24 December 2013

Retete
pentru Craciun si Revelion: Reteta zilei: Crochete de ton Crochete de
ton din: ton, mustar dijon, praz, oua, suc de lamaie, sare, piper,
pesmet, ulei de masline, iaurt, marar. Ingrediente : 500gr ton,
maruntit 2 lingurite mustar Dijon 2 fire praz, tocat 2 oua, batute 1
lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita de…
Read more »
24 December 2013

Retete
pentru Craciun si Revelion: Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita
Sarmale cu carne de vita din: unt, ulei de masline, ceapa, morcov, carne
de vita, orez, ienibahar, sare, piper, patrunjel, varza, usturoi, suc
de lamaie, supa de pui, sos de rosii, smantana. Ingrediente: 2 linguri
unt sau ulei de măsline 1…
Read more »
24 December 2013

Retete
pentru Craciun si Revelion: Friptura de vita cu legume calite O reteta
savuroasa si gustoasa de Friptura de vita cu legume calite din: muschi
de vita, morcovi, varza, lamaie, sos worcestershire, ulei, sos de soia,
boabe de soia si taitei cu ou. Ingrediente: 350 g muschi de vita, fara
grasime si taiat fasii de…
Read more »
24 December 2013

O
reteta de porc crocant in cupe de salata din: lemongrass, ulei, zaha
brun, ceapa rosie, coriandru, salata verde, usturoi, ardei iute, suc de
limes si sos de peste. Ingrediente: 4 tije de lemongrass, curatate de
frunzele exterioare tari ulei vegetal 400 g carne tocata de porc 1
lingura zaha brun sau zahar de palmier…
Read more »
24 December 2013

Pulpa
de porc la tava cu usturoi si ciuperci din: pulpa de porc, usturoi,
rozmarin, unt, ciuperci, bere neagra, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
pulpă de porc 1 căpăţână de usturoi 2-3 crengute rozmarin 100 g unt
200 g ciuperci conservate 1 cutie de bere neagră sare şi piper Mod de
preparare: Carnea se împaneaza pe ambele parţi cu usturoi,…
Read more »
24 December 2013

Muschiulet
de porc in aluat din: muschi de porc, ulei, faina, drojdie, sare, bere
blonda, miere, cimbru, unt. Ingrediente: 1 muşchi subţire de porc 50 ml
ulei pentru aluat: 450 g făină 1 plic drojdie uscată 1 lingurita sare
330 ml bere blondă 1 lingura miere 2 lingurite cimbru uscat pentru tavă
25 g unt Mod de preparare: Pentru aluat, se amesteca faina,…
Read more »
23 December 2013

Prajiturele
cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic din: unt, zahar, zahar
brun, ou, esenta de vanilie, faina, bicarbonat de sodiu, fulgi de
ciocolata alba, fistic, afine uscate. Ingrediente: ½ ceasca de unt ½
cana de zahar brun ½ cana de zahar 1 ou 1 lingurita esenta de vanilie 1 ½
cani faina…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de cotlete de porc cu mustar si cartofi din: cartofi, ulei de
masline, seminte de fenicul, paprika afumata, fasole verde, otet de vin
alb, salota, zahar, mustar dijon, fenicul si cotlete de porc.
Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, taiati in felii subtiri, stersi cu
prosoape de hartie 2 linguri ulei de masline, plus…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de cotlete de porc la cuptor din: ulei de masline, usturoi,
cimbru, otet balsamic, cotlete de porc si rosii. Ingrediente: 30 ml ulei
de masline 2 capatani de usturoi 10 g cimbru proaspat (5 g uscat) 80 ml
otet balsamic 4-6 cotlete de porc, taiate 8 rosii injumatatite Mod de
preparare: Amestecati…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, ciuperci,
usturoi, rosii, ardei, sare grunjoasa, piper, vin alb, ulei de masline,
cimbru si patrunjel. Ingrediente: un kg pulpa de porc 500 g ciuperci 6
catei de usturoi 4 rosii 3-4 ardei (rosu si verde) sare grunjoasa piper
negru macinat 100 ml vin…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de cotlete de porc si cartofi pai din: cotlete de porc, ketchup,
usturoi, cimbru, fulgi de migdale, cinci condimente chinezesti, cartofi
pai si ulei vegetal. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fara os 3 linguri
ketchup 1 catel de usturoi, zdrobit 1/2 lingurita de cimbru uscat 1
mana fulgid e migdale, rumeniti in…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de fleica de porc cu miere, ceapa si miere, din: piept de porc,
ulei de floarea soarelui, ceapa, mere, salvie si miere. Ingrediente: 1,2
kg fleica din piept de porc 40 ml ulei floarea-soarelui 3 cepe, taiate
in bucati 4 mere verzi, decojite si feliate 40 g salvie tocata 50 ml
miere …
Read more »
23 December 2013

O
reteta de friptura inabusita din: pulpa de porc, slanina afumata,
ceapa, vin, zeama de varza, untura, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1
kg pulpă de porc 200 g slănină afumată 1 ceapă 250 ml vin roşu 1 pahar
cu zeama de varză 100 g untură sare piper chimen Mod de preparare:
Spală bine…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de cotlete de porc cu usturoi din: cotlete de porc, usturoi,
oregano, chimen, piper, scortisoara, otet de vin rosu, suc de portocale,
miere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc
cu oase (groase de circa 2 cm) 4 catei de usturoi 1 lingurita oregano
uscat 1 lingurita chimen 1/2…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de porc dulce acriosr din: file de porc, ou, zahar, sare, ceapa,
ardei grasi, sos worcester, vin, sos de soia, ketchup, ananas, amidon
si ulei. Ingrediente: 400 g file de porc 1 ou 4 linguri zahar sare 1
ceapa mare cate 2 ardei grasi rosii si galbeni 1 lingura sos Worcester 1
lingura…
Read more »
23 December 2013

Coaste
de porc din: coaste, apa, otet de mere, zahar brun, piper, ceapa,
mustar de dijon, zeama de lamaie si sos worcester. Ingrediente: 2
coaste/persoana 2 cani de apa 1/2 cana otet de mere 5 linguri zahar brun
5 linguri zahar 1/2 lingura piper proaspat macinat 1/2 lingura ceapa
tocata 1 cana mustar de Dijon…
Read more »
23 December 2013

Cotlete
delicioase de porc la gratar din: cotlete de porc, sos, lamaie,
condimente. Ingrediente: 3 cotlete de porc 3-4 linguri sos pentru
marinata, dupa preferinta 1/2 de lamaie Condimente, dupa preferinta
Mod de preparare: Spalati carnea de porc, adaugati suc de lamaie,
amestecati, apoi clatiti din nou cu apa rece. Uscati carnea…
Read more »
23 December 2013

Pune
1 kg de coaste de porc în apă, cât să le acopere, pune-le pe foc şi
lasă-le să dea în clocot, apoi lasă-le să fiarbă la foc mocnit, 15
minute. Scoate-le, scurge-le bine de apă şi unge-le cu puţin sos
Worcester. Frige-le pe grătar câte 3-4 minute pe fiecare parte, până
devin crocante. Intr-o…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de rulada de carne din: carne de porc, ciuperci, ceapa, ardei
capia, sare, piper, unt, oua si marar. Ingrediente: 800 g carne de porc
400 g ciuperci 3 cepe 2-3 ardei capia sare piper 100 g unt 4 oua marar
Mod de preparare: Se curăţă şi se spală ceapa. Se toacă mărunt…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de pulpa de porc cu sos de rosii si ciuperci din: pulpa de
porc, lamai, rosii, ciuperci, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
Ingrediente: 600 g pulpa de porc 2 lamai 400 g rosii cherry 340 g
ciuperci taiate 50 ml ulei floarea soarelui sare piper Mod de
preparare: Pulpa de…
Read more »
23 December 2013

Cotlet
de porc cu sos din: cotlet de porc, piper, coacaze rosii, zahar brun,
otet balsamic, worchester, coniac. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără
os piper 5 arome sos: 300 g coacăze roşii 2 linguri zahăr brun
2 linguri oţet balsamic 2 linguri Worchester 50 ml coniac Mod de
preparare: Se asezoneaza bucata de cotlet cu piper 5 arome din…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de pulpa de porc in manta de dovlecei din: pulpa de porc, unt,
coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cascaval, usturoi,
dovlecei, vin si unt. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 100 g unt 50 ml
coniac natural 2-3 linguri ulei de masline sare grunjoasa piper negru
macinat 50 g cascaval 3-4…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de file de porc din: ardei gras, ceapa, file de porc, sare,
piper, ulei de masline, vin rosu, ciuperci, unt, faina, cimbru si foaie
de dafin. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 cepe 600 g
file de porc sare piper 2 linguri ulei de masline 35 cl vin rosu…
Read more »
23 December 2013

Cotlet
de porc umplut din: cotlet de porc, ulei de masline, ceapa rosie,
fenicul, usturoi, carnati, patrunjel, cimbru, cirese uscate, paine
veche, sare, piper, supa de pui, sirop de artar, boabe de mustar.
Ingrediente: 2 kg cotlet de porc 2 linguri ulei de masline 1 ceasca
ceapa rosie, tocata 1 ceasca fenicul, tocat 4…
Read more »
23 December 2013

Costite
de porc din: costite de porc, ceapa, cuisoare, enibahar, otet, ulei,
nucsoara, foi de dafin, boia de ardei iute, vin alb, sare si piper.
Ingrediente: 12 costite de porc 1 ceapa 4 cuisoare 4 boabe enibahar 1
lingura otet 3 linguri ulei 1 lingurita rasa nucsoara macinat 3-4 foi de
dafin 3 catei de…
Read more »
23 December 2013

Minicotlete
în crustă de muştar cu miere si rosii cherry din: cotlete de porc,
mustar cu boabe, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si spanac.
Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os 3 linguri mustar cu boabe 4
linguri ulei de masline sare piper 400 g rosii cherry 200 g spanac
proaspat Mod de…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de ceafa de porc si cartofi din: ceapa de porc, cartofi, vin,
ulei de masline, otet aromatic, usturoi, foi de dafin, piper, sare
grunjoasa, zahar, unt si rozmarin. Ingrediente: un kg ceafa de porc 8-10
cartofi pentru marinata: 200 ml vin alb 3 linguri ulei de masline 2
linguri otet aromatic 4-5 catei…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de file de porc cu fasole si rosii din: fasole verde, sare, file
de porc, ulei, piper, ceapa, rosii cherry, gorgonzola, lapte, sos
hollandaise, unt si branza gouda. Ingrediente: 600 g fasole verde sare
600 g file de porc 2 linguri ulei piper 2 cepe 250 g rosii cherry 100 g
gorgonzola 150…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de gratar de porc din: cartofi, ciuperci, sare, piper, ulei,
ceafa de porc, unt si foaie de dafin. Ingrediente: 8 cartofi mici 8
ciuperci de dimensiuni medii sare piper 1 lingura ulei 4 bucati ceafa de
porc 30 g unt 1 foaie de dafin Mod de preparare: Spălaţi cartofii,
fierbeţi-i cca 20…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de cotlet de porc cu ciuperci din: ciuperci, cotlet de porc,
sparanghel, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei de masline, sare,
piper, cimbru, coniac si unt. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 bucati
cotlet de porc 500 g sparanghel zeama de la o lamaie 2-3 linguri otet
balsamic 3-4 catei de usturoi 2-3 linguri…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de cotlet de porc in sos dulce acrisor din: cotlet de porc, sare
de mare grunjoasa, piper, cimbru, cartofi, nectarine, unt, zahar brun,
ulei de floarea soarelui, vin si costita afumata. Ingrediente: un cotlet
de porc sare de mare grunjoasa piper negru si alb boabe si macinat
cimbru verde pentru garnitura: 5-6 cartofi…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de friptura de porc cu orez din: pulpa de porc, sare, piper,
boia, vin, cimbru, ceapa, ciuperci, unt, orez, ulei de masline, ardei
capia si ceapa verde. Ingrediente: 800 g pulpa de porc sare piper boia
iute si dulce 50 ml vin demi-dulce un praf de cimbru 2 cepe 300 g
ciuperci 75…
Read more »
23 December 2013

Supa
de fasole cu paste si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
rosie, supa de legume, penne, fasole, spanac, sare, piper. 2 lingurite
ulei de masline 1/2 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1 rosie,
tocata 4 cesti supa de legume 3/4 ceasca penne 1 cutie fasole 4-5 cani
spanac, maruntit sare…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de ciuperci cu carne trase in miere din: muschi de porc sau
piept de pui, mustar, miere, sare, unt, ciuperci, cartofi si cimbru.
Ingrediente: 2 felii de mușchi de porc sau de piept de pui (180 g
fiecare) 1 lingură muștar sare 1 lingură miere 2 linguri unt 250 g
ciuperci Champignon curățate…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de file de porc cu castraveti din: file de porc,c astraveti,
ceapa, ulei, sos de soia, usturoi, ardei iute, ghimbir si susan.
Ingrediente: 500 g file de porc 250 g castraveti 2 cepe 2 linguri ulei 3
linguri sos de soia 1 catel de usturoi 1 ardei iute mic 30 g ghimbir,
susan…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de friptura de porc si salata de mere cu ardei din: spata de
porc, unt, zahar brun, mustar cu boabe, ceapa, mere, ardei grasi, frunze
de dafin, otet de cidru, ulei de masline, si zahar brun. Ingrediente:
2-2,5 kg spata de porc sau piept de porc, rulat si legat cu ata
alimentara 50…
Read more »
23 December 2013

Coaste
de porc picante din: coaste de porc, piper, ulei, ceapa, apa, pasta de
tomate, otet, miere, sare, usturoi, boia iute, condimente. Ingrediente:
1 kg coaste de porc 1 lingura piper negru 1 lingura piper rosu 3 linguri
ulei 1 bucata ceapa mica 200 ml apa 2 linguri pasta de tomate 50 ml
oţet 2 linguri miere 1 lingurita sare 2 lingurite praf de usturoi
2 lingurite…
Read more »
23 December 2013

O
reteta de ciorba de carne din: piept de porc, morcovi, cartofi, telina,
pastarnac, patrunjel, ceapa, ardei gras, tarhon, patrunjel, lamaie,
ulei si sare. Ingrediente: 500 g piept de porc 2 morcovi mari 2 cartofi 1
telina 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 1 ardei gras
tarhon patrunjel lamaie ulei sare …
Read more »
23 December 2013

Porc
cu ardei in sos de bere din: pulpa de porc, ardei grasi, ardei capia,
ceapa, ulei, bere neagra, boia de ardei iute, amidon, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 2 ardei grasi verzi 2 ardei
capia 1 ceapa mare 100 ml ulei 400 ml bere neagra 1 lingurita rasa boia
de…
Read more »
22 December 2013

Fripturi
pentru Craciun: Fripturică de porc cu piper şi unt de arahide O
reteta de fripturica de porc cu piper si unt de arahide din: Spata de
porc, salata creata, piper, usturoi, unt de arahide si sare.
Ingrediente: 500 g spată de porc 1 salată creaţă 1 linguriţă rasă piper
râşnit (amestec de piper…
Read more »
22 December 2013

Curcan
pentru Craciun: Ruladă de curcan cu brânză Ruladă de curcan cu brânză
din: piept de curcan, branza de vaci, ceapa, sunca, patrunjel, oua,
sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 250 g branza de vaci 1 ceapa
4 felii de sunca 2 oua 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de
preparare: Taie…
Read more »
22 December 2013

Curcan
pentru Craciun: Pastramă din piept de curcan Pastramă din piept de
curcan din: piept de curcan, apa, zahar, sare grunjoasa, boabe de
ienupar, piper, usturoi, cimbru, cuisoare si frunze de dafin.
Ingrediente: 1 piept de curcan (minimum 1,2kg) 250ml apă 50g zahăr 50g
sare grunjoasă 1 lingură boabe de ienupăr 1 lingură piper negru măcinat…
Read more »
22 December 2013

Curcan
pentru Craciun: Rulada de curcan cu chorizo si branza Rulada de curcan
cu chorizo si branza din: piept de curcan, sunca serrano, jeleu de
gutui, ulei de masline, ceapa, usturoi, chorizo, pasta de rosii, orez,
sherry, sofran, ardei rosu copt, branza manchego. Ingrediente: 2 fileuri
din piept de curcan (1,3 kg in total) 12…
Read more »
22 December 2013

Friptura
de porc: Friptură de porc cu garnitură de ţelină Friptură de porc cu
garnitură de ţelină din: muschi de porc, usturoi, seminte de fenicul,
oregano, maghiran, ulei de masline, suc de lamaie, sunca impanata,
ceapa, radacina de telina, vin rosu. Ingrediente: 900 g muschi de porc 6
catei de usturoi 1 lingurita seminte de…
Read more »
22 December 2013

Retete
de Sarmale: Sarmalute in foi de vita cu menta O reteta delicioasa de
sarmalute in foid e vita cu menta din: foi de vita, ceapa, orez, ulei de
masline, menta, marar, lamai, sare si piper. Ingrediente: 34 foi de
vita 2 cepe 250 g orez bob rotund 100 ml ulei de masline 15 g…
Read more »
22 December 2013

Retete
de Sarmale: Sarmale de porc moldovenesti Ingreniente: 2 verze acre
1/2 l suc de rosii 3 linguri orez 1 1/2 kg carne 3 cepe marisare piper
pisat si piper boabe 300 g slanina afumata 3-4 carnaciori 1 foaie de
dafin 1 crenguta cimbru ulei sau untura Mod de preparare: Varza se spala
bine…
Read more »
22 December 2013

Retete
de Sarmale: Sarmale bucovinene O reteta delicioasa de sarmale
bucovinene din: carne tocata, jumari, orez, pasta de tomate, ceapa,
ardei gras, cimbru, boia de ardei, foi de vita, varza murata, sare si
piper. Ingrediente: 1,2 kg carne tocata (amestec porc si vita) 250 g
jumari 250 g orez 250 pasta de tomate 2 cepe…
Read more »
22 December 2013

Retete
de Sarmale: Sarmale cu afumatura in varza acra Sarmale cu afumatura
in varza acra din: carne de porc, slanina afumata, orez, ceapa, untura,
morcovi, suc de rosii, boia, sare, piper, varza murata, costita afumata
si carnat afumat. Ingrediente: 1/2 carne de porc tocata 200 g slanina
afumata, taiata marunt 1/4 kg orez 4…
Read more »
22 December 2013

Deserturi
pentru Craciun: Reteta zilei: Tort delicios cu crema de ciocolata Tort
delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt nesarat, lapte,
oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de vanilie, esenta de
migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop, smantana. Ingrediente
blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2 cani de zahar…
Read more »
22 December 2013

Retete
de sarmale pentru Sarbatori: Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita
Sarmale cu carne de vita din: unt, ulei de masline, ceapa, morcov, carne
de vita, orez, ienibahar, sare, piper, patrunjel, varza, usturoi, suc
de lamaie, supa de pui, sos de rosii, smantana. Ingrediente: 2 linguri
unt sau ulei de măsline 1 ceapa,…
Read more »
22 December 2013

Deserturi
pentru Craciun: Reteta zilei: Prajituri cu alune si nutella Prajituri
cu alune si nutella din: galbenus de ou, zahar vanilat, unt, sare,
alune, faina, nutella. Ingrediente: 1 galbenus de ou 1/3 cana zahar
vanilat 100 gr de unt, cuburi un varf de cutit de sare 1/2 ceasca alune,
maruntite 3/4 cana faina 1…
Read more »
22 December 2013

Deserturi
pentru Craciun: Reteta zilei: Prajiturele cu nuci si afine Prajiturele
cu nuci si afine din: nuci, ulei de nuca de cocos, zahar brun, nectar
agave, esenta de migdale, ou, faina, bicarbonat de sodiu, sare,
nucsoara, afine. Ingrediente: 2/3 cana nuci 1 lingura de ulei de nuca
de cocos 1/2 ceasca de zahar brun…
Read more »
22 December 2013

Prajiturele
picante cu fulgi de ciocolata din: unt, ciocolata neagra, zahar brun,
zahar, esenta de vanilie, oua, faina, cacao, scortisoara, chili,
bicarbonat de sodiu, sare, piper cayenne, fulgi de ciocolata. 240gr unt
240gr ciocolata neagra, maruntita 1 cana de zahar brun 1/4 ceasca de
zahar 2 lingurite de esenta vanilie 2 oua 3/4 cana de…
Read more »
22 December 2013

Muşchi
cu prune din: muschi de porc, gem de prune, prune, vin, sare, piper,
cimbru si ulei. Ingrediente: 800 g muschi de porc 150 g gem de prune 100
g prune 100 ml vin alb sec sare piper cimbru ulei Mod de preparare:
Spală muşchiul de porc, şterge-l cu un şervet absorbant şi
condimentează-l cu…
Read more »
22 December 2013

Porc
cu ghimbir şi tăitei de orez din: ceafa de porc, ghimbir, taitei de
orez, morcov, ceapa, ardei gras, telina, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 100 g ghimbir 300 g taitei de
orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 1 telina mica 50 ml ulei sare piper
Mod…
Read more »
22 December 2013

O
reteta de Ruladă în sos de vin din: muschi de porc, ceapa, unt, ou,
cascaval, smantana, vin, ulei, nucsoara, sare, piper si spanac.
Ingrediente: 1 kg muschi de porc 2 cepe 70 g unt 1 ou 150 g cascaval 150
g smântâna 1 cescuta cu vin ulei nucsoara sare piper 500 g spanac (În…
Read more »
22 December 2013

Ceafa
de porc cu ciuperci din: ceafa de porc, ardei capia, ardei iute, sare,
piper, ceapa rosie, ulei de masline, unt, coniac, ciuperci, rozmarin si
cimbru. Ingrediente: 2 bucati ceafa de porc 1 ardei capia un ardei iute
rosu sare piper o ceapa mare rosie 2-3 lingurite ulei de masline 50 g
unt 2-3 lingurite coniac…
Read more »
22 December 2013

O
reteta de pulpa de porc cu piure din: pulpa de porc, usturoi, sare,
piper, rozmarin, ulei de masline, vin, miere, pesmet, cartofi, unt,
lapte si sos de rosii. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 6-8 catei
usturoi sare piper macinat 2-3 crengute rozmarin 3-4 lingurite ulei de
masline 250 ml vin alb o lingurita…
Read more »
22 December 2013

O
reteta de Ceafa de porc cu cartofi din: ceafa ce porc, usturoi,
rozmarin, ceapa rosie, cartofi rosii, piper, sare grunjoasa, vin, boia
dulce si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 5-6
catei usturoi rozmarin o ceapa rosie 8-10 cartofi rosii piper macinat
sare grunjoasa 150-250 ml vin alb sec o…
Read more »
22 December 2013

O
reteta simpla si delicioasa de Pulpa de porc cu cartofi din: pulpa de
porc, cartofi, rosii, usturoi, cimbru, busuioc, sare, piper si ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 800 g cartofi 4-5
rosii o capatana de usturoi cimbru si busuioc proaspat sare piper 3-4
linguri ulei de floarea soarelui …
Read more »
22 December 2013

O
reteta savuroasa de Porc la tava cu legume din: muschi de porc,
broccoli, morcovi, gogosari, ardei, ceapa, sare, piper, cimbru, rozmarin
si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g muschi de porc 400 g
broccoli 3 morcovi 2 gogosari 2 bucati ardei verde o ceapa mare sare
piper cimbru uscat si macinat o crenguta…
Read more »
22 December 2013

O
reteta savuroasa de Medalioane de porc cu esalote din: medalioane de
porc, sare, piper, ulei de masline, esalote, busuioc, unt si vin.
Ingrediente: 500 g medalioane de carne de porc sare piper 2 linguri ulei
de masline 4 esalote 4 fire busuioc 60 g unt 100 ml vin alb Mod de
preparare: Se…
Read more »
22 December 2013

O
reteta savuroasa de Pulpa de porc la tava din: pulpa de porc, vin alb,
ceapa, morcovi, telina, conopida, gulie, ardei grasi, cimbru, usturoi,
condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc
(bucata intreaga) 500 ml vin alb sec 2 cepe 2 morcovi 1 telina 1
conopida 1 gulie 2 ardei grasi…
Read more »
22 December 2013

Budinca
de anghinare cu spanac si branza brie din: spanac, unt, lapte, zahar,
sare, piper, anghinare, usturoi, patrunjel, otet, branza brie, crema de
branza, parmezan. Ingrediente: 350gr spanac, tocat 3 ½ linguri unt 2
linguri de faina 1 ½ cani lapte ¼ lingurita de zahar Sare si piper dupa
gust 10-12 inimi de anghinare,…
Read more »
22 December 2013

O
reteta de muschi cu sos bechamel din: muschi de porc, sare, piper, vin
alb, cimbru, ulei de masline, usturoi, unt, faina, nucsoara, lapte,
morcovi si batoane crocante cu susan. Ingrediente: 800 g muschi de porc
sare piper 150 ml vin alb cimbru 2 linguri ulei de masline 5-6 catei de
usturoi pentru sosul bechamel:…
Read more »
22 December 2013

Spata
de porc inabusita cu cidru si pastarnac din: ulei de masline, spata de
porc, ceapa, telina, pastarnac, frunze de dafin, faina, cidru, supa de
pui, patrunjel, piure de cartofi si verdeata. Ingrediente: 2 linguri
ulei de masline 1 kg spata de porc, taiata cuburi 2 cepe feliate 2
tulpini de telina Apio, tocate grosier 3…
Read more »
22 December 2013

O
reteta savuroasa de Gulii umplute cu carne de vita din: gulii, carne
tocata de vita, ceapa, orez, pasta de tomate, patrunjel, supa de legume,
sare si piper. Ingrediente: 4 gulii mari 400 g carne tocata de vita 2
cepe 70 g orez 2 linguri pasta de tomate 1 legatura patrunjel 1 litru
supa de…
Read more »
22 December 2013

Cotlet
cu sos de piper din: cotlet de porc, sare, piper, unt, vin, zahar,
nucsoara, faina, nuca, cimbru, ulei de floarea soarelui, ulei de
masline, cartofi, mazare si ciuperci. Ingrediente: 8 felii cotlet de
porc sare piper 100 g unt 175 ml vin dulce 2 linguri zahar nucsoara o
lingurita faina 100 g nuca macinata cimbru…
Read more »
22 December 2013

Frigarui
de carnati cu mere si pui din: carnati, piept de pui, mere, rosii,
sare, piper, ulei de masline, cimbru si ciuperci. Ingrediente: 300 g
carnati pentru bere 2 piepturi de pui 3 mere acrisoare 2 cutii de rosii
in suc propriu sare piper ulei de masline cimbru ciuperci Mod de
preparare: încingeţi cuptorul. Roşiile…
Read more »
22 December 2013

O
reteta gustoasa de Cotlet de porc cu legume din: cotlet de porc,
vinete, ardei, broccoli, cartofi, morcovi, ulei, sare grunjoasa, piper,
usturoi si patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 2 vinete 2 ardei
verzi 2 ardei rosii 300 g broccoli 4 cartofi 2 morcovi ulei de floarea
soarelui sare grunjoasa piper negru macinat…
Read more »
22 December 2013

Pui
cu ou si legume din: piept de pui, oua, ciuperci, apa, ceapa, sos de
soia, mirin, zahar, orez. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, taiat
cuburi 4 oua 6-8 ciuperci, feliate 1/2 cana de apa 1 ceapa, feliata ½
cana sos de soia 6 linguri mirin 2 linguri de zahar orez fiert …
Read more »
22 December 2013

O
reteta savuroasa de Pulpa de vitel cu spanac din: pulpa de vitel,
coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, faina, albusuri
si spanac. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 100 ml coniac 50 ml ulei de
masline 200 g sare grunjoasa piper negru si boabe macinat cimbru uscat
6-8 linguri faina integrala 4…
Read more »
22 December 2013

Bulete
de branza cu legume din: dovlecei, ardei capia, ceapa, usturoi, branza
de vaci, smantana, fulgi de porumb, ulei, rosii, piper, sare, patrunjel
si vanata. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei capia 2 cepe albe 2 catei de
usturoi 500 g branza de vaci 100 g smantana 50 g fulgi de porumb 100 ml
ulei 3 rosii…
Read more »
22 December 2013

Sarmale
cu carne de porc din: varza, sare, carne de porc, ceapa, pesmet,
patrunjel, mustar, ou, ceapa verde, usturoi, piper si unt. Ingrediente: 1
capatana varza alba sare 600 g carne de porc tocata 1 ceapa 3 linguri
pesmet 3 linguri patrunjel tocat 2 linguri mustar iute 1 ou 2 linguri
rondele de ceapa verde 3…
Read more »
22 December 2013

O
reteta savuroasa de Salata de ridichi cu castane din: ridichi, castane,
ardei gras, patrunjel, lamaie, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 ridichi de iarna 300 g castane coapte si curatate 1 ardei
gras rosu 1 legatura patrunjel 1 lamaie 3-4 linguri ulei de masline
sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ridichile…
Read more »
22 December 2013

Porc
cu sos dulce-acrişor de ceapă din: orez, muschi de porc, piper, ceapa
rosie, otet de mere, sirop de artar si patrunjel. Ingrediente: 250 g
orez basmati si salbatic 600 g muschi de porc, taiat in felii de 4 cm
grosime 2 linguri de piper negru, macinat grosier 1 ceapa rosie mare,
taiata felii 150 ml…
Read more »
22 December 2013

O
reteta savuroasa de Carne de porc cu legume din: cotlet de porc, unt,
ulei de masline, usturoi, sare, piper, ceapa rosie, morcovi, ardei si
mazare. Ingrediente: 800 g cotlet de porc fara os 75 g unt 2-3 linguri
ulei de masline 4-6 catei de usturoi sare piper macinat 2 cepe rosii 4-6
morcovi 6…
Read more »
22 December 2013

O
reteta savuroasa de Varza calita cu carnati si marar din: varza, marar,
ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper si carnati. Ingrediente: o
varza mare o legatura marar verde o legatura marar uscat o ceapa alba
mare 30 ml ulei de floarea soarelui sare piper 6-8 carnati Mod de
preparare: Se îndepărtează foile de…
Read more »
22 December 2013

O
reteta simpla si gustoasa de Pulpă de porc cu ţelină din: pulpa de
porc, telina, foi de dafin, ienibahar, chimen, patrunjel, boabe de
piper, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 600 g
telina 2 foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar 1 lingurita chimen macinat 1
legatura patrunjel 1 lingura…
Read more »
22 December 2013

Cozi
de porc cu sos barbeque la gratar din: cozi de porc, condimente, sos
barbeque, lamaie. Ingrediente: 3-4 cozi de porc, sarate 1 lingura de
condiment, dupa gust 1/2 ceasca sos barbeque 1/2 de lamaie Mod de
preparare: Puneti cozile intr-un bol si adaugati sucul de lamaie, lasati
cateva minute, apoi spalati bine cu…
Read more »
22 December 2013

O
reteta savuroasa de Porc cu pere si rădăcinoase din: muschi de porc,
ulei de masline, vin, pere, morcovi, pastarnac, patrunjel, unt, frunze
de salvie, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc,
bucata intreaga 5 linguri ulei de masline 250 ml vin alb 3 pere 3
morcovi 2 radacini de pastarnac 2…
Read more »
22 December 2013

Pasta
de masline cu telina din: masline, telina, ulei de masline, ceapa
rosie, usturoi, patrunjel, ardei gas si pesmet. Ingrediente: 250 g
masline 400 g telina 4 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie 2 catei de
usturoi 1 legatura patrunjel 1 gogosar sau ardei gras rosu 1 lingura
pesmet obtinut din fulgi de cereale …
Read more »
22 December 2013

O
reteta savuroasa de Muschi umplut cu morcovi din: muschi de porc, sare,
morcovi, piper, unt, ulei de masline, cimbru, pesmet, dovlecei, ceapa,
sare, piper, ulei de floarea soarelui, otet balsamic si rosii cherry.
Ingrediente: 800 g muschi de porc sare 4 morcovi piper 50 g unt ulei de
masline cimbru uscat 3-4 linguri pesmet…
Read more »
22 December 2013

Porumb
cu prosciutto din: porumb, prosciutto, unt, ardei capia, ardei iute,
rosii, boia dulce, ulei, zahar, sare, piper si patrunjel verde.
Ingrediente: 8 știuleți de porumb tânăr 200 g prosciutto feliat sau
șuncă 50 g unt 1 ardei capia 1 ardei iute mic 2-3 roșii 1 linguriță boia
dulce 2-3 linguri ulei 1 linguriță zahăr sare…
Read more »
22 December 2013

Rulada
de carne cu sos si rosii prajite din: ceapa, usturoi, carne tocata, ou,
mozzarella, rosii, busuioc, paine, ulei de masline, sare, piper, rosii
pasate, faina si seminte de pin. Ingrediente: 2 cepe 2-3 catei de
usturoi 600 g carne tocata (de vita si porc) 1 ou 150 g mozzarella 200 g
rosii 1-2 legatura busuioc…
Read more »
21 December 2013

Prajiturele
semiluna cu aroma de vanilie din: unt, galbenus de ou, faina, migdale,
zahar pudra, sare, vanilie, zahar. Ingrediente: 150gr de unt 1
galbenus de ou 1 cana de faina 1/2 ceasca migdale, maruntite 1/2 cana de
zahar pudra un varf de cutit de sare 1 lingura si 2 lingurite praf de
vanilie 1/4…
Read more »
21 December 2013

Ruladă
de porc coaptă din: spata de porc, telina, ceapa, morcov, vin, supa de
pui, faina, unt, praz, caise uscate, frunze de cimbru si pesmet.
Ingrediente: 2,5 kg spata de porc dezosata, rulata si legata 1 tulpina
de telina Apio 1 ceapa, feliata fin 1morcov, feliat fin 1500 de vin alb
500 ml supa de pui…
Read more »
21 December 2013

Friptura
de porc cu sos de smantana si verdeata din: ceapa, foi de dafin, boabe
de piper, sare, piper, cotlet de porc, cartofi, praz, ceapa verde,
mazare, smantana, supa, galbenusuri si arpagic. Ingrediente: 2 cepe 2
foi de dafin 1/2 lingurita boabe de piper sare piper 750 g cotlet de
porc fara os 600 g cartofi…
Read more »
21 December 2013

Friptură
de porc umplută cu roşii si măsline din: carne de porc, miere, rosii
uscate, masline, busuioc, otet balsamic, sare, piper, ulei si vin alb.
Ingrediente: 1 kg carne de porc pentru rulada 2 legaturi miere 100 g
rosii uscate marinate in ulei 100 g masline 1 legatura busuioc 2 linguri
otet balsamic sare piper 2…
Read more »
21 December 2013

Friptura
cu struguri si sfecla din: pulpa de porc, struguri, suc de rosii,
ceapa, faina, cuisoare, dafin, busuioc, cimbru, sare, piper, ulei,
sfecla rosie si rosii cherry. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 250 g
struguri negri 150 ml suc de rosii (sau o conserva de rosii decojite) 1
ceapa mica 100 g faina 2 cuisoare…
Read more »
21 December 2013

O
reteta savuroasa de File de porc învelit în şuncă din: file de porc,
sare, piper, sunca, usturoi, rozmarin, ulei si sos pentru friptura.
Ingrediente: 700 g file de porc sare piper 150 g sunca(eventual kaizer) 2
catei de usturoi 4 crengute de rozmarin 4 linguri ulei 400 ml sos
pentru friptura Mod de…
Read more »
21 December 2013

Friptură
în sos de coniac din: ceafa de porc, coniac, unt, mustar, faina, boabe
de mustar, piper si sare. Ingrediente: 1 kg ceafa de porc 3 linguri cu
coniac 2 linguri cu unt 1 lingura cu mustar 1 lingurita cu faina 1 varf
de lingurita boabe de mustar piper negru boabe sare Mod de preparare:…
Read more »
21 December 2013

Legume
cu smântână la cuptor din: dovlecei, praz, conopida, cartofi, usturoi,
oua, branza de vaci, smantana, cimbru, unt, pesmet, sare, piper si
sfecla rosie. Ingrediente: 2 dovlecei un fir de praz o conopidă mică 4
cartofi 2 căţei de usturoi 3 ouă 300 g brânză de vaci 300 ml smântână o
lingură cu cimbru 50 g…
Read more »
21 December 2013

Muschiulet
de porc umplut cu prune si caise din: muschi de porc, caise uscate,
prune, morcovi, telina, ceapa, mustar, zahar brun, supa de pui, pudra de
usturoi, sare si piper. Ingrediente: un muschi de porc de 1 kg 10 caise
uscate 10 prune 2 morcovi tocati 2 teline tocate 1 ceapa tocata 50
grame mustar 20…
Read more »
21 December 2013

Cuiburi
de cartofi cu peşte din: cartofi, fileuri de peste, capere murate,
rosii, ceapa, ardei gras, foaie de dafin, ulei de masline, sare, piper,
patrunjel si marar. Ingrediente: un kilogram de cartofi 500 g fileuri de
peşte proaspăt două linguri cu capere murate o conservă de roşii o
ceapă un ardei gras o foaie de dafin…
Read more »
21 December 2013

Muschi
de porc cu legume din: muschi de porc, sare, usturoi, cimbru, pipet,
unt, ulei de masline, vin, miere, broccoli, conopida, morcovi si
patrunjel. Ingrediente: un kg muschi de porc sare 4-6 catei usturoi
cimbru verde macinat piper negru macinat 100 g unt 2-3 lingurite ulei de
masline 250 ml vin alb sec o lingura miere…
Read more »
21 December 2013

Supa
de perisoare cu curcan din: ceapa, morcov, carne de curcan, orez, sare,
piper, cartof, verdeata. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 2-3 morcovi,
rasi ½ kg carne tocata de curcan 1-2 linguri orez Sare si piper 1 cartof
verdeata Mod de preparare: Amestecati morcovii si ceapa si adaugati
peste carnea de curcan. Adaugati orezul,…
Read more »
21 December 2013

O
reteta savuroasa de Ciorbă à la grec din: carne, orez, oua, lamaie,
sare si piper. Ingrediente: 250 g carne de curcan, vită, miel și porc 1 ½
ceașcă orez 3 ouă 3 lămâi sare piper Mod de preparare: Speli carnea
și o tai în cuburi mari. Într-o oală cu 2 litri de apă,…
Read more »
21 December 2013

Jambon
la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice din: jambon de porc,
ghimbir, ceapa, boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de
mandarine, pudra de ghimbir si mustar de dijon. Ingrediente: un jambon
de porc de cca 2,5 kg, dezosat, eventual afumat 50 g radacina de
ghimbir, taiat felii subtiri 1 ceapa…
Read more »
21 December 2013

Tartă
de brânză cu legume şi ciuperci din: branza de vaci, branza telemea,
cartofi, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii cherry, oua, ciuperci,
salata verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100
g brânză telemea 300 g cartofi 2 ardei graşi 2 cepe 4 căţei de usturoi
200 g roşii cherry 4 ouă…
Read more »
21 December 2013

Cotlet
de porc umplut cu mirodenii din: cotlet de porc, salvie, rozmarin,
patrunjel, usturoi, coaja de lamaie, pesmet, ulei de masline, otet de
mere si sare de mare. Ingrediente: un cotlet de porc de cca 1,8 kg
dezosat, cu soriciul crestat 6 frunze de salvie, tocate grosier 2 fire
de rozmarin, doar frunzele, tocate grosier 1…
Read more »
21 December 2013

Salată
de vinete cu rodii şi telemea din: vinete, branza feta, salata, telina,
morcov, varza, rodie, sare, piper, ulei de masline si marar.
Ingrediente: 2 vinete 250 g brânză feta o salată o ţelină un morcov un
sfert de varză albă o rodie sare piper ulei de măsline mărar Mod de
preparare: Vinetele se spală,…
Read more »
21 December 2013

Ceafa
de porc in crusta din: ceafa de porc, sare, piper, oua, faina si ulei.
Ingrediente: 500 g ceafa de porc sare piper negru macinat 2 oua 3
linguri cu faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Amestec crocant
cu rosii uscate: Amesteci bine urmatoarele ingrediente: 100 g pesmet,
2-3 rosii uscate tocate marunt si…
Read more »
21 December 2013

Sarmale
cu carne de vita din: unt, ulei de masline, ceapa, morcov, carne de
vita, orez, ienibahar, sare, piper, patrunjel, varza, usturoi, suc de
lamaie, supa de pui, sos de rosii, smantana. Ingrediente: 2 linguri
unt sau ulei de măsline 1 ceapa, tocata marunt 2 morcovi, tocati 1 kg
carne tocata de vita 1…
Read more »
21 December 2013

O
reteta delicioasa de friptura cu: carne de porc, rozmarin, telemea
maturata, cafea neagra, muguri de pin, piper rosu macinat, vin rosu,
usturoi, ulei, ceapa, sare. Ingrediente: 2 muşchiuleţi de porc 8
crenguţe de rozmarin 200 g telemea maturată 50 g cafea neagră măcinată
2 linguri cu muguri de pin piper roşu măcinat Ingrediente marinada:…
Read more »
21 December 2013

Pastă
dulce cu ţelină, morcov şi mere din: telina, morcovi, mere, miere si
chimen. Ingrediente: 250 g telina 250 g morcovi 250 g mere 4-5 linguri
miere 1/2 lingurita chimen macinat Mod de preparare: Curăţaţi
legumele şi merele şi radeţi-le pe răzătoarea cea mai fină, eventual pe o
râzătoare de sticlă. Adăugaţi mierea şi…
Read more »
21 December 2013

Roşii
la cuptor cu vinete si cârnaţi afumaţi din: rosii, vinete, ceapa,
morcovi, ardei gras, oua, carnati, leustean, piper si foi de dafin.
Ingrediente: 1 kg rosii 2 vinete mici 2-3 cepe 1 morcovi 1 ardei gras
verde 2 oua 2-3 carnati (afumati sau nu, dupa preferinta) leustean sare
piper praf 2 foi dafin Mod…
Read more »
21 December 2013

Chiftelute
de porc si ansoa din: carne de porc, fileuri de ansoa, oregano, sare de
telina, usturoi, pesmet, ulei de masline, ceapa, carnati choriza, vin
rosu, zahar si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de porc tocata 6
fileuri de ansoa, tocate marunt 1 lingurita de oregano 1⁄2 lingurita
sare cu telina 1 catel de usturoi, zdrobit…
Read more »
21 December 2013

O
reteta savuroasa de Placinta cu branza din: foi de placinta, branza
Cheddar, mozzarella, telemea de oaie, oua, unt si iaurt. Ingrediente:
800 g foi de placinta 200 g branza Cheddar 100 g mozzarella 500 g
telemea de oaie 7 oua 100 g unt 200 g iaurt Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron 6…
Read more »
21 December 2013

Friptura
de porc cu salata de legume din: cotlet de porc, sos hoisin, piper
rosu, taitei, ceapa verde, fasole verde, ridichi, morcovi, coaja de
lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, ardei iute, ulei de susan, ulei de
floarea soarelui si sos de soia. Ingrediente: 800 g cotlet de porc,
taiat in 6 felii 6 linguri sos…
Read more »
21 December 2013

Friptura
cu legume si sos din: cartofi, paprika, ulei de masline, muschi de
porc, boabe de piper, unt, ceapa, vin alb, smantana, patrunjel si salata
de rosii. Ingrediente: 400 g cartofi, taiati rondele groase de jumatate
de cm un varf de paprika dulce 2 linguri ulei de masline 4 bucati de
muschi de porc 1 lingurita…
Read more »
21 December 2013

Tartă
cu mozzarella şi cârnaţi din: aluat, carnati, sunca de parma, pasta de
masline, mozzarella si frunze de busuioc. Ingrediente: 400 g aluat
fraged, gata preparat 250 g carnati (preferabil tip chorizo), taiati
felii groase 5 felii sunca de Parma, taiate bucati 3 linguri pasta de
masline sau masline feliate 250 g mozzarella, rupta bucati o…
Read more »
21 December 2013

Salata
greceasca din: salata verde, rosii cherry, masline, branza feta, otet
balsamic, suc de lamaie, oregano si piper. Ingrediente: 1 salata verde
creata 1 cana rosii cherry taiate felii 1/3 ceasca masline kalamata
taiate felii branza feta maruntita Ingrediente dressing: 2 linguri otet
balsamic 2 lingurite suc de lamaie 1/4 lingurita oregano uscat piper…
Read more »
21 December 2013

Muschi
de porc cu sos de caise si mustar din: muschi de porc, caise si mustar.
Ingrediente: 500 g muschi de porc 3 linguri de caise uscate, maruntite
1/4 cana de mustar Mod de preparare: Carnea se sareaza si se
pipereaza. Mustarul si caisele uscate se amesteca intr-un bol. Carnea se
pune la cuptorul…
Read more »
21 December 2013

File
de peste cu legume din: fileuri de peste, cartofi, fasole verde,
mazare, unt, frunze de menta, sare, piper, paine, tarhon, coaja de
lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 6 fileuri de peste (cod, macrou
sau somon) 1 kg cartofi 450 g fasole verde 300 g mazare congelata 50 g
unt mana de frunze de…
Read more »
21 December 2013

O
reteta delicioasa de chifle cu:pasta de tomate, sunca, rosii,
mozzarella, oregano, masline negre. Ingrediente: 6 chifle crocante 2
linguri pastă de tomate 6 felii de şuncă 3 roşii, feliate 2 bulgăraşi de
mozzarella, feliaţi 2 linguriţe de oregano uscat 6 măsline negre
(opţional) Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la 160° C/gaz 4.
Tăiaţi…
Read more »
21 December 2013

Ochiuri
pe rosii din: rosie, oua, branza, sare si piper. Ingrediente: 1 rosie 4
oua 2 linguri branza rasa sare piper Mod de preparare: Tai roşia
felii (dacă vrei poţi s-o cureţi de pieliţă), pui feliile de roşii în
tigaie cu puţin ulei (gata încins) şi le prăjeşti câte un pic pe o parte
şi…
Read more »
21 December 2013

Omletă
cu cartofi şi parmezan din: oua, parmezan, patrunjel, cartofi, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 5 oua 3 linguri parmezan ras 1 legatura
patrunjel verde 5 cartofi sare piper ulei pentru prajit Mod de
preparare: Cureţi, speli şi tai cât mai subţiri cartofii. într-un
castron baţi ouăle, adaugi sare şi piper după gust şi parmezanul…
Read more »
20 December 2013

Prajiturele
cu nuci si afine din: nuci, ulei de nuca de cocos, zahar brun, nectar
agave, esenta de migdale, ou, faina, bicarbonat de sodiu, sare,
nucsoara, afine. Ingrediente: 2/3 cana nuci 1 lingura de ulei de nuca
de cocos 1/2 ceasca de zahar brun 1/4 cana de zahar 2 linguri nectar de
agave 1…
Read more »
20 December 2013

O
reteta savuroasa de Muschiulet de porc in stil mediteranean din:
muschiulet de porc, pasta harissa, coaja si zeama de portocale, ulei de
masline, legume, concentrat vegetal, sofran si cuscus. Ingrediente: 500 g
muschiulet de porc, taiat fasii 1 lingurita pasta harissa Coaja rasa si
zeama de la o portocala 3 linguri ulei de masline…
Read more »
20 December 2013

O
reteta savuroasa de Raţă în stil franţuzesc din: piept de rata, ulei de
masline, usturoi, bacon, fenicul, vin, ceapa verde, mazare, frunze de
salata si cartofi natur. Ingrediente: 1 kg piept de rata, taiat in 4 2
linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, taiati felii 6 felii de
bacon afumat 1 bulb…
Read more »
20 December 2013

O
reteta delicioasa de placinta cu:faina, oua, zahar, smantana, untura,
praf de copt, sare, urda, zahar vanilat, stafide. Ingrediente foi: 400g
de făină 4 ouă 150g de zahăr 50g de smântână 150g de untură 1 plic praf
de copt 5g sare Ingrediente umplutura: 1 kg de urdă 300g de zahăr 3
plicuri de zahăr vanilat…
Read more »
20 December 2013

Paste
cu scoici şi parmezan din: spaghete, scoici, ceapa, usturoi, parmezan,
vin, frunza de dafin, otet, sare, piper, unt, patrunjel, pudra de chilli
si pasta de tomate. Ingrediente: 400 g spaghete 400 g scoici în
cochilie o ceapă un căţel de usturoi 400 g parmezan 500 ml vin alb o
frunză de dafin o lingură de…
Read more »
20 December 2013

Fleica
picanta cu sos siropos de prune din: fleica, ienibahar, seminte de
fenicul, zahar brun, supa de pui, vin si prune. Ingrediente: 1 kg
fleica, cu soriciul crestat 1 lingurita ienibahar 1 lingura seminte de
fenicul 1 lingura zahar brun 400 ml supa limpede de pui 250 ml vin alb 6
prune mari, taiate in doua…
Read more »
20 December 2013

O
reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, cartofi, oua, masline
negre, rosii, ansoa, otet, ulei de masline. Ingrediente: 140g de fasole
verde 300g de cartofi noi, feliaţi 4 ouă o mână de măsline negre,
curăţate de sâmburi 225g de roşii cireaşă înjumătăţite frunzele de la 2
salate verzi fragede Ingrediente sos: 2 fileuri de…
Read more »
20 December 2013

Cocktail
de peste cu legume din: ulei de floarea soarelui, pudra de curry, supa
de legume, lapte, file de peste, legume, orez si patrunjel. Ingrediente:
1 lingura ulei de floarea-soarelui 2/3 linguri pudra de curry 400 ml
lapte degresat 1 cub de supa de legume 400 g file peste alb sau creveti
650 g amestec de…
Read more »
20 December 2013

O
reteta delicioasa de caise cu:unt, zahar tos brun, lamaie, pastaie de
vanilie, vin alb dulce. Ingrediente: unt fără sare, pentru uns 800g de
caise, înjumătăţite şi curăţate de sâmburi 2 linguri de zahăr tos brun
sucul de la o lămâie necerată şi coaja tăiată fâşii 1 păstaie de vanilie
200ml de vin alb dulce,…
Read more »
20 December 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu: ulei de masline, dovlecei, branza
ricotta, oua, busuioc, nucsoara, parmezan, usturoi, foietaj, faina,
seminte de pin. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 4 dovlecei,
feliaţi subţire (încercaţi să folosiţi din mai multe soiuri, dacă
găsiţi) 2 cutii a câte 250g de brânză ricotta 4 ouă o mână bună frunze…
Read more »
20 December 2013

O
reteta delicioasa de legume la cuptor:ulei de masline, dovlecei, rosii,
vinete, usturoi, rozmarin. Ingrediente: 6 linguri ulei de măsline, de
cea mai bună calitate 4 dovlecei mari, feliaţi subţire (cei cu o nuanţă
galbenă arată destul de bine) 5 roşii-prună coapte bine, feliate 2
vinete, feliate 1 căpăţână mare de usturoi, lăsată întreagă rămurelele…
Read more »
20 December 2013

Tocanita
cu jambon de porc si legume din: jambon de porc, sare, sos
worcestershire, ketchup, usturoi, ghimbir, ulei, ceapa, rosie,
coriandru, zahar brun, apa, piper, pasta ardei iute, ceapa verde,
cimbru, suc de limeta, otet, ceapa rosie. Ingrediente: 1 felie jambon
de porc, cuburi 1 lingurita sare 1 lingurita sos worcestershire 1
lingura de…
Read more »
20 December 2013

O
reteta delicioasa de tiramisu cu: mascarpone, zahar tos, vin, ciocolata
neagra, smantana dulce, cafea, coniac, piscoturi, cacao, fulgi de
ciocolata. Ingrediente: 500g de mascarpone 115g de zăhar tos 6 linguri
de vin Marsala (sau alt vin dulce fortifiat, ca de exemplu Sherry) 50g
de ciocolată neagră, bucăţi 142ml de smântână dulce, bătută până se…
Read more »
20 December 2013

O
reteta delicioasa de salata cu: anghinare, lamaie, ulei de masline,
seminte de coriandru, anason, cimbru, atet, sparanghel, salata, ceapa
rosie, ceapa verde, chives, otet balsamic. Ingrediente salata: 4
anghinare, curăţate 2 lămâi, înjumătăţite 3 linguri ulei de măsline 1
lingură seminţe de coriandru 1 anason stelat o rămurică mare de cimbri 4
linguri de…
Read more »