21 August 2013

Placinta
cu ficat si carne din: ulei, apa, sare, faina, ficat de vita, ceapa,
carna de vita, morcovi, marar, cimbru, sare, orez, faina, ulei.
Ingrediente: Pentru aluat 50 ml ulei 100 ml apă 1 praf de sare făină cât
cuprinde Pentru umplutură 1 kg ficat de vită 3 cepe 3 ouă 200 g carne
slabă…
Read more »
21 August 2013

Paste
cu anghinare si sos de rosii din: rosii uscate, smantana, lapte,
anghinare, farfalle, patrunjel, parmezan, sare. Ingrediente: 1 borcan
rosii uscate la soare in ulei 1 ceasca smantana 1 1/2 cana lapte 1
borcan anghinare, uscate si tocate 1 pachet farfalle 1/2 cana de
patrunjel proaspat tocat parmezan ras sare Mod de…
Read more »
21 August 2013

O
reteta delicioasa de placinta cu: piept de pui, ceapa, foi de placinta,
ciuperci, rosii, ulei, oua, smantana, rozmarin, unt, sare, piper
Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cepe 1 pachet foi de plăcintă 500 g
ciuperci champignon 2 roşii 3 linguri ulei 4 ouă 1 lingură smântână 1
linguriţă rozmarin uscat 50 g…
Read more »
21 August 2013

Frigarui
de creveti cu boia din: pasta de rosii, creveti, boia iute, zaha brun,
ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 ml pastă
de roșii 400 g creveți 20 g boia iute 25 g zahăr brun ulei de măsline
suc de lămâie sare piper Mod de preparare: Creveții se curăță și…
Read more »
21 August 2013

O
reteta delicioasa de bors taranesc cu: piept de vita, burta de vita,
ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ardei capia,
rosii, leustean verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de vită 1
kg burtă de vită prefiartă 1 ceapă 2 morcovi potriviţi 1 rădăcină de
pătrunjel 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 ardei…
Read more »
21 August 2013

Conopida
cu iaurt si pesmet din: pesmet, iaurt gras, ulei, unt, ou, conopida,
sare. Ingrediente: 200 g pesmet 150 g iaurt gras 50 ml ulei 30 g unt 1
ou 1 conopidă sare Mod de preparare: Conopida se desface buchețele. Se
fierb în apă cu sare timp de 5-6 minute. Se lasă la scurs.…
Read more »
21 August 2013

O
reteta delicioasa de vinete cu: piure de rosii, ceapa, usturoi, ulei de
masline, sare, busuioc uscat, mozzarela, parmezan. Ingrediente: 6 cani
piure de roşii 1 ceapă mică 2 căţei usturoi 2 linguri ulei de măsline
sare busuioc uscat 3 vinete mozzarela parmezan Mod de preparare: Tai
vinetele felii subţiri, pe lung, le pui…
Read more »
20 August 2013

Hering
marinat si salata de cartofi cu migdale din: hering, marar, apa, otet
de mere, zahar, seminte de mustar, piper, boabe de ienibahar, cartofi,
unt, ceapa, usturoi, migdale, sumac, ulei de masline, suc de lamaie,
ceapa verde, piper, sare. Ingrediente varianta 1: 5 bucati hering,
curatat, filetat si inmuiat in apa timp de 12…
Read more »
20 August 2013

Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
20 August 2013

Au
o aroma incantatoare, se gasesc peste tot si sunt surse excelente de
vitamine in aceasta perioada a verii – da, despre prune este vorba!
Gustul placut, textura suculenta si caloriile reduse fac ca prunele sa
fie o gustare minunata de vara, cu beneficii atat pentru sanatate, cat
si pentru papilele gustative. Haideti sa descoperim…
Read more »
20 August 2013

Un
regim alimentar sanatos contine carbohidrati si calorii, in functie de
varsta, sex si intensitatea activitatilor zilnice, si o cantitate
considerabila de legume si fructe. Modul in care ne pregatim mancarea
atunci cand suntem la dieta este la fel de important ca ceea ce mancam,
deoarece exista pobilitatea sa iti cumperi numai alimente sanatoase dar…
Read more »
20 August 2013

Rosiile
nu sunt niciodata mai gustoase si mai aromate precum sunt acum, in luna
august. Pline de savoare si bine coapte sub razele soarelui, rosiile de
august sunt atat o placere gustativa, cat si un ingredient pentru o
dieta ce te ajuta sa slabesti repede si sanatos – dieta cu rosii! Afla
de ce sunt…
Read more »
20 August 2013

Cocktail:
Cocktail Margarita de piersici Cocktail Margarita de piersici din:
gheata, lichior de piersici, tequila. Ingrediente 4 cesti de gheata
zdrobita 100g lichior de piersici 100g tequila Mod de preparare:
Intr-un blender amestecati toate ingredientele pana se omogenizeaza. Se
decoreaza cu o felie de piersica proaspata. Read more » Cocktail Pina
Colada cu rom…
Read more »
20 August 2013

Dieta
daneza dureaza 13 zile si te ajuta sa slabesti cu pana la 10 kilograme,
dar este foarte stricta: orice deviere de la meniu va opri efectul
dietei daneze si nu se recomanda reluarea ei decat dupa 6 luni. Daca nu
mai tii dieta daneza dupa 6 zile, atunci o poti relua dupa 3 luni.…
Read more »
20 August 2013

Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
20 August 2013

Inghetata:
Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară
din: rubarba, apa, zahar pudra, galbenusuri, zahar vnailat, visinata,
smantana, scortisoara. Inrgediente: 400 g de rubarba 100 ml de apa 70g +
120 g zahar pudra 4 galbenusuri 1 zahar vanilat 1 lingurita de visinata
200 ml smantana 1 lingurita de scortisoara Mod…
Read more »
20 August 2013

Bauturi
racoritoare: Fresh de mure cu menta Fresh de mure cu menta din: iaurt,
mure, frunze de menta. Ingrediente: 200 g iaurt de băut 400 g mure
frunze de mentă Mod de preparare: Se spală bine fructele. Se pasează
în blender. Se adaugă iaurtul și se mai pasează 20 secunde. Se pune în…
Read more »
20 August 2013

Este
important sa consumati alimente bogate in nutrientii de care organismul
dumneavoastra are nevoie. O dieta sanatoasa va ajuta sa va pastrati
starea generala de sanatate. De aceea, atunci cand faceti cumparaturi si
cand gatiti, este indicat sa faceti alegeri intelepte. In plus, pentru a
va pastra silueta si a avea un corp tonifiat este…
Read more »
20 August 2013

Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
20 August 2013

E-urile
sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice
folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii
Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor
comercializate in cadrul UE, normele de siguranta si aprobarile pentru
introducerea pe piata apartinand Autoritatii Europene pentru Siguranta
Alimentara (AESA). Istoria listei oficiale a E-urilor In anul 1962,…
Read more »
20 August 2013

Simptomele
ficatului gras nu pot fi observate cu usurinta. Diagnosticul, de cele
mai multe ori, se stabileste in urma unor teste medicale. Cauzele unui
ficat gras pot fi: consumul excesiv de alcool, consumul de droguri,
obezitatea, diabetul, tulburarile metabolice sau malnutritia. Uneori
scaderea brusca in greutate (manifestare intalnita in bypass-ul gastric,
de exemplu) poate provoca…
Read more »
20 August 2013

Desert
cu ciocolata alba si praf de ceai verde din: ciocolata alba, smantana,
unt, ceai verde. Ingrediente: 300 g ciocolata alba 100 ml smantana 35 g
unt 2 linguri praf de ceai verde Mod de preparare: Se taie
ciocolata bucati mici si se pune intr-un vas termorezistent sau o
cratita mica. Se…
Read more »
20 August 2013

Paste
cu smantana, sparanghel si bacon din: paste, smantana, ulei de masline,
unt, broccoli, sparanghel, bacon, usturoi, sare, piper. Ingrediente:
500 g paste 100 g smântână 50 ml ulei de măsline 20 g unt 1 broccoli 6
fire de sparanghel 4 felii de bacon 1 căţel de usturoi sare piper alb
Mod de preparare:…
Read more »
20 August 2013

Supa
de sfecla rosie cu legume si smantana din: sfecla rosie, varza alba,
morcovi, ardei grasi, smantana, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 1 sfeclă roșie ¼ varză albă 2 morcovi 2 ardei grași
smântână ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se curăță sfecla
și se rade pe răzătoarea mare. Se toacă…
Read more »
20 August 2013

Pastrav
la gratar cu garnitura de cartofi din: cartofi, unt, pastravi, rosii,
patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 100 g unt 4
păstrăvi 2 roșii pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se
curăță și se spală bine păstrăvii. În interiorul fiecaruia se pune un
cubuleț de unt și se presară sare…
Read more »
20 August 2013

Midii
în sos picant cu lămâie din: midii, rosii, ardei gras, ardei capia,
ardei iute, fenicul, usturoi, lamai, ulei de masline, vin alb, pasta de
tomate, sare, piper, cimbru, paste, orez, cartofi. Ingrediente: 500 g
midii 5 rosii un ardei gras un ardei capia un ardei iute mic un fenicul 4
catei de usturoi doua…
Read more »
20 August 2013

Plăcintă
cu portocale din: faina, unt, smantana, oua, otet, sare, mere,
portocale, zahar tos, zahar vanilinat, seminte de dovleac, pudra de
cuisoare. Ingrediente: 500 g faina 250 g unt 150 g smantana doua oua o
lingura cu otet un varf de lingurita cu sare 3 mere 5 portocale 150 g
zahar tos doua pliculete cu…
Read more »
20 August 2013

Pui
cu susan şi humus din: piept de pui, naut, pasta de susan, usturoi,
apa, oua, faina, seminte de susan, boia iute, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, cimbru. Ingrediente: 3 piepturi de pui 400 g naut o lingura
cu pasta de susan 3 catei de usturoi 125 ml apa doua oua doua linguri
cu…
Read more »
20 August 2013

Paste
cu branza tofu si fasole verde din: paste, fasole verde, branza tofu,
unt, usturoi, busuioc, sare, piper. 200 g paste-fusilli 200 g fasole
verde 100 g brânză tofu 50 g unt 3 căței de usturoi busuioc proaspăt
sare piper Mod de preparare: Se fierb pastele în apă cu sare, conform
instrucțiunilor de pe…
Read more »
20 August 2013

Paella
cu mazare, piept de pui si creveti din: orez, mazare, piept de pui,
creveti, unt, ardei gras, ulei de masline, sare, piper, sofran.
Ingrediente: 200 g orez prefiert 100 g mazăre 200 g piept de pui 200 g
creveți semipreparați 100 g unt 1 ardei gras ulei de măsline sare piper
șofran Mod…
Read more »
20 August 2013

Orez
cu piept de pui, sos de soia si oua din: risotto, piept de pui, oua,
rosii, castravete, sos de soia, ulei de masline, sare, chili.
Ingrediente: 100 g risotto 300 g piept de pui 2 ouă 2 roșii 1 castravete
sos de soia ulei de măsline sare chili uscat Mod de preparare: Se…
Read more »
20 August 2013

Paste
bologneze cu carne de vita din: carne de vita, spaghete, pasta de
rosii, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne de vită
tocată 200 g spaghete 50 g pastă de roșii ulei de măsline sare piper
Mod de preparare: Se fierb pastele în apă cu sare. Se limpezesc cu apă
rece…
Read more »
20 August 2013

Tocanita
de pui cu cartofi din: pulpe de pui, ulei de masline, cartofi, cartof
dulce, ceapa, sare, piper, supa de pui, boia de ardei, turmeric,
usturoi, frunze de dafin. Ingrediente: 8 pulpe superioare dezosate 2
linguri ulei de masline 2 cartofi, decojiti si taiati bucati 1 cartof
dulce, decojit si taiat bucati 2 cepe, feliate…
Read more »
20 August 2013

Orez
cu ceapa verde si morcovi din: orez, unt, morcovi, ceapa verde, sare.
Ingrediente: 200 g orez prefiert 50 g unt 2 morcovi 4 cepe verzi sare
Mod de preparare: Se curăță morcovii și se rad pe răzătoarea mică. Se
încinge untul și se sotează morcovul ras. Orezul se pune la fiert în
400…
Read more »
20 August 2013

Mâncare
cu ardei si calamar din: inele de calamar, vin, coniac, ulei de
masline, boia iute, rosii, ceapa, ardei capia, ardei gras, otet, sare,
piper, cimbru, usturoi. Ingrediente: un kilogram inele de calamar 200 ml
vin alb sec 100 ml coniac 75 ml ulei de masline o lingurita cu boia
iute 6 rosii doua cepe…
Read more »
20 August 2013

Rondele
de vinete cu guacamole din: vinete, avocado, zeama de lamaie, usturoi,
ceapa, ulei, sare, ceapa, ardei capia. Ingrediente: 2 vinete potrivite 3
avocado 2 linguri zeama de lamaie 3 catei de usturoi 1 ceapa mica,
tocata fin ulei sare pentru decor: ceapa chives 1 ardei capia mare Mod
de preparare: Cureţi vinetele de…
Read more »
20 August 2013

Salata
calda cu conopida si spanac din: conopida, usturoi, ceapa, baby spanac,
zeama de lamaie, mustar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida 2
catei de usturoi 1 ceapa baby spanac zeama de la 1 lamaie mustar ulei
sare piper Mod de preparare: Rupi bucheţelele de conopidă, le speli şi
le laşi la scurs. Tai…
Read more »
20 August 2013

Clatite
cu spanac si piept de pui din: faina, lapte, apa minerala, ulei, ou,
spanac, usturoi, sare, piper, ulei de masline, cascaval, piept de pui,
smantana, ardie gras, ceapa, sare si piper. Ingrediente: Pentru aluatul
de clătite: 250-300 g făină 400 ml lapte 100 ml apă minerală 30 ml ulei 1
ou 4 linguri spanac…
Read more »
20 August 2013

Orez
cu legume şi sos tomat din: orez, ciuperci, mazare, boabe de porumb,
ardei iute, ardei capia, pasta de ardei dulce, ceapa, ulei de masline,
sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 150 g orez 250 g ciuperci 200 g
mazare 100 g boabe de porumb din conserva un ardei iute doi ardei capia 5
rosii o lingura…
Read more »
20 August 2013

Sandwich
cu bacon si maioneza din: bacon, rosie, salata verde, paine, maioneza,
galbenus de ou, ulei, otet de vin, mustar dijon, sare. Ingrediente
sandwich: 3 felii de bacon prajit 1 rosie feliata cateva frunze de
salata verde 2 felii de paine maioneza de casa Ingrediente maioneza: 1
galbenus de ou 1/2 – 2/3 cana de…
Read more »
20 August 2013

Cartofi
umpluti cu piept afumat de porc si rosii din: rosii in bulion, piept
afumat de porc, mozzarella, oua, cartofi, sare grunjoasa, patrunjel
verde. Ingrediente: 150 g roșii în bulion 150 g piept afumat de porc 150
g mozzarella 2 ouă 8 cartofi mari sare grunjoasă pătrunjel verde Mod
de preparare: Se fierb cartofii…
Read more »
20 August 2013

Bere
din stafide si orez din: miere, stafide, orez, drojdie, apa.
Ingrediente: 800 g miere sau 1 kg zahar 200 g stafide 300 g orez 10 g
drojdie 10 l apa Mod de preparare: Topeşti zahărul sau mierea în
puţină apă, la foc mic. Stafidele şi orezul le adaugi după ce stingi
focul. Laşi…
Read more »
20 August 2013

Coroniţe
împletite cu pere din: faina, lapte, oua, drojdie, sare, unt, zahar
tos, ciocolata neagra, esenta de migdale, pudra de scortisoara, gem de
pere, gem de carambole. Ingrediente: 500 g faina 200 ml lapte dulce doua
oua 20 g drojdie o lingurita cu sare 100 g unt 150 g zahar tos 100 g
ciocolata neagra…
Read more »
20 August 2013

Supa
de scoici cu carne de crab si orez din: unt, carne de crab, carne de
scoici, vin, supa de legume, orez, boabe de porumb, morcov, patrunjel,
sare, piper. Ingrediente: 100 g unt 200 g carne de crab 200 g carne de
scoici 100 ml vin alb 500 ml supă de legume 50 g orez…
Read more »
20 August 2013

Placinte
cu branza, rosii si usturoi din: faina, apa, ulei, zahar, sare, branza
telemea, rosii, usturoi, sare, marar. Ingrediente: pentru aluat: 3 1/2
pahare faina 1 lingura apa fiarta 4 linguri ulei 1 lingurita zahar 1
lingurita sare pentru umplutura: 200 g branza telemea 3-4 rosii usturoi
dupa gust sare marar Mod de preparare:…
Read more »
20 August 2013

Fresh
de mure cu menta din: iaurt, mure, frunze de menta. Ingrediente: 200 g
iaurt de băut 400 g mure frunze de mentă Mod de preparare: Se spală
bine fructele. Se pasează în blender. Se adaugă iaurtul și se mai
pasează 20 secunde. Se pune în pahare și se ornează cu frunze de…
Read more »
20 August 2013

Doradă
cu sos de avocado din: avocado, dorada, iaurt, lamaie, zahar tos, ardei
iute, crevete, vin, usturoi, rosie, ceapa, sare, piper, ulei de
masline, salata verde, ceapa verde. Ingrediente: doua avocado doua
dorade 200 ml iaurt lamaie o lingurita cu zahar tos un ardei iute 200 g
crevete decoricate 200 ml vin alb sec doi…
Read more »
20 August 2013

Omletă
cu carne si cârnaţi din: oua, carnati oltenesti, piept de pui, usturoi,
lapte dulce, ceapa verde, pudra de curry, morcov, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, patrunjel, castraveti murati. Ingrediente: 4 oua
doi carnati oltenesti un piept de pui mic 2 catei de usturoi 50 ml lapte
dulce un fir de ceapa verde jumatate…
Read more »
20 August 2013

Mancare
de vinete cu sos de rosii din: vinete, rosii, ghimbir, usturoi, seminte
de fenicul, seminte de chimen, coriandru, turmeric, praf de chili,
piper, sare, ulei. Ingrediente: 2 vinete, taiate felii 400g rosii tocate
1 buc ghimbir, tocat 8 catei de usturoi 1.5 lingurita de seminte de
fenicul 1/2 lingurita de seminte chimen negru 1…
Read more »
20 August 2013

Pui
in sos de marar din: pui, ulei, sare, faina, ceapa, otet, smantana,
marar, zahar. Ingrediente: 2 pui potriviti 2 linguri ulei sare 2 linguri
fiana 1 ceapa mica 1 lingurita otet 2 dl smantana 2 legaturi marar 1-2
lingurite zahar Mod de preparare: Puiul curăţat îl tai în mod
obişnuit, în bucăţi potrivite…
Read more »
20 August 2013

Muschi
de vitel cu spanac din: spanac, mustar, unt, lapte, muschi de vitel,
lamaie, cartofi, ulei, miere, sare, piper. Ingrediente: 600 g spanac 50 g
muștar 50 g unt 100 ml lapte 400 g mușchi de vițel 1/2 lămâie 6 cartofi
ulei miere sare piper Mod de preparare: Se porționează mușchiul și se
unge…
Read more »
20 August 2013

Calcan
prăjit cu ceapă şi măsline din: calcan, masline, capere, ceapa, vin
alb, ulei de masline, cimbru, oregano, faina. Ingredinete: 4 bucati
calcan (circa 200 g fiecare) 150 g masline verzi si negre, fara samburi 1
lingura capere in saramura 1 ceapa media, tocata marunt 4 linguri vin
alb sec 3 linguri ulei de masline…
Read more »
20 August 2013

Chiftele
de peşte cu sos de ţelină din: peste, usturoi, ou, galbenus, patrunjel,
coriandru, curcuma, faina, sare, piper, ulei, telina, frunze de telina,
supa de legme, usturoi, vin, sare, piper, rosie, unt. Ingrediente: 700 g
peste fara oase 2 catei de usturoi 1 ou+1 galbenus 1 legatura de
patrunjel 1 lingurita coriandru macinat (semintele) 1…
Read more »
20 August 2013

Supa
de rosii cu fidea si legume din: rosii, morcov, ceapa, ardei gras,
fidea, sare. Ingrediente: 1 kg roșii 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras fidea
sare Mod de preparare: Se fierb roșiile 5-6 minute. Se decojesc și se
pasează în blender. Se curăță legumele și se toacă mărunt. Se pun la
fiert…
Read more »
19 August 2013

Supa
cu file de peste, legume si iaurt din: file de peste, morcovi, telina,
pastarnac, ceapa, cartofi, ulei extravirgin de masline, iaurt, boia
dulce de ardei, lamaie. Ingrediente: 500 g file de pește 2 morcovi 1
țelină mică 1 rădăcină de păstârnac 2 cepe 4 cartofi 30 ml ulei
extravirgin de măsline 300 g iaurt…
Read more »
19 August 2013

Cu
totii stim de existenta regimurilor alimentare care ne ajuta sa slabim
rapid, insa, acestea ne lasa flamanzi si lipsiti de putere. Cea mai buna
metoda de a atinge greutatea ideala fara a recastiga apoi, in scurt
timp, kilogramele pierdute, este de a adopta un program de slabire
treptata. Specialistii sustin ca pentru obtinerea si…
Read more »
19 August 2013

Desi
nu exista o formula magica de slabit, anumite plante sunt considerate a
fi de ajutor in reducerea poftei de mancare si in arderea grasimilor.
Exista dovezi ca aceste plante, combinate cu un plan rational de
alimentatie si exercitii fizice regulate, pot ajuta la eliminarea
surplusului de kilograme si sa atingeti un stil de viata…
Read more »
19 August 2013

Ati
incercat mai multe diete pana acum si nimic nu a mers. Va propunem o
dieta care ajuta in lupta impotriva bolilor produse de excesul energiei
yin si ne echilibreaza din punct de vedere energetic. Aceasta dieta este
poate cea mai severa, dar in acelasi timp si cea mai eficienta dintre
cele propuse de dr.…
Read more »
19 August 2013

Principalele
avantaje ale dietei cu supa de varza sunt arderea rapida a grasimilor
si continutul scazut de calorii. Numarul de kilograme pierdute cu
ajutorul acestei diete este direct proportional cu cantitatea de supa
consumata, astfel, cu cat se consuma o cantitate mai mare cu atat
pierderea in greutate va fi mai considerabila. Potrivit speculatiilor
din…
Read more »
19 August 2013

Dieta
de detoxifiere a organismului propusa de Martha Vineyard, conform
careia se pot pierd aproximativ 10 kilograme in 21 de zile, nu este o
dieta traditionala si rigida, ci trebuie privita mai degraba ca un
program complex al carui scop este sa curete organismul de toxine si sa
determine in acelasi timp o pierdere ponderala…
Read more »
19 August 2013

Una
dintre cele mai populare diete, dieta disociată, se bazează pe consumul
unei singure grupe de alimente, pentru o anumită perioadă de timp.
Unele persoane privesc această cură nu neapărat ca pe o dietă, ci ca pe o
modalitate de a-ți construi mesele zilnice. Ideea principală a acestei
diete este că nu alimentele în sine te îngrașă,…
Read more »
19 August 2013

Prajituri
cu stafide si migdale din: faina, oua, lapte, drojdie, zahar, unt,
vanilie, sare, atafide, migdale, zahar, albus, suc de lamaie.
Ingrediente: 650g faina 4 oua 250ml lapte 8 g drojdie uscata 1 cana
zahar 125-150g unt vanilie sare stafide migdale (optional) Ingrediente
glazurara: 100g zahar 1 albus 1 lingurita suc de lamaie Mod…
Read more »
19 August 2013

Omleta
cu ardei gras si sos de curry din: suc de rosii, unt, seminte de susan,
ardei gras, faina, oua, praf de curry, sare. Ingrediente: 100 ml suc de
roșii 100 g unt 30 g semințe de susan 1 ardei gras 1 lingură de făină 4
ouă praf de curry sare Mod de preparare:…
Read more »
19 August 2013

Salată
de morcovi şi broccoli din: morcovi, broccoli, telina, radacina de
patrunjel, ulei de susan, pudra de scortisoara, sos de soia, ulei de
masline, lamaie, seminte de susan, seminte de dovleac, piper, cimbru.
Ingrediente: 5 morcovi 500 g broccoli o telina mica o radacina de
patrunjel 60 ml ulei de susan pudra de scortisoara sos…
Read more »
19 August 2013

Blinii
cu ananas din: iaurt, oua, faina, ananas confiat, smantana, ciocolata
neagra, esenta de rom, zahar vanilinat, sare, praf de copt, menta.
Ingrediente: 250 ml iaurt doua oua 200 g faina 100 g ananas confiat 100
ml smantana 100 g ciocolata neagra o lingurita cu esenta de rom doua
pliculete zahar vanilinat un varf de…
Read more »
19 August 2013

Sardine
cu porumb şi sos din: trunchiuri de sardine, apa, zahar tos, otet,
pasta de tomate, amidon, sos de soia, seminte de dovleac, patrunjel,
sare, piper, ulei de masline, porumb baby murat, cartofi. Ingrediente:
un kilogram trunchiuri de sardine 250 ml apa 100 g zahar tos 120 ml otet
pasta de tomate amidon o lingura…
Read more »
19 August 2013

Sparanghel
şi fenicul cu sos din: sparanghel, fenicul, portocale, zahar brun, unt,
sos de soia, pudra de curry, faina, lapte dulce, ardei iute, ardei
grasi, sare, piper, ulei de masline, marar. Ingrediente: 50 g sparanghel
3 bucati de fenicul doua portocale 15 g zahar brun 50 g unt sos de soia
otet balsamic 15 g…
Read more »
19 August 2013

Tort
cu ciocolată şi kiwi din: ciocolata neagra, frisca, unt, zahar tos,
oua, faina, kiwi, fistic, sare, zahar vanilat, praf de copt, esenta de
tom, ciocolata alba. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra 100 ml frisca
175 g unt 150 g zahar tos 4 oua 80 g faina 6 kiwi 100 g fistic prajit un
varf…
Read more »
19 August 2013

Drob
de vita si porc cu oua din: carne tocata de porc, carne tocata de vita,
ciuperci, ficat de pui, oua, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel
verde, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată de porc
500 g carne tocată de vită 500 g ciuperci 500 g ficat de pui 8 ouă
pentru…
Read more »
19 August 2013

Ruladă
din ficat de pui din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, vin, zeama de
carne, unt, gelatina, crema de branza, condiment vegetal, sare, piper,
ulei de masline. Ingrediente: 50 g ficatei de pui 2 cepe 2-3 catei de
usturoi 1 cescuta de vin alb 1 cescuta zeama de carne 1-2 linguri de unt
10 g…
Read more »
19 August 2013

Orez
cu carne de pui din: ulei de masline, otet balsamic, orez, ciuperci,
pasta de rosii, morcovi, capanele de pui, boia dulce, zeama de lamaie,
patrunjel, ceapa, sare. Ingrediente: 100 ml ulei de măsline 25 ml oţet
balsamic 250 g orez 100 g ciuperci 50 g pastă de roşii 2 morcovi 4
copănele de pui…
Read more »
19 August 2013

Supa
cu lapte de nuca de cocos, ciuperci si porumb din: pasta curry,
usturoi, lapte de cocos, porumb, ardei, ciuperci, spanac, suc de limete,
sos de peste, sare, piper, frunze de coriandru, ardei iute.
Ingrediente: 2 linguri pasta curry 3 catei de usturoi, tocat 2 cutii
lapte de cocos 1 1/2 cani de supa de…
Read more »
19 August 2013

Muschi
de porc cu sos de alune din: alune, vin rosu, muschiuleti de porc,
mere, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g alune 100 ml vin roșu 2
mușchiuleți de porc 3 mere ulei sare piper Mod de preparare: Se ung cu
ulei mușchiuleții de porc și se presară cu sare și piper. Se pun…
Read more »
19 August 2013

Peşte
la cuptor cu sos de legume din: peste, lamaie, ceapa, ardei, rosii,
ardei iute, verdeata, vin alb, ulei, cimbru, sare, piper, busuioc.
Ingrediente: 1,5 kg peste 1/2 lamaie 1 ceapa 2 ardei 3 rosii 1 ardei
iute verdeata tocata 1 pahar cu vin alb ulei cimbru sare piper busuioc
Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »
19 August 2013

Supa
crema de conopida cu smantana si marar din: conopida, ceapa, cartofi,
smantana, supa de legume, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida
rupta buchetele 2 cepe, tocate marunt 3 cartofi, curatati si taiati
cuburi 25 ml smantana 500 ml supa de legume 1 legatura marar sare piper
Mod de preparare: Rupi bucheţelele de conopidă…
Read more »
19 August 2013

Pârjoale
marinate din: carne de vita, carne de porc, ceapa verde, oua, faina,
usturoi, rosii, pasta de tomate, frunza de dafin, zahar tos, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, muraturi, paine de casa. Ingrediente:
500 g carne de vita 200 g carne de porc o legatura ceapa verde doua oua
60 g faina doi catei…
Read more »
19 August 2013

Drob
cu ficatei si pipote din: ficatei, pipote, inima, piept de pui, oua,
oua de prepelita, ceapa verde, usturoi, patrunjel, marar, foi de dafin,
sare, piper. Ingrediente: 300 g ficăței 300 g pipote 300 g inimă 100 g
piept de pui tocat 2 ouă 4 ouă de prepeliță 1 legătură ceapă verde 1
căpățână usturoi…
Read more »
19 August 2013

Creveti
cu usturoi si busuioc din: creveti, unt, usturoi, busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 400 g creveți-semipreparați 100 g unt 6 cățet de usturoi
busuioc uscat sare piper Mod de preparare: Se încinge untul și se
adaugă creveții curățați. Se presară sare, piper și busuioc uscat. Se
amestecă bine și se pune usturoiul pisat. Se…
Read more »
19 August 2013

Frigarui
de pui cu sos teriyaki din: piept de pui, sos teryiyaki, ghimbir,
usturoi, sos de soia, siropd e artar, suc de mere. Ingrediente: 1
piept de pui ¼ ceasca sos teriyaki pentru preparare ¼ ceasca sos
teriyaki pentru servire Ingrediente sos teriyaki: 1 lingura de ghimbir,
tocat 2 catei de usturoi, tocat ½…
Read more »
19 August 2013

Salata
cu miez de nuca, mozzarella si busuioc din: salata radichio, spanac,
andiva, salata verde, rosii cherry, migdale, miez de nuca, mozzarella,
busuioc, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: o
salata radichio 200 g spanac o andiva alba o salata verde mica 250 g
rosii cherry 100 g migdale 50 g miezurid e…
Read more »
19 August 2013

Rulouri
de pui cu ananas din: pastrama de pui, ananas, struguri, faina, sare,
zahar, drojdie, lapte, soran, unt, miez de nuca, oua, salata verde.
Ingrediente: 500 g pastrama de pui feliata un ananas proaspat 200 g
struguri 600 g faina o lingurita cu sare 60 g zahar tos 20 g drojdie 375
ml lapte dulce…
Read more »
19 August 2013

Dovlece
umpluti cu carne din: dovlecei, carne tocata, ceapa, ou, rosii, cartof,
sare, condimente, verdeata, cimbru. Ingrediente: 6-8 dovlecei mijlocii
500 g carne tocata 2 cepe 1 ou 2 rosii 1 cartof crud sare condimente
verdeata tocata cimbru Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii de coaja
subţire, îi goliţi de seminţe, îi spălaţi şi-i lăsaţi…
Read more »
19 August 2013

Salata
cu pepene rosu din: pepene rosu, rosii cherry, branza mozzarella, fulgi
de banane, migdale, alune, spanac, menta, iaurt, sare, piper.
Ingrediente: 500 g pepene rosu 200 g rosii cherry 200 g branza
mozzarella bilute 100 g fulgi de banane confiati 50 g migdale 50 g alune
200 g spanac o lingura cu menta tocata…
Read more »
19 August 2013

Fresh
de avocado cu portocala din: avocado, portocala, gheata. Ingrediente: 1
avocado 1 portocală cuburi de gheață Mod de preparare: Se curăță
fructul de avocado și se taie cuburi. Se stoarce portocala. Se pun în
blender sucul de portocale, cuburile de avocado și 2-3 cuburi de gheață.
Se mixează bine. Se toarnă…
Read more »
19 August 2013

Colţunaşi
umpluţi cu file de peşte din: faina, apa, sare, ou, file de peste,
ceapa, sare, boabe de piper, ulei, frunza de dafin, morcov, suc de
rosii, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g
faina 1 cana cu apa 1 praf de sare 1 ou sare piper pentru umplutura:
500 g file de…
Read more »
19 August 2013

Muschi
de vitel cu cartofii, rosii si busuioc din: vin, apa minerala, muschi
de vitel, cartofi, rosii, busuioc, rozmarin, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 300 ml vin roșu 200 ml apă minerală 1 mușchi de
vițel 6 cartofi 4 roșii busuioc uscat rozmarin ulei de măsline sare
piper Mod de preparare: Se presară…
Read more »
19 August 2013

Ingheţată
la cuptor cu fructe de pădure din: ou, paine, inghetata de vanilie,
zahar pudra, dulceata de fructe de padure, frisca, zahar vanilat, esenta
de rom, esenta de vanilie, zahar brun, suc de portocala, pulpa de
portocala. Ingrediente: 1 ou 1 felie de paine toast 1 glob (80-100 g)
inghetata vanilie 50 g zahar pudra…
Read more »
19 August 2013

Tortilla
cu somon si sos de mango din: miere, limeta, praf de chili, chimen,
boia de ardei, coriandru, somon, tortilla de porumb, sos de mango, varza
rosie, varza alba. Ingrediente: ¼ ceasca de miere 1 limeta 1
lingurita praf de chili ½ lingurita chimen ½ lingurita boia de ardei 1
lingura coriandru proaspat 1…
Read more »
19 August 2013

Piept
de pui cu busuioc şi sos de portocale din: piept de pui, portocala,
frunze de busuioc, unt, parmezan, sare, zahar brun, suc de portocala,
pulpa de portocala. Ingrediente: 220 g piept de pui o portocala medie
frunze de busuioc 20 g unt 20 g parmezan ras sare pentru sos: 10 g zahar
brun suc…
Read more »
19 August 2013

Muschi
de porc cu prune uscate si sos din: ulei de masline, muschi de porc,
prune uscate, busuioc, sare, piper, unt, vin, boabe de rodie, sare,
piper. Ingrediente: 50 ml ulei de măsline 1 kg muşchi de porc 300 g
prune uscate 2 crenguţe de busuioc proaspăt sare piper Sos: 200 g unt 2
pahare…
Read more »
19 August 2013

Muşchi
de vită în crustă de rozmarin din: muschi de vita, piper rosu,
rozmarin, ulei de masline, ardei iute, branza dulce, bacon, nucsoara,
chimen, sare, banuti de ciocolata, cacao, vin rosu sec, otet balsamic,
zahar. Ingrediente: 250 g muschi de vita 20 g piper rosu 10 g rozmarin
proaspat ulei de masline 2 bucati ardei…
Read more »
19 August 2013

Clatite
cu casvaval si spanac din: faina, spanac, cascaval, lapte, oua, telina,
ceapa verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g făină 500 g spanac
100 g cașcaval 200 ml lapte 2 ouă 2 tije de țelină 2 cepe verzi ulei
sare piper Mod de preparare: Se spală bine frunzele de spanac și se
pun…
Read more »
19 August 2013

Salata
cu nasturel si verdeata din: salata verde, nasturel, hasmatuchi,
tarhon, patrunjel, chives, usturoi, ceapa verde, patrunjel, otet de vin
alb, mustar de ijon, ulei de masline. Ingrediente: 2 salate verzi 1 mana
frunze de nasturel, rucola sau valeriana hasmatuchi, tarhon, patrunjel,
chives pentru dressing: 1 catel de usturoi pisat 1 ceapa verde, tocata
mare…
Read more »
18 August 2013

Briose
cu cocos si lamaie din: zahar, unt, nuca de cocos, coaja de lamaie,
esenta de lamaie, oua, lapte batut, faina, sare, praf de copt,
bircabonat de sodiu. Ingrediente: 1 cana de zahar ¼ cana de unt
nesarat, la temperatura camerei ¼ ceasca ulei de nuca de cocos Coaja de
la o lamaie 1…
Read more »
18 August 2013

Ostropel
de pui cu ceapa si ardei gras din: vin, bulion, pulpe de pui, rosii,
ulei, ceapa, ardei gras, usturoi, cimbru, foaie de dafin, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 100 ml vin alb sec 150 ml bulion 500 g piept sau
pulpe superioare de pui 500 g roşii 50 ml ulei 1 ceapă 1 ardei gras…
Read more »
18 August 2013

Salată
de dovlecei şi castraveţi cu portocale din: dovlecel, castraveti verzi,
spanac baby, miez de nuca, migdale, rosii cherry, ulei de masline, otet
balsamic, marar, sare. Ingrediente: un dovlecel doi castraveţi verzi
200 g spanac baby două portocale 100 g miez de nucă 100 g migdale 250 g
roşii cherry galbene 100 ml ulei de…
Read more »
18 August 2013

Muschi
de porc cu cartofi, usturoi si cimbru din: vin, ulei de floarea
soarelui, cartofi, muschi de porc, foi de dafin, usturoi, patrunjel
verde, sare grunjoasa, piper, cimbru. Ingrediente: 250 ml vin alb sec
100 ml ulei de floarea-soarelui 500 g cartofi 1 kg mușchi de porc 2 foi
de dafin 1 căpățână usturoi 1…
Read more »
18 August 2013

Supa
crema de cartofi cu sofran din: cartofi, morcov, radacina de patrunjel,
telina, unt, costita afumata, miez de nuca, sofran, sare, piper,
oregano. Ingrediente: 500 g cartofi un morcov o radacina de patrunjel o
telina mica 75 g unt 400 g costita afumata 100 g miez de nuca un sfert
de lingurita cu sofran sare…
Read more »
18 August 2013

Salata
de ciuperci cu varza si rosii din: ciuperci, varza, rosii, frunze de
salata, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, sare. Ingrediente:
200 g ciuperci ½ varză albă 4 roșii frunze de salată pătrunjel proaspăt
ulei de măsline suc de lămâie sare Mod de preparare: Se toacă varza
fideluță. Se montează un pat…
Read more »
18 August 2013

Frape
de visine cu capsune si miere din: lapte, visine, capsune, miere,
menta. Ingrediente: 100 ml lapte 200 g vișine congelate 150 g căpșune
congelate 50 g miere mentă verde și căpșune pentru decor Mod de
preparare: Se așază în blender vișinele congelate, fără sâmburi,
căpșunele, mierea și laptele. Se mixează bine, se toarnă…
Read more »
18 August 2013

Cremă
de şofran cu biscuiţi şi ciocolată din: branza mascarpone, ciocolata
alba, zahar tos, unt, ou, faina, ciocolata neagra, cacao, sare, sofran.
Ingrediente: 500 g branza mascarpone 100 g ciocolata alba 150 g zahar
tos 100 g unt un ou 145 g faina 50 g ciocolata neagra 50 g cacao un varf
de lingurita cu…
Read more »
18 August 2013

Somon
cu verdeturi din: somon, zeama de lamaie, ghimbir, mustar de dijon,
ulei, marar, busuioc, salata verde, salata rosie, rucola, salata romana,
cicoare, valeriana, iceberg. Ingrediente: 2 bucati somon 2 linguri
zeama de lamaie sau lime 1 linguita ghimbir proaspat ras 2 lingurite
mustar de Dijon 5 linguri ulei 2 1/2 linguri marar tocat 2…
Read more »
18 August 2013

Crema
de branza cu ceapa verde si usturoi din: telemea de vaca, smantana,
branza de vaci, unt, usturoi, ceapa verde, marar. Ingrediente: 200 g
telemea de vacă 100 g smântână 100 g brânză de vaci 50 g unt 2 căței de
usturoi 6 fire de ceapă verde 1 legătură de mărar verde Mod de…
Read more »
18 August 2013

Conopidă
cu carne de pui din: conopida, pui, ceapa, rosii, sare, verdeata, ulei.
Ingrediente: 1 conopida 1 pui 2 cepe 4 rosii sare verdeata tocata 1
pahar cu ulei Mod de preparare: Curăţaţi conopida de frunze, o
desfaceţi bucheţele potrivit de mari, o spălaţi sub jet de apă rece, o
fierbeţi în apă cu…
Read more »
18 August 2013

Legume
asortate la gratar din: ardei grasi, ceapa, dovlecel, ulei de masline,
praf de chimen, praf de chili, sare, sos teriyaki. Ingrediente: 2
ardei grasi 1 ceapa 1 dovlecel 1 lingura de ulei de masline 1 lingurita
praf de chimen 1 lingurita praf de chili 1 lingurita de sare 2 linguri
de sos teriyaki…
Read more »
18 August 2013

Ciuperci
umplute cu legume din: ciuperci, parmezan, dovlecel, ceapa, rosie, ulei
de masline, unt, sare, piper. Ingrediente: 600 g ciuperci 100 g
parmezan 1 dovlecel 1 ceapă 1 roșie ulei de măsline unt sare piper Mod
de preparare: Se spală ciupercile și se scot codițele. Pălărioarele
ciupercilor se pun într-o tavă unsă cu unt…
Read more »
18 August 2013

Supa
de rosii cu morcovi si ardei gras din: rosii, morcovi, ardei grasi,
boia de ardei iute, patrunjel, smantana, sare. Ingrediente: 1 kg roșii 2
morcovi 2 ardei grași boia de ardei iute pătrunjel proaspăt smântână
sare Mod de preparare: Se opăresc roșiile în apă clocotită. Se
decojesc, se scoate cotorul și se pasează…
Read more »
18 August 2013

Clatite
cu umplutura de ciuperci din: oua, faina, unt, lapte dulce pasteurizat,
sare, bicarbonat de sodiu, untdelemn, ciuperci, ceapa, ulei, smantana,
cascaval, cimbru, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: pentru clatite: 2
oua 150 g faina 20 g unt 300 ml lapte dulce pasteurizat 1/4 lingurita
de sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 20 ml untdelemn pentru…
Read more »
18 August 2013

Salată
cu valeriană si piept de pui din: valeriana, piept de pui, rosii
cherry, ardei capia, ardei gras, castravete, ceapa verde, ridichi, lime,
cimbrisor, ulei de masline, otet balsamic, nuci pecan, seminte de in,
sare de mare. Ingrediente: valeriana (dupa gust) 150 g piept de pui
rosii cherry 2 ardei capia 1 ardei gras portocaliu…
Read more »
18 August 2013

Salata
de rucola cu ton si naut din: rucola, castravete, ton, naut, rosii,
ceapa rosie, ardie gras, zeama de lamaie, sare, piper, capere, ulei de
masline extravirgin. Ingrediente: salata rucola 1 castravete 1 conserva
de ton in suc propriu 1 conserva de naut 1-2 rosii 1 ceapa rosie 1 ardei
gras rosu zeama de la…
Read more »
18 August 2013

Burger
dietetic cu cartofi din: carne de vitel, cartofi, cascaval, ceapa, unt,
usturoi, cimbru, sare, piper, boia iute, chifle, ulei de masline.
Ingrediente: 400 g carne de vitel 500 g cartofi noi 4 felii de cascaval 2
cepe 50 g unt 2 catei de usturoi cimbru sare piper boia iute 4 chifle
50 ml ulei…
Read more »
18 August 2013

Castraveciori
murati din: castraveti, usturoi, seminte de marar, fulgi de ardei rosu,
otet de cidru de mere, apa, sare grunjoasa. Ingrediente: 1 1/2 kg
castraveti 4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti 2 lingurite de
seminte de marar 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu 1 cana de otet de
cidru de mere 1 cana…
Read more »
18 August 2013

Paste
cu dovlecei si salvie din: faina, galbenusuri, frunze de salvie,
mazare, dovlecel, ceapa rosie, parmezan, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente: 400 g faina 4 galbenusuri 4 frunze de salvie 200 g mazare
un dovlecel o ceapa rosie 75 g parmezan sare piper ulei de masline Mod
de preparare: Gălbenuşurile se bat cu…
Read more »
18 August 2013

Sos
cu vinete si ardei gras din: ceapa, telina, ardei gras, usturoi, ulei
de masline, vinere, rosii, capere, masline, otet de vin rosu, zahar,
bagheta. Ingrediente: 1 ceapa mare, tocata fin 2 tulpini de telina apoi,
tocate fin 1 ardei rgas galben, curatat si tocat 5 catei de usturoi – 4
taiati felii si unul…
Read more »
18 August 2013

Cocktail
cu whisky din: whisky, fulgi de gheata, coaja de portocala.
Ingrediente: 300 ml whisky 50 g fulgi de gheață coajă de portocală Mod
de preparare: Se amestecă whisky-ul cu fulgii de gheață și câteva fâșii
de coajă de portocale. Se pune în pahare și se servește rece. Cocktail
cu whisky
Read more »
18 August 2013

Dorada
coapta cu smantana din: dorada, otet balsamic, smantana, unt, usturoi,
sare, piper. Ingrediente: 6 dorade medii 1/4 cana otet balsamic 3/4 cana
smantana grasa 1 lingura unt 3 catei de usturoi, bine zdrobiti sare si
piper dupa gust ulei de masline Mod de preparare: Curăţaţi doradele de
solzi şi intestine, spălaţi-le bine, uscaţi-le…
Read more »
18 August 2013

Rosii
umplute cu salata de castraveti din: rosii, cartof, usturoi,
castraveti, ardei grasi, ulei, otet, miere, sare, piper, marar.
Ingrediente: 6 rosii mijlocii 1 cartof fiert 4 catei de usturoi 3
castraveti tineri 2 ardei grasi 1 cescuta cu ulei 2 linguri cu otet 1
lingura cu miere sare piper macinat marar tocat Mod…
Read more »
18 August 2013

Chiftelute
de peste cu usturoi si patrunjel din: carne de cod, ou, usturoi,
patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de cod sau șalău 1
ou 4 căței de usturoi pătrunjel proaspăt ulei sare piper Mod de
preparare: Se pune la fiert 1l de apă cu sare. Când clocotește se adaugă
peștele. Se…
Read more »
18 August 2013

Paste
cu nuci, parmezan si mere din: spanac, faina, galbenusuri, apa, miez de
nuca, mere, telina, sare, piper, marar, ulei de masline. Ingrediente:
200 g spanac 500 g faina 4 galbenusuri 50 ml apa 100 g miez de nuca doua
mere o telina mica sare piper marar ulei de masline Mod de preparare:
Spanacul…
Read more »
18 August 2013

Salata
de pui cu ananas din: piept de pui, ananas, rosii, ardei, morcovi,
ceapa rosie, dovlecel, ghimbir, condimente. Ingrediente: 200 g piept de
pui 1 ananas 2 rosii 2 ardei galbeni 2 morcovi 1 ardei rosu 1 ceapa
rosie 1 dovlecel ghimbir condimente pentru pui Mod de preparare:
Pieptul de pui tăiat fâşii îl…
Read more »
18 August 2013

Ardei
iuti chili copti din: ardei iuti. Ingrediente 10 ardei iuti chili
Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 250C. Spalati si uscati
ardeii. Puneti ardeii pe o foaie de copt intr-o tava. Dati la cuptor si
coaceti cate 3-5 minute pe fiecare parte. Scoateti din cuptor si puneti
intr-o punga…
Read more »
18 August 2013

Clatite
cu branza telemea si somon afumat din: faina, lapte, branza telemea,
smantana, somon afumat, castravete, ulei, sare. Ingrediente: 100 g făină
200 ml lapte 200 g brânză telemea 100 g smântână 6-8 fâșii somon afumat
1 castravete ulei sare Mod de preparare: Se amestecă făina cu un praf
de sare. Se adaugă oul…
Read more »
18 August 2013

Tempura
de pui cu piper din: piept de pui, tije de rozmarin, piper, bere,
faina, oua, amidon, sare. Ingrediente: 1 kg piept d epui dezosat tije de
rozmarin pentru decor piper macinat pentru crusta: 300 ml bere rece 300
g faina 2 oua 2 linguri amidon sare Mod de preparare: Speli pieptul
de pui,…
Read more »
18 August 2013

Salata
cu cuscus, menta si legume din: ardei, dovleac de placinta, dovlecei,
usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, seminte de chimion,
pasta harissa, migdale, cuscus, supa de legume, zeama de lamaie, coaja
de lamaie, menta. Ingrediente: 1 ardei rosu si unul galben, curatati de
seminte 1/2 dovleac de placinta 2 dovlecei, taiati in felii…
Read more »
18 August 2013

Macaroane
milaneze din: macaroane, unt, ciuperci, sunca, parmezan, sare, sos
tomat, ulei de masline, faina, zeama de carne de vita, lapte, sare, sos
tomat. Ingrediente: o cutie macaroane 90 g unt 250 g de ciuperci
proaspete 150 g sunca fiarta 20 g parmezan ras sare sos tomat sos: 60 ml
ulei de masline 30 g…
Read more »
18 August 2013

Bulz
ciobanesc din: malai, branza de oi, unt. Inrgediente: 400 g malai 200 g
branza de oi doua linguri de unt Mod de preparare: Se face o mămăligă
pripită şi se lasă să se răcorească. Se iau bucăţi de mămăligă,
potrivit de mari şi cu mâna umedă de zer se turtesc puţin. La mijlocul…
Read more »
17 August 2013

Baklava
din: nuca, fistic, zahar, scortisoara, unt, foid e aluat, zahar, apa,
miere. Ingrediente: 500g nuca 500g plus 1/4 ceasca fistic 1/4 cana de
zahar 1 lingurita de scortisoara 2 buc unt nesarat 1 pachet de foi de
aluat congelat Ingrediente pentru sirop: 3/4 ceasca de zahar 3/4 cana cu
apa 3/4 ceasca de…
Read more »
17 August 2013

Supa
de pui cu paste si legume din: taitei, mazare, unt, piept de pui,
usturoi, ceapa, morcovi, ardei, telina, patrunjel, pastarnac, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 100 g tăiţei 200 g mazăre 50 g unt 1
piept de pui 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 2-3 morcovi 1 ardei verde 1 ardei
roşu 1 ţelină 1 rădăcină…
Read more »
17 August 2013

Chiftelute
de cod cu usturoi din: carne de cod, fasole verde, cartof, ou, usturoi,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de cod 200 g fasole verde
teci 1 cartof 1 ou 4 căței de usturoi ulei sare piper Mod de
preparare: Se curăță cartoful și se fierbe 10 minute în apă cu sare,…
Read more »
17 August 2013

Salata
de castraveti cu ceapa verde din: castraveti, ceapa verde, marar, ulei,
zeama de lamaie, sare. Inrgediente: 4 castraveți mici 4 fire de ceapă
verde mărar proaspăt ulei de măsline zeamă de lămâie sare Mod de
preparare: Se curăță castraveții de coajă. Se taie felii, pe lung. Se
curăță ceapa, se spală și se…
Read more »
17 August 2013

Rulouri
de hering cu alge din: fileuri de hering, orez, ciuperci uscate, alge,
porumb baby murat, ghimbir murat, lamaie, dovlecel, sare, piper, ulei de
masline, ardei capia, ardei iute. Ingrediente: 500 g fileuri de hering
100 g orez 25 g ciuperci uscate 4 foi de alge noi 200 g porumb baby
murat o lingura de…
Read more »
17 August 2013

Cocktail
de mure din: mure, fulgi de gheata, lamaie. Ingrediente: 400 g mure 200
g fulgi de gheață 1 lămâie Mod de preparare: Se pun murele în
blender, alături de gheață și sucul de lămâie. Se pasează și se pune în
pahare. Se ornează cu mure întregi.
Read more »