joi, 12 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #50

Retete pentru Craciun:

Crap cu menta si morcovi

7 July 2013
Crap_cu_menta_si_morcoviCrap cu menta si morcovi din: crap, morcovi, ceapa, boabe de piper, otet, frunze de menta, ulei de masline, otet aromat de fructe, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg crap 2 morcovi 2 cepe 10 boabe de piper 2 linguri otet pentru sos: 100 g frunze de menta 2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet…
Read more »





Tarta cu bezea si zmeura

7 July 2013
Tarta_cu_bezea_si_zmeuraTarta cu bezea si zmeura din: aluat, zmeura, amidon, zahar tos, albusuri, zeama de lamaie, albusuri, zahar tos, amidon. Ingrediente: pentru tarta: 500 g aluat fraged 200 g zmeura 4 linguri amidon 225 g zahar tos 4 galbenusuri 100 ml zeama de lamaie pentru bezea: 4 albusuri 140 g zahar tos 1 lingurita amidon  …
Read more »





Vinete cu carne tocata de vita si cascaval

7 July 2013
Vinete_cu_carne_tocata_de_vita_si_cascavalVinete cu carne tocata de vita si cascaval din: vinete, carne tocata de vita, rosii, ceapa, ulei, sos, cascaval, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 6 vinete rotunde 500 g carne tocata de vita 2-3 rosii bine coapte 2 cepe 100 ml ulei 200 g sos alb 200 g cascaval uscat un catel de usturoi sare piper…
Read more »





Reteta zilei: Cotlet de porc cu sos de ciuperci

7 July 2013
Cotlet_de_porc_cu_sos_de_ciuperci  _11Cotlet de porc cu sos de ciuperci din: cotlete de porc, sare, piper, ulei, lapte batut, unt, faina, boia de ardei dulce, ciuperci. Ingrediente: 4 cotlete de porc Sare și piper Ulei vegetal pentru prajit lapte batut 4 linguri de unt 3 linguri faina 2 cani de lapte 2 lingurite boia de ardei dulce 1…
Read more »





Rosii coapte

7 July 2013
Rosii_coapteRosii coapte din: rosii, patrunjel, ulei, usturoi, pesmet, sare, piper. Ingrediente: un kg rosii coapte o legatura patrunjel 3 linguri ulei 6 catei usturoi 4-5 linguri pesmet sare piper   Mod de preparare: In cuva robotului se pune pătrunjelul spălat, usturoiul feliat şi se mixează. Roşiile se spală şi se taie în două, apoi se…
Read more »





Budinca cu broccoli si spaghete

7 July 2013
Budinca_cu_broccoli_si_spagheteBudinca cu broccoli si spaghete din: spaghete, oua, smantana, broccoli, morcovi, telemea, unt, sare, piper. Ingrediente: 400 g spaghete 4 oua 200 g smantana 1 bucata broccoli 1-2 morcovi fierti 150 g telemea 1 lingura unt sare piper   Mod de preparare: Rupi spaghetele bucăţi şi le pui la fiert în apă cloco­tită cu sare.…
Read more »





Chifteluţe de peşte în sos de legume

7 July 2013
Chiftelute_de_peste_în_sos_de_legumeChifteluţe de peşte în sos de legume din: ton, ceapa, oua, pesmet, busuioc, verdeata, sare, piper, dovlecel, ceapa, vinete, ardei gras, unt, vin, faina. Ingrediente: 2 conserve de ton 4 cepe 2 oua 3-4 linguri pesmet busuioc verdeata sare si piper 1 dovlecel 2 cepe 2 vinete 1 ardei gras rosu 50 g unt 250…
Read more »





Terina de pui si rosii

7 July 2013
Terina_de_pui_si_rosiiTerina de pui si rosii din: pui afumat, rosii uscate, albusuri, smantana, ceapa alba, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un piept si doua pulpe afumate de pui 3 pulpe de pui crude 200 g rosii uscate 2 albusuri 200 ml smantana 2 cepe albe patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se înlătură pieliţa de pe…
Read more »





Cupe cu fructe si frisca

7 July 2013
Cupe_cu_fructe_si_friscaCupe cu fructe si frisca din: lichior de fructe, zeama de portocale, zahar pudra, zeama de lamaie, menta, castravete, chec, frisca, zahar pudra, capsune, gem de capsune, zmeura. Ingrediente: 6 linguri lichior de fructe, dupa gust zeama de la 2 ortocale zeama de la 1/2 lamaie 3 linguri zahar pudra 2 crengute de menta, plus…
Read more »





Merluciu cu ceapa verde, rosii cherry si masline

7 July 2013
Merluciu_cu_ceapa_verde_rosii_cherry_si_maslineMerluciu cu ceapa verde, rosii cherry si masline din: merluciu, ceapa verde, usturoi verde, marar verde, patrunjel verde, masline verzi, ulei, vin alb, piper, sare, rosii cherry. Ingrediente: 1,3 kg merluciu sau stavrid 13 fire de ceapa verde 8 fire de usturoi verde 2 legaturi marar verde 1 legatura patrunjel verde 160 g masline verzi…
Read more »





Reteta zilei: Bruschete cu sote de ceapa si ardei

7 July 2013
Bruschete_cu_sote_de_ceapa_si_ardei_33Bruschete cu sote de ceapa si ardei din: bagheta, ardei, ceapa, ardei iute, varza de bruxelles, cimbru, busuioc, usturoi, branza, mozzarella, ulei de masline, piper, sare.   Ingrediente: ½ bagheta ¾ ardei roșu ¾ ardei gras galben ½ ceapa 1 ardei iute 2 varze de bruxelles 6 crengute de cimbru proaspat 4 crengute de busuioc…
Read more »





Supa de rosii cu branza

7 July 2013
Supa_de_rosii_cu_branzaSupa de rosii cu branza din: rosii, ceapa alba, usturoi, zahar pudra, ulei, sare, frunze de busuioc, mozzarella, crutoane. Ingrediente: un kg rosii bine coapte 2 cepe albe, vechi un catel de usturoi o lingura zahar pudra 2 linguri ulei un praf sare pentru servit: 3-4 frunze busuioc 100 g mozzarella crutoane   Mod de…
Read more »





File de salau cu bere

7 July 2013
File_de_salau_cu_bereFile de salau cu bere din: file de salau, bere, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 800 g file de salau 300 ml bere 2 linguri faina sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Sărezi şi piperezi fileurile de şalău, le aşezi într-un vas cu bere şi le laşi la marinat circa 3 ore.…
Read more »





Tort cu capsune si crema alba

7 July 2013
Tort_cu_capsune_si_crema_albaTort cu capsune si crema alba din: biscuiti digestivi, unt, branza de vaci, crema de branza de vaci, zeama de lamaie, lapte condensat, gem de prune, apa de flori, frisca, capsune, zahar pudra. Ingrediente: pentru baza: 200 g biscuiti digestivi, zdrobiti 100 g unt, topit pentru crema: 250 g branza proaspata de vaci 300 g…
Read more »





Spuma de cocos

7 July 2013
Spuma_de_cocosSpuma de cocos din: lapte de cocos, zahar, nuca de cocos, gelatina, frisca, albusuri. Ingrediente: 200 ml lapte de cocos 30 g zahar 30 g fulgi de nuca de cocos 3 foi gelatina 150 ml frisca lichida 2 albusuri   Mod de preparare: Se pun foile de gelatină în apă rece pentru 10 minute şi,…
Read more »





Tăieţei cu ciuperci si usturoi

7 July 2013
Taietei_cu_ciuperci_si_usturoiTăieţei cu ciuperci si usturoi  din: taitei, ciuperci, unt, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: o punga de taitei lati 800 g ciuperci albe 100 g unt 2 catei usturoi o legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se trec rapid sub un jet de apă si se usucă în şervete de hârtie. Se…
Read more »





Salam delicios de biscuiti

7 July 2013
Salam_delicios_de_biscuitiSalam delicios de biscuiti din: biscuiti, cacao, zahar, margarina, apa, nuca, esenta de rom. Ingrediente: 250 g biscuiti simpli 50 g cacao 250 g zahar 100 g margarina 120 ml apa 75 g nuca prajita 1 esenta rom   Mod de preparare: Se zdrobesc biscuiţii în bucăţi mici şi se amestecă cu nucă tăiată în…
Read more »





Spaghete cu fructe de mare si usturoi

7 July 2013
Spaghete_cu_fructe_de_mare_si_usturoiSpaghete cu fructe de mare si usturoi din: spaghete, creveti, pasta de tomate, usturoi, patrunjel, ulei de masline, vin, sare, piper, chilii. Ingrediente: 1 pachet spaghete 300 g creveti congelati 3 linguri pasta de tomate 4 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 4 linguri ulei de masline 100-150 ml vin alb sare piper chilli…
Read more »





File de pangasius cu mac

7 July 2013
File_de_pangasius_cu_macFile de pangasius cu mac din: pangasius, oua, faina, mac, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg file de pangasius sau alt peste 3 oua 3 linguri faina 3 linguri mac macinat sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Speli şi porţionezi peştele. îl presari cu sare şi piper. Pregăteşti compoziţia de pane: baţi ouăle…
Read more »





Reteta zilei: Mini pizza

7 July 2013
Mini_pizza_19Mini pizza din: sos de rosii, frunze de oregano, praf de usturoi, piper negru, ulei de masline, sare, chifle, sos de pizza, mozzarella, ardei, masline, parmezan.   Ingrediente pentru sos: 1 ceasca sos de rosii ½ lingurita de frunze de oregano uscat ½ lingurita praf de usturoi ½ lingurita piper negru 3 lingurite de ulei…
Read more »





Supă cremă de ciuperci cu patrunjel

7 July 2013
Supa_crema_de_ciuperci_cu_patrunjelSupă cremă de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci albe, unt, faina, supa din concentrat de pui, lapte, smantana, lamaie, usturoi, patrunjel, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: un kg ciuperci albe 100 g unt 3 linguri faina un litru supa din concentrat de pui 1/2 l lapte 4 linguri smantana o lamaie un catel de usturoi o…
Read more »





Sandwich crocant

7 July 2013
Sandwich_crocantSandwich crocant din: paine, cascaval, oua, sunca, unt, sare, piper. Ingrediente: 8 felii paine de sandwichuri 200 g cascaval 4 oua 4 felii sunca 50 g unt sare piper   Mod de rpeparare: Se ung cu unt toate feliile de pâine si apoi se aşază peste 4 dintre ele câte o fe­lie de caşcaval, una…
Read more »





Prajitura delicioasa cu mere

7 July 2013
Prajitura_delicioasa_cu_merePrajitura delicioasa cu mere din: mere, faina, zahar, margarina, zahar vanilat. Ingrediente: 600 g mere 200 g faina 100 g zahar 100 g margarina 1 pliculet zahar vanilat   Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă şi se dau pe o râzătoare mare. Margarina se freacă cu zahărul până devine cremoasă, după care se…
Read more »





File de peste cu ciuperci si ardei gras

7 July 2013
File_de_peste_cu_ciuperci_si_ardei_grasFile de peste cu ciuperci si ardei gras  din: file de peste, ciuperci, ardei gras, orez, sare, piper, busuioc, apa, patrunjel verde, unt. Ingrediente: 600-800 g file de peste (dupa preferinta) 400 g ciuperci proaspete 1/2 arde gras verde 1/2 ardei gras rosu 300 g orez sare piper busuioc 2-3 cani apa plata 2-3 fire…
Read more »





Sandvis cu piept de pui si branza de vaci

7 July 2013
Sandvis_cu_piept_de_pui_si_branza_de_vaciSandvis cu piept de pui si branza de vaci din: paine neagra, piept de pui, branza de vaci, smantana, usturoi, ridichi rosii, frunze de salata, frunze de varza rosie, sare. Ingrediente: o paine neagra 4 felii subtiri piept de pui 200 g branza de vaci 2 linguri smantana 2 catei de usturoi 2 linguri smantana…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu ciocolata si piure de banane

6 July 2013
Briose_cu_ciocolata_si_piure_de_banane_07Briose cu ciocolata si piure de banane din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, piure de banane, oua, ulei vegetal, zahar brun, lapte batut, esenta de vanilie, crema de ciocolata, scortisoara, unt.   Ingrediente: 2 cani de faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita bicarbonat de sodiu ½ lingurita de sare 1…
Read more »





Bors de crap cu legume si orez

6 July 2013
Bors_de_crap_cu_legume_si_orezBors de crap cu legume si orez din: crap, apa, bors, ceapa, patrunjel, ardei gras, rosii, pastarnac, sare, piper, leustean, orez. Ingrediente: 1 kg crap 1 l apa 1/2 l bors 2 cepe 1 raacina de patrunjel 2 ardei grasi 2-3 rosii sau un pahar cu suc de rosii 1 pastarnac sare piper leustean 1-2…
Read more »





Spuma de fructe rosii

6 July 2013
Spuma_de_fructe_rosiiSpuma de fructe rosii din: fructe rosii, albusuri, zahar. Ingrediente: 400 g fructe rosii (zmeura, etc) 4 albusuri 200 g zahar     Mod de preparare: Se bat albuşurile cu zahărul şi, când spună începe să se închege, se adaugă fructele spălate şi scurse. Se mixează pentru ca şi acestea să se încorporeze bine şi…
Read more »





Salata cu piept de pui si fileuri de ansoa

6 July 2013
Salata_cu_piept_de_pui_si_fileuri_de_ansoaSalata cu piept de pui su fileuri de ansoa din: piept de pui, paine, ulei, salata verde, parmezan, sare, piper, fileuri de ansoa, capere, smantana, sare, piper, otet de vin, usturoi, parmezan. Ingrediente: 150 g piept de pui 4-6 felii paine 2 linguri ulei 2 salate verzi 2 linguri parmezan sare piper pentru sos: 4…
Read more »





Prajitura cu gem de capsune si banane

6 July 2013
Prajitura_cu_gem_de_capsune_si_bananePrajitura cu gem de capsune si banane din: zahar vanilat, margarina, apa, bicarbonat, gem de capsune si banane. Ingrediente: 2 pliculete zahar vanilat 300 g margarina 18 linguri apa 1 pachet bicarbonat faina (cat sa iasa un aluat numai bun de intins) umplutura: 1 borcan gem de capsune si banane   Mod de preparare: Se…
Read more »





Spaghete cu carne tocata si legume

6 July 2013
Spaghete_cu_carne_tocata_si_legumeSpaghete cu carne tocata si legume din: spaghete, carne tocata, ceapa, ardei gras, morcovi, suc de rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper, oregano, busuioc. Ingrediente: 1 pachet spaghete 250 g carne tocata (amestec vita si porc) 2 cepe mari 1 ardei gras rosu 1-2 morcovi 300 ml suc de rosii 2-3 catei de usturoi…
Read more »





Portocala caramelizata

6 July 2013
Portocala_caramelizataPortocala caramelizata din: portocale, zahar, apa, cuisoare, lichior de portocale. Ingrediente: 6 portocale 225 g zahar 250 ml apa 6 cuisoare 2-4 linguri de lichior de portocale sau coniac   Mod de preparare: Radeti fin coaja de la 2 prortocale şi punefi-le într-un vas mic, acoperiţi cu apă şi fierbeti timp de 5 min. Scoteti-le…
Read more »





Omleta cu cartofi, rosii si ceapa verde

6 July 2013
Omleta_cu_cartofi_rosii_si_ceapa_verdeOmleta cu cartofi, rosii si ceapa verde din: cartofi, oua, ulei, rosii, ardei gras, ceapa verde, patrunjel, smantana, sare, piper. Ingrediente: 2 cartofi potriviti ca marime 5 oua 3 linguri ulei 2 rosii mari, bine  coapte 1 ardei gras rosu 2 fire ceapa verde 1/2 legatura patrunjel 2 linguri smantana (optional) sare piper   Mod…
Read more »

Ciorba de peste cu legume si leustean

6 July 2013
Ciorba_de_peste_cu_legume_si_leusteanCiorba de peste cu legume si leustean din: ceapa, ardei gras, morcovi, leustea, orez, cartofi, ardei iute, otet, sare, peste. Ingrediente: 3 cepe potrivite 2 ardei grasi 3 morcovi mari 2 legaturi leustean sau telina (frunze) 150 g orez 4 cartofi 1 ardei iute otet sare 800 g peste combinat   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »





Placinta cu scortisoara si dovleac

6 July 2013
Placinta_aromata_cu_dovleacPlacinta cu scortisoara si dovleac din: foi de placinta, dovleac, ulei, zahar, scortisoara. MODIFICATA Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 2 kg dovleac 2 linguri ulei 250 g zahar 2 lingurite scortisoara zahar pudra     Mod de preparare: Curatati dovleacul de coajă şi de seminţe, dati pe răzătoare şi căliti în ulei, împreună cu zahărul.…
Read more »





Chifle cu bacon si oua

6 July 2013
Chifle_cu_bacon_si_ouaChifle cu bacon si oua din: chifle, oua de prepelita, bacon afumat, frunze de salata verde, maioneza, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 chifle mici sau 4 mari 4 oua de prepelita 8 felii bacon afumat 2-3 rosii cateva frunze de salata verde 3 linguri maioneza ulei pentru prajit sare piper   Mod de preparare: Se…
Read more »





Reteta zilei: Coaste de porc cu gem de piersici si limeta

6 July 2013
Coaste_de_porc_cu_gem_de_piersici_si_limeta_18Coaste de porc cu gem de piersici si limeta din: coaste de porc, gem de piersici, fulgi de ardei rosu, sos de soia, coaja de limeta, suc de limeta, usturoi.   Ingrediente: coaste de porc 1/2 cana gem de piersici 1 limeta (coaja + suc) 1 lingura fulgi de ardei rosu 1 lingura sos de…
Read more »





Pui aromat cu lămâie şi salvie

6 July 2013
Pui_aromat_cu_lamaie_si_salviePui aromat cu lămâie şi salvie din: piept de pui, lamaie, frunze de salvie, cartofi, morcovi, boia dulce, cimbru, busuioc, mustar, vin, sare, piper. Ingrediente: 2 piepti de pui intregi 1 lamaie frunze de salvie 3-4 cartofi 2-3 morcovi boia dulce cimbru busuioc proaspat mustar macinat 200 ml vin alb sare piper   Mod de…
Read more »





Quiche cu afumătură

6 July 2013
Quiche_cu_afumaturaQuiche cu afumătură din: faina, ou, unt, apa rece, sare, sunca afumata, piept de pui, telemea de oaie, oua, smantana, verdeata, nucsoara, piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 1 ou 100 g unt rece 2 linguri apa rece 1 praf sare pentru umplutura: 150 g sunca afumata 200 g piept de pui fiert 100…
Read more »





Pizza cu ciuperci, rosii si salam

6 July 2013
Pizza_cu_ciuperci_rosii_si_salamPizza cu ciuperci, rosii si salam din: painici, ciuperci, lapte, rosii, salam uscat, branza topita, cascaval, unt. Ingrediente: 4 painici cu seminte, dupa gust 2 linguri ciuperci feliate, conservate 4 linguri lapte 2 rosii 10-12 felii salam uscat 4-6 felii branza topita 50 g cascaval ras 20 g unt   Mod de preparare: Pâinile se…
Read more »





Placinta aromata cu mere

6 July 2013
Placinta_aromata_cu_merePlacinta aromata cu mere din: foi de placinta, mere, ulei, zahar, scortisoara. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 kg de mere 2 linguri ulei 200 g zahar 1 lingura scortisoara   Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă, se dau pe răzătoarea mare şi se pun la călit în ulei, împreună cu zahărul.…
Read more »





Tarta cu sardine si rosii

6 July 2013
Tarta_cu_sardine_si_rosiiTarta cu sardine si rosii din: faina, drojdie, ulei, apa, sare, sardine in ulei, cimbru, rosii, vin, ulei, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 300 g faina 25 g drojdie proaspata 45 ml ulei 150 ml apa sare pentru umplutura: 2 cutii sardine in ulei cimbru 3 rosii 2 linguri ulei o lingura vin alb 2 linguri…
Read more »





Ciorba de peste cu costita

6 July 2013
Ciorba_de_peste_cu_costitaCiorba de peste cu costita din: crap, costita, ceapa, morcovi, telina, ardei colorat, cartofi, smantana, ou, sare. Ingrediente: 400 g peste (crap) 100 g costita 100 g ceapa 100 g morcovi 100 g telina 100 g ardei colorat 200 g cartofi 100 g smantana 1 ou sare   Mod de preparare: Tai costiţa în felii,…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu ciuperci, afine si nuci

6 July 2013
Salata_cu_ciuperci_afine_si_nuci_12Salata cu ciuperci, afine si nuci din: salata, afine, nuci prajite, ciuperci, ulei de masline, sos de soia, otet de vin, usturoi, ghimbir, sare, piper.   Ingrediente: 1 salata 1 ceasca de afine 3/4 ceasca nuci prajite 12 ciuperci, taiate felii subțiri 2 linguri ulei de masline 1 lingura sos de soia 1 lingura otet…
Read more »





Cremsnit cu piersici si zmeura

6 July 2013
Cremsnit_cu_piersici_si_zmeuraCremsnit cu piersici si zmeura din: aluat de foitaj, lapte, fulgi de migdale, frisca, zahar pudra, alcool de piersici, pierisici, zmeura, zahar pudra. Ingrediente: 350 g aluat de foitaj 30 ml lapte 2 linguri fulgi de migdale 200 ml frisca lichida 4 linguri zahar pudra 2 linguri alcool de piersici 2 piersici mari, coapte, taiate felii…
Read more »





Legume trase la tigaie cu tofu si taitei de orez

6 July 2013
Legume_trase_la_tigaie_cu_tofu_si_taitei_de_orezLegume trase la tigaie cu tofu si taitei de orez din: ulei de susan, tofu, pasta de curry, taitei de orez, frunze de menta, arahide, amestec de legume, coaja de lamaie, zeama de lamaie, sos de peste, zahar brun. Ingrediente: 1 lingura ulei de susan 400 g tofu, taiata cubuti 1-2 linguri pasta de curry…
Read more »





Inghetata de dude

6 July 2013
Inghetata_de_dudeInghetata de dude din: dude, oua, zahar, smantana, sare, miere de albine. Ingrediente: 800 g dude 3 oua 70 g zahar 200 g smantana un praf sare 2 linguri miere de albine   Mod de preparare: Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, lăsând cam o lingură de zahăr şi pentru albuşuri,…
Read more »





Salata de oua cu sunca si smantana

6 July 2013
Salata_de_oua_cu_sunca_si_smantanaSalata de oua cu sunca si smantana din: sunca, oua, maioneza, smantana, patrunjel, frunze de salata verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g sunca sau muschi file 5 oua fierte tare maioneza dintr-un ou 3 linguri de smantana patrunjel frunze de salata verde sare piper   Mod de preparare: Se taie şunca feliuţe sau cubuleţe mici,…
Read more »





Ciorba de peste cu ardei gras si leustean

6 July 2013
Ciorba_de_peste_cu_ardei_gras_si_leusteanCiorba de peste cu ardei gras si leustean din: usturoi, ceapa, ardei gras, file de crap, margarina, supa de legume, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500 g file de crap (dezosat) 10 g unt sau margarina 1/2 l supa de legume leustean…
Read more »





Pandispan cu scortisoara

6 July 2013
Pandispan_cu_scortisoaraPandispan cu scortisoara din: faina, ulei, zahar, apa rece, otet, scortisoara, zahar vanilat, bicarbonat, praf de copt, margarina, sare. Ingrediente: 3 cesti de faina 1 ceasca de ulei 2 cesti de zahar 2 cesti de apa rece 3 linguri otet 3 lingurite scortisoara 2 plicuri zahar vanilat 2 lingurite bicarbonat 1 lingurita praf de copt…
Read more »





Cotlet deporc cu sos de coacaze roşii

6 July 2013
Cotlet_de_porc_cu_sos_de_coacaze_rosiiCotlet deporc cu sos de coacaze roşii din: cotlet de porc, piper, coacaze rosii, zahar brun, otet balsamic, sos worcester, coniac. Ingrediente: un cotlet de porc fara os (aproximativ un kg) piper 5 arome pentru sos: 300 g coacaze rosii 2 linguri zahar brun 2 linguri otet balsamic 2 lingui sos Worcester 50 ml coniac…
Read more »





Şalău cu legume şi alge

6 July 2013
Salau_cu_legume_si_alge.pngO  reteta delicioasa de salau cu:morcovi baby, ulei de masline, alge, otet balsamic, sos de soia, nucsoara, sare, piper, patrunjel, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 cartofi o ţelină 100 g unt 4 fileuri de şalău 200 g morcovi baby 100 ml ulei de măsline 100 g alge două linguri cu oţet balsamic o lingură cu sos…
Read more »





Reteta zilei: Salata de legume cu fructe goji si stafide

6 July 2013
Salata_de_legume_cu_fructe_goji_si_stafide_07Salata de legume cu fructe goji si stafide din: salata, portocala, lamaie, ceapa, rosii uscate, ulei de masline, fructe goji, stafide, nuci de pin.   Ingrediente: 6 cupe salata, spalata si rupta bucati mici 1 portocala, stoarsa 1 lamaie, stoarsa 1 ceapa mare, tocata 1/3 cana rosii uscate 2 linguri ulei de masline 1/2 cana…
Read more »





Salată cu piept de pui si nuca

6 July 2013
Salata_cu_pui_si_nuca.pngO reteta delicioasa de salata cu: piept de pui, nuca, salata verde, mere, telina, morcov, para, caise, sare, piper, otet mere, ulei de masline, oregano uscat. Ingrediente: două piepturi de pui 100 g miez de nucă o salată verde două mere o ţelină mică doi morcovi o pară 50 g caise uscate sare piper două…
Read more »





Peste copt cu ceapa si rosii

6 July 2013
Peste_copt_cu_ceapa_si_rosiiPeste copt cu ceapa si rosii din: file de peste, ceapa, praz, usturoi, rosii, vin, ulei de masline, sare, piper, piper boabe, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg file de peste 2 cepe medii 1 fir pde praz 5-6 catei de usturoi 6 rosii mari 100 ml vin alb sec 100 ml ulei de masline sare piper…
Read more »





Pastetă de pui în crusta

6 July 2013
Pasteta_de_pui_în_crustaPastetă de pui în crusta din: faina, unt rece, branza de vaci, sare, piept de pui, usturoi, smantana, albusuri, masline verzi, ulei, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 250 g unt rece 25 g branza de vaci bine scursa sare pentru umplutura: 2 bucati piept de pui dezosat 2-3 catei de usturoi 3…
Read more »





Vrăbioară de viţel cu sos de ciuperci

6 July 2013
Vrabioara_de_vitel_cu_sos_de_ciuperciVrăbioară de viţel cu sos de ciuperci din: vrabioara de vitel, ciuperci, ceapa, usturoi, unt, vin rosu, ulei de masline, smantana, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vrabioara de vitel 400 g ciuperci 2 cepe medii 7 catei de usturoi 100 g unt 125 ml vin rosu sec 2 linguri ulei de masline 200 g…
Read more »





Snitele cu susan

6 July 2013
Snitele_cu_susanSnitele cu susan din: piept de pui, albusuri, seminte de susan, ulei de susan, usturoi, zeama de lamaie, castravete, fasole verde, orez, ceapa verde. Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat, taiat fileuri 2 albusuri, batute usor 100 g seminte de susan 2 linguri ulei de susan 120 ml iaurt natur 2 catei de usturoi,…
Read more »





Cum se prepara Tarta cu mere (video)

5 July 2013
Cum_se_prepara_Tarta_cu_mereRetete video: Cum se prepara Tarta cu mere
Read more »





Cum se prepara Friptura de porc cu dovleac si anason (video)

5 July 2013
Cum_se_prepara_Friptura_de_porc_cu_dovleac_si_anasonRetete video: Cum se prepara Friptura de porc cu dovleac si anason
Read more »





Cum se prepara Friptura de ton cu gem de ceapa (video)

5 July 2013
Cum_se_prepara_Friptura_de_ton_cu_gem_de_ceapaRetete video: Cum se prepara Friptura de ton cu gem de ceapa
Read more »





Ciorba delicioasa de peste

5 July 2013
Ciorba_delicioasa_de_pesteCiorba delicioasa de peste din: file de peste, peste, zarzavat, rosii, ceapa, ceapa verde, orez, cartofi, piper, bors, leustean, apa. Ingrediente: 600 g file de peste 1,5 kg resturi de peste (cap de peste sau pesti mai mici) 300 g zarzavat 350 g rosii 1 ceapa 5 fire ceapa vede 30 g orez cativa cartofi…
Read more »





Despre uleiuri

5 July 2013
Despre_uleiuriUleiul de struguri La fel ca şi uleiul de măsline, are multiple efecte terapeutice dacă este obţinut prin presare la rece. Seminţele de struguri din care se extrage uleiul * conţin zinc, cupru, seleniu, vitamina E şi elemente care contribuie la întărirea imunităţii organismului. Se recoman¬dă consumul lui în salate, sosuri sau mâncăruri preparate la…
Read more »





Cum se prepara Turtite din cartofi cu jumari de oua si somon afumat (video)

5 July 2013
Cum_se_prepara_Turtite_din_cartofi_cu_jumari_de_oua_si_somon_afumatReteta video: Cum se prepara Turtite din cartofi cu jumari de oua si somon afumat
Read more »





Cum se prepara Tarte cu Feta, cartofi si pancetta (video)

5 July 2013
Cum_se_prepara_Tarte_cu_Feta_cartofi_si_pancettaRetete video: Cum se prepara Tarte cu Feta, cartofi si pancetta
Read more »





Cum se prepara Smochine caramelizate cu mascarpone (video)

5 July 2013
Cum_se_prepara_Smochine_caramelizate_cu_mascarponeRetete video: Cum se prepara Smochine caramelizate cu mascarpone
Read more »



Reteta zilei: Dulceata de cirese

5 July 2013
Dulceata_de_cirese_12Pe drept vorbind, dulceata de cirese este numita dulceata verii de catre majoritatea pofticiosilor. Pe o felie de paine cu unt sau ca umplutura pentru clatite, dulceata de cirese ocupa un loc de cinste in preferintele noastre.   Ingrediente: 1,5kg cirese fara samburi 1 kg zahar sucul de la o lamaie     Mod de…
Read more »





Crema cu ricotta

5 July 2013
Crema_cu_ricottaCrema cu ricotta din: parmezan, smantana, ricotta, ulei de masline, piper, boia dulce. Ingrediente: 20 g parmezan 7,5 cl smantana 100 g ricotta 2-3 lingri ulei de masline (dupa gust) piper macinat (facultativ) pentru decor: cateva feliute de parmezan 1-2 prafuri de boia dulce   Mod de preparare: Radeţi parmezanul sau tăiaţi-l feliuţe subţiri, cu…
Read more »





Placinta cu sunca si ciuperci

5 July 2013
Placinta_cu_sunca_si_ciuperciPlacinta cu sunca si ciuperci din: faina, unt, smantana, ou, sare, sunca, ciuperci, telemea de oaie, cascaval, ulei de masline, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 150-200 g faina 100 g unt 50 g smantana 1 ou 1 praf de sare pentru umplutura: 250 g sunca 5-6 ciuperci pleurotus sau champignon 1 ou 150 g branza telemea…
Read more »





Pancake

5 July 2013
PancakePancake din: faina, zahar, lapte de soia, praf de copt, scortisoara. Ingrediente: 130 g faina 30 g zahar 130 ml lapte soia 1 praf de copt scortisoara   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele până se obţine un aluat mai gros. Incingem o tigaie, o ungem cu puţin ulei şi apoi turnăm, cu ajutorul…
Read more »





Pizza cu carnati si smochine

5 July 2013
Pizza_cu_carnati_si_smochinePizza cu carnati si smochine din: aluat de pizza, sos de rosii, carnati, smochine, cas, frunze de rucola. Ingrediente: 1 portie aluat de pizza 300 ml sos de rosii pentru pizza 6 bucati carnati de buna calitate, taiati pe diagonala 4 smochine proaspete, taiate sferturi 125 g cas proaspat, sfaramat o mana frunze de rucola…
Read more »





Tarta picanta

5 July 2013
Tarta_picantaTarta picanta din: faina, unt, ou, apa rece, sare, carnaciori picanti, bacon, ceapa, ardei grasi, ulei, cimbrisor, rozmarin verde, pasta de rosii, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 380 g faina 200 g unt 1 ou 4 linguri apa rece sare pentru umplutura: 350 g carnaciori picant (de bere) 300 g bacon 1 ceapa mare 2…
Read more »





Pilaf delicios cu legume

5 July 2013
Pilaf_cu_legume.pngO reteta delicioasa de pilaf cu: orez, morcov, ceapa, masline, patrunjel, salata verde, sare, piper. Ingrediente: o cană de orez un morcov o ceapă măsline pătrunjel salata verde sare piper   Mod de preparare: Orezul se ţine la înmuiat, cea­pa se toacă mărunt, morcovul se dă prin râzătoare. Se călesc uşor ceapa şi mor­covul şi…
Read more »





Păstrăv cu vin roşu

5 July 2013
Pastrav_cu_vin_rosu.pngO reteta delicioasa de pastrav cu: rosii, ciuperci, arpagic, patrunjel, ceapa, usturoi, vin rosu, ulei, apa, sare, piper. Ingrediente: doi păstrăvi 500 g roşii 300 g ciuperci 150 g arpagic o legătură de pătrunjel o ceapă 4 căţei de usturoi 500 ml vin roşu 75 ml ulei de floarea soarelui 500 ml apă sare piper…
Read more »





Ciorba cu carnati

5 July 2013
Ciorba_cu_carnatiCiorba cu carnati din: carnati afumati, ceapa, pasta de tomate, otet, ou, smantana, ulei, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g carnati afumati 3 cepe 2 linguri pasta de tomate 2-3 linguri otet 1 ou 2 linguri smantana 2 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Fierbi 2 l de…
Read more »





Pui cu ananas şi sos

5 July 2013
Pui_cu_ananas_si_sos.pngO reteta delicioasa de pui cu: ananas, boia iute, rozmarin, cimbru, usturoi, smantana, lapte, sofran, sare, piper, ulei de masline, marar. Ingrediente: 3 piepturi de pui o conservă de ananas o linguriţă cu boia iute o linguriţă cu rozmarin uscat o linguriţă cu cimbru uscat 8 căţei de usturoi 200 ml smântână 100 ml lapte…
Read more »





Minichecuri cu mentă

5 July 2013
Minichecuri_cu_menta.pngO reteta delicioasa de minichecuri cu: minichec, desert, unt, zahar tos, oua, faina, praf de copt, sare, zahar vanilat, mandarine, ciocolata alba, scortisoara, migdale, menta verde, sare. Ingrediente: 180 g unt 185 g zahăr tos 3 ouă 265 g făină praf de copt un vârf de linguriţă cu sare două pliculeţe zahăr vanilinat 500 g…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de pesmet

5 July 2013
Cotlete_de_porc_in_crusta_de_pesmet_24Cotlete de porc in crusta de pesmet din: cotlete de porc, oua, lapte batut, usturoi, sare, piper alb, patrunjel uscat, pesmet, ulei de masline.   Ingrediente: 3-4 cotlete de porc 2 oua 1/4 ceasca lapte batut 1 lingura praf de usturoi 1 lingurita sare 1/4 lingurita piper alb 1 lingura patrunjel uscat 2 cani pesmet…
Read more »





Supă picantă cu ciuperci

5 July 2013
Supa_picanta_cu_ciuperci.pngO reteta delicioasa de supa cu: porumb, morcov, ardei iute, ardei gras, ciuperci uscate, telina, ceapa, broccoli, usturoi, unt, faina, smantana, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 100 g porumb boabe un morcov un ardei iute un ardei gras 200 g amestec de ciuperci uscate o ţelină mică o ceapă 250 g broccoli 4…
Read more »





Orez cu gălbiori

5 July 2013
Orez_cu_galbiori.pngO reteta delicioasa de orez cu: galbiori, peste, ceapa, usturoi, cimbru, busuioc, boia dulce, pudra de curry, sare, piper, ulei, nuci, stafide. Ingrediente: 130 g orez 500 g gălbiori 4 fileuri de peşte două cepe 3 căţei de usturoi o linguriţă cu cimbru o lingură cu busuioc o linguriţă cu boia dulce o lin­guriţă cu…
Read more »





Dulceata de piersici cu vanilie

5 July 2013
Dulceata_de_piersici_cu_vanilieDulceata de piersici cu vanilie din: piersici, zahar, apa, lamaie, baton de vanilie. Ingrediente: 1 kg piersici curatate de samburi 1 kg zahar 200 ml apa 1/2 lamaie 1/2 baton de vanilie   Mod de preparare: Se aleg piersici sănătoase, bine coapte, dartari. Se curăţă de coajă şi se pun în apă de var sau…
Read more »





Clătite cu carne şi legume

5 July 2013
Clatite_cu_carne_si_legume.pngO reteta delicioasa de clatite cu:lapte, carne de vita, faina, oua, vanata, ardei gras, rosii uscate, ceapa, dovlecel, ciuperci, ardei iute, usturoi, ulei, sare, piper, busuioc, smantana, iaurt. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 600 g came de vită 400 g făină 3 ouă o vânătă 3 ardei graşi 8 roşii uscate o ceapă un dovlecel…
Read more »





Cuşcuş cu legume si miez de nuca

5 July 2013
Cuscus_cu_legume1.pngO reteta delicioasa de cuscus cu:morcovi, mazare, ardei capia, varza rosie, nuca, ceapa, unt, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g cuşcuş doi morcovi 100 g mazăre doi ardei capia o varză roşie mică 100 g miez de nucă o ceapă 20 g unt 50 ml reducţie de oţet balsa­mic ulei de…
Read more »





Păstrăv cu sos roşu

5 July 2013
Pastrav_cu_sos_rosu.pngO reteta delicioasa de pastrav cu:rosii, arpagic, capere, ardei capia, morcov, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, oregano, malai, cimbru, ardei iute. Ingrediente: 4 păstrăvi două conserve cu roşii 200 g arpagic o lingură ccu capere doi ardei capia un morcov o ceapă 4 căţei de usturoi sare piper ulei de floarea-soarelui oregano mălai cimbru ardei…
Read more »





Reteta zilei: Pui la gratar cu sos barbeque

5 July 2013
Pui_la_gratar_cu_sos_barbeque_06Pui la gratar cu sos barbeque din: pulpe de pui, bacon, sos barbeque, ceapa, apa, pasta de tomate, otet de mere, sos worcesteshire, mustar dijon, melasa, sirop de artar, piper, ulei de masline, usturoi, praf de chilli, piper cayenne. Ingrediente: 4 pulpe de pui 8 bucati de bacon, felii subtiri ¼ – ½ ceasca sos…
Read more »





Gem din prune de vara

5 July 2013
Gem_din_prune_de_varaGem din prune de vara din: prune, zahar, zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: 3,5 kg prune de vara fara samburi 1 kg zahar 2 pliculete zahar vanilat 1/2 lingurita scortisoara macinata   Mod de preparare: Se scot sâmburii prunelor, se aşază într-o cratiţă mare, se presară cu zahăr şi se lasă la frigider până a doua…
Read more »





Legume cu pasta de Roquefort si pasta de avocado

5 July 2013
Retete_1Legume cu pasta de Roquefort si pasta de avocado din: roquefort, lapte, smantana, sos worcestershire, piper alb, sare, avocado, suc de lamaie, alune. Ingrediente: pentru pasta de roquefort: 200 g roquefort 2 linguri de lapte 15 g smantana 1 lingurita de sos worcestershire sare si piper alb macinat pentru pasta de avocado: 4 avocado bine…
Read more »





Napolitane cu miere

5 July 2013
Napolitane_cu_miereNapolitane cu miere din: zahar, miere, margarina, coaja de lamaie, esenta rom, cacao, nuca macinata, foi de napolitana. Ingrediente: 1 pahar zahar 1/4 kg miere 1/4 kg margarina coaja rasa de la o lamaie o lingura esenta rom o lingura cacao 3 pahare nuca macinata 4 foi napolitana   Mod de preparare: Ingredientele de mai…
Read more »





Sandvişuri cu salata de ton

5 July 2013
Sandvisuri_cu_salata_de_tonSandvişuri cu salata de ton din: cartofi, pasta de masline, chifle, sos pesto, rucola, capere, rosii, ton, oua. Ingrediente: 350 g cartofi noi, mici 2 linguri pasta de masline 4 chifle cu seminte 4 linguri sos pesto 30 g rucola 2 linguri capere, tocate 2 rosii mari, taiate felii 1 conserva de ton in ulei,…
Read more »





Varza calita cu carnati afumati

5 July 2013
Varza_calita_cu_carnati_afumatiVarza calita cu carnati afumati din: varza murata, carnati afumati, ceapa, pasta de rosii, foi de dafin, ulei, cimbrisor, marar uscat, piper. Ingrediente: 1 varza murata 400 g carnati afumati 1 ceapa 2 linguri pasta de rosii 2 foi de dafin 50 ml ulei 1 lingurita cimbrisor uscat 1/2 lingurita marar uscat piper boabe  …
Read more »





Tort de capsuni si cocos

5 July 2013
Tort_de_capsuni_si_cocosTort de capsuni si cocos din: faina, zahar, albusuri, praf de copt, lamaie, jeleu de capsuni, rom, capsuni, zahar, frisca, nuca de cocos, sirop de capsuni. Ingrediente: 125 g făină 375 g zahăr pudră (fin, fără aglomerări!) 10 albușuri 1 1/2 linguriță praf de copt 1 lămâie 300 g jeleu de căpșuni 50 ml Grand…
Read more »





Tiramisu cu cafea

5 July 2013
Tiramisu_cu_cafeaTiramisu cu cafea din: frisca, mascarpone, lichior de migdale, zahar brun, cafea tare, piscoturi, cacao, unt. Ingrediente: 500 ml frisca 250 g mascarpone 50 ml lichior de migdale 5 linguri zahar brun 250 g cafea tare, rece 200 g piscoturi 2 linguri cacao 20 g unt   Mod de preparare: Se amestecă într-un castron frişca…
Read more »





Penne cu sos aromat

5 July 2013
Penne_cu_sos_aromatPenne cu sos aromat din: paste penne, ulei, de masline, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, ardei iute, parmezan, rozmarin, zahar, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste penne (sau alte macaroane scurse si groase) pentru sos: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa 3 catei de usturoi 500 g rosii prunisoare 1 ardei gras rosu 1…
Read more »





Reteta zilei: Vinegreta de ierburi aromate cu mustar dijon

5 July 2013
Vinegreta_de_ierburi_aromate_cu_mustar_dijon_03Vinegreta de ierburi aromate cu mustar dijon din: usturoi, ceapa, otet, suc de lamaie, mustar de dijon, miere, patrunjel, tarhon, cimbru, piper, sare, ulei de masline.   Ingrediente: 1 catel de usturoi, tocat fin 1 ceapa, tocata 2 linguri de otet 1 lingura de suc ​​proaspat de lamaie 1 lingura mustar de Dijon 1 lingura…
Read more »





Placinta cu branza si ierburi aromate

5 July 2013
Placinta_cu_branza_si_ierburi_aromatePlacinta cu branza si ierburi aromate din: faina, unt, oua, sare, rosii cherry, mozzarela, busuioc, menta, frunze de telina, tarhon, patrunjel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 200 g unt 3 oua 1/2 lingurita sare pentru umplutura: 12 rosii cherry 200 g mozzarella ierburi aromate (busuioc, menta, frunze de telina,…
Read more »





Salată de pui cu legume de vară

5 July 2013
Salate_5Salată de pui cu legume de vară din: piept de pui, vin, cimbru, castraveciori, rosii, ardei gras, rondele de masline, boabe de porumb, ceapa rosie, patrunjel, busuioc, ulei de masline, otet din vin rosu, sare, piper. Inrgediente: 1 piept de pui dezosat 10 ml vin alb 1 lingurita cimbru proaspat 2-3 castraveciori 3 rosii 1…
Read more »





Cheesecake cu vişine şi ciocolată neagră

5 July 2013
Desert_4Cheesecake cu vişine şi ciocolată neagră din: biscuiti cu cacao, unt, crema de branza de vaci, zahar pudra, oua, ciocolata neagra, visine. Ingrediente: 170 g biscuiti cu cacao 75 g unt topit 450 g crema de branza de vaci sau ricotta 75 g zahar pudra 2 oua 200 g ciocolata neagra topita 450 g visine…
Read more »





Pizza cu salam picant

5 July 2013
Pizza_cu_salam_picantPizza cu salam picant din: aluat de pizza, sos de rosii, salam chorizo, ardei iute, cas. Ingrediente: 1/2 portie de aluat de pizza 5 linguri sos de rosii 6 felii salam picant chorizo 1-2 ardei iute, taiat felii 125 g cas proaspat, taiat felii   Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 7/220 °C şi…
Read more »





Minitarte aperitiv

5 July 2013
Minitarte_aperitivMinitarte aperitiv din: faina, unt, oua, apa, sare, sunca, rosii cherry, telemea de capra, unt, patrunjel verde. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 175 g unt 2 oua 150 ml apa calduta 1 lingurita rasa sare pentru umplutura: 200 g sunca 20 g rosii cherry 200 g telemea de capra 50 g unt 1 legatura…
Read more »


Cum se prepara Salata de fructe de mare cu legume trase la tigaie (video)

4 July 2013
Cum_se_prepara_Salata_de_fructe_de_mare_cu_legume_trase_la_tigaieRetete video: Cum se prepara Salata de fructe de mare cu legume trase la tigaie
Read more »





Cum se prepara rulouri de calcan cu legume (video)

4 July 2013
Cum_se_prepara_rulouri_de_calcan_cu_legumeRetete video: Cum se prepara rulouri de calcan cu legume
Read more »





Cum se prepara Prajitura cu iaurt si lamaie (video)

4 July 2013
Cum_se_prepara_Prajitura_cu_iaurt_si_lamaieRetete video: Cum se prepara Prajitura cu iaurt si lamaie
Read more »





Cum se prepara Paste cu creveti (video)

4 July 2013
Cum_se_prepara_Paste_cu_creveti  Retete video:   Cum se prepara Paste cu creveti
Read more »





Trucuri despre deserturi minunate

4 July 2013
Trucuri_despre_deserturi_minunateAluaturile clasice de plăcintă sunt preparate cu grăsime vegetală solidă. Secretul pentru un aluat fraged constă în a nu prea mult la adăugarea apei în amestecul de făină şi grăsime vegetală. Ingredientele trebuie să fie măsurate cu precizie, combină cât mai omogen fîna şi sarea, apoi se adaugă grăsimea vegetală şi apa. Se foloseşte apă…
Read more »





Despre Piersici si Fructe de Padure

4 July 2013
Fructe_de_padurePiersici – Ca şi caisele, sunt pline de betacaroten, întăresc imunitatea, au proprietăţi anticancerigene, protejează arterele şi sunt prietene bune cu silueta. Cu aşa o sumedenie de efecte benefice, e clar că organismul tău nu va îmbătrâni prematur. Condiţia e să mănânci 2-3 astfel de fructe zilnic. Sunt diuretice şi depurative. Con­sumul de piersici te…
Read more »





Reteta zilei: Gem de capsune si banane

4 July 2013
Gem_de_capsune_si_banane_16Aparitia capsunelor este o bucurie pentru noi toti, iar in combinatie cu bananele, rezulta o reteta de gem de la care nimeni nu poate sa se abtina.   Ingrediente: 1kg capsune 2 banane 1 kg zahar sare de lamaie     Mod de preparare: Capsunele se spala, se curata de codite si se pun intr-un…
Read more »





Conopida la tigaie cu usturoi

4 July 2013
Conopida_la_tigaie_cu_usturoiConopida la tigaie cu usturoi din: conopida, usturoi, usturoi verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida (1 kg) 5-6 catei de usturoi 2 fire usturoi verde ulei sare piper   Mod de preparare: Se fierbe conopida în apă cu sare timp de 20 de min, se scurge, se lasă la răcit, apoi se desface în…
Read more »





Muschi de vita cu porumb si sos pesto

4 July 2013
Muschi_de_vita_cu_porumb_si_sos_pestoMuschi de vita cu porumb si sos pesto din: cartofi, unt, boia, vrabioara de vita, ulei de masline, porumb, sos pesto. Ingrediente: 750 g cartofi taiati 100 g unt sarat, inmuiat la temperatura camerei 1 lingurita boia 2×350 g vrabioara de vita 2 linguri ulei de masline 4 stiuleti de porumb, rupti in doua 120…
Read more »





Kadaif

4 July 2013
KadaifKadaif din: paste, margarina, fistic, zahar, miere, apa, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 225 g paste fine 115 g margarina 175 g fistic maruntit 115 g zahar 115 g miere 150 ml apa 2 lingurite suc de lamaie sare   Mod de preparare: Puneţi apa la fiert cu putină sare. Fierbeti pastele conform timpului indicat…
Read more »





Granita de lamaie

4 July 2013
Granita_de_lamaieGranita de lamaie  din: lamai, suc de lamaie, zahar fin, apa rece, menta. Ingrediente: 3 lamai 200 ml suc de lamaie 100 g zahar fin 500 ml apa rece menta proaspata   Mod de preparare: Radeti fin coaja lămâilor. Puneţi coaja şi sucul de lămâie şi zahărul într-un vas şi fierbeti timp de 5-6 min.…
Read more »





Paste cu legume verzi

4 July 2013
Paste_cu_legume_verziPaste cu legume verzi din: paste penne, mazare, bob, spanac, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline, frunze de menta, branza feta. Ingrediente: 400 g paste penne 150 g mazare congelata 150 g bob congelat 100 g spanac zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline o mana…
Read more »





Gogosi pufoase si delicioase

4 July 2013
Gogosi_pufoase_si_delicioaseGogosi pufoase si delicioase din: faina, drojdie, apa calduta, coaja de portocale, suc de portocale, miere, zahar pudra. Ingrediente: 2 cani faina 15 g drojdie 1 cana apa calduta coaja rasa de la o portocala suc de la 1 portocala 1 lingura miere zahar pudra   Mod de preparare: Amestecaţi făina, drojdia, mierea, coaja şi…
Read more »





Pizza cu branza de capra

4 July 2013
Pizza_cu_branza_de_capraPizza cu branza de capra din: aluat de pizza, smantana, usturoi, nuci de pin, rozmarin, branza de capra, ulei de masline. Ingrediente: 1/2 portie de aluat de pizza 4 linguri smantana 1 catel de usturoi, zdrobit 2 linguri nuci de pin rumenite sau seminte de floarea soarelui 2 crengute de rozmarin, rupte 125 g branza…
Read more »





Musaca din pui şi legume fripte

4 July 2013
Retete_6Musaca din pui şi legume fripte din: piept de pui, cartofi, vinete, ardei grasi, rosii, usturoi, ulei de masline, smantana, cascaval, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 piept mare de pui 500 g cartofi 2 vinete mari 4 ardei grasi 8 rosii 2-3 catei de usturoi 6 linguri ulei de masline 200 ml smantana 150 g…
Read more »





Tarte cu iaurt şi căpşuni

4 July 2013
Tarte_cu_iaurt_si_capsuniTarte cu iaurt şi căpşuni din: faina, sare, budinca de vanilie, unt, smantana, iaurt, mascarpone, extract de vanilie, zahar pudra, capsuni, gem de capsuni. Ingrediente: blat: 150 g faina 1 praf de sare 1 plic praf de budinca de vanilie 125 g unt moale 100 ml smantana crema si ornat: 270 g iaurt gras 180…
Read more »





Cartofi umpluţi cu peşte şi sos

4 July 2013
Cartofi_umpluti_cu_peste_si_sos.pngO reteta delicioasa de cartofi cu:peste, spanac, telina, gulie, usturoi, smantna, boia dulce, busuioc, sare, piper, ulei de masline, cimbru. Ingrediente: 4 cartofi mari 4 fileuri de peşte 200 g spanac congelat o ţelină mică o gulie 6 căţei de usturoi 300 ml smântână o linguriţă cu boia dulce 25 g busuioc verde sare piper…
Read more »





Reteta zilei: Burgeri pe pat de ciuperci cu sos de rosii

4 July 2013
Burgeri_pe_pat_de_ciuperci_cu_sos_de_rosii_08Burgeri pe pat de ciuperci cu sos de rosii din: ciuperci, carnati, mozzarella, salam, rosii cherry, sare, busuioc.   Ingrediente: 4 ciuperci mari 1 kg carne din carnati italienesti 8 felii de mozzarella 20 felii de salam Ingrediente sos: 3 cesti rosii cherry 1 lingurita de sare Busuioc proaspat pentru ornat   Mod de preparare:…
Read more »





Granita de cafea

4 July 2013
Granita_de_cafeaGranita de cafea din: cafea instant, apa fierbinte, zahar fin, apa rece, rom, menta. Ingrediente: 2 linguri de cafea instant 2 linguri apa fierbinte 100 g zahar fin 600 ml apa rece 2 linguri rom sau coniac menta proaspata     Mod de preparare: Amestecaţi 2 linguri de cafea instant, 2 linguriţe de zahăr şi…
Read more »





Madlene cu sos de ciocolată

4 July 2013
Madlene_cu_sos_de_ciocolata.pngO reteta delicioasa de madlene cu: oua, faina, zahar tos, unt, lapte dulce, zahar vanilat, praf de copt, frisca, ciocolata neagra,apa, cafea, coacaze rosii, menta. Ingrediente: 3 ouă 250 g făină 200 g zahăr tos 125 g unt 50 ml lapte dulce două pliculeţe zahăr vanilinat un pliculeţ praf de copt 150 ml frişcă 230…
Read more »





Orez cu ciuperci şi curry

4 July 2013
Orez_cu_ciuperci_si_curry.pngO reteta delicioasa de orez cu:ciuperci, cartofi, telina, ceapa, pudra de curry, stafide, oregano, usturoi, scortisoara, ulei de masline, sare, piper, fistic, migdale. Ingrediente: 150 g orez 250 g ciuperci doi cartofi o felie de ţelină o ceapă pudră de curry 25 g stafide o lingură cu oregano tocat doi căţei de usturoi un vârf…
Read more »





Bors pescaresc cu hrean

4 July 2013
Bors_pescaresc_cu_hreanBors pescaresc cu hrean din: peste, morcov, ceapa, ardei grasi, rosii, radacina de patrunjel, oua, bors, patrunjel, leustean, hrean, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg peste marunt 1 kg peste mare 1 morcov 2 cepe 2 ardei grasi 4-5 rosii 1 radacina de patrunjel 2 oua 1 l bors patrunjel leustean hrean sare piper   Mod…
Read more »





Pandispan cu capsuni

4 July 2013
Pandispan_cu_capsuniPandispan cu capsuni din: unt, zahar pudra, oua, lapte, faina, sare, praf de copt, capsuni, zahar pudra, pesmet. Ingrediente: 120 g unt moale 220 g zahar pudra 4 oua 400 ml lapte caldut 600 g faina 1 praf de sare 1 plic praf de copt 500 g capsuni zahar pudra pesmet   Mod de preparare:…
Read more »





Salată cu pui si pepene murat

4 July 2013
Salata_cu_pui.pngO reteta delicioasa de salata de pui cu: cartofi albi, morcovi, pepeni murati, ceapa rosie, radacina de patrunjel, ulei, otet balsamic, sos de soia, ceapa verde, sare, piper, busuioc verde, smantana. Ingrediente: 500 g piept de pui 600 g cartofi albi 3 morcovi 3 pepenaşi muraţi o ceapă roşie o rădăcină de pătrunjel 150 ml…
Read more »





Reteta zilei: Supa picanta

4 July 2013
Supa_picanta_08Supa picanta din: ulei, ghimbir, ceapa verde, ardei gras, fasole, varza, apa, sos de soia, zahar, amidon de porumb, piper.   Ingrediente: 1/4 lingurita ulei 1 buc ghimbir taiata fasii 3 fire ceapa verde 1/2 cana morcovi taiati fasii 1/4 ceasca ardei gras taiat fasii 1/4 ceasca fasole taiata fasii 1/2 cana varza, taiata felii…
Read more »





Cod cu sos de vin si ciuperci

4 July 2013
Peste_6Cod cu sos de vin si ciuperci din: cod, ceapa, vin, ciuperci, unt, faina, galbenusuri, zeama de lamaie, sare, piper, piper boabe, ulei. Ingrediente: 1,5 kg cod 3 cepe medii 200 ml vin alb sec 100 g ciuperci 100 g unt 2 lingurite faina 2 galbenusuri 1 lingura zeama de lamaie sare piper piper boabe…
Read more »





Prajitura cu spuma de vanilie

4 July 2013
Prajitura_cu_spuma_de_vaniliePrajitura cu spuma de vanilie din: oua, zahar, faina, cacao, lapte, pastaie de vanilie, zahar, galbenusuri, frisca, unt, faina, sos de ciocolata, alune prajite. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 150 g zahar 135 g faina 15 g cacao pentru spuma de vanilie: 200 ml lapte o pastaie de vanilie 125 g zahar 4 galbenusuri 3…
Read more »





Supa crema de rosii cu smantana si patrunjel

4 July 2013
Supa_crema_de_rosii_cu_smantana_si_patrunjelSupa crema de rosii cu smantana si patrunjel din: ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, telina, rosii, supa de pui, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cepe 5 catei de usturoi 3 morcovi medii 3 tije de telina 12 rosii mari, bine coapte 1 l supa de pui sau de…
Read more »





Lipie cu ulei de măsline

4 July 2013
Lipie_cu_ulei_de_maslineLipie cu ulei de măsline din: aluat de pizza, usturoi, ulei de masline, rozmarin, sare grunjoasa. Ingrediente: 1 portie de aluat de pizza 3 catei de usturoi, taiati felii subtiri 4 linguri ulei de masline 2 crengute de rozmarin un praf generos de sare grunjoasa   Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 7/220 °C…
Read more »





Trandafiri cu mac

4 July 2013
Trandafiri_cu_macTrandafiri cu mac din: unt, faina, sare, zahar, drojdie, lapte, ou, unt topit, seminte mac. Ingrediente: 25 g unt 225 g faina 1/2 lingurita sare o lingurita zahar 2 lingurite drojdie uscata 125 ml lapte la temperatura camerei un ou pentru umplutura: 25 g unt topit 150 g seminte mac pentru uns: 50 g unt…
Read more »





Gem de caise cu levantica

4 July 2013
Gem_de_caise_cu_levanticaGem de caise cu levantica din: caise, zahar tos, flori de levantica, suc de lamaie. Ingrediente: 1,25 kg caise 1 kg zahar tos 1 mana flori de levantica proaspete sucul de la 2 lamai   Mod de preparare: Se scot sâmburii de caise. Se taie pulpa felii şi se aşază într-o cratiţă. Se presară zahăr.…
Read more »





Rosii cu spaghete si pui

4 July 2013
Rosii_cu_spaghete_si_puiRosii cu spaghete si pui din: spaghete, ulei de masline, rosii, piept de pui, dovlecei, usturoi, ulei de floarea soarelui, branza, smantana, galbenusuri, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 250 g spaghete 1 lingura ulei de masline 12 rosii mai mari (circa 1200 g) 200 g piept de pui 120 g dovlecei 2 catei de usturoi…
Read more »





Frigarui cu fructe de mare

4 July 2013
Frigarui_cu_fructe_de_mareFrigarui cu fructe de mare  din: fileuri de peste, creveti, scoici, ardei gras, dovlecel, ulei de masline, cimbru, seminte de fenicul, fulgi de ardei iute, lamaie, piper. Ingrediente: 400 g fileuri peste marin 8 creveti decorticati 8 scoici St. Jacques 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 zucchini sau dovlecel marinata: 150 ml…
Read more »



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro