O
reteta delicioasa de cosulete cu: faina, zahar, coaja de lamaie, zahar
vanilat, unt, ou, frisca lichida, anason, ciocolata de menaj, rom,
fistic, ciocolata alba, pepene verde. Ingrediente aluat: 220 g făină 65 g
zahăr 1pachet zahăr vanilat coaia rasă de la o lă
4 December 2013

Retete
tv Paprika: Coktail de fructe de mare Ingrediente: 1 linguriță piper
roșu făină Sare si piper 175 g creveți întregi 175 g calamari tăiați
inele 2 fileuri de pește sub orice formă 1 dovlecel tăiat in felii
subțiri 1 bulb de fenicul tăiat in felii subțiri Apă minerală Felii de
lamâie Mod de…
Read more »
3 December 2013

Tarta
cu branza si gem de cirese din: crema de branza, lapte condensat, suc
de lamaie, esenta de vanilie, aluat de tarta, gem de cirese.
Ingrediente: 1 pachet de crema de branza 1 cutie lapte condensat ½
ceasca suc de lamaie 1 lingurita esenta de vanilie 1 aluat de tarta 1
cutie gem de…
Read more »
3 December 2013

O
reteta simpla de Cocktail Mistral din: zahar, grepfrut, apa minerala si
menta. Este un cocktail non alcoolic. Bautura este mai gustoasa daca o
servim cu cirese de cocktail si frunze de menta inghetate intr-un cub de
gheata. Ingrediente: 2 lingurite de zahar 6 cl suc de grepfrut 0,15 cl
apa minerala 1 fir de menta mare…
Read more »
3 December 2013

Plăcintă
sărată cu crema de branza din: faina, apa minerala, ulei, unt, sare,
feta, crema de branza, oua, iaurt, unt si lapte. Ingrediente: 17 linguri
cu faina 15 linguri cu apa minerala 7 linguri cu ulei 2 linguri cu unt
sare pentru umplutura: 200 g feta 200 g crema de branza 2 oua 2-3
linguri cu…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa si gustoasa de Piept de curcan in crusta crocanta
din: piept de curcan, mustar, pesmet, alune, sare, piper, curry, cimbru,
oregano, scortisoara, chilli, unt si patrunjel verde. Inlocuieşte
clasicul şniţel de pui cu această retetă din piept de curcan în crustă
crocantă! Ingrediente: 600 g piept de curcan 1-2 linguri cu mustar…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa de paste cu: piept de pui, vanata, fenicul, dovlecel,
usturoi, paste colorate, portocala, lamaie, sare, piper, cimbru, ulei.
Ingrediente: două piepturi de pui o vânătă, un fenicul un dovlecel 4
căţei de usturoi 300 g paste colorate o portocală o lămâie sare piper
cimbru ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Vânătă…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa de tiramisu cu:oua, zahar, faina, lapte, ulei, cacao,
praf de copt, zahar vanilat, coacaze rosii, frisca, sirop de zahar,
sare, limeta. Ingrediente: două ouă 350 g zahăr tos 125 ml ulei de
floarea-soarelui 250 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 500 g făină praf
de copt două pliculeţe zahăr vanilinat 200…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa de rondele cu: hering, spanac, naut, porumb, fidea de
orez, ulei de masline, usturoi, frunza de dafin, sare, piper, marar.
Ingrediente: 500 g fileuri de hering 500 g spanac verde două foi de alge
nori 200g năut 150 g boabe de porumb 200 g fidea de orez 100 ml ulei de
măsline…
Read more »
3 December 2013

Melcisori
cu nuca si zahar din: faina, ulei, drojdie, galbenusuri, sare, lapte,
zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, nuca, albusuri, zahar.
Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 50 ml ulei 1 cub de drojdie 5
galbenusuri la temperatura camerei sare 275 ml lapte 150 g zahar 2
plicuri zahar vanilat coaja rasa de la o…
Read more »
3 December 2013

Rulouri
de vitel in sos de usturoi din: vrabioara de vitel, morcovi, pastarnac,
telina, ceapa, ulei, pasta de tomate, suc de rosii, smanana, usturoi,
frunze de salvie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8 felii vrabioara
de vitel 2 morcovi mari 2 radacini de pastarnac 1 telina medie 2 cepe
mari 100 ml ulei 1 lingura pasta…
Read more »
3 December 2013

Dovleac
cu branza de capra si cuscus din: dovleac, chilli, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, ulei de masline, cuscus, patrunjel, branza de capra.
Ingrediente: 1 dovleac, taiat in 4 si curatat de seminte un praf de
chilli zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 3 linguri ulei de masline 250 g
cuscus 1…
Read more »
3 December 2013

Colacei
dulci cu stafide si branza de vaci din: scortisoara, lapte, faina,
drojdie, sare, zahar, galbenus, rom, stafide, branza de vaci.
Ingrediente: 2 lingurite scortisoara 250 ml lapte caldut 500 g faina
drojdie cat o masline 1 lingurita rasa de sare 50 g zahar 50 g unt 1
galbenus, pentru uns pentru umplutura: 50 ml…
Read more »
3 December 2013

Paste
cu sos de rosii, busuioc si parmezan din: rosii cherry, usturoi, ulei
de masline, otet balsamic, piper negru, busuioc, carne tocata de vita,
pasta de tomate, patrunjel, oregano, sare, paste. Ingrediente: 4 cani
rosii cherry 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 lingura otet
balsamic ¼ lingurita piper negru 2…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu:branza de vaci, smantana, zahar tos,
sare, oua, zahar vanilat, flori de soc, stafide, unt, gris, lamie,
dulceata de capsuni. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 200 ml smântână
100 g zahăr tos un vârf de linguriţă cu sare 4 ouă două pliculeţe zahăr
vanilinat 3 linguri cu flori de…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa de ciorba cu: macrou, telina, rosii, ardei gras,
morcov, ceapa, arpagic, cartofi, pasta de tomate, bors, ulei, sare,
piper, marar, ardei iute. Ingrediente: un kilogram macrou o ţelină mică 5
roşii un arcei gras verde un morcov o ceapă 200 g arpagic doi cartofi o
lingură de pastă de tomate 300 ml…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa de barcute cu:andive, vinete, ulei de masline, ceapa,
usturoi, rosie, masline, ardei capia, otet, sare, piper, oregano.
Ingrediente: 4 andive 3 vinete 125 ml ulei de măsline o ceapă doi căţei
de usturoi o roşie 100 g măsline feliate un ardei capia o lingură cu
oţet sare piper oregano Mod de preparare:…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, oua, zahar
tos, bicarbonat de sodiu, gris, baton de vanilie, coaja de lamaie,
magiun de prune, smantana, ulei. Ingrediente: un kilogram brânză de vaci
400 g făină 3 ouă 100 g zahăr tos 3 g bicarbonat de sodiu 100 g griş
un baton de vanilie…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa de omleta cu: oua, spanac, sunca de porc, arpagic,
seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, sare, piper, ulei,
patrunjel, rosii, mustar picant. Ingrediente: 4 ouă 200 g spanac verde
200 g şuncă de porc 100 g arpagic o lingură cu seminţe de dovleac o
lingură cu seminţe de floarea-soarelui sare piper…
Read more »
3 December 2013

O
reteta delicioasa de polenta cu: malai, apa, ceapa verde, rosii,
broccoli, parmezan, unt, branza de burduf, sare, piper. Ingrediente: 400
g mălai 1.500 ml apă o legătură ceapă verde 8 roşii 500 g broccoli 100 g
parmezan 75 g unt 200 g brânză de burduf sare piper Mod de preparare:
Broccoli se spală, se…
Read more »
3 December 2013

Salata
cu carne tocata de curcan si legume din: ulei de canola, usturoi,
ceapa, carne tocata de curcan, morcov, muguri de bambus, fasole pastai,
fasole boabe, tofu, sare, piper, salata, zahar, supa de pui, sos de
soia, amidon, alune. Ingrediente: 1 lingura de ulei de canola 1/2
linguri de usturoi tocat 1/2 cana ceapa…
Read more »
3 December 2013

Clătite
clasice din: faina, lapte, oua si unt. Ingrediente: 140 g faina 200 ml
de lapte integral 2 oua 25 g de unt, plus extra pentru topit Mod
de preparare: Cerne faina cu un praf de sare. Pune-o intr-un bol mediu
si formeaza o adancitura mica in centrul ei. Adauga ouale, apoi toarna…
Read more »
3 December 2013

Pui
cu lamaie si cartofi la cuptor din: pui, cartofi, lamaie, usturoi,
cimbru, sare de mare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 pui
transat 1 kg cartofi 1 lamaie mare 5-6 catei de usturoi 1 mana de cimbru
proaspat sare de mare piper proaspat macinat 2-3 linguri cu ulei de
masline Mod de preparare:…
Read more »
3 December 2013

Tort
de clătite cu ciocolată din: clatite, ulei de floarea soarelui, zahar,
migdale, sare de mare, ciocolata, unt, lapte, smantana, coniac, zahar si
frisca. Ingrediente: 1 x clatite clasice ulei de floarea soarelui,
pentru uns 100 g zahar 100 g migdale decojite 1/2 lingurita sare de mare
grunjoasa pentru sosul de ciocolata: 250 g ciocolata amaruite,…
Read more »
3 December 2013

Tartă
cu şuncă şi ciuperci din: faina, unt, lapte, sare, ciuperci, sunca,
cascaval, masline, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru
aluat: 200 g faina 100 g unt 3-4 linguri cu lapte ori apa 1 varf de
cutit de sare pentru umplutura: 300 g ciuperci proaspete 100 g sunca tip
Praga 100 g cascaval 100 g…
Read more »
3 December 2013

Amandină
cu brânză din: margarina, oua, lapte, faina, sare, branza feta,
smantana, ardei, boia, patrunjel si gelatina. Ingrediente: 100 g
margarina 5 oua 1/2 l lapte 100 g faina putina sare pentru umpltura: 200
g branza feta 15 linguri smantana 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde putina
boia iute patrunjel tocat 1 plic gelatina Mod…
Read more »
3 December 2013

Ardei
umpluti cu ficat de pui din: ardei, ficatei de pui, ceapa, orez,
morcovi, dovlecei, vinete, oua, verdeata, condimente si unt.
Ingrediente: 11 ardei 10 ficatei de pui 4 cepe mari 1 cana orez 2
morcovi 2 dovlecei mici 2 vinete 2 oua verdeata 2 lingurite condimente
200 g unt Mod de preparare: Speli ardeii,…
Read more »
3 December 2013

Fasole
cu pipote si rosii din: fasole, ceapa, rosii, pipote, ulei, patrunjel,
condimente si piper. Ingrediente: 1 kg fasole pastai 2 cepe tocate
marunt 4 rosii foarte coapte 500 g pipote 100 ml ulei 1 legatura
patrunjel 2 lingurite condimente piper Mod de preparare: Cureţi şi
speli păstăile, apoi le rupi în bucăţi. Tai ceapa…
Read more »
3 December 2013

Rulada
de porc cu carnat afumat din: fleica de porc, carnat afumat, ardei
gras, frunze de busuioc, boia iute, cimbru, ulei, piper, sare.
Ingrediente: 1 kg fleica de porc 1 carnat afumat 1 ardei gras frunze de
busuioc boia iute cimbru ulei piper sare Mod de preparare: Spala
carnea si tai-o astfel incat sa…
Read more »
3 December 2013

Supa
crema de dovleac cu arpagic din: praz, ceapa, dovleac, supa de pui, vin
alb, ulei de masline, piper alb, unt, arpagic, paine. Ingrediente: 2
fire de praz, spalat si tocat 1 ceapa, cuburi 8 cesti dovleac, cuburi 6
cani de supa de pui 1/2 cana vin alb 3 limguri ulei de masline 1…
Read more »
3 December 2013

Ficat
de vitel cu rosii si busuioc din: ficat, parmezan, oua, faina, ulei,
orez, ulei de masline, ceapa, rosii, busuioc si condimente. Ingrediente:
400 g ficat 200 g parmezan ras (sau cascaval) 2 oua putina faina ulei
pentru prajit pentru risotto: 200 g orez cu bobul lung putina ulei de
masline 1 ceapa mica 4 rosii…
Read more »
3 December 2013

Clătite
de mălai cu porc aromat şi salsa de avocado din: ulei de masline, spata
de porc, ceapa, usturoi, ghimbir, seminte de chimion, seminte de
coriandru, pudra de ardei iute, paprika afumata, oregano, otet de cidru,
bere, zahar, scortisoara, cuisoare, malai, praf de copt, avocado, rosii
cherry, ceapa verde, ardei iute, zeama de lime, smantana si…
Read more »
3 December 2013

Salată
aperitiv cu pui şi gogoşar din: piept de pui, castraveti, gogosari,
marar, maioneza, ceapa si sare. Ingrediente: 1 punga piept pui dezosat
cate un borcan castraveti murati si gogosari 1 legatura marar maioneza
preparata in casa dintr-un ou crud si ulei fiert 1 ceapa tocata marunt
un praf de sare Mod de preparare: Fierbi…
Read more »
3 December 2013

O
reteta savuroasa de Quesadilla con carne din: friptura de vita, branza
cheddar, lipii, rosii, sos guacamole, ulei, sare si piper. Ingrediente:
400 g friptura de vita 200 g branza cheddar (sau unc ascaval bun ) 4
lipii de porumb (tortilla) 2 rosii 6 linguri cu sos guacamole 2 linguri
cu ulei sare piper …
Read more »
3 December 2013

Retete:
Curcan cu curry Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 25 g unt 1
ceapă mare, curăţată şi tocată fin 4 căţei de usturoi,decojiţi şi
curăţaţi 2,5 cm ghimbir proaspăt curăţat şi ras 1 ardei iute
roşu,curăţat de seminţe şi tocat 8 păstăi de cardamom uşor zdrobite 1
linguriţă chimen 1 lingură Garam Masala…
Read more »
2 December 2013

O reteta video despre Cum se prepara Salată de pește cu avocado și iaurt: Cum se prepara Salată de peşte cu avocado şi iaurt
Read more »
2 December 2013

Briose
cu afine si aroma de cocos din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar,
zahar pudra, lapte de cocos, oua, afine, coaja de limeta. Ingrediente:
3 cani faina 2 linguri de praf de copt ½ lingurita de sare ½ ceasca de
unt ½ cana de zahar ¼ ceasca zahar pudra 1 ceasca lapte…
Read more »
2 December 2013

Friptură
în sos de coniac din: ceafa de porc, coniac, unt, mustar, faina, boabe
de mustar, piper si sare. Ingrediente: 1 kg ceafa de porc 3 linguri cu
coniac 2 linguri cu unt 1 lingura cu mustar 1 lingurita cu faina 1 varf
de lingurita boabe de mustar piper negru boabe sare Mod de preparare:…
Read more »
2 December 2013

O
reteta savuroasa si gustoasa de Supa turceasca de cartofi din: unt,
ceapa, cartofi, smantana, sare, piper, nucsoara si marar verde.
Ingrediente: 1 lingura unt 1 ceapa 900 g cartofi 100 g smantana sare
piper nucsoara marar verde Mod de preparare: Pui într-o oală untul,
adaugi ceapa tocată mărunt, apoi cartofii tăiaţi felii mici.…
Read more »
2 December 2013

Salam
de pui din: carne de pui, gelatina, piper, usturoi, sare, foi de dafin,
condimente, foi de salata si piper. Ingrediente: 1,8 kg carne de pui 35
g gelatina 5-6 piper boabe usturoi sare foi de dafin condimente pentru
pui foi de salata si boabe de piper pentru decor Mod de preparare: Pui
carnea într-o…
Read more »
2 December 2013

O
reteta simpla de Cocktail Kiwi Mint din: kiwi, menta, apa minerala si
scortisoara. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 kiwi 1 buchet
de menta apa minrala carbogazoasa un vard de cutit de scortisoara Mod
de preparare: Curatam kiwi-ul. Rupen 5-6 frunze de menta, le spala si
le maruntim. Facem piure din kiwi,…
Read more »
2 December 2013

Chec
cu rosioare si parmezan din: rosii cherry, parmezan, faina, drojdie,
oua, lapte, busuioc, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g rosii
cherry 100 g parmezan ras (sau cascaval de oaie) 180 g faina 1 lingura
rasa cu drojdie uscata 4 oua 120 ml lapte 1 mana de busuioc verde 80 ml
ulei sare piper…
Read more »
2 December 2013

O
reteta gustoasa de Tort cu pere si cacao din: pere, unt, zahar brun,
ciocolata neagra, faina, cafea, oua, zahar brun, lapte batur, ulei,
bicarbonat si praf de copt. Ingrediente: 4 pere coapte 40 g unt 125 g
zahar brun 150 g ciocolata neagra pentru aluat: 150 g faina 20 g cafea
instant 2 oua…
Read more »
2 December 2013

Rulada
de pui cu cremă de ouă din: piept de pui, morcov, oua, mustar,
smantana, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 morcov mic 4
oua 1 lingurita cu mustar 1 lingurita cu smantana 1 legatura patrunjel
sare Mod de preparare: Pune ouăle la fiert, toacă verdeaţa mărunt, iar
morcovul dă-l pe râzătoare.…
Read more »
2 December 2013

Cartofi
cu castane si bacon din: cartofi copti, bacon, castane, scortisoara,
vin alb, cuisoare, ulei de masline, miere, sare, piper. Ingrediente: 8
cartofi copti 400 g bacon 400 g castane 1/2 lingurita scortisoara 500 ml
vin alb 2 cuisoare 4 linguri ulei de masline 2 linguri miere sare piper
Mod de preparare: Spălaţi bine şi…
Read more »
2 December 2013

Cartofi
cu bacon, ceapa si smantana din: ceapa, smantana, cartofi, bacon, vin,
branza, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g ceapa 100 ml smantana
1 kg cartofi 300 g bacon 1 pahar vin alb 150 g branza 2 catei usturoi
sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, în apă sărată,
după care…
Read more »
2 December 2013

Pui
cu curry si nuca de cocos din: dovleac, piept de pui, unt, ceapa,
usturoi, gem de caise, pudra de curry, faina, supa de pui, lapte de
cocos, stafide, sare, fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 4 cani de
dovleac , cuburi 1 piept de pui, cuburi 2 linguri de unt 1 cana ceapa,…
Read more »
2 December 2013

Rulouri
cu Roquefort şi nuci din: nuci, faina, drojdie, unt, branza Roquefort,
oua si sare. Dacă preferi altă brânză în locul celei cu mucegai
albastru, folosite în această reţetă, poţi încerca orice fel îţi place.
Aromele se vor împleti mai bine şi vor fi mai puternice dacă vei folosi
un mix de brânzeturi. Ingrediente: 140 g…
Read more »
2 December 2013

Ravioli
cu dovleac si parmezan din: unt, pulpa de dovleac, usturoi, frunze de
salvie, ravioli cu urda si spanac, parmezan. Ingrediente: 30 g unt 350 g
pulpa de dovleac 4 catei de usturoi, taiat felii subtiri 15 frunze de
salvie, tocate 375 g ravioli cu urda si spanac 50 g parmezan azuit fasii
Mod…
Read more »
2 December 2013

Rulou
cu sunca si ceapa verde din: piept de pui, sunca, ceapa verde,
ciuperci, unt, smantana, mustar, vin, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui
4 felii de sunca 2 legaturi de ceapa verde 6 ciuperci 200 g unt 100 ml
smantana de gatit 2 linguri cu mustar 100 ml vin sare Mod de
preparare:…
Read more »
2 December 2013

Spanac
cu oua si parmezan din: spanac, praz, oua, parmezan, smantana, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 500 g spanac 2 fire de praz 4 oua 2 linguri
parmezan ras 2 linguri smantana 2 linguri ulei sare piper Mod de
preparare: Fierbeţi ouăle tari şi, separat, spanacul, în apă cu sare.
Scurgeţi spanacul fiert, tocaţi-l mărunt…
Read more »
2 December 2013

Salata
cu sunca, linte si morcovi din: sunca, linte, morcovi, telina,
patrunjel, ulei de masline, otet de vin rosu, zahar si mustar cu boabe.
Ingrediente: 250 g sunca, rupta in bucati 400 g linte din conserva,
scursa 2 morcovi, taiati bucati 4 tulpini de telina Apio, taiate
cubulete 1 mana de patrunjel, tocat fin pentru dressing:…
Read more »
2 December 2013

Ciuperci
gratinate din: ciuperci, branza, smantana, pesmet, ceapa, oua, unt,
usturoi, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 150
g branza 100 g smantana 100 g pesmet 1 ceapa 3 oua 3 linguri cu unt 5
catei de usturoi 1 legatura de patrunjel verde ulei piper sare Mod de
preparare: Unge un vas…
Read more »
2 December 2013

Supa
de curcan cu orez , ciuperci si dovleac din: ceapa, telina, ulei de
masline, cimbru, condimente pentru carne de curcan, usturoi, supa de
pui, vegeta, ciuperci, carne de curcan, dovleac, salata creata, orez
fiert, otet balsamic, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 1/2 ceapa,
tocata 4 tulpini de telina, tocata 4 lingurite ulei de masline…
Read more »
2 December 2013

Pulpa
de berbecut la cuptor din: pulpa de miel, ceapa rosie, unt, pasta de
tomate, scortisoara, piper verde, sare de mare, dulceata de merisoare.
Ingrediente: 1 pulpa de berbecut (750-800 g) 2 cepe rosii 4 linguri de
unt 4 linguri pasta de tomate 1 varf de lingurita de scortisoara 1/2
lingurita piper verde proaspat macinat…
Read more »
2 December 2013

Varza
rosie cu rodie din: varza rosie, zeama de lamaie, baton de scortisoara,
foi de dafin, zahar brun, amestec de condimente, suc de rodie.
Ingrediente: 1 varza rosie, tocata marunt zeama de la 1 lamaie 1 baton
de scortisoara 2 foi de dafin 1 lingura zahar brun 1 lingurita amestec
de condimente 250 ml suc…
Read more »
2 December 2013

Piept
de pui umplut cu mazăre din: piept de pui, mazare, ceapa, unt,
smantana, fasole verde, marar, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 250 g
mazare la conserva 1 ceapa 100 g unt 250 g smantana 250 g fasole verde
la conserva marar sare Mod de reparare: Taie ceapa în cubuleţe, pune
unt la…
Read more »
2 December 2013

Frigărui
asortate din: bacon, mere, cartofi, unt, otet balsamic, usturoi,
mustar, smantana, ulei si sare. Ingrediente: 300 g bacon 3 mere 4
cartofi 1 lingurita cu unt 1 lingura cu otet balsamic 1 capatana de
usturoi 1 lingura cu mustar 1 lingura cu smantana ulei sare Mod de
preparare: Spală cartofii (nu-i curăţa de coajă)…
Read more »
2 December 2013

Fursecuri
cu cafea din: faina, ou, galbenus, ulei, zahar brun, praf de copt,
esenta de rom, unt, zahar pudra, apa, cafea solubila si zahar bourbon.
Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 1 ou+1 galbenus 120 ml ulei 100 g
zahar brun 1 lingurita rasa cu praf de copt esenta de rom pentru crema:
200 g unt…
Read more »
2 December 2013

Ceapa
umpluta cu piept de porc din: ceapa, piept de porc, smantana, vin,
supa de legume, patrunjel, coriandru, chimen, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 4 cepe mari 300 g piept de porc 250 g smantana 100 ml vin
alb sec 200 ml supa de legume 1 legatura patrunjel 1 lingurita coriandru
macinat 1 lingurita chimen macinat…
Read more »
2 December 2013

Cartofi
cu pastarnac si parmezan din: cartofi, ulei de floarea soarelui,
pastarnac, parmezan, pesmet, cimbru. Ingrediente: 1,5 kg cartofi cu
coaja alba, curatati de coaja si taiati sferturi 8 linguri ulei de
floarea soarelui 800 g pastarnac, curatat si taiat in doua pe lungime
150 g parmezan, razuit 6 linguri pesmet 2 linguri cimbru, tocat…
Read more »
2 December 2013

Kebab
Adena din: carne de vita, carne de oaie, ceapa, piper, coriandru,
chimen, piper, unt, lipii, cartofi, rosii, patrunjel verde, ulei de
masline si sare. Ingrediente: 500 g carne de vita 500 g carne de oaie 2
cepe 2 lingurite piper alb 2 lingurite coriandru pisat 2 lingurite
chimen pisat 2 lingurite piper negru 2 lingurite…
Read more »
2 December 2013

Frittata
cu cartofi si broccoli din: cartofi, supa de legume, ulei de masline,
broccoli, ceapa rosie, oua, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 8-10
cartofi, taiati sferturi 1 ceasca supa de legume ¼ ceasca ulei de
masline 1 broccoli, rupt buchetele 1 ceapa rosie, taiata felii subtiri 8
oua 1 cana parmezan Sare si piper negru…
Read more »
2 December 2013

Rulada
de pui cu masline si patrunjel din: piept de pui, masline, branza
topita, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 250 g
masline feliate 4 cuburi de branza topita 1 legatura de patrunjel ulei
sare Mod de preparare: Spală şi taie pieptul de pui în două, apoi
fiecare parte tai-o subţire, astfel…
Read more »
2 December 2013

Cotlete
de porc cu mazare, bacon si cartofi din: cotlete de porc, mazare, bacon
afumat, ardei grasi, cartofi, supa de vita, ulei, unt, ou, patrunjel,
sare, piper. Ingrediente: 4 colete groase de porc 200 g mazare congelata
100 g bacon afumat 2 ardei grasi 500 g cartofi 500 ml supa de vita (din
cub) 50…
Read more »
2 December 2013

Morcovi
cu susan si miere din: morcov, ulei, miere, seminte de susan, ghimbir.
Ingrediente: 500 g morcov, taiat segmente lungi 1 lingura cu ulei 1
lingura miere 2 linguri seminte de susan 1 1/2 lingurite ghimbir macinat
Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. Combină toate
ingredientele în tava tapetată şi…
Read more »
2 December 2013

Prajitura
gustoasa din: faina, zahar brun, cacao, praf de copt, ulei, esenta de
vanilie, otet, apa rece, piper rosu si sare de mare. Ingrediente: 180 g
faina 150 g zahar brun 3 linguri cu cacao 1 lingurita cu praf de copt 6
linguri cu ulei 1 lingurita cu esenta de vanilie 1 lingurita cu otet
250…
Read more »
2 December 2013

Ton
prăjit, cu ghimbir ras şi arpagic din: ton, sos de soia, ulei de susan,
ghimbir si arpagic. Ingrediente: 1 bucata ton (preferabil partea
dinspre coada sau o fasie subtire de pe spate) sos de soia 1 lingura
ulei de susan 2 bucati ghimbir proaspat 1 legatura arpagic proaspat
Mod de preparare: Marinezi bucata de…
Read more »
1 December 2013

Cornulete
cu crema de unt din: apa calda, drojdie uscata, faina, zahar, sare,
unt, lapte, ou, pesmet. Ingrediente: 1/4 ceasca de apa calda 1 pachet
de drojdie uscata 3 cesti faina 1/4 ceasca zahar 1/2 lingurita sare 4
linguri de unt nesarat , topit 1/2 cana de lapte cald 1 ou mare, usor
batut…
Read more »
1 December 2013

Muschiulet
de porc umplut cu prune si caise din: muschi de porc, caise uscate,
prune, morcovi, telina, ceapa, mustar, zahar brun, supa de pui, pudra de
usturoi, sare si piper. Ingrediente: un muschi de porc de 1 kg 10 caise
uscate 10 prune 2 morcovi tocati 2 teline tocate 1 ceapa tocata 50
grame mustar 20…
Read more »
1 December 2013

Clatite
din cartofi cu oua jumari si bacon crocant din: piure de cartofi,
faina, praf de copt, oua, lapte, chives, ulei de floarea soarelui, unt,
bacon si jumari. Ingrediente: 250 g piure de cartofi sau 2 cartofi
fainosi medii, taiati in cuburi 75 g de faina 1 lingurita praf de copt 2
oua 125 ml lapte…
Read more »
1 December 2013

O
reteta savuroasa de legume in aluat din: faina, margarina, apa rece,
sare, dovlecei, vinete, gogosari, ceapa, usturoi, ulei, rozmarin,
seminte de dovleac, cimbru si maghiran. Ingrediente: 200 g faina 100 g
margarina 2-3 linguri cu apa rece sare pentru umpltura: 2 dovlecei 2
vinete potrivite 2 gogosari 2 ardei grasi 2 cepe mari 2-3…
Read more »
1 December 2013

Supa
din carne de pui din: morcov, telina, ceapa, pui, patrunjel, piper,
sare, ulei, apa, oua, faina si sare. Ingrediente: 1 morcov 1 telina 2
cepe 1 pui de circa 1 kg 1 legatura de patrunjel piper boabe sare dupa
gust 50 ml ulei 100 ml apa 2 oua 100 g faina un praf de…
Read more »
1 December 2013

Garnitura
de varza de Bruxelles cu usturoi si lamaie din: ulei de masline,
usturoi, varza de Bruxelles, coaja de lamaie. Ingrediente: 1 lingura
ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat 750 g varza de Bruxelles,
curatata si taiata bucati coaja rasa de la 1 lamaie Mod de
preparare: încinge uleiul într-un vas…
Read more »
1 December 2013

Budinca
cu branza si spanac din: urda sarata, branza dulce de vaci, lapte, unt,
faina, pesmet, oua, smantana, spanac, ceapa verde, usturoi verde, sare,
piper. Ingrediente: 200 g urda sarata 50 g branza dulce de vaci 200 ml
lapte 2 linguri unt 2 linguri faina 1 lingura pesmet 5 oua 150 ml
smantana 1 legatura…
Read more »
1 December 2013

Piept
de pui cu hribi din: piept de pui, ceapa, morcov, hribi si ulei.
Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe mai mari 1 morcov 500-700 g hribi 100
ml ulei Mod de preparare: Pui uleiul la încins, adaugi pieptul de pui
tăiat cubuleţe, îl laşi să se rumenească puţin, după care adaugi ceapa
tăiată…
Read more »
1 December 2013

Combină
carnea din 6 cârnaţi de porc proaspeţi, 1 lingură coniac şi 1 linguriţă
de salvie, tocată. Aşază pe suprafaţa de lucru 2 felii de costiţă una
peste alta încrucişat şi pune in mijloc compoziţie de carne,
împachetează costiţa pe trei laturi, aşază o foaie de salvie şi inchide
pachetul. Dă la cuptorul încins 25…
Read more »
1 December 2013

Pulpe
de rata la cuptor cu miere si coriandru din: pulpe de rata, untura de
rata, supa, lamaie, portocale, miere, coriandru, ghimbir, nucsoara,
sare, piper. Ingrediente: 8 pulpe de rata 100 g untura de rata 300 ml
supa 1 lamaie 2 portocale 2 linguri miere 1 lingurita rasa coriadru
macinat 50 g ghimbir proaspat un…
Read more »
1 December 2013

Ghiveci
călugăresc cu verdeata din: ceapa, vinete, dovlecel, cartofi, morcovi,
ardei capia, bulion, linte, rosii, patrunjel verde, marar verde, piper,
sare si ulei. Ingrediente: 4-5 cepe potrivite 2-3 vinete 1 dovlecel 1 kg
cartofi 4-5 morcovi 2-3 linguri ardei capia 2-3 linguri cu bulion 1
mana de linte 2-3 rosii 1 legatura de patrunjel verde 1…
Read more »
1 December 2013

Curcan
umplut cu orez si morcov din: curcan, piper, sare, maioneza, usturoi,
patrunjel, orez, morcov. Ingrediente: 1 curcan Piper si sare 2 cepe 2
cesti maioneză 2 linguri usturoi patrunjel 4 cani orez fiert 3 morcovi
Mod de preparare: Spalati bine curcanul si scoateti maruntaiele, pe
care le puteti folosi la supa. Tocati…
Read more »
1 December 2013

Gogosi
trase in ciocolata cu fistic din: faina, galbenusuri, unt, drojdie,
lapte caldut, zahar, sare, coaja de lamaie, ciocolata, unt, ulei,
fistic. Ingrediente: 500 g faina alba 4 galbenusuri 50 g unt topit 25 g
drojdie proaspata 240 ml lapte caldut 2 linguri cu varf de zahar 1/4
lingurita cu sare coaja de la o…
Read more »
1 December 2013

Tocanita
de peste si fructe de mare din: peste, fructe de mare, ceapa, rosii,
cartofi, ardei gras, vin, apa, ulei de masline, patrunjel, frunze de
dafin, sare si sofran. Ingrediente: circa 1 kg amestec de peste si
fructe de mare 2 cepe taiate rondele 2 rosii taiate rondele 6 cartofi
potriviti ca marime, taiati felii 1…
Read more »
1 December 2013

Borş
polonez din: carne de pui, sfecla rosie, varza alba, cartofi, morcovi,
patrunjel verde, ceapa, pasta de tomate, costita, smantana, ulei, foi de
dafin, otet, piper si sare. Ingrediente: 1 kg carne de pui (fara cap si
picioare) 200 g sfecla rosie 200 g varza alba 300 g cartofi 150 g
morcovi 50 g patrunjelverde 150…
Read more »
1 December 2013

Tarta
cu branza, smantana si oua din: aluat de foitaj, branza telemea, branza
de burduf, smantana, oua, ceapa verde, patrunjel verde, marar verde,
sare, piper. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g branza telemea 200
g branza de burduf 200 ml smantana 7 oua 1 legatura ceapa verde 1
legatura patrunjel verde 1 legatura…
Read more »
1 December 2013

Salată
de năut cu zucchini din: naut, dovlecei, usturoi, zeama de lamaie, sare
si ulei de masline. Ingrediente: 2 cutii de naut prefiert (600 g) 3-4
dovlecei (zucchini) 4-5 catei de usturoi zeama de la 1/2 lamaie sare
ulei de masline Mod de preparare: Spală dovleceii, taie-i în felii
grosuţe. Prăjeşte-i în ulei încins doar…
Read more »
1 December 2013

Scovergi
cu branza de vaci si smantana din: faina, drojdie, lapte, zahar,
galbenusuri, sare, smantana, ulei, branza de vaci, ou, zahar vanilat.
Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie proaspata 500 ml lapte 2 linguri cu
zahar 2 galbenusuri 1 lingurita cu sare 200 ml smantana 2 linguri cu
ulei ulei pentru prajit pentru umplutura:…
Read more »
1 December 2013

Conopida
coapta cu pesmet si patrunjel din: conopida, ulei, unt, ceapa, usturoi,
pesmet, sare, piper, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel.
Ingrediente: 1 conopida, rupta buchetele Ulei 4 linguri unt 1-2 cepe,
fin tocata 1 catel de usturoi, tocat 3/4 cana pesmet Sare si piper negru
proaspat macinat coaja de lamaie 1-2 linguri…
Read more »
1 December 2013

Aripioare
la cuptor cu boia, cimbru si pasta de arde iute din: aripioare de pui,
ulei, rosii, ardei gras, pasta de ardei iute, pasta de tomate, cimbru,
boia de ardei dulce, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 20 aripioare de
pui 100 ml ulei 5-6 rosii 1 ardei gras rosu 1 lingurita pasta de ardei
iute 1…
Read more »
1 December 2013

Supa
din dovleac din: dovleac, morcovi, patrunjel, ardei gras, telina,
patrunjel, morcov, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 dovleac galben
copt 3 morcovi 1 radacina patrunjel 1 ardei gras verde 1 legatura telina
1 legatura patrunjel 1 morcov mic sare piper 50 ml ulei Mod de
preparare: Iei un dovleac copt, îl cureţi de coajă,…
Read more »
1 December 2013

Ciuperci
cu cartofi si ceapa rosie din: ulei de masline, ceapa rosie, cartofi,
ciuperci, piure de rosii, vin rosu, rozmarin, sos de soia, sos de
merisoare, castane, aluat de foitaj. Ingrediente: 4 linguri ulei de
masline 2 cepe rosii, taiate sferturi 300 g cartofi, curatati si taiati
cuburi de 2,5 cm 800 g ciuperci mici…
Read more »
1 December 2013

Tartine
cu pate de somon din: file de somon, esalota, zeama de lamaie, coaja de
lamaie, vermut sec, unt sarat, marar, paine alba. Ingrediente: 500 g
file de somon fara pielita 1 esalota, taiata felii zeama si coaja rasa
de la 1 lamaie 150 ml vermut sec sau vin alb 100 g unt sarat 1/2…
Read more »
1 December 2013

Topeşte
30 g unt şi adaugă 1/2 ceapă, tocată, 6 cuişoare, 2 foi de dafin şi 1/2
nucşoară răzuită. Tine pe foc mic 15 min, amestecând frecvent. Stinge
cu 600 ml lapte dulce şi 100 ml frişcă lichidă. Strecoară, pune din nou
pe foc şi adaugă 125 g pesmet alb proaspăt. Fierbe înăbuşit 3 min…
Read more »
1 December 2013

Fursecuri
delicioase cu ciocolata din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt,
ciocolata, zeama de lamaie, zahar vanilat. Ingrediente: 2 oua 1 cana cu
zahar (200 g) 1 cana cu ulei (200 ml) 1 1/2 cani cu faina (300 g) 1/2
praf de copt 2 ciocolata (200 g) zeama de lamaie zahar vanilat sau
esenta…
Read more »
1 December 2013

O
reteta savuroasa de Peste cu pilaf aromat de bulgur din: ulei de
masline, ceapa, morcovi, seminte de chimion, harissa, bulgur, caise
uscate, supa de pui, spanac, fileuri de peste si lamaie. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 2 cepe, feliate fin 3 morcovi, rasi 2 lingurite
seminte de chimion 2 lingurite de harissa 200…
Read more »
1 December 2013

Curcan
la cuptor cu unt si rozmarin din: curcan, ceapa, foi de dafin, coaja de
lamaie, rozmarin, lamaie, unt, sare de telina, vin alb sec.
Ingrediente: 1 curcan de 4 kg, fara maruntaie 1 ceapa, taiata sferturi 2
foi de dafin coaja rasa de la 1 lamaie si lamaia taiata in doua 4
crengute de…
Read more »
1 December 2013

Supa
de rosii cu carne de vita si penne din: ceapa, morcov, telina, carne
tocata de vita, sare, oregano, busuioc, piper, rozmarin, rosii, fasole
rosie, fasole alba, suc de rosii, supa de vita, otet, penne, parmezan.
Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 ceasca morcov, tocat 1 ceasca telina,
tocata 1 kg carne tocata de vita…
Read more »
1 December 2013

Cornulete
cu nuca din: unt, oua, zahar, faina, praf de copt, apa calduta, nuca,
zahar tos, zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet de unt (250 g) 2 oua 1
cana cu zahar (200 g) 500 g faina 1 praf de copt 150 ml apa calduta
pentru umplutura: 200 g nuca pisata 150 g zahar tos zahar…
Read more »
1 December 2013

Cotlete
de vitel umplute din: cotlete de vitel, urda, gorgonzola, ou, pesmet,
marar, unt, usturoi, seminte de susan, chimen, sare, piper. Ingrediente:
4 cotlete de vitel 150 g urda 100 g branza gorgonzola 1 ou 1 lingura
pesmet 1 legatuar marar 100 g unt 2 catei de usturoi 1 lingura seminte
de susan 1 lingurita…
Read more »
1 December 2013

Cheesecake
cu pere din: branza de vaci, pere, oua, faina, zahar brun, zahar
vanilat, drojdie, margarina, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g branza
de vaci degresata 3 pere 2 oua 150 g faina 100 g zahar brun 1 pliculet
zahar vanilat 1 pliculet cu drojdie uscata margarina zeama de lamaie
Mod de preparare: Amestecă…
Read more »
1 December 2013

Cannelloni
cu spanac din: cannelloni, spanac, branza ricotta, sos de rosii, unt,
nucsoara, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 500 g cannelloni 1
kg spanac 250 g branza ricotta 200 ml sos de rosii 2 catei de usturoi 25
g unt nucsoara sare piper ulei de masline Mod de preparare: Spală şi
opăreşte spanacul,…
Read more »