marți, 14 august 2012

Retete #82


Retete:

Ciorbă clasică de miel

Ciorbă clasică de miel

O reteta delicioasa de ciorba clasica de miel din: carne de miel, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ceapa verde, untura, orez, tarhon, smantana, galbenusuri, faina, patrunjel, piper, sare si otet. Ingrediente: 400 g carne de miel 1 ceapa medie 2 morcovi medii 1 telina mica 1 pastarnac mic 1 legatura ceapa verde 1 lingura untura...

Read more »

Curry de miel şi dovleac

Curry de miel şi dovleac

O reteta delicioasa de curry de miel si dovleac din: pulpa de miel, pudra de curry, usturoi, ghimbir, ulei de masline, supa de legume, dovleac, mazare, lipier si chutney de mango Ingrediente: 400 g pulpă de miel, dezosată, curăţată de grăsime, tăiată cubuleţe 2 linguriţe pudră de curry 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1...

Read more »

Strudel cu legume

Strudel cu legume

  O reteta delicioasa de strudel cu legume, aluat de foi, morcovi, broccoli, unt, lapte, mazare, crema de branza, ou, sare, piper, mustar, suc de lamaie si tarhon. Ingrediente: 225 g aluat de foi 1/2 gulie 2 morcovi 175 g broccoli 1 lingură unt 200 ml lapte 100 g mazăre 200 g cremă de...

Read more »

Piept de pasare cu ardei umpluti

Piept de pasare cu ardei umpluti

  O reteta delicioasa de piept de pasare cu ardei umpluti, ceapa, dovlecei, castravete, rosii, ulei de masline, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 4 ardei 1 ceapă 1 dovlecel 1 vânătă 1 castravete 4 roşii 4 linguri ulei măsline sare piper 4 crenguţe rozmarin 2 bucăţi piept de pasăre Mod de preparare: Pieptul de...

Read more »

Friptură de miel cu slanina afumata la tavă

Friptură de miel cu slanina afumata la tavă

O reteta delicioasa de friptura de miel cu slanina afumata la tava din: carne de miel, slanina afumata, vin alb, supa de legume, lamaie, usturoi, ulei, delikat si boabe de piper. Ingrediente: 2 kg carne de miel 200 g slănină afumată 1 pahar cu vin alb 1 ceaşcă supă din concen­trat de legume 1/2...

Read more »

Pulpă de miel la tavă

Pulpă de miel la tavă

O reteta clasica de pulpa de miel la tava din: pulpa de miel dezosata, ceapa, morcovi, usturoi, ulei, cimbru uscat, rozmarin, vin alb sec, sare si piper. Este important sa frecati pulpa de miel bine cu amestecul aromat de mirodenii, altfel riscati sa obtineti o friptura prea putin aromata. Ingrediente: 1 pulpa de miel...

Read more »

Friptura cu legume

Friptura cu legume

  O reteta delicioasa de friptura cu legume, piept de pui, vinete, rosii, ceapa, morcovi, telina, usturoi, ardei gras si vin. Ingrediente: 1/2 kg piept de pui 2 vinete 4 roşii 2 cepe potrivit de mari 2-3 morcovi 1 ţelină 2-3 căţei usturoi 2 ardei graşi vin   Mod de preparare: Tai carnea în...

Read more »

Coroană umplută cu miel

Coroană umplută cu miel

O reteta gustoasa de coroana umpluta cu miel din: margarina, oua, apa, faina, carne de miel fara os, usturoi, ceapa, sare, piper, mazare, morcovi si rosii. Ingrediente: aluat: 400 g margarina 2 oua 10 linguri apa 1 kg faina umplutura: 1 kg carne de miel fara os 2 catei de usturoi 1 ceapa sare...

Read more »

Cum se prepara File din biban de mare cu orez si dovlecel (video)

Cum se prepara File din biban de mare cu orez si dovlecel (video)

O reteta video despre cum se prepara file din biban de mare cu orez si dovlecel din: biban, orez, rosii, dovleac, unt, vin, smantana si busuioc. Ingrediente: biban orez rosii dovleac unt vin smantana busuioc   Mod de preparare: Orezul se fierbe, apoi bibanul se cresteaza si se scoate fileul. Pestele proaspat nu se...

Read more »

Frigarui delicioase de miel cu sos tzatziki

Frigarui delicioase de miel cu sos tzatziki

O reteta gustoasa de frigarui delicioase de miel cu sos tzatziki din: carne de miel, lamaie, ulei de masline, patrunjel, delikat, ardei rosu, ardei galben, ardei verde, ceapa rosie, chilli, castravete, iaurt, usturoi, si sare. Ingrediente: 300 g carne de miel 1/2 lamaie 4 linguri de ulei de masline 3 fire de patrunjel verde...

Read more »

Stufat de miel cu ceapa si usturoi verde

Stufat de miel cu ceapa si usturoi verde

O reteta declioasa de stufat de miel cu ceapa si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ceapa, marar, patrunjel, pasta de rosii, supa de vita, faina, ulei, vin alb, sare si piper. Secretul unui stufat de miel reusit sta in fierberea ingredientelor la foc mic. Ingrediente: 1 kg carne de...

Read more »

Pui picant

O reteta cu specific bolivian de pui picant din: pui, cartofi, orez, morcov, nap, patrunjel, paine, ceapa, sofran, ulei, boia rosie, chimen, piper si sare. Ingrediente: 1 pui de mărime mijlocie 8 cartofi albi 2 ceşti orez 1 morcov 1 nap pătrunjel 1 lingură pâine mărunţită 1 ceapă 1 linguriţă şofran 3 linguri ulei...

Read more »

Friptură de viţel în sos de alune

Friptura_de_vitel_n_sos_de_alune.jpg

O reteta delicioasa de friptura de vitel in sos de alune din: pulpa de vitel, paine uscata, vin alb sec, marsala, busuioc, patrunjel, rozmarin, salvie, unt, albus, smantana, morcovi, dovlecei, fasole, ceapa verde, fasole verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 bucată de pulpă de viţel cam de 1 kg 40...

Read more »

Sos de usturoi cu dovlecei

Sos de usturoi cu dovlecei

  O reteta simpla si gustoasa de sos de usturoi cu dovlecei, ulei, rosie, ardei gras, sare, patrunjel si otet. Ingrediente: 1 căpăţână usturoi dovlecei ulei 1 roşie (mai mare şi cărnoasă) 1 ardei gras sare pătrunjel verde puţin oţet Mod de preparare: Zdrobeşti foarte bine usturoiul, îl ames­teci cu puţină sare, apoi torni...

Read more »

Pateuri cu ciuperci

Pateuri cu ciuperci

  O reteta simpla si gustoasa de pateuri cu ciuperci, ceapa, patrunjel si aluat. Ingrediente: 300 g ciuperci 2 cepe pătrunjel aluat pentru pateuri Mod de preparare: Ceapa toca­tă o căleşti cu ciupercile mărunţite. Adaugi sare, piper şi pătrunjel. Formezi pateuri şi le coci la foc iute, timp de 10-15 minute.   Pofta buna!

Read more »

Cocktail Imperial

Cocktail Imperial

O reteta simpla de Cocktail Imperial din: gin, vermut sec, maraschi si cirese. Ingrediente: 2,5 cl gin 2,5 cl vermut sec 3 stropi  de Maraschino cirese   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu cuburile de gheata intr-un pahar de mixare, apoi se toarna bautura intr-un pahar pentru Martini racit anterior. Se serveste cu...

Read more »

Carne de porc cu mămăliguţă

O reteta simpla de carne de porc cu mamaliguta din: malai, carne afumata de porc, ceapa, unt, sare si piper. Ingrediente: 750 g mălai 2,5 1 apă 500 g carne afumată de porc 2 cepe tăiate mărunt 50 g unt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Din mălai şi apă se face...

Read more »

Miel cu cartofi zdobiţi

Miel cu cartofi zdobiţi

O reteta delicioasa de miel cu cartofi zdrobiti din: mustar cu boabe, otet din vin rosu, miere, pulpa de miel, pesmet, coaja de lamaie, ulei de masline, cartofi si broccoli. Ingrediente: 2 linguri de muştar cu boabe 1 linguriţă de oţet din vin roşu 2 linguriţe de miere 2 bucăţi dintr-o pulpă de miel,...

Read more »

Pască delicioasă cu branză

Pască delicioasă cu branză

O reteta de pasca delicioasa cu branza din: aluat de cozonac, unt, branza de vaci, zahar, oua, faina, sare, stafide, smantana dulce,esenta de vanilie, esenta de rom si coaja de lamaie sau de portocala. Pasca, desertul traditional al acestei sarbatori, ar trebui consumata cu un vin alb, dulce sau cu un vin spumant demidulce....

Read more »

Drob de miel în aluat

O reteta de drob de miel in aluat din: maruntaie de miel, faina, oua, ulei, ceapa verde, verdeata, miez de franzela, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg măruntaie de miel 400 g făină 5 ouă 250 ml ulei 2 legături de ceapă verde 2 legături verdeaţă miezul de la o franzelă 100 ml...

Read more »

Cartofi gratinati a la Dauphine

Cartofi gratinati a la Dauphine

  O reteta  gustoasa de cartofi gratinati, lapte, svaiter, smnatna, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi (preferabil albi) 150 ml lapte 150 g şvaiţer gras 200 ml smântână groasă 70 g unt nucşoară rasă sare piper Mod de preparare: Preîncălzeşti cuptorul (180 grade Celsius). Cureţi şi speli cartofii. Ii ştergi şi...

Read more »

Pui cu sos de nuci

Pui cu sos de nuci

  O reteta delicioasa de pui cu sos de nuci, ulei de masline, sare, piper, mustar, miere, unt si smantana. Ingrediente: 4 pulpe de pui dezosate 3 linguri ulei măsline sare piper Ingrediente sos: 3 linguri muştar 3 linguri miere 80 g nuci 1 lingură unt 50 g smântână Mod de preparare: Condimentezi pulpele...

Read more »

Cum se prepară Momiţe crocante cu creveţi (video)

Cum se prepară Momiţe crocante cu creveţi (video)

O reteta video despre cum se prepara momite crocante cu creveti din: amigdale de vitel, creveti, mazare, ulei, unt, ceapa, telina, dovlecei, cimbru, rozmarin, cuisoare, nucsoara, supa de vitel, toast, sare si piper. Ingrediente: amigdale de vitel creveti mazare ulei unt ceapa telina dovlecei cimbru rozmarin cuisoare nucsoara toast supa de vitel sare piper...

Read more »

Muchi de porc umplut cu crema de naut cu rozmarin

Muchi de porc umplut cu crema de naut cu rozmarin

O reteta delicioasa de muschi de porc cu crema de naut cu rozmarin din: muschi de porc, carnati, usturoi, rozmarin, vin alb sec, suc de rosii, ceapa, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g muşchi de porc 150 g cârnaţi 2 căţei de usturoi 3 rămurele de rozmarin 1 pahar de...

Read more »

Ciocanele de pui cu ciuperci

Ciocanele de pui cu ciuperci

  O reteta delicioasa de ciocanele de pui cu ciuperci, ceapa, morcov, ardei gras rosu, ardei gras galben, ulei si vin alb. Ingrediente: 3, 4 bucăţi ciocănele de pui 1 ceapă mijlocie 1 morcov 300 g ciuperci proaspete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben ulei vin alb   Mod de preparare: Ciocănelele...

Read more »

Varză de Bruxelles in unt

O reteta simpla de varza de Bruxelles in unt din: varza de bruxelles, unt si sare. Ingrediente: 1 kg varză 3 linguri unt sare Mod de preparare: Varza, de preferat cât mai mică, se spală bine în mai multe ape şi se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare. Se lasă să...

Read more »

Ficat de viţel cu sos

O reteta simpla si gustoasa de ficat de vitel cu sos din: ficat de vitel, ulei, faina, rosii, foi de dafin, otet din vin, sare, piper si lapte. Ingrediente: 1 kg ficat de viţel 1 ceşcuţă ulei 2 linguri faină 6 roşii 2 foi dafin 3 linguriţe oţet din vin sare şi piper, după...

Read more »

Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti

Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti

Inrosirea oualelor de paste este o traditie romaneasca care dateaza de secole. Legenda preluata de crestini spune ca in ziua de joi cand Iisus a fost rastignit, oualele aduse de Fecioara Maria si lasate la picioarele acestuia s-au inrosit de la sangele lui care curgea siroaie. De aceea se spune ca este bine ca...

Read more »

Cocktail Trinity

Cocktail Trinity

O reteta simpla de Cocktail Trinity din: gin, vermut alb, vermut sec si limeta. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl vermut alb 2 cl vermut sec 1 limeta   Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu cuburi de gheata intr-un pahar de mixare, apoi turnam bautura intr-un pahar de whisky racit anterior, peste cuburi de...

Read more »

Ciocănele de miel cu sos din roşii şi ardei iuţi

Ciocănele de miel cu sos din roşii şi ardei iuţi

O reteta delicioasa de ciocanele de miel cu sos din rosii si ardei iuti din: ulei de masline sau de floarea soarelui, ciocanele de miel, ceapa, ardei iuti, rosii in suc, supa de vita, usturoi, cimbru, cartofi rosii si sare. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui 1-1/2 ciocanele de miel...

Read more »

Miel cu praf de curry

Miel cu praf de curry

O reteta simpla si delicioasa de miel cu praf de curry din: carne tocata de miel, pudra de curry, sos picant de rosii si spanac. Ingredientul cheie din acest meniu, inspirat din bucătăria indiană, este sosul picant de roşii. Nici aromele speciale ale pudrei de curry nu pot fi trecute cu vederea. Ingrediente: carne...

Read more »

Cotlet de miel italienesc

Cotlet de miel italienesc

O reteta simpla de cotlet de miel italienesc din: cotlet de miel, slanina afumata, ulei de masline, ceapa, pasta de rosii, foaie de dafin, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 8 felii cotlet de miel 100 g slăninuţă afumată 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de ceapă rasă 1 lingură de pastă de...

Read more »

Ciorba de pepene

Ciorba de pepene

  O reteta gustoasa de ciorba de pepene, ceapa, morcov, patrunjel, marar, sare, ulei si smantana. Ingrediente: o farfurie adâncă de coajă albă de pepene verde 2 cepe 1 morcov pătrunjel mărar sare 50 ml ulei 200 g smântână sau iaurt   Mod de preparare: Ceapa şi mor­covul le tai mărunt şi pui la...

Read more »

Cocktail Holland House

Cocktail Holland House

O reteta simpla de cocktail Holland House din: gin, vermut sec, maraschino, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 3 cl gin 1,5 vermut sec 1 strop de Maraschino 1 strop de zeama de lamaie 2 masline   Mod de preparare: Se mixeaza bine cu gheata ginul, vermutul, maraschino si zeama de lamaie intr-un shaker....

Read more »

Cum se prepara Chiftelute moldovenesti in sos (video)

Cum se prepara Chiftelute moldovenesti in sos (video)

O reteta video despre cum se prepara chiftelute moldovenesti in sos din: carne tocata de vita, usturoi, carne de porc, oua, cartofi, ceapa, pasta de ardei, suc de rosii, cimbru, dafin, bulion, sare si piper. Ingrediente: carne tocata de vita usturoi carne de porc oua cartofi ceapa pasta de ardei suc de rosii cimbru...

Read more »

Ciorbă de miel cu verdeţuri

Ciorbă de miel cu verdeţuri

O reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu verdeturi din: coaste de miel, ceapa, bors, morcov, taitei, ou, cartofi, suc de rosii, telina, leustean, sare si putin patrunjel. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 cepe 1 l borş 1 morcov mare 2 cuburi de  tăiţei 1 ou 2 cartofi 1 ceşcuţă...

Read more »

Drob clasic de miel

Drob clasic de miel

O reteta de drob clasic de miel din: organe si prapure de miel, ceapa, ceapa verde, marar, patrunjel, oua, ulei, piper si sare. Ingrediente: 1,5 kg organe şi prapure de miel 4 cepe medii 6 legături ceapă verde (circa 300 g) 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 3 ouă 8 linguri ulei piper sare...

Read more »

Pulpă de miel umplută cu ficat

Pulpă de miel umplută cu ficat

O reteta delicioasa de pulpa de miel umpluta cu ficat din: pulpa de miel, ficat de pasare, ficat de miel, ceapa, usturoi, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin dulce, dulceata de cirese amare si ulei. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre şi de miel 1-2...

Read more »

Musaca de cartofi cu peste

Musaca de cartofi cu peste

  O reteta delicioasa de musaca de cartofi, peste, ceapa, morcovi, telina, rosii, usturoi, marar, pesmet, faina, unt, oua, pasta de rosii, zahar si cimbru. Ingrediente: 1 kg file peşte (macrou, stavrid) 1 kg cartofi 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 600 g roşii puţin usturoi mărar 50 g pesmet 50 g făină...

Read more »

Cocktail Blue Eyes

Cocktail Blue Eyes

O reteta simpla de Cocktail Blue Eyes din: fin, vermut alb, curacao albastru si tonic. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl vermut alb 1 cl Curacao albastru tonic   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele alcoolice cu gheata in shaker, apoi turnam bautura obtinuta intr-un pahar decorativ, pe gheata zfrobita. Completam cu tonic si...

Read more »

Iepure cu măsline şi fenicul

Iepure cu măsline şi fenicul

O reteta delicioasa de iepure cu masline si fenicul din: iepure, lamai,masline, fenicul, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 500 g iepure portionat (preferabil muşchiul de pe spate) 3 lămâi 100 g măsline câteva fire de fenicul 1 lingură de ulei extravirgin de măsline 1 linguriţă de sare   Mod de preparare: Spălaţi...

Read more »

Cocktail Bijou

Cocktail Bijou

O reteta simpla de Cocktail Bijou din: gin, vermut sec, chartreuse verte si arpagic. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl vermut sec 1 cl Chartreuse Verte arpagic de cocktail   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata in paharul de mixare. Se toarna bautura prin strecuratoarea de bar intr-o cupa de cocktail, iar...

Read more »

Chiftele cu susan

O reteta delicioasa de chiftele cu susan din: carne de porc, seminte de susan, faina, ou, sos de soia, bicarbonat, vin rosu, ghimbir, ulei de arahide, hagina si praf de piper. Ingrediente: 250 g carne grasă de porc 3 linguri seminţe susan crude 2 linguriţe făină dizolvată într-o lingură cu apă 1 ou 2...

Read more »

Frigărui crocante aromate

Frigărui crocante aromate

O reteta delicioasa de frigarui crocante aromate din: piept de pui, pulpa de vitel, seminte de susan, patrunjel, menta, ceapa alba, ghimbir, curry, boia de ardei iute, pesmet, suc de morcovi, lime, marar, maghiran, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui, tocat 150 g pulpă de viţel, tocată...

Read more »

Rulouri delicioase de varză

Rulouri delicioase de varză

O reteta simpla de rulouri delicioase de varza din: varza dulce, branza, parmezan, lapte, unt, patrunjel, sare, pasta de tomate si apa. Ingrediente: 10 foi varză dulce 1 cană brânză uscată 1 cană parmezan 1 ceşcuţă lapte 2 linguri unt 1 lingură pătrunjel 2 linguri rase sare 1 cană pastă de tomate 1 cană...

Read more »

Chifteluţe cu spanac şi năut

Chiftelute_cu_spanac_si_naut.jpg

O reteta delicioasa de chiftelute cu spanac si naut din: pulpa de vita, pulpa de miel, pulpa de vitel, ceapa, patrunjel, menta, craf de coriandru, oua, spanac, naut, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g pulpă de vită, tocată 100 g pulpă de miel de lapte tocată 100 g pulpă...

Read more »

Cocktail African

Cocktail African

O reteta simpla de Cocktail African din: dry gin, creme de curacao, karawankeperle si angostura. Ingrediente: 3 cl dry gin 3 cl Creme de Curacao 2 stropi de Karawankenperle 5 strop de Angostura   Mod de preparare: Lichiorul si ginul se pune in shaker si se adauga Karawankenperla, Angostura si gheata; se mixeaza bine...

Read more »

Cartofi copti cu sos de branza

Cartofi copti cu sos de branza

O reteta simpla si delicioasa de cartofi cu sos de branza din: cartofi, telemea, smantana, unt, rosii si frunze de salata. Ingrediente: 6 cartofi mari 200g telemea 100g smantana 20g unt 2 rosii frunze de salata   Mod de preparare: Spalam cartofii si ii coacem in coaja 40 minute. Amestecam smantana cu branza rasa...

Read more »

Friptură cu varză si găluşti din aluat

Friptură cu varză si găluşti din aluat

O reteta simpla de friptura cu varza si galusti din alut din: carne de porc, chimen, sare, varza, ceapa, otet, sare, faina, zahar, gris, faina alba, praf de copt, paine uscata, apa si sare. Ingrediente friptură: 1,250 kg carne de porc (ceafa) chimen sare Mod de preparare: Se spală carnea, se sărează şi se...

Read more »

Chiftele albe cu roşii cherry

Chiftele albe cu roşii cherry

O reteta delicioasa de chiftele albe cu rosii cherry din: pulap de vitel, piept de pui, miez de paine, rosii cherry, ou, busuioc, nucsoara, smantana, faina, unt, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 150 g pulpă de viţel, tocată 150 g piept de pui tocat 80 g cârnaţi 50 g miez de pâine...

Read more »

Cotlet surpriză

O reteta simpla si gustoasa de cotlet surpriza din: cotlete, branza rasa, pesmet, untura, boia, sare, piper si unt. Ingrediente: 6 cotlete 5 linguri brânză sărată rasă 4 linguri pesmet untură boia sare si piper după gust unt Mod de preparare: Se freacă cotletele cu sare, piper şi boia şi se prăjesc, pe ambele...

Read more »

Viţel rece cu mirodenii

Viţel rece cu mirodenii

O reteta de vitel rece cu mirodenii din: vitel, morcov, praf de scortisoara, nucsoara, cuisoare, lamaii, arahide, ulei extravirgin de masline, boia de ardei iute, sare. Ingrediente: 500 g capac de viţel, tăiat feliuţe 150 g morcov Vz linguriţă de praf de scorţişoară 1/2 linguriţă de praf de ghimbir nucşoară 3 cuişoare 3 lămâi...

Read more »

Frigărui de porc şi legume

Frigărui de porc şi legume

O reteta de frigarui de porc si legume din: muschi de porc,c arnati, ardei gras galben, vanata, rosii cherry, salvie, rozmarin, patrunjel, lamaie, salata, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g muşchi de porc, bucată întreagă 250 g cârnaţi 1 dovlecel 1 ardei gras galben 1 vânătă mică 12 roşii cherry...

Read more »

Cocktail Jamaican Ginger

Cocktail Jamaican Ginger

O reteta simpla de Cocktail Jamaican Ginger din: gin, campari, esenta de ghimbir, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl Campari 3 lingurite de esenta de ghimbir suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Mixam bine ginul, cu campari, cu esenta de ghimbir si cu 3...

Read more »

Tocana de porc cu anghinare

Tocana de porc cu anghinare

O reteta delicioasa de tocana de porc cu anghinare din: pulpa de porc, anghinare, lamaie, unt, usturoi, ceapa, morcov, telina, patrunjel, vin alb sec, supa de carne, faina, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă de porc tăiată cuburi 6 anghinare 1 lămâie 30 g unt 2 căţei de usturoi 1 ceapă mică 1...

Read more »

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

O reteta delicioasa de Saltimbocca alla romana din: carne de vitel, proscuitto crudo, unt, salvie, vin alb sec si sare. Ingrediente: 4 felii nu prea subţiri de carne de viţel 4 felii de prosciutto crudo 30 g unt 8 frunze de salvie 1 pahar de vin alb sec sare   Mod de preparare: Bateţi...

Read more »

Cocktail Blue Gin Kinley

Cocktail Blue Gin Kinley

O reteta simpla de Cocktail Blue Gin Kinley din: gin, curacao albastru, tonic, ananas, cirese si o bucata de ananas. Ingrediente: 4 cl gin 2 cl Curacao albastru 4 cl ananas tonic o bucata de ananas cirese   Mod de preparare: Toate ingredientele cu exceptia apei tonice, se amesteca intr-un pahar de mixare. Apoi...

Read more »

Muschi umplut cu legume in sos dulce-acrişor

Muschi umplut cu legume in sos dulce-acrişor

O reteta delicioasa de muschi cu legume in sos dulce-acrisor din: muschi de porc, ardei gras verde, ardei gras galben, salata, ceapa, zahar, pesmet, parmezan, seminte de fenicul, supa de legume, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g muşchi de porc 1 ardei gras verde 1 ardei...

Read more »

Cum se prepară Rulouri de vita cu ansoa si sos de vin (video)

Cum se prepară Rulouri de vita cu ansoa si sos de vin (video)

O reteta video despre cum se prepara rulouri de vita cu ansoa si sos de vin din: muschi de vita, ansoa, radichio, nuci, zahar, vin rosu, unt, lamaie, otet balsamic, salvie, ulei, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita ansoa radichio nuci zahar vin rosu unt lamaie otet balsamic salvie ulei sare si piper...

Read more »

Cum se prepara Steak John (video)

Cum se prepara Steak John (video)

O reteta video despre cum se prepara Steak John din: bacon, ciuperci, muschi vita, ceapa, usturoi, sare, piper, unt si mustar. Ingrediente: bacon ciuperci broccoli muschi vita ceapa usturoi sare piper unt mustar Mod de preparare: Friptura se face intai pe grill, se da cu sare si cu piper. Soteul se face din unt,...

Read more »

Creveţi prăjiţi

Creveţi prăjiţi

O reteta simpla de creveti prajiti din: creveti, faina, lapte, ou, ulei de masline, sare, piper, curry si ulei. Ingrediente: 500 g creveţi 1 cană faină 1 cană lapte 1 ou 1 lingură ulei de măsline sare, piper şi curry, după gust ulei Mod de preparare: Creveţii se curăţă şi se spală bine. Intr-o...

Read more »

Tort diplomat cu coaja de lamaie

Tort diplomat cu coaja de lamaie

  O reteta delicioasa de tort diplomat din: gelatina, piscoturi, frisca, galbenusuri, zahar, lapte, faina si coaja de lamaie Ingrediente: 3 pacheţetele de gelatină albă 200 g pişcoturi 1 şi 1/2 kg frişcă 4 pacheţele întăritor de friscă 8 gălbenuşuri 1 şi 1/2 cană zahăr 1 şi 1/2 cană lapte 2 linguri făină +...

Read more »

Viţel cu ton

Viţel cu ton

O reteta delicioasa de vitel cu ton din: vitel, ton in ulei, scrumbii in ulei, scrumbii sarate, oua, telina, foaie de dafin, cuisoare, salvie, vin alb sec, patrunjel, otet din vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g capac de viţel 250 g ton în ulei 4 scrumbii în ulei...

Read more »

Regina de ciocolata

Regina de ciocolata

  O reteta gustoasa de regina de ciocolata din: albusuri, zahar, unt, galbenusuri si cacao. Ingrediente blat: 6 albuşuri bătute 250 g zahăr 250 g nuci tăiate 2 linguri rase cacao Ingrediente cremă: 6 gălbenuşuri 250 g zahăr 2 linguri cacao 100 g unt Mod de preparare: Amesteci in­gredientele pentru blat şi coci la...

Read more »

Chifteluţe aromate

Chifteluţe aromate

O reteta delicioasa de chiftelute aromate din: carne de porc, praf de ghimbir, coriandru, patrunjel, nucsoara, cepsoare, morcovi, foi de dafin, salvie, rozmarin, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g carne de porc, tocată mărunt 1 ou 1/2  linguriţă de praf de ghimbir praf de scorţişoară...

Read more »

Cum se prepara salau cu alune si banane (video)

Cum se prepara salau cu alune si banane (video)

  O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara salau cu alune si banane. 

Read more »

Pui inăbuşit cu sos

O reteta de pui inabusit cu sos din: pui, radacina de ghimbir, piper, sare, bicarbonat, rachiu si ulei de susan Ingrediente: 3 pui mici 2 linguri rădăcină de ghimbir 2 linguriţe piper 9 linguri sare 1 linguriţă bicarbonat 2 linguri rachiu (coniac) 2 linguri ulei de susan Mod de preparare: Puii se curăţă, se...

Read more »

Rulada de porc cu omleta

Rulada de porc cu omleta

  O reteta delicioasa de rulada de porc cu omleta, muschi de porc, sunca afumata, ciuperci, oua, cascaval, usturoi, rozmarin, vin alb sec, ulei, sare si  piper. Ingrediente: 800 g muşchi porc 100 g şuncă afumată 200 g ciuperci 2 ouă 1 lingură caşcaval ras 1 căţel usturoi rozmarin măcinat vin alb sec ulei...

Read more »

Cocktail Batida Fizz

Cocktail Batida Fizz

O reteta simpla de Cocktail batida Fizz din: gin, zeama de lamaie, batida de coco, zahar, frisca lichida, sifon si o felie de kiwi. Ingrediente: 4 cl gin 3 cl zeama de lamaie 4 cl Batida de Coco zahar frisca lichida sifon o felie de kiwi   Mod de preparare: Mixam ingredientele, cu exceptia...

Read more »

Tort umplut cu gem de corcoduse

Tort umplut cu gem de corcoduse

  O reteta delicioasa de tort umplut cu gem de corcoduse, oua, zahar, faina, praf de copt si  frisca. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 praf copt 1 borcan gem corcoduşe 250 g frişcă fructe pentru decor 200 g frişcă pentru sirop gem de corcoduse Mod de preparare: Baţi albuşurile...

Read more »

Omletă cu ficat de gască

O reteta simpla si delicioasa de omleta cu ficat de gască din: oua, lapte, ficat de gască, unt, faina, sare si piper. Ingrediente: 4 ouă 50 ml lapte 200 g ficat de gâscă 50 g unt făină sare şi piper, după gust Mod de preparare: Ficatul, spălat, curăţat şi scurs de apă, se prăjeşte...

Read more »

Rata cu miere si sos de soia

O reteta delicioasa de rata cu miere si sos de soia din: rata, vin alb sec, miere, sos de soia, busuioc si sare. Ingrediente: 1 boboc de raţă 1 l vin alb sec 6 linguri miere 6 linguri sos de soia 1 crenguţă busuioc sare Mod de preparare: Se fierbe bobocul şi se unge...

Read more »

Langustă

Langustă

O reteta simpla de langusta din: langusta, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper si ote. Ingrediente: 500 g langustă 1 ceşcuţă ulei de măsline zeama de la 2 lămâi mari sare şi piper, după gust 2 linguri oţet   Mod de preparare: Langustele se spală bine şi se pun în apă fiartă...

Read more »

Friptură de pulpă de viţel

Friptură de pulpă de viţel

O reteta de friptura de pulpa de vitel din: pulpa de vitel, morcov, ceapa, praz, telina, faina, supa de carne, vin alb, smantana, nucsoara, salvie, rozmarin, boia, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g pulpă de viţel 1 morcov 1 ceapă 1/2 praz 1 tulpină de ţelină 1 lingură de făină 1/2...

Read more »

Supă de costiţă

O reteta simpla si delicioasa de supa de costita din: costita, ceapa verde, coriandru, cartofi, patrunjel, apa, sare si piper. Ingrediente: 1 kg costiţă 1 fir ceapă verde 1 rămurică coriandru 4 cartofi mijlocii 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură coriandru proaspăt 8 ceşti apă sare şi piper, după gust Mod de preparare: Intr-o...

Read more »

Creveţi in sos tomat

Creveţi in sos tomat

O reteta delicioasa de creveti in sos tomat din: creveti, feta, ulei de masline, tomate, ceapa, patrunjel, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 kg creveţi 300 g feta 2 ceşti ulei de măsline 1 cutie mare tomate decojite 1 ceapă tocată fin 1 legătură pătrunjel tăiat mărunt măghiran sare şi piper, după gust  ...

Read more »

Coaste picante de porc

Coaste picante de porc

O reteta delicioasa de coaste picante de porc din: coaste de porc, ceapa, usturoi, ardei iute, lamai verzi, ulei extravirgin de masline si sare. Această reţetă prevede îmbinarea aromei dulcege a mentei şi cea plăcut aspră a lămâii verzi Ingrediente: 600 g coaste de porc 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 ardei iute...

Read more »

Spanac cu susan

Spanac cu susan

O reteta simpla si delicioasa de spanac cu susan din: spanac, seminte de susan, bicarbonat, ulei de susan si sare. Ingrediente: 450 g spanac 2 linguriţe seminţe de susan 1/3 linguriţă bicarbonat 1 lingură ulei de susan 1 linguriţă sare Mod de preparare: Se curăţă spanacul, se înlătură părţile tari, se spală bine şi...

Read more »

Orez cu fructe confiate

Orez cu fructe confiate

O reteta delicioasa si simpla de orez cu fructe confiate din: orez, fructe confiate, zahar si untura. Ingrediente: 450 g orez cleios 250 g fructe confiate asortate 1 ceaşcă zahăr 4 linguri untură curată Mod de preparare: Fructele confiate se taie cubulcţe de aceeaşi mărime. (în loc dc fructe confiate, se pot folosi: miez...

Read more »

Fasii de carne de vita cu legume

Fasii de carne de vita cu legume

O reteta simpla si delicioasa de fasii de carne de vita cu legume din: muschid e vita, ardei gras verde, morcovi, suc de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 400g muschi de vita 1 ardei gras verde 2 morcovi suc de lamaie ulei de masline 2 linguri seminte de...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro