24 June 2013

Bruschete
cu rosii si rondele de masline din: chifle, usturoi, margarina,
cascaval de post, busuioc, rosii decojite, bulion, masline negre, sare,
piper, ulei de masline, suc de lamaie, miere. Ingrediente: 4 chifle 4
capatani de usturoi 2 lingurite de margarina cascaval de post busuioc
proaspat rosii decojite 1 lingurita bulion masline negre taiate rondele
sare…
Read more »
24 June 2013

Bagheta
cu usturoi si ierburi aromate din: paine bagheta, margarina, usturoi,
patrunjel, piper. Ingrediente: 2 paini bagheta mici 150 g margarina 3
catei de usturoi zdrobiti patrunjel piper Mod de preparare: Amestecaţi
margarina, usturoiul şi pătrunjelul tocat până când se formează o pastă
omogenă. Adăugaţi piper după gust. Tăiaţi pâinea-baghetă în felii de
aprox.…
Read more »
24 June 2013

Creveti
cu lamaie, masline si usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi,
patrunjel, zeama de lamaie, masline, sare. Ingrediente: 1/2 kilogram de
creveti ulei de masline 5-6 catei de usturoi patrunjel zeama de la 1-2
lamai masline negre sare dupa gust Mod de preparare: Crevetii se fierb
în apă clocotită aproximativ 10 min, apoi…
Read more »
24 June 2013

Focaccia
cu ceapa si usturoi din: drojdie uscata, zahar, apa fierbinte, faina,
sare, busuioc, ulei de masline, ceapa, usturoi. Ingrediente: 7 g drojdie
uscata 1 lingurita zahar 300 ml apa fierbinte 450 g faina 2 lingurite
sare 3 linguri busuioc 2 linguri ulei de masline 450 g ceapa rosie si
alba taiata inele 4 catei…
Read more »
24 June 2013

Foi
cu crema de nuci din: oua, faina, zahar, ulei, apa minerala,
bicarbonat, suc de lamaie, zahar, lapte, nuci, cacao, frisca, ciocolata
neagra, ciocolata cu lapte, nuca macinata. Ingrediente: pentru foi: 3
oua 800 g faina 12 linguri zahar 12 linguri ulei 12 linguri apa minerala
o lingurita bicarbonat 2 linguri suc de lamaie strecurat…
Read more »
24 June 2013

Bruschete
cu rosii si usturoi din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline,
busuioc, rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 paine ciabatta 2 capatani de
usturoi 4 linguri ulei de masline busuioc proaspat 300 g rosii cherry
proaspete 4 rosii uscate sare piper Mod de preparare: Tăiaţi roşiile
cherry în jumătăţi, iar roşiile uscate în bucăţele…
Read more »
24 June 2013

Salata
cu varza, oua si porumb din: varza chinezeasca, ardei, ceapa verde,
oua, porumb, lamai, ulei de masline, sare, piper, leurda. Ingrediente: 1
varza chinezeasca de dimensiune mijlocie 1 ardei rosu 1 ardei gralben 2
legaturi ceapa verde 2-3 oua 1 cutie (200 g) de porumb 2 lamai 2-3
linguri ulei de masline sare piper…
Read more »
24 June 2013

Friptura
de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie din: ulei de masline,
rozmarin, mustar, praf de usturoi, sare, piper, friptura de porc, ceapa
rosie. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline plus 1 lingurita 4
lingurite rozmarin proaspat, tocat 1 lingurita mustar ½ lingurita praf
de usturoi 2 lingurite de sare 1…
Read more »
24 June 2013

Placinta
delicioasa cu cirese din: aluat, ou, lapte, cirese, zahar pudra, menta.
Ingrediente: 400 g aluat foitaj pentru uns: un ou 2 linguri lapte
pentru umplutura: 750 g cirese zahar pudra frunzulite menta Mod de
preparare: Aluatul de foitaj se scoate de la frigider si se lasă să
ajungă la temperatura camerei. Se întinde…
Read more »
24 June 2013

Ciuperci
umplute cu branza de capra din: ciuperci, zeama de lamaie, ulei de
masline, branza de capra, smantana, usturoi, verdeturi proaspete,
cascaval, bacon, sare, piper. Ingrediente: 12 ciuperci alb medii, cat
mai egale 1/2 lamaie (zeama) 3 linguri ulei de masline 150 g branza
grasa de capra sau bivolita 3 linguri smanatna 1 catel de…
Read more »
24 June 2013

Dovlecei
umpluti cu carne din: dovlecei, ulei, carne tocata de porc, rosii,
ceapa verde, patrunjel, usturoi, masline, oregano, morcov, ou, apa,
sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei mari 6 linguri ulei 400 g carne
tocata de porc 5 rosii 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 4
catei usturoi pisati 100 g masline fara samburi 2…
Read more »
24 June 2013

Mojito
din: rom, suc de limetta, apa minerala, frunze de menta, zahar brun.
Ingrediente: 60 g rom cubanez 30 ml suc de limetta 120 ml apa minerala 6
frunze de menta 2 lingurite zahar brun Mod de preparare: Se aşază
într-un pahar zahărul, frunzele de mentă şi se stropesc cu suc de…
Read more »
24 June 2013

Ciorba
de legume de vara cu corcoduse din: dovlecei, ardei grasi, cartofi noi,
ceapa, rosii, corcoduse, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2
ardei grasi 4 cartofi noi o ceapa alba 3-4 rosii foarte coapte 200 g
corcoduse patrunjel sare Mod de preparare: Se pun corcoduşele la fiert
în apă de două ori cantitatea lor.…
Read more »
24 June 2013

Ardei
umpluţi cu salată de vinete şi roşii din: ardei gras, vinete, ceapa,
rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg ardei gras 1 kg vinete 1 ceapa
medie 500 g rosii 150 ml ulei sare Mod de preparare: Spălaţi ardeii,
tăiaţi-le un „capac”, curăţaţi-i de cotoare şi seminţe. Tocaţi mărunt
ceapa sau daţi-o pe răzătoarea…
Read more »
24 June 2013

Sandwich
cu legume la cuptor din: vanata, ciuperci, ardei grasi, otet balsamic,
branza feta, bagheta. Ingrediente: 1 vanata 2 ciuperci 2 ardei grasi,
rosu sau galben 1 castravete ½ ceasca de otet balsamic 1/2 cupa branza
feta 1 bagheta Mod de preparare: Spalati legumele, taiati bucati apoi
puneti intr-un bol si turnati otet balsamic. Lasati…
Read more »
24 June 2013

Paste
cu ansoa si broccoli din: paste integrale, broccoli, ansoa in ulei,
stafide, usturoi, ulei extravirgin de masline, ardei iute. Ingrediente:
150 g paste integrale 200 g broccoli 1 cutie (200 g) ansoa in ulei 1-2
linguri stafide 2 catei de usturoi 3-4 linguri ulei extravirgin de
masline optional, 1 ardei iute Mod de…
Read more »
24 June 2013

Prajitura
cu crema de nuci si fructe din: nuci, zahar brun, apa, oua, cacao,
zahar vanilat, unt, nuci, galbenusuri si fructe de sezon. Ingrediente:
blat: 250 g nuci macinate 200 g zahar, de preferat, brun 100 ml apa 7
oua 3 linguri cacao 1 lingurita zahar vanilat crema: 200 g unt 400 g
zahar 300…
Read more »
24 June 2013

Oua
umplute cu piept de pui din: oua, piept de pui, maioneza, smantana,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 1/2 piept de pui 4 linguri
maioneza 2 linguri smantana patrunjel sare piper Mod de preparare: In
vase separate se pun la fiert ouăle şi carnea. Apoi, ouăle, după ce sunt
fierte tari, se trec…
Read more »
24 June 2013

Salată
verde cu roşii, busuioc şi lămâie din: bagheta, salata verde, rosii,
zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, busuioc, seminte de pin,
sare, piper. Inrgediente: 1 bagheta 1 salata verde medie 4 rosii 1
lamaie (zeama) 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 legatura
busuioc proaspat 100 g seminte de pin…
Read more »
24 June 2013

Rulouri
de castraveţi cu brânză Feta din: castraveti, branza feta, chimen, ulei
de masline, piper. Ingrediente: 4 castraveti potriviti 250 g branza
Feta 1 lingurita rasa chimen macinat 1 lingura ulei de masline piper
Mod de preparare: Speli castraveţii, îi usuci şi îi tai fâşii cu
ajutorul cuţitului econom. Zdrobeşti cu furculiţa brânza Feta…
Read more »
24 June 2013

Cuscus
cu menta din: cuscus, ardei gras, castarvete, ceapa verde, usturoi,
ceapa rosie, menta, patrunjel, sare, piper, otet, ulei. Ingrediente: 300
g cuscus instant 1 ardei gras rosu 1 castravete lung 2 cepe verzi 2
catei de usturoi 1 ceapa rosie 3 linguri menta tocata 1 lingura
patrunjel tocat sare piper 3 linguri otet 3…
Read more »
24 June 2013

Paste
cu porumb, pui si ceapa din: piept de pui, pasta fainoase, smantana,
porumb dulce, ceapa rosie, sare, piper, ulei, zahar, frunze de
patrunjel. Ingrediente: 300 g piept de pui dezosat 400 g pasta fainoase,
de preferinta integrale 300 g smantana 1 conserva (200 g) porumb dulce 1
ceapa rosie sare piper negru macinat 2…
Read more »
24 June 2013

Chifle
de cartofi umplute cu salata de creveti din: creveti decorticati, coaja
de limeta, sare, maioneza, arpagic, marar, suc de lamaie, zahar, piper,
chifle de cartofi, unt nesarat. Ingrediente: 260 g creveti
decorticati 150 g creveti tigru decorticati coaja de la 1/2 de limeta 1
1/2 linguri de sare 1 1/2 linguri de maioneza…
Read more »
24 June 2013

Tort
cu umplutura de carne tocata din: branza dulce, lapte, praf de copt,
faina, ulei, ou, patrunjel, sare, kaizer, usturoi, carne tocata de vita,
ulei, tomate, pasta de tomate, praz, smantana, sare, piper, oregano,
patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 125 g branza dulce 4 linguri lapte
1/2 plic praf de copt 250 g faina 5 linguri…
Read more »
24 June 2013

Ruladă
de curcan cu busuioc din: piept de curcan, sunca, cartofi, rosii
cherry, ulei de masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 400 g piept
de curcan fara piele 4 felii sunca 500 g cartofi mici fierti in coaja 12
rosii cherry 4 linguri ulei de masline sare piper 4 fire de busuioc
Mod de preparare:…
Read more »
24 June 2013

Rondele
pane din: dovlecei, oua, faina, pesmet, boia, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 3 dovlecei mari 2 oua 150 g faina 150 g pesmet boia sare
piper ulei Mod de preparare: Tai rondele dovleceii. Baţi ouăle cu
boia, sare şi piper după gust. Dai rondelele prin făină, le treci prin
ouăle bătute, apoi prin pesmet…
Read more »
24 June 2013

Se
taie jumătăţi 500 g căpşuni. Se taie cuburi 1 măr. Se amestecă într-un
bol 300 g frunze de busuioc proaspete cu 150 g zahăr. Se toarnă 750 ml
vin alb şi 250 ml suc de struguri albi. Se amestecă bine până se
dizolvă zahărul, apoi se adaugă fructele şi se completează eventual cu
apă…
Read more »
24 June 2013

Tort
cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, apa, ulei, praf de copt,
zahar vanilat, sare, capsuni, frisca, gem de capsune. Ingrediente:
pentru blat: 7 oua 7 linguri zahar 7 linguri faina 7 linguri apa 2
linguri ulei 1 plic praf de copt 1 plic de zahar vanilat un praf de sare
pentru crema:…
Read more »
23 June 2013

Retete video: Cum se prepara Budinca de lamaie
Read more »
23 June 2013

Desert
rece cu crema de branza si napolitane cu crema de lamaie din:
napolitane cu crema de lamaie, crema de branza, smantana, lamai.
Ingrediente: 1 pachet napolitane cu crema de lamaie 1 cutie crema de
branza 1 pahar de smantana 3 lamai Mod de preparare: Intr-un robot
de bucatarie adaugati napolitanele…
Read more »
23 June 2013

Creveti
cu chilli din: creveti decorticati, ulei de masline, chilli, rosii
cherry, patrunjel, boia de ardei, ulei, sare, piper, lamaie, usturoi.
Ingrediente: 500 g creveti decorticati ulei de masline un chilli rosu
3-4 rosii cherry sau rosii uscate 1 legatura patrunjel boia de ardei
ulei sare piper lamaie usturoi Mod de preparare: Crevetii se…
Read more »
23 June 2013

Prajitura
cu crema de trufe din: faina, amidon, zahar, unt, oua, ciocolata
neagra, miez de nuca, praf de copt, lapte, galbenusuri, unt, esenta de
vanilie, sos de ciocolata, zmeura. Ingrediente: pentru blat: 60 g faina
40 g amidon pentru prajitura 50 g zahar 50 g unt 3 oua 100 g ciocolata
neagra 100 g miez…
Read more »
23 June 2013

Ciuperci
umplute cu orez si creveti din: ciuperci, orez, creveti decorticati,
sos de soia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 12 ciuperci 50 g orez 12
creveti decorticati 2 linguri cu sos de soia ulei sare piper Mod de
preparare: Crevefii decorticati se pun la fiert în apă cu sare timp de
10 min, se scot,…
Read more »
23 June 2013

Bruschete
cu pasta de masline din: paine, masline negre, usturoi, ulei de
masline, branza de soia, pesmet, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare,
piper. Ingrediente: 1 paine bagheta masline negre 1-2 catei de usturoi
zdrobiti ulei de masline branza de soia 25 g pesmet coaja rasa de lamaie
4 lingurite cu suc de lamaie…
Read more »
23 June 2013

Chiftelute
de peste cu usturoi din: fileu de peste, cartofi, morcovi, patrunjel,
pastarnac, piper, pesmet, ulei, sare, ceapa, usturoi, salata verde.
Ingrediente: 20 g fileu de peste 100 g cartofi 50 g morcovi patrunjel
pastarnac piper faina sau pesmet ulei sare 50 g ceapa doi catei de
usturoi salata verde pentru decor Mod de…
Read more »
23 June 2013

Carne
de vita cu morcovi si cimbru din: carne de vita, morcovi, ceapa, vin
rosu, unt, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: un kilogram vita de
gtit 6 morcovi 4 cepe medii 100 ml vin rosu 50 g unt o lingurita ulei
cimbru sare piper Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu fund dublu se
topeşte…
Read more »
23 June 2013

Legume
asortate cu salsa de rosii din: fasole verde, fasole galbena, morcovi,
rosii, tomate glabene, telina verde, ardei iute, mere, stafide, otet,
zahar, cuisoare, boabe de mustar, cimbru. Ingrediente: 400 g fasole
verde 200 g fasole galbena (pastai) 200 g morcovi taiati cuburi 500 g
rosii 500 g tomate galbene 200 g telina verde 1…
Read more »
23 June 2013

Cartof
umplut cu peste din: cartof, margarina vegetala, ton in ulei, boabe de
porumb, maioneza vegetala, suc de lamaie. Ingrediente: 2 cartofi cu
coaja alba de cate 200 g 500 g margarina vegetala 1 conserva de ton in
ulei (175 g) 100 boabe de porumb fiert 100 g maioneza vegetala sucul de
la o lamaie…
Read more »
23 June 2013

Inghetata
de busuioc din: busuioc, zahar, mascarpone, iaurt. Ingrediente: 1
legatura mare de busuioc 500 g zahar 250 g mascarpone 1,3 kg iaurt gras
Mod de preparare: Combini frunzele de busuioc cu zahărul. Amesteci bine
cu ajutorul unui blender, până obţii o pudră fină. Adaugi brânza
mascarpone şi iaurtul. Amesteci din nou foarte bine…
Read more »
23 June 2013

Medalioane
de porc cu fasole verde din: muschi file de porc, bacon, miere,
ghimbir, sos de soia, fasole verde, ceapa, ardei iute, ulei, vin rosu,
piper. Ingrediente: 400 g muschi file de porc 16 felii de bacon 2
linguri miere 2 lingurite ghimbir ras 6 linguri sos de soia 600 g fasole
verde 2 cepe…
Read more »
23 June 2013

Supă
cu somon din: file de somon, morcovi, ceapa, radacina de pastarnac,
telina, praz, cartofi, smantana, usturoi, marar, patrunjel, foaie de
dafin, boabe de piper, sare, piper. Ingrediente: 400 g file de somon 2
morcovi 1 ceapa mare 1 radacina de pastarnac 1 telina 100 g praz 3
cartofi mijlocii 200 g smantana grasa 3…
Read more »
23 June 2013

Frigarui
de porc din: carne de porc, vin rosu, ulei de masline, usturoi, ceapa,
sare, piper, frigarui. Ingrediente: 2 kg carne de porc ¼ cana de vin
roșu ¼ cana ulei de masline 4-5 catei de usturoi, pisat 1 ceapa feliata 1
lingurița de sare ½ lingurita de piper 6-8 frigarui Mod de…
Read more »
23 June 2013

Bruschete
cu ciuperci si cascaval din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline,
cascaval de post, cimbru, ciuperci. Ingrediente: 1 paine ciabatta 1
capatana de usturoi ulei de masline cascaval de post cimbru proaspat
ciuperci proaspete Mod de preparare: Tăiaţi pâinea în lungime şi apoi
pe jumătate. Decojiti usturoiul şi tăiati-l în jumătate. Prăjiţi pâinea…
Read more »
23 June 2013

Supa
de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc din: rosii, dovlecei,
usturoi, supa de legume, ulei, suc de lamaie, frunze de busuioc, sare.
Ingrediente: 6 rosii foarte coapte 2 dovlecei 2 catei de usturoi 300 ml
supa din concentrat de legume 4 linguri ulei sucul unei lamai 2-3 frunze
busuioc sare Mod de…
Read more »
23 June 2013

Tarta
cu salam si masline din: aluat foitaj, rosii, salam, masline, ulei,
mustar, busuioc, sare. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 20 rosii mici
250 g salam masline, dupa gust 2 lingurite ulei 4 lingurite mustar
dulce sau picant cateva frunzulite busuioc un praf sare Mod de
preparare: Aluatul se scoate din tipla si se…
Read more »
23 June 2013

Gogoşi
ca la mama din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, esenta de rom, ulei,
albus, suc de lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg faina 25 g
drojdie proaspata 150 ml lapte 2 oua 50 g zahar o lingura esenta de rom
sau alta esenta 50 ml ulei pentru prajit: 200 ml ulei pentru glazura:
un…
Read more »
23 June 2013

Salată
răcoritoare de vară din: rosii, castraveciori, ardei gras, ceapa,
marar, patrunjel, iaurt, mustar, ulei, sare, piper, ardei iute.
Ingrediente: 2 rosii mari 2-3 castraveciori 1 ardei gras 1 ceapa mica 1
legatura marar 1 legatura patrunjel sos: 1 pahar mic de iaurt 1
lingurita mustar 1 lingura ulei sare piper 1 ardei iute (optional)…
Read more »
23 June 2013

Sos
pesto din spanac si busuioc din: frunze de spanac, frunze de busuioc,
nuci de pin, parmezan, ulei de masline. Ingrediente: 2 cani frunze de
spanac proaspete 2 cani frunze proaspete de busuioc 2 linguri usturoi
proaspat tocat fin 2/3 ceasca nuci de pin 1 1/3 cana parmezan ras 2/3
cana ulei de masline…
Read more »
23 June 2013

Piept
de curcan cu sos de nuci din: piept de curcan, ulei, sare, piper, nuci
decojite, cascaval, ceapa rosie, ulei, otet balsamic, sare, piper.
Ingrediente: 4 felii piept de curcan 2 linguri ulei sare piper pentru
sos: nuci decojite o lingura cascaval o ceapa rosie o lingura ulei o
lingurita otet balsamic sare piper …
Read more »
23 June 2013

Gogosi
cu banane din: banane, faina, oua, zahar, drojdie, lapte, sare,
scortisoara, ulei. Ingrediente: 4 banane 6-8 linguri faina 2 oua 4
linguri zahar o lingurita drojdie uscata 4 linguri lapte un praf sare
scortisoara, dupa gust ulei pentru prajit Mod de preparare: Se prepară
aluatul, pentru care se amestecă făina, zahărul, ouăle, drojdia,…
Read more »
23 June 2013

Supa
verde cu branza din: fasole verde, unt, praz, ceapa, tije de telina,
morcov, pastarnac, patrunjel verde, piper, sare, smantana, branza.
Ingrediente: 200 g fasole verde 100 g unt 4 fire praz 2 cepe sau 4
legaturi ceapa verde 250 g tije de telina 1 morcov 1 pasarnac 1/2
radacina mica de telina 1 legatura…
Read more »
23 June 2013

Chiftelute
delicioase din: dovlecei, oua, faina, gris, marar, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 600 g dovlecei mici 2 oua 120 g faina 2 linguri gris 1
legatura marar sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Speli
dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare, presari cu sare, amesteci şi-i
laşi, 20 de minute, într-o strecurătoare. Ii…
Read more »
23 June 2013

Somon
cu dovlecei din: cotlete somon, dovlecei, lamai, patrunjel, usturoi,
ulei de masline, chimen, scortisoara, ghimbir, sare, piper, smantana,
castraveti verzi. Ingrediente: 4 cotlete somon 4 dovlecei mici 2 lamai 1
legatura patrunjel 4 catei usturoi 50ml ulei de masline 1 lingurita
chimen 1 lingurita scortisoara 1 lingurita ghimbir ras sare piper
smantana castraveti verzi…
Read more »
23 June 2013

Salata
de fasole verde picanta din: fasole verde, sare, piper, ceapa, zahar
pudra, ulei, unt, seminte de ote, otet balsamic. Ingrediente: 600 g
fasole verde sare piper 250 g ceapa 1 lingurita zahar pudra 2 linguri
ulei 2 linguri unt 100 g seminte de pin 6 linguri otet balsamic alb
Mod de preparare: Fasolea…
Read more »
23 June 2013

Inele
de gogosi din: faina, lapte, zahar, apa calda, drojdie uscata, oua,
unt, sare, ulei, zahar pudra, sirop de fructe. Inrgediente: 625 g faina
255 ml lapte cald 100 g zahar 60 ml apa calda 7 g drojdie uscata 2 oua
70 g unt un praf sare ulei pentru prajit pentru servit: zahar pudra
sirop…
Read more »
23 June 2013

Cartofi
in straturi din: cartofi, muschi file, smantana, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 4 cartofi mari sau 8 medii 8 felii muschi file 2 linguri
smantana 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă
cartofii şi se spală. Cu un cuţit foarte bine ascuţit, se taie felii,
dar care să nu fie decupate…
Read more »
23 June 2013

Suc
de ananas cu castravete din: ananas, castravete, ghimbir, portocala.
Ingrediente: 1 ananas, decojit, taiat bucati 1 castravete 1 bucatica
ghimbir proaspat, decojit 1 portocala Mod de preparare: In
storcatorul de fructe puneti ananasul, castravetele si ghimbirul si
procesati. Puneti intr-un recipient, adaugati suc de portocala si
amestecati bine sa se…
Read more »
23 June 2013

Tarta
cu rosii, bacon si cascaval din: faina, unt, sare, lapte, bacon afumat,
cascaval ras, oua, rosie, nucsoara, piper. Ingrediente: pentru aluat:
200 g faina 100 g unt un praf sare 100 ml apa sau lapte pentru
umplutura: 150 g bacon afumat 200 g cascaval ras 3 oua o rosie nucsoara
piper Mod de…
Read more »
23 June 2013

Salata
cu cartofi noi, ardei gras si usturoi din: oua, cartofi noi, usturoi,
boia iute, mustar, lamaie, otet, ulei, ton, ardei gras, zahar, sare,
piper. Ingrediente: 4 oua 500 g cartofi noi 1-2 catei de usturoi 1 varf
cutit boia iute 1 lingurita mustar 1 lamaie 1 lingura otet 3 linguri
ulei 1 cutie ton…
Read more »
23 June 2013

Prăjitură
cu iaurt şi fructe din: iaurt natural, oua, zahar, faina, ulei, praf de
copt, sare, morcov, nuci, capsune, cirese, visine, coacaze, frisca,
zahar praf. Ingrediente: 125 g iaurt natural 3 oua 200 g zahar 350 g
faina 70 ml ulei 1 lingurita praf de copt sare 150 g morcov ras fin 100 g
nuci…
Read more »
23 June 2013

Păstrăv
la cuptor cu ciuperci şi smântână din: pastravi, smantana, ciuperci
champignon, morcovi, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2
pastravi 200 ml smantana 250 g ciuperci champignon 2 morcovi 1 ceapa 1
lamaie 5 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Ungi peştele cu 2
linguri ulei şi îl condimentezi pe ambele părţi…
Read more »
23 June 2013

Ciorba
de loboda si stevie din: loboda verde si rosie, leustean, stevie,
frunze de telina, zeama de varza acra, telina, morcovi, ceapa, oua,
smantana, ulei, apa, sare, piper, legume deshidratate, quinoa.
Ingrediente: 4 legaturi de loboda verde si rosie cate 1 legatura
leustean si stevie 1/2 legatura frunze de telina 1/4 l bors sau zeama…
Read more »
22 June 2013

Chec
cu crema de miere din: ceai negru, lapte, unt, zahar, oua, miere,
esenta de vanilie, faina, praf de copt, sare, smantana, lapte condensat.
Ingrediente: 3 linguri de ceai negru 1 cana de lapte 1 1/2 bucata de
unt, la temperatura camerei 1/2 cana de zahar 2 oua, la temperatura
camerei 1/3 ceasca de miere…
Read more »
22 June 2013

Calamar
prajit cu lamaie din: calamari, pesmet, lamaie, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 500 g calamari inele pesmet lamaie ulei sare piper Mod de
preparare: Se dezgheată calamarii si se scurg. Se dau prin pesmet cu
sare si se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins. Se servesc cu lămâie
si garnitură de cartofi. Calamar…
Read more »
22 June 2013

Pizza
cu blat din cartofi din: cartofi, margarina, faina, sare. Ingrediente:
225 g cartofi fierti 60 g margarina 125 g faina 1/2 lingurita sare Mod
de preparare: In cazul în care cartofii sunt fierbinţi pistositi-i şi
adăugaţi margarina. Lăsati-i deoparte până când se răcesc; Amestecaţi
făina şi sarea şi cerneti peste amestecul din cartofi.…
Read more »
22 June 2013

Bruschete
cu file de ansoa din: paine, rosii, file de ansoa, usturoi.
Ingrediente: paine rosii file de ansoa usturoi Mod de preparare: Cel
mai important este sâ aveţi o pâine de calitate. Pentru bruscheţe,
roşiile trebuie să fie dulci; Ungem feliile de pâine cu ulei de măsline,
le frecăm cu usturoi şi le dăm…
Read more »
22 June 2013

Varza
calita cu ciuperci din: varza murata, ciuperci uscate, foi de dafin,
ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 grame varza murata 100 g
ciuperci uscate (hribi) 2 foi de dafin 1 ceapa mijlocie sare piper ulei
Mod de preparare: Ciupercile uscate se lasă câteva ore în apă la
înmuiat. Varza murată se taie fidelute…
Read more »
22 June 2013

Orez
in stil asiatic din: orez, conopida, broccoli, ardei, varza
chinezeasca, morcovi, unt, apa, sos de soia. Ingrediente: 250 g orez cu
bob lung 200 g conopida 200 g broccoli 1 ardei rosu mare 150 g varza
chinezeasca 2 morcovi mari 70 g unt 700 ml apa sos de soia Mod de
preparare: Speli…
Read more »
22 June 2013

Tarta
cu fasole verde si praz din: fasole verde, praz, mozzarella, sunca,
rosii uscate, aluat de tarta, oua, smantana, piper, sare, patrunjel.
Ingrediente: 250 g fasole verde 2 fire praz 125 g mozzarella 100 g sunca
6 rosii uscate in ulei (de la borcan) 1 pachet aluat de tarta
(congelat) 2 oua 250 ml smantana…
Read more »
22 June 2013

Supa
de rosii cu marar si orez din: rosii, morcov, radacina de patrunjel,
ceapa, zahar, ardei gras, orez, faina, unt, smantana, marar, sare.
Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1
ceapa 1 lingurita zahar 2 ardei grasi 1 lingura orez 1 lingurita faina 1
lingura unt 1/2 pahar smantana…
Read more »
22 June 2013

Pizza
cu blat traditional din: drojdie, apa calduta, zahar, ulei de masline,
faina, sare. Ingrediente: 15 g de drojdie proaspata sau 1 lingurita de
drojdie uscata 90 ml apa calduta 1/2 lingurita zahar 1 lingura ulei de
masline 175 g faina 1 lingurita sare Mod de preparare: Se amestecă
într-un bol drojdia cu apa…
Read more »
22 June 2013

Coaste
de porc la cuptor cu sos barbeque din: coaste de porc, condimente, sos
barbeque, folie de aluminiu. Ingrediente: 2 randuri de coaste de porc
Condiment pentru carne de porc dupa preferinta 2 cesti de sos barbeque
folie de aluminiu Mod de preparare: Frecati coastele cu condimente,
inveliti in folie de aluminiu si…
Read more »
22 June 2013

Tagliatele
cu busuioc din: spaghete, busuioc, usturoi, ulei de masline, sare,
piper, ierburi aromatice. Ingrediente: 250 g spaghete 2-3 fire busuioc
proaspat (sau uscat) 3-4 catei de usturoi 3-4 linguri de ulei de masline
sare piper ierburi aromatice Mod de preparare: Se fierb pastele
conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pasează busuiocul împreună cu…
Read more »
22 June 2013

Varza
calita cu cimbru si rosii din: varza, ceapa, rosii, ulei, foaie de
dafin, cimbru, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 varza de circa 1 kg 1
ceapa 4-5 rosii potrivite ulei 1 foaie de dafin cimbru putin marar
proaspat sare piper Mod de preparare: Se curăţă varza şi se taie în
două, apoi fiecare…
Read more »
22 June 2013

Supa
de mazare cu bacon din: ceapa, ulei de masline, boabe de mazare, faina,
supa de pasare, bacon, paine toast. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei
de masline 600 g boabe de mazare 1 lingura faina 500 ml supa de pasare
250 g bacon 3 felii paine toast Mod de preparare: Se prajeste in…
Read more »
22 June 2013

Prajitura
cu spuma de ciocolata din: zahar, faina, cacao, unt, apa, ulei, ou,
iaurt de baut, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata, frisca, oua,
cafea, smantana. Ingrediente: pentru blat: 225 g zahar 95 g faina 2
linguri cacao 55 g unt 120 ml apa 3 linguri ulei un ou 3 linguri iaurt
de baut…
Read more »
22 June 2013

Se
pregăteşte o farfurie adâncă plină cu frunze de mentă. Se stropeşte cu
alcool din belşug; se lasă să stea la soare cca 1 lună. Se strecoară şi
se adaugă un sirop fiert separat din 500 g zahăr şi 2 pahare mari de
apă. Se potriveşte concentraţia de alcool după gust. Se toarnă în
sticle;…
Read more »
22 June 2013

Salata
verde nu înseamnă doar salată iceberg. Combinaţiile de gusturi (frunze
de salată cu gust moderat amestecate cu verdeţuri mai dulci sau mai
amare) de texturi (onctoasă, fragedă, creată şi crocantă) şi de culori
(nuanţe de verde, de roşu şi de alb) fac salatele să fie apetisante şi
pentru ochi, nu doar bune la gust.…
Read more »
22 June 2013

Minestrone
cu mazare din: ceapa, rosii, morcovi, radacina de patrujel, radacina de
telina, ulei de masline, supa de legume, boabe de mazare, boabe de
fasole, dovlecel, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapa 400 g rosii 250 g
zarzavat de supa (morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina) 2
linguri ulei de masline 1,5 l supa de…
Read more »
22 June 2013

Fasole
verde cu sos de usturoi din: fasole verde, usturoi, sare, iaurt, ulei
de masline, suc proaspat de lamaie, patrunjel, piper. Ingrediente: 1
kg fasole verde, taiata si spalata 2 catei de usturoi, tocati ½
lingurita sare ½ ceasca iaurt 1 lingura ulei de masline 1 lingura de suc
proaspat de lamaie 1 lingura…
Read more »
22 June 2013

Pastravi
in sos de vin din: pastravi, ceapa, morcov, vin rosu, telina, supa
falsa de legume, tije de telina, foaie de dafin, cimbru, ulei, sare.
Ingrediente: 4 pastravi o ceapa un morcov 300 ml vin rosu 1/2 tija
telina 120 ml supa falsa de legume o foaie de dafin o lingurita cimbru o
lingura ulei…
Read more »
22 June 2013

Hamburgeri
de casă din: carne de vita tocata, ceapa, oua, ulei, sare, piper, boia
dulce, patrunjel, chifle, sos de usturoi, maioneza, branza topita.
Ingrediente: 1 kg carne de vita tocata 200 g ceapa 3 oua 50 ml ulei sare
piper boia dulce patrunjel 8 chifle sos de usturoi maioneza 8 felii de
branza topita …
Read more »
22 June 2013

Supa
de rosii cu clatite din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, oua, faina, gris,
smantana, unt, supa de pui, piper, sare, busuioc. Ingrediente: 800 g
rosii 1 ceapa 1 capatana de usturoi 25 ml ulei 4 oua 2 linguri faina 1
lingura gris 60 g smantana 2 linguri unt 1 1/2 l supa din oase de…
Read more »
22 June 2013

Tocanita
de legume la ceaun cu mamaliguta din: cartofi, ceapa, ardei gras rosu,
morcovi, rosii, ulei, sare, piper, verdeata, mamaliguta. Ingrediente:
0,7 kg cartofi 2 cepe mari 1 ardei gras rosu 2 morcovi 0,5 kg rosii ulei
sare piper verdeata mamaliguta Mod de preparare: Se taie ceapa
peştişori, morcovii, ardeiul şi cartofii cubulete şi…
Read more »
22 June 2013

Piept
de pui cu sos picant si mazare din: ardei iuti, usturoi, coriandru
verde, zahar, sos de peste, limette, ghimbir, piept de pui, ulei,
mazare, ceapa verde, germeni de fasole, menta, coriandru. Ingrediente:
pentru sosul picant: 2 ardei iuti 2 catei de usturoi decojiti 2 linguri
coriandru verde tocat 30 g zahar 40 ml sos…
Read more »
22 June 2013

Supa
crema de dovlecei cu piept de pui din: dovlecei, piept de pui, supa de
legume, margarina, galbenusuri, smantana, marar. Ingrediente: 500 g
dovlecei 1 piept de pui 1 l supa de legume 2 linguri margarina sau unt 4
galbenusuri 200 ml smantana pentru gatit 1 legatura marar tocat Mod
de preparare: Pentru a…
Read more »
22 June 2013

Se
taie sferturi 4 căpşuni şi se repartizează în 4 pahare. Se taie în opt 1
limetă şi se repartizează câte 2 felii în fiecare pahar, cu funzele de
la 3 fire mentă şi 1 lingură zahăr. Se zdrobesc frunzele şi se
completează paharele cu gheaţă pisetă. Se amestecă, apoi se completează
cu apă mirerală.…
Read more »
22 June 2013

Rulouri
de muschi de vita cu legume din: muschi de vita, sare, piper, sos
worcestershire, condimente, ulei de masline, morcov, ardei gras,
dovlecel, ceapa verde, usturoi, unt, ceapa, otet balsamic, zahar brun,
supa de vita. Ingrediente: 8-10 bucati muschi de vita feliat Sare si
piper, dupa gust 3 linguri de sos Worcestershire condimente dupa…
Read more »
22 June 2013

Chiftelute
de dovlecei cu cascaval ras si smantana din: dovlecei, faina, oua,
patrunjel, marar, ulei, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 900 g
dovlecei 200 g faina 2 oua 1 legatura patrunjel 1 legatura marar ulei
cascaval ras smantana sare piper Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii
şi daţi-i pe râzătoare (ochiurile mari). Pudraţi-i cu sare şi,…
Read more »
22 June 2013

Cartofi
umpluti cu sunca din: cartofi, oua, ulei, sunca, castraveciori murati,
smantana, sfecla rosie, mustar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi
medii 3 oua (pentru maioneza) 250 ml ulei 200 g sunca sau orice fel de
salam 3-4 castraveciori murati 2 linguri smantana 1 sfecla rosie 1
lingurita mustar sare piper Mod de preparare: Speli…
Read more »
22 June 2013

Paste
Carbonara cu dovlecei din: spaghete, dovlecei, bacon afumat, smantana,
parmezan, mozzarella, galbenusuri, sare, piper, busuioc, ulei de
masline, usturoi. Inrgediente: 400 g spaghete 4 dovlecei medii 400 g
bacon afumat 150 ml smantana 150 ml parmezan 150 g mozzarella 3
galbenusuri sare piper busuioc ulei de masline usturoi Mod de
preparare: Fierbi pastele…
Read more »
22 June 2013

Sarmalute
cu ciuperci si orez in foi de vita din: orez, ciuperci, praz, supa
vegetala, foi de vita, sare, piper, marar, suc de rosii, apa.
Ingrediente: 250 g orez 8 ciuperci champignon mari 1 praz (numai partea
alba) 1 cana de supa vegetala 50 de foi de vita sare piper marar 1/2
cana suc de…
Read more »
22 June 2013

Ciorbă
de dovlecei cu orez si smantana din: dovlecei, supa de pui, ceapa,
ceapa verde, rosii, ardei grasi, marar, orez, galbenus, boia dulce,
smantana, piper, sare, lamai. Ingrediente: 5 dovlecei 2 1/2 l supa de
pui sau de vita 3 cepe 2 legaturi ceapa verde 4 rosii 2 ardei grasi 1
legatura marar 2 linguri…
Read more »
21 June 2013

Desert
rece cu caramel din: zahar de palmier, apa, galbenusuri de ou, oua,
lapte, lapte condensat, esenta de vanilie, suc de lamaie, suc de
portocale. Ingrediente caramel: 1 ceasca zahar de palmier 1/3 cana de
apa Ingrediente tarta: 3 galbenusuri de ou 2 oua 1 cutie lapte condensat
1 cutie lapte 3/4 lingurita de…
Read more »
21 June 2013

Bruschette
cu avocado si rosii din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline,
busuioc, rosii, avocado, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1
paine ciabatta 2 catei de usturoi ulei de masline busuioc proaspat rosii
proaspete 1 avocado 2 lingurite suc de lamaie sare piper Mod de
preparare: Tăiaţi pâinea în lungime şi apoi pe…
Read more »
21 June 2013

Pizza
cu blat biscuit din: faina, sare, margarina, lapte de soia.
Ingrediente: 175 g faina 1/2 lingurita sare 25 g margarina 125 ml lapte
de soia topping Mod de preparare: Puneţi făina şi sarea într-un bol
mare şi frământaţi margarina cu degetele până când se formează mici
fărâme de cocă. Faceţi o gaură în…
Read more »
21 June 2013

Sarmalute
cu soia in foi de varza din: soia, orez, morcovi, ceapa, tulpina de
telina, supa vegetala, varza, marar, patrunjel, suc de rosii, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 200 g soia 100 g orez 3 morcovi mari 1 ceapa
mare 1 tulpina de telina 1 cana de apa sau supa vegetala 1 varza marar
patrunjel 1/2…
Read more »
21 June 2013

Bors
pescaresc cu orez si legume din: peste, ceapa, morcov, pastarnac, ardei
gras, rosii, sos de rosii, lamaie, orez, ulei, leustean, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg peste (pastrav si crap) 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1
ardei gras 4 rosii 200 ml sos de rosii 1 lamaie 4 linguri cu orez 4
linguri cu…
Read more »
21 June 2013

Spaghete
bolognese cu soia din: spaghete, soia granule, morcov, ceapa verde, suc
de rosii, sare, piper, ierburi aromate, busuioc. Ingrediente: 500 g
spaghete 200 g soia granule 1 morcov 4-5 fire ceapa verde 500 ml suc de
rosii sare piper ierburi aromate busuioc Mod de preparare: Se fierb
pastele şi soia conform instrucţiunilor de…
Read more »
21 June 2013

Rulouri
de vinete umplute cu ardei din: vinete, orez, ceapa verde, acaju,
capere, usturoi, cascaval de post, ulei de masline, otet balsamic,
bulion, apa, vin alb, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 3 vinete
medii 60 g orez 4 cepe verzi tocate 3 linguri de acaju 2 linguri de
capere usturoi zdrobit cascaval de post ras o…
Read more »
21 June 2013

O
reteta delicioasa de ciorba cu: dovlecei, morcov, telina, ceapa, bors,
ou, smantana, leustean, sare. Ingrediente: 3 dovlecei 1 morcov 1 ţelină
mică 1 ceapă 1 l bors 1 gălbenuş 2 linguri cu smântână leuştean sare
Mod de preparare: Curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi pune-i la fiert în
apă cu sare, împreună cu ceapa…
Read more »
21 June 2013

Mozzarella
cu broccoli in aluat din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar,
broccoli, morcovi, mozzarella, urda, ou, usturoi, nucsoara, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 50 g drojdie 200 ml
apa calduta 50 ml ulei de masline 10 g zahar pentru umplutura: 400 g
broccoli 250 g morcovi 200 g mozzarella…
Read more »
21 June 2013

O
reteta delicioasa de prajitura cu: branza de vaci, zahar pudra,
margarina, lamaie, oua, gem, faina, lapte, biscuiti populari.
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 150 g zahăr pudră 100 g margarină 1
lămâie 4 ouă 1 borcan cu gem făină cât cuprinde Ingrediente glazură: 170
g zahăr pudră 2 linguri cu zeamă de lămâie…
Read more »
21 June 2013

Penne
cu ciuperci si rosii cherry din: paste, ciuperci, rosii cherry,
cascaval de post, ulei, sare, piper, ierburi aromatice, busuioc.
Inrgediente: 250 g paste (penne) 300 g ciuperci 150 g rosii cherry 100 g
cascaval de post 6-7 linguri de ulei sare piper ierburi aromatice
busuioc Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor…
Read more »
21 June 2013

Supa
aromata cu carne de vita din: carne de vita, ghimbir, iarba de lamaie,
ceapa, usturoi, anason, scortisoara, apa, sare, sos de peste, usturoi,
menta, ceapa, piper negru, piper alb. Ingrediente: 1 kg de carne de
vita 10 buc de ghimbir 5 tulpini de iarba de lamaie 1 ceapa 1 capatana
de usturoi 5…
Read more »
21 June 2013

Rosii
umplute cu paste si legume din: ulei, rosii, paste, masline negre,
busuioc, patrunjel, cascaval de post, sare, piper, busuioc. Ingrediente:
5 linguri de ulei 8 rosii mari 115 g paste mici (melcisori) 8 masline
negre taiate in rondele 2 lingurite busuioc uscat o lingurita de
patrunjel uscat 60 g cascaval de post sare si…
Read more »
21 June 2013

Şniţele
de porc în crustă de legume din: cotlete de porc, sare, piper, faina,
ou, castraveciori, dovlecel, morcov, ardei gras, ulei. Ingrediente:
cateva cotlete de porc sare piper 150 g faina 1 ou 2 castraveciori 1
dovlecel 1 morcov 1 ardei gras ulei pentru prajit Mod de preparare:
Dai legumele pe râzătoare, la care…
Read more »
21 June 2013

O
reteta delicioasa de cornuri cu: branza telemea, spanac, seminte de
dovleac, sos de rosii, faina, margarina, smantana, sare. Ingrediente:
300 g brânză telemea mai tare 400 g spanac congelat sau proaspăt seminţe
de dovleac 1 ceşcuţă cu sos de roşii Ingrediente aluat: 400 g făină 200
g margarină 200 ml smântână sare Mod…
Read more »
21 June 2013

O
reteta delicioasa de ciorba cu:piept de pui, spata de pui, cartofi,
ceapa, ardei gras, ceapa verde, rosii, porumb, bors, patrunjel,
leustean, sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 spată de pui 2 morcovi 2-
3 cartofi 1 ceapă 1 ardei gras 2 fire de ceapă verde 2-3 roşii 1 cutie
cu porumb 1l bors…
Read more »
21 June 2013

Scrumbii
umplute cu ciuperci din: scrumbii, ciuperci, ceapa verde, usturoi, sos
de rosii, vin alb, zeama de lamaie, susan, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 3-4 scrumbii 400 g ciuperci 1 legatura ceapa verde 2 catei
de usturoi 2 linguri cu sos de rosii 1/2 cescuta cu vin alb zeama de
lamaie susan ulei sare piper …
Read more »
21 June 2013

Paste
cu sparanghel, rosii si masline din: fundite, spranghel, rosii cherry,
masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 250 g fundite un manunchi de
sparanghel 100 g rosii cherry 75 g masline sare piper busuioc uscat
Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe
ambalaj; Se curăţă tulpina de sparanghel. Se taie din partea…
Read more »
21 June 2013

Pateuri
cu crema de branza si broccoli din: faina, unt, telemea, iaurt, sare,
zahar, ienibahar, nucsoara, broccoli, carnati, crema de branza, branza
feta, branza albastra, piper, ou, zahar pudra, mustar. Ingrediente
aluat: 250 g de faina 200 g de unt nesarat foarte, taiat cuburi mici 55 g
telemea, maruntita 65 g iaurt sau smantana…
Read more »
21 June 2013

O
reteta delicioasa de ciorba cu:kaizer, ceapa, cartofi, morcov, ardei
gras, telina, boabe de porumb, pasta de tomate, bors, leustean,
patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 500 g kaizer 2 cepe 2-3 cartofi 2
morcovi 1 ardei gras 1 ţelină 2 linguri cu boabe de porumb 2 linguri cu
pastă de tomate 1 l bors leuştean pătrunjel…
Read more »
21 June 2013

Ruladă
de pandişpan cu salată verde, şuncă, brânză dulce şi porumb din: oua,
praf de copt, faina, sare, branza dulce, unt, smantana, sare, piper,
chimen, frunze de salata, ardei gras, sunca. Ingrediente: pentru blat: 5
oua 1/2 plic praf de copt 5 linguri faina un praf de sare pentru
umplutura: branza dulce 150 g unt…
Read more »
21 June 2013

Salata
de cruditati cu miez de nuca din: morcovi, radacina de telina, mar,
telina verde, sare, smantana, maioneza, miez de nuca. Ingrediente: 2
morcovi o felie radacina de telina un mar verde 2 tije de telina verde
sare pentru sos: un pahar mic de smantana 2 linguri maioneza 100 g miez
de nuca Mod…
Read more »
21 June 2013

Calcan
in crusta de ierburi din: calcan, pesmet, nuca, usturoi, ulei, mustar,
marar, sare, piper. Inrgediente: 1 calcan 2 linguri cu pesmet 50 g nuca 2
catei de usturoi 1 lingura cu ulei 2 lingurite cu mustar marar sare
piper Mod de preparare: Rumeneşte puţin nuca în cuptor. După ce s-a
răcorit, zdrobeşte-o cu…
Read more »
21 June 2013

O
reteta delicioasa de bors de gaina cu:ceapa, morcov, cartofi, radacina
de patrunjel, varza, leustean, cimbru, ulei, sare. Ingrediente: 1 gaina 2
cepe 2-3 cartofi 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 varza potrivita 1 l
bors leustean cimbru ulei sare Mod de preparare: Taie găina în bucăţi
potrivite, apoi pune-o la fiert în…
Read more »
21 June 2013

O
reteta delicioasa de ficatei cu: zahar, piper negru macinat, strugure
rosu, cartofi, sare, ulei, vin rosu, mustar iute, piper rosu boabe.
Ingrediente: 700 g ficăţei de pui 2 linguri cu zahăr piper negru măcinat
1 ciorchine de strugure roşu 2 cartofi mari fierţi în coajă sare ulei 2
pahare cu vin roşu 2 linguri…
Read more »
21 June 2013

O
reteta delicioasa de salata cu: paste, mazare, rosii uscate, cartof,
ulei, lamaie, mustar, apa. Ingrediente: 200 g paste 1 cutie cu mazăre
roşii uscate sare Ingrediente sosul de maioneză: 1 cartof fiert 200 ml
ulei 1/2 lămâie 1 linguriţă cu muştar 3-4 căţei de usturoi 2 linguri cu
apă foarte rece sare Mod de…
Read more »
21 June 2013

Chifle
cu cartofi din: drojdie uscata, lapte, cartofi fierti, faina, zahar,
sare, ou, unt nesarat, cimbru. Ingrediente: 8 g drojdie uscata 1 1/4
ceasca lapte 1/2 ceasca cartofi fierti 4 1/2 cesti faina 1/4 ceasca + 1
lingura zahar 1 1/2 lingurița sare 1 ou 4 linguri unt nesarat
Ingrediente pentru glazura: 1 ou…
Read more »
21 June 2013

Ciorbă
de viţel a la grec din: carne de vitel, ceapa, morcovi, telina,
radacina de patrunjel, orez, smantana, galbenusuri, faina, sare, zeama
de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de vitel 2 cepe 2 morcovi
1 telina mica 2 radacini de patrunjel 50 g orez 150 g smantana 2
galbenusuri 1/2 lingura faina sare zeama…
Read more »
21 June 2013

Crap
in sos alb din: crap, ulei, marar, sare, piper, unt, faina, supa de
peste, vin alb, galbenusuri, smantana, sare, lamaie. Ingrediente: 1 crap
potrivit de mare ulei marar sare piper pentru sos: 50 g unt 50 g faina
250 ml supa de peste 50 ml vin alb 3 galbenusuri 100 ml smantana pentru
gatit…
Read more »
21 June 2013

Salata
cu linte si somon din: quinoa, ulei de masline, supa de legume,
sparanghel, boabe de soia, broccoli, coaja de lamaie, zeama de lamaie,
fileuri de somon, usturoi, linte, ceapa verde, menta, patrunjel, spanac,
fulgi de migdale. Ingrediente: 140 g de quinoa 1 lingurita ulei de
masline 400 ml supa de legume 250 g sparanghel,…
Read more »
21 June 2013

Gogosele
la cuptor din: faina, lapte pasteurizat, unt, oua, sare, esenta de
vanilie. Ingrediente: 100 g faina 250 ml lapte pasteurizat 30 g unt
topit sau 3 linguri ulei 2 oua 1/2 lingurita de sare cateva picaturi
esenta de vanilie Mod de preparare: Cu un tel, amesteci ingredientele
pe care le-ai adus la temperatura…
Read more »
21 June 2013

Piept
de curcan în sos de vin şi struguri negri din: carne de curcan, sare,
piper, vin rosu, struguri negri, zahar brun, ulei, nucsoara,
scortisoara, otet balsamic. Ingrediente: 250 g carne de curcan/portie
sare piper vin rosu struguri negri 1 lingura zahar brun ulei nucsoara
scortisoara otet balsamic Mod de preparare: Condimentezi carnea şi…
Read more »
20 June 2013

Prajitura
cu blat de biscuiti sarati, aluat de ciocolata si crema de vanilie din:
biscuiti, unt nesarat, fulgi de ciocolata, zahar, zahar brun, oua,
boabe de cafea, esenta de vanilie, faina, ulei de cocos, sare, lapte,
rom, smantana. Ingrediente blat: 50-60 biscuiti sarati 2 linguri de unt
nesarat, topit Ingrediente aluat de ciocolata: 85 g…
Read more »
20 June 2013

Salata
de cartofi, ridichi si castraveti din: cartofi noi, castraveti,
ridichi, ulei, otet, patrunjel, sare, piper. Inrgediente: 500 g cartofi
noi 3-4 castraveti 1 legatura de ridichi 4 linguri de ulei 1 lingura de
otet patrunjel (jumatate de legatura) sare piper Mod de preparare: Se
spală cartofii şi se pun la fiert în coajă,…
Read more »
20 June 2013

Rulouri
de vinete cu ardei din: vinete, rosii, suc de rosii, ardei grasi,
ceapa, ardei iute, coriandru, busuioc, lamaie, sare, piper, ulei de
masline. Ingrediente: 2 vinete 8 rosii pasta/suc de rosii 2 ardie grasi
rosii 1 ceapa 2 ardei iuti 2 lingurite coriandru tocat busuioc 1 lamaie
sare piper 2 linguri ulei de masline…
Read more »
20 June 2013

Salata
de cartofi noi cu ceapa si masline din: cartofi noi, masline verzi,
ceapa rosie, ulei, otet, patrunjel, sare, piper, ierburi aromatice.
Ingrediente: 500 g cartofi noi 200 g masline verzi 1 ceapa rosie medie 4
linguri ulei 1 lingurita de otet patrunjel (jumatate de legatura) sare
piper ierburi aromatice Mod de preparare: Se…
Read more »
20 June 2013

Burgeri
cu fulgi de ovaz din: piept de curcan, fulgi de ovaz, ceapa, pasta de
tomate, ou, chimen, boia dulce, condimt. Ingrediente: 250 g piept de
curcan 200 g fulgi de ovaz 1 ceapa 50 g pasta de tomate 1 ou 1/2
lingurita chimen macinat 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita
condiment din legume uscate…
Read more »
20 June 2013

Budinca
de mei cu mere din: mere, mei decorticat, sare, pudra de roscove,
scortisoara, zahar brun, apa. Ingrediente: 2 mere sau 2 gutui 3 linguri
mei decorticat 1 praf de sare 2 lingurite pudra de roscove 1/2 lingurita
scortisoara 1-2 lingurite zahar brun 1 cana apa Mod de preparare:
Speli meiul şi îl pui…
Read more »
20 June 2013

Salata
de bame cu patrunjel din: bame, ulei de masline, zeama de lamaie,
usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g bame 4 linguri de
ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 2-3 catei de usturoi sare
piper negru macinat o legatura patrunjel Mod de preparare: Se amestecă
într-un vas mare uleiul de măsline…
Read more »