23 August 2013

Varza
murata din: varza, sare, seminte de chimen. Ingrediente: 1 varza 1
1/2 linguri de sare 1 linguri de seminte de chimen (optional, pentru
aroma) Mod de preparare: Se indeparteaza frunzele exterioare ale
verzei, se taie in sferturi, apoi se toaca marunt. Transferati intr-un
castron mare si adaugati sare. Cu ajutorul…
Read more »
23 August 2013

Paste
gratinate cu sos alb din: paste, broccoli, conopida, unt, faina, apa,
sare, piper, nucsoara. Ingrediente: o punga paste cateva buchetele
broccoli cateva buchetele conopida pentru sos: 125 g unt 45 g faina 50
ml apa clocotita sare piper nucsoara Mod de preparare: In două vase cu
apă şi un praf de sare se…
Read more »
23 August 2013

Dorada
cu mustar si lamaie din: doarada, zeama de lamaie, ulei de masline,
mustar de dijon, marar, ceapa verde, coaja de lamaie, piper alb.
Ingrediente: 6 dorade potrivite 1/2 cana zeama de lamaie 1/4 cana ulei
de masline 1/4 cana mustar de Dijon 3 linguri marar proaspat, tocat 2
linguri ceapa verde, tocata 1 lingura…
Read more »
23 August 2013

Supă
cu pui şi legume din: piept de pui, naut, ardei capia, morcov, telina,
ceapa verde, usturoi verde, boabe de porumb, spanac, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, marar. Ingrediente: doi piepti de pui 100 g naut
doi ardei capia un mrocov o telina mica o legatura ceapa verde usturoi
verde 100 g boabe de…
Read more »
23 August 2013

Fresh
de rodii cu miere din: miere, rodii. Ingrediente: 50 g miere 2 rodii
coapte Mod de preparare: Se desfac rodiile și se scot semințele. Se
pun în blender odată cu mierea și se pasează. Se toarnă în pahare și se
servește proaspăt. Fresh de rosii cu miere
Read more »
23 August 2013

Sos
de ardei cu usturoi si ceapa rosie din: ardei, rosii coapte, usturoi,
suc de lime, ulei de masline extravirgin, pasta de ardei iute, ceapa
rosie, frunze de coriandru. Ingrediente: 2 ardei rosii, taiati in
jumatate pe lungime 6 rosii coapte, curatate de seminte 1 catel de
usturoi, zdrobit sucul de la 1 lime 1…
Read more »
23 August 2013

Cartofi
cu ciuperci si marar din: cartofi, faina, ciuperci, unt, ou, ulei,
marar, sare, piper. Ingrediente: 300 g cartofi 25 g făină 300 g ciuperci
100 g unt 1 ou ulei mărar proaspăt sare piper Mod de preparare: Se
fierb cartofii în coajă, se decojesc imediat și se dau pe răzătoarea
mare. Li se…
Read more »
23 August 2013

Sushi
cu ton din: foi de alge marine, sare de mare, ulei de susan, ton, sos
de soia, praz, coriandru, seminte de susan negru. Ingrediente: 1
pachet foi de alge marine sare de mare ulei de susan 1 bucata ton, taiat
cuburi 1 lingura de sos de soia 2 fire praz, taiat felii subtiri…
Read more »
23 August 2013

Omleta
cu rosii cherry cu busuioc din: unt, oua, rosii cherry, busuioc, lapte,
sare, piper. Ingrediente: 100 g unt 6 ouă 10 roșii cherry 2-3 crenguțe
busuioc proaspăt 2 -3 linguri lapte sare piper Mod de preparare:
Roșiile se opăresc în apă clocotită, se decojesc și se toacă mărunt.
Untul se încinge într-o tigaie…
Read more »
23 August 2013

Paste
cu carne de pui si rosii din: paste penne, piept de pui, ciuperci,
ardie grasi, dovlecel, rosii, cascaval, sare, piper, verdeata.
Ingrediente: o punga de paste penne 300 g piept de pui 150 g ciuperci
pleurotus 2 ardei grasi de culori diferite un dovlecel cateva rosii mici
200 g cascaval sare piper verdeata …
Read more »
23 August 2013

Friptura
de porc cu bacon din: cotlete de porc, bacon, cartofi, sare, piper,
rozmarin, usturoi, supa de legume. Inrgediente: 1 kg cotlet de porc 150 g
bacon 1 kg cartofi sare piper rozmarin 1 capatana de usturoi 200 ml
supa de legume Mod de preparare: Cureţi de pieliţe şi speli cotletul.
Il ştergi şi…
Read more »
23 August 2013

Supă-cremă
de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, lapte, unt, bacon, cascaval,
sare, piper, busuioc. Ingrediente: 400 g cartofi 2 cepe albe potrivite 1
l lapte 50 g unt 300 g bacon 250 g cascaval sare piper busuioc, pentru
decor Mod de preparare: Pui la fiert un litru de apă cu puţină sare.
Cureţi…
Read more »
23 August 2013

Papanaşi
cu dulceaţă de afine din: branza dulce de vaca, faina, zahar,
bicarbonat, zahar vanilat, oua, coaja de lamaie, smantana, dulceata de
afine, ulei. Ingrediente: 500 g branza dulce de vaca 400 g faina 100 g
zahar 10 g bicarbonat 2 pliculete zahar vanilat 2 oua coaja rasa de la o
lamaie 500 ml smantana…
Read more »
23 August 2013

Salata
cu oua de prepelita si rucola din: sparanghel, fenicul, ulei de
masline, otet de xeres, mustar de dijon, oua de prepelita, migdale,
rucola, capere, sunca de parma, patrunjel, ciabatta. Ingrediente: 2
legaturi de sparanghel, cu partea lemnoasa inlaturata 3 capatani mici de
fenicul, taiate in felii subtiri ulei de masline 2 linguri otet de…
Read more »
23 August 2013

Fresh
de portocale din: portocale, fructul pasiunii, frunze de menta.
Ingrediente: 2 portocale 2 bucăți fructul pasiunii frunze de mentă Mod
de preparare: Se curăță fructele pasiunii, se taie cuburi și se pasează
în blender. Se adaugă sucul de portocale și se mai mixează puțin. Se
toarnă în pahare, se adaugă felii de portocală…
Read more »
23 August 2013

Sos
pentru iarna din: rosii, ardei capia, frunze de telina, otet, zahar,
ardei iute, busuioc uscat, piper negru, cimbru, sare. Ingrediente: 10 kg
rosii carnoase 2 kg ardei capia 1 legatura frunze de telina 9 frunze de
dafin 350 ml otet 350 – 400 g zahar 2-3 linguri ardei iuti uscati si
rasniti 1 lingura…
Read more »
23 August 2013

Ceapa
caramelizata din: ceapa, ulei de masline, sare. Ingrediente: 3-5 kg
ceapa 3 linguri ulei de masline 1/2 lingurita de sare Mod de
preparare: Curatati si feliati ceapa subtire. Transferati intr-o cratita
mare. Adaugati ulei de masleine si sare. Puneti capacul si gatiti
cateva ore la foc mic. Amestecati din cand…
Read more »
23 August 2013

Paste
cu tocană de ton din: paste, ton, capere, fileuri de ansoa, rosii, ulei
de masline, vin, usturoi, busuioc, masline, ardei iute, sare, piper.
Ingrediente: 320 g paste scurte 300 g ton 1/2 lingura capere 2 fileuri
de ansoa, taiate bucatele 5 rosii 5 linguri ulei de masline 3 linguri
vin alb sec 2 catei…
Read more »
23 August 2013

Muraturi
cu fructe din: mere acrisoare, pere, struguri, conopida, patlagele
verzi, radacina de hrean, boabe de mustar, sare grunjoasa, apa.
Ingrediente: 500 g mere acrisoare 500 g pere tari 1 kg struguri albi si
negri 1 conopida de dimenisuni mijlocii 500 g patlagele verzi 1 radacina
de telina cu frunze 2-3 radacini groase de hrean…
Read more »
23 August 2013

Plăcintă
cu brânză şi mălai din: faina, unt, apa, drojdie, smantana, branza
telemea, branza de burduf, oua, lamaie, malai, sare, legume de sezon.
Ingrediente: 500 g faina un pachet unt 250 ml apa 20 g drojdie 150 ml
smantana 500 g branza telemea 200 g branza de burduf 5 oua o lamaie 100 g
malai…
Read more »
23 August 2013

Cartofi
umpluţi cu somon afumat din: somon afumat, cartofi, ceapa verde,
smantana, maioneza, crema de hrean, sare, piper. Ingrediente: 125 g
somon afumat 4 cartofi de copt, mari 1/2 cana ceapa verde tocata 1/2
cana smantana cu continut redus de grasime sau iaurt simplu 3 linguri
maioneza 3 linguri crema de hrean sare piper …
Read more »
23 August 2013

Legume
pentru supe sau ciorbe din: morcovi, patrunjel, telina, gulii,
pastarnac, varza, rosii, ardei, ceapa alba, frunze de patrunjel verde,
leustean, busuioc, telina, sare grunjoasa neiodata. Ingrediente: cate
300 g morcovi, patrunjel, telina, gulii, pastarnac, varza, rosii, ardei
verde si ceapa alba cate 1 legatura frunze de patrunjel verde, leustean,
busuioc si telina 2 linguri…
Read more »
22 August 2013

Dieta
cu 1000 de calorii pe zi contine aproximativ 65 grame de proteine
(25%), 30 grame de lipide (30%) si 110 grame de glucide (45%), care
trebuie repartizate la cele 3 mese principale zilnice astfel: Mic dejun:
lapte degresat (200 ml), 2 iaurturi mici sau 200 grame brinza de vaci,
30 grame piine sau 2…
Read more »
22 August 2013

Dieta
Rina este una dintre cele mai in voga regimuri alimentare ale
momentului. Este vorba de o dieta disociata , cu o durata de 90 zile,
creata de un medic sportiv, ce garanteaza ca vei slabi intre 15 si 20
kilograme. Popularitatea dietei Rina se datoreaza faptului ca ea chiar
functioneaza, este usor de urmat…
Read more »
22 August 2013

Dieta
paleo este cel mai sănătos mod de alimentaţie care se bazează pe fondul
genetic al corpului omenesc. Alimentele rafinate şi prelucrate pe care
le consumăm frecvent reprezintă cauza bolilor şi dezechilibrelor din
organismul nostru, cauzând deopotrivă şi creşterea în greutate, dar şi
probleme precum infertilitate sau depresie. Paleodieta (dieta
paleolitică) susţine astfel consumul de…
Read more »
22 August 2013

Chiar
daca este una dintre cele mai controversate diete, Dieta ketogenica are
milioane de sustinatori in intreaga lume si s-a dovedit a fi extrem de
eficienta in lupta impotriva kilogramelor in plus. Aceasta dieta este
axata pe consumul alimentelor bogate in proteine si reducerea sau
eliminarea carbohidratilor (legume, fructe, cereale, dulciuri). In acest
fel depozitele…
Read more »
22 August 2013

Prajitura
delicioasa cu fructe din: unt, zahar brun, fructe, ierburi proaspete,
faina, praf de copt, sare, oua, vanilie. Ingrediente pentru topping: 3
linguri de unt nesarat 1/4 cana de zahar brun 2-3 cani de fructe, dupa
preferinta 3-4 linguri ierburi proaspete, tocate Ingrediente pentru
blat: 12 linguri unt nesarat, la temperatura camerei 3/4 ceasca…
Read more »
22 August 2013

Fresh
de piersici cu miere si lamaie din: miere, piersici, lamaie.
Ingrediente: 50 g miere 4 piersici proaspete 1 lămâie Mod de
preparare: Se stoarce lămâia. Sucul obținut se amestecă cu mierea. Se
spală fructele, se decojesc, se scoate sâmburele și se taie bucăți. Se
pasează în blender odată cu sucul de lămâie. Se…
Read more »
22 August 2013

Pizza
cu dovlecei şi carpaccio din: dovlecei, ardei capia, carcaccio de vita,
ceapa verde, masline, rosii, apa, zahar tos, drojdie, faina, ulei de
masline, cascaval, sare, piper, oregano. Ingrediente: un dovlecel doi
ardei capia 300 g carpaccio de vita o legatura ceapa verde 100 g masline
feliate doua rosii 300 ml apa zahar tos 7…
Read more »
22 August 2013

Dovlecei
marinati din: dovlecei, usturoi, apa, otet, sare, piper, zahar,
morcovi, rosii. Ingrediente: 10 dovlecei tineri, spalati si taiati dupa
preferinta 3 capatani de usturoi, curatati si tocati 250 ml apa 150 ml
otet sare piper boabe 3 linguri zahar 3 morcovi, curatati si taiati
rondele 4 rosii, spalate si taiate cuburi Mod de…
Read more »
22 August 2013

Dovlecei
la cuptor din: cartofi dulci, dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, seminte
de floarea soarelui, semnte de in, ulei de masline, cimbru, sare, piper,
ceapa verde, usturoi verde. Ingrediente: doi cartofi dulci doi dovlecei
4 rosii o ceapa 4 catei de usturoi 50 g seminte de floarea soarelui 25 g
seminte de in 100 ml ulei…
Read more »
22 August 2013

Placinta
haiduceasca cu ficat de vita si carne tocata din: lapte, aluat, ficat
de vita, carne tocata de vita, pesmet, usturoi, ulei de floarea
soarelui, ou, sare, piper. Ingrediente: 300 ml lapte 500 g aluat foitaj
200 g ficat de vită sau de porc 200 g carne tocată de vită 2-3 linguri
pesmet 2 căței…
Read more »
22 August 2013

Cocktail
Kamikaze cu nuca de cocos din: nuca de cocos, suc de ananas, piure de
lamaie, gheata si lamaie. Ingrediente: 60ml rom de nuca de cocos 30ml
suc de ananas 23ml piure de lamaie 1 cana gheata zdrobita 1 felie lamaie
Mod de preparare: Se toarna ingredientele in shaker, se agita și se
strecoara…
Read more »
22 August 2013

Omleta
cu mazare si somon afumat din: ulei de masline, somon afumat, mazare,
oua, ceapa verde, capere, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 30 ml
ulei de măsline 200 g somon afumat 250 g mazăre din conservă 6 ouă ceapă
verde capere sare piper pătrunjel uscat Mod de preparare: Se taie
ceapa verde mărunt și 100…
Read more »
22 August 2013

Merluciu
gratinat din: fileuri de merluciu, patrunjel, ulei de masline, otet din
vin alb, rosii, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fileuri de
merluciu 1 legatura patrunjel 100 ml ulei de masline 3 linguri otet din
vin alb 8 rosii medii, taiate jumatati 4-5 linguri pesmet sare si piper
Mod de preparare: Curăţaţi cu…
Read more »
22 August 2013

Vinete
cu ton si capere din: vinete, sare, ulei de masline, piper negru, ton,
vin, capere, lime. Ingrediente: 2 vinete mari sare 2 linguri ulei de
măsline Piper negru 1 conservă de ton (în ulei) 100 ml vin alb sec 60 g
capere 1 lime Mod de preparare: Vinetele se spală și se taie…
Read more »
22 August 2013

Salata
de vinete in otet din: vinete, otet, usturoi, ulei, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 8 vinete 32 linguri otet 8 capatani de usturoi
400 ml ulei sare piper patrunjel, optional Mod de preparare: Speli
vinetele şi le ştergi. Le tai rondele de grosime potrivită, le dai cu
sare şi le laşi să iasă zeama…
Read more »
22 August 2013

Pentru
o cina speciala va recomandam sa gatiti o reteta rafinata de piept de
rata cu legume la cuptor. Un piept de rata aromat langa cativa cartofi
cu morcovi si arpagic va fi o incantare culinara pe masa dumneavoastra.
Ingrediente: 6-700g piept de rata 1 ardei 2-3 pumni de arpagic 2 cepe 2
morcovi…
Read more »
22 August 2013

Orez
cu legume şi carne de pui din: piept de pui, morcovi, ardei grasi,
telina, usturoi, amidon, sos de soia, otet de orez, ghimbir, ulei de
masline, ceapa, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: doua piepturi de
pui doi morcovi doi ardei grasi o telina mica 5 catei de usturoi o
conserva amidon sos de soia 50…
Read more »
22 August 2013

Tocană
de ciuperci pentru iarna din: ciuperci, ardei, gogosari, ceapa, rosii,
ulei, foi de dafin, sare, zahar. Ingrediente: 2 kg ciuperci, de
preferinta ghebe 15 ardei 15 gogosari 1 kg ceapa 4 kg rosii 200 ml ulei
5-6 foi de dafin sare zahar Mod de preparare: Speli ghebele şi le
fierbi în apă cu…
Read more »
22 August 2013

Hummus
cu pasta de susan si usturoi din: pasta de susan, naut, lamaie,
usturoi, ulei de masline, apa minerala, sare, piper alb. Ingrediente:
150 ml tahini (pastă de susan) 400 g năut din conservă 1 lămâie 2 căţei
de usturoi 3 linguri de ulei de măsline ½ ceașcă apă minerală sare piper
alb Mod…
Read more »
22 August 2013

Salata
cu creveti si taitei din: taitei cu ou, castravete, ceapa verde, rosii
cherry, ardei iute, suc de lime, coaja de lime, sos dulce de ardei iute,
frunze de spanac, alune caju. Ingrediente: 3 cuiburi de taitei cu ou
1/2 castravete mare 1 legatura ceapa verde, taiata in felii subtiri 100 g
de rosii cherry,…
Read more »
22 August 2013

Ardei
umpluti cu varza rosie din: ardei grasi, varza, morcovi, otet, sare,
apa, piper boabe, cimbru. Ingrediente: 5 kg ardei grasi 3 verze mijlocii
1 kg morcovi 1 l otet 3 linguri cu sare pentru muraturi 3 linguri apa 1
lingurita piper boabe cimbru uscat Mod de preparare: Tai cotoarele
ardeilor, le scoti semintele,…
Read more »
22 August 2013

Cartofi
umpluţi cu şuncă sau salam din: cartofi, salam picant, ceapa, verdeata,
unt, smantana, sare, piper, rosie. Ingrediente: 12 cartofi mijlocii 300
g salam picant sau sunca 2 cepe verdeata tocata 1 lingura cu unt 1 cana
cu smantana sare piper macinat 1 rosie Mod de preparare: Curăţaţi
cartofii, îi spălaţi, îi goliţi de…
Read more »
22 August 2013

Pui
la rotisor din: pui, sare, zahar brun, ceapa rosie, usturoi, coriandru,
piper, sos barbeque. Ingrediente: 1 pui de aproximativ 4 kg 3/4
ceasca de sare 1/2 cana de zahar brun 1 ceapa rosie 3-4 catei de usturoi
1/2 cana coriandru Piper negru proaspat macinat Sos barbeque Mod de
preparare: Spalati bine puiul…
Read more »
22 August 2013

Sos
din legume pentru iarna din: gogosari, rosii, ceapa, morcovi, usturoi,
radacina de patrunjel, zahar, foi de dafin, radacina de telina, ardei
iute, sare de mare, cimbru, marar, ienibahar, scortisoara, cuisoare,
bulion, otet. Ingrediente: 10 gogosari 10 rosii 7 cepe 7 morcovi 5 catei
de usturoi 4 radacini de patrunjel cu tot cu frunze 4…
Read more »
22 August 2013

Supa
de vita cu legume si galuste din: rasol de vita, ceapa, morcov, telina,
pastarnac, oua, gris, sare, piper. Ingrediente: 1 ½ kg de rasol cu os
cu măduvă 2 cepe 2 morcov 1 țelină 1 păstârnac 2 ouă 3-4 linguri de griș
sare piper Mod de prepaare: Se curăță și se spală legumele.…
Read more »
22 August 2013

Fresh
de pepene galben cu mandarine din: pepene galben, mandarine.
Ingrediente: 1 pepene galben 4 mandarine Mod de preparare: Se
storc mandarinele. Se curăță pepenele și se taie cuburi. Se pune în
blender odată cu sucul de mandarine și se pasează. Se pune în pahare și
se ornează cu bucăți de pepene.…
Read more »
22 August 2013

Cartofi
cu fenicul din: cartofi, rozmarin, ardei iute, fenicul, lamaie,
smantana, usturoi, castarveti, uleid e masline, sare, piper, apa
minerala. Ingrediente: un kilogram cartofi noi doua crengute de rozmarin
un ardei iute o bucata de fenicul o lamaie 300 ml smantana 6 catei de
usturoi 2 castraveti verzi 100 ml ulei de masline sare piper…
Read more »
22 August 2013

Peşte
în stil mexican din: fileuri de peste, ulei de masline, ceapa, ardei
iute, usturoi, boia dulce, chimen, rosii, zeama de lime. Ingrediente: 4
bucati fileuri de peste (macrou, cod, merluciu, pangasius, calcan etc) 2
linguri ulei de masline 1 ceapa medie, taiata pestisori 3 ardei iuti,
curatati de seminte, tocati marunt 3 catei de…
Read more »
22 August 2013

Ciorba
de fasole verde cu rosii felii din: fasole pastai, rosii, ardei, ceapa,
cimbru, ulei, verdeata, sare. Ingrediente: 1 kg fasle pastai 500 g
rosii 1 ardei 1 ceapa 1 crenguta de cimbru ulei verdeata tocata sare
Mod de preparare: Curăţaţi fasolea şi o spălaţi, o rupefi bucăţi de 2-3
cm şi o puneţi…
Read more »
22 August 2013

Muşchi
de porc cu dovlecei si alune de padure din: muschi de porc, usturoi,
vin alb, cartof dulce, morcovi, ceapa, usturoi verde, alune de padure,
rosii, ardei capia, sare, piper, patrunjel, ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: un kilogram muschi de porc 4 catei de usturoi 250 ml vin
alb sec un cartof dulce un dovlecel…
Read more »
22 August 2013

Vinete
marinate cu ceapă din: vinete, ceapa, ulei, sare, otet, ramurele de
cimbru. Ingrediente: 2 kg vinete 1 1/2 kg ceapa 200 ml ulei 30 g sare 1 l
otet cateva ramurele de cimbru sau rozmarin Mod de preparare: Alegi
vinete tinere, nu prea mari, lungi şi subţiri, care nu au prea multe
seminţe.…
Read more »
22 August 2013

Dovlecei
la gratar cu mozzarella si rosii din: sos vinaigrette, busuioc,
condimente, dovlecei, mozzarella, rosii. Ingrediente vinegreta de
busuioc: 1/2 ceasca sos vinaigrette 3 linguri busuioc proaspat tocat
Ingrediente marinata: 1/3 cana sos vinaigrette 1 lingurita busuioc uscat
1/2 lingurita condimente dupa gust Ingrediente: 8 felii de dovlecei 8
felii de mozzarella proaspata 8…
Read more »
22 August 2013

Vinete
umplute cu carne si cascaval din: vinete, carne tocata de curcan,
ceapa, patrunjel, usturoi, ciuperci, oregano, morcovi, ou, apa, sare,
piper, smantana, cascaval, ardei gras, ardei capia, frunze de menta,
marar. Ingrediente: 4 vinete potrivite 400 g carne tocata de curcan 2
cepe 1 legatura patrunjel 4 catei usturoi pisati 200 g ciuperci 1…
Read more »
22 August 2013

Paste
cu piept de pui, morcovi si mazare din: paste, piept de pui, mazare,
cascaval, pesmet, morcovi, sare, piper. Ingrediente: 200 g paste 300 g
piept de pui 100 g boabe mazăre 300 g cașcaval 30 g pesmet 2 morcovi
sare piper Mod de preparare: Se taie pieptul de pui cubulețe. Se pune
la…
Read more »
22 August 2013

Macrou
cu tocana de legume din: fileuri de macrou, ulei de masline, ceapa,
vinete, zucchini, ardei gras, usturoi, rosii, patrunjel, cimbru, boia
dulce, sare, piper. Ingrediente: 6 fileuri mari de macrou 2 linguri ulei
de masline 1 1/2 cani ceapa tocata mare 500 g vinete cu coaja, taiate
cuburi de circa 3 cm 250 g…
Read more »
22 August 2013

Castraveţi
bulgăreşti dulci-acrisori din: castraveti cornison, sare grunjoasa,
zahar, otet din vin, ceapa, boabe de piper, foi de dafin, boabe de
mustar. Ingrediente: 1/2 kg castraveti cornison 1 lingurita de sare
grunjoasa 1 lingurita zahar 100 ml otet din vin 1 ceapa cateva boabe de
piper 2-3 foi de dafin 1 lingurita boabe de mustar…
Read more »
22 August 2013

Rulada
din piept de pui cu busuioc din: piept de pui file, ardei capia, ou,
cascaval, sunca de praga, busuioc verde, ceapa verde, boia dulce, ulei,
sare, piper, vin. Ingrediente: 1 piept de pui file 1 ardei capia mic 1
ou 100 g cascaval 100 g sunca de praga 3 fire busuioc verde 2 fire…
Read more »
21 August 2013

O
noua „moda” nutritionala a cuprins Romania. Este vorba de alimentatia
raw-vegan, concept deloc nou, care se bazeaza pe consumul exclusiv de
alimente de origine vegetala, pregatite fara un tratament termic
prealabil. Adeptii spun ca aceasta alimentatie este sanatoasa si ca te
face sa te simti bine. Eventual, si sa traiesti mai mult. Inamicii spun…
Read more »
21 August 2013

Dieta
cu grapefruit reprezinta o arma simpla de ardere a grasimilor datorita
cantitatii ridicate de betacaroten care ajuta la echilibrarea cantitatii
de colesterol din organism. In timpul acestei diete persoana poate
consuma orice alimente isi doreste, fapt ce elimina stresul cauzat de
eliminarea unor alimente din meniul zilnic. Aceasta dieta trebuie urmata
timp de 12…
Read more »
21 August 2013

Celulita
nu este un termen medical, ea reprezinta doar o modificare a pielii (in
special in zona coapselor, soldurilor, feselor sau abdomenului) cauzata
de depunderea grasimii la nivel subcutanat. Se asociaza cu kilogramele
in plus, dar nu este obligatoriu ca unde exista grasime in exces sa fie
prezenta si celulita. Si femeile subponderale se pot…
Read more »
21 August 2013

Mierea
si scortisoara sunt recunoscute pentru beneficiile aduse sanatatii,
datorita valorilor nutritionale. Au aparut tot felul de discutii despre
dieta cu miere si scortisoara, unele persoane sustinand ca nu au sesizat
nicio schimbare dupa ce au urmat aceasta dieta, in timp ce altele o
recomanda cu entuziasm pentru pierderea in greutate. In realitate, cu
toate…
Read more »
21 August 2013

Inghetata:
Inghetata de ceai verde Inghetata de ceai verde din: galbenusuri, ceai
verde, zahar, baton de vanilie, frisca, zahar praf, lapte, apa
fierbinte. Ingrediente: 2 galbenusuri 2 linguri pulbere de ceai verde 1
lingura zahar 1 baton de vanilie 350 ml frisca batuta din smantana
proaspata 50 g zahar praf 300 ml lapte 4 linguri…
Read more »
21 August 2013

Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
21 August 2013

Bauturi
racoritoare: Fresh de avocado cu portocala Fresh de avocado cu
portocala din: avocado, portocala, gheata. Ingrediente: 1 avocado 1
portocală cuburi de gheață Mod de preparare: Se curăță fructul de
avocado și se taie cuburi. Se stoarce portocala. Se pun în blender sucul
de portocale, cuburile de avocado și 2-3…
Read more »
21 August 2013

Daca
nu te poti abtine de la ciocolata sau unt, de la friptura si omleta,
dieta 3 Hours este perfecta pentru tine! Nu, nu este vorba de 3 ore
magice in care slabesti miraculos, ci de un program de slabit ce se
bazeaza pe un orar strict. Jorge Cruise, antrenor de fitness si
initiatorul aceste…
Read more »
21 August 2013

Instalarea
menopauzei implica aparitia unei game diverse de probleme de sanatate,
de la afectiuni de ordin psihologic pana la probleme dermatologice,
metabolice si osoase (osteoporoza fiind una dintre cele mai frecvente
manifestari). Exista unele afectiuni asociate menopauzei care nu pot fi
evitate si a caror aparitie este consecinta dezechilibrului hormonal
caracteristic perioadei. Alte manifestari insa,…
Read more »
21 August 2013

Cocktailuri:
Cocktail Mojito cu rom Cocktail Mojito cu rom din: rom, lime, zahar
brun, frunze de menta, gheata, apa minerala. Ingrediente: 50 ml rom 1
lime 3 lingurite zahar brun 7-8 frunze de menta Gheata pisata Apa
minerala Mod de preparare: Intr-un bol strivesc 2 frunze de menta
peste care se toarna apoi zaharul,…
Read more »
21 August 2013

Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
21 August 2013

Dulciuri,
minerale, vitamine, bere, vin, siropuri si pastile pentru stimularea
poftei de mancare. Acestea sunt principalele ingrediente ale unui regim
de ingrasare, recomandat persoanelor sanatoase, dar slabe din nastere.
“Cei care se decid sa tina o dieta de acest tip trebuie sa adauge
treptat in regimul lor alimentar un surplus de calorii”, explica dr.
Dan…
Read more »
21 August 2013

Sa
tii o dieta nu este cel mai usor lucru din lume. Tocmai de aceea ar fi
de dorit ca rezultatele obtinute in urma acesteia sa fie pastrate toata
viata. Totusi, situatiile in care persoane care au slabit se ingrasa la
scurt timp dupa ce revin la alimentatia normala sunt frecvente. Si
atunci, unde gresesc…
Read more »
21 August 2013

Salata
cu legume calde din: salata mixta, dovlecel, ciuperci, rosie, ulei de
masline, piper, otet balsamic, praf de usturoi. Ingrediente: 2 cani de
salata mixta 1 dovlecel mic, ras 5 ciuperci, feliate 1 rosie, tocata
Ulei de masline piper 1 lingurita otet balsamic un varf de cutit de praf
de usturoi Mod de…
Read more »
21 August 2013

Prajitura
cu glazura de ciocolata din: unt nesarat, zahar, faina, praf de copt,
sare, oua, vanilie, lapte batut, pudra de cacao, smanana, ciocolata
neagra. Ingrediente 1/2 cana unt nesarat, la temperatura camerei 1
cana de zahar 1 3/4 cani de faina 1 1/2 lingurite praf de copt 1/2
lingurita de sare 3 oua 1…
Read more »
21 August 2013

Cocktail
Mojito cu rom din: rom, lime, zahar brun, frunze de menta, gheata, apa
minerala. Ingrediente: 50 ml rom 1 lime 3 lingurite zahar brun 7-8
frunze de menta Gheata pisata Apa minerala Mod de preparare: Intr-un
bol strivesc 2 frunze de menta peste care se toarna apoi zaharul, romul
si se amesteca bine.…
Read more »
21 August 2013

Paste
cu carne de vita si busuioc din: paste, carne de vita, vin rosu, rosii,
morcovi, ulei, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 100 g paste 600 g
carne de vită-pulpă 300 ml vin roșu 4 roșii 2 morcovi ulei busuioc uscat
sare piper Mod de preparare: Se taie carnea cuburi și se prăjește 3-4
minute…
Read more »
21 August 2013

Hering
marinat cu smantana, castraveciori murati si cartofi din: smantana,
hering marinat, cartofi, castraveciori murati, castraveciori proaspeti,
frunze de salata, marar, sare. Ingrediente: 100 g smântână 2 bucăți
hering marinat-întreg 4 cartofi noi 2 castraveciori murați 2
castraveciori proaspeți frunze de salată mărar proaspăt sare Mod de
preparare: Se fierb cartofii nedecojiți, în apă…
Read more »
21 August 2013

Supa
de vita cu rozmarin si cimbru din: rasol de vita, morcovi, cartofi,
pastarnac, telina, rozmarin, cimbru, sare. Ingrediente: 1 kg rasol de
vită 4 morcovi 4 cartofi 2 bucăți păstârnac 2 țeline rozmarin cimbru
sare Mod de preparare: Se pune rasolul la fiert în 3 litri de apă. Se
fierbe două ore, după…
Read more »
21 August 2013

Gogosari
cu hrean din: gogosari, otet din vin, zahar, boabe de mustar, boabe de
piper, boabe de coriandru, radacina de hrean. Ingrediente: 3 kg gogosari
1 l otet din vin 500 h zahar cate 1 lingura boabe de mustar si piper 1
lingura boabe de coriandru 5-6 radacini de hrean Mod de preparare:
Cureţi,…
Read more »
21 August 2013

Plăcintă
cu arpacaş şi verdeaţă din: faina, apa, drojdie uscata, arpacas, branza
de vaci, branza telemea, oua, fenicul, ceapa verde, seminte de floarea
soarelui, seminte de dovleac, sare, piper. Ingrediente: 500 g faina apa 7
g drojdie uscata 100 g arpacas 300 g branza de vaci 100 g branza
telemea 3 oua un fenicul o…
Read more »
21 August 2013

Clatite
umplute cu urda din: oua, faina, apa minerala, ulei, sare, urda, marar,
sare, unt, smantana. Ingrediente: 2 oua 14 linguri cu faina 1 l apa
minerala 2 linguri cu ulei 1 praf de sare 250 g urda 2-3 legaturi de
marar sare 2 linguri cu unt 2-3 linguri cu smantana sau iaurt (pentru
umplutura)…
Read more »
21 August 2013

Varza
cu costita afumata, chimen si ceafa de porc din: varza, ulei, seminte
de chimen, costita afumata, marar, bulion, cimbru, piper, sare, rosii,
ceapa de porc, ardei iute. Ingrediente: 1 varza mare 3 linguri ulei 1
lingura seminte de chimen 200 g costita afumata 1 legatura marar 1
lingura bulion cimbru piper boabe si macinat…
Read more »
21 August 2013

Margarita
cu zmeura din: tequila, piure de zmeura, triplu sec, gheata.
Ingrediente: 30 ml tequila alba 120 ml piure de zmuera 23ml triplu sec 1
cana gheata Mod de preparare: Combinati la blender pana la
omogenizare toate ingredientele. Decorati cu zmeura proaspata si
serviti. Cocktail Margarita cu zmeura
Read more »
21 August 2013

Iepure
marinat cu măsline din: carcasa de iepure, suc de rosii, coriandru,
busuioc, maghiran, piper, oregano, sare, usturoi, masline negre, vin
alb, ulei de masline, coaja de lamaie, coaja de portocala, amestec de
condimente, piper alb. Ingrediente: 1-1,5 kg carcasa de iepure 200 ml
suc de rosii cu pulpa amestec de condimente (coriandru, busuioc,
maghiran,…
Read more »
21 August 2013

Vita
picanta pe pat de fidea de orez din: sos sriracha, sos de soia, otet
balsamic, otet de orez, sos de chili dulce, carne de vita, sare, piper
negru, amidon, zahar brun, ardei iute rosu, usturoi, ghimbir, praz,
ardei gras, arahide, fidea de orez. Ingrediente: 2 linguri sos
sriracha 2 linguri de sos de…
Read more »
21 August 2013

Gogosari
copti din: gogosari, zahar, sare grunjoasa, ulei, otet, crengute de
visin. Ingrediente: 3 kg gogosari circa 150 g zahar si sare grunjoasa
aproximatic 150 ml ulei si otet crengute de visin Mod de preparare:
Alegi gogoşarii sănătoşi, bine copţi, roşii, pe cât posibil, de
dimensiuni apropiate. îi speli, îi ştergi cu un şervet…
Read more »
21 August 2013

Piept
de pui umplut cu garnitura din: piept de pui, ciuperci, cascaval,
albus, morcovi, marar, piper alb, sare, ulei, cartofi, seminte de susan,
sare, boia de ardei iute. Ingrediente: 1 piept de pui 150 g ciuperci
champignon conservate in saramura 25 g cascaval 1 albus 2 morcovi 1
lingurita cimbru 1 legatura maar piper alb…
Read more »
21 August 2013

Fresh
de pepene cu lamaie din: miez de pepene verde, lamaie. Ingrediente: 600
g miez de pepene verde 1 lămâie Mod de preparare: Se pune miezul de
pepene în blender și se adaugă sucul de lămâie. Se pasează și se toarnă
în pahare. Se servește proaspăt. Fresh de pepene cu lamaie
Read more »
21 August 2013

Piept
de pui în sos de smântână cu ciuperci din: piept de pui, ciuperci,
ceapa rosie, smantana, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g
piept d epui 200 g ciuperci din conserva 1 ceapa rosie 1 cutie mica de
smantana lichida ulei de masline sare piper Mod de preparare: Pieptul
de pui îl…
Read more »
21 August 2013

Ardei
umpluţi cu praz şi peşte din: file de salau, ardei grasi, orez, praz,
morcov, bulion, rosii, concentrat de legume, marar verde, suc de rosii,
sare, piper, ulei, usturoi. Ingrediente: 800 g file de salau sau cozi de
stiuca 14-16 ardei grasi diferit colorati 1 cana de orez cu bobul
rotund 2 fire de praz…
Read more »
21 August 2013

Ciorbiţă
de pui cu broccoli din: aripi de pui, mazare, fasole rosie, ceapa,
morcov, ardei, radacina de patrunjel, dovlecel, vinete, broccoli,
patrunjel verde, sare, bors, piper, busuioc, tarhon, ardei iute.
Ingrediente: 6 aripi de pui 50 g boabe mazare uscata 100 g boabe fasole
rosie ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ardei 70…
Read more »
21 August 2013

Salata
de rosii cherry cu fasole verde si sos de menta din: fasole verde,
rosii cherry, branza de capra, menta, ceapa, otet, ulei de masline,
sare, piper, seminte de mustar. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1
cana de rosii cherry 1 bucata branza de capra Ingrediente sos de menta: 6
frunze de menta, felii…
Read more »
21 August 2013

Parfait
cu vişine din: oua, zahar, faina, zahar vanilat, dulceata de visine,
fructe confiate, inghetata de fructe, inghetata de vanilie, frunze de
menta. Ingrediente: 3 oua 3 linguri zhar 2 linguri faina 1 pliculet
zahar vanilat (pentru foaia de rulada) pentru umplutura: dulceata de
visine fructe confiate 500 ml inghetata de fructe 500 ml inghetata…
Read more »
21 August 2013

Ficat
de vita la gratar cu busuioc si oregano din: ficat de vita, unt,
maghiran, busuioc, oregano, sare. Ingrediente: 1 kg ficat vită sau
pasăre 100 g unt maghiran busuioc oregano sare Mod de preparare: Speli
ficatul de mai multe ori, până când apa rămâne curată. Îl tai în felii
groase de 1,5-2 cm…
Read more »
21 August 2013

Salata
cu varza, branza si maioneza din: varza lba, morcov, ceapa rosie,
maioneza, iaurt, mustar de dijon, chives, cheddar. Ingrediente: 1 varza
alba de aproximativ 400 g 1 morcov, ras pe razatoarea mare 1 ceapa
rosie, taiata in jumatate, apoi in felii subtiri 3 linguri maioneza de
buna calitate 3 linguri iaurt natural light 1…
Read more »
21 August 2013

Rulouri
cu şuncă si caşcaval din: dovlecei, vanata, ceapa verde, branza de
vaci, parmezan, sunca, rosii, ulei de masline, cimbru, piper alb, sare.
Ingrediente: 2 dovlecei mici (400 g) 1 vanata mica (200 g) 3 fire de
ceapa verde 200 g branza de vaci 100 g parmezan 200 g sunca felii
subtiri 3 rosii 5…
Read more »
21 August 2013

Creveţi
cu sos de unt şi pătrunjel din: creveti, lamaie, unt, sare, piper,
patrunjel, rucola. Ingrediente: 400 g creveti decorticati 1 lamaie 1/2
pachet unt sare piper 1 legatura patrunjel 200 g rucola pentru slaata
(optional) Mod de preparare: Pui untul la topit, iar când sfârâie
adaugi creveţii. Condimentezi şi laşi preparatul la foc…
Read more »
21 August 2013

O
reteta delicipoasa de supa cu: morcovi, radacina de patrunjel,
pastarnac, telina, ceapa, leustean verde, patrunjel verde, sare, piper,
carne tocata, oua, orez, paine, ulei. Ingrediente: 2 morcovi mari 1
rădăcină de pătrunjel 1 păstărnac 1 felie de ţelină 1 ceapă leuştean
verde frunze de pătrunjel verde sare piper Ingrediente perişoare : 400 g
carne…
Read more »
21 August 2013

Hering
cu chili si mustar din: heringi, unt, boia iute, mustar de dijon, zeama
de lamaie, zahar brun, sare. Ingrediente: 4 heringi medii 1 lingura unt
1 lingurita boia iute 1 lingurita mustar de Dijon 1 lingura zeama de
lamaie 1 lingurita zahar brun sare dupa gust Mod de preparare:
Curăţaţi peştii de intestine…
Read more »
21 August 2013

Placinta
cu ficat si carne din: ulei, apa, sare, faina, ficat de vita, ceapa,
carna de vita, morcovi, marar, cimbru, sare, orez, faina, ulei.
Ingrediente: Pentru aluat 50 ml ulei 100 ml apă 1 praf de sare făină cât
cuprinde Pentru umplutură 1 kg ficat de vită 3 cepe 3 ouă 200 g carne
slabă…
Read more »
21 August 2013

Paste
cu anghinare si sos de rosii din: rosii uscate, smantana, lapte,
anghinare, farfalle, patrunjel, parmezan, sare. Ingrediente: 1 borcan
rosii uscate la soare in ulei 1 ceasca smantana 1 1/2 cana lapte 1
borcan anghinare, uscate si tocate 1 pachet farfalle 1/2 cana de
patrunjel proaspat tocat parmezan ras sare Mod de…
Read more »
21 August 2013

O
reteta delicioasa de placinta cu: piept de pui, ceapa, foi de placinta,
ciuperci, rosii, ulei, oua, smantana, rozmarin, unt, sare, piper
Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cepe 1 pachet foi de plăcintă 500 g
ciuperci champignon 2 roşii 3 linguri ulei 4 ouă 1 lingură smântână 1
linguriţă rozmarin uscat 50 g…
Read more »
21 August 2013

Frigarui
de creveti cu boia din: pasta de rosii, creveti, boia iute, zaha brun,
ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 ml pastă
de roșii 400 g creveți 20 g boia iute 25 g zahăr brun ulei de măsline
suc de lămâie sare piper Mod de preparare: Creveții se curăță și…
Read more »
21 August 2013

O
reteta delicioasa de bors taranesc cu: piept de vita, burta de vita,
ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ardei capia,
rosii, leustean verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de vită 1
kg burtă de vită prefiartă 1 ceapă 2 morcovi potriviţi 1 rădăcină de
pătrunjel 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 ardei…
Read more »
21 August 2013

Conopida
cu iaurt si pesmet din: pesmet, iaurt gras, ulei, unt, ou, conopida,
sare. Ingrediente: 200 g pesmet 150 g iaurt gras 50 ml ulei 30 g unt 1
ou 1 conopidă sare Mod de preparare: Conopida se desface buchețele. Se
fierb în apă cu sare timp de 5-6 minute. Se lasă la scurs.…
Read more »
21 August 2013

O
reteta delicioasa de vinete cu: piure de rosii, ceapa, usturoi, ulei de
masline, sare, busuioc uscat, mozzarela, parmezan. Ingrediente: 6 cani
piure de roşii 1 ceapă mică 2 căţei usturoi 2 linguri ulei de măsline
sare busuioc uscat 3 vinete mozzarela parmezan Mod de preparare: Tai
vinetele felii subţiri, pe lung, le pui…
Read more »
20 August 2013

Hering
marinat si salata de cartofi cu migdale din: hering, marar, apa, otet
de mere, zahar, seminte de mustar, piper, boabe de ienibahar, cartofi,
unt, ceapa, usturoi, migdale, sumac, ulei de masline, suc de lamaie,
ceapa verde, piper, sare. Ingrediente varianta 1: 5 bucati hering,
curatat, filetat si inmuiat in apa timp de 12…
Read more »
20 August 2013

Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
20 August 2013

Au
o aroma incantatoare, se gasesc peste tot si sunt surse excelente de
vitamine in aceasta perioada a verii – da, despre prune este vorba!
Gustul placut, textura suculenta si caloriile reduse fac ca prunele sa
fie o gustare minunata de vara, cu beneficii atat pentru sanatate, cat
si pentru papilele gustative. Haideti sa descoperim…
Read more »
20 August 2013

Un
regim alimentar sanatos contine carbohidrati si calorii, in functie de
varsta, sex si intensitatea activitatilor zilnice, si o cantitate
considerabila de legume si fructe. Modul in care ne pregatim mancarea
atunci cand suntem la dieta este la fel de important ca ceea ce mancam,
deoarece exista pobilitatea sa iti cumperi numai alimente sanatoase dar…
Read more »
20 August 2013

Rosiile
nu sunt niciodata mai gustoase si mai aromate precum sunt acum, in luna
august. Pline de savoare si bine coapte sub razele soarelui, rosiile de
august sunt atat o placere gustativa, cat si un ingredient pentru o
dieta ce te ajuta sa slabesti repede si sanatos – dieta cu rosii! Afla
de ce sunt…
Read more »
20 August 2013

Cocktail:
Cocktail Margarita de piersici Cocktail Margarita de piersici din:
gheata, lichior de piersici, tequila. Ingrediente 4 cesti de gheata
zdrobita 100g lichior de piersici 100g tequila Mod de preparare:
Intr-un blender amestecati toate ingredientele pana se omogenizeaza. Se
decoreaza cu o felie de piersica proaspata. Read more » Cocktail Pina
Colada cu rom…
Read more »
20 August 2013

Dieta
daneza dureaza 13 zile si te ajuta sa slabesti cu pana la 10 kilograme,
dar este foarte stricta: orice deviere de la meniu va opri efectul
dietei daneze si nu se recomanda reluarea ei decat dupa 6 luni. Daca nu
mai tii dieta daneza dupa 6 zile, atunci o poti relua dupa 3 luni.…
Read more »
20 August 2013

Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
20 August 2013

Inghetata:
Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară
din: rubarba, apa, zahar pudra, galbenusuri, zahar vnailat, visinata,
smantana, scortisoara. Inrgediente: 400 g de rubarba 100 ml de apa 70g +
120 g zahar pudra 4 galbenusuri 1 zahar vanilat 1 lingurita de visinata
200 ml smantana 1 lingurita de scortisoara Mod…
Read more »
20 August 2013

Bauturi
racoritoare: Fresh de mure cu menta Fresh de mure cu menta din: iaurt,
mure, frunze de menta. Ingrediente: 200 g iaurt de băut 400 g mure
frunze de mentă Mod de preparare: Se spală bine fructele. Se pasează
în blender. Se adaugă iaurtul și se mai pasează 20 secunde. Se pune în…
Read more »
20 August 2013

Este
important sa consumati alimente bogate in nutrientii de care organismul
dumneavoastra are nevoie. O dieta sanatoasa va ajuta sa va pastrati
starea generala de sanatate. De aceea, atunci cand faceti cumparaturi si
cand gatiti, este indicat sa faceti alegeri intelepte. In plus, pentru a
va pastra silueta si a avea un corp tonifiat este…
Read more »
20 August 2013

Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
20 August 2013

E-urile
sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice
folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii
Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor
comercializate in cadrul UE, normele de siguranta si aprobarile pentru
introducerea pe piata apartinand Autoritatii Europene pentru Siguranta
Alimentara (AESA). Istoria listei oficiale a E-urilor In anul 1962,…
Read more »
20 August 2013

Simptomele
ficatului gras nu pot fi observate cu usurinta. Diagnosticul, de cele
mai multe ori, se stabileste in urma unor teste medicale. Cauzele unui
ficat gras pot fi: consumul excesiv de alcool, consumul de droguri,
obezitatea, diabetul, tulburarile metabolice sau malnutritia. Uneori
scaderea brusca in greutate (manifestare intalnita in bypass-ul gastric,
de exemplu) poate provoca…
Read more »
20 August 2013

Desert
cu ciocolata alba si praf de ceai verde din: ciocolata alba, smantana,
unt, ceai verde. Ingrediente: 300 g ciocolata alba 100 ml smantana 35 g
unt 2 linguri praf de ceai verde Mod de preparare: Se taie
ciocolata bucati mici si se pune intr-un vas termorezistent sau o
cratita mica. Se…
Read more »
20 August 2013

Paste
cu smantana, sparanghel si bacon din: paste, smantana, ulei de masline,
unt, broccoli, sparanghel, bacon, usturoi, sare, piper. Ingrediente:
500 g paste 100 g smântână 50 ml ulei de măsline 20 g unt 1 broccoli 6
fire de sparanghel 4 felii de bacon 1 căţel de usturoi sare piper alb
Mod de preparare:…
Read more »
20 August 2013

Supa
de sfecla rosie cu legume si smantana din: sfecla rosie, varza alba,
morcovi, ardei grasi, smantana, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 1 sfeclă roșie ¼ varză albă 2 morcovi 2 ardei grași
smântână ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se curăță sfecla
și se rade pe răzătoarea mare. Se toacă…
Read more »
20 August 2013

Pastrav
la gratar cu garnitura de cartofi din: cartofi, unt, pastravi, rosii,
patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 100 g unt 4
păstrăvi 2 roșii pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se
curăță și se spală bine păstrăvii. În interiorul fiecaruia se pune un
cubuleț de unt și se presară sare…
Read more »
20 August 2013

Midii
în sos picant cu lămâie din: midii, rosii, ardei gras, ardei capia,
ardei iute, fenicul, usturoi, lamai, ulei de masline, vin alb, pasta de
tomate, sare, piper, cimbru, paste, orez, cartofi. Ingrediente: 500 g
midii 5 rosii un ardei gras un ardei capia un ardei iute mic un fenicul 4
catei de usturoi doua…
Read more »
20 August 2013

Plăcintă
cu portocale din: faina, unt, smantana, oua, otet, sare, mere,
portocale, zahar tos, zahar vanilinat, seminte de dovleac, pudra de
cuisoare. Ingrediente: 500 g faina 250 g unt 150 g smantana doua oua o
lingura cu otet un varf de lingurita cu sare 3 mere 5 portocale 150 g
zahar tos doua pliculete cu…
Read more »
20 August 2013

Pui
cu susan şi humus din: piept de pui, naut, pasta de susan, usturoi,
apa, oua, faina, seminte de susan, boia iute, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, cimbru. Ingrediente: 3 piepturi de pui 400 g naut o lingura
cu pasta de susan 3 catei de usturoi 125 ml apa doua oua doua linguri
cu…
Read more »
20 August 2013

Paste
cu branza tofu si fasole verde din: paste, fasole verde, branza tofu,
unt, usturoi, busuioc, sare, piper. 200 g paste-fusilli 200 g fasole
verde 100 g brânză tofu 50 g unt 3 căței de usturoi busuioc proaspăt
sare piper Mod de preparare: Se fierb pastele în apă cu sare, conform
instrucțiunilor de pe…
Read more »
20 August 2013

Paella
cu mazare, piept de pui si creveti din: orez, mazare, piept de pui,
creveti, unt, ardei gras, ulei de masline, sare, piper, sofran.
Ingrediente: 200 g orez prefiert 100 g mazăre 200 g piept de pui 200 g
creveți semipreparați 100 g unt 1 ardei gras ulei de măsline sare piper
șofran Mod…
Read more »
20 August 2013

Orez
cu piept de pui, sos de soia si oua din: risotto, piept de pui, oua,
rosii, castravete, sos de soia, ulei de masline, sare, chili.
Ingrediente: 100 g risotto 300 g piept de pui 2 ouă 2 roșii 1 castravete
sos de soia ulei de măsline sare chili uscat Mod de preparare: Se…
Read more »
20 August 2013

Paste
bologneze cu carne de vita din: carne de vita, spaghete, pasta de
rosii, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne de vită
tocată 200 g spaghete 50 g pastă de roșii ulei de măsline sare piper
Mod de preparare: Se fierb pastele în apă cu sare. Se limpezesc cu apă
rece…
Read more »
20 August 2013

Tocanita
de pui cu cartofi din: pulpe de pui, ulei de masline, cartofi, cartof
dulce, ceapa, sare, piper, supa de pui, boia de ardei, turmeric,
usturoi, frunze de dafin. Ingrediente: 8 pulpe superioare dezosate 2
linguri ulei de masline 2 cartofi, decojiti si taiati bucati 1 cartof
dulce, decojit si taiat bucati 2 cepe, feliate…
Read more »