Dorada
pe pat de morcovi din: dorada, morcovi, ulei de masline, lamaie,
coriandru, sare si piper. Ingrediente: 2 dorade potrivite (circa
400g/buc) 2 morcovi mari 50 ml ulei de masline 1 lamaie 1 lingurita
coriandru macinat sare piper Mod de preparare: Curăţaţi şi evisceraţi
peştele,…
15 December 2013

Mere
coapte cu aroma de scortisoara din: mere, scortisoara, esenta de
vanilie, ulei de nuca de cocos, zahar brun. Ingrediente: 4-6 mere,
curatate, taiate cuburi 1 baton de scortisoara Esenta de vanilie 2
linguri de ulei de nuca de cocos 1 lingura de zahar brun Mod de
preparare: Incalziti cuptorul la 200C.…
Read more »
15 December 2013

Penne
cu roşii cherry, spanac, ricotta şi pesto din: ulei de masline,
usturoi, fulgi de ardei iute, rosii, penne, spanac, ricotta, pesto si
parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi,
tocati 1 lingurita fulgi de ardei iute 2 conserve de rosii de 400 g 500 g
penne 200 g spanac, tocat grosier…
Read more »
15 December 2013

Placinte
cu branza si marar din: faina, apa, drojdie, ulei de masline
extravirgin, zahar, sare, branza, ceapa verde, marar si oua.
Ingrediente: pentru aluat: 800 g faina 400 ml apa 30 g drojdie 6 linguri
ulei de masline extravirgin 2 lingurite zahar 1 lingurita cu varf de
sare pentru umplutura: 500 g branza 10-15 cozi de…
Read more »
15 December 2013

Somon
cu legume la tavă şi sos de hrean din: pastarnaci, sfecla, morcovi,
somon, mustar, pasta de hrean, smantana, otet de cidru si marar.
Ingrediente: 4 pstarnaci, feliati pe lung 4 sfecle mici, taiate in felii
groase 6 morcovi, feliati pe lung 4 bucati de somon a cate 125 g 2
linguri mustar cu boabe 2…
Read more »
15 December 2013

Plăcintă
de vinete din: vinete, ceapa, dovlecel, cartofi, ulei, oua, patrunjel,
faina, sare, piper si condiment. Ingrediente: 3 vinete 3 cepe 1 dovlecel
1 cartof 3 linguri ulei 6 oua 1 legatura patrunjel proaspat 5 linguri
de faina sare piper condimente pentru pilaf Mod de preparare: Cureţi
vinetele, le speli, le tai în 4 şi…
Read more »
15 December 2013

Mancare
de ardei in paine din: ardei capia, piure de rosii, sare, piper,
cimbru, ceapa rosie, pulpa de porc, ulei de masline, broccoli si paine
cu seminte. Ingrediente: 8 ardei capia 2 ardei verzi 300 ml piure de
rosii sare piper negru macinat cimbru verde 4 cepe rosii 500 g pulpa de
porc 3-4 linguri ulei…
Read more »
15 December 2013

Desert
cu crema de nuci din: faina, zahar, miere, lapte, ou, unt, bicarbonat,
nuci, miere, faina, zahar, frisca, gem acrisor, nuci. Ingrediente:
pentru foi: 400 g faina 150 g zahar 3 linguri miere 2 linguri lapte un
ou 50 g unt o lingurita bicarbonat pentru crema de nuci: 100 g nuci 100 g
miere 100…
Read more »
15 December 2013

Galbiori
in sos de smantana din: galbiori, ceapa, usturoi, ulei, foi de dafin,
smantana, coroandru, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 1
kg galbiori 1 cepe 1 catel de usturoi 50 ml ulei 2 foi de dafin 50 ml
smantana nefermentata 1 lingurita rasa coriandru macinat 1 legatura
patrunjel 50 g parmezan sare piper Mod…
Read more »
15 December 2013

Midii
cu zeama de lamaie si usturoi din: mustar de dijon, sare de mare,
piper, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, vin alb
sec, ceapa, carne de midii, patrunjel verde. Ingrediente: 2 lingurite
mustar de Dijon 1 lingurita de sare de mare 1 lingurita de piper macinat
4-5 catei de usturoi 2 linguri…
Read more »
15 December 2013

Rulada
cu gem de caise si frisca din: oua, faina, zahar, sare, unt, stafide,
gem de caise, frisca. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 100 g faina 50 g
zahar un praf sare 20 g unt pentru tava 100 g stafide pentru umplut: gem
de caise frisca Mod de preparare: Pentru aluat, se freacă
gălbenuşurile…
Read more »
15 December 2013

Bors
savuros de miel din: coaste de miel, salata verde, morcov, pastarnac,
ceapa verde, usturoi verde, orez, bors, smantana, apa si sare.
Ingrediente: coada, capul și 300 g coaste de miel 1 salată verde 1
morcov 1 păstârnac 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde 3
linguri orez 1 l borș 150 g smântână 2…
Read more »
15 December 2013

Carne
de porc prajita din: carne de porc, otet, ardei iute, ceapa verde,
sare, usturoi, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de porc, cuburi 2 cesti
de otet 1-2 ardei iuti, tocati 2 legaturi ceapa verde, tocata 2 linguri
de sare 20 de catei de usturoi ulei pentru prajit Mod de preparare:
Puneti bucatile…
Read more »
15 December 2013

O
reteta savuroasa de peste prajit in bere din: peste, bere, usturoi,
smantana, galbenus, unt si condiment. Ingrediente: 800 g peste oceanic 1
pahar de bere 1 catel de usturoi 100 ml smantana 1 galbenus putin unt 1
lingurita condiment vegetal Mod de preparare: Feliile de peste
decongelat le calesti rapid in unt…
Read more »
15 December 2013

Paste
cu ton si porumb din: ton, paste, porumb, ou, smantana, lapte,
patrunjel, sare. Ingrediente: o cutie ton bucati in apa 100 g paste o
lingura porumb din conserva un ou 3 linguri smantana 3 linguri lapte
patrunjel sare Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă cu
sare şi se lasă…
Read more »
15 December 2013

Tort
cu nuca si mascarpone din: unt, ciocolata de manaj, zahar, faina, praf
de copt, nuci, oua, stafide, coniac, mascarpone, zahar nuci, frisca.
Ingrediente: pentru blat: 200 g unt 200 g ciocolata de menaj un pahar
zahar un pahar faina 1/2 plic praf de copt 80 g nuci 4 oua 50 g stafide
aurii 2…
Read more »
15 December 2013

Salata
cu mazare si cartofi din: mazare, cartofi, oua, frunze de salata, sucul
unei lamaie, sare. Ingrediente: 200 g mazare congelata 4 cartofi 6 oua
cateva frunze de salata 4 linguri ulei sucul unei lamai sare Mod de
preparare: In vase separate, se pun la fiert cartofii în coajă bine
spălaţi şi mazărea. Se…
Read more »
15 December 2013

Ciuperci
umplute cu parmezan si verdeata din: ciuperci, ceapa, unt, parmezan,
piper alb, verdeata. Ingrediente: 10 ciuperci mari o ceapa alba 150 g
unt 3 linguri parmezan un praf piper alb verdeata Mod de preparare: Se
trec rapid ciupercile prin apă, se desprind pălăriile de picioruşe si
se fierb 10 minute, în apă cu…
Read more »
15 December 2013

Cornuri
cu branza din: aluat, branza de vaci, branza telemea, ou, chimen.
Ingrediente: aluat fraged 200 g branza de vaci 100 g branza telemea 1 ou
chimen Mod de preparare: Amesteca branza de vaci (scursa in prealabil
cel putin o ora) cu telemeaua dată pe răzătoarea mică, oul şi chimen
măcinat după gust. Omogenizează,…
Read more »
15 December 2013

Budinca
de paste cu ton si mazare din: paste, ton, supa de ciuperci, lapte,
mazare, branza cheddar, pesmet, unt, parmezan. Ingrediente: 1 pachet
paste 100gr ton, maruntit 1 cutie supa de ciuperci 1/2 cana de lapte 1
cana mazare, fiarta 1/2 – 3/4 ceasca branza cheddar, rasa ½ ceasca
pesmet 1 lingura unt topit…
Read more »
15 December 2013

Curcan
cu bacon, ceapa si cimbru din: curcan, bacon afumat, mustar, ulei de
masline, sare de mare, ceapa, cimbru, frunze de dafin, vin alb, unt,
mustar cu boabe, mustar cu hrean. Ingrediente: un curcan de 5-5,5 kg,
gastul si maruntaiele indepartate 250 g bacon afumat, feliat putin
mustar (optional) putin ulei de masline fulgi de…
Read more »
15 December 2013

Porc
cu orez mexican şi salsa de avocado din: spata de porc, pasta de ardei
iute, chimion, zahar, ulei, orez, fasole rosie, avocado, coriandru, lime
si ardei iuti murati. Ingrediente: 400 g spata de porc, taiata in
cubulete cu latura de 3 cm 2 linguri pasta de ardei iute cate 2
lingurite de chimion macinat si…
Read more »
15 December 2013

Ciocolata
de casa cu fistic din: lapte praf, zahar tos, apa, fistic, unt, zahar
vanilinat, cacao, fistic. Ingrediente: 1/2 kg lapte praf 250 g zahar tos
150 ml apa 50 g fistic 250 g unt un pliculet zahar vanilinat 2 linguri
cacao pentru servit: 50 g fistic Mod de preparare: Pe foc, se pun…
Read more »
15 December 2013

Supă
de curcan din: carne de curcan, usturoi, orez, ceapa, morcov, telina,
sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de curcan 2 captani de usturoi 2
linguri orez 1 cepe 1 morcov 1 telina sare piper Mod de preparare:
Infăşuraţi usturoiul în folie aluminată şi coaceţi-l la cuptor. Când s-a
înmuiat, curăţaţi-l şi piureul obţinut…
Read more »
15 December 2013

Tocanita
de vitel cu ciuperci si cimbru din: ciuperci, carne de vitel, telina,
ceapa, faina, ulei, bulion, cimbru, sare. Ingrediente: o cutie mica
ciuperci 600 g carne vitel o felie radacina telina o ceapa o lingura
faina 2 linguri ulei 4 lingui bulion o lingurita cimbru sare Mod de
preparare: Se spală ciupercile si…
Read more »
15 December 2013

Prajitura
delicioasa cu ciocolata din: ciocolata neagra de menaj, unt, oua,
zahar, faina, ciocolata, unt. Ingrediente: 100 g ciocolata neagra de
menaj 80 g unt 3 oua 80 g zahar 30 g faina pentru umplutura: 10
patratele de ciocolata pentru forme: 25 g unt Mod de preparare: Se
topesc untul si ciocolata ruptă bucăţi…
Read more »
15 December 2013

Carne
de vitel cu ciuperci din: carne de vitel, ceapa, ciuperci, faina, boia
dulce, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de
vitel o ceapa o conserva mica ciuperci 2 linguri faina o lingurita boia
dulce 200 ml suc de rosii 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare:
Se amestecă…
Read more »
15 December 2013

Macrou
cu legume si boia din: macrou, ardei grasi, rosii, boia, suc de lamaie,
rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati macrou 2 arde grasi verzi 4
rosii un praf de boia sucul unei lamai putin rozmarin sare piper Mod
de preparare: Se curăţă ardeii şi se taie cuburi cât mai mici. La fel,
roşiile…
Read more »
15 December 2013

Carne
de curcan in sos picant din: ceapa, ardei gras verde, usturoi, faina,
apa, supa, ardei iute, carne de curcan, sare, piper, fulgi de ardei
rosu. Ingrediente: ½ ceapa, feliata 1 ardei gras verde, feliat 2 catei
de usturoi , tocat 2 linguri de faina 1 ½ cani de apa 1 cana supa 4…
Read more »
15 December 2013

Piept
de vitel in sos de smantana din: piept de vitel, smantana, hrean,
usturoi, ceapa, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept
de vitel 500 g smantana 1 radacina de hrean 3 catei de usturoi 2 cepe
mari 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Spălaţi carnea, scurgeţi-o şj…
Read more »
15 December 2013

O
reteta simpla de Cafea olandeza din: lichior de oua, cafea, frisca si
ciocolata alba. Ingrediente: 2 cl lichior de oua 1 ceasca de cafea tare,
fierbinte frisca lichida ciocolata alba Mod de preparare: Turnam
lichiorul de ciocolata intr-o cana rustica si completam cu cafea
fierbinte. Punem deasupra frisca batuta si decoram…
Read more »
15 December 2013

Biscuiti
cu nuca si fistic din: zahar, nuca de cocos, faina, albusuri, sare,
zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, miez de
nuca, fistic. Ingrediente: pentru aluat: 150 g zahar 100 g nuca de cocos
rasa 50 g faina 3 albusuri un praf sare pentru glasat: 2 albusuri 200 g
zahar…
Read more »
15 December 2013

Chiftelele
de crab prăjite cu un sos de unt puternic condimentat sunt un preparat
culinar tradiţional în regiunea Noua Anglie şi în special în statul
Maryland. In cele mai îndrăgite versiuni ale reţetei, carnea albă de
crab se amestecă cu biscuiţi săraţi zdrobiţi sau cu pesmet şi se leagă
cu maioneză, sos Worchestershire, muştar şi suc…
Read more »
15 December 2013

Sandvici
in paine taraneasca din: paine taraneasca, crema de branza, cascaval,
usturoi, oua, ardei, frunze de salata, sunca de york si ulei de masline.
Ingrediente: o paine taraneascade 800 g 150 g crema de branza 200 g
cascaval 4 catei de usturoi 2-3 oua 300 g ardei rosu copt 8-10 g frunze
de salata 250 g…
Read more »
15 December 2013

Snitele
cu salata calda din: cartofi, sare, mustar, ulei de floarea soarelui,
otet de mere, capere, ceapa verde, muschi de vitel, faina, ou, pesmet,
ulei. Ingrediente: salata: 500 g cartofi sare 2 linguri mustar 4 linguri
ulei de floarea soarelui 1 lingura otet de mere 2 linguri capere 2 cepe
verzi snitele: 4 felii de…
Read more »
14 December 2013

Briose
cu banane si fulgi de ciocolata din: faina, zahar brun, praf de copt,
bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, ou, ulei de nuca de cocos,
iaurt, esenta de vanilie, piure de banane, chips-uri de ciocolata, nuci
pecan. Ingrediente: 1 3/4 cana de faina 1/4 cana de zahar brun 1
lingurita praf de…
Read more »
14 December 2013

O
reteta gustoasa de Ciuperci la tigaie din: ardei gras, rosie, ceapa
verde, usturoi, ulei de masline, supa, otet de vin rosu, sare, piper,
boia, champignons, pleurotus, galbiori, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1
ardei gras 1 roşie 3 cepe verzi 1 cățel de usturoi 4 linguri de ulei de
măsline 2 linguri de supă clară…
Read more »
14 December 2013

Pulpe
de pui aromate din: pulpe, unt, usturoi, sare grunjoasa, miere, lamaie,
piper, cimbru verde, salata verde, ulei de masline si otet balsamic.
Ingrediente: 8 pulpe 100 g unt o capatana de usturoi sare grunjoasa o
lingurita miere o lamaie piper macinat 1-2 crengute cimbru verde o
salata verde 2 lingurite ulei de masline 1-2 lingurite…
Read more »
14 December 2013

O
reteta savuroasa de Vitel cu susan si ardei din: muschi de vitel,
ardei, susan, ulei, seminte de pin, rosii cherry si marar. Ingrediente:
400 g mușchi de vițel 4 ardei diferit colorați 2 linguri susan 2 linguri
ulei 1 lingură semințe decojite, nesărate, de pin sau de
floarea-soarelui 8 roșioare cherry câteva fire de…
Read more »
14 December 2013

File
de cod cu fasole din: file de cod, fasole, piure de rosii, ceapa, sare,
piper, ulei de masline, ardei capia si frunze de dafin. Ingrediente:
600 g file de cod 300 g fasole alba uscata 300 g piure de rosii 2 cepe
sare piper negru macinat 3-4 linguri ulei de masline un ardei capia un…
Read more »
14 December 2013

Tablete
amărui din: unt, zahar, cacao, pesmet, lapte praf, sare si cacao. Dacă
îţi este poftă de ciocolată de casă ca-n vremea copilăriei tale, atunci
nu trebuie decât să o pregăteşti. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar 200
g cacao 150 g pesmet de biscuiti 600 g lapte praf 175 ml apa un praf
sare…
Read more »
14 December 2013

Mancare
bavareza cu pulpa de vitel din: pulpa de vitel, cartofi, ciuperci,
ceapa rosie, unt, ulei de masline, vin rosu, paprika, sare, salvie si
piper. Ingrediente: 500 g pulpa de vitel 500 g cartofi mici in coaja
rosie 500 g ciuperci 4 cepe rosii 50 g unt 3-4 linguri ulei de masline
250 ml vin…
Read more »
14 December 2013

Carne
tocata pe gratar din: carne tocata, branza feta, rosie, ou, ceapa,
usturoi, cimbru, boia, sare, piper, anason, carambola, ulei de masline
si pesmet. Ingrediente: 1 kg carne tocata 50 g branza feta 1 rosie 1 ou 3
cepe 3 catei de usturoi 1 lingurita cimbru uscat boia de ardei dulce
sare piper 1/2 lingurita anason…
Read more »
14 December 2013

Ciorba
cu carnati din: fasole verde, smantana, bors, ceapa verde, ceapa rosie,
cartofi, morcovi, sare, piper, patrunjel, ulei de masline si carnati.
Ingrediente: 300 g fasole verde fideluta 100 ml smantana 300 ml bors o
legatura ceapa verde o ceapa rosie un ardei verde 3-4 cartofi 2 morcovi
sare piper negru macinat o legatura patrunjel ulei…
Read more »
14 December 2013

O
reteta de vinete in otet din: vinete, ardei iute, usturoi, telina,
morcovi, apa, otet de fructe, sare, frunze de telina si frunze de vita.
Ingrediente: (pentru 2 borcane de 1 litru) 1,4 kg vinete tari 3 ardei
iuti 8 catei de usturoi 4 fire de telina vede 5 morcovi 500 ml apa 3
linguri…
Read more »
14 December 2013

Supa
de peşte cu roşii din: file de peste, ceapa, rosii, ulei de masline,
usturoi, patrunjel, frunze de telina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
file de peste 2 cepe 6 rosii 2 linguri ulei de masline 2 catei de
usturoi 1 legatura patrunjel verde 1 legatura frunze de telina sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
14 December 2013

Pulpa
de porc la cuptor din: pulpa de porc, suc de portocale, otet,
scortisoara, ghimbir, usturoi, cimbru, ceapa, praz, ardei, sos de soia,
ulei de masline, piper, ienibahar, zahar brun. Ingrediente: 1 buc din
pulpa porc 1 cana suc de portocale 1 cana otet 1/2 lingurita de
scortisoara 1 bucatica ghimbir 2 catei de…
Read more »
14 December 2013

O
reteta savuroasa de Ciocolată cu nuci si rom din: lapte, unt, sare,
zahar, apa, zahar vanilat, rom, cacao si nuca. Ingrediente: 800 g lapte
praf 225 g unt un praf sare 300 g zahar 175 ml apa un plic zahar vanilat
2-3 linguri rom natural 150 g cacao 300 g nuca Mod de…
Read more »
14 December 2013

Frigarui
de pui cu orez din: piept de pui, gogosari, ardei, ceapa, dovlecei,
sare, piper, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, orez, unt si
sofran. Ingrediente: 500 g piept de pui 2-3 gogosari 2-3 ardei 2-3 cepe 3
dovlecei sare piper 2-3 linguri ulei de masline 2-3 lingurite otet
balsamic 3-4 catei usturoi 300 g orez…
Read more »
14 December 2013

Piept
de pui umplut cu lămâie, capere şi ardei iute din: piept de pui,
ricotta, coaja de lamaie, parmezan, capere, fulgi de ardei iute, ulei de
masline, usturoi, rosii, patrunjel si piure. Ingrediente: 2 piepti de
pui cu piele 4 linguri de ricotta coaja rasa de la 1 lamaie 2 linguri de
parmezan ras 1 lingurita…
Read more »
14 December 2013

Piept
de gâscă în manta de şunca din: piept de gasca, sare, piper, praz,
sunca serrano, margarina, suc de mere, sos alb, mere acrisoare, zahar,
smantana. Ingrediente: 4 fileuri de piept de gasca (circa 200 g fiecare)
sare piper 4 felii mari si subtiri de sunca Serrano (crud-uscata) 4
fire praz 1 lingura margarina 400…
Read more »
14 December 2013

Bors
rusesc cu sfecla si praz din: sfecla rosie, morcovi, ceapa, ulei, supa,
suc de lamaie, telina verde, praz, carne, smantana, sare, piper, zahar.
Ingrediente: 3 sfecle rosii 3 morcovi 1 ceapa 2 linguri ulei 750 ml
supa 6 linguri suc de lamaie 2 fire telina verde 1 fir praz 250 g carne
de miel…
Read more »
14 December 2013

Tarta
cu galbiori din: faina, zahar, drojdie, ulei, galbiori, oua, banza de
vaci, ceapa, telemea, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
300 g faina 1 lingurita zahar 25 g drojdie 100 g ulei 250 g galbiori 4
oua 100 g branza de vaci dulce 1 ceapa 50 g telemea 50 ml smantana 1
legatura patrunjel verde…
Read more »
14 December 2013

Budinca
de ciuperci din: ciuperci, ceapa, branza, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 300-400 gr ciuperci 1 ceapa 200 gr branza maruntita 100gr
smantana Sare piper Mod de preparare: Se clatesc ciupercile, se toaca.
Tocati si ceapa, apoi gatiti intr-o tigaie cateva minute. Adaugati
ciupercile, sare, piper, amestecati si sotati. Incorporati smantana,
aduceti la fierbere,…
Read more »
14 December 2013

Spaghete
cu sos de morcovi si seminte de pin din: spaghete, morcovi, ceapa,
ardei iute, ulei de masline, sare, seminte de pin, coaja de portocala,
cimbru, parmezan, tleemea, coaja de lamaie, piper alb si busuioc.
Ingrediente: 300 g spaghete 600 g morcovi 125 g ceapă 1 ardei iute roșu 3
linguri ulei de măsline sare 75…
Read more »
14 December 2013

O
reteta delicioasa de coronita cu: oua, zahar, faina, esenta de vanilie,
ciocolata alba, lapte, unt, zahar pudra, frisca, ciocolata neagra,
fulgi de migdale, cirese confiate. Ingrediente blat: 7 oua 7 linguri
zahar 7 linguri faina 1 esenta de vanilie Ingrediente crema: 250g
ciocolata alba 200 ml lapte 100g unt 100 g zahar pudra 1…
Read more »
14 December 2013

Ciocanele
de pui din: suc de portocale, ulei de masline, sos iute, mustar de
dijon, portocala si ciocanele. Ingrediente: 1/2 cana suc de portocala
proaspat stors 1/4 cana ulei de masline 1/4 cana sos iute 1/4 cana
mustar de Dijon 1 lingura coaja de portocala rasa 2-3 ciocanele de
persona Mod de preparare: Se…
Read more »
14 December 2013

O
reteta delicioasa de tort cu:napolitane, unt, oua, zahar, frisca, coaja
de lamaie, zeama de lamaie, piersici albe, zahar vanilat, fistic.
Ingrediente blat: 200 g napolitane cu cacao 3 linguri, unt topit
Ingrediente îngheţata de lămâie: 3 ouă 60g zahăr 250g frişcă coajă, de
lămâie, rasă zeama de la 2 lămâi Ingrediente îngheţata de piersici:…
Read more »
14 December 2013

Ciorbă
de burtă cu ardei iute si smantana din: burta de vita, os de vita,
morcovi, gulie, telina, piper boabe, foi de dafin, ardei, ardei iute,
smantana, usturoi, sare grunjoasa, ulei si otet. Ingrediente: 1 kg burtă
de vită 1 os de vită 2 morcovi 1 gulie 2 rădăcini pătrunjel 1 ţelină
mică 1 lingura…
Read more »
14 December 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu:faina, unt, zahar vanilat, oua, praf de
copt, zahar, visine . Ingrediente: 400 g faină 200 g unt 1 pacheţel
zahăr vanilat 3 gălbenuşuri 1 praf de copt 300 g zahăr 300 g vişine fără
sâmburi 2 linguri zahăr pentru macerat vişinele Mod de preparare:
Presari vişinele cu cele…
Read more »
14 December 2013

Amestecă
500 g carne tocată de vită, 4 linguri pesmet, 3 linguri ceapă roşie, o
linguriţă oregano uscat, 3 linguriţe mentă uscată sau proaspătă,
măruntită, şi asezonează cu sare şi piper. Imparte amestecul în şase
părţi şi, cu mâinile unse cu ulei, modelează şase burgeri. Dă-i la
frigider până în momentul în care îi pui…
Read more »
14 December 2013

O
reteta delicioasa de parfait cu:smantana, iaurt, zeama de lamaie,
zahar, visine, fistic. Ingrediente: 200 ml smântână 200 ml iaurt gros 3
linguri zeama de lamaie 150 g zahăr 250 g vişine fără sâmburi 50g
fistic Mod de preparare: Amesteci bine smântână cu iaurtul, sucul de
lămâie şi zahărul. Adaugi vişinele fără sâmburi şi…
Read more »
14 December 2013

Chiftele
din carne de carnati cu branza cheddar din: faina, carne de carnati,
branza cheddar, lapte batut. Ingrediente: 1 1/2 – 1 3/4 cesti faina
Carnea de la 5-6 carnati 250gr branza cheddar, rasa 1/2 – 3/4 cesti de
lapte batut Mod de preparare: Intr-o tigaie adaugati carnea de la
carnati si…
Read more »
14 December 2013

Gâscă
cu mere şi castane din: gasca, sare, piper, boia, mere acrisoare,
ceapa, unt, castane, cimbru, pelin, bere neagra, amidon. Ingrediente: 1
gasca gata curatata (circa 3,5 kg) sare piper boia dulce 300 g mere
acrisoare 2 cepe 1 lingura unt 250 g castane fierte 1/2 lingurita cimbru
2 lingurite pelin 125 ml bere neagra…
Read more »
14 December 2013

Chifteluţe
de sfeclă cu usturoi din: radacina de sfela rosie, usturoi, faina, ou,
sare, curry, piper, ulei. Ingrediente: 600 g radacina de sfecla rosie 2
catei de usturoi 3-5 linguri faina 1 ou sare 1-2 lingurite curry piper
ulei pentru prajit Mod de preparare: Se decojeşte rădăcina de sfeclă
(se folosesc mănuşi, deoarece pătează…
Read more »
14 December 2013

Salata
de sfecla rosie cu hrean si iaurt din: sfecla rosie, sare, piper, otet,
ulei, hrean, zahar, castarvete, crema de iaurt, suc de lamaie, susan
negru, nasturei, nuci, feta. Ingrediente: 6 capatani sfecla rosie sare
piper 4 linguri otet 3 linguri ulei 1 lingura hrean 1 praf zahar 1
castarvete 200 g crema de iaurt…
Read more »
14 December 2013

Supa
de curcan cu galuste din: curcan, piept de pui, morcovi, telina,
albitura, ceapa, cartofi, oua si gris. Ingrediente: 1 copan de curcan 1
piept de pui zarzavat pentru supa: morcovi, telina, albitura, ceapa si
cartofi pentru galuste: 2 oua 5-6 linguri gris Mod de preparare: Pui
carnea la fiert în apă rece cu sare,…
Read more »
14 December 2013

O
reteta simpla si savuroasa de Rulouri de varză cu cârnăciori şi brânză
topită din: frunze de varza, carnaciori, branza topita, faina, pesmet,
oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 10 frunze de varza 10 carnaciori
10 felii branza topita felii 7 linguri faina 5 linguri pesmet 2 oua sare
piper 200 ml ulei Mod…
Read more »
13 December 2013

Retete
pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet
cu sos de maioneza Piept de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza
din: maioneza, sos chili, sos sriracha, pesmet, ulei de canola, nuci
pecan, faina, praf de usturoi, piper cayenne, ou, apa, mustar, cimbru,
piept de pui, ulei.…
Read more »
13 December 2013

Retete
pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Curcan umplut cu ierburi
aromatice Curcan umplut cu ierburi aromatice din: curcan, unt nesarat,
boia de ardei, piper, praf de usturoi, sare, supa de pui, lamaie,
salvie, rozmarin, cimbru. Ingrediente: 1 curcan 100gr unt nesarat 1
lingura boia de ardei 2 lingurite piper negru 1 lingurita praf…
Read more »
13 December 2013

Cocktail-uri
aromate pentru masa de Craciun: Cocktail Kiwi Mint O reteta simpla de
Cocktail Kiwi Mint din: kiwi, menta, apa minerala si scortisoara. Este
un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 kiwi 1 buchet de menta apa
minrala carbogazoasa un vard de cutit de scortisoara Mod de preparare:
Curatam kiwi-ul. Rupen 5-6 frunze de menta,…
Read more »
13 December 2013

Turta
dulce cu migdale din: ghimbir uscat, faina, zahar brun, sare, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare,
coriandru, cardamom, unt, ou, esenta de migdale, zahar, migdale.
Ingrediente: 1/4 cana ghimbir uscat, tocat 1 1/2 cani de faina 1/4 cana
de zahar brun 1/4 lingurita de sare 1 lingurita praf de copt…
Read more »
13 December 2013

Sandvici
cu macrou si salata de fenicul din: toast de secara, crema de branza,
macrou afumat, fenicul, ceapa rosie, capere, lamaie, ulei de masline
extravirgin si chives. Ingrediente: 2 felii toast de secara 4 linguri
crema de branza 2 fileuri de macrou afumat, curatat de piele si rupt in
bucati 1 bulb de fenicul, curatat si…
Read more »
13 December 2013

Calamari
cu masline din: calamari, masline, ceapa, pasta de tomate, usturoi,
boia, ulei, sare si piper. Măslinele verzi conţin mai puţine calorii şi
lipide decât măslinele negre. De aceea, atunci când sunteţi într-o cură
de slăbire, alegeţi le pe cele verzi. Gustul uşor amărui, prezent
uneori, vine de la o substanţă numită oleuropein, conţinută doar de…
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de File de crap cu merişoare din: file de crap,
merisoare, lamaie, supa de legume, ulei de masline, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 500 g file de crap 300 g merisoare 1 lamaie 200 ml
supa de legume 3-4 linguri ulei de masline 1 legatura patrunjel sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
13 December 2013

Ciuperci
pane umplute din: ciuperci, oua, branza de vaci, cascaval, marar,
faina, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g ciuperci
proaspete 3 oua 200 g branza de vaci 50 g cascaval 1 legatura marar 100 g
faina 100 g pesmet 150 ml ulei pentru prajit sare piper Mod de
preparare: Indepartati piciorusele ciupercilor, spalati-le…
Read more »
13 December 2013

Supă
de rosii cu găluste din nucă din: ceapa, morcovi, cartofi, telina,
ardei grasi, rosii, ulei de masline, supa de pasare, smantana,
patrunjel, oua, gris, nuca si sare. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 2
cartofi 1 țelină 2 ardei grași 2 kg roșii 3 linguri ulei de măsline sau
din germeni de porumb 3 l supă…
Read more »
13 December 2013

Piept
de pui cu salvie si jambon din: piept de pui, jambon, salvie, ulei,
sare, piper, orez, patrunjel, busuioc, cimbru, rozmarin, ceapa, unt si
sare. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 4 felii subtiri de jambon 8
frunze mari de salvie 3 linguri ulei sare piper proaspat macinat pentru
garnitura de orez: 200 g orez cu…
Read more »
13 December 2013

Mix
de fructe uscate cu iaurt din: mix de fructe uscate, scortisoara, suc
de mere, iaurt si fulgi de ovaz. Ingrediente: 140 g mix de fructe uscate
(caise, curmale, stafide) 1/2 lingurita de scortisoara 300 ml suc de
mere 200 g iaurt grecesc degresat 100 g fulgi de ovaz Mod de
preparare: Pune fructele uscate…
Read more »
13 December 2013

Cafe
Port din: cafea, vin, rom, zahar si frisca. Ingrediente: cafea
fierbinte si tare vin bordeaux rom 2 lingurite de zahar candel macinat
frisca lichida Mod de preparare: Turnam intr-un vas cafeaua si
adaugam in mod egal vin si rom, apoi adaugam candelul. Fierbem bautura
pana cand zaharul se dozolva. Turnam intr-un pahar decorativ…
Read more »
13 December 2013

O
reteta savuroasa de Varza cu ciuperci din: varza, ciuperci, lamaie,
ulei, ceapa rosie, pasta de rosii, seminte si marar. Ingrediente: 1
varza alba 300 g ciuperci albe de cultura 1 lamaie 4-5 linguri ulei 1
ceapa mare rosie 1 lingura pasta de rosii 2 linguri seminte crude de
floarea soarelui 1 legatura marar …
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de potcoave zaharate cu: faina, zahar, unt, oua,
zahar vanilat, lamaie, sare, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente :
400 g faină 120 g zahăr 200 g unt 2 ouă 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie un
praf de sare 1 pliculeţ praf de copt zahar pudra Mod de preparare:
Amesteci…
Read more »
13 December 2013

Curcan
umplut cu ierburi aromatice din: curcan, unt nesarat, boia de ardei,
piper, praf de usturoi, sare, supa de pui, lamaie, salvie, rozmarin,
cimbru. Ingrediente: 1 curcan 100gr unt nesarat 1 lingura boia de
ardei 2 lingurite piper negru 1 lingurita praf de usturoi Sare 3 cesti
supa de pui Ingrediente umplutura: 1 lamaie,…
Read more »
13 December 2013

Piept
de pui învelit în fulgi cu salată de andive din: piept de pui, sare,
piper, boia, pesmet, cereale, smantana, buduioc, frunze de busuioc,
mustar, miere de albine, andive, maioneza si smantana. Ingrediente: 4
bucati piept de pui sare piper boia iute 100 g pesmet 150 g fulgi
(cereale) 500 ml smantana sau iaurt dulce cateva…
Read more »
13 December 2013

Chec
fara ou cu cacao din: faina, ulei, zahar, apa rece, praf de copt,
cacao, margarina, lamaie, sare. Ingrediente: 3 cani faina 1 cana ulei 1
cana si jumatate zahar 1 cana si jumatate apa rece 1 pliculet praf de
copt 2 linguri cacao 1 lingura margarina 1 lamaie un varf de cutit sare
…
Read more »
13 December 2013

Bors
de pui a la grec din: tacamuri de pui, piept de pui, morcov, ceapa,
radacina de pastarnac, bors, patrunjel, sare, galbenusuri, smantana.
Ingrediente: un pachet de tacamuri de pui 1/2 piept de pui un morcov o
ceapa o radacina pastarnac 500 ml bors patrunjel sare pentru dres: 2
galbenusuri 100 ml smantana Mod…
Read more »
13 December 2013

Pui
cu fructe uscate din: pulpe de pui, prune uscate, caise uscate,
smochine, ceapa, migdale, stafide, scortisoara, unt, sare, piper.
Ingrediente: 4 pulpe de pui 12 prune uscate 10 caise uscate 6 smochine 2
cepe 125 g migdale maruntite 75 g stafide un baton scortisoara 100 g
unt sare piper Mod de preparare: Fructele…
Read more »
13 December 2013

Gasca
umpluta cu prune si mere din: gasca, sare, piper, paine alba, mere
acrisoare, prune uscate, cimbru, ceapa, morcov, praz, telina, vin rosu
sec, supa de pasare. Ingrediente: 1 gasca gata curatata (circa 4,5 kg)
sare piper 250 g paine alba 250 mere acrisoare 250 g prune uscate fara
samburi 2 legaturi cimbru proaspat 1…
Read more »
13 December 2013

Humus
cu legume la gratar din: legume, naut, usturoi, zeama de lamaie, ulei
de masline, lipii, ridichi, morcovi si telina. Ingrediente: 350 g de
legume fripte pe gratar (ardei, vinete, dovlecei) 400 g naut din
conserva, scurs 1 catel de usturoi, tocat zeama de la 1 lamaie 1
lingurita ulei de masline 2 lipii, prajite si…
Read more »
13 December 2013

Frittata
cu broccoli si rosii din: oua, smantana lichida, sare, piper, nucsoara,
broccoli, rosii, ceapa, busuioc, ulei de masline, mozzarella.
Ingrediente: 10 oua 100 gr smantana lichida sare si piper nucsoară 1
broccoli, rupt buchetele 2 rosii uscate 1 ceapa, tocata 1 legatura
frunze de busuioc, tocat ulei de masline 240 gr mozzarella proaspata,…
Read more »
13 December 2013

îngheţată
cu fructe de pădure din: crema cremsnit, lapte, frisca, fructe de
padure, bezele si foia de napolitana. Ingrediente: 1 cutie crema
cremsnit 750 ml lapte 250 ml frisca 600 g fructe de padure bezele 1
foiae napolitana Mod de preparare: Intr-un bol pui crema pentru
cremşnit, peste care torni 750 ml lapte rece în…
Read more »
13 December 2013

Coaste
de vitel in crusta de ierburi aromatice din: ulei de masline, coaste de
vitel, busuioc, chievs, patrunjel, rozmarin, tarhon, cimbru, boabe de
piper, unt, pesmet, gruyere, cheddar. Ingrediente: 4 linguri ulei de
masline 2 bucati coaste de vitel, 250 g fiecare cu tot cu os pentru
crusta de ierburi: cate 1 mana mare de…
Read more »
13 December 2013

Unt
cu branza si praz din: unt, branza de vaci, praz, usturoi, marar,
tarhon, castravete si boia iute. Ingrediente: 150 g unt 100 g branza
dulce de vaci 1 fir de praz (parte alba) 2 catei de usturoi 1/2 legatura
marar 1/2 legatura tarhon 1 castravecior proaspat sau acru 1/2
lingurita boia iute Mod de…
Read more »
13 December 2013

Tartine
cu branza si nuci din: ricotta, miere, nuci, branza albastra, piper.
Ingrediente: 250 g ricotta 1 lingurita miere 50 g nuci tocate 300 g
branza albastra piper Mod de preparare: Intr-un castron se ames¬tecă
ricotta cu miere şi nuci. Se piperează şi se înglobează cubuleţe de
brânză albastră. Se aşază compoziţia într-un borcan,…
Read more »
13 December 2013

Stelute
pentru masa de Craciun din: faina, praf de copt, amidon, zahar, coaja
de lamaie, ou, unt, galbenus, zahar pudra, gem de caise. Ingrediente:
400 g faina 1 lingurita praf de copt 100 g amidon 150 g zahar 1
lingurita coaja de lamaie rasa 1 ou 250 g unt rece in plus: 1 galbenus
50…
Read more »
13 December 2013

Inghetata
de cocos din: lapte de cocos, crema de branza, zahar pudra, smantana
dulce, zeama de lamaie, portocale, kiwi, carambola, unt, zahar brun.
Ingrediente: 250 ml lapte de cocos 250 g crema de branza 85 g zahar
pudra 125 ml smantana dulce 1 lingura cu zeama de lamaie 1 portocala 1
kiwi 1 carambola (fruct…
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de cotlete de porc cu: usturoi, rosii, ulei de
masline, apa, cimbru, busuioc, sare, piper, patrunjel, ceapa.
Ingrediente: 4 cotlete, porc 3 căţei de usturoi 2 roşii 2 linguri ulei
de măsline 10 linguri apa cimbru busuioc sare piper 1 legătură,
pătrunjel 2 cepe Mod de preparare: Pisezi usturoiul, îl freci…
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de deliciu cu:crema mascarpone, oua, praf de frisca,
esenta de vanilie, zahar, biscuiti, scortisoara. Ingrediente: 200 g
cremă mascarpone 2 ouă 1plic praf de frişcă 1 esenţă de vanilie 100 g
zahăr 100 g biscuiţi digestivi 1 linguriţă scortisoara Mod de
preparare: Amesteci cu mixerul crema mascarpone cu gălbenuşurile şi
praful…
Read more »
13 December 2013

Supa
de pui cu legume si sos din: piept de pui, ulei, ceapa, ardei gras
rosu, porumb, fasole neagra, usturoi, supa de pui, malai, sos enchilada,
sare, chili, chimen, coriandru, chips-uri tortilla. Ingrediente: 1
piept de pui, taiat pe jumatate 1 lingura de ulei 1 ceapa mare, tocata 1
ardei gras rosu, tocat 250…
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de legume cu sos alb: broccoli, cartofi, faina,
margarina, cascaval, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g broccoli
3cartofi 3 rosii 2 linguri, faină 1 lingura margarina 150 g caşcaval de
post ras sare piper ulei Mod de preparare: Desfaci făina în 250 ml de
apă, fierbi pe foc mic până se…
Read more »