O
reteta de pasca cu ciocolata din: faina, drojdie, galbenusuri, coaja de
lamaie, lapte dulce, zahar, unt, ciocolata, cacao, faina, oua, lapte,
zahar vanilat si unt. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie 8 galbenusuri
coaja rasa de la o lamaie 500 ml lapte dulce 300 g zahar 200 g unt
pentru umplutura: 100 g…
14 April 2012

O
reteta de rucan umplut cu stafide din: curcan, grasime de gasca, bacon,
ficat de curcan, paine, amestec de carnati, ou, unt, stafide, vin,
cartofi copti, patrunjel si cirese. Ingrediente: un curcan de 3,5 kg 40 g
de grasime de gasca 8 felii de bacon umplutura: ficat de curcan o
jumatate de paine bagheta 500…
Read more »
14 April 2012

O
reteta simpla de Cocktail Strwberry Mimosa din: champagne, suc de
portocale, piure de capsuni si capsuni. Ingrediente: 10 cl Champagne 3
cl suc de portocale 3 cl piure de capsuni capsuni Mod de preparare:
Mixam ingredientele cu putina gheaa zdrobita. Servim bautura intr-o cupa
de cocktail si decoram cu capsuni.
Read more »
14 April 2012

O
reteta de cotlet de miel cu linte si salata feta din: mazare, linte
verde, otet de vin, zahar brun, menta, branza feta, cotlete de miel si
ulei de masline. Ingrediente: 300g de mazăre congelată 800g linte verde
din conservă, clătită şi scursă bine 4 linguri oţet de vin 2 linguri de
zahăr brun 1…
Read more »
14 April 2012

O
reteta de drob de miel cu masline verzi din: ficatei de pui, piept de
pui, masline verzi, ceapa, oua, foi de placinta, sare, piper alb si
ulei. Ingrediente: 500 g ficatei de pui un piept de pui dezosat 200 g
masline verzi fara samburi doua cepe patru oua un pachet de foi de
placinta…
Read more »
14 April 2012

O
reetta de orez cu ardei si mazare din: ceapa verde, orez, mazare,
ardei, suc de lamaie, otet, ulei, mustar, patrunjel verde si condimente.
Ingrediente: 4 fire ceapa verde + 1 ceapa uscata 250 g orez 200 g
mazare verde 1 ardei rosu 1 lingura suc de lamaie 1 lingura otet ulei 1
lingurita mustar…
Read more »
14 April 2012

O
reteta de pasca cu smantana din: aluat de cozonac, smantana,
galbenusuri, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare.
Ingrediente: aluat de cozonac 1 kg smantana 5 galbenusuri 3 albusuri
2-3 linguri faina 250 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat coaja de lamaie
sare Mod de preparare: Pui o foaie…
Read more »
14 April 2012

O
reteta de ciorba de perisoare a la grec din: carne tocata de porc,
orez, ou, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, smantana, galbenus de ou,
marar si sare. Ingrediente: 500 grame de carne tocată de porc o ceaşcă
de orez un ou întreg pentru perişoare 2 morcovi o ţelină 2 cepe un ardei
gras roşu…
Read more »
14 April 2012

O
reteta de piure de spanac din: spanac, ceapa, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg spanac 1 ceapa 3 catei de usturoi sare piper Mod de
preparare: Se spală bine spanacul şi se fierbe 10 minute tn apă cu sare.
Se scoate intr-o strecurătoare, după care se pasează. Ceapa şi
usturoiul se toacă…
Read more »
14 April 2012

O
reteta de Drob de miel pentru masa de Paşti din: organe de miel,
prapur, ceapa, oua, paine, smantana, verdeata, sare si piper.
Ingrediente: organele de miel prapu 2-3 legături de ceapă două ouă 1-2
felii de pâine o lingură smântână verdeaţă sare piper Mod de
preparare: Spală bine organele, apoi pune-le la fiert…
Read more »
14 April 2012

O
reteta de conopida picanta din: conopida, broccoli, morcov, ceapa,
stafide, ardei gras, curry, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g
conopida 300 g broccoli 1 morcov 1 ceapa 50 g stafide 1 ardei gras rosu 1
varf de cutit de turmeric sau curry 30 ml ulei sare piper Mod de
preparare: Conopida şi…
Read more »
14 April 2012

O
reteta de miel umplut pentru masa de Paşti din: miel, organe de miel,
oua, patrunjel, usturoi, sare, piper, ceapa, morcovi, vin si untura.
Ingrediente: 1 bucata coasta de miel cu pulpa din spate 300 g organe de
miel (ficat, plaman, inima, rinichi) 3 oua fierte 1 ou crud patrunjel
verde 2 catei de usturoi…
Read more »
14 April 2012

Va
prezentam Zece deserturi pentru masa de Paşte: Tort cu marmeladă si
crema O reteta de tort cu marmelada si crema din: faina, galbenus,
zahar, otet din vin, ulei, untura, lapte, praf de copt, sare, ou, zahar
vanilat si marmelada de prune. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 1
galbenus 5 linguri zahar 2…
Read more »
14 April 2012

O
reteta de pastrav cu garnitura de cartofi din: pastravi, rosii,
cartofi, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2
rosii 400 g cartofi 100 g unt patrunjel verde sare piper Mod de
preparare: Se curăţă şi se spală bine interiorul fiecăruia se pune de
unt şi se presară sare şi împachetează…
Read more »
14 April 2012

O
reteta de tocana de ied din: ied, rosii, ceapa, ardei, telina, morcovi,
patrunjel, hrean, tuica, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ied 1 kg
rosii proaspete 200 g ceapa 20 g ardei 1 capatana telina 200 g morcovi 3
legaturi patrunjel 1 radacina hrean 200 ml tuica 1 litru ulei sare
piper Mod…
Read more »
14 April 2012

O
reteta de Salata de radicchio, rucola si grana padano din: radicchio,
rucola, grana padano, sare, crutoane, piper, lamaie si ulei de masline.
Ingrediente: 1 radicchio 300 g rucola 200 g grana padano crutoane sare
piper lamaie ulei de masline Mod de preparare: Se spalăfrunzele de
radicchio şi de rucola. Se stropesc cu zeamă…
Read more »
14 April 2012

O
reteta de aperitive cu carne de miel din: maruntaie de miel, ceapa
verde, marar verde, ceapa, sare, piper, busuioc, aluat si smantana.
Ingrediente: maruntaie de la un miel 1 legatura ceapa verde 1 legatura
marar verde 2 cepe uscate sare piper busuioc aluat pentru clatite gata
preparat smantana Mod de preparare: Faci 10-20…
Read more »
14 April 2012

O
reteta de bors de peste din: somn, crap, biban, rosioara, morcovi,
telina, rosii, ceapa, patrunjel, leustean, ulei, orez, ardei gras, bors,
sare si piper. Ingrediente: capul şi coada de la un somn şi de la un
crap patru bucăţi de biban şalău sau roşioară cinci morcovi o ţelină
două cutii de roşii decojite trei…
Read more »
14 April 2012

O
retete de granita cu afine, lime si cointreau din: votca aromata cu
lamaie, lichior cointreau, zeama de lime, suc de afine, apa si zahar.
Ingrediente: 50 ml votca aromata cu lamaie 50 ml lichior Cointreau 5
linguri zeama de lime 8 linguri suc de afine 100 ml apa 1 lingura zahar
Mod de…
Read more »
14 April 2012

O
reteta de pasca de branza din: aluat, branza de vaci, zahar, faina,
sare, stafide, unt, smantana, scortisoara, esenta de vanilie, esenta de
rom si coaja de lamaie. Ingrediente: 300 g de aluat de cozonac greu de
framantat 300 g branza de vaci jumatate de pahar de zahar (sau dupa
gust) o lingura de faina…
Read more »
14 April 2012

O
reteta de cozonac cu nuca si stafide din: faina, untura, unt, oua,
zahar pudra, lapte, smantana, drojdie, sare, zahar, nuca si stafide.
Ingrediente: 300 g faina + extra pentru tapetat tava 75 g untura 75 g
unt moale+o lingura de unt 4 oua o lingura de zahar pudra un pahar de
lapte caldut o…
Read more »
14 April 2012

O
reteta video despre cum se prepara miel si couscous, un preparat
absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 250 g
Couscous Lamb 1 Stock Cube 400 ml Boiling Water Butter Salt Olive Oil
Cum se prepara miel si couscous Pofta buna!
Read more »
14 April 2012

O
reteta de rulada cu carne de miel si spanac din: pulpa de miel, spanac,
cascaval, ou, vin alb, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de
miel fara os 250 g spanac fiert 100 g cascaval ras 1 ou 50 ml vin alb 4
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Fierbi…
Read more »
14 April 2012

O
reteta de salata de cartofi rosii din: ulei de masline extravirgin, suc
de lamaie, smantana, cartofi noi, cartofi rosii, sare de mare, piper,
ridichi, menta si arpagic. Ingrediente: 6 linguri cu ulei de măsline
extravirgin sucul de la 1-2 lămâi 250 grame de smântână sau brânză
proaspătă 500 grame de cartofi noi 500 grame…
Read more »
14 April 2012

O
reteta de tarta de primavara din: faina, margarina, cascaval,
verdeturi, patrunjel, marar, pesemt, ceapa, ulei, sare, piper si chimen.
Ingrediente: 200 g faina 150 g margarina 50 ml apa 40 g cascaval 500 g
amestec de verdeturi: leurda, urzici, loboda, coji de ceapa verde sau de
usturoi 1 legatua de patrunjel 1 legatura marar…
Read more »
14 April 2012

O
reteta de ciorba de pui cu legume si paste din: morcovi, patrunjel,
telina, ceapa, paste fainoase, piept de pui, ulei, leustean, patrunjel,
sare, bulion si ulei. Ingrediente: doi morcovi o rădăcină de pătrunjel o
jumătate de rădăcină de ţelină două cepe o mâană de paste făinoase un
piept de pui 2-3 linguri de ulei…
Read more »
14 April 2012

O
reteta simpal de Cocktail Gold Fever din: apricot brandy, bordeaux,
bitter orange si sampanie. Ingrediente: 1 cl Apricot Brandy 1 cl vin alb
Bordeaux o picatura de Bitter Orange sampanie Mod de preparare:
Apricotul Brandy-ul, vinul si Bitter Orange-ul se mixeaza cu cuburi de
gheata intr-un pahar mai mare. Turnam bautura intr-o cupa…
Read more »
14 April 2012

O
reteta de salata de spanac din: usturoi, frunze de spanac, parmezan,
ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si lime. Ingrediente: 4 catei
de usturoi 500 g frunze de spanac 20 g parmezan ulei de masline sare
piper rosii cherry 1 lime pentru decor Mod de preparare: Se spală bine
frunzele de spanac…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de friptura de miel cu hribi din: pulpe de miel, hribi, piper,
boia, cimbru, usturoi, patrunjel, condimente pentru miel, ulei, vin alb
si foi de dafin. Ingrediente: 2 pulpe de miel 500 g hribi o lingurita
piper o lingura boia o lingurita cimbru uscat 2 lingurite usturoi o
lingurita patrunjel tocat 3 lingurite…
Read more »
13 April 2012

Cinci
salate pentru masa de Pasti: Salata Siciliana cu mere si ciuperci
marinate O reteta de salata siciliana cu mere si ciuperci marinate
din: rosii, mere, radacina de telina, ciuperci marinate, maioneza, ou,
masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rosii 2 mere 150 g radacina
de telina 100 g ciuperci marinate 4 linguri…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de cozonac cu nuca si rahat din: faina, drojdie, unt, oua,
zahar, ulei de floarea soarelui, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie si
portocala, rahat, nuca, rom, cacao si ou. Ingrediente: un kg faina 50 g
drojdie 200 g unt 6 oua 10 linguri zahar 400 ml lapte 50 ml ulei de
floarea…
Read more »
13 April 2012

Fripturi
pentru masa de Paşti: Friptură de ied cu rozmarin si cartofi O reteta
de friptura de ied cu rozmarin si cartofi din: pulpa de ied, otet de
vin, rozmarin verde, usturoi, cimbru, piper, unt, mere, cartofi, ulei de
masline si vin alb. Ingrediente: o pulpă dezosată de ied 100 ml otet de
vin…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de coaste de porc cu varza rosie si mere din: coaste de post,
varza rosie, mere golden, piper, cimbru, marar, unt, miere, sare si supa
de legume. Ingrediente: 1,5 kg de coaste de porc o varza rosie
potrivita patru mere golden sucul de la jumatate de portocala o
lingurita de piper negru macinat…
Read more »
13 April 2012

Va
prezentam Noua deserturi pentru masa de Paşte: Sorbet de lamaie O
reteta de sorbet de lamaie din: apa, zeama de lamaie, zahar si coaja de
lamaie. Ingrediente: 400 ml apa 200 ml zeama de lamaie 160 g zahar
pentru decor: coaja de lamaie Mod de preparare: Incălzeşte apa fără să
dea în clocot,…
13 April 2012

O
reteta de cartofi noi copti in ulei de trufe din: cartofi noi, usturoi,
ulei de trufe, sare, piper, cimbru si rozmarin. Ingrediente: 1 kg
cartofi noi 4 catei de usturoi ulei de trufe sare piper cimbru rozmarin
Mod de preparare: Se spală bine cartofii şi se taie sferturi, fără a se
curăţa de…
Read more »
13 April 2012

O
reteta simpla de Cocktail 2000 din: cointreau, suc de limeta, sampanie
si agrise. Ingrediente: 4 cl Cointreau 4 linguri de suc de limeta
sampanie bucati de agrise Mod de preparare: Mixam Cointreau, zeama de
limeta si cuburile de gheata intr-un pahar, apoi turnam bautura intr-o
cupa de sampanie si completam cu sampanie. Decoran…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de pasca cu crema de branza dulce din: oua, unt, zahar, ulei de
floarea soarelui, sare, coaja de lamaie, drojdie, lapte, faina, unt,
branza dulce, stafide, oua, esenta de vanilie, ciocolata si nuca de
cocos. Ingrediente: pentru aluat: 3 ouă 100 g unt 6 linguri zahăr 25 ml
ulei de floarea- soarelui un…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de rulada de curcan cu prune si sos de migdale din: pulpe de
curcan, prune uscate, mustar, pesmet, albus, ceapa, verdeturi, morcovi,
ulei, sare si piper. Ingrediente: trei pulpe superioare de curcan 20
prune uscate (eventual afumate) doua lingurite de mustar o lingura de
pesmet un albus doua cepe mici verdeturi (cimbru, patrunjel)…
Read more »
13 April 2012

Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam un meniu pentru masa
de Paşti: Ciorba de miel O reteta de ciorba de miel din: carne de
miel, apa, praz, morcovi, ceapa, arpacas, usturoi, piper si patrunjel.
Ingrediente: 1…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de rulada de miel cu verdeturi din: carne de miel, ceapa,
usturoi, pesmet, unt, spanac, sare, piper, ulei de masline, vin alb sec,
usturoi, rozmarin si ienibahar. Ingrediente: un kg carne de miel (pulpă
de miel fără os) o legătură ceapă o legătură usturoi 1-2 linguri pesmet
un cubuleţ unt 200 g spanac…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de Frappe de vanilie cu sirop de migdale din: smantana, sirop de
migdale, inghetata de vanilie, sirop de rodie, amaretto, grand marnier,
gheata si capsuni. Ingrediente: 100 ml smantana dulce 1/2 pahar sirop
de migdale 100 g inghetata de vanilie 40 ml sirop de rodie 40 ml lichior
Amaretto 40 ml lichior Grand…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de friptura de ied cu rozmarin si cartofi din: pulpa de ied,
otet de vin, rozmarin verde, usturoi, cimbru, piper, unt, mere, cartofi,
ulei de masline si vin alb. Ingrediente: o pulpă dezosată de ied 100 ml
otet de vin rozmarin verde o legătură usturoi verde cimbru verde piper
negru, boabe şi măcinat…
Read more »
13 April 2012

Va
prezentam Opt deserturi pentru masa de Paşte: Mieluşei cu marţipan O
reteta de mielusei cu martipan din: martipan, oua, unt, zahar, zahar
vanilat, sare, ulei de migdale, faina si amidon si praf de copt.
Ingrediente: 100 g masă de marţipan 2 ouă 75 g unt moale 50 g zahăr 1
plic zahăr vanilat…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de friptura de iepure cu masline din: iepure, vin alb, sare
grunjoasa, piper, foi de dafin, masline, ulei de masline, rosii, busuioc
verde, cimbru, lamai si usturoi. Ingrediente: un kg carne de iepure
(piept, pulpe) 500 ml vin alb dulce, dacă e iepure de casă sau 500 ml
vin roşu, dacă e iepure…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de bors de miel pentru masa de Paşti din: coaste si carne de
miel, ceapa, morcovi, ardei, telina, leustean, bors, rosii, otet, piper
si sare grunjoasa. Ingrediente: un kilogram coaste şi carne de miel 3
cepe 3 morcovi un ardei o ţelînă 2 legături leuştean un litru borş 2-3
roşii o linguriţă oţet…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de frappe de banane si lapte de cocos din: suc de ananas, lapte
de cocos, rom, smantana dulce, banana, gheata si ananas. Ingrediente:
200 ml suc de ananas 100 ml lapte de cocos 30-40 ml rom 75 ml smantana
dulce 1 banana 5 cuburi de gheata pentru decor: 1 felie de ananas …
Read more »
13 April 2012

O
reteta de drob de miel din: organe de miel, lapte, ulei de floarea
soarelui, ienibahar, unt, oua, sare grunjoasa, piper si ceapa alba.
Ingrediente: 2 kg organe de miel 500 ml lapte dulce 2-3 linguri ulei de
floarea-soarelui ienibahar 200 g unt 8 ouă sare grunjoasă piper negru
măcinat 3 cepe albe Mod…
Read more »
13 April 2012

O
reteta simpla de Cocktail Sea Of Love din: champagne, rom alb, lichior
de cocos, piure de capsuni si fructe. Ingrediente: 8 cl champagne 1 cl
rom alb 2 cl lichior de cocos 2 cl piure de capsuni bucati de fructe
Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita in mixer, apoi
turam bautura…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de coronita din carne de pui si legume din: piept de pui, paine,
lapte, oua, ceapa, unt, sare, ardei, piper, patrunjel, margarina, sare,
iaurt, faina si smantana. Ingrediente: 800 g piept de pui 200 g miez
pâine 200 ml lapte 4-5 ouă 2 legături ceapă 75 g unt sare 2 ardei piper
negru…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de salata de crutoane din: sfecla rosie, morcov, ceapa, zeama de
lamaie, ulei de masline, seminte de susan, paine neagra si patrunjel.
Ingrediente: 1 sfecla rosie de dimensiune mijlocie 1 morcov 1 ceapa
zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de
susan 200 g paine neagra (veche…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de tarta aperitiv cu branza din: faina, ulei de floarea
soarelui, sare, oua, branza mascarpone, telemea de vaca, smantana, sare,
piper, ceapa, marar si patrunjel. Ingrediente: Pentru aluat: 225 ml
apă 375 g făină 175 ml ulei de floarea-soarelui un praf sare 3 ouă
Pentru umplutură: 100 g brânză mascarpone 150 g telemea…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de mielusei cu martipan din: martipan, oua, unt, zahar, zahar
vanilat, sare, ulei de migdale, faina si amidon si praf de copt.
Ingrediente: 100 g masă de marţipan 2 ouă 75 g unt moale 50 g zahăr 1
plic zahăr vanilat 1 praf sare 5 picături ulei de migdale amare 80 g
făină…
Read more »
13 April 2012

O
reteta delicioasa de macrou cu: morcov, spanac, usturoi, frunza de
dafin, rosii, limete, masline, ardei iute, ardei capia, ulei de masline,
sare, piper, marar. Ingrediente: un kilogram macrou 500 g morcovi 500 g
spanac verde 6 căţei de usturoi o frunză de dafin 4 roşii două limete
100 g măsline feliate un ardei iute…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de ciorba de miel din: carne de miel, apa, praz, morcovi, ceapa,
arpacas, usturoi, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2
litri de apa 3 fire de praz tocat marunt 3 morcovi 2 cepe tocate 1
ceasca cu arpacas 2 catei de usturoi piper negru macinat 1/4 ceasca cu
patrunjel…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de iepurasi din aluat pufos de cozonac din: lapte, drojdie,
faina, zahar, unt, sare, gabenus, stafide, migdale si zahar pudra.
Ingrediente: 300 g lapte 1/2 cub de drojdie 500 g faina 100 g zahar 75 g
unt moale sare 1 galbenus circa 25 g stafide circa 25 g migdale rase
eventual zahar pudra…
Read more »
13 April 2012

O
reteta delicioasa de salata cu: muschi de vita, usturoi, rosii, salata,
branza cu mucegai, otet balsamic, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 250 g
de muşchi de vită 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 roşii 5 ceşti de salată
romană tocată 3 ceşti de brînză cu mucegai albastru sfărîmată 4 linguri
de oţet balsamic 1/2 ceaşcă…
Read more »
13 April 2012

O
reteta video despre cum se prepara tort cu fructe: Ingrediente: 220 g
plain flour ¼ tsp salt ½ tsp mixed spice ½ tsp ground cinnamon 200 g
butter 2 tbsp black treacle 1 tbsp marmalade ¼ tsp vanilla essence 4
medium eggs, lightly beaten 800 g mixed dried fruit 100 g chopped mixed
peel…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de supa de praz si cartofi din: marar, ulei de masline
extravirgin, praz, cartofi, usturoi, supa de legume si sare.
Ingrediente: 1 legatura de marar 9 linguri ulei de masline extravirgin
1.7 kg praz 2 cartofi mari, taiati 3 catei usturoi, maruntiti 8 cani
supa de legume sare Mod de preparare: Fa…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de cotlete de miel cu piure de mazare si menta din: cotlete de
miel, otet balsamic, ulei de masline, menta, mazare si parmezan.
Ingrediente: 6 cotlete de miel 3 linguri oţet balsamic 5 linguri ulei de
măsline 1 mână de mentă 300 g de mazare congelată 2 linguri parmezan
ras Mod de…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de Panna cotta cu jeleu de portocale din: smantana, lapte, zahar
pudra, zahar tos, suc de portocale, amidon, gelatina, ciocolata cu
lapte, rom si baton de vanilie. Ingrediente: 250 ml smantana pentru
frisca 250 g lapte caldut 100 g zahar pudra 3 linguri cu zahar tos 400
ml suc de portocale proaspat stors…
Read more »
13 April 2012

O
reteta Roastbeef clasic cu sos remoulade din: carne de vita, sare,
piper, mustar de dijon, ceapa, oua, castravecior murat, patrunjel,
maioneza si iaurt. Ingrediente: 1,5 kg carne de vita fasonata pentru
roastbeef sare piper 6 linguri mustar de Dijon 3 cepe albe 4 oua fierte
tari 3 cepe frantuzesti 1 castravecior murat 1 legatura…
Read more »
13 April 2012

O
reteta simpla de Cocktail Frou Frou din: lichior de fructe, lichior de
capsuni, suc de grepfrut si champagne. Ingrediente: 3 cl Bols lichior de
fructe de passiflora 3 cl lichior de capsuni 2 cl suc de grepfurt
champagne Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sampaniei, se
mixeaza bine cu gheata in shaker, si…
Read more »
13 April 2012

O
reteta delicioasa de tiramisu cu: tiramisu, oua, zahar tos, ulei,
lapte, cacao, faina, praf de copt, zahar vanilat, coacaze rosii, frisca,
sirop de zahar, sare, limeta. Ingrediente: 2 ouă 350 g zahăr tos 125 ml
ulei de floarea-soarelui 250 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 500 g
făină praf de copt două pliculeţe…
Read more »
13 April 2012

Patru
salate pentru masa de Pasti: Salată caldă de raţă servită cu sos
Merlot O reteta delicioasa de salata cu: carne de rata, cartofi,
andiva rosie, creson, sfecla rosie, vin rosu, hasma, supa de pui, ulei
de masline. Ingrediente: 2 pulpe de raţă 2 cartofi, cu coajă 85g de bob
verde (sau de…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de friptura d eporc cu lamaie si seminte de fenicul din: muschi
de porc, rozmarin, cimbru, coaja de lamaie, seminte de fenicul, pesmet,
parmezan, unt, ou, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1,2 kg
muşchi de porc 2 linguri rozmarin tocat 2 linguri cimbru tocat 1
linguriţă coajă rasă de la o…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de frappe cu iaurt din: smantana, iaurt, zahar, apa si frunze de
menta. Ingrediente: 120 ml smantana dulce 160 g iaurt integral 50 g
zahar 20 ml apa pentru decor: frunze de menta Mod de preparare: Pune
în vasul blenderului smântână, iaurtul, zahărul şi apa. Mixează-le circa
40 de secunde la putere…
Read more »
13 April 2012

O
reteta de muschiulet de miel in unt din: usturoi, rozmarin, cimbru,
muschiulet de miel, sare, piper, unt, patrunjel, coaja de lamaie, ceapa
verde si rosii cherry. Ingrediente: 2 catei de usturoi 1 fir de rozmarin
3 fire cimbru 4 bucati de muschiulet de miel (180 g) sare piper 80 g
unt 1 legatura patrunjel…
13 April 2012

O
reteta gustoasa de fasole verde cu: marar, praf de copt, unt, faina,
supa de vita, sare, smantana, piper, otet. Ingrediente: 750 g fasole
verde un vârf de cuţit de praf de copt o lingură de unt o lingură de
făină 200 ml supă de vită sare 200 g smântână piper un strop de oţet…
Read more »
13 April 2012

O
reteta delicioasa de rondele cu: file de hering, spanac verde, alge,
naut, boabe de porumb, fidea de orez, ulei de masline, usturoi, frunza
de dafin, sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g fileuri de hering 500 g
spanac verde două foi de alge nori 200 g năut 150 g boabe de porumb 200
g fidea…
Read more »
13 April 2012

O
reteta delicioasa de pizza cu:faina, drojdie, apa, ulei de masline,
zahar tos, sos pesto, masline, ardei capia, praz, miez de nuca,
cascaval, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g făină 15 g drojdie 250
ml apă două linguri cu ulei de măsline o linguriţă cu zahăr tos două
linguri cu sos pesto 100 g măsline…
Read more »
13 April 2012

O
reteta delicioasa de friptura cu: carne de vita, sare, piper, faina,
unt, ceapa, ulei, supa de vita, fulgi de unt. Ingrediente: 4 felii
dezosate de carne de vită sare piper făină două linguri de unt topit 250
g ceapă ulei supă de vită pentru marinat 2-3 fulgi de unt rece Mod de
preparare: Se…
Read more »
13 April 2012

O
reteta delicioasa de varza cu: sare, bacon, unt, faina, supa de vita,
usturoi, piper. Ingrediente: o varză de un kilogram sare 100 g bacon o
lingură de unt o lingură de făină 250 ml supă de vită un căţel de
usturoi piper Mod de preparare: Se curăţă varza de frunzele exterioare,
se taie în…
Read more »
13 April 2012

O
reteta delicioasa de polenta cu: malai, apa, ceapa verde, rosii,
broccoli, parmezan, unt, branza de burduf, sare, piper. Ingrediente:
400 g mălai 1.500 ml apă o legătură ceapă verde 8 roşii 500 g broccoli
100 g parmezan 75 g unt 200 g brânză de burduf sare piper Mod de
preparare: Broccoli se spală, se…
Read more »
13 April 2012

O
reteta gustoasa de strudel cu: mere, faina, ulei, zeama de lamaie, rom,
stafide, scortisoara, zahar vanilat, zahar, unt, pesmet, zahar pudra.
Ingrediente aluat: 200 g făină două linguri de ulei Ingrediente
umplutură: 1.5kg mere zeamă de lămâie două-trei linguri de rom două-trei
linguri de stafide scorţişoară zahăr vanilat 120 g zahăr 80 g unt…
Read more »
12 April 2012

O
reteta de miel condimentat din: ulei de masline, spata de miel, ceapa,
usturoi, scortisoara, seminte de chimion, chilli, rosii, supa de legume,
melasa de rodie, caise, smochine si coriandru. Ingrediente: 1½ ulei de
măsline 2 bucăţi spată de miel, cu os 3 cepe, foliate 4 căţei de
usturoi, feliaţi ½ baton de scorţişoară 1…
Read more »
12 April 2012

Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam o serie de retete
pentru masa de Paşti: Pulpa de miel umpluta O reteta de pulpa de miel
umpluta din: pulpa de miel, ulei, chifle, ou, smantana, unt, urzici,
migdale,…
Read more »
12 April 2012

O
reteta de Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel din: chifla,
ceapa, ulei, ceapa verde, patrunjel, carne de miel, organe de miel, ou,
gris, sare si piper. Ingrediente: 1 chiflă veche de-o zi 2 cepe 3
linguri ulei 2 cepe verzi 1 legătură pătrunjel 400 g carne de miel
tocată (sau…
Read more »
12 April 2012

O
reteta de muschi de porc umplut cu gorgonzola din: muschi de porc,
busuioc, banza gorgonzola, paine alba, sare, piper si ulei. Ingrediente:
1 bucată de muşchi de porc (cca 500 g) 1 legătură busuioc 150 g brânză
gorgonzola (sau alt sortiment de brânză cu mucegai albastru) 50 g pâine
albă tăiată cuburi (fără coajă)…
Read more »
12 April 2012

O
reteta de miel pe pat de legume asortate din: carcasa de miel, piper,
ceapa, patrunjel, cimbru, rozmarin, unt, ou, fasole verde, cimbrisor,
mazare, dovlecei, praz, ulei, sare si mustar. Ingrediente: 1 carcasa de
miel cu coaste (circa 800 g) piper 3 cepe frantuzesti 1 legatura
patrunjel 1 legatura cimbru 1/2 legatura patrunjel 1 fir…
Read more »
12 April 2012

O
reteta de rulada de curcan umpluta cu branza din: otet, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, boia dulce, piept de curcan, patrunjel, cimbru,
ceapa, pesemt, branza de vaci, galbenus, supa, smantana, mustar si
amidon. Ingrediente: 1 lingură oţet 4 linguri ulei de floarea-soarelui
sare piper boia dulce 1 kg piept de curcan (fasonat pentru…
Read more »
12 April 2012

O
reteta de drob de miel pane din: organe de miel, oua, verdeata, faina,
pesmet si ou. Ingrediente: 500 g organe de miel 3 oua verdeata: o
jumatate de legatura de marar, o jumatate de legatura de patrunjel, o
legatura de ceapa 3 linguri de faina alba 3 linguri de pesmet 1 ou
pentru batut…
Read more »
12 April 2012

O
reteta simpla de Cocktail Tangora din: rom brun, bols vanilla, zahar si
champagne. Ingrediente: 3 cl rom brun 1 cl Bols Vanilla 1 cl zahar 5 cl
champagne Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata
in shaker, si se serveste in pahar de whisky cu cuburi de gheata.
Read more »
12 April 2012

O
reteta de pulpa de miel invelita din: pulpa de miel, vin, ulei, aluat,
boabe de piper, rosie, ou si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel fără
os 2 căni cu vin 2-3 linguri cu ulei 5-6 boabe de piper negru 1 foaie
aluat foitaj 1 roşie mare 1 ou sare Mod de…
Read more »
12 April 2012

O
reteta video despre cum se prepara vinete umplute cu carne de miel si
branza feta, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte
sanatos. Ingrediente: 2 aubergines 60 ml olive oil 350 g minced lamb 1
onion, chopped 4 cloves garlic, minced 2 tomatoes, deseeded and diced 1
tbsp cumin 1 pinch cayenne…
Read more »
12 April 2012

Va
prezentam Sapte deserturi pentru masa de Paşte: Desert cald cu crema de
ou O reteta de desert cald cu crema de ou din: unt, cornuri, gem de
caise, caise deshidratate, stafide, rom, oua, lapte, frisca, zahar,
esenta de vanilie, scortisoara si zahar brun. Ingrediente: 50 g unt,
inmuiat 6 cornuri (din aluat de…
Read more »
12 April 2012

O
reteta de miel in crusta de aluat din: pulpa de miel, aluat, pate de
casa, galbenus de ou, sare, piper, foaie de dafin, cimbru, piper negru
boabe, rozmarin, patrunjel, menta, ulei de masline, ceapa si vin alb.
Ingrediente: 400-500 g pulpa de miel aluat patiserie 30 g pate de casa 1
galbenus de ou…
Read more »
12 April 2012

O
reteta de pui cu parmezan, spanac si fasole verde din: albus, parmezan,
piept de pui, cartofi, mazare, spanac, otet balsamic si ulei de
masline. Ingrediente: 1 albus 50 grame parmezan ras 4 piepti de pui 400
grame cartofi noi taiati in cuburi 140 grame mazare 1 legatura spanac 5
ml otet balsamic 10 ml…
Read more »
12 April 2012

O
reteta delicioasa de flori cu: faina, parmezan, branza de vaci, oua,
rosii uscate, patrunjel verde, ceapa verde, praf de copt, sare, piper,
unt, sos de rosii picant, rosii. Ingrediente: 130 g făină 50 g parmezan
125 g brânză de vaci două ouă 100 g roşii uscate în ulei o lingură de
pătrunjel verde tocat…
Read more »
12 April 2012

O
reteta de spuma de iaurt pe piersici maeinate, cu coacaze din:
inghetata de iaurt, lapte, gheata, piersica, zahar brun si coacaze.
Ingrediente: 150 g inghetata de iaurt 100 ml lapte proaspat integral 2-3
cuburi de gheata 1 piersica bine coapte 1 lingurita zeama de lamaie 1
lingurita zahar brun pentru decor: 2 ciorchini mici…
Read more »
12 April 2012

O
reteta de cotlete de miel cu vin din: cotlete de miel, ceapa, vin rosu,
cimbru, rosii, usturoi, sare, ulei de masline si piper negru.
Ingrediente: 1 kg cotlete de miel (sau berbecuţ, că e mai sănătos) 4-5
cepe mari 300 ml vin roşu sec 2-3 rămurele de cimbru 1 cutie cu roşii
tăiate 3-4…
Read more »
12 April 2012

O
reteta delicioasa de tarta cu: branza de vaci, smantana, zahar tos,
sare, oua, zahar vanilat, flori de soc, stafide, unt, gris, lamaie,
dulceata de capsuni. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 200 ml smântână
100 g zahăr tos un vârf de linguriţă cu sare 4 ouă, două pliculeţe zahăr
vanilat 3 linguri cu flori…
Read more »
12 April 2012

O
reteta delicioasa de paste cu: carne de pui, vanata, fenicul, dovlecel,
usturoi, portocala, lamaie, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente:
două piepturi de pui o vânătă un fenicul un dovlecel 4 căţei de usturoi
300 g paste colorate o portocală o lămâie sare piper cimbru ulei de
floarea soarelui Mod de preparare: Vânătă şi dovlecelul…
Read more »
12 April 2012

O
reteta delicioasa de ciorba: macrou, telina, rosii, ardei gras, morcov,
ceapa, arpagic, cartofi, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper,
marar, ardei iute. Ingrediente: un kilogram macrou o ţelină mică 5
roşii, un ardei gras verde un morcov o ceapă 200 g arpagic doi cartofi o
lingură de pastă de tomate 300 ml borş…
Read more »
12 April 2012

O
reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, ulei, zahar
tos, bicarbonat, gris, baton de vanilie, lamaie rasa, magiun de prune,
smantana, ulei. Ingrediente: un kilogram brânză de vaci 400 g făină 3
ouă 100 g zahăr tos 3 g bicarbonat de sodiu 100 g griş un baton de
vanilie coajă rasă de…
Read more »
12 April 2012

O
reteta de coaste de miel cu ierburi aromate din: coaste de miel,
rozmarin, busuioc, cimbru, ulei de masline, otet balsamic, usturoi,
ceapa si morcovi. Ingrediente: 2 kg coaste de miel rozmarin uscat
busuioc uscat cimbru 1 lingură cu ulei de măsline 1 lingură cu oţet
balsamic 2 căţei de usturoi 1 ceapă 2-3 cartofi…
Read more »
12 April 2012

Trei
salate pentru masa de Pasti: Salata de ton cu sparanghel O reteta de
ton cu sparanghel din: ton rosu, sparanghel, rosii cherry, busuioc,
salata ruccola, masline negre, sare, piper, ulei de masline extravirgin
si suc de lamaie. Ingrediente: 120 g ton rosu 100 g sparanghel 80 g
rosii cherry 10 g busuioc 50 g…
Read more »
12 April 2012

O
reteta delicioasa de omleta cu: oua, spanac, sunca de porc, arpagic,
seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, sare, piper, ulei,
patrunjel, rosii, mustar picant. Ingrediente: 4 ouă 200 g spanac verde
200 g şuncă de porc 100 g arpagic o lingură cu seminţe de dovleac o
lingură cu seminţe de floarea-soarelui sare piper…
Read more »
12 April 2012

O
reteta de pulpa de miel cu rozmarin din: pulpe de miel, suc de rosii,
usturoi verde, usturoi, supa de carne, rozmarin verde, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 4 pulpe de miel inferioare 100 ml suc de roşii 2
legături de usturoi verde 4 căţei de usturoi 2 căni cu supă de carne 1
crenguţă…
Read more »
12 April 2012

O
reteta de salata de orez, legume si condimente din: orez, telina,
mazare, ceapa verde, ardei gras, ridiche, usturoi, praf curry, nucsoara,
miere, ulei vegetal, sare si piper. Ingrediente: 2 cani orez bob lung,
fiert ¼ cana telina, taiata 1 cana mazare fiarta, taiata 1 lingura ceapa
verde, taiata ¼ cana ardei gras verde, taiat…
Read more »
12 April 2012

O
reteta de rulada din carne de miel cu spanac din: carne tocata de miel,
ficatei, orez, oua, ceapa, menta si piure de spanac. Ingrediente: 500 g
carne tocată de miel 200 g ficăţei 100 g orez 4 ouă 1 ceapă mentă
tocată 300 g piure de spanac Mod de preparare: Fierbe orezul, căleşte…