Tagliatelle
cu piept de pui si spanac din: tagliatelle, ulei, piept de pui, spanac,
dovlecel, smantana, zeama de lamaie, oregano, sare si piper.
Ingrediente: 400 g tagliatelle (simple sau cu spanac) 2 linguri ulei 1
piept de pui dezosat 150 g spanac verde 1 dovlecel mic 6 linguri
smantana 3 linguri zeama de lamaie 4…
20 March 2013

Desert
cu îngheţată şi banane din: oua, zahar, faina, nuca, zahar vanilat,
sare, coaja de portocala, galbenusuri, lapte, baton de vanilie, frisca,
cafea solubila, banane, siro de ciocolata si frisca. Inrgediente: pentru
blat: 3 oua 4 linguri zahar 2 linguri faina 4 linguri nuca maicnata un
plic zahar vanilat un praf sare coaja de portocala…
Read more »
20 March 2013

Tartă
cu spanac si cascaval din: faina, unt, galbenus, apa mienala, praf de
copt, sare, spanac, oua, usturoi, ceapa, unt, cascaval, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina 100 g unt 1 galbenus 3 linguri
apa minerala 1/2 praf de copt stins cu zeama de lamaie sare pentru
umplutura: 500 g spanac oparit…
Read more »
20 March 2013

Pui
si castraveti marinati in ulei de chili din: castraveti, pulpe de pui,
apa, sare, sos de soia, zahar, mirin, ulei de chilli si ulei de susan.
Ingrediente: 6 castraveți 3 pulpe de pui 1/4 ceasca de apa 1 lingura
sare ¼ ceasca sos de soia 4 ½ lingura zahar 2 linguri Mirine 2 linguri…
Read more »
20 March 2013

Supa
crema de fasole cu ceapa marinata din: zeama de lime, ceapa rosie, ulei
de masline, usturoi, chimion, paprika afumata, pasta de ardei iute,
fasole rosie, supa de legume, smantana, frunze de coriandru si lipii.
Ingrediente: zeama de la 2 limes 2 cepe rosii mici, feliate subtire 1/2
lingura ulei de masline 2 catei de…
Read more »
20 March 2013

Legume
cu orez si broccoli din: zahar, orez basmati, seminte de susan, ulei de
floarea soarelui, broccoli, varza chinezeasca, ceapa verde, pasta miso,
mirin, otet de vin de orez, zahar brun, ghimbir si ardei iute.
Ingrediente: 1 lingura de zahar 140 g orez basmati 1 lingura seminte de
susan, prajite 1 lingurita ulei de susan…
Read more »
20 March 2013

Budinca
de cartofi cu branza din: cartofi, unt, branza dulce de vaci,
mozzarella, pesmet, telemea de oaie, oua, marar, ceapa, rosii cherry si
busuioc. Ingrediente: un kg cartofi 100 g unt 100 g branza dulce de vaci
100 g mozzarella 2 linguri pesmet 100 g telemea de oaie 3 oua fierte 4
oua crude o…
Read more »
20 March 2013

Salata
cu ton si broccoli din: broccoli, paste, ton, ulei de masline, porumb,
zeama de lamaie, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 600 g broccoli
200 g paste 300 g ton in suc propriu 3-4 lingurite ulei de masline 100 g
porumb din conserva zeama de la 1-2 lamai sare piper o legatura
patrunjel Mod…
Read more »
20 March 2013

Rulouri
din paine din: sunca de curcan, paine alba, gris, lapte, oua, pate,
gogosari in otet, ulei, masline negre si busuioc. Ingrediente: 250 g
sunca de curcan 800 g paine alba fara coaja 100 g gris 100 ml lapte 3
oua 300 g pate vegetal sau pate de ficat de pui 150 g gogosari in…
Read more »
20 March 2013

Pesto
de patrunjel cu spaghete din: seminte de pin, parmezan, usturoi, ulei
de masline extravirgin, patrunjel, zeama de lamaie. Ingrediente: 85 g
seminte de pin 85 g de parmezan, dat pe razatoarea mare, plus extra
pentru servit 3 catei de usturoi 70 ml ulei de masline extravirgin, plus
extra pentru servit 75 ml ulei de…
Read more »
20 March 2013

Bors
oltenesc cu praz si slaninuta din: praz, morcovi, ardei, rosii,
cartofi, fasole, slanina, boia iute, bors, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 3 fire de praz 3 morcovi 2 ardei 3-4 rosii 3 cartofi 200 g
fasole fideluta 250 g slanina cu boia 1 praf boia iute bors sare piper
patrunjel Mod de preparare:…
Read more »
20 March 2013

Chiftele
de cartofi cu cheddar si ardei iute din: cartofi, ou, coriandru, ceapa
verde, coaja de lamaie, cheddar, ardei iute, pesmet, ulei, chutney de
mango si salata verde. Ingrediente: 250 g cartofi fainosi, taiati in
cuburi 1 ou mediu, galbenusul separat de albus 1 mana de coriandru
proaspat, tocat 3 fire de ceapa verde, feliata…
Read more »
19 March 2013

Turta
dulce cu ghimbir din: sirop, unt, zahar pudra, faina, praf de copt,
ghimbir si ou. Ingrediente: 70g de sirop 125g unt 125 g zahar pudra 250g
faina 1 lingurita praf de copt 15g ghimbir 1 ou Mod de preparare: Se
incalzește cuptorul la 180 ° C. Se amesteca toate ingredientele intr-un
bol mare. Se…
Read more »
19 March 2013

Cartofi
in sos alb cu ghebe din: cartofi, piper, ghebe, cimbru, foi de dafin,
sare, ulei de floarea soarelui, usturoi, otet, patrunjel, marar si
rozmarin. Ingrediente: 800 g cartofi cu coaja rosie piper negru boabe si
macinat 400 g ghebe o lingurita cimbru uscat 1-2 foi de dafin sare 30
ml ulei de floarea soarelui…
Read more »
19 March 2013

Orez
cu carne de vitel din: vrabioara de vitel, orez, piure de rosii, vin
rosu, ceapa, morcovi, sare, boia dulce, piper, ulei de masline si
patrunjel verde. Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 300 g orez cu
bobul lung 300 g piure de rosii 15 ml vin rosu dulce 2 cepe 2 morcovi
sare o…
Read more »
19 March 2013

Ciorba
de rosii cu rozmarin din: suc de rosii, morcovi, radacina de patrunjel,
radacina de telina, dovlecel, ceapa rosie, usturoi, ardei capia, sare,
piper negru, rozmarin, patrunjel, ulei de masline si paine prajita.
Ingrediente: 50 ml suc de rosii 2 morcovi o radacina patrunjel o
radacina telina un dovlecel o ceapa rosie 2-3 catei de…
Read more »
19 March 2013

Branzooaice
cu chivas din: oua, faina, drojdie, sare, unt, ulei de floarea
soarelui, branza de oaie, chivas, lapte si apa minerala. Ingrediente: 3
oua 500 g faina 30 g drojdie un pra de sare 100 g unt 4 linguri ulei de
floarea soarelui 300 g branza foarte uscata de oaie sau de capra o
legatura…
Read more »
19 March 2013

File
de salau cu sos de usturoi din: file de salau, ulei, pesmet, sare,
piper alb, faina, usturoi, margarina, marar, cimbru, morcovi, gulii,
otet balsamic, cartofi. Ingrediente: 8 bucati file de salau ulei pentru
prajit 3-4 linguri pesmet sare piper alb macinat pentru sos: 2-3
lingurite faina 5-6 catei usturoi 100 g margarina o legatura…
Read more »
19 March 2013

Tarta
cu conopida din: faina, unt, ulei, galbenus, sare, conopida, ceapa,
usturoi, unt, patrunjel verde, cascaval, oua, lapte dulce, smantana,
sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 100 g unt 3
linguri ulei 1 galbenus 1 praf sare pentru umplutura: 1 conopida
potrivita 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 1 lingura unt…
Read more »
19 March 2013

Ciorba
de vacuta cu legume si leustean din: antricot de vita, rasol de vita,
cartofi, ceapa, radacina de patrunjel, morcovi, telina, leustean,
mazare, bors si sare. Ingrediente: 600 g antricot de vita 1 rasol de
vita 2 cartofi 1 ceapa 1 radacina patrunjel 2 morcovi 1 telina mica 1
legatura leustean 100 g mazare boabe…
Read more »
19 March 2013

Pizza
cu sunca si chorizo din: faina, drojdie, ulei, sare, zahar, rosii,
bulion, oregano, usturoi, sunca de praga, ciuperci, salam picant
chorizo, cimbru si cascaval. Ingrediente: 600 g faina 1 plic drojdie
uscata 3 linguri ulei 1 lingurita sare 1 praf zahar 1 conserva (850 ml)
rosii 2 linguri bulion 1 lingurita oregano 1 catel…
Read more »
19 March 2013

Placinta
ucraineana din: drojdie de bere, lapte, galbenus, sare, zahar, unt,
faina, varza, ceapa, ulei, vin, pasta de rosii, sare, piper si ou.
Ingrediente: pentru aluat: 10-15 g drojdie de bere 125 ml lapte caldut 1
galbenus 1 praf de sare 1 praf de zahar 30 g unt moale faina cat
cuprinde pentru umplutura: 1/2…
Read more »
19 March 2013

Rulada
de curcan cu sunca de Praga din: piept de curcan, sunca de praga,
marar, ceapa verde, oua, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de
curcan 200 g sunca de Praga 2 legaturi de marar 3 legaturi de ceapa
verde 4 oua 50 g unt sare piper Mod de preparare: Speli mărarul…
Read more »
19 March 2013

Salsa
de rosii din: rosii, ceapa rosie, ardei iute, suc de limeta, coriandru,
sare, piper, oregano si chimen. Ingrediente: 2-3 rosii taiate cubulete
1/2 ceapa rosie, tocata marunt 1 ardei iute jalapeño, fara seminte,
tocat marunt 1 ardei iute Serrano, fara seminte, tocat marunt Sucul de
la o limeta 1/2 ceasca coriandru tocat Sare si…
Read more »
19 March 2013

Paste
cu pui si praz din: paste, rosii cherry, piept de pui, praz, patrunjel,
ciuperci, ulei de floarea soarelui, frunze de busuioc, sare, piper,
pasta de ardei capia si cascaval. Ingrediente: 300 g paste 7-8 rosii
cherry 300 g piept de pui un fir praz o legatura patrunjel 200 g
ciuperci 50 ml ulei de…
Read more »
19 March 2013

Tocanita
aromata din: carne macra de porc, ceapa rosie, ulei, usturoi, supa de
vita, vin alb sec, varza murata, chimen, cartofi, foi de dafin, pasta de
tomate, boia de ardei, sare, piper si smantana. Ingrediente: 500 g
carne macra de porc 2 cepe rosii 2 linguri ulei 3 catei de usturoi 500
ml supa de…
Read more »
19 March 2013

Drob
de nuci din: nuci, ceapa, paine, ulei, oua, suc de rosii si sare.
Ingrediente: 200 g nuci 2 cepe mari 2 felii de paine 50 ml ulei 4 oua
200 ml suc de rosii sare Mod de preparare: Macini nucile în maşina de
tocat, toci ceapa mărunt, înmoi pâinea şi apoi o pasezi…
Read more »
19 March 2013

Shakshuka
picanta din: rosii, feta, ceapa, oua, ardei iute, ulei, chimen, cimbru,
busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie rosii descojite 200 g feta
1 ceapa potrivita 2 oua 1 ardei iute 2 linguri ulei chimen cimbru
busuioc sare piper Mod de preparare: Toci ceapa rondele şi o căleşti
în ulei până devine aurie.…
Read more »
19 March 2013

Legume
coapte picante cu pilaf si varza creata din: dovleac, ceapa rosie,
ardei gras, harissa, iaurt, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir,
ardei iute, varza creata, orez basmati si supa de legume. Ingrediente:
1/2 dovleac placintar (aproximativ 350 g), curatat si taiat in cuburi cu
latura de 3 cm 1 ceapa rosie, taiata in sferturi…
Read more »
19 March 2013

Morun
cu lapte de cocos si lamaie verde din: fileuri de morun, lamaie verde,
ceapa, lapte de cocos, ceapa verde, boia de ardei, nuca de cocos, sare
si piper. Ingrediente: 600 g fileuri de morun proaspat 3 lamai verzi 1
ceapa alba mica 4 linguri cu lapte de cocos 1 lingura cu cozi de ceapa…
Read more »
19 March 2013

O
reteta video despre cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole
alba, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte
sanatos. Ingrediente: 3 tbsp olive oil 4 lamb shanks 1 large onion,
sliced 1 red pepper, sliced 2 cloves garlic 300 ml red wine 400 g
chopped tinned tomatoes…
Read more »
19 March 2013

Langustine
la gratar, cu sos verde din: langustine, ulei de masline, sare, piper,
frunze de busuioc, tarhon, lamai, galbenus de ou, mustar si branza de
vaci. Ingrediente: 24 langustine 1 lingura cu ulei de masline sare si
piper macinat pentru sosul verde: 12 frunze mari de busuioc 2 linguri cu
tarhon proaspat 2 lamai 1…
Read more »
19 March 2013

Curry
de vita cu sfecla si ghimbir din: sfecla, ghimbir, usturoi, ardei iute,
coriandru, pastai de cardamom, pasta de rosii, miere, chimion, seminte
de fenicul, cuisoare, ulei, manzat, ceapa, garam masala si orez.
Ingrediente: 750 g de sfecla cruda 1 bucata de ghimbir cat degetul mare 3
catei de usturoi 1 ardei iute rosu 1…
Read more »
19 March 2013

Tarte
cu ciocolată si vişine din: faina, unt, zahar pudra, cacao, lamaie,
portocala, oua, apa, branza de vaci, zahar tos, smantana, visine, praf
de copt, gris, zahar vanilat, sare si menta verde. Ingrediente: 170 g
faina 100 g unt 60 g zahar pudra 30 g cacao o lamaie o portocala 4 oua
50 ml apa…
Read more »
19 March 2013

Paste
cu legume din: paste fara ou, ulei de masline, ardei, ceapa rosie,
margarina, rosii cherry, sparanghel, sare, piper si cascaval.
Ingrediente: 300 g paste fara ou 2-3 lingurite ulei de masline 2 ardei
galbeni o ceapa rosie 50 g margarina 5-6 rosii cherry o legatura
sparanghel 2-3 frunze de busuioc sare piper alb cascaval…
Read more »
19 March 2013

Mancarica
la cuptor din: sunca, ulei, supa de legume, cartofi, varza alba, ceapa,
cascaval, frunze de telina, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente:
300 g sunca 3 linguri ulei 200 ml supa de legume 4 cartofi mari 1/2
varza alba 1 ceapa mare 150 g cascaval frunze de telina cimbru uscat
sare piper Mod…
Read more »
19 March 2013

Toast
cu hrean si ceapa verde din: unt, ceapa verde, crema de hrean, sare si
bagheta. Ingrediente: 1 bucata de unt nesarat 2 linguri ceapa verde
proaspata, tocata fin 2 linguri crema de hrean ½ lingurita de sare 1
bagheta Mod de preparare: Amestecati intr-un bol toate ingredientele
cu exceptia baghetei. Taie bagheta felii…
Read more »
19 March 2013

Cocktail
cu miere din: suc de mere, zeama de lime, zahar brun si miere.
Ingrediente: suc de mere zeama de lime zahar brun miere Mod de
preparare: Se tin ingredientele la rece peste noapte. Se amesteca sucul
de mere cu zeama de lime, se lasa 5 minute sa isi amestece aromele, apoi
se adauga…
Read more »
19 March 2013

Paste
cu carne si sos de brânză din: oua, faina, ulei de masline, carne de
pui, ceapa, pasta de tomate, usturoi, busuioc verde, smantana, branza cu
mucegai, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 350 g faina 60
ml ulei de masline 400 g carne de pui o ceapa doua lingura cu pasta de…
Read more »
19 March 2013

Vinete
in straturi din: vinete, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, oua,
smantana, cascaval, ulei, busuioc verde, oregano, marar verde, sare si
piper. Ingrediente: 3 vinete mari 4 rosii mari, tari, bine coapte 1/2
ardei gras 1/2 ceapa 3 catei de usturoi 2 oua 2 linguri smantana 2
linguri cascaval 4 linguri ulei busuioc verde oregano…
Read more »
19 March 2013

Ciolan
de porc cu garnitura de legume din: ciolan afumat de porc, sare
grunjoasa, boia dulce si picanta, piper, susan, ulei de floarea
soarelui, vin rosu, dovlecei, ardei copt, cartofi si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: un ciolan afumat de porc sare grunjoasa boia
dulce si picanta piper negru si alb, macinat si boabe susan…
Read more »
19 March 2013

Tarta
cu morcovi si branza din: faina, sare, unt, galbenusuri, branza feta,
morcovi, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina 1 varf de
cutit cu sare 100 g unt 3 galbenusuri 3 linguri apa rece pentru
umplutura: 500 g branza feta 4 morcovi mari sare piper Mod de
preparare: Amesteci făina într-un…
Read more »
19 March 2013

Bors
de tarhon cu carne de porc si legume din: carne de porc, oase, ceapa,
morcov, telina, patrunjel, tarhon, sare, bors, ou, smantana si apa.
Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g oase 2 cepe 1 morcov 1 felie de
telina 1 radacina patrunjel 1 legatura tarhon sare 3/4 l bors 1 ou 150…
Read more »
19 March 2013

Chiftele
de porc cu sos tzatziki din: carne slaba de porc, pesmet, ceapa rosie,
usturoi, coaja de lamaie, frunze de oregano, ou, ulei de masline, iaurt,
marar, ridichi, usturoi si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g carne
slaba de porc, tocata 1 mana de pesmet 1/2 ceapa rosie mica, tocata
marunt 1/2 catel de usturoi,…
Read more »
19 March 2013

Peste
cu curry din: lotte, sos de peste, curry pudra, lapte praf degresat,
galbenusuri, suc de lamaie, branza de vaci, sare si piper. Ingrediente: 1
bucata de lotte cu sira, in jur de 800 g 40 cl sos de peste 1 lingura
cu curry pudra 1 lingura cu lapte praf degresat 2 galbenusuri sucul de…
Read more »
18 March 2013

Briose
cu dovleac din: ulei vegetal, zahar pudra, zahar brun, oua, faina, praf
de copt, nucsoara, dovleac, unt, crema de branza, coaja de lamaie si
dovleac. Ingrediente pentru aluat: 125ml ulei vegetal 75g zahar pudra
50g de zahar brun 2 oua 110g faina ½ lingurita praf de copt ½ lingurita
nucsoara rasa 150g dovleac ras…
Read more »
18 March 2013

Frigarui
de ton marinat din: ton, usturoi, rosii, usturoi, lamaie, ardei iute,
patrunjel, pasta de ansoa, rosii confiate, ceapa alba, coriandru,
patrunjel, capere, vinegreta. Ingrediente: 1 bucata de ton de 500 g 12
catei de usturoi pentru marinata: 2 rosii 2 catei de usturoi 1 lamaie
galbena 2 varfuri de cutit de ardei iute 4…
Read more »
18 March 2013

Conopida
pe pat de peste din: fileuri de cod, conopida, lamaie, sare, piper,
ulei si cimbru. Ingrediente: 6 fileuri de cod 1 conopida mare 1 lamaie
sare piper ulei cimbru proaspat Mod de preparare: Dezgheţi fileurile
de cod, le speli şi apoi le fierbi, timp de 5-8 minute, în apă
clocotită, în care ai…
Read more »
18 March 2013

Orez
cu stafide, scortisoara, cardamon si anason stelat din: orez basmati,
ceapa rosie, ardei iute, stafide, rosie, ulei de masline, cuisoare,
scortisoara, chimen, cardamon, anason stelat, sofran, piper si ardei
capia. Ingrediente: 300 g orez basmati o ceapa rosie un ardei iute 30 g
stafide o rosie 50 ml ulei de masline o floare de…
Read more »
18 March 2013

Rulada
cu gem de afine din: oua, zahar pudra, esenta de vanilie, drojdie,
faina, apa, coniac, dulceata de afine si zahar pudra. Ingrediente:
pentru blat: 3 oua 75 g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 1
lingurita drojdie uscata 75 g faina 2 linguri apa pentru sirop: 100 ml
apa 50 g zahar 2…
Read more »
18 March 2013

Supa
crema de morcovi din: morcovi, patrunjel, ceapa alba, telina, patrunjel
verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui, usturoi, margarina, nuca,
patrunjel, sare grunjoasa si bagheta. Ingrediente: un kilogran morcovi 2
radacini patrunjel 1-2 cepe albe o radacina telina mare o radacina
patrunjel verde sare piper negru maicnat 3-4 linguri ulei de floarea
soarelui 4-5…
Read more »
18 March 2013

Rulada
de porc cu cascaval din: muschi de porc, cascaval, ardei, usturoi,
pesmet, sare, piper, alune, vin, ulei de floarea slareui, sare
grunjoasa, piper si cimbru. Ingrediente: 1 kg muschi de porc 100 g
cascaval 2-3 ardei rosii 2-3 catei de usturoi 6 linguri pesmet sare
piper negru boabe si macinat 30 g alune macinate…
Read more »
18 March 2013

O
reteta video despre cum se prepara noodles cu pui si legume, un
preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos.
Ingrediente: 1 precooked chicken breast (optional) 1 red pepper, thinly
sliced 1 head of broccoli, chop off little florets 1-2 large carrots,
peeled into ribbons 2 tbsp sweet chilli sauce 2 tsp…
Read more »
18 March 2013

Peste
in suc de portocale din: merluciu, portocale, faina, amidon de grau,
ulei de floarea soarelui, piper negru boabe, foi de dafin, sare.
Ingrediente: 800 g merluciu 5 portocale 100 g faina alba 1 lingura rasa
amidon de grau ulei de floarea soarelui pentru prajit 1 lingura piper
negru boabe 2 foi de dafin sare…
Read more »
18 March 2013

Supa
de pastarnac si conopida cu ardei iute si ghimbir din: ulei de masline,
conopida, pastarnac, ceapa, seminte de fenicul, seminte de coriandru,
turmeric, usturoi, ardei iute, ghimbir, zeama de lamaie, coaja de
lamaie, supa de legume si coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 1 conopida medie, taiata in buchetele 3 pastarnaci, tocati 2…
Read more »
18 March 2013

Piept
de pui cu piure de praz si pancetta din: piept de pui, pancetta, ceapa,
usturoi, praz, cimbru, smantana, vin alb, patrunjel, condimente si unt.
Ingrediente: 4 bucati piept de pui feliat 12 felii de pancetta 1 ceapa
alba mica, maruntita 1 catel de usturoi 4 fire de praz sapalate si
feliate 2 fire de…
Read more »
18 March 2013

Degeţele
din peşte cu orez din: fileuri de peste, faina, pesmet, orez, stafide,
curry, nucsoara, pasta de tamarind, limete, sare, piper, ulei,
patrunjel, pudra de ghimbir si boia iute. Ingrediente: 500 g fileuri de
peste 120 g faina 60 g pesmet 100 g orez cu bob lung 25 g stafide 5 g
curry 3 g…
Read more »
18 March 2013

Pulpe
de pui cu masline din: pulpe de pui, masline negre, cartofi, rosii,
carnaciori, ceapa, ardei gras, patrunjel, sare, piper si ulei.
Ingrediente: o caserola de pulpe de pui 200 g masline negre fara samburi
1/2 cartofi noi 1 cutie rosii descojite 2 carnaciori 2 cepe 1 ardei
gras rosu 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »
18 March 2013

Pui
aromat cu spanac la tigaie din: spanac, piept de pui, ulei, boabe de
piper, frunze de dafin, cuisoare, cardamom, ceapa, ardei iute, usturoi,
ghimbir, chimen, praf de ardei, coriandru, turmeric, garam masala, iaurt
si sare. Ingrediente: 1 buchet de spanac 1 piept de pui ulei 8 boabe de
piper negru 2 frunze de dafin…
Read more »
18 March 2013

Pilaf
cu ceapa si piper din: orez, apa, ceapa, patrunjel, dovlecel, ardei,
piper, sare, ulei de masline si nuci. Ingrediente: 350 g orez cu bobul
rotund un l apa 2 legaturi ceapa o radacina patrunjel 3-4 frunze
patrunjel un dovlecel un ardei piper boabe verde si rosu sare 12 ml ulei
de masline 50 g…
Read more »
18 March 2013

Tartă
cu brânză şi susan din: branza de vaci, oua, zahar tos, gris, budinca
de vanilie, zahar vanilinat, fistic, stafide, miez de nuca, seminte de
susan, sare, dulceata de visine si unt. Ingrediente: un kilogram branza
de vaci 5 oua 150 g zahar tos 30 g gris un plic budinca de vanilie doua
pliculete zahar…
Read more »
18 March 2013

Crap
împănat pe pat de fenicul din: crap, fenicul, ceapa, ulei, lamaie,
dafin, cimbru, kaizer, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 crap mare 1
fenicul 1-2 cepe 3 linguri ulei 1 lamaie 1 foaie dafin 1 crenguta
cimbru 150 g kaizer 200 ml vin alb sec sare piper Mod de preparare:
Cureţi peştele,…
Read more »
18 March 2013

Tarta
cu conopida, broccoli si ciuperci din: faina, untura, apa rece, faina,
lapte, cascaval, sofran, conopida, broccoli, ciuperci, ceapa, praz,
dovleac, patrunjel si marar. Ingrediente: pentru foaie: 600 g faina 300 g
untura sau unt 2-3 linguri apa rece pentru sos: 60 g unt 60 g faina 1 l
lapte 50 g cascaval 1 lingurita…
Read more »
18 March 2013

Plăcintă
cu carne de vită si sos de rosii din: faina de secara, faina de grau,
ulei de masline, drojdie, zahar tos, apa, carne de vita, boia iute, miez
de nuca, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, patrunjel si sos de rosii.
Ingrediente: 200 g faina de secara 50 g faina de grau 150 ml ulei…
Read more »
18 March 2013

Salată
de alge din: alge marine, salata creata, seminte de susan, ulei de
susan si sos de soia. Ingrediente: 1 cana alge marine uscate salata
creata pentru decor seminte de susan ulei de susan sos de soia Mod de
preparare: Algele se lasa la inmuiat in apa calduta timp de 30 de
minute. Se…
Read more »
18 March 2013

Rata
Peking din: rata, apa, sare, ulei de orez, otet, miere, amidon, ghimbir
si sos de soia. Ingrediente: 1 rata de 2 kg 2 l apa sare ulei de orez
bait: 150 ml otet 5 linguri de miere 1 lingura amidon 1/2 lingurita
ghimbir tocat sos de soia Mod de preparare: Se curata rata…
Read more »
18 March 2013

Gratin
de broccoli si cartofi cu praz si telina din: praz, broccoli, telina,
cartofi, unt, iaurt, lapte, faina, mustar, mustar cu boabe, cheddar si
mazare. Ingrediente: 500 g fire de prez subtiri, feliate 300 g broccoli,
taiat in buchetele 3 tulpini de telina Apio, feliate 1,5 kg cartofi
fainosi, taiati cubulete 85 g de unt…
Read more »