5 December 2013

Cocktail
Come On din: sirop de migdale, zeama de lamaie, suc de grepfrut, suc de
portocale, suc de ananas, apa minerala, ananas, kiw si cirese. Este un
coktail non alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de migdale 3 cl zeama de
lamaie 4 cl suc de grepfrut…
Read more »
5 December 2013

O
reteta savuroasa de Copanele cu rozmarin din: copane de pui, sare,
piper, boia, miere, ulei, rozmarin, usturoi si cartofi. Ingrediente: 16
copane de pui sare piper boia dulce 20 g miere ulei pentru prajit
rozmarin 6 catei usturoi 800 g cartofi Mod de…
Read more »
5 December 2013

Supa
de fasole cu sfecla rosie din: fasole boabe, sfecla rosie, cimbru,
morcov, suc de rosii, hrean si ulei. Ingrediente: 800 g fasole boabe 1
sfecla rosie potrivita 5 crengute de cimbru verde 1 morcov 500 ml suc de
rosii 1 lingurita de hrean ras ulei…
Read more »
5 December 2013

O
reteta savuroasa de Somon cu sos de piper din: file de somon, unt,
faina, lapte, sare, nucsoara, piper, cartofi natur si patrunjel.
Ingrediente: 800 g file de somon 2-3 lamai pentru sosul de piper: 100 g
unt 2 lingurite faina 350 ml lapte sare…
Read more »
5 December 2013

O
reteta delicioasa de desert cu: orez, lapte, oua, zahar, coaja de
lamaie. Ingrediente: 500 ml lapte 3 ouă 4 linguri zahăr 150 g orez coaja
rasă de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Se fierbe orezul în lapte cu
un praf de sare.…
Read more »
5 December 2013

O
reteta delicioasa de prajitura cu: piscoturi, smantana, praf de frisca,
zahar, compot de ananas, esenta de fitic, colorant alimentar verde,
gelatina, zmeura, fistic crud. Ingrediente: 1 pachet de pişcoturi 500 g
smântână, grasă 2 plicuri, praf de frişcă 100 g zahăr 200 ml zeamă…
Read more »
5 December 2013

O
reteta delicioasa de tort aperitiv cu: paine integrala, crema de
branza, branza de vaci, unt, masline verzi umplute cu gogosari, pate de
porc, smantana, cascaval afumat, alune sarate, marar, sare, boia dulce.
Ingrediente: 1 pâine feliata intermediara 250 g crema de branza simpla
300…
Read more »
5 December 2013

O
reteta delicioasa de desert cu: desert, lapte, baton de vanilie,
galbenusuri, zahar, faina, sare, jelul. Ingrediente: 500 ml lapte 1
baton de vanilie 5 gălbenuşuri 120 g zahăr 75 g făină 1 praf de sare 1
plic jeleu roşu pentru tort Mod de…
Read more »
5 December 2013

O
reteta delicioasa de aperitiv cu: patrunjel verde, busuioc, ardei
copti, telemea de oaie, branza dulce, smantana, gelatina, ulei de
masline, piper. Ingrediente: 2 legături pătrunjel verde 4 frunze busuioc
6-7 ardei copţi conservaţi 400 g telemea de oaie 5 linguri brânză dulce
100 g…
Read more »
5 December 2013

Salata
cu pui si portocale din: portocale, castraveti, salata verde, piept de
pui, zahar, vin, hrean, ulei de masline, zeama de lamaie, sare
grunjoasa, piper si otet balsamic. Ingrediente: 3 portocale mari 3-4
castraveti o salata verde 400 g piept de pui pentru vinegreta: 2
linguri…
Read more »
5 December 2013

Paste
umplute cu carne de vita din: paste, carne tocata de vita, condimente,
fasole neagra, branza cheddar, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie,
ardei iute, supa de pui, smantana, avocado, suc de limeta, coriandru,
chimen, sare, fulgi de ardei rosu. Ingrediente: 1 cutie paste…
Read more »
5 December 2013

O
reteta savuroasa de Pacheţele de ciuperci din: orez, ciuperci,
dovlecei, ceapa, unt, parmezan, piper si sare. Ingrediente: 1/2 cana cu
orez 250 g ciuperci 2 dovlecei 1 ceapa 100 g unt 1 lingura cu parmezan
piper sare Mod de preparare: Spală dovleceii, înde¬părtează…
Read more »
5 December 2013

Ciorba
ardeleneasca din: cartofi, rasol de vitel, fasole verde, bors, morcovi,
ceapa, ardei, sare, piper, paprika, patrunjel si leustean. Ingrediente:
6 cartofi un kg rasol de vitel 200 g fasole verde pastai un l bors 2-3
morcovi 2 cepe 1-2 ardei sare piper o lingura paprika…
Read more »
5 December 2013

Terină
cu ardei copt din: ardei capia, dovlecei, sunca, branza de vaci, unt,
zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 8 ardei capia 2 dovlecei 100 g
sunca 200 g branza de vaci 250 g unt zeama de lamaie sare Mod de
preparare: Coace ardeii şi…
Read more »
5 December 2013

Spaghete
în vinete din: spaghete, vinete, mozzarella, rosii, usturoi, busuioc,
ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: 500 g spaghete 2 vinete 200
g mozzarella 4 rosii 5 catei de usturoi busuioc ulei de masline piper
sare Mod de preparare: Pune pastele la fiert în…
Read more »
5 December 2013

Fursecuri
cu gem si bezea din: faina, zahar, sare, praf de copt, bicarbonat de
sodiu, zahar vanilat, unt, oua, gem de capsuni, gelatina, albusuri.
Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 150 g zahar sare 3/4 linguri praf
de copt 1/4 lingura bicarbonat de sodiu 2…
Read more »
5 December 2013

Trigoane
cu piept de pui si praz din: foi de placinta, piept d epui, praz,
ciuperci, smantana, vin alb, usturoi, susan, ulei. Ingrediente: foi de
placinta 2 piepti de pui 2 fire de praz 100 g ciuperci 2 linguri cu
smantana 50 ml vin alb…
Read more »
5 December 2013

Sandwich
cu carne de porc si sos de maioneza cu usturoi din: carne de porc,
baghete, ceapa, ardei iute, cascaval, maioneza, patrunjel, usturoi, suc
de portocale, limeta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 2
baghete 2 cepe 1 cana ardei iute, cuburi…
Read more »
5 December 2013

Specialitate
a la grec din: vinete, carne tocata, ceapa, usturoi, sare, piper,
cimbru, ulei de masline, cascaval, suc de rosii si patrunjel.
Ingrediente: 4 vinete 500 g carne tocata 2-3 cepe 2 catei usturoi sare
piper negru macinat cimbru proaspat si uscat ulei de masline pentru…
Read more »
5 December 2013

Vinete
aromate din: ceapa, vinete, rosii, dovlecei, usturoi, ulei de masline,
sare, piper, cimbru, busuioc si rozmarin. Ingrediente: 4 cepe albe 3
vinete 6 rosii 3 dovlecei 7 catei de usturoi 6 linguri ulei de masline
sare piper cimbru busuioc rozmarin Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
5 December 2013

Piept
de pui la gratar cu iaurt si condimente din: file de piept de pui,
iaurt, cimbrisor, arpagic, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente:
600 g file de piept de pui 200 ml iaurt natur cimbrisor proaspat busuioc
proaspat arpagic sare piper alb ulei de…
Read more »
5 December 2013

Fasole
cu carnati si carne de porc din: carnati, carne de porc, fasole, ulei,
ceapa, usturoi, suc de rosii, frunze de dafin, sare, piper. Ingrediente:
4 carnati 300 g carne de porc 500 g fasole 50 ml ulei 2 cepe 4 catei de
usturoi 200…
Read more »
5 December 2013

Chec
cu mere, nuci si scortisoara din: mere, unt, zahar, oua, fiana, praf de
copt, zahar pudra, scortisoara, nuci. Ingrediente: 500 g mere 1 pachet
de unt 250 g zahar 4 oua 300 g faina 2 lingurite praf de copt zahar
pudra 2 lingurite scortisoara…
Read more »
5 December 2013

Piept
de vitel umplut din: piept de vitel, prune, pesmet, ou, ulei,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg piept de vitel (bucata
intreaga) 300 g prune afumate fara samburi 2 linguri pesmet 1 ou 100 ml
ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de…
Read more »
5 December 2013

Placinta
cu iaurt si stafide din: faina, apa, otet, sare, ulei, iaurt, oua,
zahar, praf de copt, zahar vanilat, stafide. Ingrediente: 500 g faina 1
pahar cu apa calduta 4 linguri cu otet 1 lingurita cu sare ulei pentru
uns pentru umplutura: 1 kg iaurt…
Read more »
5 December 2013

Icre
de fasole cu ceapa verde din: fasole, ceapa verde, morcov, usturoi,
unt. Ingrediente: 500 g fasole 1 legatura ceapa verde 1 morcov 2 catei
de usturoi 50 g unt Mod de preparare: Laşi fasolea la înmuiat peste
noapte. A doua zi, o pui…
Read more »
5 December 2013

Budinca
de ciuperci cu legume si verdeata din: paine, telina, ceapa, ciuperci,
cimbru, rozmarin, patrunjel, supa de pui, unt, sare, piper. Ingrediente:
1 felie paine 2 cesti telina, cuburi 2 cesti ceapa, cuburi 2 cesti de
ciuperci, cuburi 8-10 crengute cimbru, tocat 3 crengute de…
Read more »
5 December 2013

Săculeţi-surpriză
din clătite din: ton, peste afumat, frunze de salata, ceapa rosie,
porumb, lamaie, patrunjel verde, sare, oua, faina, lapte si sare.
Ingrediente: 2 conserve cu ton in suc propriu 1 peste afumat 4 frunze de
salata 1 ceapa rosie 1 lingura cu porumb 1 lamaie…
Read more »
5 December 2013

Vinete
cu doua creme din: vinete, cartofi, rosii, miez de nuca, usturoi,
patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 vinete 500 g cartofi 1 kg
rosii 20 bucati miez de nuca 10 catei de usturoi 2 legaturi de
patrunjel verde sare piper ulei Mod de…
Read more »
5 December 2013

Prajitura
cu prune si frisca din: prune, frisca, iaurt, miere, zeama de lamaie si
cocos. Ingrediente: 12 prune de marime medie 100 ml frisca lichida 100 g
iaurt natural 1 lingura miere 2 linguri zeama de lamaie 30 g cocos
Mod de preparare: Bati frisca…
Read more »
5 December 2013

Ruladă
de curcan cu brânză din: piept de curcan, branza de vaci, ceapa, sunca,
patrunjel, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 250 g
branza de vaci 1 ceapa 4 felii de sunca 2 oua 1 legatura de patrunjel
sare piper Mod de…
Read more »
5 December 2013

Cornulete
gustoase din: gem de prune, nuca, esenta de vanilie, zahar pudra,
faina, ulei, bors si sare. Ingrediente: gem de prune nuca zdrobita
esenta de vanilie zahar pudra vanilat pentru aluat: 550 g faina 1/2
pahar cu ulei 1/2 pahar cu bors sare Mod de…
Read more »
4 December 2013

Prajitura
cu unt de arahide si ciocolata din: unt de arahide, crema de ciocolata,
apa, ulei de canola, oua, unt, lapte, ciocolata. Ingrediente: 1 cutie
unt de arahide 1 cutie crema de ciocolata 2/3 cana de apa 1/3 ceasca
ulei de canola 2 oua 2 linguri de unt 2 linguri de lapte Ingrediente
glazura:…
Read more »
4 December 2013

Cocktail
Greenland din: frunze de menta, sirop de menta, sirop de zahar, zeama
de lamaie, apa minerala si limeta. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 2 frunze de menta 3 cl sirop de menta 1 cl sirop de zahar 4
cl zeama de lamaie apa minerala carbogazoasa o felie de limeta Mod
de preparare:…
Read more »
4 December 2013

Chiftele
cu sos de ceapa din: ulei, frunze de salvie, ceapa, spata de porc,
ficat de porc, nucsoara, zahar, otet de vin, faina, supa de vita,
patrunjel, piure si legume. Ingrediente: ulei, pentru uns 1 lingura
frunze de salvie tocate 1 ceapa tocata marunt 500 g spata de porc 300 g
ficat de porc 1/2 lingurita…
Read more »
4 December 2013

Blanchetă
de porc cu vinete coapte din: carne de porc, vinete, ceapa, usturoi,
boia, piper, unt, smantana, faina, parmezan, sare, ulei si patrunjel
verde. Ingrediente: 700 g carne de porc 4 vinete lungi si subtiri 4 cepe
potrivite 2-3 catei de usturoi 1 lingurita cu boia dulce 1 lingurita cu
piper negru macinat 1 lingurita cu…
Read more »
4 December 2013

Tocana
savuroasa de pui din: supa de pui, unt de arahide, ceapa, ulei de
floarea soarelui, ghimbir, pudra de ardei, chimion, coriandru, ardei
iute, foi de dafin, rosii, pulpe superioare, cartofi, ardei grasi, orez
si lime. Ingrediente: 500 ml supa de pui, incalzita 350 g unt de arahide
cremos 2 cepe, taiate pe jumatate si feliate…
Read more »
4 December 2013

Covrigeri
cu cacao si zahar din: zahar, cacao, unt, sare, faina, albus.
Ingrediente: 150 g zahar 4 linguri cacao 4 linguri unt la temperatura
camerei sare 150 g faina 1 albus batut spuma Mod de preparare:
Amesteci untul, zahărul şi sarea cam 3 minute, până se transformă
într-o cremă. Adaugi al buşul şi mai…
Read more »
4 December 2013

Salata
de fasole cu sunca si sfecla rosie din: fasole, sunca, sfecla rosie,
gogosar, praz, patrunjel, sare, piper, ulei, otet, ceapa verde.
Ingrediente: 300 g fasole cu bob mare 100 g sunca 1 sfecla rosie 1
gogosar 1 fir de praz patrunjel sare piper 2 lingurite ulei 3 lingurite
otet 3 fire ceapa verde …
Read more »
4 December 2013

O
reteta savuroasa de Prăjitură cu jeleu de sfeclă din: foi de pandispan,
dulceata de visine, sfecla, zahar, vin, agar agar, ricotta, zahar pudra
si esenta de vanilie. Ingrediente: 2 foi de pandispan dulceata de
visine pentru jeleu: 800 g sfecla 2 lingurite cu zahar 2 lingurite cu
vin rosu dulce 20 g agar-agar sare…
Read more »
4 December 2013

Aripioare
în aluat crocant din: aripioare, oua, bere blonda, faina, cimbru, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 12 aripioare intregi 2 oua bere blonda
faina cimbru sare piper ulei Mod de preparare: Sărează şi piperează
aripile şi lasă-le la frigider o jumătate de oră. Bate ouăle, adaugă
făina, un praf de sare şi unul de cimbru…
Read more »
4 December 2013

O
reteta savuroasa de Tort sarlota din: galbenusuri, lapte, zahar, rom,
gelatina, zahar vanilat, cacao, frisca si piersici. Ingrediente: 4
galbenusuri 200 ml lapte 200 g zahar 3 linguri rom 50 g gelatina 2
plicuri zahar vanilat 1 lingura cacao 200 ml frisca lichida pentru
decor: 200 ml frisca lichida 200 g piersici (sau orice…
Read more »
4 December 2013

Pizza
cu aluat de cartofi din: cartofi, faina, ceapa, ou, ulei, lapte, suc de
rosii, mozzarella, sunca, ciuperci, masline, busuioc si oregano.
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g faina 1 ceapa 1 ou ulei 50 ml lapte
pentru umplutura: 200 ml suc de rosii 200 g mozzarella 150 g sunca 1-2
ciuperci masline busuioc oregano …
Read more »
4 December 2013

Supa
de porc cu fasole si salata din: carne de porc, fasole, supa de pui,
ceapa, napi, cartofi, carnati picanti, salata creata. Ingrediente: 1/2
kg carne de porc, cuburi 2 cutii de fasole supa de pui 1 ceapa, cuburi 2
napi, cuburi 2 cartofi cuburi 500gr carnati picanti 1 salata creata,
tocata Mod…
Read more »
4 December 2013

Friptura
cu struguri si sfecla din: pulpa de porc, struguri, suc de rosii,
ceapa, faina, cuisoare, dafin, busuioc, cimbru, sare, piper, ulei,
sfecla rosie si rosii cherry. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 250 g
struguri negri 150 ml suc de rosii (sau o conserva de rosii decojite) 1
ceapa mica 100 g faina 2 cuisoare…
Read more »
4 December 2013

O
reteta savuroasa de plachie de vinte din: vinete, ulei, ceapa, usturoi,
rosii, patrunjel, faina, ardei grasi, sare si piper. Ingrediente: 4
vinete lunguiete 100 ml ulei 2 cepe 7-8 catei de usturoi 4-5 rosii 1
legatura patrunjel verde 60g faina 2 ardei grasi sare piper Mod de
preparare: Speli vinetele, le cureti de…
Read more »
4 December 2013

Bors
de pui cu mazare din: pui, mazare, ceapa, salata verde, ulei si bors.
Ingrediente: 1 pui 500 g mazare 1 ceapa 1 salata verde 2 linguri ulei
bors dupa gust Mod de preparare: Speli puiul, il tai bucati si il
rumenesti in ulei. Stingi apoi cu putina apa, acoperi vasul si lasi
puiul sa…
Read more »
4 December 2013

O
reteta savuroasa de Strudel cu pere si crema din: aluat, pere, zahar,
unt, zahar vanilinat si budinca de vanilie. Ingrediente: 1 pachet aluat
foietaj (450 g) 4-5 pere 5+3 linguri de zahar 50 g unt 1 plic zahar
vanilinat 1 plic budinca de vanilie Mod de preparare: Lasi foile de
aluat la dezghetat…
Read more »
4 December 2013

Minitarte
cu ciuperci din: faina, vin, ulei de floarea soarelui, praf de copt,
cimbru, sare, ciuperci, smantana, oua, unt, piper si cimbru.
Ingrediente: 500 g faina 250 ml vin alb sec 250 ml ulei de floarea
soarelui 1 lingura cu praf de copt cimbru sare pentru umplutura: 500 g
ciuperci 200 g smantana 2 oua unt…
Read more »
4 December 2013

Gogoşi
umplute din: lapte batut, faina, ou, praf de copt, coaja de lamaie,
esenta de vanilie, gem de capsune, sare si ulei. Ingrediente: 200 ml
lapte batut 150 g faina 1 ou 1 lingurita rasa cu praf de copt (sau
bicarbonat) coaja de lamaie esenta de vanilie gem de capsune sare ulei
Mod de preparare:…
Read more »
4 December 2013

Paste
umplute cu branza si sos de spanac din: paste rigatoni, mozzarella,
parmezan, branza maruntita, ricotta, busuioc, oregano, patrunjel, unt,
spanac, usturoi, lapte de soia, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet
paste rigatoni 2 linguri mozzarella, tocata 2 linguri parmesan, ras 2
linguri branza maruntita 2 cesti branza ricotta ¼ ceasca busuioc
proaspat 1 lingurita…
Read more »
4 December 2013

Cosulet
cu linte din: faina, margarina, apa, otet, linte verde, morcov, ardei,
rosie, ceapa, cartof, ulei de masline, cimbru, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 350 g faina 250 g margarina 100 ml apa 1
lingura otet pentru umplutura: 250 g linte verde 1 morcov potrivit 1
ardei 1 rosie 1 ceapa 1 cartof mare…
Read more »
4 December 2013

Chipsuri
din mere din: mere, zahar, scortisoara si zeama de lamaie. Ingrediente:
2 mere 2 linguri de zahar 1/2 lingurita de scortisoara zeama de la 1/2
lamaie Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 100°C, activând
funcţia de ventilaţie. Umple un castron cu apă rece, în care adaugă
zeama de lămâie. Spală merele, taîe-le în felii…
Read more »
4 December 2013

Rulouri
de somon cu legume din: somon, ardei gras, telina, castravete, marar,
iaurt, usturoi, castravete si sare de mare. Ingrediente: somon felii
cate 1 ardei gras rosu si galben 1/2 telina radacina 1 castravete marar
pentru sos: iaurt 1 catel de usturoi 1/2 castravete sare de mare Mod
de preparare: tai legumele felii subtiri, gen…
Read more »
4 December 2013

Prăjitura
cu dovleac şi caramel din: dovleac, ulei de floarea soarelui, zahar
brun, oua, faina, bicarbonat, ghimbir, crema de branza de vaci, sos
caramel, caise deshidratate. Ingrediente: 400 g dovleac, curatat de
coaja 175 ml ulei de floarea soarelui 250 g zahar brun 2 oua 175 g faina
cu factor de crestere, cernuta 3/4 lingurita…
Read more »
4 December 2013

Piept
de pui muplutr cu varza din: piepti de pui, varza rosie, faina, otet,
ulei, piper, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 1/4 varza rosie 2
linguri cu faina 2 linguri cu otet ulei piper sare Mod e preparare:
Taie pieptul de pui în două, apoi crestează fiecare bucată într-o parte,
cât să faci…
Read more »
4 December 2013

O
reteta delicioasa de cornulete cu: bors, ulei, drojdie, zahar, sare,
faina, gem de caise, zahar pudra. Ingrediente: 200 ml bors 50 ml ulei 30
g drojdie (cât o nucă) 4 linguri zahăr 1 praf de sare 4 făină cât
cuprinde 1 borcan gem de caise 50 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie
Mod…
Read more »
4 December 2013

Aperitiv
cu cu spanac si branza din: oua, ulei, smantana, faina, praf de copt,
spanac, sare, branza feta, smantana, ciuperci, marar si gelatina.
Ingrediente: pentru blatul verde: 6 oua 6 linguri de ulei 3 linguri de
smantana 6 linguri de faina 1 plic praf de copt 6 linguri de spanac sare
pentru crema: 200 g…
Read more »
4 December 2013

Rulada
de porc cu usturoi si ceapa verde din: pulpa de porc, ceapa verde,
usturoi, ardei grasi, vin rosu, patrunjel, marar, mustar dulce, ulei,
piper, sare. Ingrediente: 2 kg pulpa de porc 4 legaturi de ceapa verde 8
catei de usturoi 3 ardei grasi 200 ml vin rosu 2 legaturi de patrunjel 2
legatura de…
Read more »
4 December 2013

O
reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar, ciocolata cu lapte, migdale,
unt, faina, praf de copt, cacao, cirese, gelatina, zahar pudra, esenta
de vanilie, frisca, fulgi de migdale, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 6
ouă 200 g zahăr 100 g ciocolată cu lapte 150 g migdale 100 g unt 100 g
făină 1 pachet praf…
Read more »
4 December 2013

Salata
de broccoli cu branza feta si migdale din: sare, broccoli, usturoi,
otet, ardei iute, ulei de masline, migdale,branza feta. Ingrediente: 1
1/4 lingurita sare 1 broccoli, rup buchetele 1 catel de usturoi 2
linguri otet fulgi de ardei iute 5 linguri ulei de masline 1/2 cana
migdale 1/2 – 3/4 ceasca branza feta…
Read more »
4 December 2013

Ciorba
de perisoare din peste cu tarate din: apa, file de peste, orez, tarate
de grau, ceapa, verdeata, morcovi, telina, dovlecel, ulei, condimente,
busuioc si bors. Ingrediente: 1 1/2 l apa 1 1/2 bucata file de peste (de
care preferi) 1 cescuta orez 2 linguri tarate de grau 2 cepe mai mici
verdeata 2 morcovi 1…
Read more »
4 December 2013

Tort
cu morcovi din: morcovi, portocala, ulei de porumb, zahar tos, oua,
faina, praf de copt, sare, frisca, lichior de portocala si nuca.
Ingrediente: 5 morcovi potriviti 1 portocala 125 ml ulei de porumb 375 g
zahar tos 4 oua 350 g faina 15 g praf de copt sare pentru umplutura:
500 ml frisca 3 linguri…
Read more »
4 December 2013

O
reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, oua, rosii cherry, ton,
ansoa, salata verde, masline negre, marar verde, otet, mustar iute, ulei
de masline, usturoi, sare, piper. Ingiediente: 150 g fasole verde
proaspătă sau conservată 2 ouă fierte tari 5-6 roşii cherry 120 g ton
bucăţi (din conservă) 8 fileuri de ansoa (din conservă)…
Read more »
4 December 2013

O
reteta delicioasa de cosulete cu: faina, zahar, coaja de lamaie, zahar
vanilat, unt, ou, frisca lichida, anason, ciocolata de menaj, rom,
fistic, ciocolata alba, pepene verde. Ingrediente aluat: 220 g făină 65 g
zahăr 1pachet zahăr vanilat coaia rasă de la o lămâie 125 g unt 1 ou
Ingrediente crema: 400 ml friscă lichidă…
Read more »
4 December 2013

Retete
tv Paprika: Coktail de fructe de mare Ingrediente: 1 linguriță piper
roșu făină Sare si piper 175 g creveți întregi 175 g calamari tăiați
inele 2 fileuri de pește sub orice formă 1 dovlecel tăiat in felii
subțiri 1 bulb de fenicul tăiat in felii subțiri Apă minerală Felii de
lamâie Mod de…
Read more »
3 December 2013

Tarta
cu branza si gem de cirese din: crema de branza, lapte condensat, suc
de lamaie, esenta de vanilie, aluat de tarta, gem de cirese.
Ingrediente: 1 pachet de crema de branza 1 cutie lapte condensat ½
ceasca suc de lamaie 1 lingurita esenta de vanilie 1 aluat de tarta 1
cutie gem de…
Read more »
3 December 2013

O
reteta simpla de Cocktail Mistral din: zahar, grepfrut, apa minerala si
menta. Este un cocktail non alcoolic. Bautura este mai gustoasa daca o
servim cu cirese de cocktail si frunze de menta inghetate intr-un cub de
gheata. Ingrediente: 2 lingurite de zahar 6 cl suc de grepfrut 0,15 cl
apa minerala 1 fir de menta mare…
Read more »
3 December 2013

Plăcintă
sărată cu crema de branza din: faina, apa minerala, ulei, unt, sare,
feta, crema de branza, oua, iaurt, unt si lapte. Ingrediente: 17 linguri
cu faina 15 linguri cu apa minerala 7 linguri cu ulei 2 linguri cu unt
sare pentru umplutura: 200 g feta 200 g crema de branza 2 oua 2-3
linguri cu…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa si gustoasa de Piept de curcan in crusta crocanta
din: piept de curcan, mustar, pesmet, alune, sare, piper, curry, cimbru,
oregano, scortisoara, chilli, unt si patrunjel verde. Inlocuieşte
clasicul şniţel de pui cu această retetă din piept de curcan în crustă
crocantă! Ingrediente: 600 g piept de curcan 1-2 linguri cu mustar…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa de paste cu: piept de pui, vanata, fenicul, dovlecel,
usturoi, paste colorate, portocala, lamaie, sare, piper, cimbru, ulei.
Ingrediente: două piepturi de pui o vânătă, un fenicul un dovlecel 4
căţei de usturoi 300 g paste colorate o portocală o lămâie sare piper
cimbru ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Vânătă…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa de tiramisu cu:oua, zahar, faina, lapte, ulei, cacao,
praf de copt, zahar vanilat, coacaze rosii, frisca, sirop de zahar,
sare, limeta. Ingrediente: două ouă 350 g zahăr tos 125 ml ulei de
floarea-soarelui 250 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 500 g făină praf
de copt două pliculeţe zahăr vanilinat 200…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa de rondele cu: hering, spanac, naut, porumb, fidea de
orez, ulei de masline, usturoi, frunza de dafin, sare, piper, marar.
Ingrediente: 500 g fileuri de hering 500 g spanac verde două foi de alge
nori 200g năut 150 g boabe de porumb 200 g fidea de orez 100 ml ulei de
măsline…
Read more »
3 December 2013

Melcisori
cu nuca si zahar din: faina, ulei, drojdie, galbenusuri, sare, lapte,
zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, nuca, albusuri, zahar.
Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 50 ml ulei 1 cub de drojdie 5
galbenusuri la temperatura camerei sare 275 ml lapte 150 g zahar 2
plicuri zahar vanilat coaja rasa de la o…
Read more »
3 December 2013

Rulouri
de vitel in sos de usturoi din: vrabioara de vitel, morcovi, pastarnac,
telina, ceapa, ulei, pasta de tomate, suc de rosii, smanana, usturoi,
frunze de salvie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8 felii vrabioara
de vitel 2 morcovi mari 2 radacini de pastarnac 1 telina medie 2 cepe
mari 100 ml ulei 1 lingura pasta…
Read more »
3 December 2013

Dovleac
cu branza de capra si cuscus din: dovleac, chilli, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, ulei de masline, cuscus, patrunjel, branza de capra.
Ingrediente: 1 dovleac, taiat in 4 si curatat de seminte un praf de
chilli zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 3 linguri ulei de masline 250 g
cuscus 1…
Read more »
3 December 2013

Colacei
dulci cu stafide si branza de vaci din: scortisoara, lapte, faina,
drojdie, sare, zahar, galbenus, rom, stafide, branza de vaci.
Ingrediente: 2 lingurite scortisoara 250 ml lapte caldut 500 g faina
drojdie cat o masline 1 lingurita rasa de sare 50 g zahar 50 g unt 1
galbenus, pentru uns pentru umplutura: 50 ml…
Read more »
3 December 2013

Paste
cu sos de rosii, busuioc si parmezan din: rosii cherry, usturoi, ulei
de masline, otet balsamic, piper negru, busuioc, carne tocata de vita,
pasta de tomate, patrunjel, oregano, sare, paste. Ingrediente: 4 cani
rosii cherry 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 lingura otet
balsamic ¼ lingurita piper negru 2…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu:branza de vaci, smantana, zahar tos,
sare, oua, zahar vanilat, flori de soc, stafide, unt, gris, lamie,
dulceata de capsuni. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 200 ml smântână
100 g zahăr tos un vârf de linguriţă cu sare 4 ouă două pliculeţe zahăr
vanilinat 3 linguri cu flori de…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa de ciorba cu: macrou, telina, rosii, ardei gras,
morcov, ceapa, arpagic, cartofi, pasta de tomate, bors, ulei, sare,
piper, marar, ardei iute. Ingrediente: un kilogram macrou o ţelină mică 5
roşii un arcei gras verde un morcov o ceapă 200 g arpagic doi cartofi o
lingură de pastă de tomate 300 ml…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa de barcute cu:andive, vinete, ulei de masline, ceapa,
usturoi, rosie, masline, ardei capia, otet, sare, piper, oregano.
Ingrediente: 4 andive 3 vinete 125 ml ulei de măsline o ceapă doi căţei
de usturoi o roşie 100 g măsline feliate un ardei capia o lingură cu
oţet sare piper oregano Mod de preparare:…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, oua, zahar
tos, bicarbonat de sodiu, gris, baton de vanilie, coaja de lamaie,
magiun de prune, smantana, ulei. Ingrediente: un kilogram brânză de vaci
400 g făină 3 ouă 100 g zahăr tos 3 g bicarbonat de sodiu 100 g griş
un baton de vanilie…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa de omleta cu: oua, spanac, sunca de porc, arpagic,
seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, sare, piper, ulei,
patrunjel, rosii, mustar picant. Ingrediente: 4 ouă 200 g spanac verde
200 g şuncă de porc 100 g arpagic o lingură cu seminţe de dovleac o
lingură cu seminţe de floarea-soarelui sare piper…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa de polenta cu: malai, apa, ceapa verde, rosii,
broccoli, parmezan, unt, branza de burduf, sare, piper. Ingrediente: 400
g mălai 1.500 ml apă o legătură ceapă verde 8 roşii 500 g broccoli 100 g
parmezan 75 g unt 200 g brânză de burduf sare piper Mod de preparare:
Broccoli se spală, se…
Read more »
3 December 2013

Salata
cu carne tocata de curcan si legume din: ulei de canola, usturoi,
ceapa, carne tocata de curcan, morcov, muguri de bambus, fasole pastai,
fasole boabe, tofu, sare, piper, salata, zahar, supa de pui, sos de
soia, amidon, alune. Ingrediente: 1 lingura de ulei de canola 1/2
linguri de usturoi tocat 1/2 cana ceapa…
Read more »
3 December 2013

Clătite
clasice din: faina, lapte, oua si unt. Ingrediente: 140 g faina 200 ml
de lapte integral 2 oua 25 g de unt, plus extra pentru topit Mod
de preparare: Cerne faina cu un praf de sare. Pune-o intr-un bol mediu
si formeaza o adancitura mica in centrul ei. Adauga ouale, apoi toarna…
Read more »
3 December 2013

Pui
cu lamaie si cartofi la cuptor din: pui, cartofi, lamaie, usturoi,
cimbru, sare de mare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 pui
transat 1 kg cartofi 1 lamaie mare 5-6 catei de usturoi 1 mana de cimbru
proaspat sare de mare piper proaspat macinat 2-3 linguri cu ulei de
masline Mod de preparare:…
Read more »
3 December 2013

Tort
de clătite cu ciocolată din: clatite, ulei de floarea soarelui, zahar,
migdale, sare de mare, ciocolata, unt, lapte, smantana, coniac, zahar si
frisca. Ingrediente: 1 x clatite clasice ulei de floarea soarelui,
pentru uns 100 g zahar 100 g migdale decojite 1/2 lingurita sare de mare
grunjoasa pentru sosul de ciocolata: 250 g ciocolata amaruite,…
Read more »
3 December 2013

Tartă
cu şuncă şi ciuperci din: faina, unt, lapte, sare, ciuperci, sunca,
cascaval, masline, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru
aluat: 200 g faina 100 g unt 3-4 linguri cu lapte ori apa 1 varf de
cutit de sare pentru umplutura: 300 g ciuperci proaspete 100 g sunca tip
Praga 100 g cascaval 100 g…
Read more »
3 December 2013

Amandină
cu brânză din: margarina, oua, lapte, faina, sare, branza feta,
smantana, ardei, boia, patrunjel si gelatina. Ingrediente: 100 g
margarina 5 oua 1/2 l lapte 100 g faina putina sare pentru umpltura: 200
g branza feta 15 linguri smantana 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde putina
boia iute patrunjel tocat 1 plic gelatina Mod…
Read more »
3 December 2013

Ardei
umpluti cu ficat de pui din: ardei, ficatei de pui, ceapa, orez,
morcovi, dovlecei, vinete, oua, verdeata, condimente si unt.
Ingrediente: 11 ardei 10 ficatei de pui 4 cepe mari 1 cana orez 2
morcovi 2 dovlecei mici 2 vinete 2 oua verdeata 2 lingurite condimente
200 g unt Mod de preparare: Speli ardeii,…
Read more »
3 December 2013

Fasole
cu pipote si rosii din: fasole, ceapa, rosii, pipote, ulei, patrunjel,
condimente si piper. Ingrediente: 1 kg fasole pastai 2 cepe tocate
marunt 4 rosii foarte coapte 500 g pipote 100 ml ulei 1 legatura
patrunjel 2 lingurite condimente piper Mod de preparare: Cureţi şi
speli păstăile, apoi le rupi în bucăţi. Tai ceapa…
Read more »
3 December 2013

Rulada
de porc cu carnat afumat din: fleica de porc, carnat afumat, ardei
gras, frunze de busuioc, boia iute, cimbru, ulei, piper, sare.
Ingrediente: 1 kg fleica de porc 1 carnat afumat 1 ardei gras frunze de
busuioc boia iute cimbru ulei piper sare Mod de preparare: Spala
carnea si tai-o astfel incat sa…
Read more »
3 December 2013

Supa
crema de dovleac cu arpagic din: praz, ceapa, dovleac, supa de pui, vin
alb, ulei de masline, piper alb, unt, arpagic, paine. Ingrediente: 2
fire de praz, spalat si tocat 1 ceapa, cuburi 8 cesti dovleac, cuburi 6
cani de supa de pui 1/2 cana vin alb 3 limguri ulei de masline 1…
Read more »
3 December 2013

Ficat
de vitel cu rosii si busuioc din: ficat, parmezan, oua, faina, ulei,
orez, ulei de masline, ceapa, rosii, busuioc si condimente. Ingrediente:
400 g ficat 200 g parmezan ras (sau cascaval) 2 oua putina faina ulei
pentru prajit pentru risotto: 200 g orez cu bobul lung putina ulei de
masline 1 ceapa mica 4 rosii…
Read more »
3 December 2013

Clătite
de mălai cu porc aromat şi salsa de avocado din: ulei de masline, spata
de porc, ceapa, usturoi, ghimbir, seminte de chimion, seminte de
coriandru, pudra de ardei iute, paprika afumata, oregano, otet de cidru,
bere, zahar, scortisoara, cuisoare, malai, praf de copt, avocado, rosii
cherry, ceapa verde, ardei iute, zeama de lime, smantana si…
Read more »
3 December 2013

Salată
aperitiv cu pui şi gogoşar din: piept de pui, castraveti, gogosari,
marar, maioneza, ceapa si sare. Ingrediente: 1 punga piept pui dezosat
cate un borcan castraveti murati si gogosari 1 legatura marar maioneza
preparata in casa dintr-un ou crud si ulei fiert 1 ceapa tocata marunt
un praf de sare Mod de preparare: Fierbi…
Read more »
3 December 2013

O
reteta savuroasa de Quesadilla con carne din: friptura de vita, branza
cheddar, lipii, rosii, sos guacamole, ulei, sare si piper. Ingrediente:
400 g friptura de vita 200 g branza cheddar (sau unc ascaval bun ) 4
lipii de porumb (tortilla) 2 rosii 6 linguri cu sos guacamole 2 linguri
cu ulei sare piper …
Read more »

Tort
cu crema de ciocolata si frisca din: lapte, fulgi de ciocolata, apa
rece, amidon, lapte condensat, oua, esenta de vanilie, unt, ciocolata,
frisca, zahar, caramel, blat de tort. Ingrediente: 2/3 cana de lapte ¾
ceasca fulgi de ciocolata 1/4 ceasca de apa rece 2 linguri amidon 1
cutie lapte condensat 3 oua, batute…
Read more »

Paste
umplute cu carne de vita din: paste, carne tocata de vita, condimente,
fasole neagra, branza cheddar, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie,
ardei iute, supa de pui, smantana, avocado, suc de limeta, coriandru,
chimen, sare, fulgi de ardei rosu. Ingrediente: 1 cutie paste sub
forma de cochilii 1 kg carne tocata de vita…
Read more »

Sandwich
cu carne de porc si sos de maioneza cu usturoi din: carne de porc,
baghete, ceapa, ardei iute, cascaval, maioneza, patrunjel, usturoi, suc
de portocale, limeta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 2
baghete 2 cepe 1 cana ardei iute, cuburi 8 felii cascaval 1 cana
maioneza 1 lingura patrunjel 3…
Read more »

Budinca
de ciuperci cu legume si verdeata din: paine, telina, ceapa, ciuperci,
cimbru, rozmarin, patrunjel, supa de pui, unt, sare, piper. Ingrediente:
1 felie paine 2 cesti telina, cuburi 2 cesti ceapa, cuburi 2 cesti de
ciuperci, cuburi 8-10 crengute cimbru, tocat 3 crengute de rozmarin ,
tocat 1/4 ceasca patrunjel, tocat 3 cesti de…
Read more »

Prajitura
cu unt de arahide si ciocolata din: unt de arahide, crema de ciocolata,
apa, ulei de canola, oua, unt, lapte, ciocolata. Ingrediente: 1 cutie
unt de arahide 1 cutie crema de ciocolata 2/3 cana de apa 1/3 ceasca
ulei de canola 2 oua 2 linguri de unt 2 linguri de lapte Ingrediente
glazura:…
Read more »

Supa
de porc cu fasole si salata din: carne de porc, fasole, supa de pui,
ceapa, napi, cartofi, carnati picanti, salata creata. Ingrediente: 1/2
kg carne de porc, cuburi 2 cutii de fasole supa de pui 1 ceapa, cuburi 2
napi, cuburi 2 cartofi cuburi 500gr carnati picanti 1 salata creata,
tocata Mod…
Read more »

Paste
umplute cu branza si sos de spanac din: paste rigatoni, mozzarella,
parmezan, branza maruntita, ricotta, busuioc, oregano, patrunjel, unt,
spanac, usturoi, lapte de soia, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet
paste rigatoni 2 linguri mozzarella, tocata 2 linguri parmesan, ras 2
linguri branza maruntita 2 cesti branza ricotta ¼ ceasca busuioc
proaspat 1 lingurita…
Read more »

Salata
de broccoli cu branza feta si migdale din: sare, broccoli, usturoi,
otet, ardei iute, ulei de masline, migdale,branza feta. Ingrediente: 1
1/4 lingurita sare 1 broccoli, rup buchetele 1 catel de usturoi 2
linguri otet fulgi de ardei iute 5 linguri ulei de masline 1/2 cana
migdale 1/2 – 3/4 ceasca branza feta…
Read more »

Tarta
cu branza si gem de cirese din: crema de branza, lapte condensat, suc
de lamaie, esenta de vanilie, aluat de tarta, gem de cirese.
Ingrediente: 1 pachet de crema de branza 1 cutie lapte condensat ½
ceasca suc de lamaie 1 lingurita esenta de vanilie 1 aluat de tarta 1
cutie gem de…
Read more »

Paste
cu sos de rosii, busuioc si parmezan din: rosii cherry, usturoi, ulei
de masline, otet balsamic, piper negru, busuioc, carne tocata de vita,
pasta de tomate, patrunjel, oregano, sare, paste. Ingrediente: 4 cani
rosii cherry 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 lingura otet
balsamic ¼ lingurita piper negru 2…
Read more »

Salata
cu carne tocata de curcan si legume din: ulei de canola, usturoi,
ceapa, carne tocata de curcan, morcov, muguri de bambus, fasole pastai,
fasole boabe, tofu, sare, piper, salata, zahar, supa de pui, sos de
soia, amidon, alune. Ingrediente: 1 lingura de ulei de canola 1/2
linguri de usturoi tocat 1/2 cana ceapa…
Read more »

Supa
crema de dovleac cu arpagic din: praz, ceapa, dovleac, supa de pui, vin
alb, ulei de masline, piper alb, unt, arpagic, paine. Ingrediente: 2
fire de praz, spalat si tocat 1 ceapa, cuburi 8 cesti dovleac, cuburi 6
cani de supa de pui 1/2 cana vin alb 3 limguri ulei de masline 1…
Read more »

Briose
cu afine si aroma de cocos din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar,
zahar pudra, lapte de cocos, oua, afine, coaja de limeta. Ingrediente:
3 cani faina 2 linguri de praf de copt ½ lingurita de sare ½ ceasca de
unt ½ cana de zahar ¼ ceasca zahar pudra 1 ceasca lapte…
Read more »

Pui
cu curry si nuca de cocos din: dovleac, piept de pui, unt, ceapa,
usturoi, gem de caise, pudra de curry, faina, supa de pui, lapte de
cocos, stafide, sare, fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 4 cani de
dovleac , cuburi 1 piept de pui, cuburi 2 linguri de unt 1 cana ceapa,…
Read more »

Supa
de curcan cu orez , ciuperci si dovleac din: ceapa, telina, ulei de
masline, cimbru, condimente pentru carne de curcan, usturoi, supa de
pui, vegeta, ciuperci, carne de curcan, dovleac, salata creata, orez
fiert, otet balsamic, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 1/2 ceapa,
tocata 4 tulpini de telina, tocata 4 lingurite ulei de masline…
Read more »

Frittata
cu cartofi si broccoli din: cartofi, supa de legume, ulei de masline,
broccoli, ceapa rosie, oua, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 8-10
cartofi, taiati sferturi 1 ceasca supa de legume ¼ ceasca ulei de
masline 1 broccoli, rupt buchetele 1 ceapa rosie, taiata felii subtiri 8
oua 1 cana parmezan Sare si piper negru…
Read more »

Cornulete
cu crema de unt din: apa calda, drojdie uscata, faina, zahar, sare,
unt, lapte, ou, pesmet. Ingrediente: 1/4 ceasca de apa calda 1 pachet
de drojdie uscata 3 cesti faina 1/4 ceasca zahar 1/2 lingurita sare 4
linguri de unt nesarat , topit 1/2 cana de lapte cald 1 ou mare, usor
batut…
Read more »

Curcan
umplut cu orez si morcov din: curcan, piper, sare, maioneza, usturoi,
patrunjel, orez, morcov. Ingrediente: 1 curcan Piper si sare 2 cepe 2
cesti maioneză 2 linguri usturoi patrunjel 4 cani orez fiert 3 morcovi
Mod de preparare: Spalati bine curcanul si scoateti maruntaiele, pe
care le puteti folosi la supa. Tocati…
Read more »

Conopida
coapta cu pesmet si patrunjel din: conopida, ulei, unt, ceapa, usturoi,
pesmet, sare, piper, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel.
Ingrediente: 1 conopida, rupta buchetele Ulei 4 linguri unt 1-2 cepe,
fin tocata 1 catel de usturoi, tocat 3/4 cana pesmet Sare si piper negru
proaspat macinat coaja de lamaie 1-2 linguri…
Read more »

Supa
de rosii cu carne de vita si penne din: ceapa, morcov, telina, carne
tocata de vita, sare, oregano, busuioc, piper, rozmarin, rosii, fasole
rosie, fasole alba, suc de rosii, supa de vita, otet, penne, parmezan.
Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 ceasca morcov, tocat 1 ceasca telina,
tocata 1 kg carne tocata de vita…
Read more »