miercuri, 4 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #8

Retete pentru Craciun:

Reteta zilei: Prajitura cu unt de arahide si ciocolata

4 December 2013
Prajitura_cu_unt_de_arahide_si_ciocolata_05Prajitura cu unt de arahide si ciocolata din: unt de arahide, crema de ciocolata, apa, ulei de canola, oua, unt, lapte, ciocolata.   Ingrediente: 1 cutie unt de arahide 1 cutie crema de ciocolata 2/3 cana de apa 1/3 ceasca ulei de canola 2 oua 2 linguri de unt 2 linguri de lapte Ingrediente glazura:…Read more »

Cocktail Greenland

4 December 2013
Cocktail_GreenlandCocktail Greenland din: frunze de menta, sirop de menta, sirop de zahar, zeama de lamaie, apa minerala si limeta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 frunze de menta 3 cl sirop de menta 1 cl sirop de zahar 4 cl zeama de lamaie apa minerala…Read more »

Chiftele cu sos de ceapa

4 December 2013
Chiftele_cu_sos_de_ceapaChiftele cu sos de ceapa din: ulei, frunze de salvie, ceapa, spata de porc, ficat de porc, nucsoara, zahar, otet de vin, faina, supa de vita, patrunjel, piure si legume. Ingrediente: ulei, pentru uns 1 lingura frunze de salvie tocate 1 ceapa tocata marunt 500 g…Read more »

Blanchetă de porc cu vinete coapte

4 December 2013
Blancheta_de_porc_cu_vinete_coapteBlanchetă de porc cu vinete coapte din: carne de porc, vinete, ceapa, usturoi, boia, piper, unt, smantana, faina, parmezan, sare, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 700 g carne de porc 4 vinete lungi si subtiri 4 cepe potrivite 2-3 catei de usturoi 1 lingurita cu boia…Read more »

Tocana savuroasa de pui

4 December 2013
Tocana_savuroasa_de_puiTocana savuroasa de pui din: supa de pui, unt de arahide, ceapa, ulei de floarea soarelui, ghimbir, pudra de ardei, chimion, coriandru, ardei iute, foi de dafin, rosii, pulpe superioare, cartofi, ardei grasi, orez si lime. Ingrediente: 500 ml supa de pui, incalzita 350 g unt…Read more »

Covrigei cu cacao si zahar

4 December 2013
Covrigeri_cu_cacao_si_zaharCovrigeri cu cacao si zahar din: zahar, cacao, unt, sare, faina, albus. Ingrediente: 150 g zahar 4 linguri cacao 4 linguri unt la temperatura camerei sare 150 g faina 1 albus batut spuma   Mod de preparare: Amesteci untul, zahărul şi sarea cam 3 minu­te,…Read more »

Salata de fasole cu sunca si sfecla rosie

4 December 2013
Salata_de_fasole_cu_sunca_si_sfecla_rosieSalata de fasole cu sunca si sfecla rosie din: fasole, sunca, sfecla rosie, gogosar, praz, patrunjel, sare, piper, ulei, otet, ceapa verde. Ingrediente: 300 g fasole cu bob mare 100 g sunca 1 sfecla rosie 1 gogosar 1 fir de praz patrunjel sare piper 2…Read more »

Prăjitură cu jeleu de sfeclă

4 December 2013
Prajitura_cu_jeleu_de_sfeclaO reteta savuroasa de Prăjitură cu jeleu de sfeclă din: foi de pandispan, dulceata de visine, sfecla, zahar, vin, agar agar, ricotta, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 2 foi de pandispan dulceata de visine pentru jeleu: 800 g sfecla 2 lingurite cu zahar…Read more »

Aripioare în aluat crocant

4 December 2013
Aripioare_în_aluat_crocantAripioare în aluat crocant din: aripioare, oua, bere blonda, faina, cimbru, sare, piper si ulei. Ingrediente: 12 aripioare intregi 2 oua bere blonda faina cimbru sare piper ulei   Mod de preparare: Sărează şi piperează aripile şi lasă-le la frigider o jumătate de oră. Bate ouăle,…Read more »

Tort sarlota

4 December 2013
Tort_sarlotaO reteta savuroasa de Tort sarlota din: galbenusuri, lapte, zahar, rom, gelatina, zahar vanilat, cacao, frisca si piersici. Ingrediente: 4 galbenusuri 200 ml lapte 200 g zahar 3 linguri rom 50 g gelatina 2 plicuri zahar vanilat 1 lingura cacao 200 ml frisca lichida pentru…Read more »

Pizza cu aluat de cartofi

4 December 2013
Pizza_cu_aluat_de_cartofiPizza cu aluat de cartofi din: cartofi, faina, ceapa, ou, ulei, lapte, suc de rosii, mozzarella, sunca, ciuperci, masline, busuioc si oregano. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g faina 1 ceapa 1 ou ulei 50 ml lapte pentru umplutura: 200 ml suc de rosii 200 g…Read more »

Reteta zilei: Supa de porc cu fasole si salata

4 December 2013
Supa_de_porc_cu_fasole_si_salata_12Supa de porc cu fasole si salata din: carne de porc, fasole, supa de pui, ceapa, napi, cartofi, carnati picanti, salata creata.   Ingrediente: 1/2 kg carne de porc, cuburi 2 cutii de fasole supa de pui 1 ceapa, cuburi 2 napi, cuburi 2 cartofi…Read more »

Friptura cu struguri si sfecla

4 December 2013
Friptura_cu_struguri_si_sfeclaFriptura cu struguri si sfecla din: pulpa de porc, struguri, suc de rosii, ceapa, faina, cuisoare, dafin, busuioc, cimbru, sare, piper, ulei, sfecla rosie si rosii cherry. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 250 g struguri negri 150 ml suc de rosii (sau o conserva de…Read more »

Plachie de vinete

4 December 2013
Plachie_de_vineteO reteta savuroasa de plachie de vinte din: vinete, ulei, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, faina, ardei grasi, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete lunguiete 100 ml ulei 2 cepe 7-8 catei de usturoi 4-5 rosii 1 legatura patrunjel verde 60g faina 2 ardei grasi sare…Read more »

Bors de pui cu mazare

4 December 2013
Bors_de_pui_cu_mazareBors de pui cu mazare din: pui, mazare, ceapa, salata verde, ulei si bors. Ingrediente: 1 pui 500 g mazare 1 ceapa 1 salata verde 2 linguri ulei bors dupa gust   Mod de preparare: Speli puiul, il tai bucati si il rumenesti in ulei. Stingi…Read more »

Strudel cu pere si crema

4 December 2013
Strudel_cu_pere_si_cremaO reteta savuroasa de Strudel cu pere si crema din: aluat, pere, zahar, unt, zahar vanilinat si budinca de vanilie. Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj (450 g) 4-5 pere 5+3 linguri de zahar 50 g unt 1 plic zahar vanilinat 1 plic budinca de vanilie…Read more »

Minitarte cu ciuperci

4 December 2013
Minitarte_cu_ciuperciMinitarte cu ciuperci din: faina, vin, ulei de floarea soarelui, praf de copt, cimbru, sare, ciuperci, smantana, oua, unt, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g faina 250 ml vin alb sec 250 ml ulei de floarea soarelui 1 lingura cu praf de copt cimbru sare pentru…Read more »

Retete culinare: Gogoşi umplute

4 December 2013
Gogosi_umpluteGogoşi umplute din: lapte batut, faina, ou, praf de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie, gem de capsune, sare si ulei. Ingrediente: 200 ml lapte batut 150 g faina 1 ou 1 lingurita rasa cu praf de copt (sau bicarbonat) coaja de lamaie esenta de…Read more »

Reteta zilei: Paste umplute cu branza si sos de spanac

4 December 2013
Paste_umplute_cu_branza_si_sos_de_spanac_10Paste umplute cu branza si sos de spanac din: paste rigatoni, mozzarella, parmezan, branza maruntita, ricotta, busuioc, oregano, patrunjel, unt, spanac, usturoi, lapte de soia, sare, piper.   Ingrediente: 1 pachet paste rigatoni 2 linguri mozzarella, tocata 2 linguri parmesan, ras 2 linguri branza maruntita…Read more »

Cosulet cu linte

4 December 2013
Cosulet_cu_linteCosulet cu linte din: faina, margarina, apa, otet, linte verde, morcov, ardei, rosie, ceapa, cartof, ulei de masline, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 350 g faina 250 g margarina 100 ml apa 1 lingura otet pentru umplutura: 250 g linte verde 1 morcov…Read more »

Chipsuri din mere

4 December 2013
Chipsuri_din_mereChipsuri din mere din: mere, zahar, scortisoara si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 mere 2 linguri de zahar 1/2 lingurita de scortisoara zeama de la 1/2 lamaie   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 100°C, activând funcţia de ventilaţie. Umple un castron cu apă rece, în…Read more »

Rulouri de somon cu legume

4 December 2013
Retete_2Rulouri de somon cu legume din: somon, ardei gras, telina, castravete, marar, iaurt, usturoi, castravete si sare de mare. Ingrediente: somon felii cate 1 ardei gras rosu si galben 1/2 telina radacina 1 castravete marar pentru sos: iaurt 1 catel de usturoi 1/2 castravete sare de…Read more »

Prăjitura cu dovleac şi caramel

4 December 2013
Prajitura_cu_dovleac_si_caramelPrăjitura cu dovleac şi caramel din: dovleac, ulei de floarea soarelui, zahar brun, oua, faina, bicarbonat, ghimbir, crema de branza de vaci, sos caramel, caise deshidratate. Ingrediente: 400 g dovleac, curatat de coaja 175 ml ulei de floarea soarelui 250 g zahar brun 2 oua…Read more »

Piept de pui umplut cu varza rosie

4 December 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_varza_rosiePiept de pui muplutr cu varza din: piepti de pui, varza rosie, faina, otet, ulei, piper, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 1/4 varza rosie 2 linguri cu faina 2 linguri cu otet ulei piper sare   Mod e preparare: Taie pieptul de pui în…Read more »

Cornulete cu gem

4 December 2013
Cornulete_cu_gem.pngO reteta delicioasa de cornulete cu: bors, ulei, drojdie, zahar, sare, faina, gem de caise, zahar pudra. Ingrediente: 200 ml bors 50 ml ulei 30 g drojdie (cât o nucă) 4 linguri zahăr 1 praf de sare 4 făină cât cuprinde 1 borcan gem de…Read more »

Aperitiv cu cu spanac si branza

4 December 2013
Retete_1Aperitiv cu cu spanac si branza din: oua, ulei, smantana, faina, praf de copt, spanac, sare, branza feta, smantana, ciuperci, marar si gelatina. Ingrediente: pentru blatul verde: 6 oua 6 linguri de ulei 3 linguri de smantana 6 linguri de faina 1 plic praf de…Read more »

Rulada de porc cu usturoi si ceapa verde

4 December 2013
Rulada_de_porc_cu_usturoi_si_ceapa_verdeRulada de porc cu usturoi si ceapa verde din: pulpa de porc, ceapa verde, usturoi, ardei grasi, vin rosu, patrunjel, marar, mustar dulce, ulei, piper, sare. Ingrediente: 2 kg pulpa de porc 4 legaturi de ceapa verde 8 catei de usturoi 3 ardei grasi 200…Read more »

Tort cu cirese

4 December 2013
Tort_cu_cirese.pngO reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar, ciocolata cu lapte, migdale, unt, faina, praf de copt, cacao, cirese, gelatina, zahar pudra, esenta de vanilie, frisca, fulgi de migdale, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 100 g ciocolată cu lapte 150 g…Read more »

Reteta zilei: Salata de broccoli cu branza feta si migdale

4 December 2013
Salata_de_broccoli_cu_branza_feta_si_migdale_05Salata de broccoli cu branza feta si migdale din: sare, broccoli, usturoi, otet, ardei iute, ulei de masline, migdale,branza feta.   Ingrediente: 1 1/4 lingurita sare 1 broccoli, rup buchetele 1 catel de usturoi 2 linguri otet fulgi de ardei iute 5 linguri ulei de…Read more »

Ciorba de perisoare din peste cu tarate

4 December 2013
Ciorba_de_perisoare_din_peste_cu_tarateCiorba de perisoare din peste cu tarate din: apa, file de peste, orez, tarate de grau, ceapa, verdeata, morcovi, telina, dovlecel, ulei, condimente, busuioc si bors. Ingrediente: 1 1/2 l apa 1 1/2 bucata file de peste (de care preferi) 1 cescuta orez 2 linguri tarate…Read more »

Tort cu morcovi

4 December 2013
Tort_cu_morcoviTort cu morcovi din: morcovi, portocala, ulei de porumb, zahar tos, oua, faina, praf de copt, sare, frisca, lichior de portocala si nuca. Ingrediente: 5 morcovi potriviti 1 portocala 125 ml ulei de porumb 375 g zahar tos 4 oua 350 g faina 15 g praf…Read more »

Salata nicosiana

4 December 2013
Salata_nicosiana.pngO reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, oua, rosii cherry, ton, ansoa, salata verde, masline negre, marar verde, otet, mustar iute, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Ingiediente: 150 g fasole verde proaspătă sau conservată 2 ouă fierte tari 5-6 roşii cherry 120 g…Read more »

Cosulete cu ciocolata si pepene

4 December 2013
Cosulete_cu_ciocolata_si_pepene.pngO reteta delicioasa de cosulete cu: faina, zahar, coaja de lamaie, zahar vanilat, unt, ou, frisca lichida, anason, ciocolata de menaj, rom, fistic, ciocolata alba, pepene verde. Ingrediente aluat: 220 g făină 65 g zahăr 1pachet zahăr vanilat coaia rasă de la o lă

Retete tv Paprika #6

4 December 2013
Retete_8Retete tv Paprika: Coktail de fructe de mare Ingrediente: 1 linguriță piper roșu făină Sare si piper 175 g creveți întregi 175 g calamari tăiați inele 2 fileuri de pește sub orice formă 1 dovlecel tăiat in felii subțiri 1 bulb de fenicul tăiat in felii subțiri Apă minerală Felii de lamâie   Mod de…Read more »

Reteta zilei: Tarta cu branza si gem de cirese

3 December 2013
Tarta_cu_branza_si_gem_de_cirese_12Tarta cu branza si gem de cirese din: crema de branza, lapte condensat, suc de lamaie, esenta de vanilie, aluat de tarta, gem de cirese.   Ingrediente: 1 pachet de crema de branza 1 cutie lapte condensat ½ ceasca suc de lamaie 1 lingurita esenta de vanilie 1 aluat de tarta 1 cutie gem de…Read more »

Cocktail Mistral

3 December 2013
Cocktail_MistralO reteta simpla de Cocktail Mistral din: zahar, grepfrut, apa minerala si menta. Este un cocktail non alcoolic. Bautura este mai gustoasa daca o servim cu cirese de cocktail si frunze de menta inghetate intr-un cub de gheata. Ingrediente: 2 lingurite de zahar 6 cl suc de grepfrut 0,15 cl apa minerala 1 fir de menta mare…Read more »

Plăcintă sărată cu crema de branza

3 December 2013
Placinta_sarata_cu_crema_de_branzaPlăcintă sărată cu crema de branza din: faina, apa minerala, ulei, unt, sare, feta, crema de branza, oua, iaurt, unt si lapte. Ingrediente: 17 linguri cu faina 15 linguri cu apa minerala 7 linguri cu ulei 2 linguri cu unt sare pentru umplutura: 200 g feta 200 g crema de branza 2 oua 2-3 linguri cu…Read more »

Piept de curcan in crusta crocanta

3 December 2013
Piept_de_curcan_in_crusta_crocantaO reteta delicioasa si gustoasa de Piept de curcan in crusta crocanta  din: piept de curcan, mustar, pesmet, alune, sare, piper, curry, cimbru, oregano, scortisoara, chilli, unt si patrunjel verde. Inlocuieşte clasicul şniţel de pui cu această retetă din piept de curcan în crustă crocantă! Ingrediente: 600 g piept de curcan 1-2 linguri cu mustar…Read more »

Paste cu pui

3 December 2013
Paste_cu_puiO reteta delicioasa de paste cu: piept de pui, vanata, fenicul, dovlecel, usturoi, paste colorate, portocala, lamaie, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: două piepturi de pui o vânătă, un fenicul un dovlecel 4 căţei de usturoi 300 g paste colorate o portocală o lămâie sare piper cimbru ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Vânătă…Read more »

Tiramisu cu coacăze roşii

3 December 2013
Tiramisu_cu_coacaze_rosiiO reteta delicioasa de tiramisu cu:oua, zahar, faina, lapte, ulei, cacao, praf de copt, zahar vanilat, coacaze rosii, frisca, sirop de zahar, sare, limeta. Ingrediente: două ouă 350 g zahăr tos 125 ml ulei de floarea-soarelui 250 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 500 g făină praf de copt două pliculeţe zahăr vanilinat 200…Read more »

Rondele de hering cu spanac

3 December 2013
Rulouri_de_vitel_in_sos_de_usturoiO reteta delicioasa de rondele cu: hering, spanac, naut, porumb, fidea de orez, ulei de masline, usturoi, frunza de dafin, sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g fileuri de hering 500 g spanac verde două foi de alge nori 200g năut 150 g boabe de porumb 200 g fidea de orez 100 ml ulei de măsline…Read more »

Melcisori cu nuca si zahar

3 December 2013
Melcisori_cu_nuca_si_zaharMelcisori cu nuca si zahar din: faina, ulei, drojdie, galbenusuri, sare, lapte, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, nuca, albusuri, zahar. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 50 ml ulei 1 cub de drojdie 5 galbenusuri la temperatura camerei sare 275 ml lapte 150 g zahar 2 plicuri zahar vanilat coaja rasa de la o…Read more »

Rulouri de vitel in sos de usturoi

3 December 2013
Rulouri_de_vitel_in_sos_de_usturoiRulouri de vitel in sos de usturoi din: vrabioara de vitel, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, ulei, pasta de tomate, suc de rosii, smanana, usturoi, frunze de salvie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8 felii vrabioara de vitel 2 morcovi mari 2 radacini de pastarnac 1 telina medie 2 cepe mari 100 ml ulei 1 lingura pasta…Read more »

Dovleac cu branza de capra si cuscus

3 December 2013
Dovleac_cu_branza_de_capra_si_cuscusDovleac cu branza de capra si cuscus din: dovleac, chilli, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, cuscus, patrunjel, branza de capra. Ingrediente: 1 dovleac, taiat in 4 si curatat de seminte un praf de chilli zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 3 linguri ulei de masline 250 g cuscus 1…Read more »

Colacei dulci cu stafide si branza de vaci

3 December 2013
Colacei_dulci_cu_stafide_si_branza_de_vaciColacei dulci cu stafide si branza de vaci din: scortisoara, lapte, faina, drojdie, sare, zahar, galbenus, rom, stafide, branza de vaci. Ingrediente: 2 lingurite scortisoara 250 ml lapte caldut 500 g faina drojdie cat o masline 1 lingurita rasa de sare 50 g zahar 50 g unt 1 galbenus, pentru uns pentru umplutura: 50 ml…Read more »

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan

3 December 2013
Paste_cu_sos_de_rosii_busuioc_si_parmezan_07Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, piper negru, busuioc, carne tocata de vita, pasta de tomate, patrunjel, oregano, sare, paste.   Ingrediente: 4 cani rosii cherry 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 lingura otet balsamic ¼ lingurita piper negru 2…Read more »

Tartă cu flori de soc si dulceata

3 December 2013
Tarta_cu_flori_de_socO reteta delicioasa de tarta cu:branza de vaci, smantana, zahar tos, sare, oua, zahar vanilat, flori de soc, stafide, unt, gris, lamie, dulceata de capsuni. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 200 ml smântână 100 g zahăr tos un vârf de linguriţă cu sare 4 ouă două pliculeţe zahăr vanilinat 3 linguri cu flori de…Read more »

Ciorbă de peşte cu legume (macrou)

3 December 2013
Ciorba_de_pesteO reteta delicioasa de ciorba cu: macrou, telina, rosii, ardei gras, morcov, ceapa, arpagic, cartofi, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper, marar, ardei iute. Ingrediente: un kilogram macrou o ţelină mică 5 roşii un arcei gras verde un morcov o ceapă 200 g arpagic doi cartofi o lingură de pastă de tomate 300 ml…Read more »

Bărcute de andive cu vinete

3 December 2013
Barcute_de_andive_cu_vineteO reteta delicioasa de barcute cu:andive, vinete, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosie, masline, ardei capia, otet, sare, piper, oregano. Ingrediente: 4 andive 3 vinete 125 ml ulei de măsline o ceapă doi căţei de usturoi o roşie 100 g măsline feliate un ardei capia o lingură cu oţet sare piper oregano Mod de preparare:…Read more »

Papanasi cu magiun

3 December 2013
Papanasi_cu_magiun_de_topoloveniO reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, oua, zahar tos, bicarbonat de sodiu, gris, baton de vanilie, coaja de lamaie, magiun de prune, smantana, ulei. Ingrediente: un kilogram brânză de vaci 400 g făină 3 ouă 100 g zahăr tos 3 g bicar­bonat de sodiu 100 g griş un baton de vanilie…Read more »

Omletă cu spanac şi şuncă

3 December 2013
Omleta_cu_spanac_si_suncaO reteta delicioasa de omleta cu: oua, spanac, sunca de porc, arpagic, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, sare, piper, ulei, patrunjel, rosii, mustar picant. Ingrediente: 4 ouă 200 g spanac verde 200 g şuncă de porc 100 g arpagic o lingură cu seminţe de dovleac o lingură cu seminţe de floarea-soarelui sare piper…Read more »

Polenta cu legume

3 December 2013
Polenta_legumeO reteta delicioasa de polenta cu: malai, apa, ceapa verde, rosii, broccoli, parmezan, unt, branza de burduf, sare, piper. Ingrediente: 400 g mălai 1.500 ml apă o legătură ceapă verde 8 roşii 500 g broccoli 100 g parmezan 75 g unt 200 g brânză de burduf sare piper Mod de preparare: Broccoli se spală, se…Read more »

Reteta zilei: Salata cu carne tocata de curcan si legume

3 December 2013
Salata_cu_carne_tocata_de_curcan_si_legume_07Salata cu carne tocata de curcan si legume din: ulei de canola, usturoi, ceapa, carne tocata de curcan, morcov, muguri de bambus, fasole pastai, fasole boabe, tofu, sare, piper, salata, zahar, supa de pui, sos de soia, amidon, alune.   Ingrediente: 1 lingura de ulei de canola 1/2 linguri de usturoi tocat 1/2 cana ceapa…Read more »

Clătite clasice

3 December 2013
Clatite_clasiceClătite clasice din: faina, lapte, oua si unt. Ingrediente: 140 g faina 200 ml de lapte integral 2 oua 25 g de unt, plus extra pentru topit       Mod de preparare: Cerne faina cu un praf de sare. Pune-o intr-un bol mediu si formeaza o adancitura mica in centrul ei. Adauga ouale, apoi toarna…Read more »

Pui cu lamaie si cartofi la cuptor

3 December 2013
Pui_cu_lamaie_si_cartofi_la_cuptorPui cu lamaie si cartofi la cuptor din: pui, cartofi, lamaie, usturoi, cimbru, sare de mare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 pui transat 1 kg cartofi 1 lamaie mare 5-6 catei de usturoi 1 mana de cimbru proaspat sare de mare piper proaspat macinat 2-3 linguri cu ulei de masline   Mod de preparare:…Read more »

Tort de clătite cu ciocolată

3 December 2013
Tort_de_clatite_cu_ciocolataTort de clătite cu ciocolată din: clatite, ulei de floarea soarelui, zahar, migdale, sare de mare, ciocolata, unt, lapte, smantana, coniac, zahar si frisca. Ingrediente: 1 x clatite clasice ulei de floarea soarelui, pentru uns 100 g zahar 100 g migdale decojite 1/2 lingurita sare de mare grunjoasa pentru sosul de ciocolata: 250 g ciocolata amaruite,…Read more »

Tartă cu şuncă şi ciuperci

3 December 2013
Tarta_cu_sunca_si_ciuperciTartă cu şuncă şi ciuperci din: faina, unt, lapte, sare, ciuperci, sunca, cascaval, masline, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g unt 3-4 linguri cu lapte ori apa 1 varf de cutit de sare pentru umplutura: 300 g ciuperci proaspete 100 g sunca tip Praga 100 g cascaval 100 g…Read more »

Amandină cu brânză

3 December 2013
Deserturi_delicioaseAmandină cu brânză din: margarina, oua, lapte, faina, sare, branza feta, smantana, ardei, boia, patrunjel si gelatina. Ingrediente: 100 g margarina 5 oua 1/2 l lapte 100 g faina putina sare pentru umpltura: 200 g branza feta 15 linguri smantana 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde putina boia iute patrunjel tocat 1 plic gelatina   Mod…Read more »

Ardei umpluti cu ficat de pui

3 December 2013
Ardei_umpluti_cu_ficat_de_puiArdei umpluti cu ficat de pui din: ardei, ficatei de pui, ceapa, orez, morcovi, dovlecei, vinete, oua, verdeata, condimente si unt. Ingrediente: 11 ardei 10 ficatei de pui 4 cepe mari 1 cana orez 2 morcovi 2 dovlecei mici 2 vinete 2 oua verdeata 2 lingurite condimente 200 g unt   Mod de preparare: Speli ardeii,…Read more »

Fasole cu pipote si rosii

3 December 2013
Fasole_cu_pipote_si_rosiiFasole cu pipote si rosii din: fasole, ceapa, rosii, pipote, ulei, patrunjel, condimente si piper. Ingrediente: 1 kg fasole pastai 2 cepe tocate marunt 4 rosii foarte coapte 500 g pipote 100 ml ulei 1 legatura patrunjel 2 lingurite condimente piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli păstăile, apoi le rupi în bucăţi. Tai ceapa…Read more »

Rulada de porc cu carnat afumat

3 December 2013
Rulada_de_porc_cu_carnat_afumatRulada de porc cu carnat afumat din: fleica de porc, carnat afumat, ardei gras, frunze de busuioc, boia iute, cimbru, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 kg fleica de porc 1 carnat afumat 1 ardei gras frunze de busuioc boia iute cimbru ulei piper sare   Mod de preparare: Spala carnea si tai-o astfel incat sa…Read more »

Reteta zilei: Supa crema de dovleac cu arpagic

3 December 2013
Supa_crema_de_dovleac_cu_arpagic_05Supa crema de dovleac cu arpagic din: praz, ceapa, dovleac, supa de pui, vin alb, ulei de masline, piper alb, unt, arpagic, paine.   Ingrediente: 2 fire de praz, spalat si tocat 1 ceapa, cuburi 8 cesti dovleac, cuburi 6 cani de supa de pui 1/2 cana vin alb 3 limguri ulei de masline 1…Read more »

Ficat de vitel cu rosii si busuioc

3 December 2013
Ficat_de_vitel_cu_rosii_si_busuiocFicat de vitel cu rosii si busuioc din: ficat, parmezan, oua, faina, ulei, orez, ulei de masline, ceapa, rosii, busuioc si condimente. Ingrediente: 400 g ficat 200 g parmezan ras (sau cascaval) 2 oua putina faina ulei pentru prajit pentru risotto: 200 g orez cu bobul lung putina ulei de masline 1 ceapa mica 4 rosii…Read more »

Clătite de mălai cu porc aromat şi salsa de avocado

3 December 2013
Clatite_de_malai_cu_porc_aromat_si_salsa_de_avocadoClătite de mălai cu porc aromat şi salsa de avocado din: ulei de masline, spata de porc, ceapa, usturoi, ghimbir, seminte de chimion, seminte de coriandru, pudra de ardei iute, paprika afumata, oregano, otet de cidru, bere, zahar, scortisoara, cuisoare, malai, praf de copt, avocado, rosii cherry, ceapa verde, ardei iute, zeama de lime, smantana si…Read more »

Salată aperitiv cu pui şi gogoşar

3 December 2013
Salata_aperitiv_cu_pui_si_gogosarSalată aperitiv cu pui şi gogoşar din: piept de pui, castraveti, gogosari, marar, maioneza, ceapa si sare. Ingrediente: 1 punga piept pui dezosat cate un borcan castraveti murati si gogosari 1 legatura marar maioneza preparata in casa dintr-un ou crud si ulei fiert 1 ceapa tocata marunt un praf de sare   Mod de preparare: Fierbi…Read more »

Quesadilla con carne

3 December 2013
Quesadilla_con_carneO reteta savuroasa de Quesadilla con carne din: friptura de vita, branza cheddar, lipii, rosii, sos guacamole, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g friptura de vita 200 g branza cheddar (sau unc ascaval bun ) 4 lipii de porumb (tortilla) 2 rosii 6 linguri cu sos guacamole 2 linguri cu ulei sare piper  …Read more »

Retete tv Paprika #7

3 December 2013
Retete_3 Retete:   Curcan cu curry Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 25 g unt 1 ceapă mare, curăţată şi tocată fin 4 căţei de usturoi,decojiţi şi curăţaţi 2,5 cm ghimbir proaspăt curăţat şi ras 1 ardei iute roşu,curăţat de seminţe şi tocat 8 păstăi de cardamom uşor zdrobite 1 linguriţă chimen 1 lingură Garam Masala…Read more »

Cum se prepara Salată de peşte cu avocado şi iaurt (video)

2 December 2013
Retete_1O reteta video despre Cum se prepara Salată de pește cu avocado și iaurt: Cum se prepara Salată de peşte cu avocado şi iaurtRead more »

Reteta zilei: Briose cu afine si aroma de cocos

2 December 2013
Briose_cu_afine_si_aroma_de_cocos_05Briose cu afine si aroma de cocos din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar, zahar pudra, lapte de cocos, oua, afine, coaja de limeta.   Ingrediente: 3 cani faina 2 linguri de praf de copt ½ lingurita de sare ½ ceasca de unt ½ cana de zahar ¼ ceasca zahar pudra 1 ceasca lapte…Read more »

Friptură în sos de coniac

2 December 2013
Friptura_în_sos_de_coniacFriptură în sos de coniac din: ceafa de porc, coniac, unt, mustar, faina, boabe de mustar, piper si sare. Ingrediente: 1 kg ceafa de porc 3 linguri cu coniac 2 linguri cu unt 1 lingura cu mustar 1 lingurita cu faina 1 varf de lingurita boabe de mustar piper negru boabe sare   Mod de preparare:…Read more »

Supa turceasca de cartofi

2 December 2013
Supa_turceasca_de_cartofiO reteta savuroasa si gustoasa de Supa turceasca de cartofi din: unt, ceapa, cartofi, smantana, sare, piper, nucsoara si marar verde. Ingrediente: 1 lingura unt 1 ceapa 900 g cartofi 100 g smantana sare  piper nucsoara marar verde   Mod de preparare: Pui într-o oală untul, adaugi ceapa tocată mărunt, apoi cartofii tăiaţi felii mici.…Read more »

Salam de pui

2 December 2013
Salam_de_puiSalam de pui din: carne de pui, gelatina, piper, usturoi, sare, foi de dafin, condimente, foi de salata si piper. Ingrediente: 1,8 kg carne de pui 35 g gelatina 5-6 piper boabe usturoi sare foi de dafin condimente pentru pui foi de salata si boabe de piper pentru decor   Mod de preparare: Pui carnea într-o…Read more »

Cocktail Kiwi Mint

2 December 2013
Cocktail_Kiwi_MintO reteta simpla de Cocktail Kiwi Mint din: kiwi, menta, apa minerala si scortisoara. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 kiwi 1 buchet de menta apa minrala carbogazoasa un vard de cutit de scortisoara   Mod de preparare: Curatam kiwi-ul. Rupen 5-6 frunze de menta, le spala si le maruntim. Facem piure din kiwi,…Read more »

Chec cu rosioare si parmezan

2 December 2013
Chec_cu_rosioare_si_parmezanChec cu rosioare si parmezan  din: rosii cherry, parmezan, faina, drojdie, oua, lapte, busuioc, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g rosii cherry 100 g parmezan ras (sau cascaval de oaie) 180 g faina 1 lingura rasa cu drojdie uscata 4 oua 120 ml lapte 1 mana de busuioc verde 80 ml ulei sare piper…Read more »

Tort cu pere si cacao

2 December 2013
Tort_cu_pere_si_cacaoO reteta gustoasa de Tort cu pere si cacao din: pere, unt, zahar brun, ciocolata neagra, faina, cafea, oua, zahar brun, lapte batur, ulei, bicarbonat si praf de copt. Ingrediente: 4 pere coapte 40 g unt 125 g zahar brun 150 g ciocolata neagra pentru aluat: 150 g faina 20 g cafea instant 2 oua…Read more »

Rulada de pui cu cremă de ouă

2 December 2013
Rulada_de_pui_cu_crema_de_ouaRulada de pui cu cremă de ouă din: piept de pui, morcov, oua, mustar, smantana, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 morcov mic 4 oua 1 lingurita cu mustar 1 lingurita cu smantana 1 legatura patrunjel sare   Mod de preparare: Pune ouăle la fiert, toacă verdeaţa mărunt, iar morcovul dă-l pe râzătoare.…Read more »

Cartofi cu castane si bacon

2 December 2013
Cartofi_cu_castane_si_baconCartofi cu castane si bacon din: cartofi copti, bacon, castane, scortisoara, vin alb, cuisoare, ulei de masline, miere, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi copti 400 g bacon 400 g castane 1/2 lingurita scortisoara 500 ml vin alb 2 cuisoare 4 linguri ulei de masline 2 linguri miere sare piper Mod de preparare: Spălaţi bine şi…Read more »

Cartofi cu bacon, ceapa si smantana

2 December 2013
Cartofi_cu_bacon_ceapa_si_smantanaCartofi cu bacon, ceapa si smantana din: ceapa, smantana, cartofi, bacon, vin, branza, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g ceapa 100 ml smantana 1 kg cartofi 300 g bacon 1 pahar vin alb 150 g branza 2 catei usturoi sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, în apă sărată, după care…Read more »

Reteta zilei: Pui cu curry si nuca de cocos

2 December 2013
Pui_cu_curry_si_nuca_de_cocos_08Pui cu curry si nuca de cocos din: dovleac, piept de pui, unt, ceapa, usturoi, gem de caise, pudra de curry, faina, supa de pui, lapte de cocos, stafide, sare, fulgi de nuca de cocos.   Ingrediente: 4 cani de dovleac , cuburi 1 piept de pui, cuburi 2 linguri de unt 1 cana ceapa,…Read more »

Rulouri cu Roquefort şi nuci

2 December 2013
Rulouri_cu_Roquefort_si_nuciRulouri cu Roquefort şi nuci din: nuci, faina, drojdie, unt, branza Roquefort, oua si sare. Dacă preferi altă brânză în locul celei cu mucegai albastru, folosite în această reţetă, poţi încerca orice fel îţi place. Aromele se vor împleti mai bine şi vor fi mai puternice dacă vei folosi un mix de brânzeturi. Ingrediente: 140 g…Read more »

Ravioli cu dovleac si parmezan

2 December 2013
Ravioli_cu_dovleac_si_parmezanRavioli cu dovleac si parmezan din: unt, pulpa de dovleac, usturoi, frunze de salvie, ravioli cu urda si spanac, parmezan. Ingrediente: 30 g unt 350 g pulpa de dovleac 4 catei de usturoi, taiat felii subtiri 15 frunze de salvie, tocate 375 g ravioli cu urda si spanac 50 g parmezan azuit fasii   Mod…Read more »

Rulou cu sunca si ceapa verde

2 December 2013
Rulou_cu_sunca_si_ceapa_verdeRulou cu sunca si ceapa verde din: piept de pui, sunca, ceapa verde, ciuperci, unt, smantana, mustar, vin, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 4 felii de sunca 2 legaturi de ceapa verde 6 ciuperci 200 g unt 100 ml smantana de gatit 2 linguri cu mustar 100 ml vin sare   Mod de preparare:…Read more »

Spanac cu oua si parmezan

2 December 2013
Spanac_cu_oua_si_parmezanSpanac cu oua si parmezan din: spanac, praz, oua, parmezan, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g spanac 2 fire de praz 4 oua 2 linguri parmezan ras 2 linguri smantana 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi ouăle tari şi, separat, spanacul, în apă cu sare. Scurgeţi spanacul fiert, tocaţi-l mărunt…Read more »

Salata cu sunca, linte si morcovi

2 December 2013
Salata_cu_sunca_linte_si_morcoviSalata cu sunca, linte si morcovi din: sunca, linte, morcovi, telina, patrunjel, ulei de masline, otet de vin rosu, zahar si mustar cu boabe. Ingrediente: 250 g sunca, rupta in bucati 400 g linte din conserva, scursa 2 morcovi, taiati bucati 4 tulpini de telina Apio, taiate cubulete 1 mana de patrunjel, tocat fin pentru dressing:…Read more »

Retete savuroase: Ciuperci gratinate

2 December 2013
Ciuperci_gratinateCiuperci gratinate din: ciuperci, branza, smantana, pesmet, ceapa, oua, unt, usturoi, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 150 g branza 100 g smantana 100 g pesmet 1 ceapa 3 oua 3 linguri cu unt 5 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel verde ulei piper sare   Mod de preparare: Unge un vas…Read more »

Reteta zilei: Supa de curcan cu orez, ciuperci si dovleac

2 December 2013
Supa_de_curcan_cu_orez_ciuperci_si_dovleac_10Supa de curcan cu orez , ciuperci si dovleac din: ceapa, telina, ulei de masline, cimbru, condimente pentru carne de curcan, usturoi, supa de pui, vegeta, ciuperci, carne de curcan, dovleac, salata creata, orez fiert, otet balsamic, sare, piper, parmezan.   Ingrediente: 1/2 ceapa, tocata 4 tulpini de telina, tocata 4 lingurite ulei de masline…Read more »

Pulpa de berbecut la cuptor

2 December 2013
Pulpa_de_berbecut_la_cuptorPulpa de berbecut la cuptor din: pulpa de miel, ceapa rosie, unt, pasta de tomate, scortisoara, piper verde, sare de mare, dulceata de merisoare. Ingrediente: 1 pulpa de berbecut (750-800 g) 2 cepe rosii 4 linguri de unt 4 linguri pasta de tomate 1 varf de lingurita de scortisoara 1/2 lingurita piper verde proaspat macinat…Read more »

Varza rosie cu rodie

2 December 2013
Varza_rosie_cu_rodieVarza rosie cu rodie din: varza rosie, zeama de lamaie, baton de scortisoara, foi de dafin, zahar brun, amestec de condimente, suc de rodie. Ingrediente: 1 varza rosie, tocata marunt zeama de la 1 lamaie 1 baton de scortisoara 2 foi de dafin 1 lingura zahar brun 1 lingurita amestec de condimente 250 ml suc…Read more »

Piept de pui umplut cu mazăre

2 December 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_mazarePiept de pui umplut cu mazăre din: piept de pui, mazare, ceapa, unt, smantana, fasole verde, marar, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 250 g mazare la conserva 1 ceapa 100 g unt 250 g smantana 250 g fasole verde la conserva marar sare   Mod de reparare: Taie ceapa în cubuleţe, pune unt la…Read more »

Retete gustoase: Frigărui asortate

2 December 2013
Frigarui_asortate Frigărui asortate din: bacon, mere, cartofi, unt, otet balsamic, usturoi, mustar, smantana, ulei si sare. Ingrediente: 300 g bacon 3 mere 4 cartofi 1 lingurita cu unt 1 lingura cu otet balsamic 1 capatana de usturoi 1 lingura cu mustar 1 lingura cu smantana ulei sare   Mod de preparare: Spală cartofii (nu-i curăţa de coajă)…Read more »

Fursecuri gustoase cu cafea

2 December 2013
Fursecuri_cu_cafeaFursecuri cu cafea din: faina, ou, galbenus, ulei, zahar brun, praf de copt, esenta de rom, unt, zahar pudra, apa, cafea solubila si zahar bourbon. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 1 ou+1 galbenus 120 ml ulei 100 g zahar brun 1 lingurita rasa cu praf de copt esenta de rom pentru crema: 200 g unt…Read more »

Ceapa umpluta cu piept de porc

2 December 2013
Ceapa_umpluta_cu_piept_de_porcCeapa umpluta cu piept de porc  din: ceapa, piept de porc, smantana, vin, supa de legume, patrunjel, coriandru, chimen, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cepe mari 300 g piept de porc 250 g smantana 100 ml vin alb sec 200 ml supa de legume 1 legatura patrunjel 1 lingurita coriandru macinat 1 lingurita chimen macinat…Read more »

Cartofi cu pastarnac si parmezan

2 December 2013
Cartofi_cu_pastarnac_si_parmezanCartofi cu pastarnac si parmezan din: cartofi, ulei de floarea soarelui, pastarnac, parmezan, pesmet, cimbru. Ingrediente: 1,5 kg cartofi cu coaja alba, curatati de coaja si taiati sferturi 8 linguri ulei de floarea soarelui 800 g pastarnac, curatat si taiat in doua pe lungime 150 g parmezan, razuit 6 linguri pesmet 2 linguri cimbru, tocat…Read more »

Kebab Adena

2 December 2013
Kebab_AdenaKebab Adena din: carne de vita, carne de oaie, ceapa, piper, coriandru, chimen, piper, unt, lipii, cartofi, rosii, patrunjel verde, ulei de masline si sare. Ingrediente: 500 g carne de vita 500 g carne de oaie 2 cepe 2 lingurite piper alb 2 lingurite coriandru pisat 2 lingurite chimen pisat 2 lingurite piper negru 2 lingurite…Read more »

Reteta zilei: Frittata cu cartofi si broccoli

2 December 2013
Frittata_cu_cartofi_si_broccoli_08Frittata cu cartofi si broccoli din: cartofi, supa de legume, ulei de masline, broccoli, ceapa rosie, oua, parmezan, sare, piper.   Ingrediente: 8-10 cartofi, taiati sferturi 1 ceasca supa de legume ¼ ceasca ulei de masline 1 broccoli, rupt buchetele 1 ceapa rosie, taiata felii subtiri 8 oua 1 cana parmezan Sare si piper negru…Read more »

Rulada de pui cu masline si patrunjel

2 December 2013
Rulada_de_pui_cu_masline_si_patrunjelRulada de pui cu masline si patrunjel din: piept de pui, masline, branza topita, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 250 g masline feliate 4 cuburi de branza topita 1 legatura de patrunjel ulei sare   Mod de preparare: Spală şi taie pieptul de pui în două, apoi fiecare parte tai-o subţire, astfel…Read more »

Cotlete de porc cu mazare, bacon si cartofi

2 December 2013
Cotlete_de_porc_cu_mazare_bacon_si_cartofiCotlete de porc cu mazare, bacon si cartofi din: cotlete de porc, mazare, bacon afumat, ardei grasi, cartofi, supa de vita, ulei, unt, ou, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 colete groase de porc 200 g mazare congelata 100 g bacon afumat 2 ardei grasi 500 g cartofi 500 ml supa de vita (din cub) 50…Read more »

Morcovi cu susan si miere

2 December 2013
Morcovi_cu_susan_si_miereMorcovi cu susan si miere din: morcov, ulei, miere, seminte de susan, ghimbir. Ingrediente: 500 g morcov, taiat segmente lungi 1 lingura cu ulei 1 lingura miere 2 linguri seminte de susan 1 1/2 lingurite ghimbir macinat     Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. Combină toate ingredientele în tava tapetată şi…Read more »

Prajitura gustoasa

2 December 2013
Prajitura_gustoasaPrajitura gustoasa din: faina, zahar brun, cacao, praf de copt, ulei, esenta de vanilie, otet, apa rece, piper rosu si sare de mare. Ingrediente: 180 g faina 150 g zahar brun 3 linguri cu cacao 1 lingurita cu praf de copt 6 linguri cu ulei 1 lingurita cu esenta de vanilie 1 lingurita cu otet 250…Read more »

Ton prăjit cu ghimbir ras şi arpagic

2 December 2013
Retete_2Ton prăjit, cu ghimbir ras şi arpagic din: ton, sos de soia, ulei de susan, ghimbir si arpagic. Ingrediente: 1 bucata ton (preferabil partea dinspre coada sau o fasie subtire de pe spate) sos de soia 1 lingura ulei de susan 2 bucati ghimbir proaspat 1 legatura arpagic proaspat   Mod de preparare: Marinezi bucata de…Read more »

Reteta zilei: Cornulete cu crema de unt

1 December 2013
Cornulete_cu_crema_de_unt_09Cornulete cu crema de unt din: apa calda, drojdie uscata, faina, zahar, sare, unt, lapte, ou, pesmet.   Ingrediente: 1/4 ceasca de apa calda 1 pachet de drojdie uscata 3 cesti faina 1/4 ceasca zahar 1/2 lingurita sare 4 linguri de unt nesarat , topit 1/2 cana de lapte cald 1 ou mare, usor batut…Read more »

Muschiulet de porc umplut cu prune si caise

1 December 2013
Muschiulet_de_porc_umplut_cu_prune_si_caiseMuschiulet de porc umplut cu prune si caise din: muschi de porc, caise uscate, prune, morcovi, telina, ceapa, mustar, zahar brun, supa de pui, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: un muschi de porc de 1 kg 10 caise uscate 10 prune 2 morcovi tocati 2 teline tocate 1 ceapa tocata 50 grame mustar 20…Read more »

Clatite din cartofi cu oua jumari si bacon crocant

1 December 2013
Clatite_din_cartofi_cu_oua_jumari_si_bacon_crocantClatite din cartofi cu oua jumari si bacon crocant din: piure de cartofi, faina, praf de copt, oua, lapte, chives, ulei de floarea soarelui, unt, bacon si jumari. Ingrediente: 250 g piure de cartofi sau 2 cartofi fainosi medii, taiati in cuburi 75 g de faina 1 lingurita praf de copt 2 oua 125 ml lapte…Read more »

Retete de post: Legume în aluat

1 December 2013
Legume_în_aluatO reteta savuroasa de legume in aluat din: faina, margarina, apa rece, sare, dovlecei, vinete, gogosari, ceapa, usturoi, ulei, rozmarin, seminte de dovleac, cimbru si maghiran. Ingrediente: 200 g faina 100 g margarina 2-3 linguri cu apa rece sare pentru umpltura: 2 dovlecei 2 vinete potrivite 2 gogosari 2 ardei grasi 2 cepe mari 2-3…Read more »

Supa din carne de pui

1 December 2013
Supa_din_carne_de_puiSupa din carne de pui din: morcov, telina, ceapa, pui, patrunjel, piper, sare, ulei, apa, oua, faina si sare. Ingrediente: 1 morcov 1 telina 2 cepe 1 pui de circa 1 kg 1 legatura de patrunjel piper boabe sare dupa gust 50 ml ulei 100 ml apa 2 oua 100 g faina un praf de…Read more »

Garnitura de varza de Bruxelles cu usturoi si lamaie

1 December 2013
Garnitura_de_varza_de_Bruxelles_cu_usturoi_si_lamaieGarnitura de varza de Bruxelles cu usturoi si lamaie din: ulei de masline, usturoi, varza de Bruxelles, coaja de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat 750 g varza de Bruxelles, curatata si taiata bucati coaja rasa de la 1 lamaie     Mod de preparare: încinge uleiul într-un vas…Read more »

Budinca cu branza si spanac

1 December 2013
Budinca_cu_branza_si_spanacBudinca cu branza si spanac din: urda sarata, branza dulce de vaci, lapte, unt, faina, pesmet, oua, smantana, spanac, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper. Ingrediente: 200 g urda sarata 50 g branza dulce de vaci 200 ml lapte 2 linguri unt 2 linguri faina 1 lingura pesmet 5 oua 150 ml smantana 1 legatura…Read more »

Piept de pui cu hribi

1 December 2013
Piept_de_pui_cu_hribiPiept de pui cu hribi din: piept de pui, ceapa, morcov, hribi si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe mai mari 1 morcov 500-700 g hribi 100 ml ulei   Mod de preparare: Pui uleiul la încins, adaugi pieptul de pui tăiat cubuleţe, îl laşi să se rumenească puţin, după care adaugi ceapa tăiată…Read more »

Chiftelute cu salvie si costita

1 December 2013
Chiftelute_cu_salvie_si_costitaCombină carnea din 6 cârnaţi de porc proaspeţi, 1 lingură coniac şi 1 linguriţă de salvie, tocată. Aşază pe suprafaţa de lucru 2 felii de costiţă una peste alta încrucişat şi pune in mijloc compoziţie de carne, împachetează costiţa pe trei laturi, aşază o foaie de salvie şi inchide pachetul. Dă la cuptorul încins 25…Read more »

Pulpe de rata la cuptor cu miere si coriandru

1 December 2013
Pulpe_de_rata_la_cuptor_cu_miere_si_coriandruPulpe de rata la cuptor cu miere si coriandru din: pulpe de rata, untura de rata, supa, lamaie, portocale, miere, coriandru, ghimbir, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 8 pulpe de rata 100 g untura de rata 300 ml supa 1 lamaie 2 portocale 2 linguri miere 1 lingurita rasa coriadru macinat 50 g ghimbir proaspat un…Read more »

Retete de post: Ghiveci călugăresc cu verdeata

1 December 2013
Ghiveci_calugaresc_cu_verdeataGhiveci călugăresc cu verdeata din: ceapa, vinete, dovlecel, cartofi, morcovi, ardei capia, bulion, linte, rosii, patrunjel verde, marar verde, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4-5 cepe potrivite 2-3 vinete 1 dovlecel 1 kg cartofi 4-5 morcovi 2-3 linguri ardei capia 2-3 linguri cu bulion 1 mana de linte 2-3 rosii 1 legatura de patrunjel verde 1…Read more »

Reteta zilei: Curcan umplut cu orez si morcov

1 December 2013
Curcan_umplut_cu_orez_si_morcov_06Curcan umplut cu orez si morcov din: curcan, piper, sare, maioneza, usturoi, patrunjel, orez, morcov.   Ingrediente: 1 curcan Piper si sare 2 cepe 2 cesti maioneză 2 linguri usturoi patrunjel 4 cani orez fiert 3 morcovi   Mod de preparare: Spalati bine curcanul si scoateti maruntaiele, pe care le puteti folosi la supa. Tocati…Read more »

Gogosi trase in ciocolata cu fistic

1 December 2013
Gogosi_trase_in_ciocolata_cu_fisticGogosi trase in ciocolata cu fistic din: faina, galbenusuri, unt, drojdie, lapte caldut, zahar, sare, coaja de lamaie, ciocolata, unt, ulei, fistic. Ingrediente: 500 g faina alba 4 galbenusuri 50 g unt topit 25 g drojdie proaspata 240 ml lapte caldut 2 linguri cu varf de zahar 1/4 lingurita cu sare coaja de la o…Read more »

Tocanita de peste si fructe de mare

1 December 2013
Tocanita_de_peste_si_fructe_de_mareTocanita de peste si fructe de mare din: peste, fructe de mare, ceapa, rosii, cartofi, ardei gras, vin, apa, ulei de masline, patrunjel, frunze de dafin, sare si sofran. Ingrediente: circa 1 kg amestec de peste si fructe de mare 2 cepe taiate rondele 2 rosii taiate rondele 6 cartofi potriviti ca marime, taiati felii 1…Read more »

Borş polonez cu carne de pui

1 December 2013
Ciorbe_si_borsuriBorş polonez din: carne de pui, sfecla rosie, varza alba, cartofi, morcovi, patrunjel verde, ceapa, pasta de tomate, costita, smantana, ulei, foi de dafin, otet, piper si sare. Ingrediente: 1 kg carne de pui (fara cap si picioare) 200 g sfecla rosie 200 g varza alba 300 g cartofi 150 g morcovi 50 g patrunjelverde 150…Read more »

Tarta cu branza, smantana si oua

1 December 2013
Tarta_cu_branza_smantana_si_ouaTarta cu branza, smantana si oua din: aluat de foitaj, branza telemea, branza de burduf, smantana, oua, ceapa verde, patrunjel verde, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g branza telemea 200 g branza de burduf 200 ml smantana 7 oua 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel verde 1 legatura…Read more »

Retete de post: Salată de năut cu zucchini

1 December 2013
Salata_de_naut_cu_zucchiniSalată de năut cu zucchini din: naut, dovlecei, usturoi, zeama de lamaie, sare si ulei de masline. Ingrediente: 2 cutii de naut prefiert (600 g) 3-4 dovlecei (zucchini) 4-5 catei de usturoi zeama de la 1/2 lamaie sare ulei de masline   Mod de preparare: Spală dovleceii, taie-i în felii grosuţe. Prăjeşte-i în ulei încins doar…Read more »

Scovergi cu branza de vaci si smantana

1 December 2013
Scovergi_cu_branza_de_vaci_si_smantanaScovergi cu branza de vaci si smantana din: faina, drojdie, lapte, zahar, galbenusuri, sare, smantana, ulei, branza de vaci, ou, zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie proaspata 500 ml lapte 2 linguri cu zahar 2 galbenusuri 1 lingurita cu sare 200 ml smantana 2 linguri cu ulei ulei pentru prajit pentru umplutura:…Read more »

Reteta zilei: Conopida coapta cu pesmet si patrunjel

1 December 2013
Conopida_coapta_cu_pesmet_si_patrunjel_07Conopida coapta cu pesmet si patrunjel din: conopida, ulei, unt, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piper, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel.   Ingrediente: 1 conopida, rupta buchetele Ulei 4 linguri unt 1-2 cepe, fin tocata 1 catel de usturoi, tocat 3/4 cana pesmet Sare si piper negru proaspat macinat coaja de lamaie 1-2 linguri…Read more »

Aripioare la cuptor cu boia, cimbru si pasta de arde iute

1 December 2013
Aripioare_la_cuptor_cu_boia_cimbru_si_pasta_de_arde_iuteAripioare la cuptor cu boia, cimbru si pasta de arde iute din: aripioare de pui, ulei, rosii, ardei gras, pasta de ardei iute, pasta de tomate, cimbru, boia de ardei dulce, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 20 aripioare de pui 100 ml ulei 5-6 rosii 1 ardei gras rosu 1 lingurita pasta de ardei iute 1…Read more »

Supa din dovleac

1 December 2013
Supa_din_dovleacSupa din dovleac din: dovleac, morcovi, patrunjel, ardei gras, telina, patrunjel, morcov, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 dovleac galben copt 3 morcovi 1 radacina patrunjel 1 ardei gras verde 1 legatura telina 1 legatura patrunjel 1 morcov mic sare piper 50 ml ulei   Mod de preparare: Iei un dovleac copt, îl cureţi de coajă,…Read more »

Ciuperci cu cartofi si ceapa rosie

1 December 2013
Ciuperci_cu_cartofi_si_ceapa_rosieCiuperci cu cartofi si ceapa rosie din: ulei de masline, ceapa rosie, cartofi, ciuperci, piure de rosii, vin rosu, rozmarin, sos de soia, sos de merisoare, castane, aluat de foitaj. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 2 cepe rosii, taiate sferturi 300 g cartofi, curatati si taiati cuburi de 2,5 cm 800 g ciuperci mici…Read more »

Tartine cu pate de somon

1 December 2013
Tartine_cu_pate_de_somonTartine cu pate de somon din: file de somon, esalota, zeama de lamaie, coaja de lamaie, vermut sec, unt sarat, marar, paine alba. Ingrediente: 500 g file de somon fara pielita 1 esalota, taiata felii zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 150 ml vermut sec sau vin alb 100 g unt sarat 1/2…Read more »

Sos cremos de paine

1 December 2013
Sos_cremos_de_paineTopeşte 30 g unt şi adaugă 1/2 ceapă, tocată, 6 cuişoare, 2 foi de dafin şi 1/2 nucşoară răzuită. Tine pe foc mic 15 min, amestecând frecvent. Stinge cu 600 ml lapte dulce şi 100 ml frişcă lichidă. Strecoară, pune din nou pe foc şi adaugă 125 g pesmet alb proaspăt. Fierbe înăbuşit 3 min…Read more »

Fursecuri delicioase cu ciocolata

1 December 2013
Fursecuri_delicioase_cu_ciocolataFursecuri delicioase cu ciocolata din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, ciocolata, zeama de lamaie, zahar vanilat. Ingrediente: 2 oua 1 cana cu zahar (200 g) 1 cana cu ulei (200 ml) 1 1/2 cani cu faina  (300 g) 1/2 praf de copt 2 ciocolata (200 g) zeama de lamaie zahar vanilat sau esenta…Read more »

Peste cu pilaf aromat de bulgur

1 December 2013
Peste_cu_pilaf_aromat_de_bulgurO reteta savuroasa de Peste cu pilaf aromat de bulgur din: ulei de masline, ceapa, morcovi, seminte de chimion, harissa, bulgur, caise uscate, supa de pui, spanac, fileuri de peste si lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 cepe, feliate fin 3 morcovi, rasi 2 lingurite seminte de chimion 2 lingurite de harissa 200…Read more »

Curcan la cuptor cu unt si rozmarin

1 December 2013
Curcan_la_cuptor_cu_unt_si_rozmarinCurcan la cuptor cu unt si rozmarin din: curcan, ceapa, foi de dafin, coaja de lamaie, rozmarin, lamaie, unt, sare de telina, vin alb sec. Ingrediente: 1 curcan de 4 kg, fara maruntaie 1 ceapa, taiata sferturi 2 foi de dafin coaja rasa de la 1 lamaie si lamaia taiata in doua 4 crengute de…Read more »

Reteta zilei: Supa de rosii cu carne de vita si penne

1 December 2013
Supa_de_rosii_cu_carne_de_vita_si_penne_06Supa de rosii cu carne de vita si penne din: ceapa, morcov, telina, carne tocata de vita, sare, oregano, busuioc, piper, rozmarin, rosii, fasole rosie, fasole alba, suc de rosii, supa de vita, otet, penne, parmezan.   Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 ceasca morcov, tocat 1 ceasca telina, tocata 1 kg carne tocata de vita…Read more »

Cornulete cu nuca

1 December 2013
Cornulete_cu_nucaCornulete cu nuca din: unt, oua, zahar, faina, praf de copt, apa calduta, nuca, zahar tos, zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet de unt (250 g) 2 oua 1 cana cu zahar (200 g) 500 g faina 1 praf de copt 150 ml apa calduta pentru umplutura: 200 g nuca pisata 150 g zahar tos zahar…Read more »

Cotlete de vitel umplute

1 December 2013
Cotlete_de_vitel_umpluteCotlete de vitel umplute din: cotlete de vitel, urda, gorgonzola, ou, pesmet, marar, unt, usturoi, seminte de susan, chimen, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de vitel 150 g urda 100 g branza gorgonzola 1 ou 1 lingura pesmet 1 legatuar marar 100 g unt 2 catei de usturoi 1 lingura seminte de susan 1 lingurita…Read more »

Cheesecake cu pere

1 December 2013
Cheesecake_cu_pereCheesecake cu pere din: branza de vaci, pere, oua, faina, zahar brun, zahar vanilat, drojdie, margarina, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g branza de vaci degresata 3 pere 2 oua 150 g faina 100 g zahar brun 1 pliculet zahar vanilat 1 pliculet cu drojdie uscata margarina zeama de lamaie   Mod de preparare: Amestecă…Read more »

Cannelloni cu spanac

1 December 2013
Cannelloni_cu_spanacCannelloni cu spanac din: cannelloni, spanac, branza ricotta, sos de rosii, unt, nucsoara, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 500 g cannelloni 1 kg spanac 250 g branza ricotta 200 ml sos de rosii 2 catei de usturoi 25 g unt nucsoara sare piper ulei de masline   Mod de preparare: Spală şi opăreşte spanacul,…Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro