O
reteta simpla si savuroasa de Rulouri de varză cu cârnăciori şi brânză
topită din: frunze de varza, carnaciori, branza topita, faina, pesmet,
oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 10 frunze de varza 10 carnaciori
10 felii branza topita felii 7 linguri faina 5 linguri
13 December 2013

Retete
pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet
cu sos de maioneza Piept de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza
din: maioneza, sos chili, sos sriracha, pesmet, ulei de canola, nuci
pecan, faina, praf de usturoi, piper cayenne, ou, apa, mustar, cimbru,
piept de pui, ulei.…
Read more »
13 December 2013

Retete
pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Curcan umplut cu ierburi
aromatice Curcan umplut cu ierburi aromatice din: curcan, unt nesarat,
boia de ardei, piper, praf de usturoi, sare, supa de pui, lamaie,
salvie, rozmarin, cimbru. Ingrediente: 1 curcan 100gr unt nesarat 1
lingura boia de ardei 2 lingurite piper negru 1 lingurita praf…
Read more »
13 December 2013

Cocktail-uri
aromate pentru masa de Craciun: Cocktail Kiwi Mint O reteta simpla de
Cocktail Kiwi Mint din: kiwi, menta, apa minerala si scortisoara. Este
un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 kiwi 1 buchet de menta apa
minrala carbogazoasa un vard de cutit de scortisoara Mod de preparare:
Curatam kiwi-ul. Rupen 5-6 frunze de menta,…
Read more »
13 December 2013

Turta
dulce cu migdale din: ghimbir uscat, faina, zahar brun, sare, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare,
coriandru, cardamom, unt, ou, esenta de migdale, zahar, migdale.
Ingrediente: 1/4 cana ghimbir uscat, tocat 1 1/2 cani de faina 1/4 cana
de zahar brun 1/4 lingurita de sare 1 lingurita praf de copt…
Read more »
13 December 2013

Sandvici
cu macrou si salata de fenicul din: toast de secara, crema de branza,
macrou afumat, fenicul, ceapa rosie, capere, lamaie, ulei de masline
extravirgin si chives. Ingrediente: 2 felii toast de secara 4 linguri
crema de branza 2 fileuri de macrou afumat, curatat de piele si rupt in
bucati 1 bulb de fenicul, curatat si…
Read more »
13 December 2013

Calamari
cu masline din: calamari, masline, ceapa, pasta de tomate, usturoi,
boia, ulei, sare si piper. Măslinele verzi conţin mai puţine calorii şi
lipide decât măslinele negre. De aceea, atunci când sunteţi într-o cură
de slăbire, alegeţi le pe cele verzi. Gustul uşor amărui, prezent
uneori, vine de la o substanţă numită oleuropein, conţinută doar de…
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de File de crap cu merişoare din: file de crap,
merisoare, lamaie, supa de legume, ulei de masline, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 500 g file de crap 300 g merisoare 1 lamaie 200 ml
supa de legume 3-4 linguri ulei de masline 1 legatura patrunjel sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
13 December 2013

Ciuperci
pane umplute din: ciuperci, oua, branza de vaci, cascaval, marar,
faina, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g ciuperci
proaspete 3 oua 200 g branza de vaci 50 g cascaval 1 legatura marar 100 g
faina 100 g pesmet 150 ml ulei pentru prajit sare piper Mod de
preparare: Indepartati piciorusele ciupercilor, spalati-le…
Read more »
13 December 2013

Supă
de rosii cu găluste din nucă din: ceapa, morcovi, cartofi, telina,
ardei grasi, rosii, ulei de masline, supa de pasare, smantana,
patrunjel, oua, gris, nuca si sare. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 2
cartofi 1 țelină 2 ardei grași 2 kg roșii 3 linguri ulei de măsline sau
din germeni de porumb 3 l supă…
Read more »
13 December 2013

Piept
de pui cu salvie si jambon din: piept de pui, jambon, salvie, ulei,
sare, piper, orez, patrunjel, busuioc, cimbru, rozmarin, ceapa, unt si
sare. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 4 felii subtiri de jambon 8
frunze mari de salvie 3 linguri ulei sare piper proaspat macinat pentru
garnitura de orez: 200 g orez cu…
Read more »
13 December 2013

Mix
de fructe uscate cu iaurt din: mix de fructe uscate, scortisoara, suc
de mere, iaurt si fulgi de ovaz. Ingrediente: 140 g mix de fructe uscate
(caise, curmale, stafide) 1/2 lingurita de scortisoara 300 ml suc de
mere 200 g iaurt grecesc degresat 100 g fulgi de ovaz Mod de
preparare: Pune fructele uscate…
Read more »
13 December 2013

Cafe
Port din: cafea, vin, rom, zahar si frisca. Ingrediente: cafea
fierbinte si tare vin bordeaux rom 2 lingurite de zahar candel macinat
frisca lichida Mod de preparare: Turnam intr-un vas cafeaua si
adaugam in mod egal vin si rom, apoi adaugam candelul. Fierbem bautura
pana cand zaharul se dozolva. Turnam intr-un pahar decorativ…
Read more »
13 December 2013

O
reteta savuroasa de Varza cu ciuperci din: varza, ciuperci, lamaie,
ulei, ceapa rosie, pasta de rosii, seminte si marar. Ingrediente: 1
varza alba 300 g ciuperci albe de cultura 1 lamaie 4-5 linguri ulei 1
ceapa mare rosie 1 lingura pasta de rosii 2 linguri seminte crude de
floarea soarelui 1 legatura marar …
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de potcoave zaharate cu: faina, zahar, unt, oua,
zahar vanilat, lamaie, sare, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente :
400 g faină 120 g zahăr 200 g unt 2 ouă 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie un
praf de sare 1 pliculeţ praf de copt zahar pudra Mod de preparare:
Amesteci…
Read more »
13 December 2013

Curcan
umplut cu ierburi aromatice din: curcan, unt nesarat, boia de ardei,
piper, praf de usturoi, sare, supa de pui, lamaie, salvie, rozmarin,
cimbru. Ingrediente: 1 curcan 100gr unt nesarat 1 lingura boia de
ardei 2 lingurite piper negru 1 lingurita praf de usturoi Sare 3 cesti
supa de pui Ingrediente umplutura: 1 lamaie,…
Read more »
13 December 2013

Piept
de pui învelit în fulgi cu salată de andive din: piept de pui, sare,
piper, boia, pesmet, cereale, smantana, buduioc, frunze de busuioc,
mustar, miere de albine, andive, maioneza si smantana. Ingrediente: 4
bucati piept de pui sare piper boia iute 100 g pesmet 150 g fulgi
(cereale) 500 ml smantana sau iaurt dulce cateva…
Read more »
13 December 2013

Chec
fara ou cu cacao din: faina, ulei, zahar, apa rece, praf de copt,
cacao, margarina, lamaie, sare. Ingrediente: 3 cani faina 1 cana ulei 1
cana si jumatate zahar 1 cana si jumatate apa rece 1 pliculet praf de
copt 2 linguri cacao 1 lingura margarina 1 lamaie un varf de cutit sare
…
Read more »
13 December 2013

Bors
de pui a la grec din: tacamuri de pui, piept de pui, morcov, ceapa,
radacina de pastarnac, bors, patrunjel, sare, galbenusuri, smantana.
Ingrediente: un pachet de tacamuri de pui 1/2 piept de pui un morcov o
ceapa o radacina pastarnac 500 ml bors patrunjel sare pentru dres: 2
galbenusuri 100 ml smantana Mod…
Read more »
13 December 2013

Pui
cu fructe uscate din: pulpe de pui, prune uscate, caise uscate,
smochine, ceapa, migdale, stafide, scortisoara, unt, sare, piper.
Ingrediente: 4 pulpe de pui 12 prune uscate 10 caise uscate 6 smochine 2
cepe 125 g migdale maruntite 75 g stafide un baton scortisoara 100 g
unt sare piper Mod de preparare: Fructele…
Read more »
13 December 2013

Gasca
umpluta cu prune si mere din: gasca, sare, piper, paine alba, mere
acrisoare, prune uscate, cimbru, ceapa, morcov, praz, telina, vin rosu
sec, supa de pasare. Ingrediente: 1 gasca gata curatata (circa 4,5 kg)
sare piper 250 g paine alba 250 mere acrisoare 250 g prune uscate fara
samburi 2 legaturi cimbru proaspat 1…
Read more »
13 December 2013

Humus
cu legume la gratar din: legume, naut, usturoi, zeama de lamaie, ulei
de masline, lipii, ridichi, morcovi si telina. Ingrediente: 350 g de
legume fripte pe gratar (ardei, vinete, dovlecei) 400 g naut din
conserva, scurs 1 catel de usturoi, tocat zeama de la 1 lamaie 1
lingurita ulei de masline 2 lipii, prajite si…
Read more »
13 December 2013

Frittata
cu broccoli si rosii din: oua, smantana lichida, sare, piper, nucsoara,
broccoli, rosii, ceapa, busuioc, ulei de masline, mozzarella.
Ingrediente: 10 oua 100 gr smantana lichida sare si piper nucsoară 1
broccoli, rupt buchetele 2 rosii uscate 1 ceapa, tocata 1 legatura
frunze de busuioc, tocat ulei de masline 240 gr mozzarella proaspata,…
Read more »
13 December 2013

îngheţată
cu fructe de pădure din: crema cremsnit, lapte, frisca, fructe de
padure, bezele si foia de napolitana. Ingrediente: 1 cutie crema
cremsnit 750 ml lapte 250 ml frisca 600 g fructe de padure bezele 1
foiae napolitana Mod de preparare: Intr-un bol pui crema pentru
cremşnit, peste care torni 750 ml lapte rece în…
Read more »
13 December 2013

Coaste
de vitel in crusta de ierburi aromatice din: ulei de masline, coaste de
vitel, busuioc, chievs, patrunjel, rozmarin, tarhon, cimbru, boabe de
piper, unt, pesmet, gruyere, cheddar. Ingrediente: 4 linguri ulei de
masline 2 bucati coaste de vitel, 250 g fiecare cu tot cu os pentru
crusta de ierburi: cate 1 mana mare de…
Read more »
13 December 2013

Unt
cu branza si praz din: unt, branza de vaci, praz, usturoi, marar,
tarhon, castravete si boia iute. Ingrediente: 150 g unt 100 g branza
dulce de vaci 1 fir de praz (parte alba) 2 catei de usturoi 1/2 legatura
marar 1/2 legatura tarhon 1 castravecior proaspat sau acru 1/2
lingurita boia iute Mod de…
Read more »
13 December 2013

Tartine
cu branza si nuci din: ricotta, miere, nuci, branza albastra, piper.
Ingrediente: 250 g ricotta 1 lingurita miere 50 g nuci tocate 300 g
branza albastra piper Mod de preparare: Intr-un castron se ames¬tecă
ricotta cu miere şi nuci. Se piperează şi se înglobează cubuleţe de
brânză albastră. Se aşază compoziţia într-un borcan,…
Read more »
13 December 2013

Stelute
pentru masa de Craciun din: faina, praf de copt, amidon, zahar, coaja
de lamaie, ou, unt, galbenus, zahar pudra, gem de caise. Ingrediente:
400 g faina 1 lingurita praf de copt 100 g amidon 150 g zahar 1
lingurita coaja de lamaie rasa 1 ou 250 g unt rece in plus: 1 galbenus
50…
Read more »
13 December 2013

Inghetata
de cocos din: lapte de cocos, crema de branza, zahar pudra, smantana
dulce, zeama de lamaie, portocale, kiwi, carambola, unt, zahar brun.
Ingrediente: 250 ml lapte de cocos 250 g crema de branza 85 g zahar
pudra 125 ml smantana dulce 1 lingura cu zeama de lamaie 1 portocala 1
kiwi 1 carambola (fruct…
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de cotlete de porc cu: usturoi, rosii, ulei de
masline, apa, cimbru, busuioc, sare, piper, patrunjel, ceapa.
Ingrediente: 4 cotlete, porc 3 căţei de usturoi 2 roşii 2 linguri ulei
de măsline 10 linguri apa cimbru busuioc sare piper 1 legătură,
pătrunjel 2 cepe Mod de preparare: Pisezi usturoiul, îl freci…
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de deliciu cu:crema mascarpone, oua, praf de frisca,
esenta de vanilie, zahar, biscuiti, scortisoara. Ingrediente: 200 g
cremă mascarpone 2 ouă 1plic praf de frişcă 1 esenţă de vanilie 100 g
zahăr 100 g biscuiţi digestivi 1 linguriţă scortisoara Mod de
preparare: Amesteci cu mixerul crema mascarpone cu gălbenuşurile şi
praful…
Read more »
13 December 2013

Supa
de pui cu legume si sos din: piept de pui, ulei, ceapa, ardei gras
rosu, porumb, fasole neagra, usturoi, supa de pui, malai, sos enchilada,
sare, chili, chimen, coriandru, chips-uri tortilla. Ingrediente: 1
piept de pui, taiat pe jumatate 1 lingura de ulei 1 ceapa mare, tocata 1
ardei gras rosu, tocat 250…
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de legume cu sos alb: broccoli, cartofi, faina,
margarina, cascaval, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g broccoli
3cartofi 3 rosii 2 linguri, faină 1 lingura margarina 150 g caşcaval de
post ras sare piper ulei Mod de preparare: Desfaci făina în 250 ml de
apă, fierbi pe foc mic până se…
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de spirale de pui cu:piept de pui, bacon, ardei
capia, sos picant, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 4
feli bacon 4 ardei capia 1 lingura şos picant 1lingură ulei sare piper
Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi, scoţi cotorul şi seminţele.
îndepărtezi pielea de pe pieptul…
Read more »
13 December 2013

Rulada
de porc cu nuci si caise uscate din: nuci, caise uscate, coniac, suc de
lamaie, carne de porc, slaninuta, patrunjel, piper, sare, ulei, unt.
Ingrediente: 100 g nuci 50 g caise uscate 2 linguri miere 1 lingurica
coniac 1 lingura suc de lamaie 600 g carne de porc slaba 100 g slaninuta
feliata 1…
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de fundite cu: faina, zahar, apa, drojdie, sare,
zahar pudra, ulei. Ingrediente: 450 g faină 2 linguri zahăr 1 ceaşcă,
apă caldă 20 g drojdie de bere un praf de sare zahăr pudră aromatizat cu
vanilie ulei pentru prăjit Mod de preparare: Freci drojdia cu o
linguriţă de zahăr şi două…
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, malai, unt, praf de copt, oua,
ardei capia, smantana, mazare, nucsoara, sare, piper, frunze de busuioc.
Ingrediente: 175 g faină 100 g mălai 100 g unt 1 pachet praf de copt 4
ouă 2 ardei roşii capia 50 g smântână 600 g mazăre verde congelată sau
proaspătă un…
Read more »
12 December 2013

O reteta video despre Cum se prepara Salată de cartofi cu bacon și iaurt: Cum se prepara Salată de cartofi cu bacon și iaurt
Read more »
12 December 2013

Prajitura
Tiramisu din: branza mascarpone, piscoturi, ou, zahar, cafea, coniac,
cacao, ciocolata. Ingrediente: 250 gr branza mascarpone 250 gr
piscoturi 2 galbenusuri de ou 2 linguri de zahar 1 cana cafea, racita 1
1/2 linguri de coniac 1-2 linguri de cacao Ciocolata rasa Mod de
preparare: Intr-un castron, amestecati galbenusurile de ou, zahar…
Read more »
12 December 2013

Cod
cu rosii la cuptor din: ardei grasi, ceapa rosie, rosii cherry,
masline, passata, fasole, fileuri de cod si busuioc. Ingrediente: 2
ardei grasi rosii, fara seminte si tocati 2 cepe rosii, feliate 250 g de
rosii cherry 1 mana de masline negre 350 g passata 400 g de fasole
boabe din conserva, scursa 4 fileuri…
Read more »
12 December 2013

Pui
cu varză si seminte de mărar din: piept de pui, varza, morcov, ceapa,
iaurt, seminte de marar, marar verde, pasta de tomate, ulei, vin, boia,
sare si piper. Ingrediente: 2 piepți de pui 1 varză dulce mică 1 morcov 1
ceapă 200 g iaurt 1 linguriță semințe de mărar 1 legătură mărar verde 1
lingură…
Read more »
12 December 2013

Bors
de cartofi cu mere si telina din: bors, lamaie, cartofi, mere, telina,
galbenusuri, ulei de masline si marar. Ingrediente: 1,5 l bors 1 lamaie 2
cartofi 2 mere 1 telina 2 galbenusuri 4 linguri ulei de masline 1
legatura marar Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi radeţi-i pe
răzătoarea cu ochiuri mari. Stropiţi-i cu…
Read more »
12 December 2013

Paste
cu carne de pui, nuci si parmezan din: ceapa rosie, telina verde, piept
de pui, nuci, unt, vin, patrunjel, tagliatelle, lamaie, parmezan, sare,
piper. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 fire telina verde 2 fileuri de
piept de pui 80 g nuci 50 g unt 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel 300 g
tagliatelle…
Read more »
12 December 2013

Iutari
cu branza de burduf din: iutari, branza de burduf, ulei, usturoi si
sare. Ingrediente: 16 iutari, bureti albi iuti 200 g branza de burduf 2
linguri ulei 2 catei de usturoi sare Mod de preparare: Curatati
iutarii de frunze si pamant, spalati-i bine sub jet de apa, ca sa
eliminati nisipul strans intre…
Read more »
12 December 2013

Pentru
a pregăti acest preparat simplu, dar foarte gustos, cu paste făinoase,
singurul efort pe care trebuie să-l faceţi este să căutaţi la magazin un
crab întreg viu. Dacă nu vă pricepeţi să-l tranşaţi, atunci mai bine
căutaţi nişte carne de crab proaspătă (nu din conservă) albă şi maro.
Aromatizaţi nişte ulei de măsline călind…
Read more »
12 December 2013

Peltea
de gutui cu fistic din: gutui, vin alb, gelfix, zahar, fistic.
Ingrediente: 1,5 kg gutui 200 ml vin alb 1 plic praf Gelfix 1 kg zahar 2
linguri fistic Mod de preparare: Se curăţă puful de pe gutui cu un
prosop de bucătărie. Se curăţă apoi şi cotoarele, iar pulpa se taie
felii.…
Read more »
12 December 2013

Piept
de pui la cuptor cu gutui din: piept de pui, sare, piper, gutui, unt,
ulei de masline, cimbru, supa de pui, smantana, vin alb sec.
Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (de 150 g) sare piper 2 gutui
mici 2 linguri unt 1 lingura ulei de masline 2 lingurite cu cimbru tocat
250…
Read more »
12 December 2013

O
reteta delicioasa de fasole verde cu: praf de copt, unt, faina, supa de
vita, sare, smantana, piper, otet, marar. Ingrediente: 750 g fasole
verde un vârf de cuţit de praf de copt o lingură de unt o lingură de
făină 200 ml supă de vită sare 200 g smântână piper un strop de oţet…
Read more »
12 December 2013

O
reteta delicioasa de pui cu: vanata, portocale, miere, usturoi,
masline, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 2 piepti de pui o vanata 4
portocale 3 linguri miere 2 catei de usturoi 30ml ulei de masline sare
piper cimbru Mod de preparare: Vânata se spală, se şterge cu un şervet
de bucătărie, se taie rondele potrivit…
Read more »
12 December 2013

Muschi
de porc la gratar din: muschi de porc, usturoi, sos de soia, zahar
brun, cimbru, ardei iute, ghimbir. Ingrediente: 2 buc muschi de porc 3
catei de usturoi, tocat 1 ceasca sos de soia 2 linguri zahar brun 2
crengute de cimbru 2 ardei iuti 1 lingurita ghimbir Mod de
preparare:…
Read more »
12 December 2013

O
reteta delicioasa de tarte cu: ansoa, faina, unt, ou, sare, branza de
capra, avocado, usturoi, limeta, patrunjel, piper. Ingrediente: 300 g
făină 125 g unt un ou un sfert de linguriţă de sare 300 g brânză de
capră un borcănel fileuri de anşoa un avocado 5 căţei de usturoi o
limetă pătrunjel piper Mod…
Read more »
12 December 2013

O
reteta delicioasa de galuste cu:prune, scortisoara, cuisoare, zahar
tos, lamaie, unt, sare, oua, crema de branza dulce, paine alba,
smantana, faina, unt, pesmet. Ingrediente pentru compotul de prune: un
kg prune un beţişor de scorţişoară câteva cuişoare 200 g zahăr tos
zeama şi coaja de la o lămâie Ingrediente găluşte: 100 g unt coajă…
Read more »
12 December 2013

O
reteta delicioasa de supa: faina, lapte, oua, sare, supa de vita,
patrunjel. Ingrediente: 75 g făină 125 ml lapte două ouă sare ulei un
litru supă de vită pătrunjel Mod de preparare: Intr-un bol se mixează
făina, laptele, ouăle şi sarea până când se formează o compoziţie
cremoasă, ca pentru clătite. Se prăjesc în…
Read more »
12 December 2013

Desert
cu crema de unt din: faina, unt, nuci, zahar pudra, scortisoara, oua,
unt. Ingrediente: aluat: 150 g faina 100 g unt 65 g nuci macinate 70 g
zahar pudra 1 praf scortisoara crema: 120 g zahar pudra 2 oua 90 g unt
Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, se
frământă…
Read more »
12 December 2013

Tocanita
de ciuperci su usturoi si verdeata din: ciuperci, rosii in bulion,
condimente, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1
kg ciuperci 1 cutie rosii in bulion 1 lingurita condimente 2 bucati
ceapa 3 linguri ulei 3 catei de usturoi tocati marunt 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Ciupercile se spală…
Read more »
12 December 2013

Prajitura
cu scortisoara si mere din: mere, faina, zahar tos, apa minerala,
margarina, ulei, scortisoara. Ingrediente: 1 kg mere dulci 400 g faina
300 g zahar tos 2 cani cu apa minerala 300 g margarina de gatit 4
linguri cu ulei de floarea soarelui 1 pliculet cu zahar vanilat
scortisoara sare Mod de preparare:…
Read more »
12 December 2013

Rasol
de porc cu glazura si felii de ananas din: rasol de porc, cimbru,
cuisoare, praz, suc de ananas, ghimbir, marmelada de portocale, zahar
brun, miere, scortisoara, felii de ananas. Ingrediente: 1 rasol porc,
afumat 5 crengute de cimbru 8 cuisoare 2 fire praz Ingrediente glazura: 1
cana suc de ananas 1 lingura de…
Read more »
12 December 2013

Somon
in crusta cu lamaie si valeriana din: ardei copti, unt, spanac, aluat
de foitaj, fileu de somon, ou, lamaie, valeriana, smantana, zeama de
lamaie, pesto de busuioc, busuioc. Ingrediente: 300 g de ardei copti, in
ulei, din borcan 25 g de unt 225 g de spanac, spalat si rupt 375 g
aluat de foitaj…
Read more »
12 December 2013

Varza
calita cu carnati proaspeti din: carnati proaspeti, varza, ulei, ceapa,
rosie, sare, piper boabe, foi de dafin. Ingrediente: 2 carnati
proaspeti 1 varza mica 4 linguri de ulei 1 ceapa 1 rosie sare piper
boabe foi de dafin Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o căleşti
într-un vas mare. între timp, tai…
Read more »
12 December 2013

O
reteta delicioasa de clatite cu: faina, oua, sare, zahar, lapte, unt,
gem, zahar pudra. Ingrediente: 180 g făină 3 gălbenuşuri două ouă un
vârf de cuţit de sare 50 g zahăr 375 ml lapte unt sau ulei vegetal
pentru prăjit 150 g gem de caise zahăr pudră pentru decor Mod de
preparare: Intr-un bol…
Read more »
12 December 2013

Sarmale
de post cu stafide din: varza murata, orez, ceapa, morcov, bulion,
stafide, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 varza murata 1 ceasca
orez 6 cepe potrivite 1 morcov 2 linguri bulion 100 g stafide 50 ml suc
de rosii sare piper Mod de preparare: Tocaţi mărunt ceapa,
înăbuşiţi-o în ulei, împreună cu…
Read more »
12 December 2013

Trufe
din cartofi din: biscuiti, lapte de soia, zahar brun, margarina, cacao,
nuca, esenta de rom, sare. Ingrediente: 400 g biscuiti populari 100 ml
lapte de soia 150 g zahar brun 50 g margarina 4 linguri cu cacao 50 g
nuca esenta de rom sare Mod de preparare: Pune pe foc mic laptele cu…
Read more »
12 December 2013

Salata
cu alune de padure si pere din: miere, rozmarin, ulei de masline, alune
de padure, coaja de lamaie, otet balsamic, radicchio, valeriana,
rucola, para, branza cu mucegai. Ingrediente: 1 ingura de miere 2 fire
de rozmarin 2 lingurite ulei de masline, plus un strop pentru a praji
nucile 2 linguri alune de padure decojite…
Read more »
12 December 2013

Piept
de rata in crusta din: piept de rata, alune, ghimbir, gem de portocala,
scortisoara, ulei de masline, ulei de arahide, sare, piper.
Ingrediente: 1 piept de rata 200 g alune 1 lingurita cu ghimbir ras 2
linguri cu gem de portocale 1/2 lingurita cu scortisoara 4 linguri cu
ulei de masline 1 lingura cu…
Read more »
12 December 2013

Prajitura
rasturnata cu dovleac din: dovleac, faina, ulei, zahar, apa, praf de
copt, otet, zahar vanilat, stafide aurii, esenta de rom, sare.
Ingrediente: 500 g dovleac 500 g faina 150 ml ulei 400 g zahar+4 linguri
250 ml apa 1 pliculet cu praf de copt 1 lingurita cu otet 2 plicuri cu
zahar vanilat 2…
Read more »
12 December 2013

Mancare
de fasole albe cu varza din: ulei de masline, cartofi, cimbru, ceapa,
fasole alba, varza alba, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de
masline 2 cartofi, curatati, taiati cuburi 3-4 crengute de cimbru
proaspat 1/2 ceapa , tocata 1 cutie fasole alba, clatita si scursa 3
cani varza alba, tocata Sare si piper…
Read more »
12 December 2013

Muschiulet
de porc in aluat din: muschiulet de porc, vin rosu, usturoi, ceapa,
rozmairn, spanac, galbenus, ciuperci, ulei, sare, piper, faina, unt.
Ingrediente: 1 mschiulet de porc 100 ml vin rosu 5 catei de usturoi 2
cepe 1 crenguta de rozmarin 1 galbenus 500 g spanac 5 ciuperci ulei sare
piper pentru aluat: 175 g…
Read more »

Briose
cu banane si fulgi de ciocolata din: faina, zahar brun, praf de copt,
bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, ou, ulei de nuca de cocos,
iaurt, esenta de vanilie, piure de banane, chips-uri de ciocolata, nuci
pecan. Ingrediente: 1 3/4 cana de faina 1/4 cana de zahar brun 1
lingurita praf de…
Read more »

Pulpa
de porc la cuptor din: pulpa de porc, suc de portocale, otet,
scortisoara, ghimbir, usturoi, cimbru, ceapa, praz, ardei, sos de soia,
ulei de masline, piper, ienibahar, zahar brun. Ingrediente: 1 buc din
pulpa porc 1 cana suc de portocale 1 cana otet 1/2 lingurita de
scortisoara 1 bucatica ghimbir 2 catei de…
Read more »

Budinca
de ciuperci din: ciuperci, ceapa, branza, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 300-400 gr ciuperci 1 ceapa 200 gr branza maruntita 100gr
smantana Sare piper Mod de preparare: Se clatesc ciupercile, se toaca.
Tocati si ceapa, apoi gatiti intr-o tigaie cateva minute. Adaugati
ciupercile, sare, piper, amestecati si sotati. Incorporati smantana,
aduceti la fierbere,…
Read more »

Chiftele
din carne de carnati cu branza cheddar din: faina, carne de carnati,
branza cheddar, lapte batut. Ingrediente: 1 1/2 – 1 3/4 cesti faina
Carnea de la 5-6 carnati 250gr branza cheddar, rasa 1/2 – 3/4 cesti de
lapte batut Mod de preparare: Intr-o tigaie adaugati carnea de la
carnati si…
Read more »

Turta
dulce cu migdale din: ghimbir uscat, faina, zahar brun, sare, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare,
coriandru, cardamom, unt, ou, esenta de migdale, zahar, migdale.
Ingrediente: 1/4 cana ghimbir uscat, tocat 1 1/2 cani de faina 1/4 cana
de zahar brun 1/4 lingurita de sare 1 lingurita praf de copt…
Read more »

Curcan
umplut cu ierburi aromatice din: curcan, unt nesarat, boia de ardei,
piper, praf de usturoi, sare, supa de pui, lamaie, salvie, rozmarin,
cimbru. Ingrediente: 1 curcan 100gr unt nesarat 1 lingura boia de
ardei 2 lingurite piper negru 1 lingurita praf de usturoi Sare 3 cesti
supa de pui Ingrediente umplutura: 1 lamaie,…
Read more »

Frittata
cu broccoli si rosii din: oua, smantana lichida, sare, piper, nucsoara,
broccoli, rosii, ceapa, busuioc, ulei de masline, mozzarella.
Ingrediente: 10 oua 100 gr smantana lichida sare si piper nucsoară 1
broccoli, rupt buchetele 2 rosii uscate 1 ceapa, tocata 1 legatura
frunze de busuioc, tocat ulei de masline 240 gr mozzarella proaspata,…
Read more »

Supa
de pui cu legume si sos din: piept de pui, ulei, ceapa, ardei gras
rosu, porumb, fasole neagra, usturoi, supa de pui, malai, sos enchilada,
sare, chili, chimen, coriandru, chips-uri tortilla. Ingrediente: 1
piept de pui, taiat pe jumatate 1 lingura de ulei 1 ceapa mare, tocata 1
ardei gras rosu, tocat 250…
Read more »

Prajitura
Tiramisu din: branza mascarpone, piscoturi, ou, zahar, cafea, coniac,
cacao, ciocolata. Ingrediente: 250 gr branza mascarpone 250 gr
piscoturi 2 galbenusuri de ou 2 linguri de zahar 1 cana cafea, racita 1
1/2 linguri de coniac 1-2 linguri de cacao Ciocolata rasa Mod de
preparare: Intr-un castron, amestecati galbenusurile de ou, zahar…
Read more »

Muschi
de porc la gratar din: muschi de porc, usturoi, sos de soia, zahar
brun, cimbru, ardei iute, ghimbir. Ingrediente: 2 buc muschi de porc 3
catei de usturoi, tocat 1 ceasca sos de soia 2 linguri zahar brun 2
crengute de cimbru 2 ardei iuti 1 lingurita ghimbir Mod de
preparare:…
Read more »

Rasol
de porc cu glazura si felii de ananas din: rasol de porc, cimbru,
cuisoare, praz, suc de ananas, ghimbir, marmelada de portocale, zahar
brun, miere, scortisoara, felii de ananas. Ingrediente: 1 rasol porc,
afumat 5 crengute de cimbru 8 cuisoare 2 fire praz Ingrediente glazura: 1
cana suc de ananas 1 lingura de…
Read more »

Mancare
de fasole albe cu varza din: ulei de masline, cartofi, cimbru, ceapa,
fasole alba, varza alba, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de
masline 2 cartofi, curatati, taiati cuburi 3-4 crengute de cimbru
proaspat 1/2 ceapa , tocata 1 cutie fasole alba, clatita si scursa 3
cani varza alba, tocata Sare si piper…
Read more »

Clatite
cu dulceata si nutella din: oua, lapte, unt topit, sare, faina, unt,
ulei. Ingrediente: 2 oua 2/3 cana de lapte 2 linguri de unt topit 1/4
lingurita de sare 1 cana faina unt sau ulei Mod de preparare:
Amestecati lichidele intr-un blender, apoi incorporate sare si faina. Se
amesteca pana la omogenizare timp…
Read more »

Fructe
de mare in sos de smantana din: ceapa, file de peste, calamari,
creveti, smantana, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1
ceapa 2 fileuri de peste 3-4 calamari 1 kg de creveti, scoici Smantana 2
catei de usturoi Patrunjel sare si piper Mod de preparare: Spalati si
puneti in apa rece timp de…
Read more »

Sandwich
cu branza feta si sos tzatziki din: lipii, avocado, branza feta,
castravete, varza alba, varza rosie, ardei gras, rosie, rucola, iaurt,
marar, usturoi, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente sandwich: 2
lipii 1 avocado, feliat ½ ceasca branza feta, maruntita ½ de castravete,
feliat ½ ceasca varza tocata ½ ceasca varza rosie, tocata…
Read more »

Crochete
de ton din: ton, mustar dijon, praz, oua, suc de lamaie, sare, piper,
pesmet, ulei de masline, iaurt, marar. Ingrediente : 500gr ton,
maruntit 2 lingurite mustar Dijon 2 fire praz, tocat 2 oua, batute 1
lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita de sare 1/4 linguriță de piper ¾
ceasca pesmet ulei de…
Read more »

Nuci
si alune caramelizate din: zahar brun, zahar, sare, piper, scortisoara,
nuci, alune, albus de ou, apa. Ingrediente: 1/3 ceasca de zahar brun
2/3 ceasca de zahar 1 linguriță de sare 1 varf de cuțit de piper 1
lingurita scortisoara macinata 500 gr nuci si alune 1 albus de ou , la
temperatura camerei…
Read more »

Burgeri
de pui cu legume din: carne tocata de pui, ceapa rosie, ardei gras,
usturoi, ou, sos de soia, pesmet, condimente, sare, piper, salata verde,
sos de chili dulce. Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui ½ ceapa
rosie, feliata ½ ardei gras rosu, tocat marunt 1 catel de usturoi,
zdrobit 1 ou ¼…
Read more »

Tocanita
de vita cu legume si verdeata din: ceapa, usturoi, morcovi, friptura de
vita, ardei gras, sare, piper, chili, patrunjel, cartofi, ulei.
Ingrediente: 1 ceapa 1-2 catei usturoi 1-2 morcovi 4-5 fripturi de vita 1
ardei gras Sare si piper Praf de chili Patrunjel 5-6 cartofi ulei Mod
de preparare: Tocati ceapa si usturoiul.…
Read more »

Tort
delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt nesarat, lapte,
oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de vanilie, esenta de
migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop, smantana. Ingrediente
blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2 cani de zahar 3/4 ceasca de unt nesarat 3/4
cana de lapte 3 oua,…
Read more »