21 November 2013

Gogosi
delicioase de casa din: biscuiti de casa, zahar pudra, zahar,
scortisoara, ulei. Ingrediente: 10 biscuiti de casa ½ cana de zahar
pudra ½ cana de zahar 2 ½ lingurite de scortisoara 1/2 ceasca ulei Mod
de preparare: Puneti biscuitii pe o farfurie sa se obisnuiasca cu
temperature camerei. Cu degetul apasati usor mijlocul…
Read more »
21 November 2013

O
reteta delicioasa de bors cu: salata, carne afumata, ceapa, morcov,
patrunjel, leustean, smantana, ulei, sare. Ingrediente: 3 salate 100 g
carne afumată 1 ceapă 1 morcov 500 ml borş 1 legătură de pătrunjel 1
legătură de leuştean smântână ulei sare Mod de preparare: Spală salata,
tai-o în fâşii sau rupe-o în bucăţi. Pune salata…
Read more »
21 November 2013

O
reteta delicioasa de salata cu: patrunjel, menta, rosii, ceapa rosie,
bulgur, lamaie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 5 legături de
pătrunjel 2 fire de mentă 3 roşii 1 ceapă roşie 1 ceşcuţă cu bulgur 1
lămâie 4 linguri cu ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Lasă
bulgurul la înmuiat în apă…
Read more »
21 November 2013

O
reteta delicioasa de friptura cu:carne de porc, rozmarin, telemea
maturata, cafea neagra, muguri de pin, piper rosu macinat, vin rosu,
usturoi, ulei, ceapa, sare. Ingrediente: 2 muşchiuleţi de porc 8
crenguţe de rozmarin 200 g telemea maturată 50 g cafea neagră măcinată
2 linguri cu muguri de pin piper roşu măcinat Ingrediente marinada: 1…
Read more »
21 November 2013

Peşte
marinat în tomate şi suc de lămâie din: fileu de peste, rosii, masline,
suc de lamaie, apa minerala, ulei de masline, usturoi, oregano, ceapa,
ketchup, chilli, pasta de ardei, piper, sare si masline. Ingrediente:
700 g fileu de peşte proaspăt (congrio (ţipar de mare), chita, mero ,
lenguado (sole), pango, huachinango) 700 g roşii 80…
Read more »
21 November 2013

O
reteta delicioasa de branzoaice cu: faina, oua, drojdie, zahar, lapte,
ulei, branza de vaci. Ingrediente aluat: 1 kg făină 3 ouă 1 cub de
drojdie 100 g zahăr 200 ml lapte 100 ml ulei Ingrediente umplutura: 700 g
brânză de vaci 1 ou 3 linguri cu zahăr Mod de preparare: Cerne făina
într-un lighenaş.…
Read more »
21 November 2013

O
reteta delicioasa de supa-crema cu:broccoli, apa, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, smantana, ou, unt, sare, nucsoara. Ingrediente:
500 g broccoli 750 ml apă 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 100 g
smântână 2 gălbenuşuri 2 linguri cu unt sare nucşoară Mod de preparare:
Căleşte ceapa în unt. Adaugă bucheţele de broccoli. Stinge…
Read more »
21 November 2013

Prăjitură
gustoasă de morcovi, cu glazură de mascarpone şi lămâie verde din: unt,
zahar brun, oua, coaja si zeama de lamaie, faina, praf de copt,
migdale, nuci, scortisoara, nucsoara, ghimbir, morcovi, sare de mare,
mascarpone, branza de vaci, zahar pudra, coaja de lamaie si zeama de
lamaie. Această prăjitură cu morcovi este deosebit de gustoasă, iar…
Read more »
21 November 2013

Pui
cu bere neagra si stafide din: pulpe de pui, ceapa, stafide, bere
neagra, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2
cepe 2 linguri cu stafide 1 l bere neagra 3 linguri ulei de masline sare
piper Mod de preparare: Pune la încins uleiul într-o tigaie
încăpătoare şi rumeneşte pe…
Read more »
21 November 2013

Salata
cu dovleac si miez de nuca din: dovleac, ceapa rosie, usturoi, ulei de
masline extravirgin, frunze de cimbru, orz, miez de nuca, sirop de
artar, zahar brun, fulgi de ardei iute, otet balsamic, mustar dijon,
spanac, branza cu mucegai. Ingrediente: 1 dovleac, curatat de coaja si
taiat in bucati mari, pune semitnele deoparte 2…
Read more »
21 November 2013

Tort
cu cafea, caramel si nuci din: zahar tos, zahar brun, unt, nuci, oua,
cafea instant, scortisoara, nucsoara, esenta de vanilie, faina, praf de
copt, branza, urda, miez de nuca si sirop caramel. Ingrediente: Pentru
blat 100 g zahar tos 100 g zahar brun 200 g unt, la temperatura camerei
100 g nuci macinate 4 oua…
Read more »
21 November 2013

Pui
la cuptor in sos picant din: ketchup, zahar brun, otet de mere, sos
picant, mustar, sos worcestershire, usturoi. Ingrediente: 1 ceasca
ketchup 2 linguri zahar brun 2 linguri otet de mere 3 linguri sos picant
1 lingura mustar 1 lingura sos Worcestershire 1 catel de usturoi, tocat
Mod de preparare: Puneți toate…
Read more »
21 November 2013

O
reteta simpla si gustoasa de Supa savuroasa de ciuperci din: ceapa,
morcovi, lapte, ciuperci, faina, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe 2
morcovi lapte 1 kg ciuperci 4-5 linguri de faina sare piper Mod de
preparare: Căleşti ceapa în ulei, după care adaugi morcovul, curăţat şi
ras pe râzătoare. După ce s-a călit…
Read more »
21 November 2013

Se
lasă să se decongeleze 4 bucăți de aluat de foi congelat (à 75 g). Se
taie rondele 1 fir mare de praz; se călește în 2 linguri ulei 5 min. Se
rup bucăți 200 g somon afumat feliat. Se bat 3 ouă cu 150 ml smântână
dulce și 300 ml smântână fermentată, sare, piper…
Read more »
21 November 2013

Pateuri
delicioase din: faina, pudra de mustar, unt, branza cheddar, salvie,
ou, lapte batut. Ingrediente: 225 g faina amestecata cu 1/2 lingurita
praf de copt 1 1/2 lingurita pudra de mustar 50 g unt rece, taiat in
cuburi 100 g branza Cheddar, rasa 1 lingurita de salvie fin tocata, plus
8 frunze mici 1 ou,…
Read more »
21 November 2013

Trufe
delicioase de ciocolata din: ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie,
frisca, rom, fistic, fulgi de nuca de cocos si fulgi de ciocolata.
Ingrediente: 200 g ciocolata cu lapte, rupta 100 g ciocolata amaruie,
rupta 150 ml frisca 2 linguri rom, coniac, whisky sau lichiorul preferat
(optional) 50 g fistic, maruntit 30 g fulgi de nuca de…
Read more »
21 November 2013

Vita
in sos aromat de bere din: antricot de vitel, boabe de mustar, cimbru,
nucsoara, cuisoare, morcovi, ceapa, otet, bere neagra, usturoi, ulei de
masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg antricot de vitel 1
lingura cu boabe de mustar 1 lingurita cu cimbru 1 varf de cutit de
nucsoara 4-5 cuisoare macinate 2 morcovi…
Read more »
21 November 2013

Negrese
cu migdale din: unt, ciocolata neagra de menaj, oua, zahar tos, pudra
de cacao, faina, ciocolata cu lapte, ciocolata alba de menaj si migdale.
Ingrediente: 300 g unt 300 g ciocolata neagra de menaj, rupta bucati
mari 6 oua mari 300 g zahar tos 40 g pudra de cacao, cernuta 75 g faina,
cernuta 100…
Read more »
21 November 2013

Salata
de cartofi cu castraveti proaspeti si ceapa din: cartofi, castraveti,
ceapa, otet de mere, ulei de rapita, sare, piper. Ingrediente: 6
cartofi, curatati si feliati 2 castraveți 1 ceapa, tocata 5 linguri de
otet de mere 5 linguri ulei de rapita Sare si piper Mod de
preparare: Fierbeti cartofii in…
Read more »
21 November 2013

Piept
de pui umplut cu branza de capra din: branza de capra, coaja de lamaie,
ardei iute, tarhon, piept de pui, prosciutto. Ingrediente: 140 g branza
de capra oaja rasa de la 1/2 lamaie 1/2 ardei iute rosu, curatat si
tocat fin 1 lingura de tarhon, tocat fin 4 bucati piept de pui fara
piele…
Read more »
21 November 2013

O
reteta delicioasa de desert: unt, zahar, oua, faina, praf de copt,
lapte, gelatina, banane, branza de vaci, iaurt, frisca, compot
mandarine, cocos, ciocolata. Ingrediente blat: 200 g unt 150 g zahăr
2ouă 250gfăină 1/2 plic praf de copt 100 ml lapte Ingrediente umplutură:
15 g gelatină 2 banane 300 g brânză de vaci 500…
Read more »
21 November 2013

Ficatei
cu smantana si boia din: ficatei de pui, ulei de masline extravirgin,
boia, ceapa, faina, bere, lamaie, smantana, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg ficatei de pui 2 linguri ulei de masline extravirgin 1
lingurita cu boia dulce 1 ceapa 1 lingura cu faina 1 doza de bere 1
lamaie 2 linguri cu smantana…
Read more »
21 November 2013

O
reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, faina, praf de
copt, lapte, martipan, scortisoara, faina, caise. Ingrediente blat: 250 g
unt moale 200 g zahăr 4 ouă 400 g făină 1 plic praf de copt 100 ml
lapte Ingrediente fulgi: 80 g compoziţie de marţipan 100 g unt moale 100
g zahăr 1…
Read more »
21 November 2013

Ciuperci
umplute din: ciuperci, margarina, patrunjel, rosii uscate, boia dulce,
sare si piper. Ingrediente: 8-10 ciuperci cu palarii foarte mari 100 g
margarina 1 legatura de patrunjel cateva rosii uscate boia dulce sare
piper Mod de preparare: Căleşte ceapa în două linguri cu ulei şi o
lingură cu apă. Adaugă ciupercile, opărite în apă…
Read more »
21 November 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu: drojdie, zahar, lapte, faina, sare, unt,
ou, prune, zahar vanilat, rom, scortidoara, smantana, migdale.
Ingrediente blat: 1 cub drojdie 80 g zahăr 250 ml lapte călduţ 500 g
făină 1 praf sare 80 g unt topit 1 ou Ingrediente umplutură: 2 kg prune 2
plicuri zahăr vanilinat 70 g…
Read more »
21 November 2013

Ciorbă
vegetariană de perişoare din: morcovi, pastarnac, patrunjel, telina,
ardei gras, ceapa, lamaie, leustean, patrunjel, ulei, ceapa, orez,
granule de soia, pesmet si gris. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac, 1
radacina de patrunjel 1 bucata de telina 1 ardei gras 1 ceapa 1 lamaie
leustean patrunjel ulei pentru perisoare: 2 cepe 100 g orez 100 g…
Read more »
21 November 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu:faina, drojdie, zahar, frisca, unt, ou,
sare, lamaie, scortisoara, gelatina, mure, zahar vanilat. Ingrediente
blat: 500 g făină 1 cub drojdie 100 g zahăr 200 ml frişcă 150 g unt 1 ou
sare 1 lingură coajă rasă de lămâie Ingrediente fulgi: 100 g zahăr 200 g
unt 100 g făină…
Read more »
21 November 2013

Legume
cu tofu pe pat de orez basmati din: usturoi, ghimbir, cardamom,
coriandru, chimen, praf de mustar, piper cayenne, scortisoara, turmeric,
ulei de masline, tofu, sare, piper, ceapa, morcovi, ardei gras, rosii,
mazare, apa, orez basmati. Ingrediente: 6 catei de usturoi , tocat 3
linguri de ghimbir , tocat 1 lingurita cardamom 1 lingurita…
Read more »
21 November 2013

O
reteta savuroasa de tarta picanta cu dovleac din: faina, unt, sare,
otet, apa, ou, piure de dovleac, cascaval, kaizer, telemea de capra,
smantana, cimbru, piper, patrunjel, busuioc, nucsoara si mieji de
seminte de dovleac. Ingrediente: 280 g faina 250 g unt rece 1/2
lingurita sare 1 lingura otet 2 linguri apa foarte rece 1…
Read more »
21 November 2013

Griş
prăjit cu ciuperci din: ciuperci, ceapa verde, patrunjel, gris, ulei,
sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 300 g ciuperci proaspete 1
legatura de ceapa verde 1 legatura de patrunjel verde 1 ceasca de gris 3
linguri cu ulei sare piper boia dulce Mod de preparare: Caleste ceapa
in doua linguri cu ulei si o…
Read more »
21 November 2013

Curcan
umplut cu legume din: curcan, oua, ceapa, ulei, morcov, masline, paine,
ardei gras, patrunjel, usturoi, marar, sare si piper. Ingrediente: 1
curcan de circa 4-5 kg 5 oua 2 cepe 100 ml ulei 1 morcov mare 100 g
masline fara samburi 2 felii de paine 1 ardei gras mic 1 legatura
patrunjel 1 catel de…
Read more »
21 November 2013

Orez
copt in dovleac din: dovleac, orez, ardei grasi, ceapa, pastarnac,
patrunjel, supa de legume, piper si sare. Ingrediente: un dovleac
placintar 60 gr de orez cu bob lung doi ardei grasi o ceapa mare o
radacina de pastarnac o radacina de patrunjel supa de legume piper sare
Mod de preparare: Spalam dovleacul si ii…
Read more »
21 November 2013

Supă
de morcovi cu mango din: morcovi, cartofi, ceapa, ulei, supa, mango,
seminte de coriandu, smantana, sare si piper de cayenne. Ingrediente:
600 g morcovi 200 g cartofi albi 1 ceapă 2 linguri ulei 750 ml supă 1
mango 1/2 linguriță semițe de coriandru 150 ml smântână sare piper de
Cayenne Mod de preparare: Se…
Read more »
20 November 2013

O
reteta savuroasa de Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si
fasole verde din: coaste de porc afumate, ceapa, usturoi, frunze de
dafin, cimbru, rozmarin, vin, otet de vin alb si miere. Ingrediente:
2-3 coaste porc afumate 2 cepe, feliate 5 catei de usturoi, zdrobit 3
frunze de dafin, rupte în jumatați…
Read more »
20 November 2013

O
retea delicioasa de tortulete cu: unt, biscuiti cu cocos, gelatina,
zmeura, iaurt cu lamaie, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 100 g unt 150
g biscuiţi cu cocos 6 foiţe de gelatină 400 g zmeură 500 g iaurt cu
lămâie 150 ml frişcă 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Topiţi
untul şi lăsaţi-l să se…
Read more »
20 November 2013

Gustoase
şi parfumate, gutuile nu sunt doar fructe aromate specifice sezonului,
ci ajutoare de nădejde în prevenirea şi tratarea problemelor hepatice şi
ale pancreasului. Şi lista beneficiilor nu se opreşte aici! Datorită
multiplelor virtuţi terapeutice, în medicina naturistă se folosesc
fructul, frunzele, dar şi sâmburii de gutui. Cu un conţinut ridicat de
apă (70-72%), zaharuri…
Read more »
20 November 2013

Placintele
de Craciun din: faina, drojdie, lapte, ulei, zahar, varza acra,
carnaciori, ou, seminte de chimen, varza, sare si piper. Ingrediente: 1
kg faina 40 g drojdie 500 ml lapte 200 ml ulei pentru aluat 1 lingurita
zahar 1 varza acra (1kg) 1 kg carnaciori afumati 1 ou pentru uns
deasupra 1 lingurita seminte de chimen…
Read more »
20 November 2013

Tarta
cu frisca si crema caramel din: biscuiti, unt, crema caramel, banane,
frisca, lichior si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 250 g biscuiti
digestivi, zdrobiti 125 g unt, topit 400 g crema caramel gata facuta 3
banane bine coapte, taiate felii groase 250 ml frisca 3 linguri lichior
(optional) fulgi de ciocolata pentru ornat Mod de…
Read more »
20 November 2013

O
reteta delicioasa de peste la tigaie cu:somon, condimente pentru peste,
sos Worchester, sare, piper, dovlecel, fenicul, rosii, ceapa, ulei,
maghiran, cimbru, supa. Ingrediente: 600 g file de somon condimente
pentru peşte câteva picături sos Worchester sare piper 1 dovlecel mare 2
bulbi fenicul 250 g roşii 2 cepe 2 linguri ulei 1/2 linguriţă măghiran…
Read more »
20 November 2013

O
reteta delicioasa de tort cu: biscuiti, crema de branza, frisca, zahar,
gelatina, struguri. Ingrediente: 8 biscuiţi rotunzi 500 g cremă de
brânză 100 ml frişcă 100 g zahăr 2 pliculeţe de gelatină 500 g struguri
Mod de preparare: Bate frişca. Adaugă jumătate din cantitatea de
zahăr. Incorporează brânza, câteva boabe de strugure…
Read more »
20 November 2013

Desi
afecteaza pielea, parul, silueta, etc, anotimpul rece nu trebuie
considerat un inamic al frumusetii. Sunt necesare doar cateva mici
trucuri pentru mentinerea starii de sanatate si frumusetii exterioare.
Ingrijirea tenului si parului Exfolierea Trecerea de la temperaturi
scazute la un mediu incalzit artificial are un efect puternic de uscare a
pielii. Exfolierea este importanta…
Read more »
20 November 2013

O
stare de sanatate solida necesita implicare, nu este un fenomen care
are loc peste noapte si presupune desfasurarea unui proiect continuu
care implica fiecare parte a fiintei umane. Nimeni nu poate fi perfect,
dar este important sa intelegem care sunt problemele cel mai frecvent
intalnite care afecteaza negativ starea generala de sanatate. Somnul la…
Read more »
20 November 2013

Bezelele sunt
extraordinare. Nu sunt greu de făcut, sunt ieftine, le puteţi prepara
din timp dacă daţi o petrecere, arată întotdeauna impresionant şi toată
lumea le adoră! în general sunt compuse din doar două ingrediente —
albuşuri bătute şi zahăr. Dar aceste două ingrediente pot fi combinate
în trei feluri: Bezeaua italiana: se prepară încălzind zahărul…
Read more »
20 November 2013

Fursecuri
cu crema de dovleac din: unt, zahar brun, ou, melasa, faina, bicarbonat
de sodiu, sare, ghimbir, scortisoara, ienibahar, crema de branza, unt,
dovleac, zahar pudra. Ingrediente aluat: 12 linguri unt nesarat , la
temperatura camerei 1 cana zahar brun 1 ou 1/3 cana melasa 2 cani faina 1
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu…
Read more »
20 November 2013

Friptura
de porc cu salata de legume din: cotlet de porc, sos hoisin, piper
rosu, taitei, ceapa verde, fasole verde, ridichi, morcovi, coaja de
lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, ardei iute, ulei de susan, ulei de
floarea soarelui si sos de soia. Ingrediente: 800 g cotlet de porc,
taiat in 6 felii 6 linguri sos…
Read more »
20 November 2013

Supa
de os cu clatite din: rasol de vita, morcov, ceapa, patrunjel verde si
boabe de piper. Ingrediente: 1 rasol de vita cu maduca 1 morcov 2 cepe
patrunjel verde 5-6 boabe de piper negru Mod de preparare: Se spală
bine rasolul şi se pune la fiert în apă rece, în aşa fel încât să…
Read more »
20 November 2013

Cosulet
cu pere si nuci din: pere, nuci, margarina, zahar, faina, apa, suc de
lamaie si sare. Ingrediente: 3 pere 150 g nuci 1 lingurita cu margarina 2
linguri cu zahar pentru aluat: 250 g margarina 400 g faina 8 linguri cu
apa 1 lingura cu suc de lamaie 1 lingura cu zahar pudra sare …
Read more »
20 November 2013

Pachetele
gustoase cu legume din: smantana, vin, marar, carnaciori picanti,
cascaval, morcov, ceapa, dovlecel, ardei grasi si ulei. Ingrediente:
pentru clatite: 2 linguri cu smantana 1 ceasca de vin alb sec sau
sampanie 1 legatura de marar pentru umpltura: 100 g carnaciori picanti
50 g cascaval 1 morcov 1 ceapa 1 dovlecel 2 ardei grasi 4…
Read more »
20 November 2013

Midii
în stil provensal din: midii, ceapa, usturoi, ceapa verde, morcovi,
patrunjel, busuioc, ulei de masline, rosii in bulion, vin, sare si
piper. Ingrediente: 2 kg midii 1 ceapă 2 căței de usturoi 2 cepe verzi
200 g morcovi 3 fire pătrunjel 3 fire busuioc 3 linguri ulei de măsline 1
conservă mică roșii în bulion…
Read more »
20 November 2013

O
reteta savuroasa de tocanita de ciuperci din: ciuperci, ceapa, ardei
gras, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, patrujel, vin rosu si cimbru.
Ingrediente: 1kg de ciuperci proaspete 1 ceapa 1 ardei gras rosu 5 catei
de usturoi 3 linguri ulei 3 rosii oparite sare piper 1 legatura de
patrunjel verde vin rosu sec -100 ml…
Read more »
20 November 2013

Ghiveci
de dovlecei din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, marar,
patrunjel, cimbru, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 3 kg dovlecei
1 kg ardei grasi 500 g ceapa alba 2 kg rosii 50 ml ulei marar patrunjel
1 ramura de cimbru sare piper ardei iute Mod de preparare: Curăţă şi
taie dovleceii, presară o…
Read more »
20 November 2013

Supă
cremă de sfeclă din: sfecla rosie, zarzavat, cartofi, smantana,
galbenus, sare si piper. Ingrediente: 1/2 sfecla rosie zarzavat de supa 2
cartofi 150 g smantana 1 galbenus sare piper Mod de preparare: Faci o
supă de legume în care adaugi jumătate din sfecla roşie, tăiată în mici
cubuleţe. Restul de sfeclă îl razi, îl…
Read more »
20 November 2013

Cozonac
argesean din: faina, unt, oua, lapte, zahar, drojdie, lamaie, cacao,
zahar vanilat, rom si nuci. Ingrediente: 600 g faina 250 g unt sau
margarina 3 oua 200 ml lapte 450 g zahar 40 g drojdie 1 lamaie 50 g
cacao 1 lingurita zahar vanilat 1 lingura rom 100 g nuci pisate Mod de
preparare:…
Read more »
20 November 2013

Borş
tradiţional de spanac din: spanac, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa,
suc de rosii, bors, ulei, sare, piper, costita afumata, leustean si
patrunjel. Ingrediente: 2 kg spanac 2 morcovi 1 pastarnac 500 g cartofi 2
cepe 500 ml suc de rosii 1,5 l bors 150 ml ulei sare piper 400 g
costita afumata 1 legatura leustean 1…
Read more »
20 November 2013

O
reteta delicioasa de Rissoto cu dovleac din: supa, dovleac, carne de
pui, orez, ceapa, usturoi, ardei, unt, cascaval, crema de branza,
oregano, piper si sare. Ingrediente: 500ml supa 200g dovleac fiert
200g carne de pui tocata 100g orez 1/2 ceapa 3 catei de usturoi 3 ardei
de diverse culori 100g unt 200g cascaval…
Read more »
20 November 2013

Ghiveci
pentru iarna din: vinete, ardei capia, ceapa, rosii, ardei iute,
usturoi, ulei, zahar, piper si sare. Ingrediente: 3 kg vinete 3 kg ardei
capia 1 kg ceapa alba 3-4 kg rosii 2-3 ardei iuti rosii 10-12 catei de
usturoi 1 l ulei zahar piper sare Mod de preparare: Taie rondele
vinetele, presară sare şi…
Read more »
20 November 2013

Scutecele
Domnului din: faina, apa, nuci, zahar, esenta de rom, coaja de lamaie,
scortisoara si sare. Ingrediente: 1 kg faina 200-250 ml apa calda 500 g
nuci prajite si macinate sau alune de padure 500 g zahar 50 ml esenta de
rom sau 2 linguri rachiu de fructe coaja rasa de la 1 lamaie 1
lingurita…
Read more »
20 November 2013

Gustare
românească pe pat de mămăligă din: malai, concentrat de legume, oua,
kaizer, carnat, ardei, ceapa, praz, rosii, bulion, patrunjel, unt,
zahar, boia, sare si piper. Ingrediente: 150 g malai 1 cub concentat de
legume 4 oua 6 felii de kaizer 1 carnat semiafumat sau cabanos 1 ardei
rosu 1 ceapa 1/2 fir de praz 2…
Read more »
20 November 2013

Cozonac
savuros cu mac din: faina, zahar praf, drojdie, lapte, unt, coaja de
lamaie, seminte de mac, miere, stafide, coaja de portocala, migdale,
galbenus, gem de caise, suc de lamaie, cognac si miez de nuci.
Ingrediente: aluat: 450 g faina 2 linguri zahar praf 25 g drojdie 175 ml
lapte 50 g unt coaja rasa de…
Read more »
20 November 2013

Ratatouille
pentru zile reci din: ardei gras, rosii, vinete, dovlece, ceapa, ulei,
cimbru, sare si piper. Ingrediente: 2 kg ardei gras (rosu, verde,
galben) 1,5 kg rosii 2-3 vinete potrivite 2-3 dovlecei 800 g ceapa alba
300 ml ulei cimbru sare piper Mod de preparare: Spală legumele şi taie
cuburi ardeii, vinetele, dovleceii, ceapa. Opăreşte…
Read more »
20 November 2013

Bezele
— retetă de bază din: albusuri, zahar tos si sare. Ingrediente:
albuşurile de la 6 ouă mari 300 g zahăr tos un praf de sare Mod de
preparare: Incingeţi cuptorul la 150°C (treapta 2). Tapetaţi o tavă
pentru cuptor cu hârtie cerată. Puneţi albuşurile într-un bol,
asigurându-vă mai întâi că n-a mai rămas nici…
Read more »
20 November 2013

Carne
cu curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale din: faina, sare,
piper, ou, mustar, pesmet, carne de curcan, unt, ulei de masline, coaja
de portocala, suc de portocala, patrunjel, usturoi, coniac.
Ingrediente: 2/3 cana faina Sare si piper proaspat macinat , dupa gust 1
ou 2 lingurite mustar Dijon 2 1/2…
Read more »
20 November 2013

Deşi,
în ultimul timp, racii au devenit o raritate în bucătăria europeană, ei
sunt foarte frecvent consumaţi în America de Nord şi de Sud, precum şi
în Australia, unde există nişte specii de raci numite marrons şi
yabbies. Racii sunt nişte crustacee de dimensiuni relativ mici, ce fac
parte din aceeaşi familie cu homarul, însă trăiesc în…
Read more »
20 November 2013

Tăiţei
cu brânză de oi din: faina, oua, sare, telemea de oi, smantana, unt,
gris, zahar, stafide, zahar vanilat si oua. Ingrediente: pentru taiteii
de casa: 300 g faina de cozonac 2 oua putina sare pentru umplutura: 500 g
telemea de oi 2-3 linguri de smantana 50 g unt 1 lingrua de gris 4-5
linguri de…
Read more »
20 November 2013

Vinete
marinate din: vinete, ulei, sare, otet de vin rosu, usturoi, marar
verde si cimbru verde. Ingrediente: 1 kg vinete subtiri 1 l ulei sare
500 ml otet de vin 1 capatana usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura
cimbru verde Mod de preparare: Alege vinete subţiri, care nu au aşa
multe seminţe. Spală-le sub…
Read more »
20 November 2013

Colaci
de Crăciun cu stafide, curmale si smochine din: faina, oua, ulei,
lapte, zahar vanilat, caise uscate, stafide, curmale, smochine, drojdie,
ou, portocale, miere, scortisoara si zahar. Ingrediente: 1 kg faina 4
oua 200 ml ulei 500 ml lapte 1 lingurita zahar vanilat 100 g caise
uscate 100 g stafide inmuiate in rom 50 g curmale…
Read more »
20 November 2013

Calcanul
de Dover era considerat unul dintre cei mai buni peşti cu corpul plat,
tocmai de aceea a ajuns să fie pescuit în exces. Acest calcan are o
formă ovală, pe partea superioară a corpului fiind de culoare maro-gri,
iar pe cea inferioară alb. Numele i se trage de la faptul că odinioară,
astfel de calcani se găseau…
Read more »
20 November 2013

Chec
cu miere si fructe uscate din: faina, cacao, oua, miere, zahar, zahar
praf, lapte, ulei, bicarbonat, lamaie, stafide, alune de padure si nuci.
Ingrediente: 350 g faina 2 linguri cacao 6 oua 200 ml miere 6 linguri
zahar 4-5 linguri zahar praf 400 ml lapte 14 linguri ulei 1 lingurita
bicarbonat 1 lamaie 100 g…
Read more »
20 November 2013

Ciorbă
de perişoare ca in Moldova din: carne de porc, orez, oua, smantana,
morcovi, telina, bulion, ceapa, piper, patrunjel si otet. Ingrediente:
1/2 kg carne de porc tocata 2 linguri orez 2 oua 2 linguri smantana 2
morcovi 1 telina mica bulion 1 ceapa piper patrunjel verde otet Mod de
preparare: Carnea de porc tocată…
Read more »
20 November 2013

Cocktail
Davis Cup din: suc de portocale, zeama de lamaie, sirop de grenadine,
lime juice, bitter lemon, portocala, ananas si cirese. Este un cocktail
non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc proaspat de portoale 2 cl zeama
proaspata de lamaie 1 cl sirop de grenadine 1 cl Lime Juice Bitter Lemon
o felie de portocala o felie…
Read more »
20 November 2013

Sandwich
cu carne de curcan si salata de cruditati din: nap, ridichi,
castravete, otet de mere, maioneza, sare, piper, baghete, mustar dijon,
carne de curcan, sunca, rosii, branza. Ingrediente pentru salata: ½
ceasca nap ras ½ ceasca ridichi rase ½ cana castravete ras 2 lingurite
de otet de mere 1 lingurita de maioneza ¼…
Read more »
20 November 2013

Fasole
batuta cu costita si mamaliguta din: fasole, ulei, costita afumata,
ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, marar, sare, piper si malai grisat.
Ingrediente: 250 g fasole boabe alba 100 ml ulei 200 g costita afumata
100 g ceapa 1 morcov 1 patrunjel radacina 7 catei de usturoi 1 legatura
marar sare si piper pentru mamaliguta: malai grisat…
Read more »
20 November 2013

Dovlecei
cu verdeata din: dovlecei, patrunjel, marar, frunze de telina, sare si
gheata. Pentru un gust si mai bun, conserva dovleceii in bulion. Nu
trebuie decat sa inlocuiesti apa cu suc de rosii proaspat stros, dat in
cateva clocote impreuna cu un praf de sare si cateva frunze de patrunjel
si/sau telina. Ingrediente: 1 kg dovlecei…
Read more »
20 November 2013

TV
Paprika: Fursecuri cu ciocolată albă și merișoare Ingrediente: 150 g
unt 150 g făină albă 1/2 linguriță bicarbonat 50 g migdale 50 g terci de
ovăz 50 g merișoare uscate sau stafide 50 g zahăr brun 50 g zahăr pudră
100 g ciocolată albă tăiată în bucăți mari 1 gălbenuș mare de ou sau…
Read more »
20 November 2013

O reteta video despre Cum se prepara gustare cu peste: Cum se prepara gustare cu peste
Read more »
20 November 2013

Ciorba
savuroasa de varza acra din: ceapa, ulei, boia, supa de legume,varza
murata, chimen, foi de dafin, enibahar, sare, cartofi, ardei gras si
ceapa verde. Ingrediente: 150 g ceapă 1 lingură ulei 1 linguriță boia 1
l supă de legume 300 g varză murată 1 linguriță chimen măcinat 2 foi de
dafin 8 boabe de enibahar…
Read more »
19 November 2013

O
reteta savuroasa de Burta de porc la cuptor cu legume din: burta de
porc, sare, fenicul, morcovi, ceapa alba, ceapa rosie, mar, ulei de
masline, otet de vin alb si rozmarin. Ingrediente: 500 g burta de porc
sare fenicul, taiat felii 3 morcovi, taiati jumatati 1 ceapa alba 3
cepe rosii, taiate in…
Read more »
19 November 2013

Prăjitură
cu crema de zahăr ars din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt,
mirodenii, lapte, margarina si galbenusuri. Ingrediente: pentru blat: 7
oua 1/2 cana zahar 1/2 cana ulei 2 cani faina 1 praf de copt mirodenii
pentru crema: 3 cani lapte 4 linguri faina 1/4 pachet unt sau margarina 1
cana de zahar 3-4…
Read more »
19 November 2013

Chiftelute
de porc si ansoa din: carne de porc, fileuri de ansoa, oregano, sare de
telina, usturoi, pesmet, ulei de masline, ceapa, carnati choriza, vin
rosu, zahar si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de porc tocata 6
fileuri de ansoa, tocate marunt 1 lingurita de oregano 1⁄2 lingurita
sare cu telina 1 catel de usturoi, zdrobit…
Read more »
19 November 2013

Avertismentele
publice emise de specialisti cu privire la consumul exagerat de sare a
condus la o perceptie negativa fata de acest aliment, desi organismul
are nevoie de sodiu pentru a functiona in mod corect. Sodiul este un
mineral si un electrolit important pentru numeroase functii ale
corpului, avand rolul de a mentine echilibrul fluidelor in…
Read more »
19 November 2013

Bicarbonatul
de sodiu a fost folosit cu multi ani in urma pentru curatarea si
albirea dintilor sau tratarea unora dintre problemele gastrice. In
prezent, bicarbonatul de sodiu are multiple intrebuintari si poate fi
folosit atat in scopuri estetice cat si pentru mentinerea sanatatii.
Poate fi utilizat pentru pastrarea frumusetii atat a femeii cat si a…
Read more »
19 November 2013

Chiftelute
de dovleac din: cartofi, pulpa de dovleac, ou, faina, amidon, sare,
piper, nucsoara, seminte de dovleac, unt si ulei. Ingrediente: 400 g
cartofi roșii 400 g pulpă de dovleac 1 ou 150 g făină 20 g amidon sare
piper nucșoară 75 g semințe de dovleac 2 linguri unt 2 linguri ulei
Mod de preparare:…
Read more »
19 November 2013

Cocktail
Mowgli din: guava, suc de coacaze negre si bitter grepfrut. Este un
cocktial non alcoolic. Ingrediente: 1 guava (fruct tropical), din
conserva 1/8 l suc de coacaze negre Bitter grepfrut Mod de
preparare: Taiem in patru bucati guava si o punem intr-un pahar inalt.
Adaugam 2 linguri de suc de guave si de…
Read more »
19 November 2013

O
reteta delicioasa de prajitura cu:unt, zahar, oua, rom, faina, praf de
copt, cacao, gelatina, compot de mandarine, kefir, frisca, lamaita.
Ingrediente blat: 125g unt 100gzahăr 4 ouă 1 linguriţă rom 200 g făină 1
plic praf de copt 1 lingură cacao Ingrediente umplutură: 15 g gelatină
630 ml compot de mandarine 500 ml kefir…
Read more »
19 November 2013

Dacă
nu ţi-ai dat încă seama din ce motive te îngraşi află că tocmai
combinaţiile alimentare pe care le faci sunt responsabile de kilogramele
care se lipesc de tine. Află cum să mănânci pe săturate, dar fără să te
îngraşi, doar învăţând cum să combini diverse alimente! Tot mai multe
studii scot la iveală asocierea…
Read more »
19 November 2013

Cocktailuri
celebre: Pina Colada Cocktail Pina Colada Cocktail din: nectar de
anans, sirop de cocos, rom alb, frisca lichida. Ingrediente: 200 ml
nectar de ananas 40 ml sirop de cocos 60 ml rom alb 20 ml frisca lichida
Mod de preparare: Folosim un shaker in care punem romul alb, nectarul
de ananas, siropul de…
Read more »
19 November 2013

Multe
femei care ţin cură de slăbire evită carbohidraţii pe motiv că îngraşă.
Dacă vorbim despre cei rafinaţi este adevărat. Dar mai există şi alţi
carbohidraţi care asigură energie şi nu te îngraşă. Orice produs care
are la bază făina albă rafinată intră în categoria carbohidraţilor răi.
Pâinea albă, orezul alb, pastele din făină rafinată,…
Read more »
19 November 2013

Cornulete
cu mere si afine din: zahar brun, scortisoara, nucsoara, mar, unt
topit, afine, aluat de patiserie, zahar pudra, lapte. Ingrediente: 1/4
ceasca de zahar brun 1/2 lingurita de scortisoara 1/4 lingurita
nucsoara 1 mar, decojit , taiat cubulete 2 linguri de unt nesarat, topit
1/4 ceasca afine 1 cutie aluat de patiserie Ingrediente…
Read more »
19 November 2013

Supa
crema de dovleac cu smantana si seminte din: dovleac, ceapa, cartofi,
mar, supa de legume, smantana, vin, ulei de masline, nucsoara, sare,
piper si seminte de dovleac. Ingrediente: 1 dovleac (din soiul
Butternut, care seama cu o para) 2 cepe 2 cartofi 1 mar (sau para) 1 l
supa de legume sau de pui 200…
Read more »
19 November 2013

Budinca
cu sunca si dovleac din: pulpa de dovleac, supa de legume, praz, sunca,
cascaval, oua, smantana, piper, sare, nucsoara si patrunjel verde.
Ingrediente: 700 g pulpa dovleac 500 ml supa de legume 150 g praz 200 g
sunca 150 g cascaval 3 oua 200 ml smantana (12% grasime) piper sare 1
varf de cutit nucsoara…
Read more »
19 November 2013

Şniţel
de legume din: telina, morcovi, castraveti, varza, gulii, unt, ou,
faina si lapte. Ingrediente: 40 g telina 40 g morcovi 40 g castraveti 75
g varza dulce 50 g gulii 20 g unt 1/2 ou 10 g faina 20 ml lapte Mod
de preparare: Morcovii şi ţelina, curăţate şi spălate, le dai pe
răzătoarea…
Read more »
19 November 2013

Pasta
de macrou din: macrou, ceapa, sare, branza topita, oua, unt, zeama de
lamaie si piper. Ingrediente: 1 bucata macrou afumat 1 ceapa sare 150 g
branza topita 2 oua fierte tari 2 linguri unt zeama de la 1/2 lamaie
piper Mod de preparare: Cureţi peştele de piele şi foarte bine de
oase, îl pui…
Read more »
19 November 2013

Muschid
e porc cu sos de caise si mustar din: muschi de porc, caise si mustar.
Ingrediente: 500 g muschi de porc 3 linguri de caise uscate, maruntite
1/4 cana de mustar Mod de preparare: Carnea se sareaza si se
pipereaza. Mustarul si caisele uscate se amesteca intr-un bol. Carnea se
pune la…
Read more »
19 November 2013

Salata
gustoasa cu pere din: piper, andive, para, radicchio, capere, frunze de
salata, ulei de masline, msutar dijon, sare, otet balsamic, zahar si
nuca prajita. Ingrediente: ¼ lingurita piper negru macinat 1 mana de
andive tocate 1 para para fara samburi feliata subtire 1 mana de
radicchio tocata 1 lingura capere tocate 1 mana frunze de…
Read more »
19 November 2013

Prune
uscate umplute din: prune, zahar, rom, marmelada de caise, miez de nuca
si zahar vanilat. Ingrediente: 24 prune uscate 8 linguri zahar 2
linguri rom 3 linguri marmelada de caise 200 miez de nuca 1 lingurita
zahar vanilat Mod de preparare: Puneţi prunele în apă de pe o zi pe
alta, apoi tăiaţi-le şi…
Read more »
19 November 2013

Salata
de hering din: hering marinat, ardei gras, castraveciori murati, ceapa
rsoie, marar verde, salata verde, zeama de lamaie, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 500 g hering marinat 1 arde gras galben 1 ardei
gras rosu 2 castraveciori murati 1 ceapa rosie 1/2 legatura marar verde 2
frunze de salata verde pentru dressing: 2…
Read more »
19 November 2013

Păstrăvi
rasol din: pastravi, ceapa, morcov, patrunjel, foi de dafin, boabe de
piper, patrunjel verde, sare, otet, lamaie, cartofi si ulei.
Ingrediente: 800 g pastravi 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel
1-2 foi de dafin cateva boabe de piper patrunjel verde sare otet 1
lamaie cativa cartofi 50 ml ulei sau unt Mod…
Read more »
19 November 2013

Cocktail
de sampanie cu inghetata de vanilie din: zmeura, inghetata de vanilie
si sampanie. Ingrediente: 250 g zmeura (proaspata sau congelata) 4 cupe
de inghetata de vanilie 200 ml sampanie Mod de preparare: Se mixeaza
zmeura in blender (se pastreaza 12 fructe de zmeura pentru decorare).
Pasta astfel obtinuta se imparte in 4 pahare…
Read more »
19 November 2013

Sufleu
de dovlecei din: dovlecei, ceapa, usturoi, cartofi, ulei, marar verde,
lapte, smantana, branza de oia, oua, unt, ncusoara, rozmarin, sare si
piper. Ingrediente: 3 dovlecei tineri 1 ceapa 2 catei usturoi 2 cartofi 2
linguri ulei marar verde patrunjel verde 150 ml lapte 150 ml smantana
150 g branza de oaie rasa 4 oua 2…
Read more »