luni, 20 august 2012

Retete culinare #35


Retete culinare:

Cocktail Lumberjack

Cocktail Lumberjack

O reteta simpla de Cocktail Lumberjack din: whisky scotian, calvados, gin si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 1 cl Calvados 1 cl gin coaja de lamaie   Mod de preparare: Amestecam bine ingedientele cu gheata in paharul de mixare, apoi turnam bautura in paharul de whisky, peste gheata proaspata. Adaugam coaja...

Read more »

Rulada de spanac cu branza

Rulada de spanac cu branza

O reteta delicioasa de rulada de spana cu branza din: spanac, ou, cascaval, branza de vaci, branza ricotta, sunca de Praga, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac fiert 1 ou mare 200 g caşcaval ras 200 g brânză de vaci 200 g brânză ricotta 200 g şuncă de Praga 1 căţel de...

Read more »

Friptura greceasca de miel

Friptura greceasca de miel

O reteta de friptura greceasca de miel din: miel, usturoi, ceapa, suc de lamaie, vin alb sec, apa, ulei, unt, sare, piper si rozmarin. Ingrediente un picior de miel de aproximativ 2 kg 2 catei de usturoi, taiati pe jumatate 1 ceapa tocata marunt sucul de la jumatate de lamaie 3 felii de lamaie...

Read more »

Pacheţele aromate

Pacheţele aromate

O reteta de pachetele aromate din: piept de pui, broccoli, branza de burduf, bacon, ardei gras, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 3-4 bucheţele broccoli 200 g brânză de burduf 200 g bacon fâşii 1/2 ardei gras roşu mărar sare piper   Mod de preparare: Porţionează pieptul de pui ca pentru...

Read more »

Caracatită marinată la grătar

Caracatită marinată la grătar

O reteta delicioasa de caracatita marinata la gratar din: caracatita, ulei de masline, ulei de seminte de struguri, ceapa, usturoi, boabe de piper, otet de vin, foi de dafin, boabe enibahar, seminte de coriandru, cimbru uscat, oregano uscat, sare si piper. Ingrediente: 1 caracatita (cirac 1,5 kg) 50 ml ulei de masline 50 ulei...

Read more »

Pateuri cu mascarpone si sparanghel

Pateuri cu mascarpone si sparanghel

O reteta de pateuri cu mascarpone si sparanghel din: aluat foitaj, sparanghel, mascarpnoe, oua, si branza de capra. Ingrediente: 500 gr aluat foietaj 12 tulpini de sparanghel 250 gr branza mascarpone 4 oua 100 gr branza de capra, faramitata   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200ºC. Se ruleaza aluatul pe o suprafata...

Read more »

Friptura miel cu levantica

Friptura miel cu levantica

O reteta simpla si delicioasa din carne de miel, pesmet, sare cu aroma de usturoi, amestec de provence, piper, usturoi, flori uscae de levantica, ulei de masline, unt, vin rosu si mustar de dijon. Ingrediente: 500 g carne de miel 1 cana pesmet 1/2 lingurita sare cu aroma de usturoi 1 lingura amestec de...

Read more »

Cocktail Drambuie Punch

Cocktail Drambuie Punch

O reteta simpla de Cocktail Drambuie Punch din: drambuie, zeama de lamaie, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl Drambuie 3 stropi de zeama de lamaie suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam lichiorul de whisky si zeama de lamaie in paharul de whisky, in...

Read more »

Pui parizian cu budincă de griş

Pui parizian cu budincă de griş

O reteta simpla si delicioasa de pui aprizian cu budinca de gris din: piept de pui, ciuperci, unt, vin alb, ceapa, concentrat de carne, faina alba, sare, piper, gris, parmezan, unt, pesmet, galbenusuri si sare. Ingrediente: 1 kg fileuri de piept de pui 300 g ciuperci champignon congelate 50 g unt 15 g ciuperci...

Read more »

Salată de pui cu struguri şi caşcaval afumat

Salată de pui cu struguri şi caşcaval afumat

O reteta delicioasa de salata de pui cu struguri si cascaval afumat din: piept de pui, cascaval afumat, bacon afumat, ulei de masline extravirgin, otet alb, telina, salata verde, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui (2 bucăţi) 120 g caşcaval afumat 100 g struguri 80 g bacon afumat 4...

Read more »

Spaghette cu amestec de fructe de mare

Spaghette cu amestec de fructe de mare

O reteta de spaghette cu fructe de mare din: spaghette, amestec de fructe de mare, rosii, usturoi, ceapa verde, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 220 g spaghette 250 g amestec de fructe de mare 3 roşii mari bine coapte 2 căţei de usturoi 50 ml ulei de măsline 3 fire de ceapă verde...

Read more »

Foie gras pane cu brioşe de ceapă

Foie gras pane cu brioşe de ceapă

O reteta de foie gras pane cu briose de ceapa din: foie gras, ceapa, unt, faina alba, albus, cimbru, sare, piper, zahar, otet de mere, apa si smantana dulce. Ingrediente: 600 g foie gras (ficat) de gâscă sau de raţă pentru brioşe: 500 g ceapă albă 30 g unt 3 linguri faină albă  1...

Read more »

Crap in sos de roşii cu caşcaval

Crap in sos de roşii cu caşcaval

O reteta de crap in sos de rosii cu cascaval din: crap, vin indulcit, ulei, otet, rosii, smantana, cascaval, unt, ceapa, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 crap (circa 2kg) 100 ml vin îndulcit cu puţin zahăr 1 pahar ulei  2 linguri oţet 1 kg roşii 1 pahar smântână 200 g caşcaval...

Read more »

Tortilla de casa

Tortilla de casa

O reteta de tortilla de casa din: faina, praf de copt, untura, ulei, sare, castravete, somon afumat, frunze de salata, branza de vaci, iaurt si piper. Ingrediente: 500 g făină 1/2 linguriţă cu praf de copt 100 g untură 120 ml ulei sare pentru umplutura: 1 castravete 200 g somon afumat (sau alt peşte)...

Read more »

Tocăniţă de pui cu piure de dovlecei

Tocăniţă de pui cu piure de dovlecei

O reteta de tocanita de pui cu piure de dovlecei din: piept de pui, ciuperci champignon,  ceapa, vin alb, supa concentrata, ulei de masline extravirgin, frunze de busuioc, sare, piper, dovlecei, cartofi, parmezan, smantana si usturoi. Ingrediente: 500 g piept de pui 200 g ciuperci champignon 1 ceapă mică 1/2 pahar vin alb 200...

Read more »

Rulouri de macrou

Rulouri de macrou

O reteta delicioasa de rulouri de macrou din: fileuri de macrou, ceapa verde, portocale, orez, masline fara samburi, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 4 fire de ceapă verde portocale 1 lingură orez 50 g măsline fără sâmburi (verzi şi negre) 1 lămâie 150 ml ulei 1 leg. pătrunjel...

Read more »

Lasagnetta de kiwi cu ricotta

Lasagnetta de kiwi cu ricotta

O reteta delicioasa de lasagneta de kiwi cu ricotta din: kiwi, ricotta, orez glasat cu ciocolata, zahar, zahar vanilat, lamaie, frunze de menta, alune prajite si lamaie. Ingrediente: 3 kiwi 250 g ricotta proaspătă 3 linguri orez glasat cu ciocolată 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 4-5 frunze de mentă pentru...

Read more »

Mancare de ficăţei de pui cu broccoli

Mancare de ficăţei de pui cu broccoli

O reteta simpla de mancare de ficatei de pui cu broccoli din: ficatei de pui, broccoli, ceapa, usturoi, ardei rosu, rosie, sare de mare, piper, ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 500 g broccoli 2 cepe 4 căţei de usturoi 1 ardei roşu 1 roşie sare de mare piper ulei pătrunjel...

Read more »

Calamari pane cu mujdei

Calamari pane cu mujdei

O reteta de calamari pane cu mujdei din: rondele de calamari, oua, faina, pesmet, usturoi, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 700 g rondele de calamari 3 ouă 150g făină 200g pesmet 1 căpăţână de usturoi 1 leg. pătrunjel 50 ml ulei de măsline 1 lămâie sare piper   Mod de...

Read more »

Supreme de pui

Supreme de pui

O reteta de supreme de pui din: piept de pui, apa, ceapa, tija de telina, usturoi, morcov, foi de dafin, cuisoare, sare, piper, maioneza, ketchup, ardei iute, zeama de lamaie, patrunjel, supa si frunze de fetica. Ingrediente: 800 g piept de pui pentru supreme: 2 1 apă 1 ceapă 1 tijă de ţelină 1...

Read more »

Friptura de oaie

Friptura de oaie

O reteta delicioasa de friptura de oaie din: pulpa de oaie, slanina afumata, sare, piper boabe, vin alb, suturoi, boia dulce, ulei si supa de zarzavat. Ingrediente 1 pulpa de oaie 200 g slanina afumata sare piper boabe 1 cana vin alb usturoi 1 lingurita boia dulce 1 cana ulei 1 cana supa de...

Read more »

Costite de oaie fripte

O reteta simpla de costite de oaie fripte din: coaste de oaie, apa, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 kg coaste de oaie 1 kg apa 100 ml vin alb sare si piper Mod de preparare: Coastele de oaie se spala, se taie portii si se pun la fiert in oala sub presiune....

Read more »

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

O reteta delicioasa de Quiche Lorraine din: faina, unt, ou, apa rece, sare, oua, bacon, branza emmentaler, smantana, nucsoara si piper alb. Inrgediente: 250 g făină 125 g unt rece 1 ou 1-2 linguri cu apă rece sare pentru umplutura: 4 ouă 250 g bacon 150 g brânză Emmentaler (sau Gruyere) 250 g smântână...

Read more »

Sufleu de cascaval cu nucsoara

Sufleu de cascaval cu nucsoara

O reteta de sufleu de cascaval cu nucsoara din: cascaval, oua, lapte, faina, amidon, unt, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 200 g cascaval ras 6 oua 500 ml lapte 3 linguri faina 2 linguri amidon 60 g unt topit sare piper nucsoara   Mod de preparare: Pune laptele cu amidonul la foc mic si...

Read more »

Cocktail Southern Banger

Cocktail Southern Banger

O reteta simpla de Cocktail Southern Banger din: southern comfort, votca, suc de portocala si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl Southern Comfort 3 cl votca suc de portocala o felie de portocala   Mod de preparare: Se pun trei cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, se toarna deasupra Southern Comfort...

Read more »

Sardine în crustă de alune cu fructe

Sardine în crustă de alune cu fructe

O reteta de sardine in crusta de alune cu fructe din: sardine, alune de padure neprajite, oua, faina, caise, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g sardine 200 g alune de pădure neprăjite 2 ouă 4 linguri făină 400 g caise, piersici sau nectarine 3 lămâi 5 linguri ulei de măsline...

Read more »

Cupe cu iaurt şi prune

Cupe cu iaurt şi prune

O reteta de cupe de iaurt si prune din: iaurt, prune coapte, zahar pudra vanilat, frunze de menta, foi de gelatina si lichior de fructe. Ingrediente: 500 g iaurt slab prune coapte 2 linguri zahăr pudră vanilat frunze de mentă 2 foi de gelatină 2 linguri lichior de fructe (cremă de banane) pentru decor:...

Read more »

Mingiute de orez cu branza brie

Mingiute de orez cu branza brie

O reteta de mingiute de orez cu branza brie din: orez, supa, ceapa rosie, usturoi, oua, parmezan, branza brie, faina, pesmet, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g orez 1 l supă 1 ceapă roşie 1-2 căţei de usturoi 4 ouă 50 g parmezan 125 g brânză brie (mozzarella) făină pesmet sare piper ulei...

Read more »

Cotlet de miel cu pesmet aromat

Cotlet de miel cu pesmet aromat

O reteta de cotlet de miel cu pesmet aromat din: carne de miel, pesmet, patrunjel, cimbru, lamaie, parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, unt, rozmarin, sare, piper, ardei gras, cimbru si migdale. Ingrediente: 500 g carne de miel (cotlet) 50 g pesmet 1 legătură de pătrunjel 4-5 crenguţe de cimbru 1 lămâie 2 linguri...

Read more »

Ruladă de peşte cu fructe de mare

Ruladă de peşte cu fructe de mare

O reteta de rulada de peste cu fructe de mare din: file de peste, cocktail de fructe de mare, spanac, ulei, felii de jambon, oua, faina, pesmet, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de peste 200 g cocktail de fructe de mare congelate 300 g spanac proaspat 3 linguri ulei 8 felii...

Read more »

Cocktail Don Jose II

Cocktail Don Jose II

O reteta simpla de Cocktail Don Jose din: bourbon whiskey, vermut rosu si galliano. Ingrediente: 2 cl Bourbon Whiskey 2 cl vermut rosu 1 cl Galliano   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura in paharul de cocktail.

Read more »

Crochete sarate

Crochete sarate

O reteta de crochete sarate din: branza telemea, cartofi, ou, faina, pesmet, chimen, boia, sare, ulei, ceapa, zahar si lapte. Ingrediente: 200 g brânză telemea 4 cartofi 1 ou mare 3 linguri cu făină pesmet 1/2 linguriţă cu chimen 1/2 linguriţă cu boia sare ulei pentru inele de ceapa: 2 cepe 4-5 linguri cu...

Read more »

Tocana de oaie

Tocana de oaie

O reteta gustoasa de tocana de oaie din: carne de oaie, ceapa, cartofi rosii, supa de carne, unt, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de oaie (sau miel) 4 cepe 1,5 kg de cartofi rosii 500 ml supa de carne 50 grame de unt 3 linguri de cimbru 3 fire de patrunjel...

Read more »

Bavareză de iaurt cu sos de căpşuni

Bavareză de iaurt cu sos de căpşuni

O reteta dulce de bavareza de iaurt cu sos de capsuni din: lapte integral, iaurt integral, smantana, zahar, foi de gelatina, capsuni, zahar si frunze de menta. Inrgediente: 250 ml lapte integral 250 g iaurt integral 250 ml smântână dulce 1 lingură zahăr 3 foi de gelatină pentru sos: 300 g căpşuni 100 g...

Read more »

Pizza cu caracatiţă marinată şi roşii

Pizza cu caracatiţă marinată şi roşii

O reteta de pizza cu caracatita marinata si rosii din: faina alba, apa, drojdie de mere, ulei de masline extravirgin, zahar, caracatita, rosii, tije de telina, ceapa, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru...

Read more »

Iepure cu sos pesto

Iepure cu sos pesto

O reteta delicioasa de iepure cu sos pesto din: pulpe de iepure, ceapa, usturoi, frunze de salvie, sos pesto, ulei de masline extravirgin, bacon, unt, vin alb, supa de pui, faina, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de iepure 3 cepe mici 5 căţei de usturoi 4 frunze de salvie 2 linguri sos pesto...

Read more »

Creveţi cu orez şi legume

Creveti_cu_orez_si_legume.jpg

O reteta de creveti cu orez si legume din: creveti decorticati, orez cu bobul lung, supa de legume, ulei de masline, ceapa, morcov, telina, ardei gras, dovlecel, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600g creveţi decorţicaţi 250 g orez cu bobul lung 700 ml supă de legume 100 ml ulei de măsline 2 cepe 1...

Read more »

Cocktail Royal Turkey

Cocktail Royal Turkey

O reteta simpla de Cocktail Royal Turkey din: bourbon whiskey, apricot brandy, gin, suc de ananas si limonada. Ingrediente: 3 cl Bourbon Whiskey 2 cl Apricot Brandy 2 cl gin 2 cl suc de ananas limonada   Mod de preparare: Cu exceptia limonadei, toate ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se...

Read more »

Rulouri cu sfecla

Rulouri cu sfecla

O reteta simpla de rulouri cu sfecla din: sfecla coapta, lapte, faina, ou, crema de branza, praf de copt, ceapa verde, ulei de masline, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 250 g sfeclă coaptă 200 ml lapte 200 g făină 2 ouă 400 g cremă de brânză 1 vârf de cuţit de praf de...

Read more »

Sepie cu mazăre si ceapa rosie

Sepie cu mazăre si ceapa rosie

O reteta delicioasa de sepie cu mazare si ceapa rosie din: sepie, rosii, ulei, mazare, marar, ceapa rosie, sare, piper si ceapa verde. Ingrediente: 250 g sepie curăţată si oparita 3 roşii bine coapte 50 ml ulei 300 g mazăre boabe 1 leg. mărar 1 ceapă roşie sare piper 1 leg. ceapă verde Mod...

Read more »

Vinete cu usturoi si ardei iute

Vinete cu usturoi si ardei iute

O reteta simpla de vinete cu usturoi si ardei iute din: vinete, usturoi, ardei capia, ardei iute, sare, ulei de masline si piper. Ingrediente: 4 vinete mari lunguiete 1 capatana usturoi 2 ardei capia mari 1 ardei iute rosii 4-5 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în două,...

Read more »

Gulas de pui cu iaurt

Gulas de pui cu iaurt

O reteta simpla de gulas de pui cu iaurt din: pui, ceapa, usturoi, untura, patrunjel verde, ardei iute, sare, piper, boia, dafin, pasta de tomate, faina, iaurt, oua si bicarbonat. Ingrediente: 1 pui 4-5 cepe 5 catei de usturoi 50 g untura 1 legatura patrunjel verde 1 ardei iute sare piper boia dafin 2...

Read more »

Melci cu scortisoara

Melci cu scortisoara

O reteta simpla si delicioasa de melci cu scortisoara din: faina, oua, lapte, zahar, unt, drojdie, sare, unt, zahar brun, scortisoara, faina, crema de branza, zahar pudra si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 250 ml lapte călduţ 100 g zahăr 80 g unt 1 pliculeţ cu drojdie uscată sare pentru umplutura:...

Read more »

File de porc cu aromă de cafea

File de porc cu aromă de cafea

O reteta de file de porc cu aroma de cafea din: file de porc, zahar brun, cafea, bobite de ienupar, unt, sare, zahar, otet de vin rosu, rozmarin, ulei de masline extravirgin, ceapa, morcovi, smantana, unt, faina, lapte, otet balsamic, galbenusuri, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g file de porc 40 g...

Read more »

Sarlota cu mure

Sarlota cu mure

O reteta delicioasa de sarlota cu mure din: branza de vaci, mure, foi de gelatina, zahar tos, zahar pudra, zahar vanilat si albusuri. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 500 g mure (sau oricare alte fructe) 3 foi de gelatină 3 linguri cu zahăr tos 150 g zahăr pudră 1-2 pliculeţe cu zahăr vanilat...

Read more »

Placinta sarata

Placinta sarata

O reteta simpla de placinta sarata din: foi de placinta, branza sarata, oua, smantana, apa minerala si ulei. Ingrediente: 1 pachet cu foi de plăcintă 1 kg brânză sărată 6 ouă 300 g smântână 100 ml apă minerală ulei   Mod de preparare: Rade brânza într-un castron. Adaugă cinci ouă şi 200 g de...

Read more »

Terina cu legume si branza

Terina cu legume si branza

O reteta simpla de terina cu legume si branza din: dovlecei, ardei capia, branza de capra, branza de vaci, unt, marar, patrunjel si piper. Ingrediente: 3-4 dovlecei 3-4 ardei capia 250 g branza de capra 250 g branza de vaci 1 lingura cu unt marar patrunjel piper in patru culori   Mod de preparare:...

Read more »

Fasole de vară

Fasole de vară

O reteta simpla de fasole de vara din: fasole, ceapa verde, usturoi verde, ulei de dovleac, otet de mere, patrunjel verde, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole de fasole alba noua 1 ceapa verde 1 legatura de usturoi verde 4-5 linguri ulei de dovleac 1-2 linguri otet de mere 1 legatura...

Read more »

Ceapa umpluta cu ricotta

Ceapa umpluta cu ricotta

O reteta delicioasa de ceapa umpluta cu ricotta din: ceapa, ricotta, parmezan, oua, nucsoara, sare, piper, paine si ulei. Inrgediente: 2 kg ceapă (6-7) 250 g brânză ricotta 2 linguri cu parmezan 2 ouă mari nucşoară sare piper firimituri de pâine ulei   Mod de preparare: Curăţă cepele de prima foiţă, clăteşte-le în multă...

Read more »

Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic

Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic

O reteta simpla si delicioasa de Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic din: foie gras, pere, unt, zahar, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 800-900 g foie gras (ficat) de raţă 4 pere 20 g unt 50 g zahăr 5 linguri oţet balsamic sare şi piper...

Read more »

Bărcuţe de legume cu şalău

Bărcuţe de legume cu şalău

O reteta delicioasa de barcute de legume cu salau din: vinete, file de salau, ceapa verde, ardei gras verde, ardei gras rosu, ulei de masline, coriandru pisat, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete – egale ca dimensiune 500 g file de salau 2 cepe verzi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4-5...

Read more »

Inimioară dulce din griş cu şofran

Inimioară dulce din griş cu şofran

O reteta dulce de inimioara dulce din gris cu sofran din: lapte, gris, zahar, oua, sofran si pastaie de vanilie. Ingrediente: 750 ml lapte 120 g griş 150 g zahăr 2 ouă 1 linguriţă şofran 1 păstaie de vanilie   Mod de preparare: Pune la fiert laptele împreună cu păstaia de vanilie despicată în...

Read more »

Pizza cu rucola şi brânză proaspătă

Pizza cu rucola şi brânză proaspătă

O reteta delicioasa de pizza cu rucola si branza proaspata din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, mozzarella, branza proaspata si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping: 100...

Read more »

Supa de branza

Supa de branza

O reteta delicioasa de supa de branza din: branza cheddar, ceapa, telina, morcov, supa de pasare, faina, boabe de mustar, sos worcestershire, bere, unt si sos tabasco. Ingrediente: 225 g brânză Cheddar rasă 1 cană cu ceapă tocată 1 cană cu ţelină tocată 1 cană cu morcov tocat 6 căni cu supă de pasăre...

Read more »

Cocktail Flying Scotsman

Cocktail Flying Scotsman

O reteta simpla de Cocktail Flying Scotsman din: whisky scotian, vermut sec, angostura, cirese si limeta Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl vermut sec 2 stropi de Angostura cirese o felie de limeta   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata ingredientele alcoolice. Servim in cupa de cocktail. Imbogatim cu o felie de...

Read more »

Paste simple gratinate

O reteta delicioasa de paste simple gratinate din: paste, parmezan, sunca, unt, sare, piper, unt, faina, lapte si sare. Ingrediente: 400 g paste (fundiţe, spirale) 4 linguri cu parmezan 2 felii de şuncă 100 g unt sare piper pentru sos bechamel:  50 g unt 2 linguri cu făină 400 ml lapte sare   Mod...

Read more »

Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşie

Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşie

O reteta de rulouri de salau cu salata de ceapa rosie din: file de salau, jambon, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de salau 300 g jambon (taiat in felii cat mai subtiri) 600 g ceapa rosie 1 legatura patrunjel 50 ml ulei...

Read more »

Friptură de porc tradiţională

Friptură de porc tradiţională

O reteta simpla si delicioasa de friptura de porc traditionala din: medalioane din file de porc, carnaciori, unt, foi de varza, ceapa, malai, rosii, gusa de porc, ulei de masline extravirgin, lapte, vin alb sec, foaie de dafin, rozmarin, ghimbir, zahar, sare si piper. Ingrediente: 4 medalioane din file de porc 4 cârnăciori 15...

Read more »

Papricas de oaie

Papricas de oaie

O reteta de papricas de oaie din carne de oaie, ceapa, boia dulce, ardei gras, rosie, otet, pasta de rosii si cartofi. Ingrediente 1 kg carne de oaie 4-5 cepe putina boia dulce 1 ardei gras o rosie otet diluat pasta de rosii 2-3 cartofi (se poate si fara) Preparare Carnea curatata de grasime...

Read more »

Miel inabusit

Miel inabusit

O reteta de miel inabusit din: ulei de masline, carne de miel, sare, faina, ceapa, morcov, telina, usturoi, frunze de dafin, cimbru, vin rosu, cartofi si frunze de patrunjel. Ingrediente: 225 ml ulei de măsline 600 g carne de miel sare dupa gust 8 linguri faina 2 cepe mari 1 morcov 200 g telina...

Read more »

Prăjiturele cu caise

Prăjiturele cu caise

O reteta dulce de prajiturele cu caise din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, unt, caise si frunze de menta. Ingrediente: 8 oua 200 g zahar 1 lingura zahar vanilat 250 g faina 200 g unt 12 caise pentru ornare: frunze verzi de menta   Mod de preparare: Frecaţi untul cu zahărul şi zahărul vanilat...

Read more »

Chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor

Chiftele_de_vita_cu_cartofi_si_sos_la_cuptor.jpg

O reteta  de chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor din: carne tocata de vita, ceapa, oua, patrunjel, marar, gris, cartofi, ceapa, suc de rosii, lapte, zeama de carne, faina si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 2 cepe mici 2 ouă 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar...

Read more »

Pizza cu mozzarella, creveti si rucola

Pizza cu mozzarella, creveti si rucola

O reteta de pizza cu mozzarella, creveti si rucola din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, ciuperci champignon, mozzarella, masline negre, creveti, rucola, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă  200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr...

Read more »

Piept de bibilică umplut cu pate din ficat de gâscă

Piept de bibilică umplut cu pate din ficat de gâscă

O reteta de piept de bibilica umplut cu pate din ficat de gasca din: piept de bibilica, pate din ficat de gasca, unt, sunca, parmezan, brandy, vin rosu, supa de carne, hribi, usturoi, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi întregi de bibilică 300 g pate din ficat de gâscă 100 g unt 400...

Read more »

Reteta zilei: Musaca de berbecuţ

Reteta zilei: Musaca de berbecuţ

O reteta delicioasa de musaca de berbecut din: carne tocata de berbecut, cartofi fierti, iaurt, branza, ceapa, oua, usturoi, pasta de tomate, pesmet, nucsoara, busuioc si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de berbecuţ 6 cartofi fierţi 200 g iaurt 1 lingură cu brânză rasă 1 ceapă 2 ouă 2 căţei de usturoi 2...

Read more »

Cocktail Southern Sunset

Cocktail Southern Sunset

O reteta simpla de Cocktail Southern Sunset din: southern comfort, cointreau, rom jamaica si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl Southern Comfort 2 cl Cointreau 2 cl rom Jamaica 1 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-o cupa de cocktail....

Read more »

Piept de pui cu legume la grătar

Piept de pui cu legume la grătar

O reteta simpla si delicioasa de piept de pui cu legume la gratar din: piept de pui, morcovi, pastarnaci, ceapa verde, cartofi, ardei gras, vanata, rosii, ketchup, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati piept de pui – 200 g bucata 2 morcovi 2 pastarnaci 1 legatura ceapa verde cartofi 1 ardei...

Read more »

Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură

Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură

O reteta simpla si delicioasa de Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură din: smantana dulce, zahar, foi de gelatina, pastaie de vanilie, lamaie, zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 500 g smântână dulce 80 g zahăr 3 foi de gelatină 1 păstaie de vanilie 1 lămâie pentru sosul de zmeură: 200 g...

Read more »

Chiftelute de oaie

Chiftelute de oaie

O reteta simpla de chiftelute de oaie din: carne tocata de oaie, frunze de telina, patrunjel, ceapa, praf de curcuma, sare, piper, ceapa si usturoi. Ingrediente : 500 g carne tocata de oaie 2 linguri frunze de telina tocate marunt 2 linguri patrunjel tocat marunt 2 cepe medii tocate marunt 1 lingurita praf de...

Read more »

Raţă cu vin alb şi rozmarin

Raţă cu vin alb şi rozmarin

O reteta de rata cu vin alb si rozmarin din: rata, rozmarin, usturoi, apa, sare, vin alb sec si ulei de masline. Ingrediente: 1 raţă (circa 1,5 kg) 2-3 crenguţe de rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2 pahar apă 100 ml vin alb sec 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare   Mod de...

Read more »

Pizza cu ciuperci, mozzarella şi carnati

Pizza cu ciuperci, mozzarella şi carnati

O reteta simpla de pizza cu ciuperci, mozzarella si carnati din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, mozzarella, carnati, ciuperci champignon, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping:...

Read more »

Tocana cu carne de oaie

Tocana cu carne de oaie

O reteta simpla de tocana cu carne de oaie cu carne de oaie din: carne de oaie, ceapa, cartofi, untura, ardei gras, rosii, vin rosu, cimbru, patrunjel verde, boia de ardei dulce, piper si sare. Ingrediente carne de oaie (berbec) cu os-750 g ceapa-250 g cartofi-750 g untura-75 g ardei gras-300 g rosii proaspete-300...

Read more »

Salata de orez si creveti

Salata de orez si creveti

O reteta de salata de orez si creveti din: orez cu bob lung, ulei de masline, usturoi, patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 300 grame orez cu bob lung doua linguri ulei masline un catel de usturoi 200 grame creveti o legatura de patrunjel o lingura zeama de lamaie sare si piper...

Read more »

Ciorba de oaie

Ciorba de oaie

O reteta delicioasa de ciorba de oaie din: carne de berbec sau de oaie, morcov, patrunjel, ceapa, ardei gras, rosii, cartofi, varza dulce, bors, marar, cimbru, tarhon, piper si sare. Ingrediente: 1/2 carne de berbec sau de oaie fara grasime morcov patrunjel 1 ceapa de marime mijlocie 2 ardei grasi 250 g rosii 2...

Read more »

Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii

Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii

O reteta simpla de Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii din: muschi de purcel, untura de rata, boia dulce, unt, spanac, sare si piper. Ingrediente: 1 muşchi de purcel (circa 500 g) untură de raţă (sau de gâscă) 100 g boia dulce 15 g unt 100 g spanac sare şi piper  ...

Read more »

Sorbet cu lămâie şi busuioc

Sorbet cu lămâie şi busuioc

O reteta delicioasa de sorbet cu lamaie si busuioc din: zahar, apa, lamai, votca, frunze de busuioc si albusuri. Ingrediente: 200 g zahăr 300 ml apă 3 lămâi 1 păhărel de votcă 6 frunze de busuioc 2 albuşuri pentru decor: frunze de busuioc   Mod de preparare: Fierbe 1 minut apa cu zahărul şi...

Read more »

Mancare cu zaft şi salată

Mancare cu zaft şi salată

o reteta delicioasa de mancare cu zaft si salata din: ceapa, carne de porc, bere, sare, piper, slanina, usturoi, iaurt si salata verde. Ingrediente: 1 kg ceapa 1-1,5 kg carne de porc grasa 500 ml bere sare piper pentru salata: 200 g slanina 4 catei de usturoi 400 ml iaurt 3 capatani de salata...

Read more »

Covrigi cu branza

Covrigi cu branza

O reteta simpla de covrigi cu branza din: faina, lapte, drojdie, zahar, unt, zahar vanilat, sare, branza de vaci, ou, faina, galbenus si lapte. Ingrediente: 800 g făină 500 ml lapte 50 g drojdie proaspătă 150 g zahăr 150 g unt 3 pliculeţe cu zahăr vanilat sare pentru umplutura: 200 g brânză de vaci...

Read more »

Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar

Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar

O reteta delicioasa de Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar din: piept de rata, salata verde, pulpa de dovleac, ulei de masline extravirgin, mustar iute, otet de vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de raţă salată verde 200 g pulpă de dovleac 200 ml ulei de...

Read more »

Cocktail Southern Colada

Cocktail Southern Colada

O reteta simpla de Cocktail Southern Colada din: southern comfort, sirop de cocos, suc de maracuja, suc de ananas si frisca lichida. Ingrediente: 4 cl Southern Comfort 5 cl sirop de cocos 4 cl suc de maracuja 4 cl suc de ananas 5 cl frisca lichida   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine...

Read more »

Pastrama de oaie

O reteta de pastrama de oaie din: pulpa de miel sau oaie, usturoi, sare, piper, boia, cimbru si vin alb. Ingrediente: 2 felii pulpa de miel sau oaie frageda 1 capatana de usturoi 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita boia 1/2 lingurita cimbru 2 linguri vin alb Mod de preparare: Spalam si...

Read more »

Casată de castane cu alune

Casată de castane cu alune

O reteta de casata de castane cu alune din: piure de castane, frisca, oua, zahar, miere, lapte, zahar vanilat, rom si alune de padure neprajite. Ingrediente: 400 g piure de castane 500 ml frisca batuta din smantana 3 oua 150 g zahar 1 lingura miere 250 ml lapte fiert 1 lingura zahar vanilat 1...

Read more »

Muşchi de manzat în crustă de aluat

Muşchi de manzat în crustă de aluat

O reteta delicioasa de muschi de manzat in aluat din: foitaj, muschi de manzat, pate din ficat de gasca, kaiser, ou, brandy, sare, piper negru si salata asortata. Ingrediente: 400 g foitaj congelat 800 g muşchi de mânzat (bucată întreagă) 200 g pate din ficat de gâscă 8 felii de kaiser (prosciutto) 1 ou...

Read more »

Gulas de oaie

O reteta delicioasa de gulas de oaie din: carne de oaie, untura, ceapa, cartofi, rosii, ardei gras, paprika, sare, piper, foi de dafin si chimen. Ingrediente 1 kg carne de oaie 50 g untura 300 g ceapa 1 kg cartofi 50 g rosii 150 g ardei gras boia de ardei (paprika) sare piper foi...

Read more »

Miel Boulangere

O retea delicioasa de Miel Boulangere din: cartofi, ceapa, zeama de legume, usturoi, menta, rozmarin, unt, pulpa de miel, ardei gras, ceapa rosie, suc de lamaie, capere si ulei de masline. Ingrediente: 1.8 kg cartofi, taiati fin 1 ceapa taiata pestisori 600 ml zeama de legume 5 catei usturoi zdrobit 3 linguri menta tocata...

Read more »

Curry de miel cu spanac si iaurt

Curry de miel cu spanac si iaurt

O reteta delicioasa de curry de miel cu spanac si iaurt din: carne de miel, spanac, ceapa, usturoi, ginger, mirodenii, ulei, iaurt, apa si unt. Ingrediente 1kg carne de miel (pulpa sau muschiulet, taiat cubulete 2-3 pungi de spanac congelat de 400g 4 cepe tocate marunt 4 catei de usturoi pisat 8 cm de...

Read more »

Reteta zilei: Chiftele cu mentă şi susan

Reteta zilei: Chiftele cu mentă şi susan

O reteta simpla si delicioasa de chiftele cu menta si susan din: carne tocata de pui, ficatei de pui, ceapa verde, susan, pesmet, ghimbir si menta. Inrgediente: 500 g carne tocată de pui 2 ficăţei de pui 1 legătură de ceapă verde 2 linguri cu susan 1 lingură cu pesmet 1/4 linguriţă cu ghimbir...

Read more »

Ruladă delicioasa cu îngheţată

Ruladă delicioasa cu îngheţată

O reteta de rulada delicioasa cu ingheatata din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, crema mascarpone, fulgi de cocos, frisca, zemura si frunze verzi de menta. Ingrediente: 5 oua 120 g zahar 1 lingura zahar praf vanilat 150 g faina 1/2 lingurita praf de copt 200 g crema mascarpone 250 fulgi de...

Read more »

Ciolan de porc cu cimbru, ananas şi praz

Ciolan de porc cu cimbru, ananas şi praz

O reteta de ciolan de porc cu cimbru, ananas si praz din: ciolan de porc, ceapa alba, usturoi, cimbru, ienupar, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, faina, sare, piper, ananas si praz. Ingrediente: 2 ciolane de porc (circa 1,5 kg) 60 g ceapă albă 2 căţei de usturoi 4-5 crenguţe de cimbru proaspăt...

Read more »

Cocktail Union Club

Cocktail Union Club

O reteta simpla de Cocktail Union Club din: bourbon whiskey, curacao triple sec, zeama de lamaie, jumatatea de albus si zahar. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl Curacao Triple Sec 2 cl zeama de lamaie jumatate de albus zahar   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker. Servim in pahar de cocktail...

Read more »

Pizza umplută cu anşoa şi roşii

Pizza umplută cu anşoa şi roşii

O reteta de pizza umpluta cu ansoa si rosii din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii cherry, cascaval de oaie, ceapa, fileuri de ansoa si patrunjel. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru...

Read more »

Sos de merişoare

Sos de merişoare

O reteta simpla de sos de merisoare din: merisoare, zahar, portocala si scortisoara. Ingrediente: 350 g merişoare 150 g zahăr 1 portocală scorţişoară   Mod de preparare: Pune într-un vas merişoarele, zahărul, coaja de la o jumătate de portoca­lă, sucul de la portocala întreagă şi un praf de scorţişoară. Lasă pe foc mic aproximativ...

Read more »

Piept crocant de raţă cu Marsala şi piper roşu

Piept crocant de raţă cu Marsala şi piper roşu

O reteta de piept crocant de rata cu marsala si piper rosu din: piept de rata, faina, usturoi, ulei de masline, boabe de piper rosu, frunze de salvie, supa concentrata de legume, marsala, rozmarin, sare, piper, rosii cherry, morcovi si salata mixta. Ingrediente: 2 piepţi de raţă 20 g faină albă 1 căţel de...

Read more »

Bavareză siciliană

Bavareză siciliană

O reteta delicioasa de bavareza siciliana din: ricotta, zahar pudra, migdale, coaja de portocala zaharisita, smantana dulce, foi de gelatina, galbenusuri, cointreau si napolitane. Ingrediente: 500 g ricotta 200 g zahăr pudră vanilat 100 g migdale prăjite 300 g coajă de portocală zaharisită 600 ml smântână dulce 6 foi de gelatină 4 gălbenuşuri 1...

Read more »

Costite de miel in sos de vin alb

Costite de miel in sos de vin alb

O retete de costite de miel in sos de vin alb din: costita de miel, ierburi provance, salvie, boia dulce, piper alb, piper verde, piper negru, usturoi, miere, vin alb, ulei din samburi de strugure, sare, amidon, cartofi si sare. Ingrediente 2 buc costita de miel(1,5 kg) 2 lgt ierburi provance 1 legatura salvie...

Read more »

Plăcintă cu carne de miel

Plăcintă cu carne de miel

O reteta de placinta cu carne de miel din: faina, sare, condimente, unt, galbenusuri, unt, chifla veche, ceapa, usturoi, carne tocata de miel, smantana, patrunjel, sare, piper, boia, coaja de lamaie, vin rosu, branza si ciuperci. Ingrediente: aluat: 300 g făină 1 linguriţă de sare 1 linguriţă de condimente pentru carnea de miel 100...

Read more »

Piept de raţă cu portocale şi martini

Piept de raţă cu portocale şi martini

O reteta de piept de rata cu portocale si martini din: piept de rata, portocala, vin alb, rozmarin, sare, piper, portocale, martini sec, unt, foi de dafin, amidon, boabe de ienupar si boabe de piper negru. Ingrediente: 1 piept de raţă 1 portocală 50 ml vin alb cu aromă de fructe 1/2 linguriţă rozmarin...

Read more »

Ruladă de porc umplută cu hribi

Ruladă de porc umplută cu hribi

O reteta delicioasa de rulada de porc umpluta cu hribi din: file de porc, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper, hribi, usturoi, ardei iute, patrunjel si salata verde. Ingrediente: 500 g file de porc 1/2 pahar vin alb 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru umplutură: 250 g hribi...

Read more »

Tartă delicioasa cu cireşe

Tartă delicioasa cu cireşe

O reteta dulce de tarta delicioasa cu cirese din: faina, unt, zahar, smantana, ou, zahar vanilat, sare, cirese, albusuri, nuci macinate, rom si coaja de citrice. Ingrediente: 250 g faina 100 g unt 2 linguri de zahar 500 ml smantana 1 ou 2 galbenusuri 1 lingurita zahar vanilat 1/2 lingurita sare umplutura: 800 g...

Read more »

Vită Bourguignon

Vită Bourguignon

O reteta de vita bourguignon din: carne de vitel, supa de vita sau pui, ceapa, morcovi, usturoi, coniac, vin rosu sec, ciuperci, foaie de dafin, zahar brun, pasta de tomate, unt, faina, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 00 g carne de viţel 4 căni cu supă de vită sau pui 2 cepe 2 morcovi...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro