Negresa
cu dulceata din coji de portocala din: oua, faina, zahar, unt, lapte,
cacao, esenta de rom, praf de copt, dulceata din coji de portocala.
Ingrediente: 4 oua 100 g faina 100 g zahar 200 g unt 150 ml lapte 50 g
cacao esenta de rom praf de copt dulceata din coji de portocala …
30 April 2013

Drob
moldovenesc din ficat de pasăre din: oua, ficat de pasare, marar,
patrunjel, praz, usturoi, condimente, sare, piper, concentrat de legume,
ulei, praf de copt, faina si otet. Ingrediente: 5 oua 1 kg ficat de
pasare 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 4 bucati de praz 6 catei de
usturoi condimente sare piper concentrat de…
Read more »
30 April 2013

Friptura
de miel cu cartofi copti din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, sare,
piper, cartofi noi si unt. Ingrediente: Pulpa de miel dezosata
(1kg-1.5kg) usturoi, taiat felii subțiri Rozmarin uscat sau proaspat,
tocat Sare și piper Cartofi noi 1 lingura de unt topit Mod de
preparare: Spalati bine carnea de miel. Din…
Read more »
30 April 2013

Pulpa
de miel umpluta cu ficat si ceapa din: pulpa de miel, ficat, vin rosu,
sare, piper, rozmarin, cimbru, ceapa verde, ulei de masline, ceapa rosie
si miere. Ingrediente: 1 pulpă de miel de circa 1 kg 600 g ficat de
vită sau de pui 1 cana vin roşu sare piper rozmarin cimbru
1 legatura ceapă verde 4-5 linguri ulei…
Read more »
30 April 2013

Pui
la gratar cu mazare si salata din: piept de pui, sare, piper, cimbru,
patrunjel, unt, mazare, salata verde, ceapa verde, ulei, zeama de
lamaie, busuioc, branza feta, ardei iute si miere. Ingrediente: 500 g
piept de pui sare piper cimbru patrunjel 50 g unt 400 g mazăre 1 bucata
salata verde 2 fire de ceapă verde 3 linguri ulei zeamă…
Read more »
30 April 2013

Salata
rucola cu piept de pui din: piept de pui, unt, rosii, castraveti,
salata rucola, salata verde, mango, mustar, miere, ridiche, piper si
sare. Ingrediente: 1 piept de pui de 600 g 100 g unt 3 rosii potrivite 2
castraveti 200 g salata rucola 1 salata verde 1 mango 2 linguri mustar 3
linguri miere…
Read more »
30 April 2013

Gogosele
cu crema din: amidon, zahar vanilinat, unt, oua, apa, lapte, sare,
zahar pudra si esenta de rom. Ingrediente: 150 g amidon 2 plicuri zahăr
vanilinat 100 g unt 7 ouă 100 ml apă 600 ml lapte 1 praf de sare 80 g
zahăr pudră 1/2 linguriță esență de rom Mod de preparare: Se…
Read more »
30 April 2013

Stufat
de miel cu hasmatuchi din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde,
bulion, otet balsamic, hasmatuchi, piper si sare. Ingrediente: 2 kg
carne de miel 10 legaturi de ceapa verde 7 legaturi de usturoi verde 1
lingura cu bulion 1 lingura cu otet balsamic 1 legatura de hasmatuchi
piper sare Mod de preparare:…
Read more »
30 April 2013

Clatite
pufoase din: oua, lapte, apa minerala, faina, zahar, esenta de vanilie,
ulei, inghetata, miere si dulceata. Ingrediente: 2 oua 100 ml lapte 100
ml apa minerala 100 g faina 25 g zahar esenta de vanilie ulei inghetata
miere dulceata Mod de preparare: Frecăm ouăle cu zahărul, făina şi
esenţa de vanilie. Adăugăm laptele…
Read more »
30 April 2013

Coaste
de porc in sos din: coaste de porc, sos de soia, suc de lamaie, miere,
ketchup, ulei de susan, ghimbir, coriandru, boia de ardei, usturoi, sos
tabasco, sare si piper. Ingrediente: 1kg coaste de porc 1 lingura de sos
de soia 1 lingura de suc de lamaie 2 linguri de miere 2 linguri de…
Read more »
30 April 2013

Garnitura
de cartofi noi cu rozmarin din: cartofi noi, unt, rozmarin, sare.
Ingrediente: 1/2 cartofi noi 100 g unt crengute de rozmarin sare Mod
de preparare: Spălăm bine cartofii şi îi tăiem pe jumătate, li punem în
tavă cu bucăţele de unt. Presărăm sare şi crenguţe de rozmarin. Coacem
45 minute la foc moderat.…
Read more »
30 April 2013

Retete
de post: Piure de dovlecei cu masline verzi si patrunjel din: dovlecei,
patrunjel verde, masline verzi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 2 dovlecei 1 legatura patrunjel verde 100g masline verzi
50ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Fierbem dovleceii în
apa cu sare. Îi taiem rondele si îi lasam…
Read more »
30 April 2013

Drob
de miel cu ardei gras si branza nesarata din: carne de miel, ceafa de
porc, ceapa, usturoi, oua, ulei, branza nesarata, ardei gras, piper,
sare. Ingrediente: 800 de grame de carne (file) de miel 200 de grame de
ceafă de porc 2-3 cepe 3-4 caţei de usturoi 2 oua 1 lingură ulei vegetal
100…
Read more »
30 April 2013

Salata
cu mazare si ridichi din: castravete, ridichi, lamaie, mazare, ulei de
masline, sare si frunze de menta. Ingrediente: 1 castravete 6 ridichi 1
lamaie 100 g mazare ulei de masline sare frunze de menta Mod de
preparare: Fierbem 15 minute boabele de mazăre. Le scoatem pe o
strecurătoare. Tăiem castravetele fâşii. Tăiem rondele…
Read more »
30 April 2013

Pulpă
de miel cu legume din: pulpa de miel, morcovi, otet, ceapa, praz,
ciuperci, ardei grasi, rosii, usturoi, rozmarin, ulei si sare.
Ingrediente: 1 pulpa de miel 2 morcovi 2 linguri cu otet 2 cepe 1 praz
500 g ciuperci 2 ardei grasi 4 rosii 4 catei de usturoi 2 crengute de
rozmarin ulei sare…
Read more »
30 April 2013

Salată
energizantă cu spanac si nuci din: frunze de spanac, nuci, stafide,
ridichi, ceapa verde, ton, suc de lamaie, sare si ulei de masline.
Ingrediente: frunze de spanac proaspat 3-4 nuci stafide ridichi ceapa
verde ton (sau ou fiert) suc de lamaie sare ulei de masline Mod de
preparare: Speli frunzele de spanac si…
Read more »
30 April 2013

Retete
de post: Ardei cu mazare, orez si spanac din: ardei grasi, ceapa, ardei
iute, cartofi, morcovi, mazare, orez, suc de rosii, spanac, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 10 ardei grasi 2 cepe 1 ardei iute 2 cartofi 2
morcovi 100g mazare din conserva 50g orez 300ml suc de rosii frunze de
spanac ulei sare…
Read more »
30 April 2013

Frigarui
de pui cu orez din: piept de pui, gogosari, ardei, ceapa, dovlecei,
ulei de masline, otet balsamic, orez, unt, sare si piper. Ingrediente:
500 g piept de pui 2 gogoşari 2 ardei 2 cepe 3 dovlecei 2 linguri ulei
de măsline 2 lingurite otet balsamic 3-4 cana căţei usturoi 300 g orez
75 g unt sare piper Mod de preparare: Se spală legumele,…
Read more »
30 April 2013

Salata
cu fasole, ardei gras, branza feta si masline din: fasole alba boabe,
ardei, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, sare, piper, branza feta,
masline negre, frunze de busuioc, otet de vin rosu, suc de lamaie si
ulei de masline. Ingrediente: 2 cutii fasole boabe alba, clatita și
scursa 2 ardei roșii, fara seminte,…
Read more »
30 April 2013

Coaste
de miel cu cartofi noi din: coaste de miel, usturoi, cartofi noi, vin
alb, ulei de masline, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1/2 coaste
de miel 6 catei de usturoi 500 g cartofi noi 200 ml vin alb ulei de
masline rozmarin sare piper Mod de preparare: Ungem coastele cu ulei
de măsline…
Read more »
30 April 2013

Chec
alb cu fructe de padure din: oua, zahar, unt, faina, praf de copt,
extract de vanilie, scortisoara si fructe de padure. Ingrediente: 3 ouă
150 g zahăr 150 g unt 160 g făină 1/2 plic praf de copt extract lichid
de vanilie scorțișoară 200 g fructe de pădure
asortate congelate Mod
de preparare:…
Read more »
30 April 2013

Drob
de miel cu smantana din: organe de miel, ceapa verde, usturoi, lapte,
smantana, oua, patrunjel, marar, unt, ulei, piper si sare. Ingrediente:
500 g organe de miel 3 legaturi de ceapa verde 1 legatura de usturoi 1
ceasca de lapte 100 ml smantana 8 oua 1 legatura de patrunjel 1 legatura
de marar 50…
Read more »
30 April 2013

Bors
de spanac din: spanac, apa, bors, morcovi, cartofi, pastarnac, radacina
de patrunjel, ceapa, costita afumata, rosii, ulei, sare, piper,
leustean si patrunjel. Ingrediente: 500 g spanac 2 l apa bors dupa gust 2
morcovi 1 cartof 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 ceapa 100-150 g
costita afumata 2-3 rosii sau 1 pahar de…
Read more »
30 April 2013

Rulouri
din piept de pui cu bacon la gratar din: piept de pui, vinete, usturoi,
unt, bacon, ardei, sare, piper, cimbru, patrunjel, boia dulce.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2-3 vinete 2-3 căţei de usturoi 500 g
unt 16 felii bacon 2 ardei sare piper cimbru Pentru ornat pătrunjel
boia dulce beţe pentru frigărui Mod de preparare: Se taie…
Read more »
29 April 2013

Budinca
cu fructe uscate din: amestec de fructe uscate, cirese glasate,
migdale, pesmet, morcov, mere, seu, scortisoara, ghimbir, condimente,
siropd e zahar, sirop de melasa, zahar brun, ou, coniac, bere, coaja de
portocala, suc de portocala, coaja de lamaie, suc de lamaie.
Ingrediente: 350 g amestec de fructe uscate 100g cireșe glasate 40g
mixt…
Read more »
29 April 2013

Frigărui
de pui cu rozmarin, ceapa si ardei capia din: piept de pui, sare,
piper, boia, ardei capia, ceapa rosie, unt si rozmarin. Ingrediente:
500 g piept de pui sare piper alb si roşu boia dulce şi iute 3 bucata
ardei capia 2 bucata ceapă roşie 100 g unt rozmarin Mod de preparare:
Se spală bine bucăţile de…
Read more »
29 April 2013

Suc
de afine din: apa, zahar si afine. Ingrediente: 1 litru apă 80 g zahăr
80 g afine Mod de preparare: Afinele se spală bine, se opăresc şi se
lasă să fiarbă aproximativ 10 minute. Se pun apoi la răcit. Se lasă să
stea o zi şi apoi se strecoară. Se adaugă zahărul şi…
Read more »
29 April 2013

Meniu
pentru masa de Paşte: Ciorba de miel cu smantana, bors si legume Ciorba
de miel cu smantana si bors din: carne de miel, morcov, telina,
albitura, ardei gras, ceapa, oua, smantana, lesutean si bors.
Ingrediente: 500 gr carne de miel 1 morcov 1 telina 1 albitura 1 ardei
gras rosu 2 cepe 3 oua 300…
Read more »
29 April 2013

Meniu pentru masa de Paşti: Ciorba de miel cu mazare si telina
Ciorba de miel cu mazare si telina din: carne de miel, bors, ceapa,
ceapa verde, ardei grasi, rosii, morcovi, telina, mazare, leustean si
sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 l bors 1 ceapa 2 legaturi de
ceapa verde 2…
Read more »
29 April 2013

Meniu
pentru masa de Paşte: Supa cu carne de miel si orz Supa cu carne de
miel si orz din: ulei, carne de miel, ceapa, morcovi, praz, telina
apio, cimbru, dafin, varza, pastarnac, orz, supa de legume si patrunjel.
Inrgediente: 1 lingura de ulei, plus extra pentru legume 1 kg carne
grasa de miel…
Read more »
29 April 2013

Ciorbe
pentru masa de Paşti: Ciorba de miel cu tarhon Ciorba de miel cu tarhon
din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, carne de miel,
bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 1
patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os (piept sau
coaste) 500 ml bors fidea…
Read more »
29 April 2013

Ciorbe
pentru masa de paste: Ciorba cu costita de miel Ciorba cu costita de
miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper, ceapa, morcovi,
suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie de dafin si zeama
de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de miel 1 cutie de
smântână sare, piper 1 ceapă 4 morcovi…
Read more »
29 April 2013

Supe
pentru masa de Paşti: Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui Supă de
ciuperci şi praz cu asmăţui din: praz, ciuperci, ulei, supa de legume,
lapte de soia, migdale, sare, piper si asmatui. Ingrediente: 1 praz 250 g
ciuperci 1 lingura ulei 400 ml supa de legume 100 g lapte de soia 1…
Read more »
29 April 2013

Supe
pentru masa de Paşte: Supă din miel cu castraveti si nucsoara Supă
din miel cu castraveti si nucsoara din: carne de miel, spanac, stevie,
ceapa verde, castraveti verzi, marar, sare, nucsoara, apa, smantana,
otet, hrean, zahar si sare. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 750 g
spanac 350 g macris sau stevie 4-5…
29 April 2013

Retete pentru masa de Paşte: Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci
Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci din: ciuperci negre uscate,
salota, margarina, ficat de pasare, branza de vaci, oua, ulei de floarea
soarelui, sare si piper. Ingrediente: 20 g ciuperci negre uscate 1
salota 15 margarina 20 g ficat de pasare…
Read more »
29 April 2013

Pui
picant si orez cu legume din: piept de pui, ardei iute, ulei de
masline, praf de chili, sare, ceapa rosie, usturoi, orez, chimen,
oregano, rosii, apa, sare, branza si salata verde. Ingrediente pentru
pui: 1 piept de pui, dezosat ½ de ardei iute 1 lingura ulei de masline ½
lingurita praf de chili…
Read more »
29 April 2013

Friptură
de miel cu cimbru si busuioc din: pulpa de miel, usturoi, piper,
condimente, sare, ulei, vin rosu, cimbru si busuioc. Ingrediente: 1
pulpa de miel (de circa 2 kg) 10 catei de usturoi 1 lingurita de piper 1
lingura baza pentru mancaruri 1/2 lingurita de sare 1 lingura grasime
de porc sau 3 linguri…
Read more »
29 April 2013

Mancare
bihoreana din: carne de pui, morcovi, gulie, ceapa, patrunjel,
leustean, ou, smantana, ulei, apa, sare si piper. Ingrediente: 600 g
carne de pui 2 morcovi 1 gulie mica 2 cepe 1 legatura patrunjel 1
legatura leustean 1 ou 200 ml smantana 2-3 linguri ulei 3 l apa sare
piper Mod de preparare: Speli,…
Read more »
29 April 2013

Salata
cu ridichi, cascaval si telemea din: salata verde, ridichi, telemea,
cascaval, sunca, porumb, macaroane, seminte de in, seminte de floarea
soarelui, ulei de masline, sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 1
salata verde 1 legatura de ridichi 150 g telemea 100 g cascaval 100 g
sunca 3 linguri de porumb din conserva 100 g…
Read more »
29 April 2013

Ciorba
de miel cu mazare si telina din: carne de miel, bors, ceapa, ceapa
verde, ardei grasi, rosii, morcovi, telina, mazare, leustean si sare.
Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 l bors 1 ceapa 2 legaturi de ceapa
verde 2 ardei grasi 4 rosii 2 morcovi 1 telina 100 g mazare 1 legatura
de…
Read more »
29 April 2013

Cozonac
dospit din: faina, margarina, ulei, zahar, sare, sofran, drojdie,
esenta. Ingrediente: 2 kg faina 2 pachete de margarina 1/4 l ulei 1/2 kg
zahar 2 lingurite rase de sare 1 lingurita sofran 50 g drojdie
proaspata 1 l apa esenta cat mai variate: rom, coaja de lamaie, coaja de
portocala, vanilie, scortisoara Mod…
Read more »
29 April 2013

Drob
cu ardei gras din: carne tocata de pui, ardei grasi, orez, usturoi,
ceapa, smantana, oua, ulei, piper si sare. Ingrediente: 500 g carne
tocata de pui 2 ardei grasi rosii 3 linguri cu orez 5 catei de usturoi 1
ceapa 100 ml smantana 4 oua ulei piper sare Mod de preparare: Spală
orezul,…
Read more »
29 April 2013

Salata
de spanac cu ansoa si usturoi din: usturoi, ansoa, frunze de spanac,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 100 g
ansoa marinat 400 g frunze de spanac proaspat ulei de masline sare piper
Mod de preparare: Incingem 3-4 linguri de ulei de măsline. Punem
usturoiul tăiat felii, prăjim…
Read more »
29 April 2013

Pască
cu smântână si coaja de lamaie din: aluat de cozonac, smantana,
galbenusuri, albusuri, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de
lamaie si sare. Ingrediente: aluat de cozonac gata preparat 1 kg
smantana 5 galbenusuri 3 albusuri 2-3 linguri faina 250 g zahar pudra 1
plic zahar vanilat coaja de lamaie sare Mod de…
Read more »
29 April 2013

Peste
natur la cuptor din: pastravi, lamaie, masline, rosie, apa, ulei,
ciuperci, otet, foi de dafin, ceapa, morcovi, sare si piper.
Ingrediente: 2 pastravi intregi 1 lamaie 8 masline 1 rosie 1 paharel de
apa 1 paharel ulei 2-3 ciuperci taiate felii 1 paharel otet 3 foi de
dafin 1 ceapa taiata fasii 2 morcovi…
Read more »
29 April 2013

Drob
de pui in aluat din: carne tocata de pui, oua, orez, paine, ceapa,
marar, lapte, ulei, sare, faina, drojdie si bere. Ingrediente: 500 g
carne tocata de pui 7 oua 1 lingura cu orez 2 felii de paine 1 ceapa 2
legaturi de ceapa 1 legatura de marar 1 pahar cu lapte ulei piper…
Read more »
29 April 2013

Sparanghel
si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra din:
sparanghel, ciuperci, ulei de masline, unt, amidon, lapte degresat,
usturoi, branza de capra, piper cayenne, nuci de pin, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 1 buchet sparanghel 4 ciuperci portobello 3
linguri ulei de masline 1/2 lingura de unt 1/2 lingura amidon 1/2…
Read more »
29 April 2013

Tocăniţă
de ficătei din: ficatei de pasare, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi,
ulei, condimente si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficatei de pasare 3-4
cepe 1 ardei gras 2-3 rosii 3-4 catei de usturoi 50 ml ulei condimente,
dupa preferinta 1 legatura patrunjel Mod de preparare: Cureţi ficăţeii
de pieliţe, îi speli şi îi ştergi…
Read more »
29 April 2013

Supa
crema de mazare cu telemea si crutoane din: morcov, radacina de
patrunjel, boabe de mazare, branza telemea, crutoane, sare si piper.
Ingrediente: 1 morcov 1 radacina de patrunjel 400 g boabe de mazare 100 g
branza telemea crutoane sare piper Mod de preparare: Curăţăm morcovul
şi pătrunjelul şi le tăiem rondele. Punem la…
Read more »
29 April 2013

Saramură
de păstrăv din: pastravi, ceapa, rosie, ardei iute, ardei grasi, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi 1 ceapa 1 rosie 1 ardei iute 2
ardei grasi cateva linguri cu ulei sare piper Mod de preparare:
Păstrăvii îi eviscerezi, îi cureţi, îi speli, îi usuci cu un prosop de
hârtie şi îi condimentezi,…
Read more »
29 April 2013

Ciorba
cu costita de miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper,
ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie
de dafin si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de
miel 1 cutie de smântână sare, piper 1 ceapă 4 morcovi 200 ml suc de
roşii 2 căţei de usturoi 1 legatura leuştean verde 3-4 boabe…
Read more »
29 April 2013

Prajitura
cu branza de vaci si rubarba din: ou, unt, iaurt, zahar, faina, praf de
copt, esenta de vanilie, oua, tulpini de rubarba, unt, smantana si
zahar. Ingrediente: aluatul: 1 ou 100 g unt 100 ml iaurt 50 g azhar 300 g
faina praf de copt esenta de vanilie umplutura: 2 oua 4 tulpini de…
Read more »
29 April 2013

Rata
Pekin din: rata, apa, sare, ulei de orez, otet, miere, amidon, ghimbir
si sos de soia. Ingrediente: 1 rata de 2 kg 2 l apa sare ulei de orez
Bait: 150 ml otet 5 linguri de miere 1 lingura amidon 1/2 lingurita
ghimbir, tocat. sos de soia Mod de preparare: Curatam rata foarte…
Read more »
29 April 2013

Supa
de dovleac din: dovleac, cartofi, lapte, supa de pui, unt nesarat,
smantana si zahar. Ingrediente: 840g dovleac (decojit și taiat cuburi)
150g cartofi 250ml lapte 1,3 litri de supa de pui sau de legume 20g unt
nesarat smantana 1 lingurita de zahar Mod de preparare: Puneti supa,
untul, laptele și zaharul intr-o…
Read more »
29 April 2013

Supa
de legume cu fidea din: ceapa, morcovi, dovlecel, radacina de
pastarnac, cartofi, fidea, apa, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente:
2 cepe potrivite 2 morcovi 1 dovlecel 1 radacina de pastarnac 2 cartofi
150 g fidea 2,5 l apa 1/2 legatura marar 4 linguri de ulei sare piper
Mod de preparare: Cureţi şi…
Read more »
29 April 2013

Coaste
in crusta din: coaste de miel, ulei, otet balsamic, patrunjel, usturoi,
ceapa rosie, mustar, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 1
bucata de 1 kg coaste de miel 2 linguri de ulei 1 lingura de otet
balsamic patrunjel usturoi 1/2 ceapa rosie tocata fin mustar muguri de
pin sare si piper Mod…
Read more »
29 April 2013

Mousse
de sparanghel cu creveti din: sparanghel verde, sparanghel alb,
creveti, mascarpone, unt, sare si piper. Ingrediente: 20 fire sparanghel
verde, proaspat 20 fire sparanghel alb din conserva 4 creveti
semipreparati 150 g branza mascarpone 100 g unt sare piper Mod de
preparare: Spălăm sparanghelul verde şi îl punem la fiert în apă cu…
Read more »
29 April 2013

Coroniţă
umplută cu sufleu de conopidă din: coasta de miel, vin rosu, conopida,
ceapa, telemea, smantana, parmezan, oua, marar, cimbru, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 1 bucata coasta de miel 1/2 pahar cu vin rosu 1
conopida 1 ceapa 100 g telemea 100 g smantana 30 g parmezan 4 oua 1
legatura de marar cimbru…
Read more »
29 April 2013

Urzici
cu mujdei şi mămăliguţă din: urzici, ulei, faina, mujdei de usturoi si
mamaliguta. Ingrediente: 1 kg urzici 2 linguri ulei 1 lingura faina sare
mujdei de usturoi mamaliguta Mod de preparare: Alegi urzicile, le
speli, le fierbi în apă clocotită cu sare şi apoi le scurgi. Pui
urzicile într-o oală şi, cât sunt…
Read more »
29 April 2013

Suc
de portocale cu mentă din: suc de portocale, frunze de menta si gheata.
Ingrediente: sucul a 8 portocale; cateva frunze de menta; cuburi de
gheata Mod de preparare: Stoarce portocalele. Toaca menta, pune-o
intr-un vas si toarna sucul de portocale peste ea. Pune si gheata in vas
si asteapta sa se raceasca. Decoreaza…
Read more »
29 April 2013

Pasca
din: oua, unt, iaurt, faina, branza de vaci, smantana, zahar, stafide,
ciocolata, fulgi de migdale, esenta de rom, esenta de vanilie si praf de
copt. Ingrediente: 6 oua 100 g unt 100 ml iaurt 300 g faina 1 kg branza
de vaci 500 ml smantana 150 g zahar 100 g stafide 200 g ciocolata…
Read more »
29 April 2013

Salata
cu carne de vita si branza din: muschi de vita, miex de legume, nuci,
rosii cherry, branza cu mucegai albastru, ulei de masline, sare, tarhon
si suc de lamaie. Ingrediente: 300 g muschi sau vrabioara de vita 200 g
mix de legume verzi: fasole, andive, rucola, salata 25 g nuci 4 rosii
cherry ceapa…
Read more »
29 April 2013

Tocana
de pui cu quinoa din: ulei de masline, ceapa, ardei grasi, rosii, piept
de pui, quinoa, fasole rosie, patrunjel, sare, piper si chili.
Ingrediente: o lingura ulei de masline o ceapa 2 ardei grasi o conserva
rosii cubulete 500 g piept de pui dezosat 150 g quinoa un morcov o
conserva fasole rosie patrunjel…
Read more »
29 April 2013

Sandwich-uri
cu ceapa caramelizata, prosciutto si branza brie din: ceapa rosie, ulei
de masline, rosii cherry, prosciutto, branza brie, rucola si paine
ciabatta. Ingrediente: 1 ceapa roșie, taiata felii subțiri 3 ulei de
masline 1/2 cana rosii cherry 4 felii prosciutto 8 felii de branza brie
1/2 cana rucola paine ciabatta, taiata pe lungime…
Read more »
29 April 2013

Cotlete
de miel aromate din: cotlet de miel, unt, bere, nuca, rozmarin, boia
dulce, coriandru si sare. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel 50 g unt 1
litru bere 30 g nuca macinata rozmarin boia dulce coriandru macinat sare
Mod de preparare: Spala bucata de cotlet si pune-o la fiert in bere
si apa…
Read more »
29 April 2013

Aspic
cu carne de miel si oua de prepelita din: carne de miel, oua de
prepelita, telina, ceapa, dovlecei, verdeata, sare, boabe de piper si
gelatina. Ingrediente: 400 g carne de miel cu os (sau de pasăre) 12 ouă
de prepeliţă sau 6 ouă de găină 2-3 morcovi 1 ţelină mică sau un
păstârnac 1 ceapă mică 2 dovlecei 1 legatura verdeaţă…
Read more »
29 April 2013

Ciorbă
de primăvară din: spanac, ceapa verde, usturoi verde, leurda, slanina,
sare, piper, boia dulce, oua, lapte, faina, marar si otet. Ingrediente: 1
kg spanac 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura
leurda 5-6 bucati de slanina sau kaizer sare piper boia dulce 5 oua
lapte faina marar 1 lingurita otet …