vineri, 26 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #80


Retete de Paste:

Turnedouri la tigaie cu garnitură de cartofi parizieni umpluţi cu ciuperci, pui în coşuleţe de foitaj şi sos spaniol

22 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 300 g pui fiert sau fript 6 coşuleţe din foitaj coapte sare piper 180 g unt 400 g cartofi 12 ciuperci 3 linguri sos suprem de pasăre 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Puiul fiert sau fript se taie julien şi se amestecă cu sosul…
Read more »

Inghetata de cafea

22 August 2010
    Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 9 dl lapte 1 dl cafea concen trată   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se amestecă cu laptele la care s-a adăugat cafeaua foarte concentrată. Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele încet…
Read more »

Cotlet florentin cu garnitură de budincă de spanac, sote de morcovi şi chifteluţe de cartofi

22 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg cotlet sau garf de viţel 1,500 kg spanac 300 g cartofi noi 350 g morcovi 2 linguri făină 3 ouă 1 pahar lapte 150 g unt sare piper nucşoară maghiran 1 lingură bulion pastă 1 ceapă 2 linguri sos brun supă   Mod de preparare: Cotletul se frige înăbuşit într-o…
Read more »

Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de conopidă ciuperci prăjite, crutoane şi sos Madera

22 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşcht de vacă 600 g conopidă 10 ciuperci 150 g unt sare piper cimbru 1 legătură de pătrunjel 8 crutoane rotunde prăjite 40 g caşcaval 1 lingură de făină un pahar lapte 1/2 pahar cu vin roşu 1 gălbenuş 3 linguri sos alb 2 linguri sos brun   Mod de…
Read more »

Cotlete la grătar cu garnitură de budincă de tăiţei cu ciuperci, parmezan şi mazăre natur

22 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 200 g tăiţei de casă 350 g ciuperci 2 ouă 2 linguri sos alb sare piper 50 g parmezan sati şvaiţer 400 g mazăre fină 150 g unt   Mod de preparare: Se prepară o budincă din tăiţei fierţi amestecaţi cu ciupercile tăiate felii şi sotate, 2…
Read more »

Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de spanac, ciuperci prăjite şi sos de friptură

22 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 crutoane 1,500 kg spanac 2 linguri sos alb 2 ouă sare piper Maggi 140 g unt nucşoară 12-14 ciuperci mari 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Spanacul se fierbe bine, se stoarce, se amestecă cu 2 ouă crude, 2 linguri de sos alb, sare,…
Read more »

Cum se prepara: Şniţel cu cartofi prajiţi (video)

21 August 2010

Cotlet gratinat cu garnitură de ciuperci sotate, marulă brezată şi macaroane cu şuncă şi parmezan

21 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg coilet de viţel 300 g ciuperci 2 linguri smîntînă 200 g macaroane 50 g limbă 50 g şuncă afumată 60 g parmezan sau caşcaval 1 lingură faină 400 g marula 150 g unt 1/41 supă 1 pahar lapte sare piper   Mod de preparare: Se frige cotletul înăbuşit şi cînd…
Read more »

Cotlete la cuptor cu garnitură de cartofi ducesa, perişoare cu mărar şi sote de morcovi şi mazăre

21 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 300 g carne de porc 300 g cartofi noi 300 g mazăre fină 300 g morcovi 3 ouă 1 lingură făină 150 g unt sare piper cimbru nucşoară 100 g zarzavat 2 cepe 4 legături mărar 1 felie franzelă 3 linguri smîntînă 3 linguri sos brun 1/4 pahar vin…
Read more »

Turnedouri la tigaie cu garnitură de gulii umplute cu carne, bureţi prăjiţi, roşii sotate şi sos spaniol

21 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 gulii 400 g bureţi 300 g carne de porc 8 cru­toane prăjite 1 legătură de tarhon 300 g roşii sare piper cimbru 1 ou 100 g unt 1 ceapă 1 felie de franzela 2 linguri sos  spaniol   Mod de preparare: Se prepară guliile pentru umplut.…
Read more »

Sote din carne de viţel

21 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg came de viţel 400 g bureţi 150 g ulei 1 ceapă 2 linguri de sman­tana 1 linguriţă boia 120 g tăiţei de casă 1/2 varză sare piper 2 ouă 2 linguri sos alb 1/2 lingură făină   Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi egale, se sotează cu ceapă…
Read more »

Vrăbioare la grătar cu garnitură de legume de sezon şi salată

21 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara sare piper cimbru unt legume de sezon   Mod de preparare: Vrăbioara se taie in 6 felii groase. Feliile se bat puţin cu satirul, se dă sare, se ung cu unt sau ulei şi se pun pe grătarul încins. Se frig pe ambele părţi. Cu 5 minute înainte de…
Read more »

Scoarta de nuca

21 August 2010
    Ingrediente: 3 ouă 1 pahar zahăr 3/4 pahar făină 1 pahar nuci   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, se adaugă făina, nuca tăiată în lung cât mai subţire şi la sfârşit cele trei albuşuri bătute spumă. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu…
Read more »

Inghetata de zahar ars

21 August 2010
    Ingrediente: 6 ouă întregi sau 8 gălbenuşuri 250 g zahăr 1 l lapte   Mod de preparare: Se freacă într-un castron şase ouă întregi sau opt gălbenuşuri cu 100 g zahăr. Se ard, potrivit de rumen, 150 g zahăr şi se sting cu puţină apă fierbinte, se amestecă cu laptele cald . Se…
Read more »

Prajitura cu miere,nuca si marmelada

21 August 2010
    Ingrediente: 2 linguri miere 1 vârf de linguriţă bicarbonat 200 g făină 4 linguri ulei 20 g drojdie un praf de sare 3 linguri marmeladă 3 linguri nuci 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Se freacă într-o cratiţă mică pe maşină mierea cu bicarbonatul, ţinându-se până ce mierea a devenit lichidă. Se…
Read more »

Sos fond brun de peşte

21 August 2010
    Ingrediente: 2 kg capete de calcan, şalău, nisetru, crap sau morun, amestecate, (se evită peştele oceanic chefal, barbunul, scrumbia) 100 g zarzavat 1 ceapă 1 foaie dafin sare   Mod de preparare: Cînd peştele este curăţat şi tăiat, se prăjeşte cu zarzavatul la cuptor şi apoi se fierbe cu 8 1 apă, dafinul…
Read more »

Turnedouri la grătar cu garnitură de tăiţei cu şuncă in foitaj, crochete de urzici şi sos Madera

21 August 2010
    Ingrediente: 7,400 kg muşchi de vacă 80 g şuncă 50 g limbă fiartă afumată sare piper 150 g tăiţei de casă 50 g şvaiţer (caşcaval sau brînză) 1 kg urzici nucşoară 4 căţei de usturoi 1 lingură de făină 2 ouă pesmet 260 g unt 1/2 pahar lapte 1 tartă coaptă din foitaj…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Bumbo (video)

21 August 2010
Cum se prepara Cocktail Bumbo (video)  Ingrediente: 50 ml dark rum 30 ml lemon juice ½ tsp grenadine ¼ tsp grated nutmeg ice cubes 1 50/25ml measuring cup 1 cocktail shaker 1 strainer (or sieve) 1 sharp knife 1 chopping board 1 juice squeezer 1 cocktail glass
Read more »

Cotlete in aluat cu garnitură de andivă brezată, sote de morcovi şi cartofi prăjiţi

21 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 400 g andivă 300 g morcovi 300g cartofi 150 g unt ulei pentru prăjit cartofi 40 g făină 2 ouă 40 g şuncă 40 g limbă afumată 2 linguri sos alb cu puţin lapte   Mod de preparare: Se prepară 12 cotlete. Separat se face un aluat din făină,…
Read more »

Legume cu carne de viţel

21 August 2010
    Ingrediente: 1,500 kg carne de viţel (piept sau spată) 3 cepe 50 g unt 800 g cartofi 250 g morcovi 200 g mazăre 1 legătură pătrunjel sare piper alb   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale şi se lasă în apă rece 2 ore. Se pune la foc cu apă rece…
Read more »

Vrăbioare la frigare cu garnitură de legume

21 August 2010
    Ingrediente: 1,350 kg vrăbioara sare piper cimbru 50 g grăsime sau ulei   Mod de preparare: Vrăbioara se sărează, se dă piper şi se leagă întreagă cu o sîrmă subţire de frigare. Se învîrteşte în jurul jarului încins, circa 45 minute. Din cînd în cînd se unge cu grăsime şi’se presară cimbru. Cînd…
Read more »

Sos picant

21 August 2010
    Ingrediente: 1 ceapă (arpagic) 3 castraveciori în oţet 80 g limbă afumată fiartă 2 lin­guri sos picant 2 linguri sos spaniol 1/2 linguriţă muştar 2 linguri sos Worcester puţin zahăr 1 legătură verdeaţă 1/2 pahar vin 50 g unt puţin piper   Mod de preparare: Ceapa tocată se fierbe cu vinul şi se…
Read more »

Crema de citrice cu frişcă

21 August 2010
Crema de citrice cu frişcă  Ingrediente: zeama de la 2 lămâi şi 2 portocale 4-5 linguri de zahăr pudră 4 foi de gelatină 2-3 linguri apă fierbinte 300-400 g frişcă lichidă   Mod de preparare: Ţii în apă rece foile de gelatină timp de 2-3 minute, apoi le scoţi şi le topeşti cu apa fierbinte. Sucurile le amesteci cu…
Read more »

Sote din carne de viţel

21 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg piept sau spată de viţel sare piper 400 g roşii sau 1 lingură pastă de roşii 8 căţei usturoi 1/2 lingură făină 2 linguri sos brun 300 g vinete 1/2 pahar vin 100 g ulei 100 g unt 200 g orez 1 l supă 1/2 legătură tarhon puţin zahăr 1…
Read more »

Inghetata de vanilie

21 August 2010
  Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr vanilie 1 l lapte   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se pune să fiarbă laptele şi când clocoteşte, se adaugă vanilia. Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele încet peste ouă, amestecând continuu. Se…
Read more »

Pască umplută cu branză si griş cu lapte

21 August 2010
  Inrgediente: 3/2 pachet de marga­rină 150 g zahăr coajă de lămâie zahăr vanilat 1 şi 1/2 cană lapte călduţ 1 cub drojdie + 2 linguriţe zahăr (care se freacă până se lichefiază) 1 kg de făină   Mod de preparare: Margarina o amesteci cu făina, frământând bine, apoi adaugi încet laptele, drojdia si cele­lalte…
Read more »

Cozonaci impletiţi

21 August 2010
Cozonaci impletiţi  Ingrediente pe 2 cozonaci: 1 kg făină 7 ouă 1 linguriţă sare 30-50 g drojdie  250-300 g zahăr coajă de lămâie vanilie rom nucă măci­nată rahat nucă de cocos (sau mac) 250 g unt 2 linguri ulei stafide circa 1/2 l lapte   Mod de preparare: Mai întâi, înmoi drojdia cu puţin lapte călduţ…
Read more »

Sos vanătoresc carpatin

21 August 2010
    Ingrediente: 300 g cireşe 300g vişine 1/2 pahar vin roşu puţină scorţişoară 3 linguri sos spaniol 1/4 lingură făină 40 g unt 25 g zahăr puţin muştar   Mod de preparare: Jumătate din cireşe şi jumătate din vişine se spală bine, se pisează să se spargă samburii şi se fierb 20 minute în…
Read more »

Rulada cu marmelada de mere

21 August 2010
    Ingrediente: 150 g făină 125 g unt 2 gălbenuşuri drojdie cît o nucă 1 lingură zahăr un praf de sare 3 linguri marmeladă de mere   Mod de preparare: Se amestecă pe masa de aluat făina cu untul, se face loc la mijloc, se pun gălbenuşurile, sarea şi drojdia muiată cu o lingură…
Read more »

Sos fond brun de oase de pasăre

21 August 2010
    Ingrediente: 2 kg capete labe şi oase de găină sau curcan 100 g zarzavat 1 ceapă sare   Mod de preparare: Oasele se sparg mărunt cu satirul, se rumenesc bine cu zarzavatul (la cuptor), apoi se fierb cu 4 1 apă şi puţină sare la foc domol 4 ore. Se strecoară, se degresează…
Read more »

Vrăbioare la cuptor cu garnitură de anghinare umplute cu roşii, fasole, napi natur şi sos de friptură cu stafide

21 August 2010
    Ingrediente: 1.400 kg vrăbioare 300 g fasole fidea 80 g unt 6 funduri de anghinară sau 600 g napi 300 g roşii 40 g stafide 1 pahar vin 1/4 l supă sare 1 lingură de făină boia iute   Mod de preparare: Vrăbioara întreagă se frige în tavă circa 30 minute. Din fond…
Read more »

Vrăbioare la frigare cu garnitură de cartofi, morcovi, fasole fidea natur şi sos de hrean

21 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara 500 g cartofi 400 g fasole ţucăra 1 legătură de mărar 300 g morcovi 80 g unt 2 linguri de smantană   Mod de preparare: Vrăbioara se frige întreagă la frigare, apoi se aşază tăiată felii subţiri pe un platou. Se garniseşte cu fasolea şi morcovii fierţi. Separat se…
Read more »

Sos fond brun de oase de vită

21 August 2010
    Ingrediente: 2 kg oase de vită sau viţel piper 1 ceapă 150 g zarzavat sare   Mod de preparare: Oasele se sparg cu satirul, se pun într-o tavă şi se dă la cuptor pînă ce s-au rumenit. Cînd sînt aproape gata, se pune zarzavatul tăiat şi se dă din nou la cuptor pînă…


Turnedouri la grătar Cardinal cu garnitură de anghinare umplută cu mazăre, cozi de raci şi sos de Porto

21 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 funduri de anghinară sau napi 300 g mazăre 180 g orez 12 cozi de raci sos de raci supă 1/2 păhărel coniac 3/4 pahar vin roşu 100 g unt sare cimbru   Mod de preparare: Se face un pilaf de orez cu unt şi supă. Se…
Read more »

Sos genovez

21 August 2010
    Ingrediente: 1 pahar vin 2 linguri bulion pastă 3 linguri sos spaniol sare piper 4 fileuri de anşoa 80 g unt 1/2 legătură tarhon 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Vinul şi piperul pisat se pun la fiert pînă a scăzut la un sfert. Apoi se adaugă bulionul şi sosul spaniol şi se…
Read more »

Sos Elveţian

21 August 2010
    Ingrediente: 80 g fileu afumat 40g parmezan sau caşcaval ras 80 g unt 2 linguri smantană 80 g ficat de pasăre sau viţel piper alb sare 1/4 l supă 1 lingură sos de pasăre   Mod de preparare: Fileul şi ficatul se taie şi se sotează în unt, apoi se toacă mărunt şi…
Read more »

Turnedouri japoneze la grătar cu garnitură de orez, sparanghel sotat, ciuperci umplute şi sos de ciuperci

21 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 200 g orez sare piper pudră de curry 1 ceapă 12 ciuperci mari 400 g vîrfurt de sparanghel 250 g unt 8 crutoane supă   Mod de preparare: Se prepară garniturile sparanghelul fiert şi dat în unt, ciupercile umplut, pilaful de orez, supă şi curry (boia iute…
Read more »

Turnedouri la grătar cu garnitură de coşuleţe de foitaj cu ciuperci, cartofi prăjiţi şi sos bernez

21 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 6 coşuleţe din foitaj 6 crutoane prăjite 300 g ciuperci sare piper 2 linguri de smantană 400 g mazăre 300 g cartofi noi 100 g unt ulei pentru prăjit cartofi 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Turnedourile se taie şi se frig pe grătar. Se…
Read more »

Sos de oase de păsări sălbatice

20 August 2010
O reteta delicioasa de sos de oase de pasari salbatice din: oase si capete de fazan, ceapa, zarzavat, faina, vin rosu, cozi de ciuperci, zahar, sare, piper, afumaturi, ulei si cimbru. Ingrediente: 1 kg oase şi capete de fazan, potarniche, sitari 1 ceapă 100 g zarzavat 200 g făină 1 pahar vin roşu cîteva cozi…
Read more »

Istoria whisky-ului IV

20 August 2010
Istoria whisky-ului IV  Supraproducţia care a caracterizat această perioadă de aur, combinată cu recesiunea care a lovit Marea Britanie în secolul al XlX-lea, a constrâns rapid multe fabrici să închidă. Izbucnirea Marelui Război şi revenirea tendinţei de impunere de măsuri fiscale represi­ve nu au făcut decât să scumpească sti­clele. La aceste evenimente s-a adăugat Prohibiţionismul american: industria…
Read more »

Friptură de pui cu smântână şi ceapă

20 August 2010
Friptură de pui cu smântână şi ceapă  Ingrediente:  4 pulpe de pui dezosate 4 legături de ceapă verde 100 g caşcaval 120 g smân­tână 2 ouă 100 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa bucăţi de 1-2 cm. într-o tavă pui uleiul şi un strat mai gros de ceapă din jumătate de cantitatea de ceapă. Deasupra cepei aşezi…
Read more »

Cum se prepara paste cu carne tocata si sos (video)

20 August 2010

Ingheţată cu vişine

20 August 2010
Ingheţată cu vişine  Ingrediente: 1/2 kg vişine 750 lapte 300 g zahăr tos sâmburii vişinelor   Mod de preparare: Speli vişinele, le cureţi de sâmburi şi codiţe şi le mărunţeşti fie cu mixerul, fie prin sită. Zdrobeşti sâm­burii (în piuliţă sau înveliţi într-un şervet şi cu cio­canul) şi îi pui la fiert cu laptele şi zahărul timp…
Read more »

Prăjitură cu cireşe

20 August 2010
Prăjitură cu cireşe  Ingrediente: 250 g unt 6 căni făină 350 ml vin alb 4 gălbenuşuri Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg cireşe 3 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Intr-un castron încăpător cerni făina peste care pui untul, gălbenuşurile şi vinul. Amesteci foarte, foarte bine şi opreşti din aluat o bilă de mărimea unei…
Read more »

Pulpe de pui

20 August 2010
  Ingrediente: 8 copane de pui 2 ouă 150 ml lapte 4 linguri făină 1 linguriţă boia pesmet piper ulei   Mod de preparare: Pregăteşti patru farfurii – în prima torni laptele, în a doua amesteci făina cu boiaua şi piperul, în a treia baţi ouăle împreună cu o lingură de ulei, iar în ultima…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Jellyfish Shooter (video)

20 August 2010
Cum se prepara Cocktail Jellyfish Shooter (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail Jelyfish Shooter, Ingrediente:  12.5ml Irish Cream 12.5ml Creme De Cacao 12.5ml Ameretto 3 Drops Grenadine 1 Spoon
Read more »

Vrăbioare împănate la cuptor cu garnitură de andive, mazăre brezată, gogoşele de cartofi şi sos de Madera

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara 120 g costiţă 2 morcovi 80 g unt sau ulei 300 g andive 300 g mazăre fină 400 g cartofi 2 linguri făină 1 ou nucşoară 100 g zarzavat sare piper cimbru 1/2 pahar vin roşu 1 lingură de bulion 5 căţei de usturoi     Mod de preparare:…
Read more »

Turnedouri la grătar cu garnitură de varză umplută cu şuncă, chiftele de bureţi şi sos de friptură

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de. vacă 600 g bureţi 800 g varză creaţă 1 legătură de mărar sare piper cimbru 100 g şuncă afumată 1 lingură de făină 2 ouă 3 linguri de smantană 150 g unt 1 ceapă 0,250 l supă   Mod de preparare: Varza se opăreşte şi se scoate pe…
Read more »

Turnedouri la cuptor în foitaj cu garnituri de ciuperci, budincă de macaroane şi sos Madera

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 200 foitaj 3 ouă 200 ficat de pasăre 80 g şuncă 40 g caşcaval 3 linguri sos alb 150 g macaroane 400 g mazăre jină 200 g ciuperci 200 g unt sare piper  Turnedourile (medalioanele) sant felii mai groase de muşchi de vacă. tăiate din mijlocul muşchiului.…
Read more »

Vrăbioare la cuptor Figaro cu garnitură de budincă de macaroane cu şuncă, roşii umplute cu bureţi şi arpagic, măsline şi sos de roşii

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg vrăbioare 250 g macaroane 40 g şuncă 40 g limbă afumată fiartă 40 g caşcaval 10 g unt 10 roşii de umplut 200 g bureţi 1 lingură de pesmet 100 g arpagic 80 g măsline verzi 300 g roşii piper sare cimbru usturoi 1/4 lingură de făină   Mod de…
Read more »

Chec cu marmelada

20 August 2010
    Ingrediente: 1/2 kg marmeladă 2 linguri lapte sau apă 2 linguri ulei 220 g făină 2 linguriţe rase bicarbonat 2 linguri rom vanilie 150 g nuci 2 linguri fructe din dulceaţă (facultativ) ulei pentru uns forma   Mod de preparare: Se freacă marmelada cu două linguri de lapte (sau de apă) până se…
Read more »

Muşchi umplut cu carne şi şuncă cu garnitură de crochete de cartofi, fasole, sparanghel sote şi sos Madera

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 150 g şuncă 2 ouă sare piper 400 g sparanghel 300 fasole fidea 60 g unt 300 g cartofi 50 g făină ulei pentru prăjit pesmet de casă nucşoară 100 g ciuperci puţină supă sos Madera   Mod de preparare: Muşchiul se curăţă şi se face o…
Read more »

Antricoate la tigaie cu sos alb cu garnitură de legume sotate şi sos bordelez

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg antricot de vită sare piper 0,250 l lapte 2 gălbenuşuri 100 g unt 50 g şvaiţer sau caşcaval ras 500 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel 350 g morcovi 250 g mazăre fină 150 g arpagic 1 lingură de făină   Mod de preparare: Antricoatele se taie mai groase, se…
Read more »

Antricoate la tigaie „sucevene" cu garnitură de bureţi sotaţi şi găluşte de cartofi

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă sare piper 2 cepe 1 linguriţă de boia 200 g roşii puţin zahăr 80 g costiţă 400 g bureţi 300 g cartofi 2 ouă 1 lingură de făină 120 g unt sau ulei 1/2 pahar de vin   Mod de preparare: Antricoatele se frig în tigaie şi…
Read more »

Cireşe învelite în ciocolată

20 August 2010
Cireşe învelite în ciocolată  Ingrediente:   1/2 kg de cireşe 250 g ciocolată de menaj 10-15 cuburi de gheaţă   Mod de preparare: Pui ciocolata să se topească la bain-marie. Speli cireşele, dar nu le scoţi nici codiţele, nici sâmburii. Pregăteşti un vas cu apă rece în care pui şi cuburile de gheaţă. Treci cireşele prin ciocolata fierbinte şi…
Read more »

Muşchi tocat cu garnitură de legume sotate, cartofi prăjiţi şi sos de friptură

20 August 2010
    Ingrediente: 300 g came de vacă 200 g came de porc 200 ficat 5 ouă 100 g limbă afumată fiartă sare piper 1 felie de franzelă cimbru 3 căţei de usturoi 1/2 ceapă 100 g unt 150 g morcovi 150 g mazăre 150 g fasole fidea 250 g conopidă 300 g cartofi puţin…
Read more »

Păstrăv cu sos de unt si patrunjel

20 August 2010
Păstrăv cu sos de unt si patrunjel  Ingrediente: 1 păstrăv 2 linguri ulei 2 linguri făină 2 linguri unt 1 legătură pătrunjel sucul unei lămâi sare piper   Mod de preparare: Cureţi păstrăvul foarte bine atât la interior, cât şi la exterior şi-l tai apoi in bucăţi mai mici, înlăturând capul şi coada, freci bucăţile prin făină şi le prăjeşti în…
Read more »

Muşchi împănat cu garnitură de ciuperci sotate pe crutoane, budincă de macaroane, cartofi prăjiţi şi sos ,spaniol

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 120 g şuncă crudă 200 g macaroane 80 g limbă fiartă 1 trufă 40 g parmezan ras 300 g cartofi 300 g ciuperci mari 8 crutoane rotunde prăjite sare piper cimbru   Mod de preparare: Muşchiul fript la frigare, împănat cu şuncă crudă, se aşază tăiat felii…
Read more »

Tort de clătite cu spanac, ciuperci şi brânză

20 August 2010
Tort de clătite cu spanac, ciuperci şi brânză  Ingrediente: Pentru clătite ai nevoie de: 500 ml lapte 3 ouă 250 g făină 1 praf de sare 1 lingură ulei Pentru umplutura de spanac ai nevoie de: 1/2 kg spanac 1 linguriţă unt 1 linguriţă făină Pentru umplutura de ciuperci ai nevoie de: 1/2 kg ciuperci 1 lingură unt 2 cepe 1 linguriţă…
Read more »

Pifteluţe pane

20 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de pui (pulpe sau piept) 4 ouă 2-3 linguri făină condimente pătrunjel mărar ulei sare 2-3 cartofi (opţional)   Mod de preparare: Fierbi puţin carnea de pui, o dezosezi, apoi o toci, adaugi 2 ouă, făina, verdeaţa tocată, sare şi condimente după gust şi omogenizezi compoziţia. Dacă vrei, poţi să…
Read more »

Vrăbioare la cuptor florentine cu garnitură de ţelină brezată, spanac natur, tăiţei cu şuncă şi sos de friptură

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg vrăbioare 1 1/2 kg spanac 100 g unt nucşoară 150 g tăiţei de casă 60 g şuncă 300 g ţelină sare piper 1/4 lingură făină 3 linguri sos brun de friptură 1/4 l supă   Mod de preparare: Vrăbioara se frige întreagă circa 30 minute. Din fond  se face un…
Read more »

Pască umplută cu branză

20 August 2010
  Ingrediente: 70 g margarină (unt) 120 g făină 70 g zahăr 1 gălbenuş fiert 1 gălbenuş crud   Mod de preparare: Din aceste ingrediente vei face un aluat pe care îl împărţi în două. O parte o vei întinde pe fundul unei tăvi rotunde (de tort), iar cealaltă pe pereţii tăvii până aproape de…
Read more »

Macrou in sos de rosii

20 August 2010
Macrou in sos de rosii  Ingrediente: 4 bucăţi macrou 5-6 roşii 5-6 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper condimente ulei 2-3 linguri făină   Mod de preparare: Macroul curăţat şi spălat îl tai în bucăţi de 3-4 cm. Le sărezi, le dai prin făină şi le aşezi într-o tavă cu ulei. Opăreşti roşiile, le decojeşti, le dai…
Read more »

Muşchi umplut cu ficat şi carne cu garnitură de andive brezate, ciuperci umplute, cartofi prăjiţi şi sos Madera

20 August 2010
    Ingrediente: 1 kg muşchi de vacă 200 g ficat de porc 200 g came de porc 1 ou sare piper o felie franzelă 12 ciuperci mari 500 g andive 1 fir de praz 400 g cartofi 80 g unt ulei de prăjit cartofi   Mod de preparare: Muşchiul se curăţă şi se face…
Read more »

Chec cu rahat

20 August 2010
    Ingrediente: 2 ouă 280 g făină 200 g zahăr 150 g ulei 150 g lapte 1/2 linguriţă bicarbonat 4-5 bucăţi rahat 1/2 pahar nuci amestecate cu stafide coajă de portocale din dulceaţă unt pentru uns forma   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul până ce volumul creşte simţitor. Se adaugă treptat…
Read more »

Antricoate mexicane la tigaie cu ouă jumări cu garnitură de legume natur

20 August 2010
  Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă mici (7 bucăţi) 5 ouă 2 fire de ceapă verde 1/2 legătură de mărar 1/2 legătură de pătrunjel 4 fileuri de anşoa 200 g morcovi 200 g mazăre 200 g fasole fidea 1 conopidă mică 120 g unt 2 linguri de lapte   Mod de preparare: Antricoatele se…


Sos creol

20 August 2010
    Ingrediente: 4 căţei usturoi sare şofran 40 g capere 2 bucăţi de anghinare 1 legătură verdeaţă 60 g unt 80 g şuncă 3 linguri sos spaniol 1/4 lingură făină 1/2 pahar vin roşu 1 lingură bulion de roşii   Mod de preparare: Usturoiul tocat se sotează în unt cu făină, se pune şunca…
Read more »

Antricoate la grătar cu garnitură de ardei umpluţi cu ouă, roşii in pesmet şi găluşte de cartofi sarbeşti

20 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vită 8 ardei graşi 6 ouă 250 g ficat de porc sau de pasăre 300 g cartofi 1 legătură de pătrunjel sare piper 8 roşii 4 căţei de usturoi 120 g unt 1/2 ceapă 150 g pesmet de casă 2 linguri făină puţin zahăr puţină brînză rasă  …
Read more »

Sos de ciuperci

20 August 2010
    Ingrediente: 300 g ciuperci 1 ceapă 1/2 lingură făină 80 g unt 1/2 pahar vin 1/4 1 supă 1 lingură bulion pastă 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se taie julien scurt. Se sotează în unt cu ceapa tocată, se adaugă făina, apoi supa, vinul…
Read more »

Sos Charcutiere

20 August 2010
    Ingrediente: 100 g file afumat 1 ceapă 3 castraveciori în oţet 1/2 legătură pătrunjel 40g unt piper 1/2 pahar vin 4 linguri sos spaniol 1 pahar supă   Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează cu unt, apoi sc adaugă sosul spaniol, vinul piperul, puţin zahăr şi 1 pahar supă. Se fierbe 15…
Read more »

Muşchi la cuptor garnitură de varză şi pilaf de roşii

19 August 2010
    Ingrediente: 1 kg muşchi de vacă 400 g ciolan de porc afumat 1,500 kg varză creaţă 180 g orez 400 g roşii cimbru 1/4 lingură de făină 1 ardei iute sare 1 legătură de mărar 80 g unt sau ulei 1 lingură dc oţet de vin 2 linguri de smantană 1 pahar de…
Read more »

Chec cu stafide

19 August 2010
    Ingrediente: 5 ouă zahăr cât cântăresc ouăle aceeaşi cantitate de făină şi de stafide amestecate cu nuci sau cu migdale coajă de lămâie unt pentru uns forma   Mod de preparare: Se bat bine cinci ouă întregi cu atât zahăr cât cântăresc ouăle. Se adaugă încet aceeaşi cantitate de făină cernută, aceeaşi cantitate…
Read more »

Varză creaţă umplută cu carne de vită

19 August 2010
    Ingrediente: 2-3 verze (circa 1,500 kg) 600 g carne de vită (sau 300 g carne de vacă şi 300 g carne de porc) 50 g orez sare 2 ouă 150g costiţă afumată 1/2 l supă 100 g untură sau unt 200 g smantană   Mod de preparare: Se scot cotoarele de la verze,…
Read more »

Pandispan

19 August 2010
    Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr vanilat 6 linguri făină unt pentru uns forma   Mod de preparare: Se bat ouăle întregi cu zahărul vanilat, bine de tot, până se fac ca o cremă, iar volumul lor a crescut de 2- 3 ori. Se adaugă făina. Se mai amestecă puţin, se toarnă într-o…
Read more »

Muşchi la cuptor parizian cu garnitură de legume sotate şi sos lionez

19 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 200 g vîrfuri de sparanghel 300 g andive 300 g fasole fidea 300 g mazăre fina 300 g morcovi 1 conopidă 120 g unt sare piper   Mod de preparare: Muşchiul curăţat se frige la cuptor încins 25-30 minute şi se unge cu unt la fiecare 5…
Read more »

Tarhon cu carne de vită cu garnitură de pilaf

19 August 2010
    Ingrediente: 200 g carne di vită 120 g ulei 1 lingură de făină sare boia 2 cepe 1 linpură de bulion pasta 1 legătură de tarhon 1 lingură de oţet 200 g smantana 250 orez   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei. Se scoate carnea…
Read more »

Muşchi marinat cu garnitură de cartofi umpluţi, mazăre, arpagic şi morcovi sotaţi şi sos de friptură

19 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 1/2 l vin roşu 3 ardei graşi 5 căţei de usturoi 100 g zarzavat 1 ceapă 1 lingură de bulion 150 g costiţă afumată sare piper 6 cartofi mari 80 g unt 1/2 lingură făină 150 g arpagic 200 g morcovi 300 g mazăre 1 legătură de…
Read more »

Stufat din carne de vită

19 August 2010
    Ingrediente: 300 g carne de vită 300 g piept de vită 300 g şuncă afumată 200 g ulei sare piper 2 pahare vin negru 300 g ciuperci 300 g arpagic 1 legătură verdeaţă 1/2 lingură de făină 400 g cartofi noi 150 g măsline 5 căţei de usturoi 300 g roşii   Mod…
Read more »

Antricoate la grătar cu garnitură de budincă de cartofi cu costiţă, varză de Bruxelles, morcovi sotaţi şi sos bernez

19 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg antrieoate dc vacă 80 g unt 1 legătură de pătrunjel sare piper cimbru 30 g măduva 1 ou 500 g varză dc Bruxelles 400 g cartofi 1 ceapă 50 g costiţă 2 linguri de sos alb 300 g morcovi pesmet   Mod de preparare: După ce antricoatele au fost fripte…
Read more »

Varză dulce cu carne de vită

19 August 2010
    Ingrediente: 1 kg piept de vacă 3 kg varză dulce 200 g untură sau ulei 2 cepe 500 g roşii sare piper boabe cimbru 1 legătură de mărar 200 g smantană   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează, se înăbuşă în untură sau ulei, apoi se scoate şi, în grăsimea…
Read more »

Prajitura cu nuca

19 August 2010
    Ingrediente: 3 ouă 250 g zahăr 150 g făină 150 g nuci coajă de lămâie sau de portocală unt pentru uns tava   Mod de preparare: Se bat ouăle întregi cu zahărul, pe marginea maşinii. Se adaugă făina, nucile tăiate mărunt cu cuţitul (nu trecute prin maşină) şi puţină coajă rasă de lămâie…
Read more »

Stufat dobrogean din carne de vită

19 August 2010
    Ingrediente: 700 g came de vită 500 g ceapă verde 300 g usturoi verde 3 legături de ver­deaţă 200 g roşii 1/2 lingură de făină sare piper 100 g ulei 1 pahar vin Murfatlar   Mod de preparare: Carnea se taie în 12 bucăţi egale. Se înăbuşă în ulei şi se aşază în…
Read more »

Muşchi cu ciuperci cu foitaj cu garnitură de cartofi ducesa, ciuperci prăjite pe crutoane şi salată brezată

18 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg muşchi de vacă mai subţire 500 g ciuperci 6-8 bucăţi salată verde 80 g şuncă crudă 300 g cartofi 3 gălbenuşuri sare piper nucşoară 250g unt 200 g aluat 8-10 crutoane rotunde mici prăjte 1/2 lingură de făină 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Muşchiul se curăţă şi…
Read more »

Muşchi la frigare cu garnitură de legume şi salată

18 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 40 g unt sare piper cimbru   Mod de preparare: Muşchiul se curăţă de pieliţă, se leagă de frigare cu sarmă subţire şi se sărează. Se invirteşte in jurul jarului încins circa 40 minute. Pe parcurs se unge cu unt. Cînd este gata se presară cimbru şi…
Read more »

Tort de fasole

18 August 2010
    Ingrediente: 250 g fasole fiartă 4 ouă 200 g zahăr 2 linguri unt proaspăt 1 lingură cacao 1 lingură pesmet 2 linguri rom   Mod de preparare: Se freacă fasolea fiartă, scursă bine de apă şi trecută prin sită, cu gălbenuşurile, zahărul şi untul proaspăt, făcut spumă. Când totul este bine amestecat ca…
Read more »

Guguluf

18 August 2010
    Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 2 linguri zahăr 25 g drojdie 175 g unt proaspăt 2 linguri lapte vanilie 1/2 linguriţă sare 50 g stafide 1 lingură rom unt pentru uns forma 100 g migdale sau nuci   Mod de preparare: Este o prăjitură uşor de făcut, dar pentru ca să crească…
Read more »

Antricoate la grătar cu garnitură de dovlecei, cartofi prăjiţi, crochete de spanac şi sos spaniol

18 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă 500 g dovlecei cu floare 1,500 kg de spanac 400 g cartofi 80 g unt sare piper nucşoară 2 ouă 1 lingură de făină 2 fileuri anşoa 10 midii sau scoici 1/2 pahar de lapte puţin mujdei ulei pentru prăjit crochetele şi cartofii   Mod de preparare:…
Read more »

Antricoate la grătar Mirabeau cu garnitură de file de anşoa, tarhon, măsline, lămaie şi cartofi pai

18 August 2010
    Ingrediente: 1,100 kg antricoate de vită 6 bucăţi de anşoa 1/2 legătură de tarhon 1/2 lămîie 100 g măsline 500 g cartofi ulei pentru prăjit cartofii sare piper   Mod de preparare: Antricoatele se frig le grătar încins, uns un pic cu grăsime şi se aşază pe un platou. Deasupra lor se pun…
Read more »

Roşii cu carne de vită

18 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 3 cepe 150 g ulei 1 1/2 kg roşii sare 1 linguriţă făină 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează, se înăbuşă în ulei, apoi se pune făina care se rumeneşte puţin. Se stinge cu apă apoi se dă la…
Read more »

Spanac cu carne vită

18 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne, de vita 1,500 kg spanac 120 g ulei 500 g roşii 1 ceapă sare piper zeamă de lămaie 1 lingură de făină   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se înăbuşă în ulei. Cand este gata se scoate şi, in grăsimea rămasă, se face un sos cu…
Read more »

Musaca de dovlecei cu carne de vită

18 August 2010
    Ingrediente: 600 g carne de vacă 2 ouă 800 g dovlecei mai tineri sare piper 1 le­gătură de mărar 250 g ulei 1 cartof 2 cepe 500 g roşii 200 g smîntînă   Mod de preparare: Carnea si cartoful se dau prin maşina de tocat, se sotează cu ceapa tocată cu puţin ulei,…
Read more »

Sărmăluţe moldoveneşti din carne de vită cu garnitură de mămăliguţă

18 August 2010
    Ingrediente: 600 g carne de vacă 200 g costiţă afumată 100 g afumătură 1 ceapă sare piper cimbru 50 g orez 1 jelie dc franzelă 1 ou 300 g roşii sau 1 lingură de bulion pastă 100 g untură 3 kg-varză acră sau dulce 300 g mălai 200 g smantană   Mod de…
Read more »

Sote din carne de vită picant cu garnitură de cartofi natur

18 August 2010
    Ingrediente: 800 g came de vacă 60 g unt sau ulei 3 cepe sare piper cayenn sau boia iute 300 g castraveţi muraţi 1 lingură de bulion pastă 300 g roşii 600 g cartofi 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Carnea se taie cuburi mai mari, se sărează puţin şi se…
Read more »

Tort ieftin

18 August 2010
    Ingrediente: 3 ouă 1 lingură unt proaspăt 1 pahar zahăr 1 pahar făină 1 pahar lapte 2 linguri marmeladă   Ingrediente pentru crema de nuci: 200 g nuci, 100 g lapte, 50 g zahăr, 1 gălbenuş, vanilie, rom.   Mod de preparare: Se freacă o lingură de unt proaspăt cu un pahar de…
Read more »

Sos catalan

18 August 2010
Ingrediente: 4 linguri sos brun de vînat 1/2 pahar vin 40 g măsline 150 g bureţi ver­deaţă 40 g ulei sare 1 lingură jeleu de coacăze   Mod de preparare: Bureţii se spală şi se toacă mărunt, se sărează ,apoi se sotează în ulei cu măslinele date prin maşina de tocat fină. Se fierb 8…
Read more »

Mere pe canapea

18 August 2010
    Ingrediente:  12 mere mijlocii 12 feliuţe de pâine 50 g unt proaspăt zahăr Ingrediente sirop: 150 g zahăr, 1 pahar apă.   Mod de preparare: Se curăţă merele, se scobesc la mijloc şi pe măsură ce sunt curăţite, se pun în apă rece ca să nu se înegrească. Se taie pâinea felii. Se…
Read more »

Mazăre cu carne de vită

18 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 120 g ulei 1 lingură făină 2 cepe 1 lingură de bulion pastă 1,200 kg mazăre boabe 300 g roşii 1 legătură de mărar sare zahăr   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează şi se înăbuşă în ulei. Cînd este gata, se scoate şi,…
Read more »

Sărmăluţe din carne de vită în foi de spanac a la Reghin

18 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg foi mari de spanac 500 g carne de vita 80 g orez 3 ouă 2 felii de franzelă 3 fire de ceapă verde 3/4 l supă 1 lingură de făină 4 linguri dc smîntînă 100 g unt   Mod de preparare:  Foile de spanac se opăresc şi se aşază foaie…
Read more »

Muşchi la cuptor cu garnitură de cartofi ducesa, coşuleţe din foitaj umplute cu ciuperci, fasole sotată şi sos Madera

18 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 50 g ulei 60 g unt sare piper 300 g ciuperci 8 coşuleţe coapte din joitaj 1/2 ceapă 400 g fasole fidea 300 g cartofi 1 ou nucşoară 2 linguri de smantana 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Muşchiul se frige cu sare şi piper…


Rasol din carne de vită cu garnitură de legume şi sos de hrean

18 August 2010
    Ingrediente: 1,700 kg rasol alb cu oase de sită sare piper boabe 30 g hrean ras 250 g morcovi 250 g ţelină 7 50 g albitură 2 cepe 50 g unt lingură de făină 1 lingură oţet de vin puţin zahăr 1 lingură de smantană cîţiva cartofi 1 varză albă mică   Mod…
Read more »

Frigărui de muşchi de vită şi piept de giscă cu sos de muştar, ouă şi ceapă

18 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg muşchi de vaca 450 g piept de gîscă sare piper cimbru 3 salate verzi 100 g ulei 1 legătură de mărar 1 fir ceapă verde 2 ouă 1/2 linguriţă de muştar puţin zahăr 12 frigărui zeamă de lămaie   Mod de preparare: Muşchiul se taie bucăţi egale, pieptul felii subţiri…
Read more »

Sos bordelez de raci

18 August 2010
Ingrediente: 1 ceapă (arpagic) 1/2 pahar vin 60 g unt de raci 1/4 lingură făină sare piper alb boia 3 linguri fond de peşte 2 linguri smîntînă   Mod de preparare: Ceapa se toacă şi se pune la foc cu vinul. Cînd a scăzut la un sfert se pun untul de raci, făina şi zeama…
Read more »

Macaroane cu carne de vită napolitane

18 August 2010
    Ingrediente: 500 g macaroane 500 g carne de vacă sare piper 1 foaie de dafin 1/2 pahar vin zahăr 60 g parmezan sau caşcaval 1 morcov 1 ceapă   Mod de preparare: Carnea se înăbuşă cu ceapă tocată, morcovul tăiat, sare şi grăsime. Se pune apoi făina, apa, bulionul, vinul, sare, foaia de…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Mandeville (video)

17 August 2010
Cum se prepara Cocktail Mandeville (video)  Ingrediente: 25 ml light rum 25 ml dark rum 10 ml anise-flavoured liqueur ½ lemon juice 1 dash of grenadine 25 ml coca cola Ice cubes 1 shot measure 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 long-ball glass 1 bar spoon or stirrer
Read more »

Sos bordelez

17 August 2010
Ingrediente: 1 ceapă (arpagic) 1 pahar vin roşu 1/6 l sos sponiol 700 g ciuperci 50 g măduvă puţin tarhon şi pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se fierbe cu vinul. Cînd a scăzut la un sfert se adaugă ciupercile tocate, sosul spaniol, măduva, puţin piper şi verdeaţă tocată. Se serveşte…
Read more »

Chiftele din carne de vita marinate

17 August 2010
    Ingrediente: 600 g carne de vită 2 ouă 2 cepe 1/2 linguriţă de zahăr sare piper 2 feliii franzelă 120 g făină 160 g ulei 3-4 foi de dafin 2 linguri dc bulion 200g smîntînă, 1 legătură de pătrunjel zarzavat de supă   Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de tocat…
Read more »

Sote din muşchi de vită Stroganofi cu garnitură de cartofi prăjţi

17 August 2010
    Ingrediente: 800 g cap de muşchi de vită 3 cepe 1 lingură de pastă de bulion sare piper cayenn sau boia iute zeamă de lămîie 200 g smîntînă 1 lingură de făină, 120 g ulei plus ulei de prăjit cartofi 600 g cartofi puţin sos englezesc Worcester   Mod de preparare: Carnea se…
Read more »

Prune cu carne de vită

17 August 2010
    Ingrediente: 700 g came de vită 120 g ulei 600 g prune uscate 1/2 lingură de făină 50 g zahăr sare   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se înăbuşă în ulei, apoi se scoate în alt vas, în grăsimea în care a fost înăbuşită carnea se pune făina, se căleşte…
Read more »

Perişoare din carne de vită cu tarhon si garnitură de pilaf

17 August 2010
O reteta de perisoare din carne de vita cu tarhon si ou, ceapa, vin rosu, sare, piper, franzela, ulei, bulion, zahar, smantana si tarhon. Ingrediente: 600 g carne de vită 1 ou 1/2 ceapă 1 pahar de vin roşu sare piper 2 felii de franzelă 120g făină 160g ulei 1 legătură de tarhon 2 linguri…
Read more »

Gulaş din carne de vită cu garnitură de găluşte

17 August 2010
    Ingrediente: 700 g came de vacă 5 cepe 1lingură de bulion boia de ardei dulce 120 g ulei sare Ingrediente galuste: 4 linguri de făină, 2 ouă, 30 g unt sau untură, 2 linguri de apă, sare.     Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează şi se înăbuşă în ulei,…
Read more »

Parjoale moldoveneşti cu garnitură de piure de cartofi

17 August 2010
    Ingrediente: 600 g carne de vita 2 felii de franzelă 1 ceapă sare piper 2 linguri făină 3 ouă 100 g pesmet 300 g ulei 1 legătură de pătrunjel 400 g cartofi 1 pahar lapte 40 g unt   Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de tocat de 2 ori cu…
Read more »

Sos Bolta rece

17 August 2010
Ingrediente: 50 g costiţă afumată 4 castraveciori în oţet 1 ceapă 1/4 Isupă 1 lingură bulion pastă 2 linguri sos spaniol 50 g unt 1 legătură verdeaţă piper 2 ouă     Mod de preparare: Costiţa tăiată mărunt se prăjeşte cu ceapa tocată şi se stinge cu supa, bulionul şi sosul spaniol. Se fierbe 10…
Read more »

Fasole verde cu carne de vită si smantana

17 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 1,200 kg fasole verde 120 g ulei 1lingură de bulion sau 200 g roşii sare 1 lingură de făină 1 legătură de pătrunjel 2 cepe 200 g smantană 4-5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei…
Read more »

Ghiveci „naţional"

17 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg piept de vacă gras 100 g untură sau ulei 150 g morcovi 1 faină 5 ardei graşi 300 g roşii 1 vanătă 200 g conopidă 700 g bame 750 g cartofi 1 dovlecel 750 g fasole verde 750 g mazăre 2 cepe 1 legătură de pătrunjel sare piper 3/4 pahar…
Read more »

Sos Athenee Palace românesc

17 August 2010
Ingrediente: 1/2 ceapă 3 căţei usturoi 150 g ciuperci 50 g capere 3 castraveciori în otet puţin pătrunjel şi tarhon 120g unt 3 linguri sos spaniol 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Se toacă mărunt ceapa, usturoiul, ciupercile, caperele, castraveciorii şi se sotează 10 minute cu 60 g unt. Apoi se adaugă sosul spaniol, se…
Read more »

Ciorbă grecească de perişoare

17 August 2010
    Ingrediente: 500 g carne de vacă 1 kg oase (facultativ) 2 cepe 400 g zarzavat de supă (morcovi, felină, pătrunjel) sare 50 g orez 1 ou 150 g smantană 1 legătură pătrunjel zeamă de lămaie 2 gălbenuşuri 2 linguri de ulei 3 l apă   Mod de preparare: Oasele se pun la fiert…
Read more »

Pateu cald din muşchi de vită şi rinichi cu garnitură de pilaf

17 August 2010
  Ingrediente: 400 g rinichi de vită 400 g muşchi sau cap de muşchi 2 cepe 1/2 lingură de făină sare piper cimbru 1 lingură de bulion pastă 1/2 l supă 1 pahar de vin 40 g costiţă afumată 1 lingură de sos Worcester 80 g unt 200 g foitaj sau aluat fraged   Mod…
Read more »

Dovlecei umpluţi cu carne de vită

17 August 2010
    Ingrediente: 500 g carne de vită 80 g orez 2 cepe mici 1 lingură de făină 1 lingură de bulion pastă 1 felie de franzelă sare piper 2-3 roşii 200 g ulei 6 dovlecei 1 legătură de mărar puţin zahăr 200 g smantană   Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de…
Read more »

Pilaf cu carne de vită

17 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 150 g zarzavat de supă 1 ceapă 120 g ulei sare piper 400 g orez 40 g unt   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se pune la fiert cu apă şi sare. După ce s-a spumat, se pune zarzavatul şi ceapa tăiată bucăţi mari…
Read more »

Sos american

17 August 2010
    Ingrediente: 1 portocală 1/2 pahar vin roşu 1/2 lingură făină 2 linguri sos spaniol 1 linguriţă jeleu de coacăze 40 g unt   Mod de preparare: Se rade coaja de la portocală şi se fierbe 15 minute. Se strecoară şi se fierbe încă 10 minute cu vinul, sosul spaniol şi cu un rantaş…
Read more »

Parjoale de gaina

17 August 2010
  Ingrediente: 1 găină 2-3 linguri smîntînă 100 g unt (sau 150 g slănină) 3 felii miez de pline 1 ceapă 1 le­gătură pătrunjel verde 1 legătură mărar 2 ouă pesmet sare piper 500 g garnitură de zarzavat 10 linguri sos Mod de preparare: Alegem o găină şi fără să o pîrlim îi scoatem pielea,…
Read more »

Pilaf de gaina

17 August 2010
  Ingrediente: 1 găină 1 ceapă zarzavat de supă 1/2 kg orez zeamă de pasăre 100 g unt (sau grăsime de pasăre) sare piper 10 linguri sos de ciuperci Mod de preparare: Alegem o găină grasă, nu prea tînără. O curăţăm, o spălăm şi o punem la fiert într-o oală, acoperind-o cu apă. Adăugăm ceapă…
Read more »

Cotlete de gaina pane

17 August 2010
  Ingrediente: pieptul şi carnea moale de la picioare 2 ouă 1 lingură făină şi pesmet Garnitură: 700 g cartofi pentru piure sote ori prăjiţi 1 kg spanac 700 g mazăre Mod de preparare: Pregătim cotlete de găină fără os, adi­că bucăţi de piept tăiate subţire şi carnea de pe picioare. Le tăvălim în făină,…
Read more »

Budinca de piept de gaina

17 August 2010
  Ingrediente: 1 piept de găină 250 g franzelă 1 pahar lapte 6 ouă 1 lingură unt sare pesmet 10 linguri sos de ciuperci Mod de preparare: Spălăm, scurgem şi sărăm puţin un piept de găină crud. Il lăsăm să stea cu sare 5—6 minute, apoi ştergem carnea cu un şervet şi o tocăm prin…
Read more »

Gaina cu prune

17 August 2010
  Ingrediente: 1 găină fartă 700 g prune uscate 1 lingură unt sau untură 2 ceşti apă 1/2 lămîie 2 linguri făină 6 bucăţele de zahăr sare Mod de preparare: Spălăm prunele de cîteva ori în apă călduţă. Facem un rîntaş din grăsime şi făină, lăsînd să se înroşească bine făina, şi stingem cu apă…
Read more »

Rata cu castraveti

16 August 2010
  Ingrediente: 1 rată mare 5 castraveţi muraţi 2 linguri unt sau untură 2 cepe 750 g roşii (sau bulion de roşii) 2 ardei sare piper Mod de preparare: Alegem castraveţi muraţi în saramură şi îi curăţăm de coajă. Putem să-i lăsăm şi cu coajă, pentru ca să nu se sfărîme la fiert. Aşezăm într-o…
Read more »

Rata cu masline

16 August 2010
  Ingrediente: 1 rată 300 g măsline 50-60 g capere 250 g ulei 3-4 cepe 50-100 g unt (amestecat cu ulei) 150 g arpagic mic 1 pahar vin 1 lămîie 1 foaie de dafin 5 boabe ienibahar 5 boabe de piper 1 lingură bulion de roşii (sau 200 g roşii) sare Mod de preparare: Curăţăm…
Read more »

Curca umpluta

16 August 2010
  Ingrediente: 1 curcă mică 1/2 kg umplutură 1 lingură unt apă sare piper Mod de preparare: Smulgem penele şi pîrlim curca. Apoi scoatem intestinele pe la gît, scoatem iadeşul (edeşul) şi spălăm bine pasărea. Putem spinteca pasărea pentru umplut şi pe la spinare. Umplem curca cu tocătură fină pentru cîrnaţi amestecată cu castane, sau…
Read more »

Curca fripta

16 August 2010
  Ingrediente: 1 curcă mică (sau 1/2 curcă mare ori curcan) 1 lingură unt sau untură 50 g slănină 150 g vin sare Mod de preparare: Pîrlim, curăţăm de intestine şi spălăm curca, apoi o sărăm pe dinăuntru şi pe dinafară. Aşezăm pasărea cu spinarea pe tavă, întindem deasupra unt sleit şi dăm la cuptor…
Read more »

Perişoare din carne de vită cu mărar si garnitură de pilaf

16 August 2010
    Ingrediente: 600 g came de vacă 2 felii de franzelă 1 /2 lingură de făină 3 ouă 1/2 1 supă 10 legături de mărar 3 linguri dc smîntînă sare piper 100 g unt l ceapă 1 lingură de ulei   Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de tocat cu franzela muiată…
Read more »

Dovlecei cu carne de vită

16 August 2010
    Ingrediente: 700 g came de vită 2 cepe 120 g ulei 1,500 kg dovlecei în floare 400 g roşii sare 200 g smantană 1 legătură de mărar 1 lingură de bulion   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează şi se înăbuşă în grăsime. Se scoate şi, în sosul rămas, se…
Read more »

Sos vienez

16 August 2010
    Ingrediente: 1 ceapă 80 g carnăciori afumaţi 50 g unt 80 g bureţi 1/4 l sos suprem 1 lingură smantană 1 castravecior proaspăt supă   Mod de preparare: Cirnăciorii, bureţii, ceapa şi castravetele se taie julien şi se sotează în unt. Se fierb cu sosul suprem şi cu puţină supă 8-10 minute, apoi…


Consomeu Royal

16 August 2010
    Ingrediente: 2 l consomeu 1/4 1 lapte 3 ouă sare unt   Mod de preparare: Se bat bine ouăle cu puţină sare, se amestecă cu laptele şi se toarnă într-un vas de 1/2 1 uns cu unt şi se bagă la cuptor în bain-marie. Cînd crema s-a prins, se dă la rece. Se…
Read more »

Consomeu cu găluşte de şuncă

16 August 2010
    Ingrediente: 2 l consomeu 180g şuncă slabă (jambon) 60 g unt sare piper pisat 2 gălbenuşuri 1 ou 1 lingură pesmet alb făină   Mod de preparare: Untul se freacă cu ouăle, apoi se adaugă şunca tăiată mărunt, pesmetul şi sarea. Se fac găluşte de mărimea unei nuci şi se dau prin făină.…
Read more »

Papricaş din carne de vită cu cartofi

16 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 1 lingură de bulion pastă 1 /2 linguriţă de boia iute 120 g ulei 2-3 cepe 1 kg cartofi sare piper cimbru 200 g smantană 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi mai mici, se sărează şi se înăbuşe în ulei. Cînd…
Read more »

Conopidă cu carne de vită

16 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 2 cepe 120 g ulei 1 lingură de bulion pastă 1 lin­gură de făină 1,500 kg conopidă sare 1 legătură pătrunjel 300 g roşii 200 g smîntînă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei. Se scoate şi, în sosul…
Read more »

Ciuperci cu carne de vită

16 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 700g ciuperci 120 g ulei sare piper 1 lingură de făină 2 cepe 1 legătură de pătrunjel 200 g smîntînă 1/2 pahar de vin   Mod de preparare: Carnea se taie şi se sărează, se înăbuşă în idei cu ceapa tocată mărunt şi sarea. Se adaugă făina…
Read more »

Papricas de pui cu smantana

16 August 2010
  Ingrediente: 2 pui 1 lingură untură 2 cepe 5 linguri smîntînă 1 linguriţă boia dulce 1 1 apă sare piper Pentru găluşte : 1 ou 3 linguri făină 125—175 g lapte sau apă (sau sifon) sare grăsime Mod de preparare: Puiul curăţat îl împărţim în bucăţi pe care le punem într-un vas cu apă…
Read more »

Castraveţi cu carne de vită

16 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 120 g ulei 1 lingură de făină sare piper 2 cepe 1 lingură de bulion pastă 1,500 kg castraveţi în saramură 300 g roşii 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează puţin şi se înăbuşă în ulei. Se scoate carnea…
Read more »

Sos Victoria

16 August 2010
    Ingrediente: 1 păhărel vin roşu 4 linguri sos suprem de raci 20 cozi de raci fierţi (1 cutie crevete) 1 inimă de salată sare boia iute   Mod de preparare: Sosul se încălzeşte la bain-marie, cu salată tăiată julien, crevete sau raci puţina boia şi vin roşu. Pofta buna!
Read more »

Ciulama din carne de vită

16 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 2 linguri de făină 40 g unt 1 ceapă 2 morcovi 1 rădă­cină de pătrunjel sare piper 300 g mălai   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se fierbe în apă cu sare. Se spumează, apoi se pune ceapa şi zarzavatul tăiate şi se fierbe…
Read more »

Ostropel din carne de vită

16 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vita 120 g ulei 1 lingură de bulion pastă 1 lingură de făină 1 ceapă 1 căpăţană de usturoi 1 lingură de oţet sare   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează şi se înăbuşă in ulei, apoi se scoate şi se fierbe cu puţină supă…
Read more »

Consomeu julien

16 August 2010
    Ingrediente: 2 l consomeu 1 morcov 1/2 felină 1 păstarnac 1 legătură pătrunjel 1 foaie de praz 100 g conopidă 80 g varză   Mod de preparare: Toate legumele bine spălate, tăiate julien subţire şi conopida ruptă bucăţele se fierb 8 minute în apă cu sare. Se strecoară şi se mai fierb cu…
Read more »

Ciulama de pui

16 August 2010
Ingrediente: 2 pui 2 linguri unt 1 ceapă (mijlocie) 1 morcov 1 pătrunjel, 4 linguri făină albă zeamă de pasăre sare Mod de preparare: Curăţăm puii ca la celelalte mîncăruri şi îi punem la fiert cu apă fierbinte sau rece, după cum trebuie să fie gata car­nea, mai repede sau mai încet. Luăm spu­ma şi…
Read more »

Sos verde românesc

16 August 2010
Ingrediente: 50 g piure de spanac puţin Maggi 1 legătură tarhon 1 lingură smîntînă nucşoară sare 1/4 l sos alb 40 g file fiert   Mod de preparare: Pireul de spanac se face din foi de spanac bine spălate şi se fierbe în apă cu sare, numai 5- 6 minute (să rămînă verde). Sosul alb…
Read more »

Ciorbă grecească de vită

16 August 2010
    Ingrediente: 600 g carne de vacă zarzavat de supă sare 50 g orez 2 gălbenuşuri lămîie sau sare de lămîie 1 legătură pătrunjel 2 1/2 l apă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi mai mici egale şi se fierbe cu 2 1/21 apă şi sare. Se spumează pe parcurs, apoi se…
Read more »

Gaina cu gutui

16 August 2010
  Ingrediente: 1 găină 1 kg gutui 1 lingură unt sau untură 1 lingură făină 2 ceşti apă 10 bucăţele zahăr sare Mod de preparare: Curăţăm, spălăm, zvîntăm pasărea şi o tăiem în bucăţi. Apoi o sărăm uşor şi o lăsăm într-un vas. Intr-o tigaie prăjim în grăsime bucăţile de găină şi le scoatem pe…
Read more »

Gaina cu caise

16 August 2010
  Ingrediente: 1 găină 500 g caise 1 lingură unt sau untură 1 lingură făină 1-2 cepe (facultativ) 1 pahar apă 5-6 bucăţi de zahăr sare Mod de preparare: Curăţăm găina, o spălăm şi o împărţim in bucăţi pe care le prăjim în grăsime i le scoatem într-o farfurie. Rumenim puţin făina în grăsime şi…
Read more »

Pui inabusit

16 August 2010
  Ingrediente: 2 pui 1 lingură unt apă sare Mod de preparare: Puii mici cît porumbelul sau chiar mai mărişori îi putem prepara înăbuşit. Intr-o cratiţă potrivită (dacă vasul este prea mare, se arde grăsimea) înfierbîntăm 1/2 lingură de unt, apoi punem puii frecaţi cu sare şi acoperim. Aşezăm cra­tiţa la foc moale. Ridicăm capacul…
Read more »

Pui fript taraneste

16 August 2010
  Ingrediente: pui smantana sare Mod de preparare: Frigem puiul la frigare ca de obicei, însă îl ungem mereu cu smîntînă. Puiul iese astfel mustos şi fraged. Pofta buna!
Read more »

Pui cu mujdei

16 August 2010
  Ingrediente: 2 pui 1 căpătînă usturoi sare Mod de preparare: Puii la frigare cu mujdei îi frigem mai tare decît puii la frigare serviţi simpli, împărţim puii cît se poate de fierbinţi în bucăţi, imediat după ce i-am scos din frigare. Aşezăm bucăţile într-un castro- naş. Turnăm deasupra puţină apă fier­binte cu sare în…
Read more »

Pui la frigare

16 August 2010
  Ingrediente: 2 pui 20 g unt 1 căpăfmă usturoi Mod de preparare: Curăţăm puii, îi spălăm şi îi frecăm cu sare pe dinăuntru şi pe dinafară. Apoi îi înfigem într-o frigare şi îi frigem la jar potrivit, învîrtind mereu frigarea. Preparăm un sos cu puţină apă, o bu­căţică de unt cît o nucă şi…
Read more »

Pui la tava

16 August 2010
  Ingrediente: 2 pui 1 lingură unt 1 păhărel de vin 2 ceşti zeamă de carne (sau apă caldă) sare Mod de preparare: Curăţăm puii, îi spălăm şi îi frecăm cu sare pe dinăuntru şi pe dinafară. Ii punem într-o tăviţă potrivită (după mări­mea puilor ) sau într-o crăticioară. Adăugăm unt, precum şi zeamă de…
Read more »

Pui pane

16 August 2010
  Ingrediente: 2 pui 3 ouă 2 linguri făină pesmet sare piper Mod de preparare: Dacă puii sînt mai măricei, îi împărţim în patru, iar dacă sînt mici, în două. Cu­răţăm bucăţile şi le spălăm. Presărăm sare şi piper, apoi dăm fiecare bucată în făină, în ou şi în pesmet. Prăjim în gră­sime încinsă. Puiul…
Read more »

Pilaf de ciuperci si ficati de pui

16 August 2010
  Ingrediente: 300 g orez 300 g ciuperci 300 g ficaţi de pui sau de pasăre 200 g unt 1-2 linguri făină 10 lin­guri sos de roşii sare piper Mod de preparare: Facem un pilaf obişnuit. Pregătim ciuperci tăiate în felii, cu sare şi piper, le batem în făină şi le pră­jim în unt. Pregătim…
Read more »

Pilaf de pui

16 August 2010
  Ingrediente: 1 pui 300 g orez 1 lingură unt 1 păhărel de vin (100 g) sare piper Mod de preparare: Alegem pui graşi, îi curăţăm şi îi frigem ca pe puii la tavă, turnînd însă vin alb sau zeamă de carne. Facem un pilaf. Cînd este gata, tăiem puii fripţi în două sau în…
Read more »

Ostropel de pui

16 August 2010
  Ingrediente: 2 pui 1 kg roşii 2 linguri unt sau untură 2 lin­guri făină 10 căţei de usturoi otet 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare: Prăjim bucăţile de pui în grăsime bine încinsă. Curăţăm o căpăţînă de usturoi şi tocăm mărunt căţeii. Facem un rîntaş pe care îl prăjim pînă începe să…
Read more »

Pui cu smantana si cartofi

15 August 2010
  Ingrediente: 2 pui 10 linguri smintînă 125 g unt 1 ceapă po­trivită 5-6 cartofi 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Curăţăm puii şi îi tăiem în bucăţi, pe care le aşezăm într-un vas de sticlă rezis­tentă la foc sau de piatră, în care am pus ceapă albă, tăiată mărunt şi…
Read more »

Pui cu rosii

15 August 2010
  Ingrediente: 2 pui 1 kg roşii 2 linguri unt sau untură 1 ceapă 1 pahar apă zahăr după gust 1, 1/2 lingură făină sare piper (boabe) Mod de preparare: Curăţăm puii şi îi tăiem de la înche­ieturi. Spălăm puţin carnea, presărăm uşor cu sare şi lăsăm bucăţile să stea 10 minute. Spălăm din nou,…
Read more »

Pui cu mazare

15 August 2010
  Ingrediente: 1 pui 1 kg mazăre (păstăi sau boabe) 2 linguri unt sau untură 1 lingură făină cîteva bucăţi de zahăr 2 legături mărar sare Mod de preparare: Cu păstăi: curăţăm de ate şi spălăm bine păstăi foarte tinere. Le rumenim în grăsime încinsă, învîrtindu-le des cu lin­gura de spumuit. Prăjim bucăţile de pui…
Read more »

Pui cu fasole verde

15 August 2010
  Ingrediente: 2 pui 1 kg fasole 2 linguri unt sau untură 1 lin­gură făină 2 cepe 3-4 roşii 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2-3 căţei de usturoi 200 g smintina sare Mod de preparare: Curăţăm fasolea, rupem capetele, scoatcm aţele, spălăm şi scurgem. Facem un rîntaş cu o lingură de unt şi făină,…
Read more »

Pui cu dovlecei in floare

15 August 2010
  Ingrediente: 2 pui 40-50 dovlecei 250 g roşii 2 linguri unt sau untură 1 legătură pătrunjel 1 ceapă mare 1 lingură făină 200 g smintînă sare Mod de preparare: Pregătim puii şi facem rîntaşul ca la pui cu conopidă. In timpul cît fierbe carnea, pregătim dovleceii, îi radem puţin, îi spălăm şi îi prăjim.…
Read more »

Pui cu conopida

15 August 2010
  Ingrediente: 2 pui 750 g conopidă 2 linguri unt sau untură 1 lingură făină 1 ceapă (mare) puţină boia 250 g roşii (sau bulion de roşii) 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Curăţăm şi tăiem puii, apoi îi sărăm. Prăjim bucăţile de pui pe amîndouă păr­ţile în grăsime încinsă şi le scoatem pe…
Read more »

Pui cu ciuperci

15 August 2010
Ingrediente: 2 pui 750 g ciuperci 2 linguri unt sau untură 1 lingură făină 100 g ceapă puţină boia 1 legă­tură pătrunjel 200 g smintînă sare piper Mod de preparare: Curăţăm puii, îi tăiem în bucăţi, sărăm şi prăjim bucăţile pe amîndouă părţile, în grăsime încinsă. Preparăm un rîntaş dintr-o lingură de grăsime în care…
Read more »

Pui cu tarhon

15 August 2010
Ingrediente: 2 pui 1 legătură mare de tarhon 1 lingură unt sau untură 1/2 lingură făină Mod de preparare: Se pepară la fel ca mielul cu tarhon. Pofta buna!


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro