Gazpacho
cu frigăruie de creveti din: ceapa, usturoi, ardei gras, rosii, ulei de
masline, sare, piper, zahar si creveti. Ingrediente: 1 ceapa medie 2-3
catei de usturoi 1 ardei gras rosu 1 ardei iute rosu 750 g rosii coapte 5
linguri ulei de masline sare piper…
9 December 2013

Supa
crema de praz cu crutoane si rondele de praz din: praz, ceapa, telina,
cartofi, smantana vegetala, sare. Ingrediente: 1 kg praz 1 ceapa 1
telina 2 cartofi 200 ml smantana vegetala sare Mod de preparare:
Curăţă toate legumele de coajă şi taie-le în bucăţi mari. Păstrează o
bucată de praz pe care s-o…
Read more »
9 December 2013

Ardei
umpluti murati din: ardei grasi, varza, telina, morcov, patrunjel, sare
si otet. Ingrediente: 4 kg ardei grasi (rosii, galbeni, verzi) 1 kg
varza alba 1 telina 1 morcov 1 radacina patrunjel 8 linguri sare 10
linguri otet Mod de preparare: Ardeii, aleşi dintre cei mari, rotunzi
şi sănătoşi, graşi, îi speli, îi crestezi în…
Read more »
8 December 2013

Rulouri
cu dovleac si nuca din: crema de branza, unt, zahar, sare, esenta de
vanilie, faina, piure de dovleac, unt, zahar brun, condimente,
scortisoara, nuci. Ingrediente aluat: 120gr crema de branza 150 gr unt
2 linguri de zahar 1/8 lingurita de sare 1/2 lingurita esenta de
vanilie 1 ceasca faina Ingrediente umplutura dovleac: 1/2…
Read more »
8 December 2013

Cockail
Fancy Fruit din: sirop de zmeura, struguri rosii, suc de portocale si
apa plata. Este un cocktail non alcoolic Ingrediente: 2 cl sirop de
zmeura 6 cl suc de struguri rosii 6 cl suc de portocale apa plata Mod
de preparare: Mixam sau amestecam bine siropul de zmeura, sucul de
struguri cu gheata. Turnam…
Read more »
8 December 2013

Omletă
cu verdeaţă si roşii din: rosii cherry, ulei de busuioc, sare, piper,
arpagic, patrunjel, lapte, unt, crema de branza si branza de casa.
Ingrediente: 400 g rosii cherry 2 linguri ulei de busuioc sare piper
cate 1/2 legatura arpagic si patrunjel 8 oua circa 8 linguri lapte 2
linguri unt 100 g crema de branza…
Read more »
8 December 2013

O
reteta simpla si gustoasa de Somon cu roşii la cuptor din: rosii, sare,
piper, patrunjel, busuioc, ulei de masline, usturoi si file de somon.
Ingrediente: 700 g rosii sare piper cate 2 linguri patrunjel tocat si
busuioc 4 linguri ulei de masline 6 catei de usturoi 700 g file de somon
Mod de…
Read more »
8 December 2013

Biscuiti
cu alune de padure din: alune de padure, faina, zahar, albusuri si
extract de vanilie. Ingrediente: 850 g alune de padure 50 g faina 200 g
zahar 2 albusuri 1/2 lingurita extract de vanilie Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200C/gaz6. Tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi late.
Rumeneste alunele de padure intr-o…
Read more »
8 December 2013

Tocană
de ardei copt din: ceapa, fasole verde, usturoi, ardei, rosie, sare si
patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa mare 300 g fasole verde (sau congelata) 2
catei de usturoi 500 g ardei verde si rosu 1 rosie sare patrunjel Mod
de preparare: Coci ardeiul, iar fasolea o pui in apa clocotita pentru
5-10 minute. Separat, tai…
Read more »
8 December 2013

O
reteta simpla si savuroasa de Spaghetti cu şuncă din: spaghetti, sare,
rosii, ulei de masline, sunca, ceapa, ardei iute si piper. Ingrediente:
400 g spaghetti sare 1 kg rosii coapte 1 lingura ulei de masline 100 g
sunca (pancetta, de exemplu) 1 ceapa 3-4 ardei iuti rosii piper Mod de
preparare: Fierbeţi pastele…
Read more »
8 December 2013

Ruladă
de porc coaptă din: spata de porc, telina, ceapa, morcov, vin, supa de
pui, faina, unt, praz, caise uscate, frunze de cimbru si pesmet.
Ingrediente: 2,5 kg spata de porc dezosata, rulata si legata 1 tulpina
de telina Apio 1 ceapa, feliata fin 1morcov, feliat fin 1500 de vin alb
500 ml supa de pui…
Read more »
8 December 2013

O
reteta savuroasa de Lasagna cu roşii si mozarella din: foi de lasagna,
sare, dovlecel, rosii, ardei gras, mozzarella, cimbru, supa si ulei de
masline. Ingrediente: 12 foi de lasagna sare 1 dovlecel mediu 6 rosii 1
ardei gras 1 ceapa medie 250 g mozzarella 8 crengute cimbru 200 ml supa 1
lingura ulei de…
Read more »
8 December 2013

Coltunasi
umpluti cu dovleac, mere si nuci din: faina, apa, ou, sare, dovleac,
nuca, zahar, scortisoara, unt si dulceata de caise. Ingrediente: 2 cani
faina 1 cana cu apa calduta 1 ou sare pentru umplutura: 500 g dovleac 5
mere 1 pahar de nuca macinata 4 linguri zahar scortisoara mai trebuie:
3 linguri cu unt dulceata…
Read more »
8 December 2013

Tarta
cu rosii in stil provensal din: anghinare, rosii cherry, usturoi, sare,
piper, faina, unt, branza dulce, rosii, ceapa, ulei de masline si
branza de capra. Ingrediente: 150 g anghinare murata 300 g rosii cherry 1
catel de usturoi sare piper 120 g faina 120 g unt 120 g branza dulce 4
linguri rosii bucati 2…
Read more »
8 December 2013

Ghiveci
de legume cu sos de rosii din: vinete, ardei rosu, ceapa, morcovi, sos
de rosii, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 vinete 2 ardei rosii 1
ceapa 1 kg de morcovi sos de roșii sare și piper ulei Mod de preparare:
Tocati ceapa, morcovii, ardeiul rosu, vinetele. Sotati ceapa cateva
minute in ulei, adaugati…
Read more »
8 December 2013

Tort
cu multe fructe de pădure din: faina, zahar, zahar vanilinat, sare,
albus, unt, oua, galbenus, coaja rasa de lamaie, faina, praf de copt,
gem, fructe de padure, frisca si zahar pudra. Ingrediente: aluat fraged:
150 g faina 40 g zahar 1 plic zahar vanilinat 1 praf de sare 1 albus 75
g unt moale biscuit:…
Read more »
8 December 2013

Supă
cu roşii şi caise din: rosii, caise, paine integrala, ulei de masline,
sare, piper, boai de ardei iute, busuioc, branza si chifla. Ingrediente:
300 g rosii 150 g caise proaspete 2 felii paine integrala 1 lingurita
ulei de masline 1 praf de sare 1 praf de piper macinat 1 praf boia de
ardei iute 5…
Read more »
8 December 2013

Cocktail
Big Apple din: sirop de grenadine, suc de mere, mere, apa minerala
carbogazoasa si coaja de mar. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 2 cl sirop de grenadine 6 cl suc de mere 2 mere mici apa
minerala carbogazoasa coaja de mar Mod de preparare: Mixam bine
siropul de grenadine cu sucul…
Read more »
8 December 2013

Prăjitură
în tavă cu fructe de pădure din: oua, unt, zahar, zahar vanilinat,
faina, amidon, praf de copt, branza, suc de lamaie, coaja de lamaie,
mure, coacaze rosii, glazura de tort, frisca si zahar vanilinat.
Ingrediente: aluat: 5 oua 300 g unt 250 g zahar 1 plic zahar vanilinat
450 g faina 50 g amidon 1…
Read more »
8 December 2013

Lasagna
cu ciuperci sălbatice şi sos cu parmezan din: ulei de masline,
ciuperci, unt, faina, lapte, galbenusuri, branza gruyere, cheddar, foi
de lasagna, smantana, parmezan, lapte, ardie gras si ulei de masline.
Ingrediente: 1 lingura de masline 600 g de ciuperci salbatice 50 g unt,
plus un cubulet extra pentru prajit 50 g faina 500 ml…
Read more »
8 December 2013

Dovlecei
rulati cu branza de vaci din: dovlecei, branza de vaci, smantana,
iaurt, oua, marar, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 200 g
branza de vaci 2 linguri smantana 2 linguri iaurt 5 oua 1 legatura
marar tocat 2 linguri cascaval ras sare piper Mod de preparare: Speli
dovleceii şi îi tai felii subţiri…
Read more »
8 December 2013

Bruschete
cu branza de capra si capsuni din: capsuni, otet balsamic, ulei de
masline, busuioc, branza de capra, bagheta. Ingrediente: 2 cesti
capsuni feliate 1 lingura otet balsamic 1 lingura ulei de masline 2
linguri de busuioc proaspat,tocat 60 gr branza de capra 1 bagheta,
feliata Mod de preparare: Intr-un castron mic combinati…
Read more »
8 December 2013

Tort
cu fructe de pădure şi bezea din: albusuri, otet de vin alb, zahar,
zahar vanilinat, amidon, frisca, intaritor pentru frisca, mascarpone,
sirop de vanilie si fructe de padure. Ingrediente: bezea: 6 albusuri 2
lingurite otet de vin alb 400 g zahar 2 linguri zahar vanilinat 2
lingurite amidon umplutura: 400 g frisca 2 lingurite zahar…
Read more »
8 December 2013

Spate
de porc umplut din: patrunjel, rozmarin, cimbru, paine alba, samburi de
pin, ulei de masline, sare, piper, spata de porc, usturoi, ceapa,
morcovi, cartofi, praz si supa. Ingrediente: 1 legatura patrunjel 2
crengute rozmarin 5 crengute cimbru 3 felii paine alba 2 linguri samburi
de pin 3 linguri ulei de masline sare piper 1 kg…
Read more »
8 December 2013

Risotto
cu chorizo si bob din: ulei de masline, bacon, salote, usturoi, carnati
chorizo, orez, supa de pui si bob. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 100 g bacon afumat, taiat cubulete 2 salote (sau 2 cepe mici),
tocate 2 catei de usturoi, zdrobiti 350 g de carnati chorizo subtiri 300
g de orez pentru risotto…
Read more »
8 December 2013

Chiftelute
cu ulei de măsline si verdeaţă din: carne tocata, ceapa, ulei de
masline, marar, patrunjel, oua, paine alba, sare, piper, usturoi si
ulei. Ingrediente: 1/2 kg carne tocata amestec slaba 3 cepe 2 linguri
ulei de masline 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 4 oua 4 felii
paine alba sare si piper 3-4 catei de…
Read more »
8 December 2013

Cocktail
Strawberry Fields din: sirop de capsuni, suc de pere, zeama de lamaie,
suc de caise, apa minerala, frisca si capsuni. Este un cocktail non
alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de capsuni 4 cl suc de pere 5 cl zeama
de lamaie 6 cl suc de caise apa minerala carbogazoasa frisca lichida
capsuni Mod…
Read more »
8 December 2013

Friptura
de porc cu sos de smantana si verdeata din: ceapa, foi de dafin, boabe
de piper, sare, piper, cotlet de porc, cartofi, praz, ceapa verde,
mazare, smantana, supa, galbenusuri si arpagic. Ingrediente: 2 cepe 2
foi de dafin 1/2 lingurita boabe de piper sare piper 750 g cotlet de
porc fara os 600 g cartofi…
Read more »
8 December 2013

O
reteta savuroasa de Chec cu afine din: unt, zahar, oua, faina, praf de
copt, coaja de lamaie, afine, fulgi de cocos si zahar pudra.
Ingrediente: 200 g unt moale 200 g zahar 4 oua 200 g faina 1 lingurita
praf de copt 1 lingurita coaja rasa de la o lamaie 100 g afine 50…
Read more »
8 December 2013

Budincă
Yorkshire cu ierburi aromate si cârnati din: faina, oua, lapte, musta
dijon, ulei, carnati de porc, frunze de salvie si rozmarin. Ingrediente:
140 g de faina 3 oua 300 ml de lapte 2 lingurite de mustar Dijon 2
linguri de ulei 8 carnati de porc, preferabil mai grosi 8 frunze de
salvie 4 fire de…
Read more »
8 December 2013

Friptură
de porc umplută cu roşii si măsline din: carne de porc, miere, rosii
uscate, masline, busuioc, otet balsamic, sare, piper, ulei si vin alb.
Ingrediente: 1 kg carne de porc pentru rulada 2 legaturi miere 100 g
rosii uscate marinate in ulei 100 g masline 1 legatura busuioc 2 linguri
otet balsamic sare piper 2…
Read more »
8 December 2013

O
reteta savuroasa de Sos pesto din: busuioc, usturoi, nuci, parmezan,
sare, piper si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 2 cani
busuioc proaspat 1 cătel de usturoi ¼ ceasca de nuci ½ ceasca parmezan
ras sau brânză Pecorino ¼ lingurita de sare piper negru proaspăt macinat
2/3 ceasca de ulei de masline extravirgin …
Read more »
8 December 2013

Mâncare
de mărar cu carne din: carne de vita, supa, ceapa, marar, ulei, pasta
de tomate, faina, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de vita sau
pui 1 cana mare de supa in care s-a fiert carnea 1 ceapa mare 3 linguri
mari de marar de gradina 1 cana mica de ulei 1 ceasca pasta…
Read more »
8 December 2013

Varză
roşie înăbuşită cu rozmarin si cabanos din: varza rosie, ulei de
masline, unt, ceapa rosie, otet de vin rosu, zahar brun, ardei iute,
rozmarin, mar si carnati cabanos. Ingrediente: 1/2 varza rosie 1 lingura
ulei de masline 1 cubulet de unt 1 ceapa rosie mica, feliata 125 ml
otet de vin rosu 140 g zahar…
Read more »
8 December 2013

O
reteta savuroasa de Pizza cu orez din: faina, lapte, ulei, drojdie,
sare, zahar, ardei gras, rosii, ceapa, crenvursti de pui, suc de rosii,
masline, orez, cimbru, smantana, oua si cascaval. Ingrediente: pentru
blat: 300 g faina 200 ml lapte 60 ml ulei 1 cubulet de drojdie proaspata
1 lingurita sare 1 lingurita zahar pentru…
Read more »
8 December 2013

Piept
de curcan glazurat din: piept de curcan, morcovi, ceapa, usturoi, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, supa si miere. Ingrediente: 1 kg piept
de curcan 4 morcovi medii 4 cepe medii 2 catei de usturoi sare piper 2
linguri ulei de floarea soarelui circa 250 ml supa 3 linguri miere
lichida Mod de preparare:…
Read more »
8 December 2013

Cârnaţi
picanţi cu legume la cuptor din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
rosii, buchet garni, vin, fasole boabe, carnati de porc si paine.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 4 catei de
usturoi, zdrobiti 4 rosii, tocate buchet garni (patrunjel, cimbru si
foaie de dafin, legate cu ata alimenta) 2 conserve de 400…
Read more »
7 December 2013

O reteta
video despre Cum se prepara Tapenade cu pastă de anghinare şi anşoa:
Cum se prepara Tapenade cu pastă de anghinare și anșoa
Read more »
7 December 2013

Inghetata
cu aroma de portocale din: zahar, ou, lapte, smantana, vanilie, suc de
portocale, coaja de portocala. Ingrediente: 1/2 cana de zahar 4
galbenusuri de ou 2 cesti lapte 2 cesti smantana 1 lingurita de vanilie 2
cesti de suc de portocale Coaja de la 2 portocale Mod de preparare:
Combinati zaharul, galbenușurile…
Read more »
7 December 2013

Rulade
picante de curcan din: samburi de pin, maghiran, cimbru, ceapa, rosii
uscate, ou, sare, piper, piept de curcan, ulei, legume, boabe de piper,
foaie de dafin, supa si marmelada de portocale. Ingrediente: 40 g
samburi de pin prajiti fara ulei cate 3 crengute de maghiran si cimbru,
tocate 3 cepe 150 g rosii uscate 1…
Read more »
7 December 2013

Pui
cu sos de prune si crema de branza din: pulpe de pui, vin, suc de
lamaie, boia, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, prune, vin, zahar brun,
branza de vaci, unt, usturoi si ceapa verde. Ingrediente: 6 pulpe de
pui dezosate 100 ml vin alb 50 ml suc proaspat de lamaie 3 linguri boia
dulce 1…
Read more »
7 December 2013

Cotlet
de miel Dijon din: arpagic, tarhon, vin, paine toast, patrunjel, unt,
sare, piper, cotlet de miel, ulei, galbenusuri si mustar boabe.
Ingrediente: 150 g arpagic 4 crengute de tarhon 200 ml vin alb 60 g
paine toast 1 legatura patrunjel 225 g unt sare piper 1,4 cotlet de miel
3 linguri ulei 4 galbenusuri 2-3…
Read more »
7 December 2013

Plăcintă
de curcan din: aluat, apa, legume, concentrat de pui, amidon, lapte,
carne fripta de curcan, branza cheddar, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 120 g aluat refrigerat pentru croasante 1 cana apa 1/2
amestec de legume congelate 2 lingurite concentrat pentru supa – baza de
pui 2 linguri + 1/2 lingurita amidon 1 cana lapte 1…
Read more »
7 December 2013

O
reteta savuroasa de Dovlecei în crustă de susan din: dovlecei, branza
topita, gogosar, pepperoni, ou, faina, paine, seminte de susan, ulei,
sare, piper, condimente si paprika. Ingrediente: 2-3 dovlecei tineri 6
felii de branza topita 1/2 gogosar acru 2 pepperoni 1 ou 4 lingurite
faina 4 felii de paine 3 lingurite seminte de susan…
Read more »
7 December 2013

O
reteta savuroasa de File de porc învelit în şuncă din: file de porc,
sare, piper, sunca, usturoi, rozmarin, ulei si sos pentru friptura.
Ingrediente: 700 g file de porc sare piper 150 g sunca(eventual kaizer) 2
catei de usturoi 4 crengute de rozmarin 4 linguri ulei 400 ml sos
pentru friptura Mod de…
Read more »
7 December 2013

Melci
cu branza dulce din: aluat de cozonac, branza dulce, stafide aurii,
zahar, zahar vanilat, coaja de portocala confiata, rom, galbenus.
Ingrediente: aluat de cozonac pentru umplutura: 500 g branza dulce 50 g
stafide aurii 3 linguri cu zahar 1 pliculet cu zahar vanilat 50 g coaja
de portocala confiata rom/coniac 1 galbenus Mod…
Read more »
7 December 2013

Mancarica
cu porumb, ceapa si pasta de ardei din: boabe de porumb, ceapa, mustar,
ulei, pasta de ardei, faina, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g
boabe de porumb (din conseva) 4 cepe mari 2 linguri mustar 100 ml ulei 1
lingurita pasta de ardei 1 lingurita faina 1 legatura marar sare piper
Mod de…
Read more »
7 December 2013

Supă
de paste cu legume şi cârnaţi din: ulei de masline, carnati, supa de
pui, penne, morcovi, ceapa, telina, fasole verde si patrunjel.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 8 carnati facuti in casa 2,8
litri supa de pui 400 g penne 2 morcovi, feliati fin 2 cepe, feliate fin
3 tulpini de telina Apio 140…
Read more »
7 December 2013

Pâinici
cu pastă de măsline din: masline, paine, usturoi, ulei de masline,
zeama de lamaie, sare, faina, apa, drojdie. Ingrediente: 200 g masline 2
felii de paine 1 catel de usturoi 50 ml ulei de masline 3 lingurite cu
zeama de lamaie sare pentru aluat: 300 g faina 200 ml apa 60 ml ulei 15…
Read more »
7 December 2013

Curcan
la cuptor din: sare, piper negru, piper rosu, piper alb, cimbru, coaja
de portocala, coaja de lamie, foi dafin, unt, curcan. Ingrediente: 1/2
ceasca de sare 2 linguri de boabe de piper negru 1 lingura de boabe de
piper rosu 1/2 lingura de boabe de piper alb 1 lingura de cimbru
proaspat coaja…
Read more »
7 December 2013

Carne
tocată la cuptor din: chifla, morcov, castraveti, ceapa, usturoi,
rozmarin, carne tocata, ou, boabe de piper roz, otet balsamic, sare,
piper, mustar, oua, bacon, smantana si amidon. Ingrediente: 1 chifla
veche de o zi 1 morcov 2 castraveti 1 ceapa 1 catel de usturoi 1/2
lingurita rozmarin 600 g amestec de carne tocata 1 ou…
Read more »
7 December 2013

O
reteta savuroasa de Piept de vitel înăbuşit din: piept de vitel, sare,
piper, ceapa, usturoi, cimbru, salvie, patrunjel, ulei, foi de dafin,
supa, rosii coapte, sofran, masline verzi si masline negre. Ingrediente:
1 kg piept de vitel sare piper 2 cepe 6 catei de usturoi 4 crengute
cimbru 1 crenguta salvie 1 radacina de…
Read more »
7 December 2013

Salată
de ghebe cu gogoşari copţi din: ghebe, gogosari, otet, zahar, dafin,
boabe de piper si ulei. Ingrediente: 2 kg ghebe crude 2 kg gogosari 75
ml otet 100 ml apa 4 linguri mari zahar 1 frunza dafin cateva boabe de
piper 100-200 ml ulei Mod de preparare: ‘Speli ghebele, apoi le
fierbi, le scurgi…
Read more »
7 December 2013

O
reteta savuroasa de Prăjitură de morcovi condimentată din: ulei de
rapita, faina, praf de copt, amestec de condimente, zahar brun, morcovi,
cartofi, stafide, oua, siropd e agave, suc de portocale, branza quark,
zahar pudra si coaja de portocala. Ingrediente: 125 ml ulei de rapita,
plus extra pentru uns 300 g faina integrala 2 lingurite…
Read more »
7 December 2013

Chiftelute
de legume in sos de rosii din: pastarnac, dovlecel, morcov, faina,
cimbru, usturoi, ceapa, foaie de dafin, rosii, supa de legume, bulion,
ulei, boia de ardei dulce, leustean, sare, piper. Ingrediente: 500 g
pastarnac 1 dovlecel 1 morcov mijlociu 2 linguri faina 1 lingurita
cimbru 5 catei de usturoi 1 ceapa mare 1 foaie…
Read more »
7 December 2013

Rulouri
delicioase cu mac din: aluat de cozonac, mac, zahar, lapte, zahar
vanilat, ou. Ingrediente: aluat de cozonac pentru umplutura: 250 g mac
150 g zahar 75 ml lapte 1 pliculet cu zahar vanilat 1 ou Mod de
preparare: Macină macul în râşniţă (sau într-un mojar, dar durează mai
mult) şi pune-l pe foc…
Read more »
7 December 2013

Midii
in sos picant pe pat de orez din: midii, usturoi, ardei iute, piper
negru, sos de stridii, sos de peste, zahar, frunze de limeta, busuioc,
ulei, orez fiert. Ingrediente: 1 kg de midii, curatate 3 catei de
usturoi, tocat 5 ardei iuti, tocat 2 linguri de piper negru, zdrobit 2
linguri de sos de…
Read more »
7 December 2013

Când
pregăteşti cârnaţii în casă, oferă-le o notă italienească. Pune într-un
bol 1kg carne de porc tocată, 1 lingură de sare, 1 linguriţă seminţe de
fenicul măcinate (sau zdrobite în mojar), 1 linguriţă de zahăr, 1
linguriţă de piper negru măcinat, 2 căţei de usturoi pisaţi, 1 mână de
pătrunjel tocat şi 3 linguri oţet…
Read more »
7 December 2013

Plăcintă
cu afine, fructe si frisca din: faina, sare, zahar, unt, ou, biscuiti
cu unt, alune, afine, suc de lamaie, zahar, oua, frisca si amidon.
Ingrediente: aluat: 250 g faina sare 50 g zahar 125 g unt 1 ou crema:
100 g biscuiti cu unt 50 g nuci sau alune macinate 600 g afine coaja si…
Read more »
7 December 2013

Ciorba
de fasole cu cimbru din: fasole uscata, morcov, telina, pastarnac,
ardei rosu, ceapa, pasta de rosii, ulei, cimbru, sare. Ingrediente: 250 g
fasole uscata 1 morcov 1 telina 1 pastarnac 1 ardei rosu 1 ceapa 1
lingura pasta de rosii 1 lingura ulei cimbru sare Mod de preparare:
Laşi fasolea la înmuiat peste…
Read more »
7 December 2013

Burrito
cu tofu din: foi de tortilla, tofu in saramura, ardei gras, sos de
soia, sos picant. Ingrediente: 4 foi de tortilla 150 g tofu in saramura 1
ardei gras galben 1 ardei gras rosu 2 lingurite cu sos de doia 50 ml
sos picant Mod de preparare: Curăţă ardeii, taie-i în fâşii, apoi…
Read more »
7 December 2013

Cocktail
Cool Down din: sirop de menta, zeama de lamaie, suc de ananas, apa
mierala, sirop de grenadine si zahar. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 1 cl sirop de menta zeama unei lamai 4 cl suc de anans apa
minerala naturala pentru crusta de zahar: sirop de grenadine zahar
Mod de preparare: Cufundam…
Read more »
7 December 2013

Cotlet
in crusta de mustar din: cotlet de porc, mustar cu hrean, sare
grunjoasa, ulei de floarea soarelui, vin, dulceata de merisor, salata
verde, morcovi, otet balsamic si busuioc. Ingrediente: un kg cotlet de
porc 2-3 linguri mustar cu hrean sare grunjoasa 50 ml ulei de floarea
soarelui 100 ml vin alb sec 50 g dulceata…
Read more »
7 December 2013

Cozonac
impletit cu alune si ciocolata din: faina, margarina, lapte, alune,
oua, zahar, zahar vanilat, drojdie usata, ciocolata, coaja de lamaie,
sare. Ingrediente: 500 g faina 125 g margarina 250 ml lapte 75 g
nuca/alune 5 oua 150 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 10 g drojdie uscata
300 g ciocolata coaja de lamaie/portocala sare…
Read more »
7 December 2013

Mancarica
de fasole verde din: fasole verde, ceapa, praz, ardei gras, ulei,
morcov, sare, piper, bulion, patrunjel verde, apa. Ingrediente: 500 g
fasole verde 1 ceapa 3 fire de praz 1 ardei rosu gras 2-3 linguri ulei 1
morcov sare piper 4 linguri bulion patrunjel verde apa Mod de
preparare: Pui uleiul la încins.…
Read more »
7 December 2013

O
reteta savuroasa de Pizza cu blat din vinete din: vinete, sare, ulei de
masline, condimente, busuioc, parmezan, mozzarella, usturoi, rosii si
oregano. Ingrediente: 1 vânătă 1 lingura sare 2 linguri ulei de
măsline 2 lingurite condimente italiene 10 frunze de busuioc 1/3 ceasca
parmezan ras 1/3 ceasca fin mozzarella rasa Ingrediente sos: 2-3…
Read more »
7 December 2013

Budinca
de cuscus din: cuscus, naut, supa de legume, ceapa rosie, usturoi,
ulei, zeama de lamaie, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 135 g cuscus
130 g naut fiert 250 ml supa de legume 1 ceapa rosie 1 catel de usturoi 3
linguri cu ulei 1 1/2 lingurite cu zeama de lamaie rozmarin sare piper
Mod…
Read more »
7 December 2013

Plăcintă
dobrogeană cu dovleac din: dovleac, scortisoara, ulei, apa, drojdie,
zahar, sare, faina si zahar pudra. Ingrediente: ½ dovleac (aproximativ
1,5 kg) 2 lingurițe scorțișoară 20 linguri ulei 12 linguri apă 1 cub (40
g) drojdie 1 linguriță zahăr 1 vârf de cuțit sare făină cât cuprinde
2-3 linguri zahăr pudră Mod de preparare:…
Read more »
7 December 2013

Perisoare
picante din: carne de vita, ceapa, sare, piper, ou, ulei, chifla,
cimbru, rosii, ardei iute, ardei capia, usturoi, zahar, otet, busuioc si
oregano. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 2 cepe sare piper
macinat un ou 2-3 linguri ulei miezul de la o chifla alba o lingurita
cimbru macinat pentru sos: 500 g rosii…
Read more »
7 December 2013

Musaca
de cartofi cu ciuperci si verdeata din: ciuperci, cartofi, ceapa, ulei,
nucsoara, suc de rosii, verdeata, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1
kg ciuperci 1 kg cartofi 2 cepe 4 linguri ulei nucsoara rasa 4 linguri
suc de rosii 1 legatura verdeata tocata marunt 1 lingura pesmet sare
piper Mod de preparare: Daţi ciupercile…
Read more »
7 December 2013

Tocană
de legume pentru iarnă din: ulei, ceapa, gogosare, ardei gras, orez,
bulion, foaie de dafin si sare. Ingrediente: 1/5 ulei 1 kg ceapa tocata 1
kg gogosari taiati fasii 1/5 kg ardei gas taiati cubulete 1/4 orez 200 g
bulion 1 morcov 2 frunze foaie de dafin piper si sare sau iti trebuie: 2
kg…
Read more »
6 December 2013

Prajitura
cu nuci si vanilie din: aluat de patiserie, nuci, zahar, sirop, unt,
vanilie, ou. Ingrediente: 1 aluat de patiserie 1/2 cana nuci tocate
1/2 cana de zahar 1/2 cana sirop 1 lingura unt, topit 1/2 lingurita
vanilie 1 ou, batut Mod de preparare: Puneti aluatul intr-o tava
mare. Coaceti timp de…
Read more »
6 December 2013

Ciorbă
de crap cu borş din: praz, ceapa, ardei, rosii, bors, crap, leustean,
ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper si foaie de dafin.
Ingrediente: un fir praz 2 cepe 2 ardei 4 rosii un l bors 600 g crap o
legatura leustean 2-3 lingurite ulei de floarea soarelui sare grunjoasa
piper boabe si macinat…
Read more »
6 December 2013

Paste
mediteraneene din: paste, ulei de masline, sare, piper, dovlecei,
ceapa, ardei, rosii cherry, oregano, patrunjel, parmezan si margarina.
Ingrediente: 500 g paste fettucinne 50 ml ulei de masline sare piper 2
dovlecei 2 cepe 2 ardei 6 rosii cherry o vanata mica 2-3 frunzulite
oregano verde o legatura patrunjel verde 100 g parmezan 50 g…
Read more »
6 December 2013

Punci
de pere şi merişoare din: cidru de pere, suc de pere, suc de merisoare,
gin, scortisoara si pastai de vanilie. Ingrediente: 1 l cidru de pere 1
l suc de pere sau de mere 1 l suc de merisoare 1 mana de merisoare
proaspete sau uscate 150 ml de gin sau vodca cu aroma de…
Read more »
6 December 2013

O
reteta savuroasa de Saleuri cu verdeaţă din: aluat, unt, branza,
galbenusuri, patrunjel si marar. Ingrediente: 1/2 pachet cu aluat foitaj
(400 g ) 1/2 g pachet cu unt 50 g branza(parmeza sau cascaval) 2
galbenusuri patrunjel marar sare Mod de preparare: Scoate din
congelator pachetul de aluat şi lasă aproximativ 30 de minute…
Read more »
6 December 2013

Patrav
cu fasole verde din: pastravi, ulei, sare grunjoasa, usturoi, malai,
piper, cimbru, fasole verde, ulei de masline, otet balsamic, bacon,
rosie, ardei capia, lamaie si patrunjel verde. Ingrediente: 4 pastravi
ulei pentru prajit sare grunjoasa 4 catei usturoi 100 g malai piper
macinat cimbru uscat pentru garnitura: 600 g fasole verde fideluta 3-4
lingurite ulei…
Read more »
6 December 2013

Supă
cremoasă de roşii din: ulei de masline, ceapa, telina, morcovi,
cartofi, foi de dafin, zahar, piure de tomate, otet de vin, rosii,
passata si lapte. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 2
tulpini de telina Apio, tocate 300 g morcovi, tocati 500 g cartofi,
tocati 4 foi de dafin 5 linguri piure…
Read more »
6 December 2013

Carnati
in aluat cu malai din: carnaciori, malai, faina, lapte, ulei, praf de
copt, sare, zahar, rozmarin, cimbru si piper. Ingrediente: 7 carnaciori
proaspeti 400 g malai 100 g faina 600 ml lapte 200 ml ulei 1/2 praf de
copt 1 praf de sare 1/2 lingurita cu zahar 1 fir de rozmarin cimbru sare
piper …
Read more »
6 December 2013

Gulas
de vitel cu prune si garnitura de spanac cu usturoi din: carne de
vitel, prune, sare, piper, unt, ceapa, rodie, spanac, miez de nuca,
usturoi, coriandru, maioneza, otet de vin, ceapa, ulei si rodie.
Ingrediente: pentru gulas: 1 kg carne de vitel taiata bucati 500 g prune
uscate si inmuiate sare piper 50 g unt…
Read more »
6 December 2013

Salată
de ciuperci de padure din: ciuperci, oua, ulei, usturoi, paine,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g ciuperci congelate 2 oua
100 ml ulei 1 catel de usturoi paine toast integrala patrunjel sare
piper Mod de preparare: Caleste ciupercuţele (mix de ciuperci de
pădure) cu un căţel de usturoi tocat. Ţine-le pe foc până…
Read more »
6 December 2013

Pulpe
cu cartofi taranesti din: pulpe de pui, boia, sare, piper, ulei,
usturoi, rozmarin, cartofi, ceapa rosie, ardei capia, patrunjel, fasole
verde si ulei de masline. Ingrediente: 4 pulpe de pui boia iute boia
dulce sare pieper ulei 4 catei usturoi o crenguta rozmarin pentru
garnitura: 800 g cartofi 2 cepe rosii un ardei capia o…
Read more »
6 December 2013

Cuiburi
de oua in ardei din: oua, ardei capia, rosii, unt, ulei, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 4 oua 3 ardei capia 2 rosii 1 lingurita cu
unt ulei patrunjel sare piper Mod de preparare: Opăreşte roşiile,
decojeşte-le şi taie-le în cubuleţe. Taie ardeii capia pe jumătate, pe
lungime şi îndepărtează cotorul şi nervurile, după…
Read more »
6 December 2013

Tocana
de vita cu legume si garnitura de orez basmati din: carne de vita, ulei
de masline, unt, ceapa, usturoi, ghimbir, chimion, coriandru, boia de
ardei dulce, turmeric, cuisoare, scortisoara, garam masala, pasta de
tomate, rosii, iaurt, supa de vita, cardamom, dafin, sare, orez basmati.
Ingrediente: 1 ½ kg carne de vita, cuburi 1…
Read more »
6 December 2013

Galuste
cu ciuperci din: cartofi, gris, faina, sare, piper, ciuperci, ceapa,
ulei, ardei gras. Ingrediente: pentru galuste: 500 g cartofi 150 g gris
150 g faina sare piper pentru umplutura: 250 g ciuperci 2 cepe 4 linguri
ulei 1 ardei gras rosu Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă
până se înmoaie. Ii laşi…
Read more »
6 December 2013

Fasole
cu morcov si verdeata din: fasole, telina, morcov, ceapa, pastarnac,
radacina de patrunjel, suc de rosii, frunze de dafin, marar.
Ingrediente: 500 g fasole 1 telina 1 morcov 1 ceapa 1 pastarnac 1
radacina de patrunjel 200 ml suc de rosii 3 frunze de dafin 1 legatura
de marar Mod de preparare: Lasi…
Read more »
6 December 2013

O
reteta savuroasa de Ciorbă de fasole boabe cu gutui din: gutui,
smantana, lapte, oua, sare, boia, fasole alba, apa, patrunjel si ceapa
rosie. Ingrediente: 4 gutui mari coapte bine 250 g smantana 20 ml lapte 2
oua sare boia dulce, dupa gust (circa 1 lingurita) 1 kg fasole uscata
alba 3-5 l de apa…
Read more »
6 December 2013

Ciuperci
sotate cu usturoi si ardei capia din: ciuperci, ardei capia, usturoi,
ulei de masline, foaie de dafin, patrunjel verde, marar, sare, piper.
Ingrediente: 250 g ciuperci champignon 1 ardei capia 1 catel de usturoi 2
linguri cu ulei de masline 1 foaie de dafin patrunjel verde marar sare
piper Mod de preparare: Incinge…
Read more »
6 December 2013

Budincă
de paste cu nucă din: paste, branza, zahar, zahar vanilat, oua, unt si
nuca. Ingrediente: 500 g paste tip rigatoni/penne 300 g branza
fina/mascarpone 150 g zahar 2-3 pliculete cu zahar vanilat 4 oua 1 cub
de unt 200 g nuca pisata Mod de preparare: Pune pastele la fiert în
apă cu sare şi…
Read more »
6 December 2013

Cozonac
cu miez de nuca din: faina, lapte, galbenusuri, unt, zahar, sare, zahar
vanilat, drojdie, hartie pentru copt, albusuri, miez de nuca, cacao,
coaja de lamaie, esenta de rom. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina
500 ml lapte 4 galbenusuri 300 g unt sau ulei 350 g zahar 50 g sare 40 g
zahar vanilat…
Read more »
6 December 2013

Sos
de rosii pentru paste din: ulei de masline, usturoi, dafin, rosii,
sare. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi,
tocat 1 foaie de dafin 2 cutii rosii intregi 1 lingurita sare Mod
de preparare: Decojiti rosiile, se adauga in blender si se proceseaza
pana la omogenizare.…
Read more »
6 December 2013

Chec
aperitiv cu legume din: morcov, ardei, mazare, faina, apa minerala,
ulei, margarina, praf de copt, sare, susan, boia, untisor. Ingrediente: 1
morcov mare 1 ardei rosu 100 g mazare 350 g faina 250 ml apa minerala 5
linguri cu ulei 1 cub de margarina 1 pliculet cu praf de copt sare
susan boia untisor…
Read more »
6 December 2013

Varză
ca-n Bihor din: carne de porc, orez, varza, ceapa, slanina afumata,
untura, smantana, bulion, boia, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne
de porc tocata 50 g orez 1 kg varza (poate fi dulce sau acra) 4 cepe 100
g slanina afumata 100 g untura 200 g smantana 60 g bulion 1 lingurita
boia de…
Read more »
6 December 2013

O
reteta savuroasa de supă de ceapă cu friganele din: ceapa, unt, ulei
vegetal, boia, sare, piper, bagheta, sos de rosii si mozzarella.
Ingrediente: 4 cepe 1/2 pachet de unt 2-3 linguri cu ulei vegetal boia
dulce sare piper pentru friganele: 1 bagheta alba sos de rosii
mozzarella rasa Mod de preparare: Toacă mărunt…
Read more »
6 December 2013

Aperitive
din peste din: file de cod, bacon, nucsoara, zeama de lamaie, foi de
dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de cod 200 g bacon
nucsoara macinata zeama de lamaie 2 foi de dafin ulei sare piper Mod
de preparare: Spală peştele şi taie-l în cuburi mari. Sărează,
piperează, dă-le cu…
Read more »
6 December 2013

Hamburger
vegetal din: ciuperci, naut, cartofi, dovlecel, ceapa, usturoi, chifle
de hamburger, rucola, patrunjel, ulei. Ingrediente: 250 g ciuperci 100 g
naut fiert 2 cartofi 1 dovlecel 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 4
chifle de hamburger rucola patrunjel proaspat ulei Mod de preparare:
Curăţă cartofii de coajă şi fierbe-i 25 de minute…
Read more »
6 December 2013

Ghiveci
măcelăresc din: piept de vaca, maduva, ulei, ceapa, cartofi, morcovi,
mazare, fasole, conopida, dovlecei, vanata, varza, bame, telina, ardei
grasi, ardei iute, rosii, bulion, verdeata, cimbru, usturoi, piper si
sare. Ingrediente: 1 kg piept gras de vaca 200-300 g maduva 200 ml ulei
200 g ceapa 300 g cartofi 200 g morcovi 200 g mazare…
Read more »
6 December 2013

Penne
cu spanac, brânză şi topping de nuci din: penne, praz, unt, faina,
mustar, nucsoara, lapte, cheddar, paine, nuci si spanac. Ingrediente:
500 g de penne 2 fire de praz mari, feliate 85 g unt 85 g faina 2
lingurite de mustar 1 varf cutit de nucsoara 1 l de lapte, plus extra
pentru sos 350…
Read more »
6 December 2013

Terina
din carne de pasare cu slaninuta si piept de porc din: carne de pasare,
slanina, coniac, vin alb, foaie de dafin, cimbru, ciuperci, ceapa,
ulei, oua, piept de porc, portocala, sare, piper, coriandru, boia iute,
foi de placinta. Ingrediente: 1250 g carne de pasare (rata, pui, curcan,
gasca) 300 g slaninuta 4 linguri coniac…
Read more »
6 December 2013

Piept
de pui umplut cu branza de capra si afine din: piept de pui, ulei de
masline, rozmarin, piper, sare, afine, branza de capra. Ingrediente: 2
buc piept de pui 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de rozmarin
proaspat, tocat ½ lingurita piper negru ½ lingurita de sare ¼ cana afine
¼ cana…
Read more »