeamă de lămâie 10 felii de somon afumat Mod de preparare:
Condimentezi cu sare şi piper după…
Read more »
27 April 2013

Pere
insiropate din: pere, baton de scortisoara, anason, nucsoara, ghimbir,
zahar pudra, miere, vin rosu si lamaie. Ingrediente: 4 pere 1 baton de
scortisoara 4 cuișoare 1 stea anason ½ lingurita nucsoara rasa ½ bucata
de ghimbir 250g zahar pudra 50g miere 750ml vin rosu ¼ lamaie Mod de
preparare: Curati perele de…
Read more »
27 April 2013

Peşte
dobrogean din: peste, ardei grasi, rosii, usturoi, ulei, pasta de
rosii, lamai, vin alb, patrunjel verde, sare, piper si cimbru.
Ingrediente: 1-2 pesti (circa 2 kg) 4 ardei grasi 3-4 rosii 2 capatani
de usturoi 200 ml ulei 50 g pasta de rosii 2-3 lamai 100 ml vin alb sec
patrunjel verde sare piper…
Read more »
27 April 2013

Sufleu
de cartofi cu rozmarin si bacon din: bacon, smantana, lapte, usturoi,
rozmarin, ardei iute, mustar de Dijon, telina si cartofi. Ingrediente: 8
felii bacon 450 ml smantana 300 ml lapte 2 catei de usturoi 2 fire de
rozmarin 1 ardei iute 1 lingura mustar de Dijon 1 radacina de telina
(500 g) 600 g…
Read more »
27 April 2013

Cuiburi
de ciuperci din: ciuperci, oua, cascaval, ulei de masline, ceapa verde,
sare si piper. Ingrediente: 4 ciuperci mari 4 oua medii 2 linguri cu
cascaval 1 lingura cu ulei de masline ceapa verde sare piper Mod de
preparare: Clăteşte ciupercile sub jet de apă rece şi curăţă-le de
pieliţe şi codiţe. Aşază-le în…
Read more »
27 April 2013

Mâncărică
dobrogeană de ardei cu brânză din: ardei copti, rosii, telemea de vaca,
oua. Ingrediente: 12 ardei copti 8 rosii sau 2 borcane rosii in bulion
sau in suc prorpiu 300 g telemea de vaca 4 oua Mod de preparare: Coci
ardeii, îi cureţi de coajă şi îi dai deoparte, să se scurgă de…
Read more »
27 April 2013

Salată
de pui cu bacon, mazare, tarhon si ceapa verde din: bacon, mazare,
avocado, friptura de pui, telina apio, tarhon, ceapa verde, ulei de
masline extravirgin, otet balsamic, mustar dijon si zahar. Ingrediente: 2
felii de bacon mai slab, prajite 100 g mazare proaspata sau decongelata
1 avocado mare, taiat cubulete 100 g fritpura de…
Read more »
27 April 2013

Miel
în sos de vin, cu legume la grătar din: pulpa de miel, ceapa, ardei
iute, vin, ulei de masline, foaie de dafin, ardei, vanata si rosii.
Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 3 cepe taiate julien 2 ardei iuti 1
pahar cu vin 5 linguri ulei de masline 1 foaie de dafin 2 ardei…
Read more »
27 April 2013

Pachetele
cu varza si costita din: oua, unt, smantana, faina, sare, varza acra,
costita, ulei si piper. Ingrediente: 4 oua 125 g unt topit 160 ml
smantana 600 g faina 1 lingurita cu sare 1/2 varza acra 300 g costita
ulei piper Mod de preparare: Amestecă ouăle cu untul, smântână şi
sarea. Cerne făina…
Read more »
27 April 2013

Cocktail
cu campari si sampanie din: sampanie si campari. Ingrediente: 10 cl
champagne brut 2 cl Campari Mod de preparare: Turnati sampanie si
Campri intr-un flute pentru sampanie. Amestecati ustor cu ajutorul unei
linguri de amestecat, top de 2-3 secunde. Serviti imediat.
Read more »
27 April 2013

Tarta
cu spanac si mozzarella din: spanac, oua, mozzarella, ricotta, frunze
de oregano, sare, piper, margarina, apa, otet si faina. Ingrediente: 500
g spanac 7 oua 80 g mozzarella/parmezan 400 g ricotta frunze de oregano
sare piper pentru aluat: 1 pachet de margarina 7 linguri cu apa 1
lingura cu otet 350 g faina …
Read more »
27 April 2013

Drob
de miel cu cimbru si oregano din: carne de miel, organe de miel,
prapure de miel, franzela, ceapa verde, patrunjel, marar, morcovi, unt,
sare, piper, cimbru, oregano si ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel
organe de miel 1 prapure de miel sau 1 gălbenuş şi o lingură de pesmet
1 felie franzelă 2 legaturi ceapă verde 3 ouă…
Read more »
27 April 2013

Tocanita
de miel cu cartofi din: carne de miel, papaya verde, pudra de
scortisoara, cadamom, pudra de chili, usturoi, piper, semine de fenicul,
sare, seminte de fenicul, condiment hing, pudra de ghimbir, unt ghee,
iaurt, zahar, ulei si cartofi. Ingrediente pentru marinata: 500g carne
de miel, taiata bucati 1/4 lingurita papaya verde 1/4 lingurita…
Read more »
27 April 2013

Răitasi
din: faina, drojdie, lapte, oua, sare, zahar, ulei, zahar pudra si
smantana. Ingrediente: 1 kg faina 1 plic drojdie uscata 300-350 ml lapte
2 oua batute spuma 1 lingurita de sare 4-5 linguri zahar ulei, untura
sau margarina zahar pudra 300 g smantana Mod de preparare: Cerni făina
într-un vas şi, în mijloc,…
Read more »
27 April 2013

Supa
de pasare cu legume si taitei de casa din: carne de pasare, morcovi,
pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, gulie, ceapa,
cartofi, boabe de piper, sare, faina, oua. Ingrediente: 1 kg carne de
pasare 300-400 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel sau 4-5
fire/frunze de patrunjel 1 felie de radacina de telina…
Read more »
27 April 2013

Salata
cu pastrav afumat si cartofi din: cartofi, otet de vin rosu, marar,
capere, ceapa rosie, pastrav afumat, mustar cu boabe, ulei de masline
extravirgin si zahar. Ingrediente: 800 g de cartofi, necuratati de coaja
1 lingura de otet de vin rosu 2 lingurite de marar, tocat marunt 1
lingura cu capere mici in saramura,…
Read more »
27 April 2013

Retete
de post: Tarta cu spanac si tofu din: faina integrala, sare, margarina,
apa rece, spanac, ulei, ceapa, ciuperci, togu, marar, patrunjel si
seminte de floarea soarelui. Ingrediente: blat: 225 g faina integrala
sare 115 g margarina de la frigider circa 2 linguri apa rece umplutura:
450 g spanac proaspa oparit si tocat 2 linguri…
Read more »
27 April 2013

O
reteta delicioasa de mancare macedoneasca cu:cartofi, ciuperci,
conopida, sfecla rosie, castraveti murati, masline, oua, mustar, ulei,
oua, salam picant, sare, mustar. Ingrediente: 3 cartofi 100 g ciuperci 1
conopidă 1 sfeclă roşie 2-3 castraveciori muraţi 100 g măsline 4 ouă
fierte tari 1 lingură de muştar 1 ceaşcă mare de ulei 2 ouă crude…
Read more »
27 April 2013

Costite
de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru din: costite de miel, ulei,
sare, piper, cimbru, rozmarin, boai iute, piper, usturoi, vin si frunze
de leustean. Ingrediente: 1.5 kg costiţe miel 3-4 linguri ulei sare
piper cimbru rozmarin boia iute piper roşu şi alb zdrobit
1 căpăţână de usturoi sau o legătură usturoi proaspăt 1 cana vin alb…
Read more »
27 April 2013

Salata
cu piept de pui, ridichi, fasole neagra si avocado din: pui, fasole
neagra, avocado, suc de lamaie, ridichi, ceapa verde, coriandru, sare,
piper, ulei de masline, maioneza, chimen si sos tabasco. Ingrediente: 2
cesti cuburi de pui fiert 1 cutie fasole neagra, clatita și scursa 2
avocado, decojite si taiate cubulete 1 lingura…
Read more »
27 April 2013

O
reteta delicioasa de chiftelute cu:sfecla, branza de vaci, pesmet, unt.
Ingrediente: 1 sfeclă mare 200 g brânză de vaci 100 g pesmet 100 g unt
Mod de preparare: Speli sfecla şi o fierbi în coajă. Când e fiartă,
cureţi sfecla şi o dai prin râzătoare sau o pasezi prin sită. Inăbuşi
sfecla în…
Read more »
27 April 2013

O
reteta delicioasa de rosii umplute cu: peste alb, orez, ceapa, ulei,
patrunjel, iaurt, sare. Ingrediente: 150 g peşte slab 3 roşii 2 linguri
orez 1/2 ceapă 1 linguriţă ulei 2-3 fire pătrunjel 2 linguri iaurt sare
Mod de preparare: Cureţi peştele şi-l fierbi în apă cu sare. Separat,
fierbi orezul cu 1 ceaşcă…
Read more »
27 April 2013

O
reteta delicioasa de paine cu: apa, faina integrala, tarate de grau,
cereale, sare, ulei de masline, drojdie, seminte de in, susan, ierburi
Provence. Ingrediente: 300 ml apă caldă 2 căni făină integrală 2 căni
tărâţe de grâu 3 linguri cereale (grâu, ovăz, secară) 1 lingură sare 3
linguri ulei de măsline 1 cub drojdie…