20 June 2013

Rosii
umplute cu orez si busuioc din: rosii, orez salbatic, ceapa, vanata,
ulei de masline, sare, ulei. Ingrediente: 600 g rosii 50 g orez salbatic
1 ceapa 1/2 vanata ulei de masline sare ulei Mod de preparare: Se
căleşte orezul în puţin ulei, se adaugă ceapa tăiată mărunt, se lasă 5-7
minute şi se…
Read more »
20 June 2013

File
de cod în sos de vin si ierburi aromate din: cod, vin, miere, supa de
legume, cimbru, marar, busuioc, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 350 g
cod 50 ml vin alb semidulce 1 lingurita miere 100 ml supa de legume
cimbru marar busuioc sare piper lamaie Mod de preparare: Speli
peştele, îl pui pe…
Read more »
20 June 2013

Legume
la gratar cu sos delicios de branza din: dovlecei, ardei gras, porumb,
telina verde, ceapa rosie, rosie, ciuperci, ulei, branza, smantana,
piper, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 1 arde gras rosu 1 stiulete de
porumb tanar 2 tulpini de telina verde 2 cepe rosii 1 rosie 100 g
ciuperci 1 lingura ulei 75 g branza…
Read more »
20 June 2013

Prăjiturele
din fulgi de ovăz din: faina de grau, fulgi de ovaz, nuca de cocos,
faina de soia, nucsoara, stafide, rom, nuca macinata, ulei, miere,
drojdie, mere, arahide. Inrgediente: 2 cesti faina de grau 3 cesti fulgi
de ovaz 2 cesti nuca de cocos rasa 1/2 ceasca faina de soia 1 lingurita
de sare 3…
Read more »
20 June 2013

Bruschete
cu prosciutto, rosii si piure de mazare cu busuioc din: bagheta,
usturoi, ulei de masline, oregano, busuioc, rozmarin, cimbru, rosii,
prosciutto, mazare, busuioc, smantana, usturoi, sare, piper.
Ingrediente: ½ bagheta, feliata 6 caței de usturoi 2 linguri ulei de
masline 2 lingurițe mix de oregano, busuioc, rozmarin, cimbru 6 rosii,
taiate felii subtiri…
Read more »
20 June 2013

Ratatouille
cu morcovi si fasole verde din: vinete, dovlecei, ceapa, ardei gras,
rosii, usturoi, ulei de masline, frunze de busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 100 g vinete 200 g dovlecei 1 ceapa mica 1 ardei gras mare 2
rosii mari 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline frunze de
busuioc sare piper Mod…
Read more »
20 June 2013

Salata
de ardei cu masline din: masline negre, ulei, sare, piper, otet, frunze
de busuioc, ierburi aromatice. Ingrediente: masline negre fara samburi 2
linguri de ulei sare piper 1 lingurita de otet busuioc frunze ierburi
aromatice Mod de preparare: Se curătă ardeii şi se spală. Se taie
fâşii lungi şi înguste; Intr-o tigaie de…
Read more »
20 June 2013

Ciorba
de peste cu corcoduse din: peste, oua, ceapa, ardei rgasi, rosii,
radacina de hrean, corcoduse, leustean, marar, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg peste proaspat 2 oua 3 cepe 2 ardei grasi 3 rosii 1
radacina de hrean 1 cana corcoduse 1 legatura leustean 1 legatura marar 1
legatura patrunjel sare piper Mod…
Read more »
20 June 2013

Knafeh
din: fidea, branza de vaci, cas, unt, zahar, coaja de lamaie, coaja de
portocale, sofran, fistic. Ingrediente: 1 kg fidea cat mai fina 300 g
branza de vaci 300 g cas 200 g unt 100 g zahar 1 lingura coaja de lamaie
rasa 4 linguri coaja de portocal sau de trandafir 1 lingurita colorant…
Read more »
20 June 2013

Se
amestecă 160 ml suc de portocale cu 120 ml suc de caise şi 60 ml suc de
grepfrut. Se serveşte cu gheaţă şi felii de carambol (pentru 2 pahare).
Read more »
20 June 2013

Friptura
de vita cu salata de ardei copti din: orez decorticat, ardei, ceapa
rosie, ulei de masline, friptura de vita, nasturel, zeama de lamaie.
Ingrediente: 85 g de orez decoricat, clatit 1 ardei rosu si unul galben,
curatat de seminte si taiati in fasii 1 ceapa rosie, taiata in 8 bucati
1 lingura ulei de…
Read more »
20 June 2013

Penne
cu sos de busuioc si spanac din: busuioc, spanac, nuci de pin, ulei de
masline, usturoi, sare, piper, penne. Ingrediente: 2 cani busuioc
proaspat 2 cani spanac proaspat 1/2 ceasca nuci de pin prajite 1/2 cana
nuci prajite 3/4 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 1 varf de
cuțit de sare…
Read more »
20 June 2013

Frigarui
cu creveti, rosii cherry si ceapa din: ulei de masline, seminte de
chimion, morcovi, cuscus, creveti, rosii cherry, ceapa, harissa, tahini,
iaurt, usturoi, zeama de lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 1 1/2 lingurita seminte de chimion 3 morcovi,
dati pe razatoarea mare 200 g cuscus 400 g creveti proaspeti…
Read more »
20 June 2013

Orez
cu sofran si ceapa din: orez basmati, ceapa verde, sofran, apa, sare.
Ingrediente: 100 g orez Basmati 2 cepe verzi 1 pliculet sofran 1 cana de
apa sare Mod de preparare: Se toacă ceapa, se trage la tigaie 2-3
minute, se adaugă orezul spălat şi se căleşte şi el 3-4 minute. Se pun…
Read more »
20 June 2013

Manti
din: faina, oua, apa calda, sare, carne tocata de vita, ceapa, chimen,
ulei de masline, unt, cartof, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina 2
oua 50 ml apa calda un varf de lingurita sare umplutura: 700 g carne
tocata de vita 2 cepe mari 1 lingurita rasa chimen macinat 2-3 linguri
ulei de masline…
Read more »
20 June 2013

Batoane
fragede din cartofi noi din: cartofi, faina, unt, oua, chimen,
cascaval, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 500 g faina 1 pachet unt
2-3 oua 3 lingurite chimen 100 g cascaval ras sare Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi usuci bine cu un şervet, îi dai cruzi pe
râzătoare. Amesteci…
Read more »
20 June 2013

Clatite
cu cereale, iaurt si fructe din: malai grisat, faina integrala, germeni
de grau, zahar brun, praf de copt, lapte, albusuri, iaurt, afine,
zmeura, capsune, untdelemn. Ingrediente: 100 g malai grisat 3 linguri
faina integrala 20 g fulgi de ovaz 1 lingura germeni de grau 2 linguri
zahar brun 2 lingurite praf de copt 200…
Read more »
20 June 2013

Briose
din oua batute cu ceapa si sunca din: oua, ceapa verde, sunca de praga,
unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 oua 2 fire ceapa verde 250 g
sunca de Praga 50 g unt 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Tăiaţi şunca în cubuleţe. Puneţi o tigaie la încins şi căliţi
şunca…
Read more »
20 June 2013

Hummus
cu muguri de pin din: naut, lamaie, pasta de susan, usturoi, ulei de
masline, sare, piper alb, muguri de pin. Ingrediente: 250 g naut uscat
(400 g daca este fiert) 1 lamaie 150 g pasta de susan 2 catei de usturoi
3 linguri de ulei de masline sare si piper alb muguri de pin.…
Read more »
20 June 2013

Gazpacho
de rosii din: rosii coapte, castraveciori, ardei, usturoi, ceapa,
paine, suc de lamaie, ulei de masline, busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 4 rosii coapte 2 castraveciori 1 ardei 3-4 catei de usturoi
1 ceapa mica 1 felie paine 2 linguri suc de lamaie ulei de masline
busuioc sare piper Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »
20 June 2013

Margarita
cu capsuni si portocale din: margarita, tequila, suc de portocala,
gehata, capsuni. Ingrediente margarita (pregatita) tequila suc de
portocale proaspat stors gheață 2 capsuni feliate Mod de preparare:
Intr-un shaker mixati bine margarita, tequila, suc de portocale și
gheata. Puneti feliile de capșuni intr-un pahar si adaugati jumatate din
amestecul de margarita. Pasati…
Read more »
20 June 2013

Se
amestecă 200 ml ceai verde rece cu 2-3 linguri de sirop de arţar, 100
ml suc de portocale şi 2 linguri suc de limete. Se serveşte cu pepene şi
felii de portocale.
Read more »
20 June 2013

Tort
cu ciocolata amaruie si esenta de vanilie din: ciocolata amaruie, unt
nesarat, oua, zahar, smantana, faina, cacao, praf de copt, esenta de
vanilie, sare, cacao. Ingrediente: pentru aluat: 180 g ciocolata amaruie
125 g unt nesarat 250 ml apa 3 oua 375 g zahar 125 ml smantana 500 g
faina 125 g cacao un…
Read more »
20 June 2013

Curry
de peste cu rosii si orez din: usturoi, ardei iute, ghimbir, turmeric,
coriandru, ulei de rapita, seminte de chimen, rosii, fasole verde, pasta
de tamarind, file de peste alb, frunze de coriandru, orez basmati.
Ingrediente: 6 catei de usturoi 1 ardei iuti rosu, tocat grosier 1
bucata de ghimbir, curata si tocata grosier (cam…
Read more »
20 June 2013

Chefal
cu cartofi si rosii din: chefal, cartofi, rosii, ceapa, ulei, unt,
ardei iute, lamaie, patrunjel, sare, piper, sofran, chimen. Ingrediente:
1 kg chefal 400 g cartofi 200 g rosii 100 g ceapa 30 ml ulei 30 g unt 2
ardei iuti 1 lamaie 1/2 legatura patrunjel sare piper 2 g sofran chimen
Mod…
Read more »
20 June 2013

Bruschete
cu ciuperci din: ciuperci, marar, ulei de masline, sare, franzela,
usturoi, faina. Ingrediente: 400 g ciuperci champignon 1 lingurita marar
tocat 3 linguri ulei de masline sare 4 felii de franzela 2 catei de
usturoi 1 lingura faina Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli
bine şi le tai mărunt. încingi uleiul într-o…
Read more »
19 June 2013

Retete video: Cum se prepara Fazan fript cu sos de paine
Read more »
19 June 2013

Retete video: Cum se prepara Desert Eton Mess
Read more »
19 June 2013

Retete video: Cum se prepara Gnocchi cu sos pesto
Read more »
19 June 2013

Retete video: Cum se prepara Churro cu sos de ciocolata
Read more »
19 June 2013

Retete video: Cum se prepara Salata mexicana cu chorizo picant si dovleac
Read more »
19 June 2013

Retete video: Cum se prepara Cocktail Mexican de Creveti
Read more »
19 June 2013

Inghetata
de cartofi dulci din: cartofi dulci, lapte, ghimbir, nucsoara, rom,
zahar brun, zahar, amidon de porumb, smantana. Ingrediente: 260 gr
cartofi dulci, curatati si feliati 1 1/2 cana de lapte 3-4 felii de
ghimbir 2 linguri de rom nucsoara rasa 1/2 cana de zahar brun 1/4 ceasca
de zahar 1 lingura de amidon…
Read more »
19 June 2013

Salata
de ardei copti cu tofu si legume din: cartofi noi, ardei capia, morcov,
ceapa rosie, fasole boabe, frunze de busuioc, vanata, branza tofu,
ulei, sare, piper, otet, busuioc, ierburi aromatice. Igrediente: 10
cartofi noi cat mai mici 2 ardei capia 1 morcov 1/2 ceapa rosie 50 g
fasole boabe rosie (din conserva) frunze de…
Read more »
19 June 2013

Orez
cu morcovi, ardei gras si ceapa din: orez, ulei, ceapa, morcovi, ardei
gras, marar, sare, piper. Inrgediente: 250 g orez 3-4 linguri de ulei 2
cepe mici 4 morcovi mici 2 ardei rgasi rosii cateva fire de marar sare
piper Mod de preparare: Toate legumele se curăţă, se spală şi se taie
cubulete.…
Read more »
19 June 2013

Gazpacho
de castraveti din: castraveciori, ardei verde, usturoi, ceapa, paine,
suc de lamaie, ulei de masline, marar, sare, piper. Ingrediente: 500 g
castraveciori 1 ardei verde 3-4 catei de usturoi 1 ceapa mica sau 3 fire
ceapa verde 1 felie paine 2 linguri suc de lamaie 100 ml ulei de
masline marar sare piper …
Read more »
19 June 2013

Prajitura
cu crema de whiskey din: unt, ciocolata neagra, zahar praf, zahar brun,
cacao, crema de whiskey, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, oua,
ciocolata neagra, frisca, sare, unt nesarat. Ingrediente: blatul: 150 g
unt 100 g ciocolata neagra 100 g zahar praf 100 g zahar brun 50 g cacao
180 ml crema de whiskey…
Read more »
19 June 2013

Orez
cu dovlecei si rosii din: orez, morcov, dovlecel, ceapa, usturoi, sare,
piper, ulei, suc de rosii. Ingrediente: 1 cana orez cu bobul lung 1
morcov mic 1/2 dovlecel mic 1 ceapa mica 1 catel de usturoi tocat sare
piper 2 linguri ulei 1-2 cesti suc de rosii Mod de preparare: Se spală
dovleceii,…
Read more »
19 June 2013

Supa
de usturoi cu patrunjel si crutoane din: usturoi, usturoi verde,
cartofi, ceapa, telina, apa, sare, piper, ulei, faina. Ingrediente: 3
capatani de usturoi 2 fire de usturoi verde 2 cartofi 1 ceapa medie o
telina mica 1 l apa sau supa de zarzavat sare piper 30 ml ulei 1 lingura
cu faina Mod…
Read more »
19 June 2013

Omleta
cu mere si zahar pudra din: mere, unt, oua, zahar pudra vanilat, sare.
Ingrediente: 500 g mere verzi 2 linguri unt 6 oua 2-3 linguri zahar
pudra vanilat foarte putina sare Mod de preparare: Curăţaţi merele,
tăiaţi-le cubuleţe mici şi căliţi-le în unt. Când s-au înmuiat,
acoperiţi-le cu 6 ouă bătute şi foarte…
Read more »
19 June 2013

Gnocchi
cu ceapa verde si ricotta din: oua, ricotta, parmezan, faina, ceapa
verde, sare, piper, unt, smantana, branza cu mucegai, prosciutto, ceapa
verde. Ingrediente: 2 oua de marime medie 750 g ricotta proaspata 185 g
parmezan ras 115 faina simpla 60 g ceapa verde (coditele) tocata fin
sare piper 1 lingura unt topit 250 ml…
Read more »
19 June 2013

Pachetele
calde cu ficatei din: aluat, ficatei, smantana, oua, mustar, faina,
ulei, patrunjel, condiment din legume uscate, piper, sare. Ingrediente:
400 g aluat pentru foitaj 500 g ficatei 100 g smantana 2 oua 1 lingurita
mustar 2 linguri faina 50 ml ulei 1 legatura patrunjel condiment din
legume uscate piper sare Mod de preparare:…
Read more »
19 June 2013

Orez
cu ceapa verde din: orez, ceapa verde, ulei de masline, marar, sare,
piper. Ingrediente: 1 cana de orez 3-4 cepe verzi (mai mari) ulei de
masline marar sare piper Mod de preparare: Se taie ceapa rondele şi se
căleşte câteva minute în uleiul încins. Se adaugă orezul spălat şi
scurs şi se mai…
Read more »
19 June 2013

Supa
crema de creveti cu praz din: creveti decorticati, supa de fructe de
mare, ulei de masline, praz, usturoi, piper cayenne, coniac, sherry,
faina, smantana, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
creveti decorticati 4 cesti supa de fructe de mare 3 linguri de ulei de
masline 2 cesti de praz tocat 1…
Read more »
19 June 2013

Supa
de salata din: capatani de salata, ceapa, orez, ulei, sare.
Ingrediente: 4 capatani de salata verde 3 cepe o ceasca de orez ulei
sare Mod de preparare: Salata se spală bine, se taie fâşii. Ceapa se
curăţă, se toacă mărunt şi se înăbuşe în ulei. Se adaugă orezul şi
salata şi se mai…
Read more »
19 June 2013

Se
taie în sferturi 300 g căpşuni şi se amestecă împreună cu 1 lingură de
miere, 1 lingură oţet balsamic, 8 cuburi de gheaţă pisate şi puţină apă
minerală. Se pune în pahare şi se completează cu apă minerală.
Read more »
19 June 2013

Salata
de macrou cu cartofi din: cartofi, fileuri de macrou afumat, cepe
verzi, sfecla rosii, marar, ulei de masline, zeama de lamaie, coaja de
lamaie, seminte de chimen. Ingrediente: 175 g de cartofi noi mici 200 g
fileuri de macrou afumat, cu pielea indepartata 4 cepe verzi, taiate
subtire 140 g de sfecla rosii mici,…
Read more »
19 June 2013

Ochiuri
cu legume şi ciuperci din: ciuperci, ceapa, patrunjel verde, ardei,
rosii, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete sau
din conserva 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde 1 ardei 2 rosii 4 oua
sare piper 30 ml ulei Mod de preparare: Cureţi ciupercile, ardeiul şi
ceapa. Speli bine legumele şi ciupercile.…
Read more »
19 June 2013

Gozleme
din: foaie de placinta, telemea de oaie, spanac, lapte, marar, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 500 g foaie de placinta Yufka 250 g telemea de
oaie 500 g spanac proaspat 2-3 linguri lapte 1 legatura marar 3-4
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Sfărâmaţi telemeaua cu
furculiţa, mărunţind-o cât mai bine, apoi puneţi-o…
Read more »
19 June 2013

Omletă
cu cremă de brânză şi zmeură din: oua, smantana, branza de vaci, zahar,
zmeura, zahar pudra, sare. Ingrediente: 2 oua 4 linguri smantana
lichida pentru gatit 100 g branza proaspata de vaci 1 lingrua zahar 250 g
zmeura 1 lingura zahar pudra 1 praf de sare Mod de preparare: Bateţi
ouăle ca pentru…
Read more »
19 June 2013

Salata
calda cu legume si bacon din: varza de bruxelles, bacon, ceapa,
usturoi, ciuperci, supa de pui, sos de soia, ulei de masline.
Ingrediente: 3 cesti varza de bruxelles, clatite, taiate in jumatati 5
felii de bacon, taiat 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1 ceasca
ciuperci feliate 1 cana supa de…
Read more »
19 June 2013

Supa
de rosii cu taitei din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, supa de legume,
taitei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg rosii coapte 2 cepe
mici 3 catei de usturoi 200 ml ulei 1,5 l supa de legume 200 g taitei
sare piper patrunjel Mod de preparare: Se căleşte ceapa tocată mărunt
în ulei, se…
Read more »
19 June 2013

Bruschete
cu pasta de telina din: telina, rosii, patrunjel verde, miez de nuca,
usturoi, drojdie inactiva, sare, piper, ulei extravirgin de masline,
bagheta. Ingrediente: 1 telina mica 2 rosii de dimensiune mijlocie 1
legatura paturnjel verde 100 g miez de nuca 1-2 catei de usturoi 1
lingurita de drojdie inactiva sare piper 100 ml ulei…
Read more »
19 June 2013

Tarta
crocanta cu zmeura din: faina, midagle, sare, zahar, zahar vanilat,
unt, ou, amidon, zahar, lapte, galbenusuri, suc de lamaie, zmeurata,
zmeura. Ingrediente: blat: 150 g faina 50 g migdale macinate 1 praf sare
40 g zahar 1 lingura zahar vanilat 100 g unt rece 1 ou in plus: 30 g
amidon 60 g zahar…
Read more »
19 June 2013

Salată
de fasole boabe cu peste din: fasole boabe, peste, ceapa rosie, sare,
ulei. Ingrediente: o cutie mare fasole boabe conservata o cutie peste in
ulei sau suc propriu 2 cepe mari rosii sare o lingurita ulei Mod de
preparare: Fasolea se scurge de apa în care a fost conservată, se spală
şi se…
Read more »
19 June 2013

Musaca
de vinete cu soia din: vinete, soia granulata, rosii, ceapa, ciuperci,
ulei de masline, cimbru, sare, ierburi aromatice, cascaval de post.
Ingrediente: 3 vinete potrivite soia granulata (200 g) 5-6 rosii 3 cepe
potrvite 200 g ciuperci ulei de masline cimbru sare ierburi aromatice
cascaval de post Mod de preparare: Vinetele se curăţă…
Read more »
19 June 2013

Pastă
de brânză cu ouă din: oua, unt, sare, piper, zeama de lamaie, mustar,
marar verde, branza de bivolita, smantana, ceapa verde. Ingrediente: 4
oua 2 linguri unt sau margarina tartanabila sare piper zeama de la 1
lamaie 1 lingura mustar 1 lingurita marar verde 100 g branza sarata de
bivolita 2 linguri smantana 2…
Read more »
19 June 2013

Mazare
batuta din: boabe de mazare, ulei, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 700
g boabe de mazare 200 ml ulei 1 ceapa medie sare piper Mod de
preparare: Puneţi mazărea spălată la fiert într-o oală cu apă rece, la
foc mic. După ce a fiert, lăsaţi-o să se răcorească puţin, puneţi-o în
blender şi procesaţi…
Read more »
19 June 2013

Tartine
cu branza si somon din: paine toast, branza dulce, file de somon
afumat, smantana, gelatina, marar, piper alb, sare de mare. Ingrediente:
6 felii paine toast integrala 500 g branza dulce 250 g file de somon
afumat 2 linguri smantana cu continut redus de grasime 1 plic gelatina
(10 g) 1 legatura marar piper…
Read more »
19 June 2013

Mojito
cu fructe kumquat din: rom alb, limeta, sirop, kumquat, frunze de
menta, gheata. Ingrediente: rom alb ½ suc de limeta ½ pahar sirop
simplu 3-4 kumquat 8-12 frunze de menta Cuburi de gheata Mod de
preparare: Amestecati romul, sucul de limeta si siropul simplu, adaugati
kumquat si frunzele de menta. Adaugati gheața.…
Read more »
19 June 2013

Salata
de orez cu stafide si muguri de pin din: orez, stafide, muguri de pin,
frunze de salata, ulei, sare, suc de lamaie. Ingrediente: 150 g orez cu
bob rotund 200 g stafide 150 g muguri de pin cateva frunze de salata
ulei pentru salata sare sucul unei jumatati de lamaie Mod de
preparare:…
Read more »
19 June 2013

Supa
de praz cu cartofi si crutoane din: cartofi, morcov, patrunjel, telina,
praz, ulei, crutoane. Ingrediente: 0,4 kg cartofi 1 morcov 1 patrunjel 1
telina 1 fir de praz 2 linguri ulei crutoane Mod de preparare: Se
fierbe zarzavatul în apă cu sare, mai puţin cartofii. Când este fiert,
se strecoară, iar în zeamă…
Read more »
19 June 2013

Prajitura
cu ciocolata neagra si alba din: oua, zahar, faina, cacao, frisca
lichida, ciocolata neagra, unt, faina. Ingrediente: pentru aluat: 5 oua
150 g zahar 135 g faina 15 g cacao pentru crema: 200 ml frisca lichida
200 g ciocolata neagra pentru decor: 100 g ciocolata neagra 100 g
ciocolata alba pentru tava: 10 g…
Read more »
19 June 2013

Aperitiv
cu branza si piper din: branza dulce, telemea, smantana, telina, sunca
de praga, boabe de piper verde, sare. Ingrediente: 300 g branza dulce
200 g telemea 100 g smantana 1 telina de dimensiune medie 12 felii
subtiri sunca de Praga 2 linguri boabe de piper verde sare Mod de
preparare: Dai telemeaua pe…
Read more »
19 June 2013

O
reteta delicioasa de painici cu: faina, drojdie, zahar, chimen,
coriandru, sare, unt, oua, piper, piept de pui, ceapa, morcovi,
smantana, sare. Ingrediente: 500 g faina 1 pliculet drojdie uscata 1
lingura cu zahăr 1 vârf de cuţit cu chimen măcinat 1 vârf de cuţit cu
coriandru măcinat 1 linguriţă cu sare 15 g unt…
Read more »
18 June 2013

Gem
de cirese cu vanilie din: cirese, zahar, suc de lamaie, unt, esenta de
vanilie. Ingrediente: 1 kg cirese spalate, tocate 2 cani de zahar ½
ceasca suc de lamaie ½ lingurita de unt 1 lingura esenta de vanilie
Mod de preparare: Intr-o tigaie mare combinati ciresele, sucul de
lamaie, zaharul si untul.…
Read more »
18 June 2013

Salata
de rucola cu muschi de porc din: frunze de rucola, muschi de porc,
rosii, castravete, iaurt, sare, piper. Ingrediente: frunze de rucola 300
g muschi de porc 2 rosii mari sau 4-5 mari un castravete un pahar mic
de iaurt sare piper Mod de preparare: Se încinge bine grătarul şi se
frige uniform…
Read more »
18 June 2013

Supa
de dovlecei cu morcovi din: dovlecei, ceapa verde, ceapa, morcovi,
pastarnac, rosii, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 dovlecei
medii 2 fire ceapa verde 1 ceapa mica 2 morcovi 1 pastarnac 2 rosii mici
2 linguri de ulei marar sare piper Mod de preparare: Se curăţă
dovleceii de seminţe şi de coajă şi…
Read more »
18 June 2013

Prăjitură
la tavă cu zmeură şi mascarpone din: unt, baton de vanilie, oua, zahar,
mascarpone, faina, praf de copt, migdale, coaja de lamaie, zmeura.
Ingrediente: 150 g unt 1 baton de vanilie 4 oua 225 g zahar 250 g
mascarpone 250 g faina 3 lingurite praf de copt 200 g migdale macinate 1
lingurita coaja…
Read more »
18 June 2013

Salata
de ardei copti cu ceapa rosie si patrunjel din: ardei gras, ceapa
rosie, pasta de romate, usturoi, suc de lamaie, patrunjel, chili, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 4 ardei grasi 1 ceapa rosie mare 150 ml pasta
de tomate 1 catel de usturoi o lingura suc de lamaie 1/2 legatura de
patrunjel 1/2 lingurita chili…
Read more »
18 June 2013

Carne
de miel cu naut si grau din: grau, pasta de ardei dulce, ceapa, carne
de miel, naut, unt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g
grau 3 linguri pasta de ardei dulce 2 cepe 800 g carne de miel 150 g
naut 50 g unt 5 linguri ulei de masline sare piper …
Read more »
18 June 2013

Rulouri
de dovlecei cu pastă de brânză din: dovlecei, branza de capra,
smantana, marar, sare, piper. Pentru decor, puteţi înfige în fiecare
rulou o scobitoare cu o măslină verde umplută cu gogoşar roşu.
Ingrediente: 3 dovlecei 250 g branza proaspata de vaci 100 g branza de
capra 100 g smantana 1 legatura marar sare piper…
Read more »
18 June 2013

Ruladă
de zmeură cu blat de pandispan din: oua, sare, zahar, faina, cacao,
amidon, zmeura, zahar pudra, suc de lamaie, branza de vaci, frisca,
zahar vanilat, intaritor de frisca. Ingrediente: blat de pandispan: 4
oua 1 praf sare 125 g zahar 80 g faina 40 g cacao 40 g amidon in plus:
500 g zmeura…
Read more »
18 June 2013

Salata
couscous cu masline si busuioc din: couscous, rosii, branza tofu,
masline negre, muguri de pin, ulei de masline, suc de lamaie, sare,
piper, busuioc. Ingrediente: 1 ceasca couscous 2 rosii sau echivalentul
in rosii uscate 50 g branza tofu 50 g masline negre taiate rondele 30 g
muguri de pin 3 linguri de ulei…
Read more »
18 June 2013

Musaca
de cartofi cu soia si cimbru din: cartofi, granule de soia, ceapa,
ulei, suc de rosii, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g
granule soia 2 cepe 8 linguri cu ulei 2-3 linguri cu suc de rosii sare
piper cimbru Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert…
Read more »
18 June 2013

Supa
de visine cu ceapa si smantana din: visine, faina, ceapa, smantana,
supa de pui, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g visine fara samburi 1
lingura faina 1 ceapa 150 ml smantana 400 ml supa de zarzavat sau de
pui 1 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curatati ceapa,
tocati-o marunt si caliti-o…
Read more »
18 June 2013

Curry
de cartofi cu oua si ceapa din: cartofi, ceapa, ulei de masline, sare,
pudra de curry, oua, sare, piper. Ingrediente: 2 kg cartofi fierti,
raciti și taiati 1 ceapa, tocata 3 linguri ulei de masline ½ lingurița
de sare 1 lingura de pudra de curry 3 oua, batute sare și piper dupa
gust…
Read more »
18 June 2013

O
reteta delicioasa de painici cu:naut, pasta de susan, ulei de masline,
chimen, usturoi, patrunjel, faina, zahar, drojdie, apa calduta, sare.
Ingrediente: 400 g năut 1 lingură cu pastă de susan 2 linguri cu ulei de
măsline 1/2 linguriţă cu chimen 2-3 căţei de usturoi pătrunjel
Ingrediente aluat: 500 g făină 2 linguri cu ulei…
Read more »
18 June 2013

O
reteta delicioasa de crochete cu: cascaval, cartofi, oua, faina,
pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g cascaval ras 3 cartofi
mari 3 oua 4 linguri faina 2 linguri cu pesmet ulei sare piper Mod de
preparare: Spală bine cartofii şi pune-i la fiert, în coajă, cu un praf
de sare. După ce s-au fiert,…
Read more »
18 June 2013

Mingii
de risotto din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei, orez, oregano,
supa de legume, vin alb sec, cascaval de post, busuioc. Ingrediente: 3
linguri ulei de masline 1 ceapa medie taiata cubulete 1 catel de usturoi
zdrobit 1/2 ardei rosu taiat cubulete 150 g orez 1 lingurita de oregano
uscat 400 ml zeama de…
Read more »
18 June 2013

Clatite
cu dovlecel si umplutura de branza din: dovlecel, oua, lapte, faina,
sare, marar, unt, ulei, cascaval. Ingrediente: 1 dovlecel de dimensiune
medie 2 oua 200 ml lapte 1 cescuta faina sare piper 1 legatura mica
marar 1 lingurita unt 3 linguri ulei pentru tigaie 200 g branza sau
cascaval ras Mod de preparare:…
Read more »
18 June 2013

O
reteta delicioasa de cartofi cu:ceapa verde, cascaval, oua, smantana,
smantana, pasta de tomate, unt, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi mai mici
1 legătură de ceapă verde 300 g caşcaval 2 ouă 100 g smântână 2
linguriţe cu pastă de tomate 1 lingură cu unt sare Mod de preparare:
Spală bine cartofii şi pune-i…
Read more »
18 June 2013

O
reteta delicioasa de mingi aromate cu: branza de vaci, gorgonzola,
branza feta, struguri, patrunjel, sare. Ingrediente: 300 g brânză de
vaci 100 g gorgonzola 200 g brânză feta 1 ciorchine de struguri 2
legături de pătrunjel sare Mod de preparare: Trece brânza de vaci,
gorgonzola şi feta printr-o sită. Amestecă energic şi potriveşte…
Read more »
18 June 2013

Dovlecei
crocanti din: dovlecei, oua, pesmet, parmezan, oregano, busuioc, boia
de ardei, sare, piper. Ingrediente: 3 dovlecei, taiati sub forma de
bețe 2 oua 2/3 cana pesmet 2/3 cana parmezan ras 1 lingura oregano uscat
1 lingura de busuioc uscat 1 lingurita boia de ardei Sare si piper
Mod de preparare: Se incalzeste…
Read more »
18 June 2013

O
reteta delicioasa de painici cu: sunca, ardei copt, branza, zacusca,
spanac, ou, susan, faina, oua, drojdie, apa, zahar, sare, ulei.
Ingrediente: 300 g şuncă 1 borcan cu ardei copt 200 g brânză telemea 1
borcan cu zacuscă 300 g spanac 1 gălbenuş susan Ingrediente aluat: 500 g
făină 3 ouă 1 pliculeţ cu drojdie…
Read more »
18 June 2013

O
reteta delicioasa de supa crema cu:cartofi, telina, radacina de
patrunjel, conopida, broccoli, ceapa, morcov, smantana, branza telemea,
lapte, sare. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel
1 conopidă mai mică 1 broccoli mic 1 ceapă 1 morcov 200 g smântână 300 g
brânză telemea 1 ceşcuţă cu lapte sare Mod…
Read more »
18 June 2013

Frigarui
din carne de miel cu salata din: carne tocata de miel, lamai, masline
verzi, patrunjel, ras el hanout, ulei, iaurt, salata, lipii, rosii,
ceapa rosie, menta, zeama de lamaie, zahar. Inrgediente: 500 g carne
tocata de miel 2 lamai mici murate sau 1 mare, cu partea moale si
semitnele indepartate, iar restul tocat 10 masline…
Read more »
18 June 2013

Supa
de ceapa cu crutoane de paine din: ceapa uscata, ceapa, telina, ardei
gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,35 kg
ceapa uscata 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov
sare 2 linguri ulei patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa,
felina, păstârnacul, ardeiul gras şi…
Read more »
18 June 2013

Negresa
cu crema din: ciocolata, unt, oua, zahar, esenta de vanilie, faina,
sare, ciocolata menaj, unt. Ingrediente: pentru aluat: 200 g ciocolata
50 g unt 2 oua 100 g zahar cateva picaturi esenta de vanilie 75 g faina
un praf sare pentru crema: 100 g ciocolata menaj 50 g unt Mod de
preparare: Pentru…
Read more »
18 June 2013

Rulouri
cu sunca de curcan din: sunca de curcan, orez, porumb, mazare, ananas,
morcov, gogosari, lamaie, miere, maioneza dietetica, iaurt natural,
rondele de masline, sare, piper, curry si boia de ardei iute.
Ingrediente: 12 felii sunca de curcan 250 g orez cate 200 g porumb,
mazare si cubulete de ananas din conserva 1 morcov mare…
Read more »
18 June 2013

O
reteta delicioasa de painici cu:carnati, oua, sos de rosii, drojdie,
ulei, apa, lapte, faina, sare. Ingrediente: 500 g cârnaţi 6 ouă 4
linguri cu sos de roşii Ingrediente aluat: 25 g drojdie 30 ml ulei 150
ml apă 150 ml lapte 500-550 g făină 1 linguriţă cu sare Mod de
preparare: Frământă toate ingredientele…
Read more »
18 June 2013

Supa
crema de sparanghel cu patrunjel din: sparanghel verde, ulei de
masline, ceapa, cartof, supa de legume, ceapa, morcov, ardei, pastarnac,
telina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 manunchi sparanghel
verde 4 linguri ulei de masline 2 cepe medii, taiate marunt 1 cartof
potrivit, curatat si taiat felii 1,5 litri supa de legume o ceapa 1
morcov…
Read more »
18 June 2013

Salata
de pepene cu castravete si frunze de menta din: pepene galben, pepene
verde, castravete, limeta, frunze de menta. Ingrediente: 1 pepene
galben, taiat bucati 1 pepene verde, taiat bucati 1 castravete, taiat
felii subțiri 1 limeta 1/2 ceasca frunze proaspete de menta, rupte Mod
de preparare: Adauga pepenele si castravetii intr-un castron mare.…
Read more »
18 June 2013

Mancare
de mazare cu cartofi si morcovi din: mazare, morcovi, cartofi, ceapa,
pasta de rosii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g de
mazare boabe proaspata sau congelata 1-2 morcovi 2 cartofi 1 ceapa 2
lingurita pasta de rosii 2-3 linguri de ulei sare piper marar sau
patrunjel Mod de preparare: Ceapa tocată şi…
Read more »
18 June 2013

Somon
înăbuşit cu sos de mărar din: somon, ceapa verde, marar, supa de peste,
condiment pentru peste, vermut, smantana, suc de lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 800 g somon (o bucata medie) 1 fir de ceapa verde (partea
alba) 2 legaturi marar 200 ml supa de peste (din 1/2 cub condiment) 1
lingura amestec condiment pentru…
Read more »
18 June 2013

Mancare
de mazare cu patrunjel din: mazare, ceapa verde, bulion, ulei, marar,
sare, piper. Ingrediente: 400 g mazare boabe curatate 2 cepe verzi 1
lingura bulion 2 linguri de ulei 1 legatura marar sare piper Mod de
preparare: Ceapa se curăţă, se taie mărunt si se căleşte în ulei. Se
adaugă mazărea spălata şi…
Read more »
18 June 2013

Supa
rapida cu mei din: mei, supa degresata de pasare, sare, piper, boia
dulce, morcov, radacina de patrunjel, patrunjel verde, seminte de
chimen, ceapa, ulei. Ingrediente: 200 g mei decorticat 2 1/2 l apa sau
supa degresata de pasare sare piper boia dulce 1 morcov mare 1 radacina
de patrunjel 1 legatura patrunjel verde 1…
Read more »
18 June 2013

Tarta
cu spanac si oua de prepelita din: faina, unt, ou, praf de copt, sare,
spanac, usturoi, branza de capra, oua de prepelita, busuioc.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 50 g unt 1 ou 1 lingurita praf de
copt sare pentru umplutura: 250 g spanac oparit 4 catei de usturoi 100 g
branza de…
Read more »
17 June 2013

Retete video: Cum se prepara Friptura asiatica de vita cu salata cu taitei
Read more »
17 June 2013

Retete video: Cum se prepara Linguine cu creveti, chorizo si sos de rosii
Read more »
17 June 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu:sunca presata, oua, smantana, cascaval,
faina, cartofi, unt, sare. Ingrediente: 300 g şuncă presată 2 ouă 5
linguri cu smântână 300 g caşcaval Ingrediente aluat: 500 g făină 400 g
cartofi 2 ouă 250 g unt sau margarină sare Mod de preparare: Spală
bine cartofii şi pune-i la fiert,…
Read more »
17 June 2013

Retete video: Cum se prepara Clatite cu jambon si sirop de artar
Read more »
17 June 2013

Punch
de capsuni din: pisco, lichior de soc, sirop de capsuni, suc de limeta,
cidru de mere, gheata, zahar, capsuni. Ingrediente: 750 ml
pisco/rachiu/vodca 1 cana lichior de soc 1 1/2 cani sirop de capsuni 1
1/2 cesti de suc de limeta 750 ml cidru de mere 2 lamai pentru garnitura
cuburi de gheața…
Read more »
17 June 2013

Supa
crema de spanac cu patrunjel din: spanac, cartof, ceapa, telina, ardei
gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 350 g spanac 1
cartof 2 cepe 1 telina mica 1 ardei rgas 1 pastarnac sare 2 linguri ulei
patrunjel frunze Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă,
ceapa, telina, păstârnacul,…
Read more »
17 June 2013

Mancare
de mazare cu cubulete de mamaliga din: ceapa, morcov, mazare, cartofi,
ardei gras, ulei, suc de rosii, sare, piper, marar, mamaliga.
Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 300 g mazare fiarta 4-5 cartofi mici 1/2
ardei rgas ulei 1 ceasca suc de rosii sare piper marar mamaliga taiata
in cubulete de 1 cm Mod…
Read more »
17 June 2013

Supa
crema de praz cu crutoane din: praz, cartofi, ceapa, patrunjel,
pastarnac, telina, ulei, sare, piper, crutoane. Ingrediente: 1/5 kg praz
2 cartofi 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 pastarnac 1 telina 3 linguri
de ulei sare piper crutoane Mod de preparare: Ceapa, prazul şi
cartofii se curăţă, se spală şi se taie mărunt.…
Read more »
17 June 2013

Marmelada
de grapefruit din: grapefruit, lamai, zahar, ghimbir, cimbru.
Ingrediente: 3 grapefruituri mari 2 lamai 2 cani de zahar brut o
lingurita de ghimbir ras o mana de cimbru proaspat Mod de preparare:
Scoateţi pulpa grapefruiturilor şi lămâilor, tăiati-o cuburi şi puneţi-o
într-un vas cu 3 căni de apă. Radeti coaja fructelor şi adăugafi-o…
Read more »
17 June 2013

Chiftea
greceasca din: carne tocata de porc, ou, carne tocata de vita, lapte,
orez, apa, piper, sare, patrunjel, ceapa, usturoi, feta, unt.
Ingrediente: 250 g carne tocata de porc 1 ou 250 g carne tocata de vita
100 ml lapte 75 g orez cu bobul lung 150 ml apa piper macinat sare
pentru umplutura: 2…
Read more »
17 June 2013

Bruschete
cu rosii cherry si mozzarella din: paine, rosii cherry, usturoi, ulei
de masline, otet balsamic, mozzarella, busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 8 felii de paine 2 cesti rosii cherry 1-2 catei de usturoi,
tocat 2 lingurite de ulei de masline 1 lingurita otet balsamic
mozzarella, felii subtiri 1/4 ceasca frunze de busuioc, tocat Sare…
Read more »
17 June 2013

Ciorba
de lobode din: loboda verde, loboda rosie, bors, ceapa, usturoi verde,
orez, galbenus, smantana, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 4-5
legaturi lobode verzi si rosii 500 ml bors sau zeama de varza acra 1
ceapa 1 legatura usturoi verde 1 lingura orez sau grau 1 galbenus 100 ml
smantana 1 legatura marar verde sare…
Read more »
17 June 2013

Bomboane
cu migdale si stafide din: migdale, stafide, scortisoara, pudra de
roscove, fulgi de cocos, portoala, fructe goji, seminte de susan.
Ingrediente: 200 g migdale decojite sau nuci 1 cana stafide 1/2
lingurita scortisoara 1 portocala 1 lingura fulgi de cocos 2 linguri
pudra de roscove 1 lingurita fructe goji optional, 1 lingurita seminte
de…
Read more »
17 June 2013

Legume
la tigaie din: ciuperci, ardei, dovlecei, busuioc, rozmarin, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 6 ciuperci 1 ardei rosu 1 ardei gras galben 1
dovlecel busuioc rozmarin ulei sare piper Mod de preparare: Se spală
legumele, se curăţă şi se taie feliute cu grosimea de 2-3 cm. Se trage
la tigaie separat, fiecare tip de…
Read more »
17 June 2013

Pizza
cu branza si sos din: apa, zahar, drojdie, faina, ulei, sare, suc de
rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, piper, mozzarella,
ricotta, cascaval, parmezan. Ingrediente: pentru blat: 150 ml apa 1/2
lingurita zahar 1 lingurita drojdie uscata 250 g faina 3 linguri ulei
1/2 lingurita sare pentru sos: suc de rosii 1 lingura…
Read more »
17 June 2013

Batoane
energizante cu stafide şi goji din: fulgi de ovaz, stafide, goji.
Ingrediente: 200 g fulgi de ovaz cate 100 g stafide, fructe goji, miere
si unt Mod de preparare: Pui într-un bol fulgii de ovăz, stafidele şi
fructele goji. Adaugi untul topit şi mierea şi amesteci bine compoziţia.
Intr-o tăviţă de aproximativ 20×25…
Read more »
17 June 2013

Salata
de somon cu fasole verde din: ulei vegetal, file de somon, sare, piper
negru, fasole verde, ulei de masline, otet de vin rosu, rosii cherry,
bagheta, ceapa rosie, busuioc. Ingrediente: Ulei vegetal 1 bucata file
de somon 1/2 lingurita de sare 1/4 lingurita piper negru 1/2 kg fasole
verde, taiata bucati 3 linguri ulei…
Read more »
17 June 2013

O
reteta delicioasa de cartofi cu:ulei, sare, piper, bacon, cascaval,
smantana, iaurt, supa de legume, sare, piper, praz. Ingrediente: 1,2 kg
cartofi 2 linguri ulei sare piper 400 g bacon 400 g caşcaval felii
(brânză Gouda) 200 g smântână 150 g iaurt puţină supă de legume sare
piper câteva rondele de praz Mod de…
Read more »
17 June 2013

Marmelada
de ceapa din: ceapa, ulei vegetal, sare, piper, bere, zahar, miere,
otet de cidru, prune, boabe de cacao. Ingrediente: 450 g ceapa feliata 2
linguri de ulei vegetal un varf de sare mare un varf de piper jumatate
de cana de bere un sfert de cana de zahar 2 linguri de miere 3 linguri…
Read more »
17 June 2013

Supa
cu paste, spanac si parmezan din: morcov, ceapa, telina, varza, ardei
rosu, spanac, paste, ulei de masline, patrunjel verde, sare, parmezan.
Ingrediente: 1 morcov 1 ceapa uscata 1 telina 1 varza 1 ardei rosu
spanac (proaspat sau congelat) 1 bol cu paste ulei de masline patrunjel
verde sare 150 g parmezan Mod de…
Read more »
17 June 2013

Chiftelute
de curcan cu broccoli din: file de piept de curcan, morcovi, ceapa,
cartof, ou, cimbru, patrunjel, broccoli, sare, pesmet, ulei.
Ingrediente: 300 g file de piept de curcan 2 morcovi 1 ceapa mica 1
cartof mic 1 ou 1 praf de cimbru 1/2 legatura patrunjel 150 g broccoli
sare 3 linguri pesmet 2 linguri…
Read more »
17 June 2013

O
reteta delicioasa de bezele cu: oua, suc de lamaie, zahar, migdale,
cacao, ciocolata, frisca, unt. Ingrediente: 4 albuşuri 2 linguriţe suc
de lămâie 250 g zahăr 200 g migdale măcinate 2 linguriţe cacao 150 g
ciocolată 80 g frişcă 20 g unt Mod de preparare: Bate albuşurile spumă
cu suc de lămâie şi…
Read more »
17 June 2013

O
reteta delicioasa de clatite cu:cartofi, oua, faina, amidon, sare,
nucsoara, zahar, ananas, zahar, portocala, lichior, scortisoara.
Ingrediente: 600 g cartofi două ouă 2 linguri făină o lingură amidon
sare nucşoară o lingură zahăr o cutie de ananas bucăţi 4 linguri zahăr
sucul de la o portocală 2 linguri lichior un praf scorţişoară Mod…
Read more »
17 June 2013

Cartofi
la cuptor cu sos de avocado din: cartofi noi, ulei de masline, sare de
mare, seminte de susan albe, seminte de susan negre, chimen, rozmarin,
avocado, limeta, rosii, piper, boia. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici 5
linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare de mare 2 linguri seminte de
susan albe 2 linguri…
Read more »
17 June 2013

Lemon
curd din: galbenusuri de ou, zahar, zeama de lamaie, unt, coaja de
lamaie. Ingrediente: 6 galbenusuri de ou o cana de zahar 3 lamai stoarse
150 g unt coaja celor 3 lamai Mod de preparare: Amestecaţi
gălbenuşurile şi zahărul într-un vas aşezat la flacără medie. Adăugaţi
zeama de lămâie şi amestecaţi cu o…
Read more »
17 June 2013

Papricas
ardelenesc cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, untura de
porc, smantana, faina, patrunjel, sare, piper, boia. Ingrediente: 800 g
carne de vitel 1 ceapa 1 lingura untura de porc 200 ml smantana 1
lingura faina 1 legatura patrunjel sare piper boia Mod de preparare:
Curatati ceapa, tocati-o marunt si puneti-o…
Read more »
17 June 2013

O
reteta delicioasa de sufleu de ciocolata cu: ciocolata amaruie, unt,
faina, lapte, zahar, oua. Ingrediente: 120g ciocolata amaruie 50g unt
50g faina 300ml lapte 50g zahar 3 galbenusuri 4 albusuri Mod de
preparare: Rade ciocolata. Topeşte untul într-o crăticioară, amestecă-l
cu făina, apoi adaugă laptele puţin câte puţin, amestecând încontinuu.
Adaugă ciocolata şi…
Read more »
17 June 2013

Legume
la gratar cu sos din: dovlecei, vanata, ardei grasi, rosii, ceapa, ulei
de masline, otet balsamic, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2
dovlecei 1 vanata 2-3 ardei grasi rosii 3 rosii 1 ceapa sos: 3-4
linguri ulei de masline 3 linguri otet balsamic 3-4 catei de usturoi
taiat feliute cimbru/busuioc sare piper Mod…
Read more »
17 June 2013

O
reteta delicioasa de mousse de ciocolata cu: ciocolata, espresso, oua,
zahar vanilat, frisca, zahar, biscuiti cu ciocolata, amaretto, nuci,
cacao, boabe de cafea. Ingrediente: 150 g ciocolată o ceaşcă espresso 3
oua 30 g zahâr vanilat 125 g frişcă bătută 2 linguri zahăr câţiva
biscuiţi cu ciocolată 40 ml amaretto 30 g nuci caju…
Read more »
17 June 2013

O
reteta delicioasa de bors cu: morcov, cartofi, ardei gras, ceapa, pasta
de tomate, patrunjel, leustean, carne tocata, oua, orez, paine, sare,
piper. Ingrediente: 1 morcov 2 cartofi 1 ardei gras 1 ceapă 2-3 linguri
cu pastă de tomate 1l bors 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de
leuştean Ingrediente perişoare: 500 g amestec de…
Read more »
17 June 2013

Spuma
de căpşuni din: capsuni, albusuri, zahar brun, zahar vanilat.
Ingrediente: 700 g capsuni 4 albusuri 100 g zahar brun zahar vanilat
Mod de preparare: Ţine ingredientele la frigider înainte de a le folosi.
După ce ai curăţat şi spălat căpşunile, mixează-le cu 3 linguri de
zahăr. Bate bine albuşurile cu zahărul rămas până…
Read more »
17 June 2013

Cartof
cu tofu din: lapte de soia, cartofi, tofu, ulei de masline, marar
verde, ulei, sare. Ingrediente: 2 cani lapte de soia 6 cartofi 200 g
tofu 2 linguri ulei de masline 2 linguri marar verde 1 lingura ulei
pentru tava sare Mod de preparare: Speli bine cartofii si ii fierbi in
apa usor…
Read more »
17 June 2013

Cocktail
cu castravete din: pimm’s, suc de lamaie, sirop de castravete, ghimbir,
castravete, gheata. Ingrediente: 1/2 pahar Pimm’s Suc de lamaie 1/4
pahar sirop de castravete ghimbir o spirala de castravete gheata
Ingrediente sirop castravete: 1/2 cana de zahar 1/2 cana de apa 6 felii
de castravete Mod de preparare: Puneti in pahar…
Read more »