30 June 2013

Ciocanele
de pui cu porumb dulce din: ciocanele de pui, porumb, ardie iute, ulei,
miere, sos worcester, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 12
ciocanele de pui 2 stiuleti de porumb 4 ardei iuti 5-6 linguri ulei 1
lingurita miere 2 linguri sos Worcester 1 lingurita boia dulce sare
piper Mod de preparare: Se spală…
Read more »
30 June 2013

Salată
iceberg cu somon afumat din: salata iceber, ardei gras, rosii cherry,
rondele de masline, somon afumat, seminte de in, ulei de masline, otet
balsamic, piper, oregano, sare. Ingrediente: 1 salata iceberg 1 ardei
gras rosu 5-6 rosii cherry 100 g rondele de masline 150 g somon afumat 1
lingurita rasa seminte de in ulei…
Read more »
30 June 2013

Noodles
cu legume si sos de susan din: fidea de orez, castravete, ardei,
morcovi, ceapa verde, coriandru, unt de arahide, pasta tahini, sos de
soia, otet de orez, pasta de chili, ghimbir, usturoi, ulei de susan,
sirop de artar. Ingrediente: 1 pachet fidea de orez 1 castravete,
taiat fasii 1 ardei roșu, taiat fasii…
Read more »
30 June 2013

Frigărui
de purcel cu ardei din: ardei gras, dovlecei, file d eporc, usturoi,
rozmarin, cimbru, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 ardei
gras rosu 1 ardei gras galben 2 dovlecei 400 g file de porc 2 catei de
usturoi 1 fir rozmarin 2 fire cimbru 75 ml ulei de masline sare piper
Mod…
Read more »
30 June 2013

Chiftelute
de peste marinate din: file de peste, paine, lapte, usturoi, ceapa,
patrunjel, oua, sare, piper, ulei, rosii in bulion, mustar, otet, zahar,
boia iute, busuioc, curry. Ingrediente: 500 g file de peste 4 felii de
paine 200 ml lapte 5 catei de usturoi 1 ceapa 1 legatura patrunjel 2 oua
sare piper ulei pentru…
Read more »
30 June 2013

Salata
cu rosii si mozzarella din: rosii, mozzarella, masline negre, ulei de
masline, crema aceto balsamic, sare, piper, frunze de rucola.
Ingrediente: 4 rosii 250 g mozzarella 3 fire busuioc 20 masline negre
fara samburi 1 lingura ulei de masline 1 lingura crema de aceto balsamic
sare piper frunze de rucola pentru ornat Mod…
Read more »
30 June 2013

Gnocchi
cu sos de rosii din: rosii decojite, suc de rosii, sare, piper,
gnocchi, busuioc, mozzarella, ulei de masline. Ingrediente: 800 g rosii
decojite 5 linguri suc de rosii sare piper 800 g gnocchi refrigerate
frunzele de la 2 fire de busuioc 250 g mozzarella 2 linguri ulei de
masline Mod de preparare: Se…
Read more »
30 June 2013

Hamburger
cu alune din: ceapa, dovlecei, ulei, nuci, migdale, alune, carne
tocata, ou, pesmet, sare, piper, chifle, rosii, salata verde, sos
remoulade. Ingediente: 1 ceapa 100 g dovlecei 2 linguri ulei 50 g
amestec de nuci, migdale si alune 400 g carne tocata 1 ou 2 linguri
pesmet sare piper 8 chifle albe pentru hamburgeri…
Read more »
30 June 2013

Pepene
galben cu sunca si branza din: pepene galben, patrunjel, telemea,
sunca, pesto de busuioc. Ingrediente: 1 pepene galben 1 legatura
patrunjel sau rucola 200 g telemea 100 g sunca crud-uscata 4 linguri
pesto de busuioc Mod de preparare: Se taie în două pepenele galben, se
goleşte de sâmburi şi se taie pulpa felii.…
Read more »
30 June 2013

Salata
de portocale cu masline din: portocale, masline negre, lamaie verde,
salata verde, ceapa verde, boabe de mustar, sare, piper, pulbere de
curry, ulei de masline, ardei iute, frunze de menta. Ingrediente: 4
portocale 10 masline negre 1 lamaie verde 3 frunze salata verde 1 fir de
ceapa verde 1 lingurita boabe de mustar 1…
Read more »
30 June 2013

Pizza
la gratar din: faina de grau, sare, drojdie, zahar, ulei de masline,
mozzarella, rosii cherry, busuioc, pasta de rosii, piper. Ingrediente:
500 g faina de grau sare 20 g drojdie zahar 4 lingurite ulei de masline
250 g mozzarella 300 g rosii cherry 4 fire busuioc 200 g pasta de rosii
pentru pizza piper…
Read more »
30 June 2013

Supa
cu ciuperci si fidea de orez din: supa de pui, sos de soia, pasta miso,
mirin, sake, tofu, ciuperci, fidea de orez, ceapa verde. Ingrediente 4
cesti supa de pui 2 linguri de sos de soia 1 lingura pasta miso
(amestec de soia si orez brun) 1 lingura mirin 1 lingura sake (se…
Read more »
30 June 2013

Budinca
rece de legume din: boabe de mazare, pastai de fasole verde, ardei
gras, ceapa, faina, oua, lapte, cascaval, unt, sare, piper. Ingrediente:
1 ceasca boabe de mazare 10-15 pastai de fasole verde 1 ardei gras
carnos 1 ceapa 1 lingura cu varf de faina 6 oua 1 ceasca lapte 150 g
cascaval unt sare…
Read more »
30 June 2013

Prajitura
cu mac si marmelada din: mac, lapte, unt, zahar, faina, praf de copt,
oua, suc de portocala, coaja de portocala, albusuri, nuca, cacao,
marmelada. Ingrediente: pentru aluat: 50 g mac 185 ml lapte 200 g unt
170 g zahar 270 g faina un plic praf de copt 3 oua 125 ml suc de la…
Read more »
30 June 2013

Salata
mediteraneana din: oua, fasole verde, rosii, ceapa rosie, usturoi,
otet, zeama de lamaie, ulei de masline, cartofi noi, fileuri de ansoa,
ton, masline, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 4 oua 250 g fasole
verde 2 rosii 1 ceapa rosie medie 1 catel de usturoi 2 linguri otet 1
lingura zeama de lamaie 3 linguri ulei…
Read more »
30 June 2013

Dovlecei
umpluti cu sunca presata din: dovlecei, unt, rosii, sunca presata,
porumb dulce, cascaval, usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4
dovlecei de dimensiune mijlocie 80 g unt 4 rosii 250 g sunca presata sau
piept de pasare fiert 150 g pourmb dulce din conserva 200 g cascaval 4
catei de usturoi sare piper negru macinat…
Read more »
30 June 2013

Lasagna
cu mozzarella din: mozzarella, ceapa, ulei, faina, lapte, smantana,
carne tocata de manzat, foi de lasagna, usturoi, ulei, pasta de tomate,
rosii in bulion, oregano, sare, piper, unt, busuioc. Ingrediente: 250 g
mozzarella 1 ceapa mica 1 lingura ulei 12 g faina 150 ml lapte 50 ml
smantana pentru sosul rosu: 500 g carne…
Read more »
29 June 2013

Retete
video: Cum se prepara supa de peste cu taitei (video) Retete video:
Cum se prepara supa de peste cu taiteiRead more » Cum se prepara muschi
de vita cu ciuperci de padure (video) Retete video: Cum se prepara
muschi de vita cu ciuperci de padureRead more » Cum se prepara Cotlete…
Read more »
29 June 2013

Desert
rece cu ciocolata si fructe uscate din: ciocolata neagra, unt, lapte
condensat, scortisoara, migdale, covrigei, caise uscate. Ingrediente: 1
ciocolata neagra 6 linguri de unt 1 cutie lapte condensat 2 lingurite
scortisoara 1/2 cana migdale, taiate 1 cana covrigei faramitati 1/4
ceasca caise uscate, tocate Mod de preparare: Intr-o cratita adaugati
ciocolata,…
Read more »
29 June 2013

Somon
cu legume la gratar din: somon, ardei gras, rosii cherry, vanata,
dovlecel, capere, vin, lamaie, ulei, sare, patrunjel. Ingrediente: 200 g
somon 1 ardei gras 4-5 rosii cherry 4 felii de vanata (rondele) 4 felii
dovlecel 50 g capere (din saramura) 20 ml vin alb 1 lamaie ulei sare
patrunjel Mod de preparare:…
Read more »
29 June 2013

Cozonac
aromat cu stafide din: faina, drojdie, suc de portocale, ulei, zahar,
esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, faina, esenta de rom, miere.
Ingrediente: 220 g faina 20 g drojdie 120 ml suc de portocale 40 ml ulei
40 g zahar 2 esente vanilie coaja rasa de la 1 lamaie sare umplutura:
250 g…
Read more »
29 June 2013

Ciuperci
umplute cu orez din: ciuperci, orez, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1
kg ciuperci proaspete potrivit de mari 150 g orez ulei sare piper
patrunjel Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, se spală, se rup
cozile, se sărează şi se pun cu gura în jos 5 min la cuptor, ca să
elimine apa.…
Read more »
29 June 2013

Clatite
cu gem sau dulceata din: faina, apa minerala, ulei, zahar, sare, gem.
Ingrediente: 100 g faina 100 ml apa minerala 50 ml ulei 25 g zahar sare
umplutura: gem sau dulceata Mod de preparare: Punem într-un bol făina
şi apoi turnăm treptat apa minerală, amestecând continuu, astfel încât
să nu se formeze cocoloaşe.…
Read more »
29 June 2013

Scrumbie
la cuptor din: scrumbii, lamai, ulei de masline, patrunjel, rozmarin,
menta, sare de mare, piper, susan. Ingrediente: 2 scrumbii eviscerate
3-4 lamai 2 linguri ulei de masline patrunjel rozmarin menta sare de
mare piper susan Mod de preparare: Se spală bine scrumbia, iar în
interiorul ei vom pune felii de lămâie şi verdefurile…
Read more »
29 June 2013

Salata
de ton cu menta si masline din: salata verde, ton, rosii, masline
negre, zeama de lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: o salata verde
1 conserva ton maruntit (200 g) 2 rosii medii 200 g masline negre fara
samburi zeama de la jumatate de lamaie 3 linguri de ulei sare si piper
Mod…
Read more »
29 June 2013

O
reteta delicioasa de pui picant cu: conopida, rosii cherry, broccoli,
ulei de masline, ardei iute, ghimbir, sos de soia, otet, zahar tos,
sare, piper, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 600 g carne de pui o
conopidă 200 g roşii cherry 500 g broccoli 200 ml ulei de măsline doi
ardei iuţi o lingură cu ghimbir ras…
Read more »
29 June 2013

O
reteta delicioasa de supa cu: dovlecei, fasole rosie, telina, gulii,
ceapa, spanac, morcov, tija de telina, radacina de patrunjel, ulei,
paste, pasta de ardei dulce, sare, piper, marar, smantana. Ingrediente:
doi dovlecei 100 g fasole roşie o tijă de ţelină două gulii o ceapă 200 g
spanac un morcov o felie de ţelină o…
Read more »
29 June 2013

O
reteta delicioasa de scoici cu:scoici, lamaie, vin alb, supa de peste,
ardei iute, ardei capia, usturoi, unt, frunze de dafin, patrunjel,
lamaie, sare, piper, paine neagra, smantana, iaurt. Ingrediente: 2 kg
scoici în cochilie o lămâie 150 ml vin alb sec 150 ml supă de peşte un
ardei iute 3 ardei capia doi căţei…
Read more »
29 June 2013

Pui
cu cartofi noi si rozmarin din: spanac, ceapa, cartofi noi, linte,
iaurt, chimen, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g spanac
tanaar 1 ceapa 250 g cartofi noi 150 g linte 100 ml iaurt degresat 1
lingurita chimen macinat 1 lingura ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Puneţi uleiul într-o…
Read more »
29 June 2013

Vita
cu ierburi aromate din: carne de vita, papaya verde, menta, coriandru,
busuioc, arahide, ceapa, suc de limeta, ulei de masline, zahar, sos de
peste, chili, usturoi, iarba de lamaie, ulei de susan, sos de stridii,
piper, condimente. Ingrediente: 1 bucata carne de vita 2-3 cani papaya
verde tocata (sau fidea de orez) 1…
Read more »
29 June 2013

O
reteta delicioasa de dovleac cu: ciocolata neagra, frisca, scortisoara,
zahar tos, zahar vanilat, unt, fructe de lychee, menta migdale, fistic,
samburi de caise. Ingrediente: un dovleac pentru plăcintă 200 g
ciocolată neagră 300 ml frişcă o linguriţă cu scorţişoară 100 g zahăr
tos două pliculeţe zahăr vanilinat 100 g unt o conservă de fructele…
Read more »
29 June 2013

O
reteta delicioasa de pastrav cu: galbiori, smantana, patrunjel,
usturoi, lamie, portocala, rozmarin, ardei iute, pudra de curry, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 4 păstrăvi 500 g gălbiori 250 ml smântână o
legătură de pătrunjel 5 căţei de usturoi o lămâie o portocală un fir de
rozmarin un ardei iute o linguriţă cu pudră de curry…
Read more »
29 June 2013

Frigărui
de cârnăciori din: ardei gras, cartofi, carnaciori, ketchup, praf de
curry, sos tabasco. Ingrediente: 1 ardei gras 2 cartofi fierti in coaja
cu o zi inainte 12 carnaciori 150 ketchup 1-2 lingurita praf de curry
cateva picaturi de sos picant tabasco Mod de preparare: Se curăţă
ardeiul gras, se taie jumătăţi şi se…
Read more »
29 June 2013

Sote
de fasole verde cu pulpe de pui din: pulpe de pui, cimbru, sare, piper,
ulei, fasole verde, unt, marar. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare de
pui cimbru sare piper 100 ml ulei 2 kg fasole verde proaspata 50 g unt 1
legatura marar Mod de preparare: Speli pulpele, le ungi cu ulei şi…
Read more »
29 June 2013

O
reteta delicioasa de cuscus cu: ardei gras, ardei capia, rosii, ceapa,
usturoi, zahar tos, otet de mere, nuca, migdale, ulei de masline, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g cuşcuş doi ardei graşi doi ardei
capia 4 roşii două cepe 4 căţei de usturoi o linguriţă cu zahăr tos o
lingură cu oţet de mere…
Read more »
29 June 2013

Milkshake
cu fructe din: banane, lapte, zahar pudra, zeama de lamaie, miere,
caspune, cirese, ananas, menta. Ingrediente: 4 banane coapte 700 ml
lapte 40 g zahar pudra 2 lingurite cu zeama de lamaie 1 lingurita cu
miere cateva fructe (capsune, cirese, ananas) menta Mod de preparare:
Curăţă bananele, taie-le în felii şi stropeşte-le cu…
Read more »
29 June 2013

Salata
de broccoli cu morcovi si struguri rosii din: broccoli, morcovi,
struguri rosii, seminte de dovleac, avocado, suc de lamaie, sare.
Ingrediente: 1 buchet broccoli 1 morcov, curatat 300g struguri rosii,
taiati sferturi ½ ceasca seminte de dovleac, prajite Ingrediente
dressing: 2 avocado ¼ cana suc proaspat de lamaie 2 lingurite sare
Mod…
Read more »
29 June 2013

Dovlecei
cu sos de usturoi verde din: dovlecei, oua, pesmet, faina, ulei,
usturoi verde, smantana, malai, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 2
oua 100 g pesmet 100 g faina 4 linguri ulei 2 legaturi usturoi verde 200
ml smantana 200 g malai sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
usturoiul, tăiaţi-l în rondele şi mărunţiţi-l…
Read more »
29 June 2013

Costite
de porc la gratar din: costite de porc, ceapa, usturoi, ulei, bere
neagra, ketchup, bulion, miere, mustar de dijon, sos worcester, boia
dulce, sare, piper, tabasco. Ingrediente: 2 kg costite de porc 2 cepe 2
catei de usturoi 1 lingura ulei 150 ml bere neagra 2 linguri ketchup 1
lingura bulion 1 lingurita miere…
Read more »
29 June 2013

Smoothie
de cirese cu banane din: cirese, lamaie, banana, iaurt, esenta de
migdale, gheata. Ingrediente: 1 cana cirese fara samburi 1/2 lamaie 1
banana 1/2 cana iaurt simplu 2 picaturi esenta de migdale gheata Mod
de preparare: Mixează cireşele cu iaurtul şi banana tăiată în patru şi
stropită cu zeama de lămâie până ce…
Read more »
29 June 2013

O
reteta delicioasa de pui cu:ceapa, fasole, fenicul, rosii cherry, ulei
de masline, boia dulce, busuioc, unt, sare, piper, patrunjel, usturoi,
varza rosie. Ingrediente: 600 g grame de pui două cepe roşii 400 g
fasole mangetout două bucăţi de fenicul 200 g roşii cherry 100 ml ulei
de măsline o lingură cu boia dulce o…
Read more »
29 June 2013

O
reteta delicioasa de desert :faina, drojdie, lapte dulce, oua, zahar
tos, esenta de rom, zahar vanilat, scortisoara, portocala, mure, ulei,
zahar, gem de mure. Ingrediente: 500 g făină 20 g drojdie 200 ml lapte
dulce două ouă 100 g zahăr tos o lingură cu esenţă de rom două
pliculeţe zahăr vanilinat o linguriţă cu…
Read more »
29 June 2013

Buschete
cu mozzarella din: mozzarella, rosii, busuioc verde, sare, piper, paine
ciabatta, ulei de masline extravirgin, usturoi. Ingrediente: mozzarella
4-5 rosii busuioc verde sare piper 2 paini ciabatta ulei de masline
extravirgin 6-7 catei de usturoi Mod de preparare: Speli roşiile, le
scoţi codiţele şi le tai feliuţe rotunde. Le pui într-un bol şi…
Read more »
29 June 2013

Granita
de zmeură din: zmeura, apa, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: 500 g
zmeura 300 ml apa 50 g zahar 1 fiola esenta de vanilie Mod de
preparare: Amestecă la foc mic zahărul cu apa până ce se topeşte. în
siropul astfel obţinut, adaugă zmeura şi lasă la fiert 2-3 minute. Lasă
la răcorit,…
Read more »
29 June 2013

O
reteta delicioasa de farfalle cu: dovleac, mazare, porumb, conopida,
fasole verde, ardei capia, ceapa, ulei, parmezan, nuca, sare, piper,
marar, rosii. Ingrediente: 400 g paste farfalle 500 g dovleac de
plăcintă 200 g mazăre 100 g porumb din conservă o conopidă mică 200 g
fasole verde 3 ardei capia copţi o ceapă 75 ml…
Read more »
29 June 2013

Salata
Caesar cu nuci de pin din: salata, nuci de pin, parmezan, piept de pui,
ou, suc de lamaie, usturoi, mustar, ardei iute, parmezan, sare, piper.
Ingrediente: 1 salata ¼ ceasca nuci de pin, prajite ¼ cana parmezan, ras
2 bucati piept de pui, feliat sau cuburi Ingrediente dressing: 1 ou ¼
cana suc de…
Read more »
29 June 2013

Salata
cu tofu si usturoi din: tofu, otet aromatizat, sos de soia, ulei de
masline, otet balsamic, busuioc, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 500 g
tofu 2 linguri otet aromatizat cu ierburi 2 linguri sos de soia 6
linguri ulei de masline 4 linguri otet balsamic 1 legatura busuioc 2
catei de usturoi sare piper …
Read more »
29 June 2013

Tarte
cu spumă de ciocolată din: faina, zahar, pudra, faina de migdale, unt,
zahar vanilinat, ou, cacao, ciocolata neagra, unt. Ingrediente: pentru
aluat: 195 g faina 85 g zahar pudra 25 g faina de migdale 130 g unt un
pliculet zahar vanilinat un ou 15 g cacao pentru spuma: 200 g ciocolata
neagra 100 g…
Read more »
29 June 2013

Ciorba
taraneasca de legume din: dovlecel, morcov, ceapa, cartofi, telina,
ardei gras, pastarnac, ulei, mazare, fasole verde, orez, leustean, bors,
smantana. Ingrediente: 1 dovlecel 1 morcov 2 cepe 2 cartofi 1 telina 1
ardei gras rosu 1 pastarnac 100 ml ulei 400 g mazare 400-500 g fasole
verde 1 cana orez cate 2 legaturi leustean…
Read more »
29 June 2013

Ingheţată
de vanilie cu sos de vişine din: lapte, smantana, galbenusuri, zahar
tos, baton de vanilie, visine, zahar. Ingrediente: 450 ml lapte (3,5%
grasime) 250 ml smantana dulce (30-35% grasime) 6 galbenusuri 150 g
zahar tos 1 baton de vanilie pentru sos: 300 g visine 150 g zahar Mod
de preparare: Amestecă pe foc…
Read more »
29 June 2013

O
reteta delicioasa de peste cu: spanac, parmezan, unt, cartofi, pesmet,
oua, morcovi, ardei iute, ulei de masline, broccoli, sare, piper,
smantana, castraveti verzi, marar. Ingrediente: un kilogram spanac verde
4 fileuri peşte 200 g parmezan 100 g unt doi cartofi 100 g pesmet două
ouă 500 g morcovi un ardei iute 100 ml ulei…
Read more »
28 June 2013

Tarta
cu mango si afine din: aluat de tarta, zahar, lamaie, faina, afine,
mango, albus de ou. Ingrediente: 1 aluat de tarta 1/4 cana de zahar 1
lamaie 1/4 ceasca faina 4 cesti afine 1 mango, taiat bucati 1 albus de
ou Mod de preparare: Intr-o forma de tarta puneti hartie de copt si…
Read more »
28 June 2013

Salata
de ton cu legume din: ton, cartofi, fasole verde, rosie, zeama de
lamaie, sare, piper, ulei, rucola, masline verzi. Ingrediente: 1
conserva de ton maruntit 3 cartofi pastai de fasole verde 1 rosie ulei
de masline 2 linguri de zeama de lamaie sare piper ulei cateva fire de
rucola masline verzi fara samburi …
Read more »
28 June 2013

Cozonac
cu fructe uscate din: faina, drojdie, suc portocale, ulei, zahar,
esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, fructe de rom, esenta de rom.
Ingrediente: 250 g faina 20 g drojdie 120 ml suc portocale 40 ml ulei 40
g zahar 2 esente vanilie coaja de lamaie sare umplutura: 250 g fructe
uscate 1 esenta…
Read more »
28 June 2013

Tagliatele
cu somon si avocado din: tagliatele, ulei de masline, somon afumat,
usturoi, coriandru, rozmarin, avocado, sare, piper alb. Ingrediente: 350
g tagliatele 2 linguri ulei de masline 115 g somon afumat 3 catei de
usturoi zdrobiti coriandru rozmarin 1 avocado curatat sare si piper alb
Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor…
Read more »
28 June 2013

Chipsuri
din mamaliga cu chilli din: malai, praf de chilli, ulei de masline,
iaurt de soia, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 350 g malai 2
lingurite de praf de chilli 1 lingura ulei de masline 150 ml iaurt de
soia 1 lingura de patrunjel tocat sare si piper Mod de preparare:
Fierbeti 1,5 litri de…
Read more »
28 June 2013

Cornulete
cu gem si nuca din: faina, margarina, drojdie, zahar, sare, zahar
vanilat, coaja de lamaie, apa, gem de caise, nuci. Ingrediente: 700 g
faina 250 g margarina 1 cubulet drojdie 200 g zahar putina sare 2
pliculete zahar vanilat 1 lingura coaja rasa de lamaie 150 ml apa
umplutura: gem de caise nuci macinate…
Read more »
28 June 2013

Salata
de peste cu masline din: pastravi, rosii cherry, masline verzi,
usturoi, sare, piper, patrunjel, masline, ulei de masline, lamaie.
Ingrediente: 2 pastravi 200 g rosii cherry 150 g masline verzi 4 catei
de usturoi sare piper patrunjel masline ulei de masline lamaie Mod de
preparare: Păstrăvii se pregătesc separat la grătar, se curăţă…
Read more »
28 June 2013

Chiftelute
de legume cu oregano si cimbru din: cartofi, ceapa, usturoi, ciuperci,
faina, oregano, cimbru, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 3
cartofi mari 4-5 cepe mici 1 capatana de usturoi 300-400 g ciuperci
proaspete 1-2 linguri faina oregano cimbru sare piper 1 legatura marar 1
legatura de patrunjel Mod de preparare: Cartofii se dau pe…
Read more »
28 June 2013

Plachie
de platica din: platica, ceapa, ulei, vin, rosii, patrunjel, usturoi,
lamaie, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 500 g platica 3 cepe 100 ml
ulei 50 ml vin alb sec 300 g rosii decojite si tocate 1 legatura de
patrunjel 3 catei de usturoi 1 lamaie cimbru sare piper Mod de
preparare: Cureţi peştele, îl…
Read more »
28 June 2013

Mozzarella
cu vinete din: mozzarella, vinete, busuioc, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: mozzarella 1-2 vinete busuioc verde ulei de masline
sare piper Mod de preparare: Speli vinetele sub jet de apă, le
îndepărtezi codiţele şi le tai felii rotunde. Le dai cu sare şi le
laşi puţin la frigider. Le scoţi, le ştergi…
Read more »
28 June 2013

Friptura
din muschi de porc cu fasole fiarta si cartofi copti din: ciuperci,
ceapa rosie, vin, piper asortat, sare, muschi de porc, ulei, unt, fasole
verde, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 250 g ciuperci champignon 4
cepe rosii 50 ml vin de Porto 2 linguri piper asortat pisat 1 lingurita
de sare 800 g muschi de…
Read more »
28 June 2013

Salata
calda de tofu cu legume din: tofu, ulei de masline, sos de soia,
dovlecei, ardei gras, ardei iute, sos de soia, sare. Ingrediente
pentru tofu: 1 cutie tofu taiata bucati 4 lingurite ulei de masline 2
linguri sos de soia Ingrediente pentru legume: 3 cesti dovlecei, taiati
bucati 2 cani ardei gras galben…
Read more »
28 June 2013

Omleta
cu verdeata din: oua, cascaval, sunca, ardei gras, ceapa verde, marar,
patrunjel verde, sare, unt, cascaval, rosii. Ingrediente: 4 oua 100 g
cascaval 100 g sunca presata 1 ardei gras 2 fire de ceapa verde 1
legatura marar 1 legatura patrunjel verde sare 20g unt 50 g cascaval si 4
rosii pentru decor …
Read more »
28 June 2013

Spumă
de fructe cu ghimbir din: fructe, rachiu de fructe, lapte, albusuri,
zahar, lamaie, ghimbir. Ingrediente: 1 kg fructe de sezon (capsune,
cirese, coacaze), sau mere, pere, etc. 4 linguri rachiu de fructe, rom
sau cognac 4 linguri lapte 2 albusuri 2 linguri zahar 1 lamaie 2 linguri
cu varf ghimbir ras Mod de…
Read more »
28 June 2013

Păstrăv
cu legume înăbuşite: pastrav, ceapa rosie, gogosari murati, ciuperci,
rosii, vin alb, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 pastrav de aproximativ
700 g 2 cepe rosii 2 gogosari murati 200 g ciuperci proaspete sau 1
cutie ciuperci conservate 300 g rosii 100 ml vin alb sec 25 ml ulei sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
28 June 2013

Salată
de ton cu porumb şi avocado din: avocado, ton, rosii cherry, masline,
ardei gras, salata verde, porumb, zeama de lamaie, ulei extravirgin de
masline, piper, sare de mare. Ingrediente: 1 avocado 200 g trunchi de
ton conservat in suc propriu 200 g rosii cherry 10 masline sau 50 g
rondele de masline dietetice 1…
Read more »
28 June 2013

Prajitura
cu ananas si capsune din: oua, faina, zahar, praf de copt, capsune,
ananas, ulei, margarina, amidon, frisca. Ingrediente: 5 oua 160 g faina
160 g zahar 1/2 plic praf de copt 300 g capsune 1 cutie ananas rondele
50 ml ulei 1 lingura margarina pentru uns tava 2 linguri amidon sau
faina, pentru fructe…
Read more »
28 June 2013

Vinete
in stil mediteranean din: vinete, lamaie, ceapa verde, dovlecel,
ciuperci, rosii, oregano, busuioc, usturoi, ulei de masline, unt,
prosciutto crudo, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete lungi
si subtiri 1/2 lamaie 4-5 fire ceapa verde 1 dolecel mai mic sau 1
zucchini 7 ciuperci 3 rosii medii 1 lingura oregano proaspat 4-5 frunze
busuioc…
Read more »
28 June 2013

Caju
in sos de curry din: pudra de curry, sare, miere, apa, ulei de masline,
caju. Ingrediente: 2 linguri de pudra de curry 1 lingura de sare 1
lingura de miere 2 linguri de apa 1 lingurița ulei de măsline 3 cani
caju Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 140C și intr-o…
Read more »
28 June 2013

Ciorba
de macris cu loboda si costita afumata din: loboda, macris, ceapa
verde, morcovi, radacina de patrunjel, galbenus, smantana, ulei, frunze
de marar si patrunjel, sare, piper, costita afumata. Ingrediente: 1
legatura loboda 1 legatura macris 1 legatura ceapa verde 2 morcovi 1
radacina de patrunjel 1 galbenus 2 linguri smantana degresata 2 linguri
ulei…
Read more »
28 June 2013

Salata
de fenicul si pepene din: fenicul, pepene verde, busuioc, suc de
lamaie, ulei de masline, sunca, sare, piper, zahar. Ingrediente: 600 g
fenicul 600 g pulpa de pepene verde 1 lingura busuioc tocat 2 lingurite
suc de lamaie 2 linguri ulei de masline 8 felii sunca sare piper putin
zahar Mod de preparare:…
Read more »
28 June 2013

Spuma
de caise cu fistic din: caise, lichior de caise, gelatina, frisca,
albusuri, zahar, fistic. Ingrediente: 300 g caise 100 ml lichior de
caise 1 plic (10 g) gelatina 250 ml frisca 2 albusuri 50 g zahar 50 g de
fistic Mod de preparare: Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi le
tai în…
Read more »
28 June 2013

Snitele
de stevie cu sunca si casacval din: frunze de stevie, cascaval, sunca,
oua, faina, pesmet, ulei. Ingrediente: 10 frunze de stevie 10 felii
decascaval de marime potrivita 10 felii de sunca de marime potrivita 2
oua faina pesmet ulei pentru prajit Mod de preparare: Speli sub jet de
apă frunzele de ştevie, apoi…
Read more »
28 June 2013

Ciorba
de zarzavat cu seminte din: zeama de varza, morcovi, pastarnac,
radacina de patunjel, telina, seminte decojite, ulei de masline, marar
verde. Ingrediente: 1 litru zeama de varza 2 morcovi 1 pastarnac 1
radacina de patrunjel 1/2 telina 100 g seminte decojite 1 lingura ulei
de masline sau de bostan 1 legatura marar verde …
Read more »
28 June 2013

Bruschete
cu ardei copti din: bagheta, ardei capia, ardei gras, usturoi,
parmezan, busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 bagheta 5
ardei capia 1 ardei gras verde 3 catei de usturoi parmezan busuioc 3
linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Coaceti ardeii,
curatati-i de coaja, curatati cotorul si semitnele. Taiati…
Read more »
28 June 2013

Hering
cu fasole si usturoi din: heringi, fasole, usturoi, ulei, lamaie, sare,
piper. Ingrediente: 2 heringi medii 300 g fasole grasa 3 catei de
usturoi 150 ml ulei 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Curata
pestele, spalati-l, scurgeti-l de apa si stergeti-l cu servetele
absorbante. Presarati-l cu sare si piper si prajiti-l in…
Read more »
28 June 2013

Prajitura
cu fructe si bezea din: unt, zahar pudra, oua, sare, praf de copt,
faina, cirese, gris, zahar pudra. Ingrediente: 90 g unt 200 g zahar
pudra 5 oua 1 praf de sare 1/2 lingurita praf de copt 120 g faina 500 g
cirese sau fructe de sezon 3-4 linguri gris sau pesmet 100 g…
Read more »
28 June 2013

Salata
calda de legume cu avocado din: salata verde, ceapa rosie, coriandru,
ardei gras, porumb, avocado, ulei de masline, praf de chili, seminte de
fenicul, sare, piper, limeta, ardei, ulei de masline, otet de vin,
limeta, usturoi, zahar brun. Ingrediente: 1 salata verde, tocata 1/2
ceapa rosie, feliata 1/2 cana coriandru proaspat, tocat marunt…
Read more »
28 June 2013

Salată
de sfeclă rosie cu portocale si usturoi din: sfecla rosie, portocale,
vin rosu, scortisoara, frunze de salvie, foi de dafin, usturoi, otet de
vin rosu, ulei de masline, miere, sare, piper. Ingrediente: 300 g sfecla
rosie (cruda sau fiarta) 4 portocale 2 dl vin rosu 1 baton scortisoara 6
frunze de salvie 2 foi…
Read more »
28 June 2013

Indiene
cu fructe din: oua, sare, zahar, faina, praf de copt, esenta de
vanilie, ulei, frisca lichida, frunze de sezon, ciocolata de menaj.
Ingrediente: 6 oua sare 200 g zahar 200 g faina 1/2 plic praf de copt 1
fiola esenta de vanilie 1 lingura ulei 500 ml frisca lichida 400 g
fructe de sezon…
Read more »
28 June 2013

Budinca
de legume cu parmezan din: vinete, ardei grasi, ceapa, dovlecel, ulei,
rosii, telina, albusuri, parmezan, sare, piper. Alegeţi vinetele tari,
grele, cu coajă netedă şi bine coapte. Nu le lăsaţi la temperatura
camerei, fiindcă, se amărăsc; se pot păstra o săptămână la frigider.
Sunt mai bune vinetele mici, cele mari au seminţe mai mari…
Read more »
28 June 2013

Vinete
la cuptor cu iaurt din: vinete, sare, ulei de masline, telemea de oaie,
iaurt de oaie, oua, usturoi, busuioc, piper, cascaval de oaie.
Ingrediente: 2 vinete mari sare ulei de masline 100 g telemea de oaie
200 g iaurt de oaie 4 oua 2 catei de usturoi 4 fire de busuioc piper 60
g…
Read more »
28 June 2013

Prajitura
cu nuca de cocos si mascarpone din: oua, zahar, unt, zahar vanilat,
nuca de cocos, lapte, faina, praf de copt, branza dulce, zahar pudra,
mascarpone, frisca, gelatina, frunze de menta. Ingrediente: pentru
aluat: 2 oua 100 g zahar 100 g unt 1 plic zahar vanilinat 150 g nuca de
cocos 100 ml lapte 100…
Read more »
27 June 2013

Inghetata
cu nuca de cocos, avocado si limeta din: lapte de cocos, avocado, sirop
de artar, suc de limeta, coaja de limeta, apa. Ingrediente: 1 cutie
de lapte de cocos 2 avocado, decojite si fara samburi 1 ceasca sirop de
artar ½ ceasca suc de limeta 1 lingura de coaja de limeta ¼ cana…
Read more »
27 June 2013

Salata
de hering marinat cu cartofi din: cartofi, hering marinat, ceapa, ceapa
verde, lamaie, salata verde, masline negre, sare, piper. Ingrediente:
300 g cartofi fierti in coaja 150 g hering marinat 1/2 ceapa uscata 1
ceapa verde (numai frunzele) 1 lamaie taiata felii subtiri salata verde
masline negre sare piper Mod de preparare: Cartofii…
Read more »
27 June 2013

Chec
delicios cu cacao din: faina, ulei, zahar, apa minerala, otet, cacao,
zahar vanilat, bicarbonat, praf de copt, margarina, sare. Ingrediente: 2
cesti faina 1 ceasca ulei 2 cesti zahar 2 cesti apa rece (minerala) 3
linguri otet 6 linguri cacao 1 plicuri zahar vanilat 2 lingurite
bicarbonat 1 lingurita de praf de copt 1…
Read more »
27 June 2013

Ardei
umpluti cu vinete si masline din: ardei grasi, vinete, ceapa, masline,
ulei, suc de rosii, patrunjel, zahar, sare, piper. Ingrediente: 10 ardei
grasi 4 vinete 2 cepe 100 g masline rondele 1 lingura ulei 1 pahar suc
de rosii 1 legatura de patrunjel zahar sare piper Mod de preparare:
Vinetele se coc, se…
Read more »
27 June 2013

Ciorba
cu persioare de peste din: file de peste, ardei grasi, morcov,
patrunjel, telina, ceapa, rosii, franzela, faina, bors, leustean, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 250 g file de peste 1-2 ardei grasi 1 morcov
patrunjel 1 telina 1 ceapa 2 rosii 50 g franzela 25 g faina bors leustan
ulei sare piper Mod de…
Read more »
27 June 2013

Baclava
cu migdale si nuca din: nuca, migdale, scortisoara, zahar fin,
margarina, ulei de masline, foi pentru placinta, zahar, apa, cuisoare,
zeama de lamaie. Ingrediente: 375 g nuca 150 g migdale 1 lingurita de
scortisoara 1 lingura zahar fin 2 linguri margarina 1-2 linguri ulei de
masline 16 foi pentru palcinta pentru sirop: 1 ceasca…
Read more »
27 June 2013

Peste
prajit cu cartofi si fasole verde din: file de peste, pesmet, cartofi,
ceapa, fasole verde, marar, ulei, sare, piper, lamaie, capere.
Ingrediente: 4 bucati file peste 3 linguri pesmet 4 cartofi o ceapa
uscata mica 150 g fasole verde din conserva 1 lingura faina marar ulei
sare piper lamaie capere Mod de preparare:…
Read more »
27 June 2013

O
reteta delicioasa de ciolan de porc afumat cu: varza, fasole.
Ingrediente: 900 g de ciolan afumat cu os 350 g de varză călită sau
iahnie de fasole Mod de preparare: Preparare cu iahnie de fasole:
Fasolea boabe se spală şi se pune la fiert. Separat se prepară un sos
din ceapă albă…
Read more »
27 June 2013

O
reteta delicioasa de sardine cu:ceapa, cartofi, ardei gras, usturoi,
vin alb, foi de dafin, patrubjel, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg sardine 2
cepe 2-3 cartofi fierţi 2 ardei graşi de diferite culori 5-6 căţei de
usturoi 1 ceşcuţă cu vin alb 2 foi de dafin pătrunjel sare ulei Mod de
preparare: Spală bine…
Read more »
27 June 2013

O
reteta delicioasa de muschi afumat umplut cu: oua, ciuperci, ceapa,
carne tocata, marar, patrubjel, piper, cimbru. Ingrediente: o bucată mai
mare de muşchi două ouă Ingrediente umplutură: 2-3 ciuperci 3 cepe un
kg de came tocată mărar pătrunjel piper cimbru Mod de preparare:
Muşchiul se bate bine. Cepele se taie mărunt, se călesc…
Read more »
27 June 2013

Frigarui
de broccoli cu sunca si piure din: cartofi, morcovi, sare, chimen,
broccoli, sunca, cascaval, ulei, lapte, ceapa verde. Ingrediente: 700 g
cartofi 4 morcovi sare chimen 500 g broccoli 200 g sunca (bcata
intreaga, nefeliata) 100 g cascaval 1-2 linguri ulei 100 ml lapte cald
ceapa verde Mod de preparare: Se curata cartofii,…
Read more »
27 June 2013

Guacamole
cu bacon din: avocado, coriandru, usturoi, ardei iute, ceapa verde, suc
de lamaie, sare, rosii, bacon. Ingrediente: 2 avocado, fara samburi,
curatate 2 linguri de coriandru, tocat 1 catel de usturoi, tocat 1
lingura de ardei iute, tocat 1 lingura ceapa verde, tocata 1 lingurita
suc de lamaie, proaspat stors 1 ½ lingurite sare…
Read more »
27 June 2013

Cartofi
la tigaie cu rozmarin din: cartofi, ulei, usturoi, sare, piper,
rozmarin. Ingrediente: 0,5 kg cartofi 50 ml ulei 3 capatani usturoi sare
piper rozmarin Mod de preparare: Cartofii se curată şi se taie
cubulefe şi se amestecă cu usturoiul, rozmarinul, sarea şi piperul. Se
prăjesc în baie de ulei până capătă o culoare…
Read more »
27 June 2013

O
reteta delicioasa de salata cu: salata verde, naut, fasole, ceapa
rosie, castraveti verzi, peste afumat, rosii cherry, lamaie, ulei,
piper, patrunjel. Ingrediente: o salată verde o conservă de năut o
conservă de fasole o ceapă roşie un castravete verde 4 bucăţi peşte
afumat 200 g roşii cherry o lămâie 75 ml ulei de floarea-soarelui…
Read more »
27 June 2013

Avat
cu legume din: avat, cartofi, ceapa, morcovi, ulei, verdeata, vin,
sare, plante aromatice. Ingrediente: 1 avat de 1 1/2 kg 1 kg cartofi 150
g ceapa 2 morcovi 150 ml ulei 1 legatura verdeata 200 ml vin sare
plante aromatice (tarhon, cimbru) Mod de preparare: Cureţi şi speli
peştele şi legumele. Tai legumele…
Read more »
27 June 2013

O
reteta delicioasa de bulz cu: mamaliga, kaizer, branza de burduf,
cascaval, oua. Ingrediente: 100 g de mămăligă 50 g kaizer 50 g brânză de
burduf 30 g caşcaval un ou ochi Mod de preparare: Se aşază pe fundul
unei forme 20 g brânză de burduf, deasupra se pun 50 g de mămăligă, 50…
Read more »
27 June 2013

O
reteta delicioasa de ciorba cu: fasole alba, ceapa, morcov, albitura,
telina, ardei verde, cimbru, foi de dafin, afumatura, piper, sare.
Ingrediente: 300 g fasole albă 400 g ceapă 300 g morcov 100 g albitură
200 g ţelină 200 g ardei verde şi roşu 3 crenguţe de cimbru 4 foi de
dafin 2 kg de…
Read more »
27 June 2013

Piept
de pui cu ciuperci si galuste din: galbenusuri, unt, smantana, faina,
sare, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper, piept de pui, ciuperci,
smantana, lapte, cimbru, parmezan, verdeata. Ingrediente: galuste: 2
galbenusuri 2 linguri cu varf unt 200 ml smantana 400 g faina sare pui
cu sos: 1 ceapa ulei pentru prajit 2 catei de usturoi…
Read more »
27 June 2013

Tofu
marinat in sos picant cu legume crocante din: tofu, sos de soia, sos de
ardei iute, pasta de ghimbir, pasta de usturoi, praf de turmeric, ulei,
ardei gras, ceapa, sos de rosii, ceapa verde. Ingrediente: 1 cutie de
tofu 2 linguri de sos de soia 4 lingurite de sos de ardei iute 2…
Read more »
27 June 2013

Sufleu
de conopida cu branza din: conopida, pesmet, ulei de masline, oua,
smantana, branza cu mucegai, faina, sare, piper, patrunjel, cascaval.
Ingrediente: 1 conopida 50 g pesmet 2 linguri ulei de masline 3 oua mari
150 ml smantana 100 g branza cu mucegai, rasa 2 linguri faina sare
piper 2-3 linguri patrunjel tocat 100 g…
Read more »
27 June 2013

Pui
cu bere, scortisoara si curry din: pulpe de pui, cartofi, bere,
scortisoara, cuisoare, curry, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente:
4 pulpe de pui 1 kg cartofi 1 sticla (500 g) bere 1 baton de
scortisoara 2 cuisoare 1/2 lingurita curry sare piper ulei de masline
Mod de preparare: Cureţi pulpele, apoi le…
Read more »
27 June 2013

O
reteta delicioasa de mazare: ceapa, carne afumata, bulion, sare, ulei,
marar. Ingrediente: două cepe două cutii cu mazăre o jumătate de kg de
carne afumată o lingură de bulion sare ulei mărar Mod de preparare: Se
pun la fiert două căni de apă. Separat se prăjesc cepele, se adaugă
bucăţile de carne (carnea…
Read more »
27 June 2013

O
reteta delicioasa de ciorba de berbecut cu: fasole verde, ardei gras,
rosii, pasta de tomate, ceapa, morcov, dovlecel, ulei, bors, sare,
piper, coriandru, frunze de telina. Ingrediente: 600 g carne de berbecuţ
300 g fasole verde doi ardei graşi 4 roşii o lingură cu pastă de tomate
o ceapă un morcov un dovlecel 100…
Read more »
27 June 2013

Macrou
cu ceapa si lamaie din: file de macrou, ceapa, lamai, mustar, ulei,
oua, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de macrou 4 cepe 2
lamai 1 lingura mustar 100 ml ulei 2 oua fierte 1 legatura marar sare
piper Mod de preparare: Curăţaţi fileul de eventualele oscioare rămase
de la filetare, spălaţi-l,…
Read more »
27 June 2013

Pipote
marinate, cu seminte de susan din: pipote de pui, sos de soia, ceapa,
ardei gras, seminte de susan, zeama de lamaie, ulei de seminte de susan,
ardei iute. Ingrediente: 500 g pipote de pui 1/4 pahar sos de soia 2
cepe 1 ardei gras rosu 3 linguri seminte de susan 1 lingura zeama de…
Read more »
27 June 2013

O
reteta delicioasa de crema cu: lapte, zahra, amidon, galbenus, ananas,
mango, coacaze rosii, sare, zahar vanilat, rom, frisca, migdale, fistic.
Ingrediente: un litru de lapte dulce 180 g zahăr tos o lingură cu
amidon alimentar 6 gălbenuşuri un ananas proaspăt două bucăţi de mango
200 g coacăze roşii sare 3 pliculeţe zahăr vanilinat o…
Read more »
27 June 2013

O
reteta delicioasa de ciorba cu: carne de porc, morcovi, cartofi, ceapa,
usturoi, mazare, telina, ardei gras, bors, ulei, sare, piper, smantana.
Ingrediente: 700 g carne de porc doi morcovi 4 cartofi două cepe 3
căţei de usturoi 200 g mazăre o felie de ţelină doi ardei graşi 500 ml
borş 150 ml ulei de…
Read more »
27 June 2013

Smoothie
de banane cu unt de arahide din: banane, unt de arahide, zahar, lapte.
Ingrediente: 2 banane 3-4 lingurite unt de arahide zahar 1, 1/2 ceasca
lapte Mod de preparare: Feliati si congelati bananele. Apoi, intr-un
blender, adaugati toate ingredientele si procesati pana la omogenizare.
Serviti rece. Smoothie de banane cu unt…
Read more »
27 June 2013

File
de crap cu legume din: file de crap, ulei, morcov, radacina de
pastarnac, ardei gras, ceapa, patrunjel, coriandru, lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 2 bucati file de crap 150 ml ulei 1 morcov 1 radacina
pastarnac 1 ardei gras rosu 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 lingurita
rasa coriandru macinat 1 lamaie sare piper …
Read more »
27 June 2013

Supa
de varza noua cu afumatura din: varza noua, afumatura, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, orez, ulei, bulion, marar verde, sare, piper.
Ingrediente: 1 varza noua 400 g afumatura 2 cepe 1 morcov mare 1
radacina patrunjel 30 g orez 100 ml ulei 2 linguri bulion 1 legatura
marar verde sare piper Mod de…
Read more »
27 June 2013

Pulpa
de vitel cu fasole din: pulpa de vitel, fasole, ceapa, ulei, usturoi,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 700 g pulpa de vitel (bucata
intreaga) 600 g fasole grasa 1 ceapa mare 50 ml ulei 2 fire usturoi
verde 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Spălaţi
carnea, crestati-o în câteva locuri, presăraţi-o cu…
Read more »
27 June 2013

Broccoli
pane cu piure si salata din: cartofi, lapte, unt, broccoli, oua, sare,
piper, faina, salata verde, otet de mere, ulei de masline. Ingrediente: 6
cartofi de dimensiune mijlocie 100-150 ml lapte dulce pasteurizat 4
linguri unt 1 broccoli proaspat 2 oua sare piper 1-2 lingura faina 1
salata verde mica 1 lingura otet de…
Read more »
27 June 2013

Bors
de verdeturi cu orez din: verdeturi, ceapa, morcov, radacina de
patrunjel, cimbru, orez, bors, leustean, sare. Ingrediente: 6-7 legaturi
verdeturi: loboda, stevie, leurda 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel
1 lingurita cimbru 50 g orez 1 l bors 1 legatura leustean sare Mod de
preparare: Căliţi într-o oală, în ulei, ceapa curăţată,…
Read more »
26 June 2013

Dulceata
de cirese albe este una dintre cele mai aromate si fine dulceturi.
Pentru a pastra aroma si culoarea cireselor albe aveti mai jos o metoda
de conservare a fructelor care la prima vedere pare migaloasa, dar este
usor de realizat. Urmati cu atentie pasii descrisi in reteta si veti
obtine o dulceata deosebita de…
Read more »
26 June 2013

Peste
la cuptor cu legume si masline din: dorada, rosii, pasta de tomate,
ceapa, ulei de masline, vin alb, oregano, sare, piper. Ingrediente: doua
dorade de aproximativ 250 g fiecare 4 rosii mari 3 linguri de pasta de
tomate 2 cepe 2 linguri ulei de masline 300 ml vin alb 1 lingura de
oregano uscat…
Read more »
26 June 2013

Cartofi
cu broccoli din: cartofi, broccoli, ulei de masline, praf de usturoi,
apa, sare, piper, marar. Ingrediente: 6-7 cartofi 200 g broccoli 2
linguri ulei de masline 1 lingurita praf de usturoi apa sare piper marar
Mod de preparare: Se pun cartofii întregi la fiert în apă cu sare,
până fierb pe jumătate. Se…
Read more »
26 June 2013

Ardei
umpluti cu orez si ciuperci din: ardei grasi, ciuperci, orez, ceapa
verde, ulei, sare, piper, patrunjel, suc de rosii, sare, piper.
Ingrediente: 4 ardei grasi 300 g ciuperci 500 g orez 1 legatura de ceapa
verde putin ulei pentru calit sare piper patrunjel sos: 200 ml suc de
rosii 300 ml apa o lingurita…
Read more »
26 June 2013

Salata
de creveti cu morcov din: creveti, morcov, ridichi, salata verde,
lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg creveti congelati 1 morcov 2-3
ridichi 2 buchete de salata verde 1 lamaie sare piper Mod de
preparare: Crevetii se decongelează şi se fierb cu putină sare şi
usturoi, se scurg, apoi se lasă să se răcească.…
Read more »
26 June 2013

Friptura
picanta din: muschi de vita, ulei, piper rosi, fulgi de ardei rosu,
cimbru, chimen, oregano, usturoi, sare. Ingrediente: 500 g muschi de
vita 200 ml ulei 1/2 lingurita piper rosu macinat grosier 1/2 lingurita
fulgi de ardei rosu 1/2 lingurita cimbru macinat 1/2 lingurita chimen
macinat 1/2 lingurita oregano maruntit 2-3 catei de usturoi…
Read more »
26 June 2013

Peste
cu legume si mamaliga la cuptor din: pastravi, ceapa, ceapa verde,
rosie, gogosar, ulei de masline, sare, piper, lamaie, malai, usturoi.
Ingrediente: 2 pastravi intregi eviscerati 1 ceapa uscata 1 ceapa verde
(numai frunzele) 1 rosie mare 1 gogosar rosu mare ulei de masline sare
piper lamaie malai usturoi Mod de preparare: Se…
Read more »
26 June 2013

Pui
tandoori cu limeta din: pulpe de pui, piept de pui, sare, piper, iaurt,
otet de vin alb, ulei de arahide, ceapa, usturoi, ghimbir, coriandru,
chimen, boia dulce, curcuma, praf de chilli, limeta. Ingrediente: 2
pulpe de pui 2 piepti de pui sucul de la 1 limetta sare piper 200 g
iaurt 3 linguri otet…
Read more »
26 June 2013

Supa
din maruntaie de pasare din: maruntaie de pasare, sare, ceapa, morcovi,
radacini de patrunjel, telina, unt, faina, piper, nucsoara, galbenus,
lapte, taitei, patrunjel. Ingrediente: 500 g maruntaie de pasare
(pipote, ficatei, inimioare) sare 2 cepe 100 g morcovi 2 radacini de
patrunjel 1 telina mica 2 linguri unt 1 lingura faina piper alb 1…
Read more »
26 June 2013

Salata
cu rosii, ardei gras si branza feta din: rosii, castraveciori, ardei
gras, ceapa rosie, ulei de masline, otet din vin rosu, branza feta,
masline, oregano, frunze de salata, sare, piper. Ingrediente: 2 rosii
medii 2-3 castraveciori 1 ardei gras (sau bucati de ardei de diferite
culori) 1 ceapa rosie medie 2 linguri ulei de…
Read more »
26 June 2013

Ceafa
de porc cu sos picant din: ceafa de porc, untura, ardei grasi, ceapa,
rosii, ulei, patrunjel, capere, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati ceafa
de porc de circa 150 g fiecare 2 linguri untura sau untdelemn 2 ardei
grasi verzi 1 ceapa mare 4 rosii 2 linguri ulei 1 lingura patrunjel 2
linguri capere sare…
Read more »
26 June 2013

Bruschete
cu capsuni si crema de branza din: bagheta, capsune, frunze de busuioc,
frunze de menta, ulei de masline, otet balsamic, crema de branza,
piper. Ingrediente: 1 bagheta, feliata 12 capsuni, taiate bucati 6
frunze de busuioc, tocat 5 frunze de menta, tocata 1/4 ceasca ulei de
masline 1/4 ceasca otet balsamic Crema de…
Read more »
26 June 2013

File
de salau cu legume din: file de salau, ardei gras, fasole verde,
morcovi, ceapa verde, sare, piper, busuioc, felii de lamaie.
Ingrediente: 350 g file de salau 2 ardei grasi rosii 150 g fasole verde
3 morcovi micuti 1 ceapa verde (numai frunzele) sare piper busuioc
felii de lamaie Mod de preparare: Peştele…
Read more »
26 June 2013

Chiftelute
de cartofi cu crenvurşti din: cartofi, crenvursti, unt, cascaval,
galbenusuri, oua, patrunjel, malai, faina, nucsoara, pesmet, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g crenvursti 1 lingura unt 80
g cascaval 2 galbenusuri 2 oua 1 legatura patrunjel cate 3 linguri
malai si faina 1 varf de cutit nucsoara 4-5 linguri pesmet sare…
Read more »
26 June 2013

Pui
umplut cu migdale din: pui, sare, chifle, lapte, oua, unt, sunca,
migdale, piper, nucsoara, patrunjel. Ingrediente: 2 pui mici sare 4
chifle vechi de-o zi 250 ml lapte 3 oua 25 g unt 100 g sunca 70 g
migdale nesarate piper nucsoara 1 legatura patrunjel (curatat si tocat)
Mod de preparare: Se spală…
Read more »